Sziasztok!
Ismét van pár percem, bár most bármikor ugraszthat Nórika, lassan ébrednie kell a délutáni sziesztából
. Ezúton is szeretnék gratulálni minden újdonsült anyukának és apukának, és a pocakosoknak további kitartást kívánok. Nagyon várom a többi szüléstörténetet én is, Mayday és Csöpplány sztoriját olvastam, megkönnyeztem mindkettőt, és valószínű a többit is meg fogom
, ez már csak ilyen. A sajátomon is néha elsírom magam a mai napig, amikor eszembe jut, vagy ha csak szimplán ha ránézek Nórira, néha csak úgy rámjön a sírhatnék, leginkább örömömben, hogy Ő van nekem. Párom ilyenkor csak néz nagyokat, meg együttérzőn ölelget - én meg csak dünnyögöm, hogy a hormonok, meg minden
. Többieknél is van ilyen?
Röviden folytatva a sztorit - kórházban első éjszaka alig aludtam, Nórit bevitték a csecsemőosztályra, mondván hogy a tej beindulásához sokat segítene, ha pihennék, igazuk is volt, de egyfolytában újraéltem a szülés bizonyos részeit, tényleg igaz, hogy az ember agya lassabban dolgozza fel, hogy mi is történt a testével az elmúlt 12-13 órában. Másnap reggel 6-kor betolták Nórit a szobába, pattantam is ki az ágyból, meg akartam puszilgatni de épp békésen aludt, így csak könnyes szemmel gyönyörködtem benne - és ez a nap nagyjából így is telt, párommal csak ültünk az ágy szélén, szemben velünk Nóri a kiságyban, mi meg hüppögve néztük, meg amikor csak lehetett, ölbe vettük. Enni nem sokat tudott szegény, bár 2 óránként cicire tettem, én is éreztem, hogy ez még üresjárat, de legalább szoktuk egymást. Pótlásként kapott cukros vizet, aztán délután a csecsemőosztályon kapott egy kis tápszert, mert már nagyon keservesen sírt szegény. Estére megint bent tartották az osztályon, mert látták rajtam, hogy minden vagyok, csak kipihent nem, márpedig tejbelövelléshez az elengedhetetlen. Másnapra már éreztem, hogy alakul az a tejci, bár igazából 3. este éreztem, hogy beindult, akkor már Nóri is velem aludt, alig vártam, hogy felébredjen és megszoptathassam, annyira feszült mindenem. Ő persze hajnal 5-ig békésen aludt, hála a pót tápszernek, amit este kapott. Az első közös éjszakán sem sokat aludtam, minden rezdülésére felébredtem, és elég sokat mocorgó baba, szóval mozgalmas éjszaka volt ez is
, de nagyon élveztem, hogy végre velem lehet egész nap és éjszaka
. Utolsó 2 napra kaptam a szobába egy mérleget, hogy kezdjem el méricskélni, mennyit eszik, szerencsére egyre többet evett, ezzel nem volt gond, sőt, a végére már többet evett, mint amennyit a nagy átlag néhány naposan fogyaszt. Az étvágyával azóta sincs gond, néha nem is győzöm a tempóját tejcivel, de azért nagyjából már kezd beállni a kereslet-kínálat
, bár a mostani frontos időben megint felborult, vagy az ő igénye lett nagyobb, vagy nálam csökkent a kapacitás, de az elmúlt néhány nap kifejezetten nyűgösen telt, és éreztem is, hogy kevesebb a tejem.
Folyt.köv.