Új privát üzeneted érkezett!

Köszi, KAvicska, szerintem én voltam az első táppénzes. De tudod a munka-nélküli élet és a táppénz nem mindig egál fogalmak :oops: :oops: :roll:
Asszem holnap kimosok, megfőzök és kitakarítok segítséggel aztán ha nem szülök meg akkor döglök egy hétig. MAgamat ismerve ez másképpen nem fog menni... :oops: :oops: :oops:
A szülésznő 36 hetet mondott betöltve, hogy az már oké, de nem pályázom a március előttre.

JA és Kvaszévának külön köszönet, jó fosul volt állítólag ma ő is, de pont beszéltünk, amikor görcsöltem, és erre rögtön felajánlotta, hogy eljön Gordonért, amíg bemegyek a kórházba. Tényleg köszi az önzetlen felajánlást, Éva!!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Táppénzen vagy és mersz dolgozni??? Irgumm-burgumm! Hol jelentselek fel? :lol: :lol:

Értem én... :? sajnos ilyen az élet!

De akkor is! Pihenj! :D
Vendég

Köszi, drága vagy, igyekszem.
Ja és APEH, TB vagy erkölcsrendészet :lol: :lol: Minthogy most nem pénzért dolgozom. De ez hosszú történet, majd inkább személyesen a talin (ugyeugye, aki nem jön 8) ).

HÚZZAK MÁR LEFEKÜDNI, NAAAA!!!
ezt magamnak írtam.

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Pati!
Nagyon vigyázz magadra!
A takarítás és egyéb ne érdekeljen, hiszen úgy sem csinálja meg senki helyettünk. Pihizz, és közbe mindig csak egy kicsit! Tudod!

Pumperka!
Noldog szülinapot a lányodnak!

Jim!
Ne izgulj, ez csak egy állapot. Én is elbálnásodtam. Hasonló az én testalkatom is. De én úgy gondolom, hogy nam az én alakom a fontos, ghanem az, hogy a baba megkapjon mindent amire szüksége van! Maj szopiztatás közben vagy után szépen lassan le fog menni! ÉS NE FELEDD EZ 9 HÓNAP EREDMÉNYE, MAJD UGYAN ENNYI KELL, HOGY A SZERVEZETÜNK ÉS A TESTALKATUNK VISSZANYERJE AZ EREDETI FORMÁJÁT. És azon is gondolkozz el, ez nem az első terhesség és egyre idősebbek vagyunk a szervezetünk és másképp reagál!!!
Látod a férjed így is minden nap kíván.
Na akkor én nem tartogatom a taliig. Az én férjem távoltartja magát a terhes feleségétől. Ez már a harmadik, még az első kettőnél 1x 1x volt talán valami, de most az elején kijelentette, mit gondolok én! Hát így no szex. Szerintem Ő jobban bírja ezt az állapotot, vagy csak jól titkolja!

Anyós!
Na az enyém katasztrófa. Ne tudjátok meg milyen. Így távol tartom magam tőle, de kijelentette most, hogy már nyugdíjas novembertől, illetve dolgozik továbbra is, de ez nem olyan mint régen, szeretne velünk lenni illetve foglalkozni egy kicsit, hiszen annó a 3 unokájánál nem lehetett ott, mert dolgozott. Most már intézi a szabit és jön, és itt lesz! HURRÁ! :twisted:
Nem baj majd mindig elzavarom a gyerekekért, meg, hogy vigye őket edzésre stb. Itt mondjuk nem alszik hiszen 10 percre lakik tőlünk. :P

És most mag(unk)amról!
Olyan boldog vagyok. Végre! Nem akarok dicsekedni, de olyan kellemes csalódás ért ma.
Megkapta a fiam az első biziét, igaz csak félévi, de nekünk akkor is nagy szám mert az első!
Képzeljétek kitűnő, igazgatói dicséretben részesített. Rajta kívűl még 4 gyerek (Köztük van a Csilla lánya is). Tehát 24-ből benne van az 5 legjobba! Soha nem gondoltam volna, meg sem fordult a fejemben!
De itt az eredménye"ütöm vágom", hiszen fiú és nagyon lusta, inkább a játék jár még a fejében! És én mint pedagógus 110% követelek tőle!

Most befejezem, jó éjt mindenkinek!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Pumperka!

Bocsi BOLDOG!

Zsu!
Cuki lett a kis kuckó. Tényleg nem lehet valami nagy az a szoba, de sok jó ember kis helyen is elfér. A mi lakásunk sem óriási, ha majd kész lesz kb 1 hónap én is teszek fel majd képet!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!

Pati!!!!

Nem megmondtam hogy ne hajszold túl magad :evil: :evil: :evil:
Jimm!
Szerintem így is szép vagy én megelégednék a mostani állapotoddal is! :oops: és az egy elismerés ha a párod kíván mert neki így is tetszel!
Biztos visszanyered az alakod és ez lobogjon a szemed előtt!!
Meg az hogy én nekem nincs mit visszanyerni(mert előtte sem volt)neked legalább van!

Na pussz, futunk az ikeába mert később millióan lesznek és kell egy szopi fotelt vennem!

pepike

Kép

Kép
pepike

Tegnap tényleg fosul voltam, de én nem azért, mert túlhajtom magam. Igaz Pati!?!? Egész nap feküdtem. Kb. 5 percenként jött rám az idegbaj és 20-30 percenként erősen keményedtem. Külön örültem annak, hogy apa egész nap vidéken volt beszélőn. Legalább nem szenvedte végig velem a napot. Épp akkor ért haza, amikor Patival beszéltem, és ő is rögtön azt kérdezte, hogy hova kellene menni Gordonért, ha nem tudják megoldani az elhelyezését. Kb. 10 percre lakunk a rendelőjétől. Semmiből nem állt volna segíteni, de azért köszönöm az említést. :oops: :oops: :oops:

Állapotom mára jobb lett, hangulatom alakul, mint púpos gyerek a prés alatt. :lol: Éjjel elhatároztam (nem aludtam szinte semmit), hogy ma beszerezzük a még hiányzó dolgok nagy részét, nehogy meglepetés érjen minket. :roll: Bár megbeszéltem Botondommal, hogy még vár a kijövetellel, de a tegnapi nap épp eléggé megijeszett ahhoz, hogy intézkedésbe kezdjek.

Keményedésektől és fájásoktól mentes gyönyörű hétvégét kívánunk Mindenkinek!

Évi

KépKép
kvaszeva

Pati!! Tisztára együttérzek veled, nekem estére vannak brutál keményedéseim, még a mellkasom is összeszorul, néha levegőt sem kapok, de szerencsére fél percesek kb. Nekem egész nap semmi bajom szinte (csak ha ki kell mennem a lakásból), de 5 órakor vízszintesre veszem a figurát, mert különben nem bírnám. :( A teendőket szépen beosztom, mindig csak egy kicsit. :wink:

Fúúúúú, nekem tök jól kezdődött a nap, ha értitek, mire gondolok... :oops: :oops: :wink: (Monácska: oldalsztender, tudooood!!!)

Gratulálok a kiváló félévikhez, tegnap jött apa fia hétvégére a nagyszüleihez és átjött hozzánk (persze a net miatt :roll:), és a kezembe nyomta a féléviét (11 éves), tisztára meg voltam rökönyödve, hogy nemsokára már a sajátomét fogom nézegetni.....

Böbi

Kép

Kép
bosek

Zsu, nagyon szép lett a szoba, és a ruci is nagyon csinos!! :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Nálunk az a baj, hogy nincs koraszülött intenzív, és emiatt a koraszülötteket beviszik Pestre, és anyucit apuci viszi utána kocsival, ha egyáltalán mehet, mert ha császár, akkor gázos. Úgyhogy még két hetet mindenképpen ki kell bírni!!!!! Akár végig fekve is!! :D :wink:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok Kismamik!!!!!!!!

Remélem mindenki nagyon jól érzi magát ebben a verőfényes napsütéses időben!!!!!!!!

Köszönöm nektek az anyós témás jó tanácsokat!!!!!!!!!!!!!!!!!
És meg is nyugodtam, hogy nem csak én vagyok így!

Pati!
Csak az a baj, hogy én nem vagyok elég határozott, és talpraesett
egyéniség!
Pedig tényleg muszáj lesz, mert a tejcsi mindennél fontosabb lesz!

Jim!
Tudom ez nem vigasztal, de én is ebben a cipőben vagyok mint te!
Milánnal mennyit híztál? Én Marcival 23-at!
Nagyon gyorsan visszanyertem az alakomat!
Ne aggódj, raksz még fel nekünk csini képeket!

Zsu!
Nagyon édi lett a baba sarkatok! Ügyesek vagytok!

Beuska!
Gratulálok nektek a bizihez! Ez nagyon jó!!!!!!!!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

ELőször is, Jim, szerintem semmi baj nincs veled. Te a 45 kilos önmagadhoz viszonyitod magadat, annyi kiloval nem lehet kihordani gyereket!!! Persze, jött fel, na de gondolj bele, a többség hozzád képest mennyi plusszal kezdte??? És egyébként is, a gyerek számit, meg Milan, meg az, hogy ezt a pár hetet valahogy még kibirjuk, ha kell, akkor akár loditva a szex elen vagy a szexért is :lol: !

Zsu, szerintem tök helyes lett a babaszoba, csak sikerült belepréselni mindkettőjük cuccait!

Pati, vigyázz magadra nagyon! Igencsak intő jel számunkra, ha te is igy jársz, én legalábbis mindig úgy gondoltam, hogy na, te vagy az, aki mindent mosolyogva kibir :lol: !!!

Mzx, nekem is nagyon nagy para ez... Azt nem hiszem, hogy ki fogjuk tudni zavarni a szobatársakat mondjuk egy hat ágyasból látogatóstul, gyerekestül, mindenestül együtt a folyosóra, de ha egyszerre szülnénk és egy szobába kerülnénk, akkor megoldódna a dolog, sok lúd disznót győz alapon a 3.nak is mindenképp ki kellene mennie a látogatóival, mig mi szoptatunk és punktum!

Hiába, no, álmodozom...

A kúpot is köszi, jövő héten el is megyek beszerezni. Vesztenivaló nincs vele!

TOvábbi szép napos hét végét mindenkinek!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Tegnap takarítós-bevásárlós napom volt, úgyhogy estére már nagyon fáradt voltam, csak olvasni tudtalak Titeket.
Ma is folytatom a munkát, a babaszoba berendezését. Tegnap kitaláltam, hogy az a szekrény, ami a babaszobában van, túl komoly, meg kéne cserélni a másik szobaival, úgyhogy ma ez lesz a feladat. Kipakolok a szekrényekből, aztán párom és az öccse átcserélik őket. Jövő héten meg rendezem, hogy a számítógép az internettel kikerüljön a babaszobából. Kinéztem egy frankó komódot pelenkázónak (a pelenkázó feltétet Apukám megcsinálja, ő nagyon ért ezekhez a munkákhoz), azt is jövő héten rendelem meg. Alakulunk, de azért van még mit csinálni. :roll:

Linocs,
köszi a linket a pelusokról!

Pumperka,
utólag BOLDOG SZÜLINAPOT CSENGÉNEK! :)

Márti,
örülök, hogy kifelé jössz a betegségből! :) Én is megvettem azt a homeós bogyót megelőzésre, amit Te is szedtél.
Anyósodhoz kitartást! :(
Az enyémnek minden mindegy. Véleménye nincs a dolgokról, és ez idegesít, hogy azért néha megmondhatná, hogy mit gondol az egyes dolgokról. Eléggé be van gubózva, egyedül él, nehéz kimozdítani, meg olyan betegsége van, hogy sokmindent elfelejt. :( Nem nagyon érdeklődik, hogy mi van a babával, kiváncsi leszek, hogyan fog viselkedni, ha Dóri megszületik.

Bosek,
király a moci! :)

Eszterxx,
nálunk nem engedik be a látogatókat, sőt az apukákat sem a kórterembe, meg még a folyosóra se. A bejáratnál, egy üvegajtón keresztül lehet megnézni a babákat úgy, hogy odatolom a kiságyat. Én majd kijöhetek az előtérbe hozzájuk beszélgetni. Azt bánom, hogy Apa nem jöhet be, de én se örülnék, ha más rokonai szeme láttára kéne szoptatnom. Lehet, hogy úgy nem is menne.

Dany,
baromi jó ez a bébi használati utasítás! :)

Jim,
ne viccelj, tök jól nézel ki! Oké, látszanak a plusz kilók, de ha Milus után így lement, akkor most is le fog menni!!!

Zsu,
de jól berendeztétek a szobát! :)
Aranyos a hazajövős ruci! :)

Pati,
aggódva olvastam, hogy mi történt veled. :( Pihizz sokat!!!

Beus,
gratula kisfiad bizijéhez, nagyon ügyes! :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Hát érdekes, hogy milyen különbségek vannak kórházak között. Egyes helyen apa sem mehet be, máshol meg átjáróház van! :roll:
Nálunk köztes helyzet van: a látogató jön, bekopog, benéz, és akihez jött, az kimegy a folyosóra hozzá.

Mpatr, PIHI, PIHI, PIHI!!! Vigyázz magatokra! És persze mindenki más is, akinek hasonló gondjai vannak!
Egyébként olyan sokan írtok ilyen-olyan keményedésekről, hogy kezdek pánikba esni! Kép Nekem annak idején Alexánál semmi ilyesmi nem volt, sőt a Drágám rá is húzott egy hetet, a 8. napon indították a szülést, de mi van, ha most nem így lesz? És mi van, ha Apa 24 órás szolgálata alatt indul be, ráadásul éjjel? :shock: :shock: :shock: Fogalmam sincs, kire hagynám a gyereket!
Kép Kép Kép

Beuska, gratula Marci bizijéhez!!! Kép

[quote="aranykavics"] írta:aranykavicscsak azt nem tudom, hogy néhány átnem aludt éjszaka után nem zombulok be és szoptatás közben nem esik ki a kezemből a gyerek??? :shock: Vagy kössem magamra? :shock: :? :oops:

Én jó néhányszor elaludtam az éjszakai szopi közben, de a gyerek mindig a kezemben maradt. Szerintem ösztönös, hogy az ember nem dobja le a babát, akkor sem, ha nem tud magáról. :wink: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pati
Csatlakozz a "lustálkodókhoz"!!!!
Tempó visszavevés rád is vonatkozik...
Az meg ne izgasson, hogy a lakás szalad... akinek nem tetszik, nekiállhat a nagytakarításnak... :wink:

Kórház
Itt van koraszülött intenzív...
Látogatás... az jön be, akit beengedsz... és általában 24 órán belül hazaengedik a mamikat és a babikat, ha nincs gond...

Milyen zombik leszünk majd, ha már itt lesznek a törpicsekek... :roll: :wink:
Vendég

Pumperka,
nagyon boldog szülinapot a kis királylánynak!!!

Beus,
gratula a naccerű bizihez, ez bizony nagyon komoly eredmény!!!!!

Márti,
anyós-ügy: hát ez biztos, hogy nagyon nehéz kérdés, és egy darabig tolerálni kell a dolgot, de...mégiscsak a te otthonodról van szó!! Én hasonló cipőben járok mind anyós, mind após ügyileg, nagyon szeretem őket, de megőrülnék, ha ideköltözne bármelyikük is :twisted: :twisted: (apósom itt volt tavaly nyáron 2 hetet és teljesen kiborultam!!!). Engem sokszor még anyukám is idegesítene, pedig nagyon jóban vagyunk, imádom!! Szóval szerintem kérj segítséget a párodtól, hogyan lehet finoman, komolyabb sértődés nélkül passzolni anyóskartárst, mert hidd el, hosszútávon ez neked fog nagyon ártani. Most és a szülés után is nyugalomra, harmóniára van szükséged/ünk és ez fontosabb mindennél!

Bosek,
gyönyörű Intruder!!! Férjuram üdvözli a tulajdonosát :D :D Nekem egy Kawasaki eliminatorom van, Ricsnek pedig egy Honda VTR-je, szóval mi ezekkel járunk jó időben! Már kezdek kicsit depis lenni, mert mióta tudom, hogy jön Babszli, nem ültem a motoromon :( ami késik nem múlik, igazi terápia lesz tavasszal, nagyi meg itthon vigyáz a babóra! Mi a hátizsákos variációra gondoltunk, de tényleg, lehet hogy a hordozós-gumipókos megoldás jobb lenne nyárra a motoros talikra! :D :D

Pati,
pihenj nagyon soket, ez a legegyszerűbb! Sz..rj az otthoni teendőkre, ha nem vagy jól! Én pl. éjszaka nem igazán tudok már aludni, de délután annál inkább, akkor aztán 2-3 órákat is tudok durmolni, isteni!!

Lassan elkészül a babaszoba, teszek majd fel képet hamarosan!

KépKép
kmanna

KÖSZI MINDENKINEK AZ AGGÓDÓ SZAVAKAT!!!

Szerintem a külök betojt, hogy apa nélkül kell kibújnia, így jobban vagyok (a legtöbb kórházban az influenza miatt apás szülés-tilalom van!).
Ma már nem görcsöltem, bár ahogy Norton mozog, sokkal érzékenyebb rá a méhfalam, mint máskor. Így aránylag azért többet keményedtem, mint szoktam, de nem volt gázos. Meg fáj a pocim néha, de szerintem csak megviselte a tegnapi hosszas görcs.

Pihenni azt csak részben tudtam :oops: :oops: :oops: :oops: , délelőtt apa aludt, mert éjszakás, hát az ötéves mellett pihenni... :roll: inkább főztem, mostam, takarítottam :oops: :oops: :oops: , lightosan :D . Ebéd után apa már felkelt, de mondta, hogy dőljünk még vissza. Én a nappaliban pihentem le, hogy szemmel tarthassam a gyereket, de persze, elaludtam. Arra ébredtem, hogy éppen esik le a létráról :shock: :shock: :shock: :evil: .... és természetesen szokás szerint elharapta a száját :evil: (az én lüke kölköm csak úgy képes esni, ha vagy a száját, vagy a nyelvét elharapja :roll: :roll: ), volt ám ordítás, na, szóval ennyit a pihenésről. De legalább apa du kitakarított, meg kiteregetett, így most már nyugodt lélekkel döglöm (Gordon dvd-zik...gyógyul.......pasi :roll: :lol: )

Kép
Kép

mpatr

Patri! Sajnos nincs már meg az oklevél, mert a munkahelyemen készítettem, és mindent kitöröltem, mielőtt leléptem. Kinyomtatott oklevél maradt, csak azon ugyebár rajta van a múltkori dátum. és köszi az infot a kis kutymorgóval kapcsolatban! Mára már egész jól van, mert újra rosszalkodik, és koslat utánam.
Jim! A Bajcsy-ban is bejöhet bármikor az apuka, bár ott max. 4 ágyas szoba van, de olyan is van, ami egyágyas és nem fizetős. Az alapítványiban pedig akár bent is aludhat apuci.
Linocs! Nehogymár Te kérj elnézést, köszönöm, hogy egyáltalán foglalkoztál a kérdésemmel, és próbáltál segíteni!
Mzx! Maximálisan egyetértek! Én is állatira szégyellős vagyok, legfeljebb a párom lehet mellettem a szopizás alatt!
Bosek! Én aztán tudnék mesélni a mocorgásról, rugdosásról! Annyira kellemetlen néha egy-egy póz, amiben a kiscsaj elhelyezkedik, hogy néha eltalál egy pontot, és én meg összegörnyedek a fájdalomtól.

Kép
pété

Jim, értem az aggodalmaidat, én sem érzem magam túl kívánatosnak :roll: , de hát nincs mit tenni. Legalább nálatok a férjed máshogy gondolja!

Rólam az első terhességnél felszedett kb. 15 kilóból (50-re) 10 egy héten belül, a maradék 5 fél éven belül lejött, sőt, -3 kiló voltam a végén (47). Akkor már nagyon gebének éreztem magam, de addig is rendesen ettem, másfélszer annyit, mint szülés előtt, és mégis csak fogytam. A szopi végeztével fel is szedtem majd 5 kilót, így ezt a terhességet 51-52 kilóval kezdtem. Remélem most is hamar lejön majd, de sajnos a combomon a bőr teljesen löttyedt lett, látszott, ahogy a gravitációtól egy kicsit hullámos lefelé, egész a térdemig. Most szépen kisimult, hogy feltöltöttem hájjal :). De nem tudom, hogy hogy fogok segíteni rajta. A gebe lábaimat takargathatom, mert az 58 éves anyukámnak, aki meglehetősen túlsúlyos, nincs ilyen göröngy-hegye :roll:. A szoknya-harisnya kombinációnak, no meg a nyári rövid ruciknak pá-pá! :cry:
Egyébként szerintem már ne is találj ki semmit, mondd meg az igazat, hogy mivel most nagyon nem tetszel már magadnak, ezért nem tudod élvezni a dolgot, úgyhogy pár hetet hagyjon most.

Eszterxx, ha nem jönne össze a különszoba, akkor Te lennél a mentsváram!!!! :D Már megint elkevertem a babanetes táblázatot, úgyhogy feltétlenül cseréljünk telefonszámot a talin! Azonnal jelentkezz, amint szülni akarsz, hátha sikerül rábeszélni Laurát a kibújásra! Én egyébként február 15 és 20 közé tervezem a dolgot :wink:. Már így is nagyon nyűgös vagyok a sok kellemetlenségtől- itt-ott fájástól, nem is értem, hogy hogy fogok levegőt venni, ha még egy kilót idenövesztek a tüdőm alá. Már így légszomjam van sokszor...

Kép

Kép
mzx

Jó estét csajszik!

(annyira hosszúak a körmeim, hogy alig bírom leütni a billentyüzetet :shock: )

"Öröm" olvasni, hogy mindenki tele van valamilyen nyűggel. :lol: :lol: :lol:

Nagyon fogy az időnk! :wink:

Zsu!
Megnyugtattál. Remélem is, hogy nem pottyan le. :roll:

Manna!
Várjuk a babaszoba képeket! :D

Mzx!
Nekem is vastagodott a combom, de én nem azt érzem, hogy feszülne a bőr a háj felett :? , hanem inkább narancsbőrös lettem. :shock:
Lesz mit helyrehozni szülés után. Csak azt nem tudom, hogy mikor és mennyi idő/energia lesz rá. :lol: :lol:

Pété, Bosek!
Az én gyerekem a petefészkeimet lökdösi nagy szorgalommal. :? Cseppet sem esik jól. :roll:
Egyelőre még nem tudom milyen a vese, máj, borda rugás. :lol: :lol:

Pati!
Jobbulást a kisfiadnak!

Beuska!
Gratula a bizonyítványhoz! Ügyesss! :D

Mommy!
Veled minden rendben? :)

Melinda!
Érdekes, hogy a terhes nők heroikus lakásátalakító kedve a pocak növekedésével hogyan növekszik. :roll: :lol: :lol: Pedig most kéne egyre jobban pihenni.
Minap találkoztam egy ismerősömmel, akinek kb 2 éves a gyereke és második babáját várja. Emelgette, hajolt, gugolt, tette vette a gyereket. Én csak lestem. Nem mintha annyira megkímélném magam. De azért hozzá képest .... :roll: :oops: Látszik, hogy első gyerekem várom. :lol: :lol:

Pepike!
Sikerült szoptatós fotelt soppingolni???

Ma legalább két-három órán kereszül főztem. Roppant unom, hogy ennyi időm elveszi. közben folyamatosan mosogatok. Aztán eszünk kb 20 percig, utánna konyha kitakarítás és hulla vagyok. :? Döbbenetes. A párom addig a lakást nyalta.
Egy kissé elgondolkodtam, hogy hogyan lehet főzni egy pár hetes csecsemő mellett? És később?
Van akinek nagyon jól megy.
Vajon nekem fog?
Vagy inkább fizessek be egy kifőzdébe?
És minden nap a séta alkalmával hazahordom a kaját?

Vettem egyszerhasználatos bugyingót. XL méretet. Azt hittem, hogy akkor s.ggem van, hogy kell ekkora. Ma felpróbáltam. :shock: Jesszus. Ez óriási. A következő csak L-es lesz.

Cuppancs!
Kellemes vasárnapot nektek. Csak pihenni szabad! :wink:
Vendég

Mzx, ezzel én is igy vagyok! És az elkeveréssel is :lol:

Csajok, szánom-bánom, de nem lehet az elérhetőségeinkből kapni újra egy példányt a talin? Hátha nem csak az Istvánosok ilyen kelekótyák... arra még emlékszem, hogy nagyon-nagyon jó helyre el akartam tenni, hogy tuti meglegyen! Azóta kétszer felkutattam már minden lehetőséget, de nem leltem...

KvaszEva, Te hogy vagy????? Remélem, jobban, meg azt is, hogy sikerült beszerezni a cuccokat!

Ja, amúgy a február 15-20 közti időben én is pont ráérek szülni, én is nagyon várom már, hogy kinn legyen. Meg lehet igy fulladni meg folyamatosan olyan, amikor megyek, mintha egy nagy söröshordó lenne rajtam. Kicsit nyűgös vagyok, vagy mégsem???

Kép

KépKép
eszterxx

Érdekes, hogy csak 31-34 hetesek vagyunk és ennyire unjuk a pocisságot.
Gordonnal az utolsó pillanatig élveztem a gömbölyű pocim, most vágom a centit, már csak kevesebb, mint 6 hét... végre!
Esetleg a Trófeában ezúttal tarthatnánk egy "ki lett a legelfajzottabb, leghájasabb és legrondább a terhességtől" versenyt, Pumperka kezdheti a "MISS HÁJ 2008" szalagok gyártását.... csak tartok tőle, hogy mindenki magára szavazna, ahogy látom.
HÉÉÉÉÉ, CSAJOK!! GYERMEKET VÁRUNK!! MOST NEM A HÁJAS SEGGETEK ÉS A HULLÁMOS COMBOTOK A LÉNYEG, HANEM A BENT FEJLŐDŐ KICSI ÉLET. LESZ MÉG, HAMAROSAN, HOGY NINCS KIFOGÁS, KÉREM EGY ILYEN SZÉP GYEREKNEK NEM LEHET ILYEN TROTTYADT AZ ANYUKÁJA ÉS AKKOR BYE BYE HÁJ... DE MOST... MÉG NE...LÉCCCIIIIII!!!!!
Anyucik legyetek egy kicsit most. És csak aztán nők. Szebbek vagytok, mint valaha az életetekben! Csak valószínűleg nem a mai szemlélet szerint. Gyönyörű, gömbölyű, termékeny Istennők mindannyian!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

mpatr: Köszi!!!!! Számból vetted ki a szót... ;) Csak ilyen kis kezdő, új felhasználóként nem akartam nagypofájú lenni...
Habár, ha az empatikus képességemet előveszem (van nekem olyan is :) ), akkor bizony belátom, hogy olyan kismamáknak sokkal nehezebb a plusz kilókat elfogadni, akik az ideális, vagy annál kevesebb súllyal kezdték a terhességüket - és milyen az anyatermészet ;) ők szednek fel sokkal többet.
Édesanyám meséli mindig nekem, hogy ő 50 kiló körüli volt (168 cm) mikor velem terhes lett. Születésem előtt 78 kg volt. Hát biza 28 kg pluszt jelent :o De azt mondta, hogy fél év alatt maradéktalanul eltűnt ez a sok-sok plusz, és nem tett érte semmit!!! "Csak" megszült engem, és szoptatott. Úgyhogy fel a fejjel lányok! Szerintem minden időszaknak megvan a maga szépsége, és terhesség idején a kismama GYÖNYÖRŰ!!! - és a világ egyik legnagyobb csodáját hajtja végre: egy gyermeket hord és növeszt magában, akit aztán meg is fog szülni - az emberiség másik fele (a pasik) erre nem képesek (és valljuk be, nem biztos, hogy kibírnák ;) )
Magamról annyit: én a terhesség alatt is bálna voltam (+30 kg), habár a terhesség alatt nem híztam - csak 2 kilót, úgyhogy tudom, mi az a túlsúly - csak azt nem milyen vékonynak lenni :) , de el bírom képzelni a fentiek alapján, hogy nem lehet könnyű... De nektek legalább el fog tűnni a szülés után!!!
linocs

mpatr: az hogy van, hogy te 34 +1 -nél tartasz és 41 napod van hátra, én meg tartok a 34+4 -nél, és 42 napom van hátra??? Rég volt matek - de ez valahogy nem stimmöl :shock:
linocs

Magamról annyit: én a terhesség alatt

helyett - terhesség előtt
linocs

Sziasztok,

bár elég fáradt vagyok, mégesem alszom, mert rég voltam gép előtt.
Képzeljétek a hétvégén a Gödörben voltunk a férjemmel egy koncerten és olyan olyan iszonyat hangos volt a zene, hogy nagyon izgulok nehogy valami baj érte a gyereket, mert olyan erősen dörömbölt...szegényke nem értette, hogy mi van odakinn-:cry: :cry:
de hát kell egy 32.hetes terhes nőnek a hip-hop buli!? !?

eszterxx,
amit az epidurálról kérdeztél múltkor...sztem elég egyértelmű, hogy azért term. fizetni kell. bár én sem értem, mi volt a dokinő lányos zavarának az oka...
a látogatóktól amúgy én is tartok kicsit, de sztem normális nőkkel minden megbeszélhető egy kórteremben...meg aztán az az egy-két nap kibírható. valahogy.
(amúgy sztem ma Mo.-n nem létezik tökéletes kórház!)
mindenesetre reméljük a legjobbakat! :lol: :lol:
(amúgy én múltkor megnéztem pont a Leboyer szülőszobát és nagyon kellemes! )

Szerettem volna még egy csomó mindenre reagálni, de mivel tegnap is hajnal 2 után sikerült lefeküdni, ezért elnézéseteket kérem, de aludni fogok.
ja? még két dolog.
a babatalis listára még én sem iratkoznék biztosra, mert csütörtökön közös programunk van a férjemmel...még meglátom.

amúgy meg ajánlani akartam a 9 szülésvideót az indexről:
http://velvet.hu/poronty/

norco

Sziasztok! Kép

Üssetek agyon! Már megint nem tudok aludni. Arra ébredtem, hgy baromira keményedik a pocakom. :?
Már megzabbantottam néhány magnéziumot és most ott tartok, hogy gép bekapcs és olvasgatok! :roll:
Ilyenkor nagyon sajnálom szegény gyerekemet, hogy ilyen frontérzékeny anyukája van. (22-ik hétig azt sem tudtam mi az a front, csak olvastam és hallottam :roll: )

Pati!
Érdekes, amit írsz. Azt hiszem bizonyos hozzászólások kissé furcsán jönnek le. Kép
És pont ezért valószínüleg sokan félreérthetőek vagyunk.
Tudom, nem ingem és ne vegyem magamra, de muszáj helyesbítenem. Kép Igaz én csak a magam nevében tudok beszélni, de én kifejezetten élvezem a terhességem. Kép Én ezt áldott állapotnak szoktam nevezni és sokszor mondvacsinált panaszokat mondok a dokinak, mert mindig nevet, hogy nekem nincs is panaszom! (pedig ha jól megvizslatom magam vannak, csak mivel a terhességgel együtt jár nem foglalkozunk vele! :wink: ) Egyetlen nyűgöm ez a keményedés, de ez is azért, hogy nehogy nyíljon a méhszáj és korábban világrajöjjön a kisfiam. Bár a 22-ik héttől tart és úgy tűnik eddig minden rendben. Kép
Én nagyon remélem, hogy az Úr megadja nekem, hogy még legalább kétszer átélem ezt a csodát! Kép A babavárás csodáját! Kép

Én nem akarom a lányokat védelmembe venni, mert senki sem szorul a védelmemre! :wink:
Szerintem nem azért "vágjuk " a centist mert húú de rossz dolog kismamának lenni. Te sem ezért vágod! (szerintem Kép )
Hanem mert várjuk a NAGY TALÁLKOZÁST, első gyerekesek azt az ismeretlent, amire vágytunk.
Tele vagyunk várakozással, félelemmel, hogy nehogy hamarabb szülessen (főleg a keményedő pocisoknál), már eljutottunk abban a terhességi korba, hogy foglalkoztat a szülés, szoptatás gondolata.
Hogy vajon milyen is lesz anyává születni? És apává? És családdá?
(és az sem számít, hogy estelge második vagy harmadik gyereket várunk). A vágy és a várakozás ott van mindenkiben!

Talán az is lehet a centivágás hátterében, hogy itt ez a fránya net és az ember állapotos lánya mindenféle infot összeolvas és bárcsak ne tenné... talán jobb lenne egy áldott tudatlan állapot... :roll:

Nőkből vagyunk. Mindenki figyeli önmagát. Hogy hogyan alakul át a teste. Hogyan fejlődik benne az a pici élet, ami nemsokára megszületik. És ezzel az átalakulással együttjárnak "nyűgök", olyan "panaszok", amelyek eddig talán ismeretlenek voltak. (első babásoknál abszolut új minden érzés és észlelés).
És elmondjuk egymásnak ezeket az észrevételeket. Hol öniróniával, hol humorral. Kinek ahogy jön! Kép
Ha valaki súlyos önértékelési problémával küszködne az átalakuló teste miatt, akkor ez a topik megadja azt a lehetőséget, hogy megírja. Kép
Azt se felejtsük el, hogy a terhességgel nagyon komoly hormonváltozások járnak együtt és egy kismamától MINDENKI azt várja, hogy csapongjon a boldogságtól, amikor is bizony-bizony vannak hullámvölgyek, ami nem felétlenül az önfeledt kacagásról szól. Hanem lehangoltságról, akár depresszióról is és ez a szülés után is előjöhet.

Lehet hogy az én érzelmi radarom nem érzékeli., de valahogy a "panaszáradatok" mögött én nem érzékelem azt, hogy itt bárki is unná a pocisságot, a szó klasszikus értelmében. Kép Csak megtapasztaltam a topikolásaim alatt, hogy sok hozzászólás teljesen másképp értelmezhető, mintha az adott személy személyesen mondaná el.

Linoccsal egyetértek! Kép
Ez tényleg gyönyörű időszak egy nő életében.
Arra viszont én is kíváncsi lennék, majd ha mindenki világrahozta csemetéjét és esetleg őszintén bevallaná, hogy milyen testtömeg indexszel kezdett (magasság, testsúly) és hány kilóval zárt (újabb testömeg index). Igaz, nem reprezentatív felmérés lenne, de talán lehetne látni, hogy valóban úgy van e, hogy a vékonyak többet gyarapodnak súlyban. Tényleg kíváncsi vagyok!!! Mert lehet, hogy az Anyatermészet nem hülye és teszi a dolgát Kép , akinek kevesebb van (kilóban) annak ad, akinek van, annak meg nem! Kép

Mni egy időben szorgalmasan jegyezte, hogy ki hány kilónál tart, de aztán abbamaradt (gondolom azért mert nem szolgáltattuk az adatokat Kép )

Én a magam részéről védőnő és doki engedelmével :wink: :lol: 12-15 kg-t elfogadhatónak tartok.

Szóval, én ezt a hsz-t nem kötekedésnek szántam, csak leírtam, hogy én hogyan látom ezeket a panaszokat. De az is lehet, hogy az én szűrőm átitatódott egy rózsaszín köddel és mindenben a pozitivat látom és nem érzékelem a valódi tartalmat! :roll:

Le kellene feküdni. Kép
Bár lassan megéhezek és jöhet a reggeli! :lol: :lol:
Vendég

Aranykavics
Aránylag megvagyunk... szedek egy maréknyi gyógyszert... (vitamin, fájásleállítás, vérnyomáscsökkentés).
A hatalmas pocakomtól se állni, se ülni, se feküdni nem bírok.
Terhesség előtt 174 cm és 54 kg voltam.... most 70 felé járok...

Jó dolog kismaminak lenni, csak szegény embernek vannak nyűgjei is. Általában semmilyen "okosító könyvben" nem írnak arról, hogy a növekvő pocakkal milyen nehéz a mindennapokban. Egyszerű dolog, mint a mosogatás is komoly megerőltetés, ha csak nincs gorilla ősöd és nem olyan hosszú a karod :wink:
Evésnél nem tudok rendsen az asztalhoz ülni, csak féloldalasan, mindig leeszem a pocakomat :oops:

És akkor nem beszélve arról, hogy Baby Joseph mennyit tud ficánkolni :roll: (bár, biztos pánikrohamot kapnék, ha nyugiban lenne)
Vendég

Hajnali 1-kor egészen jól elvagyok itt :lol: :oops: :wink:

Josh szolgálatban, Joseph meg ficánkol... és egyáltalán nem vagyok álmos...
Vendég

mommy82: végignéztem a videókat... hűűűűű... én bírom az ilyet, de azért írnám, hogy csak erős idegzetűeknek :) Bámulatos dolgokra képes az orvostudomány!!!!!!!!!!!! köszi!!!
linocs

Sziasztok!

Én is ébren, sőt egész éjjel is igy volt. Gondoltam, nem jövök reggel előtt a netre, mert azért ez már mégiscsak függőség... Mindenesetre sehogy nem ment az alvás, már tévéztem, olvastam, kismama tornáztam hajnal hármkor kinomban, semmi változás...Ilyen egy unalmas 8 órát...

Na mindegy, ha jól sejtem, dél körül jön az álommanó ellenállhatatlanul :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Hűűű, Kavics, eddig is imádtam, ha hozzászólsz, de ez most annyira kerek lett... szóval gratulálok, nincs hozzáfűznivalóm (Ilyet!!! :shock:) és egyetértek maximálisan.

Ügynöknő, egyszerűen feldobtad a napomat, csak vizualizáltam, ahogy hajnali 3-kor kismamatornázol :lol: :lol: :shock:

Nekem is szutyok volt az éjszaka, a kisbabák általában (90%) utálja a szelet és nyűgös tőle. Úgy látszik, az enyém már a pociban kezdi.

Legyen szép napotok a gusztustalan időjárás dacára!!

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok Mamik!

Csak gyors bekukk, mert ma még semmi értelmeset nem csináltam. Végre lefotóztam a nagyjából kész babó-szobát..falidekor és világítás majd jön még valamikor..
varrtam pelenkatartót a kisszekrény fölé, asszem hasznos lesz, már be is táraztam vagy 50et :D
Kép
a kiságy, baldachint sajnos nem tudtam felszerelni a tetőtér miatt, de jobb is így
Kép
szoptatós/pihenős ágyikó plusz Panka-baba "kevés" ruháját magában rejtő komód
Kép
Nagyon picuri a szoba, és ráadásul tetőtér, szóval ennyit tudtunk bezsufizni..
No, most húzok takarítani, mindenki nagyon vigyázzon ebben a szeles-frontos időben!! pussz!

KépKép
kmanna

Nem ajánlom senkinek a hajnali tornát, én már nem birtam mit kezdeni magammal. Mindenhogy kényelmetlen volt, nyomott, fájt, elegem volt magamból. Semmit nem használt, most is elegem van :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!
Itt vannak a beígért képek!
Ezek a kisruhák!
Kép
Pelenka és az alvós zsák: Kép
Mindezek kimosva: Kép
Bepakolva a szekrényébe: Kép Kép
Itt a kombi kiságy, meg a kókusz matrac: Kép
(Azért kék a szoba, mert én szentül meg voltam győződve, hogy nekem két fiam lesz, ami nem jött be, de azért is lett kék, mert már minden sárga és narancssárga a házba!)
Ez pedig a verdája! Kép
Egy kicsit sok a kép, de már rég beígértem őket!
Enikő

Kép
enikoe182

Magamról: csak annyit, hogy olvasgattalak benneteket és a beöntésnél péntek reggel arra keltem fel, hogy már nagyon kell!!! Azt álmodtam, hogy már megkaptam a beöntést és már csak ürítenem kell! Aztán tegnap észrevettem, hogy fordul kifele az alsó ajkam , mert azt szokták mondani, hogy akkor, amikor már ki van fordulva a szád utána megszülsz ja és a tenyered befér a cicid alá, a pocakod fölé akkor sincs sok időd! Na én tagnap már láttam magamon minden tünetet! Aludni az izgalomtól nem tudtam! Lehet, hogy már én vagyok ilyen parás, de tegnap Attila is észrevette a számat. De még jobb lenne neki bent maradni legalább 6 hétig! Úgy hogy pihenek egész nap nehogy az legyen hogy túlpörgöm magam!
Enikő

Kép
enikoe182

Sziasztok!!! Megnéztem a videókat, tisztára elment a kedvem a szüléstől. :D Eddig sem rajongtam a császárért, de ezek után.... :shock: :shock: tiszta horror. A youtube-on már végignéztem egy csomót régebben, aztán találtam egy olyat, amin a gátmetszést is mutatják közelről, na azóta nem nézek ilyeneket. :D Szerintem a harmadik trimeszterben már tilos ilyennel sokkolni magunkat :? :?

Manna, nagyon szép lett a szoba, ügyi vagy!!! Nálunk is hasonló a készültség, bár én még az ágyneműt nem mertem felhúzni, meg a pelenkákat kipakolni, mert 2 hét alatt ujjnyi por keletkezik itt falun, de azt a többiek is tudják, ha én kórházban leszek... :wink:

Enikő, nálatok is nagyon szép a szoba és mi is pont ilyen kiságyat akartunk, csak a 180 centis sehogy nem fért be, a mostani 160-as meg pont jó... :D, de a nagyobb sokkal szebb. A kocsi is nagyon tetszik, ha jól látom giraffe club, nekünk is olyan hordozónk van!! :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok Lányok!

Végre tudok netezni... :lol:
Otthon sajna még nincs, de remélem jövő héten már lesz! Pénteken volt az első napom otthon. Nagyon jó volt, végre tudtam aludni délelőtt, nagyon jól esett. Most éppen szülinapozunk a tesóméknál, így gyorsan kihasználtam a netközelséget, elolvastam péntektől a termést.

Tali:
akkor jelentkeznék újra
nem tudom hányadikként, ha visszamennék az előző oldalra, elveszne, amit eddig írtam
Szóval, KIKÓ MEGY A TALIRA, 1 FŐ, 3 VENDÉG RENDBEN!

Mindenki nagyon vigyázzon magára!!!

Puszi

Ildi

Kép
kikó70

Csajok! Miért nem jutok egyről a kettőre a babakocsival kapcsolatban? Segítsetek légyszi! Ha valaki tudna javasolni: teljesen vízszintesre dönthető legyen, 2 bolygókerék+ 2 nagy és gumi kerék, állítható tolókar magasság és irány. Ezek a legfontosabbak. Van ötletetek?

Kavics!Ezt nagyon szépen megfogalmaztad és nagyon egyetértek! És hálát adok a sorsnak, hogy ilyen jól viselem a terhességet, bár én tulképp nem nagyon akarok hamarabb szülni. Szeretnék rendesen felkészülni (amennyire lehet) a kis Drágasággal való találkozásra, és kifejezetten tetszik, hogy mindenki megdícsér és rácsodálkozik, hogy milyen szép pocim van, meg jaj de jól nézek ki, stb...!Tudom, a fele sem igaz, de akkor is... :D
Még csak 3 kg plusznál járok, és a jógának meg a havi egy masszírozásnak hála a gerincem sem fáj. Igaz, ha sokat gyalogolok majd leszakad a hátam, de hát kell nekem annyit mászkálni....

:roll:

Kép
pété

Szerintem a legfontosabb az állítható magasságú és irányú tolókar, hogy vízszintesig legyen dönthető, levehető és mosható huzat, és hogy elég tágas legyen belül. :D Az utolsó a leggázabb, olyat rithán találni. :? A kereke attól függ, hogy hol akarod használni. Nálunk falun, marha szarok az utak és a járdák, tehát gumikerék, nem bolygós. Ha olyat vennék, hamar kinyírnám, az tuti. :( Többi pedig olyan, ami Neked tetszik. Én például nem vennék olyat, aminek két külön karja van, nekem jobban tetszik a hagyományos. :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek! Teljesen egyetértek, azt mondják, könnyebb kormányozni a nem két karút, főleg ha az egyik kezedben fogsz valamit. Úgy értettem a kérdésemet, hogy konkrétan milyen márkát vagy típust ajánlotok? Elvárásaim azok vannak, csak nem láttam még ilyet megfizethető áron.... :oops: 150.000-ért már kapnék... :(
Enikő! Pont ilyen a mi kiágyunk is csak két színű!

Kép
pété

linocs, ez jó kérdés :shock: :shock: :shock:

nekem utolsó mensi: 2007 06 01 és a babafalvás vonalzó azt írja ki, hogy hány hetet + hány napot töltöttem már be

Az én vonalzóm elvileg stimmel, mert március 7-re vagyok kiírva (8-ra de szökőév van :wink: ) és az péntekhez képest 6 hét, vagyis 6*7=42, mára ugye eltelt 2 nap, az 42-2=40 nap.
Szóval érdekelne a Te számításod is.

Kép
Kép

mpatr

Kép A díszcsík csak mutatóban van odarakva, llent lesz a kiságyhoz közel felragasztva....

Kép
pété

Na meg egyelőre még csak a Micimackó van benne...

Kép
pété

Ja, és anyósom megvette a kókuszmatracot tegnap, úgyhogy már csak a kiegészítők hiányoznak.... MEG A BABAKOCSIIIIIIIII!!!!

Kép
pété

Böbi

Kép

Kép
bosek

Továbbá:
http://www.vatera.hu/uj_lengyel_herry_1 ... 52779.html
http://www.vatera.hu/kombi_babakocsi_bo ... 04216.html
http://www.vatera.hu/3_kereku_3_funkcio ... 04218.html

Ezek még nagyon tetszenek, gondolkodtam is, hogy ilyet rendelek, de a faluban 2 családnak is ilyen van:
http://shop2.unas.hu/shop_art.php?shop_ ... cat=614155
http://shop2.unas.hu/shop_art.php?shop_ ... cat=698892

Remélem, tudtam segíteni, ha másmilyet szeretnél írd le, milyet aztán segítek olyat találni. :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

hello csajok,
először is a talin vendég csak 2, mert most láttam, hogy visszaírt a jógás dúla, hogy nem tud sajnos jönni, nem tud a férje a gyerekekre vigyázni akkor...
de szerintem elég lesz egy dúla és szülésznő is hála Patinak.

szépek lettek a szobák, Pété, Enikő, Manna!

Pati, jobbulást! én sem tudom soha megállni a takarítást, pedig utána fél napig alig bírok járni... hát ez van.

hétvégén vidéken voltunk sógórnőméknél ahol 2,5 hetes a baba, hát elég rémisztő volt (bár cukorfalat) a kb. 2 óránkénti etetés.
na és persze a kisfiú csak kinél üvöltött? nálam... jó jel, mi? én arra fogtam, hogy zavarta a parfümöm, hátha...

a súlygyarapodásról - én csak azért vagyok mérges magamra, hogy nem vigyáztam jobban, mert magamra vethetek amiért fáj a hátam. de ezzel együtt élvezem az egészet, és bár nagyon szeretném, hogy Eszterünk itt legyen, tudom, hogy még jó ha minél tovább kiélvezem a terhességet mindennel együtt, még akkor is ha fáj és nehéz aludni

egyébként a dokumentációba ismét 63kgról ugrottam most már 82-re. (és 172 cm vagyok, a testtömeg indexet még nem számoltam) nem Pati hergelésére, de épp turkálnam a nyári fotók között, mellékelem az én előtte-utána képeimet. az első júniusban volt a nyaraláskor, amikor még kb. 1-2 hetes terhes voltam és nem is tudtam róla. na a másik meg a héten.... hát ez van. sokan tesznek valami szolíd megjegyzést a hízásomra, de senki nem volt még bunkó szerencsére. a lényeg, hogy a férjemnek még mindig tetszem és tudom, hogy úgyis le fogom adni.

Kép Kép

KépKép
judit18

Judit!

Mindkét képen (másért) gyönyörű vagy!! :D

tisztára elrettentősen teszitek ide fel ezeket az ilyen volt-ilyen lett képeket :roll: , közben meg olyan szépek vagytok!!!!! :D :D
Nekem szerncsém van, mert előtte sem voltam matyó így nem gáz a változás :oops: ... de azért van aki így is szeret :wink:

Sajnálom a jógás dúla biztosan sok okosat mondott volna. :? De egyért örülök, mert megmarad a dugi mézeskalácsom!!!

Ja, még valami. Ha lehet, addig mi magunk is szedjünk össze addig tanulható-átadható technikákat, praktikákat, amiket kitárgyalhatunk. :!: Ja kivételesen nem ungabungásakat, hanem szüléseseket :lol: :lol: Na jó, azt is lehet. :wink: :oops:

Vett ma a párom Gordonnak egy 1000 db-os puzzle-t. A gyerek 2 és fél perc alatt rájött, hogy ez neki nagy falat, de mi jól eljátszunk vele :wink:

Kép
Kép

mpatr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?