Új privát üzeneted érkezett!

Bocsánat, csajok! Kicsit szét vagyok esve....

Gabi! Vegetarianizmusért akkor csesztet majd, ha a baba abba a korba ér, amikor már kaphat húst. A magyar egészségügy még ott tart, hogy hús nélkül bizonyos tápanyagokat nem kaphat meg a gyerek, pedig megkaphat! Fél india vegetáriánus és vegan! Ők élnek és virulnak.
A legtöbb kisgyerek pedig felmérések szerint elutasítja a húst! Azért mert ők tudják, hogy nekik mi a jó.
Akkor miért kéne erőltetni? Ráadásul az én lányom így fejlődött a pocakomban, húsmentesen :)
És onnan tudom, hogy csesztetni fog, mert van egy ilyen kismamája fél éves babával és mondta nekem, hogy lesz egy boxmeccsük a hús miatt :shock:

büngyike

Masi! 1000 ft/ szárítás??? Ez tuti protekciós ;)

büngyike

Sziasztok !

Csak beugrottam elolvasni az esti termést.

Cuki , Ariel : Nektek ez lesz az utolsó pocakos hétvégétek !!!! Használjátok ki minden percét és pihenjétek ki magatokat a nagy találkozás előtt !

Masi : húúúúú, neked is ez az utolsó alkalom ,amikor még 2 számjegyű a hátralévő napok száma a vonalzón !!!!!!!! :P

Ha a CTG tényleg hangos akkor nincs baj, mert Dani hiperérzékenyen reagál a hangokra. Bár legjobban azt szereti ha zenét hallgatok, arra mindig táncol odabent ! :lol:

Büngyi : ezek szerint mégsem Ő a tökéletes védőnő :roll: .
Engem ebben az egész rendszerben egyedül az zavar , hogy egyszer csak nyakunkba szakad valaki ,akinek van egyfajta tapasztalata és világnézete, és 100 évig ahhoz ragaszkodva osztogatja a tanácsait,hogy hogyan is kell nevelni egy gyereket.
Persze ahány védőnő ,gondolom annyi féle vélemény mindenről ,így az anyukák is mindenhol mást hallanak .
( na ezt most jól ideírtam :P )

Apa indul bulizni úgyhogy megyünk aludni.
Szép estét , jó éjszakát Mindenkinek !

Kép
sheepy

nem soká jövök, csak még van egy kis dolgom. sajna a szerződéskötés csúszik, ha minden igaz jövőhét közepe! :wink: addig is tessék szorítani :)
jupííí: ma 36. hét!!!

Kép
tidi

Sziasztok sajok!

Kicsit jobb a hangulatom, össze is szedtem magam. Közben beszéltem még telefonon a szülésznőmmel (Masi! Lövik a fülbevalót!!!!!! )
Én nem bírtam ki, minden lehetséges ismerőst, orvost, helyet felhívtam. Mivel speciális baktérium (streptobol több féle van), a Scheringdokira hagyatkozom, itt a válasza:
Ez egy normál bacima hübvelyben és nem is kell vele foglalkozni, de amikor maga bemegy szülni a kórházba, akkor ezt a leletet kell lobogtatnia ott, és kell szólnia a baci miatt. Akkor maga fog kapni egy antibiotikumot. És ennyi. Ugybnanis ez a baci ritkán de sajnos okoz a babáknak olyan szepszist, amibe belehalhatnak. Kezelni a terhesség alatt nem kell, mert ez mondom normál baktérium. Az sem kell, hogy császározzák, mert akkor is elkaphatja a baba. Tehát a szülésnél antibiotikum kell és ennyi. Minden rendben lesz.

Látom ő is képes olykor melléütni :)

Sheepy! Abban tökéletes, hogy nem pofázik és ezt a dolgot is simán hazugsággal majd megoldom. Ő kényszerítette ki! :twisted:

Na, szép álmokat, már azt hiszem jobban alszom :)

büngyike

Tidi! Még neked: Gratula a 36. héthez :)

büngyike

Büngyike Akkor minden rendben! Tudják mi a teendő és ez a fontos! Örülök!

Masika Valamit én is hallottam név ügyben erről a Ramónáról, kisebbség... Hmmm. Lehet! Én szorgalmaznám az Adina nevet, de az én férjem kategórikus NEM!! válaszát nehéz lesz befolyásolni! :evil: Jó vásárlást holnapra. Az asztalos látom Nálatok is sok gondot okoz! Szerintem teljesennemnormálisak!!!! EZ TUTI!

Tidi GRATULÁLOKK!

Cuki Potyogtatós :lol: :lol: Nekem Anyukám állítja, szerinte jó, hogy meg kell érte szenvedni. Azt mondja így kerek a világ! Anyukám azt hiszem jobban szereti a fájdalmat az átlagnál..... Vagy csak régen volt már. Esetleg kicsit "megfútta a szél"! :lol:

Jó éjt Kismamák, Anyuka! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Még mindig nem vagyunk kész a lakással, de holnap jönnek a testvéremék, vasárnap pedig anyu erősítésnek. már nem bírom.
De: 3 nap múlva megszületik Nikoletta!

Erika
Tamás annyira aranyos! Nagyon szép kisfiú. Örülök, hogy jöttél és a topik első babáját megmutattad nekünk :D :D

Masika
Boldog születésnapot, így utólag is :D

Évi
Gratulálok a párodnak a nyelvvizsgához! Húú, micsoda szépséget kapott Gergő a munkatársaidtól!

Büngyi
Sajnálom a bacit, de szerencsére van megoldás. lehet, hogy írtad, csak nem emlékszem rá, de mi lett a családi kupaktanács eredménye? Jönnek a férjed szülei?
A blogodban a ruha pedig szenzációs volt!

Cukika
Hétfőn akkor szülünk? nem semmi ruhamennyisége van Pankának.
Nagyon vigyázz magadra!

Klára
Nagyon szépen alakul az a pocak!

Bogyo
A 36. héten az én babám 2960 volt. Hétfőn megmondom, hogy 3 hét alatt mennyit nőtt!

Gabi
Hűha, akkor nagy babád lesz, ha máér most 3700g.

Sheepy
A Ctg tök izgi, én mindig a számokat néztem. Háromszor nagyon élénk volt Niki, egyszer végig aludt, csak pici mozgása volt, de nem mondta senki, hogy így ne lenne jó a vizsgálat.
Én viszem magammal a hazahozós cuccot, bár még csak gondolatban van összepakolva.

Adri
A Dominika hova lett? De a Rebeka is szép.
Én is csak az utolsó hetekben vizesedek, reggel arra ébredek, hogy elzsibbadtak az ujjaim, jó kövérek, alig tudom ökölbe zárni. Kipróbáltam, most éjjel is nehéz.

Evu
De szépen összevannak pakolva Vanó ruhái!

Tidi
Szorítok a házügyben. És grat a 36. héthez.

Vicsok, Kalloni
Nagyon ügyik vagytok, hogy így összeszedtétek a tennivalókat, én még nem is gondoltam át, úgyhogy nekem nagy segítség.

Szőrtelenítés: én már hónapok óta nem tudom magamnak megcsinálni, úgyhogy a páromra bízom. Azt kérte, hogy az intim helyeken a szülés után is az ő feladata legyen :shock: :oops:

Nyelvtanulás, spanyol: nekem voltak kubai évfolyamtársaim, jó volt őket hallgatni, de csak olyan szavakat tanítottak meg velünk, amik nincsenek benne a szótárban :oops:

Mindenkit puszilok, de azt hiszem, beájulok az ágyba.

Ariel

Kép
ariel

Még egy kérdést: a tejelválasztást elősegítő tea ivását szerintetek elkezdhetem már most inni? Mert még nem kezdtem el, de az egyik tea dobozán (nem azt vettem meg) azt olvastam, hogy már jóval előtte lehet inni. Nekem nem vagyon nőtt a cicim, félek is, hogy nem tudok majd szoptatni.

Kép
ariel

Remélem mindenki az igazak álmát alussza , de nekem Apa nélkül ez nem szokott sikerülni, anyukámékhoz meg nem volt kedvem átmenni egy éjszakára. :(
viszont már nekem is nagy pocakom vana vonalzón !!!! :lol: :lol: :lol:

Ariel : Remélem így családilag sikerül mindent előkészíteni Niki lányod érkezéséhez , de ha egy-két apróság kimarad, hát istenem ! Majd befejezik nélküled, míg a kórházban lesztek .
Inkább pihenj , és készülj fel az eseményekre, mert utána már nem nagyon lesz rá lehetőség .

Ami a szoptatást illeti , biztos , hogy nem a cicimérettől függ ,hogy mennyire lesz tejed vagy sem :wink: , ugye anyukák ???

Büngyi : örülök,hogy a doki válasza megnyugtatott!!

Na asszem beizzítok valami játékot a gépen mert még mindig nem jön álom a szememre. :roll: , majd napközben alszunk egy nagyot !

Kép
sheepy

JÓ REGGELT MINDENKINEK!!!!!
ARIEL DRUKKOLUNK,DE JÓ NEKED HAMAROSAN LÁTHATOD NIKIT!
A CICIZÉSEN NE AGGÓDJ,NEKEM AZ ELSŐNÉL 105 MELLTARTÓT KELLETT HASZNÁLNOM ,DE TEJEM MÉGSEM VOLT,SZOPTATNI IS CSAK 3 HÉTIG SIKEREDETT,DE PERSZE AZT IS KI KELLETT PÓTOLNI TÁPSZERREL!!!ÚGYHOGY ABSZOLÚT NEM A MÉRETTŐL FÜGG.EGYÉBKÉNT ITTAM A LAKTOHERB TEÁT IS (IGAZ NEM VITTEM TÚZÁSBA,CSAK ISZOGATTAM),DE AZ SEM JÖTT BE.AZT HISZEM ,MOST VEDELNI FOGOM :lol:
Kép

BÜNGY:SZERINTEM NE FOGLALKOZZ AZZAL A BACIVAL,LEBEGTESD A PAPÍRT ,HA BEMÉSZ,AZTÁN HA BÍZOL BENNÜK(MIÉRT NE BÍZNÁL?),AKKOR ŐK ÚGYIS MEGTESZIK AMIT MEGKELL!!!!!

TIDI:SZORÍTUNK A SZERZŐDÉSKÖTÉSHEZ,EGYÉBKÉNT GRAT A 36.HÉTHEZ Kép
MA MÁR 36+1 :lol:

CUKIKA:NEKED IS MÁR CSAK NAPOK VANNAK!!!!!ÉS JÖN PANKA!!!!!DE JÓ!! Kép

MASI:RÁD IS SZÁMÍTUNK,MEG LILICSEKRE IS ,HOGY Ő IS BEINDUL HAMAROSAN,BÁR FRONTOT NEM MONDANAK!!!!DE KI TUDJA?

NA LÉPEK ,KICSIT HOSSZÚRA SIKEREDTEM,KICSIT ÖSSZEPAKOLOK,APA MOST FEKÜDT LE 11-KOR KELTEM,AZTÁN INDULÁS ANYÓSÉKHOZ SZÜRETI FELVONULÁSRA,MAJD ESTE LEHET DOBOK PÁR KÉPET!!! Kép
geosel.klara

JUHÉÉÉÉÉ!!!!!
MA VAGYUNK 35 HETESEK!!!!! Kép
geosel.klara

Szép jó reggelt!

Erika
Nagyon édes a kisfiad!!!!!!! Nem győztem csodálni!

Ariel
Pihenj egy picit, azt kell ilyenkor csinálni. Szerintem elég a teát hétfőn kezdened, nem ezen a két napon múlik! De szerintem előre még ne aggódj a tejcin! Lesz elég!!!!! És várom majd az smt!!!!!!! De jó lesz Neked!!!!!!

Klári
Gratulálok a szép kerek számhoz! És jó mulatást!

Büngyi
Köszi a sok infót és ne aggódj, nem lesz semmi baj! Ugye azt mondtad, hogy jövő szerdán nem tudsz jönni a felkészítőre? A relaxációs cd miatt kérdezem.

Védőnő
Én tegnap voltam védőnőnél, de az enyém táppénzen volt, így egy másik helyettesített, akivel sokkal jobban megtaláltam a közös hangot, sajnálom, hogy nem hozzá tartozom. Eddig 9,5 kg-t híztam, de ha még 250 gr a heti hízás, akkor max. 12 kg-mal számolok, mivel elég jó rákattantam mostanában a csokis dolgokra (pl. Nutella....) Szerintem a magnéziumhiányom miatt (ezer éve nem nézték...) és nem adtak rá semmit, csak néha bedobok egyet-egyet a Béresből.
A margitszigeti séta jól sikerült, de úgy lejártam lábamat, hogy utána csak pihegtem itthon és a hasamban is izomláz volt- már nagyon nehéz a pocim!

Most húzok a piacra, majd boltba, holnap jön egy barátnőm vacsira és megveszem a hozzávalókat. Reszelt túróst is sütök majd és cukkinis lasagne-t. De kell még takarítanom, ágyneműt cserélni, elmenni a kész függönyökért, szóval nem fogok unatkozni. Apamentes hétvégém van, ma zárul neki az íjászszezon. Ha lefoglalom magam, gyorsabban telik, csak már én sem vagyok a égi, a mozgásomat illetően :)

Szép hétvégét mindenkinek!

Évi

> Kép
evarga

JA ÁTVÁLTOZTATTAM AVONÁLZÓM,MEG CSINÁLTAM EGYET A NAGYLÁNYOMNAK IS(CSAK AZÉRT ,HOGY NEKEM IS KIÍRJA MAJD HOGY "ANYÁNAK MÁR NAGY POCAKJA VAN" :wink: :oops:
geosel.klara

Sziasztok!

Jól aludtunk és most már minden rendben :)

Klári! Jók az új vonalzók :) Várjuk a képeket :)
Most már nekem is meghozták a gépemet, lehet hogy működöm valamikor pár fotó erejéig ;)

Évi! Szerintem megyek! A fájdalomcsillapítás érdekel.
Évi, mondd meg milyen lemezt vigyek, cd vagy dvd és viszem szerdán.

Külön császáros "oktatás" nem lesz sajnos, megkérdeztem.... Jánosos csajok! Nálatok volt császárról szó??? (nem csak érintőlegesen)

Ariel! Nagyon izgi :) Meglesz a második topic-baba! Jó, hogy van segítséged! Vigyázz magatokra!

Nálunk még nem tudom mi lesz, mivel a párom elmondta az öregeknek, hogy nem örülök neki, hogy épp mostanra tervezték ezt a felújítást. Nekem kellemetlen, ha idejönnének...
Így megjelent az empátia bennük és úgy néz ki, hogy csak nagyon végső esetben fognak átjönni. Egyelőre nyugi van :)

Adri! Nekem tetszik az Adina, kár, hogy a párodat nem tudod meggyőzni....

Sheepy! Gratulálok a nagy pocakhoz! Nekem ilyen nem lesz kiírva.

Ma suliban vagyok délután, nektek azért teljen kellemesebben ;)

büngyike

Ja, és van egy bejegyzésem a muskotályzsályáról, amit érdemes elolvasni, nekünk szülőpozíciós jógán ajánlották, mint borogatás vajúdásnál!
http://terhessegem.blog.hu/2007/09/22/muskotalyzsalya

büngyike

Jó reggelt mindenki!!

Na elvileg ma már apával alszom!! :) Jobb kicsit a kedvem is!

Én nagyon levagyok maradva ebben a Strepto témában!!Én nem is tudom nálunk néznek e egyáltalán ilyet??Ezt hüvelyi vizsgálattal nézik??Na de majd kiderül!!Szeríntem talán most kedden ugyis megvizsgál a dokim,mert már rég tette :? :) !A méhszáj állapotára is írtó kiváncsi vagyok már!!

Na később még jövök,elmegyek sétálok picit..a boltig!! :) Puszi!!

Missfried
Kép
missfried

Jó reggelt!

Büngyi: én is kb ezeket írtam mint a doki. Még annyit kérdezz meg a kórházban majd, hogy megvárják-e a strepto tenyésztés eredményét a babóknál vagy rögtön elkezdik nekik adni az antibiotikumot?
Köszi a fülbevalós infót, ma szerintem elmegyek venni végre én is.
Császárról nekünk sem mondtak sokat, csak, hogy érzéstelenítés gerincbe, babót megmutatják miután kibújt, apa nem jöhet be, és hogy utánna nem lehet felkellni ha jól emlékszem addig tuti nem amíg hat az Epidurál, de még utánna sem egy pár órát.

Ariel: nagyon irigykedem ám, olyan jó, hogy te már hétfőn babázol!!! Nálunk Lilicsek ugy fest kivárja az okt1-t. Nem nagyon akar kibújni a kis drága! Bár a barátnőm anyukája megjósolta, hogy csak 3.-án fogok szülni. :(
Nálunk a védőnéni azt mondta, hogy csak akkor kell kezdeni inni a teákat, ha magától nem indul be a tejci.

Szárítás: tényleg protekciós, bár pasihoz járok és jóban is vagyunk, én kijelentettem a múltkor, hogy ennél többet nem fizetek egy szárításért Ő meg azt mondta hogy OK. Azóta ehhez tartom magam :wink:

Sheepy: nem szép a párodtól, hogy csak úgy megy bulizni, téged meg otthon hagy. Tegnap az én párocskám is jó későn jött meg, beültek sörözni, mérges is voltam rá, mert nekem kellett felhívni, hogy hol a csudában van. És különben is ne igyon most semmit, mert mi van ha menni kell!!!

Na megyünk vásárolni. majd jelentkezem.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

9nap te jó ég!!!!!!

Kép
masika

Sziasztok !

Sikerült bepótolni az éjszakai nemalvást, de máris túlvagyok egy adag vasaláson .

Gyönyörű idő lesz ma , aki tud menjen ki a szabadba, kell egy kis napfény a pocakokra :P :P !

Klári : jól kifogtátok az időt a szüreti bulira , remélem klasszul fog sikerülni ! Tetszik az új vonalzód is , 5 nap és megjelenik rajta a felirat ! :wink:

Évi : azért pihenj is , és vigyázz magadra így egyedül !
A Margitsziget jól hangzik, legalább annyira mint a nutella ( nyam ,nyam ezer éve nem ettem !!!!!! ) . Lehet,hogy mi is elmegyünk Apával mert délutánra terveztünk egy nagy sétát .

Büngyi : köszi az infót a muskotályzsályáról !

Tényleg Lányok !
Ti hogy álltok a homeopátiás szülés alatti szerekkel ? Én már beszereztem és fogom is használni . Ha jól emlékszem Erika írta le , mire mi való, de azért ha nem baj én is leírom megint ,hátha valakinek kimaradt :
Caulophyllum 5CH ( méhnyakizom tágító hatás , lerövidíti a vajúdást ), és Cimicifuga racemosa 5CH ( hatás ugyanaz , felváltva 1/2 óránként 5 golyócska mindkettőből) .
Császárosoknak a Staphysagria 30CH-t ajánlják de a gátmetszés után is jó, mert javítja a sebgyógyulás folyamatát és fájdalomcsillapító hatású : napi 1-2x5 golyócska.
+ még vérzéscsillapító ,sebgyógyító hatású az Arnica montana 15CH, használata szülés után : napi 2x5 golyócska , valamint a gátmetszés utáni duzzadt , szúróan fájdalmas , jegelésre enyhülő gátsebre az Apis mellifica 30CH : napi 3-4x5 golyócska.

Amúgy viszketésre is találtam valamit , asszem Tidinek van ilyen gondja ??? Priviben szívesen leírom ,mert egy kicsit hosszú lenne.

Masi : ne legyél szomorú , Lilibaba ezek szerint nagyon jól érzi magát odabent és így még neked is jut egy kis idő a pihenésre . Az a 9 -11 nap meg gyorsan elszalad !
Szerencsére a párom alkoholmentes kiruccanáson volt és ez volt hosszú időre az utolsó alkalom az egész estés bulizásra így nem bántam ,hogy elment , bár a telefonommal aludtam hátha szükség lesz rá .
Legközelebb már csak együtt megyünk a baba születése után ,mert már nagyon hiányzik egy jó kis görbe este :P anyukám bevállalta a gyerekfelügyelet és decemberre 2 fél éjszakát is "engedélyezett " , ha minden rendben lesz a babával és lesz tejci ,amit otthon hagyhatok. De ez még úgyis soká lesz , lehet,hogy nem is tudok majd elszakadni az én kis drágámtól !

Mindenkinek további szép napot , megyek főzni !

Kép
sheepy

Csináltam pár mai pocak fotót! :) :)

Kép Kép Kép Kép

Masi, szeríntem ez a 9 nap írtó jól hangzik!! :wink: Főleg az én 37emhez képest! :)

Missfried
Kép
missfried

Kép

Kép

Kép

Na én is dobok pár pocós képet magamról, bár elég vicces képet vágok mindegyiken, nem ér röhögni!!!!!
Ja és az Apás fotón ott a halom vasalatlan is mellettünk. És Lilicsek szobájának ajtó nélküli bejárata is látható!!!

Kép
masika

Ariel: Nem hiszek a súlybecslésben, olyan sokat téved a gép, akár fél kiló +/- is lehet! Majd meglátjuk ha kint lesz! Neked meg már csak 2 nap??? Juj de izgi! Drukkolok ezerrel!!!

Cukika: II. III. lepény nem semmi! Kibírod már féllábon is ezt a pár napot, kitartás! Megy a drukk neked is!

Büngyike: Penicillin kúráról olvastam én is, hogy azt kap a mama és talán a baba is. A védőnő dumáját én nem biztos, hogy végig barnám hallgatni (talán egyszer), utána be sem engedném. Vagy leállítanám, hogy törődjön a saját dolgával. Ha egy gyerek szépen fejlődik, akkor neki nem mindegy mit eszik? Bezzeg a kisebbségnek nem dumálnak, amikor már a 8 hónapos gyereket töltött káposztával etetik, meg forralatlan-higítatlan tehéntejjel itatják...

Masika: Hűha a 9 nap sem semmi! Hátha már a jövő héten kibújik Lili baba!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Hali!

Látom ma nem vagytok valami aktívak, mindenki pihenget?

Mi voltunk a Corában bevásárolni (nem vettem babarucit :D ), utánna pedikűrösnél, és benéztünk a babyplanetbe is. Akartam venni egy váltás takarót+kispárnát, de nem volt csak 6 részes összeállítás, azt meg nem vettem meg. Rendeltek nekem majd kedden mehetek érte.
Holnap vissza kell mennem, mert kaptunk pénzt a barátoktól légzésfigyelőre, nem merték megvenni, inkább ránkbízzák, hogy melyiket választjuk.

Lilibaba egész délután mocorog és édességet követel :roll:
Benyomtam 5 szilvásgombit (bár ez mirelit volt) fahéjas cukorral és fini lekvárral, egy óra múlva 4 szelet vajas-lekváros rozskenyeret kakaóval!! Apa édes volt még hozott a közértből teavajat is. És persze szolidalitásból evett velem folyamatosan.
:D
Nem tudom hová fér belém ez a sok kaja, de Lilibabát mintha ma felhúzták volna megállás nélkül dörömböl és utánna korog a pocim hangosan :roll: Most is, pedig 20 perce ettem. Ez nagyon gáz!!!

szép álmokat mindenkinek, aztán majd aktivizáljátok magatokat!

Kép
masika

Szép estét!

Hulla vagyok így suli után :?

Masika! Nagyon jók a fotók, aranyosak vagytok mindketten (hárman :) ) Az édesség nálunk is pályázott 2 hétig, most mintha alábbhagyott volna az étvágyam :roll:
Tudom, hogy te is ugyanezeket írtad, de több helyről jó hallani :) Igaz, a doki a legfontosabb kérdésre, hogy fertőz-e, arra nem válaszolt! Pedig érdekelne.
Ráadásul az is érdekelne, hogy ha augmentinnel szokták kezelni, akkor az nem okozhat hüvelyi folyást?? Mert ugye az antibiotikumok okoznak....
9 nap... huh, egyre izgalmasabb :)

Missi! Te is csini vagy! Most már lassan én is teszek fel képet, 3 hete nincs normális fotóm, csak az a takargatós-bombanős ;)
Ma már a drágáddal alszol :)

Gabi! Én sem hinném, hogy akkora babád lenne! Tuti elnézték!
A védőnő dumáját semmiség lesz lekezelni a sok hülyéhez képest, aki hetente traktál a vegetarianizmus miatt.
Mindig beleakadok egy idiótába, már lepereg rólam.

Sheepy! Kösz a homeós gyogyókat, majd még előkeresem, mert van valami a tejtermelésre is, és állítólag használ! Majd megkeresem.

Cukika, vigyázz magadra! Pihenj sokat!

Szép éjszakát mindenkinek!

büngyike

,SZOPTATÁS SORÁN AJÁNLOTT HOMEOPÁTIÁS SZEREK

Borax
Javasolt: intenzív tejfolyáskor, ha közben a mellek nagyon fájnak, vagy ha szoptatáskor az ellenoldali mell erős fájdalmát tapasztalja valaki.
Adagolás: Borax D3 vagy C3 3x1 tabletta
Phytolacca
Javasolt: intenzív tejfolyáskor, a mellek nagyon fájnak és csomósak.
Adagolás: Phytolacca D2 vagy C2 3x1 tabletta – ha a tejtermelést el akarjuk apasztani
Phytolacca D4 vagy C4 3x1 tabletta – ha a tejtermelést csak csökkenteni akarjuk
Acidum phosphoricum
Javasolt: ha a tejtermelés azért csökkent, mert túl kimerült vagy fáradt a kismama.
Adagolás: Borax D4 vagy C4 3x1 tabletta
Lac defloratum
Javasolt: ha elnyúlik a tejtermelés megindulása és túl kevés tej termelődik.
Adagolás: Lac defloratum D6 vagy C6 3x1 tabletta
Bryonia
Javasolt: olyan emlőgyulladások szere, ahol az emlők kemények, súlyosak, a fájdalmak fokozódnak a legkisebb mozdulatra is, a betegek csak melltartóban képesek tolerálni a fájdalmakat.
Adagolás: Bryonia D6 vagy C6 3x1 tabletta
Belladonna
Javasolt: ha a gyulladás lüktetéssel jár, valamint jól észlelhető a vöröses színű duzzanat és forróság.
Adagolás: Belladonna D6 vagy C6 3x1 tabletta

büngyike

http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18

Még ennyi a homeopátiáról. Most már tényleg megyek aludni :)

büngyike

Sziasztok !

Ma pihenős napunk volt , Apa kidőlt a tegnapi mulatozástól és csak a közértig merészkedtünk , pedig annyira szép idő volt.
Az ebéd is csak este 7-re let kész - fincsi pulykasült, sültkrumpli és kukorica . :lol:

Anyukám délután elvitte a szőnyegeinket kimosni, mert a kertes házban kint a friss levegőn tudnak száradni a panel helyett így holnapra ki kell a helyükön takarítani .

Lassan megyek is aludni ,mert hullák vagyunk ráadásul délután egy olyan görcs jött rám , hogy csak kapkodtam a levegőt nehogy megszüljek.
Nem tudom nektek milyen érzés szokott lenni , de az eddigi hasfájásaim semmik voltak a maihoz képest.
Be is vettem az utolsó szem magnéziumot pedig hétfő óta nem eszem , de nagyon megijedtem !
Egyszerre fájt a hasam , le akart szakadni a derekam és közben elkapott a hányinger, hogy alig kaptam levegőt , mindezt 10 percen belül 2 x is :shock:
Szerencsére azóta semmi, de ha ilyenek az igazi jóslók ,akkor nem lesz piskóta a szülés !!!

Missi, Masi : Nagyon csinik a pocakos képek!

Masi, nem is vágsz hülye képet , inkább olyan kislányosra vetted a figurát . Jó nagy az ajtó helyén a lyuk , így már értem ,hogy miért nincs még kész !

Missi : Nem fáj a derekad ??????
Jógaórákon mindígy azt magyarázták ,hogy a derekunkat minél egyenesebben tartsuk,úgy hogy a csípőt döntsük előre mert öreg korunkra hátfájósak leszünk , főleg a terhesség alatti rossz tartás miatt. Persze ekkora súlyt nem könnyű kiegyensúlyozni, de belesajdult a képeidbe a hátam .
A párod hazaért ?????

Cuki : remélem kipihened magad holnapra , és ezt a pár napot már fél lábbal is kihúzod !
A vérnyomás miatt ne idegeskedj . Előfordul hogy nem tudják egyből beállítani a megfelelő gyógyszer mellett a megfelelő szintet de lehet,hogy egy hét múlva már nyoma sem lesz ezeknek a problémáknak .

Szép álmokat mindenkinek ! Sziasztok .

Kép
sheepy

Sziasztok!

Lányok, bocsi, hogy nem nagyon tudok jönni...
A szegediekhez az előbb megírtam a szüléstörténetet, légyszi, olvassátok el ott, ha nem baj. Sajna nem nagyon értek ahhoz, hogy kéne ide áthozni, megírni újból meg már nem nagyon van most erőm. De ha elolvassátok ott, majd írok még hozzá dolgokat, ha valami még érdekel benneteket.

Remélem jövő héten már többet tudok írni nektek!

Mindenkinek kitartást! Mi továbbra is jól vagyunk, csak nagyon el vagyok a gyerekekkel...

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gerika, gondolom, hogy el vagy nagyon foglalva, de jo hogy jelentkeztel

homeopatias bogyok: allitolag jok en is mar beszereztem oket

muskotalyzsalyas borogatas : nektek azt meg fogjak csinalni a korhazban ? mert egy baratnom arra eskuszik, hogy az mentette meg a szuleset, de o is otthon szult

fotok : nagyon helyesek vagytok, mindenki szepen gombolyodik.

Ki kell hasznalnunk ezeket a heteket/napokat, mert nem tart sokaig.
Azt hiszem mindenki nagyon varja, hogy a kezeben foghassa kis manojat, de azert en elveztem is ezt a terhesseget nagyon, es el is kell tudni engedni, mert mar nagyon hozzaszoktam - olyan mintha evek ota terhes lennek :)
Ertitek, hogy mit irok, vagy hulyeseg ?
szoval , magyaran nekem meg kell ez a kis ido, hogy lelkileg felkeszuljek, amugy meg el nem tudom kepzelni a mai napig, hogy gyerekunk lesz. Nektek mar leesett a tantusz ?

shep, valoszinuleg ezek mar kontrakciok voltak...orulok, hogy jobban vagy mar
bogyogyorgyi

Erika :) :)
ha lesz idod, akkor leirod reszletesen, hogy hogy elted meg a szulest ? szep elmeny volt ?olyan volt mint amit elkepzeltel ?
nagyon remelem !!!
vagy ez is a szegediben van ? no mindjart bekukkantok oda....
bogyogyorgyi

Sziasztok !

Sziasztok!

Egyenlőre csak Erika szüléstörténetét másoltam át a szegedi tpoikból , hátha valaki nehezen találná meg ( én 10 percig kerestem :P )

íme:
[quote]
írta:
A szüléstörténet röviden:

Szombaton este 7 körül , éreztem egy halk pukkanást, de még egy darabig nem történt semmi. Gondolkodtam is, hogy ez most a magzatburok lehet-e, vagy sem. De aztán pár perc múlva el kezdtt folyni a magzatvíz. Hú, először kicsit megijedtem, még a lábam is elkezdett remegni...Aztán elfogott egyfajta nyugalom. Csak azon aggódtam, vajon mikor és milyen erős fájások törnek majd ezután rám. De nem siettek a fájások jönni, éppen csak éreztem, hogy valami elindult.
Letusoltam, hajat mostam(nagyon nem siettem, mert tudtam, hogy a baba feje már lent van), aztán a páromnak még elmondtam, mit hozzon majd be a babának stb...
Aztán írtam nektek is, és elindultunk be Szegedre. Még ott sem siettem, bementünk a csomagomért, ami még a régi lakásban volt. Majd leültünk a gyerekklinika előtt a padokra, vártam, hogy jöjjenek már erősebb fájások is, mert nem akartam túl hamar bemenni.
Aztán csak bementünk, kb 10 óra volt már, attól tartottam, ha még sokat várok, esetleg lecsesznek, hogy miért ilyen későn megyek be...
Kiderült, hogy épp a Papp Éva dokinő van ügyeletben, akinek átadott az Emőke.
Megvizsgált, hát, nem volt kellemes, kiderült, hogy még mindig csak 2 centire vagyok tágulva, már kedd este is így volt, mikor Emőke vizsgált.
Mondta, hogy éjfélig várnak, hogy erősödjenek a fájások, aztán oxitocint kötnek be a korai burokrepedés miatt...
Hát kicsit lesúlytott ez a hír. Eléggé megrémültem, hallottam már, hogy az oxtocin túl erős fájásokat okozhat, így aztán megkérdeztem az EDÁt is, én , aki mindig ellene volt.
Végül is éjfél körül, bekötötték tényleg az oxitocint, én ugyan éreztem, hogy erőpsödnek a fájások, de ez nem volt elég...
Szerencsére csak nagyon lassan folyt. Ekkor már 2-3 percenként jöttek, ha sétáltam, márpedig sétáltam, ha csak lehetett, ezt megfogadtam előre. Aztán feltették megint a CTG-t, hogy nézzék , milyenek a fájások, persze ha lefeküdtem, csak 6 percesek lettek...Újra növelték az adagot, előtte megvizsgáltak, "már" 3-4 cm volt a méhszáj. Ez eléggé elkeserített, én eddig ált. 6 cm-es cervixel jöttem be a gyerekekkel, és nem fájtak így...Gondoltam, jól nézünk ki, ha ez így folytatódik, hogy fogom bírni...
Minden egyes fájásnál vagy sétáltam, vagy ha épp leültem, felkeltem, úgy elviselhetőbbek voltak. Közben a férjem minden fájásnál masszírozta a derekamat, hát ez életmentő volt... Smile
Egyre erősödtek a fájások és arra gondoltam , megkérdezem már azt az EDÁt , hogy akkor kérném, nem akarok így szenvedni sokáig, úgy éreztem , nem bírom már ezt tovább...
A szülésznő nem nagyon akarta az EDÁt, éreztem, felajánlotta a kéjgázt, odamentünk az ágyamhoz, és mutatta, hogy hogy kell szívni...Én meg csalódott voltam, arra gondoltam, miért nem adják már az EDÁt most rögtön, mit húzzák az időt. A gázt nem sikerült eléggé megszívnom, ezzel ökörködtem egy ideig, én már igazán nem akartam, a szülésznő erőltette picit, próbált segíteni...Én úgy éreztem, hogy a férjem hátmasszázsa jobb nekem. Arra akartam figyelni. Közben vettem össze -vissza a levegőt, ahogy jól esett, persze azt sem így kellett volna...Kérdezte a szülésznő, hogy érzek-e tolófájást, és én még nem éreztem egyértelműen, csak annyit, hogy mintha lejjebb jött volna mégjobban a babuci. A következő fájásnál már egyértelműen éreztem és már szinte nyomtam is, eszem ágában sem volt visszatartani. Pedig azt sem tudtuk, hol tart a tágulás, nem sokkal korábban még 4 cm volt. ...így a szülésznőm mondta, hogy még tartsam vissza...hát nem ment.És mindez oldalt fekve az ágyon, merthogy én csak gázt szívni feküdtem még fel. Nagy nehezen rávettek, hogy forduljak a hátamra, nem volt könnyű, mert akkor le kellett mondanom a férjem megvátó masszázsáról...Basszus tisztára kétségbe voltam esve. Elképesztő hisztisnek éreztem magam akkor... Smile Aztán rávettem magam, hogy akkor majd szorongatom a kezeit...Közben jöttek a fájások, megvizsgált a szülésznő, mondta , hogy jön már a fej, nyomtam párat, jött egy ilyen égő érzés, aztán kibújt a fej, majd újabb erőgyűjtés( és párom segítségével, aki szinte velem együtt nyomott Smile )megszületett a válla is aztán az egész gyerek....Olyan jó volt érezni, hogy túl vagyok a szülésen, megszületett végre...és hallani a sírását...Mennyei volt...

Hát ennyi, utána persze még varrtak stb, kicsit aggódtam, vajon milyen lesz a súlya, mérete, de teljesen megnyugtató volt.

Gyerekek nagyon változóan fogadták. A nagy mindig jön, nézi, felveszi, a középső sokat még nem foglalkozik vele(Dani), Benedek meg sírt, mikor látta, hogy szopizik Tamás...El akarta húzni a fejét...de mára már megváltozott, símogatja, meg ma adott neki egy puszit is...

Hát ennyi, most megyek feküdni. Sajna nem ígérhetem, hogy túl sűrűn jövök, nem unatkozom... Smile

Jó éjt!

Erika
:P

Kép
sheepy

shepy :) koszi, hogy megkerested
era :) koszi, hogy leirtad
orulok, hogy hagytak nagyjabol azt tenni, ami jol esett es hogy nem kellett egy asztalra felfekudnod mar az elejen. a masszazs hogy ennnyit segit ? jo tudni ! es azt vmi olajjal csinalta a ferjed ? gatmasszazst is csinalt ? allitolag az is egyhiti a fajdalmat
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Sheepy, köszi. :)

Bogyo, nem olajjal csinálta, csak úgy ruhán keresztül. A szülésznő mondta, meg én is olvastam egy könyvben, hogy ez segít. Tényleg nagyon jó volt. Az ágyékcsigolyák magasságában, kb egy 10 cm-es hosszon, fel-le , de jó erősen nyomva, nem túl gyorsan, legalább is nekem akkor így volt jó. Ha nem úgy csinálta, ahogy nekem jól esett, akkor a kezét megfogtam és megmutattam, hogy hol és milyen gyorsan csinálja. Nagyon hálás vagyok ezért neki. Eddig egyik szülésemnél sem csináltuk korábban így, kár.
Az volt rossz, hogy siettették az egészet. Úgy éreztem, hogy felesleges az oxitocin, mert már elindult a folyamat. Meg kaptam antibiotikumot is, meg valami méhszájlazító injekciót 4 cm-nél. Csak ezt tegnap kifelejtettem.
Ágiról mi újság? Tudsz otthon szülni azért?

Büngyi, láttam neked is gond lesz a vegás étkezés a gyereknél. Én már 12 éve vívom a magam kis csatáját ezzel kapcsolatban. Annyit elértem már, hogy egy éves korig nem engedek neki adni húst, utána próbálkoznak a nagyszülők, ha akarom, ha nem.

Ariel, neked holnap lesz a császár?

Cuki, veled mizu, holnap lesz 24.-e?

Majd megpróbálok valamelyest visszaolvasni jövő héten.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Jó reggelt!

Hú tegnap 3 filmet is megnéztünk apával, jó későn feküdtünk le, és nemrég kelltünk.

Bogyo: masszázs ilyenkor a papák derékmasszázst csinálhatnak, ezt nálunk emondták a felkészítőn, és azt is hogy tényleg jót tesz a kismamáknak.

A héten rám is rámtört az érzés, hogy uram atyám nemsokára itt lesz egy apróság és egész nap nekem kell vele foglalkoznom, és ellátnom. Nem hagyhatom csak úgy ott és mehetek el bárhová (nem olyan mint mikor a tesóim kicsik voltak, ha volt kedvem foglalkozni velük akkor tologattam őket ha nem akkor anyuval voltak)
Kicsit ijesztő de azért már nagyon várom. Tegnap apa megjegyezte, hogy néhány nap és nekünk is fel kell nőni, mert akkor leszünk igazán felnőttek ha valakiről gondoskodnunk kell. És tényleg igaza van! :D

Sheepy: Köszi hogy bemásoltad a szüléstörténetet!
Erika: neked köszönjük, hogy leírtad!

Tegnap Lilibaba hajnal 1-ig mocorgott és délután 5kor kezdte, még Apa keze sem nyugtatta meg, nem tudom mi volt vele, de egyfolytában ficánkolt, és akkorákat rugott, mint még soha!

Kép
masika

Masi, ez olyan hihetetlen nem, hogy lassan itt a nagy nap ! nagyon izgalmas...

Era, ez a sz*r a korhazban, hogy a szules elsosorban a dokikrol szol, hogy ok sietnek , nekik kell az oxitocin, mert mar menne haza stb/ agyra fektetes, hogy nehogy le kelljen hajolnia...de orulok, hogy azert igy is szep elmeny volt. ugye ? a tobbi szuleshez kepest ez miben volt mas / jobb...stb ?
Jo, hogy a nagy fiad mar ilyen kedves a Tomival. majd a tobbiek is belejonnek !
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Gerika: Nagyon aranyos a kis Tamás, olyan szép kisbaba! :lol: Még egyszer nagy-nagy gratula hozzá!
Megkérdezhetem , hogy ki volt a szülésznőd? Fogadott volt?

Ariel: Te már holnap babázol... :lol: Nagyon drukkolok neked, és sok pozitív energiát küldök! Várom a híreket! :lol:

Cuki: Te is mindjárt babázol! Neked is drukkolok!

Büngyi: Sajnálom a streptot :cry: , én majd csütörtökön tudom meg az eredményt!
Szorítok, hogy a nyugi megmaradjon (anyósodék minnél kevesebbet aludjanak ott)!
Köszi az infokat! A homeosat el is mentettem!

Cuki, Evu: Nagyon sok szép ruhácskátok van!

Evu: Hát gyomorsavilag visszaestem, ha van új tipped, akkor ne kímélj! :lol:

Tidi: Drukkolok a házhoz!

Klára: Jók az új vonalzók, édes a lányod! :lol:

Missi: Most már biztos apázol... :lol:
Jók a pocakfotók! :lol:

Masi: Már csak 8 nap... :lol: Nagyon szorítok neked is! :lol:
Szépek vagytok a képeken! :lol:
Nekem is sokszor jut eszembe, hogy már csak egy kevés idő, és minden megváltozik (még jobban)! Egy kicsit félek tőle... :lol:

Sheppy: Neked is köszi a homeos infokat! Már van amit szedek (biztos ami biztos alapon), a többit meg holnap készülök beszerezni! :lol:

Gabi: Nálam idáig egyszer volt a védőnő, megkávézott, szétnézett, beszéltünk pár szót, majd távozott! érkrzése előtt kb. 1/2 órával szólt... Ugyanez jutott eszembe, hogy vajon ezt a kisebbséggel is így csinálja? Oda is kimegy kávézni és beszélgetni?

Bogyogyorgyi: Hát azt hiszem értelek, az elszakadással kapcsolatban! Sokszor nyavajgok meg szenvedek itt össze-vissza, de nagyon fog hiányozni a pocakom... Még a nagy bordarugások is! :lol: Persze, jó lesz az is, ha már itt lesz, de nekem így is olyan jó... :lol:

Tegnap és tegnapelőtt nagyon aktív volt a babóca, most meg pihen egész nap... :lol: Tegnap nagyon sokat fájt a hasam is, de nem volt vészes... Nekem ezek a nagy görcsök még eddig kimaradtak (nem mintha hiányozna)...

Na, megint jó hosszú voltam, úgyhogy el is dugulok! További kellemes hétvégét mindenkinek!
Vendég

Hii!!

Igen,megjött apa!! :) :) Este 10kor!Jó hogy itthon van!!

A derekam nem nagyon szokott fájni!Ezen meg is lepődöm,mert tudom h elég rosszul tartom magam,bár én ugy látom hogy ez a terhesség alatt most nem olyan szembetűnő!!Lehet h akaratlanul is kihuzom magam a "kiegyenlitődés"miatt!! :) :) Lehet hogy ez nem látszik a képeken... :wink: :wink:

Remélem mindenki jol van,megyek is!!Puszi!!

Missfried
Kép
missfried

35.hét!!Bár hivatalosan csak holnap töltjük be!Mert ugye a vonalzok "csalnak"valamiért nálam 1 napot... :) :)

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok lányok!

Köszönöm szépen a kedves szavakat és a megynyugtatást is a szopizással kapcsolatban.

Tegnap éjfélig voltak itt a tesómék segíteni, de ma már nem csinálok semmit, csak pihenek, olvasgatok, hogy friss legyek Niki érkezésére.

Erika
Jó volt olvasni a születéstörténetet, örülök, hogy ilyen realistán leírtad :D Babázzál csak nyugodtan, és gyere amikor tudsz :D

Masika
Szerintem nagyon aranyos vagy a fotókon :D
Lilicsek pedig egyszer csak megérkezik majd, most kihasználja az utolsó pillanatokat is, mert ahogy az egyik UH-s dokinő mindta, anya hasában a legszabadabb, mert nem férhetünk hozzá :D

Bogyo
Én még most se készültem fel arra, hogy gondoskodnom kell valakiről, és felelősséggel tartozom az életéért sok-sok időn keresztül. Nekem ez egy nagyon új és idegen érzés, attól függetlenül, hogy már most imádom kicsi Nicsit, magamra is kíváncsi vagyok, hogy fogom megoldani, feldolgozni ezt az új helyzetet.

Sheepy
Köszi, hogy megkerested Erika születéstörténetét.
Jól vagy? Nem hangzott túl jól a tegnapi görcs, főleg, hogy így megijedtél tőle.

Zita
Nekem is voltak olyan napjaim, hogy babóca egész nap mozgott, aztán másnap szinte semmi. Kell nekik is egy kis pihi.

Cukika
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy holnap mi lesz Veletek!

Büngyi
Örülök, hogy sértődés nélkül meg tudjátok beszélni a dolgokat a szülőkkel.
A császáros szülésről majd írok, de amit mondtak nekem előre, az egyáltalán nem vészes, aztán meglátjuk, az élet mit produkál.

Klári
Gratulálok a betöltött 35. héthez. Szépek a vonalzóid is, olyan huncutul néz a nagylányod!

Évi
Jó apamentes hétvégét! Nagyon aktív vagy, de nem kell mostmár rohanni, csak szépen, kényelmesen.
Küldöm majd az sms-t holnap.

Ezeket a homeós bogyókat hol veszitek meg? Gyógyszertárban? Recept nélküliek?

Puszi mindenkinek

Ariel

Nikoletta Réka 1 nap múlva megszületik.

Kép
ariel

Ariel, akkor Te holnap szulsz ???
jajj de izgalmas es melyik korhazban ? Gondolom mar mindennel ossze vagy keszulve. Miert kell neked homeopatias bogyo, ha csaszarral szulsz ? bar biztos van olyan, ami segiti a varratok gyogyulasat...
hany napot leszel korhazban ?
nagyon drukkolunk es gondolunk ratok

missi, de jo h megjott az embered, igy mar este is jobban fogsz aludni

zsozi, azt mondod hogy ma csendesebb a gyerek, ha meg nem telt el a nap ! garantalom, hogy majd este 8 kor belehuz :) Vicces amit irtal a vedono+kavezas...nem tudom, hogy hogy van ez. Azon tul, hogy a vedono adja be az oltasokat es kiadja a kiskonyvet, en meg nem jottem ra, hogy mit is csinal, de gondolom ez azoknak szamit, akik nem hallottak meg arrol, hogy terhesen ne igyunk alkaholt es ne drogozzunk. Mert nekem kb ezt mondta az elejen :)
Kulonben az lenne a jo, ha a vedono utalna be laborra, csinalna az uh-t es ha gond van, akkor kuldene orvoshoz. De hat akkor hogy repulne alkalmankent az 5-10 ft a doki zsebebe ?

Halapenz : Ti mennyit fogtok szules utan adni ? Ha adtok egyaltalan....kivancsi vagyok a velemenyekre.
En ugy hallom, hogy mostansag 50 - 80 ft a szules "tarifaja" a doki fele. (10- 20 e kb a szulesznonek, pedig o all ott tobbet...)
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Erika! Nagyon örülök, hogy ilyen "gyorsan" meglett Tamás :) Bár nekünk azt mondták felkészítőn, hogy ha elindul a magzatvíz, akkor ne menjünk még hajat mosni :lol:
Kéjgázt én nem próbálnék ki....

Bogyó! A kórházban bármit kipróbálhatsz! Borogathatod magad muskotályzsálya-olajjal, masszírozhatnak (jógán megmutatták hol kell, ahogy már előttem is leírták! )
Nálunk a szülésznő a gátmasszázs-olajat is megkérte, hogy vigyem be, majd maszíroz vele. Szóval nyitottak mindenre. Az Istvánban nagyon sokféleképpen szülhetsz, semmiben nem korlátoznak.

Zita! Jófej a védőnőd :) Az enyém soha semmit nem fogad el.

Sheepy! Igazad van a tartással kapcsolatban, nekünk is ezt mondták. Fontos a tartás.

Missi! Örülök, hogy már nem vagy egyedül :) Hamar eltelt, ugye?

Ariel! Szurkolok nektek holnap :)
Tegnap találtam a homeós gyogyók között, császárosoknak valót is, remélem nem késő még:

LEHETÕSÉGEK A CSÁSZÁRMETSZÉS SZÖVÕDMÉNYEINEK CSÖKKENTÉSÉRE

Mûtét elõtt:

* szorongás oldására:

GELSEMIUM C -3o (napokkal a mûtét elõtt és elõzõ este 1-1 adag)
általános gyengeség-érzés, remegés, hasmenés, hyperventillatio

IGNATIA C - 15 (esténként 1 adag)
ingerlékenység, zárkózottság, sóhajtozás, "gombóc-érzés"

ACONITUM C - 3o (mûtét elõestéjén és reggelén)
halálfélelem, rögeszmék

* vérzékenység csökkentésére:

ARNICA C - 9 (naponta 1 adag, mûtét elõtt és után egy hétig)
C - 3o (mûtét elõtt egyszer, utána 2x)

PHOSPHORUS C - 9 (mûtét elõestéjén és reggelén 1-1 adag)

* trombózis-, embólia-, alvadási zavar profilaxis:

LACHESIS C - 7 (esténként lo napig) varicositas, toxaemia (hypertonia)

CROTALUS C - 3o (3 - 4 adag)

Mûtét után:

* seb-fájdalom csillapításra:

STAPHYSAGRIA C -7
BELLIS PERENNIS C - 7 (napi 2 adag egy hétig)

* lumbal-anaesthesiát követõ fejfájás csillapítása:

ARNICA-HYPERICUM-HELLEBORUS C -3o (3-4 adag)

* paralitikus ileus megelõzésére: OPIUM C - 3o (2-3 adag)

kezelésére: C - 7 (10-30-60 percenként egy adag)

* keloid megelõzésére: GRAPHITES C - 7 (napi 2 adag hat hétig)

A homeopátiás gyógyszer adagolásának általános szabályai:

* magas potencia (D - 3o-2oo, C - 3o-2oo): max. 3-4 adag a jelzett idõközönként
* alacsony potencia (D - 4-12, C - 5-1o), vagy komplex készítmény:

vajúdás közben: 15 - 30 percenként
máskor: 3 - 4 alkalommal naponta

Ezek recept nélkül kaphatók, mivel nagyrészt gyógynövényekből készülnek. Ja, és patikában!

Szép délutánt nektek!

büngyike

HALI !CSAK GYORSAN PÁR KÉP: Kép Kép
geosel.klara

hali!

Shoppingoltam egész nap. Voltunk a Westendbe, vettünk Lilicseknek fülbevalót, és Lilicsek anyukájának két új cipőt a gyűjteményébe!!!! :D
Plussz kaptam egy szép kulcstartót svarowski kövekkel és playboy nyuszival apától a szülinapomra még.
Szóval ma kaptam egy csomó mindent.

Légzésfigyelőt csak holnap tudom megvenni, ma zárva volt a Babyplanat.

Jaj Ariel! Úgy irigyellek, holnap már babázol, mikor lesz a nagy esemény? Tessék minket értesíteni.

Hálapénz: én a dokinak 60-t gondoltam, a többit pedig meglátom hogy állnak hozzám a kórházban. Végül nem lett fogadott szülésznőm, így ha nagyon segítőkész lesz akkor 20-t adok ha nem akkor lehet, hogy semmit.

Missi: akkor este már apával aludtál :D

na lépek csinálok egy kis kaját aztán megyünk sétálni egy kicsit.
Hűű Klári neked is jó nagy pocod van már! és a kislányod nagyon aranyos!!

Kép
masika

Masi akkor jot vasaroltatok ! hogy erzed magad ? erzed, hogy kozeledik a szules vagy meg semmi? koszi a megosztott infot a halapenzrol

Klara jok a kepek, a kislanyod a szep nepviseletben ? ilyet mar alig latni manapsag - pedig milyen jol nez ki. ti tervezitek, hogy adtok penzt a szulesre meg plussz ?

Bungy, akkor ez tok jo, hogy az Istvanban lehet ezt csinalni. te mennyit adsz a dokinak ? mekkora homeos leiras, kosziii
bogyogyorgyi

Sziasztok, én egy húsz éves kismama vagyok. Gondolom sokan fiatalnak tartotok ahhoz, hogy anya legyek, bár szerintem nem olyan vészes a korom - ahogy észrevettem, sokan 16-17 évesen szülnek, őket én sem tartom felkészültnek -, úgy érzem, képes vagyok felnevelni a kisfiamat. Számomra nagyobb gondot jelent az, hogy már terhesen is tudom, hogy egyedülálló szülő leszek. Illetve vagyok. A baba vér szerinti apja szerint ez csak az én hibám, mert én nem voltam hajlandó alkalmazkodni az ő elvárásaihoz. Mindegy, ezt most nem részletezném. Biztosan jó lenne egyszer társat találni, de erre nincs sok esélyem. Próbálok úgy boldogulni, ahogy tudok, mindent megteszek azért, hogy a helyzetünk minél jobb legyen, pl. sajnos nincs még érettségim sem, ezért beiratkoztam levelezős gimnáziumba, hogy a visszalévő két osztályt elvégezzem. Talán így, hogy nem dolgozom, mégiscsak könnyebb lesz elvégezni, mert munka mellett is megpróbáltam, de úgy nem nagyon ment. Jövő szeptemberben megpróbálok beiratkozni egy fodrász-tanfolyamra, hogy legyen szakmám. Szeretnék továbbtanulni főiskolán, de addig is élnem kell valamiből, és ha szakmám lesz, talán könnyebb lesz. Szóval tényleg próbálkozom. Csak az zavar, hogy én úgy érzem, az emberek lenéznek a helyzetem miatt. Lehet, hogy nem, fogalmam sincs. Csak hát igaz, hogy sok az egyedülálló szülő, de azért terhesen általában még mindenki mellett ott van az apuka, vagy ilyesmi.
Nagyon szeretnék megismerkedni olyanokkal, akik hasonló helyzetben vannak, egyedülálló kismamák vagy anyák, főként olyanok, akik szintén elég fiatalok. Légyszi írjatok, ha van kedvetek: pollypolly@freemail.hu Köszi!
Vendég

csigusz, le a kapalappal batorsagodert, nagyon teszik, hogy ilyen konkret elkepzeleseid vannak a jovore, remelem minden ugy alakul, ahogy szeretned. Szuleid / barataid tamogatnak ? Lesz vmilyen segitseged a szules utani idore ?
kivanok szep terhesseget es egy egeszseges kisfiut !
bogyogyorgyi

Masika!

Gratulálok az ajándékaidhoz :) Biztos szép cipellőket kaptál!

Klári! Nagyon édes a lányod népviseletben! Volt valami alkalom, amire beöltözött?

Bogyó! Igen, az Istvánban sok mindenre van lehetőség. Hallottam olyat, hogy zenét, gyertyát vittek be magukkal a csajok. Ezekre még rákérdezek a szülésznőmtől, hogy mi a megengedett, mert ilyen apróságokkal jó kis hangulatot lehet varázsolni és máris kellemesebb a légkör. De az István szülőszobái amúgyis nagyon barátságosak!
Én 30-at adok a szülésznőmnek és a dokin még gondolkodom, talán 80-at.
Aki veled lesz mennyit kér egy szülés levezetéséért?

büngyike

Csiguszka!

Csak becsülni tudlak, amiért ebben a helyzetben felvállaltad a kisbabát! Nagyon sok gyáva csaj van, akinek becsúszik huszonévesen és elveteti. Szóval, le a kalappal!
Sok egészséget és kitartást!

büngyike

Sziasztok !

Végeztünk az ablakpucolással , függönyök fele kimosva, kivasalva, a másik fele holnapra marad.

Most dög fáradt vagyok, de jó érzés hogy tisztaság van , és friss vasalt függöny lóg az ablakon.
Persze ebéd sehol , csak tegnapról maradt húsleves, főzni nem volt idő, most meg már késő.
Apa kérte hogy süssek neki sós sütit a leves mellé ,cserébe rendel nekem valami finomat a szemközti pizzériából.
Estig meg csak punnyadás lesz a tv előtt , mert holnap folytatjuk a pakolást és reggel megint fájt a hasam , meg Dani is jobban szereti ,ha nem ugrál a mamája egyfojtában .

Missi : Klassz ,hogy végre nem kell egyedül töltened a napot!!

Örülök ,hogy a hátad / derekad nem fáj - nem akartalak piszkálni evvel a dologgal , bocsi, csak tényleg nem árt odafigyelni.

Klári : Nagyon csini a kislányod ebben a ruhában!!!! A mosolygós képek alapján jól sikerült a tegnapi szüreti mulatság :P

"hálapénz" : most jutott csak eszembe, hogy hiába van fogadott szülésznő ,akit megbeszélés szerint ki fogok fizetni, lde a dokinak is kéne adni valamit ???? !!!!!!
Persze nem arról van szó, hogy zsugori lennék, csak ugye én ügyeletes dokinál szülök, és lehet,hogy csak 5 percig lesz ott a szülőszobán , meg valahogy ez teljesen kiment a fejemből,hogy vele mi lesz.
Elképzelésem sincs ,hogy ilyenkor mennyit illene fizetni.
Meg ,hogy mikor ?
Lehet,hogy majd akkor adok pénzt, ha vissza megyek hozzá a 6 hetes kontrollra
Szerintetek ?????

Ariel :
Hűű de izgi , a mai lesz az utolsó éjszakád Niki nélkül !!
Remélem azért viszonylag nyugodtan telik az idő holnapig :P és tényleg csak olvasgatsz és pihensz .
A holnapi naphoz sok sikert kívánok és a korházban töltött időre
rengeteg energiát , gyors regenerálódást és sok tejcit a leányzónak " varázsteák " nélkül is :wink: !!!!
Mi meg csak várjuk a beszámolót is és persze fotókat is , majd ha tudsz megint jönni .

Lassan itt a spagettim, további szép napot és vigyázzatok magatokra !

Kép
sheepy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?