Zuzmoo, ez a mondat nagyon igaz: "A terhességet a buták bátorságával kell végigcsinálni!" Totál igaza van. Én, amint nem kellett szigorúan feküdnöm, ültem be a gép elé, és csak úgy ömlött rám a sok rémhír, mintha vonzottam volna őket... Voltak napok, amikor csak rossz dolgok jutottak eszembe. Az áldásos tudatlanság sokat számít, az sokszor tényleg bátorrá tesz, és úgy sok dolgot könnyebb átvészelni. Azt azonban hozzátenném, hogy természetesen vannak jó oldalai is, ha az ember lánya néha napján informálódik, mert nem szabad engedni azt sem, hogy a bátorság felelőtlenségbe csapjon át. Nem akarok filozofálni, de mint Ti is sokan írtátok, néha olyan csapongóak a gondolataitok, így elkerülhetetlen olykor a félelem bizonyos dolgoktól, meg aztán, hogy a fenébe ne érdekelnének a változások, amiket szinte kézzel foghatóan tapasztalsz, és hogy lehetne szemet hunyni a gondok felett, ha eszedbe jut a kisbabád?! Nem könnyű ez, de tényleg bátornak, optimistának kell lenni. (Na, ez a téma majdnem magába szippantott...
)
Viki, a férjemet öt éve ismertem meg, azóta együtt is lakunk, és mindig is gyakran előfordult, hogy bent kellett maradnia este/éjszaka is, meg általában hétvégén is melózik. Már nagy nehezen kezdtem volna hozzászokni ehhez a kiszámíthatatlan ritmushoz (ha lehet egyáltalán...), de most babóval a hasamban időnként ismét kitör rajtam a frász, ha egyedül kell lennem (főleg este). Nem tehetek mást, próbálok mindent megbeszélni vele, nem titkolom, hogy hiányzik, ha nincs itthon, és ő meg is érti, de neki meg ez a munkája. Nálam meg ugye most megszűntek a dolgos hétköznapok, így inkább ehhez nehéz hozzászokni.
Terhesvitamin: én ezzel is belefutottam egy kis dilemmába. (már írtam is róla korábban) A régi dokim már a terheség előtt ajánlotta, hogy kezdjem el szedni a femibiont, aztán kb. a 8 hét körül mondta, hogy kezdjem el szedni az Elevitet. Meg is vettem, de pár héttel később csak rákérdeztem, hogy nem lesz sok a Magne B6 meg az Elevit együtt? Akkor meg azt mondta, hogy igazából nem is kell terhesvitamint szednem, mert az már korábban kifejtette a legfontosabb hatását. Jó, mondtam, és abbahagytam. Aztán a csavar: Pár napja rákérdeztem az új dokimnál, ős meg magasra húzott szemöldökkel közölte, hogy "Természetesen szedjük a terhesvitamint! Hogyne!"; bár nem mondott konkrét márkát, neki mindegy, döntsem el én, csak szedjek vitamint. Így most megint szedek, a femibion 400-at. De jobb is így szerintem, jön az ősz, a hideg, a betegségek, és én már néhány éve folyamatosan szedtem az Activalt, sose voltam beteg, remélem, most is így lesz! (kopp-kopp)