Új privát üzeneted érkezett!

Torpilla, ez nagyon jó hír! Akkor reméljük ezzel a gyógyszerrel már kihúzod otthon a szülésig. Már csak 12 nap!
Nekem is pont ennyi, de én megbeszéltem a bébivel, hogy 25-én jöjjön :lol: Na meglátjuk mennyire hallgat rám...

Kismami, veletek mi a helyzet? Várunk már nagyon!

Ercsikati, nagyon jó lett Kendra fekvőhelye! Nemsokára ő is megcsodálhatja :D !

KépKép

KépKép
nadina01

nadina: nekem nincs tejem. :(
de próbálkozunk, nagy a küzdelem, harcolunk. kézi fejőm van, Medela, de nem szív az semmit. kézzel meg olyan izé. még alig próbáltam. de most már rászánom magam.
lányok, rohanok fürdeni meg aludni kicsit. :)
ki lesz a következő??????

hibernia

Sziasztok!

Nálunk az éjszaka megint szörnyű volt,Balázs 2-től fent volt fél 6-ig,addig semmi nem volt jó neki.Mármint kivéve ha kézben volt.Folyamatosan felvettük,majd mikor elaludt letettük,de 5 perc múlva már megint sírt.Remélem tényleg csak ez az idő bolondítja meg a babákat.Olvasom hogy másoknál is van probléma.
Dokival beszéltem erről is,mondta hogy Balázsnál,főleg hogy koraszülőtt,nagyon fontos a rendszer.Nappal 3 óránként legyen szopi,éjszaka igény szerint.Hát most kipróbálom,2-3 napig így csinálom és meglátjuk.Az idő úgyse fog még javulni,ahogy hallom az előrejelzéseket.

Hibernia:milyen oltás?Nekem nem kell szurnom magam semmivel.A császár után kaptam oxitocint de azóta semmi.Jó a történeted,és ez a nulla fájás fura.Nekem is keményedett a pocak a ctg-nél,nem rendszeresen és fájás nélküli volt.Nem is tágultam semmit,hiába voltak azok a mensiszerű görcsök néha.Akkor nálad a fájások elmaradása miatt lett császár?Egyébként tényleg,végülis hasonló "fájdalommentes" szülést szerettél volna.De gondolom a császár seb az neked is fáj még.Nekem 4 nap után vették ki a varratot,megkönnyebbülés volt,addig alig bírtam felülni is,mindig feszült,meg húzódott.Jajj a fiad valami csodaszép!Nekem a 4d-s képeken is nagyon tetszett,de tényleg nagyon szép így is!Sőt!
Pelusozás:nálunk is bénázással indult,aztán egyre jobb lett.Lepisilések most már ritkábban vannak,elég gyorsan megy már a pelusozás,kb 2 perc.Tegnap apa pelenkázott és pont mikor rátette az új pelust elkezdett kakilni,mikor hajtotta rá az elejét :lol: Úgyhogy kezdtük előlről.De már apának is nagyon ügyesen megy.
Ruhákkal mi is így voltunk,hogy 2 mérettel nagyobba hoztuk el,úgy sajnáltam szegénykét.De most már hála anyunak vannak rávaló kis ruhák,de amilyen ütemben fejlődik,szerintem rövidesen át is térhetünk az 56-osokra! :D Szegénykén a sapi is úgy állt mint tehénen a melltartó. :lol: Azóta sincs még rávaló sapija.Anyu mondta hogy megy és vesz neki azt is.Arany egy anyukám van! :D

Jól be van heggesztve!Hát ez jópofa! :lol: :lol:
Ez a hideg van idekint és visszabújok dolog is jópofa volt! :lol:

Ercsi:nagyon szép Kendra szobája!A védőnőd meg no comment!

Nadina:én vettem végül,sima tesco-s kézi fejő.Nem volt drága és nekem bevált.Próbáltam kézzel de ugy annyi se sikerült amivel össze tudtam volna maszatolni a tejgyűjtő üveget.Továbbra is tartom magam ahhoz hogy nem vettem volna ha nem lett volna rá szükségem.Most már ritkábban használom,inkább Balázst teszem mindig cicire.

Hibernia:a tej beindulásának időre van szüksége.A legjobb tejmegindító a bab.Sokat tedd cicire,ne add fel.Ti még nagyon gyerekcipőbe jártok hogy feladd.Nekem a 4. napon indulgatott meg,akkor se sok volt.Akkor kezdett több lenni amikor végre mellre tehettem Balázst.Sajna nincs sok tejem és pótolnom kell,de amennyit csak lehet annyit hagyom szopizni,vagy lefejt tejet adok neki.Kell neki,mert így immunitást is kap a baba.

KépKép
Kép
csöpplány

Törpilla, ezek jó hírek..bár az nem, hogy bogyóznod kell de amúgy örülök, hogy hazaengedtek!

Ercsikati, akkor le is cserélted a védőnődet? Vagy még adsz neki még1 esélyt?

Nadina..nekem is szimpi a 25..lehet mégis egyszerre leszünk a kórházban? :D

Ez a tejcsis dolog meg csajok..persze még mindíg nincs tapasztalatom, de úgy látom szegény anyukákat nagyon cseszetetik ezzel a témával és ez nekem nem is szimpi..Hibernia előbb utóbb szerintem beindul a tejcsi, de ha nem az se okozzon gondot egy anya nem csak ettől jó...szeretni támogatni és gondozni kell a gyereket nem csak cicit adni neki,...csak sajna ez az internet meg a sok magazin elefeljti a többi fontos dolgot amitől értékesnek érezhetjük magunkat.
Amúgy barátnőm mesélte, elkezdett babamasszázsra járni és ott volt egy anyuka, akit császároztak..nem indult be a teje elkezdtek tápszerezni és 2 vagy 3 hét után láss csodát belövelt a tejcsi... szóval van még időtök :wink: :D

Na megyek aludni..nem mintha délután nem ez lett volna a progi :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Egész nap nem tudtam jönni, mert tegnap este éppen, amikor írtam a hozzászólásomat, áramszünet lett, aztán ma meg be sem jött az internet. Informatikus férjem persze pont ma maradt bent tovább a munkahelyén... :) Így maradtak a könyvek és a tévé. Na, meg az ágy... :D

Zsu, de aranyos vagy, köszönöm! :)
Akartam kérdezni, csak mindig elfelejtem, hogy az UH alapján nem mondtak más időpontot, mint a számolt? Mert mondtad, hogy hosszabbak a ciklusaid, és lehet, hogy nem is ez az igazi időpont. Nekem mindig pont egy nappal fiatalabbnak tippelte a gép, és hát tényleg az is.
A dokid beszólásán jót röhögtem, azon viszont már nem, hogy elutazik hétvégén... Ez hihetetlen! Jó volna, ha előtte kibújna még Gabi, hogy ne kelljen a hülye orvos miatt izgulni. :)
Ja, igen. Az olvasottak alapján azt hiszem, jobb lesz, ha az első időszakban még a sima pelussal gyakorolunk. :D

Hibernia, nagyon szép a Kisfiad! Gratulálok hozzá! Ez az első időszak senkinek sem könnyű, de hamar bele fogtok jönni! Tényleg, végül mire hivatkozva volt a császár? A vérnyomás miatt vagy az idő előtti (fájás nélküli) burokrepedés miatt? Tényleg jó, hogy úgy alakult, ahogy tervezted -mármint ez a része. :)

Charlott, Nadi, pont ma mondtam a nővéremnek a telefonban, hogy hihetetlen, de sokkal könnyebben viselem most a terhességet, mint pár héttel ezelőtt! Tényleg olyan, mint március-áprilisban! Szerinte a leszállt has miatt könnyebb a mozgás.

Törpi, ez nagyon jó hír! Drukkolok, hogy továbbra se menjen fel a vérnyomásod a gyógyszer mellett! A legfontosabb persze tényleg az, hogy a Babával minden rendben legyen, de azért csak jobb otthon, mint a kórházban... :)

Ercsi, jó, hogy bementél a védőnőhöz. Fura, hogy se szó, se beszéd elutazott, és még a telefont sem hajlandó felvenni, hogy ezt közölje Veled... Nem kérdezted meg a kedves nénit, hogy nem jelentkezhetnél-e át hozzá? :)

KépKép

KépKép
barbazso

Zsu:nehogy félreértsd amit írtam.Senki se rossz anya attól hogy tápszerezik.Én csak azt mondtam hogy ne adják fel 6 nap után,hiszen valakinél lassabban jön a tejcsi.Főleg akiket császároznak,nincsenek meg azok a hormonok amik beindítanák a dolgot.Én is tápszerezek javarészt,sajnos,mert nem elég a tejcsi.De mindig először tejcsivel kínálom és utána lemérem és adok neki még tápszert.De azt te is beláthatod,hogy az anyatej jobb mint a tápszer.Persze mindkettőről felnő a gyerek,nem lesz tőle semmi bajuk.

Törpi:druuk hogy ne legyen kórház!!++++++De tényleg az a lényeg hogy a babának ne legyen semmi baja!

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt!

Közeleg a jó idő és kezdek ramatyul lenni! :roll: :oops: 3 órától fent vagyok, Krisz ébresztett heves rúgásaival, fájt a hasam, hányinger, fejfájás és mensis görcsök. De mind ez alacsonyon fokon izzott, éppen, hogy nem tudok aludni emiatt.
Kíváncsi vagyok a mai ctg eredményére! :)

Nadina, Barbazso: igen, itten vannak a fitt ladyk! Tegnap délelőtt terhes tornát végeztem, aztán délután Rubint Réka kemény edzését csináltam. Páromtól kérdeztem is, hogy szekrényeket nem kell-e pakolászni?! :lol:

Hibernia, Csöpplány: szeretnék én is szoptatni, ameddig csak lehet. Úgyhogy izgalommal olvasom ezeket a hsz-ket. A Laktoherb tea nem teljesen segít ebben? A homo bogyók közül a Urtica Urens-et ajánlotta a szülésznő. Ti mit használtok fokozónak?

Törpilla: további nyugis napokat kívánok Neked! :wink:

KépKép
charlott

Charlott, akkor váltottuk egymást az éjjel! :D Én meg 3-ig sehogy sem tudtam elaludni. Csak feküdtem az ágyban, és kattogott az agyam a sok szüléstörténeten, meg hogy nekünk vajon hogy fog beindulni, és mi mindent kell majd elintézni,... Aztán elkezdtem Anyák lapját olvasni, és szép lassan végül csak sikerült elaludnom, de hát 6-kor kelni kellett, mert jöttünk Pestre... Már voltam a háziorvosnál táppénzes papírért, és bevittem a suliba. Most Nővéreméknél dekkolok. :) 5-re megyek dokihoz.

KépKép

KépKép
barbazso

Mostanra jobban vagy különben? Ez a felmelegedés engem is jobban megvisel picit, mint a hideg, de nincs semmi különösebb, csak a fejem olyan... Szétszórt vagyok. :D Azért reggel nagyon élveztem, hogy felhúztuk a redőnyt, és sütött a nap! :D
Te hányra mész ctg-re?

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Csöplány, nem rád céloztam itt a kirohanásommal, bocsi ha úgy érezted! Teljesen egyetértek hogy nem kell feladni csak a környezetemben is sok kismamát bántanak ezzel..pl barátnőm babája (ő is Balázs :) ) nagyon-nagyon sírós... mindenki nekiesett, hogy biztos nincs elég teje vagy nem jó minőségű vagy ilyenek..anyósom is ha mesélem valakinek megszületett a gyereke nem azt kérdezi, hogy jól vannak-e hanem hogy van-e teje bőven..kicsit úgy érzem a világban más nem fontos csak ez... és ez engem pl előre frusztrál picit.. persze bizakodok és próbálok ezekkel nem törődni mert miért is ne lenne mad tejem :D
A Te módszered meg szerintem nagyon jó és egyetértek, hogy ne addják fel meg azzal is ha kicsit is de anyatejet kell adni, csak mondom..a környezetem kicsit túlpörgeti ezt a témát...szóval bocsi a kirohanásért.... :oops: :D

Barba..hát igazán nincs mit :D Csoda hogy eszembe jutott :lol:
Szegény dokimra nem haragszom...17-re voltam kiírva, és ne,m szabira megy hanem munka ügyben..ilyen az élet... ő is sajnálta de sajna nincs mit tenni...

Amúgy mi a helyzet nálatok? Láttam a híradóban, hogy bicskén is kiszaladt pár folyó vagy tó a medréből..titeket nem érint?

Amúgy tegnap én is meglepően gyorsan feljöttem a dombon és még jól is esett..de ennyi..én utána bevágtam a szunyát szóval fitt lady-k le a kalappal :D

Charlott: nem lehet picit megerőltetted magad azért fáj most minden? Vagy csak a közelgő melegfront?

Kép
Kép
zsu84
Üröm

uh barba ez aztán a progi mára.. én is 6kor keltem..megcsináltam uram reggelijét aztán 9ig visszaszunyáltam...hihetetelne milyen álomkóros vagyok 2 napja...eddig minden nap 6-7 között keltem, napközben nem aludtam és 10-11 körül feküdtem le..na most reggel visszaalszom, du szunya és 9től már húz az ágy.... de lehet ez az idő minket kismamákat jobban megvisel, mint a csöppségeket :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Barbazso: gondolom a szülés előtti hetekben az összes kismama fejében csak a szülés és babázás témakörök váltják egymást.
Milyen korán kellett kelned! De már több feladatot is kipipálhattál, jól kezdődött a napod. ÉS igen süt a nap!! :lol:

Köszi, jól vagyok, csak kótyagosnak érzem magam! Délre megyünk be a kórházba párommal, gondolom hamar végzünk! :wink: 5-ig mit fogsz csinálni? Tényelg Bicskén mi a helyzet, mennyire érint az áradás?

Zsu: lehet, hogy a tornáktól produkáltam minden kellemetlen dolgot. De amikor edzettem nagyon jól éreztem magam! :roll: Kicsit felmelegedtem. :wink:
Ja, én is sokkal jobban alszom várandóság alatt, mint valaha eddigi életemben. :lol:

KépKép
charlott

Charlott, az a lényeg, hogy akkor jól esett :D

Kismami mikor szült? Mi lehet velük??
Anita? Nálatok történt valami? És Csigaby? Vagy lehet benn vagy Annával egész nap?

Azért mennyivel másabb lehet, hogy otthon van a baba... :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Barba, neked nem is válaszoltam..a kiírt időpontot nem írták át UH lelet alapján, de az akkori méretei szeint 1 héttel fiatalabbnak ítéltetett a 18. heti meg a 28. hei UH-n is... szóval doki most is mondta, hogy ez sokszor előfordul, így nem kell aggódni, + a méhlepényem is III-as így a baba is kellő ellátást kap. A magzatvíz már átlagosnál kevesebb, viszont ez azülés előtt tök átlagos így ezért nem indítanak meg szerencsére. A mostani UH-k meg már ugye nem tudnak pontos időpontot mondani, mrt ilyenkor már nagyon különbözőek a gyerekek, nehéz átlagméretet mondani...

Szóval nekem ez a május 25 nagyon szimpi :D Leginkbb azért, mert apának el kell mennie máj 27-28-29 és ha 25-én szülök akkor 28-a előtt nem jöhetek haza, és talán azt a + 1 napot megoldjuk valahogy..vagy apa jön haza vagy én maradok valamilyen okból...szóval most ez az időpont tűnik a legoptimálisabbnak..de addig van 1 hét... ez a gyerek addig sokmindent csinálhat :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Először is, míg el nem felejtem, Barbazso, Boldog névnapot így utólag is!!! Már tegnap akartam írni, de hát a feledékenység...
Úgy látom ma megyünk többen dokihoz. Én is ma megyek délután. Kíváncsi vagyok lesz-e valami változás. Nemrég jól felidegeltem magamat, addig talán megnyugszom. Páromnak vizsgaidőszaka van, nagyrészt itthon van és tanul, ami egyrészt tök jó, de néha már kikészít. Persze megértem, ő is stresszel a vizsgán, én meg alapból ingerültebb vagyok, mindenesetre most jól felhúzott :evil:

Zsu, akkor 25-én szülünk, ok? :lol:

Rám is rossz hatással van ez a melegebb idő, bár azt olvastam, hogy ma kettős fronthatás van. De az is lehet, hogy ilyenkor a végén már front nélkül ilyen az ember, egyik nap tök jó, aztán meg alig bírja összeszedni magát...hát én most az utóbbi vagyok :?
Megyek is hajat mosni, hátha elmúlik a fejfájásom, az jó szokott lenni rá, ugyebár gyógyszer híján...

Kismamiékkal mi lehet már? Elvileg hétfőig volt kórházban, nem?
És a többi újdonsült Anyuka?
Csöpplány, sajnálom, hogy nem volt jó az éjszakátok megint, de biztos ez az idő is közrejátszik. Meg hát pont azt néztem, hogy Balázs pont 20 napos. Még biztosan szoknia kell a kinti dolgokat :D
Anyukák a tej kérdéssel meg kitartást!!! Tuti beindul! Ha meg nem, akkor is ott a tápszer, én sem értem miért csinál ebből a mai világ ilyen központi kérdést. Manapság már szuper jó minőségű tápszerek vannak. És attól az ember ugyanolyan jó anya, ez fel se merüljön. Sőt képzeljétek tőlem a múltkor a gyerekorvos úgy kérdezte meg ezt a dolgot, hogy "Hogyan tervezem a csecsemő táplálását? Szoptatással?" nekem mondjuk ez egyértelmű volt, hogy először azzal próbálkoznék, ha megy, de manapság már sokan nem is akarják szoptatni különböző okokból.

Na tényleg lépek hajat mosni, mert sosem készülök el és már lassan dél...

KépKép

KépKép
nadina01

Hello Lányok!!!

Bocsika,de most nincs időm visszaolvasni. :oops: Azért azt látom,hogy senki nem szült utánam.

Köszönjük a drukkokat és a gratulációkat!!! :D Apa nagyjából mindent leírt Nektek,majd jövök én is bővebben.

Bálint egy tünemény,bár NAGYON megszenvedtem érte,de megérte,nem is kérdés.Tejci van,általában 40-et eszik,de éjjel evett 80-at :shock: ,ki is húztuk reggelig.

Most tényleg csak ennyi,sorry,kitartás kismamáknak,anyukáknak egyaránt!!!!! :D :wink:

Pusszzzzzzzzz

Kép

KépKép
mayday

Helló mindenkinek!

Csöpplány sajnálom az éjszakai dolgot,akkor biztosan elég fáradt lehetsz most,próbálj meg aludni,míg Balázs szuszol,hátha jobb lesz.

Charlott azt hiszem te írtad hogy a laktoherb teát fogod használni.Vagy már használod is?na csak annyit akartam írni hogy semmiféle képpen ne keverd a teát vagy a homeós bogyokat,mert a kettő üti egymás hatását és nem fog használni,ezt úgy hallottam valahol már nem tom hol.Vagy az egyiket vagy a másikat használd,ha nem válik be valamelyik próbálkozz mással de a kettőt ne szedd.

Mayday örülök,hogy van tejci,nektek milyen otthon lenni?Várjuk majd a sztorikat tőled is.

Nadina nagyon beleélted magad a 25-re,hát remélem bejön,de ha a babának meg nem tetszik az időpont? :lol: :wink:

Zsu szokszor elszámolják az időpontot azt mondják +-2 hét,de max 5 nap és kint van a fiad :lol: ugyhogy már nincs sok hátra örülj neki és addig is türelem :lol:

Kép

KépKép
torpilla

Szió MAyday..üdv újra itt és kitartást az első napokhoz :D
Majd várunk amint tudsz gyere! :D

Csajok valaki gondolkodott hordozókendőn? Én most elkezdtem utánajárni és ez a rugalmas kendő nagyon tetszik, de az csak 7 kilóig jó (azt nem tudom ez hány hónapos gyereket jelent) meg tetszik nagyon a maitai, de az meg újszülötteknek nem ajánlott....
Apa tanácsa, hogy most kendőzzünk aztán veszünk kengurut, de engem úgy dühít, hogy nincs valami ami jó újszülöttől sokáig, és azért használható is.. mindíg csak a pénzköltés.ráadásul amilyen árak vannak..lehidaltam :shock:

Törpilla, Charlott én is hallottam, hogy a laktoherbet meg a homeos bogyókat nem szabad egyszerre használni! Amúgy én úgy tapasztaltam a tea elterjedtebb... és aki használta a környezetemben annak mind bevállt.. na meg eleve a sok tejcihetz úgy tudom brutál mennyiségű folyadék kell...

Nadi..akkor 25-én találkozunk :D
Bár most megint elkezdett fájni a pocó, mensis görcsök és kicsit erősebb mint eddig volt de semi kmoly..komolyan attól félek, hogy nem veszem észre ha szülök :oops: De csak nem... :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Na ma voltam diabetológián a vérnyomás csökkentőt megemelték 3x1-re.Meg elküldtek Nephrológia-ra(nem tudom amúgy hogy mit néznek itt) hogy az ottani doki vizsgáljon meg,hogy kell-e indítani előbb a szülést és azt mondta hogy ha tartom a sószegény diétát meg szedem a gyógyszert akkor nem lesz baj,de ha bármi problémám van (felmenne a vérnyomásom,vagy kettős látásom lenne)akkor menjek azonnal a korházba.

Kép

KépKép
torpilla

Szia zsu akkor lehet hogy már ma meglesz a baba?Azt hallottam hogy kettős front van ma,lehet mostmár rásegít ez is :lol:

Kép

KépKép
torpilla

Zsu,hidd el,észreveszed,ha szülsz!!!! :wink: Nem lehet összekeverni semmilyen jóslóval. :D

Kép

KépKép
mayday

Szia Törpilla, nem is hallottam még a Nephrológiáról..bár ennek inkább örülök. Azért jó, hogy még egyben tartanak és szorítok a többi vizsgálathoz is! A lényeg hog yneked is meg Márknak is jó legyen!

Hogy lesz-e szülés fene tudja bár már hányingerem is van de lehet csak én nem bírom ezeket a fránya frontokat :oops: :D
Sajna az a bajom, hogy mindenre azt hiszem, hogy AZ,mert attól félek nem veszem észre ami valószínü butaság, mert úgy is valami történni fog amitől rájövök, hogy elindultunk... csak ilyenkor amikor tényleg minden perces kismama az ember elkezd parázni, mert ha meg késlekedek akkor árhatok magunknak... fene gondolta volna hogy most stresszele rá de amúgy azért a nap nagy részében azért elvagyok és mintha terhes se lennék, de amint valami gyanús van... :D Na mindegy nem ragozom tovább..az tti, ha lesz valami első kézből értesültök :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Köszi Mayday :D Azért ez megnyugtató ezt tapasztaltabb ember szájából is hallani :D :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

No, megjöttem a kórházból, a ctg vizsgálatról, és az lett az eredmény, amit gondoltam. Semmi sem változott a múlt héthez képest! :roll: Persze éreztem is, hogy túl jól vagyok. Bár produkáltam egy jósló fájást, de Krisz meg bealudt - szóval ezen a héten nem valószínű, hogy beindul valami is.

Szombaton azért mindenképpen be kell mennünk, újabb vizsgálatra, akkor már a főorvos is ott lesz és így együtt fogjuk a leletek alapján, meg a vizsgálatok alapján megbeszélni, hogy miképp tovább? :roll:

Törpilla, Zsu: köszi az infót, ezt nem tudtam. Érdekes, hogy a teát és bogyókat egyszerre, egy helyen vettem és a patikus nem figyelmeztette erre az összeférhetetlenségről. :?

KépKép
charlott

Sziasztok!

Charlott:én ittam a laktoherb teát,délután megittam,reggelre kőkemények voltak a melleim és beindult a tej.Na most hogy a teától volt,vagy csak magától(császár utáni 3. nap) azt nem tudom.Próbáltam alkoholmentes sört inni,az valamelyest nővelte a mennyiséget,de még így is kevés Balázsnak.(na meg íze nagyon ramaty,alapból utálom a sört)Aztán iszom a rostos őszilevet,még ha nem is használ,de legalább folyadékbevitel.Ugyanez van a húslevessel.Literszám eszem/iszom.Homeo-val még nem próbálkoztam.
Azóta hogy vagy?Részvét a c@r éjszakáért.

Zsu:ja értemm!!!!Bocsika,akkor én értettem félre.Egyetértek veled,tényleg túlspilázzák,engem is b@szogatnak hogy van-e elég tejem.Én megmondom kerek perec hogy nincs és pótolok tápszerrel.Aztán le vannak ejtve! :D Most ha nincs akkor ha megbolondulok se lesz! :D

Hibernia:arra figyelj oda,hogy ha tápszereztek,akkor időnként itass vele vizet is(vagy babavizet,vagy felforralt,lehűtött vizet),mert így nem jut elég folyadékhoz.Onnan látod hogy szomjas hogy ki van száradva a szája,vagy be van esve a "kutacsa".Nálunk Balázs 1 órán keresztül üvöltött,mikor anyut áthívtam hogy nézze már meg a gyereket hogy mi baja lehet és ő mondta hogy szomjas.Adtam neki vizet,úgy nyelte mint kacsa a nokedlit,és onnantól kezdve semmi baja nem volt! :D

Mayday:jó hogy jelentkeztél,gyere mesélj,minden érdekel! :lol:

Zsu:itt egy link,ez szépen részleteszi a hordozó eszközök tulajdonságait.
http://www.babakozelben.hu/valasztas/ta ... ktikus.htm

Rólunk:az éjszakánk jó volt.Evett-aludt a gyerek.Na most hogy ez a javuló időjárás miatt volt,vagy csak mert rendszert vittünk a napjába(napközben 3 óránként evés,éjszaka csak amikor ő kéri) ,azt nem tudom.De ilyen éjszakákkal ki lennék békülve.

Na most megyek,mert nyöszörög a Csöppöm.Bár még aludnia kéne 40 percet.Megpróbálom "visszatentézni" :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Csöplány..és BAlázs ezek szerint rögtön vette is a lapot a 3 órás etetéssel, vagy azért közte van bömbi? Vagy ilyenkor lefoglalod? Könnyű volt bevezetni ezt a napirendet? Én is majd szeretnék valami ilyesmi napirendet, de jelenleg elképzelésem sincs hogyan kell a gyereket ehhez hozzászoktatni.. remélem majd jön az anyai ösztön.
És csöplány, köszi ezt a szomjas tippet olyan jó, hogy ezt leírtad mert bár még nem tudom nálunk mi lesz de megjegyzem ezeket a jótanácsokat :D
Amúgy becsülöm a hozáállásodat remélem ln is majd ilyen tökös leszek :Dé

Charlott.. na akkor még a babaó jól érzi magát odabenn! Csak nem noszogatják meg ha mindent rendben találnak....
Az meg tényleg fura, hogy a patikus nem szólt..azért illet volna. A lényeg hogy megtudtad a dolgot! :)

Barbazsó: majd írd már meg mi volt a dokinál nagyon kiváncsi vagyok mit szólt a zárt méhszájhoz!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Csöplány: köszi a táblázatot!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Nadi, Neked is köszi! Én sajna nagyon rossz vagyok az ilyenek figyelésében. Mindig elfelejtem... :oops:
Párodra is biztos hatással van a front is a vizsgák mellett. Tuti nem akart felhúzni. :)

Hát igen, Bicskén is van patak meg horgásztó, de mi szerencsére nem lakunk túl közel hozzájuk. Meg hát messze nem olyan a helyzet, mint Miskolcnál...
Azt nem értem, hogy a fáinkat hogy nem döntötte ki a szél. :? Na, persze örülök neki, csak meglep. :)

Mayday, üdv újra itthon! :D Jó babázást! Kicsit irigykedünk, de már nekünk sincs sok hátra. :D

Törpi, drukkolok, hogy minden rendben legyen, és ne kelljen befeküdnöd!

Zsu, Nadi szerintem tuti fogtok találkozni, ha nem is egy napon szültök, de csak lesz átfedés! Izgi! :)
Zsu, azért ha rendszeresek a fájások, kezdd el mérni őket! :wink:
Mi azt hiszem, kapunk kölcsön kendőt az első időkre, aztán varrok mei tai-t. A rugalmasról jókat hallottam, és szerintem nem kell azt a 7 kilót olyan komolyan venni. Szétszakadni nem fog a baba alatt, az biztos, és kisebb, könnyebb megkötni, mint a simát. Esetleg varrhatok néhány mei tait a találkozóra, Nektek anyagáron adnám... :D Az kb 3000.-ra jön ki ikeás anyagból. Ha rajtam marad, valahogy csak elpasszolom utána. Mondjuk nem tudom, lesz-e időm varrogatni. Lehet, most kéne?! Meg nekem csak a legalapabbhoz van szabásmintám, alvócsuklyásat sajna nem tudok gyártani. De ahogy látom, a leggagyibbakat is nagyon drágán adják a neten. :)

Ebéd után bealudtam az Unokahúgommal, de egy óra múlva Anyu felhívott, és nem tudtam visszaaludni. :( Remélem, este jobban fog menni, mint tegnap! :D Igazából az ilyen éjszakák után mindig nyugtalan vagyok, hogy csak most ne induljon be a szülés, amikor tök fáradt vagyok. :D
Mindig Kovmarti jut eszembe, aki előtte egész nap szerszámot adogatott. :) Tényleg, olvasol minket? Hogy vagytok?

KépKép

KépKép
barbazso

Zsu:igazán nincs mit! :wink: Hát a napirendet a gyerekorvos javasolta.Igazából nem volt nehéz bevezetni.Ha előbb felébred,akkor próbálunk kicsit játszani vele,simogatjuk,beszélünk hozzá.Ha nagyon éhes,és sír,akkor persze nem hagyjuk,de előtte megpróbálunk neki vizet adni,attól elvileg megnyugszik,mert lesz valami a gyomrába(Nálunk ilyen nem fordult elő,mindig kivárta az időt,max lefoglaltuk kicsit.).Azt mondta a doki,hogy ez azért fontos,mert nem fogja felcserélni az éjszakát a nappallal.Mert így éjszaka annyit alszik amennyit akar(na jó,max 6 órát,azt mondta ne hagyjam tovább éhen,mivel kis súlyú).
Sokan ellene vannak a rendszernek,de szerintem is jó,ha a baba megszokik egy bizonyos rendszert,kiszámíthatóvá válnak neki a dolgok,és ezáltal biztonságban érzi magát.Végülis a suttogó-ban is ezt olvastam,csak túl barbár dolognak tartottam,de Balázs kicsit se bánja,és ő is kiszámíthatóbb.Általában pont etetésnél kel,max 10 perccel előbb.Szerintem egy próbát mindenképpen megér.Azzal meg sose foglalkozzatok hogy más mit mond.Csak ösztönösen.A te gyereked úgy neveled ahogy akarod.Én is most tudatosítom ezt magamban! :D Ha nem működik,akkor nem erőltetem.
Egyébként mindenki másképp csinálja.Bármit fogsz kérdezni,mindig lesz pro és kontra.Most a tápszer újramelegítésére kerestem rá,hát itt is megoszlanak a vélemények,én azzal értek egyet,hogy ne melegítsük újra.Baba vizből csinálom,így nem kell forralni,elég ha felmelegítem előtte a mikróba(10 másodperc elég neki),aztán a meleg vízbe keverem a tápit,és így mindig frisset kap a bébi.Kb 2 percembe kerül.Ennyit megérdemel a gyerkőc.( én legalábbis erre jutottam).Ezt is csak azért írtam le,hogy példálózzak,na meg hogy járassam a számat4 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Épp savanyúkáposztát eszek :lol: jó nem sokat,de annyira jól esik,hogy csak na anya hozta,most itt van velem,mert a Karesz dolgozik és én már nem igazán szeretek egyedül lenni.
Zsu amúgy én is így vagyok ezzel,hogy észre veszem-e hogy megindult a szülés.
A sogornőm a 39.héten szült 3 éve és elment a dokihoz,ő meg hazaküldte hogy még van 2 nap,és mikor hazament elment wc-re és ahogy törölte ki érezte hogy kinnt a feje a babának,otthon szülte meg a lányzót.
Nem lett semmi bajuk,de ő nem érezte hogy szülne,mert az egész terhesség alatt fájt a hasa és nem tudta megkülönböztetni a fájásokat.

Mi van ha én is így leszek?Nekem is fájt egész terhesség alatt a pocim.

Kép

KépKép
torpilla

Csöpplány akkor ha épp nem babavízből csinálod a tápot :lol: (de vicces)akkor mindig fel kell forralni és utánna meg kell várni hogy elhüljön?

Kép

KépKép
torpilla

Ja, persze, mindenképp megírom! Már én is nagyon kíváncsi vagyok, mit fog mondani. :D

Charlott, tényleg furi a patikus. Ha megvan a számla, esetleg próbáld meg visszavinni. Szombaton mindenképp értesíts minket, hogy mi volt!

Csöpplány, alakulnak a dolgok, örülök neki! Mikor kapunk friss képeket Balázsról?

KépKép

KépKép
barbazso

Törpi, ez a sztori biztató... :D :D :D

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso jó ez a délutáni alvás :lol: én nagyon régóta nem aludtam délután,de ma ahogy hazajöttem Tatabányáról beájultam :lol: igaz csak 1 órát aludtam,de fenséges volt,amúgy azt vettem észre hogy álmosabb vagyok mióta szedem ezt a gyógyszert(2 napja)szerintem ettől.

Ercsikati te is álmosabb vagy a vérnyomás csökkentőtől?Te milyet szedsz?Ugyan ezt mint én?
Most mértem 135/80 volt,pulzus:80 ez pont jó szerintem :lol:
Hú nagyon keményedik a hasam :cry: :roll:

Kép

KépKép
torpilla

Törpi:igen,felforralás után vissza kell hűteni.A forralástól a bacik megmurdálnak( :lol: ),meg babának csak forraltat szabad adni.Vagy boltba lehet venni Jana babavizet(Tescoba 130 ft/250 ml).

Barba:holnap csinálok frisseket,meg van egy ahogy keresztben fekszik az ágyba(már elmászkál az ágyban).Vettem ma aranyos kis rucikat neki még,lefotózom benne.

Holnap kell babámat visszavinni a szemészetre,megint meg fogják kínozni szegényemet :cry: Már előre kivagyok tőle akadva.Ma elmentem venni neki rucikat,alig bírtam itthon hagyni,csak be kellett mennem a tgyás-t is elintéznem a cégemhez.Sikerült is.Annyira hiányzott,és csak ő járt az eszembe.Apa vigyázott rá addig.Jól elvoltak állítólag! :D

Pestiek:ajánlom nagyon a keleti-nél lévő háda kft babaruha-turkálót.Olcsón nagyon jó minőségű és állapotú ruhákat lehet kapni.4000Ft-ért vettem 2 kissapit,meg 6 bodyt,plusz egy rugdalódzót!

Jajj mennem kell,lecsúszunk az etetésről! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Nadina nem is mondtam hogy milyen jó neked,hogy már nem kell menned a dibetológiára örülök neki :lol:
Bárcsak nekem se kéne,de én nem vagyok ilyen szerencsés sajna :cry:

Kép

KépKép
torpilla

Azért bele-bele okoskodok,amibe tudok. :D

Tápszer-tej mizéria:megkérdeztem a kórházba a gyerekdokitól,hogy mi van,ha nehézkés a tej-téma.Megnyugtatott,hogy általában 5.-10.napon indul be rendesen,csaszinál még később,de ha valamiért mégse így lenne,a tápszer is nagyon jó a babának.Szóval csak nyugika és lazaság! :wink:

Etetnem kéne,letelt a 3 óra,de nem keltem fel a gyermeket,megvárom,amíg ő kéri.Jó így nem?Szerintem az.Amúgy is ahány gondozó volt a kórházban,annyi féle verzió. :roll: De azért ránézek... :wink:

Kép

KépKép
mayday

Mayday etesd meg ne hagyd éhesen szegénykét.Ha kiürül a pocó akkor az nem jó,mert sírni fog Nem?

Kép

KépKép
torpilla

Ja azt még elfelejtettem mondani,hogy neked milyen jó mert akkor lett meg a kisfiad amikor szeretted volna.Nagyon jó :lol: A 15-ét szeretted volna nem?

Kép

KépKép
torpilla

Csöpplány, átérzem, milyen lehetett Balázst otthon hagyni. Én azt sem tudom elképzelni, hogy majd más kezébe adjam... Tök féltékeny leszek mindenkire. :D Gondolunk Rátok holnap! Először 400-nak olvastam a 4000-ret, kiguvadt a szemem, de 4000-ért is jó vétel volt! :) Kíváncsi vagyok!

Mayday, csak lazán! :D

Törpi, az jó eredmény, csak így tovább! :wink:

Na, indulok a dokihoz. Majd este megírom, mi volt. Vagy holnap... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Bocsi a szóismétlésér,na már írni sem tudok!!!
Azon filóztam rakok fel képet g-mailra,de kéne csinálni pocakképet,de nagyon lusta vagyok :lol: :roll: ez az idő.
A nagyfiam meg bulizik odabent,mindjárt kirúgja az oldalam :lol: el se hiszem ,hogy 3 és fél kiló körül van,hogy fogom én megszülni?Te jó ég!!!!! :roll: :lol: :wink:

Kép

KépKép
torpilla

Barba, örülök hogy kívülestek az áradáson! Tegnap amúgy én is így jártam, lefeküdtemaludni..na mindenki akkor hívott hetekig annyi telefonom nem volt mint tegnap du de én kinyomtam őket :oops:

Csöplány, én is napirend párti vagyok így látatlanban aztán meglássuk mi lesz, de ez jó, hogy Balázs ilyen jól fogadta a dolgot :)

Törpilla, hát megnyugtató a sztorid :lol:

Amúgy mintha apocóm leszállt volna..a gyerek feszeng nekem meg hol az alhasam fáj hol a derekam hol keményedek hol semmi bajom de semmi rendszeresség vagy para nincsen... meglássuk ilyenekkel hetekig elszoktak lenni a kismamák :D

Mayday: ez a keltsü-e fel a gyereket..pont az van amit csöplány mond/jósol ahány felé fordulsz annyi tanács..egyik barátnőmnek azt mondták, alvó gyereket ne keltsünk fel, ha éhes szólni fog. Az előadáson ahol voltam azt mondták max 3,5 órát hagyjuk a gyerkeet kaja nélkül az elején utána etetés...
Majd az évek és a rutin megmutatja :D Ne haragudj..nem tudok tanácsot adni én még hagynám kicsit de 3,5-4 óránál többet nem hinném...

Nadina.azért lementettem a számodat, hátha ott leszünk valahol a kórházban egyszerr :)

Barbazsó én mai tai-t kb 10-12ezerért láttam eddig neten..de jó, hogy te tudsz ilyet varrni. Amúgy nálam a rugalmas kendő meg a mai tai a befutó, csak utóbbi azthiszem 3 hónapos kórtól ajánott..de hallottam már azt is, hogy akár újszülöttet is bele lehet tenni... fene tudja..
De ha lesz rá időd én igényt tartanék egyre amit varrsz és aranyos vagy a felajánlással. Persze csak ha az időd engedi!!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Barba, örülök hogy kívülestek az áradáson! Tegnap amúgy én is így jártam, lefeküdtemaludni..na mindenki akkor hívott hetekig annyi telefonom nem volt mint tegnap du de én kinyomtam őket :oops:

Csöplány, én is napirend párti vagyok így látatlanban aztán meglássuk mi lesz, de ez jó, hogy Balázs ilyen jól fogadta a dolgot :)

Törpilla, hát megnyugtató a sztorid :lol:

Amúgy mintha apocóm leszállt volna..a gyerek feszeng nekem meg hol az alhasam fáj hol a derekam hol keményedek hol semmi bajom de semmi rendszeresség vagy para nincsen... meglássuk ilyenekkel hetekig elszoktak lenni a kismamák :D

Mayday: ez a keltsü-e fel a gyereket..pont az van amit csöplány mond/jósol ahány felé fordulsz annyi tanács..egyik barátnőmnek azt mondták, alvó gyereket ne keltsünk fel, ha éhes szólni fog. Az előadáson ahol voltam azt mondták max 3,5 órát hagyjuk a gyerkeet kaja nélkül az elején utána etetés...
Majd az évek és a rutin megmutatja :D Ne haragudj..nem tudok tanácsot adni én még hagynám kicsit de 3,5-4 óránál többet nem hinném...

Nadina.azért lementettem a számodat, hátha ott leszünk valahol a kórházban egyszerr :)

Barbazsó én mai tai-t kb 10-12ezerért láttam eddig neten..de jó, hogy te tudsz ilyet varrni. Amúgy nálam a rugalmas kendő meg a mai tai a befutó, csak utóbbi azthiszem 3 hónapos kórtól ajánott..de hallottam már azt is, hogy akár újszülöttet is bele lehet tenni... fene tudja..
De ha lesz rá időd én igényt tartanék egyre amit varrsz és aranyos vagy a felajánlással. Persze csak ha az időd engedi!!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Törpilla,igen,5,10,15 volt a favoritom,szóval ez bejött. :wink:

Nem tom felkeltsem-e a 4naposomat :D .Olyan nyugodtan alszik.Ki tudja visszapencizne-e rendesen kaja után,vagy "behisztizne". :oops:

Ja,egy jó tanács a sima szülőknek.Ha nyomtok,nagyon erősen szorítsátok össze a szemeteket,különben iszonyat csúnyán bevérzik. :cry: Nem csuktam be rendesen,hát ne tudjátok meg,hogy néz ki a szemem...Kb mint Győzike,amikor megverték,vagy mi.Szóval igen brutál fejem van...A gátsebem meg nagyon fáj. :? De MEGÉRi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

KépKép
mayday

Ezt már hallottam,hogy be kell csukni a szemet,de neked nem mondták a dokik vagy a szülésznő?
A babát keltsd fel etesd meg és ha tele a poci akkor úgyis vissza fog szuszolni,szerintem,habár tapasztalatom nincs,de én bizti felkleteném a cicitől úgyis megnyugszik ha sírdogálna.

Kép

KépKép
torpilla

Na moat lépek egy kis ídőre,majd még jövök
Puszi mindenkinek

Kép

KépKép
torpilla

Megnéztem a táblázatot a gmailen, csöplány egyetértek veled. De most nézem, hogy csak kovmarti meg mayday szült eddig természetesen.. kismamiról ugye nem tudni...
Azért remélem kiegyenlítünk :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Na!Kicsit nyöszörgött Bálint,de nem sírt,kapott cicit,be is aludt. :D Tipikus pasi... :lol: 3 és fél óra volt a két kajcsi között.

Törpilla,de mondták,hogy csukjam be a szemem,be is csuktam,de úgy tűnik az kevés volt,jobban kellet volna szorítani. :? Bár a vége felé már csak az érdekelt,hogy végre meglegyen Bálint.A szemem csak most zavar...majd elmúlik. :wink: De ami a legdurvább,hogy nem kaptam semmi érzéstelenítőt...pedig könyörögtem érte...amikor nem ordítottam...Azt mondták,ha adnak,tovább tart a vajúdás.Ez van,túléltük.

Kép

KépKép
mayday

Csöpplány,én is egyetértek!!!

Na,lépek fejni.. :?

Kép

KépKép
mayday

Mayday, tudom, hogy nem vicces, de szétröhögtem magam a megfogalmazásodon! :D :D :D Győzike... :lol:

Zsu, oksi, majd megbeszéljük. Mármint hogy milyen anyag tetszene... :)
A tüneteid elég gyanúsak. Esetleg egy jó, meleg fürdőtől vagy zuhanytól rendszeressé válhatnak ezek a fájások, görcsök. Lehet, holnap reggel hiába várunk?! :)

Na, a dokinál az volt.... ...hogy azt mondta, hogy ezt kellett ráírniuk a zárójelentésre a klinikán, azért ezt mondták. Talán ha azt mondják, hogy nyitva van, akkor bent kellett volna tartaniuk, nem tudom. A lényeg, hogy tovább javult a helyzet, mert szinte teljesen kisimult már a méhszáj, és bő egy ujjnyi. Mivel ez az utolsó hét, azt mondta, menjek pénteken is ctg-re. Hurrá, újabb nap Pesten! :D Jövő szerdára nem is beszéltünk meg időpontot, mert szerinte nem lesz szükség rá. Ha meg mégis, akkor ráérünk. Viszont utána naponta kéne ctg-re járnom, ami nem túl kellemes. Gyakorlatilag akkor akár be is költözhetnék Anyuékhoz, vagy Tesómékhoz...

KépKép

KépKép
barbazso

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?