Új privát üzeneted érkezett!

Ma voltam 6 hetes kontrollon és dokim szerint gyönyörű a méhem és akár neki is kezdhetünk próbálkozni :), azt hittem kiugrok a bőrömből örömömben :D Szóval drukkoljatok..mától iszom a cickafark teát és már készleten a palástfű is, holnap kezdek LH tesztelni, mérem a hőmet :oops: szóval indul az újabb projekt :roll:
cimpulusz

Megy a drukk ezerrel! :)
Sok sikert, remélem mihamarabb a jó hírekkel jössz!
Vendég

Sziasztok!

Annyi lenne a kérdésem hogy nektek az első mensi az a műtéttől számítva jött meg vagy onnantól hogy a műtét utáni vérzés elmúlt? Nekem egy hete volt kedden a műtét és kb mára maradt abba, kicsit maszatolok még de nem vészes. Akkor most innen kell számítanom és várni a mensit vagy multhét keddtől. Mert az világos volt hogy a műtét után 4 héttel lehet csak házaséletet élni.

Köszi aválaszokat
Mesi

KépKép

KépKép
msi22

Szia msi22!

Sztem ez változó, de a műtéttől számítsd. Nekem a szüléstől számított 6. hétre megjött - egyátalán nem hasonlított az eddigi menszimhez - de mondjuk az én babám idősebb volt - 31. hetes -.
Ne izgulj meg fog jönni, ha mégsem, akkor meg kapsz gyógybogyót ;)
cimpulusz

Cimpulusz!!! Mennek a drukkok!!! :lol: :lol: Kívánom, hogy Nektek is olyan hamar beköltözzön a béjb, mint nekünk!!! :wink: :wink: :wink:

msi :lol: műtéttől számítsd!!! Nekem anno 6 hét volt, mire jött az első mensi, aztán a következő után nem is jött többet. ...azóta sincs.. Nem is hiányzik egyáltalán... :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok.
Kerestem egy másik dokit és ő elküldött hormon vizsgálatra,de csak a 21. napon kell mennem,ezeket nézeti meg:ESTR,TEST,PROG,PROL,LH,FSH,CORT,DHEA-S.Nem értem miért csak egyszer kell menni,olvasgattam itt,hogy másokat 3-4 szer is elküldték,nekem most azt mondta a doki,hogy elég ha csak egyszer szúrnak.Most akkor hogy van ez?
Legkésőbb januárban szeretnénk ismét neki állni a baba projektnek,de addig szeretném a vetélések okát tudni.Most menjek megint másik dokihoz?
Cimpulus:Örülök,hogy ilyen gyorsan regenerálódott a méhed,szinte hihetetlen!Remélem hamarosan örömteli híreket írsz!!

Kép
Edit.
ngedit

Mesi :nekem ,mikor műtöttek a műtéttől számolva jött meg,a másik kettőnél(ill.csak a másodiknál,mert sajnos rögtön terhes lettem és lehet,hogy ez is hozzájárult,hogy megint nem maradt meg),amikor nem volt műtét a vetélés napjától számoltam és pontosan érkezett,max.1-2 nap eltérés volt,de nálam az egyébként is előfordul.

Kép
Edit.
ngedit

Köszönöm a válaszokat, most már tudom hogy hogy számoljam.

KépKép

KépKép
msi22

ngedit :lol:
a hormonok egy részénél tök mindegy, mikor nézik, de pl. a progeszteron változik, azért szokták a ciklus első és második felében is nézni...
ha bízol a dokidban, akkor kérdések nincsenek, de ha egy picit is bizonytalan vagy, azonnal válts!!!!!!! tapasztalatból mondom, hogy soha nem bántam meg egyetlen dokiváltást sem! Ha gondolod, priviben tudok ajánlani egy profi, nagyon alapos dokit....

msi :lol: most nézem, hogy a gyerkőceink között tottál pontosan egy év a különbség! aug. 21!!!!! Éljen!!! :wink: :!: :!: :!:

madaran

Madaran,
tényleg:) észre se vettem eddig...az én "kisfiam" már rohan,a motoron esélytelen utolérni ha nem jut ki a szabadba szétszedi a lakást:)

Hol vannak a régi szép idők mikor ha valahova leraktad akkor ott is találtál rá később is:) te még ezt élvezheted:)ma se értem miért is akartam hogy járjon;)

élvezz ki minden percet:)))))))

KépKép

KépKép
msi22

Madaran:Igazából ebben a dokiban még nem tudom bízzak-e,mert még csak egyszer voltam nála,de szeretnék bízni!Amelyikhez közel8 éve járok/tam,az most cserben hagyott,mert nem akart semmilyen vizsgálatra küldeni,ezek után már nem tudom kiben bízzak.Azért megköszönném,ha elküldenéd a doki elérhetőségét,stb.Majd 11-én megyek a vérvételre,remélem csak progi elégtelenségem van,mert a Zsombinál csak utrogestant kaptam már a legelejétől és vele problémamentes volt a terhességem.Minden esetre kíváncsi leszek az eredményre!Köszi előre is a dokit! :lol:

Kép
Edit.
ngedit

Cimpulusz!
Gratulálok a jó hírekhez!!!!!!! Akkor most mindent bele :wink: Szorítunk neked!!!!!!!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!!
Remélem néha erre téved valaki. Írjatok, hogy mi van veletek.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!
Tenyleg nagyon csendes a topik. En most tukon ulok (ez igy vicces ekezetek nelkul, bocsi), alig varom hogy mikor tesztelhetek. Meg 1 het... :roll:
Veletek mi ujsag?

Poc
pocak75

Szorítok neked Pocak!!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Pocak :drukk ezerrel neked :wink:

Kép
Edit.
ngedit

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam, és gondolkoztam, hogy írjak e ide, hiszen ha meglátjátok a vonalzómat, az lehet nem esik jól, de hátha erőt merít valaki...

Én februárban 19. héten vesztítettem el a babámat, aki szintén kislány lett volna. Bal szívfél hypoplásiája volt. Amint megszületett volna, szívátültetésre várt volna, de lehet a szülésbe belehalt volna, mert a szíve nem fejlődött rendesen... És az ok egy szimpla megfázás, amitől tavaly karácsony körül 39 fokos lázam volt 2 napig... (h1n1 para megvan....) Szóval terhesség megszakítás mellett döntöttünk 3 orvossal való konzultálás után.
Ezután nagyon rossz volt, de én csak azzal tudtam magam helyrehozni, megnyugtatni, hogy újra - újra teherbe akartam esni, és ezért én is megtettem mindent... Teák, lh tesztek, a stressz maradt, a sírások is, de hála égnek nagyon gyorsan összejött a baba, lh tesztek segítségével.

A terhességem 22. hetéig senki nem merte, és nem is mondta ki, hogy a gyermekem tuti egészséges... Ez elég hosszú idő volt, ezért kicsit be is gubóztam ezzel a terheséggel, és a 22. hétig nem is nagyon beszéltem róla sehol. Nem tagadtam, hogy terhes vagyok, de nem akartam magam közel engedni az érzéshez. Most, hogy már a végén bagyok, és kimondták, hogy tuti egészgés, még mindig parázok, mert a szülésig, illetve ott is bármi lehet, de nagyon várom, hogy a karjaimban tarthassam, és végre elhiggyem, és felfogjam, hogy igen, sikerült egy egészséges babát összehoznunk!!!! :D Na most, hogy leírtam is elpityeredem magam, mert még mindig nem merem elhinni.

A levelem lényege, hogy tudom milyen elveszíteni egy babát, nem is piciként, nagyon a béka segge alatt voltam én is, de fel lehet állni! És fel is kell!!!! Nagyon szorítok mindenkinek ebben a topicban!!!

Cimpulusz, hajrá neked is, látom, már próbáloztok!!!! :wink:
melike30
Győr

Koszonom a biztatast. Meg mindig varok, iszonyu nehezen telnek a napok, ugy erzem egyre gorcsosebben akarom ezt a babat :cry:
Most vagyok a 25. cn-on, de igazabol semmi tunetem nincs, meg a szokasos mensi elotti tunetek sem. Majd penteken tesztelek, de nem nagyon remenykedem.
Tudom, hogy ti megertitek, nagyon nehez tultenni magam a baba elvesztesen (most mar pedig 3 honapja volt), foleg hogy rengeteg a kismama korulottem. Egyik nem tul kedvenc kolleganom is terhes, epp azutan jelentette be mindenkinek, miutan en elveteltem... Csak nezem ahogy naprol napra gombolyodik es majd meghasad a szivem :cry:

Poc
pocak75

Pocak:Megértem,hogy milyen nehéz kismamákkal körülötted.Az első babám elvesztése után,mikor kijöttem a kórházból csak sírtam,sosem láttam még annyi kismamát,kisgyerekes anyukát az utcán! :cry:
Anno mikor elsőnek terhes lettem a barátnőm akkor vesztette el a babáját.Sajnos ez fordítva is megtörtént:amikor ismét terhes lett sajnos nekem akkor ment el,mindkettőnknek az első baba lett volna.Talán ez is hozzásegített ahhoz,hogy most már nem esik rosszul,ha kismamát látok,bár én már azóta átéltem az várandósság minden szépségét és anya lettem. :D :D De azért az utóbbi két vetélés ismét a padlóra küldött,hiába mondják,nekem már van egy, majd a következő,stb...Csak arra tudok gondolni,hogy már hányadik hétben járnék.Minden nap sírni tudnék,de a kisfiam és a párom miatt erősnek mutatom magam)
Nagyon drukkolok neked,hogy babás legyél,és bízz benne !!És nagyon sok erőt is kívánok neked,hogy lelkileg is helyre gyere!!

Kép
Edit.
ngedit

Sziasztok,

Gyorsan irok meg munka elott, tegnap pozitiv lett a tesztem!!!
Nagyon nagyon orulok, ugyanakkor elkezdodott az idegeskedes, ami szerintem most honapokig el fog tartani, nagyon izgulok, hogy minden rendebn legyen. Koszonom megegyszer a drukkokat, remelem a tobbiek is hasonlo jo hirekkel jonnek hamarosan.
pocak75

Pocak

Egy csendes nagy GRRRRRRRRATULAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! :D :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Pocak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: szuper hír, végre!!!!!!! Gratula a teszthez!!! HOgy vagy, mit érzel??????

madaran

Koszonom hogy velem egyutt orultok! Jol vagyok, bar kicsit faj a hasam, ugyhogy maris izgulok :?
Az elozo terhessegeimmel is volt ilyen, talan csak nem ennyire ereztem. Mas tunetem igazan nincs. Holnap hivom az orvost, gondolom UH majd csak vmikor januar elejen lesz...
pocak75

Jaj de örülök Pocak!!! :lol: Hatalmas nagy gratula...már csak nekem kéne lebabásodnom...de egyenlőre nem úgy tűnik
cimpulusz

Pocak:
Gratulálok :!: Vigyázz nagyon magatokra és ne idegeskedj,tudom könnyű ezt mondani :D (nekem se sikerült soha)
Majd írj,hogy mi volt az UH-n.

Mindenki elvan havazva?Gondolom elvagytok foglalva a karácsonyi készülődéssel,de azért néha gyertek!

Kép
Edit.
ngedit

sziasztok!

Sajnos két vetélésem is itt sírtam el a bánatomat, talán még emlékeztek..most munkába temetkezünk, no meg a kislányunk szeretetébe..remélem nem haragszotok meg:

Csináltunk egy honlapot, ahol különböző videokat nézhettek meg...(mi készítettük) egyelőre nincsen fent sok, de minden nap bővítjük..de van pl mézeskalács sütés, babaúszás is..szóval ha érdekel, nézzétek meg, remélem tetszik majd.
Ez a honlap mellé készül a hirmindenkinek és a szorakozasmindenkinek is, de először a videósat tökéletesítjük :)

www.videomindenkinek.5mp.eu

Puszi, mindenki vigyázzon magára és a gyerkőcökre pocaklakókra!!!!

Kép
dytt

Sziasztok!!

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek előre, mert holnap elutazunk a szüleimhez és az anyósomhoz, és csak a két ünnep között jövünk haza.

Sok puszi: Talinn

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn:Kellemes ünnepeket és jó utat!Vigyázz magadra!

Kép
Edit.
ngedit

Pocak :lol: mi tavaly ilyentájt teszteltünk pozitívat, és láááám: Zsigike itt piheg, szuszmákol a karjainkban...Hmmmmm!! Gyönyörű esztendő elé nézel ám!!!!

Talinn :lol: Áldott karácsonyt!!!! :lol: :lol: Aztán óvatosan a csúszós úton! Vigyázz magatokra!!!

madaran

Sziasztok!
Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok! :lol: :lol:

Kép
Edit.
ngedit

Boldog Karacsonyt Mindenkinek!
Az Uj Evben pedig sok-sok oromet, egeszseges babakat kivanok mindannyiunknak!

Pocak
pocak75

Sziasztok !

Új vagyok ezen a topicon, igazából a júliusi babásoktól jottem sajnos...Karácsonykor elment a baba... a 11.hétben voltam, pénteken mutottek. Ma voltam UH-on a dokinál, azt mondta, 3 hónap után próbálkozhatunk újra. De én nagyon félek, normális ez, hogy nem tudom bele merek-e menni újból, vagy ezt csak most érzem így??? Mert még friss a dolog? Mert a legtobben minél hamarabb újra babásak szeretnének lenni, de én félek az egésztol... Volt már ilyen érzése valakinek, vagy én vagyok furcsa? Nagyon jó hogy van ilyen topic is és van aki tanácsot tud adni, segíteni. Nektek mi a tapasztalatotok, Ti hogy éltétek meg az egészet?

Kép
eva28

Szia Éva.

Én azt láttam, hogy mindenki máshogy éli meg. Van, aki azonnal tudja, újra neki kell ugrani, nem vár, azonnal nekilát, van aki hagy magának akár éveket is. Nekem 2 éve szintén decemberben vették el a 12 hetes babámat. Azóta egy csodálatos kisfiú anyukája lehetek. Rettenetesen féltem, és hol így, hol úgy gondoltam. Néha azt éreztem, nem merek belevágni, mert mi lesz, ha megint úgy járunk?! Aztán meg azt, hogy nem bírok egy percnél sem tovább várni, én gyereket akarok! Én a harmadik várakozós hónap végére tudtam, hogy mit kell tegyek. Ha nem is három hónap múlva, de idővel te is tudni fogod, mikor jön el az ideje, hogy újra belevágjatok.

Olvass vissza itt is. Nézz bele az "Élet a vetélés után babásai" topikba. Meglátod, milyen történeteink vannak. És milyen csodáink!

Kép
wruska

Wruska : Koszonom, hogy válaszoltál, talán igazad van, ez mindenkinél egyéni és talán csak ido kell hozzá... Megpróbálok visszaolvasni a másik topicból is, addig is koszonom, remélem az ido mindent megold...
Mindenkinek kitartást és turelmet kívánok!

Sziasztok!!!

Kép
eva28

Sziasztok !

Rég jártam én is Nálatok, már két hónapja is van. Talán ennyi idő kellett nekem, hogy újra tudjak fórumozni az adott témában.

Leírom részletesen én is a történetemet.

Tavaly december elején rosszul kezdtem érezni magam, egy hétig hánytam és hasmenésem volt, nem tudtam mire vélni. Még édesapám viccelődött velem, hogy biztos terhes vagyok. Igazából védekezgettünk a férjemmel, de azért biztos ami biztos, csináltam egy tesztet. Pozitív lett. Ugyan még nem terveztük a férjemmel a babát, de nagyon örültünk. Kértem időpontot a dokimtól, szenteste előtti estére kaptam. Nagyon szép karácsonyunk volt, a legszebb eddig, a fa alá egy UH kép került 7 hetes magzattal és kis szívműködéssel. Egy hónap múlva kellett volna visszamennem a dokihoz a soronkövetkező vizsgálatra. Sajnos kb. 4 nappal a dátum előtt elkezdtem vérezni, mindenféle előjel nélkül. Azonnal mentem a kórházba, a doki már csak összezsugorodott, szívhang nélküli petezsákot látott és azt mondta, hogy már kb. 2 hete nem is élt a baba. Nem hittem, hogy ez velem / velünk megtörténhet ! Mit ad isten, a férjem testvérééknél is jött volna az első baba, egy nap különbséggel vetéltünk el a sogornőmmel. Gondolhatjátok a családot ! Mindenki kész volt !

Úgy döntöttünk, hogy kicsit szüneteltetjük a baba témát. Eltelt 6 hónap, eltelt a nyár, és augusztus végén újra próbálkozunk. Azonnal teherbe is estem. Azonban ebbe a terhességbe már eleve nem éltem bele magam, már az elején kisebb volt a magzat, mint kellett volna lenni. 2 hetente mentem UH-ra, az elején még fejlődtünk, lett szívhang, majd az utána a következő UH-n már újra csak összezsugorodott, szívhang nélküli petezsák volt (a 2. kisműtétem október végén volt).

Az elmúlt két hónapban már kétszer megjött a menzeszem, túl vagyok egy a ciklus 3. napján történt hormonális vérvételen, toxoplazma és egyéb fertőző betegségek kivizsgálásán, egy alap vér- és vizelet vizsgálaton, terheléses cukor vizsgálaton - eddig minden eredményem hibátlan. Most a második lépcsőben progeszteront néznek a ciklus közepén és a második felében. Ha ennek is jó lesz az eredménye, azt mondja a dokim, hogy valszínüleg zöld utat fog adni, mert a két vetélés után még nem javasol további kivizsgálást (pl. méhtükrözést, férj vizsgálatát ...). Bízom az orovosomban, már ezer éve hozzá járok, mégis felteszem a kérdést, hogy aki esetleg túl van / volt már két vetélésen, neki milyen vizsgálatai voltak?

Ill. felteszem még azt a kérdést, hogy hogy lehet lelkileg legyűrni ez a kudarcot? Ti hogy csináltátok ?Őszintén szólva elő-elő tör belőlem, hogy mi lesz ha harmadszorra is így járunk ill. mi lesz, ha nekem nem is lehet gyermekem?Tudom, hogy nem kéne, mégis ez jár a fejemben...

Még egy kérdés, amit a dokimnak is fel fogok tenni a köv. találkozáskor? A vetélés és a munkahelyi stressz között szerintetek lehet párhuzamot vonni ?

Boldog új évet kívánok mindenkinek ! Próbálok most ebben a pár napban teljesen kikapcsolódni és átadni magam a jó dolgoknak ! :-)
pagi77

Sziasztok!

Éva, neked wruska tökéletesen leírta azt, amit én is írtam volna. Egyrészt tényleg az egyik "véglet" rögtön újra babát akart, a másik meg csak évek múlva... De kb 3 hónap alatt majd te is eldöntöd... Még túl friss az egész.

Én 19. héten veszítettem el a babám, súlyos betegség után kellett megszülnöm. Februárban volt, és nekem is járt az agyam, hogy mi legyen. Visszamenjek dolgozni? Vagy maradjak táppénzen, és próbálkozzunk? De mi lesz ha az is beteg lesz? Túlélek e mégegy ilyen megrázkódtatást... 3 héten belül a biztos válaszom a most rögtön essek teherbe újra, mert én nem bírom ezt a "gyászt"... Mi nem vártuk meg a 3 hónapot. A 2. mensim után összejött a mostani terhességem. 22. hétig nem mondták ki, hogy tuti egészséges. Így a jelenlegi terhességem feléig bele se éltem magam az egészbe... :cry: Szóval remélem hamarosan benned is kialakul, hogy mit is szeretnél, és hidd el az, hogy félni fogsz, teljesen normális. Én még most is parázok, mert már tudom, hogy még mindig annyi minden történhet... Akkor fogok megnyugodni, ha már majd a karomban tartom... Szóval a lényeg, az egész jelenlegi terhességem a félelem járta át, de megérte!!! Legalábbis remélem!

Pagi, nálad azért nehezebb a helyzet. Sajnálom ami veled történt, főleg, hogy nem egyszer... Az jó ha bízol a dokidban, és ezek szerint így is kivizsgáltatott rendesen. A "szakmai" részéhez nem tudok hozzászólni annak amit írtál, de a munkahelyi stressz, illetve egyéb stressz "belekeverése" a terhességbe szerintem hülyeség, és én saját magammal cáfolom, de van akinél erre hivatkoznak... Amikor elveszítettük a babánkat azt hittem összeomlik a világ, 1 hónapom tuti csak sírással telt, de a 2. is nagyrészt... Közben jött a gazdasági válság, mi elveszítettünk rengeteg pénzt ezzel, és a béka feneke alár kerültünk az élet minden területén. 30 évem lehető legrosszabb időszaka volt az, amikor a jelenlegi terhességem megfogant... Szóval én nem hiszek benne! Remélem neked se kell majd erre "fogni" semmit!!!

Mindekettőtöknek egy sokkal sokkal boldogabb Új Évet kívánok, pocaklakóval a hasatokban!!!!! :wink:
melike30
Győr

Sziasztok!

Nagyon sajnálom a Picibabáitoka, akik sajnos nem tudtak megszületni..., nagyon együtt érzek Veletek...
Már sajnos nem először járok ezen a fórumon, most vesztettük el a 4. babánkat, Akinél súlyos vesebetegséget diagnosztizáltak a 18. heti uh-on, így december 8-án 19 hetesen Angyalkának született a Kisfiunk...

Pagi77!

Sajnos én 3 Babámat is magzatelhalással vesztettem el...
Az 1. Babát 2005-ben vártuk, szinte rögtön sikerült is, de a 12. heti uh-on kiderült, hogy már nem dobog a kicsi szíve... befejező műtéttel vették el...
2006. márciusában megint lett egy pozitív tesztem, de sajnos, az 5. héten elment..., ha nem szerettünk volna babát, akkor csak egy megkésett menstruációnak hihettük volna...
2008. januárjában megint megtörtént a csoda ismét Babát vártunk..., de sajnos a 8. héten még mindig csak egy üres petezsák látszott így megint egy befejező műtét lett a vége...
Mi túl vagyunk már minden lehető vizsgálaton és nálunk nem találtak ugyan semmit, de én azt mondom, hogy ne várjatok, csináltassátok meg a többi vizsgálatot is. Tudom, hogy "csak" a 3. vetélés után számítják az embert habituális vetélőnek, de ha kéritek, hamarabb is kivizsgálnak Benneteket, és szerintem jobb úgy vállalni egy új babát, hogy nem kell azon aggódni, hogy biztosan megtettünk-e mindent azért, hogy most ne legyen baj.
Persze, sajnos így sem kerülhető el az ami "meg van írva", de csökkented az esélyét. Ha meg kiderül, hogy hol a probléma akkor meg kezelni is lehet.

Nálunk a 2. Baba után csináltak:
-hormon vizsgálatot mindkettőnknél (nálam teljes hormon 3. nap, progeszteron 19., 21., 23. napokon),
-genetikai vizsgálatot mindkettőnknél,
-immunológiai vizsgálatot mindkettőnknél (összeférhetőség, autoimmun betegségek, mélyvénás trombózis hajlam)
-sperma vizsgálat a Férjemnél
és a 3. Baba után megcsinálták a méhtükrözést is, volt genetikai tanács adás és újabb teljes hormon vizsgálat nálam...
Nem találtak semmit, így most, ahogy augusztusban pozitív lett a tesztem, táppénz, fekvés, napi 3x2 utrogestan, és persze a vitaminok. A 12. hét után már az orvos is azt mondta, hogy fellélegezhetünk, de sajnos nem tartott sokáig....

Most még én nem tudom megmondani, hogy hogy lehet ezen túljutni, mert még iszonyatos fájdalmat, hiányt, önvádat és dühöt érzek...

De szerintem ne várjatok a vizsgálatokkal...

dido
dido

kedves dido !

nagyon köszönöm a válaszod ! nagyon elkeserített amit írtál, szörnyen sajnálom azt amin ti is átmentek, nem is tudom hogy lehet ezt ép ésszel végigcsinálni .... én már a 2. vetélésnél összetörtem, bele se merek gondolni a további 2-be ....

egy dolgot nem találtam a vizsgálataid között (hátha én is tudok segíetni), bár lehet, hogy csak kihagytad ...

van egy inzulin rezisztencia nevű betegség, amit nemrég kapcsoltak össze a vetéléssel, egy egyszerű terheléses cukor vizsgálatra kell csak menni - ha még ezen nem estél át, akkor kérlek mindenképp menj el erre - egy ismerősömnél kimutatottan ez volt a problémája !!!!

egyébként pedig meggyőztél, el fogunk menni a genetikai és az immunológiai kivizsgálásokra is

az én dokim már most hab.vetélőként kezel, bár ő is mindig modja, hogy hivatalosan csak a 3. vetéléssel tekintendő vki annak ...

nagyon sok kitartást és erőt kívánok neked, sok szerencsét és jó egészséget és sikeres 5. terhességet !!!!

á.
pagi77

Sziasztok. Úgy rémlik, hogy vannak köztünk olyanok, akik szakember segítségét vették igénybe, hogy fel tudják dolgozni a baba elvesztését.
Tudnátok nekem segíteni nevekkel, elérhetőségekkel? Egy kedves ismerősömnek szeretnék segíteni ezzel.
Köszi

Kép
wruska

Sziasztok!

Én 2009 novemberében vesztettem el a 8. hétben a babánkat. Én ettől is összetörtem, de amiket itt olvasok....nem tudom ennyi vetélés után hogy lehet talpra állni... tudtam én mindig is hogy gyáva nyúl vagyok:S megjött a második mensim, már lehet próbálkozni és én csak rettegek...és nem tudom hogy mi jobb ha várunk még vagy ha most belevágunk hisz a félelem akkor is megmarad... ti mikor és hogy mertetek belevágni, mennyi idővel a műtét után? jol gondolom hogy soha nem múlik el ez a félelem? az egyik pillanatban annyira szeretnék egy másik babát a másikban meg csak a félelem van hogy én soha többet ez még egyszer nem akarom....

Nem hiszem hogy a sajnálattal sokra mennétek így inkább kitartást kivánok és sok erőt hogy feltudjátok dolgozni és nem legyetek olyan gyáva nyulak mint én:S

Mesi

KépKép

KépKép
msi22

Kedves Mesi.
Jól gondolod,hogy soha nem fog elmúlni ez a félelem.Nem vagy te gyáva nyúl,csak még idő kell ahhoz,hogy a baba utáni vágyad erősebb legyen a félelemnél.Mivel én a legelső babámat is elveszítettem a terhességemet végig izgultam,annak ellenére,hogy probléma mentes volt.Tudom,hogy én már soha sem fogom átélni azt az érzést,hogy milyen babát várni úgy,hogy a fellegekben jársz,és meg sem fordul a fejembe az,hogy bármi baj történhet.Mi akik már ilyet átéltünk,csak reménykedünk,hogy talán majd a következőnél minden rendben lesz.
Nekem mindegyik vetélésem után azt mondta a doki,függetlenül attól,hogy műtött,vagy nem 3 hónap várakozást javasolt,ezt most az endokrinológusom is megerősítette.Nekünk most jár le a 3. hónap és már alig várom,hogy próbálkozhassunk.Engem a baba utáni vágy hajt ,és néha már félek magamtól,hogy mennyire akarom.Bár az utóbbi 2 vetélés is nagyon padlóra küldött,de vmiért úgy érzem mintha valakivel harcolnék,és nem akarom,hogy legyőzzön.Bár csatákat vesztettem,nem is keveset,de a háborút én akarom megnyerni!!És tudom,hogy sikerülni fog!Lassan túl vagyunk a vizsgálatokon,eddig minden eredményünk jó.
Kívánom neked,hogy vmennyire le tud győzni a félelmedet és mihamarabb bele merj vágni.!!

Kép
Edit.
ngedit

Sziasztok!

Pagi!
Találtam egy orvost, akit nagyon dicsérnek és ő nézi az inzulint is (ezt tényleg nem nézték még eddig), február végén megyünk hozzá.
Ha elindultok a kivizsgálásokra (meg persze addig is), majd írhatnál, hogy mi újság Veled!

Mesi!
Sajnálom a Babád....
Még én sem tudok új babára gondolni, csak a miértekre.
Az első trimeszterben való vesztés után minimum 3 hónapot javasoltak nekem mindig, de az is nagyon fontos, hogy lelkileg is készen állj, és az állandó aggódás így is végig fog kísérni a 9 hónapon keresztül....

Edit!
Sajnálom a 3 Babádat...
Végül maradtál az új dokidnál vagy váltottál? Hogy álltok a vizsgálatokkal?

dido
dido

Dido:Igazából maradtam az új dokinál,mert eddig mindent megtett.A hormonvizsgálaton(eredmény jó),genetikán,TORCH-on túl vagyunk,bár az utolsó kettőnek még nincs a kezemben az eredménye,de hamarosan meglesz.voltam az endokrinológusnál is,ellenőrizte a TSH-mat,mert nekem alul működik a pajzsmirigyem,gyógyszert szedek rá,az értékeim jók,tehát az sem okozta a vetélést.Viszont mindenféleképpen azt mondta,hogy várjuk ki a 3 hónap várakozási időt.(hónap végén letellik!)A nődoki is azt mondta,hogy próbálkozzunk utánna,persze addigra meglesz minden eredmény,írt fel ultrogestant és ha már egy napot is késik szednem kell.Igazából azért írta,mert a Zsombival is csak ezt kaptam,meg az én megnyugtatásomra.Azt mondta,hogy a hormon vizsgálat jó eredményétől függetlenül lehet olyan időszak,amikor nem termel elég hormont a szervezetem.Azt hiszem újra van elég erőm,hogy belevágjunk!

Kép
Edit.
ngedit

Sziasztok!

Új vagyok itt a Társalgóban, most találtam rá, mert Karácsony előtt én is elveszítettem a 10 hetes, már 2 hete elhalt magzatot. Nagyon rossz azóta, mert hajlamos vagyok magamat hibáztatni, kemény leckének fogom fel. Végig dolgoztam, stresszes a munkám és ráadásul 36 éves vagyok.
Nagyon büszkék voltunk rá, mert miután eldöntöttük, hogy lesz, második hónapra már sikerült is. Aztán ez a hideg zuhany...

Sokszor mondták, hogy többet kell pihenni, hát én azt hittem, többet pihenek.

Tulajdonképpen úgy fogom fel, hogy tanultam belőle és tudom, hogy ha újra sikerül, mindent neki rendelek alá. Csak ez a 3 hónap olyan hosszú!!!!!!!!!

Van itt valaki, akinek előbb sikerült, mint 3 hónap? Tud valaki olyan orvosi véleményről, hogy 3 hónap letelte előtt lehet próbálkozni?

Én még idén szeretnék szülni!!!!!!!!

KÖszi, ha válaszoltok!
Vendég

Sziasztok!

Kedves Szleticia!
Nagyon sajnálom a Kisbabádat és azt is, hogy át kellett ezt élned.
Hidd el, ha otthon feküdtél volna, akkor is magadat hibáztatnád, én is ezt teszem, állítólag ez természetes...
A 3 hónap tényleg hosszú, de szerintem érdemes kivárni, nehogy újra megismétlődjön a dolog, mert a szervezeted nem állt még helyre.
Sok kitartást!

Edit!
Az, jó ha végül mégis sikerült megbíznod benne!
Sok sikert a jövőhónaptól, és kívánom, hogy most majd minden rendbe legyen!

dido
dido

Szleticia:
Szívből sajnálom a történteket,próbáld nem magadat hibáztatni,úgy sem fogjuk megtudni a Mi lett volna,ha.....?kérdésekre a választ.természetes folyamat,egyszer csak elmúlik és csak előre tekintesz( bár az emlékek újra és újra visszatérnek,de a fájdalom már veszíteni fog erejéből),de ehhez idő kell,és ne sürgesd.Ezért is várjátok meg legalább a 3 hónapot,hogy a tested és a lelked is regenerálódni tudjon.Lehet,hogy ha nem várnátok ki a várakozási időt,akkor se lenne semmi baj,de kár kihívnod magad ellen a sorsot!!Gyorsan eltelik majd az idő,bár most tudom nem úgy érzed.
Sajnos(most már tudom,hogy sajnos,akkor még örültem)én rögtön terhes lettem a vetélésem után,pedig várni szerettünk volna és nem maradt meg ,pedig a dokik is azt mondták mivel nem volt műtét,nyugodtan próbálkozhatunk,de vszínű még nem teljesen volt tiszta még a méhem és talán azért nem tudott megtapadni.
Sok erőt kívánok neked !

Dido:Köszönöm a biztatást!Igazából nincs semmi baj a dokimmal,csak szerintem a történtek,meg a nagy csalódás a másik dokiban teljesen padlóra tett és kicsit hisztis,türelmetlen,stb. lettem.Ezen az inzulinos dolgon most én is elgondolkodtam.Van valami jele ennek a betegségnek?Hogy vizsgálják ezt?

Kép
Edit.
ngedit

Kedves Dido és Edit!

Köszönöm szépen az "infokat" és a bíztatást! Olyan jó, hogy van egy hely, ahol találkozhatok hasonszőrű emberekkel! Igen, tényleg megéri várni, ha az a tét, hogy megmaradjon...:)

Szép napot nektek és köszönöm.
Vendég

Szletícia!

Szia!
Én 19. hetes nagzatomat 2009. februárjában szültem meg súlyos szívbeteg volt. Április 18. az utolsó mensim volt azóta. Nem bírtam kivárni a 3 hónapot. Az én orvosom is 3 hónapot mondott, de megbeszéltük, hogy a 2. mensi után már próbálkozhatunk. És össze is jött hála égnek! Végig paráztam a terhességemet, de mára már újra anyuka vagyok. Egy hete szültem meg a babámat.

Csak azért írtam, mert nekem nem volt gond úgy, hogy csak 2 mensit vártunk meg.
Szorítok neked!
melike30
Győr

Kedves Melike!

Ilyenkor mosoly jön az arcomra...:) Gratulálok a babádhoz! Merítek belőled egy kis erőt, ha nem baj...:)

Jó egészséget nektek!
Vendég

Sziasztok!

Edit!

Teljesen megértem ám a dokiban való csalódást. Az elmúlt 5 évben a 3. dokit fogyasztom, pedig előtte, amíg csak rákszűrésre jártam 7 évig ugyanahhoz az orvoshoz jártam mindig. És sajnos most is van ami elgondolkodtat a történtek után. Csak nem tudom, hogy találnék-e egyáltalán olyan orvost, aki mindig és minden szempontból megfelelő lenne.....

Állítólag nem feltétlen van külső jele.
A vizsgálat miatt engem endokrinológushoz küldtek, de ahogy olvasom, Neked így is kell járnod ilyen dokihoz, szerintem érdemes megemlítened neki. A vizsgálat egy 0,60,120 perc után nézett terheléses cukor és inzulin vizsgálat. A betegség neve, pedig amit vizsgálnak ezzel metabolikus syndróma.
Ezenkívül kell megnézetnem szintén az endokrinológussal a pajzsmirigy működésem, bár ezt már egyszer nézték (ezt Nálad ezek szerint folyamatosan vizsgálják), és hogy van-e pco-m.
Jelenleg az endokrinológushoz próbálok időpontot kapni....

Melike!
Sajnálom a 19 hetes Kisbabád.... én is 19 hetesen vesztettem el a 4. babámat...
És gratulálok a kis Újszülötthöz!!! sok egészséget kívánok Nektek!

Szleticia!
Hogy vagy? hogy döntöttél?

dido
dido

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?