Új privát üzeneted érkezett!

Jajjj, Csibe! Akkor se izgulj! De leht, hogy ez már egy jel???? Küldjük a szuuuuuszááákat! :D
Vendég

Nem tudom, mit értett azon a doki, hogy menjek, ah avalami baj van. Szerintetek honna tudom, hogy baj van? Mert ha elindulnaka fájások, vagy a magzatvíz, az ugye nem baj, de honnan tudom, ha mondjuk megint leesik a szívfrekije? Teljesen tanácstalan vagyok.

Kép
Kép
Kép
csibe76

[quote="blongyinka"]J írta:blongyinkaajjj, Csibe! Akkor se izgulj! De leht, hogy ez már egy jel???? Küldjük a szuuuuuszááákat! :D

Köszi, hátha bejön, jó lenn, ha megindulna, mert most bennem van a félsz. Ma pl. elsírtam magam a buszon, mikor belegondoltam, hogy napokon belül szülni fogok, Annyira félek tőle.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
Akkor mennek neked a drukkok éjszakára :wink: Ezt a szívfrekis dolgot nem tudom, az tuti hogy te nem érzed meg :roll:
Vendég

Hát ez az! Akkor honnan tudjam, hogy baj van? én azt hittem, hogy bent is fognak, és többször megnézik még ma is.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!
Már elég sokszor írtam nektek, és remélem nem bánjátok, hogy én is csatlakozom, csatlakoztam hozzátok. Bár tudom vicces, hogy csak így szinte szülés után, de előtte baromi elfoglalt voltama vizsgáim miatt, ahhoz, hogy akárhova írogassak. Csak néha olvasgattam, most meg sajnálom, hogy kimaradtam vm jóból, mert ti már tökre ismeritek egymást.
Szerintetek csak a 6 hetes kontroll utá lehet tornázni? Mert én már néhány napja elkezdtem. Nem komolyan, csak néhány felülés, gugolás, kitörés. Mindenesetre elég húzós izomláz van a lábamban. Én 15 kilót híztam a terhesség alatt, utoljára szülés előtt néhány nappal mértem magam. Aztán 2. nap hazajöttünk a kórházból, alig vártam, hogy mérlegre álljak, akkor ért a sokk, hogy még mindig ott a + 15 kiló. Azóta már csak 60 vagyok, de még ez is +10. Szerencsére így is mindenki azt mondja, hogy már alig van egy kis hasam, olyan vékony vagyok, mint előtte, de hát én tudom , mi az igazság. :oops: :x
Az én Majám is tüsszög. Védőnő szerint a téli babáknál normális a hörgés meg a röfögés is. Hát Maja szokta is ezeket produkálni, főleg éjjel. Dfe akkor az orrát is ki kell szívnom néha.
Különben az én védőnőm nagyon idegesítő, túl alapos. Látja, hogy 2. gyerek, mégis mindent elmagyarázott az elejétől a végéig. És csak azért nem jön ezen a héten is, mert szabin van. Milyen sűrűn kell jönnie különben?

Pocok! első baba nekem is császáros volt. Szerintem nem lehet tampont használni, legalábbis akkor nekem azt mondták, de lehet csak azért, mert engem 3 órás kitolási fázis után vittek el a műtőbe és így már teljesen nyitva voltam.

Csomók: Nekem annak idején tanították: Kintről indulva befele, spirálszerűen végig masszirozni minden pontot a mellbimbóig. Szerencsére nem volt rá szükségem, met elég hosszadalmas.

Mutatok én is képet az én Majámról, azt hiszem egyidős a másik Majával. Ő hánykor is született?

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
lnd

Bocsi!A hosszú irományért is!
Kép

KépKép

KépKép
lnd

Már megint irigyirigy! Nekem mikor lesz már? :cry:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ne aggódj, nem sokára lesz! A 3. biztos nagyon hamar meglesz és könnyen! Én éppen ma írtam le egy másik topicban a születésünket és ott is írtam, hogy mennyire sajnálom, hogy már túl vagyok rajta. Fájdalmas volt, de nagyon jó és olyan jó lenne megint szülni!!!!!

KépKép

KépKép
lnd

Jujj, de édi kislány!

lnd: figyu, bizti,hogy csak a 6.hét után lehet tornázni!!!
Vendég

Nekem a szülésznőm mondta, hogy most a császárral ellentétben szinte rögtön el lehet kezdeni tornázni. Na majd holnap felhívom. :?

KépKép

KépKép
lnd

Miért van az, hogy látok itt cuki fürdős képeket, az én gyerekeim pedig az első néhány hétben végig visítják az egész procedurát? Hideg tutti nincs, már próbáltam úgy is, hogy ne legyen éhes. És mégis űvölt.

KépKép

KépKép
lnd

Lego: fú, nagyon ügyes és hős voltál! Én a szülés utáni takarításnál fejberúgtam volna a dokimat legszívesebben, azt mondta, hogy higyjem el, hogy kb két perc volt, de nekem kb negyed órának tűnt, annyira kivoltam már. Botinál sem birtam ezt a részt lelkileg végleg, ciki v. sem én vernyákoltam végig most is.
Ilyet még nem is hallottam, hogy ennyire ne adja meg magát a lepény meg a méhszáj ilyen gyorsan záródjon! Szegénykém! Meg hát szegény dokid, ez biztos nehéz eset, sztem nem gyakori , nem?

Lafi: epéd? lyukak? a táblicskut mikor frissíted?

Csibe, Panda: drukk megy!!!!!

Csibe: nem kérsz EDA-t?

Pisilés: na, Zsombor most fürdés után mindent összepisilt, nekem még nincsen gyakorlatom ebben, mivel Boti nyári gyerek, aztán később sem pisilt soha még ha hideg is volt/van. úgyhogy szegényt totál öltöztethettem át mert nem 1-2 csepp volt hanem full hugyis :(. Türelmes gyerek, nem sirt és most a fürcsinél sem, érdekes. Boti 6 hétig orditott fürdés alatt, aztán abbahagyta.

Letettem aludni Zsombort és nem alszik de nem is sír. Ott úgy van a sötétben, érdekes egy újszülöttől, nem?

Lnd: milyen suliba jársz?

Kép
Kép
normajeane

Kép Kép

Kép
Kép
normajeane

Norma, mi is vágunk ilyen képet, ekkor olyan zabálnivalók!!!Gyönyörű baba!!!
Hát ha nekem lenne arra időm, hogy ki mikor szült.... :oops: gondoltam már rá, hogy összeszedem, de egyben annyi időm még nem volt, mindig van valami....igyekszem, komolyan, csak hát dec 6-tól kéne átnéznem, ki mikor szült pontosan, mennyi grammal és centivel...
Vendég

Végre másnak is vísít a babája fürcsi alatt. Az én fiam is kb 6 hetesen hagyta abba. Akkortól massziroztam és emlékszem, hogy akkor már nem sírt.

Nekem is rugalmas kendőm van. Ezek szerint már hosszában is bele lehet tenni? Én mindig kicsit féloldalasra veszem. Ma mondjuk jól is jött, mert játszón voltunk (már 2.szor :lol: ) és meg kellett etetnem.

Jogra járok, de már az összes vizsgámat letettem, csak diplomát kell írnom és államvizsgáznom vmikor, aztán dobhatom az egészet valamilyen sufniba, mert tutti soha nem fogok jogászként dolgozni. De így legalább megismertem a páromat, ez volt az egésznek az értelme. :wink:

KépKép

KépKép
lnd

Ez a Zsombor nagyon komoly nagyfiú! :lol:

KépKép

KépKép
lnd

Norma nálunk nem olyan egyszerű az EDA. Csak egy nőgyógyász van, aki egyben anesztes is, ha nincs bent, nem hívják be egy szúrás miatt. Ha más osztályokon, meg éppen el vannak foglalva, akkor nem fognak jönni sajnos. De igízából nem is a fájdalom az, amitől félek, hanem maga helyzet, a kiszolgáltatottság, meg az egész, hogy megint át kell esnem rajta, persze utána majd már örülni fogok, és tényleg várom, csak valahogy most olyan para van. És most kezdtem el félni attól is, hogy esetleg valami baja lehet. Eddig nem is gondoltam rá, hiszen miért ne lenne egészséges, de a mai szívfreki miatt aggódni kezdtem,és hát bevallom, az utolsó 2-3 héten nem igazán tartottam a diétát. A cukrom nem volt magas, mértem, de akkor is félek, hogy ezzel hülyeséget csináltam.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ind hpl végzel?én Szegeden végeztem nappalin 2004-ben :lol: és én is így ismertem meg a férjem, ő Kecskeméten végzett (szegedi kihelyezett), és ő jogi egyetemen adjunktus itt Pesten és Szegeden is.
Vendég

hpl=hol :oops:
Vendég

Norma,
Nagyon tetszik ez a kendős dolog én is kipróbálom majd, ha egyszer lesz egy babám :wink: olyan édesen lapít rajtad Zsombor benne :D Zsombor pedig igazi kispasi :wink: Mégegyszer gratula hozzá!

Jelentem így maradtam :?
Vendég

Lego,
Most találtam meg az írádod eddig kerestem :oops: Hát nem semmi amit átéltél, minden elsimerésem a tied persze a végeredmény a lényeg, de akkor is nagyon durva :shock: remélem az utolsó részt hamar elfelejted majd. Hédiről meg várom a képeket :wink:
Vendég

Pandácska... Hát nagy gratula... :))) Ki gondolta volna, hogy eddig kihúzod?:)

Dórika nagyon jól érzi magát odabenn:))) Izgulok értetek nagyon!!!!!

SOK EGÉSZSÉGET!!!
Vendég

Hello!

Pandi Csibe, szegénykéim, biztos unjátok már, de kitartás!

Fürcsi: Nálunk első 2 alkalom üvöltés volt. Azóta 1 hangja sincs. Imádja... Utána amikor kiveszem, akkor üvölt. :)

Lepisilés: Ne is mondjátok... vagy azért kell átöltöztetnem (régebben míg liberoztunk) mert kifolyt a pisi, vagy azért mert lepisilte magát. Volt már h szemem pisilte magát. :roll:

Lafi: Nem lenne könnyebb, ha elküldenénk Neked priviben? Nem kéne összeszedegetni. Egyszerűség kedvéért. Amúgy mi a technikátok pisikivédésre?

Lányok, nekem olyan jó éjszakám volt!!! Este fél 9kor bekajáltunk, legközelebb én ébredtem, mert már fél 3 volt, és még nem kelt kajcsiért (pedig 1 körül szokott). Így felekeltettem én, azért 6 óránál többet ne aludjon még egyhuzamban. Aztán 3kor Ő kelt magától, meg 8kor. 1 órát most nézelődött az ágyban, de megunta, úgyhogy most mennem kell! :D Ja és egész este nem kellett cumi! :D

Na megyek!!! Legyetek jók!

Kép
Kép
sleepin

Sleepin, már bocsi, de megőrültél? Én biztos nem kelteném fel éjszaka, hogy megetessem. Hidd el, ha éhes lesz, felkel magától is! Egyre többet bírnak ki kaja nélkül, és lassan elhagyják az éjszakai evést, inkább örülj neki, hogy ilyen jól alszik. 3 hetesen normális az is, ha nem kér éjjel enni, persze az is, ah kér, de n mlesz semmi baja, ha mondjuk 8 órát végigszunyál kaja nélkül. de nem ám megsértődni! Nem azért írtam. :wink:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Viki, egyetértek Csibével, minek ébresztetted fel???????????A gyerek tudja mikor akar enni.

jó lenne ha elküldené mindenki:
baba neve
szül hely
szül hó, nap, óra , perc
súly
magasság

Pisivédő:
külön textilpelussal betakarom, ha pelusozom vagy öltöztetem és az véd minket!!!!!
Vendég

Hát ööö izééé.... :roll: :oops: Gondoltam 3 hetesen még korai... :oops: Amúgy dehogy sértődök meg, szívesen veszem a tanácsokat, tudom is én mi mikor hogyan... :lol:

Jajj Lafi de hülye vagyok... Néztem minek írjam le hány kiló vagyok és milyen magas... :oops: Te jó ég, nagyon szét vagyok esve...

Pisivédő remek ötlet! Köszi! :wink:

Norma! Tudsz küldeni nekem megkötési módokat kendőre? mert van kendőm, de kaptam használtan és nincs hozzá leírás... Előre is köszönöm!

Kép
Kép
sleepin

Lafead! Már kezdtem hülyének érezni magam, hogy elvégzem a jogot és azt se tudom, hogy mi az a hpl... A Pázmányra járok. A férjemet pedig még előkészítőn ismertem meg, ő tartotta. :oops:
Ő akkor államvizsgázott, azóta már megvan a szakvizsgája is és aktívan tevékenykedik, de nem tanít már. Te dolgoztál jogászként? Férjed hol tanít Pesten?

Ma beszéltem a szülésznőmmel, úgy imádom ezt a nőt, sajnálom, hogy már nem találkozom vele egy ideig. A kórházban is a szobatársaim odáig voltak, mikor bejött megnézniu, hogy mi van velem, miközben az ő szülésznőjük szinte rájuk se bagózott. Azt mondta sima szülés után 24 óra múlva elkezdhetek tornázni.

KépKép

KépKép
lnd

Viki nem baj,. én voltam félreérhető :lol: szóval az a baba adatia!
Vendég

Nálatok ad az önkormányzat vmféle juttatást? Mi elméletileg kapunk a 12. kertől, bár már a 2.-ban lakunk, de nem jelentkeztem át direkt emiatt. :lol:

KépKép

KépKép
lnd

4ker nem ad semmit.... :cry:
Vendég

Sajnos az én éjszakáim nem ilyen jók. Maja első huzamban alszik kb 4 órát 8-tól, de akkor én még úgyse alszok. Ekkor még a fiam is elvan, de utána felváltva ébrednek. Maja szinte egyfolytában eszik, vagy legalábbis lóg a szeren és én mindig elalszom anélkül, hogy visszaraknám az ágyába. Nem tudom, mi gondja lehet ilyenkor, napközben nagyon sokáig kihúzza és van, hogy 2 evés között nem is alszik.

KépKép

KépKép
lnd

Lafi! Szóval hol tanít, hátha ő buktatott meg egyszer? :lol:

KépKép

KépKép
lnd

Norma,
nagyon édi a kendőben :D Mennyi pénz volt a rugalmas? Ha előbb tudom, hogy ilyen is van (mármint rugalmas) Még nem csak fektetve lehet cipelni?

Nagyfiam dokinéni szerint calici vírusos :shock: Hány, hasmenése van, fájnak a végtagjai, feje... Én influra tippeltem, el is kezdtem neki adni homeos oscillococcinumot. Legjobbkor jött :evil:

Voltunk méretni Barnit, 4003g. 3350-el jöttünk haza.

Lafi küldök baba méreteket.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Ind szegedi és károli egyetemen...te hol tanulsz?
Vendég

bos, látom, már írtál erről ,nem vettem észre....
Vendég

Csajok, jó híreim vannak. Reggel 6-kor egy erős fájásra ébredtem,és azóta sem maradtak abba. Igaz, hogy egyenlőre 20 percenként jönnek, de lagalább jönnek, és kezdenek erősödni is. Remélem legkésőbb holnap estére lesz belőle valami.

Kép
Kép
Kép
csibe76

CSibe+++++++++++++++++drukk!

Ind, Pázmányon végeztem a második diplomámmal, angol nyelvű eu szakjogász, és hát jogász vagyok de inkább köztisztviselő....szakvizsgázni majd szept kezdem el.
Vendég

Ind,
sztem a tornánál a kitörést, guggolást még ne csináld (gravitáció miatt), azért a méhet tartó szalagok, méh még nem regenerálódnak ennyi idő alatt. Inkább talajon négykézláb popsi, oldalt fekve külső comb egy kis hasizom, hátizom, női fekvőtámasz és jó kis séták, intimtorna ezerrel :lol: (Tesitanár vagyok azért pofázok bele :) )Én sem bírom kivárni a hat hetet, de tényleg az van a "nagykönyvben leírva".

Kép
marina74

Marina köszi, megfogadom a tanácsot, igazából a hasam a legfontosabb, hogy be tudjam gombolni a gatyáimat. :wink: A sétát én is nagyon hasznosnak tartom, ezért is akartam kimenni minél hamarabb, meg az itthoni unalom miatt. Sajnos az intimtornával kissé hanyagabb vagyok, de arra is rákapcsolok.

Lafi! Pázmányon is taníit vagy csak az ELTÉn. Én szakvizsgázni sose fogok, örülök, ha ennek vége lesz egyszer. Így is csúszom kicsit, mert azt hittem, (azt mondták) 2. félévben is lehet diplomát írni, de nem. :cry:

KépKép

KépKép
lnd

Csajok, a nyákdugónak feltétlenül el kell mennie? Nekem a fiukkal a szülés előtti napon elment.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
én csak most a 3. gyereknél találkoztam a nyákdugóval :shock:
Elfelejtettem megköszönni a szűk pólós ötleted, így tényleg jobb :!:

Kép
marina74

Csibe,
Nem kell, a szülésznőm is mondta.
Vendég

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Helló-belló!

Látom a szemöldök (már akinek van) ráncolás megy a babáknál... mi is szoktunk szigorúan nézni.

Náthás vagyok :( egy éve, mióta szedem a gravidát nem volt bajom... :( gondolom le vagyok gyengülve. Mindegy, lázam nincs. Sajnos a gyereket nem puszilgathatom. Próbáltam a maszkot, de elég nehéz akkor orrot fújni, így inkább nem is beszélek szegény kicsikémhez. Az uram szóvá is tette - miért nem beszélsz hozzá... :evil:

Lego! tegnap volt 50 éves a lego! :lol: :lol: :lol: :lol: (tudom te más lego vagy :) )

Én kezdek kétségbe esni csajok! Mi 3 hetesek leszünk és Marcell sokszor össze-vissza alszik. 1-1,5-2 órákat alszik. Éjjel alszik esetleg 2,5-nagy ritkán 3 órát... Mikor fgunk beállni "rendes" életvitelre?
És néha mérem a szopásokat, változó, van hogy csak 70et eszik. De ilyenkor sose tudom, hogy hogy adjak neki a következő etetésnél, melyik mellemből? Mert ugye a zsíros rész van hátul... Azt is meg kell enni, mert attól nő. Van úgy hogy két etetést így egy mellből csinálok. Félek, ha óránként eszik így, elmúlik a tejem. És nagyon macerás feltornázni. A fejés is nehéz, kemény, hogy minden etetés után én még menjek préselni, ráadásul van hogy eszik és utána leteszem, nyüglődik, adok neki még egy kicsit és csak akkor alszik el...
Segítsetek!
konkri

Konkri! Én nem elkeseríteni akarlak, hanem vigasztalni, de az én fiam se nagyon állt be rdszbe, nagyon sűrűn evett. Csak 6 hetes korra kell kialakulnia a rdsznek. Nálunk akkor se volt. :x

KépKép

KépKép
lnd

konkri, ne aggódj a tej miatt, ki kell alakulni a kereslet-kínálat elven működik, ha a te babaát óránként enne kevesebbet, akkor a tej is úgy fog termelődni. Nyugodtam szoptass váltott mellből, a természet megoldja majd. A lényeg, hogy a végén fejd ki, ha marad bent, azzal tudod szaporítani egy kicsit.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ind: és 6 hét után is össze-vissza evett? meddig? hogy bírtad? hogy lehet ehhez alkalmazkodni?
konkri

Csibe,

mizu van a fájásokkal?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Továbbra is vannak, de ne makarnak gyakrabban jönni egyenlőre, egy kicsit talán erősebbek, de ezzel még biztos nem kell mennem.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?