Új privát üzeneted érkezett!

Rodina
Hát progeszteront mindenképp.
Mert attól,hogy alacsony lehet az ember terhes.
,csak a terhességet nem tudod kihordani.

Nagyon sok doki kívülről probálja meg a progeszteront pótólni,tehát amikor terhes lesz az ember gyógyszert kap.Van akinél ez bejön,de ha olyan alacsony mint pl nálam volt akkor kevés.

teherbeesés előtt kell beállítani és a peteérést kell serkenteni.
A prof mindíg azt mondja,hogy csak jól trágyázott talajba lehet magot vetni! :lol:

Bar
Az,hogy hanyadik napon nézik a progiszintet függ attól is,h kb milyen hosszúak a ciklusaid.
Vélt peteérés után 1 héttel kezdték el nézni.Ez azt jelenti,hogy minden hónapban havonta 3× mentem vérvételre.
tehát mondjuk a 20-22-24-napon.
Ebból látszik,h emelkedik e.
Vendég

Alziza!

Kösz a tájékoztatást.
Én is clostyt szedtem, és több petém is lett. Aztán 4 hetesen vettek tőlem vért, abban valószínű, hogy néztek progi szintet. Aztán 8 hetesen a vv eredménye már az elhalást mutatta. Igaz nagyon beteg voltam, épp mikor 6 hetes voltam, és kb. akkor is haltak el a babszik.

A doki 4 hetes vv-nél mondta, hogy elég magas az eredményem, lehet, hogy ikrek lesznek. Ezt a progi szintből mutatják ki?

A terhesség alatt mentél minden hónapban 3x?

rodina74

Rodina

nem nem a terhesség alatt.Előtte!
Akkor amikor beállították a progiszintet.Csak ez nálam valamiért nagyon sokáig tartott.

Az a baj ezzel a clostyval,hogy kevés helyen alkalmazzák jól.És közben is kell a vérvétel.Én szedtem a clostyt + medrolt,mert nekem a closty még emelt adagban sem volt elég.

A prof nagy fájdalma,hogy a SOTE II-n kívül nem nagyon alkalmazzák ezt a módszert jól,mert azt mondják időigényes.

Anno a 80 és a 81. oldalon bemásoltam egy cikket.Ha érdekel olvasd el!Érdemes.
Vendég

Alziza!
Köszönöm, háát most egy kicsit elbizonytalanodtam, akkor végül is egy vérvétel az nem oszt, nem szoroz.

Rodina!
Kívánok Neked is minden jót, csak ne add fel! Össze kell jönnie.
Én már vettem ma egy kis szélforgó fa-gólyát, ennek biztos használnia kell :lol:
barrr

Sziasztok!

Korábban írtam nektek, hogy volt egy spontán vetélésem 6 hetesen. Most a vetélés utáni első ciklusban újra terhes lettem:)
Szerintetetek van ilyenkor valami extra dolog amire figyelnem kell?
2X100 mg ultragestan kúpot nyomok minden nap és ennyi. Szeintetetk?
Dina
dina2008

Szia Dina!

Sajnos én nem tudok neked segíteni. Szerintem kíméld magad, pihenj sokat, és minden rendben lesz!

Titokban azért nagyon irigyellek! :oops: :lol:

rodina74

Barr, ilyen fagólyát és is vettem a húsvéti vásáron, hogy jöjjön hozzánk a gólya. Akkor még nem tudtam hogy terhes vagyok, pedig már az voltam akkor:) Szóval biztos használ:)
dina2008

Rodina, azért köszi.
Vegyél te is egy fa gólyát:)
dina2008

Sziasztok!
Egy barátnőmnél hasonló volt a helyzet, vetélések sorozata, idegeskedés, aztán természetes alapanyagú vitaminokat kezdett szedni (de olyat, ami már sok nőnek segített a várandóssá válásban, akinek nem volt szervi problémája), amiről korábban nem tudott, mivel a reklámokból csak az Elevit és a Gravida, esetleg a Materna jut el hozzánk, és mivel szintetikusak, nem sok mindenre jók :( Megnyugodott, rendbe tette a szervezetét, és így már jó "fészket" tudott biztosítani a gyerkőcnek, aki be is jelentkezett gyorsan:)
Nagyon rossz olvasni, amiket írtatok, nagyon megviselhet benneteket! Nekem az első 1 év után jött össze, a második viszont pikk-pakk. Most pedig makkegészségesek, és imádom őket (ahogy mindenki a sajátját!)
Szóval szerintem nagyon fontos, hogy a szervezet fogadóképes legyen, és lehetőség szerint próbálja az ember elkerülni a gyógyszereket, szintetikus anyagokat a saját és a baba érdekében is.
Kriszta
krisztavoros

Kriszta,

jó olvasni a pozitív történeteket. Ezek adnak erőt, hogy az üresjáratok valahogy kibírjuk. Én is próbálok mindent a természetes oldaláról megközelíteni. Legközelebb talán menni fog. :lol:

Dina!

Hát ezek után biztosan beszerzek egy fagólyát! :lol:
Hol lehet kapni? :shock:

rodina74

Sziasztok!

Hát csajok,innen aztán jól eltűnt mindenki......

Remélem,hogy mindenkivel minden ok!!!!!!!!!! :P :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Kép

1 hetes Iza baba!

annus11

Annus
Iza baba még mindig gyönyörűséges!!!!!!!!!!!!! És máris 1 hetes???? :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!
Annus! Ez a lány GYÖNYÖRŰŰŰŰŰ!!!!! :)
Én is ilyet szeretnék! :)
Nekünk ez az első éles hónap... Remélem ne várat sokáig a kistesó... :)
Dy! Hogy vagytok???
Vendég

Annus!

Lemaradtam erről a csodálatos hírről!

GRATULÁLOK!
Gyönyörű Iza baba!
Imádnivaló ! Úgy megsimogatnám a kis kócos haját!

Nagyon sok örömet kívánok! :lol:

rodina74

Annus!

Lemaradtam erről a csodálatos hírről!

GRATULÁLOK!
Gyönyörű Iza baba!
Imádnivaló ! Úgy megsimogatnám a kis kócos haját!

Nagyon sok örömet kívánok! :lol:

rodina74

sziasztok!

Rodina,Adrienne
Micsoda jó hírek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Látom,már mindketten élesítve vagytok!! :wink:

Velünk minden ok. Manócska szépen fejlődik,majd holnap reggel megyünk a 12. heti nagy uh-ra. A vérvételek megvoltak,eddig minden rendben van. A hányingerem,illetve a hányásom nem igazán akar elmúlni/enyhülni,makacsul kitart.... :evil: Már kezd látszani a pocakom is,úgyhogy mát mindenki észreveszi,nem tudjuk tovább titkolni... :D

Puszi mindenkinek,majd holnap jelentkezem,és hozok képek is Manócskáról!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dy!
Várom nagyon a képet a Babácskádról! :)
Nagyon örülök, hogy jól vagytok! A hányinger nagyon rossz, de én nagyon szeretném :D
Vendég

Annus!

én is gratulalok és nagyon sok oromet kivanok a picivel!

Remélem mindenki jol van!

S.Orsi
s.orsi

Adrienne
Kép

Minden rendben volt a mai uh. Manócska szépen fejlődik,izeg mozog,mosolyog,forgolódik.... Alig lehetett megmérni,úgy bokszolt.Ülőmagassága:5,7 cm.
Sajna a nemét azt nem tudtuk még megnézni,mert mire arra került volna sor,hasra vágta magát,és már csak a fenekét mutogatta... De mivel még mindig hányok,és iszonyatos hányinger gyötör,azt mondták,lehet,hogy csajszink lesz....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dy!

Nagyon szép a babád!
Nagyon eleven baba lesz, akár fiú, akár lány! :P

Sajnálom, hogy nem tudtátok meg Manócska nemét, de majd legközelebb.

A hányást sajnálom, de lassan túl leszel ezen az időszakon.

Vigyázz magatokra!

rodina74

Sziasztok!
Háát, gyönyörű a kis Manócska! :) Nagyon formás baba már most! :) Nem baj, ha a nemét nem is tudod még, az a lényeg, hogy rendben legyen, a neme meg majd kiderül! :) Az én fiam a 24. héten mutatta csak meg magát... :)
Vendég

Adrienne
Én azért nem szeretnék várni a 24. hétig..... :lol: :lol: :lol:
Persze tudom,hogy ez nem kívánságműsor! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Merre vagytok lányok? Nagyon eltűnt Mindenki!
Remélem minden rendben Mindenkivel, és mindenhol növekednek a babácskák! :)
Vendég

Sziasztok!

Igen, ez a topik döglődik, én is egy másikban vagyok aktív, de szerettem volna ide is leírni, hátha valaki bekukkant ide bármilyen okból is, hogy kétcsíkos a hcg tesztem!!! :lol: Február 19.-én volt a terhességmegszakításom, és ilyen hamar össze is jött újra a baba!!! Nagyon fogok rá vigyázni, és reméljük minden uh azt mondja majd, hogy egészséges!!! :lol:
melike30
Győr

Sziasztok még új vagyok!Május 15-én megkellett szülnöm a 20 hetes babám mert nagyon beteg volt borzalmasan fáj a szívünk.Minnél előbb szeretnénk újra babát csak megkell várnunk a két hónapot minimum,de amint jobban van a méhem azonnal esünk neki a dolognak nem akarok hónapokat várni mire lehet.Szerintetek nem baj ha előbb elkezdjük a dolget mint ahogy engedett lenne? [/img]

Kép
anyci

Szia anyci!

Nekem február 19.-én kellett megszülnöm a 19. héten a súlyos szívbeteg kislányomat... Sajnálom ami veled történt. A dokik 3-6 hónapot mondanak. Én sem akartam kivárni. Beszéltem több orvossal is, és igazából az lett a konklúzió, hogy a nagykönyvben megvan írva ez a 3-6 hónap, de aztán abban maradtunk, hogy nem védekezünk, 6 hetet amúgy is várni kell, utána pedig ha jön egy rendes menzesz, akkor utána próbálkozunk. Mivel én sem akartamvárni, és várni, így egy másik topicban rendeltem lh (ovulációs) teszteket, és lám, elsőre össze is jött az újabb baba, akire nagyon fogunk vigyázni, és remélem ő már egészséges lesz.!!!!

Sok siker nektek, és az én példám is mutatja, hogy nem feltétlenül kell az a 3 hónap!!! Remélem minden ok lesz így is!!! :lol:
melike30
Győr

Sziasztok!

Melike
Csak halkan mondom:gratulálok! :D Remélem,hogy minden baj elkerül,és egészséges babád lesz!!!!

Anyci
üdv! Sajnálom ami veled történt.... Én ha a helyedben lennék,várnék türelmesen.....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Köszi lányok a biztatást most rám fér nagyon,csak még rossz és csak jár az agyam.Várakozás a legrosszabb de bízom benne hogy amint lehet próbálkozni hamar összejön,mert a nagylányommal gyógyszer mellett estem teherbe,ő vele meg épp abbahagytam a bogyót azon a héten össze is jött.Melike melyik topicon rendeltél ovulációs teszteket?Én se kiabálom el de gratulálok melike :D !

Kép
anyci

Sziasztok!
Melike! Nagyon drukkolok Nektek! :)
Anyci! Tényleg nehezen telt az idő, de én is kivártam a 3 ciklust, amit javasoltak...
Nekünk ez volt az első éles hónapunk, de sajnos most nem sikerült... Nagyon félek, hogy olyan nehezen fog összejönni, mint az eddigi két terhesség... :(
Vendég

Sziasztok!Még azt akarom megkérdezni hogy vetélés után titeket mennyi időre írtak ki táppénzre?Nem kérdeztem a dokit de ő se mondta csak azt két hét múlva kontrolra menjek hozzá de a zárón az van írva a pathológiai eredményért menjek két hét múlva...Úgyhogy most nem értem mi van.Én nem szeretnék hamar vissza menni melózni még lelkileg nem vagyok felkészülve meg nem is könnyű melót csinálok meg idegbeteg helyzet van ott bent most...Augusztusig kéne valahogy kibliccelnem valahogy mert akkor lesz nyári leállásunk 3 hétig.Majd valahogy megoldom csak most úgy érzem nyugalomra van szükségem. :wink:

Kép
anyci

Halihó!

Fogamzás részen belül a 3. topicban (hosszú címe van, nem tudom mi...) lehet esthajnalnál rendelni ezeket az lh teszteket. Gyere, várunk szeretettel!! :-)))

Táppénzzel kapcsolatban nincsenek jó híreim, de hátha neked jobb a dokid, vagy meg tudod oldani. Amint kijöttem a kórházból, szólnom kellett a háziorvosnak, mert a kórházon kívüli létre a táppénzet ő igazolja. Ha terhes vagy is, akkor is a nődoki uh-jára, illetve ajánlására, de a háziorvos vesz fel táppénzre, nem a nődoki!!! Én is mentem 6 hét után hozzá vissza kontrollra, de a táppénz a háziorvos feladata. Ő viszont visszamenőleg nem tudom hogy tud felvenni... :shock: Lényeg a lényeg, és a vetélés utáni héten mentem, és plusz 3 hétre tudott felvenni idegi alapon... :cry:

Kezd el intézni, és Írd majd meg mi lett, mert nagyon érdekel, hogy csak velem csesztek ki, hogy ilyen hamar levettek táppé nzről, vagy ez a rendje... :shock: :roll:
melike30
Győr

Hali!
Tudom hogy a háziorvos ír ki csak azt gondoltam kicsit tovább fog,bár nekem a nővédelmibe kell mennem aztán majd utánna a házidokit megdumálom még egy kicsit húzzon rá pár hetet.Aztán meg a barátnőm azt javasolta hogy menjek el az ő dilidokijához és mondjam el bánatom aztán majd ő kiír még valameddig.Majd holnap többet tudok mert most helyettesítés volt a nővédelmiben és nem találták a kartonom,ráadásul a zárómat tegnap délután kaptam meg pedig pénteken mehettem haza csak a doki rossz kódot írt be és nem tudták előbb kiadni és így ma mentem de nem jött össze :?
Még holnap írok róla mire jutottam.

Kép
anyci

Szia melike!
Ma voltam táppénzt intézni mert még csak most sikerült eljutnom nővédelmibe...Erre a két hétre biztos kiírnak meg tovább is csak szólnom kell nekik amikor megyek vissza mert, a nő azt mondta nem csak két hét jár hanem hosszabb idő mivel ez már nagyobb terhesség volt mint az amit pár hetesen vesznek el.Utána meg úgyis megyek dilidokihoz aztán majd meglátjuk meddig ír ki ő. :wink:

Kép
anyci

Adrienne
Sajnálom,hogy nem jött össze ez a hónap,de drukk a következőhöz!!!!!!! :wink: :wink:

Rodina
Veled mi újság? mikor lesz az első inszemed?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok !

Én teljesen új vagyok ezen a forumon, igazából bármilyen forumon, ugyhogy elnézést ha rossz helyre irok.

Férjemmel immár 7 éve próbálkozunk , egy évig jártunk kivizsgálásról kivizsgálása, második, harmadik és negyedik véleményeket kérni , mesterségesen megtermékenyiteni , csodát várni... Csodát ami nem és nem és nem akar megtörténni. Mindketten "tökéletesen " egészségesnek, fogamzóképesnek lettünk megbilligozva és mégsem. 6év reménykedés és mesterséges tortúra után lapcsolatunk elfáradt és különélésbe kezdtünk majd három hónapig tartott ez a se-veled-se-nélküled állapot , amikor végre feladtuk a szélmalom harcot és újra együtt élünk , merem kockáztatni boldogabban ,mint valaha. ès akkor megtörtént a CSODA ! Elöször fel sem tünt, hogy 39 napnál tartok... persze mindenre gondoltam terheségen kivul.. 43ik napon vettem egy tesztet : pozitiv !!! Szaladtam vissza a gyogyszertárba , vettem meg pár dobozzal... ( az örök pesszimista, biztos rossz a teszt ) mind pozitiv. Férjem idult vigyorral az arcomon 17 pozitiv terhességi teszttel talalt ram délután. Mindketten hihetetlenül boldogok voltunk. Két napra rá , iszonyatos nyillaló, szúró job oldali lhasi fájdalomra ébredtem. Természetesen azonnal ütött a panik es szaladtam az orvoshoz, aki megnyugtatott, hogy ez tejesen normalis söt a kis vérzés is természtes, de ha már itt vagyok vegyunk vért.. Másnap talafonalt: pozitiv. Terhes vagyok. Felhök, Lepkék, Napsütés , az élet gyönyörû! egy hétre rá ujabb vér vétel, ismételt panaszok az el enm múló pecsételô barnás darabos vérzésre, fájdalomra - ne aggódjak, normális.
Ma kaptam egy telefont , a harmadik vérteszt negativ. Ne bánkódjak, úgysem lett volna életképes, természetes kiválasztódás , miegyebek. Már nem süt a nap, nincsenek lepkék s az élet sem tünik olyan szépnek ebben a percben.
Ne értsetek félre, nem önsajnálatot gyakrolok, de muszaj elmondanom valakinek. Családom nincs , a férjem sirva fakadt velem együtt amikor elmondtam. össze vagyunk törve. és minden gondolatunk a meg nem született kisbabánk körül forog.
Van még remény ???
jezebeth

Jezebeth
Nagyon szomorú a történeted, de itt sajna mindenkié az... :?
Soha ne add fel,remény mindig van!!!!

én 2 éve 10 hetesen vetéltem el ikreimmel. Igaz,hogy kicsit sokára,de most újra babás vagyok! Sokat szenvedtünk mi is,de a remény,az nagyon sokat segített!

Gyere bármikor ide közénk,mi megértünk,átéltük sajnos mindannyian ezt a fájdalmas időszakot,és jól esett/esik kibeszélni az embernek a fájdalmat magából sorstársaknak...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Jezebeth!
Remény mindig van! Ne add fel, látod sikerülhet!
Nem írtad, hogy adott-e valamit a dokid a pecsételő vérzésre. Az ugyanis nem teljesen normális ám! És ha nem adott rá semmit, akkor a dokid sem az (már bocsánat). Van ilyen, hogy pecsételget, vérezget a kismama, de azt kezelni kell!!! Ne keseregj, mihamarabb össze fog jönni a babácska, meglátod! :)
(állítólag ilyen szomorú esemény után könnyebb a teherbeesés)...
Vendég

Nem adott semmit. UH-t sem csináltuk,mert ugye : úgysem lehet semmit látni ilyen korán még...
Kell várnunk mielött újra próbáljuk ? A doki szereint nem, mert " ah, olyan kis csepp volt, ha vérzésnek vége , nyugpdtan lehet próbálkozni " ama érzés ami mostanra 9ik napjanál tartok...
jezebeth

Szia Jezebeth!

Sajnálom ami vele történt. :cry:

De kicsit értetlenkednék... azt írtad túl vagytok mindenen, mesterséges dolgokon is. Kaáli intézetet is megjártátok, beültetés is volt???
melike30
Győr

Nem jártuk meg. Dániában élünk. In vitro nem volt , az akkori nögyógyászunk felesleges tortúrának tartotta.
hülye kérdés , de mégis : a mai telefonban az orvos azt mondta nem kell evakuálni az embriót , a test megoldja magától , kis fájdalommal járhat... most egy órája szúró, szaggató fájdalommal küzdök , job alhas / petefészek magasságában. mélyebb levegö vételnél, nyújtódzkodásnál, tüsszentésnél egész méhre kiterjed. Ez a " normális kis fájdalom " amiröl beszélt ?
jezebeth

Ezt a fájdalmat nem nevezném normálisnak... Azt sem tudjátok, hogy mennyi idős terhes voltál... :cry: Én lehet, hogy elgondolkoznék az orvos váltáson, és azon, hogy 7 év után mesterséges megtermékenyítéssel próbálkozzunk... Kaálihoz hasonló intézmény nálatok???
melike30
Győr

Intrauterin inszeminációval ( ondo mesterséges felhelyezése ) próbálkoztunk három alkalommal. három hónapos eltérésekkel. itt ezek után várnunk kell 6 hónapot ujabb próbálkozás elött. Na ezalatt esett verembe a kapcsolatunk, és most azután a pár hetes csoda után itt tartunk. Mennyi idös lehetett ? Talan 5-6 hetes maximum a doki szerint.
Megmondom öszintén mi már feladtuk a reményt tavaly novemberben, az utolsó sikertelen megtemékenyités után. Ez a terhesség valóban egy aprócsodának számitott, amig tartott.
Kaálihoz hasonló intézményben voltunk mesterséges megtermékenyitésen. Egy csak meddöséggel , megtermékenyitéssel , nögyógyászattal s urológiál foglalkozó klinikán.
jezebeth

Szia Jezebeth sajnálom ami veled történt de hidd el van remény nem adhatod fel :!: Én két hete szültem meg a 20 hetes babám mert kromoszóma rendellenessége volt így a megszakítás mellett döntöttünk mert az orvos is azt ajánlotta.Nem könnyű túlélni de tudom hogy van még eséjünk újabb babára és mindent meg is teszünk érte.Meg kell minden lehetőséget ragadni biztos nálatok is vannak olyan intézetek amik ezzel foglalkoznak.Szorítok neked hogy sikerüljön :D

Kép
anyci

köszönöm :)
nem adjuk fel, most legalább tudjuk,hogy nem feltétlen kell az orvos hozzá. legalábbis a férjem ezzel vigasztalgat. koszonom a kedves szavakat mindenkinek, remélem legközelebb már a várandós forumon találkozunk.
jezebeth

Sziasztok!
Köszönöm, Dy, hogy kerestél! :) És köszönöm a drukkot is! :)
Szóval, a mai napon 2 csíkosat teszteltem. Kissé halvány, de 2!!!
2 teszten is!!!)
Most nagyon örülünk, bár kissé félek is, nem tudom, hogy meddig tudok felülkerekedni az aggodalmaimon, de igyekszem nem a rosszra gondolni!
Dy! Ti hogy vagytok? Mocorog már a babácska? Fiú vagy lány lesz?
Vendég

szia!

és mégegyszer,de nagyon halkan. gratulálok!
és ne aggódj,hidd el,most minden rendben lesz!!! mikor mész dokihoz?

Velünk minden ok,Manócska már több mint 3 hete mocorog,és épp ma derült ki biztosra,hogy kislány.... Ma voltunk a 19 hetes nagy uh-n,és hála az égnek,minden rendben van. A szurikat még mindig szúrom,bár mostmár egy kissé körülményesebb. A pocakom nő,mint a bolondgomba....

Ja,mostmár gyere az 1-el felettünk lévő topicba a babásba! Ott találsz képeket Manócskáról is! :wink:

Légy jó,és vigyázz magatokra,és adj hírt rendszeresen magadról!!!! :!: :!:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Adrienne
Mi újság van veletek? Remélem,hogy minden ok!
Adj hírt légyszi magatokról!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Szia Dy!
Köszönöm, minden rendben velünk. Jövő hét végén megyek dokihoz. Addig megpróbálom leküzdeni a félelmemet.
Vendég

Adrienne
ne gondolj a rossz dolgokra,inkább próbáld meg élvezni a kismamiságot! Nekem nagyon sokat segített első időkben a sok munka,és az olvasás. Mindig lefoglaltam magam vlamivel,csak ne kelljen gondolkodnom.... :P

Úgyhogy csak fel a fejjel,és ne gondolkozz!!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?