Új privát üzeneted érkezett!

titike: orulok, hogy jol vagy, pihenj csak amikor tudsz, ez mar termeszetes, hogy faj mindened. Tegnap este mar en sem tudtam hogy hogyan uljek, hogy jo legyen. Persze semmi se volt jo, csak az, amikor mar hazajottunk es lefekudtem aludni. Na, akkor csak van valaki utanam :) De lesz ahogy lesz, csak mindenki egeszseges legyen.

csicsi: szegenykem, ne pityeregj :) Zsolti csak a legokosabban fekezett. Ti ma mentek 4D-re, tessek utana jelentkezi!!!! :) A Bibi szerintem meg ugyancsak aranyos becenev, es ugy becezgesd a kisbabadat, ahogyan csak szeretned. A mienk neve ugye Molly, de egyelore csak nyuszi a beceneve, es ki tudja mi jon meg :lol: De ne aggodj, senki nem fogja csufolni Biborkat. Ha meg igen, nyugodtan nezz rajuk csunyan :P Nekem is hegyes a pocakom, mondjuk a tegnap esti vacsi es nagy uldogeles utan kocka alaku lett, mire elindultunk. Szegeny bebi, min mehetett keresztul odabent. A kamera mar ki van zarva a szuloszobabol, egyebkent se szeretem, ha kameraznak, majd Alex veheti Mollyt, miutan kibujt. Es semmikepp sem akkor, amikor meg a feje a labam kozott van :D Plane ha en kutya modon terdepelek az agyon... jaj :D En nem tudom, hogy mikor tudnam kozolni veletek a hireket, mivel Alex nem hiszem hogy tajekozodna az oldalon, meg lesz neki erre ideje...Mivel mi pikk-pakk hazajovunk korhazbol, nem kell bent maradni napokra. Viszont ha valaki megadja a szamat priviben, annak szivesen kuldenek smst a fejlemenyekrol :)

Kép

Kép
snowball

Van egy-két hiány, azt írjátok meg és beírom.

Kép

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufo: pazar lett a tablazat, le is mentettem gyorsan. Itt is elolvadt a ho, es a jeg is szerencsere, ezutan pedig johet a masodik felvonas. A teli gumik meg mindig nem ertek ide... :shock: A szulesfelkesziton elmagyaraztak, hogy miert nem jo, vagyis miert nehezebb a hatadon fekve szulni, es eleg egyertelmu volt, meg persze ha gondolkodik az ember, akkor tenyleg konnyebb lehet negykezlabon. Majd meglatjuk mi sul ki belole, remelem nem kell sokaig pozokat varialnom, mire kibujik Molly :) Noveremek meg otthon talalkoztak, Magyarorszagon egy discoban. Azota is mondogatja tesom, hogy ha valaki neki azt mondja, hogy ez a pasi lesz a ferje, akkor kirohogi. A sracnak volt otthon egy gyros barja. Utana ugy alakult, hogy vissza kellett menni Svedorszagba (ahol 17 eves kora elt Irak utan), es tesom talan egy evre ra ki is koltozott. A legszerencsetlenebb napot valasztotta erre, az volt a 12. szulinapom... :cry:

Latom sokan tenyleg nem vartak eskuvore, osszekoltozesre. Ezek szerint van benne valami, hogy megerzi az ember, ha ratalal az igazira, es akkor tenyleg minek is vacakolni, varni. Nalunk is eleg gyoran ment az osszekoltozes, 4 honapig ketlaki eletet eltunk (szomszedok voltunk, csak egy korforgalmi keresztezodes valasztott el minket :lol: ), igy hat az estek ugy teltek, hogy otthon beleugrottam a pizsibe, ra egy nagykabat, es irany at a szomszedba :D Utana dontottunk ugy, hogy osszekoltozunk. Munkavaltas, varos valtas, miegymas is volt, utana eskuvo, es ra nem sokkal baba tervezes. Egy percig nem gondolkotunk, hogy szeretnenk-e, es hogy mikor szeretnenk neki. Szerintem azonnal hozzalattunk. Par honapos probalkozas, es most ott vagyunk, hogy par het mulva megszuletik a kislanyunk... :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Pár részlet a mai napból, még mielőtt elfelejtem:
- vettünk AC401-et (ajándék pelustárolóval) + biztonsági babafürdetőt, tehát ez meg van!
- holnap jön pár mosható, bambuszos pelus, tehát ez is meg van! :)
- voltunk CTG-n, most jöttünk haza: kisfiunk jól van, szépen dobog a kicsi szíve, viszont még nagyon fent van, mondta is a doki, hogy úgy látja, még nem nagyon akar kijönni.. Néha majdnem kiakasztottunk a CTG készüléket, ui. a kis Drága nem bírja az elektromos kütyüket magán, így folyamatosan rugdosta... :D Tehát ez is meg van! :)
- rendeltem tök jó ékszereket a meskáról (ez ugyan nem volt betervezve, de ez is meg van! :lol:
- Majdnem az egész család beleesett vmilyen kalici-féle vírusos vacakba (hasmenés, hányás). Ez nincs meg, és remélem, nem is lesz... :(

Rekuja: Tesóm is egy régi szerelmének a nevét adta a gyerkőcének.. (legalábbis szerintem a szerelme volt..) Nálam ez is szempont, hogy ne adjak olyan nevet, akivel már valaha együtt jártam az életemben... Tényleg nem ismerte a párod a Szaffit? :) Milyen érdekes, pedig nekem külföldi ismerőseim is simán ismerik majdnem az összes magyar mesét! :) Nem baj, majd a gyerkőccel együtt ő is végignézi őket! Sikerült kicserélnie Appának az égőket? :D Úgy bírom, amikor így el tudnak merülni valamilyen egyszerű feladatban, esetleg túl is bonyolítják kicsit.. Múltkor az én párom is bütykölt vmilyen konnektort, amikor is kiderült, hogy a konnektor földelésében áram (!!!) van, jól meg is rázta... Gondolj bele, Tesómmal együtt itt nőttünk fel, sőt, az ő kisfia is, csomó gyerek járt már itt 1978 óta (akkor épült a ház..), és senkit nem rázott meg, pedig azóta volt benne áram.. Mondtam is Tesómnak, hogy most már vehetünk tartós tejet, mert újraköttettük a vezetékeket.. :wink:

Kat: hogy álltok lázilag? Remélem, most már lement! Ilyenkor még valószínűleg amúgy kicsit stagnálni fog kicsivel 38 fok felett, de utána pikk-pakk elmúlik! Mindenesetre tényleg jobb, ha van ott valaki... Múltkor nekem a hagyma, torma, erőspaprika is nagyon sokat segített! Mondanám, hogy párologtass citrom, vagy citromos eukaliptusz olajat (a citrom minden bacit elpusztít..), de az most Neked nem jó! Viszont ha zsepire pötyögtettek pár cseppet, és azt lélegzi be, az úgy már jó.

Snowball: úgy látom, nincs mese, tényleg jöhet a nyelvtanulás! :) De ez tök jó, mert Te meg tudod tanítani a férjedet magyarul, ő pedig Téged lettül! ;) Micsoda lehetőség! Ami a szőrtelenítést illeti, nekem sem jut már eszembe a lenti bundátlanítás... ha pedig eszembe is jut, látatlanban csinálom, így persze marad itt-ott ez-az. Persze nem hiszem, hogy a dokikat ez annyira érdekelné, bizonyára láttak ők is már sok mindent életükben... Csak mi vagyunk ennyire rendesek, hogy gondolunk rá! :D

Csicsi: hú, ez a fékezős történet nem semmi! Vigyázz ám magadra! Pont ma nézegettük, melyik út is lenne a legjobb a kórházba menéshez, viszont amit kiválasztottunk, azon pont akkor volt egy baleset (teherautó pihent a hátán az árokban), és pont ott volt múlt héten is egy baleset (viszont mivel ez főút, ezt szokták takarítani..), tehát arra jöttem rá, hogyha az ember autóba ül, sajnos nincs tuti biztos megoldás, mert akárhol lehet akármi... Persze most már mi is jobban aggódunk.. De észrevettem, hogy most már az Apukák is nagyon figyelnek arra, hogy a lehető legbiztonságosabban fékezzenek! Szerintem szép becenév a Bibi, nem is jutott eszembe, hogy csúfolni is lehet... :?

Titike: na végre! :) Ezek szerint szépen fejlődik a Baba! Óvatosan ám a költözéssel, most már inkább csak "művezető" legyél! :wink:

Nyufó: nem lesz rénszarvasos függöny... :cry: Nem baj, cserébe rendeltem magamnak ékszert a meskáról... :wink: Nehogy már élvezet nélkül maradjak! Bár szívesen megnéztem volna a családom arckifejezéseit, mikor megpillantják a függönyt... Mi az esküvőnkön ünnepeltük az együtt járásunk 8. hónapját is, tehát tényleg nem vacakoltunk! ;) Csodálkozott is a nép rendesen... De hát kit érdekel, nem igaz? :)
Köszi a táblázatot, ahogy látom, most már tényleg ideje lenne a Gyerkőcnek nevet találni... :shock:

KépKép
sajti

Lányok, ajánlom figyelmetekbe:

http://www.ingyenszallitasnap.hu/

December 16-i rendelésekre érvényes!!

KépKép
sajti

Mai napom fénypontja volt, hogy 2,5 órát ültem sorba az éhgyomros vérvételért. És én még szerencsé voltam, mert kedvesen felállítottam egy fiatalembert, h ugyan már adja át a helyet, szóval ültem. Éljen az ingyenes egészségügyi ellátás színvonala! Mellettem elájult egy cukros bácsi, szintén éhgyomros. Nagy kegyesen előrevették, de veszekedtek vele, hogy mért nem jött 6-ra sorszámért (csak 7-től vesznek vért).

Kat
Ez jó, hogy legalább van programod a hétre, mert ápolhatod :) azért neki sztem ne mondd, ne érezze magát még kiszolgáltatottabbnak :) Nekem viszont erőt ad a ti helyzetetek. Mit nyafogok én a lábgörcsökkel, még mindig jobb, mint egy beteg, akin nem tudok segíteni!

Snowball
Orosz szülinap, cool. Nálam esélytelen lenne, hogy kibírom. Volt egy Quebeck-i pasim amikor Spanyolországban csöveztem egy nyarat, na az nagyon kedvesen mindig franciául beszélgetett a haverjával, halálra idegesített. Bosszúból mi meg a haver barátnőjével németül kommunikáltunk. A csaj német volt, én meg értettem, amit mond (9 év tanulás), de a válasz csak angolul ment.
A seglyukas leírás nagyon tetszett, eszembe is jutott vmi bugyuta film a sugárban szaró elefántról :lol: Tudod, inkább a szülésznőre, mint magam alá :lol:
A szőrtelenítéssel én is bajlódom :) sztem úgy nézhetek ki alulról mint búzatábla gabonakörrel. Felvetettem Lórántnak, hogy besegíthetne, de úgy nézett, mintha azt kérném, ő vezesse le a szülést.
NEm robbantgatós férfjről jut eszembe, egy ismerősöm évek óta a lufthanzánál programozó légiforgalom-irányításban. Át akart menni a honvédséghez, tök jó állásajánlat stb, de nem ment át az álambiztonsági átvilágításon, mert az egyik nővérének a férje palesztin (vagy tizenöt éve házasok). Pedig az se robbantgatós. Szóval ha valaha is honvédségnél akartál dolgozni, tegyél le róla :D

Csicsi
király a fékezéses sztorid, tiszta rémálom. Nézzd a jó oldalát, legalább nem te vezettél! A Bibi tök jó név, imádtam azt a könyvet kislányként! Amúgy minden névre létezik vmi kedves kis gúnyolódás, nagynéném szerint Szaffit mindenki faszinak fogja hívni :?

Nyufó
A táblázat rettentő profi lett! Nagyon dizájnos, plussz a kép, szuper vagy! Nekem van hiányzó adatom, a Szent Istvánban szülök, ha minden jól megy. Nagyon dizájnos a kislányod új szülinapi csíkja is, látom a nemrég készült sapkát viseli a fotón :) Így pont olyan színei vannak mint a virágokon sétálló rajzolt babának :)

Sajti
Névválasztásnál hasonló szempontjaink voltak :) Nálam külön nehezítés, hogy a 8 végigtanított év alatt szinte minden nevű diák megfordult már a kezem alatt, szóval csak az "extrém" nevek maradtak, ezért is akartam nagyon Szaffit (a fiú név Simon lett volna ugyanezért). A konnektoros nagyon "jó". Apám fősuli mellett maszekban segédkezett egy víz-gáz-villanyszerelőnél, egyszer a csapba földelte a konnektort. Még jó, h a mester kiszúrta. Lehet, nálatok is ő szerelt vagy 35 éve :) Ja, '78, akkor már nem maszekolt.

Appa épp most jött haza azzal, hogy a 91 éves nagymamája elesett otthon és combnyaktöréssel kórházban van. Most próbálom rávenni, hogy a hétvégén menjen haza, de meggyőződése, hogy amint elhagyja az országot én szülni kezdek. Tök jó, most nekem azért van lelkiismeret furdalásom, mert ő nem megy, neki meg mert lehet, h a nagymama nem éli túl.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Köszönöm a lélekben tartó válaszokat. Ma már 37,5 fölé nem ment, mde írtó lassú, és állati gyenge. Eszik, iszik, de ha felül, leesik a vérnyomása. Remélem mostmár kifelé haladunk. Ő nagyon el van keserdve, mert nem szeret gyenge lenni.
Hogy mit kapott el fogalmunk nincs, csak tippelünk. Beszéltem a dokival, azt mondta nem tudunk semmit tenni, majd megijedünk ha kell.:)
A barátnőm, aki anesztes megnyugtatott, hogya nekem is lázam lesz, és nem tudják lenyomni, akkor is meg lehez császározni, csak nehezebben veszem, de elptte CTG-n figyelik Bálintot, mert lehet, hogy ő láz ellenére jól érzi magát.

NYUFÓ: nagyon ügyi vagy, igazán jó lett a táblázat:)
Húú nekem most esett le, hogy te jövö héten találkozol már Annával. Annyira szalad az idő.

SNOWBALL: nem tudsz venni valamilyen rénszarvasos ajtódíszt, itthon van egy csomó bolt, amiben aranyos, és jó áron lévőt lehet kapni. Nekem is fontos, hogy érzelmet keltsek egy ünnep előtt.
Ugyanazokat teszem évek óta, sőt sok dolgot átvettem anyutól. Majd lehet, hogy jövőre könnyebb lesz a gyerek miatt

Holnap megyek áramlásmérésre, majd jelentkezem

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok.

Megjöttem az ultrahangról,nem láttunk szinte semmit mert ott volt a keze az arca elött.Feladom :) De jól érzi magát nyalogatta a kezét.2800 g a súly és 85 asszem a bpd de bent hagytam a kocsiba a papírt és Zsolti visszament a céghez.Most jan.7-ét mutatott a gép de azt mondák ez a méret megfelel 38 meg 36 hetesnek is igazából szóval nem lettem okosabb.Kívülről a hasam megfelel szerinte 40 hetesnek is :) Remélem nem marad utánna rajtam :? Fejjel lefelé van már jól lent van a buksi,de azt mondta hogy a beilleszkedni csak a vajúdás pillanatában fog,úgyhogy ma nem vajúdok :) De ő is mondta hogy már mindegy igazából jön ha jönnie kell,elvileg nem lehet gond a fejlettséggel.

Rekuja
Sajnálom a nagymamát,ilyen idős korban nem játék egy combnyaktörés de attól is függ milyen súlyos.Ne legyen lelkiismeret furdalásod te mondtad neki hogy uzsgyi,de érthető hogy messze nem akar menni.
Vérvétel:Nagyon-nagyon remélem hogy nem lesz többett mert gusztustalan a bánásmód,írtam is hogy majd akkor leszek legközelebb terhes ha ezt is a magándokimnál megcsinálják.
Nekem Bibi és kész nem érdekel senki hülyesége.

Kat
Örülök hogy jobban van a férjed,innen már csak felfelé.Ha idáig nem kaptad el szerintem ilyenkor már nem is fogod.Egy férfi se szeret beteg lenni Zsolti még lázasan is dolgozik,persze folyamatosan figyelmeztetve hogy haldoklik.

Nyufó
Köszönjük a táblit én Győrben szülök ha minden igaz vagy Pest és Győr között az autópályán valahol,azt írd be amelyik szimpatikusabb :)
Jujjjj,jövőhéten te tényleg mész,tudsz jelentkezni valahogy ha túl vagytok rajta,persze nem egyből hanem kettőből??? :)

Snowball
Hehe nekem is szokott kocka lenni a hasam amikor ülésből felállok :) Most attól félek zsír lett a hasamon és nem fog vissza menni rendesen,de tök kemény az egész,na mindegy.
Azért elég szar lehetett így eltölteni egy estét,hogy nem értettél semmit,de azt sem értem hogy miért nem voltak rád tekintettel.Most néztem meg a videót haláli,szerettem volna csinálni de nem sikerült.Mi fél év után költöztünk össze addig csak hétvégén taliztunk elég laza dolog volt ez,nem gondoltam volna akkor hogy így fogjuk egymást szeretni.

Sajti
Mi is tegnap vettük meg a légzés figyelőt és ugyan azt mind ti,úgy vagyok vele ha nem riaszt feleslegesen megérte.Remélem sose hallom a hangját.
Milyen ékszert vettél magadnak???Én fülbevalót kértem karira ha már mikuláskor felhergelt vele,de azt mondta már megvan az ajándékom,hát baromi kiváncsi leszek szeretem de nincs nagy fantáziája a drágámnak.
Jó,hogy hallgattad a szívhangját az olyan megnyugtató.

KépKép

KépKép
csicsi84

Titike

Lehet hogy már nem fog annyit hízni,ez alkati kérdés a tesó milyen súllyak született?Meg csak mondták volna ha sok lenne,nem?Azért vigyázz nehogy tényleg megerőltesd magad,jó sokáig tart ez a költözködés mi lezavartuk 2-3 nap alatt.Derákfájással vigyázz pihengess amennyit tudsz,multkor nekem is 3 napig úgy fájt meg se bírtam moccani,de nekem becsípődött szerintem valami.

KépKép

KépKép
csicsi84

Köszi lányok örülök hogy tetszik a tábla! Igazából nem volt vele dolgom mert a zárt fórumon én csinálom a táblikat és a fejlécet megtartottam, csak az adat részen kellett változtatni és Kat jóvoltából meg csak bepötyögni az adatokat.

Snowball ha van kedved mi cserélhetünk számot, írok én a fejleményekről, azért 2 napot itt is bent kell lenni, ha minden rendben van akkor is első babánál. Meg akkor neked írnék hogy velünk mi van? Azért remélem nem tavaszra érnek oda azok a téligumik. Hát tuti voltam benne hogy Svédországban találkozott a nővéred a férjével, jópofa hogy nem. Akkor nálatok is gyorsan ment a pároddal.

Sajti ügyes vagy, akkor lassan már minden meglesz nálatok is. A bacit meg nehogy elkapjátok!!! Akkor ti voltatok a leggyorsabbak a 8 hónapra esküvővel :lol: A rénszarvasos függönyt sajnálom :cry:

Rekuja de durva, én biztos lefordultam volna a székről éhgyomorral ennyit váratni :evil: Beírtam a hiányzó adatodat, ha mindenki megadja, felrakom újra. Kedves vagy hogy észrevetted az új vonalzót, tegnap meredtem rá hogy efelejtettem cserélni :lol: Ajaj, 91 évesen combnyaktörés az tényleg elég komoly :cry: Tényleg egy felől kéne mennie, mert ki tudja mi lesz, de más felől meg teljesen érthető hogy nem akarna magára hagyni, elég patt helyzet. Bocs lehet hogy írtad csak nem maradt meg, mit tanítasz?

Kat örülök hogy jobban van apa, ilyen erős láz után a gyengeség meg normális. Csak nem kapod el ha eddig nem jött ki, megy a drukk! Én kösz hogy összeszedted az adatokat és nem kellett keresgélnem!

Csicsi szép méretek, már tényleg nem lesz semmi gond ha ki akar jönni! Beírtam Győrt, nem lebabázni az autópályán hééé. Pestről Győrbe mész szülni??? Hogy-hogy? Gondoltam Snowballal cserélek számot és akkor majd ő ír hogy túl vagyunk rajta.

KépKép

KépKép
nyufó8

Jo reggelt!

Ismet egy "remek" ejszaka, de most nem en voltam akinek baja volt. Alexnek ugy nez ki, hogy problemaja van a hasnyalmirigyevel. Legalabbis a tunetekrol erre jutottunk. Ugyanis hogy ha iszik 1, max 2 sort, utana rettentoen faj neki. A vesejevel nincs gond, arra mar gyanakodott, kivizsgaltak, es nincs kove. A masik lehetoseg pedig a hasnyalmirigy. Szoval tegnap este begorcsolt neki, csak fajdalomcsillapitoval tudott elaludni, es ejszaka is fajt neki. Mostmar reggelre jobban lett, el is ment dolgozni, de mondtam neki hogy munka utan doki, ha nem erzi jol magat, mert ha az gyulladasban van, akkor itt nincs mese. Az apjanak is ugyanez a baja, lehet orokletes. Ha esetleg mar neadjisten volt baja, vagy a kornyezeteben valakinek volt baja ezzel, akkor az irjon nekem legyszi, hogy mi is valojaban a megoldas erre. Kicsit aggodom :cry:

sajti: na igen, lehet lattak mar tolunk bundasabbakat is, sot... :lol: De tenyleg az a vicces hogy a tukorben latom csak, hogy ha kezelesre szorul ott lent a dolog, kulonben nem veszem eszre. De el sem tudom egyelore kepzelni magam pocak nelkul, biztos sokkal konnyebb lesz.

rekuja: nem terveztem, hogy a honvedsegnel dolgozzak, de nem tetszik, hog ymeg igy a lehetoseg sincs meg ra, hogy megis. Azert ez nem fer :lol: Ami az oroszokat illeti, mar megszoktam, hogy ez a csapat baszik arra, hogy en nem ertek semmit. Meg ott volt egy lett no is, aki lettul beszelt, es oroszul valaszoltak neki. Na az milyen lenne, hogyha en torom magam es megtanulom a nyelvet, es egy ilyet ramosztananak... igencsak elszakadna a cerna :lol: Az viszont ranayos, hogy a spanyol fickod nemet baratnojevel beszeltel hasonlo modon :D De itt csak az egyetlen lehetoseg Alex volt, akivel beszelgethettem. Az meg "unalmas" :D Szrotelenitest en is flvetettem Alexnek, de neki ez a fazon is tetszik, a gabonakoros :D Viszont nyaggatom, hogy a labujjamrol a kormot vagja le, es mar meguntam jartatni a szamat, es egyik este zuhanyzas kozben lecsipegettem a kormoket, de most ereztem reggel hogy valamit elszurhattam, mert a jobb labam "mutatoujja" begyulladt. Szerintem beleszaladtam a borbe... na ennyit a keresekrol es a maganszamokrol :lol:

kat: nalunk igencsak megvan a hangulat, itt minden van ebben a lakasban, kiveve renszarvas :D De ha jobban belegondolok, akkor megiscsak van, de az a kocsin van, a renszarvas disz. Szoval nem hiszem, hogy lesz ra szuksegem. Lehet sajtinak cimezted azt az uzit? :)

csicsi: na, pedig remenykedtem, hogy hozol kepet. De leegalabb hasznos volt a 4D, es megnyugodtal hogy minden rendben? Te kis kivancsi :) Gondolom nalatok az osszekoltozes meg a szorosabb kapcsolat maris es azonnal Pepi miatt nem alakulhatott ki, mert az megint mas szituacio, hogy ha mar van egy gyereked, es ugy talalsz uj szerelmet. De jo is igy, hogy igy alakultak a dolgok, semmirol nem maradtatok le. A hasadon meg ne aggodj, nincs zsir. Legalabbis tobb nincs, amennyi kell :wink:

nyufo: koszi a telefonszam felajanlast, mar el is kuldtem, es varom a tiedet. Termeszetesen tudatok majd en is itt mindenkit a fejlemenyekrol, ha szeretned :) A szules felkesziton pedig volt egy kerdes, hogy meddig kel lbent maradni, es mondta a no, hogy akarmikor hazamehetunk, csak bizonyos feltetelekkel. (Baba taplalkozik, anyuka nem verzik tulsagosan es mindenki jol van) De majd meglatjuk, hogy mi lesz, kivancsian varom. Nekem az volt a fura, hogy ugy beszelt arrol, hogy a babak sosem jonnek a kiirt idopont napjan, mintha az egy egi csoda lenne. Pedig noveremnek a 2 fia a kiirt napon erkeztek. Na jo, az egyik 20 percet kesett, ejfel utan bujt ki a draga. (Szegeny most torte el a kis karjat, ugy faj a szivem miatta :cry: :cry: ) A noverem ferjerol mindenki azt talalgatja hogy ott jottek ossze, tehat nem te voltal az elso, aki azt hitte. Az tul egyszeruen nezne ki a csaladunkban :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
snowball

az elobbi uzenetet kb 9 korul irtam, szerencsere idoben elmentettem, mert kozvetlenul a level kuldesekor elszallt a net es nem is volt 2 oran keresztul... igy is azt mondtak hogy majd csutortokon jonnek megjavitani, na szep lett volna :shock: :?

Kép

Kép
snowball

Snowball ó szegény apa és csak a sörtől van? Vagy mástól is? Elment dokihoz??? Én elő vagyok jegyezve hétvégére apához lábköröm vágásra, mert már nem érem el és nem akarok így bevonulni a kórházba :lol: Viszont a kutya meg nálam van előjegyezve nyírásra a hétvégén, mert már nem látom a szemét szegénynek. Tényleg nagyon ritka a kiírt napon babaszületés :lol: Még jó hogy nem szállt el az üzid. Itt a második szülésnél már 6 óra múlva lehet menni, de az elsőnél amiket felsorolsz azokat megvárják, de ez általában a szülést követő nap, annyit szoktak azért várni, egy éjszakára azért számolj.

KépKép

KépKép
nyufó8

Igen Snowball, Sajtinak szántam, de már elküldtem, és utána jöttem rá, bocsi.

Ma voltam áramlásmérésen: Bálintot nem viselte meg Apa hétvégi "programja".Anyukám vitt el, ő még nem látott UH, csak a 4D dvd, így nagyon álvezte: A legény 2760g, és 91 BPD, és azt mondta a doki hosszú combú, bár mondtam neki, ez egy pasi, mert nőnél még nagy előny is lehet:) De ez arra utal, hogy lehet, hogy hosszú lesz.
A doki nagyon beinduélt, hogy csak 2,5hét. Mondta csak Szegeden van Karácsonykor. Azért nem szeretném két rántott ponty között hívni, hogy este hóesésbe ugorjon be egy császárra a Kútvökgyibe:)

Párom mára már nagyon jól van, már üldögél, és persze kicsit dolgozik. Én szombato óta főzök és fincsiségeket készítek a betegnek, remélem meggyógyult, és most ő fog kényeztetni, mert fogy az erőm.

Éjjel még nagyon megizzad, így állandó ágynemű, pizsi mosásban vagyok, mindenhol szárad valami.

Én viszek be a kórházba laptopo, inkább a kedves papa, van wifi, így remélem a második nap fel tudom tenni a híreket. Ha mégse valószínű 5én már itthon leszünk, és akkor tutti.

KépKép
KépKép
kat78

Nagymamát ma megműtötték a combnyaktöréssel, úgyhogy Appa pénteken megy Vásárhelyre. Vasárnap jön csak vissza, addig semmiképpen sem szülhetek. Mondtam, majd visszatolom :) 3 napig pánikban leszek, mert Maros megyébe -18 fokot és napi 10 cm havat jósolnak. Akkor már a sózás se számít. Na nem, mintha a románok ismernék a sószórás fogalmát... holnap veszünk hóláncot

Csicsi
Irigykedem a babamozira :) csak jövő hétfőn megyünk, én meg már olyan türelmetlen vagyok, ahogy mind írjátok az infókat. Az még 6 nap! Addig meg csak tippelhetek, h mekkora lehet most. Ahogy írtad, h nyalogatta a kezét, muszáj volt előkeresnem az októberi videót, amin a köldökzsinórt rágcsálja (az egyetlen felvétel, ahol nem takarja az arcát)
A hízás miatt ne aggódj! Életünk egyetlen szakasza, amikor szabad! Hátha azok közé tartozol, akik fogynak a szoptatástól!

Nyufó
Matekot tanítok, már áradoztam róla Snowballnak is :) igazából mat-törire akartam menni, de az abban az évben nem indult, így mat-infó lett belőle, de az infót gyűlöltem, 2 év után abbahagytam (miután megvolt a progmódszertan szigorlat, ami mások szerint a legnehezebb, nekem meg csak az ment, mert az elmélet, logikus, és nem kellett hozzá gép :D ).

Snowball
A hasnyálmirigy nagyon nem játék!!! Egy barátnőmnek volt már kétszer is gyulladása, mind2szer hónapokig volt kórházban, szondán át etették hetekig, utána még jó pár hónap gyógyulás. Alkalmanként kb fél év. Ő elkövette azt a hibát, hogy az első után nem tartotta be a diétát, és kb 3 év múlva újra ott volt élet-halál között. Ráadásul olyan hormongyógyszert kell szednie, ami mellett nem szabad teherbe esnie (velem egyidős), úgyhogy extrán szar. Azt mondta, ha tartja a diétát, akkor minden ok (elvileg nem annyira durva, neten bizti találsz leírást).
Én a lábujjaimmal még elég jól elvagyok, még megy a törökülés, úgy meg elérem őket. Kádban egyensúlyozva körmöt nyírni? Bátor vagy!

Kat
Örülök a javulásnak a párodnál! Nem jó a beteg otthon :( de legalább otthon van és együtt lehettek, az jó. Én szegény appát naponta 5-6 alkalommal zaklatom skypon mindenféle bugyutasággal, ő meg nem mer lerázni, mert hátha pont akkor jön rám a szülés :D picit pánikol :D

Mai terhestornán megállapítottam, hogy én vagyok a legelőrehaladottabb állapotban és nekem van a legkisebb hasam :( Pedig Szaffi sztem lassan eléri a 3 kg-t (2,5 hete volt 2400). Csak tudnám hol a gyerek? Amúgy jólesett vánszorogni, mert tornának már nem nevezném, amit művelek. Szólt a gyógytornász, hogy jövő kedden jöhetek utoljára, de ha esetleg jég van, akkor nem muszáj. Szerintem pánikol, h megszülök ott neki :D Pedig az egy SZtk, ráadásul még rendelés is van a nőgyógyászaton, valamelyik doki csak lejönne :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Újabb fejlemények, tehát már az elején megírom: MEGÉRKEZTEK A SZEKRÉNYEK!!! :D Tegnap este (kb. 7-kor) hozták őket, össze is rakták, szép nagyok (a szememnek még szoknia kell őket, annyira nagyok..) Éppen krumplit pucoltam, aztán a köv.mondatnál magamra csuktam a konyhaajtót is: "..ez nem fog ide beférni!" Aztán sikerült az ablakon bevinniük a hálóba az egyik szekrényt, de így is necces volt, a férjem feküdt a szekrény alatt az ágyon, mire levették róla.. csak így sikerült.. Ma voltam védőnőnél is, örült, hogy 2 hét alatt csak fél kg-ot híztam, mondta, biztos a csalántea.. Mondtam, nem a csalántea, mert a dokim letiltott a vízhajtókról (először a magzatvizet hajtaná..), tehát az használt, hogy kevesebb vizet iszom (ezt is a doki mondta). Mire a védőnő felháborodott, hogy márpedig igyak rendesen és csalánozzak. No, ezt megint elengedem a fülem mellett, őszintén szólva inkább a dokimra hallgatok... Hasam körben 116 cm.... Ja, és holnap jön a védőnő először, tehát ma pakoltunk ezerrel, mert hát ugyebár a hónapok alatt felgyűlt "kupacokat" kell szépen elrendezni a szekrényekben, és ami utána marad "terep" kell feltakarítani.. Rájöttem, hogy a férfiak nagyon egyszerűen gondolják a pakolást: mindent megfogunk és ha nem fér be a szekrénybe, akkor kettéhajtjuk, úgy majd befér! Aztán hogy az hogyan néz ki, az már részletkérdés.. :) Most már mosolygok rajta, de kicsit felhúztam magam, mikor megláttam az ágynemű huzat-csigákat a szekrényben.. Ja, és szerintük a gyerekszobai szekrénybe (frissen mosott-vasalt babaruhák - napokig vasaltam!!) tök jól beférnek a sátorozós-túrázós cuccok... No, mindegy, sikerült diplomatikusan átrendeztetnem a dolgokat.. :D

KépKép
sajti

Haliho!

Masfel orat setaltunk a varosban. Itthon meg vagany voltam, hogy menjunk ki a levegore, artani nem art. A vegen mar csak vonszoltam magam, es ugy ereztem hogy a combjaimon van 10-10 kilo. Mar csak kb 5 het es vege... mostmar belatom hogy nem vaganykodhatok, es iknabb maradjak csak itthon. Aposek is jonnek 24-en, jo lett volna veluk is setalni, de Alex is belatta hogy semmi ertelme sincs nyuzni magamat.

nyufo: en is jobban meg leszek nyugodva, hogy ha legalabb 1 ejszakat bent toltok a korhazban, elvegre megis csak elso baba, e sjo ha helyben vagyok, ha akad barmi kerdesem. Laptopot pedig nem viszek, hogy itt sirjak nektek :D Alex mar jol van, nem faj neki, altalaban csak eddig tart neki, viszont tegnap este volt az, hogy meg annyira sosem fajt neki. En orulnek neki hogyha legalabb kivizsgaltatna magat. De az itteni orvostudomanyt ismerve, nem hiszem hogy kulonosebben foglalkoznanak vele. Huha, most orulok, hogy nincs kutyum, mar nem is a nyiras miatt, hanem hogy le kellene vinnem setalni, a 3. emeletrol... isten ments.

kat: Orulok, hogy jobban van a parod, vigyazzatok egymasra! En is anyut vittem el magammal 4D-re, mikor otthon voltam, egy elmeny volt neki. Hagytam, hogy o valasszon kepet, amit majd a doki kinyomtatott. Persze neki is adtam :)

rekuja: en is tartok ettol a hasnyalmirigytol, majd elkuldom a paromat egy herbariaba, hogy legalabb ott kapjon valami teat ra, vagy fene tudja mit, mert ez nem jatek, es meg nem is vicces. Nekunk zuhanykabinunk van, ott priman meg tudok tamaszkodni, de ezutan a koromgyulladas utan mar nem fogok akrobatikazni :)

Kép

Kép
snowball

Rekuja: nem semmi az éhgyomros vérvétel sztorid! Képzeld, nálunk ha hajnali 5-re mész vérvételre, már kb. csak a 4. lehetsz!! A különleges vizsgálatokhoz csak keddenként vesznek vért, ami piaci nap, tehát minden idős emberke tolong a bezárt rendelő előtt, hogy ők legyenek az elsők. aztán a kismamák és a dolgozók hadd nem mondjam, mit csinálhatnak.. Ezért én inkább átmegyek egy másik városba, esetleg egyenesen be a kórházba, vagy a laborba (70 km..), ahová küldik a vért, ui. múltkor vadásznom kellett a Down kór szűrésem eredményét is... Szép név a Simon, tetszik! :) Asszem Alvin és a mókusokban volt Simon nevezetű mókus.. :D
Hű, a combnyaktörés elég gáz! :( Szegényke.. Abból már ilyenkor elég nehéz felépülni.. Van valaki, aki ott lesz Veled, amíg a férjed távol van?

Csicsi: hát igen, ilyenkor már elég nehéz jó felvételeket készíteni a Babákról, mert már nagyok, és nem férnek rá a képernyőre.. De nemsokára úgyis nézegetheted élőben! :wink:
Ékszer: van kedvenc ékszerkészítőm a meskán, ui. nagyon szeretem az ásványokból készített ékszereket! Az eladott termékei között találsz ilyeneket: Farmerkék cseppes... fülbevaló, Rózsakvarc karkötő, korall-nefrit nyaklánc, Hópihe III fülbevaló, Csipkebogyó II nyaklánc, Rózsakvarc fülbevaló. ezeket vettem eddig. Viszont ha másmilyen ékszert szeretnél, az extremesilver honlapján találsz jókat (sok az akciós gyűrű!!!), szépek az ő termékeik is, és nagyon gyorsak (ma kaptam meg Anyu kari ajándékát postán..)

Snowball: a hasnyálmirigyet mindenképpen, minél hamarabb vizsgáltassátok ki, az tényleg nem vicc!!
Ami a tükröt illeti, nos, elég nehéz úgy borotválkozni, hogy közben bepárásodik az üveg... :wink: Úgyhogy én "érzésre" megyek... Az tényleg jó, hogy telszámot cseréltetek Nyufóval, mert valószínűleg a közelség miatt Nektek könnyebben megy a kommunikáció.. vagy nem? Nem tudom, ebben nem vagyok otthon... Én is szívesen megadom a számom, akár Nektek is, vagy valakinek határon belül!

Ma megérkezett a csomag, amiben tényleg nem volt benne a rénszarvasos függöny, viszont rendeltem pár szalagos függőt, ami irtó jól mutat az ajtón! ;) Tettem egyet Apa új nagy szekrényére is, hadd érezze a törődést! :lol:

KépKép
sajti

Jó reggelt mindenkinek!

Csicsi:
Örülök, hogy épségben hazaértetek és még egyben Budapestről. Azért ez a fékezéses story nem semmi. Én már nem is vezetek hetek óta, így szerintem tavaszra simán elfelejtek mindent. Bibi reméljük nem fog csak úgy kicsúszni, de azért jó hallani, hogy hatnak a homeós bogyók. Szerintem szép nevet választottatok, de ez is mindenki magánügye és saját döntése, hogy hogyan nevezi el a gyerekét. Először nálunk is csodálkoztak a Csanádon, de mivel látták, hogy ez a döntésünk hozzászokott mindenki. Persze a férjem szülei próbálkoztak elég sokáig, hogy miért nem VIII. Lacika lesz a gyerek, de megmondtam, hogy addig míg én leszek az anyja, kizárt dolog. Még jó, hogy a férjem mellettem áll.

Nyufó:
Mária Lujza, napok kérdése és mész szülni. Én legalább annyira várom, mint a saját szülésemet. A tábli nagyon-nagyon szuper. Én a Jánosban szülök Pesten, ez még hiányzik belőle. Kérdezted, hogy mi van, ha hamarabb megindulna a szülés. Fogalmam sincs! Holnap megyek a dokihoz, addig szeretném kihúzni, mert akkor fogom megkérdezni tőle, hogy ha ne adj Isten a természet mást akar, akkor mégis mi van!!!

Rekuja:
2,5 órát vártál vérvételre? Azért ez nagyon durva. Hála az égnek nálam a doki veszi le ezt is, így odamegyek a kórházba, telefon neki, jön, megszúr és már mehetek is. Kivéve persze az utolsó alkalmat, mikor hatszor döfött meg, mire kiserkent a vérem.
Apa megy pénteken haza? Vigyázzon magára!!! Te pedig, ha parázol, sűrűn jelentkezz, s majd öntünk beléd lelket!!!

Snowball:
A borotválkozás vagy bundátlanítás, ahogy itt nevezzük, tényleg macera. Mivel nekem van időpontom a szülésre, így én meg beszéltem a kozmetikusommal, hogy minden testfelületemről kapja le gyantával a bundát szülés előtt. Így még van nála egy jelenésem jövő héten szerdán. Remélem nem szülünk korábban. A férjed panaszára én nem tudok mit javasolni. Remélem nem kellett a dokit felkeresni. Az én drágámnak gyomorfekélye volt, akkor még nem ismertem, de állítólag az is nagyon kegyetlen. Azóta is gyógyszert szed. Jobbulást a férjednek!

Kat:
Tök jó, hogy a férjed már jobban van. Gyógyulgasson minél hamarabb. Reméljük veled is minden oké, s nem fogsz beleesni ebbe a vacak betegségbe. Tök jó, hogy Bálinttal minden oké. A te kisfiad is szép szál legény lesz, ha megszületik. Szeged nincs olyan nagyon messze, még mindig jobb, mintha Bécsbe menne karácsonyozni a dokid.

Titike:
Jó, hogy jelentkeztél és még egyben vagy. Szép nagy becsült értékei vannak a kisfiatoknak. Vigyázz a pakolással vagyis inkább magadra. Ne erőltesd meg nagyon magad.

Sajti:
Voltál te is CTG-n? Tök jó! A vírust pedig tessék mellőzni! Elkezdtem olvasni az utolsó üzid, s csak a nagybetűsek tüntek fel. Egy pillanatra azt hittem, hogy azt írod, hogy megérkezett a babátok!!! Már kezdtem lázban égni. Persze a szekrény érkezésének is örülök!
Erről eszembe jutott mikor én költöztem a lakásomba, hogy a költöztetők egy fél óra után közölték velem, hogy mi a B terv arra vonatkozóan, hogy behozzák a sarokülőgarnitúrát. Mire sokkot kaptam, hogy nem fér be, s elképzeltem, hogy majd a panelban a hatodikon kint fogok a folyosón ücsörögni rajta. De hála Isten behozták. Most nyáron azzal együtt adtam el a lakást, így ha az új tulajnak egyszer nem kell majd, hogy hogyan viszi ki, az már az ő gondja.

Még az esküvőhöz. Mi 2008 májusában ismerkedtünk össze, szeptemberben ideköltöztem a férjemhez, decemberben eljegyzés, s mivel nekünk aránylag nagy esküvőnk volt, s utáljuk a meleget, így szeptemberben végén házasodtunk össze. Csanádra várni kellett egy darabig, de hála a jó égnek hamarosan ő is itt lesz közöttünk.
Tegnap elég szar napom volt délután. Ebédeltem, de már akkor éreztem, hogy a gyomrom nem jó .Délután pihi, de az sem segített. Egy idő múlva, persze egy kis segítséggel, de sikerült visszajönnie mindennek. Így 36 hetesen újra hánytam, majd elindult alulról is. (Bocs, hogy ezt így leírom) Szegény kicsi fiam nem tudhatta, hogy mi van, mert utána fénysebességre kapcsolt, s vagy másfél órán keresztül pörgött. Szentül meg voltam győződve, hogy most fogja kitúrni magát. De a kitartó kézrátételnek és a siminek köszönhetően megnyugodott. Azóta jól vagyunk, csak taknyosan.
Mivel én nem viszek laptopot a kórházba, szívesen megadom a számom vkinek priviben, aki vállalkozik arra, hogy értesíti a többieket. Persze én is szívesen megteszem ezt fordított helyzetben.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Haliho!

Jelentem, elkezdtem tanulni a lettet. Borzaszto...fel ora utan azt mondom, hogy ez soha nem fog menni :lol: Ezt lehetetlen konyvbol megtanulni...

sajti: ami a szekrenybe valo pakolast illeti...enkunk az uj zajlik, hogy jobb esetben inkabb vallfara akaszt Alex egy szal polot, minthogy osszehajtana es berakja a polcra. Rosszabb esetben a foldon hagy mindent...ami mostmar kezd sok lenni nekem :( Tegnap megint megvitattuk, hogy miert nem kepes segiteni. Tegnap azt mondta hogy mert ellustult. Es most az jutott eszembe, hogy par hete azt mondta hogy barmit megcsinal szivesen, csak szoljak neki, mert magatol ne jut eszebe...ezek szerint csak probalt megnyugtatni ezzel. Tegnap mondta hogy ugy van vele, hogy en ugyis itthon vagyok, meg tudom csinalni. Igen meg tudom, de nekem is ketszer at kell gondolnom mindent, mielott barminek nekilatnek, mert mar nekem sem megy konnyen semmi. Kezdek kicsit elszomorodni, ettol tobbet erdemlek :( ...

tyuntyi: szerencsere Alex jobban van, majd meglatjuk mi lesz. En nem konyorgok neki, hogy menjen orvoshoz, mert a fogorvoshoz is honapokig kergettem. Eleg felnott ahhoz hogy ilyet eldontson magaban. Kenytelen vagyok kicsit onzo lenni, mert maskepp mindent csak a szivemre veszek. Tegnap alakitottam egy gabonakoros bundatlanitast, azt hittem jol ment, de a vegeredmenyt latva a tukorben...hat nem egeszen ment ugy ahogy en azt hittem :D Azt viszont nem tudom hogy a kozmetikus hogy kapja le a szort, ha ott a nagy pocak...nem uti meg a kezevel?? Egy idoben en is jartam kozmetikushoz gyantaztatni, es akkor igencsak odakapott a kezevel, ahol most a pocak van. Azert csak ovatosan. Meg nehogy tul sokat ugraljal a tepeseknel, be ne induljon a szules :D

Kép

Kép
snowball

Ma volt céges karácsonyunk. Sztem nem is baba van a hasamban, hanem "nyanya-mágnes". Vérig sértettem a főnöknőmet, mikor nem hagytam, hogy letapizzon. Muszáj lesz rögtön még egyet szülnöm, hogy nyugdíjba menjen, mire visszamegyek dolgozni, különben minden problémás osztály - hülye osztályfőnök kombinációban én leszek a matektanár. Hiába, sose voltam jó diplomata, túl makacs vagyok.

Sajti
Azt hittem, csak a baba kap új szekrényt, de a pakolás alapján nem :) Nekünk épp az ilyen logisztikai problémák miatt minden IKEA. A gyerekbútor pl annyira darabokban volt, hogy a fiók és a fiók előlap külön csomagként került fel. Így viszont appa egyedül felcipelt mindent, igaz h vagy 6-szor megjárta a mélygarázs-3. emelet nincs lift útvonalat, de hát appa egy hös! Aztán persze vagy 2 hét volt, mire mindent összeraktunk, mert egyben nem volt hozzá erőnk :D
Vízhajtó?!?!?! Ez a védőnő nem olvassa az általa adott kiskönyvet? Gondolom te is kaptál a terhesség elején (ilyen lila csík van rajta). Abban pl hosszan fejtik hogy NEM szabad vízhajtót inni. Megértem, h inkább a nénészre hallgatsz. Nekem a hasam csak 104 cm... lehet, h tényleg pici a pocim? Védőnő nekem is holnap jün, persze appa nem mosta le az ablakokat, ahogy ígérte... majd márciusban megcsinálom én. Addig meg nem nézek ki :D Úgyis a csepel művek kéményeit látni csak innen.
Férfiak pakolási szokása ismerős :) ahogy a legkevesebbet használt ruhákat a legkönnyebben elérhető helyekre teszik, azt tanítani kéne!
Leírásod után nem sajnáltatom magam a vérvétel miatt :) Itt legalább ott az az opció, h a magánklinika 45 perc kocsival (igaz, csak kb 10 km, de az Buda).
Megnéztem már magamnak ezt a meskát, annyit írtok róla. Hogy azok a süti formájú dolgok milyen cukik! Itt lelkesedtem appának, ide is jött megnézni, remélem megjegyezte a webcímet ;) útál vásárolni, a netes rendelést meg a cégnél átveszi a portás, ha kártyával fizet. Néha, miután átadja az ajándékot, hozzáteszi, hogy "a képen nem tűnt ennyire rózsaszínnek" :D

Tyuntyi
köszi az ajánlatot, lehet, h tényleg 3 napig zaklatlak majd titeket, amíg appa nincs itt. Ráadásul vasárnapra koncertjegyünk van, ez lenne az utsó most jó ideig (a tavaszi idényt kihagyjuk, majd jövő ősszel lehet megint menni). Karácsonyi hangverseny Bach meg ilyenek, szóval igazi hangulatteremtő lehetne. Majd odaadom anyáméknak. Csak ők meg útálják a komolyzenét :( Pedig Szaffinak nagyon tetszene, Bachot szeretni szokta. Nem baj, legalább látom az Xfaktor döntőt :) Bár Csaba tuti kiesik szombaton, pedig ő az igazi vizuális élmény ott :P
Remélem már jobban vagy a hányós időszaktól! Nekem valamikor a 26. héttől volt egy pár ilyen hetem, aztán a védőnő javaslatára kicsit máshogy ettem. Megértem, hogy megijedtél, de ha a pici ficánkol, akkor ő bizti jól van! Csak rosszul viseli az alhasi mozgásokat :(

Snowball
a Lettet majd a picitől tanulod el :D egyik kolleganőm francia, a férje meg magyar, de a fickó nem beszél franciául (angolul kommunikáltak, aztán a csaj megtanult magyarul). Most, hogy vannak gyerekeik, a "nagy" (3 éves) rendszeresen fordít, ha az anyjával franciául beszél, mert persze az anyjának az a természetes, az apjának meg a magyar.
Látod, kapásból 3 nyelvvel indul majd a gyerek :)
Alexel szembe ne hagyd magad! Adj a hátára egy hátizsákot három-négy teli vizespalackal, és mondd meg, hogy így takarítson ki! Bizti vagyok benne, hogy fél óra múlva nagyon bűnbánó lesz :) Bár könnyen adok tanácsokat, én is csak veszekszem Lóránttal, aztán csak kiporszívózok, mikor a szöszcicák már világuralomra törnek az előszobában.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Tyuntyi: hű, bundamentesítés szülés előtt? Bátor vagy! A gyantát alapból nem nagyon bírom, max. ha én csinálom magamnak, de a kényesebb helyeken csak borotva.. Bár lehet, hogy szülés után ott is bevállalom a gyantát..
Ami a rosszullétedet illeti, lehet, hogy a kajától van, de most amúgy is van egy hányós-hasmenéses vírus az országban, nálunk már az egész családon (minket kivéve) végigment, ma hajnalban pont Apumat kapta el.. Reméljük, Nálad csak egy szimpla "egymenetesről" van szó, és nem vírusos, elhúzódó vacakról!

Snowball: elkezdted tanulni a lettet? De jóóóó! :D Gondolom, Alex örül neki!
Azért az kemény, amit írtál a pakolásról! Nem tudom, hogy pl. a mai napot hogyan vészeltem volna át a férjem nélkül! Tegnap éjfélig pakoltunk (ui. ma volt a védőnő, és a szekrények hiánya miatt minden szanaszét volt), aztán ma reggel 8 előtt keltett minket Apu, hogy gáz van, hány és megy a hasa, viszont a dolga rengeteg lenne.. Tehát a párom kocsiba be, elindult ügyet intézni Apu helyett, én pedig folytattam a pakolást. Kb. 11-re végzett is az ügyekkel, utána jött és segített. Addigra már eléggé ki voltam purcanva.. Kb. du 1-re lettünk készen, 2-re vártuk a védőnőt. Persze 4-kor jött, mert még máshol is volt. Ahogy beszélgettünk elkezdte mondani, hogy de jó, most már akkor gondolja, nem főzök, nem pakolászok, hanem Anyum és a férjem csinál mindent... Aranyos volt, ui. pont előtte gondoltam bele, hogy ez most a boldog babavárás időszaka, beterveztem a varrogatást, kreatív hobbikat, szaloncukor készítést, babás könyvek olvasását, stb., ennek ellenére olyan vagyok, mint a mosott k@ki. Régebben is sokat dolgoztam, de azt gondoltam, legalább a babavárásom olyan "mamuszos lábat feltevős, pokróc alatt forró csokit iszogatós" lesz... No, de mindegy, a lényeg, hogy most már rendben van a ház, már csak a Babóca hiányzik! :D

Képzeljétek, ma hajnalban békésen aludtam, mikor elkezdett a gyerkőc rugdosni. Csak egy párat rúgott, de olyan hirtelen! Szerintem álmában megijedt valamitől, azért rúgott! Utána fel is ébredt, mocorgott, úgyhogy simogattam vagy 10 percig, és át is karoltam a hasam a kis hátánál, fenekénél, hogy nyugodjon meg.. Így sikerült visszaaludnia.. Érdekes...

KépKép
sajti

Rekuja: ezen az ikeás írásodon nagyon jót nevettem! :D Hát igen, az ikeás cuccok a férfiaknak olyanok, mint kicsiknek a legó.. :) ..és még így is sikerül sokszor fordítva összerakniuk. Szekrény nem csak a Babának jött, nekünk is, mivel nem volt szekrényünk.. Ezek most nem ikeásak, fából, asztalos által készültek. Szerintem nem a Te pocid kicsi, hanem az enyém nagy.. A védőnő szerint 110 cm-rel már szülni szoktak. Tesómé még annyi sem volt, mikor szült, amikor pedig az első gyerekét szülte, berohant a kórházba, és megkérdezte tőle a szülésznő, hogy hol a hasa?? Kaptam én is olyan lila csíkos könyvet, de hát azt nekünk kell elolvasni, nem neki, ugye??? :lol:
Azért majd ha látjátok, hogy dereng át a fény az ablakon, mossátok le, mert akkor már március van!! :lol: Vicc volt, ilyen fagyban már tényleg ne mossatok ablakot, max. ha jobb az idő..
Meska: ajánlom figyelmedbe a Pilóta keksz alakú szappant, nagyon jól néz ki!! persze a férfiak és a gyerekek elől el kell zárni, mert tisztára olyan, mint az igazi! Van sok jó párna, és gyerekcucc is (sapi, falvédő, kenguru stb. - olcsóbbak, mint máshol..)

KépKép
sajti

Haliho!

Na ma is titettem magamert. Egyszeruen nem tudom elfogadni, hogy ez mar tenyleg az utolso honap (sot, en meg csak a 34. hetet taposom :shock: ), es hogy nincs annyi energiam. Ma kitakaritottam a furdot, csinaltam langost, pepecseltem ezzel-azzal. Viszont!!! Irtam apanak, hogy mivel gyotrom magam, es mire hazajott, hozott nekem egy uj telefont, mert megerdemlem. Mar regota vagytam egy ilyenre, amilyet kaptam, es most meglepett vele. Nem rossz vigasz :D No meg elmentunk a fodrasz kellek nagykerbe, es vettem egy szemoldokcsipeszt, mert az enyem valamiert eltompult. Egyedul pedig megbizni ezzel nem mertem volna, hogy hozzon nekem egy emberi csipeszt :D Ott voltunk vagy 15 percet, es ott lihegtem, vert a szivem, fajt mindenem. Ez komolyan igy lesz vegig, vagy csak en vagyok ilyen szerencses kuzkodni?

sajti: igen, emlekszem, mikor csatlakoztam a babanetre, akkortajt volt az, hogy mindenki hagyta ott lassan a munkat, es aggodtatok, hogy jaj mit fogtok csinalni. Pedig azert szerintem senki nem unatkozott otthon egy percig sem :lol: A lett tudomany kiszallt a fejembol, mire hazajott Alex munkabol. Viszont nehany szora emlekeztem :wink: De ez meg edes keves ahhoz, hogy elboldoguljak. Igazsag szerint anyosom miatt akarom tanulni, mert jon januar 13-an es jo lenne vele kicsit tarsalogni. Szerintem majd tole tanulok sokat. Az en pocalkom 98 centi. Sosem voltam vastag, viszont augusztus kozepe ota "csak" 15 centit nott. Allitolag normal meretu, de mar amennyit latom a szulesznot, aki ezt megallapitana... fenyevben egyszer.

Kép

Kép
snowball

huha, nagy a csend, mindenki egyben van??? :shock:

Kép

Kép
snowball

Jelentkezem, én még egyben!!
Csak iszonyúan kiszívott ez a mai nap. Rosszul aludtam. Valószínűleg a lehülést nem szereti Bálit, ezt már eddig is tapasztaltam. Így olvastam 2 órát. Én a nappaliban alszom, mert nem akarunk még együtt aludni, mert még hátha fertőz, meg Bence leizzad még mindig többször éjjel, így állandóan öltözködik, meg takarót cserél, így én kiszorultam a nem túl kényelmes kinyitható kanapéra. Így a mai reggelem nehezen indult. Aztán megkaptam mit főzzek ebédre, le a piac, fel a kkonyha, és utána alvás 1óra. Moszmár jobb.

Közben Anyukám Jna6-án 60éves lesz, és persze Apukám szeretné ha segítenék szervezkedni, bár mndtam neki csak abban vagyok jó, amit fotelból tudok intézni. Így ezzel is foglalkoztam.

Holnap megyek az anesztes doktornőhöz megbeszélésre.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok.

Velünk:Tegnap hajnal 5kor arra kelltem,hogy méhösszehúzódásaim vannak elkezdtem figyelgetni és kb.1 órán keresztűl 10 percenként jöttek,nem fájt csak éreztem.Elkezdtem összepakolni ha bármi van mehessünk.Amikor készen lettem visszafeküdtem kb.7 óra körül és 8 kor arra ébredtem hogy elmúltak.Elindultunk Pestre elintézni pár dolgot és az autópályán 11-kor újrakezdődött de már fájt is rendesen persze csak enyhén.Úgy megilyedtem,én azt hittem,hogy Pesten megszülök,de egy óra múlva megint elmúlt.Azóta semmi,még annyi hogy 3 napja amúgy "jól alszom".És rájöttem,hogy félek azért egy kicsit.
Így már biztos itthon töltjük a karácsonyt,már nem merünk nekivágni mégegyszer.
A hétvégén minden a helyére kerül és a karácsonyi dolgokat is letudom,ma jöttem rá,hogy jövőhét pénteken 24.-e van már :shock:
Kibéreltük a mérleget is,hogy már ne kelljen menni direkt semmiért.

Sajti
Megnéztem az ékszereket szépek nagyon,én egy szép fülire pályázom de meglátjuk mi lesz belőle.Na végre megvannak a szekrények is legalább emiatt se kell sresszelni magad.
Vigyázz meg ne erőltesd magad a nagy pakolásban ezt én mondom aki szekrényeket huzogat :)
Lehet tényleg rosszat álmodott a picur,nekem akkor mozdul meg hirtelen ha hirtelen hangos lesz valami vagy ha leveszem a pólóm és hirtelen nagy fény lesz,gondolom olyankor is megilyed kicsit.

Snowball
Gratula a telefonhoz meg a csipezhez az lehet nekem is kéne egy amíg nem tudok menni kozmetikushoz majd,ne legyen belőlem csubakka.Sajnos energiám semmi én folyamatosan csesztetem a Zsoltit hogy ne menjem már olyan gyorsan mert nem birom tartani a lépést,pedig nem is rohan.Hát annyira nyugtatott meg a 4D,hogy kb.tudom hogy súlyra rendesen fejlődik,de kivagyok attól,hogy nem láttam soha az arcának a másik felét,remélem minden oké vele.

Rekuja
Hétfő,itt van nemsokára majd jelentkezz mindenképp utánna.Remélem jobban van a nagyi,csak nem akkor jön a baba mikor apa nem lesz otthon én is ezt mondogattam a Zsoltinak az autópályán,hogy velem ez nem történhet meg :) És nem történt :)
A szoptatás fogyásról meg csak annyit,hogy már annak is örülök ha azok közé tartozok akik tudnak szoptatni,ugyanis teljesen üresnek érzem a melleimet,nem is feszül már pedig ilyenkor már bőven kéne szerintem.

Tyuntyi
Szerintem tavasszal újra veszek majd pár órát ha lesz rá már időm mert már most paráznék nekiindulni,meg már kedvem sincs próbálkozni,pedig anno azt mondtam,hogy a kórházból már én vezetek haza.Remélem jobban vagy és meggyógyúlt a hasad,néha velem is előfordul,mindig arra gondolok hogy az aranyér sokkal rosszabb lehet,nekem szerencsére még nem volt,de inkább többett járjunk wc-re mint ne .

Nyufó
Nem-nem itt szülök Győrben csak viccből írtam a múltkor az autópályát,de látod majdnem bejött :) Izgulsz már?Én már izgulok helyetted is és irigykedem is egy kicsit.

Kat
Tényleg nem lehet kényelmes a kanapén aludni,de ha meggyógyul a férjed akkor jár neked is majd mostmár egy kis kényeztetés :)
Szép méretei vannak Bálintnak is kb.Bibi is ekkora lehet.

KépKép

KépKép
csicsi84

Én még egyben :)
Kathoz hasonlóan én se aludtam egész éjjel, aztán délelött főztem meg sütöttem, h appának legyen holnapra elvivős kajája, amiben úgy elfáradtam, hogy egész délután aludtam. Szerencsére a védőnénim nem jött, így nem kellett kiporszívóznom. Viszont a szörcicák már nagyon virgoncak az ajtó mögött...

Anyám felajánlotta, hogy költözzek át hozzájuk arra a 3 napra, amíg Lóránt nincs itthon, na ettől az 5lettől kissé rosszul lettem. Abban maradtunk, ha bármi van, úgyis max 15 perc alatt itt vannak, de abba már a felültözésük is benne van. Azért szombaton feljön meglátogatni. Most rejthetem el a karácsonyi ajándékukat, ami eddog a gyerekszoba közepén figyelt :)

Sajti
Ja, szekrényünk az nekünk sincs, fel is vetettem appának, mi lenne, ha már így belejöttünk, magunknak is vennénk valamit. Nem érti mért nem jó az a partvisnyél, amin 6 éve lógnak a ruháim (két pöcök között van, tetején egy polc, az oldalára varrtam vásznat, így olyan mint egy béna vászonhuzatos szekrény aminek nincs ajtaja). Meg hát úgyis a galérián van, oda meg nem megy fel senki.
Az nagyon cuki, ahogy meg tud ilyedni a pociban! Szaffi a koncertek végi vastapsot nem bírja, akkor szokott pánikszerűen menekülni, úgyhogy mindíg mi vagyunk azok a vérbunkók, akik már a meghajlás alatt menekülőre fogják :) még jó, hogy elvből csak sor szélére veszek jegyet :)

Kat
Jan 6? a nagynéném aznapra rendelte Szaffit :) neki is akkor van a szülinapja, és mivel ő már szült egy gyereket az én szülinapomra (unokatesóm is aug1-i), most úgy illenék, ha én is szülnék az ő szülinapjára :) amúgy tényleg vicces lenne. Te meg anyukádnak egy unokát adsz a szülinapjára, kívánhat ennél jobbat?

Snowball
Azért vigyázz magadra a sétákkal, nem kell annyira virgonckodni! De megértem, hogy menni akarsz, nekem is nehéz elfogadni a lustulást. Mi nagyon túrázósak vagyunk, még a 7. hónapban is felmentem Irottkőre (igaz, az osztrák oldal felől, onnan aszem csak kétszáz méter a szintemelkedés), most meg a tecsó végére is elfáradok. Inkább tornázz otthon!
Anyóssal bizti fogsz tudni kommunikálni, egy csomó mindenhez nem kellenek szavak. Pelenkázni mutogatva is lehet :D Ha két ember meg akarja érteni egymást, hihetetlen, hogy a nyelv mennyire kis fontosságú az érzelmek mellett (a spanyolok semmi más nyelven nem beszéltek és órákig lehetett velük kommunikálni :) )

Appa holnap reggel indul vásárhelyre, szorítsatok, hogy ne legyen hóvihar! Kap annyi ellátmányt, hogy ha elakad valahol, kihúzza élve. Már most úgy féltem :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Csicsi
NE stresszeld magad előre a szoptatás miatt, majd ráérsz akkor, ha nem megy ;) viccet félretéve, családom szerint a mell méret, forma, keménység semmit nem számít, mert a családban egyedül a nagynéném tudott szoptatni, ő viszont mind3 gyerekét 1-1 éven át kizárólagosan, pedig alkat alapján neki van a legkisebb melle, meg neki változott a legkevesebbet a terhesség alatt. Anyám, aki mindíg telt volt, szinte egyáltalán nem tudott szoptatni, pedig neki rendesen bekeményedett a melle. Nővéremnek se nagyon ment, kb két hónap vegyes táplálásra futotta csak.
Nekünk a családban mennek az extra időpontban szülések, ugye én is úgy jöttem, hogy mami Györökön volt a szüleivel, mert hát még van jópár hete, aztán hát nem kijöttem belőle! Az meg még a telefonkorszak elött volt, úgyhogy külön művészet volt reggel elérni apámat Pesten, hogy megszülettem. Na emiatt izgulok én annyira... mert persze utólag vicces story, meg én is lelkesen mesélem születésem történetét, de van egy olyan érzésem, h anyám meg apám annak idején nem így élték meg. MEg hát Lórántnak gondoskodási kényszere is van...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Amint appa elindult hajnalban, elkezdett szakadni a hó :( Csak össze ne törje magát nekünk az úton! Amúgy a kocsiban maradt a bébihordó, szóval ha esetleg Szaffi kijön közben, akkor is meg kell várni appát a kórházból hazajövetellel.

Lányok, milyen az, mikor "leszáll" a baba? egész reggel a bugyivonalom alatt matatott meg mocorgott (mondanám, h rúgkapált ott, de a lába az fent van, a kezei meg oldalt, szóval csak a pici fejét ráncibálhatta ide-oda). Ugye, attól még, hogy lejjebb megy, nem fog rögtön ki is jönni?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Jo reggelt!

rekuja: aggodalomra semmi ok, ugy a jo, ha a feje lassan beilleszkedik a helyere. Ez ha minden igaz az utolso hetekben tortenik meg, ami mondjuk ki- most van :) Ha vettetek holancot, nem lesz semmi baj. Meg biztos vagyok benne, hogy ugyel magara, es siet vissza. Addig pedig ne panikolj semmin, ne is gondolj egy percig sem a szulesre, nehogy eletbe lepjen Murphy torvenye. Ami a nyelvtanulast illeti, egyszer ugyis meg kell tanulnom, de szerintem nyelvet konyvbol keptelenseg megtanulni. Pont az elobb mondtam alexnek hogy a lakasban a konyvvel a kezemben fogok jarkalni, ha az anyukaja itt lesz. Abban van a tudomany!!! :D Mondjuk mikor az en anyum volt itt, kenytelenek voltak eltolteni egy napot egyutt (marmint anyu es alex), mivel nekem dolgoznom kellett. Mondtam nekik hogy ha barmi van, akkor hivjanak, es forditok. Igy is tortent, csorgott a telefonom, Alex kerdezte, hogy mi az a "kukorica". Mert hogy a boltban vannak, es anyu ezt nem tudja elmagyarazni. Vicces dolgok ezek :D De aranyosak egyutt, mindent meg tudnak "beszelni".

csicsi: persze, hogy minden oke a kis arcaval. Az mar latszott volna korabbi ultrahangokon is. Meg ha te nem is latod, a "szakertok" latnak mindent. Csudiszep kislanyod lesz - megint. Ne aggodj. Mar en is alig varom, hogy lassam, mert 24 hetesen lattam ultoljara, akkor volt 780 gramm. Azota azert csak valtozhatott. Es el sem tudom kepzelni, hogy milyen lehet. Igazi kinder tojas :D Mostmar pedig ne autokazz sehova hosszabb tavra, ezt a par hetet mostmar kibirjuk :wink: En is megfogadtam, hogy max tescoig megyek le (1 perc gyalog).

kat: remelem nemsoka visszakoltozol a haloszobaba, mert nem lehet kenyelmes a kanapen aludni. Sajat tapasztalatbol tudom... tegnap delutan nekem is ott sikerult elszunyokalnom, es nem volt a legkellemesebb erzes onnan felebredni.

Most ejszaka arrol almodtam, hogy a nyákdugó kijott belolem, es teljesen bepanikoltam, mert nem tudtam hogy na akkor most ez mit jelent pontosan, vagyis hogy mikor is fog megindulni a szules?! Es mindez pont ugy tortent, hogy ejszaka volt, es kimentem pisilni. Total eletszeru volt :shock:

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt!

Rekuja
Ne is gondolj ilyenekre hogy most fogsz szülni,azért az még arrébb van én már régóta érzem ezt a matatást,sőt néha azt érzem mintha kitudna nyúlni a kezével :) Én is az időjárás miatt félek mindíg,hogy sose lehet tudni milyen időben indul meg a szülés és mi van ha nem érünk oda :?
Azt nem értem,hogy eddig kb. a 28.-32.feszült reggelente a mellem és ha nyomkodtam jött is belőle valami,most meg abszolút nem érzek semmit.De pozitívan állok a dolgokhoz,menni fog és kész!

Snowball
Mostmár akárhogy is lesz nem lesz több 4D Zsolti azt mondta :) Én azért egyre többett gondolok már rá hogy minden rendben legyen,én mindig azt mondtam hogy az se érdekel ha nem lesz szép csak egészséges legyen.De Zsolti nagyon megnyugtató ilyen szempontból,akár hányszór szóba kerül mindig azt mondja hogy nem lesz semmi baj és hogy ő tudja hogy szép egészséges baba.
Ezzel a nyákdugóval foglalkozok már napok óta :D Állandóan azt lesem pisilés után mi a helyzet :) Jó hogy szóba hoztad,olyan mindenkinek van?Elvileg ha elkezdesz tágúlni akkor esik ki,ez lehet a szülés elötti vagy egy héttel elötti nap is.De ezt vajon mindenki észre veszi?Nekem Petránál nem is tudom volt e ilyen,mondjuk indított szülés volt.

Nyákdugó szakértőket várunk :)
Ja és kislányos anyukák:ki rakat a babának fülbevalót a kórházba?
Én a legjobb barátnőmtől azt kaptam ajándékba nagyon szép,hányadik napon rakják be?

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: nekem almomban a nyakdugo a wc ulokere pottyant, es ugy nezett ki mint egy kisebb meduza :lol: De egyebkent fogalmam sincs, hogy milyen lehet, lehe eszre se fogom venni. De jo, hogy otthon van lehetoseg felbevalot lovetni a korhazba!!! Nekem fogalmam sincs, hogy hagy s mint lesz berakva a kis fulebe. En apuektol kaptam fulbevalot szulinapomra, es Molly is kapott ugyanolyat, mint en, csak piciben. Nyufo esetleg tudna nekem ebben segiteni, de szegeny biztos el van havazva a teendokkel, mert nem nagyon irogat.

Kép

Kép
snowball

csicsi

sajnálom h nem láttátok jól a picit,de nemsokára nem kell 4d :wink: pár hét és megérkezik :) már most is elég szép sullya van.

kat

a te babucidnak is szép méretei vannak.mielőbbi felépülést a párodnak.++++++++

snowball

jó kis álom,sztem az idő előrehaladtával már egyre többet álmodunk a aszülésselkapcsolatos dooggal :)

KépKép
bettike83

Én is készen vagyok a kórházi cuccal is,.még az anyakönyvi kivonat hiányzik.pici ruhái isegyben,csak át kell vasalnom őket.aztán bele az overálba,plédbe és igy a hordozóba,és ha kell hozni akkor az apukája csak felkapja szépen :D mert ha árbiznám akkor tuti fele itthon maranda :D

KépKép
bettike83

Köszi a bíztatást mindenkinek :) 11-kor írt, h már a határnál van, szóval sztem 3 körül odaér (magyar idő szerint), akkor még talán ott is világos lesz. Meg arrafelé nem esik a hó, mint pesten. Sztem hiába figyel a hólánc a kocsiban, nem nézem ki belőle, hogy fel tudná rakni ;)

Snowball
Jót nevettem az álmodon :D bocsi, de tényleg. Én meg folyton azt álmodom, hogy nem lehet gyerekem és már harmadszor megyünk lombikra. Aztán felébredek és tényleg, de akkor Szaffi mocorogni kezd, és minden tök jó lesz hirtelen :D Pszichológiából tanultunk ilyen stresszkezelés az álmokban dolgokról, mindíg jól kielemzem magam utána, nagyon szórakoztató :)
Na ha csak a kukoricát nem tudod elmagyarázni lettül, nem lesz gond ;) A nyelvkönyvet meg nem a kezedben kell hordozni, hanem éjjelre a párna alá tenni ;)

Csicsi
sztem minden baba tök egyforma a 4d-n (legalábbis Szaffi pont úgy néz ki, mint amit a neten, hirdetésekben meg könyvekben látni), szóval ne aggódj h csak "egy arca" látszódik! Anyáink még ennyit se láthattak belőlünk.
Mell dologban én is így vagyok, már nyomkodás közben sem "nedvesedik be" a bimbó - bár kétségtelen, hogy kímélve is van, nehogy beindítsa a szülést. De ráérünk akkor aggódni, ha nem megy a szoptatás.
Fülbevaló nekem eddig eszembe se jutott. Én ovis korban kaptam és nagyon megviselt, hogy fáj, pedig tökre akartam, aztán meg begyulladt és szenvedtem vele, szóval Szaffi majd akkor kap, ha nagyon akarja. "Szerencsére" senkitől se kapott ajándékba, úgyhogy nem sértődnek meg, ha nem teszem be. Én amúgy kb 15 éve ugyanazt a fülbevalót hordom, pedig anyám úgy 3 évente karácsonyra vesz nekem egyet ajándékba, hátha változtatok :) De ez a szüleim jeggyűrűjéből készült (kinőtték az eredetit és beolvasztották, abból kaptunk a nővérem meg én is egy-egy karika formájú fülbevalót).
Nyákdugóról csak annyit, h a barátnőmnek a magzatvízzel együtt távozott, és 8 óra múlva a kezébe volt a fia. Anyám azt mondta, velem nem vette észre, mikor ment ki belőle, lehet, h még bent van :D De a védőnénim szerint is akkor még nem indul meg a szülés, csak jobban kell vigyázni, mert úgy könnyebb összeszedni valami fertőzést

Bettike
Ez jó 5let, hogy egymásba csomizod a hazahozós ruhákat! Én is azon aggódtam, hogy magyarázom majd el Lórántnak, mit pakoljon be, mert külön mondták a kórházban, hogy ne bőrönddel menjünk, hanem majd appa hozza be az utánpótlást. Még nincs meg a teljes hazamenős ruhánk, mert nagyi köti karácsonyra, de body, overál az megvan.

Barátnőm valami "hálós bugyit" ajánlgatot, hogy vegyek a gyógyszertárban, mert az tök jó a gyermekágyas időszakra. Hallottatok róla? tényleg jó? Már szültek, az 1. gyereknél sima bugyiztatok, vagy volt valami spéci?

Eltotyogtam a hétfői vérvétel eredményéért, és nagyon magas az Alkalikus foszfatáz és a CRP. Tudja valaki, mik ezek, és normális-e terhesség esetén? (a fehérvérsejt is magas, de az nekem mindíg olyan, mintha vakbélgyulladásom lenne :D ). Viszont a hősies gyaloglásért (oda vissza 1600 m, vittem GPS-t :D ) megjutalmaztam magam X-faktoros cd-mellékletes story magazinnal. Alig ismerek valakit azokból, akikről cikkeznek az újságban :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja

te is probáld igy,ilyenkor pár pillanat alatt megvan,de ha még apa keresgél,felturja a szekrényt,nem találja,ugyis ideges lesz ő is meg te is :D és én úgy goldolmam ez a legjobb megoldás,elég nagy aszekrény,és hordozotól beteszem,ha meg kell csak onnan kell kivennie.azmár nem olyan bonyolult :D tök jó lehet h a nagyi megköti a pici ruháit,kis kabát lesz nadrággal meg sapival?
majd mutatsd meg ha kész.

én is hallottam a hálós bugyiról...sokan dicsérik,én nem vettem,sima nagyobb bugyit vettem,nem a nagymamis fajta,hanem az a csinibb,és azt szépen ki lehet mosni,utánna is lehet használni.meg az én bőrőm csak a pamutot birja,ez a eldobhatós meg necc anyagból van állitólag és nekem nem jó.igy vettem bugyikat pár dbot.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Még én is egyben, csak nagyon fáradt és elhavazott voltam... Elolvastam mindent, de most keltem fel, tehát lehet, hogy nem fogok mindenre válaszolni..
Most voltunk vérvételen a kórházban, mivel a környékünkön már nem nagyon vesznek vért (minek is vennének karácsony előtt?). A kórház laborjából átküldtek a terhesgondozóba, amit simán el lehetett volna érni a kórház udvarából, ha nem lett volna bezárva minden ajtó és kapu, tehát csomót kellett gyalogolni.. Ott pedig meg kellett várnom az orvost (!!!), pedig nekem csak egy sima vérvétel kellett volna!! Mindegy gondolom, nekik is kell a pénz a TB-től..

Kat: hú, valóban elég nehéz olyan ágyon aludni.. Remélem, minél hamarabb vissza fogsz tudni köjavascript:emoticon(':D')ltözni! A szervezkedés ismerős, itthon, internetről vásároltam meg mindenki nevében, mindenkinek, mindent, és most várom a futárszolgálatokat... Sőt, nagy részét már be is csomagoltam, csak rá kell írnom, ki adja kinek... :) Tehát ülve már minden megy, elindulni viszont már én sem akarok...

Csicsi: már méhösszehúzódásaid vannak? Az igen! Azért még legalább 1 hetet csak kibír bent a babuci! Nálam még semmi összehúzódás, de azt mondják, van, akinek nincs előjel, aztán egyszer csak majd jön a magzatvíz...
Ékszer: ha a meskáról akarsz rendelni, és nem látsz az elképzelésednek megfelelőt,nyugodtan írj a készítőnek, le fogja gyártani, ha van alapanyaga! Én is így csináltattam most párat, ma érkeztek meg! ;) Biztosan minden rendben van a lányka arcának másik felével is! Mi sem láttuk teljesen körbe a gyerkőcöt.. De igazuk volt a többieknek, Anyáink sem látták, és lám, itt vagyunk, és meg van mindenünk! :wink:

Rekuja: gondolj arra, hogy most pár napig csak olvasgatsz, pihengetsz! A babával meg lehet beszélni, hogy várja meg apát, addig ne akarjon kijönni, hanem élvezze még a bentlétet! Okos már ő, hallgatni fog Rád! :wink: Apával pedig minden rendben lesz, ne aggódj! :)
Igen, ismerős a hirtelen zaj, ui. Tesóm még az utolsó hónapjaiban volt egy népzenei koncerten, közel állt a színpadhoz, és olyan hirtelen kezdték el a zenét, hogy Tesómban a gyerkőc mindenfelé kirúgott ijedtében! :D Csak azt lehetett látni, hogy Tesóm majdnem összeesik a fájdalomtól és a meglepetéstől... Partvisnyél? Nem semmi! :) Sajna nálunk nincs galéria, így muszáj volt valami tároló eszközt beiktatni..
Mocorgás: az én Babócám már jó pár hete lent "matat", de a dokim szerint még fent van! :shock: Fene se tud ezen eligazodni! Tehát szerintem ez nem annak a jele, hogy csinálja magának a kiutat... :D

Hálós bugyi: nekem Tesóm ajánlotta, ui őt mindkétszer császározták. 2 félét ismerek: a normál bugyi formájút (DM-ben lehet kapni) és a Brendonban kapható rövidgatyó formájú magasított derekút. Ez utóbbi javasolt a császárosoknak, ui. a sebnél feljebb van a derékvonala. Ezek eldobható bugyik, és Tesóm szerint nagyon jól megtartják a betétet. Azt mondták, az a jó, ha olyan bugyikat viszel, amiket nem sajnálsz, ui. valószínűleg így is, úgy is el kell majd dobni őket.. Tehát én vettem ilyet is, olyat is! :)

Ja, miközben írtam, megérkeztek az ELDOBHATÓS PELENKÁK! :) Már a férjem is megnézett egyet, nagyon tetszik neki! Coolababyt- rendeltünk + papírbetétet + lábszárvédőt (ezt az én kedvemért, mert nagyon cukik! :lol:

KépKép
sajti

Látjátok, tényleg nem ébredtem még fel: nem ELDOBHATÓS, hanem MOSHATÓ pelenka jött! Az eldobhatós nem lett volna olyan nagy újdonság... :oops:

KépKép
sajti

rekuja: hat mar alig varom hogy ugy forduljak meg az agyban ejszaka, hogy ne keljek fel mindegy egyes mozdulatra, es hogy apa ne nevezzen engem bekanak, mikor forgolodom. Viccet csinal belolem, pedig megneznem, hogy o mit szenvedne, ha esetleg o lenne terhes. Meg isteni szerencse hogy a terhesseget noknek teremtettek, mert a ferfiak az elso hanyassal teli napok felakasztanak magukat...minimum... Meg a tobbi "mellekhatasrol" nem is essen szo, foleg igy a vege fele. De igen amugy vicces volt, hogy meduzahoz hasonlitott a dugom :lol: Ugyesen csinaltad, hogy megjutalmaztad magad, igy kell :wink:

bettike: en is osszeraktam a cuccokat, amit majd apanak kell bepakolnia, minden el lett neki mutogatva, hogy mit hol talal. Legalabbis hogy melyik az a fiok, amibe beletettem a cuccomat. De remelem nem kel rohannunk, es sajat magam bele tudom tenni a borondbe a holmikat.

Nem tudom mi van velem, de en egesz nap szomjas vagyok. Reggel egy helyben megettem egy doboz (450 gramm..) citromos joghurtot, lehet attol vagyok szomjas...??? Plusz nemreg jutott eszembe, hogy egesz estig egyedul leszek itthon, es mar nagyon unok egyedul lenni. Lemenni nincs kedvem..hova es minek (lenne miert pl elmennem a varosba, de hogy onnan hogy a csudaban keverednek haza...) Probalok tanulni, de ahhoz sincs sok turelmem. Viszont lassan de biztosan haladok vele :)

Kép

Kép
snowball

Hello lányok!

Mi még egyben. Tegnapelőtt borzalmas napom volt. Estére már saját magamból elegem volt. Semmi nem volt jó, egész nap tiszta ideg voltam,elegem volt mindenből. Délután elmentem egy órára sétálni, akkor kitisztult az agyam, azóta jól vagyok. Vannak ilyen napok! Tegnap voltunk dokinál. Csani a korának megfelelő az uh szerint, a súlyát viszont szerintem elmérte a gép. Mondtam is a dokinak, hogy kizárt, hogy ekkorát nőtt volna három hét alatt. Azt mondta először, hogy 3400 gramm, majd újra lemérte, akkor is 3200-at dobott ki a gép. Én ezt sokallom, mivel legutoljára 1860 gramm volt a lelkem. De különben tök mindegy, jövő vasárnap úgyis kiderül, hogy mekkora a kicsi fiú. Csinált CTG-t is, minden oké. Jövő héten szerdán még a kórházban talizunk, CTG miatt, s vasárnap császár. Hihetetlen. Azt beszéltük, de még pontosítunk, hogy olyan 9 fele bemegyünk, s utána meg is csinálja. Húh, már nagyon várom.
Voltam ma fodrásznál, még jövő héten szerdán kozmetikus, ki tudja utána mikor jutok el hozzájuk, no meg a kisfiam ne egy lenőtt hajú, bundázott anyát lásson először.

Nyufó:
Kérdésedre válaszolva, azt mondta a doki, ha megindul hamarabb a szülés, akkor menjünk be a kórházba, onnan őt felhívják, jön és megcsászároz. Minden oké veletek? Régen voltál!

Snowball:
Bevallom őszintén, hogy a kozmetikus nem bundátlanított még ott lent, most csináltatok először ilyet. Sajna a borotvától begyulladok, epilátort pedig nem tudok használni, mivel nem látok ott lent semmit. Vigyázni fog a csaj nagyon, megígérte. Apa ajándéka nagyon kedves! Telefon!!! És még karácsony sincs! Te mész még dokihoz vagy a védőnőhöz vmikor? Gondolom szülés előtt még csak találkoztok? Bevallom őszintén nem irigyellek ilyenkor, mikor itt Mo-on mi szinte mindannyian épp most voltunk dokinál!Te pedig olyan régen láthattad Mollyt!
Nyákdugó, mint medúza? He-he-he!!! Ez tök jó!

Rekuja:
Férjed elment? Nyugi, épségben haza fog érni, a babó pedig megvárja őt. Hétfőn mész dokihoz ugye? Akkor szerintem mindenki járt a napokban dokinál. Majd helyzetjelentést kérünk ám!!! Én abból gondolom, hogy lejjebb ment a baba, hogy újra kapok levegőt, viszont állandóan bizsergető érzést érzek a húgyhólyagom környékén, ami állandó vizelési ingerrel is jár. Egyik jobb, mint a másik!!!
GPS-es kirándulás a rendelőbe? Tök jó! Amiket írtál a leletről, elképzelésem sincs, hogy mik lehetnek azok.

Csicsi:
Még a végén meg ne szülj Bp.- Győr között? Ma hogy vagy? Olyan izgi volt olvasni, amit írtál. Lassan beindulunk!!! Hála az égnek az aranyér engem is elkerült, fogalmam sincs mi az, remélem nem is fogom megtudni soha! A nyákdugót figyelem én is, bár azt sem tudom milyennek kell lennie, no meg ugye császároznak, de ez sem tart vissza attól, hogy a budit bámuljam minden pisilés után.

Sajti:
A szekrényekbe sikerült bepakolni? Már jól vagyok, csak a kaja nem esett jól vmelyik nap. A nátha is múlik. Ami a pocak méretet illeti jó, hogy írtad, amit mondott neked a védőnő, mert nekem az utóbbi időben az volt a parám, hogy kicsi a hasam. De ha 110-el már szülnek, akkor megnyugodtam. A hónap elején a védőnő nekem 111-et mért.

Kat:
Örülök, hogy a férjed már jobban vagy. A kanapén való alváshoz kitartás. Mikor hajnalban nem tudok aludni, én is a nappaliban kötök ki a kanapén, reggelre mindenem el van zsibbadva. Így átérzem helyzeted! Jó sokat kirándulsz a piacra hallod! Azért ugye nincs messze tőletek?

Bettike:
Milyen anyakönyvi kivonat hiányzik? A házassági? Nincs meg az eredeti vagy csak még nem raktad el? Te mikor mész dokihoz?

tyuntyi

Nahat ha mindenki bugyizik, akkor en is :D En nem vettem egy darabot sem, mivel nekem van 2 kollekciom bugyikbol: nappali es ejszakai. ejszakara pedig "mamibugyit" (vagyis a tele fenekut) hordom, mivel nekem ugy kenyelmes :oops: , es szerencsere van par olyan darab, ami mar latott jobb napokat is, igy hat azok fognak engem tamogatni a csodas napokon. De ezeket a mindenfele papirbugyikat, meg halos bugyikat el sem tudom kepzelni. Eleg furi lehet egy ilyen halosba kimenni az utcara, igencsak ereznem a friss levegot mindenhol :lol:
Emlekszem, mikor azert imadkoztam, hogy barcsak lennek terhes, hogy ne legyen menzeszem 9 honapig minimum, es most azt kivanom, hogy barcsak mar kibujna Molly es ujra visszakapnam regi formamat. Mar a menzire sem panaszkodnek... :) Plusz hallottam, hogy elso szules utan mar a menzesz is konnyebben megy, azaz hogy nem leszek olyan hasfajos. No, majd meglatjuk...

Kép

Kép
snowball

Snowball:
Én is vettem bugyikat. Mert a rendszer nálam is ugyanaz, mint nálad. Éjszakára kis francia bugyikat hordok, de zöme macis, meg szíves, meg kis minták és felíratok vannak rajta, s a kórházba nem igazán akartam olyan bugyiba figyelni, amelyiken épp egy maci dob puszit a másiknak. Így vettem egyszínű "teliseggű" és francia bugyikat. :lol:

tyuntyi

tyuntyi: mint ahogy emlitettem, a nyakdugo ugy nez ki, mint egy pici meduza, szoval szerintem meg fogod ismerni ha esetleg osszefutsz vele a mosdoban :lol: :lol: :lol: Igen, majd 30-an megyek a szulesznohoz. Gondolom lesz egy vervetel (valami szerencsetlen keresi majd a venaimat, megszur parszor, es csodalkozik hogy hogy lehetek ilyen venatlan), es megmeri a pocakot. Itt egyebkent a kormeretet meg se nezik, hanem hosszaban merik le... :lol: Uristen...komolyan mondom el sem hiszem hogy mik mennek itt, mar sajat magam kinjan nevetek :D Ami otthon feher, az itt fekete. Kb igy mukodik a terhes gondozas. Tegnap kerdezte anyum, hogy nem tudom-e, hogy mekkora most a Babo, marmint sulyra. Olyan rossz volt mondani, hogy fogalmam sincs. Viszont Csani sulya meg ha 3400 gramm lenne, akkor se lenne baj, mert az egy normal suly. Jovohet vasarnapig pedig mar nem sok ido van, nem fog 4 kilora felugrani :wink: Jaj de jo neked, meg nyufonak, ti mar talalkozhattok a pici babatokkal nemsoka... Csak el ne pityeredjek itt egy szal magam :) :oops:

Egyszeruen nem tudok lelepni a babanetrol, mert mindenki most ir, es ugy elszorakoztattok :)

Kép

Kép
snowball

Snowball:
Még mindig hozzád!Látom ,ma te lehetsz olyan fasza hangulatban, mint amiben én voltam tegnapelőtt. Kitartást, holnap jobb lesz! Ha ez vigasztal, akkor engem a férjem Pufipóknak hív már hetek óta, természetesen puszta kedvességből!!! 8)

tyuntyi

tyuntyi: hat, azert annyira nem veszes, mert sokat vagyok egyedul, csak azt hittem hogy 6kor mar itthon lesz Alex, de kiderult hogy este 9-10 korul er haza. Az meg hogy bekanak hiv, az meg talan aranyos is, mivel van egy nagyon szeretett albino bekank az akvariumban, aki ha sokat eszik, ugy szokott kinezni, mint en alapjaraton. De majd leszek en meg jobb formaban: nadszal derek ujra, plusz hatalmas cickok a tejcsi miatt :D Majd akkor meglatjuk ki a beka :lol: A bugyikollekciom kb ugyanolyan lehet, mint a tied, de van sima egyszeru is, amit beviszek korhazba, itthon meg majd a cicas, birkas bugyik is elobujhatnak :D

Kép

Kép
snowball

Az ember elmegy takarítani, és mire visszajön, annyit írtok, mint az elmúl 3 nap összesen. Nagyon helyes! :D

Bettike
Nagyi kötötte ruhácska nagyon cuki, persze nem bírta megállni, hogy ne mutassa meg előre :) nadrág, kardigán, sapi, cipőcske, mind hófehér "baba-fonál"-ból (így árulják és nagyon puhi, kb 2x annyi mint a normál, de úgyse kell sok). Ráadásnak rózsaszín szallag van belehúzva díszítésnek minden ruhadarabba, a kisnadrágba meg talált rózsaszín gumit. Végtelenül cuki, szóval muszáj abban jönnie haza!

Sajti
Matatás ellenére még mindíg nem kapok levegőt, ezzel nyugtatom magam :) Kórházos sztorid annyira tipikus. Nem irigyellek, ez olyan veszettül bosszantó. Úgy tud engem is idegesíteni az ésszerútlenség!
Eldobhatós vagy moshatós, ez aranyos :D Végig moshatósozni fogtok, vagy csak kiegészítésnek? Nekem maradtak a nővéremtől enyhén foltosak, én azokat főztem ki, meg vasaltam, szóval nem túl reprezentatívak. Azért vettem 4 db vadi újat is, a látszat kedvéért.

Snowball
Béka, ez jó :) appa is mondta a múlkor, hogy újabban nem bújok hozzá reggel, úgyhogy megmutattam, milyen mozgást igényel ez. Annyit röhögött, hogy abból minden lett, csak összebújás nem, én meg elkezdtem fuldokolni a nevetés okozta légszomjtól :) Rám valami gnóm hernyó jelzőt használt ;) Ja a pasik sztem se bírnák ki. Bár lehet, h akkor meg ők nőnének úgy fel, h megtanulják elfogadni a dolgokat, nem mi.

Tuntyi
a babád mérése jól mutatja sztem, mennyire könnyen tévedhetnek ilyenkor. Valamelyik ismerősömnek fél kilóval kisebb volt a baba, mint mérték szülés elött két nappal. Így se volt gond, de hát akkor meg minek mérnek? Amúgy 2500 felett már normális, csak nagyok lesznek a rugdalódzók :)

Látom a bugyi-téma mindenkinek bejön :) Én nem hordok éjszaka bugyit. Eredetileg úgy gondoltam, hogy a lepattant ócsak szétesés szélén levőket viszem be, de lehet, hogy azok meg nem tartják meg a betétet. A vevés jó 5let, csak ki kell hozzá mozdulni... DM-ben milyet vettetek? Sima bugyik vagy valami spéci onnan is? Állítólag a gyógyszertárben is kapni ezt a hálósat, vagy mi. Lehet, hogy minden ajánlatból veszek 2-t, aztán majd végigpróbálom őket. Amúgy én is a sima pamut cuki mintásakra esküszöm :)

Ha már fehérneműzünk, melltartó fronton hogy álltok? Hogy vegyek most bármilyet, amikor ki tudja mekkora kell majd szülés után? És van-e értelme a szoptatós melltartónak, amikor a sima pamutot is félre lehet húzni? Én nem hordok itthon melltartót (erre a méretre amúgy is csak az önbizalom miatt kell :D ), szóval az az ajánlott 2-3 db nekem soknak tűnik...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Appa odaért Vásárhelyre 8) igaz, hogy 9 órájába tellett, de egyben van, ez a lényeg :) (azért 9 óra arra a kb 600 km-re úgy, hogy több mint a fele autópálya, szép szám...) Ja, ott alig egy órája esik a hó, de már 10 cm... Vasárnapig meg kell tanulnia feltenni a hóláncot!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: orulok, hogy egyben odaert Lorant. A holancot meg mar ott Vasarhelyen szerelje fel, meg akkor is ha minimalis a ho, majd csak elcsattog vele Pestig valahogy :D Egyebkent ami Alexet illeti, mar megfigyeltem, hogy ha nem is minden este, de szinte 3-4x egy heten kitalal valami szinlelnivalot, amiert ot is sajnalni kell. Nehogy kicsit jol erezzem magam, amiert csak en vagyok ilyen szerencsetlen es esetleg tobb figyelemre lenne szuksegem. Mar megszoktam, igy csak kacagok rajta mikor eloall a legujabb "itt faj" sztorijaval. A melltarton olyan jot nevettem, hogy csak onbizalom novelesre kell :lol: :lol: :lol: En is ugyanigy vagyok vele, hogy ha veletlenul itthonra is felveszek, es Alex hazajon melobol, egybol azt kerdezi, hogy hol voltam :lol: :lol: En majd veszek akkor melltartot, ha tele leszek tejjel, mivel igy elore meg sem tudom allapitani, hogy mi lesz.

Kép

Kép
snowball

Snowballnak akartam még írni, csak elfelejtettem, hogy pont a te eseted mutatja, hogy mennyire túlspilázzuk mi ezt a babanézegetést, mert sztem nem rosszabb anglia statisztikája sem terhesgondozás sikeressége téren, mint a magyar. Csak hát itt igenis minden kismama -én is- veszettül elvárja az orvostól, hogy mondjon grammra súlyt, miliméterre fejátmérőt, minél pontosabb szülési időpontot stb. Ők meg "megdolgoznak a pénzükért". Bezzeg, ha mondjuk egy belgyógyászati vizsgálatért kérnének el 10e Ft-t, eszünkbe se jutna fizetni, inkább haldoklunk :D Én a becsípődős nyakammal voltam magán ortopédusnál, az is 10-et kért, és mindenki mondta, h milyen hülye vagyok, h ezért fizetek... csak hát ha fáj, akkor az ember nem ér rá várni két hetet, amíg lesz időpont az Sztkban.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?