Új privát üzeneted érkezett!

Lili: a zenéről... én is mindig hallgatok zenét... nem kimondottan babazenét (van az is...) mindent... még rockot is... :) Szerintem egyáltalán nem baj, ha a baba hall ilyen zenét is... :)
Az egyik ismerősöm mesélte, hogy ő amikor kismama volt... állandóan ment a rádió... vagy a magnó... a nagyobbik fia rock énekes, a lánya sorra nyeri a népdal énekes versenyeket... :)
Nem tudom mennyire van ez összefüggésben... :roll: :roll: :roll:
Jaa és a családjukban senki nincs aki muzikális lenne.... :wink: :wink: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikiviktor 2009.05.28 10:16-kor.
vikiviktor

A mese olvasás és a zene is jó. Én olyat is hallottam, hogy a a végefelé esténként minden nap ugyanazt a zenét hallja (pl: kiságy fölé helyezett zenélőforgót), akkor attól megnyugszik.

A barátnőm a terhesség alatt baratok közt függő volt, és a gyerek is megismerte a barátok közt zenéjét, amikor ment a tv-ben.

Akinek van szívhang hallgatója: azt mondják, hogy jó ha felveszed az a saját szívdobogásodat, mert az majd megnyugtatja a babát mikor már kint lesz. Nekem van, de persze nem tudom, hogy hogyan kell felvenni, mit kellene hozzákötni. :lol:

Egyébként az is jó ötlet szerintem, ha apuka is olvas neki.

t-pk

Viki
Én nem bántásnak szántam! :wink:

Irigylem azokat, akik kapnak innen-onnan ruhácskákat :cry:
Nekünk most úgy jön ki, hogy akár együtt is szülhetünk a tesómmal, így ő nem adja nekem a ruhagyűjteményét.

Nekünk mindent meg kell vennünk :cry:
Vendég

Súlygyarapodás: 24 héttől heti fél kg?? Akkor még vissza van 7-8 kg? És mi van hat ketten vannak oda bent? :lol:
Na mindegy, eddig még nem tartom olyan soknak, amit híztam, így ha még rám jön +8 kg, az elmegy. Na, majd meglátjuk.

t-pk

Nálunk is mindig megy valami... zene, film... most éppen a Szomszédok :wink:
Vendég

Mabe: Nálunk is ez volt Andrisnál; csak lányruhákat kaptunk volna kölcsön, mivel minden barátnőmnek lányai voltak akkoriban. Most is 90-10% az arány a lányok javára. Így maradt az, hogy mindent megvettünk. Nem is mertem összeszámolni mennyit költöttünk összesen. :oops: :roll: Most jól jön, hogy ha tesó is fiú, mert az sok spórolást jelent.

Kép

Kép
hgrita

Vera, gratulálok a kislányhoz! :)
Lili, szerintem megpróbálhatod a rock-ot is, aztán majd jelzi,h mit gondol róla :) :) Mozartot, Beethovent ajánlanak, s ami dallamos, nyugtató. Érdemes már pocakosan is hallgatni, mert születés után megnyugtató lesz a babának azt a zenét hallgatni, amit a pocakban, pl az esti altatáskor. Tök jó kis rituálékat lehet így kialakítani. Nem is tudom, ezt én miért hagytam ki ? :D

Rita, ezt a helyet így látatlanban is tudom ajánlani. A honlapjukon ott vannak az árak, elég barátiak. Egy apartmanban 9 fő fér el, ha van házaspár akivel tudtok menni, még olcsóbb :) Mi is barátokkal megyünk, csak én úgy gondoltam, h jobb a külön apartman, náluk is pici baba van, nálunk Atinak vannak néha zűrösebb éjszakái, s azért csak kellemetlen, ha miattunk nem alszik az egész banda :oops: vagy miattuk :D

Most azon filózom, hogy vajon vigyek e pár edényt főzőcskézni, /lehet igényelni főzőlapot/ vagy beszéljem rá a Páromat, h ha már nyaralunk, akkor had nyaraljak én is.... viszont állandóan étteremben enni elég húzós.... / s ha viszek, akkor már kell, kés, evőeszköz, deszka, meg még az öreg ördög is....

vicger

Vicger
Ha már nyaral z ember, akkor nyaraljon! Főzni, mosogatni, egész nap konyházni itthon is lehet :wink:
Vendég

Vicger: Mi tavaly augusztusban mentünk egy baráti házaspárhoz Balatonra egy éjszakára. Kész szerencsére, hogy csak egyre! :lol: Nekik is Andrisuk van, egy hónappal fiatalabb, mint Andrisunk. Hát mi gyerekünk akkora hisztit csinált este, nem volt hajlandó a szobában aludni, még azt sem engedte, hogy az utazóágyba betegyük. Így hajnalig fennmaradt és másnap olyan hulla fáradt volt, hogy végigrohantuk a veszprémi állatkertet, amit ő majdnem végigaludt a babakocsiban. Annyira nehéz volt alkalmazkodni, hogy szerintem nekünk marad a családi nyaralás. Így jobban hangzik, hogy mindenki saját apartmanban.

Megnéztem az árakat, nagyon kedvező. Két 6 év alattival csak 15ezer egy apartman. Az szuper! :lol:

A kajával az a gond, hogy amit könnyű elkészíteni, amihez nem kell bevásárolgatni, az nem éppen fogyis kaja: tészta + tésztaszósz, melegszendvics, pizza, virsli,,stb.

Kép

Kép
hgrita

Rita: megnéztem az emailjeimet... ott kaptam a rendelés után két nappal egy visszaigazoló emailt... a konkrét dátumok a következők: 13-án rendeltem, 15-én kaptam visszaigazolást... és 20-án hozta a postás... :wink: :wink: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikiviktor 2009.05.28 10:16-kor.
vikiviktor

Mabe: nem bántódtam meg! "Látok a pályán..." :wink: :wink: :wink: :wink:

Innentől kezdve... szerintem ennek a témának legyen vége... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Köszi! :)
vikiviktor

Nem is meséltem még, hogy mi a helyzet nálunk TGYÁS, GYED, GYES ügyileg.

Mint rájöttem, a munkahelyemmel határozott idejű szerződésem volt, ami már rég lejárt. Így a GYES végének közeledtével, kb júni végén bejelentkezem munkanélkülire. Utána elméletileg TGYÁS jár majd, de GYED nem, csak GYES. :cry: Így abban maradtunk itthon, hogy férjem eljön GYED-re ( ő a max-ot kapja majd), én pedig egyéni vállalkozóként elkezdek újra tanítani. Megpróbálok majd úgy órát vállalni, hogy korán reggel, délelőtt, és ebéd után tanítsak, kb napi 3x2 órát, esetleg szombat reggel. Így az össz bevételünk nem csökken.

Férjem már alig várja. Nem szereti a jelenlegi munkahelyét, állandóan stresszel, rossz a hangulata, türelme sincs sok. A szerződése jövő év végéig él, utána úgyis új helyet kéne keresnie. Így kap másfél év nyugalmat gyerkőcökkel, Andrisunk kap néhány fiús hónapot az oviig (nagyon Apás, így extra boldog lesz, ha Apa nem megy reggel dolgozni).

Nekem pedig jót fog tenni egy kis visszazökkenés a felnőtt világba majd 4 év után. (Andris pocakosággal sem dolgoztam már 2006 márciustól, így akkor már 4 éve itthon leszek).

Babóca remélem jól veszi majd az akadályokat, de jelen pillanatban nem élnénk meg, ha csak GYES-t kapnék, így ez maradt, mint lehetőség.

Kép

Kép
hgrita

Ritkán szoktam ,de most Puffogni fogok:D akinek most nincs kedve ehhez, ugorjon:D:D

Ajándék Ruha :
nálunk az a felállás a családban, NÉGY fiú van (13-4-4-3 évesek), tehát azért biztos, h van egy-kettő ruci, ami még nem "divatjamúlt" és megkaphatnám..
DE! mivel nálunk Apa "jól" /minden relativ, ugye?!/ keres, s AnyóstApóst, mindegyik kedves testvérét, s annak a családját eltartja és/vagy legalább is ad, ha kell!(természetesen sokszor kell :shock: ) /persze senkit sem zavar, h építkezünk/
ééés a sógornőim annyit mondtak, h nem adnak semmit, hisz úgyis megveszi Apa... :twisted: :twisted:
No, hát, asszem 200milliótól már visszaszámoltam, azóta sokkal job:D
és nagy kaki rájuk, hál nyugodtan elkérem , ami kell..
"Ti miben fürdettétek a piciket? Kiskádban. Megvan még? Igen. Akkor azt oda tudjátok majd adni? Persze.."
kicsit sokszor kell majd kérdéseket feltennem, de annyira de annyira gusztustalan brigád...
persze szép a nagycsalád, de szerintem Apát a postás tette a küszöbre!!
/A Balcsin a nyaralóban ( ami szintén Apáé, de nekünk úgy kell oda kéretőznünk) van két kiságy, s Apa kitalálta, h akkor majd lefestegeti, kicsit szépíti, szeret ilyeneket csinálni.. kiderült, h az egyik tesó háverjáé, s csak úgy ott van , mert náluk nincs hely, de nem szívesen adnák oda..brrrrr/

De azért kaptam egy--két rucit az unokatesóm unokatesójától:) de még nem néztem meg, át kell hangolódnom..
Apa leadta a munkát végre, s most lazít, s Ő is készül a vásárlós, tervezős futamra...

BOCS, h puffogtam, de kezd egybeállni a gyomrom a 4 napos családi idiltől, ami vár rám most!!

BocsBocsBocs

Kép

Kép
móka:)

Jó reggelt!

Egyszer jövök ilyen későn, és már mennyi minden történt :)

Süti, persze, elküldöm neked is, vagyis úgy, ahogy múltkor is, majd belinkelem ide a word dokumentumot.

Jelszó kérdés: a saját megnyugtatásunkra lehet, hogy jó ötlet lenne újítani egyet a jelszavunkon, és azoknak priviben körbeküldeni, akiknek van fent fényképünk. + persze Csunyeszkának (ezer bocs, hogy eddig egyikünk sem külde el a hozzáférhetőséget)

Rita, ha jól emlékszem te hoztad létre az albumot, ha a többiek is egyetértenek, változtatnál a jelszón?

És legközelebb, ha jön új emberke rendszeresen, és szeretne feltenni képet, akkor elküldjük a jelszót.

Szerintetek?

Kriszti, nagyon szép helyre mentek nyaralni :)

Mi is a júni végét július elejét lőttük be, kíváncsi leszek mi jön össze belőle :lol:
Vendég

Vera!

Azért ha egy jó UH-s ennyi idős babánál megmondja a nemét 4D-n, akkor abban szerintem lehet bízni. Nálunk sem látszott 100%-osan abból a szögből, ahogy láttuk (pedig én már felismerek egy kisfiút, sajátunknál előzőleg nem kellett az orvosnak se mondania a 12. heti UH-n, mert mi láttuk és az csak sima UH volt, nem is 4D), meg Dóra össze is szorította a lábacskáját (keresztben tartotta), de a szonográfus az első pillanatban mondta, hogy kislány, sőt pont ő mondta, hogy innen ez annyira nem látszik, de 150%. (És csak megerősítette a 12. és 18. heti UH-t, amikor ugyan nem mondták biztosra, de az első pici bizonytalanság után már mindkétszer kislánynak nézték.)

Én nem kaptam rucikat korábban sem, időnként én adtam (bár be kell valljam, egy idő után nem szívesen, mert úgy kaptuk vissza őket, hogy pl. a lila ruci rózsaszínre volt hipózva, stb.). És ezért nagyon sokat megtartottam, így nincs hiány ruciban. Csak a lányosak hiányoznak itthonról (összecsomagolva tartjuk egy ismerősünknél, itthon nem férne el), de remélem azok is előbb-utóbb hazajönnek. Bár anélkül is kész a szekrénye, csak a télre való bundazsákok kellenek mindenképpen onnan, a többi már csak plusz. Mondtam a páromnak, ha nem hozza el hamar, akkor vigyázzon, mert lányosítom a készletet, kénytelen leszek vásárolni! :D:D (Ahogy tegnap is tettem :oops: , kapott Dóra két felsőt, 1 bodyt és egy rugit, persze lányos színekben. :))

Rita!

Akkor ez jó is rossz is... Kicsi baba mellől elmenni nem lehet túl jó, de legalább a férjed örülhet, ha a munkahelyével vannak gondok.

Astrid

Kép
astrid

Móka, teljesen megértelek, elhiszem, hogy idegesítő lehet a család... :twisted: :twisted: :twisted:
Férjeddel nem tudnál beszélni egy kicsit, hogy mostantól inkább csak rátok koncentráljon és a többieket kicsit carja le?

Képzeljétek, ma reggel Niki ébresztett :lol: :lol: Ilyen még sosem volt, most biztos rosszul feküdtem, ami nem tetszett a kisasszonynak 8)
Ennek örömére olyan szépen visszaaludtam, hogy csak 11-kor adtam magunknak enni először :oops: :oops: :oops:

Kis ruhák meg egyéb cuccok: mi sem kaptunk / kapunk semmit, mindent nekünk kell megvenni, de én annyira nem is bánom.

Az ismerősöknél mindenhol úgy van kisgyerek, hogy hamarosan (1-2 éven belül) tervben van a másik, onnan nem szívesen kérnék, mert mi van, ha véletlenül tönkretenném, meg mi is szeretnénk majd még babát, addig meg elállnak a rucik valahol.
Vendég

Boboka: szerintem jó az ötlet!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Móka: teljesen megértelek... és nyugodtan kérdezzél... :)
vikiviktor

Tényleg, Viki, el is felejtettem kérdezni, anyud szobáját teljesen átalakítottátok?

És Német o-ba mentek ki anyudért? Jó kis út lesz :) Akkor tesódékkal is találkoztok?
Vendég

Rita, szerintem ezzel nem lesz semmi gond, Babó is jól fogja bírni, hidd el! S milyen jó, h így kitaláltátok, mindenki jól jár!

Móka nyugodtan puffogj, teljesen megértelek és abszolut igazad van! Nálunk is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, h Apa nem keres jól, s mégis neki kell megoldania majd' minden problémát... sógornőm Ati keresztanyja, már ha lehetne annak nevezni, január óta nem látta Atit, arra nem is gondolok, h valamit vegyen neki, mert még a hitelét sem bírja fizetni, ami azon a lakáson van jelzálogként, ahol mi élünk. Szóval megy a gondolkodás ezerrel, h hogyan fizessük majd adott esetben azt is....színésznő, pénze egy deka sem, de még megélhetésre sincsen nagyon, de ugye ez az álma... pffffff

vicger

Bobóka,
.....már rengetegszer beszéltem vele.. egy kivülálló teljesen máshogy lát dolgokat, szerintem.. Meg az a baj, h nekem mondják a hülyeségeket, s Apa előtt minden szupi!
És ugye én alapból is kicsit rosszabb indulatú vagyok, mint Ő, ezért nekem máshogy is csapódnak le a dolgok..
De senki nem szereti hallgatni, h a családja kicsit furi (NAGYON:D) , úgyh tényleg hagyom.
Bosszantó, nagyon durván, mert a gyerekemtől vonja/vonják meg a "támogatást", és persze tőlem a férjemet, mivel dolgozik, ha leadás van, akkor meg nem látom..
/Tegnap volt, h ismerjük egymást 5 éve:) és 5 hónap randiztunk (figyelünk egymásra, de ha munka van, akkor már csak egy kis beszélgetés otthon, ami szupi, de aztán szpátty!)../

Nekem nem kell a pénze.. mindent megteremtettem valahogy magamnak eddig ami kellett (autó, lakás), s nem is megy a közösködés "ilyen nagy dolgoknál" - furi vagyok, sokan mondják, hisz a férjem, s Ő is mondja, h hüle vagyok..
csak az a baj, h van egy családja is.... úgyh ami az ővé az övé, és a leendő gyerekeiké , ami az enyém, az az enyém, s a kölyköké:D

Vicger, nagyon szupi a hely.. el is mentettem előre a következő nagy tásaságos túránkoz:D:D
Biztos, h szupi lesz! és olyan jó, hogy sokan gondolkodtok így, h a gyerek esetleges hisztije miatt ne szívjon már mindenki...
És télleg oda lehet figyelni..

Ebben is és sok másban is olyan elképesztően fura dolgokat tudnak a szülők kitalálni!
Persze még nem vagyok "igazi" anyuka, nem tudhatom, h én miket fogok kreálni, de majd akkor visszaolvaslak benneteket, s visszacsöppenek a valóVilágba:D:D

Rita, tök jól kiokoskodtátok.. Milyen jó lesz együtt otthon!:D

Tényleg augusztustól 60%-os lesz a táppénz?? el is fogadták már? MI tudtok erről?

Kép

Kép

Móka, én úgy tudom, h bizony 60%os lesz. Talán a héten szavaztak róla, ahogy a gyesről meg a gyedről is. de biztosan nem tudom.

nyaralás: azt mondta a muksó, h jó előre kell foglalni, mert már csak augusztusra tud helyet adni, tavaly nyitottak, teljesen felkapott lett a hely :) Nekünk mákunk van, mert mindenképpen július előtt akartunk menni :)
Szóval ebből azt a következtetést vonom le, hogy jövőre sem lesz másként foglalásügyben, szóval majd már május elején érdemes lesz a nyári szállást lefoglalni. Főleg, ha a kedvezmények maradnak :) most pl a 4. éjszaka ingyen lesz :D

vicger

Én úgy hallottam, hogy elfogadták a táppénz csökkenést :twisted: :twisted:

Móka, szerintem ha kicsi Mór megszületik, akkor teljesen másképp fogja látni férjed is a dolgokat, és jobban "előtérbe" kerültök, a többiek meg egy kicsit hanyagolva lesznek.

Nyaraló dolog: én tuti, hogy megőrülnék, ha lenne egy szupi kis balatoni nyaraló és szinte úgy kéne bekéredzkedni, hogy had menjünk most csak mi ketten (hárman) :twisted:

Esetleg egy zárcsere??? :lol: :lol: :lol:
Na jó, csak vicceltem, tudom, hogy ez nem megy ilyen könnyen.

Vera, szerintem is ilyen idős korban már 90 %-ra meg tudják mondani a baba nemét.

Bár én is kb. csak a második-harmadik megerősítésre mertem elhinni, hogy Nikink van 8)
Vendég

Sziasztok!

Mabe, nagyon jók a képek!!!!!!! Imola édes!!!!

Süti, nálam az abortusz a legutolsó lenne, ha egyáltalán szóba jöhet, bár kétlem. Boglárka baba a kórházban nagyon aranyos volt, remélem szép élet vár rá!
A muffinoktól hááááát rendesen beindult a nyálelválasztásom szürcs szürcs :P kell az a könyv!! Tök jó, hogy ennyit sütsz-főzöl! Jó hétvégét a Balcsin!

Spickey, szép poci! Vigyázz, ne szorítsad el szoros rucival, láttam a képen!

Móka! Neked is szép a pocid! És próbálj meg nem foglalkozni a családdal, de tényleg lehetnének kedvesebbek :shock:

Nekem eddig még senki nem szólt be a pocival kapcsolatban, csak pozitív megjegyzéseket hallottam, szerencsére. Pedig nekem bőven van zsírpárna is rajta.

Picasa képeket nem néztem mostanában, azokhoz nem tudok hozzászólni.
Jelszóváltás nem rosz ötlet, azt amúgy sem árt bizonyos időnként!
Sajnos az én páromról rengeteg kép van neten :( , sok pipi fotózza 8) ez a hírnév átka hehe.

Babcika, egyáltalán nem ítéllek el a történeted miatt!!!

Ditti, szia!

Én mostanában szinte csak olyan zenét hallagtok, amiben elég erős afrikai dobolás megy, főleg élőben, Apa nyomja :D a gyerkőc nagyon élvezte a múltkor is, rendesen beindult, biztos afrotáncot lejtett ő is... remélem hogy nem dörömbölt csak, hogy csend legyen! Nem hiszem, hogy baj, ha nem csak nyugis zenét hall, ha benn a ritmusosat, gyorsat hallja, akkor kinn attól is megynyugszik!

Vicger, nagyon jól hangzik a nyaralás!!!

Rajtam ma újra éhenhalás-roham van.
Tegnap Debrecenben voltam munka miatt, még soha nem jártam ott, nagyon tetszett a fő tér!!

floranan

Kriszti, nagyon jól néz ki a hely :D
Hogy tudtok ennyit írni! mire végigolvastam, megjött a férjem, úgyhogy mennem kell!
Szép napot!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Még valami: két napja nem tudom megnézni a képeinket, mert ahogy belépek és rámegyek a fényképekre, a saját e-mail címemhez tartozó web albumot nyitja meg - kezdje el töltögetni a picasa webalbumokat.... (ami tök üres, meg nem is szándékozok abba töltögetni..)

Ja, és az összes többi dokumentumot stb. felhozza, ami a babáinkhoz kapcsolódik, csak a fényképeket nem. Ott úgy csinál, mintha átugrana az én e-mail címemre:(:(:(

Nektek csinált már ilyet?
Vendég

[quote="boboka"]T írta:bobokaényleg, Viki, el is felejtettem kérdezni, anyud szobáját teljesen átalakítottátok?

És Német o-ba mentek ki anyudért? Jó kis út lesz :) Akkor tesódékkal is találkoztok?

Két szekrényt leselejteztünk és egy ágyat... helyette vettünk egy sarok szekrényt, ami tök praktikus... vannak benne polcok és akasztós rész is... :) még lapra van szerelve... de amint (a héten még) össze lesz rakva... rakok fel képet róla... :)

Kicsit kisebb lett a szobája, de még így is nagy! :)

Németbe nem megyünk anyuért... igaz, hogy az eredeti terv az volt, de a lábdagadásom miatt a doki nem ajánlja... így anyu repülővel jön haza szombaton és Ferihegyre megyünk érte.... :)
Tesómékkal sajna még nem találkozunk... de tegnap azt mondta, hogy szeptemberre hazajönnek... vagy októberre... :wink: mert addigra Nora-baba már 3-4 hónapos lesz... :)
vikiviktor

Anna, most nagyon jó volt a termés, én is csak győzzem olvasni :)

Boboka, ilyen még nem volt nálam. Illetve úgy volt ilyenem, h időközben megnyitottam a saját gmail-emet, s akkor a saját képeimre kalauzolt egyszerre, nem a topikéra.

Ma megettem majdnem egy fél dinnyét, meg epret sokat, ja és cseresznyét is /gyümölcsnap van/ hát tutira vagyok vagy 100 kiló ettől a sok víztől :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mire fog ez kimenni belőlem??? :oops:

vicger

Boboka, nekem még nem csinált ilyet, max az enyémre ment be, ha nem léptem ki rendesen előtte.

floranan

Viki megnéztem a képeket, tök aranyos lett a szoba!!! nagyon tetszik ez a sötét laminált parketta!
Mi most nagy dilemmában vagyunk szobailag... A két nagy most egy szobában van, egy polcrendszerrel elválasztva. Atinak van egy "kuckója", de velünk van. A kuckó majd jó lesz Vicának, lassan már esedékes is lesz. A tervek szerint Gergő és a két kicsi lesz majd egy szobában. Most azt nem tudom, h Atit most érdemes e átköltöztetni, s éjszakánként visszahozni hozzánk ha felébred, vagy egyelőre maradjon a két kicsi a mi szobánkban majd legalább Luca fél éves koráig, vagy mi legyen... Ati nagyon ragaszkodik a tesókhoz, na de hozzám is, nem is kicsit. Luca biztos vagyok benne, h jó alvó lesz, Gergővel is így volt. Évi teljes anyát kívánt éjjel nappal, Gergő drágám pedig szinte soha nem aludt velem, nagyon jól aludt éjjel is a kiságyban szinte 3 hónapos korától végig reggelig. Tehát most is így kell lennie /különben fogalmam sincs, hogyan fogunk elférni a nagyágyban :D :D :D :D/

vicger

Jól betöltöttem az oldalt, úgyh most még reagálok, aztán kustizok...

A szobákat néztem, nagyon cukik.. Aranyos kis lakokat alakítottatok ki..

Viki, szerintem örülni fog Anyud az ő szobájának is!Főleg, h Ti csináltátok!

Bobóka, az ágyatok mikor érkezik?
Bocs, hogy ilyet kérdezek, de tavaly nem vásároltatok? Meg nem volt szoba újítás?

...és biztos majd lesz változás MórBaba érkezése után, leginkább az , h leugatom a családot, h fogják vissza magukat :lol: .. zárcserét én is javasoltam már..nem jött be:(

Vicger
a táppénzt megnézem..
mert azon kezdtem el gondolkozni, h ha júl.tól elmegyek táppénzre és augusztusban a táppénz mellett a szabijaimat kiveszem (az kicsit ugyi feltornássza) , akkor szep.től mit fognak nekem átlagban számolni? a táppénz is belekerül? Gondolom, h nem olyan nagy a különbség, de azért az a 60% a 100% után, szerintem nagy különbség
itt is van életművész tesó, őt anyósApós tartja el, őket meg apa isteni ördögi kör :roll:

Kép

Kép

Tényleg Viki, mintha már írtad volna, hogy a német o-i út most kilőve, bocsi, szita az agyam :oops:

Anyud bizti örülni fog az új szobának :)

Hát, az is lehet, hogy apa időközben frissített valamit a beállításokon és azért dob át az én e-mail címemre, nem tudom.
:lol: Majd este kifaggatom.

Közben a másik gépről be jutottam a képekhez, a pociképeknél "lefejeztem" :lol: :lol: :lol: :lol: magam :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Móka, festés tavaly nem volt, mert én is a 28. hétig dolgoztam kb., apának is sok munkája volt, valahogy mindig tolódott.
Egy csomó mindent megvettünk tavaly (babakocsi, hordozó, kisruhák, sterilizáló, mellszívó stb.), de az ágy valahogy kimaradt. De most nem is bánom valahol, úgy nehezebb lenne.
Vendég

Lányok!

Ha már nyaralás a téma, engedjetek meg egy olcsó reklámot :wink:

http://egym.hu/golden-yacca-vendeghaz,79.html

A párom cége foglalkozik vele, és azt hiszem nagyon árbarátok!!!
A kisgyermekeseknek viszont nagyon megéri, hiszen 6 év alatt abszolút nem kell fizetni és vannak babáknak kiságyak, amiket gyorsan fel lehet állítani.

Mindezek mellett frekventált helyen, belváros közepén, mindenhez közel, a Balaton kb. gyalogosan, sok gyermeket terelgetve is csak max.10 perc.

Na elég a reklámból, nézzétek meg, hátha valakinek jól jön :lol:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Móka, a gyedhez az előző évi átlagjövedelmet nézik. Legalábbis az én munkahelyemen igen. :)

Na, én is kreáltam fotóalbumot a picasára. A lakás még a felújítás előtti állapotban van a legtöbb képen, ahol Ati még pici, nyáron vertük szét az egész kecót, istenem de utáltam :D :D :D :D

vicger

Sziasztok,

tegnap inkább nem jöttem... olyan világvége hangulatom volt. Míra is tiszta gyagya volt egész nap + éjjel. Biztos a hülye front volt az oka, mert ma úgy néz ki megmaradok. :lol:

Mabe, azok a képek!!!!!!!!!!!! Áááááááááááááááá, gyönyörűűűűűűűűűűek! Én ennyire jót még életemben nem láttam!
Hehe, azt tudtad, hogy van rólad elnevezve ásványvíz? Tegnap láttam a reklámját. :)
Ruha ügyben mi is úgy álltunk, mint ti. Anno nem kaptunk senkitől se semmit. ez most is így lesz, csak most annyival vagyunk előrébb, hogy nem kell már annyi mindent vásárolni. De azt el tudom képzelni bármi kapott dolog milyen nagy segítség lehet.

Boboka. pici baba :cry: ... tegnap a Dr. Housban is majdnem elhagyta a babáját a csaj... Bár ő azt hitte meghalt... Durva dolgok vannak azért. De az biztos, hogy többre becsülöm azt, aki ilyen helyzetben inkább otthagyja a kórházban. Legalább a pici kap egy esélyt az életre. Mondjuk megérteni sosem fogom őket... :?
Nekem már csinált olyat, hogy nem ezeket a képeket hozta be, hanem egy másik fórum közös képeit. :D De akkor lépj ki és lépj be az idevaló jelszóval és akkor jó lesz.

Andi, neked hol a pocód? :shock: Bár a többiekhez képest én is le vagyok maradva. Valszeg a magasság is belejátszik, mert 174 vagyok és jobban van helye még a picinek, nem kell előrefurakodnia. :lol:

Süti, hova mentek hétvégén? mi is terveztük a Balcsit, de épp ma néztem szombatra már csak 13 fokot mondanak. :? Nekünk Fenyvesen van nyaralónk...
A sütik meg.... :P :P Ügyi vagy nagyon!
A pocóm meg... sztem nem kicsi, nekem legalábbis nem tűnik annak, a kilók meg... sztem hasonlítsd össze az első képemmel.. mindjárt meglátod a különbséget. Kb. mintha duplája lennék. :S +10 körül járok. Kb ugyanígy voltam Mírával is.

Babci, miért ne szeretnénk még. Semmi kivetnivaló nincs a történetetekben. Ez inkább valami égi jel volt...

Ditti, üdv köztünk. Aztán nem ám eltűnni innen! :twisted: :lol:

Viki, nagyon szép lesz a szoba. Én ilyenkor mindig irigykedem, hogy nálunk hely hiány miatt nem lehet a gyerkőknek külön szoba. Most is hogy belegondolok négyen majd 1 szobában.. :? Na, de majd csak lesz valahogy. Addíg akár még vevőnk is lehet. Bár erre sajna kevés esélyünk van. :(
Lábdagadással hogy állsz? Nem lett jobb a helyzet?

Jelszavas témában egyetértek mindenkivel. Túl korán nem jó megadni az elérhetőséget... de ezen az alapon senkiben nem lehetünk biztosak. az elején is jó sok embernek meg lett adva és azóta nyomtalanul eltűntek. Ha gondoljátok minden adatot átfrissítek az eredeti gépemen levő táblázatba és amit ki akartok a netről törölni tegyétek és ha vkinek kell egy telószám vagy e-mail, akkor az kérje tőlem.. Vélemény?
Ide meg természetesen fel tudok dobni egy nyilvános verziót, csak pontosítsuk le mik legyenek benne.

Kriszti, ez a Szőlőszemfarm nagyon jó helynek tűnik. Asszem egyszer nekünk is el kéne ide látogatnunk, de oooolyan messze van. :(

Vera, gratula a kiscsajhoz! Dehogy írtál sokat, sőőt, örülnék neki ha sűrűbben hallanánk felőled.

Lili, én Mírával nagyon sok zenét hallgattam. Általában azt, amit én is szeretek, de babazenét is. Miután megszületett és nyűgibb volt, betettem a babazenét és tök jól megnyugodott. De a mai napig imádja a zenét és érdekes mód, nem annyira a neki valókat akarja hallgatni, hanem amit mi is szoktunk. Sztem az a legfontosabbm hogy ne muszájból hallgasd a zenét, hanem mert tecc és mert élvezed.

Huh, a végére értem a termésnek. most eldugulok kicsit, mert sztem 1 oldal velem lesz tele. :oops: :lol: Meg kell mennem sütni is vmit gyorsan mert anyós meg dédi jön 4 után....

Kép Kép
manósziget

Rita,de jó neked a holnap 4D miatt.Biztos klassz lesz.

Kriszti rád is irigy vagyok a nyaralás miatt,nagyon szép a hely ahova mentek.

Lili, már írtam ugyan,de leírom mégegyszer:
"A hallás stimulálását a 17.héttől érdemes elkezdeni.Vizsgálatok bizonyítják,hogy az anya énekhangja a terhesség alatt segíti a magzati intelligencia fejlődését.Mellodikus dallamok dudolása,éneklése és klasszikus zene hallgatása javasolt.Mérésekkel regisztrálták a különféle zenék hatását a magzatokra,és azt találták,hogy Vivaldi és Mozart zenéje hatott a legmegnyugtatóbban,míg Beerhovenre és Brahmsra,valamint a rock-zenére rugdalózásba kezdtek a méhen belüli babák."
Napi 20-30 percet javasol a könyv az esti órákban.

Rita szerintem ez tök jó lehetőség!!!!!

Móka ha nem adják oda az ágyat akkor szólni kell hogy vigyék el,vagy van rá bérleti díj is,választhatnak.A többieknek is meg kéne szüntetni a zsebpénzeket,nekik meg azzal az indokkal hogy most a babának kell vásárolni és arra kell a pénz.Oszt lótúró a fülükbe!!!

Boboka köszi,köszi.És a jelszóváltás jó ötlet.Csak lehetne rövidebb én folyton elrontom :oops: .

Hú de jó lesz ha csökkentik mág jobban a tp-t.Én 69000.- számoltam ki,ehhez képest kapok 55000-t,akkor mennyit fogok,vagy fizessek inkább én nekik.Szerintem díjaznák ezt a megoldást nem?Azért jó lenne tudni,hogy hogya jött ki nekik ez az 55000.-Jövőhéten benézek megint az oep-hez,aztán kiszedem belőlük.

sutimano76

Manó: a lábam dagad... dagad.... dagad... eddig azt vettem észre, hogy amikor melegebb van akkor jobban dagad... ezzel ellentétben tegnap elég hűvös volt és a lábam nagyon durva volt estére... (ami részben az én hibám is... mert elhanyagoltam a felpocolást... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Mit sütsz?
vikiviktor

Akkor ha mindenki egyetért, Ritát szépen megkérjük (mint webalbum rendszergazdánk :lol: ), hogy változtassa meg a jelszót :wink:

Köszi előre is

Manó, rosszkedv ellen irány a masszázs, múltkor már bejött :)

Tényleg csajok, ha már szóba került a nyaralás: tudtok olyan fürdőt ajánlani, ahol kismamák is nyugodtan belemehetnek a vízbe és nem kell nagyon félni a baciktól. Eddig nem mertem ilyen helyre menni, de nyaralni meg szeretnék valami medencés helyre menni, ahol van masszázs, meg lehet jókat sétálni.

Manó, ti merre is voltatok pár hónapja?

Ja, a picasa-s dolog: próbáltam én úgy is, hogy kiléptem az enyémből stb. stb., de azt már kiderítettem, hogy bizti valami új beállítás lehet nálunk a bibi, mert a másig gépről tök jól beenged.
Vendég

Boboka, ha zárva a méhszáj, akkor elvileg nincsen akadálya a fürdésnek... hát nem tudom. Én azért nem fogok szerintem belemenni a vízbe. Egyrészt emiatt, másrészt ekkora bálnaként nem mutogatom magam. :? Viszont nem is tudom melyik fajta víz ami jobb ilyenkor.. a termál, amit elvileg fertőtlenítenek, vagy a természetes vizek.. talán az utóbbi szerintem.

Manó örülök, hogy már jobban vagy! :)

Tőlem lehet nyugodtan új jelszó, csak tudjam megjegyezni :D

vicger

Kriszti, én is nagyon be vagyok tojva a víztől, nehogy elkapjak valamit, de nagyon vágyom már rá, hogy egyet ússzak stb. Bár lehet, hogy júni végéig még betojibb leszek a bacik miatt, és akkor tuti kilőve a fürdőzés.

Enyim doki azt mondta, hogy a klóros víz a legrosszabb, a termálban a hőfok lehet gáz, ha nem túl meleg abba is lehetne menni.

Ezért gondoltam arra, hogy ilyen baba-mama barát wellness fürdőkben talán-talán nem kapnék el semmi nyavalyát. Még sosem voltam ilyenben.

Hát mutogatni én sem nagyon akarom mutogatni, de most úgy vagyok vele, hogy látják, hogy pocis vagyok, ne bámuljanak :lol: :lol:
Vendég

[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76zia Ditti üdv köztünk!!!

Tényleg csajok pár hete volt egy idő mikor 3-4-en is csatlakoztak,aztán mostmeg mégse jönnek.

remélem Ditti te velünk maradsz.

Pedig én jövök, és írok is. Ezek szerint engem nem olvasol? :wink:

Viszont érdekelne annak a tepsis finomságnak a neve. Jó lenne összedobni valamikor a közeljövőben. Nagyon guszta volt a képen!! :lol: :lol:

Ja,és megcsináltam a lángost! Igaz, a formáját még alakítani kell, de az íze nagyon fini volt!! Apánál nagy sikert aratott! :)

Vicger: ez a Szőlőszem nagyon szemrevaló! :lol:
Jövő nyárra szerintem megcélozzuk! :lol: :lol:

Vikiviktor: Én is nagyon rádiós vagyok. A lánykám nagyon szeret énekelni. Kíváncsi vagyok, az aprósággal mi lesz ezen a téren.

T-pk.: én is csináltam anno az esti zenélést. Nálunk felhúzható kacsa volt. Lehet, h. én csináltam valamit rosszul, de nem igazán érdekelte idekinn. Pedig a kiságyra is kötöttük, és rendszeresen felhúztuk. Most kezd foglalkozni vele, mivel már egyedül is fel tudja húzni. Ettől függetlenül már nálunk is megvan a következő felhúzhatós állatka. :D
Viszont az hallottam, hogy a szívdobogást egy régi (olyan kattogó) óra is tudja imitálni a gyerkőcnek. (egyébként engem megnyugtat a kattogása, van is egy a hűtő tetején :oops: )

Floranan: igazad van a pociszorítással, én is csak akkor vettem észre, amikor a kép készült. Azóta figyelek! :roll:

Pocibeszólás: rám mindig furcsán néznek. Alacsony vagyok (155), vékony (most kezdem el az 52 kg-t nyomni) és nagyon fiatalos (hát még ha rövid hajam lenne). Nagyon sok szúrós tekintet, fejcsóva szokott kísérni. Főleg, ha meglátják, hogy egy már van. Viszont most már nem zavar annyira. :)
Anno Uh vizsgálaton is megkérdezet a doki, majd 2x rámnézett. :) :)

Ééééés: nálunk 2 napja elindult az "ez mi ez? Ez mi volt az?" kérdéssorozat. Nagyon aranyos! :D Most már mindent megkérdez. Azt is, amit tud és ismer. :)

spickey

Na, muffinjaim sülnek. Sütit megirigyelvén. :lol: De ez csak sima csokis-diós-almás. Épp ezek voltak itthon.

Mi Kehidkustányba szoktunk járni rendszeresen. nekem tecc az a hely nagyon. Gyerkőccel is jó. De ha érzékeny vagy minden nyavajára, akkor sztem semmi nyilvános fürdő nem az igazi. Mi horvátba tervezzük az idei nyarat is. Ill. először kettesben apával kicsit elmegyünk oda lazítani (http://www.tasalera.hr/flash/tasalera_fl_hu.html, majd Mírával Balcsizunk többször is.

Kép Kép
manósziget

Vicger, utánajárok majd , de sajna azt nem értem, h pl. ha vki tavaly aug. óta van a munkahelyén, okt.ben megy szülni idén, akkor a tavalyi 5 hónapját veszik a 12 hónap átlagkeresetének??? holott, meglesz az egy év, mire elmegy szülési szabira...
meg nekem pl. volt idén fizu emelés, s azért a béréért már dolgoztam 5 hónapot.. brrr

Süti, már most utálom ezt a bürokráciát, úgyh kitartást Neked!!!

Bobóka, igen így valóban "könnyebb" lehetett!
Kehidakustányon voltak Manóék, Zalában(:D:D), nagyon jó masszőrök vannak ott, anyum is dolgozott ott, s imádta a kismamikat!
Én járok úszni minden héten, de az hideg vizes.. a meleget nem merem bevállani, holott nem vagyok nyitva, de attól már máskor is ódzkodtam.. Én term. vizet mondanék, de akkor meg hol a masszőr? :shock:

Manó, szupi , h életben maradtál mára!! :wink: :D
A front nálam is mindig a hibás... aznap nem tudom, h mi van , aztán másnap meg rájövök, h ahhhha, hát itt megoldás.. 10 fok hőm. csökkenés vagy emelkedés...
Eddig sose volt bajom, de amióta egy meterológiai kisbéka van bennem...

A táblázatot én is javasoltam, h legyen itt egy nyilvános..
részemről mehet bele..nick, szül időpont helyett ,szerintem elég az életkor, kiírt időpont, tesó, lakhely, kórház, fiú-lány ..
a többiek nem tudom mit "engedélyeznek", de én ezeket mindenképp :P

a picasan meg megváltoztatja Rita nekünk a jelszót, s örülünk:)
ott nálam maradhat minden.. nektek mutogatom magam :oops: :oops:

Kép

Kép

Na, lakásügyileg mi állunk szerintem a legfuribb helyzetben, mert még mindig albérletben vagyunk. :oops:

Több oka is van annak, hogy nem vettünk eddig sajátot. Elég háklis vagyok, ami a kerületet illeti, és szempont az is, hogy Anyu tudjon segíteni munka után (tehát tőlük nem akarunk messze költözni), Apa munkahelyei eddig mindig belvárosiak voltak, így gyorsan hazaért, mégha későn is végzett. Kocsit nem akarunk használni hétköznap, mert drága. Férjem kap bérletet, így az kvázi "ingyen" van.

Tavaly nyár végén találtunk olyat, ami tetszett volna, de a sors is közbeszólt. Volt néhány milliós hitel a lakáson, és úgy nem akartunk végül belemenni a vételbe. Aztán jött a válság, és még jó, hogy nem szálltunk be egy hitelbe, már nem tudnánk fizetni a megemelkedett törlesztőt.

Az albérlet jó helyen van, szeretünk itt lakni, a lakás jó állapotú. A tulaj egy velünk egyidős csaj és a férje, akiknek van egy ikerházuk, ott laknak. Már 2,5 éve itt lakunk, és még szerintem egy darabig így lesz. Eleinte frusztrált a dolog, mert mindenki csak "okos" tanácsokkal látott el minket úgy, hogy nem is tudták ténylegesen hogyan élünk. Nem akartunk várni a baba/babák vállalásával. Így ők már vannak nekünk, lakás meg csak lesz egyszer. :wink:

Itt két nagy és egy icipici szoba van. A kicsi a mellettünk lévő icipiciben fog aludni néhány hónapig, aztán mikor kell a szoba a tanításhoz, Andris megszokta az új szitut, akkor összeköltöznek. Még azok a barátnőim is így csinálták, ahol lenne külön szoba a gyerekeknek.

Kép

Kép
hgrita

Sziasztok!

Pár oldalt visszaolvastam, láttam, hogy emlegettétek a pár hónapja csatlakozott, majd eltűnt személyeket :lol:
Én igazoltan voltam távol: megjártam Amerikát a lányzóval és nagyon klassz volt! Csajok, elképesztő, hogy kint fillérekért milyen csoda gyerekdolgokat lehet kapni... Előtte nem vettem még semmit a babónak, de most fél bőröndnyi cuccal jöttem haza, olyan ruhatára lett, hogy csak na.

Pár dolog, ami hirtelen eszembe jutott a fentiekkel kapcsolatban:

- Süti: én nem szeretném megkockáztatni, hogy énekhangonnal növeljem a magzat intelligenciáját... az én énekhangom annyira rettenetes, hogy néha én is megdöbbenek...

- Móka: sztem egyáltalán nem vagy furi azzal, hogy nem kell a férjed pénze - én pont így vagyok ezzel. Szerencsére meg tudtam termeteni én is egy stabil alapot, ami ad egyfajta biztonságérzetet, pláne egy válással a hátam mögött... A családhoz meg kitartást, sajnos ezt nem lehet megválogatni :(

-Mindenki: nagyon jók a fotók, pocakok kívülről és belülről is!!! Gratula! :lol:
szilveeaa

Manó, ezek a mobil házak nagyon jónak tűnnek.

A 80 euro az napi díj lehet a házért ugyi?

Mondjuk nálunk az a gáz (vagy szerencse), hogy van még üdülési csekkem és azzal szeretnénk nyaralni egyet, így meg mindenképp belföldhöz vagyunk kötve.

Az a gáz, hogy mindig fellángolok fürdés / úszás ügyben, aztán mindig jön a kérdés, hogy "de mi lesz, ha elkapok valamit"...
Zárt vagyok, soha életemben nem kaptam el semmilyen fertőzést, de mi van, ha épp most :?:
Elég nehéz eset vagyok ebből a szempontból :lol: :lol: :lol: :lol:

Na mindegy, addig még kitalálunk valamit 8) 8) 8) 8)

Hideg frontot én is mindig nagyon megérzem :?
Vendég

Boboka mi nem házikóba megyünk. Sátorozni fogunk. ;) :lol:

Kép Kép
manósziget

Jelszó: Akkor kitalálok valami könyebben megjegyezhetőt, és majd priviben körbeírom. Majd jelzem, ha kezdem és a valaki kimaradt, akkor szóljon. :wink:

Kép

Kép
hgrita

[quote="boboka"]K írta:bobokariszti, én is nagyon be vagyok tojva a víztől, nehogy elkapjak valamit, de nagyon vágyom már rá, hogy egyet ússzak stb. Bár lehet, hogy júni végéig még betojibb leszek a bacik miatt, és akkor tuti kilőve a fürdőzés.

Enyim doki azt mondta, hogy a klóros víz a legrosszabb, a termálban a hőfok lehet gáz, ha nem túl meleg abba is lehetne menni.

Ezért gondoltam arra, hogy ilyen baba-mama barát wellness fürdőkben talán-talán nem kapnék el semmi nyavalyát. Még sosem voltam ilyenben.

Hát mutogatni én sem nagyon akarom mutogatni, de most úgy vagyok vele, hogy látják, hogy pocis vagyok, ne bámuljanak :lol: :lol:

Tengerpartra kell menni :D sós víz fertőtlenít... mondjuk nem olcsó multaság :oops: :( :(

floranan

[quote="spickey"] írta:spickey
[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76zia Ditti üdv köztünk!!!

Tényleg csajok pár hete volt egy idő mikor 3-4-en is csatlakoztak,aztán mostmeg mégse jönnek.

remélem Ditti te velünk maradsz.

Pedig én jövök, és írok is. Ezek szerint engem nem olvasol? :wink:

Viszont érdekelne annak a tepsis finomságnak a neve. Jó lenne összedobni valamikor a közeljövőben. Nagyon guszta volt a képen!! :lol: :lol:

Ja,és megcsináltam a lángost! Igaz, a formáját még alakítani kell, de az íze nagyon fini volt!! Apánál nagy sikert aratott! :)

Vicger: ez a Szőlőszem nagyon szemrevaló! :lol:
Jövő nyárra szerintem megcélozzuk! :lol: :lol:

Vikiviktor: Én is nagyon rádiós vagyok. A lánykám nagyon szeret énekelni. Kíváncsi vagyok, az aprósággal mi lesz ezen a téren.

T-pk.: én is csináltam anno az esti zenélést. Nálunk felhúzható kacsa volt. Lehet, h. én csináltam valamit rosszul, de nem igazán érdekelte idekinn. Pedig a kiságyra is kötöttük, és rendszeresen felhúztuk. Most kezd foglalkozni vele, mivel már egyedül is fel tudja húzni. Ettől függetlenül már nálunk is megvan a következő felhúzhatós állatka. :D
Viszont az hallottam, hogy a szívdobogást egy régi (olyan kattogó) óra is tudja imitálni a gyerkőcnek. (egyébként engem megnyugtat a kattogása, van is egy a hűtő tetején :oops: )

Floranan: igazad van a pociszorítással, én is csak akkor vettem észre, amikor a kép készült. Azóta figyelek! :roll:

Pocibeszólás: rám mindig furcsán néznek. Alacsony vagyok (155), vékony (most kezdem el az 52 kg-t nyomni) és nagyon fiatalos (hát még ha rövid hajam lenne). Nagyon sok szúrós tekintet, fejcsóva szokott kísérni. Főleg, ha meglátják, hogy egy már van. Viszont most már nem zavar annyira. :)
Anno Uh vizsgálaton is megkérdezet a doki, majd 2x rámnézett. :) :)

Ééééés: nálunk 2 napja elindult az "ez mi ez? Ez mi volt az?" kérdéssorozat. Nagyon aranyos! :D Most már mindent megkérdez. Azt is, amit tud és ismer. :)

Lángos: örülök neki !!! :) ... ha jól meg tudod dagasztani, akkor tutira jó lesz, csak maximum nem lesz olyan szép, formájú, mint a lángossütőben :):):) ... tényleg, én is jó régen csináltam már ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?