Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hogy vagytok anyukák? Én nagyon fáradtan, alig alszom pár órát esténként. Automatikusan felébredek 3 óránként és futok is szoptatni. Krisz vár is engem éhesen. :)
Aztán a reggelek csendesek, nyugisak: evés, alvás. Délután hasonló, de már éberebb állapotban van Krisz, figyel, hallgatózik. :lol:
Aztán jön az este és ez maga a pokol, mert a fiatal embernek semmi sem jó! Hiába etetem és/vagy tisztába teszem, semmi sem jó. Csuklik, hisztiz, üvölt. :? Ilyenkor mit lehet tenni? :?:

KépKép
charlott

Sziasztok!

Charlott, jó a kérdés. Engem is érdekel a válasz :D
Ercsikati, várunk vissza. Napról napra könnyebb lesz mozogni. Az nagyon jó hír, hogy sok tejcsid van.
Nadi, már csak 1 nap :D Azt akár már fél lábon is :D
Nekem meg fáj a mandulám vagy mim, plusz a fejem 4 napja. Szarul vagyok.
kriszta15

Kriszta: nálatok is hasonló a probléma??? Én nemrég egy cumit adtam a szájába, és azóta azt csend van. :lol: Lehet, hogy csak nyugtalan volt az este miatt? :roll:

Nadi: szorítok, hogy végre kezedben tarthassad babádat! :wink:

KépKép
charlott

nadina, részvétem. :? irtó meleg van, el sem tudom képzelni, hogy bírnám pocakkal.
(Ja, képzeljétek, anyu ma elhozta a mérlegüket, 58 kg vagyok. :shock: Nagyon durva. Jó, van itt-ott ez-az, de kb 2 hét alatt lejött 14 kg. :shock:)

mayday: a szembe nyúlkálás nálunk is megvan... :) mi már 2x vágtunk körmöt, ne tudd meg, hogy nézett ki az arca, míg nem csináltuk meg a körmöcskéit... :roll: (a kesztyűt folyton leszedte.)
a beleremegés nem rémlik, de szerintem ez nem gáz.

charlott: hát igen, ez a pár hetesek átka. :) amúgy nálunk is a reggel nyugisabb, az 5-6 órás etetés a leggázabb. :(

ercsikati: Kendra gyönyörű!!!

nálunk amúgy az a furi, hogy séta után mindig felébred. tehát ma pl 5-6-ig etettük, bealudt, oké. levittük sétálni egy órát 7-ig, mire felhoztuk, sírt az éhségtől. pedig 5-7 között csak 2 óra van, máskor meg menetrendszerűen 3-4 óránként eszik...

kérdésem: akinek van baby gym-je vagy nem tudom, mije, hogy fertőtlenítette? ma kaptunk a tesómtól egyet és nem tudom, hogy oldjuk meg a dolgot... hogy lehet ezt kimosni? :roll:

vicces sztorink: ma annyi kaki volt egy pelusban, hogy alig bírtuk összecsukni a koszos pelust. 15 deka volt, lemértük. :shock: mire letisztogattuk (a sarka is kakis volt), rájött a pisilés is és egyrészt az egész kezem másrészt meg a saját fülét is lepisilte. :shock: mindig akkor pisil, ha épp megemeljük, hogy alárakjuk a pelust, kivegyük a rucit stb, így sikerült ügyesen fülön pisilnie magát. :lol: kicsit röhögtem rajta... :)

hibernia

charlott: ha nálatok ezt a cumi megoldotta, adj hálát az égnek. :lol:

hibernia

Hibernia: sajnos hamar kiáltottam el a dolgot! :? 5 perc után kilökte a szájából. Ugyhogy megint hajnalig fent voltunk. Etetés, pelusozás, ringatás, üvöltés...ezek váltakoztak. :roll:
Ha valaki tud valami gyógyírt szívesen fogadom.

KépKép
charlott

Jó reggelt!

Hibernia:Ha kaja közben bukik akkor pótlom esetleg ha látszik kaja után hogy még éhes.De függ attól mennyit bukik vissza,ha csak keveset azzal nem foglalkozom,ha tényleg mennyiség jön vissza akkor esetleg pótlom ha igényli,vagy teát adok neki.Ha kaja után bukik akkor nem pótlok,mert én is úgy tudom hogy a fölösleget bukja vissza.
Fürcsi:mi ébredés után fürdetünk,aztán kaja.De ha nagyon éhes akkor kevés kaja,fürcsi,öltözködés,kaja.Ez a kettő vált be idáig nálunk.Nálunk ami még bevált,hogy folyamatosan beszélek hozzá,lekötöm a figyelmét,akkor nyugodtabb.Meg amikor kiveszem a kádból,jó szorosan bebugyolálom a törölközőjébe,és magamhoz szorítom,attól is megnyugszik.Próbáld ki.Itt egy kép:
Kép

Mayday:nem semmi vagy,500 ft??? :lol: :lol: :lol: Küldöm postagalambbal! :lol:

Ercsi:örülök hogy otthon vagytok!Tök jó hogy van tejcsid is.Kajálásra nekem is ezt mondták,nappal 3 óránként,éjszaka ahogy kéri.Ez jó mert kialakul egy rendszer neki.Nekem addig volt baj a lehajolás,ágyból felkelés,míg a varratot ki nem szedték.Utána még 2-3 napig kellemetlen volt,de aztán fitt és üde lettem.Mondjuk nekem "jó" volt,mert Balázs nem volt velem szinte soha( :cry: ) és volt időm regenerálódni.Bár tuti inkább kínlódtam volna,mint ez,de így alakult.Ne aggódj el fog múlni hamar,észre se veszed!

Nadina:kitartás csajszika!Most már tényleg ti jöttök! :D Nem irigyellek ebben a melegben.Senki nem bírja,föleg még nagy pocakkal :? Ilyenkor örülök hogy télen voltam terhes.

Mayday:szerintem is az én szememet örökölte,bár a színe még sokat fog alakulni.De a formája tényleg az enyém :D
Balázsnak is beremeg a lába ha kakil,meg ha ásít,szerintem nem gáz.Nálunk még akkor is van ilyen ha nyújtózik.Nem hinném hogy ez baj lenne.Néha én is szoktam úgy nyújtózni,meg gondlom náluk a kakinál a nyomásnál van így.
Nekem is belekap a szemébe,kesztyűt sose adtam rá,pedig van 4 pár(de minek?).Mi csak levágjuk a körmét,egész pontosan anyukám,mert én nem merem,félek hogy levágom az ujját( :lol: )
Nekem azt mondták nem kell mindenáron beletuszakolni a babába az "adagját".Mi se eszünk mindig ugyanannyit.Szerintem amíg gyarapodik a súlya,addig nem gáz.

Charlott:esetleg bugyoláld be jó szorosan,és ringasd egy kicsit,hátha megnyugszik.Én azzal kezdem hogy etetés,itatás,pelusozás.Utána egy kis dajka,ha ezután sír akkor valamije fáj,vagy csak hiszti.A kettőt úgy tudom megkülönböztetni hogy ha fáj neki akkor élesen sír,szinte sikít,és még a szeme is bekönnyezik.Akkor pocakja fáj valszeg.Erre sokféle módszer van.Én infacolt használok,minden etetés előtt kell neki adni.De van édeskömény tea is,az is jó rá elvileg,bár én még azt nem próbáltam.Ha csak szimplán sír,nem látsz fájdalmat az arcán,akkor csak hiszti.Én hagyom sírni és 5-10 perc után elalszik.(tudom kegyetlenül hangzik,de ha nem akarod reggelig rázni a fenekét akkor talán jobb ez a megoldás).Balázs a mai éjszaka nem is sírt,volt egy hiszti éjfélkor,de hagytam sírni,kb 6-7 perc volt és elaludt.A többi etetésnél se volt most gond.Na most hogy az infacol hozta meg áldásos hatását,vagy az hogy hagytam sírni,nem tudom.
Ha cumi megoldja a problémát,akkor nincs gond,akkor csak hiszti,vagy nyugtalanság.Nekem még mondták a pólyába altatást.Az anyaméhre emlékezteti őket a bebugyolálás,és megnyugszik tőle.Neked hogy alszik Krisz?Hason,háton,oldalt?

Hibernia:milyen anyagból van az a baby gym?ha nem textil,hanem fa vagy műanyag akkor én ecetes vízzel szoktam átmosni,úgy hogy teszek bele egy kis levendulaolajat,az elveszi az ecet szagát,és még nyugtató hatása is van.Az ecet jól fertőtlenít.Ha textil akkor én rendes folyékony mosószerrel mosnám ki,mint amivel a baba ruháját.A játszószőnyeget pl azzal mostam.

Mi:éjszaka jól ment,egy kisebb hiszti volt éjfélkor,de hagytuk sírni,6-7 perc után bealudt és majd csak majdnem 5kor kelt.Egész nap adtuk neki az infacolt,na most hogy az használt volna,vagy eddig is csak hisztizett volna,nem tudom.De végre kialudtam magam. :lol: Tegnap voltam vásárolni,vettem magamnak 2 farmert egy rövidnadrágot,és egy pólót,meg 2 melltartót.Kinőttem az eddigieket.Szandált sajna nem sikerült venni.De itt a Leonardo-ba tök nagy leárazás van úgyhogy ma bekukkantok oda is.

Na eleget pofáztam,megyek is.. :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

charlott: :? nincs gyógyszer. állítólag 6 hét. nálunk ma 7.30 óta van tutujgatás, most apu karjai között tombol, azóta nem aludt és itt a kövi etetés.

hibernia

csöpplány: pont egyszerre írtunk. :lol:
köszi a tippeket. :)
irigykedem a ruhák miatt. :roll: :roll:

hibernia

Csöpplány: éles sírást is bevetett tegnap este, akkor egyre erősebb a gyanúm, hogy a pocival lehet probléma. A ringatás is csak 5 percig nyugatatja meg, aztán hirtelen bömbölni kezd.
Hátán szokott legykarabban aludni, de tűri, ha oldalára fektetem.

Hibernia: reggeli is sír a babátok, hát akkor lehetne ezt még fokozni.
:? 6 hét!!!! :shock: csak addig bírjam...

KépKép
charlott

Hibernia:én úgy hallottam,meg a gyerekdoki is azt mondta jó pár hét,de nem akart azzal megijeszteni,hogy 2-3 hónapos koráig jellemző a babáknak ez a sírás.Azért mondta a jópár hetet.Hát nem tudom melyik hangzik jobban.
Tényleg egyszerre írtunk! :lol:

Charlott:nálunk is ez volt,hogy sehogy nem volt jó neki,még ölbe se,csak egy darabig,Folyton helyzetet váltottunk neki,de sokáig úgy se volt jó.Szerintem tapasztald ki hogy mi lehet a baj,először a természetes dolgokat,amiket írtam.Bár az infacol is állítólag természetes hatóanyagú,még mellékhatása sincs emiatt,nyugodtan lehet adni bármilyen korú babának.De esetleg kérdezd meg a védőnődet is ha olyan.Enyém mindent eltúloz,úgyhogy megyek inkább a saját fejem után.

KépKép
Kép
csöpplány

A hasfájás - hiszti közti különbség a dokink szerint az, hogy ha a hasija fáj, nem hagyja abba a sírást, ha kiveszed az ágyából; ha ölelésre vágyik, befejezi, amint kiemeled...

Illetve a hasfájás nálunk olyan, hogy alszik békésen pl kézben és egyszer csak hopp elkezd sírni, feszíteni, simogatom a pociját, kb elmúlik, újra elalszik aztán hirtelen újra felsír. :(

Mi nem használunk még Infacolt.

A hátára én nem merem fektetni. :shock:
Éjjel ált. hason alszik vagy oldalt, de akkor MINDIG átpisili a ruciját is.

Amúgy 7.30 óta még mindig nem aludt. :shock: Már 2x evett azóta... :roll: Remélem lassan elnyomja a 2 kajcsi...

hibernia

Ja és összeadogattam, statisztikáztam, Peti ált. 12-13 órát alszik és 2 és 1/4 órát sír. (A maradékban eszik vagy fenn van csak úgy. :lol:) Nálatok?

hibernia

Balázs 16-18 órát alszik,2-4 órát sír,hisztizik,a többibe eszik.De ez változó.16-18 órát mindig alszik.

KépKép
Kép
csöpplány

Kata, üdv újra köztünk! Örülök, hogy Kendra ilyen jó természetű, ráadásul gyönyörű! Még egyszer gratulálok hozzá! A sebedre esetleg fújhatsz aloe vera first-t, ha van otthon. Nekem két nap után már nem fájt a gátsebem tőle, pedig nem kicsi...

Lányok, köszönöm a Samu dicséreteket! Olyan aranyosak vagytok! :)

Charlott, én amikor beindult a tejem már láttam, hogy Samu nagyon tekereg tőle, és sír. Így szinte az első pillanattól kezdve használjuk az infacolt. És tényleg nem küzd hasfájással. Az a legrosszabb, amikor látod, hogy fáj, és nem tudsz segíteni. Úgyhogy én áldom az infacolt. :D Van akinek az espumisan válik be, mi azt nem is próbáltuk. Attól is lehet a hasfájás, ha túl sok tömény laktoherbet iszol. Én egy kancsó (kb 1,2 liter) vízhez teszek 1 filtert, és csak pár percig hagyom benne. Az édesköményteával ugyanez (mármint a babának). Ha adni akarsz neki, fél liter vízhez egy filter babamosoly tea, és fél perc után kivenni a vízből a filtert. De ha van elég tejed, akkor nem érdemes teát adni neki, csak nyáron a forróságban.
Az éjszakára mi azt találtuk ki, hogy a fürcsi utáni etetés után lefejem a másik mellemből a tejet, és a következő etetést minden másnap (így egy hetesen ha-ha) Apa intézi, én meg alszom. Persze pár percre ilyenkor is felkelek, segítek, de azért könnyebb, mintha nekem kéne etetni, büfiztetni ringatni. Azért az csak egy óra ébrenlét az éjszaka közepén...

Mayday, az Apa-Fia kép haláli! :D Nagyon helyesek!

Csöpplány, Ti is olyan szépek vagytok! Én teljesen odáig vagyok az összes fórumbabáért (na, meg a mamákért is...)! :D Az utolsó kép a kedvencem. :)

:lol: Na, én ilyen statisztikán még nem gondolkoztam. :D Majd a jövő héten kifigyelem. Hála Istennek, nálunk csak a pelenkázás a mumus (köldökkezelést nem szereti) és a fürdés, de ezek alatt sem végig sír, csak hullámokban. :) Aztán néha kaka közben sír kicsit, de ilyen összefüggő 1-2 órás sírása még nem volt -eddig. Na, de ilyet sem csinál, hogy egész délelőtt ébren van... Max. másfél-két órát pelenkázással, etetéssel együtt. Ja, és ilyet sem csinál, mint Bálint, hogy ekkorát alszik! Kicsit irigykedünk, de talán pár hét alatt mi is eljutunk idáig. Jó volna... :)

KépKép

KépKép
barbazso

csöpplány: Bálint 16-18 órát alszik?? az komoly... én írok ilyen füzetkét mennyit eszik, alszik, nézeget, onnan tudom ilyen pontosan, mit csinál és mennyit. :) a 12 és 1/4 óra alvás elég fix a hazajövetelünk óta, a sírás 1 és 1/4 órától 2 és 1/4 óra között mozog... és nálunk nincs rend még mindig, hol 5-kor, hol 6-kor, hol 7-kor kel először...

barbazsó: Peti először (a kórházban) többet aludt, mint most. egyre többet van ébren, minél "idősebb"... hol nyöszörög, hol nézeget...

mayday: köldökcsonk hogy áll?

hibernia

Sziasztok!
Aranyosak vagytok, hogy biztattok, hogy tartsak ki. Próbálok is kitartani, bár ma voltam bent a kórházban ctg-n cuccal együtt, de semmi méhtevékenység, szóval haza küldtek :? Holnap megint mehetek. De legalább holnap már a doki meg is vizsgál és beszélünk a továbbiakról, hogy akkor meddig várunk. Nálam tuti a fogantatás napja, szóval ez már túlhordás, amitől kicsit félek is, nehogy baj legyen...így remélem minél hamarabb beindítja, de mondjuk persze az lenne a legjobb, ha magától gondolná a bébi, hogy itt az idő!!!

Hibernia, Csöpplány ez a statisztika vezetés nagyon jó! Azért a sírás idő durva nekem. Bár persze ez nem egyhuzamban van, de akkor is sok :shock: persze gondolom ez a normál.
Balázs olyan édi ezen a betekert képen :lol: kis pici csomag :lol:

KépKép

KépKép
nadina01

Ja és minden topikbabának BOLDOG GYEREKNAPOT!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
nadina01

Hali!

Hibernia:az elején én is vezettem ilyen füzetet,mert félig cicis volt a fiucska,és így nyomon tudtam követni hogy mikor mennyit eszik ciciből,mennyi a pótlás.Aztán abbamaradt az írás,mert már csak tápszert kap,így nincs értelme vezetni.Meg Balázs szépen beállt erre a 2 és fél 3 órás témára.Akkor kel és eszik,aztán alszik tovább.Elméletileg az ilyen kis babáknak ennyi az alvásigényük 16-18 óra.Fura hogy neked nem alszik ennyit.
Reggeli kelésben nálunk sincs rendszer,mert éjjel nincs meg a 3 órás rendszer,akkor kel amikor éhes,nappal viszont ő tartja magától a 3 órás rendszert.

Köszönjük a Balázsos dicséretet. :oops:

Barbazso:hiszen még csak egy hetesek vagytok,mit vársz még egy ilyen kis csöppségtől? :lol: Majd szépen ki fog alakulni.

KépKép
Kép
csöpplány

csöpplány, most megijesztettél... :shock:
nem tudom, miért nem alszik 16-18 órát.
most itt fekszik mellettem és nézeget pl. de ezer éve. :shock:
16.30-17.20-ig ettünk, aztán volt 10 perc hasfájás, azóta fekszik egy szopipárnán és bámul meg mocorog. :lol:

hibernia

Hibernia:jajj,nehogy megijedj.Nem hinném hogy baj lenne hogy sokat van fent a babád.De lehet hogy ez a sok ébrenlét zavarja be nála az egész napot?
Én itt néztem a baba alvásszükségletét.Ezt írta:
Minden kornak megvan a saját alvásigénye:
Újszülött: 16-18 óra naponta
6 hetesen:15-16 óra naponta
4 hónaposan: 15-16 óra naponta, ebből 2 nappali alvás egyenként 2-3 óra
9 hónaposan: 14 óra naponta, ebből 2 a nappali alvás egyenként 1-2 óra
1 évesen: 12-14 óra naponta, ebből 1 vagy 2 nappali alvás egyenként 1-2 óra
1 ½ évesen: 12-13 óra naponta, ebből 1 nappali alvás 1-2 óra
2 évesen: 12-13 óra naponta, ebből 1 nappali alvás 1-2 óra
3 évesen: 12-13 óra naponta, ebből 1 nappali alvás 1-2 óra (3 évesen már nem minden nap igénylik a gyerekek a nappali alvást)

Minden gyermek alvásigénye más és más, tehát a fenti adatoktól
eltérhetnek.

KépKép
Kép
csöpplány

Jajj még annyit,hogy mi kaja után megbüfiztetjük,és utána rögtön letesszük az ágyba már kezdetek óta.Most kapja az infacolt is evés előtt,így nincs hasfájása sem.Letevés után még ficánkol,fészkelődik kicsit,aztán elalszik.
Nálatok ez a rituálé hogy működik?Evés után ha leteszitek a kiságyba mit csinál?

KépKép
Kép
csöpplány

Kezdek megőrülni. 4.30 óta SEMMIT sem aludt. :cry: :cry:

Most itt fekszik a párnán mellettem és tombol. Nem sír per pillanat (délután másfél óráig nem hagyta abba, azt hittem, fogom és visszaviszem, hogy hibás áru :oops:), most csak mocorog, nyüszög, nézeget. De basszus fél 5 óta nem tudtam elmozdulni mellőle, csak mikor a férjem leváltott. :evil:

csöpplány, nálunk ez úgy van, hogy kajál, ha beeszik 2 decit kb letesszük az ágyba, két percig elvan, aztán sír. felveszem, nyugtatgatom, altatgatom, majd fél óra múlva kb lefektetem. eddig ez bevált, de ma abszolút nem... nem tudom, mi legyen. :shock:

hibernia

Jó reggelt!

Hibernia, hogy vagy? Aludtatok?
Nálunk most egész jó a helyzet. Egyébként biztos az idő megint az oka nálatok a nemalvásnak.
Csak én vagyok még mindig szarul.

Többiek?
kriszta15

Sziasztok!

Megint belopakodtam a topicotokba, csak törpilláról akarok hírt adni, mert megígértem.
Nos, tegnap voltam bent nála a kórházban, és mindennap beszélünk telefonon legalább 2x 3x, de nincsenek fájásai, sokat csinálnak neki NST, de az sem mutat fájást. Szombaton voltak 3 pereces fájásai rövid ideig, de elmúltak. Vérnyomása nem magas, sőt, most már csak 110 körül van. Ha nem indul meg magától a szülés szombatig várnak.
Most kb. ennyi ha tudok valami újat, akkor írok nektek mindenképp!
Üdv nektek! És boldog babázást!

nadina01: veled mi van? olvastam hogy tegnap haza küldtek.
Sok kitartást neked, és ügyes legyél a nagy pillanatnál!

KépKép

KépKép
t.timi

Csak jelentem:a fiam 2 napja fábaszorult férget játszik... :?

Nem tudom mi van vele,sokat sír.Ahogy nézem másnál is ez a helyzet. :(

Majd jövök,ha időm engedi,mindjárt itt a dokinéni,ránéz Bálintra.

Kép

KépKép
mayday

kriszta: hogy vagy szarul?
köszi a kérdést, 11 körül bealudt, 3-ig, aztán kajcsi, 4-5-ig megint aludt, azóta küzdünk. :( az előbb már majdnem elbőgtem magam, nem tudom, mi van vele.
beeszik 130-140-et / alkalom és utána bukik, fáj a hasa, üvölt. de ha nem adok neki kajcsit, akkor is üvölt. tök kiborító.
tegnap 10 óra körül aludt összesen. (16-18?? óóóó)

ja és ma elkezdtem tök vérezni... :? van olyan, hogy 1 hétig zéró vérzés, utána meg beindul? tisztaságiról visszatértem a tena minire. :(

mayday: részvétem. :( mesélj, mit mondott az orvos!

timi: kösz a híreket! :) szombatig várnak? az még ezer év, nem? nem 40 hétnél járunk?

hibernia

Sziasztok!

Timi:köszi az infókat,remélem azért megindul magától és nem kell indítani.Kitartást törpinek és pusziljuk!

Hibernia:fogalmam sincs hogy miért lehet ennyit fent a baba.Védőnőt vagy dokit nem kérdezted még erről,Lehet hogy tök normális csak mi fújjuk fel.Én minden hülyeségért hívom a dokit vagy a védőnőt.Végülis azért vannak hogy segítsenek.Szerintem kérdezd meg őket.Meg ez is fura hogy mindig éhes.Szerintem egy kérdést megér,pofon nem fognak vágni :lol: Mennyit cicizik és mennyi tápit kap?Nem lehet hogy esetleg szomjas?Kap inni?

Mayday:valami baj van Bálinttal???Mesélj mit mondott.

Kriszta:hogy érted azt hogy szarul vagy?Beteg vagy,vagy még mindig a császáros gyógyulás?

Többiek merre vagytok?Kovmarti,Ercsi,Nadina,Barba,zsu,Anita?

KépKép
Kép
csöpplány

Hibernia, nekem csak 1 tippem van.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy 3 hetes korban van 1 növekedési ugrás.
???
Szóval ez is lehetséges.
Nálunk mindenesetre volt, és egyfolytában csak evett volna.
kriszta15

Ja, még valami.
Nem adsz Neki Espumisant vagy Infacolt poci fájás ellen?
kriszta15

Csöpplány, hülye mandula be van durranva.
Nekünk ma amúgy jó napunk van eddig. Kopp-kopp.
Majd aztán jön az este és ki tudja...
Ja, és már kijöttek rajta a pöttyök. Szegénykém tiszta pötty.
Na megyek, nagy is fölkelt.
kriszta15

Volt a dokinéni,csak azért jött,mert ma megjött Bálint tb-kártyája és be kellett diktálni a számát és apa mondta neki,hogy tegnap sokat sírt,szóval biztos ami biztos ránézett,de semmi baja(kopp-kopp),csak valószínű az idő.

Kriszta,pöttyök nálunk is vannak.Állítólag ez normális,ezen legalább nem izgulok. :roll:

Hibernia,szerintem nem "gáz" a vérzés,szoptatás alatt megerősödhet(ebben a 6 hétben).Egyik nap nekem is alig van valami,másnap meg Niagara... :? Szóval én is katingolok a tisztasági meg az éjszakai Always között.De ha már ilyen átázós a téma,jobb dokihoz menni.

Amúgy Bálint se alszik 18 órákat.14-16 max.Most is fenn van,virgonckodik,nézeget. :D Inkább most,mint éjjel. :roll: :wink:

Ja,és a fiam még a szalagavatójára is köldökcsonkosan fog menni. :? Megkérdeztem a doktornőt,hogy norm-e,hogy még mindig nem esett le,azt mondta volt olyan baba,akinek 2 hósan :shock: "pottyant" le.Jó,mi? :roll:

Csöpplány,ez a kép is tündéri Balázsról!!!!Kicsi törcsis Manó!! :D

Kép

KépKép
mayday

Hibernia,Bódog Névnapot!!! :D

Annának pedig Bódog 2 hót!!! :D

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!

Jelentem felfedeztem a "spanyol viaszt" a fiam hisztijét tekintve. Azért majrézott estétől hajnalig, mert éhes volt! :shock: :oops: Estefelé sokkal nagyobb étvágya van, amit napközben elfogyasztott annak a mennyiségét akarja éjjel is megkapni.
Így 20 órától éjfélig etetés zajlik nálunk. Szegény mellbimbóm. :roll:

Hibernia: erősődik a vérzésed? az orvosom azt javasolta, hogy ilyen esetben azonnal menjek vissza kontrollra. :wink:
Nem semmi a fiad működése! Egésznap őrjöng? :? Védőnő, dokinéni mit tanácsolt?

Kriszta: nálatok is esti hisztik vannak? próbáltad túletetni?

KépKép
charlott

Halihó!

Kriszta:jobbulást neked,meg a manduládnak!Nálunk is nyugis volt az éjszaka.Amióta kapja az infacolt,nincs sírás éjszaka,max egy kicsi nyügi.

Éjszaka:fél 10-től aludt fél 3-ig.aztán kaja,kis nyügi,mire rájöttünk hogy szomjas,mikor ivott szinte rögtön bealudt.Fél 4kor elaludt és fél 7kor kelt újra,aztán kaja,szó nélkül alvás tovább,és majd csak 10kor ébredt újra.Szerintem nálunk mégiscsak a pocakfájás játszott be éjszaka,mert mióta kapja az infacolt,gyönyörű szépen végigalussza az éjszakát.

Milyen pöttyök jöttek ki a babán?Nálunk ilyen tisztulásos pattanásfélék vannak Balázs arcán,de azt mondták hogy tisztul a bőre.Szépen elmúlik neki 1 nap alatt.Lehet elértük a pubertás kort? :lol:

Vérzés:nekem azt mondta a doki hogy hat hétig bármilyen vérzés normális.Sőt mondta hogy azon se lepődjek meg,ha hirtelen elkezd ömleni belőlem.mivel császár volt,nem tud úgy tisztulni a méh.Azt mondta hogy mivel teljesen zárt voltam,ezért nem valószinű hogy erős vérzésem lesz.(nem is volt csak pecsételgetés),de ha elkezd kinyílni akkor erősebb vérzés is lehet(nálam idáig ez nem volt).De szerintem is hívd fel a dokit és kérdezd meg tőle.Az a tuti.

Mayday:még mindig megvan a köldökcsonkotok??hát már csak leesik hamarosan.Akkor ezek szerinte semmi baja nincs Bálintnak.Nem lehet hogy ezt a mai hülye időt érezte meg?

Hibernia:boldog névnapot(Kössz Mayday,tőled lestem :P )

Anna már két hónapos??????Jesszus!Boldog hónapfordulót!!!

Charlott:az éjszakai túletetéssel én azért vigyáznék,mert akkor nagyobb a veszélye annak hogy vissza fog bukni belőle.És veszélyes,ha visszanyeli,vagy nem tud kifolyni a szájából,akkor be is fulladhat tőle.vigyázz vele.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!
Annának BOLDOG 2 HÓNAPOT!!!
Hiberniának BOLDOG NÉVNAPOT!

Timi, köszi az infót Törpiről, kitartás neki! De ez nagyon jó, hogy a vérnyomija már ilyen alacsony, és most már csak napok kérdése a küzdés! Bár én is iszonyú nehezen viselem.
Ma voltam megint a dokinál, ctg és vizsgálat. Ctg-n bébi aludt, de jól meglökdösték a pocakom, felkelt de nem volt így se túl aktív :? doki szerint ok. Méhszáj viszont még zárt, de meg van már rövidülve...nővérke jó fej volt, nyugtatott, hogy akármikor megindulhat a szülés és szerinte akár már ma éjszaka elfolyhat a magzatvíz és pikk-pakk szülök! Hát így legyen!!!!
Doki felajánlotta, hogy befekhetek a kórházba, vagy minden nap bejárok. Természetesen bejárok naponta, úgyhogy holnap újra doki :? Bár, ha esetleg addig megszülök... :wink:

KépKép

KépKép
nadina01

Anyukák! Van egy gyakorló anyuka ismerősöm, aki szintén itt fórumozik és ajánlotta a hasfájós babáknak a hason fekvést, bemásolom, hátha valakinek segít valamicskét a tipp: "azt vettem észre,hogy aki hason fekteti első perctől annak nem igazán hasfájós,sokkal hamarabb tanul meg kúszni is.Nekem Ádi nagyon hasfájós volt,de ő nem is szeretett hason lenni.És én mindig mondogattam magamban, hogy csak 6 hétig tart a hasfájás és tényleg 6 hetes korára elmúlt. Addig meg az a legjobb ha ringatod,nem lehet felkapatni,vagy ha mégis még ilyenkor le lehet szoktatni."
Aztán kitartás a kísérletezéshez! Még akkor én megint rápihenek erre az időszakra, mert látom ez idegpróbáló :oops: Sok türelmet kívánok nektek! Hátha tényleg "csak" 6 hétig tart!

Kriszta, neked jobbulást!

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Átadtam az üzeneteket törpillának. :) Örült neki! :)
Hát igen, már 40 hét 1 napos, de pont most beszéltünk,hogy valószínű mégsem várnak szombatig, mert sok a fehérje a vizeletébe, és akkor holnap megindítják. Úgyhogy nem tudok menni holnap azt mondta :( Most ennyi infót tudok mondani, írok a fejleményekről.

nadina01: neked kitartás!

KépKép

KépKép
t.timi

Timi, még akartam írni neked, hogy köszi a biztatást :D , próbálok még kitartani. Amúgy kislányt várok(de már nagyon :lol: , és Gréta lesz a neve, mivel fiú név nincs így akármi is lesz Gréta lesz :lol: ) Csak arról jutott eszembe, hogy egy ismerősöm mesélte, hogy a barátnője 3 éve szült, végig lányt mondtak az uh-kon, aztán szült egy fiút :shock: . Mindenesetre én bízom a mai modern technikában. De látom Ti felkészültetek mindkét névvel szerencsére.
Hogy viseled amúgy a terhesség elejét? (csak mert én ilyenkor el akartam pusztulni :? , de Te hátha jobban vagy)
Gyere majd és várjuk a törpis híreket, szorítok neki, hogy ne kelljen szombatig várnia! És magától induljon meg a pici! Viszont az már jó jel, hogy voltak 3 perces fájásai is, nem? Nekem még semmi összefüggő fájásom sem volt :?

Többi Új anyuka hová tünedezett? Kismami? Ercsikati? Barba? Meg a többiek?

KépKép

KépKép
nadina01

Na majdnem egyszerre írtunk.
Akkor holnap megy a drukk Törpinek!!!! :idea: :idea: :idea: És várjuk a híreket! (még az is lehet, hogy a bébi hirtelen ma éjszaka beindul :D , ebben a fura időben nem lenne meglepő)

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Hibernia - boldog névnapot!

Lányok köszönjük szépen a köszöntést. :oops:

Olyan furcsa, hogy már két hónapos, de még két hete sincs itthon. Többen már sokkal rutinosabbak nálunk :-)

Meg az is furcsa, hogy azt mondták, hogy onnan számoljunk, ahogy kiengedtek a kórházból, mintha akkor született volna.
Gondolok itt az evésre, alvásra, mozgásra stb. Egyfelől már 2 hónapos, másfelől csak két hetes - a végén tudathasadásosok leszünk :-)

Ma Anna is borzasztó "hisztis" volt, egy ismerős szerint a szél viseli meg a babákat. Napközben szinte semmit nem aludt, a legtöbb összefüggő alvás 45 perc volt, viszont kb. fél óránként sír és cuppog, hogy éhes. Ilyenkor 20-30-at eszik max. Utána büfi, leteszem, és két perc múlva újra ordít.
Reméljük holnap már jobb napjuk lesz.

Törpi, Nadina - kitartás nektek, nehéz lehet.

Ez az infacol ekkora találmány? Lehet mi is kipróbáljuk...

További szép estét és nyugodt éjszakát mindenkinek.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Nadina 01: Mindenképp írok törpiről híreket amint tudok valami ujjat :lol:
Egyébként én jól viselem a terhességet, semmi bajom nincs. egy kis mellfájást és álmosságot leszámítva, de már ez is enyhül. KOPP KOPP :lol: :lol:
Felkészültünk mind a két névből, de egyébként könnyen ment a választás, de mi nagyon kislányt szeretnénk :)

KépKép

KépKép
t.timi

Sziasztok !

Megszületett a kislányom 2010.05.24-én pünkösd hétfőn d.e. 10. óra 10 perckor. 3950 gramm 58 cm.
Uzsokiban szültem császárral. Jól van a pici, egészséges. Tegnap kint volt a védőnő, elmondta a táplálkozással kapcsolatos dolgokat, hogy mit ehetek és mit nem. A gyerek orvos is volt vele, ő meg az oltásokat és hogy már most be kell jelentkezni ortopédiára, mert van egy kötöttség a lábában, de ez nekem is volt, állítólag öröklődik.
Jó sok a haja, lemértük 3,5 cm.
Megyek mert kezd ébredezni a picur.
Csatolok képet róla,
Majd még később jelentkezem.

Üdv.

Cyntia Kép
cyntia2009

Sziasztok!

Mi ezzel szeretnénk kedveskedni nektek:

Kép

További nyugodt és gondtalan babavárást! :)

KépKépKép
bogyra

Igazatok volt, tegnap már lényegesen többet volt ébren Samu. 3 óránként kell ébreszteni, abból csak az utolsó fél óra telt/ telik alvással. Kezdi a fürdést is megszeretni (elviselni). :) Az éjszaka is nyugisabb volt, de ehhez cseleznem kellett. Üvegből kapott enni, mert csak így eszi meg egyszerre a teljes adagját, amivel elvan órákig. Remélem, nem rontom el ezzel. Ha azt látom, hogy nem szopizik nappal úgy, mint eddig, gyorsan visszaállok a régi rendre, és inkább kelek másfél óránként.

Nadi, Törpi, sokat gondolok Rátok! Talán ma... :wink:

Cyntia, gratulálok! Tényleg milyen hosszú a haja! Igazi kislány! :) Jó babázást!

Az evésről jut eszembe. A védőnő mondta, hogy nyugodtan lehet epret enni, mert az allergén anyagok nem jutnak át az anyatejbe. Már be is toltam egy-két adagot, amióta itthon vagyunk. :D

KépKép

KépKép
barbazso

sziasztok

csak gyorsan jelentkezem, próbálok aludni kicsit, rég láttam ágyat... :(

köszönöm a köszöntéseket, tök jól estek!!!! :)

nálunk tegnap pokol volt, 4-től 10-ig újra folyamatosan sírt... este 10-kor bevittük a Heim Pálba, gondoltuk, max. hazaküldenek, de tudjuk, hogy nem súlyos a baj... kapott szélcsövet és kiderült, szorulása volt... :( hülye tápszer állítólag meg azért is sírt, mert rohadt sokat hammog be folyton.

mától változtatunk: 1: nem kap tápszert (vagy minimálisat) 2: folyton cicin lesz, ha ébren van és kajolni akar, mert be kell indítani végre rendesen a tejet... :? tulképp alkalmanként van 60-70, aminek elégnek KÉNE lennie ennyi idősen, de ő zabagép, volt, hogy 120-130-at beevett már tejcit + tápot... azt mondta a doki, ez gáááz, úgyhogy most 75-90-et adhatok / alkalom, de így meg rohadt éhes folyton... (a védőnő azt mondta, egyen, amennyit akar, ismeri ő a határt... hát látszik... :evil: :evil: )

nem tudom, így született-e vagy az a szar táp rontotta el, hogy bélpoklos lett... :?

mindenesetre mától új taktikát kezdünk...

bocsi, hogy nem reagálok, de 7 óta cicizik fél órát hagyott ki, mikor lóbáztam a hordozóban, hogy ne sírjon... :lol:

hibernia

Egy kis mosoly:
Az élet nagy igazsága:
1) Nem tudod elérni az összes fogadat a nyelveddel.
2) Az összes idióta megpróbálja miután elolvasta az elsőt.
3) Az első igazság hazugság.
4) Vigyorogj most mert idióta vagy. :lol: :D :lol:

Kép

KépKép
mayday

Hibernia sajnálom Petit,de legalább tudjátok,hogy nincs komolyabb baj.Megijedtem én is,ahogy olvastam a Heim Pált. :roll:
Azt nem értem,hogy miért kell rendesen beindítani a tejcit,ha Peti 120-akat eszik.Vagy az táppal együtt annyi?Mindenesetre kitartás a folyamatos cicizéshez!!! :wink:

Barbazso,már Samu is másfél hetes naffiú,hihetetlen,hogy mennek a napok... :roll:
Amúgy az éjszakai etetés nálunk is így zajlik,én nem hiszem hogy gáz lenne,Bálint ugyanúgy tud cicizni,hiába kap napi egyszer üvegből.(kopp-kopp).

Lányok,nálatok meddig tart a szoptatás?Azt olvastam,hogy a baba az első 7percben megeszi ami neki kell,utána már csak nyammog.De azért 15-20perc előtt nem veszem le ciciről.

Cyntia,gratula Nektek,szép kislány!!! :D

Az epres hír nagyon jó!!!!!!!!!!!

Többi Anyuka?

Kép

KépKép
mayday

120 táppal... :( de 120-at többet nem adunk, míg nincs 4 kg, max. 90-et / etetés... éheztetjük kicsit... :)

max. 60-at tud a 2 ciciről együtt... de az is másfél óra...
7 perc????? nekünk addig 10 mg ha van....

hibernia

Bálint 60-70-et eszik max 20 perc alatt 1 ciciből.

Néztétek már,hogy 10 perc után mennyit evett?Mi így jöttünk rá,hogy 20 perc után már semmit...

Kép

KépKép
mayday

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?