Új privát üzeneted érkezett!

rekuja

én nem vettem sszoptatós melltartókat.hanem van,meg vettem is sportmelltartókat,amúgy szivacsosat használok de tuti h a kórházban jobb lesz a sport meg kényelmes is.picivel nagyobbak mint a méretem,túl nagyot sem akartam venni.4dbot viszek a kórházba.ennyinek elégnek kell lennie,max kiöblitem,radiátoron hamar megszárad.bugyikkal is igy vagyok,nem birnám ki ugysem h véresen az utazótáskában száradjon,inkább kiöblitem.
nekem is mintás bugyik vannak,de amúgy tangát hordok,ugyhogy nekem ez a mintás francia bugyi is teljesen új.meg a teli,nagymamás bugyik is annyiba kerülnek mint a szebbek,na akkor inkább veszek szebbet :D

KépKép
bettike83

ja és gyönyörű lesz tuti a kihozós ruci,az ilyen dolgoknak lelkük van,amiket kézzel készitenek :)

KépKép
bettike83

tyuntyi

a házassági anyakönyvi kivonat másolata kell,nem lehet 30 napnál régebbi,ugyhogy azért is huztam eddig.
hétfőn találkozom a dokimmal nst után.28án meg uh és ott megmondják a császár időpontját is.

KépKép
bettike83

Húú, de sokat írtatok. Én voltam ma anesztes kozultáción. 1órát várattak, ami nem lett volna gond, ha nem ők mondják az időpontot, és nem egy magánklinika. A doktornő nem tudott rólam, és elém hívott valakit. Csak az a kérdésem, hogy mi a fenének ül ott a recepciós pultba a kisasszony, aki minden adatomat felveszi, és hívószámot oszt. Kb én ültem egyedül a váróba. Majd 1 óra múlva odajött és megkérdezte mire várok. Hát nem volt egy IQ bajnok. De a doktornő nagyon édes volt, megnyugtatott, és ez a fontos.
Utána haza, és összefutottam egy régi ismerőssel és nagyon jót dumcsiztunk. Ebédre értem haza, gondoltam ma varrok,de az nem ment már. És aludtam is. Alvás után meg olyan nehéz felkelnem már.

Bugyi téma: én sem bírom a nem pamut dolgokat, és az eldobható bugyi tiszta műanyag. Én lementem a kínaiba és vettem 400ft-ért rendes bugyikat, amik magasabbra feljönnek. Ha nagyon koszos lesz, és nem tudom kimosni, akkor kidobom mint az eldobhatót. Nekem ez a változat sokkal szimpatikusabb.

Nekem is fájt a derekam éjjel, és valahol lent is beugrott, meg is néztem mennyi az idő, gondoltam hátha jól jön még, ha tudom. De elmúlt. Engem ez az idő kicsit megcibál.

KépKép
KépKép
kat78

Bettike
Házassági kivonatról nekünk külön hangsúlyozták a kórházban is meg a védőnő is, hogy az új jogszabály szerint nem kell újra kikérni, elég, ha bemutatjuk az eredetit, bármilyen régi is, és viszünk egy fénymásolatot, amit majd ők csatolnak. De mintha eddig is 3 hónapnál nem régebbi kellett volna.

Kat
király, hogy már a magánon is várni kell :? A lényeg, hogy minden rendben veled! Az jó, hogy talizol is az anesztessel, nem csak a vizsgálatokat futja ott helyben át. Velem a doki megcsináltatta az EKG-t, hátha császározni fog, akkor kéznél legyen. Csak ne felejtsem el bevinni :)

Nézelődtem a Meskán, és a karácsonyi ajándéknak készített pachwork szatyraimat 2-4000 Ft körül adják. Ebből kéne élnem ;) De nincs olyan cuki pelenkázós táska, mint amilyet Szaffinak varrtam, szóval nagyon egyedi lesz a csaj! :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

annyit beszeltetek mar a Meskarol, hogy gondoltam megnezem. Olyan sok szepet lattam, es kepzeljetek, ide is elkuldik!!! Ugy orulok neki, majd nezegetem mostmar en is :)

kat: ki hitte volna, hogy az IQ bajnokok a maganklinikakra is beszabadultak. De az a lenyeg, hogy a doktorno rendes volt. Kell meg menned be a klinikara csaszi elott?

rekuja: ezzel a terhes gondozassal nem lenne semmi problema, hacsak nem tudnam, hogy otthon mi tortenik. Viszont igy, hogy latom, hogy ti mikor hova mentek es mik tortennek, igy neha rosszul esik, hogy engem itt a kutya sem vizsgal, pedig igenis en is szeretnek tudni tobbet a pici babamrol. 4D-re is otthon mentem el, mert itt haz ara van egy-egy vizsgalatnak. Na de nem sirok, tenyleg nemsoka megszuletik Molly, es utana ugyanazokat az oromoket oszthatom meg veletek, ami epp veletek is meg fog tortenni :)

Mindig az jut eszembe, hogy uristen, meg mindig olyan sok van hatra. Pedig NEM! Igy is mar csak 2 het maradt ebbol az evbol, es en mindig is azt mondtam, hogy ujev utan barmikor johet a Baba. Tenyleg nagyon kivancsi vagyok, mert ugye 23 az idopontom, 24 hetesen azt mondtak otthon a 4D-n, hogy a meretei alapjan januar 20, es ki tudja, hogy most mekkora, meg hogy valojaban tenyleg mikor jon. Az elobb volt itthon apa 10 percre, es vegig azt enekelgette hogy nemsoka jon a kisbabank :D (Nagyon muzikalis alkat a dragam..)

Kép

Kép
snowball

Bettike:
A házasságit én is úgy tudom,ahogy Rekuja, hogy jó az eredeti ,már nem kell cseszekedni új beszerzésével, a hivatal elintézi a többit.

Én még mindig nem tudom mi az a meska, de most már szétnézek rajta én is.

Kat:
A lényeg,hogy a doki rendes volt. A recepciósról no comment. :lol:

Snowball:
Nincs a január 23 már olyan messze, egyébként szerintem hamarabb meglesz Molly. No, nem sokkal,de nem fog várni addig!
:lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Érdekes amit irtok.nekem eddig nem mondta a védőnő,bár nem is kérdeztem.de legközelebb megkérdezem.az eredeti megvan,6 éves.ha az jó aor legalább nem kell szaladgálni.

hol irnak erről?

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Na én is itt vagyok. Most már nyakig a teendőimben vagyok, nem jutok ide. Viszont nagyon sokat haladtam a héten, most már biztos kész leszek kedd estig mindennel mire jönnek anyósomék. Ma is reggeltől nagybevásárlás, fél délben értünk haza, utána egy órát pakoltam amit vettünk aztán ebédeltünk, majd fél kettőtől fél 6-ig sütöttem a mézeskalács alaktrészeket és megállapítottam újra hogy nem vagyok normális. Leszakad a derekam, fáj a lábam, a ragasztásra, díszítésre nem is maradt lelkierőm, de milyen jó lesz holnap felkelni és azzal kezdeni a napot, addigra tuti visszatér a kedvem. Meg nagyon örültem neki hogy sikerült a darabokat megcsinálni. Ja és kaptunk szánkót, aminek nagyon örülök, mert nagy havazást mondanak a hétvégére, jó lenne Regit már meghúzkodni. Más kérdés hogy abban a pillanatban hogy kifizettük a szánkót, beizzítottam Murphyt és tuti hogy idén már egy szem hó se fog itt esni, főleg nem szánkómennyiség, úgyhogy tuti bebiztosítottam anyóséknak hogy ne legyen gond a reptéren kedden. De ma pl. Londonnál kellett lezárni repteret olyan erős havazás volt. Szóval izgalmas nagyon!

Kat szép méretekkel rendelkeztek már, hát hiába, lassan szülünk!

Rekuja egy felől jó hogy apa elmegy a nagymamához az kevésbé hogy ilyen útviszonyokban, nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen!!! Nekem is a matek-töri áll közel a szívemhez, ha választanom kéne hogy milyen tanári szak legyen pont ez a kettő lenne :lol: Én se szeretem ha tapiznak, tök megértem. Milyen suliban tanítod a matekot, általános, közép?

Sajti új szekrényekről fotó??? Én is inkább a dokidra hallgatnék, azért ez durva hogy a védőnő olyanhoz ragaszkodik ami a magzatvizet is csökkenti :twisted: Ne haragudj, de ezen jót röhögtem a frissen mosott babaruhák és a túra cuccok kombinációját. Tudom neked inkább bosszantó lehetet.

Snowball szerencsére én is csak a kertbe kell hogy kiengedjem a blökit. Sétálni inkább csak hétvégén szoktunk. Az itteni orvoslással mi is úgy vagyunk sokszor hogy nincs sok értelme menni, úgyse foglalkoznak vele. Az is valami ha apa elismeri hogy ellustult azaz tudja hogy hibás és változtatni kéne, remélem hogy sikerül neki, azért nem szép hogy ilyen idős terhesen nem segít, de ha meg nem vagy terhes, ott lesz a pici, szóval valahogy be kéne vonni a dolgokba. Milyen telefont kaptál?

Tyuntyi beírtam a Jánost a tábliba! Rossz lehetett ez az alul-felül akció, mitől lehetett, valami romlott dolgot ettél? Lehet hogy múltkor mérték el és most mérték jól a súlyt??? De akkor is elég nagy babó lesz ha a mostani az igaz. A lenőtt hajú bundázott anyukán jót röhögtem :lol:

Csicsi a végén még te leszel az első??? Na kíváncsi leszek! Annyira hajtok a dolgokkal hogy egyszerűen nincs időm izgulni, tök furi. Kedd estig szerintem hajtok, aztán megjönnek anyósomék, szerda délután megyünk be a kórházba a császárt megbeszélni, papírokat aláírni, vesznek vért, ilyesmi, na szerintem onnan fog a gyomrom kicsire ugrani, reggel meg megyünk fél 8-ra, húúúha, na azért ahogy írok róla, úgy is izgi. Reginek még mindig nincs fülbevalója, lehet majd nyáron kilövetjük neki, de eddig még nem tettük, szerintem a picinek se fogom.

KépKép

KépKép
nyufó8

Hűűű, ez igen! Nagyon beindultatok!!! :)

Snowball: igen, nem véletlenül a nők hordják ki a gyerekeket! Minden nap szembesülök azzal, hogy mennyire lelassult a tempóm, bezzeg Apáé még a régi, én pedig ott kullogok valahol hátul.. De most, hogy jég van itt-ott legalább felajánlja, hogy karoljak belé.. Hozzá kell tennem, hogy ő 115 kg, az én versenysúlyom pedig alapból kevesebb, mint a fele... A rengeteg vizsgálatot sem tudom, hogy hogyan bírnák..
Hálós bugyi: ezeket tényleg csak a kórházban használják, ha már hazamennek a kismamák, felvesznek vmilyen normálisabbat. Egy csomagban 4-5 db van. A szél süvítését sem éreznéd a fenekeden, mert ha az ember kimegy, mégiscsak felkap egy nadrágot.. :lol:
Ami a sok vizsgálatot illeti, persze, valahol jó az embernek, hogy "figyelnek" rá, de tudod, amikor már fociznak veled az orvosok-védőnők-laborosok, kergeted a laboreredményt, hogy vajon kihez küldték (még véletlenül sem a kismamához), a környékben már sehol nem vesznek vért karácsony előtt, és még ezek mellett kell menned a vizsgálatokra (mindez 60 km-re az otthonodtól), na ez már egy kicsit fárasztó... Akkor nyugszom meg mindig, amikor a pici elkezd mocorogni, kinyomja a pici lábát.. Na, az már mindent megér!! :D ..és látod, Te is ugyanezt érzed, csak közben nem kell ennyi helyre menned...

Tyuntyi: nagyon szép súlya van a Babádnak! :) A kis Drága jól összeszedte magát, de szedje is, mert utána úgyis lead egy picit. Örülök,hogy jobban vagy! A pocid mérete is teljesen jó, az enyém áll ki elég extrémen a testemből... 8) Nadrágban úgy nézek ki, mint Csipike az óriás törpe, nadrág nélkül pedig látszik, hogy a hasamhoz képest mennyire vékonyak a lábaim.. A szekrényekbe bepakoltunk, a Babócáéba teljesen, a pároméba még nem teljesen, azt rábíztam, mert neki munkaeszközök is lesznek benne, a ruháit viszont én tettem bele (vagyis ő beletette, csak én újrahajtogattam... :wink:

Rekuja: De örülök, hogy a párod kiért! :) Minden rendben lesz a visszaúton is, majd meglátod!
Pelus: kaptunk pár csomag pelust (Tesómékról maradt), újszülött pelus is van köztük, tehát ezeket még elhasználjuk, de utána mindenképpen moshatózni fogunk, mert most úgy ítéljük meg, hogy az jó lenne a Babócának, és a környezetnek is. Tényleg kellemes a pelus anyaga, úgyhogy pozitívan állok hozzá.
Bugyi: a DM-ben a sima bugyi alakú eldobhatósat vettük (5 van egy pici dobozban), a magas derekú boxer fazonút pedig a Brendonban. 4-5 db van egy csomiban.
Itt vannak a brendonos linkek, ott is van mindkettő:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=1

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=2
Melltartó: képzeld, múltkor bementem egy kínai boltba, és 690 Ft-ért kaptam tiszta pamut lecsatolhatós melltartókat!!

Bettike: én úgy tudom, hogy 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonat kell. Mi elküldtünk egy faxot az anyakönyvi hivatalba (ui. Pesten házasodtunk, és most vidéken élünk), amin másolatot lehet igényelni (baba születéséhez ingyenesen), és elküldték 1-2 héten belül..

Nyufó: teszek fel fotókat a szekrényről, de szerintem inkább majd nappal fényképezem le őket, mert így nem igazán látszanak a színek. A túracuccokról pedig annyit, hogy a garázsba nem tudunk beállni az autóval, mert ott vízijárművek vannak... :D Persze én is imádok a vízen lenni, túrázni de azért a babacuccokhoz akkor se pakoljunk be sátrat, evezőket (ezek így is a nappaliban vannak..) és gázfőzőt... Bár ha a gyerkőc tőlünk fogja örökölni a sport és a természet szeretetét, akkor lehet, hogy a szekrényben lesz a nyereg, a kilincshez kötve pedig egy póniló... :D

Kat: az igen! Magánklinikán 1 óra várakozás?? Minimum vmilyen fájdalomdíjat megérdemelnél!

KépKép
sajti

Sziasztok

elnézést a zavarásért, de hátha valakinek jól jönne egy ilyen kombinált kiságy

http://www.teszvesz.hu/akcio_surgosen_e ... 82456.html

ha érdekel írj privit .

Boldog babavárást és Kellemes Ünnepeket!
Vendég

akkor a biztonság kedvéért kérek én is másolatot és igy nem érhet meglepi a végén.

KépKép
bettike83

Jo reggelt!

LANYOK! AZ ELSO BABANK UTON VAN! Nyufo most ertesitett, hogy reggel be kellett mennie a korhazba, es kb egy oran belul megcsaszarozzak. Majd ha tobbet tudok, ertesitelek titeket.
Nagyon izgulok, de jo kezekben van, minden rendben lesz :) Szo szerint gyomoridegem van :shock:

sajti: na igen, az se jo hogy rengetegszer menni kell dokihoz, foleg hogy messze van. De mostmar tenyleg csak hetek, napok, talan orak valasztanak el minket a vegetol, es utana nem lesz ez a kalamajka.

tyuntyi: remelem igazad van, es kicsit hamarabb jon Molly. Mostmar tenyleg ugy erzem, hogy nem sok valaszt el a finishtol.

Kép

Kép
snowball

Tök Jó!!!!! :D :D :D :D

Tegnap este még 8-kor írt nyufó. Szegény, bizti ezért is volt annyira fáradt. Talán már a kezében is van a pici! Jujjjj!

Bettike
Az istennek se találom sehol a neten, hogy nem kell újra kikérni a házasságit, pedig tuti, mert a nyáron egy csomót volt szó róla, hogy az élettársi viszony esetén bonyolodott, míg házastársaknál egyszerűsödött a rendszer. De persze a kormányzati portálon csak olyan nagyon fontos infók vannak, hogy ha mentőben születik a gyerek, akkor a hivatalos születési hely az lesz, ahol az anya elhagyja a mentőautót :)
Mindenesetre azért nem kell kikérni, mert digitalizált a rendszer és az anyakönyvezető látja a házasságkötést a gépén. (ezek után nem értem, mért kell egyáltalán bemutatni, de hát nem lehet minden tökéletes). De persze lehet, hogy nálatok még nem vette észre az anyakönyvvezető a változást, és akkor meg jobb, ha kikéred. Mikor házasodtunk, és kerestük, h melyik kerületben van még időpont 1 hónapon belülre, na elég különböző volt, hogy hova-mit kell vinni (van, ahova elég volt a személyi, van ahova 5 évnél nem régebbi születésit kértek).

Sajti
kíváncsi vagyok, hogy válik be a mosós pelus! Én lusta vagyok ehhez :) Én is azt hittem a páromról, hogy harcos környezettudatos, amíg meg nem vette a koszos pelenka tároló vödröt :D mert én gondoltam, veszünk a tecsóban egy fedeles vödröt, de ő meglátta a pelenkákat egyenként zacsizó hiper-szuper vödröt egy vagyonért, és hát neki ez kell! tiszta vicces :D

Éjjel arra ébredtem, hogy fuldoklok. Szaffi felmászott a tüdőmbe és nem kaptam levegőt...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

hat itteni ido szerint 10kor irt nyufo, es ha azt irta hogy kb egy ora mulva csaszi, akkor mostanra mar igencsak talalkozhatott Annaval :) Reggel arra ebredt, hogy verzik, szegenynek nem lehetett kellemes ebredes :shock:

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Hű, ez tényleg nagyon izgi!!! :shock: Már nagyon várom, hogy értesítsen Téged Snowball! De jó!! az első Baba ezen a topicon!! :D Most már én is izgulok!

Képzeljétek, itt esik a hó 1000-rel!! Érdekes, hogy szerintem ez egy hidegfronttal jött, még sem éreztem annyira tegnap...

Rekuja: majd beszámolok részletesen a pelusról! Egyenlőre csak kettőt mosok ki, hátha nem válik be, mert akkor eladom a többit (babafüggő is, kinek mi válik be...). Mi az AC401 babafigyelővel kaptunk ajándékba egy pelustároló vödröt, de még nem bontottuk ki.. Majd megmondom Apának, hogy helyezze üzembe. Ma ő is egy hős volt, ui. megjött a postán rendelt babajáték (a kiságy fölé rendeltük a Hanifától, fából van), és azt ő rakta össze! :) El is küldtem gyógyfürdőbe, megérdemli! 8) Addig én főzök csülköt és csinálok egy kis szaloncukrot...

KépKép
sajti

Írtam appának, h valaki már babázik a fórumon, pánikban felhívott, hogy induljon-e most haza, mert bizti én is azonnal megszülök :D olyan kis cuki aggódós :D

Hát, ha reggel vérzésre ébredt, akkor mégse medúza a nyákdugó, hanem vér ;)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Snowball: hú, az gáz, akkor rohantak a kórházba... :? Remélem, nem volt nagy hó, és minden rendben ment..

KépKép
sajti

rekuja: nyufonal a mehszajon volt a lepeny, es azert kezdodott igy a szules... a meduzavadaszok azok mi leszunk :D

sajti: most itt nincs ho, valoszinu naluk sincs. Ha jol tudom, csak Londonban van nagy ho, de az tolunk piszok messze van :) Jelentem tegnap meghoztak a teli gumikat, ma reggel fel is lett teve, szoval mar mi is indulhatnank :D Csak az a bibi, hogy egy olyan forgalmas ut vezet a korhazba, hogy az meg hetvegente is tele van dugokkal. Valami mas utat kellene talalnunk... Majd raszolok apara hogy vadasszon a gps-en :lol: Huha, sajti, jo lehet a ferjednek az a gyogyfurdo. Debrecenben is van termal, legutobb februarban mikor otthon voltunk Alexszel, akkor mentunk el, azota is emlegeti, hogy milyen jo lenne menni. Te hova szoktad kuldeni apat? Szoboszlo?

Kép

Kép
snowball

remelem nyufoek Regit el tudtak valahova passzolni kora reggel, nem hiaba vartak anyosekra, de ok csak kedden erkeznek :?

Kép

Kép
snowball

Nyufónak megy a drukk :D :D

Jövök majd csak kétszer égettem el eddig a rántothúst és egyszer félig sütöttem át :)

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: a drukk neked is megy :lol:

Kép

Kép
snowball

Megérkezett a következő topic banánk is tegnap:

Nlzs kisfia, Zalán reggel fél ötkor. Súlya:3360grammal és 50centivel.

Gratulálok nekik :) :) :) :)

és azt hiszem nemsokára nyufó is babázik :)

KépKép
bettike83

rekuja

mindenesetre kikérjük,vagyis legalábbis rákérdezünk,az a biztos.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Még csak most olvasom, hogy Nyufó bent van a kórházban! Remélem minden oké velük és azóta már babázik. :D Húh, teljesen beindultam most én is. :P

tyuntyi

Közben hagy kérdezzem már meg, hogy ti hogyan gondoltátok a szülést? Mert nekem anyósom most járt itt, s így derült ki, hogy a férjem úgy gondolta, hogy ő is jön velünk be reggel 26-án a kórházba. :shock:
Nekem eszembe sem jutott, hogy anyóssal együtt menjek szülni. Fel is hívtam a férjem, mert dolgozik, s igen, megkérte az anyját, hogy jöjjön ő is, ha bármi történne, akkor jó, ha ott van. Kérdeztem tőle, hogy ezt ugyan velem miért nem beszélte meg? Most a sírás kerülget, mert mióta terhes vagyok, állandóan csak azt hallom, hogy mi van, ha baj lesz, ha történik vmi, stb... Mondtam a férjemnek, hogy remélem a sírhelyemet váltották ki karácsonyra ajándéknak a temetőben, mert kezdem azt érezni ettől az állandó negativizmustól, hogy már temetnek. Most a férjem haragszik rám, mert én állandóan elüldözöm a szüleit, stb... Megőrülök! Olyan nagy gáz, hogy a férjemmel szeretnék szülni menni? Nem ráérnek bejönni a rokonok, ha megvan a baba? Vagy az én agyammal van vmi probléma? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

tyuntyi

tyuntyi

hát nem csodálom h ki vagy akadva,én sem szeretnék anyósommal szülni az tuti.

mondjuk nálunk császár lesz,max üvegajotn keresztül nézhetik,de akkor sem cirkusz ez h mindeki ott kuksizzon.elzavarom őket ha jönnek csoportostúl.párom nem birja az ilyen műtéteket,anyós sem,anyu meg sztem nem szeretné látni ahogy felvágnak.

KépKép
bettike83

ha normál szülés lett volna akkor a párom jött volna velem szülni.többieknek ugyis akkor lettvolna szolva ha már megvan a baba.

igy meg kint fognak várni mig a műtéttel kész nem lesznek.

KépKép
bettike83

Tyuntyi

Szerintem ennél belsőséggesebb dolog nem nagyon fog tötrénni veletek az életben ha csak nem lesz majd tesó is,de úgy gondolom ez a pillanat a tiétek a férjeddel,nem pedig a tiétek és anyósodé.Én lepasszólnám anyost ha meg valaki ezt nem érti meg azt sajnálom.Nem lesz veletek különben sem semmi baj,amúgy meg mit tudna ott csinálni?Én falra másznék,utánna semmi gond ha bemegy,de hogy végig aszisztálja ezt egy harmadik személy.....
Bocsi de nekem ez a véleményem.

KépKép

KépKép
csicsi84

Jaj és Nlzsnek és a pici fiának jó egészséget és sok tejcsit!

KépKép

KépKép
csicsi84

tyuntyi: ne pityeregj, az nem fog segiteni. Inkabb vilagositsd fel a ferjedet, hogy mostantol mar TI harman vagytok egy csalad, es az oke, ha a nagymami latni akarja az unokajat, de csakis szules utan, hiszen egyreszrol semmi keresnivaloja nincs ott (mar bocsi), masreszrol minek oda egy rakas ember, ha neked csak a legszuksegesebbre van szukseged: a parodra. Egyebkent is a szules maga az Rolad es a Babarol szol, a maximum a partner, aki barki lehet. Lehetne az anyosod is, ha te azt ugy akartad volna. A parod eleg buta ha nem erti meg hogy nem eluldozni akarod a szuleit, csak a szules az igazabol ratok tartozik. Az en anyosom is itt lesz nalunk mikor jon a baba, sot, lehet anyukam is lehet addigra befut, de egyikuk sem lesz ott a korhazban, senkinek meg sem fordult a fejeben. Legalabbis remelem. Az a lenyeg, hogy te legyel magabiztos, nem lesz semmi baj, csak a ferjed anyamasszonykatonaja, es az anyjara akkor is szuksege van, mikor gyermeke jon vilagra. Majd elmulik, ha a kisfiat tarja a karjaiban.

Kép

Kép
snowball

azert nem semmi hogy a pasik ellen lazadunk neha :lol: :lol: Alex tegnap kerdezte hogy szoktam e rola irni. PERSZE HOGY NEM SZOKTAM :D Mostmar napok ota minden nap azt hajtogatja hogy mindjart megerkezik Molly, ma reggel pedig azt mondta, hogy szerelmes lesz a kislanyaba.... osszeszorult a szivem, olyan jol esik ilyet hallani egy ferfitol. Foleg hogy nekem sosem volt kapcsolatom apukammal, es nem tudom milyen ugy felnoni, hogy van egy apam is, aki igy szeret, mint ahogy Alex varja a pici lanyat.

Kép

Kép
snowball

Tyuntyi: nem szeretnélek befolyásolni, de a saját példámat azért csak leírom: jó darabig én voltam itthon a "közellenség" (..és ez szerintem kicsit még mindig tart..), mert megszabtam mindenkinek, hogy mikor jöhet (köhögve, tüsszögve, hányva, hasmenéssel, tehát a betegség legkisebb jelével, NEM!!), mit vegyen-avagy ne vegyen, mit hová tegyen, mikor adjon tanácsot, és mikor nem... mert ÉN fogok szülni, és NEKEM nem mindegy, mi történik körülöttem! Ez nem azt jelenti, hogy harcos amazonként viselkedek, és elküldök mindenkit a p...csába, de most egyszer az életemben hadd legyek már önző, és hadd mondjam már én meg, hogy mi legyen! A családom nőtagjaival is közöltem, hogy ha kérdezek, akkor szeretném, ha mondanák, és adnának tanácsot, de kéretlenül ne, és ha jönnek, akkor ne rendezzenek át mindent úgy, ahogy neki tetszik, mert mindenki másképp csinálja, és én úgy fogom, ahogy én gondolom, hogy jó a Babának!! Persze ezekből balhé lett, mivel Anyum pl. már 4 hete nem tud jönni, mert egyfolytában beteg valamelyikőjük, vagy valamelyik unoka, és így nem tud rendezkedni, stb. Viszont mi így is jól elvagyunk, és biztos vagyok benne, hogy ha segítségre lesz szükségem, akkor jönni fognak! Anyós: az én anyósom annyira aggódós, hogy mindig mondja, mikor jövünk haza Pestről, hogy akkor most 2,5 óráig nagyon fog aggódni (ennyi ideig tart az út). Rendszeresen nem alszik, ha valakivel valami van: pl. 6 éves unokának fájt a foga (de nem ott volt náluk, hanem otthon...) Mi pedig közöltük vele, hogy ezzel az örökös aggódásával a negativizmust erősíti, tehát ha értünk végig aggódik a hazaút miatt, akkor nekünk nagyon észnél kell lenni, mert addig negatív energiák vannak velünk... Meg is mondtam neki, hogy nem fogunk szólni, ha megyünk be a kórházba, mert ha elkezd aggódni, akkor sokkal nehezebb szülésem lesz, mintha úgy gondolna rám (ránk), hogy minden rendben lesz... Emlékszem, amikor Tesóm küldte az sms-t, hogy mennek a kórházba, mindketten a férjemmel csak és kizárólag pozitív energiákat / gondolatokat küldtünk felé, mert volt egy olyan érzésünk, hogy nem lesz könnyű szülés..és valóban nem volt az... Ennyit tudtam ehhez hozzászólni.. Ja, és szerintem nem túl korrekt, hogy ezt nem közölte Veled a férjed.. Ha valami probléma lesz, ott lesz egy kazalnyi szülésznő, nővérke és egyéb eü. dolgozó! Az unokatesóm párjával pl. senki nem volt bent, és minden rendben volt/van velük! Egy szakmabelinél jobban senki nem fog tudni Neked segíteni!!
(Még valami: már bejelentettem azt is, hogy 5-6 hétig nem szeretnék rokont látni a környéken, csak a szűk családot (akiket nem kell ellátni, hanem segítenek és nem beleszólnak..)

Bocsi, nagyon kijött ez a sok minden, de eléggé felhúzott, amit írtál...

KépKép
sajti

Tyuntyi
Tök normális, hogy kiakadtál anyósra/férje. Az lenne abnormális, ha nem pityeregnél e miatt. A sírhelyesen bocs, de nagyon jót nevettem :D Valószínűleg azért temetnek, mert tényleg, őszintén aggódnak, csak idétlenül fejezik ki. Egyébként nem csodálom, amennyi szülésben meghalt kismamás hír volt a tv-ben az elmúlt pár hónapban, minden rokon pánikol.
Anyóst meg együtt kell leállítanod a férjeddel, különben ez örök konfliktus marad. Szerintem az az igazi kérdés, hogy a férjed mért nem tud levállni róla? Mi az az érzelem, ami még mindíg ennyire kell neki az anyjától? De másrészt az, hogy így kötődik anyóshoz, fel is használható, hiszen érvelhetsz azzal, hogy te is azt szeretnéd, hogy a babátok és közted legyen olyan erős a kötelék, mint közte és az anyja közt. Aztán azt is felhozhatod, hogy a gyerek azzal veszít, ha van egy anyja, meg egy anyaként viselkedő nagyanyja, azzal viszont rengeteget nyer, ha a nagymama tényleg nagymama. Egy csomó minden van, amit egy szülőnek tiltania kell, de a nagymamáknak szabad (pl mértéktelen csokievés :) ).
Nekem anyám célozgat folyton, hogy ha Lóránt nem akar bejönni, ő szívesen bejön. Egyrészt megértem, hogy részese akar lenni a dolognak, másrészt kiráz a hideg az ötlettől :) mi csak a születés után akarjuk felhívni őket, de persze anyám meg van győződve róla, hogy már akkor csörögni fogunk, mikor indulunk. Kis naív :)
Aszem valamelyik Ranschburg könyvben olvastam, hogy ne lakjon az ember olyan közel a szüleihez, hogy papucsban át tudjanak jönni :D
Szóval a férjeddel azt értessd meg, hogy te akkor tudod vele maximálisan megosztani az örömödet, ha kettesben vagytok, és azzal, ha anyós ott van, azzal a férjed elveszít valamit a kettőtök és a gyerek közti intimitásból. Gondolom, akkor se volt ott, amikor elkészítettétek a babát, ez mért lenne most más? :) És hogy milyen jó lesz majd neki elmesélnie az anyjának, hogy milyen élmény volt, míg ha ott van, vagy a közelben, akkor a dicsekvés okozta örömtől fosztja meg magát.
Huh, de jó hogy anyósom 600 km-re van innen! :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Húh, köszi mindenkinek. Megnyugtattatok, hogy nem velem van a probléma. Legfeljebb én leszek az oka, hogy elrontottam anyós napját, de nem érdekel. Imádom a férjem minden tekintetben, de van egy téma, amiben állandóan elbeszélünk egymás mellett, az pedig a szülei. De ez hosszú, nem részletezem, de mégsem gondoltam volna, hogy a szüléshez elhívta az anyját. Ja és hogy ezt elfelejtette közölni.
Mindegy, anyóst lerendeztem, mert most már tudja, hogy én nem szeretném, ha jönne, a férjem pedig tudomásul vette, bár egyelőre kétlem, hogy megértette a miértjét.
Azt, hogy a gyereklátogatást megtiltottam legalább február elejéig, azon már túl vagyunk. Akkor is kaptam anyóstól a pofavágásokat, de a takonykór idején nem fogok rokonokkal bájologni. Először leszek anyuka, azt sem tudom, hogy mit kell csinálni, hogyan, ugyan engedtessék már meg, hogy kezdetben a gyerekkel legyek, hogy összeszokjunk. Nem kell nekem még vendégsereg, egyébként is ez az egész olyan, mintha bazári majmot nézegetnének. Itt lesz ez a kisfiú még később is, meg lehet nézni később is.

tyuntyi

Sajti
Tök egyetértek az "állj a sarkadra" elvvel. Az meg, hogy ezt mennyire kell harcosan előadni, család válogatja. Anyámnál az válik be a legjobban, ha panaszkodok, mennyire aggódok, h anyós mindenbe beleszól, mert akkor ő is végiggondolja. Vagy elmesélem egy kitalált barátnő esetét, aki nem tudja kezelni az anyja tolakodását, és jól megvitetjuk, melyik fél mit érezhet. Persze nálunk főleg az a baj, h anyós még Lóránt iránt se érdeklődik sztem eleget, ami bosszant, mert hogy nem látja milyen tökéletes fia van?!
Én a kéretlen tanácsokra mosolyogni szoktam, és hagyom h végigmondják, de én már a suliban megszoktam, h jámboran hallgatok hülyeségeket, aztán úgyis azt teszem, amit akarok :)
A pozitív energia meg már csak azért is fontos, mert a negatív gondolatok igenis önbeteljesítőek! (Mondom, miközben halálra birom aggódni magam, ha Lóránt egyedül vezet sokat :D ).

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja:
Szerinted nem szeretnék elköltözni? Már mondtam a férjemnek, hogy a leghülyébb ötlet az volt az életébe, hogy felköltözött as szülei fölé. Tőlem meg az, hogy idejöttem és nem erősködtem, hogy ő költözzön hozzám Zuglóban. Erős a kötelék köztük, de ez van, nem tudok mit tenni. Anyós egyetlen pici fia, szerintem legszívesebben velünk lakna. Így lett nevelve a férjem, s míg itt lakunk, ez megváltozni sajnos nem fog. :cry:

tyuntyi

tyuntyi
Nem irigyellek közeli anyós miatt :( de ezt valószínű nem ebben a pár hétben kell megbeszélnetek :) Ha ügyes vagy, ha a férjed rajongása a pici iránt elég erős ahhoz, hogy az anyjával való kötelék lazuljon, akkor lesz rá lehetőséged, ne aggódj! A fiús anyák közt meg néha van olyan, aki -"megfojtja" a gyerekét. Ebben az a szomorú, hogy miközben jót akar neki, tönkreteszi, de ezt valószínű sose vallaná be, mert akkor nem lenne ilyen. Gondolja arra, hogy te legalább tuti nem követed el ezt a hibát :D
na megyek, sütök muffint, mert anyám 5-re bejelentkezett tanácsokat osztogatni :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja:
Abban bízom én is, hogy talán a fiunk megszületése után ez a kötelék lazulni fog egy kicsit. Az meg tuti, hogy a férjem imádni fogja a gyerekét. A többit meglátjuk.

Köszi még egyszer mindenkinek, hogy meghallgattátok a nyavalygásom, s írtatok nekem. Hálám örökké üldözni fog benneteket! :P :D

A továbbiakban pedig drukkoljunk Nyufónak! Snowball, ha tudsz vmit, jelentkezz! :wink:

tyuntyi

tyuntyi: minden pillanatban lesem a telefonomat, hogy hatha kapok valami hirt. Biztosan jol vannak, es Anna is tuti megerkezett mar, csak tuti pihennek. De egybol irok, amint megtudok valamit.

basszus, azert latjatok milyen tokeletlen vilagban elunk??? Sosem azt kapjuk, amit szeretnenk. Ti otthon korul vagytok veve szulokkel, nagyszulokkel, tesokkal, unokatesokkal, szomszedokkal, en meg itt vagyok egy szal magam, rokon nelkul (ugyanis az unokatesom nem beszel velem vagy 2 hete...hosszu sztori...), es ket kezemet osszetennem, ha gyakrabban lathatnam a csaladomat, mint most. Anyos pedig nem hogy papucsos gyaloglas kozelben sincs, hanem meg 2 idozona is elvalaszt tole :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
snowball

ne is engedjétek h midnenbe beleszoljanak.nem kell rögtön milió embernek megnézni a gyereket mert ha beteg lesz,annnál roszabb nincs mikor látod h nyüglödik és nem tudsz rajta segiteni.inkább várni egy kicsit vele,és nem bacisan jönni,ez az alap azt hiszem.

KépKép
bettike83

14óra 5 perckor megszületett Anna baba,nyufó kislánya,46 cm é 2.6 kg.

GRATULÁLOK :)

KépKép
bettike83

GRATULALUNK NYUFO!!!
Engem egyelore nem ertesitett, de minden esetre nagyon orulok!!! :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Mivel tudom, hogy Nyufo ide is szokott irni, jöttem megosztani veletek a jó hírt. Látom Bettike már megelözött. :D

Snowball:
dél körül beszéltem Nyufoval, akkor még nem volt bent a mütöben. Abban maradtunk, hogy késöbb kommunikálunk. Viszont mivel már lerágtam a körmömet izgalmamban, nem birtam kivárni, hogy irjon, ráküldtem egy sms-t :oops: . A telója a férjénél lehet, mert ö válaszolt vissza, és töle van az aktuális info. Gondolom gyenge még, pihen. Viszont jól vannak és ez a lényeg. :D

Kép
zsuzs35

Húú, beindultam az események. Én rohanásban vagyok, de ez nem bírtam ki:
GRATULÁLOK az új anyukáknak.
Be is sz..tam egy kisit, hog haladunk az én időpontom felé, valószínűleg Apa is,mert ma 90%-ra megycsinálta Bálint kuckóját. Holnap kell mégvenni pár dolgo, és kész.
ANyós téma: Nálunk Bence letiltott mindnkit a szülőszoba előtti várakozásról. A szüleim biztos nem örülnk neki, de ő azt mondta, és ez tökre érthető,hogy ő nem tudja milyen érzelmi reakcióat váltk majdki belöle Bálint, és ő nem akar "viselkedn" a szüleim előtt, ő ha nayon sírni akar, akkor had tegy, ha me nem, akkor ezt ne kérjék rajta számon. Én meg mndta, hogy a szülei most sem voltak a etegségénél túl aktívak, én meg nem akarok mosolygni egy műtét után nekik. Így csa az öccse lesz ott, és ha minden ok, és megnyugodtunk kb1óra jönnek Apuék, addig úgyis csak ülni tudnának kint, és akkor ők viszik a köldkvért, és anyósék meg majd valamikor.

húú, tényleg a fnishben vagyunk, szaladok, mrt karácsonyi-baráti vacsira megyünk.

GRATULA mégegyszer. Mondanám írjuk bele a táblázabe, deehhez NYufó kell.:)

KépKép
KépKép
kat78

Gratula Nyufónak!

Hihetetlen, hogy már babázhatnak! De jó nekik! Ennyit arról, h milyen jó a császár, mert előre tudja az időpontot :D

Kat
Köldökzsinórvéreztek? Velem épp tegnap közölte appa, hogy mi is fogunk :) szóval "megbeszéltük" a dolgot :) hol csináljátok, Kiro? Nálunk a klinikánaál van valami kedvezmény, ha minden igaz, csak persze olyan vizsgálatokra, amik már rég megvoltak... Mennyire volt bonyolult a szerződés? Bele fog még férni nekünk szerinted? Hátfőn ki akarjuk faggatni az orvost is erről. Én gondoltam, majd velük szállíttatom, szeretném, ha Lóránt velem maradna akkor, anyáméknak meg nem akarok a kezükbe nyomni egy zsákot, hogy ez az unokájuk köldökzsinórja, vigyék ide-meg-ide :) Milyen a kis csomag, amit vinni kell a szülésre? Már nincs hely a táskámban basszus...

Itt volt anyám, kaptam "nagyon fontos" tanácsokat, egész jól bírtam sztem. Megint kifejtette, hogyan cserélte el a délutáni ügyeleteit, hogy a szülés után minden nap feljöhessen majd, meg hogy majd minden nap hozza nekünk az ebédet. Hiába mondtam a mélyhűtő/rendelt kaja/ Lóránt kombinációkat, hajthatatlan volt. Lesz itt még konfliktus! De nem akarom most nagyon elküldeni, mert nemtom mennyire lesz rá igényem. Most úgy vélem, egyáltalán nem. Jött azzal, h a nővéremnek mennyire kellett stb. de hát a nővérem világ életében önállótlan volt...

Snowball
hidd el, ha én is olyan messze élnék az anyámtól, nekem is hiányoznának a tanácsai meg a segítsége :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Gratulálok Nyufónak Anna babához!!! Jó egészséget és sok-sok tejcsit nekik! :P :P :P :P

tyuntyi

Gratulálok Nyufónak!! :D Arról viszont nem írtatok (legalábbis lehet, hogy elkerülte a figyelmemet), hogy Nyufó hogy van?? Mindkettőjükkel minden rendben van? Remélem..

KépKép
sajti

Zsuzs, azért nagyon jó volt ám Téged is olvasni egy picit! :) Remélem, osztrák oldalon is minden rendben van! :wink:

KépKép
sajti

En is megkaptam az uzit nyufotol, nem sokkal azutan hogy itt irtam, es en sem kaptam infot, hogy o hogy van, de biztos vagyok benne hogy jol van o is. De ahhoz kepest, hogy 10kor irt, hogy kb egy ora mulva lesz a mutet, 1kor szuletett meg Anna (ami otthoni ido szerint 2 ora, tehat helyes az info minden iranybol nezve :D ). Kivancsi vagyok minden reszletre. Szerintem mire Nyufo odakerul a gephez, addigra mar masok lesznek szuloszoban :lol:

Kép

Kép
snowball

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?