Sziasztok! Már órák óta olvasom a mai termést (közben telefonáltam), és tökre elfelejtettem, mit akartam írni.
Először is: Kismami, gratulálok! Megnéztem a képeket, mekkora haja van a Kislányodnak! És Józsika hogy védi, vigyáz rá! Szupi lehet végre otthon! Sajnálom, hogy a szülés nem úgy alakult, ahogy tervezted, de a lényeg, hogy Alina egészséges, szép, nyugodt baba.
Na, persze én könnyen beszélek. Ha valaki nehezen emésztené a sürgősségi császárt, az én lennék.
De ilyenkor tényleg csak az a fontos, hogy a Baba érdekeit nézzék, és Vele minden rendben legyen. Na, meg persze a Mamájával.
Zsu, legkésőbb kedd... Nagyon izgi! Azért drukkolok, hogy előtte gondolja meg magát Gabi, és induljon el magától.
Charlott, elvileg max. két hetet engedik túlhordani a Babát, gyakorlatilag általában már sokkal hamarabb megindítják, hogy ne legyen baj. Mostanában már sokkal elővigyázatosabbak a dokik, mint egy-két(-három) évtizede. Akkor lazán hagyták tovább, ráadásul még a vizsgálati lehetőségek sem voltak ilyen jók, mint most.
Nekem azt mondta a dokim, hogy először méhszájtágító zselét adnak (kennek), aztán nem tudom, mi a következő lépés. Talán burokrepesztés, amitől elvileg beindulnak a fájások, és ha még az sem elég, akkor oxitocin infúzió. Na, attól már tuti beindul a dolog... Ha közben valami bajt észlelnek (mondjuk lassul a baba szívverése, vagy ilyesmi), akkor császár a vége. Ja, a méhszájtágításnak van egy brutkóbb módja is, a kézzel tágítás. Sok doki még úgy csinálja. Ez állítólag eléggé fáj, viszont a zseléhez képest órákkal is lerövidíti a vajúdási időt. Ezt a dokim mondta, de megbeszéltük, hogy csak akkor csinálja, ha én könyörgöm érte.
Alapból ő zselés doki.
Meg hát arra valószínűleg nem lesz szükségem, ahogy alakulnak a dolgok odalent.
Ja, és köszi a drukkot! Tényleg cuki lenne egy pünkösdi kiskirály!
Ne értsetek félre, nem tartom jobbnak Samut a többiektől, csak tudjátok, van ilyen hagyomány...
Pár év múlva már megküzdhet az igazi pünkösdi király címért.
Majd gyakorlunk...
Kata, akkor most hétfőtől tuti kórház?! Azért remélem, a vérnyomásod marad 140 alatt, és nem indítják meg a szülést hamarabb! Bár szerintem Te is úgy gondolod, hogy mindent Kendráért...
Tegnap megkaptam a tudakozó kártyát. Te rendeltél végül kancsót? Az a vicc, hogy nekem régen volt egy (Brita), és gőzöm sincs, hol van azóta... Mindenképp jobb lenne, mint állandóan dobálni ki ezt a rengeteg ásványvizes üveget. Még így is, hogy szelektíven viszik el tőlünk a szemetet...
Csöpplány, mivel masszírozod Balázst? Az egész testét szoktad? Fürdés előtt vagy után? Nagyon sokat segítesz neki ezzel, hogy később az óvodában és az iskolában ne legyenek majd gondjai. Meg a baba-mama kapcsolatnak is nagyon jót tesz. Az ember nem is gondolná, hogy egy babamasszázs mire képes, de mindenkinek ajánlom!
És hát ha attól ellazul, és a lába is kienged, remélhetőleg tényleg nincs semmi komolyabb baj, de én is megmutatnám dokinak.
Ez a szoptatás dolog tényleg nagy mumusnak tűnik így első babánál. Én épp attól félek, amit Hibernia írt, hogy majd ott úgy megmutatják, hogy az már fáj...
Több helyen is olvastam, hogy már az első naptól masszírozni kell, és próbálni fejni, mert ezzel is elősegítjük a belövellést. Bízzunk benne, hogy mindenkinek menni fog!
Erről jut eszembe. Tegnap szó volt róla, hogy sokan érzékeltetik, hogy aki nem szoptat, az valamit rosszul csinál biztos... Én attól vagyok totál kiborulva, hogy mindenki ezeket a hülye terhességi csíkokat firtatja, mintha nem lenne bebizonyított, hogy ha hajlamos vagy rá, akkor kenhetsz rá akármit, nem fog sokat érni. Én már az elejétől mindenfélével kentem, de tök hiába, és kicsit frusztráló, hogy minden héten megkérdezi vagy a védőnő, vagy a doki, vagy az asszisztensnő, hogy kenem-e. Aztán mire bezárul a kör, elfelejtik, hogy már kérdezték, így hónapok óta nem telt el vizsgálat úgy, hogy ne hozta volna valaki szóba.