Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak így bepofátlankodom ide :wink: 8) de itt is szeretnék gratulálni az én legjobb barátnőm Tenci "Kishúgának" :D ErcsiKatinak! :wink:
Katim!

Nagyon sok boldogságot ehhez a Gyönyörűséghez! :wink: :lol:
Örülök, hogy minden okés volt! :wink: Sok tejcit és jó egészséget az egész Családnak! :wink: Szerdán megyek! 8) Pussz!

Lányok!

Mindenki aki mostanság szült és még szülni fog...! :wink:
Sok boldogságot és jó egészséget és sok tejcit és gyors szülést kívánok Minden Anyunak és Babának! :wink: Fiús Anyukra kicsit irigy vagyok! 8) Persze csak jó értelemben! :wink: :D
Főleg Bálint-Anyukra! :wink: Pussz!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Igazi babaeső :-)

Mindenkinek gratulálok!!!

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Helló mindenkinek!!!

Most jöttem meg a dokitól.

Szóval pénteken be kell feküdni,ha addig nincs semmi(magas vérnyomás vagy nem indul meg magától),de ő azt mondta,hogy bármelyik percben megindulhat a szülés és nem biztos,hogy péntekig fog várni a tüneményem :lol:

Méhszáj Cg:1222(ez ugye azt jelenti,hogy 2 újjnyira teljesen nyitva vagyok?!!!) :lol:

Na szóval megvizsgált,de nem volt túl kellemes. :? :cry:

De ez van,a cél érdekében elengedhetetlen :wink: :roll:
Na most megyek

Kép

KépKép
torpilla

Sziasztok!

Ercsikati, hatalmas gratula, sok-sok tejcit kívánok!
Nagyon szép Kendra.
Hibernia, nálunk is ez van mostanság. Egy evés 2 óra, tegnap este 9-től ettünk, 12-kor tudtam letenni. Így reggel 6-kor kelt. De napközben is ez van, kicsit kifáradok.
kriszta15

A 12 az 24 óra, na mindegy.
kriszta15

kriszta hát ez az, akkor megértesz. :? néha csak 5-10 milikre ébred vissza, de ha nem kapja meg, sír... :( mondjuk ez így elég idegőrlő. a védőnő mondjuk azt mondta amíg ilyen picur, benne van a pakliban, hogy ezer évig eszik. néha tényleg csak 2-3 korty hiányzik a nyugalmához... :lol:

képzeljétek, tök büszke vagyok, ruhában kb úgy nézek ki, mint azelőtt... :roll: jó, a combomnál kicsit feszesebb a farmer és a pocakomon egy gumi fogja össze a cippzárat, no de 52-54 kilósan hordtam ezt a gatyót... :shock: tök vicces.
puccosan persze látszik a poci, de ruhában oké a dolog. :)

hibernia

Sziasztok!

Hová tüntetek anyukák? :D Bár gondolom gyerkőc mellett nem egyszerű jönni. Így meg van bocsájtva.

Ercsikati! Kendra gyönyörű!!!! És ezek a kéztartások :lol: Már most igazi csajszis :D
Etenci köszi az infókat és a biztatást, kitartok, bár nem könnyű... de legalább van új bébi kép, amiben most pár napig gyönyörködhetek :D

Törpi, hát ez jó hír nagyon, akkor már bármelyik pillanatban szülhetsz! Majd jelentkezz ám az sms-el! És mindent bele! :D Reméljük nem kell befeküdnöd mert péntekig megszülsz. De miért kéne befeküdni amúgy előbb?

Nekem szüléshez semmi jelek, szóval én még próbálom élvezni a terhességet. Bár nem könnyű.... holnap kíváncsi vagyok mit mond a doki.

Hibernia, Kriszta, kitartás a hosszas etetéshez. De akkor ahogy számoltam a napok csak ebből állnak: etetés, aztán kis idő múlva megint etetés, ... :roll:

Csöpplány, mi volt a dokinál???

Na megyek vissza vasalni, most házimunkával próbálkozom, hátha inkább megszülök végre :wink:

Zsuval mi lehet? Az is lehet, hogy már túl is van a dolgon és ott a bébi a kezébe!

KépKép

KépKép
nadina01

Halihó!

Megjöttünk a csípőszűrésről.Minden rendben van.Kicsi torna,talpingerlés,bővebb ruhák.Ennyit mondtak.Taxi-val mentünk,nem semmi hogy 4ezret elkértek.Aztán kimentünk a keletinél lévő babaruházati boltba,persze elkapott az eső minket.Aztán apu varriált hogy hogy tud értünk jönni,Balázs meg már nyűgösködött,az eső meg esett,plusz apu azt se tudta megmondani hogy hol tud minket felvenni.Én meg felidegeltem magam és kerestünk egy taxit(persze szakadt az eső,persze Balázst jól letakartuk).A taxi visszafelé már 6ezerért hozott minket.Azért kemény hogy keleti-heim pál kórház 2000 ft-os távolság.Na mindegy,már baromira nem érdekelt az ár.Ja és még a kórházba Balázs lepisilte a doktorbácsit,na meg persze saját magát,nálam meg persze nem volt váltóruha,csak egy kisnadrág,meg egy kardigán.Úgyhogy pelus plusz nadrág,pulcsi,és még két takarót rátettem.Remélem nem fázott meg nekem,bár mindig néztem és mindenhol tök meleg volt.Azt hiszem egy életre megtanultam hogy mindig vigyek legalább 1-2 váltóruhát is.Ja és hazafelé jövet hátulról nekünk koccant egy csaj a reptérnél,és annyi volt a magyarázat hogy ő siet a repülőgéphez.Sofőr rendes volt,látta hogy nincs nagy kár,Balázs meg nyűglődött,így elkérte a csaj névjegyét és már jöttünk is haza.Hát elég kalandos volt ez a mai délelőtt.

Tegnap este megint görcsöltünk a kakin,egy órát bírtam hallgatni aztán hőmérőhöz folyamodtam.Szegénynek megint olyan kemény volt,de pikk-pakk kint volt neki utána.Megkérdeztem a doki bácsit,azt mondta hogy sajna a tápszernek van egy ilyen hátulütője,és másképp nem lehet segíteni a picurkán csak hőmérővel.Azt mondta itassak vele kamillateát,az lazítja a székletet,meg nyugtatja a kis gyomrát is.És azt is mondta hogy nem fog Balázs hozzászokni az ilyenfajta kakilási módhoz(mármint a hőmérős segítséghez).

Hibernia:nem tudom hogyan lehetne csökkenteni az etetések idejét.Nálunk változó,van hogy 10 perc,de van hogy 40 perc.Pedig cumisüvegezik.Cicire már szinte nem is teszem,csak nappal.Este lefekvés előtt lefejem amit tudok és azt odaadom még neki.Hát ha vannak itt okosabbak,tapasztaltabbak akik tudnak valami praktikát erre.Mert így nem csodálom hogy te is kifáradsz.

Törpi:hát akkor te már lassan elhagyod a gyereket! :lol: :lol: :lol: Megy a drukk hogy meginduljon magától és ne kelljen majd befeküdnöd,meg indítani.+++++

Nadina:ne aggódj,látod hogy vannak akiknél semmi jel nincs és egyik pillanatról a másikra már babáznak.Lásd Mayday,Charlott,Hibernia,Ercsi!! :D Legalábbis ők engem megleptek,nem volt semmi komoly tünetük,hogy kezdődne valami.Kitartást neked,már csak napok kérdése! :wink:

Na megyek aludni,mert este csak 3 órát sikerült.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

CSÖPPLÁNY-természetesen infót szolgálok :D :wink:
Kati mint tudjátok-hétfőn reggel kórházban kezdett-labor/ctg....de legelső vérnyomi-ami ismét az egekbe ugrott190/110érték......na dokinknak sem kellet több-minden többi eredménytől eltekintve azonnali felvétel......amúgy Kendra semmi jelét nem mutizta,hogy Ő kijönne :D méhszáj tejesen zárt....
több doki konzultált,és egységesen arra az eredményre jutottak azonnali császár....mivel természetes szülés kizárt ilyen vérnyomi mellet és tegyük hozzá még gyógyszert is szedett Kati....40.hétben volt-nincs mit kockáztatni...
fél óra alatt műtős brigád összejött-Katit csak sodorták az események,gondolkodni nem volt ideje.....de ez volt a legtökéletesebb megoldás...a legjobb doki és szülésznő-Én már csak tudom-kétszeresen is :D :D
Mi tétünk két mamivak a kórházba....taliztunk Katival és kihozták Kendrát is :lol: :lol:
LAci meg csak ült és nézett...nézett....nézett.......még nem volt magánál :wink: :lol: :wink:
röviden ennyi de gondolom majd ha megjön Kati Ő is beszámol nektek.....persze ha kicsiKendra engedi :D de Ő már most egy angyal :D :D
Édes a sztorid.....és igen plusz egy táska a ruciknak :wink: :wink: mik lesznek még......mennyi esemény,történés....és ez mind a miénk lesz egy életen át :D :D

NADINA-örülök,hogy könnyíthetek a napjaidon.... :D :D gyönyörködni remélem Én is tudok Te csöppségedben :lol: :wink: és tényleg nincsen sok.....
tetszik nick neved.....szomszéd kiscsaj NADIN-Benedekemmel egyidős....zabálnivaló gyerkőc :wink: :lol:

és köszöni Kati a sok dicséretet.....ha minden okés csütörtökön jönnek haza

legyetek jók-babázzatok gyönyörködjetek és néha pihizzetek....pocisok:hajrá.....

TENCI

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Hibernia, szerintem nem nagyon tudunk mit tenni. Ha egyszer sír, akkor valahogy meg kell nyugtatni. Legalábbis szerintem itt nincs aranyszabály, mint pl. 20 perc egyik, 20 perc másik mell. Mindig ezt mondják. De hiába, ha egyszer éhes. Én azért bízom benne, hogy lesz ez jobb is.
kriszta15

Na halihó!!!

Csöpplány nagyon sajnálom a kis Balázzsal történteket,de szerintem megfázni nem fázott meg.
Na ez a taxi díj nagyon brutális.Habár én nem tudom,hogy Pesten mennyi,de ez egy holibiris összeg(remélem jól írtam :lol: ha nem bocs)

Kati nem is mondtam,hogy Kendra milyen édes,főleg a második képen.Meg lehet zabálni.
Etenci köszi a bíztatást,de már én is nehezen viselem,bár már csak pár nap.

Nadi a doki azt mondta,hogy vagy pénteken vagy hétfőn kell befeküdni,ha addig nincs semmi,de arra jutott hogy mivel hétfő már 31-e ezért inkább 28-án menjek(reggel 7-re és éhgyomorra)inkább előbb,mint később :lol:
Na jó ennek nem igazán örülök,mert ha addig nem jön ki a szivecském igazából potyára leszek bent,de azért így jobb szerintem is.
A szülést meg csak akkor indítják be idő előtt ha felmenne a vérnyomásom(mint katinak)de az enyém az most stagnál és max 140/85.
De aztán ki tudja mi lesz,lehet ott bent azt mondják hogy indítanak.Majd elválik

Kép

KépKép
torpilla

Hallo!!!

Kati,Tenci,Kendra nagyon szép kiscsaj,de ez már a 4D-n is tisztán látszott!!! :D :D

Ez a szoptatás is mumus,ahogy látom.Nálunk is sokáig tart,csak a cumis etetés nem,az kb 10 perc,még a 120is.Nekem meg ugye fáj a sima kajáztatás.

Csöpplány,ez a taxis sztori nagyon kemény.Hihetetlen mennyit elkérnek. :x

Ma kitoltuk negyed órára Bálintot az erkélyre,remélem ez nem gáz.Jól bebugyoláltuk,jól elvolt,aludt.

Na most ennyire futotta,apa itthon,úgyhogy ma család-nap van. :D

Kép

KépKép
mayday

Zsu?

Kép

KépKép
mayday

Halihó!

Zsu most üzent,idézem:"Mai nap 15:38-kor,55 cm-el és 3500 grammal megszületett a legifjabb Túri Gábor."

Hatalmas gratula nekik,sok boldogságot,gyors felépülést,és sok-sok tejcsit!!!!!

Mayday:hát én is lehidaltam,de mivel már elég ideges voltam Balázs miatt,lesz@rtam mennyibe kerül,csak érjünk már haza.De azért kemény hogy 10ezer ft-unkba került ez a kis "kirándulás".
Szerintem nem baj hogy kivitted szellőztetni.Ilyen jó időben már nyugodtan szabad.Főleg hogy csak 15 percre.Én fél órára vittem ki kapásból,mondjuk mi már 3 hetesek voltunk,de nálunk ugye másképp számít a koraszülöttsége miatt!Nyugi,szerintem csak élvezte! :wink:

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok

Zsuuu, gratulálok!! Sztorit várjuk!! Katitól is! :)

Mi ma 1 órát sétáltunk, Peti végig aludt. :lol: 2-en is megálltak (idegenek) a csodájára járni, jól esett... :) :)

Viszont megint nyűgi volt, a kajálás őt is kikészíti... :? cumisüvegből gyors (mondjuk 10 milinként megállunk, mert mohó és félrenyel különben), de ciciről... és megint 20-30 miliket szopik / alkalom... ez kb 20-30 percébe telik. :( na mindegy.

ja a mai vicc sztori: 3x kakkantott be egymás után. :lol: egyszer éreztük, hogy büdös, én mellre tettem, mert tök éhes is volt és akkor végigüvölti a peluscserét, szóval evett 20 milit, tisztába tettük. aztán evett 80 mili tápszert, letettük és 10 perc után sírt, mert utál kakiban feküdni. oké. csere. letesszük és KÉPES VOLT ÚJRA BECSINÁLNI!! :shock: másfél óra alatt 3x tettük tisztába, nem túl takarékos...

csöpplány: sajnálom a szorulást. :( ha váltanátok tápszert? mit is esztek? nálunk nincs gond a terméssel, látod. :lol:

ja, a taxis ügy durva. :( :( mondjuk ma taroltak a taxisok Pesten, én 6000-et fizettem, mert ma voltam varratszedésen és a férjem hívott taxit, ne gyalogoljak az esőben meg ne bkv-zzak 2 órát... :? ráadásul így gyorsabb volt, de nagyon brutál, IX. kerületből a XIII. kerületbe ennyiért... :roll: de hát legalább nem áztam és 1,5 óra alatt megjártam az egészet... :roll:

hibernia

Hibernia:Mi mildibé pre tápszert kaptunk.z speciális tápszer korababáknak,kis súllyal született babáknak.Elvileg 3 kilóig ezt kell kapnia.Aztán valszeg mást fog felírni a dokibácsi.
Nekünk is dagad a májunk Balázs miatt.Mindenki a csodájára jár!Úgyhogy tudom mit érzel.És tényleg az összes topikbaba gyönyörűűűűű!!!!!!!!Ja és nem vagyok elfogult! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

ömlik az eső, nagyon durva. :? :? tök félek... :shock: :shock: utálom ezt az időjárást, jön a világvége.

csöpplány, mi nestle beba hipoallergén izét kaptunk, pedig Peti is 2800 valamivel jött haza, szóval nem volt 3 kg... nálunk asszem ez bevált (koppkopp), lehet nektek is jobb lesz, ha végre váltotok.

hibernia

Csak benéztem fürcsi előtt és lám,Zsu is túl van rajta!!! :D :D :D

Nagyon-nagy Gratula Nekik!!!Jó egészséget,boldogságot és sok-sok tejcsit kívánunk!!! :D :D :D

Hibernia,világvége???Amúgy itt is sz@r,mi sem csipázzuk a vihart. :?

Kép

KépKép
mayday

Zsu! Nagy gratula neked is.

Kati - Kendra tényleg nagyon szép baba.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Zsu hatalmas gratula Gáborhoz!!!!!!!!! :D :D
Sok tejcsit és jó egészséget kívánok!!!!!!!!!!!

Kép

KépKép
torpilla

Sose esik le a köldökcsonkunk... :cry: :x :? Nálatok mennyi idő volt?

Kép

KépKép
mayday

mayday nálunk pont egy hetesen esett le!

hibernia

Zsu, szívből gratulálok!
Úgy látom a köldökcsonkot mindenki utálja. Én is, de nagyon. Nálunk olyan másfél hetesen esett le.
Ez a vihar tényleg nagyon durva volt, szegény kislányom úgy sírt. Én meg pont olajoztam Ádit, Apa hozta a vizet, közben meg próbáltam nyugtatgatni, átöleltem, puszilgattam.
Ja, nálunk a cumi nem bejövős. Úgyhogy ami volt a kismama csomagban, azt odaadtam a kislányomnak. Még csak barátkozik vele. Ádinak mindegyik túl nagy.
kriszta15

Kriszta, hát nem lehet egyszerű két picivel... :?

Milyen kismama csomag? Milyen cumi? Nektek honnan van ilyen? :roll: Én szülés után kaptam egy zacsit, de abban nem volt cumi. Termékminták voltak, sampon, tusfürdő, tea stb.

hibernia

Sziasztok!

Csak egy rövid kukkra, míg a nagy alszik. :)

Gratulálok Mindenkinek először is!!!

Mi, hogy csöpplány is írta, 19-én, 12:50kor megszülettünk. Remélem nem baj, de a szüléstörténetet ide másolom a blogból:

Kedden ott fejeztem be, hogy néha keményedek, majd meglátjuk. A keményedések elmúltak, éjszaka jót aludtunk. Reggel biztos voltam benne, hogy akkor már úgy sem engednek el, aznap még babázunk. Elkészült az utolsó pocakos fotó,9kor elindultunk, 10kor a szülőszoba előtt vártam a dokimat. Megvizsgált, 3 ujjnyira volt már nyitva a méhszáj. Megbeszéltük, hogy akkor burokrepesztés, nincs mire várni. Kiszóltam Gabinak, hogy hozza a fel a táskám, és készüljön fel. :) Azt a riadt tekintetet... Mintha nem tudta volna mi várható. Előkészítettek, utána nst-t csináltak. Minden rendben volt, elfoglaltuk a papás szobát. És vártunk. Az orvosom elment valahová, és dél előtt pár percig nem is került elő. Addig mint aki érzi a vesztét telefonálgattam, nagyokat röhögtünk.Addig nekem volt néhány keményedésem, de nem fájt semmi. Délben megtörtént a burokrepesztés, de nem kaptam oxytocint, hátha alakulnak a fájások. Visszamentem a szobába, a szülésznő szívhangot nézett, kérte, hogy feküdjek le. Akkor jött az első fájás. Azt hittem, olyan lesz majd, mint Kendével, hogy először csak csípked, alig fogom érezni. Ezzel szemben még a könnyem is kicsordult. Itt kapott el először a pánik, hogy ez nem lesz gyerekjáték. Utána jöttek szépen sorban, iszonyatos erővel. Fél egykor már legszívesebben feladtam volna, mikor jött az orvosom, megvizsgált, bő 4 ujjnyi az eredmény, átmentünk a szülőszobába. Ekkor már nagyon-nagyon fájt, alig tudtam uralkodni magamon. Gabi kezét akartam eltörni, ha jól emlékszem. Kb 10 perc múlva kezdtem nyomni, akkor már olyanokat mondtam, hogy maradjon bent, és haza akarok menni. :D Szerencsére mindenki nagyon kedves volt megnyugtattak, és kicsi összeszedtem magam. Ezután 3 tolófájás, és kint is volt Vince.Sikerült a gátvédelem, amin nagyon meglepődtem, mert nem is volt megbeszélve. A végén még kaptam azért egy varratot, egy picit repedtem. El sem hittem, hogy ilyen van, szinte fel sem fogtam, mi történt. Utána néhány kellemetlen dolog jött, utáltam a pocaknyomkodást, nagyon fájt. De akkor már annyira nem érdekelt, végig vigyorogtunk. (Na jó, azért a szomszéd ágyon szülést végigbőgtem, főleg mikor felsírt a baba. ) 2 óra múlva pedig kisétáltunk, és megkaptam az ágyam az osztályon. :)

Kép

Anita

Kép

Kép
anita1984

anita, vince nagyon szép baba!! :) gratulálok még egyszer. köszi a történetet, ügyes voltál. :roll:

nálunk nem tudom, mi van, 10-kor fürödtünk este, 11-re letettük, elaludt, evett 100 milit kb előtte, aztán 3-kor ébredt, evett 20-at! 10 perc alatt és attól 6-ig horpasztott egyfolytában, majd 1 óra alatt evett 100-at és kidőlt, még most is alszik. egész jó a mai részidőnk. :lol:

hibernia

Jó reggelt!!!

Anita,hatalmas gratula,Vince nagyon szép baba!!! :D

Kriszta,hát tényleg kemény lehet két picivel,én olykor eggyel se nagyon bírok. :? :oops: Szóval nagy respect Neked!!!

Hibernia,az én csomagomban se volt cumi... :roll: Esetleg még a várandósba.Mi ugye ma vagyunk 11 naposak,ezért idegesít már az a hülye csonk. :x Látszik,hogy "akarna" leesni,lötyög,de mégis ott éktelenkedik a Kincsem hasán.Idegesítőőőőőőő!!!!!!!!!!!!

Többiek?

Ti mennyi idősen vittétek el először sétálni a Csöppöt?

Kép

KépKép
mayday

Helló!!!

Anita nagy gratula Vincéhez,nagyon szép baba!!!! :D
Köszi a szüléstörténetet!!!

Bárcsak már é is itt tartanék,hogy írom nektek a történetemet.Na de lasan eljön az is. :D :roll:

Mayday nekem a védőnő azt mondta ,hogy ha jó az idő akkor 1.5-2 hét után már nyugodtan ki lehet vinni sétálni fél -egy órára,de úgyis látod,hogy milyen az idő,mert ha cunami van gondolom nem fogod kivinni :lol:

Most jöttem a diabetológiáról végre már nem kell mennem többet,hála az égnek.
Azt mondták a cukrommal nem lesz baj mostmár :lol:
Na most megyek mert főznöm kell

Kép

KépKép
torpilla

mayday, hát nekünk már akkor lifegett a csonk, mikor hazahoztuk hálistennek és onnantól csak 2 nap volt és egy peluscserélnél leesett. hát igen, onnantól tudunk normálisan fürcizni.

ami a sétát illeti, mi hétfőn mentünk ki először, azaz 12 naposan. fél órát toligáltuk, kicsit fújt a szél, úgyhogy felvittük, de tegnap már egy órát tologattuk: míg én toltam, Apus bevásárolt; aztán csere, én beugrottam a DM-be és ő toligálta. zárt térre még nem akartunk vele menni, az utca elég.

hol laksz amúgy pontosan, ha nem titok? mi (én) tök szeretnék lemenni Balatonszepezdre valamikor, csak nem tudom, hogy bírná az Utód.

tényleg lányok, ti mentek nyaralni? vagy pár napra vhová?

törpilla, már tényleg neked sincs sok hátra... :) tök jó, hogy jó a cukker. :)

hibernia

Sziasztok!

Bocsi a bepofátlankodás miatt,de itt is szeretnék gratulálni Charlottnak!
Sok boldogságot,egészséget és tejcsit :D :D
sok puszi:Csenge baba és Eszter

És persze mindegyik anyucinak gratulálok a szép babákhoz,és könnyű gyors szülést a pocakosoknak!

Kép

Kép
lady23

Sziasztok!

Nekem a Felicitas csomagban volt a cumi. A védőnőtől kaptam azt a füzetecskét még az elején, a hátuljában volt egy adatlap, amit kitöltöttem és a 27. héttől lehetett beváltani több üzletben. Mayday, mintha Bálint szájában láttam volna olyan cumit a gmail-en. Nincs fogantyúja és kék valami van rajta. Na az tök nagy Ádinak. Marad a cici.
Ja, kislányom, ha meglátja Ádi kukiját, mindig mondja, hogy cici vagy cica :D
Anita, hatalmas gratula, nagyon ügyik voltatok. Nagyon szép Vince baba!
kriszta15

Ja,az a cumi!!!!Azt akkor egyszer raktuk a szájába,mikor a kép készült,de Bálint se szerette,úgyhogy ment a fiók mélyére.

Hibernia,nem titok,mi Tapolcán lakunk,Szepezd tőlünk 20 perc kocsival.Ha jöttök a nyáron jó lenne összefutni.Hm?

Mi is szeretnénk elmenni valahova,de majd csak nyár végén/ősz elején tudnánk,mert apa aug.20-ig minden nap melózik.De majd elválik,mivel mindig kell a pénz valami másra. :? Sajnos.Pl nem ártana kocsit cserélni,mert ami most van nem túl baba barát,sajna túl kicsi,babakocsi be se fér. :cry: Úgyhogy lehet idén nem lesz nyaralás. :cry:

Séta:nekem azt mondta a dokinéni,hogy 2 hetes koráig ne vigyük,pedig úgy levinném,szerintem neki is jobb lenne kicsit a levegőn.Ha más nem,majd szombaton.

Nadina igen el van tűnve.Lehet már ő is...?

Kép

KépKép
mayday

Mayday, mi két és fél hetesen voltunk először sétálni. De már korábban kiraktam az udvarra levegőzni.
Most evett és totál kidőlt, olyan cuki :D Még képet is csináltattam róla Apával. Ja, és küldtem gmail-re egy korábbit.
Csigaby, akkor is mikor mesélted és most is beleborzongtam a történetbe. Úgy örülök, hogy minden rendben Veletek.
Hogy vagytok?
Nadi nekem is gyanús :)
kriszta15

mayday, hát mi ma is kinn voltunk, másfél órát, irtóra élvezte a dolgot: végigaludta. :) de sírósan indultunk el, aztán a kocsiban bealudt. :) szerintem nyugodtan menjetek, ha jó az idő vagy legalább levegőztesd, benn be tud fülledni nagyon, a lakásban nálunk 26-27 fok van. :?

itt megint dörög amúgy. :?

tapolca, az tök jó. mindig elmegyünk oda, ha szepezden járunk. :wink:

köszi a cumis cuccot, hát ez nekünk lemaradt. én vettem nuk-ot, kis kék, 1 percig szopizza kb, aztán rájön, hogy átverés, nem cici. :lol:

kriszta Ádi gyönyörűűűűű!!! :roll:

hibernia

Halihó!

Tegnap Balázs szépen kakált,olyan édes volt,olyanokat nyomott és hangot is adott neki,apával csak nevettünk.Hát csajok,nem tudom mikor örültem így annak hogy a gyerek összekakilta magát! :lol: Mindig olyan nehezen ment neki a dolog,most meg pik-pakk.Remélem hogy a kamillatea tette meg jótékony hatását.
Ma is levegőztünk,elmentünk a tescoba,utána még sétáltunk egyet a lakótelepen.Balázs megint élvezte,végig aludt! :lol: De mindenki a csodájára járt újfent milyen kis helyes formás baba.Szerintem is nyugodtan levegőztessétek a babókat,olyan jó idő van,nem lesz semmi bajuk.A lényeg hogy kis sapka legyen a fejükön,mert ott fáznak meg a legkönnyebben.

Csigaby:hát nem lehetett egyszerű nektek ez az 50 nap a kórházba,de tényleg Anna nagyon szép és stramm leányzó,nem lesz ezután se semmi baj.Azért mókás hogy a dokik soha semminek nem tulajdonítanak nagy jelentőséget,kivéve ha már nagy a baj.Egyszerűen nem tudom ezt felfogni.A lényeg hogy túl vagytok rajta.

Kriszta:Ádi tényleg nagyon szép baba,és ezek a kék szemek!! :shock: Egyszerűen gyönyörűek!!!!! :oops:

Tegnap itt is olyan vihar volt,nagyon durva volt.Kicsit nekem is olyan világvége hangulatom volt,együttérzek Hibernia!

Mayday:én nem tudom pontosan mikor esett le Balázsnak,de kevesebb mint 10 nap,mert a kórházból már anélkül hoztuk haza.

Hibernia:én akkor kaptam ezt a csomagot amikor a védőnőnél bejelentkeztem.Rögtön pakkal mentem haza.Néztem is hogy alig 6 hetes terhes vagyok és már cumit adnak meg pelust :lol: Lehet te azért nem kaptál mert nem itt voltál akkor Magyarországon?

Anita:szép a szüléstörténeted.Gratula még egyszer a babához!Jajj és természetesen nagyon szép baba.Hát lányok én ebbe a topikba még csúnyácska babát nem láttam! :D Pedig nem vagyok elfogult! :lol:

Nyaralás:hát augusztus végére terveztünk egy pár napos Balatoni kiruccanást.Még nem tudjuk pontosan hova,hugom párjáéknak van egy nyaralójuk és oda mennénk elvileg.De max 3-4 napra csak.Szerintem Balázsnak bőven elég lesz ennyi belőle.

Küldök Nadinak egy sms-t! :) :wink:

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Jó újra olvasni Titeket! Viszont így írni már nem nagyon maradt időm, mert ébresztenem kell a kis kínait.... :D Tegnap jöttünk haza, már alig vártam! Nagy mázlink volt, mert pontban 6-kor született Samu, és ha pár perccel később, akkor csak ma jöhettünk volna. Ráadásul a feje is kicsit sárga lett, ahogy gyógyulnak a lila foltjai (beszorult a szülőcsatornába), és a dokik azt mondták, nem valószínű, hogy hazajöhet, erre a vérvétel eredménye jó lett, és indulhattunk. El sem hiszitek, mennyire örültem!
Ha lesz időm, írok g-mailre bővebben, és képet is küldök. Sajna azt már lassan egy hete nem néztem, így lemaradtam egy csomó mindenről. De majd pótolom.
Amúgy imádom a Fiam! Annyira kis cuki! Persze, totál elfogult vagyok... De ki nem?! :D

Nagyon sokat gondoltam Rátok, gratulálok az új anyukáknak, és kitartást a még egyben lévőknek! Kendra és Ádi tényleg gyönyörűek! Jó kis csapat ez itt... :wink: Szép gyerekeket hoztunk össze. :D

Na, tényleg megyek, mert a mellem mint két dinnye... (Tegnap este kezdett termelni, és mára durrant be.) Bazira fáj. :) És előtte még fürdetni akarok... :roll: Ébresztem Apát, hogy csinálja a vizet.
Puszi!

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, Kovmarti sztoriját tegnap olvastam vállamon a gyerekkel... Annyira röhögtem, szegény baba meg csak rázkódott... :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!!!

Hát Csigaby most olvastam a történeted,el is sírtam magam rajta :cry:
DE ami a legfontosabb,hogy ennyi rosz után itt a jó a kislányotok és ő mindenért kárpótolni fog és elfeledteti veletek ezt a borzalmas időszakot :lol: .
Ana pedig tündéri kislány,és ne izgul mert meg se fog rajta látszódni hogy korababa volt :lol:

Barbazso mégegyszer gratula Samuhoz!!!
Hát akkor nagy szerencsétek volt hogy 6 előtt született Samu szerintem érezte hogy sietni kell :lol:

Na most megyek
sziasztok

Kép

KépKép
torpilla

Sziasztok!

Köszi, hogy aggódtatok értem :D de sajna még nem szülök :? Dokinál voltam délután, persze megint jó sokáig tartott, aztán meg bevásárlás, mert minden diétás kajámat felettem itthon, mondván, arra már úgysem lesz szükség, merthogy úgyis megszülök eddigre....
Csöpplány, köszi az sms-t, de sajna még egyben vagyok :D
Szóval az orvos is azt mondta, hogy "méhszáj még nem az igazi", el is felejtettem megkérdezni, hogy ez alatt mit ért pontosan... mert annyira fájt a vizsgálat, hogy a székről leszállni alig bírtam. Vasárnap megyek újra, aztán, ha addig, vagy akkor sincs semmi, akkor hétfőn megint.... és elvileg akkor megbeszéljük a továbbiakat, mert a cukor miatt nem nagyon akarja, hogy túlhordjam esetleg. Hát bízom benne, hogy már a vasárnapot se várja meg a bébi a hasamban, jóslóim vannak, de semmi több.

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, akkor ez a kamilla tea jó ötlet volt, reméljük innentől kezdve nem lesz ezzel a kakilással baj. Édes lehetett, hogy még hangokat is adott hozzá :lol:
Úgy irigyellek titeket, hogy már kint sétáltatjátok a babákat!

Barba, üdv újra köztünk! Várom a képet, meg a történetet nagyon! És gratula, hogy haza is engedtek titeket, hiába Samu ügyes volt, tudta ő, hogy mikor kell megszületni!

Törpi, gratula a jó cukorhoz! Végre neked se kell menned hozzájuk többet! Amúgy hogy vagy? Valami szülés előjel? Vagy valami? :D
Megszülünk mi egyáltalán valaha... :?: :lol:

Még annyi mindent akartam írni, de már nem tudom. Amúgy délelőtt végig aludtam, emiatt nem jöttem, de azért mert éjszaka meg le se hunytam a szemem... mi volt, nem tudom. Már kezdtem reménykedni hátha szülés lesz, mert egy ismerősöm mondta, hogy ő kétszer is úgy érezte meg, hogy szülni fog, hogy nem találta a helyét... hát én se, de aztán ennyi.

KépKép

KépKép
nadina01

Csak nehogy olyan legyek, mint Kismami, aki állandóan szülni akart, aztán végül jóval később sikerült nekik.

Anita, Vince babához nagy gratula, nagyon szép baba! A szüléstörténet se semmi, azt hittem a második gyerekkel mindig könnyebb, hááát ez sem így van. De gratula neked, hogy így végigcsináltad!

Kriszta, Ádi baba is gyönyörű! Azok a kék szemek... meg a haja is nagyon komoly! :D

KépKép

KépKép
nadina01

Csigaby, elolvastam a történeteteket. Olyan megható, de jó a vége!!! Anna iszonyú stramm csajszi, szóval simán beéri, sőt akár be is előzi a többieket, ez tuti. De persze elhiszem, hogy nagy küzdés volt ez az első időszak, és csak csodálni tudlak, hogy ilyen jól viselted. De megérte mert van egy gyönyörű kislányotok! Azért a dokikhoz lenne 1-2 szavam, bár ez tudom már nem segít. Meg végül is jól alakultak a dolgok. Csak gratulálni tudok neked!

KépKép

KépKép
nadina01

Nadi, pedig mi már megelőlegeztük Neked a szülést :D
Barbazso, ez csak természetes, hogy elfogultak vagyunk. Én meg duplán is. Van egy csodálatos kislányom is, aki számomra tökéletes. Imádom mindkettőjüket!
Várjuk a képeket és a szüléstörténetet.
Köszönöm a dicséreteket Ádi nevében is, igazán jólesik.
Mi nem hiszem, hogy mennénk nyaralni, két kicsi gyerekkel nem lenne egyszerű.
kriszta15

Voltam g-mailen, én is sírtam egy sort. Szörnyű, hogy az ember választ magának dokit, megbízik benne, és... :( Nekem nagy szerencsém volt, hálás vagyok Istennek, hogy rátaláltam erre a dokira. Így a szülés után pedig még jobban értékelem. Vasárnap, hétfőn elutazott, de kedden reggel az volt az első dolga már fél 8-kor, hogy jött megnézni, jól vagyunk-e. Mondtam, mi a helyzet, hogy nagyon haza szeretnénk menni, de lehet, hogy nem engedik még. Erre tök gyorsan utánajárt a vérvételi eredménynek, és rohant be hozzám, hogy hallottam-e a jó hírt. Imádom! :) (Na jó, ez azért túlzás...) :D

Csigaby, jó, hogy végre-végre túl vagytok ezen a nehéz időszakon! Én totál ki lettem volna borulva ettől a helyzettől. Hatalmas dolog, amit már most megtettél a pici lányodért. Büszkék vagyunk Rátok! :wink: És tényleg! Az a kislány gyönyörű! A doki ezek után az előzmények után legalább arról beszélt, hogy milyen fejlesztésekkel, masszázzsal, mozgásterápiával, úszással... tudjátok a leggyorsabban behozni a lemaradást? Én nem nagyon értek hozzá, de a Nővérem és az Anyukám fejlesztőpedagógusok, a bátyámék ikrei pedig 33. hétre születtek. Ők egyelőre csak Dévényeznek azt hiszem.

Jaj, és Lányok! Úgy szégyellem magam, hogy tegnap elfelejtettem írni! Köszönjük a sok gratulációt, külön az sms-ben érkezőket! Bocs, hogy nem válaszoltam rájuk!

Kata ma jön haza?! De izgi!

Ja, és adjatok már valami jó tanácsot, hogy Samu ne nappal aludjon, hanem éjszaka! :D Ti hogy csináltátok az elején?

KépKép

KépKép
barbazso

Halihó!
Kicsit eltűntem, de vagyok. Zűrös volt a hétvége, vendégek+nyűgösködés, persze szigorúan csak akkor, amikor már nem voltak vendégek, mindenki csodálkozott, mikor panaszkodtam egy kicsit, hogy hogy tudunk hisztizni - közben Nórika játszotta a Mintababát, míg hármasban nem maradtunk, akkor aztán torkaszakadtából rákezdett :roll: :shock: . Lehet, mostantól mindig vendégeket kellene hívnunk, úgy tűnik, élvezi a népszerűséget :lol: , mondjuk nem csodálom, már most komoly rajongótábora van :lol: :lol:.
Látom, komolyan beindult a második hullám, nem győzök gratulálni, de megpróbálok :D. Barbazsó, Charlott, Ercsikati, Anita, Zsu, Mazsolita mindannyiotoknak hatalmas gratula a babához, jó egészséget és sok-sok tejet kívánok Nektek, na meg jó ismerkedést az új családtaggal :D, nagyon izgik ezek az első napok-hetek :wink:.
Gmailt még nem tudtam nézni, így az ottani képekre és sztorikra még nem reagálok.
Hibernia, az etetések nálunk is rendesen el tudnak húzódni, mondjuk Nóri csak cicizik, 80-100 között eszik meg, de legalább egyszer bealszik közben (általában inkább 2-szer), így közel 1 óra csak az etetés. És ami az igazi gond, hogy utána ő nem nagyon akar aludni, és az esetek többségében mire elalszik, max. fél-egy órán belül itt lenne a következő etetés ideje, mert ugye az etetés kezdetétől kell nézni a 2 etetés között eltelt időt. Én meg kínlódok, hogy akkor most hagyjam aludni, vagy keltsem fel fél-egyóra alvás után, miután 1-1,5 órát küzdöttünk, hogy elaludjon végre :? :? . Ilyenkor annyira alkalmatlannak tudom érezni magam - csak tippelgetek, hogy az a jobb neki, ha alszik végre, vagy ha eszik rendesen 3 óránként?? Holnap megyünk védőnőcihez, megkérdezem róla, bár eddig nem nagyon győzött meg a tanácsaival...
Csöpplány, örülök, hogy rendben van Balázs csípője, a taxis sztori viszont nagyon durva, meg a koccanás is, zűrös egy napotok volt...Küzdős kaki lemez nálunk 2. napja forog, az elmúlt 2 napban írd és mond egyetlen kakit produkált magától a drágám (már le sem merem írni, mert úgysem hiszitek el: ismét az Apukáját kakilta le fürcsi előtt, ezúttal egy pisit küldve előfutárként :lol: , nem ecsetelném újból az előzőhöz hasonló reakciómat, aki olvasta a sztorit, annak replay, fotó most nem készült, Apa komplett ruhacsere után pedig csak annyit kérdezett a már a kádban relaxáló lányától: ebből ugye nem csinálunk rendszert??? :lol: 8) ). Szóval ez volt az utolsó önálló kaki, azóta csak gyötrődik, erőlködik, vörösödik a feje, de semmi, max. puki. Először én is hőmérőztem (siker), aztán hozattam Apával szélcsövet, na az nagyon működik, de aggódom, hogy magától miért nem megy, ráadásul csak anyatejet fogyasztva...Holnap védőnéninek újabb kérdés.
Folyt.köv. mert így is baromi hosszú lettem...
kovmarti

Még valami azoknak, akik még egyben vannak... Bár gyanúsan nagy a csend máma... :D
Nekem hatalmasat segített az a cikk, amit küldtem, tudjátok, hogy 3 "R" (ritmus, rituálé, relaxálás). A fájások alatt legszívesebben a nagy labdán ültem, és mozgattam a csípőm. Így tök gyorsan túl lettem rajtuk. Két fájás között pedig pihentem, na meg egy darabig még röhigcséltem a férjemmel meg a dokimmal, ha épp bent volt. Ő azon röhögött, hogy kíváncsi, meddig leszek még ilyen. És hogy fakír vagyok-e... :D :D :D De tényleg nem fájt csak az utolsó másfél-két óra volt húzós! Szóval mindent bele!
Törpi, és ha tudsz, kérj meg azért valakit, hogy menjen be, mert hihetetlen nagy segítség már az is, ha fájás közben simogatja valaki a hátad. (Ugye Te mondtad, hogy a barátnőd mégsem mehet?!)

KépKép

KépKép
barbazso

A másik kedvencem, a minden látható ok nélküli üvöltés - biztos, hogy nem éhes, nincs melege, nem fázik, nincs láza, tiszta a pelus, mégis rendületlenül sírunk :shock: :o. Ilyenkor még alkalmatlanabbnak érzem magam, lövésem sincs, mi lehet a baja, próbálgatok mindent, semmi nem segít. Nálatok is van ilyen, vagy csak én vagyok ilyen béna, hogy nem tudom kitalálni, mi a baja??

Súlytémához szólva: +12-vel zártam a terhességet, kórházból -5-tel jöttem haza, az itthoni első héten fogytam még 3,5-t (szoptatás mint best of fogyókúra :D), most megálltam az eredeti súlyomhoz képest +4-4,5-nél, amivel ki vagyok békülve, azt már bármikor ledobom, ha már tudok kicsit mozogni.
Csuklás nálunk is sok van, Nórit csak akkor zavarja, ha altatni próbálom, legjobb, mikor 1,5 órás altatással küzdés után azért nem tud elaludni, mert pont akkor kezd el csuklani :evil: - ilyenkor újabb dilemma, hogy most kivegyem az ágyából, és itassak vele vizet vagy teát, felzaklatva ezzel a szopóreflexét, vagy hagyjam, úgyis elmúlik magától a csuklás, de legalább nem cuppan rá a cumisüvegre és nem kezdi hiányolni a cicit? :? :oops:
Levegőzést már mi is rendszeresítettük, nagyon jókat tud szunyálni a babakocsiban, hihetetlen, de a friss levegőnek tényleg varázsereje van a nyűgös babákra :D.
kovmarti

Halihó!

Nem tudom tegnap mi volt Balázzsal,de egyszerűen nem akart aludni.Fél 9-től fent volt 3/4 2-ig.Ez normális???Evett ivott tisztába tettem,megtutujgattam,aludt fél órát a mellkasomon aztán már ott se volt jó neki.Nem tudom mi lehet vele.Aztán egyik percre a másikra mintha elvágták volna,3/4 2-kor bevágta a szunyát,és fél 6-ig aludt.Azóta is felkel eszik,alszik.Fogalmam sincs.
Megmértem tegnap a hőmérsékletét is,popsiban 37,1-et mutatott.Ebből is le kell venni azt a 0,5 fokot?A lázmérő normál és popsiban is használható fajta.
Vagy lehet hogy a meleg tett be neki?26 fok volt a szobába.Hiába kinyitottam az ajtót,hogy a folyosói levegőt beengedem,de úgyis csak 25 fokra ment le.Aztán nyitottunk ablakot,akkor már lement 23 fokra,de félek Balázs nehogy megfázzon itt nekem éjszaka.De kb miután enyhítettünk a szoba hőmérsékletén,aztán tudott elaludni.Lehet hogy ez volt a baja?
Egyébként Balázson egész nap egy rugi meg egy body van.Ha megyünk sétálni kap egy melegebb kiskabátot meg egy kis nadrágot,plusz sapka,és betakarom a babakocsiba.Aludni meg így alszik és csak egy takaró van rajta duplán hajtva.Szerintetek jó ha így van öltöztetve?Annyira félek nehogy megfázzon.Ez az öltözködés,hogy mit adjak rá,elég lesz-e teljesen megőrít

Tényleg kiküldték a Balázs adó igazolványát.Először csak néztem a postaládát,hogy milyen levél jöhetett Balázs nevére az APEH-tól.Mondom nem hiszem már el hogy az alig pár hetes fiamat is rögtön zaklatják.Poénkodtam hogy vajon mennyi tartozást halmozott fel a fiam ennyi idő alatt (engem zaklatnak már 2 éve ilyen hülyeségekkel hogy elmaradásom van holott már törlő határozatot is kaptam róla hogy mégsincs és elnézést.)És mikor kinyitottam akkor ott volt az adóigazolvány.Én is meglepődtem.

Császáros mamik,ti még mindig véreztek?Mert én még igen.Már 4 hete.Nem vér igazából csak barnázgatás,pecsételés.Kezd elegem lenni belőle.

Kovmarti:nálunk is vannak ilyenek.Először próbálkozom etetéssel,aztán itatás(Nagyon sokat iszik Balázs,de neki a tápi miatt pótolni kell a folyadékot),aztán peluscsere.Ha nyavalyog akkor megnézem hogy melege van-e vagy fázik,lázas-e.Aztán jön az hogy kicsit dajkálom,megpróbálom elaltatni(ez általában sikerül is) és megpróbálom letenni a kiságyba.Többségében sikerrel járok.
Altatás nálam abból áll hogy sétálok vele,ringatom,mellkasra teszem.
Csuklás:nálam az itatás vált be.Utána szépen bealszik ha csak a csuklás zavarta.

Huu,most előre ennyi,mert felébredt Manóka.Majd még jövök.

KépKép
Kép
csöpplány

Barbazsó, üdv újra itt. :)

hát ez vmi front, Peti sem alszik kb semmit napközben, este meg 7-től hajnali 2-ig szunyált, már aggódtunk érte... :?

amúgy meg kis hisztis mostanság nagyon, nem lehet letenni kb, most 6 óta vagyok talpon, még zuhizni sem tudtam, és kb most elaludt. folyton nyűgösködik, pedig minden oké látszólag. :shock:

éjjel képzeljétek 70-et szopizott, tök büszke voltam rá is meg a cicimre is, ez nagyon sok. eddig max 40 volt egy ciciből, az is ritkán. jó lenne, ha beindulna végre, legalább a tápszerrel nem kéne szarozni, mert az meg tök macera, ezért is ilyen sok idő a kajcsi.

nálatok mennyit eszik a baba? Peti alkalmanként ált. 110-120-at zabbant, szerintem ez tök durva. :shock: mondjuk puccosan már 3160 gramm. :roll:

kovmarti: nálunk is ez megy, ez a hosszú etetés, egybefolyás, nagyon fárasztó. :? és néha még 120-130 után is enne és cuppog. :shock: nincs is akkora gyomra!! (mert ha adok még, kiöklendezi... :() amúgy ha alszik én mindig hagyom aludni, tuti nem kelteném fel, mert akkor nem szopizna normálisan, lusta teremtés. :)

furi, hogy ti szorulásról írtok, nálunk a fordítottja van néha. :? mondjuk ez még mindig jobb talán...

tényleg 3 kérdés.

1: ti milyen oltásokat adattok be a kötelezőn kívül? én a rota vírus ellenit tuti, mert félek, hogy ilyen kis aktív emésztéssel kikészítené a vírus. :?

2: milyen vizet adtok? sima forraltat és lehűtöttet? vagy van benne vmi? én még itthon nem is adtam vizet, a védőnő azt mondta, nem kell, pedig tudja, hogy tápszeres...

a 3. kérdést elfelejtettem.

hibernia

kovmarti: ilyen minden ok nélküli sírás nálunk is van. :? elég rémisztő, szerintem csak nyűgik. vagy hideg / meleg front.
a csuklást meg én is rühellem. :evil: szegény végre aludna és nem tud. ettől még nyűgösebb lesz, elkezd sírni, felveszem, cuppog, tövig kapja be a kisujjam, adok neki kicsit, kiköpködi stb stb.

csöpplány: a nyaka alatt ha meleg / hideg, érzed, hogy fázik-e vagy melege van. a kéz nem jó mérő... :lol: mondjuk szerintem nálatok a meleg lehetett az ok most, 26 fok durva. (nálunk is annyi, küzdünk is) 21 fok az optimális nekik, szóval 23-ban nem fázik meg, csak huzat ne legyen. nálunk most is nyitva az ablak, van a fején egy pelus és elvan. alvás közben nálunk is body + rugi (ha az egyik ujjatlan / rövid ujjas, a másik hosszú ujjas) + egy takaró duplán hajtva; sétánál meg body + rugi + kis takaró + a fején sapi. így is izzad kb. :?

de jó, hogy nektek már van adószámotok... :) és ezt automatán küldik? és a taj kártyát? nekünk még csak születési van + lakcím.

a vérezgetés asszem 6 hétig normális. :? de ez nem biztos. én tisztaságit használok már csak, igaz, tena superből is 1 db kellett kb, a műtét utáni éjszakára, akkor jól átvéreztem, de azóta a tena mini is jó volt, pár napja meg tisztasági betéttel nyomulok.

eszembe jutott a 3. kérdés :lol: ti használtok naptejet? milyet? én most szeretnék venni mindenképp, mert az árnyékban is le tud pirulni. oké, egyikünk sem hihetetlenül fehér bőrű, de akkor is.

hibernia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?