Új privát üzeneted érkezett!

Mayday, gratula még egyszer, hős vagy. (meg minden természetesen szülő, meg persze mi is :lol:)

szóval most már indulgat nálunk is a tej, az előbb kettőből szopizott 30 milit, ez már királyság. :) mondjuk ő már 70 milit inna ma, úgyhogy tápszerrel pótolunk.

nálunk ma leesett a köldökcsonk! :roll: végre, úgy féltem tőle...

illetve ma nagy volt a sírás-rívás, iszonyú hallani, ahogy üvöltve sír a baba és nem azért mert éhes. :( majdnem elsírtam magam én is, gáz, hogy nem tudunk segíteni. :(

ja meg ma kétszer pisilte össze magát szegény, hogy mindent cserélni kellett... :( állítólag azért, mert oldalt fekszik. lányok, nálatok hogy fekszik?

amúgy ez tök durva, eddig semmit sem tudtam a szoptatásról, még várandós banda, légyszi nézzetek utána, mi hogy megy, mert nagyot lehet szívni, lásd engem. :?

hibernia

Halihó!

Hajrá Zsu,Barba!Reméljük most már hamarosan nálatok is kibújik a bébi!Persze a többieknek is megy a drukk!

Hibernia:én hason altatom Balázst,kórházban is mindig úgy aludt,máshogy nem is hajlandó.Annyi hogy hosszabb ideig büfiztetünk,nehogy visszajöjjön valami.Na meg lefektetés után fülelünk,hogy hátha mégis.Meg van a légzésfigyelő,az jelezne ha baj lenne.

Képzeljétek.Eddig is feltűnt már nekem,de most kicsit kétségbe estem,mert Balázs az egyik bokáját nagyon furán tarja.Nem dongaláb,meg a dokinő se mondott róla semmit,de engem nagyon zavar.Holnap vissza kell vinni a szemészetre,szerintem felviszem vissza,és megkérdezem a dokinénit.Úgyis csak akkor tudok megnyugodni.Az egyik lábát szép egyenesen tartja a másik bokáját meg szinte teljesen derékszögben kifordítja.Folyton feszíti mindkét lábát.De ha masszírozom és ellazul akkor mindkét lába normálisan áll.Anyu szerint csak így kényelmes neki,és szerinte nincs semmi baj,de én akkor nyugodok meg,ha ezt egy doki mondja.Remélem elintézik annyival hogy masszírozgassam neki.Úgy parázok!Drukkoljatok hogy csak én parázom túl,és ne legyen semmi baja a kis lábának. :cry:

KépKép
Kép
csöpplány

mayday, kivétel vagyok, látod én nem éreztem, hogy kezdődik. :)

ruhák: Nekünk 46-os bodyk kellenének... :shock: az 50-esek is nagyok. gáz. :? pedig 3000 gramm, 53 cm. csak hosszú a lába szerintem és így a teste rövidebb vagy nem tudom... :lol:

ja, köszönjük a dicséretet a kisfiunk külsejét illetően. :oops: szerintem is gyönyörű. :oops:

törpilla, mi az hogy indulandusz, ha felmegy a vérnyomid? megindítják? :o

nadina, ercsikati, barbazsó, charlott, zsu olyan furi, hogy ti 38 hetesek is elmúltatok már. :shock:

csöpplány ez a 3 órás etetés hogy megy? én nem keltem fel Petit, ha alszik és így nem pont 3 óránként kajálunk... mikor ő akar... nincs szívm keltegetni... :) meg ő olyan szunyás, 5 perc után bealszik a cicin, dörzsölgetem, semmi, egy-egy 20 milis kaja nálunk fél óra alatt megy le. (egy etetés így 1,5 óra) ja és figyu, a sógornőm szerint a rostos italok hasfájóssá tehetik a babákat! én nem is iszom csak vizet + laktoherbet napi 4x kb meg maci kávét. amúgy én attól tartok, van elég tejem (lenne) csak béna vagyok és benn marad. tök nagy csomók vannak itt-ott, de nem tudok kimasszírozgatni sehogy. fejni meg végképp nem tudok.
amúgy a tápszerrel magával nekem nincsen gondom, inkább attól tartok, hogy megszokja a babó, hogy könnyen jut kajához és hisztizni kezd a cicin. :? olyan nagy lyukak a legkisebbek is... :( sokkal könnyebb üvegből inni, mint ciciből. remélem nem adja fel Peti, míg elég tejem lesz...
ja a lábat illetően, a mi babánknak meg befelé áll a bokájánál... ne izgulj, jó ez így, nem lesz gáz, hidd el. :)
lehet mi is kipróbáljuk a hason alvást, mert ez a minden pisi után ruci csere elég gázos. oldalt fektették a kórházban, mi is ezt csináltuk, de most váltunk szerintem hasra akkor. anyukám is ezt javasolta. :) háton meg tényleg megfulladhat, ha feljön valami, hason szerintem kevésbé.
a légzésfigyelőt én is áldom. :)

nekem 10 nap után szednek varratot... és vmi véralvadásgátlóval szúrom magam, de nem vészes. a vágás még fájdogál nekem is, de csak ha nevetek és lila puklis. :( nálad?

charlott: laktoherbet iszom + more milk bogyókat. már alakulunk. ;)

hibernia

Csöpplány,szerintem no para,semmi nincs Balázs bábijával.Biztos megnézték a kórházban,mikor eljöttetek,és hát azóta is volt vizsgálat,nem?(gyerekdoki,védőnő)Szóval,ha valami lenne,tuti kiszúrták volna.

Hibernia,köszi,HEROK vagyunk mindannyian!!! :lol:
Pisiléssel ma mi is így jártunk,és lehet tényleg az oldalt fekvéstől,mivel tegnap volt itt a dokinő,és azt mondta az a legjobb,ha így alszik.Előtte háton szokott.Hát én nem tom... :roll: Lehet visszaállunk arra,napi 2-3 rugi+a lepedő kicsit sok.
Gratu a tejcsihez!!!!
Ez a köldökcsonk nagy mumus,én is fosok tőle,remélem napokon belül leesik. :D

Barbazso,tényleg vicces!!! :lol: :lol: :lol:

Kitartás csajok pár napon belül már mindenki megszül!!!! :wink: :wink:

Kép

KépKép
mayday

Hibernia a kivétel erősíti a szabályt!!! :wink:
És tényleg gyönyörű Peti!! :D

Én se nagyon keltem fel Bogyókát 3 óránként,de max fél órás csúszással megébred.Nekünk ez így jó. :D

Kép

KépKép
mayday

Jó reggelt!

Zsu, mi a helyzet veled? "Gyanús" szülési jelekkel mi van? Csak nem szülsz épp? :lol:
De látom, hogy rajtad kívül nem akar még senki. Nálam is ugyanaz a helyzet. Tegnap ctg-n ültem 1 órát( :shock: ), mert a bébi bealudt, vagy nem tudom mit művelt, de hiába bökdöstem meg a hasamat is úgy megmozgatták, hogy majdnem kijött belőlem az ebéd....de rá nem igazán hatott semmi. Végül mondta a doki, hogy jó lesz ez. De már nem elég a heti 1 ctg, így legközelebbi 3 nap múlva vasárnap lesz. Mondjuk megnyugtatóbb, ha gyakrabban nézi. Megnézte uh-n is, még nincs beékelődve a feje, lejjebb kell még mennie ahhoz jóval, de doki szerint minden rendben, köldökzsinórban áramlás rendben, meg a méreteire is azt mondta, hogy jó, bár most valami miatt kisebbre mérte a gép: 3100grammra kb. Ezt viszont állítólag ilyenkor nem lehet már pontosan megmondani.

Charlott, akkor neked szombaton döntenek a "sorsodról". Addig akár még be is indulhat valami.

Mayday, a piros szemes dolgot jó, hogy írtad, nekem, ha nem mondják tuti nem jutott volna eszembe. De ha Te is becsuktad, és mégis olyan lett, akkor annyi. Csak hamar rendbe jön!

Hibernia
, csak így tovább a tej dologgal. Tuti beindul és lesz elég, meg Te is belejössz a fejésbe. Ettől félek én is amúgy, hogy tök béna leszek és nem tudom majd kifejni. Már nézek is mindjárt a neten ennek utána, hátha találok valami értelmes leírást, hogy hogyan kell. Sajna a Máv kórházról ilyen szempontból nem hallottam jókat: a csecsemős nővérek nem igazán mutatják meg, hogy mit hogyan kell.
De nektek új anyukák kitartást ebben!

Csöpplány, ne izgulj, szerintem is észre vették volna már, ha Balázs lábával bármi lenne. De, ha neked megnyugtatóbb és úgy is arra jártok mutasd meg a dokinak. Aztán gyere és mond a fejleményeket! De szerintem tutira nincs baja!
A táblázatot meg nagyon köszi! Küldtem privát üzit, mert megváltozott a telszámom és nem bírtam átírni :oops:

Torpilla, gratula, hogy jó a vérnyomid! Látod renden lesz ez! A rokonod története, hogy haza küldték és otthon meg megszült elég ijesztő :shock: Eddig ettől nem féltem, hogy nem veszem észre, ha szülök, de most már figyelni fogok :D

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Most sajnos nagyon gyorsnak kell lennem, mert kb. 15 perc múlva elmegy a net-em, valami kábeljavítás miatt, és nem lesz du. 4-ig! Szóval most gyorsban leírom, hogy mi történt tegnap, aztán este, vagy du. ígérem jövök és reagálok! :D

Megvolt a CTG tegnap ugye! Az eredmény szuper lett, nem úgy tűnik, hogy Kendra éppenséggel szeretne kijönni! Na de a vérnyomásom! :cry: :cry: 170/105 volt! Dokim egyből jött le a járóbetegre - mert fent volt az osztályon - megbeszéltük, hogy most emelem a Dopegyt-et napi 3x1-re, napi 1 MagneB6, mérem a vérnyomásomat folyamatosan és hétfőn úgy tűnik be kell feküdnöm, nehogy gond legyen! Persze ha az értékek a következő 4 napban tartósan 140/90 felett lesznek akkor egyből kórház! Ha nem hétfőn megyünk, egyből vérvétel meg osztályra felvétel, minden. De azt mondta a doki, ha jók lesznek az eredményeim akkor haza is engednek, de mindenképpen fel kell, hogy vegyenek az osztályra. Mindjárt hívom a szülésznőt is, hogy tudjon róla, hogy mi az ábra!

A pisimet folyamatosan nézem, de ott minden rendben! Kendra is pörög 1000-rel, úgyhogy remélem nincs túl nagy baj! Mondjuk most mértem gyógyszer után 40 perccel - 134/103. Elkönyvelem, hogy ez "jó"!

Bocsi, most csak ennyit tudtam, mert tényleg nincs sok időm, de gondoltam megosztom veletek, mielőtt még azt hiszitek már a szülőszobán vagyok! :D

Kép

KépKép
ercsikati

halihó csajok !ismét a porondon vagyok:))
2010 május 13 -án megszületett a kis hercegnőm Alina Tímea
3850 gr és 53 cm nagyon édi baba és jólszopik sokat alszik
nem sírós baba.MIndketten jól vagyunk .A szülés tőrténetet majd máskor mert még nem sikerült kihevernem de aaynit mondok sürrgősségi császárral szültem őt .
Már itthon vagyunk 18 án jöhettünk haza
teszek fel képeket gmailre puszika

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!

Májusi Anyukák, köszi a szoptatásról infókat! :wink:

Hibernia: pontosan mire gondoltál amikor azt írtad, hogy nézzünk utána a szoptatásnak?

Mayday: természetes szülésre készülök én is, de felmerült bennem a kérdés, hogy mennyire irányítjuk mi a szülést, vagy a szervezet teszi a dolgát?

Csöpplány:jobb félni, mint megijedni - ezért szerintem mutasd meg a dokinak Balázs lábá!. Minél előbb kezdük el a kezelést, annál biztosabb a javulás. :wink: Ha egyáltalán baj van! :)

Barbazso: nagyszerű hírek!!! :lol: Szorítok, hogy a Pünkösdi babátok legyen!

Nadina: egy csónakban evezünk! :lol: :roll:
Zsu, Törpilla: hogy vagytok máma?

Nálam semmi, mintha nem is lennék várandós...semmilyen tünetem sincsen! :roll:
Szerintetek mit fog ajánlani a doki szombaton? Meddig lehet túlhordani egy babócát és mivel segítheti elő a szülést?

KépKép
charlott

Sziasztok!

Még minden oké..voltam ctg-n, de semmi. Megvizsgált egy doki, mondta, hogy csoda lenne, ha hétvége előtt vagy akár a héten szülnénk, de azt mondta azért bármi megtörténhet...
Ergo méhszáj 3000
De nem gond nekem ez a 25-e nagyon-nagyon szimpi :D
És egyre biztosabb hogy akkor ikrek fiúnk lesz..kiváncsi vagyok mennyiben fog különbözni a bikáktól :D Bár úgy hallottam a bikák nyugisabbak, könyebben kezelhetőbbek, az ikrek meg kis enregiabomba és nehéz pl napirendet kialakítani nekik..de sebaj... nagyrészt úgy is a személyes vonásai számítanak :D

Hibernia, nagyon jó hír a tejci, csak így tovább! Hogy hogyan kell szoptatni huh... voltunk annó előadáson de szerintem ez kialakul a babának meg az anyának is tanulnia kell. De ha csomós vagy az tényleg nem jó ki kell masszírozni..azt mondták az előadáson, hogy körkörös mozdulatokkal belülről kifelé, a bimbó felé haladva kell mert ha nem szeded kiba tejcit begyulladhat. Amúgy a védőnő nem segít???? Elvileg azért vannak!!!

Csöplány: szerintem sincs gond Balázs lábával, de megértelek és én is inkább megmutatnám a dokinak

Huh csajok nagyon kiváncsi vagyok lehet jövőhéten az összes baba meglesz :D Juj de izgi :D

Kismami: szióka! De örülök, hogy jelentkeztél, már kezdtem aggódni, bár sárgaságra gyanakodtam, akkor szokak tovább maradni a mamák a kórházban.

Nekem szombaton lesz újabb ctg a kórházba..aztán ha semmi kedden szülünk... izgi :D

Mayday..nem semmi lehetett, azt meg nem értem miért nem kaptál fájdalomcsillapítót..lehet hosszabb a vajúdás de legalább nem fáj..vagy a doki sietett? Na mindegy, ők tudják és a lényeg, hogy túlélted, és amit párod írt az alapján tényleg hős voltál :D

Ercsikati: remélem le megy a vérnyomásod..megy a drukk!

Nadina, elküldöd priviben a telcsiszámodat nekem is? Csak ha esetleg egyszerre leszünk a kórházban megtaláljuk egymást :D

Charlott: én is ma nagyon jól érzem magam mintha könnyebb lennék vagy nem is tudom... de azért egy jó szunya jól esne :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Nadi, megkaptam az üzit, köszi!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

charlott csak arra gondoltam, hogy nézegessétek a szoptatási pozíciókat, próbálgassátok, szerintem lehet előre kenegetni a Garmastannal, elolvasgatni, hogyan kell fejni, masszírozgatni... csak ennyi. :)

a kórházban amúgy mutogattak vmit, de kétszer úgy megabajgatták a mellbimbóm, hogy véres izé jött ki belőle. :? ilyen tök durván spriccelt ki vmi vízszerű, aztán rózsaszínes maradt a melltartóm... :( most is tök be van repedezve, persze ez az "áztatástól" is van, mikor csak úgy nyammog a kölyök.

nálatok amúgy van olyan, hogy látszik, hogy éhes, keresgél nyitott szájjal, de túl ideges és nem tudja bekapni, ettől meg elkezd sírni?

ercsikati ez a vérnyomás durva. :? mondjuk én 145-150-re szedtem 3x1-et.

nadina köszi, igyekszünk, a kézzel fejés NEM MEGY. többiek hogy csináljátok? a baba 30 milit ivott ma kettőből, de ha kézzel próbálok fejni, egy csepp sem jön. :(

kismami üdv újra, várjuk a sztorit.

Ja, az esetemről jut eszembe: van ilyen, hogy emiatt császár. :) fájásgyengeség + elfolyt magzatvíz elég indok a császárra, mert ha elfolyik a magzatvíz a köldökzsinór talán kisodródhat vagy nem is tudom.. nem vagyok 100%-ig biztos, de beszéltem egy lánnyal a másik fórumról, neki pont így történt, szivárgás, zéró fájás, ctg jelez - már vitték is... mi 6-7 órát vártunk (ha az estét számoljuk, mikor kezdődött a szivárgás, akkor meg 20-at kb, hogy legyen valami).

zsu, hát te jól tartogatod a babádat. :) jól érzi magát benn láthatólag...

lányok, nem tesztek fel pocakfotókat? ne álljatok le velük. :) :)

hibernia

Ja, anyukák, fejkerületeket mondunk? Nektek mekkora volt?
Nálunk 370.

hibernia

Sziasztok! Már órák óta olvasom a mai termést (közben telefonáltam), és tökre elfelejtettem, mit akartam írni. :roll:

Először is: Kismami, gratulálok! Megnéztem a képeket, mekkora haja van a Kislányodnak! És Józsika hogy védi, vigyáz rá! Szupi lehet végre otthon! Sajnálom, hogy a szülés nem úgy alakult, ahogy tervezted, de a lényeg, hogy Alina egészséges, szép, nyugodt baba.
Na, persze én könnyen beszélek. Ha valaki nehezen emésztené a sürgősségi császárt, az én lennék. :oops: De ilyenkor tényleg csak az a fontos, hogy a Baba érdekeit nézzék, és Vele minden rendben legyen. Na, meg persze a Mamájával. :)

Zsu, legkésőbb kedd... Nagyon izgi! Azért drukkolok, hogy előtte gondolja meg magát Gabi, és induljon el magától. :)

Charlott, elvileg max. két hetet engedik túlhordani a Babát, gyakorlatilag általában már sokkal hamarabb megindítják, hogy ne legyen baj. Mostanában már sokkal elővigyázatosabbak a dokik, mint egy-két(-három) évtizede. Akkor lazán hagyták tovább, ráadásul még a vizsgálati lehetőségek sem voltak ilyen jók, mint most.
Nekem azt mondta a dokim, hogy először méhszájtágító zselét adnak (kennek), aztán nem tudom, mi a következő lépés. Talán burokrepesztés, amitől elvileg beindulnak a fájások, és ha még az sem elég, akkor oxitocin infúzió. Na, attól már tuti beindul a dolog... Ha közben valami bajt észlelnek (mondjuk lassul a baba szívverése, vagy ilyesmi), akkor császár a vége. Ja, a méhszájtágításnak van egy brutkóbb módja is, a kézzel tágítás. Sok doki még úgy csinálja. Ez állítólag eléggé fáj, viszont a zseléhez képest órákkal is lerövidíti a vajúdási időt. Ezt a dokim mondta, de megbeszéltük, hogy csak akkor csinálja, ha én könyörgöm érte. :D Alapból ő zselés doki. :) Meg hát arra valószínűleg nem lesz szükségem, ahogy alakulnak a dolgok odalent. :D
Ja, és köszi a drukkot! Tényleg cuki lenne egy pünkösdi kiskirály! :D Ne értsetek félre, nem tartom jobbnak Samut a többiektől, csak tudjátok, van ilyen hagyomány... :D Pár év múlva már megküzdhet az igazi pünkösdi király címért. :D Majd gyakorlunk... :lol:

Kata, akkor most hétfőtől tuti kórház?! Azért remélem, a vérnyomásod marad 140 alatt, és nem indítják meg a szülést hamarabb! Bár szerintem Te is úgy gondolod, hogy mindent Kendráért...
Tegnap megkaptam a tudakozó kártyát. Te rendeltél végül kancsót? Az a vicc, hogy nekem régen volt egy (Brita), és gőzöm sincs, hol van azóta... Mindenképp jobb lenne, mint állandóan dobálni ki ezt a rengeteg ásványvizes üveget. Még így is, hogy szelektíven viszik el tőlünk a szemetet...

Csöpplány, mivel masszírozod Balázst? Az egész testét szoktad? Fürdés előtt vagy után? Nagyon sokat segítesz neki ezzel, hogy később az óvodában és az iskolában ne legyenek majd gondjai. Meg a baba-mama kapcsolatnak is nagyon jót tesz. Az ember nem is gondolná, hogy egy babamasszázs mire képes, de mindenkinek ajánlom!
És hát ha attól ellazul, és a lába is kienged, remélhetőleg tényleg nincs semmi komolyabb baj, de én is megmutatnám dokinak.

Ez a szoptatás dolog tényleg nagy mumusnak tűnik így első babánál. Én épp attól félek, amit Hibernia írt, hogy majd ott úgy megmutatják, hogy az már fáj... :D Több helyen is olvastam, hogy már az első naptól masszírozni kell, és próbálni fejni, mert ezzel is elősegítjük a belövellést. Bízzunk benne, hogy mindenkinek menni fog!

Erről jut eszembe. Tegnap szó volt róla, hogy sokan érzékeltetik, hogy aki nem szoptat, az valamit rosszul csinál biztos... Én attól vagyok totál kiborulva, hogy mindenki ezeket a hülye terhességi csíkokat firtatja, mintha nem lenne bebizonyított, hogy ha hajlamos vagy rá, akkor kenhetsz rá akármit, nem fog sokat érni. Én már az elejétől mindenfélével kentem, de tök hiába, és kicsit frusztráló, hogy minden héten megkérdezi vagy a védőnő, vagy a doki, vagy az asszisztensnő, hogy kenem-e. Aztán mire bezárul a kör, elfelejtik, hogy már kérdezték, így hónapok óta nem telt el vizsgálat úgy, hogy ne hozta volna valaki szóba. :twisted: :D

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Idő közben lett internet, gondoltam kihasználom és gyorsba írok nektek egy-két szót, mondatot! :D

Zsófesz!
Hétfőn tuti kórház, de még kétséges, hogy be kell-e feküdni vagy sem! Papíron bent leszek, de lehet hazaengednek eltávra! :D Azért kell, hogy felvegyenek az osztályra, mert ugye a Kútvölgyi március 1-től fizetős, mint járóbeteg, de fekvő beteg még júli 1-ig nem! Szóval amilyen vizsgálatokat csinál a doki, azokat elvileg a járóbetegen kéne végezni több tízezerért, de így ki tudjuk kerülni, ha felvesz fekvőre! Szóval édes drága aranyos dokim van! :D Imádom! :D Remélem azért érthető volt! :D Képzeld ma megjött az újság előfizetésem első száma! :D Nem túl nagy szám ez az Éva magazin, de hát úgy nyertem! :D Kancsót rendeltem 6.000,-Ft-ért két szűrővel. Mondjuk még nem avattuk fel, mert feltankoltam egy csomó ásványvízzel, és addig amíg el nem fogy nem akarnám felavatni, mert akkor tuti az ásványvíz ott "rohadna" meg ahol éppen most van! :D De nagyon okos dolog ám! Szerintem megéri!

Hibernia!
A vérnyomásommal pusztán az a baj, hogy a rendelőben mérnek ennyit! Most például hazajöttem anyától a kajálásból megmértem, és 136/89 volt! Ami szinte tökéletes! :D De azért a doki parázik nehogy baj legyen! Mondjuk én is úgy vagyok vele, hogy bármit megteszek, csak nehogy baja legyen Kendrának! A fehérjét folyamatosan nézem a pisiben, de az hála istennek negatív! Szóval azt hiszem kezdek megnyugodni, és így remélem a vérnyomi is stabilizálódik.

Kismami!
Üdv. újra köztünk, és még egyszer gratula ehhez a gyönyörűséges kislányhoz! Józsika tényleg tökre édes, ahogyan védi, vigyáz rá! Sajnálom a sűrgősségi császárt, de biztos jó oka volt a dokinak rá! :D És most már tényleg az a lényeg, hogy a lányzó veletek van, és most már tényleg a kezedben foghatod! Jó egészséget még egyszer Nektek!

Zsu!
Köszi a drukkot, de tudod itthon szinte tökéletes a vérnyomásom! :D De már kedd éjszaka azzal álmodtam, hogy másnap a CTG után nagyon magas lesz a vérnyomásom, és a doki nem fog hazaengedni, meg hasonló hülyeségeket! Na most ezek után legyen jó a vérnyomásom a kórházban! :S Ezt meséltem a dokinak, és mondta, hogy tuti hogy már tudat alatt is rettegek a vérnyomásmérőtől! De amíg Kendra jól érzi magát és egyfolytában - ahogyan most is - bulizik, addig nincs gond! Mondta azt is, hogy amíg a közérzetem is jó, és jól érzem magam a bőrömben és a fehérje is rendben, addig ő is nyugodt! De hát majd a hétfői labor "elmond" mindent! :D

Most megyek!
De még jövök! További szép napot! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Ja, már értem! Tényleg tök rendes a dokid! :wink:
Hát igen, jobban ki tudnál használni egy Kismama előfizetést, de ajándék lónak... :D Majd nyáron a napozáshoz jól jön egy kis olvasnivaló. :D
Az Anyák lapjához és a Baba Magazinhoz mindig megkapod az ajándékokat is? Mert én Kismamára akartam előfizetni, de ott akkor nem küldenek ajándékot. Viszont minden hónapban megveszem mindhármat, szóval jobban jönnék ki az előfizetéssel... Így akkor csak a Kismamát venném teljes áron havonta a boltban.

Én az első klinikás ctg után tökre féltem, hogy magas lesz a vérnyomásom, és elkezdtem baromi lassan, mélyeket lélegezni, erre olyan alacsony lett, mint a terhesség alatt egyszer sem! :D Kérdezte is a szülésznő, hogy mindig ennyi szokott-e lenni. :D :D :D

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés, épp alszik végre Nórika. 1-2 oldalt visszaolvastam, megpróbálok reagálni is, de tényleg kutyafuttában.
Szóval napirend - én aztán igazán napirend párti voltam előzetesben, de a drágám úgy borított mindent, ahogy az egyetlen könyvben sincs benne...Konkrétan nappal nem nagyon alszunk, egyszer, max. 2-szer hajlandó aludni fél óránál többet, a többit ébren tölti, mostanában leginkább sírva, mert nehezen megy a kaki. Néha annyira sír, hogy cicire teszem, de persze nem eszik, csak megnyugszik, erre viszont nem akarjuk rászoktatni, mert aztán mindig cicin lenne. Szóval az elmúlt 1-2 napban leginkább szenvedünk napközben, általában egyszer alszik 2-3 órát, a köztes időben meg próbáljuk elvonni a figyelmét a hasfájásról - játék, cumi, felfedező séta a házban, stb.
Cserébe viszont éjszaka jól alszik, van, hogy 5-6 órát is egyhuzamban, általában 9-9:30 körül eszik este, utána max. 1-1,5 óra míg elalszik (mondom, úúútál aludni a drága :)), aztán legközelebb 3-4 körül kel, gyors kajcsi, majd még gyorsabb visszaalvás újabb 3-3,5 órára, így 8-9 körül indul a nap. Szóval ő a napi alvásszükségletét 2-3 adagban letudja, a maradék időben szórakoztassuk :), ennyit a napirendről... :shock: :lol: , pedig én tényleg megpróbáltam, de ő tesz az egészre :lol: . Ja, és veszekedni máris megtanult, oltári, ahogy veszekedve utasítja el a cumit, mondván, hogy nekem az IGAZI CICI kell, nem érted, ANYAAA???!!! :lol: :lol:
Fejőgép - kézi fejőt vettem, de néha, amikor teli mellet kell lefejnem (este), azt is bánom, hogy nem elektromos, kézzel pláne megőrülnék...meg sem próbáltam. Aki kézit vett, és még nem szült, már most kezdjen el gyúrni stresszlabdával alkarra, szükség lesz rá!
Tejci - én már itthon, miután beindult a tejem, de még nem volt elég neki, kezdtem el tejszaporító teát inni, na meg lelkesen fejni, minden etetés után, nem tudom, melyik hatott igazán, de most aztán nem győzöm kifejni a maradék tejet, és nem azért, mert nincs étvágya a kis bélpoklosnak :D.
Hordozó - mei thai-t vettünk, de csak 3 hónapos kortól ajánlják, addig karban vagy mózesben.
Megyek, próbálok sűrűbben jönni, csak nappal nem hagy a drága, amikor éppen alszik, akkor próbálom utolérni magam vagy házimunkában, vagy alvásban (általában az utóbbi :)), este meg már hulla vagyok.
Kitartás mindenkinek, Mayday, Kismami, gyönyörűk a babák, gratula mindkettőtöknek!
kovmarti

Hibernia:nálunk Balázs kis súlya miatt kell a 3 órás étkezések.Hogy biztosan gyarapodjon.Nekem sincs szivem felkelteni,de hát ez van.Majd ha eléri a 3,5 kg-ot akkor lehet hogy már hagyni fogom.Az végülis már csak 1 kg! :lol:
Ezt a rostos dolgot nem is tudtam.Pedig azt olvastam hogy sokat kell inni és az serkentően hat a tejcsire.
Fejésre mondok valamit,de ne nevess ki.Kérd meg a párodat,hogy ő masszírozza meg.Én is ezt csinálom,és neki valahogy jobban kézre esik,sokkal jobban ki tudja masszírozni,mint én magamnak.Meg aztán ha már 6 hétig nem lehet semmi,legalább ennyi jusson az embernek4 :lol: :lol: Miután apa jól átmasszírozta akkor állj neki fejővel.Kézzel én se tudtam csak cseppeket kicsalni.Sokkal jobb a gép,legyen az kézi vagy elektromos.Szobatársamnak pl simán ment kézzel is.Úgy látszik ez iis genetika függő,vagy én csináltam valamit rosszul! :lol: Bár nekem a csecsemős védőnő megmutatta hogyan kell,szal fogalmam sincs nekem miért nem megy kézzel!
Nekem is lila pulis,na meg kemény még,de ahogy észrevettem elkezdett halványodni,és puhulni is egy-két helyen.
Nekem nem kell ilyesmivel szúrnom magam,nem kaptam rá semmit.

Nadi:átírom a tel-számodat! :wink:

Ercsi:megy a drukk hogy ne legyen a vérnyomid olyan magas,hogy be kelljen feküdni.

Hibernia:én onnan tudom hogy éhes,hogy a fejét beledugja a pelusba ami a feje alatt van és elkezdi csócsálni,mintha keresné a cicit.Meg nyöszörög,az öklét a szájába szuszakolja.
Nem próbáltál még bimbóvédővel szoptatni?Nekem túl kicsi és beesett a mellbimbóm és másképp nem is tudok szoptatni csak ezzel.És így még nem is sebesedik.
Fejkerület nekünk 30 centi volt születésnél,rá egy hétre mikor jöhettünk haza 31 cm.

Kismami:Alina nagyon édes,és mennyi haja van,tényleg! :D

Barba:Fürdetés után mindig lebabaolajozom az egész testét.Minden hajlatot,bőrredőt.Főleg a bőrredőknél kell alaposan mert képes oda minden izé beragadni.Szösz,nyakánál kaja ami esetleg lefolyik és nem jól töröljük le,elhalt bőr.Ilyenkor nem szoktam masszírozni,mert nem csípi se a fürdést,se az öltözködést.Általában szoptatás közben szoktam a lábát masszírozni.

Rólunk:Éjszaka:fél 11-kor kezdte a műsort,és eltartott fél 3-ig.Aztán nagy nehezen sikerült elaltatni.És fél 8kor én ébresztettem,mert készülni kellett a szemészorvoshoz.Hálistennek oda se kell többet mennünk.Beérett a kis szem a drágámnak.Én hülye közvetlen közelről néztem ahogy egy hegyes micsodával noszogatja a szemét,tologatja miközben ki volt neki feszítve.Hát néha azt hittem nekiesek a dokinak és elveszem onnan Balázst.Majdnem sírtam :cry: De kint úgyse bírtam volna meglenni,főleg ha hallom hogy bent üvölt a gyerek.Aztán mikor végeztek,jól megvigasztaltam szegénykémet és pillanat alatt bealudt a karomba.Megnézettük a kis lábát is.Hát nem a bokájának van problémája,hanem az egész lábát csípőből kifordítja.Kérnünk kell időpontot csípőszűrésre,és ott majd megmondják mennyire komoly,hogy csak tornáznia kell vagy kell olyan terpeszben tartó izé.Persze a telefon mindig foglalt,idáig nem sikerült időpontot kérni.Balázs meg jól kifáradt,most alszik.

KépKép
Kép
csöpplány

Helló mindenkinek!

Kismami gratula mégegyszer Alinához!Nagyon szép kislány :lol:

Csöpplány örülök,hogy nincs baja Balázs bokájának,de ha kell is a terpeszpelenka az csak jót tesz neki,mert nem lesz csípőficama,a keresztlányomnak is volt azt hiszem 6 hétig,de lehet kevesebb ideig,már nem tudom.

Kovmarti inkább próbálj meg aludni,pihizni ha napközbe tudsz,mert kimerülten nem igazán tudsz a babára figyelni,pihenj sokat,de az biztos jó,hogy az éjszaka nyugis ennek örülhetsz:lol:

Ercsikati csak nyugodtan,nehogy felmenjen a vérnyomásod.Amúgy ha a vizeletedben találnának fehérjét akkor mit csinálnának?
Megindítanák a szülést?Kíváncsi vagyok nagyon!!!Tegnap volt a második nap hogy szedem a dopegytet és már emelték is 3x1-re így jó,mert 140 eddig nem volt,ma 128/81 volt.Az meg tökéletes.
Szerintem így hogy 3x1-et fogsz szedni így még jobb lesz az értéked.Akkor hétfőn bizti korház?

Hibernia örülök,hogy van tejci,rakd sokat cicire és attól azt mondják mégjobban beindul :lol:

Zsu még egybe?Hm,akkor ez a 25-i dátum lesz a megfelelő,tényleg :lol: ,te is úgy megálmodtad,mint Mayday :lol:
Na kíváncsi leszek rá,hogy bejön e?

Charlott ne aggódj,jön az a babó ha akar,még jól érzi magát odabent :lol: Én jól vagyok,semmi különös nem történik,délelőtt görcsölgettem meg most is,de túl élem.Ja meg gyűjtöm a 24 órás pisit :lol: ,milyen jó hogy múlthéten is kellett meg most is,holnap meg megyek megint laborba :cry: lecsapolják megint a vérem(nem volt elég nekik,hogy hétfőn 5 kémcső vért vettek le,holnap megint kettő :cry: )na,de már nemsoká lesz így :lol:

Nadina hogy vagy?Látom neked is nagy babád lesz,habár nem olyan nagy mint az enyén,de ki tudja?Ezek nem pontos értékek :lol:

Kép

KépKép
torpilla

Na még egy gyors kör :).
Hibernia, neked is gratula, most láttam a fotót meg a sztorit a gmail-en, örülök, hogy végül pont úgy sikerült szülnöd, ahogy tervezted, gyönyörű a kisfiatok, tejci miatt meg szorítok, Csöpplány, neked is.
Pelenkázás - az nálunk is vicces szokott lenni, engem már többször lepisilt, mondjuk csak a kezemet, de az épp elég volt, meg egyszer majdnem le is kakilt, de résen voltam :D, végül csak a pelenkázólapot találta el. Apát eddig még csak egyszer tisztelte meg egy pisivel, de azt is a "régit már kivettük, az új még a kezünkben" néhány másodpercében, persze nyakig pisis lett a body-ja, hálózsákja, mindene :D, mindez az esti etetés előtt, amit általában Apa vállal üvegből :D - hát ezt megnyerte, de persze végül segítettem neki :D. Ilyet nálam már többször csinált, komplett ruhacsere a vége, amit lány létére még jobban utál, mint a pelenkacserét (pedig akkor is úgy tud bömbölni, mint akit nyúznak, el tudom képzelni, mit gondolhatnak a szomszédok :oops:).
Az utóbbi 2 napban pedig a délelőtti etetés során sikerült úgy összefosnia magát (bocsánat a szóhasználatért, én csak próbálom valósághűen előadni a sztorit :D), hogy 2 réteg ruhán ütött át a háta közepéig, majd kicsomagolás után sikerült a nyakáig tornásznia az anyag egy részét. Ebből egy fél fürdetés lett, máshogy nem tudtam kivakarni belőle :D. A második ilyen akciónál dokumentáltam is (fotók), mert úgysem hiszi el senki, hogy ilyet is tud :D - mit mondjak, azóta is röhögőgörcsöt kapok, ha megnézem ezeket a képeket :lol: :lol: .
A fürdetést Nóri nagyon csípi, az első 1-2 alkalommal hisztizett, azóta belőttük a fürdővíz és a fürdő hőmérsékletét a kisasszony igényeinek megfelelően (mert persze ez sem a szakkönyvekben előírt tartományban mozog ám nálunk...), és azóta a fürdetés koreográfiája a következő - előtte ordítunk, mert vetkőztetnek és a pelust is leszedig meg kitakarítják a fenekem, utána ordítunk, mert újból pelust adnak rám meg öltöztetnek, és enni is csak utána kapok, na de közben hatalmas, tágra nyílt kék szemekkel, békésen tűrjük, hogy fürdessenek, még akár 2 uborkakarikát is rakhatnánk a szemeire, annyira tud relaxálni, Apa babaolajozását is békésen tűrjük, aztán kezdődik a műsor, amíg cicire nem kerül végre.
Csöpplány - örülök, hogy Balázs szemével minden rendben, és megy a drukk a csípőszűréshez ++++.
Megyek, ébredünk...
kovmarti

Ja azt elfelejtettem mondani,hogy ratam fel képeket g-mail-ra

Nézzétek majd meg ezek nagyon friss pocakos képek,mert ma csináltam :lol: .

Kismamik ti is csináljatok még pocakos képet,mert lehet már holnap késő :lol: :roll: :wink:

Kép

KépKép
torpilla

sziasztok

csak jelzem, az előbb 50 mili jött két ciciből, tök büszke vagyok magunkra. :oops:

kovmarti bocs, de hangosan röhögtem a háta közepéig összefosta magát sztorin, jól be is fájdult a vágásom. :lol: nálunk is van ilyen, ált. pisivel. de az mindig mondjuk. és ilyenkor üvölt, mint a sakál, mi meg egyszerre négy kézzel csesztetjük csórikámat... :lol:

ja, múltkor a rugi lábát Apuci a baba kezére próbálta felhúzni és nem értette mi a baj, azóta is ezen röhögök. :lol: :lol: hülye öltöztetés. :lol:

csöpplány, jó tipp ez az apukás fejés. :wink: a durva, hogy szopizik a gyerkőc, jön vmi oké. próbálom a kézi fejővel, egy csepp sem jön, még ha a mellbimbóm 5 centi hosszan beszívja a gép, akkor sem. aztán kel a baba 5 perc múlva egy 10 milit kiszipókázik. :shock: nekem meg sehogy se megy. ő az ügyes.

na, lépek, nézem a képeket... :roll:

hibernia

Csajszikák!
Mindig elfelejtem megkérdezni, hogy a gyerkőcnek a recepteket mikor váltottátok ki? Amikor már megszületett a pici, vagy akkor amikor még a pocakban volt?
Csak azért kérdezem, mert elmentünk, hogy kiváltjuk a recepteket, és a patikus nő azt mondta, csak akkor lehet kiváltani, ha már Kendra megszületett! Érdekes, mert tesóm is akkor váltotta ki amikor még a gyerkőcök a pocakban voltak. :roll: :?: :idea: Tehát nem nagyon értem a szitut! Gondoltam megkérdezem tőletek is, hiszen mióta Benedek született eltelt 1 év, hátha változott azóta valami!

Jövök még, csak meg kell ennem egy gyönyörűséges halat, amit anyukám sütött nekem! Nyami! Olyan jó illata van! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Kovmarti, de jó hogy írtál..a sztorik állatiak, nekem is nagyon bejött a nyakig fosós sztori... majd milyen jó lesz a lányodnak mikor ezekkel a képekkel dicsekedhet felnőtt korában :D

Hibernia, milyen jó, hogy mind elmúltunk 38 hetesek? Hát én már 40 is, ma vagyunk 40+3nál és igen ezt a 25-ét szugerálom nagyon, most hétvégén még lenne dolgunk :lol: De a dokim szombat este hazajön, így azért jobba képlet.

Csöplány..szegny Balázs..na meg csúnya szemorvos... nem is tudom végig tudtam-e volna nézni... csipőhöz szorítok, de egy terpeszpelus belefér..ettől sok baja nem lesz, és még időben kezelik. Amúgy ügyes vagy! De érdekes, hogy pl védőnő erre nem figyelt fel..vagy nem volt olyan szembeötlő?
Hibernia, gratula a tejcihez! Furi, hogy a fejőgépezés nem megy... de az is tuti, hogy a gyerkőcnél senki jobban nem tudja kiüríteni :D

Törpi, szép pocak, na meg jó lett a szoba és a többi cucc is! HA nem leszek lusti csinálunk pocakképet, bár csak telcsiset mert a fényképező már a rohamcsomagban.

Ercsikati, tényleg tök jó fej a dokid! Aztán ahogy mayday mondja, csak lazán :lol: Az hátha segít a vérnyomásodon is.
Igazából most nagyon értékelem az alacsony vérnyomásomat, így terhesen is ma reggel pl 100/70 volt..igaz nagy szunyagép vagyok emiatt és nagyon fáradékony, de még mindíg inkább ez mint a kórház... a gyógyszer meg az egyebek.

Barba, ezek a csíkok meg..megértelek bár nekem a combom lett tele lila csíkokkal nekem az a +20 kiló mind odament :oops: De pl párom mindíg számonkérően kérdi hogy kenem-e mire persze mondom, hogy igen, de úgyis sz@rt se ér ha egyszer hirtelen nyúlik a bőr akkor az reped... sajna 1 csík nekem is van apocón de azzal még megbarátkozom..remélem több már nem lesz!

Kismami, gyönyörű lányod van és állatira bejön az a fejpánt nagyon divatos a csajszi :lol: Józsikával meg tényleg angyaliak... nagyon jó a közös kép!

Dixus, köszi a képeket, gyönyörű gyerkőc :D

Charlott, hogy mikor indítják a szülést az kórház függő én hétfőn töltöm a 41. hetet és keddig várnak, szóval 41+1-ig. De ezt úgy, hogy 2 naponta ctg + volt UH vizsgálat. Amúgy nekem azt mondta a doki, hogy infúziót kapok, szóval az oxyticint, az kb 2-3 óra alatt beindítja a szülést és lényegében onnan már tudja a szervezetem mit kell tenni..ez nekem elég szimpatkus nem tűnik olyan durva beavatkozásnak....

Nah..azthiszem mindenre reagáltam..ha nem bocsi!!!!

Amúgy velem minden ok, ma 10-13 között és 13:30 és16 között aludtam. Közben volt egy kajcsi... visszamentem csecsemőbe :oops: :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Ercsikati: nekünk akkor lehet mikor megszületett Gábor, apuka jön és beváltja, de Gábor nevére kell kitölteni, a tajszám az egyém, csak az első számot 8-asra kell átírni. Hogy miért van ez így nem tudom...de így van

Csöplány, Balázs képeire nem is írtam :oops: Édes nagyon ahogy bóbiskol és a sapek.... :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Azta Törpi, jól megnőtt a pocid! :wink: És látom, a kamionokról is sikerült Apát lebeszélni... :) Tök jó!

Dixus, de jó, hogy küldtél képeket! Az utolsó a kedvencem. :) A tigris a nagy, vagy Peti a pici? :)

Csöpplány, Balázs még mindig tündéri! Nagyon szép baba! Örülök, hogy nincs baj a bokájával. A terpeszpelenka elviselhető és hatásos... Idegesítő, amikor állandóan foglalt egy ilyen helyen a telefon, vagy nem veszik fel. Remélem, azért könnyen fogsz tudni időpontot kérni!

Kovmarti, jó a sztorid! Nem küldesz pár képet nekünk is a szaftosabbakból? :D :D Mázli, hogy azért az éjszakák ilyen könnyűek Nórival. Talán, ha végre jó idő lesz, nappal sem lesz rossz kedvű. :)

Kata, nálunk úgy van, hogy a gyerekdoki írja fel a receptet, és csak akkor, amikor már megvan a Baba. Még amíg a kórházban leszünk, el kell mennie Barnusnak az én adataimmal, és Samu születési adataival bemutatkozni, regisztrálni, és akkor írja meg a receptet, amit Apa rögtön ki is vált. Végül is előtte úgy sincs rá szükség. Bár nem tudom, más hogyan intézi, akinek megszabott a munkaideje. Azért esetleg megpróbálhatjátok másik gyógyszertárban, hátha. Mert amúgy én is úgy tudom, hogy előre szokták kiváltani. De amíg a kórházban vagytok, nem igazán lesz szükség rá, és a kórháznál is biztos van gyógyszertár. Bár most az jutott eszembe, hogy a Jánosban, ahol voltunk ezen a szoptatási tanácsadáson, ott mintha azt mondta volna a szülésznő, hogy oda vinni kell már a kiváltott hintőport, mert nincs pénz arra, hogy ők lássák el a kismamákat... Lehet, hogy nem pont a hintőporra mondta, nem tudom, de valami ilyesmi rémlik. Zsu, Kovmarti Nektek nem?

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, igen! Hibernia, én is akartam írni, hogy na, ez már haladás, menni fog! :wink:

Zsu, biztos ez az idő is közrejátszik, meg a felkészülés,... Én is Reggel 7-kor visszaaludtam kb fél 10-ig, aztán du megint jött egy két és fél órás kidőlés negyed 4-től. :) De jó is ez..! Én imádok aludni. Ha megkérdeznék, mi a hobbim, elsők között szerepelne... :D

KépKép

KépKép
barbazso

Na helló!
Itt is vagyok :lol:

Na amíg nem felejtem el a receptet én is megpróbáltam már kiváltani két gyógyszertárba is,de igaza van Zsunak hogy csak akkor lehet kiváltani ha már megvan a baba,és a receptre rá kell írni a csöppség nevét,születési idelyét.
A tajszám az enyém csak nyolcasal kezdődik.
Habár ezt is leírta már Zsu :lol:

Hát így visszanézve a képeket tényleg nagy a pocikám,látszik hogy nagy fiam lesz :roll: :lol:
Szerintetek lent van már a hasam?A doki szerint igen.Hát nekem nem nagyon tűnik fel.

Kép

KépKép
torpilla

Barbazsó :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez nagyon bejön ez a hobbi dolog, de én is így vagyok vele :D
Ercsikati, esetleg próbálja meg apa kiváltani.. ő hazudhatja, hoyg megszületett kendra, születési időnek meg elég beleírni, hogy 2010
Nekünk már előre megírták a recepteket egy rahedli van, és én találkoztam a gyerekorvossal aki kijön ha itthon leszünk és elmondja megint melyik kenőcs/vitamin mire való, hoyg kell használni.

Jánosban én is emlékszem hogy ott sokmindent kértek a kismamáktól, de pl a MÁV-ban csak azért kell pl saját pelust+popsitörlőt hozni, mert amit ők adnak abba sok kismama belekötött, hogy az nem elég jó, ezért leszoktak arról, hogy ők adjanak amúgy minden mást biztosítanak Azt tanácsolta a csaj, hogy a saját kis takaróját behozhatjuk, hogy szokja az illatokat és otthon könyebben alszik ugyanazzal a takaróval. Ezt meg is fogadjuk :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Megnéztem a képeket g-mail-on.

Csöpplány Balázs nagyon édes,egy kis tünemény :lol:
Dixus a te babód is nagyon aranyos,szép kisbaba :lol:

Kép

KépKép
torpilla

Én is itt ám!
Meg is ettem a halat! Nagyon-nagyon fincsi volt! Bocsi azoktól akik ettek volna.... Küldhettem volna fénypostával, legközelebb szóljatok!

Zsu!
Igazából nekem nem kell semmit a kórházba bevinni csak szerettem volna úgy elmenni, hogy itthon minden rendben van, mármint ezekkel a gyógyszerekkel! Majd meglátjuk, hogy mi lesz.

Zsófesz!
Nálunk a doki akit választasz kiírja neked a recepteket, aztán amikor hazajöttél a gyerkőccel, kijön a védőnővel együtt, és elmond mindent! Szerettem volna kiváltani, hogy Lacinak ne legyen ezzel "gondja", mert tudod elmegy itthonról hajnalban, aztán munka után jön be hozzánk, és nem fog hazaérni "időben"! De majd tesómat megkérem, hogy váltsa ki nekem! Már így is mondott két plusz olyan dolgot amit tapasztalata alapján be kell még szerezzek, mert jó ha van itthon! :D
Az újságokhoz az ajándékok mindig benne vannak! Sőt én szóltam a postásnak is, hogy egy évig most folyamatosan jönni fognak, és figyeljen ő is rá, hogy el is érjen hozzám! Rendes csajszi, mindig felhozza nekem az elsőre, hogy ne kellejen lemennem! :D Egyébként szerintem is jobban jársz anyagilag az előfizetéssel!

Törpilla!
Csak azt nem értem, hogy ok, felírok mindent a receptre, mert ugye elmondták, de mondjuk ha Kendra megszületik kedden reggel, és rá pár órára elmegy Laci és kiváltja, a gyógyszertárban honnét tudják, hogy pár órája született meg a gyerkőc? Mert mire a baba tajszámot kap, az 3 hét kb., addig a kreált számmal kapja a gyógyszereket, ahogyan Te is mondtad! Szóval a logikát nem értem! De mindegy is! :roll: :roll:

Most megyek, de jövök még!

Kép

KépKép
ercsikati

Jöttem,láttam,ígérem reagálok is,csak a Kincsem egyedül érzi magát anya nélkül. :D

Kép

KépKép
mayday

Ercsikati nekem küldhettél volna halacskát :lol: !!Mostanában rá vagyok cuppanva a halra.Hétvégén rántott hal volt :lol: Tegnap este olajos halat ettem anyu hozta és együtt megettük :lol: halat halal,de ez van :lol: :roll:
Szerintem csak a születési dátum miatt van így a recept vagyis a gyógyszer kiadása a babáknál.Utánna elvileg csak az alapján tudják kiadni neki a gyógyszereket,amíg nem jön meg a taj kártyája.DE tényleg nincs benne logika,de az van :roll:

Mayday szuper lett a vonalzód!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :wink:

Kép

KépKép
torpilla

kovmarti:hát ezt én is megnézném!Sok ilyen történetet hallottam,minket ez idáig elkerült. :D azért gondolom meglepődtél mikor megláttad mit alkotott :lol:

hibernia:gratula a tejcsihez csak így tovább. :wink: én soha nem tudtam egy ciciből 20-nál többet fejni,gyerkőc meg leszív belőle 40-et.Nála jobb cicifacsarót úgyse találsz :lol:

torpi:tök jók a képek!szép a bababirodalom és szép a pocak is. :wink:

ercsi:én is úgy tudom hogy mikor megszületik akkor lehet feliratni.mi aznap váltottuk ki mikor hazahozhattuk balázst. délben jött a doki felírta,párom ment kiváltotta.addig elég volt ami a mintába volt,csomagban.

védőnő:balázs aludt,ő meg csak ránézett a kiságyba.ennyi volt.azt a sapit most kapta. :)

mayday:nagyon csecse a vonalzód! :wink:

KépKép
Kép
csöpplány

Mayday, nagyon jó lett a vonalzód! Eleinte mindenkinek olyan barnás színűt csináltak (ami mondjuk nekem jobban tetszik, mint amit Samu kapott), most meg milyen színeset kap mindenki! Tök jó!

Hosszú idő után ma délután elkapott a takarítási láz. Annyira idegesíteni kezdett minden kis apróság. Belevágtam...! Most meg fertőtlenítő szagú a kezem, azt utálom... :( (Gondoltam, elég lesz a jobb kezemre gumikesztyű, de csak hozzányúltam a dolgokhoz bal kézzel is.) Majd fürdök egy jó hosszút a Barátok közt után. :D Ja, és a derekam is leszakad. Ó, ha belegondolok, hogy már csak max. két hét, és 5-6 kilóval kisebb teher nehezedik a gerincemre...! :D És lesz egy kisbabám...! Annyira jó lesz! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Lányok, megnéztem a képeket, nagyon szépek vagyunk. :) :) :)

A poci pedig még fenn van ám!! :)

hibernia

Sziasztok!

Én is itt vagyok, olvasok, nézem a képeket, de nagyjából ennyi.
Minden baba gyönyörűséges.
Mindenkinek nagy gratula!!!
Napjaink változóak, néha 2 órán keresztül eszünk, de fejni egyáltalán nem szoktam. Épp elég volt az elsőnél. Még ennyi időm se lenne.
Kiscsajom tök cuki, szereti az öcsikét. Amúgy meg iszonyat hisztis.
Na most ennyire futotta.
kriszta15

Jó reggelt!

Csöpplány, nagyon édes Balázs az új fotókon. Nem is tudom hogyan tudtad végig nézni, hogy szegény kis szemecskéjét csesztetik :( De a lényeg, hogy nincs baja. A lába miatt sikerült időpontot kérni? Ez meg tök jó, hogy észre vetted. Azért nem értem a védőnőt pl. hogy nem nézte meg csak messziről....

Mayday, nagyon szép az új vonalzód!

Ezek a pisis/kakis sztorik haláliak. Annyit röhögtem rajta :lol: Bár, ha majd velünk történik ilyen biztos nem találom majd ennyire viccesek az elején.

Kismami, üdv újra köztünk! Már nagyon vártunk! Kislányod gyönyörű! És a bátyja már most hogy vigyáz rá, tök jó! A szüléstörténetet várjuk, sajnálom, hogy sürgősségi császár volt, bár a végén már úgy emlékszem mégsem akartál természetes szülést. De gondolj arra, hogy a lényeg a végeredmény!!!

Nem is tudom mit akartam még.
Végre nálunk talán sütni fog a nap, így be is tettem az utolsó adag babaruhát mosni. Most már muszáj, mert a végén még szülök és még ki is kell vasalnom. Tegnap én is szinte végig aludtam az egész napot, valami tuti volt a levegőben, mert olvasom, hogy ti is aludtatok. Ma meg pakolni próbálok, meg főzni. Amúgy továbbra is tök jól vagyok, szülésnek semmi jele. Nem baj, majd 25-én! :D

Zsu, én is elmentettem a számod, majd keressük egymást a kórházban :D Téged még vizsgál a doki? Nem tudom engem miért nem. El is felejtettem szerdán rákérdezni, hogy miért nem vizsgál már meg.... utoljára kb. 1 hónapja nézett méhszájat, akkor totál zárt volt. Na majd vasárnap rákérdezek. Csak nem tudom ez a nődokim olyan fura. Bár már próbálok vele megbarátkozni, de nehéz. Mindig olyan furán néz :shock: Előzőt jobban szerettem, de hát sajna ő az aki szívrohamból próbál felépülni egyenlőre. De azért ő is bent van a kórházban, vele is tartom a kapcsolatot. Ja meg van egy harmadik dokim is a Mávban, aki műtött régebben, ha esetleg ezzel a mostanival besokalnék. Szóval dokikkal el vagyok látva :lol: Csak aztán nehogy az legyen, hogyha szükség lesz egyre, akkor ne legyen ott semelyik...

Megyek, de még jövök később.
Mindenkinek szép napot! Hátha ma végre sütni fog a nap!!! 8)

KépKép

KépKép
nadina01

Torpilla, tök jók a fotók! A hasad is jól megnőtt, én nem tudom megállapítani, hogy hol van. De inkább azt mondanám, hogy fentebb. Az enyém is kb. ilyen, de majd csinálok fotót ma. Viszont, ha a dokid szerint már lent van, akkor az tök jó, ő csak ért ehhez. Sajnállak a 24 órás pisi gyűjtés miatt, nekem is kellett régebben, annyira szar :? De reméljük már ez az utolsó neked. A vérvételekhez kitartás! Minek ennyi vért lecsapolni.... előnye, hogy gyorsabban frissül a véred :D Nekem is minden héten levettek 1-2 kémcsőnyit, tuti ezzel pótolják a hiányt a vérbankban :)

Barbazso, takarítási láz? Ez jelenthet valamit... :?: Lehet, hogy Te leszel a következő? Mondjuk tényleg elvileg jövő hét végére minden babának meg kell lennie! Torpilla és én vagyunk 30-ra kiírva, szóval nekünk onnan még max. 5 nap talán. De reméljük nem kell addig várni!

Dixus, nagyon édesek a képek! Gratulálok a babához! Majd gyere és mesélj milyen volt a szülés, és hogy vagytok, stb.

Na most már tényleg megyek.

KépKép

KépKép
nadina01

Halihóó! :D

Mayday tuti a vonalzó!!!

Nadina, ha 25-én szülsz az én dokim is ott lesz őt meg bátran ajánlom :lol:

Barbazsó..takarítási lázból küld már nekem egy csöppet mert ma kénytelen leszek a konyhát kipucolni elözönlöttek a hangyák..és miért? Egy csepp mézért! Rosszul töröltem fel a polcról a maradékot ezek a mocskok meg rögtön rákaptak szóval mai programomat a hangyák haározzák meg... :?

Nadi visszatérve a dokikhoz, az én dokim minden alkalommal megvizsgál. Tegnap, mivel ő nem volt egy női doki vizsgált meg hát azt mondta csoda lenne ha a napokban szülnék :D De a lényeg hogy mindenki vizsgál..bár én már annak örülnék ha nem tennék.

Itthon meg gondolhatjátok kapjuk a telefonokat/sms-eket hogy mi van már... ami egyrészt mulatságos, másrészt bosszantó..szegény gyerek meg sem született aztán mindenki rendre utasítja hogy jöjjön ki...pedig ha neki jó odabenn miért ne maradgatna a max időig?

A másik furi dolog, sokan kérdezik izgulok-e és nem... és Gabi sem olyan furi, pont mi ketten vagyunk a legnyugodtabbak a szülés kapcsán. Valahogy én úgy érzem gond nem lehet, megszületni úgy is megfog, most hogy egy héttel később az szerintem piti ügy, és valahogy az egészet annyira természetes folyamatnak élem meg hogy nincs bennem félsz..aztán majd élesben lehet elönt a lámpaláz :D

Ti amúgy hogy vagytok vele? Izgultok? MErt azért már mindannyian minden perces kismamák vagyunk!

Ercsikati, megértelek, hoyg kiváltottad volna előre a cuccokat..én is! Főként hoyg barátkozzak velük melyik micsoda, esetleg ráírnám, hogy ne a pöttöm mellett keljen még ezzel is foglalkozni..de ez a rendszer, ezt kell szeretni.

Kriszta! Köszi, hogy bejelntkeztél, kitartást!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Uh most voltam iwiw-en és egy ilyen hirdetést olvastam:

"Sziasztok!
3 millió Ft kézpénz.Ha egészséges,30 év alatti nő vagy és vállalkozol saját petesejteddel egy terhességre.Romák,prostituáltak,FÉRFIAK és komolytalanok NE írjanak!!"

NAgyon durva..sajnálom aki erre kényszerül de megdöbbentő ezzel szembesülni, főleg egy iwiw hirdetésben... ez már így megy nálunk???

Na bocsi... tudom ez nem teljesen témába vágó de lesokkolt....

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok

Törpilla, szerintem fenn van a pocid, bár nem vagyok szakértő... Nekem lejjebb volt, a baba feje mégsem volt beilleszkedve még... :)

Ja, a táblázatba nem kéne a fejkörfogat? Ezt a 3-at adják meg mindig, meg tudjátok én fej-fixált vagyok. :lol: De ha hülyeség, hagyjuk. :wink:

Képzeljétek, úgy pelusoztunk tegnap éjjel, hogy nem sírt Peti. El sem hiszem, ez tök haladás. Igaz, ma reggel már üvöltött, de azért éjjel büszkék voltunk. :)
Illetve a másik, hogy irtó jó alvó (eddig)... Egy-egy etetés ugyan pelussal, cicivel, táppal 1,5 óra kb, szóval elég lassúcska, de utána általában, főleg éjjel 3-3,5 órát is alszik egyhuzamban. Ma pl 4-et aludt, mi is jót szunyáltunk. :) :) Keltegetni nem kell állítólag és nem is keltjük fel, ha pihen.

Szóval angyali kisfiunk van, úúúúúúúúúúúúgy imádom!!!!! :roll:

Lányok, kitartás, itt a langyi idő... Rakjatok még fel pocakképet, tényleg ki tudja, meddig fotózkodhattok még... :) De izgi, kb 2 hét és minden babó kinn lesz, de izgi!!!!!

hibernia

Sziasztok!

Jól beindult a fórum, alig győzőm olvasni az infókat! :lol:
Éljen itt a meleg, sétálok nagyokat és újra keményedik, egyre erősebben a hasam. :-) Egyre többet gondolok arra, ha az a hideg front nem jött volna lehet, hogy már a szülésen is túl lennék. :roll:
No, de most koncentrálok a szombatra, mit is véleményeznek majd Krisz állapotáról. :?:

KépKép
charlott

Törpilla: meglestelek gmail-on és aranyos pocid van! :wink:

Hibernia: elég a pocakos képekből a fiamra vagyok kíváncsi! :lol:

Zsu: irigykedem a nyugodtságotokon! Párommal mi már olyan feszültek vagyunk, hogy tegnap jók összeszólalkoztunk, persze hülyeségen. Ma meg kispapa munkahelyén el is vágta a kezét, én meg alig aludtam valamit. :roll:

Barbazso: feszültségoldásra legjobb módszer a takarítás! Én minden másnap találok valamit, ami még tisztább lehetne. :)

Mayday: édes, aranyos, megható a vonalzód! :lol:

KépKép
charlott

Sziasztok! Csak egy gyors helyzetjelentés ebéd előtt...
Voltam ctg-n, minden rendben volt. Aztán megvizsgált a doki. Tovább tágultam, már 2 ujjnyi. Megnézte a magzatvíz színét is, nehogy Samu belekakiljon, és ne vegyük észre. Na, és a lényeg.... Azt mondta, hogy szerinte még ma beindul, mert annyira előrehaladott állapotban van a méhszáj. De ha mégsem, akkor holnap reggel menjünk be legkésőbb, és megrepeszti a burkot. Szóval legeslegkésőbb vasárnapra meglesz a Kisfiam! :)
Zsu, pont így vagyunk mi is. Beszéltük is a doki után, hogy egyáltalán nem izgulunk, pedig most már talán okunk is lenne rá. :) Barnus bement dolgozni, aztán majd lesz, ami lesz. Lemaradni csak nem fog. Bár az orvos azt mondta, hogy a legkisebb görcsnél menjek be, mert szerinte gyors szülés lesz. Nálam van egy ezres, azzal a taxi nem fog bevinni. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Charlott..csak nyugisan :D
Bár az én párom is alakított neki felrobbant a közvetlen közelében a papírzúzda..lepörkölte a haját/szemöldökét/szempilláját + a keze megégett. De szerencsére semmi komoly, épp nem hajolt főlé ami a nyg szerencse így a láng csak épp elkapta és a szeme csukva volt... de azért ügyes gyerek :roll:
Viszont mi nem balhézunk annyit bár én kevésbé vagyok toleráns de ezt inkábba terhességre fogom.
És téges is irigyellek, hogy van energiád takarítani..nekem semmi kedvem...

Barbazsó...jujj ez nagyon-nagyon izgalmas!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez a nyugodság meg kiváncsi vagyok meddig tart lehet nálatok is csak addig ameddig nem pakolnak a szülőágyra :D
Amúgy fájásaid vannak? Vagy cska kinyíltál? azt mondják akkor kezdődik a szülés mikor 4 ujjnyira vagy nyitva.... na én ettől pont 4 ujjnyira vagyok :lol:

Azért ha van avalami jelentkezz és az sms-t várjuk mindenképpen.
De amúgy miért repeszt burkot vasárnap? Van valami oka, vagy csak fél a gyors szüléstől?

Hibernia, gratula a hiszti nélküli pelusozáshoz..kis lépés ez egy embernek de nagy a családnak :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Keményedek, de nem fáj. Meg görcsölget a derekamnál, és fáj a hátam, amit viszont a tegnapi takarításra fogok. Szerintem a doki így látja biztonságosabbnak. Mondjuk mondta, hogy ha nagyon ellenezném az indítást, akkor várhatunk esetleg tovább, de ő nem javasolja. Nem kell erőszakosan beavatkozni, csak burokrepesztéssel, amit valószínűleg amúgy is végeznének, hacsak nem úgy indulna, mint Hiberniának. Hát kíváncsi vagyok. Azért jó volna már este visszamenni, miután egy jó nagyot aludtam... :) Mármint rendszeres fájásokkal. Szerintem már most elkezdem majd mérni, mert gyanúsan keményedek.

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok, ismét egy gyors bejelentkezés.
Tegnapunk zűrös volt, délutáni ébredés után esti elalvásig sírások, néha karban alvás 10-15 percekre, de onnan is sírva ébredés. Éjszaka fél3-kor ébredt, evett, de inkább csak a komfortérzet miatt, nem farkaséhségből, aztán visszaaludt 6-ig, utána megint nem aludt délelőtt fél11-ig, azóta viszont húzza a lóbőrt. Ébredés és kajcsi után megpróbálom kivinni kicsit a teraszra - szép az idő, hátha a levegőn jobb kedve lesz.
Küldtem képeket gmailre, de a fosós nincs közte, még nem szedtem le a gépről, ha meglesz, közzéteszem, de legyetek kíméletesek a kommentekkel, hátha egyszer a kezébe kerül valahogy Nórinak, aztán magyarázkodhatok, hogy milyen helyzetbe hoztam :D :). Ja, és mindezt úgy hozta össze, hogy gyakorlatilag rögtön lereagáltam a helyzetet, mert épp karban volt, mikor csöppet sem visszafogott hangeffekttel kísérve küldte a cuccost a pelusba, úgyhogy rögtön vittem is pelenkázni, ezalatt a néhány másodperc alatt alkotta a művet a háta közepére, majd a nyakáig. Röhögtem is, mi lett volna, ha mindez éjszaka, békés alvás közben történik, amikor még néhány órát el is dagonyázik benne??? :D
Mayday - nagyon vagány a vonalzód :).
Recepteket nekünk fel sem írták születés előtt, a dokihoz páromnak kellett mennie, amíg mi bent voltunk, akkor kapta meg a recepteket, és mehetett is kiváltani.
Hibernia, gratula a csöndes pelusozáshoz, nálunk éjszaka és hajnalban is megy a műsor közben, szóval ügyesek vagytok, csak így tovább. Jót röhögtem a rugdalozós sztorin - öltöztetés nálunk sem a kedvence apának, Nóri kezeire sosem sikerül rávarázsolni a ruhák ujját, elakad félúton, gyerek keze félig a rugiban keresztben elakadva, Apa meg próbálja kibányászni a kijáraton keresztül, de sehogysem megy :D - ilyenkor jövök, és megmentem mindkettőjüket a további szenvedésektől :wink:.
Hűha, Barba, úgy tűnik, te leszel a következő - megy a drukk már ma, meg egész 7vgn, aztán csak ügyesen!
Zsu, ezekkel az érdeklődő telefonokkal engem is ki tudtak akasztani, egy idő után már visszakérdeztem, hogy szerintetek titokban megszültünk, csak nem mondtuk el? Ezen aztán mindenki jót röhögött, és néhány napra békén is hagytak - aztán kezdődött minden elölről. A legjobb az volt, hogy szülés közben folyamatosan csörgött párom mobilja, mind2 nagyszülő páros 20 percenként próbálta felhívni, hogy mi van már - úgy tűnik ők sem hitték el, hogy amint végeztünk, kapják a telefont és a híreket első kézből :D.
kovmarti

Kovmarti: írtó jók a képek, és nagyon szép Nora még mindíg :D
Az utcsi képen a tigrises takarót honnan szedtétek? Nagyon bejön :D De jó fej vagyok itt lelesem a divatcikkeket a fotókról hol a sapek, hol a takaró :lol:
Na amúgy attól én is tartok hogy a nagyszülők hívogatni fognak de ez olyan furi...mit várnak, hogy kihangosítjuk őket és végighallgatják a szülést? Mi pont ezért tervezzük azt, hogy ha beindul a szülés hírzárlat van.. ha Gabit felhívják akkor épp tárgyalni van..tudom önző dolog de komolyan nem lehet szavakba önteni anyósom túllelkesedését és nem hagyna minket békén. Pl azt se tudják, hogy kedden szülésindítás lesz ha addig nem történik semmi.. én nem is tudom mit csinálnának itt velünk egész hétvégén ha tudnák... na de mindegy is.. ja nekünk most jött egy sms, hogy na mikor láthatom végre a trónörököst..erre a válasz: ha megszületett :lol: Nagyon nem tudtunk jobbat reagálni.

Ezek az apás öltöztetések.. már nagyon várom, hogy mi is sztorizhassunk!!! :D

Barba, így már értem.. és lehet van valami amit a doki mondott mert azért bicskéről egy hétfő reggeli csúcsban beérni....

Amúgy ha nagyon pattognék szerintem én is elérhetném, hogy a kiírt időpontot 24-re írják át így még + 1 hetet kapnánk de őszinte leszek... nekem ez a max 25-e teljesen megfelelő! Bár nem terhes az állapotom de már nem tudok magammal mit kezdeni.. a városba nem enged egyedül szívesen a férjem itt ürömön meg dög uncsi az élet..most épp shreket nézek + nekiállok vasalni... pedig inkább kirándulnék egyet ebben a jóidőben :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Küldtem g-mailre képeket. Ma reggeli pocakképet is. Szerintetek ez hol van? Lenn/fenn?? Én nem tudom megítélni :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?