Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rég jártam erre,olvasni szoktalak titetek,de irni nem volt időm.

Norma gratulálok a kis legénykéhez!
Nálunk továbbra sincs túl sok tejci,uh tápszerezünk,úgy néz ki bejött a Beba,szereti:)
Éjjel is kezd helyre állni,6 után fürdetem,eszik,után 22-kor,aztán magátol ébred fél3,fél 4 fele,szerencsére eddig hamar visszaaludt,aztán 7,fél 8 körül ébred.Néha azért megébred,de csak felnyöszörög egyet.

A rokonlátogatásokat én se szeretem,csak ha Apu meg tesóm jön,Anyósék engem is kiakasztotak már párszor,bár én szorosan megszabom mikor jöhetnek,ha alszik:)Nem vehette még fel senki.
Anyós jött a sértődéseivel(persze nem nekem mondja),hogy ő jött volna megmutatni a fürdetést,meg hogy nem kérdezek semmit pedig ő adna tanácsot,stb..Uh elegem van már belőlük,pedig nem sokszor voltak itt szerencsére még.

Vérzés:nekem is csak néha van,és nem is "vér"szinű,hanem halvány.

Kilók: na abba szerencsés vagyok,úgy néz ki,mert feljött 9kg,lement 12kg.A hasam is szépen visszament már,épp ma próbálgattam a régi naciaimat,pár már jó rám:)

Kép Kép

KépKép
pocok81

Sziasztok!

Norma nagyon gratulálok! Erős kislegény lett :)

Vérzés: már nem vérzek erősen, de ...most gusztustalan leszek, bocsánat...olykor folyás szerű véres cucc jön...szerintetek ez normális? A varratok mikorra szívódnak fel amúgy? Most már nem szúrnak, de azért ha ülök néha megérzem őket....

Tejcsi: én is akkor adok és annyit amennyit igényel. Eddig sose bukott még úgyhogy szerintem jól van ez így....jönnek a nagy rottyok, büfi csak néha és alszunk mint a tej :)

Pandus, Csibe nagyon drukkolok, hogy ez az idő most már elindítsa az útjukra a babákat :)

Lego írt tegnap sms-t, hogy jól vannak csak nem jó a gépük. Mindenkit puszilnak!

bingii

Csajok!!!! ne feledjétek 5o-6o éves korotokban visszaolvasni ezt a pár oldalt! Mi is leszünk anyósok és leszünk-vagyunk anyái a lányainknak.... mindenki jól babázza ki magát, tombolja ki az anyai ösztöneit, nehogy rámásszunk az unokáinkra kéretlenül!!!!

Kilók hát, öööö...rekord eddig... 15 kg maradt. Sajnos messze nem úgy nézek ki, mint előtte - akkoriban naponta jógáztam, néptáncoltam - egész tűrhető volt az alakom. Hát lesz vele feladat, mire lemegy...

Norma! Óriási bébihez, óriási gratula!!!!! képet!képet!képet!!!!!!!
Mi ez az érdekes visszatartós dolog?

Azért lépten-nyomon előjönnek durvaságok... Konkri, mi ez a borda-ügy? Erről egy szót sem írtál....???? most mi van????

Aztán milyen az a belső varrat? elmondaná nekem valaki, hogy az miért van?

Itt olyan szép szüléstörténeteket olvastam, hogy azt hinném kórházban is jó szülni és feleslegesen maradtam otthon... :roll:

Jó, én sem részleteztem Zsuzska születését, mert nem szívesen emlékszem a kellemetlen részletekre, de legalább körpriviben megoszthatnátok velünk pár dolgot, hogy okuljunk....

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Zsu, engem érdekelne, milyen otthon szülni, nem mintha alarnék, csak kivi vagyok rá...
Vendég

Sziasztok
Kilok,nekem 10kg siman lement.80 voltam mikor terhesen utoljara merlegre altam,tegnap meretszkedtem 70kg vagyok.
Ejjel velem alszik a picurka,de napkozben az agyban.Szopizas:Eddig 3 orankent evett most csokkent az ido 2 2,5 orankent jelentkezik. Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!

szeretnék hozzátok csatlakozni.Olvasni szoktalak benneteket,de most írok is.Kislányom most született meg egy hetes,jól szopik,eddig volt széklete is,de most meg annyira hasfájós lett,nem kakilt reggel óta,óvatosam hőmérővel is megpróbáltam,de nem mertem,mert sírt(még nagyon béna vagyok).

Mit csináljak?Itt már sokatoknak van gyermeke,tapasztalata.

Kép
csiperke

Kép kisagyban

bocs a kep aradatert

Kép

Kép
marcsitita

Hát Lányok ezt a mai napot senkinek sem kívánom. Katasztrófális volt. Most legyen valaki okos:

Tegnap este fürcsi fél 8-kor, aztán jól bekajcsizott Őfelsége, szunya. Következő kelés (Ő kelt): fél 1. Megint jó kis kajcsi, szunya. Következő kelés: fél 5. Megint jól bekajcsi, szunya. Na innentől jött a para. Óra múlva kelt megint Bende. Mondom, lehet nem lakott jól. Kapott még egy kis cicit (már nem sok mindent tudott enni). És innentől jött a gáz, nem volt hajlandó visszaaludni. Egészen fél 3-ig fentvolt. Akkor is kézben tudott csak elaludni, mert túlpörögte magát szerintem. Valaki fejtse meg, mitől van ez mert én már azt hittem megőrülök. Front, vagy hasfájás... Fogalmam sincs. Persze én meg kétségbe estem, hogy biztos nincs elég tejem, Ő meg éhes még. Dehát tuti nem éhes, 80-kat eszik és bőven hízik...

Valami ötlet, mit próbáljak csinálni, ha ennyire nem akar elaludni?

Na most megyek, mert már nyöszi van következő kajcsiért!

Holnap megpróbálok reagálni, remélem jobb napunk lesz. (Már napok óta ezt játsza)

Amúgy azért írtam le az esténekt is, mert akkor jött ez az óriási szeles front, és akkor tök rendben volt minden...

Puszi! Kitartás Lányok!!!!!!!!!!

Kép
Kép
sleepin

CSipi, majd jön Blongyi, szegény, ők hasfájós témában otthon vannak sajnos!Orsika csak cict kap, ugye?Büfizik?Puttyolgat???
Vendég

Ja Csipi most olvasom a másikban, reggel óta nem kakil, sztem ez még jó, ezen ne aggódj, Hunor tegnap regeltől ma reggelig nem kakilt, aztán 9, 13-kor is!Majd jön neki, de ha fáj eki, úgy tkeredik meg pirosodik, akkor már nem jó. Akkor Infacol vagy hááát hőmérő. Lassan óvtosan körkörös mozdulatokkal betolod és körkörös mozdulatokat csinálsz amíg ki nem tolja, előtte persze lemosni és sikosítani.
Vendég

Áááááááááááááááááá, írtam egy regényt és kivágott úgyhogy most csak röviden...

Szüléstörténet: bingi.freeblog.hu 23-i bejegyzés

Belsővarrat: nekem a gáton kívül a kisajkaknál is kellett varrni, mert megrepedt

sleepin: nálunk ha Maja nem tud elaludni akkor általában egy puki bántja
Erre segítség:
1. két hónaljánál megfogod, felemeled és föl-le rázogatod kicsit
2. derekánál kétoldalt megfogod és a levegőben mintha négykézláb lenne úgy hintáztatod

Csiperke: újszülötteknél az is normális ha 5napig nincs kaki...utána már azért bajos...szerintem addig ne bántsd, inkább próbáld tornáztatni, nyomd hátra a lábait stb....

bingii

Sziasztok!

Lehet,hogy ,megvetés tárgya leszek,de nincs soha olyan érzésetek,hogy úristen nem bírom és,hogy úr isten hogy fogok ezentúl moziba étterembe ,barátokkal találkozni járni?

Annyira nyominak érzem magam ezért.Pedig még csak szerdán született,ma meg ilyeneket gondolokTegnap jttünk haza,minden ok volt,ma meg Dorka egész nap alig aludt,egész nap nyűgös,csak most aludt el.

Tejem az egyik mellemben tök kevés van 50 körül, a másikban 0.

Eddig 40-eket evett,pedig 4,5 kiló,a cicimet meg szívja mint az őrült és mikor lemérem 3 ml-t szívott meg 10-et meg ilyenek.pedig még a füle is mozog és a mellemet is bekapja szerintem rendesen.Mellszívóval meg kijön a al eírt mennyiség és nem is tűnik éhesnek. Egyszerűen nem értem. Az a mellem amelyikben van az 50 körüli az meg kezd csomós lenni.Masszírozom,de őzöm sincs hogy kell. Szerintetek gáz( máshogy nem tudom) ha üvegből adiom oda a kifejt mennyiséget? Mivel nem bírja kiszívni pedig látom,hogy próbálja.Azt remélem mivel óriásbébi ezért nem szokik át.Imád mellen lenni,de nem jön ki semmi.

Bocs,hogy ennyit írtam,kezdek kilenni ami röhej és eddig nem is érdekelt a tejkérdés,azt gondoltam ha lesz lesz ha nem nem.Most meg ekkora idióta vagyok.
ndombi

Bingii,
Én már olvastam és megnéztem a képeket is :wink: Ügyes voltál nagyon, és Maja baba is!

Pocok,
Ebben a rószaszín szerelésben nagyon édes :lol:
Vendég

Dombi, nálam is felvetődött ez a kérdés, ráadásul nálunk már lehet szex röpke fél év után és háááááááááát nincs, mert gyerek ébren és minket néz....ciki, szóval majd rá kell jönnünk, hogyan oldjuk meg. :oops:
A csomós mellre vigyázz, mert begyulladhat és az gáz. Masszírozd ki, nagyon féj , tudom, nekem is volt, pedig még tejem sem volt, de szépen masszírozgasd, mintha fejnéd!!!
Vendég

Dombi!

Nagylányomnál rengeteg tejem volt, szerencsére jó sokáig, de nekem is volt, hogy pattanásig feszült, és fájt, ha megfogtam csomósnak tűnt...
Én sokat fejtem szoptatáson kívül is, az sokat segített, és maradt bőven minden szoptatásra :)

Mikor már nagyobb volt, és jött a mellétáplálás, akkor pl amit lefejtem jó alapanyag volt a kajcsikhoz neki :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Dombi! Ha van mellszívód azzal nagyon jól ki lehet dolgozni a görcsöt, nekem gyönyörűen helyre hozta!!

Ja, mellszívó: én eladonám az enyémet ami kb. 5X volt használva, Medela Mini electric, akkus-elemes. Amíg használtam nagyon jó volt. 24.ezerért vettem, garanciája van, 16.ezerért átadom. :roll:
Ja, a szex, hááát inkább 5 perc alvás :lol: a viccet félre téve, nálunk már volt szex, de az egyik kezemen tudom csak megszámolni, éslehet,hogy a végére sem érnék :roll:
Nekem elég egy kis nyekergés, szuszogás és kész...

Hasfájás: nálunk úgy tűnik elmúlt a dolog, csak akkor van gáz, h anem megy a kaki. Hasfájásra nekünk sajna nem vált be sem az infacol, sem az espumisan, én úgy látom,hogy még jobban megtekerte a gyereket. 1 hónapos kor után lehet adni a Greap Watert, az talán jó.
Vendég

Sziasztok!

Jelentem a kaki ügy megoldódott az előbb.

Most mással jövök.A ti babáitok nem tüsszögött sokat?kérdeztem a kórházban,de azt mondták ez természetes.most is tüsszög,és sírásnál folyik az orra néha,olyan mintha taknyos lenne.
Pedig annyira vigyázok rá.Ha megfázott..............................

Kép
csiperke

Dombi,
a www.szoptatasert.hu-n minden rajta van amit tudni szeretne az ember, masszírozni körkörös mozdulatokkal kell. A more milk kapszula hatásos tejserkentő, de a lányok valami homeos cuccot is emlegettek itt. Nyugi nő a gyerkőc egyre könnyebb lesz, idővel átalussza az éjszakát, néha biztosan mamára is rá lehet sózni amíg moziba mentek. Barátokkal talizni gyerkőccel is lehet, mondjuk engem is zavar, hogy szinte másról sem beszéltünk csak a gyerekekről, ha találkoztunk...
Nekem a futás hiányzik marhára, mielőtt babás lettem rendszeresen jártunk, a két nagy gyerkőc már elvolt egyedül addig, vagy jött velünk bicajjal.

Szex:apa arról álmodott :roll:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Tothzsu: elvesztettem a fonalat, visszatartós? Esetleg arra gondolsz, hogy két tolófájást el kellett lihegnem? Ez a végén volt, hogy ne kelljen gátat metszeni, ahhoz kell kis idő a szülésznőnek, hogy lassan jöjjön ki a feje.

Kaka: én épp várom, hogy most már az anyatejes krémes jöjjön, ma 3 kaka volt, két rozsdabarna elég folyós állagú és egy zöldes valami darabokkal. Sztem holnap jön a védőnő, majd emlitem neki, hogy ez igy jó-e a 4 napos bébinél?

Tejci: hát picit én is parázok, hogy elég-e neki meg később elég lesz-e, nem vagyok egy tejcsárda, sajnos. Nekem is szivja mint atom de jön is neki mert szépen lecsapol meg sajna bukik is :(.

Most éppen 10 perce megszakitásokkal reklamál, hogy aludni kéne :(. Botit szerencsére abszolúte nem zavarja.

Nem alvásra: lehet uncsi, de kendő. Abban úgy bealszanak, mint a huzat.

Orrfolyás: sztem 1hetes 3 naposan nem kéne follyon már, az első 2-3 napban normális ha ott is ürül, utána már nem, én úgy tudom. Annyira vigyázol, az mit jelent? Tudod, nem szabad nagyon melegben fürdetni meg tartani mert pont attól fázik meg sitty-sutty. Hány fokban fürdeted meg alszik?

Kép
Kép
normajeane

Én ma lementem a DM-be , össze is taliztam egy volt munkatársnőmmel, állati! Egy darabig ezek a szuper programok :)

Kép
Kép
normajeane

Dombi:
szerintem természetes, hogy hiányzik neked a 'normális' életed és hazudik aki azt állítja, h ezek a dolgok nem fordulnak meg a fejében. Én most azt kaptam a páromtól ajándékba a névnapomra, hogy a hátam mögött megállapodott anyummal, hogy kijön hozzánk, vigyáz a bébire és mi addig elmegyünk moziba és kajálunk egyet (persze gyorsétterem:) két szopi közötti szünetben. Jobb volt, mint bármilyen drága, ilyen-olyan ajándék!!! Persze végig aggódtam a gyerekért, de azért jó volt...

A melledet szerintem is fejd ki, ha csomósodik, mert ha begyullad az nagyon-nagyon fáj, állítólag. Mellszívóval, akár kézi, akár gépivel nagyon jól fel lehet lazítani, ahogy Blongyi is írta.
Ha a babóka nem bírja kiszívni ne idegeskedj, fejd ki és add neki oda üvegből, szerintem. Az is csak anyatej, attól,h nem ciciből szívja ki. Legfeljebb a cicidet meghagyhatod "nyugicici" funkcióra. Nem, csajok??

Szex: nekünk még van kb. másfél hét hátra. Már nagyon várjuk, h leteljen az idő :oops:

Marina: annyira igazad van, mindenkiről csak a babáról lehet dumálni, ami egy idő után már tényleg nagyon beszűkülté tesz, legalábbis engem :(
sagi1

sziasztok!

bocsi csajok, hogy így hanyagoltam mostanában a topicot, de talán nem korai elkiabálnom, hogy most kezd rendeződni az életünk :lol: eddig is olvastam, gratulálok minden anyukának, gyönyörűek a babák, és persze csodás anyukák vagyunk :lol:
Pandácska és Csibe...nagyon drukkolok nektek is :lol: már csak napok vannak hátra :lol:

Sleepin! :lol: amit írtál a mai napotokról, azt akár én is írhattam volna, nálunk Barni ugyanígy műsorozott délutánig...szerintem front is van benne, meg az még teljesen természetes, hogy egy újszülöttnek nincs napirendje, rendszertelenül eszik és alszik...persze ez hülye nap volt, szerintem a nagy szél okozta...Barni pl. sokszor elaludt, de felriadt a nagy hangra :?

Dombi! én szinte a semmiből hoztam vissza a tejet, ne add fel! minél többször cicire kell tenni, szaporodni fog az! homeos szer az urtica urens 5 CH napi 4x5 golyócska az első napon, utána 3x5...nekem több lett tőle a tejem...

jó éjt mindenkinek, remélem mostmár mindennapos vendég leszek itt megint :lol:
ti hogy bírjátok a nem alvást? :?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Szia Lányok!

Orrfolyás, tüsszögés: nekem is azt mondta a dokinő,hogy természetes, ha tüsszög, ha folyik vagy szörcsög a nózi, akkor szívjuk ki.

Lafi (és akik Bebát használnak): milyen állagú a táp? Azért kérdezem, mert a Humama hófehér és híg, ennek ellenére beleköt e gyerekbe mint a gipsz. A Hipp sűrűbb és anyatejes a színe.
Most ezt nem is tudom,hogy miért kérdezem, bakker már kezdek hülyülni?
Nem mintha számítana, hogy milyen a színe, ha fejlődik rendesen. :roll:
Szóval most kivagyok, mert nem hízott a gyerek a múlt hét óta :cry:
A hét elején ettük a Humanat amit kevesebb több alkalommal sikerült kihánynia, aztán bevetettük a Hipp-et, ettől nem hány, max 1 nap egyszer, vagy van egy kicsi bukás.

Mondjuk azt mondta a dokinő,hogy volt már olyan esete,hogy végig kellett próbálnia az összes tápot az egyik babánál....
Vendég

Vörösbegy: énnagyon, de nagyon, de nagyon nem bírom a nem alvást! És sajna ki kell mondanom, de nem vagyok úrinő, ha ez a dolog fennáll. Káromkodom,mint egy kocsis és türelmetlen vagyok, és kibírhatatlan, csúnyákat mondok mindenkinek. Nagyon szégyenlem, de ez a baba érkezése előtt is fennállt. :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

:twisted: Blongyinka! írtam egy tök hosszú bejegyzést, de elszállt :twisted:
ma már én is kocsisként beszéltem, szerintem semmi meglepő nincs ebben, hogy az első heteket nehezen viseljük :shock: ma megfenyegettem Barnit, hogy pár napra vissza fogom rakatni a hasamba, addig csend lesz és jól kialszom magam :lol:

tápszer: mi Milupások vagyunk, szerencsére már nem eszik belőle sokat, elég jól utolértem tejcsivel, csak még a technikával szenvedünk :shock:
szegény Milán nem csoda hogy nem gyarapodott most ennyi tápszerváltás mellett..ha meglesz a neki megfelelő kajcsi, akkor biztosan hízni fog, szerintem ne aggódj most emiatt!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Sziasztok!

Mennyi szép meg jó kép lett megint a babákról.

Hát mire én jövök addigra itt már egy csomó kérdés meg lesz vitatva úgy érzem. De azért remélem nem zavartok el ha ismét felteszem azt ami meg lett vitatva? Mert ugye azt sem fogom tudni hol vagyok. :-)

Csibe,

lehet, hogy vihar előtti csend van nálatok nem?

Mindenkinek jó babázást kívánok!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Blongyi, sztem tök lényegtelen a színe, a lényeg, hogy fini legyen, bár qva szar íze van, de mindegy....nekik ízlik! :lol:
Nem-alvás...nem dicsekszem, de mi 22-től alszunk, én meg 23-tól, aztán hajnali 4 majd reggel 8.!!!!
Az inkább gond, hogy nem hízott, de hátha meglesz a jó tápi és okés lesz!

Mi elértük az 5 kg-ot!

Vörösbegy, örülök a tejcidnek, irigyellek is, lehet, hogy én ilyen hamar feladtam volna???nem tudom....lehet, de elegem volt már, hogy nem eszik.

Csipi, egyrészt, nem baj, így ürít, másrészt tényleg nézd mennyire van bent meleg, mert ha 21-22 foknál több van a babánál, akkor "felhígul" a nyálkahártya és egyrészt könnyebben megfázik, másrészt meg állandóan szörcsög!!!nem jó!
Vendég

Sági köszi a választ. Az az igazság, hogy az én kislányom elég lassan komótosan szopizik van, hogy fél órát is rajta lóg a cici, mert beaszlik közben, úgyhogy szerintem nem sok levegőt nyel. Hasfájást szerencsére eddig még nem tapasztaltam, úgyhogy akkor lehet, hogy a komótossága miatt nem büfizik.

Nekem is azt mondta a védőnő, hogy nem baj, ha tüsszög, sőt lehet, olyan is hogy szörcsög, mert a lakásban lévő por megy az orrába, és attól van mindez.

Nekem viszont állandóan csuklik a kis szentem, ami állítólag őket nem zavarja engem viszont annál inkább. A ti babáitok is csuklanak?

Kép
andi1975

Sziasztok, tegnap nem tudtam jönni, áramidgadozás volt a hülye idő miatt, és nem mertem bekapcsolni a gépet.
Csajok én olyan irigy vagyok rátok, pedig nem szokásom. Tudom, hogy nehéz dolgog ez a sok nem alvás, meg nem hízik a baba,. meg nincs tejtem, stb. De én már annyira vágyom rá, hogy el sem tudom mondani.Azt sem bánnám, ha éjszakáznom kellene, csak már tartanék ott. Sajna úgy érzem, sose jön el az időm.

Amúgy szeritnem ne aggódjatok, mindengyikőtök tök jó anya, ahogy itt leírjátok, persze, hogy mindenhol van némi gond, de ez mindíg így lesz az életben, most csak ilyen dolgok miatt aggódunk, később meg majd más miatt. Mindenkinek azt tudom mondani, hogy csak a saját ösztöneire hallgasson, az a legbiztosabb. Miért lenne pl. baj, ha az anyatejet a cumisüvegből kapja? Ugyanolyan jó neki, nem fog szólni érte, a babának az kell a leginkább, hogy szeressük őket. Én mindenkinek ajánlom, hogy tanulja meg a babamasszázst, én a kisebbik fiamnál tanulgattam, még nem tökéletes, de majd szeretném jobban megtanulni, higyjétek el, csodákra képes, mind a kakilás terén, mind a nyugodtság terén. És ha nyügösek a babák, igenis fel kell őket venni, és meg kell nyugtatni, és akkor ti is nyugodtabbak lesztek, és kiegyensúlyozottak. Volt egy kiscsaj, akivel egyszerre szültünk 3 éve. Utána sokat jártunk össze, mivel közel lakunk egymáshoz. A kiscsaj állandóan idegbeteg volt(ebben nagy szerepet játszott az apuka is), mindíg idegeskedett, ordított. És állandóan panaszkodott, hogy hogy a gyerek mindíg sír, csak kézben akar lenni, nincs teje, stb. Mondtam neki, mit vársz tőle, ha te ilyen idegbeteg vagy? Akkor ő is az lesz. Higyjétek el, ha ti kiegyensúlyozottak vagytok, akkor a baba is az lesz. Jó példa erre a jóga(nem tudom, ki írta), de ha valakinek magadatott, hogy tud jógázni, akkor szánjon magára naponta 10 percet. Tudom, hogy nem sok, de ennyi jár nektek is. Egy kis kikapcsolódás, és nem olyan nagy baj, ha addig az anyós felveszi a gyereket(persze nem akkor, ha alszik). Az meg teljesen természetes, hogy ilyen gondolatok vannak az emberben, hogy hogy fogok szórakozni, moziba járni, stb., főleg az első babánál, amikor még nem tudod, milyen is az egész. De majd meglátjátok, hogy bizony a gyerekekkel is lehet majd menni szórakozni, mennyivel többet ér majd egy kisgyerekkel elmenni agy jó moziba, mint egy átmulatott éjszaka. Nálunk Danika már nagyfiú, sokszor elvisszül moziba pl. Persze néha kell majd nélkülük is menni, de az emberben, ha szülő lesz, átértékelődik sokminden.
Na bocsi a kisregényért, de be kellett pótolnom a tegnapit.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Pandus?????? Csak , nem????? :D

Éjszaka: na, tegnap nagyon jó volt. Este fél 9-kor ettünk, aztán csak hajnalban 3-kor,meg most reggel fél 8-kor. Azért ez már tűrhető.

Képzeljétek a gyerekem "játszik" :D Most már biztosan tudom,hogy a felaggatott játékokat nem véletlenül bizergálja. Naná, hogy Milán is balkezes :roll: Tündéri,mert mosolyog a játékokra, vagy ha piszézünk :D Viszont attól nagyon bepipult, hogy nem tud oldalra fordulni :wink:
Vendég

Blongyi,
Nem :?
Vendég

Jó reggelt!

Nektek éjjel nem folyik a tejetek? Nekem reggelre minden tiszta tej. Melltartót viszont képtelen vagyok még éjszaka is hordani. Vagy ha egyik ciciből eszik, másik folyik.

Blongyi ezzel a tápi dologgal nagyon nem irigyellek benneteket. Tegnap Barni is hányt, de azért mert tele volt, csak még vígasztalódni akart.

Elkezdtem kaját rendelni - épp őket várom -
elég gáz, hogy reggel jönnek, nekünk a reggelek elég zűrösek. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a főzés nem fér most bele. Illetve valamikor megfőznék a nap folyamán, csak az nem lenne épp ebédidőben :roll:

Holnap viszem Barnit először méretni, a kórház óta még nem mértük, kíváncsi leszek mennyit nőtt.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Hali!

Lafi!köszi a tanácsot,biz nálunk melegebb volt a szobában,mert én is fázós vagyok,és most hogy volt ez a hideg front csak ugy jött be az ablakon a hideg.akár ne is lett volna ablak.De akkor figyelek rá.
EGYÉBKÉNT AZT MONDTA A DOKTORNŐ,HOGY KAPJON ORRCSEPPET,AZ ELÉG SZOKOTT LENNI.nA NEM TUDOM MIT CSINÁLTAM,HOGY NAGY BETÜK LETTEK.bOCSIKA.

Kép
csiperke

CSibe, ez nagyon jó volt!!!

Én ma kezdek tornázni, kivi vagyok, hogy bírom, de muszáj, még 20 kg-t le kell adnom.
Tegnap már 5ig bírta, haaldunk elpre, alig várom,hogy kimaradjon az éjjeli kaja!

És férfiak lettünk, elfogyott a korababás pelus és már 2-5 kg pelust kap!!!!!!!!!Tök jól "áll" rajta, nem olyan szütyüke mint a korababás, persze azt már kihízta, de nem dobtuk ki, amíg volt.

Marina, én nem voltam, eddig sem konyhatündér, mi eddig is rendeltünk a jokerfoodtól és nekünk bejött, most 2 főre nem állok neki főzicskézni meg utálok is pláne mosogatni.... :oops:

Andi, olvastalak, sztem küldj képet meg kis önéletrajzot magadról, pcos-ról nyugodtan!Én is küldtem, mikortól szedtem, mennyit vártunk, milyen stimukon mentünk át stb és küldtem egy pocakos képet, egyet velem, egyet babáról.
Azért nem oda írok, mert most mosolyszünet van velük....
Vendég

Sziasztok!

Csibe,

ez nekem is tetszett. A páromtól szülinapomra kaptam egy babajóga c. könyvet. Abban benne van a száraz és az olajos baba masszázs is. Szerintem én alkalmazni fogom. Az szerintem engem is megnyugtat. Meg egy rituálét ad a babónak is.

Én szerintem el fogok járni ide a kultúrházba baba-mama tornára ha a doki ámment mond a 6. heti kontroll után. 700ft/alkalom. De az is lehet,hogy a Brendonba fogok járni még nem tudom. Mindkettő közel van. Legalább emberek közé megyek hamar. Meg teszek magamért valamit. Szerintem egy tizes rajtam fog maradni.
És szueretnék a páromnak minél előbb tetszeni. :-) Jó nem ez a legfontosabb, de azétr nem mellékes.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!
Dobok pár képet:
Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok! Először is, tegnap este kaptam smst Bnémónitól:

"Anya és Apa örömmel értesít, hogy végre megszületett Roland baba 2008. január 27-én 22:35-kor 51 cm-rel és 3600 g súllyal. Anya és Baba jól vannak!"

Gratulálok itt is, sok sok tejcsit!!!

Aztán. Védőnénit már felhívtunk a tegnapi nap miatt mert már nagyon kivoltam. Mondott praktikákat de semmi sem jött be. Mondta h hajszárítóval melegítsem picit a hasát és masszírozzam közben. A meleg görcsoldó, a hajszárító hangja meg állítólag olyan mint az anyaméhben a hang. Hát elvolt míg csináltam, de el nem aludt volna. Maradt az álomba ringatás a hintaszékben. Este fürcsi, kajcsi, szunya. Éjjel (ne akadjatok ki!!) Volt h rajtam aludt. Mondta a védőnéni, hogy azért menjünk le ma tanácsadásra, azért megnézi a dokinéni. Na ott is rázendített és közölték, hogy ez nem keserves sírás, ez még csak nyöszörgés. :shock: Hát én meg mondta, hogy akkor csak nekem keserves. Na mind1, hazajöttünk, kajcsi, most szunya de sajna cumival. Aminek iszonyúan nem örülök, de így legalább alszik. Nagyon nagyon cumiellenes vagyok, ahogy tudom, elveszem tőle. Olvastam több helyen, hogy 3-4 hónapos kornál le kell szoktatni róla, mert ha akkor nem történik meg, akkor van baj, most még nem baj. Ja és a dokinéni kicsit nagyot nézett, mert ma 2 hetes 5 naposan 3,34 gr-ok voltunk. Más ekkora nyeri vissza a születési súlyát. :roll:
Ja meg azért is megijedtem, mert tegnap este óta nem volt kakis pelus. Hát jót nevettek rajtam. Mondták, hogy lesz olyan hogy napokig nem lesz. Már kezdi jól feldolgozni a tejcsit, és az anyatejben mivel kevés a salakanyag, nincs minek kiürülnie. Mondták, hogy nagyon jó, hogy nincs kaki. Ha sokáig nincs, vagy szenved szegényke, akkor mondták az ánizsmagos víz, vagy édesköményes víz (csak pár szem!).

Bocsi, hogy kisregényeket írok, csak hátha tudok segíteni vele valakinek! Mivel sajna ilyen sokan vagyunk ezzel a frontos nyavajás problémával...

Babatüsszögés: Védőnéni mondta nekünk, nem megijedni, teljesen normális: 1. ha besüt a nap látni, mennyi apró szöszme száll a levegőben. Ez még nekik irritálja az orrukat. 2. 1-1 nagyobb büfinél tejcske mehet a nóziba, ami úgyszint irritálja. Nem gond, ha folyik akkor érdemes továbbkérdezősködni védőnéninél.

Vérzés: Én még sajna minidg vérzek. Igaz nagyon picit, de még jön. Varratot már nem érzek. 1-et én húztam ki magamnak. :? Csomó nem volt rajta csak a cérna maradt bent.

Főzés: Segítenek, de főzök is. Nem vagyok egy seggemen ülős típus. Megőrülök, ha csak ülni/feküdni kell. Ezért is szenvedtem rengeteget míg fájt a sebem. Azzal nem bírtam mozogni sem. Mostmár mindent csinálok, mint rég. Feltéve, ha Kisherceg hagyja!
Ma brassóit főzök! :D

Pandi, Vikci, Csibe (azt hiszem nincs már más) KITARTÁS!!!!!!

Megyek, lejárt a mosógép! :wink:

Kép
Kép
sleepin

Helló Lányok!

Milyen jól fellendült most a topik! Szinte már várom minden nap, hogy mik történtek, kik szültek, és szorítok értetek még egyben lévő kismamik!:)

Vörösbegy:
üdv újra itt!! Szoktam nézni az oldaladat, nem veszítettelek szem előle benneteket Barni babával!:) Nagyon örülök, h megoldódni látszanak a szoptatási nehézségek, a 110 gramm az nagyon szép eredmény! A kisebesedett bimbó simán meggyógyul majd meglátod, nekem is ugyanez volt, a kórház után egy héttel esett le az utolsó varr a bimbómról. Megoldás rá, amit már te is tudsz, anyagtej és Germastan! Ha Barni majd már elég technikás lesz, onnantól nem fog kisebesedni a cici, az tuti.
Az meg, h sírsz teljesen oké, a hormonok meg amiken keresztülmentél mostanában, nem semmi...A sírást minden hapi nehezen viseli.
Írtátok a fáradtságot, hát sajna én ha fáradt vagyok, akkor mindenen sírok+én is ingerültebb vagyok.

Andi:
a csuklás az tuti nem gond! Nálunk is majd minden kaja után, egy nagyobb büfi után van, és őt tényleg nem zavarja. Sajnos engem nagyon :wink: , így ilyenkor - miután már nem bírom hallgatni - mindig visszarakom még cicire, ha szippant párat (ha rá bírom venni a már tele hasú babámat), akkor eláll.

Blongyi:
szerintem se izgulj nagyon! Milán nagyon szépen fejlett kisbaba, a súlya is oké, a tápszerváltás miatt lehetett tényleg, hogy nem hízott a héten. Ez sajna lehet, h a ti keresztetek lesz! A miénk a légzésfigyelő, majd megírom miért... Az meg, hogy játszik Milán!! ÁÁÁ, nem semmi! Az én kisfiamnál még az is nagy szó, ha mosolyog, mert olyan kis komolyka, és tudatos mosolya egyébként sem sok van, sajnos :( Bár én már kaptam párat, apa irigykedik is miatta :)

Csibe:
tényleg tök jót írtál, nagyon jó volt olvasni, h van élet a baba után is :lol: A babamasszázst én is meg akarom tanulni, de egyelőre még nagyon fel kellene fűteni a szobát ahhoz, hogy Marcika meztelenkedni tudjon, így majd ha tavaszodik, jobb idő lesz, akkor kezdünk neki. Az sosem késő, ugye??

Marina: én éjszaka is hordom a melltartót betéttel, mert nekem is folyna, pedig én sem nagyon tudom elviselni, terhességem előtt sem szerettem nagyon, nem is hordtam sokat.

Kajarendelés:
de jó, h írtátok, én is akarok majd rendelni! Eddig anyumék hozzák anyósommal felváltva :oops: , amiért nagyon hálás vagyok nekik. Lafi! Elég kiadós az jokeres kaja??
sagi1

Sleepin: visszatérve a cumi témára!
Mi is cumizunk, sajna, én sem örülök neki, de:

hiába csináltunk vele bármit (felvettük, sétáltunk, simiztük, énekeltünk, ringattuk) nem akart megnyugodni, sírt. Így most, elalváshoz megkapja, és miután elalszik kisesik a szájából, én pedig elveszem alóla:) Nyugicuminak használjuk, ha nagyon sír, ha türelmetlen és pelusozni kell, stb., akkor szoktuk neki odaadni, nincs benn állandóan a szájába.
Én is kérdeztem a védőnőt, azt mondta inkább, mint hogy sírjon vagy a kezét szopja. Majd leszoktatjuk róla, remélem...

Állítólag én is cumiztam másfél éves koromig. Aztán anyum ráunt, látványosan kidobtuk a kukába és utána már nem is kértem! Legyen nekünk is ilyen könnyű!
Ahogy nyílik az értelme és meg lehet vele beszélni, remélem le tudjuk majd tenni!

Na mostmár tényleg lelövöm magam! :lol:
sagi1

Sági, pont elég estig ki lehet bírni, de finom. A menü 499 Ft, kis leves és másodikféle.

Blongyi, szépek vagytok!!!

Sleepin, ne aggódj, mi 5 kg-osak vagyunk, asszem a védőnéni, ha taliznék vele,kiakadna, de nem fog, mert én nem járok hozzá és nagyon ő se ide.A dokit meg nem izgatja.A kakiban igazuk van, nyugi!A cumival egyetértek, de sajna néha muszáj, pláne ha be akarom fogni a száját :oops: .
Vendég

Sziasztok!

Lafi: köszi, most ezzel vígasztalódom , mármint a képpel :D

Cumi: a Milán nem tud cumizni, és baromira felbosszantja magát, de most veszek egy másik fajta cumit, hátha...
Na, szóval a Vincénél rákényszerültem a cumira,mert álandóan a cicin akart lógni. Kb. 6-8 hónapos volt,amikor egyszerűen kihajította a kiságyból és onnantól nem tudtam a szájába tenni.

Védőnő: már a Vininél sem járt ki, h akijött akkor az egekig magasztalta a nagymamát,hogy milyen ügyes, mire az anyum mondta neki, hogy miért gondolja, hogy ő foglalkozik a gyerekkel,mindent én csinálok, ő max. csak igyáz rá, meg tisztába teszi ha kell... Milánnal lejárunk a tanácsadásra, de a védőnő ide sem jön, csak akkor jöttek a dokinénivel,amikor hazakerültünk.

Ma megyek a dokinővl megbeszélni a tápkérdést... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Lafi
lenne egy olyan kérdésem,hogy szerinted(mivel te is császáros voltál)lehet tampont használni ilyenkor már,mikor nem vérzik olyan nagyon,lightosan csak és hát ugye nekünk nem bizergáltak ott alul semmit. :oops: (lehet naiv a kérdés)

KépKép
pocok81

Pocok, én nem használtam, mert nekem elég volt 2 betét egy napra. De ztem használhatsz, mert nekünk nem volt semmi sem alul. De amúgy azért nem ajánlom, mert így látod, mi folyik ki, mert ha valami nem jó dolog, akkor tamponon nem látod.
Vendég

Helló-belló!

Itt vagyok, de amit írtam (kisregény) elszállt...

De látom összefoglalva minden hasonló: rokonok, alvás, kedélyállapot, vérzés, tüsszögés, vihar, szomorúság...

Nekem most jön a nap fénypontja, ha felébredt, akkor kimegyünk a babakocsival!

Blongyi: nagyon sokat fejlődött Milu, legalábbis nekem a kép alapján úgy tűnik. És kicsit hasonlít Marcellre - neki is hiányos a szemöldöke és a szempillája, ezért úgy gondolom, hogy szőke lesz. Amikor a kórházban láttam Lorcsi babáját furcsa is volt, mert ő olyan kis hajasbaba, szempillával, szemöldökkel.

Marcell imád pucérkodni, akkor sose sír és fürdésnél se. Olyan jó!

Ahogy nézegettem tükörben a gátsebem :oops: hááát nekem sokkal jobban tetszik most a micsodám, mint előtte :oops: szebb lett :) még egy varrat van bent, de nem zavar (csak félrehord a pisim :) ) A bordám se fáj már annyira - hát végülis én szinte alig nyomtam, inkább a doki a szülésznő és az uram, így érthető, hogy megnyomódott.

Marcell tegnap 3,92 volt (3470-el született és 3410el jöttünk haza) Még egy adag párizsi és meg lesz a 4 kiló, állítólag akkor jobban beáll már az evés ideje.

Szomorkás hangulat: Ndombi! Nyugi, én is érzek hasonlókat! Olvastam vhol, hogy a szoptatás mekkora szabadságot ad, mert szoptatni bárhol lehet. hááát én nem így érzem! Szerintem egy tápszeres babával sokkal könnyebben mozog az ember. Én nem szoptatnék bárhol! De nem baj, örülök ha van tejem. Legfejjebb majd fejek kicsit és akkor én is el tudok menni ide-oda.

Tényleg fejés: mivel egyszerre nem jön ki túl sok, azt olvastam h sima hűttőben 2 napig lehet tárolni - mi van ha két napig gyűjtök egy adagot és utána fagyasztó? Ez így jó?

Ja és mivel kisfiúk vagyunk így elég sok rucink lesz pisis, csak úgy pelusozás közben - én tegnap meguntam a sok mosást és úgy döntöttem, hogy pár pisicseppért nem mosom ki a rucit, csak megszárítom - ez milyen?

Ti voltatok már a MÁK-nál az csp-t és az anyaságit intézni?
konkri

Kép
konkri

Én ezen a héten megyek a Mák-ba. Aranyos Marcell baba!Hunor is pisil, van már módszerünk, hogyan védjük ki! :lol: Sugárban lepisil minket vagy magát. Én nem viszem túlzásba a dolgokat, ha minket lebüfizik, nem mosom automatice a ruhának, de az övét sem, nincs annyi ruhánk, neki se és nekünk se. Aztán én kézzel kilötykölöm a ruciját és pelusát, mert nem koszos csak pisis vagy izzadságos, szóval mosószappannal kilötykölöm és kész. Nem viszem túlzásba a dolgokat. a Cumit is külön ronggyal mosom, az az ő rongya és nem fertőtlenítem...
Vendég

Hellóóóó Csajok!!!!

Újra itt. :lol: :lol: :lol:

Köszönöm mindenkinek a gratukat,az sms-eket és hogy drukkoltatok nekem! Látom sógornőm képeket tett fel,ha időm engedi én is töltök újakat.:)
Hédi nagon kis tündér bébi,eszik,alszik...egy szavam nem lehet rá.Mivel elég kis súllyal születtünk többször kell keltenem,ha hagynám simán átaludná az éjszakát!
A szülés ripsz-ropsz történt,este még beszéltem Pandival,akkor csak a szokásos jóslókat éreztem,majd 10 után tűnt fel,hogy ezek bizony 6 percenként jönnek és egyáltalán nem "kicsiny" keményedések.Éjfélkor hagytam a családot aludni,kimentem nappaliba...4 percesek...húúúhaaaa.... :shock: Fél 1kor csörgettem szülésznőmet,megbeszéltük vele,hogy 2 körül indulok....apát is felkeltettem,anyumat felhívtam Dorkához.2kor már a kh-ban voltunk,szülésznőm már várt.:)
Ügyeletes doki megvizsgált...3 ujjnyi...hurrá! Hívták a dokim. Labdáztam,sétáltam,szedtem a bogyeszokat.2 percenként másfél percig tartó fájásokkal követeltem egy kis Bonanzát vagy Ákost!!! :lol: :lol: 3 előtt beért a dokim,ekkor már éreztem hogy nyomnom kell,gyors burkot repesztett.Pár fájást megvártunk (kb 2-t :lol: ),majd nyomtam és nyomtam és nyomtam. :D :D Kicsiny gátmetszés (2öltés),enyhe dokinyomás ( :lol: ) és 3:15kor megláttam a kis buksiját.:) Első mondatom (nyomás közben):JAjjjj de kicsi,ugye nem viszik a korára..... :roll: Dokim kiakadt... :lol: ,foglalkozzak mással,mert még nyomnom kéne.... :shock: IGENIS!Még 1 nyomás és kibújt az én édes kicsi tücsköm.:) Hihetetlen boldogságot éreztem,teljesen más volt mint 3 éve...akkor nem is voltam magamnál,de most minden pillanatra emlékszem. Puszilgattam a kis csupapsz,véres fejecskéjét,minden fájdalom elmúlt...

Aztán jött a fekete leves.... :shock: :cry: :cry: :cry: Sajna a méhlepény nem vált le....20-25 percig próbálták külső hatással,nyomással,oxytocinnal de nem adta magát...A méhem szülés után egyből összezsugorodott,méhszáj záródott....Dokim nem tudott mit tenni,mint újra tágítani és manuálisan szedte le a lepényt...Még a párom is kiküldték...Hát Csajok!!!Felért 10 szüléssel... :cry: :cry: Seduxent kaptammajd Algo-t,de semmit sem hatottak.:(

Ennyi lenne az én történetem,gyors szülés volt,kis izgalommal a végén,de bármikor újra vállalnám.:) Hiányzik a pocim,hiányzik az egész várandósság.Helyette viszont itt szuszog az én drágám. :D :D :D Ez az igazi boldogság!!!

Gratulálok mindenkinek,aki ebben az elmúlt 10 napban szült.Sajna nem igazán volt időm visszaolvasni,de pótolni fogom,ígérem. :wink:

Brigi
Neked pedig annyit:ezt összehoztuk!!!!Éreztem,tudtam,hogy mi egy napon szülünk. :wink: :wink: :wink: :wink:

Puszilok mindenkit!
Lego
Vendég

Fú nem tom ki írta hogy fáj a melle / illetve kevés tejesek:

Rosmann és most nézem Cora katalógus: Nuby mellhűsítő és melegítő betét!!! Nekem bevált! Ha forróvízzel felmelegítem (nem a papír alapján csak vízforralóssal), akkor csinál tejet, és könnyebb kimaszírozni a csomókat, illetve ha hűtve van, akkor lehúzza a fájást és a tejet is...
konkri

A csomós, begyulladt mellre pont ajánlani akartam a meleg vizes borogatást, vagy a melegvizes zuhanyt. És lehet nyugodtam masszírozni, sőt kell is.
Éjjeli tejfolyás. Én sem szeretek melltartót felvenni én azt csináltam Bencénél, hogy olyan trikót vettem fel, ami egy kicsit szűk volt mellben, és egy összehajtott textilpelust tettem bele. Így nem olyan kényelmetlen.

Voltam ma NST-n, jól be is sz@rattak. A babuci aludt, ne makart mocorogni, és többször leesett a szívfrekije 90-re. Gyorsan el is zavartak UH-ra, de szeerncsére ott jó volt a szívhang, a doki szerinte csak valami átmeneti zavar volt, hát ne mnyugtatott meg teljesen, de legalább azt tudom, hogy a lepény rendben, me ga magzatvíz is.

Tejgyűjtés: Én úgy tudom, hogy csak egy napig lehet hűtőben tárolni. Nekünk Bencénél, amikor 3-4 hónapos volt, előfordult, hogy estére ne mvolt elég tejem, a jó időben sokat sétáltunk, és keveset pihentem, valószínűleg ezért. De egész nap minden szopi utámn kifejtem a maradékot, összegyűjtöttem egy cumisüvegbe, és este azzal pótoltam ki, ami volt.
Cumi: Nekem mindkét fiú cumizott kb. 3-4 hónapos korukig. A kicsiket a szopizás megnyugtatja, Bence pl. akkor igényelte, amikor sétálni mentünk, Dani meg alvás közben kérte. Aztán valahogy maguktól leszoktak róla.

Mónikának gratulálok, és megint csak irigy-irigy. Küldjetek egy kics energit, ma éjjel az én dokim lesz ügyeletben, ráadásul ma lenne az öcsém születésnapja is, és hétfő is van(mindegyik fiam hétfőn született), úgyhohy tökéletes nap lenne a mai.
Tettem is érte, reggel voltam dolgozni egy néninél, aki a 4-en lakik egy lift nélküli házban, aztán a kórházban is rossz volt a lift(3. emelet). Tehát a mozgás-lépcsőzés is megvolt. A szex ma nem fog menni, apa most ment el dolgozni, csak reggel jön. :(

Kép
Kép
Kép
csibe76

Helloka!

Lego: ez nem lehetett semmmi!! Nem baj , túl vagy rajta, és van egy gyönyörű babád!!!

Konkri: nagyon jó a kép, és engem Vincusra emlékeztet a pocója miatt!!!!!

Szoptatás előtt tényleg ajánlják,hogy meleg vízzel tusoljunk, és előtte masszír...mondjuk nem tudom,hogy kinek van erre az adott pillanatban ideje

Megbeszéltem a dokinénivel a táp dolgot, közben ugye azért vittem hozzá,mert szörcsög a baba, hiába porszívózzuk..azt mondta, azért nem evett a gyerek,mert náthás :roll: hááát, jó. Majd meglátjuk.
Csütörtökön megyünk vissza mércére, kiderül,hogy híztunk-e? Ha ne,.akkor azt mondta a dokinéni, hogy megszúrja. Hogy mivel, fogalmam sincsen. Én bízom benne, hogy a nátha kavart csak be.
Plusz tápot is váltunk.

Na, táp. Pénteken megrendeltük a Hipp-et a gyógyszertárunkban. Persze vasárnap estére el is fogyott, ma mentem érte és NINCS!!
Húúú, annyira felhúztam magam :twisted: Egyébként is ebben a gyógyiban úgy kell pitizni mindenért, szóval bedurrant az agyam és soha nem megyek ide többet. Uff. :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?