Új privát üzeneted érkezett!

Csak egy gyors bekukk, mert hulla vagyok.

Márti!
Nekem ha már előjött az e colira utaló jel, akkor máris bekaptam 2-3 tőzegáfonya kapszulát, és utána másnap is 2-t, majd csökkentettem 1-re, így elkerültem az antibigyót. Azért ez mégis egy természetes alapanyagú szer, ami barátságosabb mint az antibiotukum. Úgyhogy ha eddig nem szereztél volna még be, mindenképp ajánlom. Feljebb írtam, hogy bio boltokban és egyes gyógyszertárakban kapható.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

na megjöttem :)

köszi csajszik az áfonya tippet, beszerzek majd!

HOney!!!
szekrényezés :D :D :D

szeder, ez a hálóingesdi....bocsi, de nevettem. persze, ha én lettem volna akinek beszólnak, akkor nem lenne vicces. szóval együttérzek!!

márti!!!
örülök hoyg nem nyíltál tovább!! és én is megpróbálnék az antibogyó elôtt mást! azért az mégis nagyon erôs cucc. vagy ez olyan súlyos ügy?? mert nem ismerem....

jaj lányok, köszi a fehérje drukkokat, lehet oyg hatottak is: ma mentem védônôhöz, ot thelyben produkált pisit néztünk: és majdnem hoyg tökéletes volt!!!!!!a fehérje a negatív és a minimum taromány közti volt!!!!!!! aszonta ez semmi, és beírni is negatívot írt!!!!! és az elôzô 3-4es lrétkre is aszonta hog ysmemiség...nem is érti, de persze vizsgáljuk meg a dolgot. vérnyomásom még mindig 110/60, nem vizesedem egyáltalán. szóval nagy gáz nincs!!! ja és a pisi csíkon még egy érték tér el: sok a c-vtimain bennem :) asszem ennél nagyobb baj is lehetne :)
egyelnôre megnyugodtam!!! most megírom a dokimnak is!!! :)

csibe! nem semmi.... asszem a helyedben már abba próbálnám beleélni magam, hoyg ez van, meglepi lesz és kész! elvégre régen is így ment ez, akkor derült ki, amikor megszülettet a babó! persze engem is enne a kiváncsiság, de ennyi nézelôdés után.... azért bosszantana is 8)

na más nem jut eszembe...megyek aludni, ma korán, kivételesen....
jóóócak!!!

-ééés már csak 3 nap!!!!!! hurrrááááááá

KépKép

KépKép
bagzerka

ezt valaki ismeri?????? holka??
http://www.homeopathya.hu/szkesz.php

esetleg tapasztalat?

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt kismamik!!

Jelentem a csomi 1 fontért kelt el... vagyis postával együtt 3500-4000 forint lett a vége. Ilyen az én szerencsém, pont most kellett a vége előtt elmennem géptől... :? Na majd lesz másik.

Voltam védődőnél, meg a szokásos kötelező körzeti dokinál (ő mondjuk csak pecsétel, de muszáj nála megjelennem). Most először talátak vért a vizeletemben... :?
Persze azonnal jól beparáztattak, hogy lehet vesekő, stb., menjek újra vissza, újra megnézni és ha továbbra is lesz, akkor urológus... Totál kiakadtam, eddig se Lolával, se Majával nem volt semmi kicsi gondom sem...
Hazafelé aztán, mikor kicsit megnyugodtam, felhivtam a dokimat, aki meg közölte, hogy nyugodjak meg, ekkora érték kismamáknál teljesen normális, semmi további teendőnk nincs.
Még jó, hogy nemrég volt szó a felesleges beparáztatásokról...

Esetleg volt már valamelyikőtöknél vér a vizeletben? Nektek mit mondtak? Holka? Szerinted?
De azért nem vagyok hajlandó aggódni, hiszen semmi rossz érzésem sem a pocimmal, sem a közérzetemmel nincsen.

Honey,
jó, hogy vagy megint. :) A cél meg szentesiti a szekrényt. ;) :D

Márti,
szuper, hogy úgy néz ki rendbejössz, drukk, hogy igy is maradjon!

A.m,
annyira naaaaagy a pocid!!! Olyan édi!!! :)

Bagzerka,
nekem van kézikönyvem is a homeo-cuccokra. Eddig bármi gondunk volt (beleértve a "nagylányomat" is), mindig onnan kerestem valamit.
Benne vannak a szüléshez javasolt gyogyók is, csak részletesebben, hogy melyik, mire, mikor, miért. Mert ezeknek azért fontos lényege, hogy egy-egy problémára van akár 10 különböző bogyó is, és a pontos tünetek alapján kell kiválasztani, hogy melyiket is szedje be az ember lánya.
Szedtem tejcitermelődéshez is, és tapasztalatból mondom segitett, egyszer majdnem elapadtam, és visszahozták a tejcimet. ;)
Most Lolának adom fogzásra, eddig hatásos.

Kép
Kép
lolababa

Jó reggelt mindenkinek!

Végre kiszabadultam a szekrény fogságából! :D Van wifi-nk!

Nyuszifülke,
tegnap láttalak ám Titeket! :D Csak későn érkeztem viszont korán mentem el... úgyhogy ezért nem küzdöttem be magam a sorok közé, hogy üdvözöljelek.

kistigrincs,
köszi a megfázásom alakul... de ha a közelemben bekapcsolnak légkondit, akkor azonnal hihetetlen prüszkölésben török ki.
Szerencsére a lakásunk olyan hideg, hogy most is trenyában meg pólóban ülök. :) Szóval nem kell légkondi.

márta,
SZUPER!!!!! hogy nem nyílt tovább a méhszájad!! Meglátod minden rendben lesz és a 38. héten már azért fogsz toporogni, hogy történjen már valami!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Lolababa!
Nyugi, ha csak kis mennyiségű vér volt a vizeletben, az még nem gáz. Lehet, hogy emlékszel, még nincs 1 hónapja se, hogy a szokásos e colim előjeleit éreztem, és hosszúhétvége előtt álltunk, akkor bementem a kórházba, és mondták, hogy fehérvérsejt és kis vér volt a vizeletemben. (mellesleg eddig vér még sosem volt benne) Ez valami gyulladás eredménye, attól van a vér.
Szóval ne parázz, inkább neked is ajánlom a tőzeg vagy vörösáfonya kapszulát, az tényleg segít!!!

Honey!
Jó, hogy jöttél, és én is elképzeltelek a szekrényben a kabátok alatt, vicces lehettél.

Márta!
Látod, mi megtesszük a hatást a drukkokkal, csak így tovább, pihenj sokat és nem lesz baj meglátod!

Én meg tegnap nem tudtam menni tornára, mert annyit tud beszélni a főnököm, hogy csak na. Így sajna lemaradtam, de majd jövő héten bepótolom, mert már csak 3 nap, és 2 hét szabira megyek. Már nagyon várom, mert hulla vagyok az éjszakai rossz alvásaimtól.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Lányok! Köszönöm a babkocsi dicséreteket!

Kistiggrincs!
A tiétek is bagyon jól néz ki, nekünk is terep babakocsi kellett, mert elég rossz az utcánkban az út, tiszta kő. Őszig úgysem csinálják meg.

A.m!
Nagyon szép a pocid már! De jó neked, hogy a 30. hétnél tartasz!

Lolababa!
A múltkor én is írtam, hogy a vizeletemben legutóbb fehérvérsejtet, glükózt, és baktériumot találtak. A doki elküldött vizelettenyésztésre, de még nem jött meg az eredménye. Nekem azt mondta, hogy hüvelyváladék kerülhetett a vizeletbe, mert az van bőven.
Én sem tudom mit gondoljak erről???? Használom a hüvelykúpot, amit felírt (bár elég kellemetlen!), remélem nem lesz semmi baj.

Kép
Kép
petra1980

Köszi, Lányok!
Tegnap már nem vettem be este gyógyszert, kicsit keményedtem is, de a Magnerot segített!
Ma eltettem a fagyasztóba kb.4kg meggyet a lánykámnak, mert rájöttem (én, a nagy számolóművész), hogy bizony a kicsim március végén lesz féléves, akkor meg milyen gyümölcsöt adok majd neki?!
Szóval megtámadtuk anyukám óriási meggyfáját és az eredmény már bent csücsül a fagyóban! Van már a kisasszonynak így kb. 2.5kg cseresznyéje is ám! Csak, ugye azt nem lehet olyan korán adni mint a meggyet! Remélem szeretni fogja! :lol:

Ági!

Köszi, fogok venni, mert a vizeletemben is találtak bacit!

Starlark!

Nem ajánlotta, de mindig van itthon Normaflore, a gyerekek is mindig kapnak, ha nem tudjuk elkerülni az antibogyót! Én is elkezdem a gyógyszerrel együtt!

Bagzerka!

Ha nem várnék most babát, én is megpróbálnám antibogyó nélkül, de most nem akarok kockáztatni! Az sem kizárt, hogy a felszálló fertőzés koraszülést okoz, nekem meg már így is megrövidült, kinyílt kicsit stb.!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!!

Bocsi, de most csak kérdezni szeretnék: vajon az aszalt vörösáfonya ugyanolyan hatású, mint a kapszula, amit emlegettek?

(Nekem is van vmi a vizeletemben, ami vagy húgyúti fertőzést jelent, vagy szállításkor került bele, úgyhogy el kell mennem helyben pisit produkálni steril kémcsőbe - ha jól értettem mindent. Addig is, amíg ez kiderül, ennék rengeteg áfonyát, mert naggyon szeretem!)

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Voltam ma a védőnőnél. Az ő mérlege is havi +3 kg-ra van belőve...! :lol: Azt mondta, hogy még kb. 5 kg-ra számíthatok (gyors fejszámolás: végeredmény: +22 kg :shock: :shock: :shock: ) Most már feladtam a busongást a + kg-k miatt. Majd utána ledolgozhatom! Igaz?
Hallottuk a pici szivecskéjét is. Annyira jó hallgatni! :D Ráadásul odabújt pont, ahol a mikrofon volt mintha tudta volna, hogy meg szeretnénk hallgatni! Imádom!!! :D :P :D Továbbra is rettentően sokat mozog Annácska! Én nem tudom, hogy bír ennyit mocorogni ebben a melegben. Bár azt modják, hogy neki sokkal kellemesebb hőmérséklet van odabent! Én sokszor mozdulni sem tudok (bár ezt köszönhetem gondolom a sok + kg-nak, amiért csak magamat szídhatom) :cry: .
Előkerült az aranyerem, kezd fájni a viszerem, nagyon tud fájni a derekam.... azt hiszem közeledünk a vége felé! :lol: 10 hét!!! Nemrég még 10 hetesek voltunk, most pedig már csak annyi van hátra! Nem semmi...!

Márti!
Örülök, hogy jobban vagy! Nagyon vigyázz magadra! Nekem még nem nyílt meg a méhszáj, de már most azt mondták, hogy sokat pihizzek, ne emeljek, stb... Lehet, hogy már komolyan kéne venni! Még most is előfordul, hogy emelek, cipelek mert bírom azt még! Vagy lehet, hogy nem? :wink:

Honey!
És legalább légkondis a szekrény??? :mrgreen:

Szeder!
Tegnap valami hasonló megjegyzés hangzott el nálunk is! Egy lenge, bő fehér magában pöttyös tunika-szerűség és egy gézanyagból készült szintén fehér halászgatya volt rajtam. A párom pedig megkérdezte: ez az új pizsamád??? Délután 4-kor. De már én is csak mosolyogni tudok ezen. Végül is ha a tükörbe nézek a legjobb eset, ha pizsamát látok és nem krumpliszsákot! :lol:

Kép
Kép
konan

Sziasztok!
Márti!
De örülök, hogy rendben vagy. A másik kis-nagy problémát meg majd helyreteszi a gyógyszer. DE a lényeg az rendben. Godnoltam ám rád!!

Eszike!
Hiányzol!
Gyere közénk :)

Vizetet:
Lolababa!
Nekem még ilyen nem volt, hogy vért találtak volna, de tényleg úgy hallottam én is, hogy gyulladás is lehet mögötte..
Fehérje és baci akkor volt nekem is, amikor nem közvetlenül zuhanyozás után pisiltem.
Ezért is mondják, hogy zuhi után pisilni, és azt bevinni megvizsgáltatni.
Remélem minden rendben lesz!!!
Aztaaa mindenit.. kipunnyadtam.. most végeztem a főzéssel, már a boltot is megjártam, és takarítottam is... ma már 2-szer beálltam a zuhany alá..
éss vizesedik a kezem.. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
úúútálom ezt az érzést!!!

Csatlakozom én is A.M-hez!!

30. betöltött hét!... :) :) :)
de vártam már, hogy 3-al kezdődjenek a heteim száma..

De ma reggel szúrkodott ismét a hasam, ami elkeserített, de benyomtam a szokásos adag magnéziumot, és ittam is.. 1 óra pihenés után el is múlt..
de tudjátok.. már ennél jobban nem fogok ezzel foglalkozni.. nem paráztatom magam.. ennél többet nem tudok tenni, és jön, aminek jönnie kell elvet vettem fel azt hiszem belefáradtam mosanára abba, hogy állandó aggódással élem a napjaimat.

Holnap megyek védőnőhöz.. vizeletet néz, vérnyomást, és szívhangot hallgat.

Pénteken meg megyek Hajdú dr. nőhöz uh-ra.. a méhlepény miatt szeretném, ha megnézni, és persze Adélt is méricskélje le.. olyyyyan kíváncsi vagyok, hogy mekkorára növesztette magát.. 4-5 hete láttuk utoljára.. és azért jó lenne látni a kis pofikáját is :)

-tudjátok említettem, hogy a fiaimnál korán öregedett a méhlepény- bár tudom, hogy nem törvényszerű, hogy ismét előfordul, de én azért szeretném, ha többször ránéznének a méhlepény működésére..

ÉÉÉs , ha minden rendben lesz az uh-on is, akkor megyünk szombaton a Balatonra. Egy hétig leszünk ott. Remélem jó idő lesz, és a gyerekek tudnak majd fürdeni!

Jaj lányok!
Úgy rámtört a babázás.. de úgy lélekből.. nagyon - nagyon várom már, hogy a karomban érezhessem Adélkámat. Nagyon vágyom rá!
Olyan érdekes időközönként nagyon fel tud erősödni bennem a vágy.
Hisz a minden nap nem tör úgy rám... de azt hiszem nem vagyok ezzel egyedül.. ha minden nap nagyon-nagyon vágyakoznék rá... akkor elégnék.... mert most olyan heves érzéseim vannak a kislányom iránt :) pityi-pityi mindjárt elpityergem magam.. hm.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

szeder74

Hello lányok!

Én is megjöttem, csak Balcsin voltunk.

Blúmi: Az én papírjaimon a "sima" cukor érték (sima laboros éhgyomri) 3,3-5,5 között normális. Szerintem a Tiéd belefér. Vagy szoktál sokat szédülni? Rosszullétek, ájulás? Ha nincs, akkor szerintem nem gáz.
A doki meg "bekaphassa", aki így lecsesz egy kismamát. Nem tudom miért gondolják mindenhol azt, hogy aki először van valahol, ugyanúgy tudja mi a rendszer, mint az aki hetente odajár?! Egy a lényeg: Minden O.K a babukáddal, használtak a drukkok, és az, hogy le tudtál nyugodni!!

Minyu: Grat az ovihoz! Gondolom most megkönnyebbültél! :wink:

Márti: Örülök, hogy méhszájaddal minden O.K, maradjon is így , úgyhogy azért pihizz sokat! A névválasztásotok pedig felcsigázot!!! :wink: Mikor árulod el???? :D

Bagzerka: Örülök, hogy a fehérje nega lett!! Szerintem biztos csak belekerült valahogyan, ahogy Holka mondta, mert az a toxémiánál az utsó tünet! Amig a vizesedésed, meg a vérnyomid O.K, addig szeintem minden rendben!

Lolababa: Minden doki mást mond. Te a Tiédre halgass. Nekem mindig van egy kis vér is meg fehérje is a vizeletemben a labor szerint, de eddig mindig a határértéken belül volt. És ott is marad! :)
Minden esetre szerintem ezen ne stresszeljél!

Konan: Te vagy az én kiló-para társam! :wink: :lol:
De szerintem már ne foglalkozz vele. Csak egy példa: a sógornőm márciusban szült, 30!!! kilót hízott a terhesség alatt, de egyáltalán nem volt észrevehető! Most mondta csak el nekem, de el se akartam hinni, mert tök jól nézett ki! Ráadásul asszem a 7. hónapig biciklizett is, mégis felugrottak a kilók. Viszont szülés után 15!!! kiló azonnal lement, a maradék 15 meg nem tudom, hol van rajta, mert én nem látom!! Szóval egyáltalán nem vészes a Tiéd! Ja, a hétvégi Balcsis melegben kiültem délután 4-kor sütkérezni, tökre élveztem, csak másnap, amikor megláttam a vizes lábaimat, meg azt a +2 kilót a mérlegen, ami felkúszott a vízzel, akkor kicsit kiakadtam. VIszont ez már a 3. trimeszter, + nyár, úgyhogy ez ezzel jár! Kilók jönnek- mennek, de majd utána leadjuk. :wink: :wink:

Honey: Hát én is láttalak a szekrényben!! Vicces voltál :) Örülök, hogy végre van net, remélem már gyakrabban fogsz jönni! Hogy telnek az otthoni napjaid?

A.m: Pocid tényleg sokat nőtt! De csini!!

Szeder: Megy a drukk a védőnénihez+ a pénteki dokihoz, de minden rendben lesz!! :)
Balcsi egyébként nagyon tiszta, legalább a lábad tedd majd bele!

Magunkról: Elsöször is köszi a dicsiket Bius nevében is! Örülök, hogy már
Mi továbbra is jól vagyunk, élvezem a klíma nyújtotta előnyöket, mert sajnos a sütkérezésről- akármilyen jól esett hétvégén- le kell mondanom! Ahogy Konannak írtam, délután 1 óra elég volt ahhoz, hogy bevizesedjek. Engem ez a vizesedés nem is zavarna, mert nem fáj semmim, az sem érdekelne, hogy dagadt a lábam, meg a kezem, csak hát azért el szeretném kerülni, hogy kórházba küldjenek emiatt... ahol dög meleg van... itthon meg fincsi légkondi :)
Voltam a melóhelyemen, tök jól esett a fogadtatás! Riadóláncban ment az értesítés, hogy ott vagyok, úgyhogy hamar ott volt a fél főosztály! Mindenki csak dícsért - végre :) -, megmutattam Bianka 4D-s képeit, őt is dícsérték, és megállapítottuk közösen, hogy a kiscsajnak csókos szája lesz!! :)
Aztán körzeti dokimnál is voltam táppénzes papírért, vasamra azt mondta, hogy szerinte o.k. Aztán tőle hazafelé menet találkoztam a védőnénimmel, aki tök jó fej volt! Holnap mentem volna hozzá, de azt mondta, hogy ebbe a nagy melegbe nehogy elmenjek hozzá!AZt mondta, látja, hogy jól vagyok, úgyhogy ha nincs kedvem és nincs semmi problémám, akkor elég ha nyár végén- ősszel megyek! TÖK JÓÓÓÓ!!! Nem kell félnem a mázsálástól! AZért én elmegyek majd, ha valamelyik csütörtökön hűvös idő lesz... csak olyan jó érzés, hogy elvileg nem muszáj!!
Na most megyek, mert kezdek kajás lenni.. :?
Vendég

Sarkantyúka!

Igen. Azt el is felejtettem írni, hogy én a kapszula mellett eszem az aszalt áfonyát is, ha bajom van, alapból pedig csak a kapszulát. Bár azt mondják az okosok, hogy a lepréselt levében van az a sok baci ölő hatás és ez ugye az aszalt áfonyában nincs, de én hiszek benne, hogy az is sokat ér, és ezért eszem azt is, ha szükség van rá. És eddig mindig bejött.

Szeder!
Gratula a 30 héthez. Egyre többen kerülünk a 30-hoz. A Balcsin meg jó pihenést, de addig még gyere!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

"Örülök, hogy már... " :arrow: hát foghalmam sincs, hogy itt mit akartam... :shock:
Vendég

Sziasztok!

Vagyok én is, csak kicsit mozgalmas napjaink voltak... És nehezen viselem ezt a hőséget, még klímával is :? :roll:

Eszike, sokat gondoltam Rád, remélem, hogy minden rendben és "csak" diétára fogtak!
írok pü-t!

Blúmi, nem semmi a sztori, kicsit kiakadtam a dokin! :x De az a lényeg, hogy minden rendben van!

A.M., Szeder, gratula a 30. héthez! Ez tényleg annyira hihetetlen, hogy már visszaszámolunk! :shock: Nekem még mindig felfoghatatlan, hogy 3 hónap múlva már a karomban tarthatom a kisfiamat! Annyit vártunk Rá...
Pocakod nagyon nagyot nőtt!!!

Márti, örülök, hogy nem nyíltál tovább!

Humanka, Ádám ugyanezt csinálja a hangos zajokra! :lol: Sőt, a vízcsobogás is iszonyúan ingerli, mosogatásnál, zuhanyzásnál csak úgy hullámzik a hasam! :lol:

Szeder, gratula a bababútorhoz! Hálóinges beszóláson jót nevettem, bár ha Apa mondott volna ilyet, biztos nem találtam volna olyan mókásnak!

Petra, Tiggrincs, jók a babakocsik!

Csibe, ha így marad, akkor a Te számodra lesz legizgalmasabb a szülés közülünk! :wink: Kis titkolózós babóka! :lol:

Honey, iszonyú jót rötyögtem mikor elképzeltelek a szkrényben a kabátok között netezni! :lol: :lol:

Konan, most Ádám is azt csinálja, amit Anna csinált, hogy néha-néha picit mocorog, de eléggé belassult mostanában. Biztos a meleg teszi!

Vizesedés nálam is kezd elég durva lenni, lábam estére elképesztő pár napja. + visszereim sem szeretik ezt a meleget. Fölöttünk lakó sebész doktor néni javaslatára tegnap Apa hozott nekem kompressziós térdzoknit, most az van rajtam, remélem, használni fog. Fájni nem fáj a lábam, eddig tehát jó. Pedig piacon is voltunk ma reggel.
Mondjuk elég ronda, olyan mint egy vastag nylon térdzokni, az a vágylohasztó fajta... De fene bánja, ha használ! Fáslinál még mindig kultúráltabban néz ki!

minyu, milyen sátrat keresel Nándinak? Dorka indiánsátorért volt oda teljesen és végül találtam is neki, egész jó az ára is!
Itt nézz körül!

Bagzerka, örülök, hogy védő néni szinte semmi fehérjét nem talált! Nem lesz semmi gond! :wink:

Lola, Dorkánál nekem is volt vér a vizeletben és ugyanazt mondták mint a Te dokid! Nyugi!! :wink:

Bejci, irigykedem, hogy ilyen jó fej védőnőd van! Enyém meg sem ismer az utcán... :evil: :shock:

Rólunk. Nagyon nem bírom a meleget, pedig alapból fázós vagyok és bármilyen meleg jöhet! türelmetlen vagyok emiatt szegény Dorkával is. Nagyon zavar, hogy "belassultam" házimunkák elvégzéséhez 2x annyi idő kell, Dorka is igényli hogy foglalkozzam vele. Úgy érzem, hogy hiába vagyok itthon, semmire sincs időm, ellep a tennivaló, emiatt ingerült, feszült vagyok... :roll: :?

Tegnap voltam cukorterhelésen, holnap reggelre meg is lesz az eredmény.
Reggeli pisilésen olyan jót röhögtem! Először is majdnem elfelejtettem hogy üvegbe kell produkálni. Vittem magammal egy kis üveget, mondván, 3 órája pisiltem, nem lesz túl sok produktum. Aha! tele lett az üveg, sőt... :lol:

Titkos tábla készül, köszi mindenkinek aki már elküldte az adatait!
Aki szeretne belekerülni, jövő szerdáig írja meg priviben a nevét, telcsiszámát, mail címét! Utána küldöm a táblát mindenkinek!

jövő vasárnap megyünk nyaralni! Annyira várom már!!

Kép

Kép
anyoooka

Csuklik a fiam! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Szeder! Garatulálok a 30. héthez. Eszike is benne van már. Remélem már hazaengedték és minden ok.

Konan!
Te is mindjárt 30 hetes leszel!!!HURRÁ!!!

Bagzerka!
Örülök,hogy a drukkok hatottak.

Mindenkinek nagyon köszi a pocak dicsiket:)
Kb.2-3 hete látszik rajtam,hogy babásodok és azóta egyre többen megállítanak az ismerősök közül akik még nem tudták. Olyan jól esik :D

Mostanában minden nap imába foglalom annak a nevét aki feltalálta a légkondit! :D
Megpusztulnék nélküle!!!
Tegnap volt a 3. "kismama tanfolyam" tőlünk kb. 500 m-re van,de mire odaértem azt hittem hőgutát kapok :shock: :shock: :shock:

Ma reggel,hogy egy picit hűvösebb volt gyorsan felporszívóztam,feltöröltem a nagyszoba kivételével az egész lakást.
Anyukám feljött közben és nem tudta hirtelen,hogy mitől szakad rólam a víz :roll:
Az a baj,hogy egyre kevésbé tudom felmérni az erőmet és beleugrok egy ilyen nagytakarításba aztán meg szuszogok, mint egy sündisznó... :D :shock: :D :)

Kép
Kép
a.m.

anyoooka!

Előre is köszi a táblázatot.

Ma voltam jógán és az egyik kismami megszült 2 napja. Tök hihetetlen ,mert lett volna még 4 hete,de így is 3000 g fölötti a baba. Egyébként kicsi voolt a pocija,szóval nem a méret a lényag itt sem :lol: :lol: :lol:
Egy másik kismami meg már túlhordásos,vasárnapra volt kiírva,de még semmi. Szegény,már biztos nagyon "terhes" lehet ebben a melegben.

Aki olvassa a júniusi topikot annak ajánlom az utolsó laptól számított (kb.) 4. oldalt. Pironya férje írt a szülésről és én olyan jót pityeregtem rajta. Nagyon szépen fogalmazott. A párom is elolvasta és meghatódott ő is.

Kép
Kép
a.m.

Szeder!
Hétvégén becsobbantam én is a Balcsiba! Isteni volt este lemenő napnál megmártózni. Nem sokáig, mert miután belecsobbantam (jó nagy csobbanás volt :lol: ) egy kis idő elteltével már nem esett annyira jól a víz és inkább kimentem. Ennyi elég is volt. Napsütésben pedig képtelen vagyok lemenni a partra. De szerintem egy naplementés fürdőzés nektek sem árt! A védőnéni is azt mondta ma: fürödni lehet (persze amíg nincs nyitva a méhszáj!), napozni tilos! Nem mintha napozásra vágynék...! Ki sem dugom az orromat a napra ha nem muszály! 8) Egyszóval jó nyaralást kívánok Nektek!!!

És jó nyaralást kívánok mindenkinek, aki most hétvégén indul nyaralni!!!

A héten már nem biztos, hogy tudok jönni, mert anyumékhoz megyünk és hétvégére pedig le szeretném őket is csalni a Balcsihoz! Mindenkinek szép hétvégét és vigyázzatok magatokra és a babócákra!!!

Üdv: Anikó

Kép
Kép
konan

Bejci!

Kilo-para társ :D :wink: :D

Kép
Kép
konan

Márti,Blumi, Bagzerka!!!
Nagyon örülök a jó híreknek!

Szeder
Én is betöltött 30.vagyok és rajtam is nagyon babázhatnék van!!! Fülig ér a szám alapállapotban,hihetetlenül várom,hogy megöleljem.
Pont tegnap este alvás előtt kérdezte a párom:nem félek-e a szüléstől? Mondtam,hogy nem. Alig várom a napot mikor indulnunk kell!!!

Bagzerka
Én csak azért vagyok fenntartással a homeós cuccokkal kapcsolatban mert látom,hogy akik ezzel foglalkoznak minimum 2 évig járnak tanfolyamokra…
Ártani nem tudsz velük..de mint Lolababa is egyénileg kell eldönteni kinél melyik bogyi használ..(esetenként nem is 10 hanem..pl megfázásnál 80 bogyi közül kell döntsél…)
Én nem foglalkoztam mélyrehatóan még a homeós dolgokkal így passzolnám a választ…

Lolababa
Mekkora volt az érték?
Baktérium nem volt a vizeletedben? Lehet,hogy lezajlott egy kis hólyaggyulladásod..
Valószínű semmi komoly,nem fogja befolyásolni ez most a babvárásod de
mivel kismamik vagyunk és nemcsak magunkért vagyunk felelősek,hanem a babáinkért ezért mindig érdemes utánamenni a dolognak!!! Már csak a megnyugtatás végett is.

És ha valakinél úgy adódik kell szedni antibiotikumot akkor igenis szedni kell..nem kell félni tőlük van amit nyugodtan szedhet kismami is és nem lesz baja a babának ellenben egy kezeletlen fertőzéssel nagyot árthatunk….
holka

a.m.
igen én is olvastam az apuka hozzászólását és én is itt bőgtem a gép elött.

bejci,
köszi a kérdést. IMÁDOK ITTHON LENNI!! :D Illetve "nem dolgozni". Ugyanis annyi programot csinálok magamnak, hogy itthon nem nagyon vagyok.
Olyan durva, hogy így mennyivel gyorsabban telik az idő, mint bent a munkahelyen. :shock:

Biztos velem van a baj, de én szeretem ezt az időt! :)

A véleményetekre lennék kiváncsi: kaptunk egy 4-5 napos meghívást egy ismerősünk nyaralójába Horváthországba. A meghívás július végére szól. Én akkor leszek 32 hetes.
Nem tudom, hogy be merjem -e vállalni az utat. Amúgy normál forgalom mellett kb 6 óra az út.
Mi a véleményetek? Ti utaztatok már ilyen későn babásan? ( a több babások )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ági!

Ez a tőzegáfonya-kapszula mondjuk Streptococcus ellen is hat? Azért kérdem, mert én már 2x is szültem ezzel a fertőzéssel, a 2-nál tök fölöslegesen a kisfiam a fejébe branülbe kapta napi 2x az antibogyeszt, a branül meg állandóan kicsúszott, mert szar volt, volt, hogy 1.5 óráig szurkálták a fejét, hogy vénát találjanak neki, aztán meg itthon még 1 hétig kapta szirupban a gyógyszert! Na meg vajúdni és szülni is kényelmesebb, ha az ember nincs infúziós állványhoz kötve, mert Streptococcus-fertőzés esetén infúzióban adják vajúdás alatt az antibiotikumot! Szóval, ha egy mód van rá, elkerülném a dolgot!

Ismeri valaki Balatonalmádin a strandot? eddig csupa jót hallottam és úgy néz ki, a hétvégét Felsőörsön töltjük! Már én is megmártóznék, de megkérdem mág doki bácsit is, most a méhszájamra 2000-et írt, remélem fürödhetek!

Márti
borossné becz márta

Honey: Én válaszolok, bár nekem csak egy babám van... ő is még csak a pocakban, :wink: , de a tesóm a 2. babával kiment a családdal kocsival Horvátországba. Háááát, szerintem okosat senki sem fog tudni mondani Neked! Tény, hogy tök hamar hazaértek, (tesómék is pont ezért mertek kimenni), de kérdés, hogy mennyire vállaljátok be, hogy ennyire a vége felé nekivágtok. Én parás vagyok, nem merek menni, pont ezért. De Te vagány vagy! Iwiwen is lesasoltam, hogy már hárman mentetek nászútra! Hát én februárban sem mertem elutazni a karib tengerre, pont azért mert ilyen fosós vagyok! Hát asszem most "jó sokat tudtam segíteni"! :oops: :D
Vendég

Márti! Almádiban sok strand van!! Melyikre gondolsz? De miért nem mentek inkább Alsóörse? Az tuti strand. Ráadásul talán van egy olyan része is, ami homokos, "tengerpart-fíling". Most osztottak ki valami szalagokat a strandoknak, mindenhol jó a víz! Amúgy Fűzfőn 25 C°-os... anyukám mondta, ő fürdött is benne! :)
Vendég

Honey!

Én is pont akkor mennék nyaralni, csak Gyulára, ami kb. 3 óra út Pesttől, de még habozok! Kérdezd meg a dokidat, én külföldre biztos nem mennék, de Neked kell döntened! Nekem az jutott eszembe, ha ne adj' Isten akkor, 32 hetesen indul meg a szülés, a legközelebbi, koraszülöttekkel is foglalkozó kórház Nagyváradon van... szóval hiába van Gyulán is kórház, nem is tudom, hogy a nagy átalakításban meghagyták-e a szülészetét? Egyébként meg szeretnék elmenni, már csak a gyerekek kedvéért is, úgyhogy, ha a dokim elenged és nem történik addig semmi gáz, szerintem belevágok!

Márti
borossné becz márta

Anyoooka!

Küldtem privit!

Kép
Kép
petra1980

bejci, márti... hm... igazatok lehet.

Én amitől félek az csak 2 dolog: az egyik, hogy beszívunk egy szokásos horvát autópálya dugót és akkor a 6 óra 10 is lehet. Azt pedig 38 fokban eléggé utálnám...
A másik meg ez a pisi dolog. A nagy melegben sokat iszom, és így max 1 órára vagyok kalibrálva wc ügyileg. A horvát részen meg nem sok a kút, se a pihenős kiálló.... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: De mennyi szép bokor van! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Honey
a 3. pedig,hogy a keringésednek nem tenne jót még a 6 óra autóút se...még akkor se ha nyilván megállnátok néha kinyújtozni...
Én biztos nem vállalnám be!
Jövőre majd elmentek hármasban Horvátba :wink:
holka

Sziasztok,

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: kezdhetem előről, mert kidobott :twisted: :twisted:

Honey; küldtem neked privit :!: ..ha jól sejetm akkor egysorban ültünk, és rózsaszínű ruciban voltál :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kilóóóók; hát kit nem zavarnak a kilók, sajna én rám is ragadnak a kilók, de hogy mitől. Diétára vagyok fogva és max 220szénhidrát a napi megengedett bevitel, na azért persze néha néha átlépem, egy sportszeletnek nem tok ellenállni :lol: :wink: Hát én is kiváncsi vagyok, hogy mennyivel fogok szülni, én jövő héten megyek a védőnőhöz, kiváncsi leszek mit fog mondani azaz saccolni./+16kg.nál járok)

Szülésznővel hogy álltok valakinek tapasztalata?

Szeder gratula a 30. héthez :wink: :wink:
Vendég

Nyuszifülke!

Hát, szerintem nagyon fontos a saját szülésznő! Mondom ezt úgy, hogy 1. alkalommal kifogtam 4 nagyon fantasztikus ügyeletest, 2. alkalommal 2 rémséget, no, a 3-nál már nem kockáztattam és választottam! Szuper volt, hogy csak ő és a dokim nyúlt hozzám, nem kaptam megjegyzéseket, nem aláztak meg stb.Szóval a szülésznő valószínűleg több időt tölt majd Veled mint az orvosod! A Szent Imrében pedig nagy a jó értelemben vett "bábakultusz", szóval, ha problémamentes a vajúdás, akkor valószínűleg nem sokszor fogsz orvost látni, persze, ez attól is függ, hogy a dokidnak mi a szokása, mennyi időt tölt a vajúdóval!
És mondom, hogy nagyon fontos úgy, hogy az én dokim azon ritka kivételek egyike, aki nem csak a kitolásra meg a stoppolásra érkezik ( a 3-nál szó szerint végig mellettem ült egész vajúdás alatt és nagyon jó volt, főleg, mert a választott szülésznőm épp ügyeletes is volt, így nem tudott 100%-ig rám koncentrálni! Persze, a doki is lehet ügyeletes, meg lehet, hogy épp a magánrendelés kellős közepén szül az ember, meg műtőben is lehet stb.)! Én is választok most is, nem mindegy, hogy milyen benyomások érik az embert vajúdás-szülés alatt!

Bejci!

Hú, nem tudom, melyik strand lesz, anyósék tudják!
Jó lesz, ha akkor tudod meg a kislányom nevét, ha megszületik? :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti! Egye-fene! Kivárom! De tényleg fúrja az oldalamat a kíváncsiság!!! Mit találtatok vajon ki??? Húúú, de izééé vagy!!! :lol: :wink: :D
Vendég

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak hulla vagyok minden nap. Megpróbáltam visszaolvasni, kisebb nagyobb sikerrel. Remélem mindenkinek sikerül írnom.

Előszőr köszi a dicsiket MIndenkinek és a hozzászólásokat a szüléshez !

Márti, szeder, annyira jó volt olvasni Titeket! Köszönöm, hogy megosztottátok velünk. Ennél gyönyörűbb élményt valóban nem lehet kívánni senkinek.
Márti, választottam már szülésznőt, és tök igazad van, nem kell előre parázni, a helyzet ugyis adja magát. Remélem hogy legalább olyan élményben lesz részünk, mint amit Ti átéltetek!Biztos vagyok benne, hogy a picibaba születése minden fájdalmat kárpótolni fog. Én is nagyon várom már, hogy a kezemben tarthassam.

sarkanytúka, igazad van, totál más 3. kívülálló személyként részt venni a szülésben, és más mikor maga éli át az ember. Megpróbálok nem félni az ismeretlentől, és pozitív gondolatokkal telíteni a kis buksimat.

csibe, petra, kistiggrincs, nagyon jók a kocsik!!!

bejci, köszi, hasonlóképpen gondolkodok még, egyszer így egyszer meg úgy. Nagyon édes a kislányod, jó hogy így megmutatta magát. Nagyon egyértelmű a kis nőiessége!:D

a.m. tök jó, hogy ilyen pozitívan gondolkozol a szülésről első babásként és nem félsz az ismeretlentől. Tőled és a többiektől is példát vehetek. Nagyon jó a pocakfotó! Gratulálok a 30 héthez!

winona, nem semmi, hogy a kis kukis mégiscsak nunis!A lényeg, hogy egészséges legyen!Azért gratulálok a kislányodhoz! És hogy nem dolgozol már!Jó neked!

eszike, jaj, nagyon sajnálom hogy rossz lett az eredményed!!KITARTÁS!!!!Minden rendben lesz. Tök jó, hogy ilyen pozitívan fogod fel. Előnyödre válik.

lolababa, köszi hogy leírtad a "másik oldalt" és a tapasztalatodat a szüléssel kapcsolatban.

netti, szép pocód van már neked is! Aranyos a kisbabód!

blúmi, nem volt gyenge az orvosos sztorid! A pa...szt! És fizettél is érte?

humanka, aranyos vagy, hogy érdeklődsz, a hátam nem, hanem a derekam, és a jobb oldali ágyékom fáj (azt hiszem az) de az iszonyatosan. Alig bírok menni miatta.

starlark, nagyon művészi kép, engem lenyűgözött!!!

Márti, remélem jól vagy, és nem tágultál tovább.

Csibe, nem semmi a kisbabád, milyen kis szégyenlős! Majd kiderül, előbb vagy utóbb (legkésőbb a szülésnél) milyen nemű lesz!

Honey, ez a szekrényes sztori nagyon jó!!!!

Mi jól vagyunk, leszámítva az én fizikai állapotomat. A jobb oldali csípőm, és ágyékom annyira fáj, hogy alig bírok menni. Ma is csak sántikáltam.
Képzeljétek! A pici fiam fejjel lefelé van. Totál be van fordulva. A doki azt mondta, hogy ez jó, de ilyen korán? A lábai a bordámat meg a gyomromat rugdossák.

Alíz

KépKép
roni0422

Köszi Márti a választ.

Amúgy szeretnék szülésznőt és lesz is, csak megkellene keresnem.

Azért dobtam fel témaként a szülésznő dolgot, mert hallottam olyat hogy feleslges a doki ha a párod bentvan azaz családtag bent van, bár sztem ez butaság, mert a párom honnan is tudná, azt amit a szülésznő, no ezzel nem az apukákat akarom lehúzni, de erős bennem az hogy mindenképp jó ha van szülésznő, gondolom ez a szakma sem véletlenül van. Az apuka csak a kitartásban segit,meg ad egy kis energiát azzal hogy ott van, ezt úgy mondom mintha az én párom bent lenne, mert hát majd eldönti hogy bent vagy kint, nem eröltetem.
..és ahogy mráti írtad nem mindegy mi hogy ér a vajúdás alatt.
:lol: :lol:

ja és még valami, Halolaj tabletta :?: :?: Ajánlották hogy szedjem mert okos lesz tőle a gyerek, na sztem anélkül is az lesz,max zseni lesz :lol:
Vendég

...lemaradt, szed ilyet valaki?
Vendég

honey!!!
én mennék! én az aug végét szánom már a balatonra sem idôszaknak!! sztem simán, ha nincs semmi gond, de azért kérdezd meg a dokidat is. sztem ha miunden rendben, akkor okés! és bejcivel egyetlrtek, a bokrok is haverok :)

nyuszifül!!!
sztem nagyon is fontos a szülésznô!! nekem választott volt, de az imrésekról mind csak jót hallottam eddig! pl a gátvédelmet abszolút ôk mûvelik!!! és nap mint nap ezt látják, mármint a zsdülést, és nagyon sok ötletet, javaslatot tudnak adni szülés közben, ami lehet hogy neked eszedbe sem jutna!!! pl most akkor fürödhetnél, hmm? és akkor tényleg, dejó lenne, és ereszt neked egy kád vizet, vagy tartja a zuhanyfejet rád, meg minden!!! amiénk kb fél óránként jött be, és nem volt sosem láb alatt, és nagyon jóóó volt!!!! ha gondolod, megadom a nevét, hátha még nincs befoglalva. hmm?! :)
én szedek haloljatat kb egy hónapja vettem csak, szóval nem az elejétôl... ki tudja :)

lolababa!
nekem nem volt vér benne, de ha a dokid aszongya nem baJ, AKKOr én elhinném neki :) és én is használok csomó homeós szert siminél, sztem tökjók. csak hoyg a szüléses csapat bogyót ismeri-e valaki??? több barátnôm is bogyóval szült, és rém gyorsan tágultak, stb, hamar megvolt a baba. szóval én nagyon kipróbálnám!!!

márta!!!
milyen gondoskodó vagy, már eltettél a picinek meggyet!!!! nagyon aranyos!! :)
és persze fô a biztonság, gondolom én is bevenném az anticuccot, ha nekem írnák fel.

konan!!!
nekem pont +22 volt simivel!!!!! nem mondom hoyg könynen, de le is adtam, asszem a végén 2 kiló maradt, ami a francnak sem akart lemenni, de az azért nem vészes. szóval ez nem a világ vége!!! igaz, erôfeszítésbe került visszafogynom, de eljött annak is az ideje! ne izgulj, majd te is le tudod adni!!!!! és jóó hétvégét, és irigyellek a csobbanásért, úúúdejó lenne most!!! :)

és én is alig várom a 30 hetet!!!!!! és mégjobban a pici fiúcskánkat!! nagyon nagyon várjuk mind, és ez annyira jó érzés!!!!

szeder!!!
rajtam is itt a babázhatnék, de nagyon!!! már ki szeretném mosni a babakocsi huzatot meg a kis ruhákat!!! de azt majd csak az új lakásban, nemkedzek neki költözés elôtt.... :(
és miiiindeen rendben lesz dokinál, lepénnyel és Adéllal, és mehettek balcsira és dejóóó lesz nekltek!!!! én is úgy mennék már valéahova kicsit....

bejci! jó érzés lehetett a munkahelyen :) és tökjó a védôd is!!!

anyoooka! remélem abbamarad a fránya vizesedésed!!!

a.m., a szuszogó sündisznó :D :D ezjóóó :)

LÁNYOK!!!!
csinálunk jövô hétre találkozót????!!!! mondjuk valami liget vagy szt istvánpark, és akkor gyermekek meg rohangálhatnak közben. hmm?? vagy csak mi legyünk felnôttek?? kinek lenne jó????

roni! remélem hamar elmúlik már ez a fájdogálásod!! szegény! simi is, és elvileg pocakbébi is fejjel lefelé van már elég korántól kezdve -húú de szép mondat lett :D:D szóval ezt nem lehet túl korán kezdeni :) ja és simi 40+5 naposan születt meg, szóval semmi para!!!

na megyek, itt ülök ragacsosan.... fél8ra értem haza melóbvól bevásárlás után... cammogok, mint valami lajhár-bálna mix állat :) nekiálltam mosást betenni, fôzni, mosogatni.... 10 elmúlt, mire leültem picit...annyi épp elég volt hoyg életemben elszöür odaégessem a kaját!!! :( úúgy elkeserített!!! jó kis marhahúst csináltam marcimnak, pedig magamtúl túrógombóc lett volna, de megszántam :) erre nem odakap??! nem semmi réteg szenet vágogattam le húsonként (apróra vágott) meg halásztam ki minden fekete cuccot, pedig telistele volt zöldségekkel a szaft..... na mindegy, mindig kell egy elsô.... na de így kétszer annyi idô is volt, míg végre bejöhettem leülni.... ááá idegesítôôô. marci mondta hoyg hagyjam....de közben azt is hogy mennyire éhes...:D szóval nem hagytam, de a köret az ô dolga lett.
na holnap még meló, aztán vasárnap, és kééészzz!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

nyuszifülke,
igen én voltam rózsaszínben! :D
Ha gondolod tudok név szerint is szülésznőt ajánlani neked. De legjobb ha megkérdezed a dokidat, hogy ő kivel szeret dolgozni. Sokat számít az összehangoltság!!

Én már választottam szülésznőt, a dokim ajánlotta. Még személyesen nem találkoztunk (majd jövőhét kedden ) De telefonbsn nagyon szinpi volt! Nem vette fel a telót, amikor hívtam és képzeljétek visszahívott!!! Ez nekem olyan kellemes meglepetés volt!

Ami a kilókat illeti én most kicsit ki vagyok akadva a férjemre... :?
Eddig 5 kg-t híztam, ami szerintem nem olyan vészes, tekintve a magasságomat... de a férjem mégis, már most "jópofa" megjegyzéseket tesz rám.
Tudom, hogy szeret, imád, és büszke rám..... de rettentő mód idegesít néha a "DunDiégo" és "Kiskömböc" megszólítások. :evil:
Ha meg nem vágok ehhez jó képet, akkor meg jön a "mostanában olyan hyperérzékeny vagy!" megjegyzés....... :evil: :evil: JA wazze, mert mostanában terhes vagyok!!!! :evil:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jó reggelt kismamik!

De jót aludtam!
És pont ma kellett felkelnem, mert megyek védőnőhöz áááá ilyen az én szerencsém..

Látom azért más is hasonló érzelmeket táplál a babája iránt már most, mint én.
Vagyis, hogy hihetetlen szeretettel tud ömlengeni és várakozni iránta.. és azt veszem észre, hogy egyre jobban vágyakozom rá.

roni!
Örülök,h ogy jól vagy :)
A fájdogálások miatt veled érzek.. nekem is vannak sz...os napjaim, akkor minden baj, és fáj.. úgyhogy tudom milyen.
Pont tegnap gondoltam rá, hogy én alapjában véve egyáltalán nem vagyok beteges.. életemben nem voltam influenzás.. és a megfázás is kerülget és csak és kizárólag akkor szoktam orrot fújni, ha sírogatok!
De mióta terhes vagyok Adéllal azóta sokszor fáj itt-ott-amott.. és pont most terhesen vannak fájdogálásaim, amikor még jobban lehetne élvezni és örülni a terhességnek, ha nincsenek különböző fájdalmak.
Érdekes nem??

Konan:
én sajna nem mártózhatok semmilyen vízben, ha jó, ha nem... még a fürdőkádacskát is kerülnöm kell a 8. héttől.. tehát 22 hete kizárólag zuhanyozhatok :( ami elkeserítő.. minden jótól tiltva vagyok.. még a sex-től is.. hát ezt adták nekem... de már megszoktam és elfogadtam... a lényeg, hogy én tényleg mindent megteszek amit mondanak a dokik.. éss azért az igazság az, hogy nem is nyíltam ki, pedig a fiaimmal már a 24. hétnél nyitva volt a méhészály.. most hülyén hangzik, de büszke vagyok magamra, hogy bírja a szervezetem, pedig de fos....tam, hogy én a 28. hétig fogom csak bírni. Bár ezt nem osztottam meg veletek... de voltak ilyen erős félelmeim.. azon izgultam, hogy a 28. hetet betöltsem.. most a 33. hét a cél.. majd a 36. és a 38. hét.. mindig tűzök ki rövid távú célokat magamnak.. mert amikor jött az a barnás nyavaja a 23. héten, akkor a doki rendesen beijesztett, hogy nehogy koraszülésem legyen.. azóta célokat kitűzve, és azt elérve már boldog vagyok :wink: most tuti hülyének nézel(tek)...

bagzerka:
Hát milyen későn írtál megint :wink: Te szegény, én nem is tudom,hogy hogyan tudod ezt a tempót viselni.. még ilyenkor neki állni főzni!
Hát nem semmi.. jó lenne, ha már otthon maradnál!!!!!!!! Túlhajtod magad!!!
Meddig is dolgozól?? -bocsi lehet írtad.. de tudod ... :oops: :oops:

honey:
nemrég én is írtam erről, hogy bizony mi is inkább külföldre szoktunk menni.. a biztosabb időjárás is garantáltabb a megérdemelt pihi mellett.. de most.. hát én nem merek menni én ilyen fosticsirke vagyok...
de ha úgy érzed, hogy te bírod, akkor miért ne?
kérdezd meg a dokidat.
mert itt nem is az a helyzet, hogy bírod-e, mert több pihivel simán lehet ennyit menni.. szerintem.. de mi van, ha netán történik valami.. soha nem lehet tudni.. akkor ott milyen ellátás van?
-én voltam Splitben.. és kificamodott a bokám.. bementünk a kórházba... elsőre kultúrált.. de rengeteget kellett várni, pedig nem volt senki előttünk.. A legtöbb doki nem tud angolul.. és nem értették, hogy mit is akarunk.. tehát érdekesen elmutogattuk, hogy hogyan történt az esés és hány órája..
Szóval a nyelvi hiányosságok megvannak náluk is.. nem kommunkiál minden orvos angulul.. horvátul meg mi nem tudtunk.. ezt is érdemes végig gondolni.
Gondoltam, hogy megosztom veled ezt az élményemet, mert érdemes felkészülni.
Hülyeség, de én "csak" a balatont vállaltam be az idén.. de őszinte leszek azt is félve.. előtte megyek (ma) védőnőhöz, és holnap uh-ra.. tudom, hogy túl óvatos vagyok, és ha jönne a baj ettől függetlenül jönne, de én kizárólag így vagyok nyugodt.
(ja és milyen későn írtál éjfél után.. bagzerkát megelőzve sokáig voltál fenn)

szeder74

Sziasztok! :)

Lola: Olyan jó mikor az embernek a védőnő meg a doki tök mást mond.
Engem még senki nem küldött el a körzeti dokimhoz... Igazat megvalva nem is szivesen mennék mert egy rém bunkó nő, már egy ideje gondolkodom hogy otthagyom, de még a megvalósításig nem jutottam el.

Bejci: Augusztusig nekem se kell mennem se védőnőhöz se dokihoz. A terhesgondozót átteték arra a hónapra máshová, és hívott a védőnőm, hogy ha semmi bajom oda nem muszáj mennem. A dokim meg elhúz nyaralni. Remélem tényleg nem lesz semmi gond :)

Anyoooka: Küldöm az adatokat :) És tegnap este Rizsi is csuklott először, még az apja is érezte, és sajnálta szegényt :)

A.M.: Jesszus nem semmi energia, én igen nehezen veszem rá magam a takarításra :) Kint az előkertünket kéne rendberakni, de a gugolás hajolás nemigen megy már a férjem meg kertimunka terén egy katasztrófa, nézni is rossz ahogy és milyen tempóban csinálja. Ááááá én meg nem bírom nézni milyen dzsungel van megőrülök tőle.

Roni: Semmit nem tudsz tenni a csípőfájdalom ellen? Nagyon rossz lehet ha menni alig tudsz miatta.
Enyim bébi szerintem továbbra is totál harántban rugja szét mindkét oldalam egyidőben. Remélem a 30-as UH-ra azért megtalálja a helyét.

Bagzerka: Uhh hát nagyon nem irigyellek ezért, nem semmi mit össze dolgozol egy nap. Kitartás mindjárt itt a vasárnap vége :)

Honey: Az én férjem nekem már alig köszön. Meglát és "Szia Pocak!" és integet a hasam felé :) Szerintem vhogy így dolgozzák ők is fel a változásokat és készülnek a bébire. Én még olyan pasiról nem hallottam aki kisebb nagyobb szerinte vicces megjegyzést ne tett volna.

Tegnap megvolt az utolsó hivatalos céges értekezlet + nyugdíjas találkozó. A vártal ellentétben egész jó volt a piszok meleget leszámítva. A bokám a duplája lett mire hazaértem.
Mostantól még ugyan irodázom kicsit, de már pihi van. /el kéne kezdeni hazapakolni mert lehet míg nem leszek még költözni is fog az irodánk :(

Kép

Kép
starlark

Hello Csajok!

Látom már éjszaka mindenki éberebb! Mi van velünk? Kevesebb az alvásigényünk? :shock:

Szeder: Egyáltalán nem néz hülyének senki! Még jó, hogy így vigyázol Magatokra! Én is csak zuhanyzom, amióta baba van a pocakban, pedig nekem nem volt se barnázgatás, se durva görcsölés. Milyen anya lennél, ha nem lennél óvatos már az első pillanattól?! Szóval szerintem nagyon is jól csinálod, hogy odafigyelsz magatokra! Meg is lesz az eredménye: szeptemberben szép, egészséges Adél baba az anyukája karjában!! :wink: :wink:
A Balcsitól azért ne félj, hamarabb fennt vagy Pesten, mint ha egy pesti dugón kellene átvergődnöd.

ROni: Hát nem irigyellek ezért a csípő fájdalom miatt! Mondtad már a házidokidnak? Mert lehet, hogy kapnál rá valamit, ami enyhíti.
A baba fekvés: hát nekem már a 19. héttől mindig így látják az uh-n. Nem baj az, hogy "irányban van már". Inkább drukk, hogy így is maradjanak, mert sajnos még megfordulhatnak...

Bagzerka: FÓRUMTALI jó ötlet, csak szerintem ezt a melegre tekintettel lehet hogy inkább valami zárt, légkondis helyen kellene tartani, vagy olyankor, amikor kicsit lehül az idő! Bár a lehült idő sem jó, mert a hidegfrontra jó sok kismami érzékeny... hááát.. Minden esetre én támogatom az ötletet.

Starlark: De jó, akkor már Te is otthon leszel, tudsz jönni gyakrabban!!! Meg hát pihizni is! Örülök, hogy Neked is ezt mondta a védőnőd, mert már azért az is megfordult a fejemben, hogy nem lenne-e jobb, ha gyakrabban akarna látni. De gondolom el vannak foglalva az amúgy is problémás terhesekkel...

Honey:( Kérlek ne haragudj, de ezen a DunDiegon annyira röhögtem!! :lol: :lol: , bár a Kisgömböc már nem olyan vicces )
A férjek néha olyan tapintatlanok... Ne aggódj, az enyémnek is volt már olyan beszólása, ami ráadásul nem ilyen vicces, hogy 3 órán keresztül bőgtem miatta. Na azóta minden nap elmondja, hogy én vagyok a világ legcsinosabb kismamája!! Még ha nem is így van! Tegnapelőtt fürdőruha- bemutatót tartottam neki (itt jegyzem meg, nagyon viccesen nézek ki fürdőruhában :? ) és még abban is megdicsért. Szóval neveld meg még most, mert később már nehezebb lesz! Ne hagyd, hogy az önbizalmadat picivel is megingassa, mert nekem volt olyan szakasza a babavárásnak, hogy bújkáltam az emberek elől, nehogy meglássák, hogy nézek ki... és mindezt azért, mert kicsit elment az önbizalmam! De azóta már visszajött, pedig nem mondhatnám, hogy jobban nézek ki. 8)
Vendég

Jó reggelt,

Köszönöm Bagzerka a segítséget, de ahogy Honey írja a doki ajánl egy szülésznőt, ez megis van eddig, csak tovább még nem jutottam :cry: de úgyérzem jobb ha megkeresem minél hamarabb, nehogy lekéssek, mármint róla, bár csak nem mond nemet.

Hnoney de jó neked, hogy csak annyit híztál :P Próbál elendegno a füled mellett ezeket a megjegyzéseket. Igaz nálunk semmi ilyesmi sincs, sőt én vok aki azt mondja szemből boci oldalról meg pingvin, engem mindig kijavít nemondjak ilyen butaságot, mert tök szép kismami vagyok :wink: ha ha ha igaz nehezen hiszem el, hmm mert talán a fotókon is auz én testem virít. De majd 3 hónap múlva juhéé már kisNyuszi itt lesz remélem, és nem fogunk azzal foglalkozni ami a külsőt illeti.

Halolaj tabletta; én a DM.ben vettem, de a használati utasításban bele van írva terhes és szopis anyuknak nem ajánlott. na szupper így most csak nézegetem.

...és Bagzerka kitartás vasárnapig :!: :!: :!:

...hát Honey csak a sógórnőm ült közöttünk :lol: :lol: nem sok választott el a talitól talán legközelebb. Ki lesz neked a szülésznőd?
Vendég

Még visszaolvasok, csak Mártinak szerettem volna „gyorsan” válaszolni.

Márti!
Azt sajnos nem tudom, hogy streptococcusra jó – e, csak az a tuti, hogy kifejezetten a húgyuti fertőzésekre jó.

Honey!
Ha úgy döntesz, hogy mész, szerintem előtte mindenképp nézesd meg magadat a dokival, hogy zárt-e a méhszáj meg ilyenek.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Márti!
Ne csigázd az idegeinket!!

Szülésznő: Nálunk sajna nem lehet választani, épp aki ügyeletben van, azt kapod. Remélem én valami normálisat fogok ki, mert hallottam, hogy azért vannak normálisak, kedvesek is.

Honey!
Ne foglalkozz a párod megjegyzéseivel, lehet, hogy csak viccből szánja őket. Mond meg neki, hogy téged zavarnak ezek a megjegyzések, és hátha abbahagyja.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

No meg is jöttem a védőnőtől és vérvételen is voltam kértem beutalót, mert a toxoplazmámat figyelni kell, mert még nem estem át rajta..

Csoda, hogy élek, alig van vérnyomásom... a vizeletem rendben..
és meghallgattam Adél szívecskéjének lüktetését.. olyan erőteljesen lehet már hallani ezzel a kis kütyüvel is.
Véreredményem holnap, és a toxo az meg jövőhéten.

Honey:
szerintem csak poénkodik a párod, nem hiszem,hogy ezt teljesen komolyan gondolja :)
szerintem mindegyikőnket értek ilyen jellegű megjegyzések.. én, ha azt modnom, hogy kövér malac vagyok, a párom azt mondja, hogy nem az vagy, hanem terhes.. :)
és,hogy ne is mondjak ilyeneket magamról!
Az biztos, hogy a párjaink más szemmel néznek minket, mint cirka fél évvel ezelőtt.. ez tuti!
Szerintem egy terhes nő nem kívánatos, de nem is kell, hogy azok legyünk most.. bár én is borzasztó nehezen viselem, és egyre jobban hiányzik a régi formám... de, majd el jön az is :)

Az én pocim neve:
AD-LAK
(Adél-lak) rövidítése.
Ezt a párom találta ki, és azóta így hívja.. :)
Nagyon tetszik.. és poénkodni is szokott:
Nem AD-LAK én senkinek!!! homorizál vele!!!

szeder74

Márti!
Én a türelmesek pártját gyarapítom, azt hiszem ez egy olyan párt, amiben egyedül én vagyok!
Engem is érdekel, hogy mi lesz a lánykád neve, de valahogy jó, hogy mégsem tudom :)
Olyan kevés meglepi van.. legalább ez az lesz!!! :)

No és csibe!
babájának a neme is meglepi eddig :)

ÉÉss képzeljétek!
A babakocsi mizzériám nem ért véget!
Tegnap szinte egész délután a babakocsi miatt telefonáltaM!
Nem hozták még be Magyarországra a Neonato 2008-as színskálát!
Illetve tudjátok a 2008-as színválaszték még nem létezik itthon nálunk.. háttttt ... még a brendon sem szállítja!!!
És több nagy bababoltot is felhívtam, és nem vállalják a szállítását! Pedig tuti megérné nekik az ár miatt.......
Viszont találtam egy győri bababoltot, akik vállalták, hogy 4 héten belül szállítják!
JÓ mi??
Hihetetlen mindent meg lehet kapni ebben az országban.. és ilyen jellegű hiányosságok még előfordulnak!
A lényeg, hogy mondtam a pasinak, hogy ok megrendelem, de bízom is benne, hogy megjön.. (igaz csak 5000.-ft-ot kértek előlegnek, tehát ezzel meg nem lép le egy bababaolt), úgyhogy, bízom benne tényleg mejön a kocsink :)

szeder74

Nahát mennyit írok ma..

Ezt viszont még nem is mondtam nektek, talán azért mert nem is annyira fontos, de most megosztom veletek:

Védőnő:
kedves, szimpatikus.. ugyanakkor tökre nem figyel rám.. de szerintem senkire sem! Ő úgy néz ki, hogy ilyen típus!
Következő:
mondok neki valamit... esetleg elmesélem a tapasztalataimat... és csak bólogat.. néha igen-igen megjegyzés de sok jó tanácsot nem kaptam eddig tőle!
Olyan érzésem van, hogy már befásult ebbe a munkába.
Egy szerencsém van:
- nem az első babámat várom...
- van internet, és tudok "tudást" szerezni...
- és vagytok Ti!
de komolyan.. egy olyan kismamának, aki első babáját várja és nincs netközelben, nincsenek ismerősei.. hát ő nem tudom, hogy mennyire tudja, hogy mit hogyan kell csinálni, és milyen vizsgálatok kellenek..
olyan fura hiányérzetem van vele kapcsolatban.. igaz, mindent megnéz, vizelet, szívhang.. de az az érzésem, hogy inkább adminisztráció az amit végez..
nem bántani akarom szegényt.. mert lehet, hogy tényleg uncsi lehet 20-25 éve ugyan azt a munkát végezni..
de nem mindenki olyan talpraesett mint én :oops: :oops: :oops: :oops: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol:

Most nagyképű vagyok brrr.. nem szeretem játszani magam, de vannak olyan kismamák, akik olyan kis csendesek, a nevüket alig merik kiejteni.. hát még kérdezni.. rájuk gondoltam, amikor kijöttem ma a VÉDŐnőtnől..

szeder74

Sziasztok Csajok!

Köszi a hozzászólásokat utazás ügyben.... lebeszéltem magamt róla. Úgysem a szivem csücske az a társaság, akivel mentünk volna.... szóval döntöttem: marad a Balcsi meg még valami wellness idehaza. :)

bagzerka,
talit nagyon támogatom!!! :D

Nyuszifülke,
ti a sor közepén ültetek bent, nem?! Csak azért gondolom, mert azt hiszem senki másnál nem volt legyező...

szeder,
senki nem néz hülyének!!! Én pont ilyen "etápokat" :) állítottam fel magamnak. A cél nálam most a 30!
Neonatot nézted/ kérdezted az Elefáni babadiszkontban? ( XI. ker Bocskai út 40 ) Nekik a legnagyobb a kínálatuk Neonato meg Cam babakocsikból. ( először én is a neonato-ra voltam rákattanva )

A férfiak megjegyzésére még csak annyit, hogy azért kevésbé vicces dolgokat is mondott a férjem... csak azt le sem mertem írni.... :oops:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Írtam privit a kevésbé vicces megjegyzésekről! :?
Vendég

honey!
hát persze, hogy kérdeztem és hétvégén voltunk is ott. Ők sem vállalták a beszállítását.. ezt mondtam, hogy a nagyobb bababoltok sem hozzák be nekem.. pedig tuti kis színek vannak a mostani szezonban :)
na.. akkor nem is volt olyan nehéz a döntés a nyaralást illetően.. hidd el, nekem is fáj a szívem.. a tenger illata... de majd jövőre már Adélkával el lehet menni.. édes szívecskéje már jövőre ilyenkor szép kis formás baba lesz, ahogy itt mindannyionké... :) milyen jó is lesz 1 év múlva..
a kilók addigra talán mindenkinél többé kevésbé lecsurognak... hm.. ismét miniben járhatok... de jó is lesz :)
itthon biztonságosabb most a pihenés, nyaralás. jól döntöttél.. :)

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?