Új privát üzeneted érkezett!

Charlott épp a múlthéten beszéltm egy kismamával aki épp ugyanebben a szituba volt,de a doki befektette a korházba mondván hogy már 40 hetes és a csaj meg pontosan tudta mikor fogant a baba azalapján még csa 39 hetes lehetett,de megindították.
Ahol én fogok szülni már nem is egy kismamának beindították a szülést a betöltött 40.héten.
Nem tudom hogy várnak-e pár napot,majd megkérdezem a védőnőt ma ő biztos tudja.

Ja amúgy hogy most veletek beszélgetek már nem is foglalkozom a vérnyomásommal,lehet hogy épp ez a jó és ettől nem megy fel.

DE nagyon félek mert nem akarom hogy baja legyen a szivecskémnek,mert elvileg ha felmegy a vérnyomás+ ödémás a láb+fehérje van a vizeletbe akkor ez baj.
Nagyon félek ettől ,ezért nézem annyiszor a vérnyomásom,de már lehet ezmiatt is felkúszik.
Na most megyek ledölök egy kicsit,most pihi van főzni sem kell,mert főztem tegnap karfiol levest meg oldalast rizzsel ugyhogy most lustizhatok egy kicsit.
Délután meg takarítok,mert tegnap végre kifestettük a nagyszobát és még takarítani kell,de majd anyu jön és segít addig nem állok neki semminek :lol:
Na sziasztok!
Majd jövök elújságolni hogy mi volt!
Puszi mindenkinek :lol:

Kép

KépKép
torpilla

A végén kiderül csak nálunk várnak hetet?

Törpi, ne izgulj, elég gyakran lát a doki ahhoz hogy ne legyen gond!!
Bár mostanában én is parázok, hogy valami baja lehet-e esetleg Gabinak de van mocorgás..tegnap este inkább buli volt :D Szóval addig nyugodt próbálok maradni bármi is fut át a fejemen..

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Azért vigyorgok magunkon, hogy mit össze parázunk itt a vége felé! :lol: (egy kis irónia)

Tegnap voltunk párommal az auchanban és árulnak bébiknek ruhaszetett. Nekem nagyon tetszett, mert van rövid és hosszú ujjú body, kiskabát, nadrág, sapka, kesztyű és ezt adják 5 200 Ft-ért, több méretben és színben kapható. Szerintem megérné, de a párom elhúzott onnan, mert megállapodtunk abban, hogy amíg meg nem születik a baba, addig már nem költekezünk. Igaza van, de olyan nehéz ezt megállni! :roll:

KépKép
charlott

:D
Hátigen..ezek az utcsi napok sem könnyűek...

Én most pont azon filóztam van-e elég ruhánk...pontosabban meleg ruhánk..
És hogy mibe fogom öltöztetni és hogy nem fog-e fázni vagy nem lesz-e melege... esküszöm nekem ez az öltöztetés a legrémisztőbb dolog... vicces :D
Na de a lényeg, hogy gondoltam rá, venni kéne még rucit de párom -a józanság- mondta, ha megszületik és tudjuk mekkora+rájöttünk milyen ruci kel neki majd veszünk...igaza van..nincs mit tenni :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!
Én is vagyok! Annyi minden történik amikor az ember kihagy pár napot, hogy szinte fel sem fogom, hogy kivel mi is történik! :D

Törpilla!
Vérnyomással én is úgy vagyok ahogyan Te! Minél többször mérem, annál idegesebb vagyok, hogy mit fog mutatni ez a hülye mérő! Szedem a gyógyszert, meg amit a szülésznő hozott bogyókat, hát nem tudom! Itthon eddig is jó volt, majd szerdán a CTG-nél kiderül! Amúgy a Kútvölgyiben úgy van, hogy a 40. hetet ha betöltöd, és nem indul be a szülés magától akkor a 40+6. napon megindítják. Tehát nem várják meg a 41. hetet! Remélem a kislányom vagy most 7végén, vagy a következő 7végén fog megszületni! De nekem nagyon gyanús a jövő7vége! :D

Charlott!
A bébi ruhák vásárlásával egyet értek! :D Mi azért csak nőkből vagyunk! :D Párom is mondta, hogy amíg Kendra nem születik meg, addig nem veszünk neki már semmi ruhát! Hát ezt szombaton kicsit átértékeltem, mert vettem neki megint a Tesco-ban Disney-s ruhákat! De tényleg annyira édesek, hogy fáj a szívem otthagyni! Mondjuk már az összes ruhája ki van vasalva és behajtogatva a szekrénybe, és így már nem is tűnik, olyan sok ruhának....! :D

Zsófesz!
Merre vagy? Ugye csak a fáradtság vetett rajtad erőt, és azért nem jössz?! Tegnap este emlegettünk, hogy mi lehet veled! :D Úgyhogy most már tessék jelentkezni! :D

Kovmárti!
Köszönjük a részletes szüléstörténetet! Végig bőgtem az egészet! Szombaton amikor mi is bent voltunk a kórházban a szülésznőnél, akkor is éppen szült egy kismami. Hát a hangját ő sem fogta vissza, pedig már a 2. babáját hozta a világra! De tudom, biztos vagyok benne, hogy minden fájdalmat, és kínt megér amikor már a kezedben tartod a gyermekedet! :D

Most mennem kell, mert le kell vinnem a kutyukat, bár ebben a klassz időben hamar végzünk, mert utálják a szelet és én sem vagyok oda érte túlzottan!

Legyetek jók, és vigyázzatok magatokra!
Majd még jövök! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok! Vagyok, csak tegnap nem voltunk itthon, aztán éjjel nem tudtam aludni, így ma 11-kor keltem... :oops:

A babacuccokkal én is így vagyok, ahogy Ti. Sosem bírom ott hagyni. Még jó, hogy van egy józan ember is a családban... :D Na, de tegnap az én kis józanom Forma 1-et nézett, én meg Húgomékkal Tesco-ztam. Ruhát mondjuk nem vettem, de volt egy darab a kedvenc tetra kifogó mintámból 90x140-es méretben. Ha Barnus ott van, tuti lebeszél róla... :D

Bálint Apa sztorija nagyon megható! Barnust le is ültettem a gép elé elolvasni. (Mondta, hogy azért Ő nem lesz ilyen részletes, de majd ír Nektek pár szót. :) Nem a szavak embere...) Gratulálok az újdonsült családnak! Remélem, Mayday azóta tudott kicsit pihenni, bár gondolom, eléggé felpörgeti az embert az élmény, hogy anya lett...

Zsu, megszereztem a papírt, végre hátradőlhetek... :D Azért reménykedem, hogy nem lesz császár a végén. Nehéz lehet, ha órákig vajúdik az ember, és a végén azt mondják, hogy nem fog menni, műtő...
Olyan remegés nálam (Samunál) is szokott lenni újabban, de még sosem gondoltam arra, hogy baj lenne. Mit jelenthet?

Hazatérő anyukáktól várjuk az élménybeszámolót, és persze nagyon boldog, békés, meghitt első napokat!

Csöpplány, ez olyan jó, hogy így kezdtek belejönni, felismerni a sírásait, meg minden! Meg az is, hogy Anyukád így tud segíteni.
A lepisilést mi úgy kezeltük annak idején Öcsémnél, hogy levetkőztettük, kibontottuk a pelust, de még nem vettük le teljesen, hogy a szökőkút még abba menjen. Aztán ha végzett a mutatvánnyal, folytattuk a pelenkázást. :)

Kovmarti, de jó, hogy leírtad a történeted! Hosszú lehetett és fárasztó, de a végeredmény...! Élvezz ki minden percet Nórikával!

Ó, Ercsim, azt általánosságban mondják, hogy a lányok inkább hamarabb születnek, a fiúk meg ráérősebbek. :D Itt a fórumon szerintem pont 2 fiú és 2 lány született eddig természetes úton hamarabb, ez tényleg nem támasztja alá a népi okosságot. :D Meg hát ettől még persze csomó lány is ráhúz még 1-2 hetet, ha a doki engedi. Igazából nem is tudom, mire alapozzák ezt.

KépKép

KépKép
barbazso

Na de, halljátok, van ám sztorim! El sem fogjátok hinni!
Tegnap este családi buli volt, és megemlítettem a csajoknak, hogy esetleg szivárog a magzatvíz, mert néha valami teljesen átlátszó, vízszerű csöppöket tapasztalok. Persze rögtön mondták, hogy hívjam már fel a szülésznőt. Megtettem. Kiderült, hogy aznap már dolgozott (de már hazament), pedig nekem azt mondta, hogy csütörtöktől vasárnapig nem lesz, mert hazautazik vidékre. Valószínűleg félreértettük egymást. :) Na, ő persze rögtön mondta, hogy menjek be az ügyeletre megnézetni, nehogy baj legyen. Erre megvizsgáltak, és mit mondott a doki...!!!???!!!??? Teljesen zárt méhszáj!!! :shock: :shock: :shock: Mi vaaan?
Szerdán megyek az orvosomhoz, kíváncsi vagyok, mit mond erre... :D De a lényeg: Samu állati jól érzi magát, meg sem kottyannak neki a jövő-menő frontok, lubickol, élvezkedik... Azt hiszem, az első megérzésem fog beválni, 28-a... :D :D :D Egyszerűen semmi jelét nem adja annak, hogy kibújna már. Öcsém elmélete szerint Ő húzta össze a méhszájat, mert kikukkantott, és azt mondta, "Hú, baszki, de hideg van odakint, nekem ez nem kell!" :lol: :lol:

KépKép

KépKép
barbazso

Szóval így állunk... De igazából még rengeteg ideje van. Fogantatás szempontjából Kendrával kéne egy napon születnie, ami még 10 nap... De most én is olyan stádiumban vagyok, hogy újra egyre jobban élvezem, hogy itt van bennem, mozgolódik, meg minden. Szoktunk fogócskázni hasfalon keresztül, meg beszélgetni, zenét is hallgatunk, alszunk,... :D Szóval együtt élvezzük az életet... Azért persze nagyon várom, hogy lássam, de most egyelőre így is nagyon jó. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Pisilés téma:nálunk az a baj,hogy Balázs utál kicsit is ruhátlan lenni,ha túl hosszúnak érzi a pelenkázást már vonyít! :lol: (Ilyenkor szoktuk azt mondani hogy ékszíjas a gyerek,mert pont olyan hangot ad ki,mikor hisztizik! :lol: :lol: :lol: )Apa ezért sem nagyon tud pelenkázni,mert Balázs nem hagy neki elég időt,apa meg ugye még elég lassú és ügyetlen eben a témában,pedig meg szeretné tanulni.Mi is azzal próbálkozunk,de arra már rájöttünk ha áll neki a cerka akkor szökőkút ígérkezik,ezért ilyenkor visszahajtom rá a ruhát és megvárom míg leáll neki :lol: :lol: Mókás! :lol: :lol:

Ruha:Na hát igen,én is vettem egy csomó 56-osat(hálistennek úgy néz ki ki lesznek használva),de ugye rá még 50-esek kellenek.Na ilyen nekünk nem is volt,nem készültünk ilyen pici babára.Szerintem is érdemes most már megvárni,hogy mégis mekkora lesz a gyerkőc.Egyébként rokonoktól kaptunk még 14 db 56-os body-t :shock: meg még anyutól is vagy 6 db-ot,plusz örököltünk vagy 5 db-t,meg én is vettem 5-6 db-ot.Szerintem mosnom se kell majd,mert mire mindegyiket ráadom addigra ki is növi őket! :lol:

Front,szél:hát az én Balázsomat nagyon felzaklatta.fél 2-től fent volt 4ig.Apa adott neki enni,teát,büfiztette,aztán én átpelenkáztam és még mindig ette apa vállát.Persze tápszert nem kért,elfordította amikor adni akartam.Bezzeg a cicire rácuppant,nem tudom mennyit sikerült szopcsiznia,mert este sose elég a tejem,de olyan szépen megnyugodott tőle.Majd egy órát volt cicin.Aztán mikor letettem,megint sírt.Adtam neki cumit,akkor megnyugodott,de mihelyt kiesett a szájából már nyekergett.Párommal poénkodtunk hogy rá kell cellúxozni a gyerekre a cumit! :lol: Apa most megy vesz egy kisebb cumit,mert szerintem ez nem az ő mérete.

Törpi:szerintem azért említsd meg mindenképp a dokinak.Azt szokták mondani inkább említsd meg feleslegesen minthogy utána baj legyen.

Na megyek telefonálgatni,el kell intéznem pár ügyet,aztán még reagálok majd tovább.

Kovmarti:köszi a szüléstörténetet.Gondolom hogy bármilyen szenvedést megér ez a kis csoda.Én is így voltam vele,bár én azért nem szenvedtem,csak lelkileg.De mostanra elfogadtam és jobban érzem magam.Enek így kellett lennie.A lényeg hogy van egy csodaszép,egészséges kisfiam!:)

Jaj egyébként le a kalappal anyu előtt.Sokat segít,főz nekünk,jön segít a gyereket ellátni,meglepi tortát süt nekem.Most már sokkal jobb,eddig kicsit sok mindenben belekötött,hogy nem jól csinálom.És persze rosszul esett.De tudom hogy nem bántani akart,és amiket megjegyzett jogosak voltak.Lehet én vettem az elején ennyire érzékenyen.Mert amióta megfogadom a tanácsát sokkal könnyebb.Azért írom le hogy a kezdő anyukák ne vegyék a szívükre hogy ha anyu/anyós sok mindenben beleköt,még ha elsőre zokon is esik.Higgyétek el nagyon nagy segítség,és nem bántani akarnak vele.

Na tényleg lépek!pusszantyúúú...:*

KépKép
Kép
csöpplány

Barba..akkor még te se..és zárt a méhszáj??? Na szép, de lehet öcsédnek van igaza és e a hideg elijesztette :lol:
Amúgy Gabi is sz@rik a frontokra meg mindenre..el van nagyon jól a drága, és hát nekem már bejött túlhordásra tippeltem és lám... bár még nincs éjfél a mai napot is kizárom a lehetségesek közül... de holnap, holnap után már tényleg jöhetne... de majd ő eldönti persze

Ez a remegés..én csak azért ijedtem meg mert picit vergődésnek is lehet érezni és utána egész de. kuss volt.. de mostmár ezen a téren nyugis vagyok.

Viszont kérdésem van: a dokinak mikor kell odaadnia pénzt? rögtön szülés után, még a véres kezébe? vagy mikor hazaengednek a kórházból? Mert már ugye varratszedés nem nagyon van...

Csöplány, igazad lehet ebben a tanács/belekötős dologba de néha így pocakosan is nagyon nehéz és bántó tud lenni bár teljesen egyetértek azzal, hogy csak a mi kis buksink és döntésünk segít ennek elfogadáásban és az ezen való túllépésen..és ha sikerül az mindenkinek jobb... de attól én még nagyon félek mi lesz itt velem anyósommal .. lehet gabi ezért nem jön ki, mert tudja hogy félek attól mi lesz velünk ha már külön leszünk és lehetek e anya vagy elveszik tőlem ezt a titulust..na jó nem lovalom bele magam , a lényeg eszemben tartom csöplány amit írtál :)
Amúgy gondoltam rátok ebben a szeles időben meg a mi jövőnkre is...mostanában nyáron nem ritka a komoly vihar, meg hőmérséklet változás..lesz bőgicsélés bőven akkor..gondolom.

Ja, bara örülök, hogy megcsináltad a papírt..azért így csak nyugisabb.....

Ercsikati, nekem is a szekrénybe berakva a ruhákat fogott el a kétség elég lesz-e és elég melegek-e elég nagyok-e kicsik-e stb... de ennél nagyobb bajom/unk ne legyen minthogy azon tipródom hogyan is divatozzak a gyerekkel :D

Kismami..elvileg a napokban hazaérkeztek :D MAjd írj ha a két gyerkőc mellett lesz időd!

Hibernia, Ti is ma jöttök haza..de izgi :D
Várjuk aképeket és a beszámolót

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Helló!

Na voltam uh-n meg védőnőnél.
Az uh-n azt mondták hogy kb 3500 gramm-os a bébim :lol: azt mondta a doki hogy nem lesz óriásbébi,de kicsi se :wink: :lol:

A vérnyomásomra azt mondta hogy holnap menjek vissza,mert holnap lesz az a doki akihez én szoktam járni tanácsadásra és azt mondta hogy
"lehet,hogy befektet a korházba"de majd ezt ő megmondja.Szóval holnap kiderül :cry: :roll: mi lesz velem.

Kovmárti én is olvastam a történeted nagyon izgalmas és megható volt.DE ez a kiscsöpség minden fájdalmat megér és kárpótol mindenért!!!!!! :lol: :roll:

Csöpplány elég furcsa lehetett hogy kioktattak hogy mit nem csinálsz jól.
Én biztos nagyon kiakadtam volna főleg ha anyós szól bele,dehát igaz ők már felneveltek egy pár gyereket.

Kép

KépKép
torpilla

Törpilla: akkor neked is kis vasgyúró fiad van, mint nekem. De majd a szülés után úgy is veszítenek súlyúkból egy keveset. Legyenek csak erős emberkék! :lol:
Az viszont félelmetesnek hangzik, hogy lehet be kell feküdnöd! Szülésig ki sem engednek?

Zsu: szerintem a varratszedésnél inkább, a szülés után pihenjen mindenki! :wink:

Barba: nem csodálom, hogy a legtöbb baba visszahúzódott a jó, kis, meleg vackába! :lol:

Csöpplány: én szívesen venném a jó tanácsokat, bárki is adná. :roll:

Pl: védőnőnél sosem éreztem, hogy valami hasznos tanáccsal látna el. Ma is kérdeztem a streptococcus betegségről, hogy mik lesznek az itthoni teendők, de semmit sem tudott rá mondani, de a gyereket figyeljük azért! Ezek után mesélte, hogy vele mennyire meg vannak elégedve a kismamák, mert mennyit segít!! Na ekkor kezdtem sorolni, hogy a szoptatásról, pelenkázásról, fürdetésről semmit sem mondott még! Csak legyintett, hogy majd mindent megmutat! Hát ha ezzel a stílusban folytatja, akkor mindenre magamtól kell rájönnöm! :?
Nálatok mennyire lelkes a védőnő ?

KépKép
charlott

Charlott:az én védőnőm se mondott el semmi ilyet,csak amikor már itthon voltunk és kijött megnézni.Elmondott részletesen mindent.Hogyan mivel ápoljuk Balázs bőrét,hogy kell fogni fürdetésnél,mire kell figyelni.Viszont azt mondta hogy majd csak egy hónap múlva akar minket látni,közben csak akkor ha valami baj van,vagy ha nem gyarapodik Balázs.

Egyébként tegnap 2250 grammosak voltunk! :D 210 grammot hízott a 6 nap alatt.

Törpi:nekem is zokon esett,de így utólag már belátom hogy tök igaza volt anyunak,és nem megsértődnöm kellett volna hanem megfogadni amiket mond.Nem rosszat akart ezzel anyu,csak segíteni,megkönnyíteni a dolgomat,hogy ne saját káromon tanuljam meg.Szerintem inkább szóljon ha valamit rosszul csinálok,minthogy emiatt valami kárt okozzak,vagy ártsak Balázsnak.Gondolok itt arra,hogy én pl azt hittem hogy elég ha csak felmelegítem a vizet a tápszerhez,holott ki kell forralni,és volt hogy emiatt híg lett a baba széklete,és olvastam neten hogy valószínű hogy emiatt volt,hogy nem forraltam ki.anyu is mondta hogy ki kell forralni,én meg akkor csak legyintettem,hogy biztos nem olyan fontos ez.Aztán mikor volt az a híg széklete,akkor persze beparáztam és vertem a fejemet a falba hogy miért nem hallgattam anyura.Szóval szerintem bármennyire is zokon esik,meg kell hallgatni amit mondanak.Főleg ha olyan mondja akiről tudod hogy nem bántani és b@szogatni akar ezzel,hanem csak segíteni.

Na megint jó sokat sikerült reagálnom :roll: Csak mennem kel kajálni mert mindjárt ébred a gyerkőc és nem lesz időm.pussz-pusszz.Majd jövök még.

KépKép
Kép
csöpplány

Charlott szerintem ha befektetnek akkor nagy a gyanúm hogy a szülést is megindítják,mert a terhességi toxémia veszélyes a babára és az anyára is. :cry:
Jól tudom lányok?
Onnan gondolom,mert a sogórnőmnek is így indították meg annó 5 évvel ezelőtt a szülést a 38 héten,(felment a vérnyomija,ödémája volt és fehérje volt a vizeletébe)
Na de nem festem az ördögöt a falra,majd holnap kiderül.

DE mjad holnap rákérdek a dokitól,meg szerintem úgyis mondja majd hogy mi lesz,de lehet hogy az ottani dokik(a korházba) döntenek majd hogy mit fognak csinálni velem,velünk.

Meglepődtem mikor mondta hogy kb 3 és fél kiló,de ha még bent marad...úristen mekkora lesz?? :lol: :lol: hiszen elvileg van még két hét.

Babarucik:ne is mondjátok,mert én annyi ruhát kaptam hogy alig kellett venni neki,és ha megyünk vásárolni mindig úgy elhoznék egy párat,de a Karesz(párom)lebeszél róla végül is igaza van,mert tényleg rengeteg van,de akkor is :cry:

Kép

KépKép
torpilla

Charlott, eddig az én védőnőm sem mondott semmi okosta, viszont az utcsi találkozás szimpi volt, elmondott sokmindent pl szoptatásról, de azt mondta mikor hazajövünk a kórhzból ő aznap, de legkésőbb másnap kijön és akkor elmond mindent, aztán hetente jön és minden héten elmondja ha kell, hogy megjegyezzem :) + nálunk az első 6 hétben a gyerekorvos is kijár 2 hetente... szóval e téren el leszek kényeztetve szakemberekkel. Ez megnyugtat. Csöplány, nekem tök furi, hogy csak 1 hónap múlva jön a védőnő de ahány ház....

Törpi..ez tényleg nem hangzik jól, hogy be akarnak fektetni, reméljük nem kell..ha mégis akkor sanszos, hogy a baának meg a mamának is így a jobb....

Nálunk kisütött a nap 2 percre jajj de jól esett :D

+ vettem forró fürdőt hátha rásegít a szülés elindulására de semmi... megyek ebédelek inkább mert azt ma még elfelejtettem :oops: :)

Nadi..nálad mizújs???

Ja és csöplány...én nagyon örülök, hogy ennyit írsz és köszi, hogy a baba mellett is ilyen aktív maradtál! Majd próbálom követnia példádat :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Törpi..ha végighordanád a standard felfogás szerint 4 kilós lenne mert 200-250grammot híznak/hét a finish-ben a baák, de ezek a saccolt méretek... nekem a 37. héte 3300 grammra tippelték a babát, most 39 héten detto..pedig a buksiján látszik, hogy nőtt...szóval ez csak kb érték a lényeg hogy az UH mértékek rendben vannak és korának megfelelő :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Törpilla: akkor szorítok, hogy ne legyen probléma holnap! :wink:
Igaz, a magasvérnyomás önmagában már elég ok, hogy elindítsák a szülést! Most beugrott, hogy egyik ismerősömnél is ez a probléma állt fent és 3 héttel előbb a kiírt időpont előtt megcsászározták.

Csöpplány, Zsu: megnyugtattatok védőnő ügyében, hogy tényleg nem maradtam le semmiről. :lol:

Zsu: Üröm nincs messze Békástól (ahol lakom) , én is megörültem a kis napsütésnek! :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2010.05.17 15:07-kor.

KépKép
charlott

Csöpplány olyan jó hogy megosztasz velünk ilyen dolgokat.

Hát én azért még tök félek ettől az egész ismeretlen dologtól,de már alíg várom,hogy meglegyen.
minden egyes nap egy évezrednek tűnik és bár már csak 2 hét van,de ez a leghoszabb :cry: olyan türeletlen vagyok :lol: :oops: :roll:

Többiek hol vagytok?

Kép

KépKép
torpilla

Törpi, igazad van, lehet, hogy akkor indítanak is. És ha nagyon magas a vérnyomásod, talán inkább a császár mellett döntenek. De ne így legyen! Gondolunk Rád holnap!

Zsu, kicsit megijedtem, hogy hallottál valami ilyen remegős rémsztorit, de akkor nincs gond. Lehet, hogy csak gitároztak a köldökzsinórral. :lol:
Már mi is sokat filóztunk ezen a pénz dolgon. Ráadásul az én dokim alig van bent a klinikán néha. Szerintem szépen be lesz készítve a pénz borítékba, aztán majd meglátjuk... Azért nem hinném, hogy már a szülés napján kéne. Legkésőbb a 6 hetes kontrollon. Sokan akkor szokták.
Anyósodtól ne félj! A második kéretlen beszólás után rendezhetsz egy hisztirohamot, hogy engedjék már élni az életedet, amit majd Gabi elsimít a hormonjaidra hivatkozva. :lol: Attól, hogy ott lakhattok, még nem kell belemászniuk hívatlanul az életetekbe...
Drukkolok, hogy a következő egy hétben kis Gabi induljon útnak magától, és ne kelljen "beavatkozni". A kétnapi ctg miatt nem irigyellek. Nem a vizsgálattal van bajom, hanem a dokihoz járással, az otthonról ilyen időben beutazgatással...

Charlott, ilyenekről még az én védőnőm sem beszélt. Egyelőre arra készített fel, hogy mikor induljak be a kórházba, mit vigyek, kit hívjak fel,... Aztán első vagy második nap meglátogat, és elmondja a babaápolós részt. :) De azt már a kórházban is megmutatják, főleg, ha kéred. Attól függ, mennyire lelkesek a csecsemős nővérek... :D Hallottam nagyon biztató, de nagyon lehangoló sztorikat is. A lényeg, hogy ne hagyd lerázni magad, ha kérdésed van! :D Meg azért a tapasztaltabb szobatársak is sokat tudnak segíteni, ha nem egyágyas szobába mész. :D Ne aggódj, minden rendben lesz! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!
Csak most tudok jelentkezni, mert a mai napom elég szörnyű volt. Reggel már 7 kor a diabetológián voltam úgy, hogy tegnap éjszaka alig aludtam emiatt a remek idő miatt... Aztán ott vártam ma fél napot megint! Elképesztő ez a magyar egészségügy, de ebbe már bele se lovalom magam, mert még a végén felmegy a ti vérnyomásotok is, meg az enyém is :shock: Szóval délben haza, aztán lefeküdtem, most meg próbálom összeszedni magam. Nagy szerencsére viszont nem kell mennem egy jó darabig a diabetológushoz végre!!! Elbúcsúztak tőlem egy időre (mivel már hónapok óta oda járok hetente így fél napokat már mindenki név szerint ismer, stb...) Ha megszülök rá 2 hónapra kell majd egy kontroll, hogy rendeződik-e a cukrom, és ennyi.

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Ismét van pár percem, bár most bármikor ugraszthat Nórika, lassan ébrednie kell a délutáni sziesztából :). Ezúton is szeretnék gratulálni minden újdonsült anyukának és apukának, és a pocakosoknak további kitartást kívánok. Nagyon várom a többi szüléstörténetet én is, Mayday és Csöpplány sztoriját olvastam, megkönnyeztem mindkettőt, és valószínű a többit is meg fogom :oops: , ez már csak ilyen. A sajátomon is néha elsírom magam a mai napig, amikor eszembe jut, vagy ha csak szimplán ha ránézek Nórira, néha csak úgy rámjön a sírhatnék, leginkább örömömben, hogy Ő van nekem. Párom ilyenkor csak néz nagyokat, meg együttérzőn ölelget - én meg csak dünnyögöm, hogy a hormonok, meg minden :oops: :oops: . Többieknél is van ilyen?
Röviden folytatva a sztorit - kórházban első éjszaka alig aludtam, Nórit bevitték a csecsemőosztályra, mondván hogy a tej beindulásához sokat segítene, ha pihennék, igazuk is volt, de egyfolytában újraéltem a szülés bizonyos részeit, tényleg igaz, hogy az ember agya lassabban dolgozza fel, hogy mi is történt a testével az elmúlt 12-13 órában. Másnap reggel 6-kor betolták Nórit a szobába, pattantam is ki az ágyból, meg akartam puszilgatni de épp békésen aludt, így csak könnyes szemmel gyönyörködtem benne - és ez a nap nagyjából így is telt, párommal csak ültünk az ágy szélén, szemben velünk Nóri a kiságyban, mi meg hüppögve néztük, meg amikor csak lehetett, ölbe vettük. Enni nem sokat tudott szegény, bár 2 óránként cicire tettem, én is éreztem, hogy ez még üresjárat, de legalább szoktuk egymást. Pótlásként kapott cukros vizet, aztán délután a csecsemőosztályon kapott egy kis tápszert, mert már nagyon keservesen sírt szegény. Estére megint bent tartották az osztályon, mert látták rajtam, hogy minden vagyok, csak kipihent nem, márpedig tejbelövelléshez az elengedhetetlen. Másnapra már éreztem, hogy alakul az a tejci, bár igazából 3. este éreztem, hogy beindult, akkor már Nóri is velem aludt, alig vártam, hogy felébredjen és megszoptathassam, annyira feszült mindenem. Ő persze hajnal 5-ig békésen aludt, hála a pót tápszernek, amit este kapott. Az első közös éjszakán sem sokat aludtam, minden rezdülésére felébredtem, és elég sokat mocorgó baba, szóval mozgalmas éjszaka volt ez is :), de nagyon élveztem, hogy végre velem lehet egész nap és éjszaka :). Utolsó 2 napra kaptam a szobába egy mérleget, hogy kezdjem el méricskélni, mennyit eszik, szerencsére egyre többet evett, ezzel nem volt gond, sőt, a végére már többet evett, mint amennyit a nagy átlag néhány naposan fogyaszt. Az étvágyával azóta sincs gond, néha nem is győzöm a tempóját tejcivel, de azért nagyjából már kezd beállni a kereslet-kínálat :), bár a mostani frontos időben megint felborult, vagy az ő igénye lett nagyobb, vagy nálam csökkent a kapacitás, de az elmúlt néhány nap kifejezetten nyűgösen telt, és éreztem is, hogy kevesebb a tejem.
Folyt.köv.
kovmarti

Nagyjából visszaolvastam.
Torpilla, drukkolok, hogy ne kelljen befeküdnöd! Csak nem lesz már baj így a végén. Végül is a vérnyomásod talán még a határesetet súrolja. Mindenesetre próbálj holnap "haláli nyugalommal" odaállítani a dokihoz, hátha használ...

Zsu, már gondoltam arra milyen jó lenne, ha pont egyszerre lennénk bent a Mávban, de azért inkább annyira ne várj be, mert az még majd 2 hét. Szerintem megindul magától a bébi, csak nem sieti el eben a remek időben....
Én a pénzt a végén gondoltam odaadni, mert mielőtt haza engednek még van egy rutin vizsgálat elvileg és akkor beszél a doki a továbbiakról, hogy mikor kell kontrollra menni, stb. Jó esetben a zárójelentéseket is ő adja ki. Viszont én azt hiszem szerdán a Ctg-n rá fogok kérdezni arra, hogy mennyi lesz a szülés. Eddig nem kérdeztem csak gondolta megy összegre.... Azt viszont többen sokalják, akiknek mondtam. Vagy szerintetek gáz rákérdezni már így a végén?

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!
Vagyok én is, csak a net folyton elmegy, ebben a klassz ki időben! Ráadásul nekem a tv és a telefon is kábelen jön, úgyhogy gondolhatjátok mennyire jó! :(

A védőnős sztorikhoz szeretnék hozzá szólni, amíg lehetőségem van! :D Nálunk a védőnő - kb. 35 éves csajszi - hosszú körmökkel, miniszoknyában, csöcsök kint - bocsi a kifejezésért, de nem tudom szebben mondani :oops: - raccsol, mint állat! Hát nálunk ilyen! Az elején még a 18. heti genetikai UH előtt jól összevesztem vele, mert a 16. heti AFP eredményemet elkeverte, nekem meg kellett volna a Genetikai UH-hoz. Mondtam neki, hogy van 2 órája, hogy előkeresse, különben nagyon nagy baj lesz! Persze jól összevesztem vele, de láss csodát 20 perc múlva felhívott, hogy mégis megvan! Kb. 1,5 hete már nála volt! Aztán minden simán ment! A múlt hétig! :( Megbeszéltük, hogy kedden kijön, megnézi mégis hová fog születni ez a gyerkőc! Felhívott, hogy be kell mennie a suliba - de ezt azt hiszem meséltem is! :D Megbeszéltük, hogy szerdán du. a CTG után átjön, hozza a kezdő csomagot, meg a lázkupot, meg stb. Hát hívtam ahogy hazaértünk! Nem vette fel. Hívtam még 1x, nem vette fel! Kezdtem ideges lenni, de gondoltam majd holnap hívom! Hívtam csütörtökön, egyszer kinyomta a telefont, egyszer pedig nem vette fel! Gondoltam pénteken bemegyek a rendelőbe, és kérek másik védőnőtől recepteket, meg minden, de senki nem volt ott! :roll: :roll: :shock: :shock: Kicsit meglepődtem! De még úgy voltam vele, adok még 1 esélyt az én védőnőmnek, felhívtam! Szerintetek? B@szta felvenni a telefont! Ezért úgy döntöttem többet nem hívom. Holnap délelőtt bemegyek a védőnőkhöz kérek recepteket, meg minden, aztán lesz ami lesz! Mert kérdem én, mi lett volna, ha 7végén megszülök? Akkor kinek adja a recepteket amiket ugye már ki kell váltani mire Kendra hazaér? Mert Laci hajnali 3-kor elmegy itthonról, és ha én kórházba leszek, munka után egyből jön hozzám, és szerintem este lesz majd mire hazaér! Hát ennyit a védőnőről! Mit szóltok?! És az embernek ne legyen magas a vérnyomása!? :D :lol:

Még jövök, csak félek, hogy elmegy a net!

Kép

KépKép
ercsikati

Kovmarti, mégegyszer nagy gratula Nóri babához!!! Olvastam a szüléstörténetet, hát ahhoz is gratulálok, hogy végül sikerült természetes úton végigcsinálnod! De gondolom utólag azért kicsit szépülnek a dolgok. És persze a baba kárpótol minden fájdalomért.Kicsit én is elérzékenyülten, a hormonok már ilyenkor is dolgozhatnak, mert mindenki szüléstörténete végén sírok :D
Gratula a tejcihez is, akkor már jól megy minden. Biztos minden rendben lesz, csak gondolom a bébiket is megviseli ez az idő.

Lányok, már úgy szeretnék én is babázni!!!

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina!
Nem tudom mennyi az az összeg amire gondoltál, de azt szokták mondani - nagy átlagban, ha a doki nem mond konkrét összeget - hogy a terhesgondozási díj 10-szerese! Na meg persze az is közre játszik, hogy a doki mennyire lesz veled közvetlen, és hogy mennyire "veszi ki magát" a szülésnél!

Kép

KépKép
ercsikati

Zsófesz!
Nálunk a helyzet tökre jó - mondhatni - mert ugye mi tudjuk a fogantatás pontos időpontját! :D De szerintem Kendra 29-én vagy 30-án fog megszületni! Ne kérdezd, hogy miért, de nekem van egy olyan érzésem! Azon a héten 27-én töltöm a 40. hetet csütörtökön, és szerintem azon a 7végén fog kibújni a kis drágánk!
Samut meg ne siettessed! Ráér! Én azt mondom, addig jó, amíg bent van! De öcséd beszólása nagyon tetszett!! Méghogy hideg van, és ő húzza össze a méhszájat! Bár lehet igaza van! Szerintem tudják a manók, hogy még nem kell kibújni, mert állati hideg van kint! Mi tegnap este bekapcsoltuk a fűtést, mert azért nem szeretnék megfázni! :D Ha Kendra már itt lenne, akkor pedig nem lenne kérdés a fűtés dolga! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Szép napot hölgyeim!
Mayday rajtam keresztül üdvözöl mindenkit a kórházból! Elvileg minden jól megy akkor holnap hozhatom őket haza!
Küldött pár fotót, hogy tegyem fel nektek! Hamarosan ő is jelentkezik!

Íme a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép [/img]

Kép

KépKép
mayday

Ercsikati, a védőnőd tényleg nem 100-as :? Nem irigyellek érte. De kérj egy másikat, hátha... Én úgy hallottam, hogy ha nincs vele megelégedve az ember kérhet mást. Próba, szerencse...
Nekem szerencsém van az enyémmel. Nem tudok róla rosszat mondani, eddig mindenben segített, amiben tudott. Mikor utoljára itt járt, akkor még a fejést is elmagyarázta, hogy hogyan kell majd, na persze mondtam neki, hogy ezt tuti el fogom felejteni, de ha haza hozzuk a bébit másnap jön és mindent meg is mutat élőben. Sajnálom, hogy nem mindenkinél ilyen színvonalas a védőnői szolgálat. Itt a 22. kerületben állítólag mindegyik nagyon jó. Szóval ennyiből nem panaszkodom.

Csöpplány, nagyon jó ám, hogy ennyit jössz és írod itt nekünk "laikusoknak" az infókat! És a történetek olyan jók. Anyukáddal kapcsolatban igazad van, de tuti én is így reagáltam volna elsőre...majd megpróbálok nem így tenni a saját helyzetemben. Kicsit félek is, mert nekem meg anyósom szeretne jönni majd az első napokban segíteni.... rendes tőle és úgy érzem szükségünk is lesz valaki segítségére, csak azért tartok tőle.
Szegény Balázskára se lehet jó hatással ez az idő. Majd csak jobb lesz hamarosan. Nagy neki a cumi :lol: Cumiból is van méretezés :?:

KépKép

KépKép
nadina01

Mayday Apa!

Nagyon köszönjük a fotókat! Bálint Baba tündéri! Mennyi haja van és milyen kis édi pofija! Maydaynek sok puszi és várjuk vissza!

KépKép

KépKép
nadina01

De szép ez a Baba is!!! Holnap már otthon... Olyan jó lehet! :)

Ez a védőnő tényleg tiszta gáz!! Reméljük, tudsz másikat kérni, nehogy a karmaival hozzáérjen Kendrához! :lol:
Az enyém nagyon kedves, de augusztusra van kiírva, így már nem sokáig vigyáz ránk. :) A dokija már többször mondta neki, hogy pihennie kéne inkább munka helyett, de az ovi végéig (június vége) azt mondta, már tuti maradni fog. Így egyszerűbb neki. Reggel együtt készülődnek, útközben beadja a nagy fiát az oviba, munka után meg érte megy...
Rettegek, ki jön helyette. :)

Nadi, ez tök jó hír! Gondolom, nagy megkönnyebbülés, hogy nem kell hetente diabetológiára menned. A pénzt szerintem nyugodtan kérdezd meg, nekem sokkal kevesebbet mondott a doki, mint amire számítottunk... :) És hát lesz helye annak, ha megszületik a Baba...

Kovmarti, jó hallani Rólatok! Hétvégére talán jobb idő lesz, és a Babáknak is jobb kedvük lesz a mostaninál... :)

KépKép

KépKép
barbazso

A g-mail-re küldtem képet Kendra ágyról! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Nagyon szép! Innen már tényleg csak Kendra hiányzik! Szuper jó kis helye lesz! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Zsófesz!
Igen, tényleg már csak Kendra hiányzik! De nem sürgetek semmit és senkit! Ő úgyis tudja majd, hogy mikor kell jönnie! Azt tudom, hogy a keményedések egyre többször jönnek, de nem fájnak! Vagy annak nem is kell? :D

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati..tényleg hibbant az a nő.. jól teszed ha egy minőségi csere mellett döntesz :D Ágyikó nagyon szép.. Kendra azthiszem maximálisan meg lesz elégedve :)

Mayday-ék: GYÖNYÖRŰ BÁLINT!!!! Fantasztikus ézés lehet.. Várunk vissza mayday, addig is sok puszi és köszönjük az info-kat apukának :D

Kovmarti, köszia folytatását a történetnek nagyon izgik és tanulságosak is nekünk akik még csak sejtjük mi lesz..

Barba: Most jut eszembe, neked névnapod volt!!!!! BOLDOG NÉVNAPOT!!!

NADI: végre kibírnak pár ehet nélküled a diabetológián? szuper :D
Pénzösszeg: én megkérdezni nem mertem... valahogy a dokim sem olyan aki összeget mondana vagy a fene tudja, én is a 10x összegre emlékszem. Mi is már kivettük a pénzt a bankból, ott van férjuramnál..majd ő intézi a dolgot :D

Amúgy mamár igen komoly fájdalmaim is voltak de hogy ez jelent-e valamit? Fene tudja..mert semmi rendszeresség vagy valami nincs.... igaz már drukkolok is, hogy induljon a szülés így lehet túl értékelek pár tünetet :)
Holnap de. ctg..nagyon-nagyon kiváncsi vagyok mit mond a doki, remélem jó hírekkel szolgál..p l hogy akkor indu landusz a szülőszobára :D

Törpi: szurkolok , hogy megúszd a szülésbeindítást vagy valami hasonlót..bár már az is nagyon jó, hogy túl vagyunk mind a kritikus heteken és bármikor jöhetnek a babák gond nélkül... :)

Jó éjt nektek

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok

durvák ezek a szülésindítások, nem értem, minek rémisztgetni a népet 38 hetesen.. a mi kórházunkban simán volt, aki túlhordta, max mit tudom én, egy hét után indították meg... :)

Viszont nem tudom, ki hogy van vele, iszonyú kemény ez az egész. Nem akarok paráztatni senkit :lol:, de még össze kell szoknunk... Khm...

Csöpplány, bocsi, nálatok van tej? Vagy tápszereztek? Nálam minimál és kiegészítjük tápszerrel, a babó folyton éhes, kb fél-egy óráink vannak, mikor nyugis, amúgy üvöltés. kicsit frusztráló, remélem belejövünk.

Az első pelenkacsere nálunk amúgy 4 pelenkába került. Az elsőre pisi, másodikra magzatszurok, a 3.-ra egyszerre a kettő ment, a 4. maradt rajta végül. :? Aztán vannak még sztorik, pl mikor a férjem két kézzel takarta magát, mert össze-vissza lőtt a pisi... :lol:
Az a baj, hogy én folyton röhögök tisztábatétel alatt, olyan bénák vagyunk. Beakad a baba feje a bodyba, mindent leejtünk, áááááááááááá...

Ráadásul elég izgága a baba, mint a videókon is látszott, büfizni sem tud igazán, mert felrakjuk vállra és elkezd csalimpálni a fejével jobbra-balra, le nem áll... ja és rengeteget csuklik!!! Az a legviccesebb... :) Persze közben sajnálom is... :?

Hangulatunk hullámzó amúgy, néha kétségbeesünk, hogy ezt nem tudjuk végigcsinálni, néha vicces az egész. Remélem csak idő kérdése egy egymásra hangolódunk...

Na, lépek, mindenkinek jó babavárást / babázást!!!! Meséljetek. :)

hibernia

Ja és mi is iszonyatosan megszívtuk a rucikkal. Tele vagyunk 62-es ruhákkal és newborn méret jó rá. EGYETLEN EGY RUCIJA NEM VOLT, MIKOR HAZAHOZTUK. :)

A kórházból 2 mérettel nagyobb cuccban hoztuk el szegény, aztán a férjem elment venni pár rugit + bodyt. Ráadásul ez a hideg is betett... :(

hibernia

Ja, illetve az a vicc, hogy úgy jósolták, duci baba lesz, erre olyan kis mokány. :lol: 53 centihez 3000 gramm, tök hosszú és vékonyka. :) Jó alakja van, igazán csinos teremtés, ha áttöltöm a kórházban készült képeket küldök még.

Még vmi csöpplánynak: te is szurizod magad? azért ezt kemény volt így első este beadni magamnak... :lol:

hibernia

Mindig eszembe jut vmi: mi pont azért sem tudtunk hazajönni vasárnap, mert nem volt receptünk SEMMIRE. nagyon gáz ez a rendszer, igyekezzetek előre beszerezni a patikai cuccokat, különben ti is szívtok, mint mi. :(

hibernia

Jó reggelt!

Hibernia: micsoda aktivítás hajnalok-hajnalán! :D Gyönyörű a kisfiad, Gratulálok!
Minden kezdet nehéz, semmi sem úgy történt, ahogy elképzeltétek. Nagyon életszagú a sztorid! :? Én is valami hasonlóra számítok. De azért én jól szórakoztam a leírtakon, remélem nem haragszol emiatt! :oops:

Mayday: Bálint is nagyon-nagyon aranyos! Cuki a kis kesztyű a kezecskéjén és olyan élénken néz, mit aki rég itt lenne a nagyvilágban! :lol:

Zsu: ha fájdalmaid vannak, akkor biztos történik ott bent valami, valami szülés közeli állapot! Várunk vissza a doki után! :wink:

Törpilla: nagyon szorítok Neked is, magas vérnyomás husss! :wink:

Ercsikati, Barbzso: hát nem semmi a védőnőitek!!! Azt hittem, hogy aki ezt a szakmát választja, azaz szereti a gyerekeket az rossz ember nem lehet! :roll:
Nagyon csajos Kendra szobája! :wink:

KépKép
charlott

Hajnali 3:20?? Hibernia..tudsz élni :lol:
Amúgy elhiszem nem könnyű..és bár egyenlőre tapasztalatom az nincs, de biztos bele fogtok jönni!!!

Én most jöttem dokitól..méhszáj zárt..megkérdezte tud-e hegeszteni a férjem, mert üzeni ezt a gyereket jól behegeztette :lol:
Amúőgy 2 naponta ctg, és ha semmi nem lesz 25-én 8-ra megyek szülőszobára és kapom az infuziót...gondolom az oxytocinnal. De mondta a doki, hogy no para bőven belefér az ilyen, bár meglepő, hogy erre a frontra sem reagált az édes. De a ctg.n 1 komolyabb méhtevékenységet már mért a műszer..micsoda öröm :lol:

Barba: amúgy nagyon kiváncsi vagyok mit mond a dokid a zárt méhszájra, majd mindenképp írd meg mert ez tényleg furi, bár pont abban a cikkben volt amit Te küldtél, hogy stressztől megállhat akár vissza is fordulhat a folyamat....

Nadina: nekem is tetszene ha egyszerre lennénk benn a kórházban... bármi megeshet, de azért azt nem kívánom, hogy előbb jöjjn a baba, kiéve ha te nem így akarod..

Ja és ami a legjobb dokim csütörtökön elutazik egy nk-i konferenciára nem lesz itthon egész hétvégén..juhéééé :?

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Hibernia, most olvstam a szüléstörténetet.. érdekes, hogy semmi fájást nem éreztél..tényleg önszugeráló vagy :D
De akkor mondhatjuk, hoyg ez neked jó élmény...hiszenm szinte így szeretted volna, nem?
A babab tényleg gyönyörű... fantasztikus dolog ez.. és gratulálok sokadszorra :D
De eza történet..nekem nagyon furi, hogy nem fájt szinte semmid... de innen látszik..bármi megtörténhet.

Pont ma mondta a dokim, hogy bármi gyanús, vagy nem egyértelmű inkább spuri a kórházba.... ott meg gondolom csak hozzá vannak szokva a téves riasztásokhoz......

Peluscsere: úgylátszik ez egy kényes téma...hogy fogok örülni, mikor 4 mosható pelus kapásból mehet a szennyesbe... de ezek a sztorik így kívülállóként haláliak...és gondolom nektek is később azzá válik :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Charlott, jó reggelt lemaradtam a te bejegyzésedről :oops:

Látod, hiába fájok ez a gyerek meg sem moccan.... De amúgy lefeküdtem tegnap és utána semmi szóval gondolom ezek csak jósolgatók voltak tegnap..pedig már kezdtem örülni..de sebaj.. nekem a május 25 is szimpi dátum..meg addig igazából az összes nap :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Most épp új pelus alá - krémezés - köldök hintőpor után pisilte össze magát. Body, rugi, minden tök pisi lett... :?

Maga a peluscsere is hosszadalmas de így? Öltöztethettük újra... :)

Nálunk 10 perc egy peluscsere, mi más. Ja és persze új fülek, mert a mostani már nem hall a sok üvöltéstől...

Mindent bele lányok!!!

Zsu, hát igen, nekem is furi, hogy semmit sem éreztem. El sem hiszem. :lol: Lehet később fájt volna. nem tudom. 8-2-ig vártunk.

hibernia

Zsu: teljesen megértelek és együttérzek Veled a baba születésével kapcsolatban. Nálam is tök nyugi van (csak a mama napról-napra egyre feszültebb :oops: ). Olyan állapotra mentünk vissza, mintha 7-8 hónaposok lennénk. Remekül mozgok, még tornázok is naponta.
Nem tudom, hogy a holnapi ctg-n mit fognak mondani? :roll: Mindenesetre én megjelölöm a május 31-et! :lol:

Hibernia: hajrá! :wink: :lol:

KépKép
charlott

hú kovmarti, most olvastam a történetedet.

óriási gratula, nagy hősök vagytok!!

és lányok mindenkinek óriás gratula, aki természetes úton szült. szégyen, nem szégyen, nem hiszem, hogy én képes lettem volna rá. de örülök nektek és csodálok mindenkit. :)

hibernia

Sziasztok!
Képzeljétek délelőtt írtam egy csomót és elszállt! Hát az agyam is majdnem elszállt! Szerintem nem kell mondani! :evil: :twisted: Írtó dühös lettem! Begurultam és kikapcsoltam a gépet! Most pedig újra rászántam magam, hogy írok Nektek! :D

Közben voltam a körzetinél táppénzes papírért, meg benéztem a védőnőkhöz receptért! Persze az én drága kis aranyos védőnőm még mindig szabadságon van, és sikerült kifognom az egyik legaranyosabb csajszit - történetesen tesóm védőnője - . Persze próbálta mentegetni a csajszit, hogy így....meg úgy.... én meg mondtam, hogy azért ez nem így működik. De rendes volt, mert nézett szívhangot, mért vérnyomást.....145/92 :( és kaptam teszt csíkokat is, hogy a vizeletben tudjam nézni a fehérjét! Elmondott egy csomó mindent, meg beszélgettünk! Szóval aranyos volt! A lényeg, hogy a receptek megvannak, délután vagy holnap kiváltom őket!

Hibernia!
Elolvastam a szüléstörténetet, nem semmi csajszi vagy! Én ettől függetlenül még egyszer gratulálok Neked, és a kissrác csodaszép! Annyira édes arca van, hogy csak na! :D A ruhák....hát nem tudom mi minden esetre egy nagy csomó 56-ost vettünk, aztán egyel nagyobbat. Bár az összes UH-n azt mondták, hogy hosszú lába van a kiscsajszinak! :D Kíváncsi vagyok, hogy a ruhák jók lesznek-e! Bár bundát és bundabugyit nem vásároltunk neki! :D

Charlott!
Még a vonalzó szerint van 12 napod! Az azért elég jó! :D Én pénteken megyek még manikűr, pedikűr, szombaton fodrász, aztán utána jöhet a kisasszony! :D Legalább amikor megszületik akkor tudja mondani, hogy "milyen szép anyukám van"! :D:D
Köszönöm Kendra szoba dícséretet! :D Reméljük ő is jól érzi majd magát benne, ha már ennyit dolgoztunk vele! :D

Akartam még írni valamit, de kifújta a szél a fejemből! :oops: Hiába kismama agy = Szenilla agy!
Jövök majd még!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Hogy bírjátok ezt a szelet :?: Én meglepően jól, úgy vagyok, mint amit Charlot is írt, mintha 7-8 hós terhes lennék, takarítok, mosok, főzök, sőt holnap még jógára is elmegyek, mert megint szinte semmi bajom :shock: Néha egy-két jósló fájás, de amint ledőlök kicsit, vagy pózt váltok elmúlik.... Azért nem tervezem, hogy kivárom a 30-át, olyan jövő hét keddre gondoltam most, az nekem pont megfelelne, szóval május 25. Most ezt szugerálom magamban :lol:

Hibernia, olvastam a történeteket, tök jó, hogy Te pont így akartál szülni és be is jött. De mindenesetre fantasztikus lehetett, hogy nem kellett túl sokat kínlódnod és hirtelen már ott is volt a kezedben ez a gyönyörű fiúcska. Annyira szép! Most is megcsodáltam a képeket róla! Csöpplány fotóit is néha megnézem.
Pedig valaki azt mondta nekem, hogy a fiúknak nincs még olyan szép kis arcuk az elején, de itt a topikbabák erre teljesen rácáfolnak! Az összes kispasi gyönyörű! Na meg a lányok is! De hát az alap :lol:
A pelusozáshoz meg kitartást kívánok! Ez tényleg kívül állóként nagyon vicces, de nem tudom én mit csinálok majd, ha velünk is ez lesz.... bár a lányok azért olyan nagy sugárban csak nem tudnak pisilni.

Csigabyékkal mi lehet? Már rég jelentkezett! Lassan szerintem ők is haza mehetnek, nem?

Újdonsült anyukák! Ti használtok végül fejőgépet? Vagy kézzel fejtek? Mert ugyebár én nem vettem, ki tudja kell-e egyáltalán.... Azt hiszem Csöpplány sem vett. Szóval kézzel is megy a dolog?

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina!
Ebben a szeles időben én is jól vagyok, már amikor nem kell kimenni! A kutyákkal szoktam lemenni, mert hát velük muszáj, de el sem hiszed milyen gyorsan végzünk! :D Kendra pedig szerintem még szuperebbül érzi magát! :D Egész nap csak a buli, meg a buli! Sokat mocorog ma, és reggel arra keltem, hogy csuklik! Sőt! Éjszaka is éreztem egyszer, de az nem tartott túl sokáig! Nem gondolnám, hogy mostanság szülni készülnék, mert néha úgy megrúgja a bordáimat, hogy könny szökik a szemebe! Még mindig fent van a kiscsaj! Pont most beszéltem a tesómmal, és mondtam neki, hogy rossz nézni ahogyan forgolódik, mocorog odabent! De érzeni olyan jó! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati, hát akkor Te se szülsz még mostanság :D
Bár én hogy őszinte legyek sokkal nyugodtabb lennék, ha már érezném, hogy kezdődik "valami", de nekem is teljesen a bordáimat rúgja, úgyhogy tuti fent van még és a dokim méhszájat nem néz mostanság, lehet, hogy holnap megkérem egy vizsgálatra. Csak olvastam a neten 1-2 aggasztó dolgot is. Szóval ilyenkor már csökken a magzatvíz, meg hát szegény babáknak nincs elég helyük szinte semmihez. Azt írták, hogy ha napi min. 10 mozgást nem számol az ember, akkor egyből doki... hát volt olyan nap, hogy nekem alig mocorgott, bár most aktív szerencsére nekem is.
Szerencse, hogy a védőnőd nélkül is sikerült kiíratnod a recepteket. Azért elég bunkóság volt tőle, hogy elment szabira és se telefon se semmi...és, ha Te meg közben megszülsz....

KépKép

KépKép
nadina01

helló anyukák és kismamik!!!

Na jelentem még itt vagyok!!! :lol:
Voltam dokinál,NST-n.

Elöször is az NST nagyon szuper lett a doki azt mondta egész végig mozgott,buli volt bent a pocakban :lol:

Megmérte a vérnyomásom hát ott is 145/95 volt,szóval írt fel vérnyomás csökkentőt(dopegyt-et 2x1-et kell szedni)és azzal a feltétellel maradhattam itthon,hogy napi töbször mérjem a vérnyomásom és ha egyszer is 145/90 fölé megy akkor,ha hétköznap van mehetek vissza hozzá és adja a beutalót és korház.
Ha pedig hétvégén menne fel akkor egyből korház.

Annyit mondott még hogy nem volt olyan magas a vérnyomásom hogy most egyből befektesen,de ha akarok akkor bemehetek :lol: na ez poénos volt mert ki akar korházba menni,én meg mondtam hogy ha kell akkor megyek ,csak a babának nem legyen semmi baja,de annyit mondott rá hogy próbáljuk meg a gyógyszert és ha így is felmenne akkor nincs mese :cry: indulandusz van.

Mikor hazajöttünk a dokitól egyből vettem be gyógyszert és azóta mértem 2x és 130 fölé nem ment,szóval most megnyugodtam egy kicsit,a lábdagadásom nem vészes,mert már 4 napja felpócolva alszok és nagyon szép,jó azt nem mondom hogy nem vizes de sokkal szebb mint egy hete.A tegnapi labor eredményem is jó lett.

Na azt hiszem ennyi

Most megyek megnézem a Rubit,aztán jövök még
Puszi mindenkinek

Kép

KépKép
torpilla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?