Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és Rana, döbb lányaid tudása előtt! Az enyémek nem tudnak ennyi mindent passzívan, pedig azért idősebbek. Nem vagytok semmik!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Tigriske!
Nagyon szépek a lányok!

törpi!
Végül mind mentünk, nem is bántuk meg. Csináltak idén Lurkó Ligetet, gyerkőcök nagyon élvezték (most van a virágkarnevál, egész hetes program).
vovanda

Vanda,örülök,hogy jól sikerült a program...képeket!!! :D

Törpi,és az NG-n ment egy időben a "házköltöztetők" című műsor is :lol: Ha csak a környék nem az igazi,viszik a házad,ahova mondod :lol:

Jó éjt lányok!
Vendég

Cukik a lányok és vigyori Balázs is :D

TKata: nagyon sajnálom Jázmint :( Remléem nem lesz gond a vesével! Gondolok rátok!

Timi: már nagyon nagyon barátkozom a fogyókúra gondolatával. Most varrogatok, és aztán szerintem kezdhetjük. Kicsit már kezdtem tornázni, de a varrogatás miatt ez most abba maradt (no csak kb 5 napot tornáztam) Mindenesetre az kiderült számomra, hogy heti 2 tornát tudok beiktatni a programomba, azt is sokszor megszakítva. Ez pedig ez a torna volna, ebből is a C változat:
http://barbara-dvd.blogspot.com/2008/03/cindy-crawford-j-dimenzi.html
:( A kaja megvonást is igen el kellene kezdeni, vagyis figyelni, hogy ne zabáljak már... Meg ne egyek felesleges kalóriát. Mennyi idő, míg felkészülsz rá lelkileg? Adj meg te időpontot!!! Szeretnék úgy 8 kilótól megszabadulni!

Kata
labkat

Nyulasz:(bár nem nekem) jó is lenne az a házköltöztetés! Már ma csomagolnék, hely lenne a mama kertjében! :wink:

Labkat: írtam privit!

Lányaim egész szép mennyiséget csócsálnak el kifliből! :shock: Így vacsorára csak 1 joghurt csúszik le a kifli után. És amin nagyon meglepődtem: főztem a kajájukat és mielőtt pépesítettem volna vettem ki egy keveset, amit csak villával törtem össze. Szépen ették és nem volt fuldoklás. Utána meg a pépeset nem nagyon akarták enni és a darabos csak kóstoló mennyiség volt, úgyhogy ezentúl csak villával töröm a kaját, bár tény, hogy így jóval tovább tart az evés, mert ugye rágni kell, de nagyon ügyesek az ínyükkel. 1 hete még öklendeztek. :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Kata!
Én napi 20 percet nyomok. Na nem most, amikor mind a három itthon van, de általában igen. Ha kicsit belerázódtál, érdemes megpróbálni a napi mozgást. Rubint Rékának van két olyan dvd-je, ami 5ször 20 perc, izomcsoportokra bontva. Amikor a hasizmos részt először megcsináltam, zta hittem, betojok. :D Kőkemény, de nagyon hatásos.
vovanda

Köszönjük szépen! A csajok tényleg hatalmasak már. A babakocsi ikerkapoccsal nem az igazi, mert kicsit bizonytalan, de aszfalton elmegy. Visszaadják a pénzt, de most kaptunk egy olyan ígéretet miszerint hétfőn a gyár elküldi az angol cégnek a kocsit és ők postázzák nekünk. Hát remélem, hogy meglesz.
Én is alig várom ,hogy eljátszanak egymással, már most is sokszor tündériek. Zita pl rendszeresen Kata kezét eszegeti.

Kép
tigriske1978

VAnda: kissé csalódtam RR-ban a vacsoracsata vagy mi után, valahogy ezrét is hagytam abba az ő tornáit. Meg van egyébként minden 20 perces dvd-je. :roll: Majd meglátom. Anno Cindyvel is jól tudtam fogyni, és ez a kis torna bele fér az időmbe, talán 3szor is egy héten. A semmi mozgáshoz képest az is valami, és már egyszer fogytam ettől. Na és némi étrend módosítástól :wink: De kösz a tanácsot!

Zsófi: ha van kedved csatlakozz. Terveim szerint 8 kiló 8 hónap alatt. No a karácsonyosdi hónap nem számit :lol: :lol: :lol:

Kata
labkat

T-pk, nagyon sajnálom ezt az eü hercehurcát, és főleg Jázmint. :cry: :cry: :cry: Remélem, mégse hugyuti fertőzés volt, gondolom az biztató, ha nem tér vissza.

Timi, hú, de jó képek! És milyen jólelvannak már a fűben! (L. még mindig gyáva nyuszika. :) )

Kata, 8 kg mínusz nekem is jól jönne!!!!!!

zsófi, azért értetlenkedtem, mert az enyémek mintaevők, de mostmár világos. :roll: :oops: Nagyon drukkolok a 3 babának!!!!!!

Nyulasz, én Bazsi képére már ránézni se merek, mert nem állnám meg ömlengés nélkül. Na persze Noémi is borzasztó édi, és igen, hasonlítanak nagyon! :) ) :lol:

szókincs: hát apám zseniképző intézménye elől nincs menekvésük a piciknek, olyanokat tanítgat velük, hogy felni, hajtómű, nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn (ezt Letti írta, mert közben felkelt :D ) csáp meg porszem. :shock: :lol:

na megyek. pusz

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Ja Nyulasz, akartam írni, h. kösz az üvegfóliás linket. Nektek van ilyen? És le lehet utána nyom nélkül szedni?

Meg még erről kérném a véleményeteket (egyéves szülinapra gondoltam):

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 8&pageno=2

Na megyek, mert jó ebédhez szól a nóta. :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Kata!
Vacsoracsatát és egyéb rémségeket nem nézek (na jó, az operettszínházasokat megnéztem a halatortánban). 8) Nekem nem fér be a 40 perc, alvásidőben csinálok egy csomó mindent, amit a kölköktől nem lehet.
vovanda

Rana: kuttyot szeretik gyerköcök :wink: ezt mi kihagytuk, de szomszédéké nagyon bejött :wink:
ennyiért ne vedd meg, hiperekben-játékboltokban szokott akcijós lenni, érdemes figyelni :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

Babusok! persze, ennyiért tuti nem! (Mennyi szokott lenni akciósan?) Azért készülődök már időben, hogy ha jó (jó egyáltalán? Van ilyen vkinek???), akkor megveszem hamarabb. :lol:

Vanda, én alvásidőben inkább alszom... :oops: :roll: :oops:

Ja és még egy kérdés: jóóóó naaaaagy piknik plédet hol lehet venni? (Olyan kéne, aminek a hátoldala vízálló) A Kikában láttam régebben, de akkor még nem volt aktuális. :?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana, én az aldiban vettem már kétszer. Nem állandó termék, de többször szokott lenne. De vettem már penny ben is...

t-pk

:lol: :lol:

t-pk

Rana!
Még itthon a nagy is, ő alapból nem alszik. meg újabban Réka is csak minden másnap gondolja úgy, hogy szunyál délben, nem kicsit vagyok pipa rá...
Vasalni pl. nem tudok mellettük, van, amit muszáj, meg tornázni is olyankor szoktam.

Zsófi!
Pasid lökött. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vovanda

Szizzsófi: csatlakozhatsz, akkor már hárman lennénk! :wink: Képek: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Valahogy egyik gyermekedet sem ilyen hajjal képzeltem el! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Rana,
nekünk van tanulókutyusunk, még tavaly karácsonyra vettük Tescoban 7.000 körül, kölykök mai napig imádják, de én is, mert tényleg jó...
Alvásidőben alvásért én is nagyon irigy vagyok, valószínűleg a gyerekek közötti korkülönbség az ok, de ilyenkor már tényleg csak alvásidőben tudsz bármit is csinálni, Vandához csatlakozva vasalás - bár én azt sokszor este nyomom- na meg persze enni is kell valamit a kölköknek, na meg nekünk is, még jó, hogy már egyben főzők!

Törpi,
Neked akartam még a múltkor írni, hogy sajnos nem tudok segíteni a darabos kaját illetően, mert az enyémek tényleg szinte minden felnőttkaját megesznek, tök mindegy, mekkora darabokban van, szóval tényleg jó fejek kajaügyileg! Viszont a kenyérevés nekünk sem megy, főleg Fanninak, sonka, sajt mindig eltűnik, de ő pl. reggelire szinte semmi kiflit nem eszik, bezzeg a paradicsom meg a koviubi tonnaszám jöhet :-) De ma este Fanni úgy látszik, nagyon éhes volt, mert a játszótéren hármasával falta a kifliből készült szendvicsfalatkákta, még azt is, amin véletlen nem volt sonka...

Zsófi,
:-)

Jó éjt mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni

Rana: szerintem jó ötlet az a kis kutya. Bizonyára tetszeni fog nekik. Ha pedig már FP, nekem még ez nagyon tetszik, láttam is, és szerintem jó oktató játék:
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=15898
Pléd pedig esetleg polár pléd nem jó? Csak mert az aránylag nehezen eszi a vizet - bár nem vízálló. Abból van olcsóbb darab is kínai boltokban...

Vanda: hát ritka, hogy én is egy huzamban végig tudom csinálni. Mellesleg fekvőtámaszt kihagyom :wink: Elég a karedzése súlyzókkal, úgy gondolom... Így kb 32 perc, és amit tutira nem szakítok félbe, a két cardio rész! Az pedig hogy most pár órával később tudom csak megcsinálni a hasi tornát, szerintem nem gáz... Korábban is csak így ment! Jobbára én is alvás időben csinálom, vagy ha srácok elvannak a karámban, esetleg nagy ritkán anyámék tutujgatják őket - ne hidd hogy sokat! De ha nem lesz eredmény has ügyben, lehet megpróbálom RR hasprését.

Zsófi: fotók :lol: :lol: :lol:

Na és egy kép új alkotásaimról. Ezeket varrogattam mostanság.

Kép

Kata
labkat

Kata: szép párnák! Nagyon ügyes vagy!

Kegyetlen éjszakám volt. Mit lehet kezdeni egy kézben is tutuló gyerekkel, amikor már mindent bevetettetek, ami jó szokott leni+ 1-2 mást is, mert hátha segít??? És persze, hogy a nyugiban lévő is elkezd sírni, ha kihozom mellőle a szirénát. És amikor már nyugi van és én is tudnék aludni, akkor kezdjük előről, mert ugye apa ilyenkor éjszakás én meg még mindíg nem tudok osztódással szaporodni, pedig milyen jó lenne!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Móni!
Nekem este már semmi energiám vasalni. :D

Kata!
hogy neked mikre van időd. Meg erőd. :shock: :D

Timi!
tedd le, és hagyd ott. Ha 5 perc múlva felveszed, tuti nem fog ölben is vinnyogni. Én éjjel elég rendesen megbőgettem Rékát, már megint úgy gondolta, hogy nem kell aludni. Tette mindezt úgy, hogy tegnap napközben nem aludt. :twisted:
vovanda

Vanda: azt is próbáltam, nem jött be. Sajna Hanga az a típus, aki egyre jobban felhergeli magát és akkor ölben is nyomja ezerrel. Én meg jól belefutok mindíg a csőbe, mert terroranyu vagyok és hagyom bőgni. Alexánál mindíg bejön. Biztos, hogy nagyon fájhatott az ínye, mert fönt nagyon be van dagadva, lehet hogy mára ki is bújuk....vagy csak álmodozom. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi: ismerős a Hanga fajta gyerek. Minden gyerekem ilyen. Bár Gergőt néha lerakom sírva is, aztán volt hogy elaludt.

Nekünk is rémes éjszakánk volt. Igazán nem is volt éjszakánk, mert szinte végig fent voltunk! Nekem volt segítségem, de sajnálom mert ma állványon dolgozik, és hát alig aludt :( Gergő felsír, és sír, és nem jó a cici se, az összebújás se, a ringatás se. Sír, és egyszer csak elkezd lenyugodni. Ez a fog lehet? Dobálja magát, feszeng, és nehéz fogni is - nem csak a súlya miatt :cry: Bálint már kezdett ehhez hozzá szokni, de most éjjel ő is csinálta. Persze fél7-kor keltünk, és most meg már alszanak is... :roll: Gergőnek mondjuk benyomtam reggel egy Panadolt. Nagyon úgy tűnik, hogy fogzás áll a dolgok mögött :(

Vanda: engem ez megnyugtat. Már a hímezgetés! De ha látnátok, röhögnétek rajtam. Másznak a srácok, én meg megyek utánuk, és ott hímzek a seggük mögött, hogy fél szemem rajtuk és ne legyen gond. Mert hát nem csak azt kell figyelni, hogy nehogy dobjanak egy hátast, mert Gergő is már próbálkozik a felállással, hanem a lányok szobáját renszeresen ellenőrizni kell, mert széthagynak minden vackot, és félek nehogy legyen valami a srácokra veszélyes - ceruza, kinder figura, apri izé-bizék...

Kata
labkat

Fogvizitet tartottam Hangánál, megvan a bűnös! "Csak" 2 foga bújt ki éjjel! Nem aprózza el a lány, így már 4 foga van, bár a jobb felső 1-esnek még csak a csücske van kint, de innentől már könnyű lesz a következőkig! :D :D :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi, éjszakát sajnálom, de végre kinn a fogacskák! :)

Ez így egyértelmű, hogy fog, de szerintetek nálunk mi van :?: Ajsika végighisztizte a tegnapot, de csak akkor, amikor nem aludt. Mert ha igen, akkor szerencsére alszik, mint a bunda. Ha a foga lenne, akkor aludni se tudna, és ha felvesszük, nem hallgatna el.... Vagy tévedek? (Bár neki is kint van már 4 foga) Van, hogy a padlóra szeretne lemenni (ordít a karámban és kézben), vagy csak szeretne hasra fordulni pelenkázás közben, amit szemétanya vmilyen rejtélyes oknál fogva nem enged, vagy valami veszélyes dolgot szeretne megkaparintani (toll, olló), mert szegénykének nincs egy szem játéka sem. De eddig nem volt ilyen, maga volt a földre szállt angyal, ezért nem értem!!!! Hiányzott neki az apja (tegnap nem volt itthon)? Vagy "honvágya" van (Hiányoznak a nagyszülei, az ottani környezet)????

Tkata, igen, láttam múltkor az Aldi katalódusban. Oda is mentem az akció kezdeti napján nyitásra, de nem volt egy darab se belőle, és azt mondták, nem is lesz... :evil:

Zsófi,Apa megnézte, milyenek lennének nagy hajjal??? :lol: :lol: :lol:

Kata, hű, ezt kézzel hímezted? Nagyon szép, nekem nem lenne türelmem.. :oops:
Hát igen, pont azt beszéltük apával, hogy ha lenne nagyobb gyerekünk is, az után szedegetni kéne a pici játékokat, nehogy a babák lenyeljék. Ezért (is) jó, ha két gyerek egyszerre jön! :D

Vanda, Móni, na azért nekem sincs bejárónőm (sajnos), nekem is kell vasalnom ám, nem is keveset. És néha főzni is, bár sokszor esszük a fagyasztott anyám vagy anyós-féle kajákat, illetve rendelünk is néhanapján... :oops:

Na léptem vásárolni. Pusz

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Szizzsófi: én elejétől keltem az alvót, bármilyen szívtelenség is. Megszokták és már teljesen együtt esznek-alszanak. Persze más az alvásigényük, ezért aki többet aludna, az pórul járt, dehát valahogy össze kellett hoznom őket. Sajnos olyan megoldást nem tudok, ami mindenkinek jó, viszont nálunk már annyira összeálltak, hogy ha az egyik ébred és kihozom, hogy a másik tudjon aludni, akkor is kelnek, mert nincs ott a másik és megérzik. Este többnyire evés után még játszanak a kiságyban, de ezt már tök sötétben és becsukott ajtónál teszik és 5-10 perc után már alszanak is (kivéve, ha Hangának jön a foga). Nem tudom ennyi idősen hogyan lehet átszoktatni őket, de én a 3 problémádból az együtt alvással-evéssel kezdeném. Aztán ha ez már megy, akkor jönne az egyedül elalvás. De ez csak az én véleményem, márha lehet éjjel jó alvó, nappal együtt evő-alvó babákkal hozzászólnom. :? :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Zsófi!
Mindenképpen a napirenddel kezdd. Mondom, hogy én hogy csináltam, ha szétcsúsztak (volt ilyen bőven).
Reggel: aki hamarabb kel, megkapja a reggeli tápot, az alvó kap még 20-30 percet, utána ébresztő, neki is reggeli. A tízórai így már simán mehet egyszerre, legalábbis az enyémeknek soha nem volt kifogásuk, ha hamarabb jött a kaja. Alvás: aki álmosabb/nyűgösebb, bírjon ki még 15-20-30 percet (lehet fokozatosan növeln), fektetés egyszerre. Szóval lehet tologatni a kaját meg az alvást. A reggeli ébrdés adott, enyémek is korán kelnek. Most pl. Dani még nem volt álmos 11kor, Réka viszont már alig élt. Letettem őket, Daninak kicsit tovább tartott, de elaludt ő is. Így jó eséllyel egyszerre fognak kelni.
Egyedül elalvás: szerintem indításnak azt szokják meg, hogy nem ölben alszanak el, hanem az ágyukban, utána jöhet a többi. Biztos hogy tiltakozás lesz, csak akkor fogj bele, ha úgy érzed, végig tudod csinálni.
vovanda

Csak egy percre:

nekünk is ilyen kukacunk van és imádják...

t-pk

Srácoknak hígabb a székletük. Ráadásul Bálintnak kicsit meg is csípte a kaki a fenekét. Szóval tutira a foguk dolgozik, sajnos nekik még nincs kint a fog csücske, mint Hangának :(

Zsófi: a pillangó foltvarró technika, a betűk azok hímezve vannak! Szóval ez is az is! :wink: Szerintem a napired ilyenkor még nem szentírás! Fog ez még változni, ne keseredj el!

Kata
labkat

Az együtt alváshoz még annyit, hogy két gyerek lazán tudja borítani a napirendet, mint pl. ma Alexa, aki délelőtt aludt másfél órát, Hangával együtt, a délutáni alvást meg letudta 10 percben, tömörítve és most úgy pörög, mint a búgócsiga. Hangamica meg rendes kislány és alszik.

Holnap megyünk fejl. neuróra. :? Remélem rendben lesznek!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok
Megjöttünk a 3 hétre nyúlt "nyaralásból"
elmentünk haza megkeresztelni a lányokat (aug.7), és tegnap jöttünk vissza Pestre

A nyűgösség nálunk is napirenden van, de én teleholdra fogom nem a fogra, meg az orvosmeteorológia szerint is rossz most a babáknak
Nálunk Réka kelt tegnap éjjel óránként

És ez a kiruccanás nálunk is teljesen szétcsúsztatta a lányokat, percre pontosan váltják egymást alvásban, :twisted: mikor viszem az egyiket aludni akkor kel a másik

Képek nagyon jók :D

szizzsófi vicces ez a póthaj mivel csináltátok ? :lol:

Én is most akarok venni etetőszéket, holnap jár le a licit, remélem nem csapják le a kezemről :evil: habár én annál többet nem szántam rá mint a kikiáltási ár :?

Függönyös játék nagyon jó én is olvastam róla egy könyvben nálunk még ilyen nem volt csak a játéktartóban valami hasonló
Kép
Kép

Móni
KépKép
reunion

Zsófi! Képek: :lol: :lol: :lol:

Kata: Nagyon ügyes vagy! Szuper, hogy be tudod ezt suvasztani 4 gyerek mellé.

Éjszakai nemalvóknak :( , új fogaknak :lol: .

Lehet, hogy most legyintetek, de holnap telihold lesz. Én füzetet írok a csajokról és most már nálunk tuti, hogy a telihold előtti pár napban lesznek nyűgösek. Úgyhogy fel a fejjel, mert lehet, hogy nálatok is ez lesz. Mondjuk nekem csak nappal nyűgik, az éjjelek egész tűrhetőek (lekopogom: kopp.kopp.kopp)

Napirend: Én reggel nem keltek fel senkit, viszont a 9-10 közötti evés az van, akármikor reggelizett az illető, így itt összeállnak (aki itt kevesebbet eszik, az kezdi az ebédet). Mondjuk nálunk ez gyümi+sinlac, így ezt imádják. A napirend csak a kajára vonatkozik, illetve arra, hogy este 7-kor kezdek fürdetni, utána táp és önálló elalvás van (8-kor már 95 %-ban mindenki alszik). Nappal aludni nem mindig alszanak egyszerre, mert különbözőek. Zita és Kata hármat alszik, még Lili csak kettőt. Zita kipiheni magát 20 perc alatt, Kata alszik egy órát. Szóval ha nagyon szuper napunk van (se fogfájás, se hasfájás, se szél, se hold), akkor alszanak 10 után 1,5 órát és 3 óra után is ugyanennyit. Viszont cserébe nekem végigalusszák az éjszakát már több hónapja.
Én az önálló altatást az estinél kezdeném, mert akkor tudják a rituálét (fürdés, táp, alvás). Nekem is csak ölbe aludt el Zita és én szép fokozatosan szoktattam az alváshoz (sokáig simiztem a hátát, néha még most is :lol:). Ha már megy este akkor jöhet a nappal. Nálunk úgy megy, hogy amelyik gyereken látom, hogy fáradt azt beteszem az ágyba és elalszik. Használtok cumit? Van valami is játék amivel alszanak? Ezek talán megkönnyítik az elalvást (bár hátránya, hogy később mi lesz).

Kép
tigriske1978

Móni! Te is holdas? :lol: :lol: :lol: Nagyon aranyosak a hálósok! Jól látom egy borostyán nyaklánc van (talán Réka?) nyakában? Nektek bevált? Mi is kaptunk ajándékba egyet.

Kép
tigriske1978

Tigriske:
sajna én már szombaton telinek láttam
Laurának látszik a nyakában, mindkettőnek van, de egy ideje mindig elfelejtem felrakni és így nem tudom hat-e

Móni
KépKép
reunion

Móni! Megnéztem a naptárt, holnap lesz teli. Bocsi a névcseréért. Akkor én is felrakom aztán majd tapasztalatot cserélünk. :lol:

Kép
tigriske1978

Rana,még nincs ilyen fólia,de akarunk.Nem tudom utána lejön-e nyom nélkül,szerintem igen :roll:
Most ébrednek rá,hogy van akaratuk :lol: Tedd le a földre,ha oda vágyik :D Nekem is sokat vannak kinn,a karámon kívül,most már általában arra használom a karámot,ha teregetek,vagy egyéb dolgom van,akkor kicsit elvannak benn.

Szizzsófi,én is max 10-20 percet hagytam a még alvónak,és utána ébresztettem.De régóta nem kell már,mert megébrednek ha bemegyek hozzájuk.Ha reggel egyszerre kelnek,akkor könnyebb,evés-alvás nem csúszik szét.Mi is először az esti alvással kezdtük,mert azt ők is tudják,hogy fürdés-evés-alvás,mi vacsi után még játszunk,bár a táp után szinte alszanak az etetőszékben,de ahogy lerakom őket a karámba,jókedvűen eljátszanak még kb fél órát.Úgy 1 hónap után kezdtem el a nappali alvást is,ezek abból álltak,hogy ágyba be,puszi,ajtó becsuk.

Azt olvastam valahol,hogy rögtön kaja után nem túl jó lerakni őket,nagyon teli a poci,és úgy nyugtalanubbul alszanak.Így minden kaja után van még játék.

Apa jó fej :lol: nehéz ilyet csinálni?

Labkat,ejha,négy gyerek mellett varrogatni :D Szépek,ügyes vagy :wink:
A problémát teljesen átérzem,nagyon kell figyelni,hogy a nagyobbak mit hagynak elő,ha átmegyünk unokatesóékhoz,akik 5 évesek,akkor ott is pakolunk ezerrel,nehogy baj legyen.

Reunion,jujjj,de édesek :D szerintem ez ugyanolyan,mint a függöny :lol:
Neked is csak azt tudom javasolni,hogy már reggel ne hagyd őket nagyon szétcsúszni,és akkor kevésbé őszülsz meg napközben :lol:

Timi,drukk a fejlődésneurológiához!!!Majd számolj be,mi volt.Bár nem aggódom a lányokért :D :D :D

Tkata,majd gyere,hogy mit mond a doki.
Nemsoká szülinap :D Mit kapnak?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.24 07:13-kor.
Vendég

És szeretnék kérdezni,főleg a nálunk idősebbtől.A játszótérre jártok velük egyedül?
Eddig nem volt gond,de megtanultak a várba felmászni,aminek 4 lejárata van.Tegnap szereztem pár ősz hajszálat,mert elég magas lejönni róla.Balázs a kanapéról szépen letolat,Noéminek viszont meg se tudom mutatni,mert nem akar lejönni magától... :evil:
Vendég

Nyuszi!
Én pórázra veszem őket a játszón is, mert ugye hiába vagyunk ott esetleg mind a ketten, akkor is 3-4 gyerek van. Így egy kupacban vagyunk, már megtanulták, hogy nem mehetnek kétfele, és ha szólok az egyiknek, hogy most maradjon ott valahol, amíg leszedem a tesót, általában szót fogadnak.
vovanda

Sziasztok,
elmentek a vendégek, végre tudok jönni. Olvasni próbáltam azért :)

Vanda, ne tudd meg, mit kaptam ezért a pórázért a sógornőtől és az anyóstól. Eddig sem én voltam a mintaanya a szemükben, ezek után meg aztán.... De ezeknek gőzük sincsen, milyen az, amikor egyik kölök sem tud vigyázni magára, ott kell lenned mindenhol, ráadásul a kis akarnok még a kezét sem adja :x Na mindegy is, nem húzom magam a kritikusokon. Pedig én nagyon jó dolognak tartom most már, hogy itt vannak a lányok.

Zsófi, én is az alvással kezdeném, mármint az estivel, akkor már elég fáradtak, és talán az elmúlt idő mindennapos rituáléját már ismerve, tudják, hogy alvás jön. De ha megnyugtat, az én családom is csupa aggodalom volt hogy ezek a gyerekek csak kézben alszanak el. Aztán 12 hónaposan már nem akarták tovább, feszengtek, szórakoztak, szivatgattak minket, ekkor jött a kiságy, hát simivel, popsirázással. Majd pár hete valahogyan, minden külön elhatározás nélkül, amikor kijöttem a szobájukból nem volt a megszokott ordítás. Majd lassan csend lett, és aludt a két manó. Bár azt nem kívánom, de Emma a betegsége alatt kezdett el önállóan aludni délután is. Na most már, hogy egészséges, kell egy 20mp hátsimi, csitítgatás, de aztán alszik.
Reggeli kelés nálunk is külön van. És mivel Míra 6-kor kel, nem vagyok hajlandó Emmát is kínozni, hanem hagyom, míg akar. Ez max 3/4 8-ig van. És ha Míra korán kelt, akkor sem alszik korábban ebéd után, mint Emma, max az ebédet hozom kicsit előbbre, ami után ők is kicsit felélénkülnek, majd azután mennek csak aludni.
Kaja, ha külön kelnek, akkor max a később kelő kevesebbet eszik a tízóraiból, ami gyümi, de ez engem nem nagyon zavar. Majd uzsira eszik azt.
Képek fergetegesek!!!!! Pihent apa, nagyon :wink:

Nyuszi, ezt most megfigyelem. Mármint a kaja utáni azonnali alvást. Ugyanis Míra hol ébred másfél óra után, de kis segítséggel visszaalszik, de van, hogy nem kel fel. Hát ezt most megnézem! Köszi! Játszótér egyedül? Háááát, én itt az udvaron is megőszülök tőlük, ugye a kerítés hiánya még mindig üldöz minket. De már egyedül csúszdáznak, mászkálnak a lépcsőn fel-le.

Jaj, felébredtek, este majd még jövök, bocs.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Sziasztok!
Minden rendben a csajokkal, kontroll 1 évesen - ezt nem is értettem, hogy minek, amikor minden okés velük, de főo. bácsi szereti őket, lehet csak ez az oka. :wink: Hanga befelé álló lábára azt mondta, hogy szabad az izület, majd ha egyszer jó sokára cipőt húzok rá, akkor úgy fogja tartani, ahogy kell. Ő is azt mondta, hogy mezítláb legyenek, amíg csak lehet, tehát jól gondoltam. :D
És vettem két asztalra rögzíthető etetőszéket, ezt tudjuk vinni mamához, nyaralni, tök jó, nem foglal semmi helyet! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi! Szuper hírek. Persze, hogy szereti őket a doki bácsi. A lábra nekünk is ezt mondták, de azért én kicsit tornásztatom is. :lol: :lol:

Kép
tigriske1978

Tigriske: nálunk a tornát Hanga megoldja cumisüvegezés közben, mert merőlegesen felemeli és forgatja a bokáját egyfolytában. :lol:

A mai napunk eléggé borult, ami az alvást illeti, Így Alexa totál kibukott. ezalatt azt értem, hogy annyira fáradt volt, hogy fél óra teli tüdőből-üvöltés után most van végre csönd. Egy ideig bementem, de akkor fokozta a hangerőt, úgyhogy úgy döntöttem, hagyom, hogy ájulásig dilizzen. Tudom, szívtelen dög vagyok, de ilyenkor nála semmi más nem működik, én meg csak egyre szarabbul érzem magam, hogy tehetetlen h.p. vagyok, mert nem tudom megnyugtatni a gyerekemet. :( Azt hiszem a fél óra múlva esedékes vacsora eltolódik kissé. Remélem kialusszák magukat!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Nyulasz, köszi a fóliás infot. ;) Nektek lassan már minek? :roll: :lol: Hú, mászóváras pillanatok hajmeresztőek lehetnek (lesznek nekünk is...) :shock: Oda csak nem lehet pórázzal engedni őket?

vanda, T-kata, pórázt milyet és hol (mennyiért) érdemes venni?

Kata, megnéztem a Brendonban a FP kukacot, tényleg tök jó! Már csak azt nem tudom, hogy kutyus, kukac vagy maci legyen? (A maci mondjuk sokkal drágább) :roll:

Timi, hű de jó hírek! :) A mi dokinénink is mezítlábat javasolt.
Overallokat sikerült venned??? Láttam a C&A-ban tök jót, 3990-ért (mínusz az 50%-os kupon, ugye), de volt vagy 10 db 68-asuk, semmi más méret. :(

Ma mi is voltunk kontrollon. Mindkét baba olyan ügyes, hogy nem kell tovább tornára járnunk (legalábbis egyelőre tuti nem)!!! :D :D :D :D :D Úgy örülök!

Na megyünk sétálni. Pussz.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: éljen a jó kontroll! :D C&A-ban már 1-1,5 hónapja beváltottam a kuponokat overálra. :wink: Meg az ikreseken vadászom. Most sikerült éppen egy bélelt kantáros nacit lőnöm és talán lesz majd még két overál, az a centiktől függ. Szerintem ezzel le is tudom az overálvásárlást, bár még egy bélelt kantáros naci jó lenne, ami fölé csak egy kabát kell, alá meg a gyerek. :lol:

A fél órás üvöltés után a "nagy" alvás 10 perc volt és ugyanott folytatták, ahol beleájultak az alvásba. :( Idegeim rongyosak, már én is majdnem bőgtem, pedig nem szokásom. Elsétáltunk a pékségbe, ezzel lenyugodtak szerencsére. Apa persze az üvöltés kezdetén lelépett, a végén meg hazajött. :twisted:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Törpi!
Szard le őket. :D Nekem is be-be szólnak. Ha nagyon pampognak, küldd el velük a csajokat sétálni. Egyszerre csak az egyikkel, természetesen, két felnőtt-két gyerek nem biznisz. :D

Timi!
Addig követik őket, amíg stabilan el nem indulnak mindketten.

Rana!
Mi a Brendonban vettük, talán Bébé Comfort. De van hátizsáknak álcázott is.
vovanda

Törpi,lehet nincs összefüggés az alvás és evés között,de mi az elmúlt 3 hónapban csak egyszer tettük le őket rögtön kaja után,mert nagyon fáradtak voltak,és akkor éjjel kelt Bazsi fél1-kor,és 2-ig szórakoztunk vele,hogy aludjon vissza,majd etetni próbáltuk,de nem kellett neki,végül majdnem 4-ig ébren volt.Pont a szülinapjuk elötti éjjel.

Ja,és Zsófi,nálunk mindig van rituálé,például aludni mindig az etetőszékből megyünk,kapnak vizet,és sorban behordom őket.

Rana,gratu a lányoknak :D szerintem kell a fólia,mert egymást is simán nekilökhetik az üvegnek. :roll: Ma is játszóztunk,de azt a részt kihagytam,ahol a vár van :lol:

Timi,tieidnek is gratu:D
Sajnálom a sírást :evil: meg a tehetetlenséget :evil: Jó lenne,ha tudnának már beszélni :?

Vanda,de a várban hogy lehet 1 embernek két gyereket pórázon tartani? :shock:

és bocsi,megint Noncsiról:

Kép
Vendég

Nyulasz: játszon jo ha van ismerös :wink: de ha nincs (sajnos egyelöre ez az uj helyzet nálunk :cry: ) akkor szigoruan felváltva hinta és csuszda pl. nem vagyunk 2 felé max a homokozóban hagyom "egyedül" vmelyiket
melyik játszora jártok? ha nincs messze kocsival lehet csatlakoznánk néhanapján :wink: persze csak ha szabad :wink:
Rana: de jo hirek, ügyik Csajszik :wink:
Timi: szupi dokis hirek :wink: nyüszimüszit sajnálom, lesz ez még igy se :wink:
jaj nekünk is voltak olyan napjaink :oops: :? de szerencsére egyre kevesebb :wink:

babusok
Budapest

legjobbat azért elmesélném, Csajok annyira élvezik az uj kis otthonukat, h már ülnek-állnak az ablakban a párkányon, simán felmennek a kanapéról...én meg csak öszülök :oops: :lol: :evil:

babusok
Budapest

Nyuszi!
Szigorúan egyfelé szabad menni. Fél pillanatokra meg el is engedem a pórázt, ha valahol át kell nyúlni.
vovanda

Nyulasz: de ügyes kislány! :D És olyan kis bájos! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?