Új privát üzeneted érkezett!

Kikó, rendben!

Pumperka!

nekem eddig mindig felírta! Nem csinálok belőle problémát megkérem, hogy írja fel a Lilire! Egyébként én már gyűjtöm a fürdetőt meg ilyesmit, mert a tesómnak közgyógya van az egyik gyerekére így sok minden ingyen van.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

- Doktor úr, azt hiszem új szemüvegre lenne szükségem.
- Az biztos, mert ez egy hentesüzlet.....
Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Kikó!

Én már írtam egyszer, azt, hogy Te is hasonló cipőben jársz, mint én. A 3 gerincsérvem miatt nekem sem lehet természetes úton szülnöm, és a császármetszést is csak altatásban végezhetik. Leventével így is történt. Tehát nem voltam "teljes tudatomban" a nagy eseménykor. Utána meg a fájdalom miatt nem voltam magamnál. Sajnos ráérősre vették a fájd. csill. beadását, annyira hozzá vannak szokva, hogy a császáros az gerincérzéstelenítésen átesett és nem érez semmit. Én dobáltam magam mint egy őrült, rögtön felkeltettek a műtét után és vagy 20 perc múlva kaptam az infúzióba fájd. csill.-t.
Kecskeméten pezsgős kúpot adnak, nem beöntést. Programozott császár előtt éjfélig lehet inni, utána a műtétig semmit. Reggel kúp, borotválás (MÉG JOBBAN LEBOROTVÁLNAK, MINT EGY TERMÉSZETES ÚTON SZÜLŐ KISMAMÁT - őket csak alól, a császárosokat teljesen), majd rövidebb-hosszabb várakozás után a műtő.

Nekem a nőgyógyászom azt mondta, hogy higgyem el jobban járok császárral (nagy baba miatt). Másrészt 5 percig nem bírok hanyatt feküdni a derékfájás miatt. Pár óra alatt nekem végem lett volna gerincügyileg.
Az idegsebész azt mondta, hogy lehet, hogy nem történne nagy baj, de lehet, hogy nagyon nagy baj történne (sérv kiszakad stb.), ezt előre nem lehet tudni, nem éri meg kockáztatni.

Sajnos az eufórikus érzés nálam elmaradt, az őrült fájdalomtól még a gyerekem fényképe sem érdekelt a fényképezőgépen. Úgy dobáltam magam, mint akiből az ördögöt űzik.

Nem elrémíteni akarlak Kikó de jól gondold meg, ha meg időben adnak fájd. csill-t akkor túl lehet élni. 4 óra múlva én már tusoltam, a gerincérzéstelenítettek meg egész nap fel sem tudtak kelni. Persze az első találkozás a babával már csodaszép volt. :D :D :D
Nagyon nagyon megnéztük egymást és éreztem, hogy a hangom alapján felismert. Sírtam a boldogságtól.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Király! Hogy létezik, hogy Debrecenben nincs kismamajóga????? 4 napja keresem, kutatom, senki nem tud ilyenről... Ez olyan különleges dolog??? :evil: Már írtam a debreceni kismamás topicba is.
Nem tudom, Ti hogy álltok ezzel, de mostmár szinte sehogy sem tudok aludni. Max. pár órákat, ugyanis akárhogy fekszem, nehezen kapok levegőt. Akkorákat sóhajtozok, mint egy öregasszony! Gondolkodtam rajta, hogy meg kellene próbálni ülve aludni... :?

Kép
pété

Többieknek!

A doki. dátum nélkül előre felírja a szükséges dolgokat. D vit., K vit., popsikrém, köldökcsonk ápoló puder, alkohol, tápszer recept (jó ha van egy a biztonság kedvéért) stb.
Amíg kicsi, a legjobb a gyógyszertári mindenből. Később a Gabi család a legjobb szerintem. A Johnsonsra sok gyerek érzékeny.
Pelenkák közül jó a P., a L., de a Tescos is tökéletes (NEKÜNK LEGALÁBBIS AZ VOLT). A legjobb illatú popsitörlő szerintem a Gabi de egy kicsit drágább. A DM és a Rossmann saját márkái is jók.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kikó!

De jó! Rólad eszembejutott a kálcium!
Szoptatás alatt legalább ilyen fontos lesz! :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit! Akkor Te hogy tudod elviselni a gerincsérved miatt a pocakosodást?

Kép
pété

Köszi Judit... Sajnos attól tartok ez az altatásos lesz velem is. Annyira sajnálom, de még reménykedem ( talán feleslegesen). Igen emlékszem, hogy beszéltünk róla, csak még febr. 5-ig bizakodom egy kicsit! Úgy szeretném látni az első pillanattól a kisfiamat, ha lehet....
Most tök szomorú lettem...
Viszont az egészségem nagyon fontos, úgyhogy még van 6 hetem arra, hogy tudomásul vegyem az elkerülhetetlent...
Atyám, 6 héten belül szülök...

Kép
kikó70

Pété!

Én nagyon nehezen bírom, de hozzászoktam az állandó (igen)erős fájdalomhoz. Így megy már egy évtizede. Van, hogy felkelni sem bírok stb. Sokat edződtem már (Levi majdnem 20 kg). Igazából most terhesen még nem is fáj annyira nagyon a derekam, mint terhesség előtt. Persze ez a fájdalom másoknak nagyon erős fájdalomnak számítana...... :( :( :( :( :( :(
De arról örülök, hogy nem mondtam le, hogy gyerekem szülessen. A világon mindennél jobban szeretem.....Legalább nekem lehet babám (nagy nehézségek árán ugyan), de lehet....

Kikó!
El ne szomorodj! Nem a szülés a lényeg!! A baba a lényeg (szerintem) és ott lesz a kezedben nemsokára.....És nagyon boldog leszel. Én nem bánom hogy császárral lett, csak néha kisebbségi érzésem van emiatt.....Pedig nem annak kéne lennie, hogy ilyen egészségi állapot mellett bevállaltam (bevállaltad!!!)
Nekem sokkal nagyobb küzdelem volt így is, mint az egészségeseknek a szülés. Az csak valameddig tartott (megbántani nem akarok senkit, biztos elviselhetetlen volt némelyek fájdalma a szülés alatt)- viszont én előtte - utána (közben) mindig szenvedek. És néha emberfeletti kínokat élek át. Tehát ne kenődj el, nagy szó a gyerekvállalás a mi esetünkben.
Néha azért is bűntudatom van, hogy a játszótéren én nem vagyok olyan aktív mint más szülő, aki felemeli, leemeli, lecsúszik vele stb. De bepótolom sok meséléssel, könyvolvasással, minden egyébbel amire én is képes vagyok. A fizikai dolgok meg maradnak az apjára, rokonokra (pörgetés, forgatás, lovacskázás stb.)
Szerintem boldog az én Levim így is.

Bocs ha másokat nagyon untattam.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit, egy kérdés még: a tejed, hogy indult be? Nem rosszabb a helyzet császárosoknak? Ettől is tartok egy kicsit...

Kép
kikó70

Köszi a megnyugtató szavakat!!!!

Kép
kikó70

pété ezeket találtam a neten:
kismama-jóga Debrecen: http://www.vrelax.hu/joga.html
http://www.jogakozpont.hu/joga/gyermekjoga.html
linocs

Judit18: nincs szülésznőm, és nem is szánédkszom választani. A múltkor nagyon bejött az épp ügyeletes Ferenci Erzsi-nem bánnam, ha most is ő lenne, de úgy hallottam, hogy sok jó van ott a Kútvölgyiben. Szóval egy jót csak kikapok megint. Meg a dokim ugyis bent lesz -és ő a főnök, benne teljesen megbízom.

Pété: és ugye milyen hihetetlen????

Mona:a Felicitastól - várandós mamamák tanácsadóját kell kérni. De van egy kis átverés a dologban: a képen egy csomó termékminta van benne, a valóságban csak egy cumi meg egy Avent-es cumisüveg.

Juditkecskemet: mindenki mást ad a gyerekenek, másféleképpen adja az ugyanazt is. Es ez igy van rendjén - ha az szeretettel van átszőve. Ezért is vagyunk ilyen színesek és változatosak.

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta!
Ezt olyan jól megfogalmaztad, hogy mindenki másban tud többet adni a gyermekének. Erre én időnként úgy rácsodálkozom itthon, hogy én és a férjem milyen más dolgokkal "szólunk" a gyerekeinkhez. De ez tényleg így van rendjén. :D

Mi elvileg egy napra vagyunk kiírva és a vonalzónk mégis máshogy áll.
Hát pár nap ide vagy oda....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!!!

Bocsi hogy ismeretlenül zavarok,de szeretném eladni a babakocsinkat,amihez tartozik hordozó és textilmózes is!!
GRACO QUATTRO TOUR DE LUXE!!
Nagyon jó állapotban van,szinte újnak néz ki!!
Ha valakit esetleg érdekel küldjön privit vagy mailt a siroki3@freemail.hu-ra!!

További jó pocakosodást kivánok!! :D

Kép
Kép
Kép
Kép

ancsi26

Sziasztok!

Kikó, de jó, hogy végre te is leteszed a lantot! Most már csak a babáddal kell foglalkoznod!

Tand, te meddig dolgozol még?

Pété, úgy látom a "koszos-pelekatartó-bigyó" kérdésedre még senki sem válaszolt. Én nem venném (nem vettem) meg, inkább mindig leszaladok a kukához a teli bugyorral. Attól, hogy nem engedi ki a szagot, meg higiénikus meg stb., én nem tárolnám a gyerekszobában. De ez csak az én véleményem!
Én is gyógyszertári cuccokat fogok használni először, utána pedig maradok a Gabinál és a Rossmannos Babylove pelusnál és popsitörlőnél.

A védőnőm pedig menjen a fenébe!!! :evil: Azt hitte, hogy mert a második gyerekemet várom, már nem is kell az ajándék kupon? Igenis kellett volna!

Bosek, az jó, hogy nálatok a gyerekdoki elvégzi a csípőszűrést! Én utáltam, hogy szegény pár hetes-hónapos gyereket hurcolászni kellett csípőszűrésre, ultrahangra, fülészeti, szemészeti vizsgálatra.
Vendég

Linocs! Köszike a tippeket, csak az a gondom, hogy az első az Józsán van, és sajna nincs kocsi, amivel kimehetnék. Bár itt van a közelben a buszállomás, lehet, hogy nem is lenne vészes kibuszozni. Ennek még utána érdeklődöm. Végülis egyszer vagy max. kétszer kibírom...A másodiknak nekem egy pesti jógaközpontot hoz ki.

Judit! Nagyon egyetértek Fanettával! Nem biztos, hogy a gyereknek arra van szüksége, hogy csúszkálj, vagy rohangálj vele, sokkal fontosabb, hogy a szeretet és gondoskodás.

Egyébként én is meglepődtem, amikor kiváltottam a csomagot, mert nem egészen az szerepelt a képeken, ami benne volt...

Kép
pété

Értelmesen tudok fogalmazni....
Mentségemre legyen, hogy írás közben anyukám kutyájával is foglalkoztam, mert szegény először tüzel, és depressziós. Egész nap gubbaszt, sőt bemászott a hordozójába, és pár óra múlva sem bírtuk kicsalogatni onnan. Patri!!!!!! Mit csináljunk vele? Vagy hagyjuk békén? Olyan szomorú szemekkel bámul rám! :cry:

Kép
pété

Pété: Pulsatilla C12 naponta 2x, de egyébként meg hagyni kell. Ezek a hormonális dilik maguktól jönnek-mennek. Én csak tudom :wink:

KÖRKÉRDÉS:

Judit18 végülis felhajtotta a másik dúlát. Így 3 vendégünk lehetne, 2 dúla, egy szülésznő, mendenki más-más szemszögből, nyilván eltérő személyiségek is. Tuti, hogy egy jógás dúla eszméletlen jó dolgokat tud mondani a lazításról pl. A 2 másik vendég már fix (punktum jelleggel :wink: ), így figylembe véve a fentieket és azt, hogy a 3 vendég költsége 12000 Ft, aminek a ránk eső része, kb. tervezhetően +1000 Ft mindenkire, aki jön, szíveskedjetek határozottan véleményt nyilvánítani, hogy jöjjön-e a harmadik vendég is. Ha két vendég jön, az kb. 15 emberrel számolva, 4000 Ft-os költségben kb. 6-800 Ft/fő, addig nem tudok pontosat, ameddig nem áll össze a létszám.

MEGÁLLT A FELIRATKOZÁS!!!!!!!!
CSAJOK, A TRÓFEÁNAK HÉTFŐN LÉTSZÁMOT KELL MONDJAK, AMI LEFELÉ CSAK ÉS KIZÁRÓLAG (MINT TUDJÁTOK) AZ ILLETŐ KÖLTSÉGÉNEK KIFIZETÉSÉVEL VÁLTOZHAT! MAGYARÁN, HÉTFŐTŐL AKI PLUSZ AKAR MÉG JÖHET, DE AKI NEM JÖN EL, AZ A TÖBBIEKET CSÚNYÁN SZIVATJA, MERT KI KELL FIZETNI!)

lécci, ne ba...tok ki velem!!!!!!!
gyorsan jelezzen vissza mindenki, Niki lesz szíves (UGYE :shock: ) összesíteni, aztán popsikrémezhetünk meg pelusozhatunk is tovább, csak szerintem az 31-éig csak nem lesz senkinek aktuális...
TEHÁT:

1.mpatr: tali 2 fő, 3 vendég jöhet

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Timi, megvan még az első talis emléklap? Átszerkeszthető a vendégekre? El tudod küldeni? Valaki ki tudja nyomtatni a talira?

Kép
Kép

mpatr

Csak egy gyors bekukk,
most nincs időm reagálni, mert fő a vacsi, várom haza az uram. :)
szval nem tudommost akkor újra kezdődött a lista?
akkor:

2.kölyök28: tali 1fő, 3vendég jöhet

ja és Mzx (asszem Neked) köszönöm a töréstesztes linket!!!!
majd leszek hosszabban is, pusszantás

Kép

Kép
kolyok28

Judit és Kikó: nem irigyellek benneteket, Kikó, Veled izgulok!!!

Bosek: hentes állat volt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsu, Te csak nem terhes vagy? Olyan nagy lett mostanában a hasad :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pété, asszem a szarospelustartót az Angelcare-hez ingyen adják. Annyiért megéri, egyébként én egy fillért nem adnék érte. ZAcsiba kötve reggelig szagzárt, onnantól meg minek tárolgatni??

SZEXESEK: érdekes, én nem kívánom mostanság annyira... de most hogy mondjátok.... APA, AZONNAL GYERE HAZA! KÍVÁNÓS LETTEM!! :wink:

Akinek még nincs meg a babatragacs, az csapjon le a felkínált cuccra, ez az egyik legjobb, amit kapni lehet. Nekünk ennek az elődje van, még Gordontól. Egy kattintással betehető az autóba a gyerekülés része, nem kell kötözgetni.

Pumperka, Kistarcsán se kötelező a beöntés, ha szólsz, hogy nem kell.

Kép
Kép

mpatr

Csak gyors bekukk, mert nincs sok időm, de majd igyekszem visszaolvasni.

PATTI!!! Nem válaszoltál mézeskealács ügyben!?!? :roll:

2.kölyök28: tali 1fő, 3vendég jöhet
3.kvaszeva: tali 1 fő, 3 vendég jöhet

Évi

KépKép
kvaszeva

2008. január 31. tali
18 óra, Újbuda Trófea
5.000 Ft/fő

1. mpatr: tali 2 fő, 3 vendég jöhet
2. kölyök28: tali 1fő, 3vendég jöhet
3. kvaszeva: tali 1 fő, 3 vendég jöhet
4. mni: tali 1 fő, 3 vendég jöhet

(bevallom kicsit szíven ütött az összeg... :oops: )

KépKép
KépKép
mni

Hány órától lehet menni? 17-től vagy 18-tól? Mikor is talizunk? :oops: :roll:

KépKép
KépKép
mni

2008. január 31. tali
18 óra, Újbuda Trófea
5.000 Ft/fő

5. linocs: tali 1 fő, 3 vendég jöhet (kések!!!!!)
linocs

Sziasztok!

Kiko!
A tejem itthon indult be igazán az első napon. A kórházban nem tudott még túl sokat szopizni. Állítólag nem a császártól függ, hanem attól hogy minél előbb és minél többet kell próbálkozni. A hormonműködés a méhlepény eltávozásával beindul mkinek.
Később nem volt gond, volt olyan (nagyobb korában) hogy 270 grammot szopott a kettőből. :D :D :D Nem hiába lett óriás!!!!

A többieknek köszönöm az együttérzést és a megnyugtató véleményeket....

Ma voltam dokinál.
BPD: 90 mm = megfelel 36 hétnek.

A lába (vagy a talpa) nem értettem, de nem mérhető, tehát nagyobb mint egy újszülöttnek. A doki jókat derült, és várja a leendő kézilabdás (kosárlabdás?) nemzedéket.

A súlyát nem mondta, csak annyit, hogy majdnem duplája az ilyenkor megszokottnak....

Csoda-e hogy majd leszakad a derekam?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja, és márc. 10-én kell befeküdnöm! És rá egy két napra megcsászároz.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Valaki írt ma a J&J termékekről. Bocsánat, nem emlékszem ki volt :oops:

Szóval mind a védőnőmtől, mind pedig gyakorló anyukáktól hallottam, hogy NEEEEEEEEE! Újszülötteknek nem szabad, mert ekcémát, kiütést, allergiát okoz. A legeslegjobb első időkben a gyógyszertári cucc, amit a gyerekdoki felír.

És itt van egy link (egy másik fórumon rakta fel egy fórumtársam) a pelenkákról, hátha hasznos még:

http://velvet.hu/poronty/2008/01/18/pelenkateszt/

Judit18: örülök, hogy sikerült beszervezned Ritát!!!
pété: bocsánat a másodikért, pedig valahogy úgy néztem, hogy van debreceni helyük is... De megkérdezhetnéd az elsőt telefonon is, hátha tudnak segíteni, van-e másik. Hm?
linocs

Végre gépközelben. Először is:
6. jim: tali 1 fő, 3 vendég jöhet

pepike: én már mindent megvettem a babucinak, viszont pelenkázótáskám még nincs, illetve szeretnék még 1-2 bébiharisnyát. Ha tudsz, hozz, OK?

beöntés: attól paráztam a legjobban, de annyira nem gáz. Reggel kezdett el folyni a magzatvizem, akkor voltam otthon WC-én. délben mentem fel a kórházba, mondtam én ott a szülésznőnek, hogy reggel már kipucolódtam, nem érdekelte 8) Most viszont megnézném magam, hogy spuriztam el a mosdóba, majdnem összefostam magam, a beöntés után. Kb 3 kg még kijött, úgyhogy megérte!!! Mi lett volna, ha vajúdás közben Milóka nyakába zuhan :D (szelek mentek a fájáskor, mindig tolták alám az ágytálat, mert féltem, hogy becsinálok, de nem jött már semmi) Anyukám bablevest evett, mikor velem járta a végét és nem volt idő beöntésre.....a többit képzeljétek hozzá :oops:

borotva: én mikor még láttam mi van odalent, naponta megcsináltam, viszont most csak orvos előtt inkább :lol: Elég nehéz, de Robi besegít...

sex: nekem semmi kedvem úgy december eleje óta, max hetente-kéthetente kívánom meg. ezzel ellentétben drága férjem naponta...szegénykém mindig próbálkozik, de könyörgöm, ÉN ROHADTUL UNDORODOM MAGAMTÓL! Nem is ecsetelem tovább, de mára is ígéretet tettem, majd próbálok alvást tettetni. (milyen jó, hogy ő nem olvassa :oops: ) Na mindegy, marad a kompromisszum, heti 2szer. (most jó, hogy itt van anyukám, ráfogom)

Fénykép felrakáson még gondolkodom, nagyon dagadt vagyok, de ezt a talin úgyis meglátjátok. Judit18: az én fejem is hájas, sőt, mindenem :shock: Szerintem engem sem fog senki megismerni :shock:

ui: tegnap rohadt rossz éjszakám volt, éjjel 2-kor fulladásos köhögésre ébredtem. Ez tartott 1 órán át, annyira kikészült a tüdőm. Kínomban összepisiltem és hánytam is magam. hogy ez mi volt, borzalom. :shock:
Vendég

linocs: a J&J olyan ekcémát csinált a fiamra, hogy fél évig kezelték utána. Nagyon nem jó! Pedig a kórházban is azzal fürdették....a hidrofilos fürdetőkenőcs a tuti, meg a gyógyszertári popókrém. Amikor piros volt, Sudocrem hozta helyre. Most már jó a bőre, nem kell neki a Johnhson most sem, kék Axe a nyerő. (tök büdi) Én vettem Nivea piperéket, de először inkább fürdetőkenőcsözni fogom a babucit.
Vendég

Ja és aki hajlamos ekcémára, ajánlom a Bip hypoallergén mosószert meg öblítőt. Az Ariel és fehér Coccolino is kicsinálta Miluci bőrét. Most már bármivel moshatok, bírja a bőre, de 1 éves koráig inkább hypoallergént használjatok, de mondom, aki hajlamos rá. (én meg anyum is ekcémások vagyunk, de csak bizonyos dolgok hozzák ki- pl nyers csirkehúst, ha vágok, stb....)
Vendég

Gyors bekukk!

2008. január 31. tali
18 óra, Újbuda Trófea
5.000 Ft/fő

7. beuska75: tali 1 fő, 3 vendég jöhet

Én nem is mondok semmit a szex-ről. Majd inkább személyesen a talin! Addig is furjon a kiváncsiság benneteket.

Jó éjt mindenkinek!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Pelenkagyűjtő-vödör: én kitettem egy fedeles vödröt az erkélyre, abba pedig uzsonnászacskóba kötve teszem. Így is büdi hamar, de kint senki nem érzi :). Ezekkel a pelenkagyűjtőkkel az a baj, hogy folyamatosan veheted bele a hozzá való zacskót is....

Jim, bárcsak az én párom is így rám lenne kattanva! :wink: De jó lenne, ha menekülnöm kellene előle :).

Nálunk sincs már egy ideje akció, igazából mindkettőnket zavarja a bébi. Amíg még próbálkoztunk, akkor is állandóan elkezdett össze-vissza mozogni a pocakomban már az elején, így a tettek mezejére már nem is léptünk :(. Inkább lelkileg hiányzik nekem is, nem akarok "csak anya" lenni a párom számára. A szülés után a tejcsorgás, és a gátseb zavart be állandóan, szóval nehezen rendeződött a dolog, ki is voltam rendesen... :( De legalább már tudom, hogy mire számíthatok, és hogy majd az idő megoldja :wink: .

Babaápoló szerek: Őszintén szólva én még most is csak nagyritkán használok fürdetéshez valamit, csak amikor alaposabban hajat mosunk neki. A tiszta vízben is le lehet csutakolni a gyereket, esetleg némi fürdető kell a filctoll- és egyéb foltok lemosásáshoz. Erik is ekcémás volt pár hónapig, naponta 10-szer is kenegettem a gyógyszertári cuccokkal, de szerintem a homeopátiás bogyók segítettek a végén rajta. Azóta is óvatosan bánok minden kencével. A Sudokrem viszont nagyon szuper, pillanatok alatt eltüntetni a kezdődő pirosságot a popsiról, és a nagyon ronda, szinte kisebesedett popót is hamar rendbe hozza. A gyógyszertári popsikrém csak előzetes védelemre jó, ha már piros volt, akkor azzal hiába kentem agyba-főbe.

Mosás: akármilyen hipoallergén mosószert és öblítőt használtok, mindenképpen érdemes minimum egy öblítőszer nélküli öblítést ráküldeni a mosásra, hogy minél kevesebb vegyszer maradjon a ruhákban.

Pumperka, Mni,
Zuglóban építkezünk-15 perc gyalog itthonról-, illetve egy társasházban vettünk meg egy részt, így legalább a kivitelezést nem nekünk kell szervezni. Viszont rengeteg változtatást, extrát kértünk, és a lakás is elég nagy lesz, így rengeteg munka van így is vele. Csak nyáron fog elkészülni, még csak most lett meg a belső falazás. Az eredeti ütemtervet bőven hozzák, szerencsére, úgyhogy mi augusztusban szeretnénk beköltözni, de lehet, hogy egy-két hónapot inkább toljuk, hogy jól kiszellőzzön.

Tali:
minden bizonnyal én is megyek, de mivel elkezdődtek az influenzás kidőlések a párom munkahelyén (pl. ma egy ember onnan ment haza lázasan :roll: ), ezért nem merek feliratkozni, mert ha elkapta/elkapja, akkor nincs aki vigyázzon Erikre. Egyébként egyedül megyek, és jó a 3 vendég.

Szülés ideje: ma leguggoltam egy boltban, és alig tudtam felállni. Közben úgy belenyilalt a hasamba - szeméremcsontomba, hogy azt hittem ott szülök meg, és hogy tutira valami baja lett a gyereknek. Azóta mozgott rengeteget, és még egyben vagyunk, de már nagyon nehezen viselem. Mindenem fáj, a csípőm, a bordám, nem bírok állni és ülni, csigalassúsággal, szétterpesztett lábakkal vonszolom magam, stb. Ilyen a végén sem volt Erikkel, és valahogy úgy érzem emiatt, hogy már nem sokáig lesz bent a bébi. A 36. hét végéig azért remélem kihúzom. Kedden megyek dokihoz, kiváncsi vagyok, hogy mekkorának méri.

Kép

Kép
mzx

Szülés
Kép
Vendég

Kezdek nagyon nyűgös és nagyon terhes lenni...
Olyan érzésem van, hogy mi nem várjuk meg a márciust... :cry:
Vendég

sziasztok!!!

2008. január 31. tali
18 óra, Újbuda Trófea
5.000 Ft/fő

8. pepike: tali 1 fő, 3 vendég jöhet

Aki nem régen azt a szép ágyneműt varratta írja meg légyszi hogy a fejvédőbe milyen bélést raktak????????

Sajna kismamatáskám és újszülöttre való harisnyám nincs:(
Én az újszülött harisnyát a brendonba láttam egyedül, ami tényleg olyan pici, 890.-ért

puszi Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok, látom, jöhet a 3. vendég, légyszi, Judit, szervezd!!!!

Kvaszeva: van 3 mézes? :wink:

Dany: brutál a kép :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én utáltam a gyógyszertárit, mert csúszós és gusztustalan, inkább a sima víz, de azért mázlim is volt, mert Gordon sose volt érzékeny bőrű. Most a dm-es cuccokat vettem, amikortól lehet, azt használom. A Johnsons aránytalanul drága.
Amit még utáltam, az az olaj és a hintőpor. Azok most nem is lesznek. Amikor Gorka született, totál ki volt repedve a kis bőre a kezén, nagyon durván nézett ki. Naponta többször kentem zsíros gyszertárival, na azt pl. az hozta rendbe.

Légyszi tényleg ne nyaljatok be vírust a taliig!!!!

Terhesek: nálam is nyűgösebb a helyzet, mint anno. De ez is naponta változó, van, hogy megmozdulni szutyok, mert itt fáj, ott fáj, meg kinyomja magát és hátra kell dőlnöm mint egy :?: hogy ne essek orra, van, hogy röhögve végigrohanom a napot. Inkább már pszichésen nem kívánom a hajtást.
A saját régi naplóm és a másik topikok böngészése során szerzett tapasztalataim szerint ilyentájt teljesen normális érzés a "mi nem húzzuk végig", aztán mégis végig húzzátok majd a legtöbben.

Mni, Judit18 34 HÉT!!!!! Jól tudom, hogy mostantól (bár koraszülött a csemete) érett a tüdeje?

Mni-Niki: nekem is durva az összeg!!!! De a kajálás 3900+ jatt+ vendég költsége. Ezer Ft-ért, ha mákunk van, olyan infokat kapunk, amikért sokkal többet is megérne. Ettől még egyikünknek sem hiányzott most hirtelenjben ez a ktség a babás készülődésben. De mi akartunk talizni :roll: :roll: :roll:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
FERI???????
:shock: :shock:

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, aztán később még jövök!

Pumperka, BOLDOG SZÜLINAPOT Csengének!

Kép
Vendég

Sziasztok!

2008. január 31. tali
18 óra, Újbuda Trófea
5.000 Ft/fő

8. pepike: tali 1 fő, 3 vendég jöhet
9. Pumperka 1 fő, 3 vendég

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Csak nehogy címlapra kerüljünk..... :lol: :lol: :lol:

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Köszönöm Zsu!

Éppen picit görcsölget is a hasam, csakhogy átéljem a 7 évvel ezelötti eseményeket! :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok Kismamik!

Látom mindenki nagy tali lázban ég!
Képzeljétek itt Miskolcon is lesz mini Tali! Ha minden jól megy,
akkor szerdán! :lol:
Lassan kezdek rendbe jönni!
Nagyon jó az a osso bigyó!

Pumperka! Neked bevállt???
Vendég

Pumerka, :lol: :lol: , ez nagyon jó!

Kép

Kép
mzx

Pumperka!

Én is kívánok Boldog Szülinapot a kisasszonynak!!!!!
Vendég

Akkor neked is használt!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pumperka, király!! :lol:

Boldog születésnapot a kis hercegnőnek!!!

Márti, képeket képünk és hosszadalmas beszámolót! Ti nem hívtok dúlát? :wink: :lol:

Dany, nálad mikor talizunk? CSaphatnánk valamikor egy görbe hétvégét nálatok is a gigapocid megtekintésére!! :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Pati!
Ez egy kicsike tali lesz! Nem olyan nagy! Csak 3 leszünk!
Dúlák nélküli buli! :lol: :lol: :lol:
Majd lesz nektek kép, meg beszámoló!
Képzeljétek az anyóstól teljesen be vagyok depizve!
Most kiment a budira, gyorsan írok!
2 hét múlva elmegy, 1 hetet otthon tölt, és ucccccu vissza!!!!
Nem bííííííííírom!
Meg fogok őrülni!
Nem hiszitek el, de nincs kedvem itthon lenni! :cry: :cry: :cry:
Mi tévő legyek? Mondjam meg, hogy nekem itt az én saját Édesanyám, és ő segít????
De akkor meg mesértődik!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
Na erre varrjak gombot!
Vendég

Még mindíg Ő a Trón Királynő!!!!!!!!!!!!!!!!

Pati!

Gatula a 34. héthez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Úristen!!!! 42 napod van hátra!!!!!!!! Az nem semmi! :lol: :lol:
Vendég

Márti, nagyon megértelek, nekem is ilyen az anyósom. :? Tök sokat segítene, de belehalnék vele egy fedél alatt a gyerekágyas időben... Jó, hogy mondjuk a párom se bírná ki.
Egy ismerős kiscsaj vagy a nagynéném lesz nálunk, ha és akkor, ha szükség lesz rájuk, mert lehet, hogy nem. Gordonnál rajtam lógott mindenki, annyi kaját meg mindent hoztak, hogy egy regimentnek sokk lett volna, aztán amikor 8 hónapos volt, én államvizsgáztam, akkor meg nem jött senki. :roll: Pedig a gyerekágyat vele simán bírtam volna egyedül is.
Az a gáz, hogy még én sem tudom, hogyan mondom neki meg.. tuti sértődés lesz belőle. Bárhogy is mondom. Anyámmal lehet beszélni, vele nem igazán... Úgyhogy már rettegek a dologtól... szóval tök megértelek.
De mégis azt mondom, inkább a sértődés, de ha belemész és nem bírod ki idegekkel, akkor még a tejed is elmehet, az viszont gáz. Szóval valamit találjatok ki a pároddal és ne jöjjön vissza.
Szerintem az jó kompromisszum, hogy ha szükség van rá, csak akkor jöjjön. Az neked is segítség és nem teher onnantól.
Húúúú, nem könnyű :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép

mpatr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?