Sziasztok !
Rég jártam én is Nálatok, már két hónapja is van. Talán ennyi idő kellett nekem, hogy újra tudjak fórumozni az adott témában.
Leírom részletesen én is a történetemet.
Tavaly december elején rosszul kezdtem érezni magam, egy hétig hánytam és hasmenésem volt, nem tudtam mire vélni. Még édesapám viccelődött velem, hogy biztos terhes vagyok. Igazából védekezgettünk a férjemmel, de azért biztos ami biztos, csináltam egy tesztet. Pozitív lett. Ugyan még nem terveztük a férjemmel a babát, de nagyon örültünk. Kértem időpontot a dokimtól, szenteste előtti estére kaptam. Nagyon szép karácsonyunk volt, a legszebb eddig, a fa alá egy UH kép került 7 hetes magzattal és kis szívműködéssel. Egy hónap múlva kellett volna visszamennem a dokihoz a soronkövetkező vizsgálatra. Sajnos kb. 4 nappal a dátum előtt elkezdtem vérezni, mindenféle előjel nélkül. Azonnal mentem a kórházba, a doki már csak összezsugorodott, szívhang nélküli petezsákot látott és azt mondta, hogy már kb. 2 hete nem is élt a baba. Nem hittem, hogy ez velem / velünk megtörténhet ! Mit ad isten, a férjem testvérééknél is jött volna az első baba, egy nap különbséggel vetéltünk el a sogornőmmel. Gondolhatjátok a családot ! Mindenki kész volt !
Úgy döntöttünk, hogy kicsit szüneteltetjük a baba témát. Eltelt 6 hónap, eltelt a nyár, és augusztus végén újra próbálkozunk. Azonnal teherbe is estem. Azonban ebbe a terhességbe már eleve nem éltem bele magam, már az elején kisebb volt a magzat, mint kellett volna lenni. 2 hetente mentem UH-ra, az elején még fejlődtünk, lett szívhang, majd az utána a következő UH-n már újra csak összezsugorodott, szívhang nélküli petezsák volt (a 2. kisműtétem október végén volt).
Az elmúlt két hónapban már kétszer megjött a menzeszem, túl vagyok egy a ciklus 3. napján történt hormonális vérvételen, toxoplazma és egyéb fertőző betegségek kivizsgálásán, egy alap vér- és vizelet vizsgálaton, terheléses cukor vizsgálaton - eddig minden eredményem hibátlan. Most a második lépcsőben progeszteront néznek a ciklus közepén és a második felében. Ha ennek is jó lesz az eredménye, azt mondja a dokim, hogy valszínüleg zöld utat fog adni, mert a két vetélés után még nem javasol további kivizsgálást (pl. méhtükrözést, férj vizsgálatát ...). Bízom az orovosomban, már ezer éve hozzá járok, mégis felteszem a kérdést, hogy aki esetleg túl van / volt már két vetélésen, neki milyen vizsgálatai voltak?
Ill. felteszem még azt a kérdést, hogy hogy lehet lelkileg legyűrni ez a kudarcot? Ti hogy csináltátok ?Őszintén szólva elő-elő tör belőlem, hogy mi lesz ha harmadszorra is így járunk ill. mi lesz, ha nekem nem is lehet gyermekem?Tudom, hogy nem kéne, mégis ez jár a fejemben...
Még egy kérdés, amit a dokimnak is fel fogok tenni a köv. találkozáskor? A vetélés és a munkahelyi stressz között szerintetek lehet párhuzamot vonni ?
Boldog új évet kívánok mindenkinek ! Próbálok most ebben a pár napban teljesen kikapcsolódni és átadni magam a jó dolgoknak !