Új privát üzeneted érkezett!

Ttina,

szerintem ha már régóta tart és melegvizes fürcsire sem múlik el. akkor el kellene indulni. Mert átválthat könnyen 3-2 percesekre.
Már ott tart a dolog?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pontosítok!
Nekem azt mondták, hogy az öt tíz perceseknél már el kell indulni. Nincs meghatározva, hogy mennyi idő ,mert el kell indulni!!!!!!!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Tittina,
Szerintem ha már 5 perceseknél vagy nem is kell várni, irány a kórház.
Vendég

Köszi a gratukat a kisfiam nevében. Az a zaigazség, hogy nekem negyedikben nem volt ilyen jó bizim... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
Akkor apjára ütött? Nekem se volt ilyen jó bizim :oops: :lol:
Vendég

Most ott tartunk, hogy vannak fájásaim, majdhogynem egész nap, de nagyon rendszertelenek.
Így jöttek sorba az utsó két órában: 13,6,7,7,6,11,3,4,6,12,6,9,10,22
Szerintetek?

Kép
tittina1982

Tittina szerintem menj be inkább, hiszen amúgy is lejárt az időd.
Panda az a helyzet nekem az eszemet örökölte a kissrác, meg az apja szorgalmát. Na így tökéletes. Én jó eszű voltam, csak nagyon lusta, az apja meg iszonyú szorgalmas.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Rég jártam erre. Még mi is egyben vagyunk :D

Tittina!
Nekem este 8-tól éjjel 3-ig voltak aránylag rendszeresnek mondható összehúzódásaim, már kezdtünk örülni, de belealudtam és elmúltak. :evil:
A szülésznő azt mondta, hogy ha még tudok mellette aludni, akkor csak jósló. Úgyhogy még mi is várunk :evil: . A szülésre felkészítőn a kórházban azt mondták, hogy első szülésnél akkor kell a kórházba indulni, ha már egy órája van 5 perces, vagy ha elfolyik a magzatvíz, akkor azonnal. Persze, be lehet menni előbb is, biztos, ami biztos alapon, ez mindenkinek a biztonságérzetére van bízva. Amit leírtál, elég rendszertelennek mondható, szerintem még várhatsz, mert a végén benntartanak.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Vikcinek nagyon igaza van!!! Anya lelkiállapota szinte = baba és némileg nagyobb gyermekek lelki állapotával ....tehát Apa jó megoldás, ha "kéznél van". Sajnos anyának lenni sokszor nem könnyű, s ami magamat illet, bizony tökéletes sem vagyok.... és aztán azt sem könnyű szétválasztani, hogy tőlem feszült a gyerek, vagy front van és már órák óta cipelem és attól vagyok feszült, amit aztán átvesz a baba és nem tud elaludni, stb..stb... tupírozódik a dolog, a baba túlpörög... mint a kétévesek, ha sokáig fókuszálunk a hisztijére, vagy nincs letéve aludni, ha fáradt... jajj! Szóval tényleg nagyon jó, ha van valaki nyugodt lény ilyenkor a közelben és anya elmehet egy jót zokogni - persze tisztán egészségügyi célból :wink: - a kisszobába....
Most épp az aromás könyvemet bújom, hátha találok valami "vidítófüvet" hasonló alkalmakra... eddig úgy néz ki, hogy a fahéj, a grapefruit lesz megfelelő, de még keresem az etalont...
A klasszikus zene is jó szokott lenni, tényleg...radio swiss classic vagy mezzo tv.

Szóval Vikci, úgy írsz, mint tapasztalt Anyuka!!!! Jó neked, elmékszem, első babám előtt fogalmam sem volt, milyen egy kisbaba és mit kell vele csinálni!!! Jó nagy káosz volt vagy egy évig... és persze Zsuzska a fejemre nőtt :? elég nehéz volt visszatáncolni a gyengeségből tett engedményeimből. De azóta sikerült felnőnöm :wink: :D !!!!

Éjszakázós anyukák, ne utáljatok, de Panni még mindig alszik éjjelenként!!!! Rám is fér! Most kezdek eszmélni, hogy úúúúúúristen mennyi gyerekem van!!!! Gondoltam kérek egy-két jótanácsot nagycsaládos anyukáktól, de valszeg alig van idejük netezni, mert elég csöndes a nagycsaládosok topic-ja.... ez vár rám is......

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Ttina, Te most tényleg Írországban vagy, és ott fogsz szülni???

Zsu

tothzsu

Szisztok. Tóthzsu, de rendes Panka, hogy éjjel alszik. Tudja, mi kell neked, de általában a harmadik babák már immunisabbak zajokra, meg mindenre. Remélem legalábbis. :wink:
Én most megint olyan depis hangulatban vagyok...

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Tegnap tuti volt valami a levegőben, mert Marci is egész nap tiszta nyűg volt, csak estére realizálódott a helyzet valamelyest és éjszaka már jól aludt, de a nappal... :? Nem kívánom senkinek...

Sleepin: totálra ugyanazokat a 'tüneteket' produkálják a gyerekeink!! Nekünk össze kellene jönni, h kiokoskodjunk valamit!:) De tényleg, Marci is egyébként teljesen jó baba, de olyankor én is látom rajta, hogy már majd elalszik, de vagy fáj a hasa v. tényleg átveszi a feszültséget tőlem, nemtom.
Egyébként biztosan igaza van Vikcinek, de én kipróbáltam az általa említett összes módszer és - ahogy Sleepin is írja - az éneklés sem köti le negyed óránál tovább, utána újra tiszta nyűgi. Tehát felváltva énekelek, hallgatunk babazenét, lerakom, alszik picit, újra felébred, teszem cicire, elalszik, stb, stb.... Mondjuk apa tényleg jó megoldás szokott lenni és az is tény, hogy tegnap én is elvonultam bőgni, mert már úgy kivoltam :oops:

Anyaság: szerintem ezt sosem lehet 'megszokni', legalábbis én még mindig nem érzem olyan igazi anyának magamat. Rendben, h van egy kisfiam, akiért állati nagy felelősséget érzek, meg folyamatosan aggódom érte, stb. , de pontosan mi is ez az anyai érzés??? Az hogy szeretem, imádom, hogy állandóan puszilgatnám???

Pelusok:
valaki írta, hasonló a véleményem, azaz Libero nagyon bejött, nem ázik át, éjszaka sem, Pampers nagyon rossz, lecsúszik a feneke alá, lefészkelődi és kifolyik minden :(, így csak nappalra adjuk. Pedig biztosan elég szorosan adom rá, tehát azzal nem lehet baj.

Tóthzsu:
minden elismerésem, h hajlandó vagy tenni a természetért a textilpelus használatával!! Én sajnos, már azt is utálom, amikor a pelenkázón levő (összekent) textilpelust, vagy a bukóspelust kézzel kell kiöblíteni, mert mondjuk nem akarok ennyit gépbe rakni :( Száz évig tart kimosni. Szegény anyáink...
sagi1

Sziasztok
Hat ez az ejszaka szornyu volt csajok,este 10-tol hajnali 4-ig fajt a hasija,sirt szegeny picikem.De azert volt egy nagyon vicces jelenetunk is mikor vegre beindult a hasikaja,cserelhettunk mindent,kisruhat pojat stb. meg apat is sikerult szemenn pisilni,a celzas az megy. :D

Kép

Kép
marcsitita

Kép igy sirok Kép keresztlanyommal

Kép

Kép
marcsitita

uff Marcsi, akkor "jó kis " éjszakátok volt!!!!!

hogy bírja a pólyát ÁdÁm? nekem egyik sem szerette...

Csibe! a zajokkal igazad van, a visításokra, üvöltésekre meg se rezzen. amikor először borították ki a legot, arra pl. elmosolyodott Panni, olyan felismerésszerűen, hogy jéééé, ezt ismerem!!!!

Zsu

tothzsu

Ma babakocsiztunk és valami gáz van a kocsival, az egész megy el jobbra :shock: Marha idegesítő, szerintetek vigyük vissza?

Lányok Ti a kilókkal hogy álltok? Rajtam maradt 8 kiló, egy gatyába férek csak bele :oops: Remélem azért fokozatosan még csökkenni fog, szülés után 10-el lettem kevesebb. Próbáltam kicsit tornázni, de még marhára vérzek.

Sleepin, Sági, én is két hétig bőgtem, most kezd jobb lenni. Marha szar volt, mert már a kórházban a látogatók előtt rámjött, a végén megkértem a párom, hogy beszéljen velük, hogy hagyjanak magamra.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Marcsi,
Hűha ez ám a sírás :lol:

Marina,
Igen vigyed, annak egyenesen kell mennie normális esetben. Ne szenvedjél vele nézzék meg mi a baj.
Vendég

Helloka!
Fúúú, csak ide.oda beleolvastam, de leírom,mert elfelejtem, aztán olvasok tovább:
Tothzsu: baromira igazad van az anyasággal kapcsolatban, és pont a múltkor gondolkodtam el pl. rajtad, Vörösbegyen, akiknek már 3 gyerkőcük van, hogy hogyan bírják, ill a tesók hogyan fogadják a jövevényt. Mert ugye a 2 tesó már tudja, hogy milyen tesónak lenni..stb.
A feszültség meg a fáradtság, meg a gondoskodás..stb szóval van min gondokodni.

Sleepin: próbáld büfiztetni kajcsi közben, nálunk ez bevált. Sőt amióta tápot cseréltünk nem is hányt csak egyszer. Bukni is ritkán bukik. Ha a dokinak megemlíted, akkor felhozza mejd a reflux témát, ennek is utána olvastam...persze van ilyen, de nehogy belelovald magad!
Vendég

Ja, és tuti, hogy volt valami tegnap is meg ma is a levegőben, mert nagyon nyugtalan a mi babánk is. Lehet, hogy érzékenyek a szélre?
Vendég

Sziasztok!

23-án hajnali 1 órakor megszületett Zsombor 4100 gr 60 cm. Azt hittem ottmaradok, ismét. Ha még szülök akkor EDA-t fogok kérni, elég volt a kisérletezésből. A tágulás megint sitty-sutty ment, alig fájt , majd 2 órán keresztül jöttek a tolók és ismét ödémásra nyomtam a fejemet :(. Kétszer gondoltam meg magam és akartam kijönni a szülőszobából :). De hát nincsen visszaút.

Mindenkinek ajánlom a rugalmas hordozókendőt, simán szoptatok benne, bazi jó! Bébi durmol és végre nem bukik, a kórházban folyvást visszajött a tejci.

Tothzsu: én monapelt használok a kezdetek óta (ill a köldökcsonk leesése óta , előtte nem szabad) és nekünk bejött. Nincsen vele sok munka, sztem, én heti két 60fokos mosást rakok be mosószódával és ecettel. Vasalni tilos. Nekem foltosak most már a betét részek mióta Boti felnőttkaját eszik, meg a külső néha a combrésznél enged a varrásnál, de amúgy én nagyon örülök, hogy ezt választottam egyrészt a környezetvédelem végett is, másrészt ha néha papirpelusba megy a kaki (éjjelre azt kap mert ez 4-5 óránál nem birja tovább) az olyan büdös, hogy megőrülök, le kell vinni a szemetet. Ráadásul a fiam a mai napig képes 3-4x kakilni egy nap, ki győzné ezt pelussal??

Nem tudom fejjek-e, egyelőre nincsen fejőm. Igény szerint szoptatok, ha jelez cickó, amig akarja (be nem alszik). Elvileg igy nem kell fejni, mert ő alakitja a kereslet-kinálat egyensúlyt.

Vicger eltűnt, sztem megszült!

Akkor még Panda és Vicki van egyben?

Barbiról van hir? Elvileg előttem szült a SOTE II-n Etánál ő is, de nagyon régen irt.

Képet nem tudom mikor tudok feltenni, anyu csinált párat meg telefonos van csak a szülés utánról. Majd holnap készitek én is digitálissal.

Kép
Kép
normajeane

Kriszta! Nem tom, hogy elindultál e a kórházba és azt se tudom, hogy Íro.-ba hogy működnek a dolgok, de sztem nem vesztesz semmit, ha elindultok... Szorítok Nektek! Jó volt látni, hogy már te is készülsz a szülésre! Majd jeletkezz!!! Ha írsz megírom majd a volt kollegáknak is...

Pelus: nekünk eddig egyforma mind, azt figyeljétek meg, hogy a combnál a ráncok ki legyenek igazítva!

Hát még én is azért írok/illetve nem írok, mert a tököm tele van, hogy szokom az anyaságot és közben a vendégek meg özönlenek ezerrel... Jó persze papák, mamák, tesók... de én úgy örülnék csak két napnak, amit 3asban tölthetünk - de nem lehet, mert csak a sértődés van belőle. Így a nappali alvásoknak is fucs! Már a kórházban is volt két napom, amikor senki nem jöhetett, nem telefonáltam és abból is utána csak sértődés volt. Ez viszont átka a nagy, boldog családnak... :( Pár napig én is sírós voltam, sírtam anyu miatt (hogy elment), aztán sírtam a tej miatt... De kop-kop-kop talán helyre jövök. Képzeljétek, hogy már olyanom is volt, hogy találtam egy csomót a mellemben- ami tudom, hogy a tej miatt van, - és már arra gondoltam, hogy jobb lenne ha meghalnék, mert ezt nem bírom... de úgy látom, hogy a napsütés azért gerjeszt jó kedvet! Ma sokkal jobb kedvem volt! :) Ja és a másik: én úgy örülnék, ha az uram nem menne többé dolgozni!!! Nyerjünk a lottón! Olyan jó együtt lenni!

Kilók: rajtam maradt még, de hál istennek rámjönnek a régi rucik :) a fogyókúra a szoptatás idejére meg le van szarva. Amúgyis csak hasi hurkám van, majd megoldom hullahoppal. Most az a fontos, hogy ha legszívesebben ki is hánynám a kaját, tömjem magamba, hogy legyen tejem!

Volt pár gázos napunk: én lázas lettem, 3 orvos mind mást mondott, h mi bajom, h szoptassak v ne... így volt két evés táp - hát jó nagy hülye voltam! nem lett semmi bajunk a szopitól, és én is helyre jöttem másnapra, de a gyerek egész éjjel visított a táptól, nem jött a kaki. Erre uram éjjel elment infacolért, na hajnalra jött a kaki, de olyan száraz volt, hogy alig tudtuk levakarni a seggéről. két órát aludt a vállamon, majd sikerült a hasamon elaltatni. na infacol másnapra hatott, amitől fosott... :( nekem meg lecsökkent a tejem :( Így most akkor eszik, amikor akar, ha óránként óránként - hogy visszajöjjön!
Na nem tudom ki írta, de ne mérjetek minden evést ha szopik a baba! Csak néha néha! És este a súlyát. Tényleg az elégedettség számít, úgy se tudsz többet belediktálni, ha totál elalszik + te is csak idegesíted magad! Én így jártam :(

Pandus, Csibe, Vikci! Húzzatok bele! Ti még a "ráérünk ide írni" anyukák közé tartoztok... :)! Majd ha nem jöttök már ti se két hétig... :wink: Hajrá!

Csajok! Meddig kell vérezni rendesen? Nekem mintha apadna :roll: Ja és a belső (hüvelyi) varrat mikor fog kiesni?

Hát, bevallom csajok őszintén, hogy a mostani dolgokhoz képest a szülés semmiség volt! Én nem hittem sose hogy ez ilyen fárasztó dolog. Bár én a látogatók miatt is túl stresszelem magam :( és nagyon fel is tudom hergelni magam! :evil: Amúgy nem tartom magam aggódós anyának :) és olyan jó, hogy az a kisgyönyörűség érezhetően engem bír a legjobban. Azon az éjszakán egy percre se adtam volna át az apjának, pedig segített volna szívesen. Inkább dőltem szana-szét, de vigyáztam rá!
konkri

Norma,
Jaj de jó :lol: Gratulálok nektek!!! Ügyes voltál, hogy ilyen szép nagy babát megszültél!! Még Csibe is egyben van :wink:
Vendég

Fú Norma! Gratula! Talán Te/Ti tartájok a babaméreti csúcsot?

Nagyon ügyes vagy! Gratulálok!
konkri

Konkri,
Dombi tartja, az ő babája 4660 g lett :D
Vendég

Konkri: együttérzésem! nekem anyósékkal van bajom, átjöttek délután aztán ittragadtak :(. Ezt szerettem volna elkerülni, szólni fogok a férjemnek. Ráadásul kamuznak Botinak, hogy az nyugodjon meg, ezért is szólni fogok.

Kiváncsi vagyok Zsombi mit szól majd az éjjelhez, mert biza keményen nem fogom felvenni a kiságyából. nappal akár egész nap hordozom, de az alvás nekem nem megy egy bébivel az oldalamon, elég volt tegnap éjjel a kórházban. Horkol és pukizik :).

Mi aneve pontosan annak a homeósnak amitől elvileg hamarabb befejeződik a vérzés? Nekem múltkor is 21 napig volt és már naaagyon untam, jó lenne most leröviditeni.

Én holnap méredzkedek, sztem 2-3 kg maradhatott rajtam. Anyu vett ajándékba kétféle hasleszoritót, nagoyn jó, tök jól megy vissza a pocakom meg sokkal komfortosabb is.

Kép
Kép
normajeane

hát csajok, 4660? kééész vagyok!

A plusz jó hir, hogy ismét nincsen gátmetszésem. Mondjuk két tolót kellett ellihegnem, na az is érdekes volt.

Kép
Kép
normajeane

Norma,
Arnica montana napi 2*5 golyó
Vendég

Norma, gratulálok!!!!!!!!!!sok boldogságot, egészséget, tejcit kívánok!!!!!!!!
Vendég

Gratulálok Norma, ügyi vagy :D, nem is volt gigapocid, mégis mekkora a babód!
Na, az a vérzéscsökkentős bogyesz nekem is kell, mert még tök erősen megvan.

Tuti tejcinövelő a more milk kapszula, Széna téri gyógyitárban van, igaz az ára húzós, majdnem 6 ezer a 60 db. Egyet vettem csak be az ajánlott 4 helyett, de tutira több lett a tej. Ittam szopis hipp teát, de attól Barninak fájt a hasa.

Kép
marina74

Vendég

Norma! Gratulálok! És hadd csipkelődjek egy picit, persze csak szeretetből...mi van a " baba simán kibírja a 0-24-ig anya közelséget" vagy valami ilyesmit írtál!!! :lol:
Ettől függetlenül. ma hajnalban negyed 3-kor evett, tisztába tettem, mert befosott, madj folytatta az evést, büfi, hinta-palinta anyuci ölében, erre s kis huncut nem alud. Mire is 3/4 5-kor betettem az ágyába és bizony én is hagytam sírni.
No ezóta van rossz kedve csórikámnak, de nekem is vannak igényeim, ugye. :roll: Főleg az alvás. :oops:
Vendég

Vérzés csökkentő bogyó nekem is használt!
Vendég

Sziasztok

Norma, hatalmas gratula, nagyon ügyes vagy! :) Kép? :)

Még mindig egyben sajna. De legalább már látom a végét, ez az állapot max hétfő délutánig lesz :)

vicger

Tej kérdés:
Tényleg igaz az, hogy a mellek a tejbelöveléskor feszülnek? Nekem már nem olyan iszonyat kemények a melleim, de azért meg van a 80-100 szopásunk. A gyerekorvos ezzel is vígasztalt. Azóta nem ios csüggedek annyit.

Ja a doki a nyomáskor jól tönkrevágta a bordáim, még mindig be van dagadva, de nem borogathatom... nehogy a tejet lehúzza... Hát jó szarul sikerült a plasztikai műtétem - most lett 3 mellem :)

Norma: és mennyit hagyod sírni éjjel a picit? hánytól hányig?

Na jó éjt csajok! Sok alvást mindenkinek!
konkri

Norma,

Nagyon gratulálok neked! Örülök, hogy simán kicsúszott ez a baba. Sok tejcsit és boldogságot kívánok!

Zsu,

köszike. Ezeket olvastam is . Meg kerigyereken látom, hgy mire hogyan reagál. És párom egy nagyon nyugodt ember. Mellette elképzelhetőnek tartom, hogy lesz ilyenre példa. vagy ő nyugtat meg engem. De most is ha énekelek Máténak a pociban meg simizem volt , hogy megnyugodott. Remélem amikor kibújik is kiegyensúlyozott gyermek lesz. Jól esett ez a dícséret. Adott egy kis önbizalmat. Remélem nem csak megfogalmazni tudom szépen ezeket a gondolatokat hanem alkalmazni is.

Szerintem te tuti jó anyuka lehetsz. Csak nem látod kívülről magadat. És így nehéz lehet megítélni magadat. :wink:
Örülök, hogy Panka ilyen jó kislány.

Mindenkinek köszönöm a bíztatást.

Remélem Pandi vagy Csibe lesz a nyertes.v :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Norma gratula neked is. Sajna mi még kínlódunk itt egy páran, de remélem nem sokáig.
Konkri! Maximálisna megértem, hogy mit érzel a rokonlátogatással kapcsolatban. Nálunk mikor Bence született, az apósom itt ült minden este, ráadásul mindíg akkor jött, amikor szoptatás volt, meg fürdetés, és kurvára nem zavartatta magát. Én is ettől parázok, hogy állandóan itt fog ülni valaki, mert én sem szeretném. Annyira elegem van már most, hogy állandóan hívogatnak, hogy mi van, még egyben vagy? Úgyhogy kikapcsoltam a telefont, és eltettem a fiókba, ne zavarjon senki, most már egyedül akakrok lenni egy kicsit. Erre az egyik vendégem hívott ma, mert sajnos ő tudja a férjem számát is, hogy menjek hozzá holnap. Hát nagyon nincs kedvem, de kell a pénz is, meg hát ne makaorm megsérteni sem.
A tejjel kapcsolatban, szeritenm jól csinálod, hogy mindíg akkor adsz, amikor kér, és annyit, amennyit akar.Ha esetleg kevésnek tűnik, akkor érdemes a szopi után kifejni, hátha maradt valami benne, azzal is serkented egy kicsit.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ja amikor Bencét szoptattam, kb.3 hetes lehetett, akkor belázasodtam én is de 39 fölött volt alázam. Felhívtam a gyerekorvost, hogy mit vegyek be, azt mondta csak algopyrint, és nyugodtan szoptassak azzal. Bencének lett egy enyhe hőemelkedése, de semmi más, és lagalább akkor végig aludta az éjszakát. Murphy törvénye, hogy anagyobbik meg végig hányta, nehogy má egy éjjelt aludhattam volna. :)

Kép
Kép
Kép
csibe76

Szép jó reggelt mindenkinek!
Én jól kialudtam magam, asszem hetek óta nem aludtam ilyen jól, pedig olyan szél volt az éjjel. Senki nem szült meg az éjszaka?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
Mi még egyben bár nem sokat aludtam, mert fájt a pocakom biztos a front miatt.
Vendég

Norma gratulálok, nem semmi súllyal született a kislegény. Jó egészséget és sok sok tejcit kívánok.

Lenne egy kérdésem, nektek büfiznek a babáitok. Nem tudom, de az én kislányomnak nem kell büfiznie szinte soha. Szerintetek ez baj? Vagy lehet ezzel kezdeni valamit?

Pandi, Csibe kitartás már nem sok van hátra, bár gondolom már utáljátok ezeket a szavakat olvasni/hallani.

Kép
andi1975

Gratulalunk az uj jovevenyekhez!!!!
A polyabol kimaszik a picurkam,mar nagyfiunak erzi magat,fejecskejet is emelgeti.

Kép

Kép
marcsitita

Lányok bocs, gusztustalan tudom, de tegnap este a frász jött rám: két jó diónyi alvadt micsoda távozott belőlem :shock: Szerintetek :?: :?: :?:
Rendben van, hogy 6 hétig ez-az normális, de sztem ez nem tartozik azok közé... Remélem nem sértett meg valamit a doki, mert szülés után még macerált belülről, pedig a méhlepény szépen egyben kijött, szóval nem értem mi szükség volt rá.

Kép
marina74

Hahó!
Blo: igen, a kontinuum elv szerint az a legjobb a babának ha anyujával is alszik amig igényli. Nálunk nekem nincsen erre igényem, Boti is 4 napos kora óta külön szobában alszik. Nála nem kellett leszabályoznom az éjjeli cicit mert nem volt ennyire lelkes soha, mint a tesó most. Még csak fél12 és most kért 4-edszerre. Sztem egyszerre nem ehet sokat és ezért.

Az első éjjel jól ment, kétszer kapott enni és kb még kétszer kelt fel, és megsimiztem és mondtam, hogy most éjjel van és ilyenkor nem veszem ki, aludjon. Kb 2-3 percet sirt, az sem az az üvöltő-dervis stilus és elaludt.

Vicger: hátha elindul hétfőig, jó lenne!!! az még 24 óra majdnem

Most is szopizik és közben gépelek, nagyon jó ez a rugalmas kendő, tényleg ajánlom mindenkinek.

Kép
Kép
normajeane

Marina: nekem is van ilyen gondom, hogy mióta hazajöttem mintha felerősödött volna a vérzés, bár nekem csak 1 icicipic darabocska jött, a többi folyós, de nem halványpiros. Meg picit fájdogál néha a hasam is , de nem az összehúzódásos, hanem másképp.

Én most kivárok 1-2 napot aztán ha marad ez az sztem nem jó, felhivom a dokimat.

Kép
Kép
normajeane

Szia Csajok!

Fúúú, annyi a téma, hogy nem is tudom melyikre is válaszoljak hirtelenjében!

Először is:
Norma! Hatalmas gratula! Zsombor nagyon szép kis/nagylegény lehet! És igazi férfi, ha már horkol is :lol: Hogy bírta az éjszakát a kiságyban??
Nem semmi, h megúsztad gátmetszés nélkül! Minden elismerésem!

Konkri:
szerintem is jól csinálod tej témában! A cicim már nekem sem feszül annyira, mint az elején, a tejbelövelléskor. És így is van, amikor Marci 130-at is ki tud szopizni belőle. NÉha éjszakánként bedurran, ha Marcikám sokáig nem kel fel enni. Ja, és én is mellszívózom még egy kicsit szopi után. Van amikor tök sok jön még ki, van amikor alig valamennyi.

Rokonlátogatás:
már nekem is tele volt a hócipőm a rokonokkal, barátokkal az elején, mára már csendesült a roham, de volt olyan, h egy nap 2-3 vendég is ott volt. Én tüntetőleg elvonultam mindig szopiztatni, altatni és nem engedtem senkinek feldumálni a gyereket! :x Főleg anyósom hajlamos nálunk is 'felhergelni' Marcit,szopi közben ott tobzódik körülöttünk, és a büfiztetést mindig ő akarja csinálni :( Elég nehéz ezeket a helyzeteket tapintatosan kezelni...

Kilók:
én megmondom őszintén nem mértem magam, nem akarok idegeskedni miatta, így is frusztrál, hogy a hasam még mindig nagy, régi önmagamhoz képes :? Állítólag 4 hónap is eltelhet, amíg az ember visszanyeri eredeti alakját! Én meg még az alá szeretnék menni, főleg nyárra!!

Blongyi: nálunk is egész nap rosszkedvű, nyűgös Marci, ha sírni hagyjuk, erre már rá kellett jönnünk. Ráadásul mi kevésbé bírjuk, ha sír, mint ő! Benne nagyobb a kitartás:))

Andi: nekem sem büfizett Marci sokáig, így sokat fájt a hasa, asszem ettől. Aztán rájöttem, hogy nem várom meg, amíg elalszik a cicin, hanem még akkor, amikor félkómás, vállra teszem és olyankor felébred és jön büfi, többnyire. Nem mindig. A kórházban azt mondta egy csecsemősnővér, h nem kell mindig büfiznie, mert van, hogy nem nyel be annyi levegőt egy evéskor, bár gondolom ez attól is függ, h milyen mohón eszik. Marci pl. nem túl mohó. Cumisüvegből való etetésnél viszont szerintem mindig kell büfiztetni, nem Lafi???

Itt nagyon szomorú idő van :(, éjszaka jól aludtunk, de most, az idő miatt, olyan álmosság van rajtam!
sagi1

Hali!
Érdekes amit írsz Norma, "leszabályozni a cicit"....na, tényleg nem kötekedés, oké.
Nekem ez biztosan azért furi, mert a Vininél Ún. komfort szoptatás volt, vagyis amikor igényelte akkor evett-ivott (cicizett) éjjel-nappal, volt,hogy másfél óránként.
Most is ezt csinálom a Milánnal, csak ugye nem cicivel.
Nekem kettősség van abban amit mondasz, lehet,hogy nem értem és azért. Szóval, ha nappal "rajtad van" akkor éjjel miért nem kaphatja meg uezt? Lehet, hogy bejön , én még nem próbáltam. :oops:
Figyu, az,hogy nem vetted ki éjjel az ágyikóból, az azt jelenti, hogy meg sem etetted? Vagy félre értettem?
Vendég

Sági, cumisüvegnél is az van mint cicinél, mert ha nem nyel levegőt, nem fog büfizni.
Vendég

Szisztok!
Szerintetek ennek az esős szeles időnek nem kellene előcsalogatnia a babákat? Megjegyzem nekem semmi jel nem utal rá, hogy esetleg egy héten belül szülni fogok. Nem is értem. Eddig volt egy csomó jele, hogy nemsokára lesz valam i, most meg semmi. SZerencsére át tudtam tenni a délutáni vendégemet holnap délelőttre, nem kell ebben a mocsok időben sehova mennem.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ezt az éjjeli etetést nemértem, norma, te nem eteted meg éjjel, ha kéri? Mondjuk nagy súlyú, elvileg nem kell neki, de én nem tudnék nem adni neki. Nálunk Bence az elején 2x kelt fel éjjel enni, utána leraktam az ágyába, többnyire vissza is aludt, de volt, hogy előtte nézelődött 5-10 percig, de ne msírt. Sose kapcsoltam éjjel villanyt, és ha nem volt muszály, ne mtettem tisztába sem, így nem ébredt fel teljesen, csak annyira, amíg evett, úgy félkómásan. Nálunk ez bevált.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ily félreérhető voltam?

Szóval: nappal igény szerint cicizik, ma pl kért n7-kor, n9-kor, f10-kor és f12-kor már. Most szunyál, letettem az ágyába.

Éjjel: fürcsi után cici, ágyikóba megy aludni, onnan van neki az éjjel. Innentől (kb fél8) 2x adok neki enni, akárhányszor is nyöszmög. Most éjjel adtam fél12-kor és n4-kor, nem is aludt be rajta gyorsan és szívta rendesen. Ezen túl még kétszer v. 3x ébredt meg, akkor biztosan cicizett volna szivesen, de nem éhség, csak megnyugvás végett. Nappal ezt megadom neki, de éjjel szeretném ha megtanulná, hogy csak éhség/szomjúság esetén ébredjen és amúgy szunya.

Na megyek , nyöszmög.

Kép
Kép
normajeane

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?