Pelenkagyűjtő-vödör: én kitettem egy fedeles vödröt az erkélyre, abba pedig uzsonnászacskóba kötve teszem. Így is büdi hamar, de kint senki nem érzi
. Ezekkel a pelenkagyűjtőkkel az a baj, hogy folyamatosan veheted bele a hozzá való zacskót is....
Jim, bárcsak az én párom is így rám lenne kattanva!
De jó lenne, ha menekülnöm kellene előle
.
Nálunk sincs már egy ideje akció, igazából mindkettőnket zavarja a bébi. Amíg még próbálkoztunk, akkor is állandóan elkezdett össze-vissza mozogni a pocakomban már az elején, így a tettek mezejére már nem is léptünk
. Inkább lelkileg hiányzik nekem is, nem akarok "csak anya" lenni a párom számára. A szülés után a tejcsorgás, és a gátseb zavart be állandóan, szóval nehezen rendeződött a dolog, ki is voltam rendesen...
De legalább már tudom, hogy mire számíthatok, és hogy majd az idő megoldja
.
Babaápoló szerek: Őszintén szólva én még most is csak nagyritkán használok fürdetéshez valamit, csak amikor alaposabban hajat mosunk neki. A tiszta vízben is le lehet csutakolni a gyereket, esetleg némi fürdető kell a filctoll- és egyéb foltok lemosásáshoz. Erik is ekcémás volt pár hónapig, naponta 10-szer is kenegettem a gyógyszertári cuccokkal, de szerintem a homeopátiás bogyók segítettek a végén rajta. Azóta is óvatosan bánok minden kencével. A Sudokrem viszont nagyon szuper, pillanatok alatt eltüntetni a kezdődő pirosságot a popsiról, és a nagyon ronda, szinte kisebesedett popót is hamar rendbe hozza. A gyógyszertári popsikrém csak előzetes védelemre jó, ha már piros volt, akkor azzal hiába kentem agyba-főbe.
Mosás: akármilyen hipoallergén mosószert és öblítőt használtok, mindenképpen érdemes minimum egy öblítőszer nélküli öblítést ráküldeni a mosásra, hogy minél kevesebb vegyszer maradjon a ruhákban.
Pumperka, Mni,
Zuglóban építkezünk-15 perc gyalog itthonról-, illetve egy társasházban vettünk meg egy részt, így legalább a kivitelezést nem nekünk kell szervezni. Viszont rengeteg változtatást, extrát kértünk, és a lakás is elég nagy lesz, így rengeteg munka van így is vele. Csak nyáron fog elkészülni, még csak most lett meg a belső falazás. Az eredeti ütemtervet bőven hozzák, szerencsére, úgyhogy mi augusztusban szeretnénk beköltözni, de lehet, hogy egy-két hónapot inkább toljuk, hogy jól kiszellőzzön.
Tali:
minden bizonnyal én is megyek, de mivel elkezdődtek az influenzás kidőlések a párom munkahelyén (pl. ma egy ember onnan ment haza lázasan
), ezért nem merek feliratkozni, mert ha elkapta/elkapja, akkor nincs aki vigyázzon Erikre. Egyébként egyedül megyek, és jó a 3 vendég.
Szülés ideje: ma leguggoltam egy boltban, és alig tudtam felállni. Közben úgy belenyilalt a hasamba - szeméremcsontomba, hogy azt hittem ott szülök meg, és hogy tutira valami baja lett a gyereknek. Azóta mozgott rengeteget, és még egyben vagyunk, de már nagyon nehezen viselem. Mindenem fáj, a csípőm, a bordám, nem bírok állni és ülni, csigalassúsággal, szétterpesztett lábakkal vonszolom magam, stb. Ilyen a végén sem volt Erikkel, és valahogy úgy érzem emiatt, hogy már nem sokáig lesz bent a bébi. A 36. hét végéig azért remélem kihúzom. Kedden megyek dokihoz, kiváncsi vagyok, hogy mekkorának méri.