Új privát üzeneted érkezett!

zuzmoo: egyáltalán nem jön be az oldal.... :(

Kép
Kép
molmar

erusverus: Az a durva nálunk, hogy a párom 7 körül megy reggel és max. 5-re itthon van, pénteken meg 3-ra. És mégis hiányzik ezek szerint. Van hogy jobban lekötöm magam, de ma nagyon rosszul esett, hogy le kellett ráznia. A méhszájat azért nem értettem, mert nekem nem nyílt ki egyik sem, csak megrövidült és mégis itthon kellett maradnom. Valószínűleg túlságosan vigyáz rám a dokim a meddőségis baba miatt. Nem bánom, mert mindent a babáért, csak lehet hogy feleslegesen paráztat.

molmar: Én is nehezen tudtam belépni, de nálunk net se volt egy csomó ideig.
vicky79
Budapest III. kerület

Uh, megint hosszú leszek, de ez egy nap termése, csak válaszokban, kommentekben:

Pammut: köszi, még nem tudom mi és hogyan lesz. A múltkor mérgemben bevágtam egy jó forró fürdőt otthon. Hiba volt. Fizikailag nem voltam rosszul, de a lelki közértemet csak romlott. Kiabáltam a Zsoltival (holott azért belül tudtam, hogy nincs igazam, és szégyeltem magam a viselkedésem miatt), lelöktem a kezét, hogy hagyjon békén, ne nyúljon hozzám. SOHA nem voltam ilyen állapotban. A forró víznek tulajdonítottam. Így a békesség kedvéért a zuhanyzásnál komolyabban nem űzöm a tisztálkodást, szerintem a pihenést se fogom.

Vicky: nekem a hallásvizsgálat is egyértelműen hallásromlást mutat.

Ronci: jaj de szép név, még nem is reagáltam: Hanga. Gyönyörű kislány lesz.

Előtej: hát pont ettől féltem. Nekem ugyan száraz, mint az intimbetét. Lehet, hogy tényleg azért ekkorka, mert nem fejlődött ki kamaszkoromban rendesen?

Pocak: a szakvizsga felkészítőn mindenki csodálkozott, hogy milyen jól bírjuk. Semmi mocorgás, csak ülés és hallgatás. Meg is ijedtem, hogy nekem most rosszul kéne éreznem magam a bőrömben? Nekem ezt senki nem mondta eddig. Bulcsi néha beindult, akkor többet foglalkoztam vele, mint az előadóval, de szerintem senki sem bánta. Szegény, még meg sem született és én már ilyen hülyeségekkel traktálom. Lehet, hogy az első szava: a szubszidiaritás elve, vagy derogációs jog lesz? Azt többet hallja, mint apa, anya stb…

Pocakkeményedés: hát ha én itthonról elindulok reggel, nem teszek meg 10 perc sétát máris bekeményedik, és nem is hagyja abba. Esténként ragaszkodom, hogy apa Levendulás olajjal kenegesse (1, simogatja a Bulcsit, 2, az egyből reagál az apjára, 3, anya bőrére is vigyázni kell, nehogy stria legyen belőle, 3, a levendula görcsoldó, kisimítja a pocim) De ettől én is tartok, hogy ez nem igazán jó, hogy mindig ilyen kemény a pocim. Mint egy nagy fejes káposzta.

Editem, akkor egy méret lehetünk. Én most már csak Vonalzónak hívom Bulcsit, pont akkora, mint egy átlag vonalzó. Legalább apja is el tudja képzelni, hogy kb mekkora most.

Ronci: ez a torta, tényleg dühítő. Nálunk meg a sütemény fenn maradt a szekrény tetején. Másnap derült ki, hogy amikor a cukrász meghozta felrakták a szekrény tetejére. Aztán vacsora volt, meg a 3 szintes torta, aztán egy hatalmas gyümölcstál, faragott dinnyével meg minden, aztán a töltött káposzta, a kutya se hiányolta a sütiket. Csak másnap találtuk meg a szekrény tetején. Két teljes rekesz. Két napig az egész család sütit evett sütivel…

Erusverus: uh, ez a Mama indulnom kell tényleg jó, kár hogy már lefutott…

Lara: nálunk a pap lefordult a székről, mikor meghallotta, hogy mi Ossianra akarunk bevonulni a templomba.

Reni! A Zsolti nálunk is röhög, ha meglát otthon, mindig kilóg a köldököm. Mondtam neki úgy érzem magam, mint az ősasszony, mondta, hogy úgyis nézek ki…. Hrr, meg is kergettem ezért.

Erusverus: magzatvitamin. Hát amikor megtudtam, hogy várandós vagyok vettem egy doboz Gravidát (30 darabos). Az két hete fogyott el, így vettem még egy dobozzal, a várandóság fennmaradó idejére. Tudom, én vagyok nagyon neglizsent, de ha nincs baj, nem szedem, ha meg van, azt egyből érzed (fáradékonyság, hiszti stb). A vérkép alapján azt mondták, hogy határeset a vas szintem, most még jó, de a köv labornál már kevés lesz, ha így folytatom, felírtak orvosi vaskészítményt, hogy egyet egyet dobjak be (szegények még nem tudják, hogy mit jelent nálam az egyet-egyet). Na el is kezdtem szedni, de olyan híg és fekete lett a végtermékem, hogy megijedtem. Ennyi volt nálam a vaskészítmény. Okt 21-én megyek újra, akkor kiderül, hogy elég volt e az az 5-6 darab.

Vizesedés: nem látom, néha a kezemen látom a jelét, hogy gyűrűt hordok, de ennyi. Mondjuk én naponta iszok egy csésze zsurlóteát, és napi 2 alma is lecsúszik mindig. Inni viszont keveset iszok, lehet, hogy ezért is keményedik a pocim?

zarja

Zarja,
Igen, lehet a kevés folyadékbeviteltől!!! Én is nagyon keveset iszom, simán kibírnám egész nap 2-3 dl folyadékkal :shock: , úgyhogy a doki direkt felhívta a figyelmemet, hogy igyak rendesen, mert begörcsölhetek.

Kép
Kép
szana80

csajok!

én ugy ki vagyok szélesedve alul, csípőn, mint az állat :oops:
nagyon gáááááz :roll: ti hogy álltok?

Edit

Kép
ézsóné

molmar: ha rákattintasz a linkre, bele van véve a "-ra" is azt törölni kell a böngésző címsorából. Vagy katt ide: http://www.ezsias.hu/
zuzmooo

A türelmetlen otthon-ülőket nagyon megértem. Mikor én még az államvizsgára készültem, Szabi meg már javában dolgozott, egész nap csak rágtam a kefét, hogy mikor jön már. Hihetetlen patáliát tudtam csapni, ha fél 6 helyett 3/4 6-ra ért csak haza. :oops: Gondolom ezekután nem is sietett nagyon, pedig az egész csak azért volt, mert hiányzott és rémes volt napközben egyedül. :(
zuzmooo

-.-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2009.10.10 20:26-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2009.10.10 20:25-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Zuzmoo, ez a mondat nagyon igaz: "A terhességet a buták bátorságával kell végigcsinálni!" Totál igaza van. Én, amint nem kellett szigorúan feküdnöm, ültem be a gép elé, és csak úgy ömlött rám a sok rémhír, mintha vonzottam volna őket... Voltak napok, amikor csak rossz dolgok jutottak eszembe. Az áldásos tudatlanság sokat számít, az sokszor tényleg bátorrá tesz, és úgy sok dolgot könnyebb átvészelni. Azt azonban hozzátenném, hogy természetesen vannak jó oldalai is, ha az ember lánya néha napján informálódik, mert nem szabad engedni azt sem, hogy a bátorság felelőtlenségbe csapjon át. Nem akarok filozofálni, de mint Ti is sokan írtátok, néha olyan csapongóak a gondolataitok, így elkerülhetetlen olykor a félelem bizonyos dolgoktól, meg aztán, hogy a fenébe ne érdekelnének a változások, amiket szinte kézzel foghatóan tapasztalsz, és hogy lehetne szemet hunyni a gondok felett, ha eszedbe jut a kisbabád?! Nem könnyű ez, de tényleg bátornak, optimistának kell lenni. (Na, ez a téma majdnem magába szippantott... :oops: )

Viki, a férjemet öt éve ismertem meg, azóta együtt is lakunk, és mindig is gyakran előfordult, hogy bent kellett maradnia este/éjszaka is, meg általában hétvégén is melózik. Már nagy nehezen kezdtem volna hozzászokni ehhez a kiszámíthatatlan ritmushoz (ha lehet egyáltalán...), de most babóval a hasamban időnként ismét kitör rajtam a frász, ha egyedül kell lennem (főleg este). Nem tehetek mást, próbálok mindent megbeszélni vele, nem titkolom, hogy hiányzik, ha nincs itthon, és ő meg is érti, de neki meg ez a munkája. Nálam meg ugye most megszűntek a dolgos hétköznapok, így inkább ehhez nehéz hozzászokni.

Terhesvitamin: én ezzel is belefutottam egy kis dilemmába. (már írtam is róla korábban) A régi dokim már a terheség előtt ajánlotta, hogy kezdjem el szedni a femibiont, aztán kb. a 8 hét körül mondta, hogy kezdjem el szedni az Elevitet. Meg is vettem, de pár héttel később csak rákérdeztem, hogy nem lesz sok a Magne B6 meg az Elevit együtt? Akkor meg azt mondta, hogy igazából nem is kell terhesvitamint szednem, mert az már korábban kifejtette a legfontosabb hatását. Jó, mondtam, és abbahagytam. Aztán a csavar: Pár napja rákérdeztem az új dokimnál, ős meg magasra húzott szemöldökkel közölte, hogy "Természetesen szedjük a terhesvitamint! Hogyne!"; bár nem mondott konkrét márkát, neki mindegy, döntsem el én, csak szedjek vitamint. Így most megint szedek, a femibion 400-at. De jobb is így szerintem, jön az ősz, a hideg, a betegségek, és én már néhány éve folyamatosan szedtem az Activalt, sose voltam beteg, remélem, most is így lesz! (kopp-kopp)

Kép
erusverus

Edit, nálam kb. 6 kg-mal mutat többet a mérleg a kezdetekhez képest, és úgy összességében (ruhában) nem nagyon látom feltűnőnek, ha tükörbe nézek, de én is mindig a csípőmre, combjaimra híztam/hízok. Aztán lehet, hogy csak azért nem veszem észre, mert nem is nagyon megyek sehova, vettem terhesgatyót, az kényelmes, a régi gatyáimat már hónapok óta nem vettem fel, lehet, hogy fel kéne húzni csak úgy próbaképp az egyiket, abban látnám, mi a helyzet valójában. :oops:

Kép
erusverus

Pl én tök szeretem azokat a napokat, mikor én itthon vagyok, a Zsolti meg dolgozik. Ilyenkor olyan jó hazavárni. Tündérkedem, főzöcskézem, és repdeső szívvel várom haza. Kikapcsolom a tv-t, eldugom a távirányitót, kihúzom a telefontöltőt, minden olyat ami egyébként halálba idegesít benne. Varrogatok, olvasgatok, enyém a net, elmegyek sétálni, barátnőzni. Kifejezetten élvezni szoktam. :oops: Ciki nem ciki. Jógázom egy kicsit, meditálok, rendbe hozom a lelki egyensúlyom. Rendezem az iratokat, mindent ami elmaradt.

de a másik oldal is jó, amikor ő van itthon, és én esek haza este fáradtan hisztisen. Meleg vacsival vár, meg sok szeretettel. Ilyenkor kisimítja a lelkem.

Nem is tudok dönteni melyik a jobb.

zarja

Apa nálunk is sokat dolgozik, fél hét körül elindul, mert olyankor még lehet közlekedni a városban, meg nyugi van az irodában, merthogy ilyenkor a kutya nincs bent. Este ritkán látom 8 előtt, az elmúlt hetekben nem is találkoztunk túl sokat. Most az esküvő után megpróbál változtatni ezen, hogy mire a bébi megjön, már kialakult kis menetrendünk legyen. Ha átköltözünk a lakásába, az sokat lendítene a dolgon, mert úgy kocsival 3 perc haza, szemben a jelenlegi 45-tel. Amúgy én is szeretem hazavárni.

Edit: az én hat kilóm sem teljesen arányosan oszlott el. Jutott mindenhova, de a combra, popsira különösen. Ma vettem magamnak egy kismama farmert, kényelmes, de szűk fazon, ebben kevésbé zavaró a kerek forma. A barátnőimtől kapott, egy számmal nagyobb gatyákban ugyanis úgy tűnt, hogy teljesen átalakultam. Ebben csak "van rajtam mit fogni" :D Én nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de régen mindig szerettem volna nagyobb cicit. Hát most van (magamhoz képest persze), és úgy vélem, ez bőven elég, nem szeretnék nagyobbat. Félek, nagyon meg fog ereszkedni a végére.

Akik a Jánosban szültök, tudtok valamit a szülésfelkészítőről? Én ugyan nem ott fogok, de annyira közel van hozzánk, arra gondoltam, belógok, nem hiszem, hogy névsort vezetetnének a látogatókról. Ha jól tudom 6 alkalom, ami ugye majd másfél hónap. Arra gondoltam, novemberben elkezdeném, karácsony előtt végeznék. Nem akarom a végére hagyni, mert ha esetleg előbb jön a kisasszony, akkor lemaradok a fejtágításról.

Kép
juci-77

juci: Én nem voltam még, de a másik fórumomban jártak a lányok. Keddenként van és ha jól emlékszem most kedden volt az első újra. Talán 5-től szokott lenni, sajnos nekem a keddi napom a diabetológus és ezért nem érek oda időben.
vicky79
Budapest III. kerület

zk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:14-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!!!

Én is elolvastalak, de okosabbat nem tudnék írni, mint a lányok! A kitartás a lényeg, és aki a legfontosabb: az a pici babád a pocidban!!! Kösd le magad vele, könnyebben és gyorsabban telik majd az idő... és itt többet nem írnék..

Kép
Kép
ronci

cvb
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:14-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Hiányolom Nórit. Máskor annyit szokott hozászólni. Remélem jól vagytok Lucababámék!
Zarja Jó Neked, ha a vastól hasmenésed van. Az átlag polgár olyan székrekedést kap, hogy győz rostot enni :D . A feket szín meg velejár :D .
Zuzmoo Ja, net túltengés :D . Amikor oly ifjú voltam és bohó, mint itt a többség még nem is volt otthon számítógép és az itt felvetett aggodalmak fele eszembe se jutott. Nyíló méhszáj? Második gyerekemet végig 2100 méhszáj lelettel hordtam és soha nem aggasztott egy percig sem. Mert a doki nem mondta, hogy kéne. Most bezzeg jól utánaolvastam, aztán 2 hétig éjjel-nappal egy rettegésben éltem, míg a doki meg nem nézett és azt nem mondta, hogy írhat ő 3100-t is, de nincs az ujjnyira nyitva. És a 28. hétig nem is akarja megnézni, mert nem jó ha a doki folyton DUGJA a kismamát :shock: :shock: . Ezekkel a szavakkal :lol: .
Nos, én alighanem vizesedem, mert a bokámon ha benyomom, az ujjam helye kicsit ottmarad.
pammut

Köszi.
Arcüreggyulladok. :cry: Rohadtul nem segít semmi. El vagyok keseredve, mert ez már nem akar jobb lenni. A dokik sem tudnak rajtam segíteni. Minden rossz! :?
Mondjuk az antibigyótól sem lennék nyugodtabb. Sírnék, de nincs itthon senki, szóval minek! :lol:
Vendég

Nóri! Sajnálom. Gyógyulj! És csak sírj nyugodtan, ha a kedved úgy hozza! Hátha a lelked könnyebb lesz tőle! Bár remélem ma már jobban leszel! Mi Veled vagyunk! Bioparoxot próbáltad? Az még a fájdalmat is enyhíteni szokta, bár lehet, hogy itt nem tud hatni :( . Maradj ágyban amennyit csak tudsz! Ez az idő sem kedvező.
pammut

Nóri, sírj csak nyugodtan, attól mert nem látja senki a lelkednek még hasznos. És meleget! Meleg tea (ha lehet kamilla, hársfa, csipkebogyó) sok C-vitamin, meleg a pofidra. A fájdalmat is enyhíti a helyi meleg.

Nem tom ki mondta, de hálám üldözze. Stérimár orrspray, csökkentette a tüsszögésemet. Most már nem olyan veszett erős, és ha rákészülök, akkor már tudom tartani magam.

Tegnap megjött a porszívó orrszívó. Eddig Zsolti csak röhögött a nevén, tegnap REALIZÁLTA, hogy ezt azért így hívják, mert porszívóra csatlakoztatható. :shock: Halálba rémült, hogy én ezt a babó orrába akarom dugni. Azt mondta, mindent megtesz, hogy én ezt meg ne tehessem. Kínozni akarom a csöppséget :?

zarja

Sziasztok Lányok!

Itt egy elveszett bárány jelentkezik :) Nem tudom emlékszik-e rám még valaki, én is februárra várom a babánkat. Első baba, Szabó dokinál szülök az ÁEK-ban. A 18. hetes UH szerint kislányunk lesz :)

Tudom, hogy már jól összeszokott csapat vagytok, próbáltam már írogatni nektek de valahogy mindig feladtam. Inkább olvastalak Titeket, mer annyi hasznos dolgot olvastam nálatok, hogy csak na. :)

Szóval, ha befogadtok szívesen írogatnék is néha ;)

Ha nem, akkor maradok az olvasásánál... Na mit szóltok?

Kép

Ági
agic83

Agica, szerintem nyugodtan szólj hozzá, ha olvasod, akkor látod, hogy nem szigorúan csak a várandóság kerül szóba.

Vazze csajok, hisztis leszek. Délután kéne mennem egy volt osztálytársam esküvőjére (csak polgári szertartás lesz) és nincs mit felvennem. Az egyszem igazán kényelmes terhesnacim kinn szárad az erkélyen (persze, a hideg éjszaka folyamán nem tudott megszáradni) és én itt állok egy szál bugyiban, és hiába húzom fel a többi gatyót, nem olyan kényelmes, ledobja a bőröm. A felsőkről nem is beszélek, az MOST ebben a szituációban nem is olyan problémás, de a gatyó! És most jött meg az igazi hideg is. Nem hiszem el.

zarja

Köszi Zarja :)

Küldjek fénypostán valamit? ;) na, de a viccet félretéve, egyik régi nacid sem jó, mondjuk bandázzsal? Nem tudom, mennyire vagy szoknyás, de esetleg valamilyen szoknya... Nincs jobb ötletem...

Kép

Ági
agic83

Hát lehet, hogy én vagyok nagyon kényes, de már egyik régi nacim sem kényelmes. Szorítanak csípőben.

Szoknya? Gondoltam rá én is, de hideg van. És most Kaposváron vagyok, az esküvő Szentlőrincen lesz, utánna még megyek Mánfára, Zobákpusztára és úgy haza Komlóra anyuhoz.

Köszi a tippeket, régi főiskolás megoldás: forró vasalóval a félig száradt ruhára. Begyorsítottam a száradást. :lol:

zarja

Ez lett volna végső megoldásom ;)

Kezdő háziasszonyként egyszer véletlenül kimostam az összes lepedőnket nagy lelkesedésből és este 8 kor döbbentem rá, hogy most akkor mi hol alszunk, ekkor próbáltam a forró vasaló + hajszárító kombinációt. A hajszárító azért is volt jó, mert a zaj elnyomta a párom hangos röhögését :D

Kép

Ági
agic83

Jó reggelt!

Helyzetem változatlan. :lol: :lol:
Én direkt olyan mosógépet vettem, amiben van szárító is. Akkor 10eFt plusz volt, de már sokszor életet mentett! :lol:
Ha majd egyszer nagy leszek, és lesz külön mosókonyhám, lesz szárítógépem is! 8)
Vendég

Szép napot mindenkinek!

Apa éjjel fél egy körül ért haza, épp akkor mentem volna aludni, mert, bár nem igazán jellemző rám, de megnéztem a magyar-olasz meccset (és 3-2-re nyertünk!; ahhoz képest, hogy nem nézek focit, meg úgy általában semmi más közvetítést sem rendszeresen, hogy tudok az ilyen sikereknek örülni! Képes vagyok örömömben sírni is, főleg, ha egyedül vagyok... Biztos apukámtól maradt rám valami, mert ő imádja focit, sőt még az öregfiú csapatban játszik is.), aztán átkapcsoltam az m1-re, ott meg éppen ment a Rekviem egy álomért c. film. Na, az kellőképpen adott egy újabb érzelmi löketet a már amúgy is kellőképpen érzékeny lelkemnek, csak épp az ellenkező irányba...; láttam már a filmet, de nagyon ütős, még így sokadjára is...)
No, aztán nem sokat aludtunk, mert páromnak vissza kellett menni hajnali 4 körül az intézetbe, de szerencsére 9-re már itthon volt, bepalacsintáztunk, és most alszik. :) Mivel teljesen kikészült szegénykém az éjszakázástól, így nem megy ma legénybúcsúba, hanem végre itthon lesz velünk, bár ez sem teljesen igaz, mert egy-egy órára be kell mennie a kísérlet miatt... (No, de azért titkon örülök, hogy nem utazik el Kecskemétre.)
Ma nem főzök, punnyadunk és pizzát fogok rendelni, kész. 8)

Kattkat: nincs mit megköszönni, örülök, ha valamicskét segíthettem! Fel a fejjel!

Betegeskedőknek mielőbbi gyógyulást kívánok!!!! Vigyázzatok magatokra!

Edit, te hallottad, hogy most a napokban van Szegeden egy program, "Születés Ünnep" címen fut. Te mész?

Kép
erusverus

fgj
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:16-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok Lányok!

Én is agica 83-al vagyok hasonló helyzetben. Korábban (még a terhesség elején) írtam, de mivel dolgoztam, bentről nem lehetett netezni, így én sem írogattam már jó rég óta csak olvaslak titeket.

Jövő héttől viszont már táppénzen leszek, így lesz időm és energiám is írni. Úgyhogy ha nem bánjátok szeretnék én is aktívabban részt venni a topik életében. :D

Gyorsan írok pár sort azért magunkról: 26 éves vagyok, férjecském 25. Első babánk lesz, akire a doktorbácsi azt mondta, hogy kislány. (Legnagyobb örömünkre :) ) Idén májusban volt az esküvőnk és utána össze is jött a baba.

Kislányunk szépen fejlődik, a méhlepénnyel voltak problémák, mert elérte a méhszájat, de az mostanra szépen feljebb ment. Nem szerettem volna feküdni az elkövetkezendő időben. Kicsi makink már érezhetően mocorog, amit az apukája is érzett és látott is már.

Múlt héten mi is átestünk a náthás korszakon. :( , de hála az égnek már túl vagyunk rajta.

Első (második) körben most ennyi. 8)
Vendég

agica: Üdv és persze hogy jöhetsz. Jövő februárban megszórjuk Szabó dokit kislányokkal. Én is nála fogok szülni. Megyünk majd együtt szülésfelkészítőre, ha lesz? És persze a többi ÁEK-fannal. :D

nóri: Képzeld, a heti muffinodon felbuzdulva vettem egy muffin sütő formát. Keresek valami alap tészta receptet és bele gyömi meg teljes kiőrlésű liszt. Apa úgyis megy évfolyam találkozóra, ráérek. Jobbulást neked.

kismaki: Üdv neked is.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, te tudod már, hogy mikor lesz (van) szülésfelkészítő az ÁEK-ban? Én is ott fogok szülni. És jelen állás szerint kisfiút, úgyhogy megtöröm a lány-kört. :D Szerintetek mikor érdemes elkezdeni járni rá? Én már szívem szerint most mennék, de lehet, hogy csak a végefelé kéne?

A betegeskedőknek jobbulást kívánok! Én szerencsésen átvészeltem (kop-kop-kop) a kezdődő náthát, csak egy kis torokfájás meg orrfolyás volt, de rengeteg mézes csipkebogyó teával kúrálva csak két napig tartott.

Ma én is férj nélküli napot tartok, mert Zsolti elment vidékre szőlőt szüretelni, aztán préselni, aztán mustot csinálni, mert jövőre az majd jó lesz a keresztelőre. Már most mindent a gyerekre fog :lol: Pedig , ha nem lenne a pocakomban Ugrifüles, akkor is menne bort csinálni...

Kép
zsizell

zsizell: Még nem tudom, legfeljebb 20-án megérdeklődöm, bár valaki mintha írta volna hogy megy a dokimhoz hamarabb és megkérdezi. Én is inkább november közepe környékére gondoltam, de tudnunk kéne, hogy mikor kezdődik a sorozat és hogy meddig tart. December már inkább a karácsonyi előkészületekről szól és nem is biztos hogy akkor már nagyon gördülékenyen fogunk mozogni, tehát több időt kell szánni majd rá.
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmoo! Köszike... :oops: :oops: :oops: sikerült megnézni Csanád babát, naaaggyon ééédes!

Betegeknek mihamarabbi gyógyulást!

Agica, Kismaki üdv köztünk!

Kattkat! Én is olvastam leveled, de nem tudok mit hozzászólni. :( Kívánok erőt, kitartást és remélem mihamarabb megoldódik a probléma.

Kép
Kép
molmar

Igaz. Kíváncsian várom, hogy mikor lesz. Én még sokára megyek oda, majd a következő ultrahangra, úgyhogy légyszi szóljatok privátba, ha nem felejtitek el, hogy mikor lesz. Sajnos itt mindent elolvasni nincs sok időm. Köszi! :oops:

Kép
zsizell

Én megyek hétfőn az ÁEK-ba dokihoz. Egyébként ezt a linket találtam, de nem tudom, él-e még: http://www.drgi.hu/szulesfelkeszito_tanf.htm

Ma nem vagyok túl jól, álmos vagyok, és mintha fájna a méhem, de csak bal alul, ahol Emő fejecskéje és felső teste van. Ülő helyzetben kitapintottam, hogy ott nagyon húzódik, feszül, a másik oldalon nem. Ez lenne a keményedés? Igaz, masszírozás közben éreztem, hogy a beleimet is nyomom így, mennem is kellett wc-re, jól megkönnyebbültem. Most nem fáj, de a feszítés még ott van. Teljesen para leszek hétfő délutánig! Nektek volt/van ilyen? Ja, és enni sem kívánok, megint gyomorégésem van. :cry: A keresztcsontom is fáj, alig bírok menni. Remélem, csak a növekedés miatt érzem ezeket, próbálom ezzel nyugtatni magam. Bocsi a panaszlevélért!

Kattkat, én is olvastalak, lélekben veled vagyok! Sokat gondolok rád, de tényleg kettőtökre koncentrálj! Többet én sem tudnék hozzá írni... :roll:

Ágica, Kismaki, gyertek, várunk benneteket szeretettel!
ktc

Katica: ezt a honlapot én is láttam ma, de szerintem ez 2008-ra vonatkozik.
Igazából én nem tudom, hogy milyennek kéne lennie a keményedésnek. Mert, ha olyat érzek, akkor rohanni kell a dokihoz? De milyen az az olyan? :shock: Sajni, nem tudok neked okosat írni, mert hasonlóan nem tudom, mit kéne érezni, meg mit nem...

Kép
zsizell

Nekem meg az a gondom, hogy hiába szedem ládaszám a magnéziumot, nagyon görcsöl a vádlim, és már a hasam alja is be szokott jobb szélen éjszakánként, ha kinyújtózkodom egy kicsit. Van valakinek hasonló?

Kép
zsizell

ethj
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:16-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, okosabbat én sem tudok tanácsolni mint az előttem szólók. Tényleg csak kettőtökre próbálj meg most koncentrálni. Mindamellett együttérzek Veled, baromi nehéz lehet.

Katica, a keményedés olyan, hogy az egész pocid befeszül. Nekem legalábbis olyan volt a nagyfiammal. Nem fáj, csak kellemetlen tud lenni. Amúgy valahol olvastam, hogy a sok pocimasszírozás sem feltétlenül tesz jót, mert ingerelheti a méhet. Hogy igaz-e, nem tudom, nekem max. 2 perc amíg beolajozom.

Ma rájöttem hogy marhára nem esik jól a guggolás. Vettem tegnap egy cserepes krizit a teraszra, azt átültettem, de oda kellett kérnem magamnak a sámlit, mert Pocoknak nem tetszett a póz. Van őszi ajtódíszünk is és kiköltöztek a kutyák is. Elkezdtem "télieseíteni" a teraszt, lassan el kell raknom a fagyérzékeny virágokat.

Ééés! Reggel fél 7 körül éreztem hogy mocorog a kispasim, és amikor a hasamra tettem a kezem és fennhangon kértem tőle hogy még egyet rúgjon anya kedvéért, megtette. Majdnem összecsináltam magam a boldogságtól. Olyan édi volt. :lol:

Nóri, hogy vagy így délutánfelé?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lenne megint egy láma kérdésem a babakocsikkal kapcsolatban. Amikhez külön hirdetik a mózest, az azt jelenti, hogy anélkül nem tud benne fekve utazni a baba? Vagy mit? Nagyon a Graco-val szemezünk, apának tetszik, bár nekem az nem annyira hogy nem átfordítható a tolókarja. A többi mindene frankó, hiába mondtam hogy nem akarok ennyit költeni egy babakocsira, lehet hogy mégis megteszem. Meg lehet hogy addig a család is úgy gondolja hogy támogatja az újabb unokát. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kattkat!Én is veled vagyok lélekben! Próbálj meg tényleg a babára koncentrálni, hiszen annyi erőt tudnak adni ezek a kis Életek! Talán sokkal nehezebb lenne, ha a picibaba nem lenne, így van miért (kiért) kitartanod, és küzdened! Az élet mindig tudja, mit miért csinál, ennek is biztosan rájössz majd az okára később, talán évek múlva, és megérted. Sok erőt kívánok, küldök Neked pozitív energiákat! :wink:

Kép
zsizell

Kattkat: szerintem ha egyszer mész jógázni, az bőven jó, ez úgysem számít "klasszikus mozgásnak", inkább lazításról, meg légzésről szól. Ha igazán mozogni akarsz, akkor kismamatorna kell. Én heti egyszer jógázom, arra pont elég volt, hogy elmulassza a derékfájásomat, meg lazítson kicsit az amúgy nagyon kötött izmaimon.

Nóri: nincs infra vagy Bioptron lámpátok, vagy nem tudtok kérni valahonnan? Az ilyenkor rengeteget segít!

Zsizell: nekem is jobb szélen fájt a hasam alja, állítólag nyúlnak a méhszalagok, ez attól van. Amúgy a nyújtózkodást a baba nem szereti, csökken a helye, ahogy feszül a hasfalad, úgyhogy ez tök normális.

A vas nálam is olyan tüneteket okoz, mint zarjánál. Ez még a jobbik véglet a székrekedéshez képest. :)
Amúgy a kimosom, szárad, nincs mit felvenni életérzés ismerős. Én ezt még azzal szoktam megfejelni, hogy nálunk van egy néni aki vasal ránk. Mivel a párom napi egy inget elfogyaszt, ez óriási segítség. Igen ám, csak mikor ideköltöztünk a jó levegőre nyár elején, a nénit nem akartuk kitenni annak, hogy a fél várost körbe kelljen utaznia, ezért most mosás után zsákban megy a tiszta ruha a régi helyre, aztán a párom vállfán hozza az ingeit haza. Csakhogy az én ruháim közül nem tudja, mit hozzon + én mindig elfelejtem megkérni, úgyhogy az én tiszta és vasalt cuccaim a Duna túlpartján vannak, ha nem megyek értük. Márpedig mindig elfelejtem, úgyhogy rendszeresen állok reggel bugyiban és szentségelek, hogy nincs mit felvennem. És ilyenkor a forró vasaló sem segít :D

Kép
juci-77

ktc: Én is ezt találtam, meg hogy tavaly minden hónap második szerdáján volt 6-tól és aznap 1-től a szülőszoba látogatás. Rá kellene kérdeznie valamelyikünknek, hogy most hogy is van ez. Olyan nekem is van, hogy egészen kemény a hasam alja és nem mindenhol, csak egy részén. Van, hogy ki lehet a drágám hátát tapintani, mert hosszan keményebb a hasam. Ilyenkor olyan érzés, mintha kinyújtózkodna és ez elég kellemetlen, de nem hiszem hogy a méhem is keményedne, mert ha megunja és arrébb megy, akkor rögtön jobb lesz.

kattkat: Az én kolléganőm is ott szült és van egy nővérke a MÁv-ban, akivel beszélgettem és azt mondta, hogy ő is ott szülne! Ez azért jelent valamit. A kolléganőm bejelentkezett ideiglenes lakcímre, hogy ne legyen a szülésnél ezzel gond. Próbáld meg te is, hátha van valami ismerősöd, aki az oda tartozó kerületekben lakik.

Megyek, kipróbálom az új muffin sütőt.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszönjük a kedves fogadtatást :) Szia Kismaki :)

Keményedés: Sajnos nekem is van... Doki szerint 20%-ban segít a magnézium, de a maradék 80 az a pihenés, úgyhogy mindenki pihenjen sokat! Persze ezt munka és háztartás, esetleg gyerek mellett hogyan lehet kivitelezni azt nem tudom... Még dolgozom a megoldáson ;)

Szülésfelkészítés az ÁEK-ban:
Múltkor mikor voltunk a dokinál Csilla leírt róla mindent, akit érdekel annak írom:
1. Minden hónap 2. szerdája, 18:00 óra, Szülők Iskolája. Cím: Podmaniczky u. 111. 2. em. Előadóterem.
2. Szülőszoba megnézése: 1-3-4. szerda 13:00 óra, Rippl-Rónai u 37. 3. em. Ide érdemes bejelentkezni, mert korlátozott a létszám: 475-2600/1704 mellék.

Viki, mi is 20-án megyünk Szabóhoz, fél 7-re, Te mikor mész? Hátha most sikerül végre összefutni...

Ja, ha lehet kérni priviben, elküldi valaki a gmailes hozzáférést, mert szeretném megnézni a képeket, meg recepteket, ha lehet :)

Kép

Ági
agic83

Ágic! Köszi az infót. Így legalább előre tudok gondolkozni, ugyanis 3 napot dolgozok egy héten, abból az egyik pont szerda :? De megoldom valahogy! Köszi még egyszer.

Kép
zsizell

Most csak gyorsan Kattkat-nak:

http://www.peterfyszuleszet.hu/download/babavaro.jpg
[/url]

Kép
Kép
szana80

Én is előkerültem. Éjjel 3-kor kénytelen voltam olvasni, annyira felébredtem :shock: . Reggel aztán szembe kellett nézzek a ténnyel, hogy 2 kacsát kell megkopasszak. Egy kényelmes, de kettővel nagyon elfáradtam mire bevégeztem. Ja, közben megtöltöttem és sütöttem a réteseket. Almás, meggyes, mákos. Nagy a sikere. Sajna nem tudtam ellenállni neki és én is ettem pár szeletet, meg a töltött paprika szószában is van cukor, eredmény: szőrös torok érzés és hányinger, blőőő.
Ágic Mi sem természetesebb, mint hogy írjál közöttünk. Több fül, több szem, több kéz :D .

Zarja Párod csak addig fog berzenkedni az orrszívó-porszívó ellen, míg végig nem szenved egy éjszakát egy náthás babával együtt. Az egy áldás. A pumpás orrszívó semmit se ér, az elektromos csak egészen kicsiknél hatékony. Van felnőtt ismerősünk, aki magának is ezzel tisztít orrot.

Ktc A derekam nekem is cefetül tud fájni, pláne fekvés után úgy indulok, mint egy százéves: nyögve és berozsdásodva. Az egyoldali feszülés az szerintem csak a manó. Az igazi keményedés elég kellemetlen, nem fáj, de még szuszogni is nehéz. Kétségtelen, hogy a nődokik nem szeretik a pocaksimogató kismamikat, mert állítólag fokozza a görcskészséget.

Csúnya idő van. Emberem épp most gyújt be. Már fázunk. Főleg ez a nedvesség kellemetlen.
pammut

Ízre jó lett a muffin, csak rossz volt a konstrukció. Az alapja a Nóri féle muffin, csak én fahéjas szilvával akartam csinálni. És hogy minden muffinba ugyanannyi kerüljön, ezért a muffin papírok aljára szilvát tettem és a tetejére a tésztát. Na most a szilva leve átfolyt a papíron, viszont a muffin többi része egy kicsit száraz lett így. Mondjuk azt csináltam, hogy mikor kivettem a formából őket, akkor a maradék nagyon finom lével meglocsoltam a tetejüket, de végülis mindegy, mert úgyis inkább én fogom enni. Apa nem szereti, nekem meg ízlik. Legközelebb egy kicsit másképp csinálom.

agica: Én fél 4-re, úgyhogy sajnos nem hiszem hogy sikerül találkozni. Majd legközelebb, vagy legkésőbb a szülésnél, bár én 2 héttel előtted járok, nem hinném hogy 2 héttel tovább hordanám a babát. :)

pammut: Ezt a "nem simogatunk pocakot" már én is hallottam, de semmi tényt nem találtam a neten, ami miatt ellenjavallt lenne. Semmi tudományos alapja nincs. Szerintem ez is egy babona, csak nem tudom miért terjesztik pont a szakemberek. Egyébként meg megnézném, hogy mossa meg a doktor úr a hasát, vagy hogy keni be mondjuk a csíkok elleni olajjal vagy krémmel anélkül, hogy simogatná. Nem?
vicky79
Budapest III. kerület

Szana!

Köszikösziköszi!!! :D

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?