Új privát üzeneted érkezett!

ági: mit tettél a sav ellen! Elárulod?

noémi: milyen rendes szomszédod van! Én is kaptam egy ismerőstől pár göncikét! De az a szomorú, hogy az egyik húgom, amikor terhes volt megkapott tőlünk mindent! És most amikor nekem kéne, le.... a fejemet, közölte, hogy inkább másnak adja, amit utána vett! Amit visszakaptam, hát azok között sok elég gáz állapotban van! Meg sok mindent nem is kaptam vissza!
Ez van, így jártam! Bár nem értem, miért ilyen, mert rám számíthatott!

kovisziszka

Tündi!!!! Ne riogass ezzel a 4-5 héttel engem! Inkább írjál 7-8 hetet, az jobban tetszene! Igazából persze jó lenne, ha úgy állnánk, mint Nokiék, vagy Rilla, 100%-ban beszerezve mindent, ami szükséges. De sajna attól még nagyon távol állunk...

Ági, csak tavasszal megyünk az állatkertbe? Az még olyan soká van! :(

Kép

Kép
hmbori

Bori,
mi voltunk Lilivel 5 hónaposan állatkertbe, aztán 9 hónaposan is. Mind a kétszer végigaludta. Igazán, amikor már tényleg láttuk, hogy élvezi is, az olyan 1,5-2 évesen volt, mikor tudott szaladgálni, odament, ahova szeretett volna. De babakocsis sétának nem rossz, csak nem kell rossz néven venni, ha az elefánt helyett egy fadarab jobban érdekli :lol:

Mimi,
én még "csak" 32 éves leszek, és mondtam apának, hogy most úgy érzem, hogy nem bírom ki, ha nem lehetek még egyszer babás. Szerencsére ő benne van a 3 gyerekben, ha rajta múlna, az 5-ben is, csak hát fel is kell őket nevelni. Viszont én azt mondtam, hogy 35 felett nem szülök, nem akarom a hasbaszúrással azt a kálváriát végigjárni, mint Te. Ha mi 3. babát tervezünk, azt úgy, hogy akár hónapok múlva újra, nagyon kicsi korkülönbséggel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szilvi!
Nekem van egy mindjárt 14éves lányom.Anno ő volt az első gyerek unoka a családban.Hát gondolhatod,ki lett nyalva a popija.rengeteg gyönyörű rucit vettem neki,volt neki 14éve drága babakocsija(mózeskoraras nagy kerekű Peg Perego)volt picire csukaható babakocsim is.Szóval rengeteg szép és új cuccunk volt.A húgom nagy lánya 2,5évvel fiatalabb az én lányomnál.Vagyis mindent oda adtam nekik.Babakocsi kis rucik,kiságy himbilimbi szék,mindent...
MIkor a Szabi született,semmit nem tudott vissza adni.A babakocsim kritikán aluli állapotban van,a mózesa az jó lesz most is,de a többi az nagyon gáz...
Eszébe nem jutott,hogy segítsen.Ja dehogy nem..kapott a fiam,egy szatyor ruhát tőle,majd mikor megszületett a Szabi akkor kiderült,hogy félidős terhes,tehát nem önzetlenűl vette a rucikat.
Állítólag most megkapom amiket ő vett a 3. lányának,mert idő közben az én lányom kisruhái kukára valók lettek..
Ja és akkor még ehhez annyit.
Ez a szomszéd akitől kaptam most ruhákat,ő tul képp csak egy szomszéd,vagyis senkim...Oda kiabált a kerítésen keresztül,hogy kell e??De már kaptam tőle pihenő széket is,ráadásul nem is rosszat.
No de,mi iker házban lakunk...Az iker a párom rokona(unokaöccse)Náluk másfél éves a kiscsaj.Na nehogy azt higyjétek,hogy eszükbe jut megkérdezni,hogy szükségünk van e valamire???ÁÁÁÁ,ha dehogy jut eszükbe.
Ja és van egy pelenkázó szekrényük..Megvettük tőlük.Ok 3000ft,nem nagy összeg...De a párom pl egész hétvégéjét arra szánta,hogy ingyen nekik segítsen.De még csak enni sem kínálták meg :roll:
MOst nem azért!!!De ha nálam valaki segít valamit,akkor a minimum,hogy kajával meg kínálom.Vagy nem jól látom??
Amúgy egy gyerek fa játszót raktak össze,és kettő napjukba telt mire ketten össze rakták.
Na szóval az idegen szomszéd,előbb segít mint a rokon..

mimi12

Lina!
Én most annyira babáznék már,hogy én is bevállalnék ám még egy babát.A Fanni már nagy lakli.Nem ámíthatom magam azzal,hogy 18-20évesen is velünk akar lenni.Most 14lesz,szóval 4-6év múlva szerintem azt fogja mondani,hogy megy valamerre. :cry: :cry:
Melesleg az apja nagyobb házban lakik,megrögzött agglegény,így a Fanninak ott a ház ami rendelkezésére fog állni.AZ apja meg amúgy is úgy táncol már most ahogy a Fanni füttyent :lol:
És nem is a hasba szúrástól,vagy a kortól félek.Én pl nagyon meg bántam anno,hogy a Szabit elválasztottam.Ok,hol van az még??De szeretnék legalább 2évig(vagy kicsit tovább)szoptatni,ha lehet.És ilyen téren,már jócskán benne leszek a 40-ben.
No de,ki tudja mit hoz a mikulás?? :lol:

mimi12

noémi: akkor te is jól jártál!? Hát igen pont arra az emberre számíthatsz, akitől nem is várnád! De mire való a család akkor?! Hát ezt még nem sikerült megfejtenem! Én biztos úgy nevelem a gyermekeimet, hogy tudjanak egymásra számítani, és szeressék egymást! Úgy néz ki eddig elég jól alakul ez a dolog! Remélem jó tesók maradnak! Anyámék meg valamit nagyon elcsesztek! Jó mondjuk 7-en vagyunk, ráadásul lányok testvérek! De minket még neveltek érdekes módon, de a kisebb tesóim ... inkább nem írom milyenek!

kovisziszka

[quote="kovisziszka"]J írta:kovisziszkaó mondjuk 7-en vagyunk, ráadásul lányok testvérek!

:shock: :shock: :shock:
:lol:

Kép

Kép
hmbori

Szilvi!
7-en vagytok testvérek,ráadásul mind csajok?? :lol:
Majd mesélnél milyen volt ennyien felnőni?
Annyira eltérnek a vélemények.Én szeretem a nagy családot,és minden tiszteletem azoké akik 3-nál több gyereket vállalnak.
Viszont sokan már engem is dinkának titulálnak,hogy ennyi idősen 3. gyereket...
Sőt...

mimi12

mimi12
Hát én is ugy vagyok h van egy hugom akinek van egy 2 éves 3 honapos és egy 6 honapos fia ,anno amikor a Szabival volt terhes nagyon nagyon sok szép dolgot kaptak tőlünk ( ők Romániába laknak ) és nagyon örültek neki, a szoptatos meltartotol kezdve mindent megvettünk nekik, mikor kiderült h, terhes a Zsombival ugyszintén babahordozotol kezdve mindent. De nehogy azt gondold h, eszébe jutna h,adjon valamit közölte h a barátnője oktoberben szül és neki fog oda adni mindent.
De azért kaptam tőle egy babanaplót :D
Vendég

Sziasztok Lányok!
Gyors bekukkantás, visszaolvasni sajnos nincs időm.
Nagyon pörögnek az események, igyekszem nem izgulni... :?
Még négy nap az esküvőig, a héten és a jövőhéten szerencsére nem dolgozom, de telefonon azért hívogatnak, nehogy már nyugtom legyen :cry:
Csinálgatjuk a lakást, nagyjából már kinéz valahogy, jöhetnek szombaton a vendégek, még a terasz korlátja miatt izgulunk, de csak kész lesz addig.
Az esküvőt nagyjából leszerveztük, bár zenét még nem választottunk :oops: Szerintem rábökök holnap valami szimpatikusra :lol: :lol:
Jövőhéten végre-végre elutazunk ebből a bolondokházából, és ki fogunk kapcsolódni!!
Remélem mindenki jól van!
Bea

Kép

Kép
dbea

Repülőgép-tragédia kicsit megviselt :cry: :cry: :cry:
Volt már, hogy mentünk haza Rio-ból...
Vendég

Dbea
Kitartást neked! Majd kérünk ám képeket :wink:
Vendég

noémi: hát szívesen megosztom veletek, hogy milyen nagycsaládban felnőni! Nem egyszerű, nincs nyugi sosem! De mindennek meg van az előnye és hátránya is! A középsuliban volt aki azt mondta: Fúj milyen gusztustalan, hogy ennyien vannak! Erre az én reakcióm csak annyi volt: engem mégsem neveltek bunkónak! Mert lehet, hogy ez a véleménye, de nem így kell tálalni! Nehéz volt, mert én a második vagyok! Sok mindenről le kellett mondanunk, amikor jöttek a kisebbek! De viszont megtanultuk azt a kicsit is megbecsülni, amink volt! 16 éves voltam, amikor a legkisebb húgom született, így nekem a babázás már nem tűnt olyan ijesztőnek, amikor jött az enyém! De sokat kellett beszállnunk a házimunkába, bébiszitterkedni stb! Kevés időnk maradt másra, amit a velünk egykorúak csináltak! Ünnepekkor összeszoktunk gyűlni anyáméknál! De ez egyre kevesebbszer, mert egyre inkább széthúz sajnos a család! Én nem szeretnék ilyen nagy családot, mert ma már örül az ember ha kisebb családot el tud tartani! Úgyhogy mi nekünk 3 lesz! Sokan erre is azt mondják, hogy nem vagyunk normálisak! De a gyermekektől szép az élet! Lehet, hogy más lenne az élet nélkülük, de az anyaságtól lesz szerintem egy nő, igazán nő! És a férfi is úgy tud zokogni a szülőszobán, hogy az hihetetlen! Nincs az a kocsi, vagy nincs az a pénz, ami ezzel felérne!

kovisziszka

Mimi,
nálunk Lili az első unoka az én családomban, a férjeméknél a 4. Ugye részünkről így semmit nem kaptunk, a férjem családja adta volna, de azt meg inkább nem kértük. Volt pl. egy babakocsi, de olyan, amit anyós eldöntött, hogy jó lesz az unokájának, aztán nem bírták használni, olyan dög nehéz volt. A kiságyban Lili lett volna a 4. gyerek...., ruhákban szintén. Na meg valljuk be őszintén: első gyerekem, annyira szerettünk nézelődni, kinézni mi milyen legyen..., ezt ne vegye el tőlem senki, és főleg, hogy meg is tehettük, hogy megvesszük a dolgokat (anyós volt nagyon erőszakos, és nem értette meg, hogy mást, máshogy szeretnénk). Amit meg olyannak találtunk, azt köszönettel vettük. Pl. mérleg.
Ruhákat a mai napig kapunk, ha olyan, használjuk, ha meg nem, akkor adom anyu keresztlányának, neki szinte semmilye sincs.
Viszont gondosan örzök mindent a hugomnak, ő most 22 éves, szerintem még az én 3. gyerekemet is kiszolgálják a cuccok, mire neki szüksége lesz rá.

Dbea,
és mikor kell gondolni rád holnap????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szoiasztok!

A keményedés tegnap engem is utolértz.Az egész pocakom kőkemény volt alig birtam menni.Ma is keményedett még délelőtt igy apa porszivozott..

Dokihoz én is pénteken megyek és akkor elsz a 30, heti uh is.

Gyerek kérdés:én ill. mi is 3 gyereket szeretnénk,mivel én vasrtánap leszek 31 éves most úgy gondolom,hogy olyan4-5-6 év múlva lesz legközelebb.
Persze anyámék egyfolytában kérdezik,hogy ugye nem elsz több???Mert fel kell nevelni.
Erre inkább nem is szoktamválaszolni.

Viszont nagyon érdekes,hogy a mai nap már ketten sajnáltak amiatt,hogy a második is fiú lesz.Nem értem őket én nagyon boldog vagyok,hogy a második is fiú lesz.Sőt ha a 3. is az lesz nem ölöm kútba magam. Nem értem őket.

DBea.mennek a drukkok 7végére!!!!

úGY néz ki,hogy csüt-re meg lesz a szopi párnám. Most már egyre nehezebben alszok.

7végére ha nem lesz rossz idő megyünk a gyerekszigetre.Bár sajna esőt mondanak.
Vendég

Kata,gondoltam is rád a gépszerencsétlenség miatt :( De jó,hogy ti nem voltatok rajta,de én még így is ki vagyok akadva....

Sziszka,ez igen 7 lány :) Sztem ezt nem kell szégyelni!Mi ha jól számolom 6an vunk tesók,de csak egy édes tesóm van,a többiekről szinte semmit nem tudok...de már túl vok rajta...Az anyám meg sem érdemli ezt a szót,hogy anya...

Sissi,megy a drukk,hogy jó idő legyen és tudjatok menni a gyerekszigetre!:)
Nálunk is megy a duma,hogy ugye nem lesz több?Mondjuk én egyenlőre beérem 2ővel is,esetleg majd ha már nagyok lesznek akkor még egyűet bevállaunk,de akkor meg már apa nem lesz fiatal.

Dbea,szombaton gondolunk rád,aztán jöv héten gyere ám képekkel :)

Linácska,akkor lesz klassz kismama fürdőrucid :wink:

Kép
Kép
tundi24

Bori,ne aggódj minent be fogtok szerezni mire kell! :)

Rilla,van még folyásom,a szokásos módon.Dokit nem hívtam,beszéltem egy szülésznővel,de megnyugtatott. köszike az érdeklődést :wink:

Jó éjt mindenkinek!:)

Kép
Kép
tundi24

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:13-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Anetto,
üdv újra itthon.
Hogy én is hogy várom már, hogy lentebb menjen a hasam, mert most egyenlőre Levi a bordáim alá fészkelte magát, és őszintén szólva néha nagyon kellemetlen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:14-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok Kismamik!

anetto: nekem most a harmadiknál, a bébi a hólyagomon tanyázik, annyira lent van a hasam, hogy sokan meg is kérdezik, hogy mikor szülök! Néha azt érzem, hogy kitolja belőlem a hólyagomat, és pisilés után van hogy még egyszer el kell mennem, mert nem tudtam rendesen pisilni! Azt mondják, hogy ez azért van, mert a szövetek el vannak lazulva, megnyúlva, meg az izmok is! Tehát nem tart már annyira, mint az elsőnél! Állítólag ennek meg van az előnye, mert szüléskor könnyebb! Hát remélem igazuk van! :lol:

Nagy kínban vagyok! Jövő hét végén mentünk volna Dunaújvárosba, amerikai autós találkozóra! Nem messze laknak az egyik húgomék! A gyerekeket oda akartam levinni addig, amíg mi csavizunk! 8 hetes terhes a húgom és régóta szerettek volna már babát! De 4. hét óta, úgy néz ki, hogy nem okés minden! Tegnap Sírt szegénykém, hogy szombaton megműtik, mert a magzat elsorvadt! :cry: Annyira sajnálom szegényt! Nem tudom, hogy jó lenne-e ha én most nagy hassal odaállítanék! Lehet, hogy most nem tenne jót neki! Szerintetek mit csináljak?

kovisziszka

Jó reggelt!
Szilvi!
A húgodnak szembe kell néznie a dolgokkal.Én tudom,hogy nagyon fájdalmas,de nem tehetünk mindig úgy,mintha nem létezne a külvilág.A legfontosabb.Sajnáld,érezz vele együtt de ne mutasd neki,mert az dühítheti is.
A húgoddal meg beszélgessél el a terhességéről.Jó lenne ha kivizsgáltatná magát hormonálisan,főleg ha rég óta próbálkoznak a babával,és eddig nem sikerült.
Valamikor én is voltam Amcsi autó kiállításon Dunaújvárosban(meg máshol is).A nagybátyámnak van egy 53-as shevije.De már nem jár,mert már ott is felütötte a fejér a nyerjen a zsűri haveri köre. :roll:
Pedig itt nem így kéne,hogy menjen.Talán még ma is az ő autója az országban a legöregebb és legeredetibb amcsi autó a kategóriájában...

mimi12

Szilvi
Szerintem menj el a húgodhoz és segíts neki. Nem hinném, hogy neki rosszabb lenne attól, hogy Neked pocakod van !!....viszont a lelki támasz nagyon sokat segít ilyenkor !

Anettoo
Milyen idő van most Horvátországban ???...mi jövő szombaton indulunk ! :D

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Jó olvasgatni, hogy elég sokan bevállaljátok még a 3. babát is. Én kezdő lévén azt mondom, hogy egynél biztos több babát szeretnék (és a férjem is), csak először nézzük meg, mi fán is terem egy szülés és az első pár hónap az újszülöttel... Persze mindenhez abszolút pozitívan állok, tehát szerintem a 2. simán jöhet, sőt mostani elképzelésem szerint még a 3. is! :D Aztán majd meglátjuk, hogy alakul. Azon is nagyon csodálkoztam, hogy viszonylag hamar (1,5 év) összejött ez a bébink, mert nem minden OK nálam - szóval lehet, hogy emiatt a következők nem jönnek majd ennyire hamar.

Kovisziszka: nekem nincs tesóm... pont ellentétes helyzetben vagyok veled. Nagyon sajnálom a húgodat - de Neked kell tudnod, hogy milyen erős, mennyire venné a lelkére, ha most nagy pocakkal látna Téged... Szóval Te ismered, hogy mindezek ellenére elvállalná-e a gyerkőceidet. Lehet, hogy ők egy időre elterelnék a gondolatait, nem?

Dbea: jó, hogy ilyen jól haladtok az előkészületekkel! Majd gondolunk Rátok az esküvő napján és a nászút alatt is. Vigyázzatok magatokra és érezzétek jól magatokat! És ha addig nem lenne alkalmam mondani: nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok!

Anettoo: üdv újra itthon! Szép barnák lettetek? Milyen időtök volt?

Tegnap voltam dokinál: betáblázta nekem az utolsó hónap vizsgálatait. Kicsit meglepődtem, hogy annak ellenére a fordulónapokon kell majd mennem NST-re, meg CTG-re, hogy vasárnapra esik. Nem gondoltam volna, hogy vasárnap is csinálnak ilyen vizsgálatot. Sőt, még laborba is ekkorra küldött - azon külön csodálkozom. Vagy kórházakban általános, hogy hétvégén is ugyanúgy mennek a dolgok, mint hét közben???
Meg az asszisztens ecsetelte nekem, hogy ha bármilyen furcsaságot észlelek, azonnal hívjam a dokinőt mobilon - akár hétvégén, akár hajnali fél4-kor... Egyrészt megnyugtató, másrészt adja isten, hogy ne legyen ilyesmire szükségem!
Amúgy valahogy mindig is úgy képzeltem el a szülésemet, hogy este/éjszaka fognak kezdődni a fájásaim és hajnalban már meg is lesz a bébi - ezek alapján mégis lesz majd hajnali telefonálás...

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok

Szilvi
Nagyon sajnálom a hugodat :cry: , de szerintem is menj el a hugodhoz biztos egy kis lelki támasz jól jön neki.

Sissi
Hol fogsz szülni mert közel egyidőben szülünk nekem azt mondta a dokim agusztus 8-10 körül be kell feküdnöm és 15 körül császároznak, mostanig még igy van. Én az 1 nőin fogok szülni.
Vendég

Sziasztok!
Én is előkerültem :lol:
Mi is megérkeztünk Egerből szerencsésen, jó volt, de én eléggé elfáradtam. Lehet, hogy az idő is közrejátszott, mert keményedtem is. Nah meg én sokatokkal ellentétben állandóan aludnék. És éjjelenként is nyálcsúrgatós nagy alvásaim vannak, persze pisilni kimegyek minimum 3x.
Tegnap 3 pontos vérvételem volt Tatabányán, abba is eléggé kimerültem, persze az értékeim már szinte tökéletesek :lol: . Ma meg a diabetológián kezdtem Tatabányán, utánna meg Tatán nyomultam a terhestanácsadóba a táppénzes papíromért.

Noki: annyira jó, hogy előkerültél, ugye jössz majd gyakrabban?
Teapádnak sikerült munkát találnia? Hogy bírod a szexmentes napokat? Én már számolok vissza :lol: , de elég nehezen bírom már. :cry:

Mimi, Niko: olyan gyönyörű képeket hoztatok a kiscsajokról. Nagyon jól sikerült képek. Nagyon szép babák :lol: Én már annyira várom, hogy megfoghassam enyém babámat, meg láthassam. Sokat gondoltam a szülésre, és volt bennem kicsit félsz is, de már várom, hogy a végén ott legyen enyém baba. Már nagyon vágyom rá :lol:

Bea, Linácska: nagyon csini kismamák vagytok :lol:
Én is rakok majd mindjárt hétvégi képet.

Dbea: annyira várom már, hogy hozzad a képeket az esküvőről. A nagy napon csak azzal törödjetek, hogy Ti jól érezzétek magatokat. Nagyon sok boldogságot kívánok nektek :D

Jimboine: neked is hatalmas gratula az allamvizsgához. Remélem mostmár semmi stresz, és keményedés is eltünt ez által.

Csilla, Te nem most mész államvizsgázni?

Gp: ne erőltessd ezt a munkát mostmár, ha így érzed a babára koncentrálj mostmár csak.

hmbori: biztos ez a vasárnapi dátum? És mekkora a baba súlya és mérete? Én holnap megyek dokihoz, és nagyon várom, hogy láthassam bb bogyót. És nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit mond mekkora. Köztünk 2 nap a különbség asszem.
Meddig dolgozol még?

Mandaran: nagyon örülök, hogy eldöntötted, hogy otthon maradsz. Hidd el ha már úgy érzed nem szabad eröltetni. Nah meg ez a hasmars, remélem javult a helyzet.Jobban vagy már?

Anettoo: remélem jössz Te is gyakrabban, ha már hazaértetek. Egy két képet dobhatnál fel a nyaralásról :lol:
Tartod az 5 kg-odat? Én igen :lol:

Most nem jut eszembe más mit akartam reagálni és kinek, sajna nem jegyzeteltem :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

[quote="kovisziszka"]
írta:
kovisziszka8 hetes terhes a húgom és régóta szerettek volna már babát! De 4. hét óta, úgy néz ki, hogy nem okés minden! Tegnap Sírt szegénykém, hogy szombaton megműtik, mert a magzat elsorvadt! :cry: Annyira sajnálom szegényt! Nem tudom, hogy jó lenne-e ha én most nagy hassal odaállítanék! Lehet, hogy most nem tenne jót neki! Szerintetek mit csináljak?

Sziasztok

Én csak saját érzéseimet tudom leírni, nyáron veszítettem el egy babát ami sok sok próbálkozás után jött össze már nagyon vártuk és nagyon szerettük volna. Kb annyi idősen, mint húgod, engem is műtöttek igaz nálam elindult magától a vetélés és csak befejezték a kórházba. 3 hónap után újra próbálkozhattunk és picur most itt van pocakba és már 7 hónapos. Kívánom, hogy húgod is ilyen szerencsés legyen. 1-2 hét eltéréssel kb akkor fogok szülni, mint amikor a műtétem volt. Én nagyon gyenge voltam műtét után napokig csak feküdni eset jól és nagyon nem kívántam senkit magam körül főleg nem idegeneket, ez alól gyerekeim és kedvesem kivétel volt. Idegeimre mentek a sok telefonnal és vigasztalónak szánt szavaikkal az ismerősök rokonok.
De van akinek szüksége van az együttérzésre, attól függ húgod milyen, hogy ő mit igényel.

Kenderike
Kép
kenderike

Jaj és hát nem utolsó sórban Drága Tündi utólag nagyon boldog névnapot kívánok neked.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

3. lányomat és most a 4. babát nekem környezetem csak azzal tudja magának megmagyarázni, hogy biztos azért szülök újra mert szeretnék fiút. Most mikor kiderült, hogy lány közölték hogy "Nem baj. " Pedig én hogy drukkoltam, hogy lány legyen és nagyon azt szerettem volna. Nekem ha valaki írásba adta volna valaha hogy csak lányaim születnek, akkor nem biztos, hogy ekkora korkülönbség lenne lányok közt. Mai társadalomba, nagyon nem elfogadott és épp ésszel nem értik sokan, hogy miért vannak olyan nők, akik nem csak 1 max 2 gyereket vállalnak, miért érzik úgy nők, hogy több gyereket szeretnének.
Kedvenc e-mailben terjedő írásom ez :
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/97/cs ... nya-1.html. Szerintem tökéletesen fedi a társadalom hozzáállását az egész ügyhöz.

Fel kell nevelni a gyerekeket, anno anyáink ugye 20-30 év között szültek, nyugdíj korhatár 55 év volt, tehát 25 éve volt hátra. Manapság 65 év a korhatár így 40 évig simán szülhetünk és ugyan annyi évünk van felnevelni mint nekik.

Kenderike
Kép
kenderike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:14-kor.

anettoo

Köszönöm az együttérzéseket! Nagyon jó érzés! :lol: Igazatok van, biztosan nem venné zokon, hogy lemegyünk, vagy ott maradnak a gyerekek! Úgyis velünk osztotta meg egyenlőre a próblémáját, a családban senki nem tudja!

noémi: én imádom az amcsi autókat! A versenyek, díjazások nem szoktak érdekelni, inkább az autók meg a társaság, koncertek! Szoktunk menni Komáromba és Felsőtárkányba is! De most Komárom túl közel van a kiírt időponthoz, nem tudom, hogy el merek-e menni!

Nekünk egy kombi Olds Cuttles-ünk van! Imádom, csak papírgondjai vannak és most nem használhatom! Hiányzik is nagyon! 8 személyes, de a hátsó két sor ülés ledönthető, abban aludtunk eddig a találkozókon! Hát most valami mást kell kitalálnom!

Amikor kiderült, hogy terhes vagyok a harmadikkal, mindenki osztotta a buksimat! Bevallom az elején nagyon megijedtem, és akármennyire is vagyok abortusz ellenes, azért megfordult a fejemben! Szóval kaptam hideget, meleget rendesen! Olyanok szólnak be még most is, hogy miért nem tettem meg, akiknek baromira semmi köze hozzá! Úgy érzem, hogy jól döntöttem! Lehet, hogy így nehezebben fogunk élni, de tudom, hogy mi mindent megteszünk, hogy a gyerköcöknek jó legyen!

kovisziszka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:15-kor.

anettoo

anettoo: tök jó, hogy leírtad a problémátokat! Lehet, hogy tanulunk belöle!?
Mostanában nálunk is ingerültek vagyunk mindketten, pedig én régen nem voltam ilyen! Talán a sok gond, hogy hogy oldjunk meg dolgokat, rányomja a párkapcsolatunkra a bélyeget! Sok mindenen keresztül mentünk mi együtt, remélem ezen is hamarosan csak nevetünk! De a párom ráadásul kos, baromi büszke és makacs!

kovisziszka

sziasztok csajok!
nem nagyon olvastam vissza, csak az utolsó oldalt.
Hát, én nem vagyok valami jól, most már az erőm is kezd elhagyni. MEgvisel ez a keksz, piritós, krumpli diéta, és semmi nem változik. Most már nagyonn szeretném, ha kitisztulna a szervezetem.

nagycsalád: nekünk is az van. És ahogy Sziszka írta, van benne jó és rossz is. Mi hatan vagyunk édes tesók (mind lány), ami persze szuper! Gyönyörű gyerekkorom volt, rengeteget játszottunk. DE néha, most is, kicsit sok már... fárasztó, sokszor alkalmazkodni kell, beállni, csinálni, amikor nincs kedved, akkor is... És persze érezhetően kevesebb jutott ránk, mint szükség lett volna rá. Szóval, én ennyit nem szeretnék. MOndjuk már nem is lehetne, de azért olyan 2-3-at igen..
Most szombaton pl. nálunk (anyukámék) volt a családi találkozó, voltunk vagy 50-en. Nagyon tartalmas volt, de iszonyat fárasztó. 36-an vagyunk unokatesók, ebből 5-en szültek az utóbbi egy évben, na, kaptam ám olyan szülésfelkészítőt :wink: :wink: :wink: felért a hathetes tanfolyammal. Annyi tanácsot, ami itt mindenkinek elég lenne a fórumon...

Anettoo :lol: milyen volt a tenger?, Fürödtél sokat??? 8) 8)

Adri :lol: hát, én rendesen beparáztam ettől a szeptemberi babás sztoritól, úgyhogy úgy döntöttem, minél hamarabb összepakolok én is mindent, ki tudja... VÉgiggondoltam, hogy ha (Ne adj' Isten) most kellene indulni, nem sok mindent tudnék magammal vinni a kórházba.
ezerrel elkezdtem kimosni a babaruhákat. Holnap meg megvesszük a babakocsit és a pelenkázót is (lehet hogy uolyat, mint Ti :wink: -ikeás)
Ja, babakocsiból mi is a TIti mellett döntöttünk... Kékben!
Hú, ki is vett ilyet pár hete????????? :?: :?: :?: :?: :?:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziszka :lol: :lol: MOst olvastam vissza, hogy Ti heten csajok!! MI hatan :shock: :shock: :shock: csajok, ez tök jó. én harmadik vagyok... (a középsők és azok sorsa)... :(

madaran

madaran: üdv a nagycsaládosok között! Hát igen a kisebbeknek könnyű, mert mi már kitapostuk az útat! :lol:
Szegény még mindig diétázol? Nem lehet könnyű! Én tutti belepusztulnék! Ha engem ilyen gyomorizé kap el, én már nem diétázom, és egy nap alatt túl vagyok rajta! De mindenki más! Lehet, hogy ez nálad nem jönne be, rontanál a helyzeten! Én most olyan vagyok, hogy ha megkívánok valamit és nem kapom meg, nyűgős leszek, de nagyon!a fagyi mostanában a nyugtató nálam! Bár én most vagyok 52 kg! 45-ről indultam! :lol:

kovisziszka

Sziasztok
Irdab
Kissé nehezen viselem a szex mentes napokat,de azt hiszem most valamivel könnyebb mint pár hónappal ezelőtt.
Most ,hogy már a vége felé járunk terhességünkkel így örülök ha aludni tudok egy , nemhogy szexelni :D:D
Párom most ment munkanélkülire, szerintem még mindig sorba áll szegénykém!
Nagyon kemény,hogy még mindig nincs melója,főleg az ,hogy rohamosan fogy az arany tartalék :shock:
Nagyon sok interjún volt és mai napig hitegetik,hogy 1-2 hét és lesz valami, várjon és várjon és várjon :roll:
Mást nem is tudunk csinálni!

Nekünk a Párkapcsolatunk most erősebb lett mint valaha mióta jön a baba!
Mondjuk 2évet szenvedtünk is érte keményen,de végül a második lombik sikerült!
Nagyon be voltam tojva,hogy szex nélkül mi lesz velünk.
Na nem magam miatt aggódtam , hanem a párom miatt....hisz pasiból van!!!
Én nagyon hisztis voltam az elején ,most meg sokat aggódok ,mert sok a magzatvizem , meg kórosan vérszegény vagyok és másról sem tudok beszélni ,csak arról ,hogy a lányomnak nehogy baja legyen!!!
Kíváncsi vagyok ,hogy nekünk mikor jön majd a következő és akkor milyen lesz a kapcsolatunk a Párommal!
Mindenesetre, azt hiszem lehet,hogy a férfiak pocakjába nincs baba, de viszont rendesen hordják ők is velünk együtt a mindennapos terhet!
Persze vannak kivételek!

Kép
noki&potyi

sex: nálunk azért van egy kis hancúr hébe-hóba...

Kapcsolat: szerintem akár van baba akár nem, mindig ápolni kell. Nem szabad hanyagolni. Mi amennyit tudunk, együtt vagyunk, sokat sétálunk beszélgetünk. Remélem, Zsigivel csupán bővül a csapat. Akármilyen kicsi, vinni fogjuk mindenhová, ez a terv... Aztán ki tudja, mi lesz belőle :roll:

A férjem is most pályázik, lejárt az öt éve. Jó lenne, ha maradhatna, ahol van, mert kötetelen a munkaideje és az most jól jönne baba mellett!!! :roll: Úgyhogy nálunk is cidri van emiatt..... :roll: RÁadásul az én tanári fizetésem az nem valami sok.. Abból egy családot elég nehéz lenne eltartani :shock:

Súly: 64-ről indultam, most (pedig már voltam 70.5) 69...
szívem szerint enném, amit megkívánok, de már nem tudom, mi a jó...

madaran

Na rakok fel hétfőn készült képet ahogy igértem. Kép

Kép

Adri

Kép

Kép
irdab

adri: véletlenül öltöztél a szobához? Tök jó képek! Látom nálatok is haladnak a babadolgok, kiságy stb!
Jó nagy pocakod van! Szupi, hogy jók lettek az eredmények!

noki: sajnálom, hogy szegény párod nem dolgozik! Biztos nehéz neki most így! Nem könnyű állást(főleg normálisat találni)!!! De biztosan hamarosan lesz neki! :wink:

A párom is keres! De amíg nincs más, addig marad ott ahol van! Kénytelen! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Csajok mi van a szexel? Nem lehet? Az nehéz lehet! Én most teljesen be vagyok indulva az emberre! Már 3 nap után hisztis leszek, ha nem szexelünk! Szülés után nem tudom, hogy fog ez változni! :lol:

kovisziszka

Hali

A nagy család hát igen mi is hatan vagyunk tesok vagyis én meg az idősebbik hugom ő most 24 és négy féltesó apárol három fiu és egy lány. Nagyon szép gyerekorom volt nagyon szeretem a családomat én ugy gondolom h, egy nagycsaládban más a szeretet az összetartás, pl a férjem egyke és meg is látszik rajta, de imádni való a mi kapcsolatunk a terhesség előtt volt ugy h, minden nap összekaptunk valamin mondjuk a házfelujítás meg minden össze jött nekem oktoberben szünt meg a munkahelyem azot munkanélkülin vagyok. De ahogy kiderült hogy terhes vagyok ugy ov mindentől h, szinte már tulzás.
Főleg a trombozis ota. Ma pl telefonált h, a mosogépet ne inditsam el csak délután mert ha hazajött majd ő kitereget :D
Ugy érzem szerencsés vagyok :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:15-kor.

anettoo

Itigram: szerencsés vagy! Jó érzés ha valakit így óvnak! Bár lehet, hogy néha idegesítő!? Attól függ ki az aki félt! De mivel a párodról van szó, az tök normális, hogy félt azok után ami történt!

Én nem tudom mi lesz, ha bent leszek, az én párom nem használta még a mosógépet! Mostanában a lányom okítom, hogy hátha ő jobban eligazodik majd, mint apuci! Ja meg mindennap mosok, így akár meg is várhatnak a mosással, szeretnék hamar itthon lenni szülés után!
:lol:

Néztétek, van fent a neten egy csomó szülés videó! Szültem kettőt, de most így megnézni! Hát a gátmetszés letaglózott! Lehet, hogy hülye vagyok, de most szeretném felvenni a szülést, hogy én is lássam más szemszögből is! :lol: Más ott feküdni és más így megnézni!

kovisziszka

anettoo: szerintem kb így müködik mindenhol! A manók felkavarják az életet hirtelen! De jó kis kavarás! :lol: Hát én nem szülés utáni debresszióba estem, hanem pánik beteg lettem! Elég sokáig elvoltam vele! De aztán nagyon kitört rajtam! De a párom nagyon sokat segített, hogy jobban legyek! Aztán a másodiknál szülés után állandóan rosszul voltam! Azt hittem pánik! De nem az volt! Sclerosis Multiplexre gyanakodtak! Ez 2 évig így ment, vagy még tovább is! Azt sem tudták a dokik mit csináljanak velem! Én emiatt féltem újra terhes lenni! De igyekszem most a dolgok elébe menni! Aztán tavaly azt mondta a neurológus, hogy nincs Sclerosis! Hát baromi nagy kő esett le a szívemről!

Remélem most is egy hétig itthon marad a párom szülés után, mert nagyon jó volt amikor a kettővel kellett megbirkózni, akkor sokat számított! Most meg 3 lesz, és szerintem el kél a segítsége az első napokban! :lol:

kovisziszka

Anett!
Azért a borát ott hagyhattátok volna Pag-on :lol:
Csak az Adrián búvárkodtok,vagy voltatok már máshol is?
Anyámék szoktak járni búvárkodni.Pedig nem is fiatal már,de teljesen a rabja lett.. :lol:

Párkapcsolat
Hát igen,az a baj,hogy mi nők azt hisszük,hogy az olyan egyszerű..Hogy ha megszületik a gyerek akkor csak ő van,stb..
Pedig apuka pont olyan féltékeny lesz,mint a nagyobb tesó :lol:
SZerintem pl a legrosszabb amit tehetünk,hogy külön szobába megyünk a kicsivel.Tudom,ezt nagyon sokan megteszik,mondván apuka így tud pihenni.De ne ámítsuk már magunkat.Nem apuka miatt mennek sokan külön.És ezzel a külön szobában alvással kezdődhetnek a gondok a kapcsolatban.
Nekem van olyan netes ismerősöm,akinek jó 2éve mondtam,hogy nem lesz az úgy jó és leugatott.Közölte dehogy nem,így mindenki pihen,a gyerekek anyuka mellett alszanak apuka külön szobában stb...
Oszt pár hónapja beszéltünk,akkor épp romokban hevert a kapcsolatuk.Ugyanis már kb úgy élnek mint kettő idegen..
Én elképzelni nem tudom,hogy külön aludjak a páromtol és ne érezzem éjszak magam mellett.Ez azért sok mindennek az alapja :wink:

Szilvi!
Amit leírtál a nagycsaládról....Igen azt hiszem mindenben van jó és rossz is.De inkább legyen az embernek sok tesója mint egy sem.Még ha a sokkal több a gond veszekedés is,de legalább van kire számítani,és ez olyan jó néha :wink:
A lányod szerintem simán megtanulja a mosógépet kezelni.Írd le neki egy papírra mit kell csinálnia,mit hová és mennyit önteni.

mimi12

[quote="anettoo"]
írta:
anettoo
Kenderike – nagyon jól írtad ezt a felneveléses dolgot, a cikket is el akartam olvasni, de hibát ír ki a net.

Egy pont valahogy a link végére került :(
Talán most jó lesz
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/97/cs ... nya-1.html

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok!
Nem terveztem, hogy jövök, de muszáj a sok hülyeségből kikapcsolódnom, így otthagytam csapot-papot és leültem netezni.
Komolyan úgy érzem már, hogy lassan meghülyülök. Annyira szerettem volna az esküvő előtt 2-3 napot pihenéssel és felkészüléssel tölteni, de egyszerűen nem megy. Sőt semmi sem úgy megy, ahogy kellene. A hülye munkásoknak mindig van valami gondja, mindig csúsznak valami miatt. Ma is összevissza rohangáltam, aztán szaladás haza, mert jönnek ezt szerelni, azt javítani... Két hete nem tudtam bemenni dolgozni, közben egyfolytában hívogatnak bentről. Szépen lassan kiborulok, mert közbe persze meg izgulok az esküvő miatt.
A páromat is persze most íratták be valami hülye továbbképzésre, ő sem tudott szabira jönni, csak péntekre, így amit ő tudott volna intézni, azt is nekem kell.
Csak lenne már vasárnap!!!
Bea

Kép

Kép
dbea

Hát, igen papára is oda kell figyelni... :lol: :lol: ez naggyon fontos!
ja, pár hete írtam , hogy gondolkodom, vegyünk-e a babaszobába inkább fotelágyat, hogyha kell, ott tudjak aludni. Hát, nem veszünk, mert amit mimi írtál :wink: azt mástól is hallottam már. szóval, szépen vissza papi mellé!

Adri :lol: szuper vidám a kép -Te is mosolyognál, akkor csúcs lenne-, nagyon jó a szoba! Megvettétek az ikeás pelenkázót? azt néztem, hogy a belevaló pelenkázólap sokkal kisebb, nem? Mondjuk nem baj, ha marad a szélén egy kis hely az "egyéb kütyüknek"...

na, itt süt a nap és dörög az ég, mi lesz ebből? :roll:

madaran

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?