Új privát üzeneted érkezett!

:(
Pár éves Whirlpool a mosógépem, de se külön nem látom, hogy állítani lehet, se a program táblázatban hogy automatikus lenne. Na mindegy, a plusz öblítést be lehet állítani ha lejár a program...szóval azért megoldható.

<
sziszka78
Tolna

És elfelejtettem írni, hogy a mellszívót viszont érdemes alaposan sterilizálni, ha szeretnétek tejet lefagyasztani. Én sok fagyitejet csináltam Zalánnak, szerencsére nem kellett használni. Van amikor praktikus (ha nem érsz haza véletlen szopiidőre), vagy ha neadjisten elapad a tejed, egy ideig még kaphatja.

Öblítőt asszem én is sensitive-et vettem, Silant vagy Coccolinót, már nem emlékszem, és mosószerből is csak sensitive-vel mostam. A dupla öblítés jó ötlet.

Tök ciki, elfelejtettem elmenni hétfőn a védőnőhöz :oops: Mehetek holnap Zalán alvásidejében...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Julcsi,
a pécsi utat most kihagytam, úgy döntöttem inkább csomagolok, és vasalok. Nem akarok egész nap úton lenni, elég lesz a Paks és Erdély mára :roll: Kicsit rápihenek az estére. Így Laci elment egyedül, ráadásul még autószerelőhöz is el kell vinni, mert addig nem merünk elindulni. Elég zsúfolt napunk lesz :)
Kicsit tartok az úttól, de biztos minden rendben lesz :)
Szóval délutánig gép közelben vagyok :)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Igyekszem nem elfogultan írni....

Tájékozódás képp ajánlom: www.szules.hu ez az otthon szülés honlapja.

Mi nagyon gondolkoztunk rajta, csak Szigetmonostor még így is több, mint 40 km-re van az első kórháztól...

De! Én a 14 héten mentem először hagyományos orvoshoz a babával. A terhesség megállapítás a teszt alapján történt, illetve elmentem Geréb Ágihoz a születésházba a 9. héten és kézzel vizsgált meg, és pontosan megállapította a baba korát.

Természetileg, egy nyers, gyöngéd, halk, kiegyensúlyozott nő. És hihetetlenül örülök, hogy találkozhattam vele.

Mi az ő szülésfelkészítő tanfolyamára megyünk el június első hetében (hétfőtől-szombatig).

A honlapon el lehet olvasni a születéstörténeteket, illetve van egy könyv is, címe: Inka. Gyönyörű legalább 3* olvastam és bizony sokszor sírtam a meghatóttságtól, hogy milyen gyönyörű dolog, így szülni.
Vendég

Jó reggelt!

Most csak bekukk, mert sajnos be kell mennem ma egy rövid időre.

Nagyon érdekes lehetett az előadás amin voltatok többen, bár furi, hogy a dúlák ilyenek is tudnak lenni. Vannak olyan szimpik, akik azért nem tartják tök fölöslegesnek a kórházakat. MOndjuk nyugaton tényleg elterjedtebb az otthonszülés, de hát azért ott a körülmények is mások és a mentőre sem kell sokszor annyit várni, ha gond van.

Sikerült találnom képzeljétek Szigethalmon 4D babamozit. Akik itt a környéken laknak, tudnak róla infoval szolgálni?Mert nem nagyon reklámozzák magukat, de mégis jobban megérné, hogy nem kell beautózni a városba. Ki mit hallott róla?

Hálóingeke lehet kapni nagy áruházakba is, gondolom tesco/auchan. Ott is érdemes körülnézni, mert ott mégis olcsóbb valamivel.
A TENA mosható bugyikat akkor gyógyszertárban kell keresni? Az azért jó, mert akár szülés után is beszerezhetőek, akkor már lehet tudni a derékbőséget és minden kórházban van gyógyszertár. Majd elszalad valaki érte. :wink:

Nekünk kb 6 éves a mosógépünk, már 2 éve nem hajlandóak megszerelni, olyan hangokat ad ki, de még megy. :lol:
Ezen is csak külön állítható be öblítés, de hát +4 percet még rá lehet húzni a mosásra.

Nagyon irigykedem az Erdélybe utazókra. Apum is kiment már hétfőn. Én meg régen 3 havonta jártam ki, most meg nem voltam majdnem 4 éve. :cry: Érezzétek magatokat nagyon jól, vigyázzatok az úton és pihizzetek sokat. Ja, és üdvözöljétek a nevemben a Hargitai havasokat is!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dúla!

Én azt választottam, 3 gyerköcöt szült otthon...

És egy olyan ősanyai kisugárzása van, ami ... nem tudom leírni.

Pl. nagyon sok olyan dolgot teszek és érzek a babaával kapcsoaltban, amit csak egy dúla láhatott és érezhetett és kérte, hogy figyeljek, érezzek befelé. Agykontrolosként ez egyébként is tudtam, de mégis így tőle, vele, ... talán ennek is köszönhetem, hogy ilyen jól vagyok, teljesen panaszmentes, és a gondolataim tiszták, és pozitívak.
Vendég

Lányok (Sziszka, Julcsi, Binyek), ennek a tegnapi előadásnak az anyagát nem lehet esetleg letölteni netről? Nem mondtak iylesmit, hogy megtalálható e valahol??

k.a.t.i.c.a

Katica!
Igazából ez nem egy előadás volt, hanem egy kötetlen beszélgetés kismamák és anyukák között. Szoptatásos téma "irányítója a La Leche Liga képviselője volt. www.lll.hu
A dúla szórólapján is találtam neked egy honlapcímet, hátha találsz fent fontosat: www.module.hu
Remélem tudod használni!
Beleki! Én elfogadom, ha valaki úgy dönt, hogy otthon szül, ezt mindenkinek magának kell éreznie, de abban biztos vagyok, hogy én nem tenném. Viszont neked nagyon sok sikert kívánok hozzá, és részletes beszámolót is szeretnénk, ha túl leszel rajta :)

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, köszönöm szépen. :)

k.a.t.i.c.a

katica!
Szívesen :) Ez a legkevesebb! Cserébe viszont ha végre itthon leszel, akkor velünk tartasz :wink: :lol:

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

:D Megbeszéltük!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!
Kinövés miatt néhány holmit szeretnék eladni. Van mindenféle a kengurutól a játszószönyegen és a mellszívón át az autós hordozóig.
Bővebben itt: http://www.egoikrek.hu

Mindenkinek sok szerencsét, egészséget és boldogságot.
Kata

Kata

Kép
egok

Szia Kata!

Írtam Neked privát üzit, de nem biztos, hogy átment, ezért leírom itt is inkább. Engem érdekelne a zenélő forgó túramacikkal. A kérdésem az lenne, hogy hol lehet megnézni, illetve átvenni, valamint, hogy ha nem tudunk elmenni érte, akkor megoldahtó e a postázás. Bár lehet, hogy az már túl költséges. :)

k.a.t.i.c.a

Szaisztok!

Ma reggel voltam a Szent Imre Kórház Szülészetén a Nyitott napon. Nagyon érdekes volt, végigvezettek gyorsan mindehol, majd lehetett kérdezni a szülésznőtől, aki a vezetést tartotta. Leírtam nagyjából, hogy miről is volt szó. Íme:

SZENT IMRE KÓRHÁZ - SZÜLÉSZET

Szülés menete:

1.szakasz: Ha otthon elfolyik a magzatvíz, nyugodtan kell elkezdeni a készülődést, lehet még zuhanyozni, kórházi csomagokat összekészíteni, nem kell rohanni a kórházba feltétlenül. Ha menstruációs mennyiségű, vagy annál több vérzés jelentkezik, akkor azonnal be kell menni a kórházba. Ha csak minimális a vérzés, az normális ilyenkor. Meg lehet várni a 10 perces, de adott esetben az 5 perces méhösszehúzódásokat is, és csak akkor elindulni.
2.szakasz: Ha a kórházba megérkezünk, a Szülészeten csöngetni kell. A kismama bemehet, de az apukának kint kell várnia valószínűleg minimum egy órát. A kismamát beviszik egy vizsgálóba, ahol megnézik hüvelyi vizsgálattal a méhszájat, CTG-t (Magzati szívhang-és méhizomtónus tartós, géppel történő vizsgálata) is végeznek, és elintézik az adminisztrációs dolgokat. Ha úgy megyünk be a kórházba, hogy még csak folydogál a magzatvíz, és még nincsenek 5 perces fájások, akkor a kismama a vizsgálat után egy 5 személyes várakozó terembe kerül, ahol ágyat kap és várhatja az 5 perces fájásokat. A kispapa addig sajnos kint kell, hogy várakozzon a Szülészet előtti váróban.
3.szakasz: ha elérkeztünk az 5 perces fájások szakaszába, akkor bevisznek az egy személyes szülőszobába. Ide már bejöhet az apuka is, természetesen be kell öltöznie védőruhába, amit a kórházban lehet megvenni a földszinti gyógyászati segédeszköz boltban. A kispapapa beöltöző helyiség melletti mosdót használhatja csak, a többi mosdó a szülő nőké, tehát oda nem mehet be.
4.szakasz: A szülőszobában kezdődik a vajúdás tulajdonképpen. Összesen 5 db hagyományos szülőszoba van az osztályon, amelyekből általában mindig szabad egy, tehát olyan még nem történt soha, hogy egyszerre 6 nő került volna a kitolási fázisba és emiatt ne lett volna üres szülőszoba. Ha a babával és a mamával is minden a legnagyobb rendben zajlik, akkor lehet kérni az alternatív szülőszobában való elhelyezést. Ebben a szobában kádban, francia ágyon, szülőszéken, gumilabdán is lehet vajúdni/szülni. Természetesen itt is bent van a kispapa a mamával a szülés közben. A szobában is van kiskád és pelenkázó, tehát innen sem viszik kis a babát a születése után.
5.Gátmetszés: ha viszünk gátmasszírozó-olajat, akkor elvileg alapból végez a szülésznő gátmasszázst. Gátmetszést csak indokolt esetben végeznek, de ezt az orvossal kell előre lebeszélni. Egyes orvosok kérhetnek adott esetben beöntést és borotválást, de ez is orvos függő. A beöntés segíti a méhösszehúzódásokat, mivel ugyanazokat a beleket érinti, mint amik a méhet is stimulálják az összehúzódásra. A szülészorvost általában akkor szokták hívni, ha már legalább 3 ujjnyi a méhszáj tágulata.
6.Szülésznő: ha nincsen választott szülésznőnk, akkor az éppen szolgálatban lévő szülésznő fog benézni a vajúdó kismamához bizonyos időközönként. Mivel egy szülésznő van szolgálatban, adott esetben 5 szülő nő között kell ingáznia. Viszont ha van választott szülésznő, akkor az bent van a kismamával és a kispapával a vajúdó szobában, illetve a szülésnél, és csak vele foglalkozik.
7.Kispapák: a védőruhát tehát nekik kell beszerezni és vinni magukkal a szülésre. A telefonálást, ha lehet, inkább a szülőszobában végezzék el és ne a folyosón, ahol adott esetben jobban zavarhatják a vajúdó kismamákat. Lehetőleg ne nagyon mászkáljanak ki-be a szülészetre, mivel a jövés-menéssel behozhatják a baktériumokat.

GYERMEKÁGYAS RÉSZ
Az újszülöttet a születés után rögtön megfürdetik, lemérik és bepelenkázzák. A szülőszobából nem viszik ki, tehát végig a látóterünkben marad a baba. Ezek után rögtön odaadják az anyukának, hogy vele legyen, és próbálja meg a szoptatást. A szülés után a szülők általában a kisbabával maradhatnak a szülőszobában 2 órán keresztül. Csak ezután kerül át az anyuka a gyermekágyas részlegre. Itt vannak egy, két, három, és négy ágyas szobák. Az egy ágyas szobát külön kell kérni és 2000 Ft-ba kerül naponta.
A kisbabát nem lehet kivinni a rokonoknak megmutatni személyesen. A kismama kimehet a váróterembe a rokonokhoz, de a babát nem viheti ki, csak üvegen keresztül lehet megmutatni nekik. A rokonok sem mehetnek be a gyermekágyas részre, csak telefonon kérhetik a kismamát, hogy jöjjön ki.
A kisbabát, ha az anyuka kéri, átviszik az újszülött részre, de alapból azt az elvet vallja a kórház, hogy minél többet legyen az anyukával a baba a születés után rögtön (room in). Tehát csak akkor viszik el a mamától a babát, ha ő kéri ezt direkt.

PIC nincsen a kórházban, tehát ha valami baj van a babával, akkor el kell őt szállítani vagy a János kórházba, vagy a régi MÁV-ba, vagy az I. számú Klinikára.

SZÜLÉSZET MEGKÖZELÍTÉSE

A főbejáraton (A épület) be kell menni és az ital automatáknál, az Ultrahang feliratnál jobbra kell menni, majd az AMBULANCIA feliratú ajtón keresztül menni. Ezután megint jobbra kell fordulni és az L5-ös számú lifttel kell felmenni a 2. emeletre. A liftből kiszállva jobbra van a szülészet.
A gyermekágyas részlegre a főbejáraton bejőve egyenesen leghátra kell menni, a Nőgyógyászat kiírást követve. Leghátul jobbra kell fordulni és az ottani lifttel felmenni a 2. emeletre. A liftből kiszállva követni kell a nőgyógyászat kiírást.
lei

lei, nagyon jól hangzik, reméljük mindenben bejön nektek a Szent Imre.
Már én is nagyon tervezem a kórházi felkészítő látogatását, de csak júniusban lehet szó róla.
Majd meglátjuk.

Lassan hazamegyek, mert persze ahogy beértem, rámzúdult minden, így az 1 órás benntartózkodásból lett 4. :oops:

Viszont most megyek és megnézem magamnak a tököli uszodát, mert ha felépülök, mindenképp szeretnék elkezdeni oda járogatni majd.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

köszi apró! Remélem tényleg minden jó lesz. Jó volt így előre mgenézni, hogy mégis hol lesz a nagy nap. Így legalább már nem lesz annyira fura és ismeretlen az egész környezet.

babaruhamosás
a védőnőm azt mondta, hogy nem muszáj ecettel öblíteni, lehet síma melegvízes öblítést is indítani a legvégén mégegyszer.

viszont hiába kérdeztem a babkocsikról, a sterilizálóról, mindenre azt mondta, hogy hűt igen, mindenből van több féle, mindenki maga döntse el mire mennyi pénzt szán és olyant vegyen. Hát ezzel nem lettem kisegítve. Azért titkon reméltem, hogy ad konkrétabb tanácsokat is, de úgy látszik nem akar konkrét márkákat ajánlani, vagy tényleg nincsen abszolút favorit senkinél.

columbine: remélem minden rendben ment a terheléses vizsgálatnál!!! majd jelentkezz, hogy mi van veled!! :lol:
lei

sziasztok lányok!

Beindult nálunk a nagytatarozás, ugyhogy csak futóbolondként léptem fel mert elvagyok keseredve!
Én ugye a Szent Imrében fogok szülni és tegnap voltunk dokibácsinál és sajnos nem lesz az a szülésznő akit nekem mindenki ajánlott illetve akivel dolgozik a dokim. Váradiné Ica.
Ugyhogy minden kedves Szent Imrést kérek segitségül hogy aki tud valakit, vagy már van szülésznője segitsen kit lehetne választani.

Amúgy tegnap még az is elkeseritett hogy olyan undok volt a dokim, megnézte mormikát a kis UH gépén utánna behivta a férjemet neki is mindent elmutogatott feje keze lába kukac minden aztán lekapcsolt. Én meg nem láttam semmit, mire szóltam hogy talán nekem is megmutathatná de értelme se volt mert ugy mutogatott hogy nem is látszott semmi. :cry: :cry: :cry: Ráadásul elkaptam egy kis fertőzést kezelhetem magam még ez is !!! áááááá

A pocakfotókat és babókák képeit gyorsan azért átfutottam mindenki nagyon szép !
Katica neked milyen hosszú a hajad nem semmi!!! :wink:

Előre is köszi a segitséget!
mindenkinek kellemes napokat! néha ha tudok benézek

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

egok:nincsenek eladó kis rugiaitok?olyan édesek a gyerekek és a rugik is!

Kép
winona

Erdélyben panzió!! Jó helyen, jó árakkal! Nekem nagyon tetszik így ránézésre. Ismerősök voltak ott, még a struccokra is felültek a panzió melletti struccfarmon :)

Turul panzió Magyarremetén:
http://filastrut.ro/
lei

Mecsi!
Ma azt mondták bent a Kórházban, hogy azt hiszem minden 2. héten csütörtökön délután 5 óra körül Ksimama-anyuka klub van a Kórház F épületének valamelyik termében. Itt általában szülésznők is vannak, akikkel meg lehet ismerkedni és beszélgetni. Így van lehetőség arra, hogy ha valamelyik szimpatikus, akkor le lehet vele beszélni a dolgot és felfogadni szülésznőnek. Én még megkérdezem a dokimat legközelebb, hogy van-e neki olyan szülésznője, akivel szívesen szokott dolgozni, de ha nem tud konkrétat mondani, akkor elmegyek egy ilyen találkozóra mindenképpen.

Na de megtaláltam a neten is ezt a klubbot:
http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/F ... /Babaklub/

Minden hónapban, a második csütörtökön du. 5–1/2 7 óráig
Hely: kórház F épület, I. emelet, Dr. Zellner Pál terem

A várandósok találkozása a szülésznôkkel. Kötetlen beszélgetés a szülés élményéről.
Háziasszonyok: a szülésznők

Csizmadia Istvánné (Erika),
Fantha Zsuzsa
Kecskemétiné Nyíregyházi Vera,
Nyulas Jolán
Széles Ágnes
Tóth Irén
Ujvári Bori
Vastagné Nagy Éva
Váradi Zsófia
lei

Hát ez pont ma van MECSI!!! Sajnos én erre ma nem tudok menni, de akkor a jövő hónapira el kéne menni. Szerintem az június 12-én lesz, ha jól látom a naptárat. Ha gondolod, mehetünk együtt, vagy jelentkezzen még, aki jönne!
lei

Erdélyi kirándulásra nekem is van tippem, ha valaki szeretne menni. A párom családja töltött el itt nagyon kellemes napokat. A város neve Zetelaka:
http://www.zetelakatours.ro/

A panzió az Olga panzió:
http://www.erdelyivendeglatas.com/

Nagyon igényes, nem drága. Minden info megvan az oldalon. :)

k.a.t.i.c.a

Köszi lei!

Ha addig hallok én is valamit szólok, de ha nem lesz akkor megyünk.
Kedden jössz a szülésfelkészítőre? még lehet előtte beugrom a tornára is, hogy ne a legnagyobb dugóba kelljen utazgatnom.Persze attól is függ hogy leszek.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Igen, elvileg tervezem, hogy menjek 13-án az előadásra. Már columbine-nal is megbeszéltük, hogy megyünk. De jó :) előtte a tprna nem biztos, hogy összejön nekem, mert azárt az elég korán van ahhoz, hogy eljöjjek a melóból és nagyon sokan is vannak mindig, de majd meglátom azért, hátha....
lei

Sziasztok!

Én ma letudtam mindent, igaz a szív uh-ra másfél óra késéssel kerültem be, de legalább mindent rendben találtak. Aztán beszéltem a dokimmal, meg is vizsgált, nekem is van fertőzésem, de a méhszáj zárt és 27-én megyek legközelebb uh-ra, ami már a 3. szűrés. Rohan az idő. Amúgy lehet, hogy mi is inkább júliusiak leszünk. A doki mondta, hogy a 38. héten megnézik az előző heget, az uh-t, a baba súlyát és az alapján lehet, hogy júli végén megcsászároznak. Azt mondta, hogy a Barossban 80% az esélye annak, hogy akinek az első is az volt a második is császáros legyen és akkor már jobb egy program, mint egy sürgősségi. A szülésznővel is beszéltem, bár így neki nem lesz olyan nagy szerepe, de az előzőnél is jól jött, hogy volt.

Ha még valaki nem döntött babakocsi ügyben az e havi Kismamában van egy összefoglaló cikk róluk.

Binyek! Hát persze. Én is inkább örültem az ovis dícséretnek.

Apro! Tena bugyi a patikában van és igazából egy normál testalkatra én egy m-eset vettem, mert nagyon nyúlnak. Én már hallottam, hogy nyílt egy magán rendelő Gyártelepen, de semmi infóm róla. Hogy tetszett az uszi? Mi egyszer voltunk, szerintem elég tiszta és szombat délelőtt még sokan sem voltak.

Én az otthon szülést felelőtlenségnek tartom, de ezt mindenki döntse el maga.

Jó éjt! Andi

KépKép
jazmin2005

A Tena bugyit nagyon köszönöm ötletnek, már régen filóztam rajta, hogy mit vigyek be és hol lehet kapni eldobható bugyikat.

A tököli uszit még csak kívülről néztem meg, úgy értem, még úszni nem úsztam. Kicsit furik a béretek, mert ha reggel6-9 között mennék hétköznap, akkor már délután és szombaton nem is mehetek. Szóval jól összekombinált bérletek vannak, amik kb. a nyugdíjas korosztálynak megfelelőek.majd meglátjuk.
Fogalmam sincs hogy lesz, mert ahhoz képest, hogy május végén redőnyt akartam húzni, most lehet, hogy még egész júniusban is melózom. + szeretném elkérni magam a szülészfelkészítőre is, ami ugyan csak 4 alkalom de hát ki tudja hogy lesz.
Olyan jó lenne valakitől hallani, hogy jó eza magánrendelő. mert akkor nem kéne tényleg beutazni a városba. Ha esetleg tudnál vkit, aki volt már, légyszíves pötyögd le. :)

Az otthonszülés nálam is nagyon rizikós, tutira nem vállalnám be. Főleg, mivel nálunk kb a család fele doki, így eleve nagy a bizalmam feléjük, bár tudom, hogy sajna vannak eléggé leszívott egészségügyisek is, de hát nem is csodálom ilyen állapotok mellett hogy kiégnek.
(ma egy 35-40 éve a pályán dolgozó mentőápoló, aki tényleg napi 12 órában mások mindenfajta "végtermékében" turkál és életeket ment kap 70 ezer forintot???? És ugyanő a 12 órázás után megy tovább hajnalban máshova dolgozni, mert a mentősöknél csak az a szabály, hogy ott náluk nem dolgozhat tovább egy műszak után, de máshol simán folytathatja) :evil:
Szóval totál meg tudom érteni, ha olyanná válik némelyik mint egy rózsabokor.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Sajna, kicsit megint eltűntem. Autóbalesetünk volt. Álltunk a piros lámpánál és hátulról belénk hajtott valaki. Nagyon megijedtünk. Párom félreállt, hogy intézze a dolgokat, én pedig megpróbáltam megnyugodni. Sajnos, nem sikerült. Pár perc múlva már egész testemben remegtem és nagyon fájt a fejem meg a tarkóm, mert beütöttem a fejtámlába. Rettenetesen aggódtam a babáért, ezért inkább hívtunk egy mentőt. Ők raktam rám egy nyakmerevítőt, aztán lefektettek a hordágyra. A mentőben megmérték a vérnyomásomat- persze magas volt- , a véroxigénszintemet és maghallgatták a baba szívhangját is. Bevittek a kórházba, ott csináltak, nyaki és koponyaröntgent, CT-t. Minden lelet jó lett. Átvittek a nőgyógyászatra, megnézték a babát ultraghanggal és megvizsgálta a doki a méhszájamat is. Szerencsére itt is minden rendben volt, a baba mocorgott, a placenta a helyén van és a méhszáj nem nyílt ki egy kicsit sem. persze azért pihenésre ítéltek. Tegnap elmentem még a saját dokimhoz is, Ő is megvizsgált, meghallgatta a baba szívhangját is, azt leszámítva, hogy még mindig egy kicsit magas volt a vérnyomásom, nem talált semmit. Megúsztam agyrázkódással.
Mellesleg mikor belénk jöttek, az ölemben egy tortát tartottam, ami a nadrágomon, a szélvédőn, és a műszerfalon landolt, így mindenkinek az első kérdése a kórházban az volt, hogy mikor és hányszor hánytam....
bende

Sose lesz már holnap negyed 11,amikor vár a dokim... :cry:

Megyünk a hétvégén Hévízre,de én azt hiszem,hogy nem leszek olyan bátor,hogy belemenjek a vízbe.Olyan csodálatos,egzotikus betegségeket vagyok képes öszeszedni.... :roll:

binyek

Barbi, akkor inkább ne is menj bele...

Amúgy mindjárt itt lesz a holnap negyed 11 ;-) Már nem tart sokáig :-)

Mennyire viselt meg a szerdai nap? Minden rendben?

Bende, tök jó, hogy nem történt nagyobb baj, de ez mondjuk tipikus murphy törvénye, hogy pont egy torta volt az öledben ;-)

Szép napot mindenkinek!

yuyu79

Sziasztok Lányok!

Csak beköszönök. Mindenkinek nagyon kellemes hosszú hétvégét kívánok!! Ha tehetitek menjetek kirándulni! ;)

Sziasztok!!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Most jöttem meg a cukorterhelésről. Nem is volt rossz!!! Kaptam lötyit és már ők beleraktak citromlét és olyan íze volt mint egy plussz tablettának csak egy kicsit édesebb. Azonnal meg tudtam inni és nem is voltam rosszul.

Mindkét karom pár órán belül szép színű lesz... :cry:

És ma délig dolgozunk kettő helyett!! :))
Vendég

Hüha Bende!!

Remélem minden rendben veled és a babával! Ezt már mi is átéltük, ráadásul én éppen hátrafordultam abban a pillanatban, amikor fékezés nélkül belénkjöttek 60-al hátulról. Ezek a nyaki traumák nem a legjobb dolgok...

Mindenkinek szép napos hétvégét. Én megint egyedül leszek, a páromra nem tudok hatni, nem érik el a szavaim. Le vagyok alaposan lombozva!

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Bende!
Nem semmi, ami veletek történt, de a lényeg, hogy jól vagytok!

Binyek!
Mikor mi tavaly voltunk Hévizen, az egyik barátnőm mesélte, hogy mikor legutóbb ő ott volt a szüleivel, az anyukája éppen babát várt. Amikor be akart menni a vízbe, rászóltak, hogy az a fajta gyógyvíz nem tesz jót pont a kismamáknak. Mindenképpen kérdezz rá!

Beus

Kép
félhold

Képzeljétek hogy jártam, elveszett a kiskönyvem!
Kedd reggel a terheléses cukorvizsgálaton még megvolt, de este otthon már nem. El nem tudom képzelni, hol hagyhattam el. Abban bízom, hogy esetleg tornán véletlenül kipakoltam a nagy kapkodásban, és nem raktam vissza a táskába.
Aznap este eléggé felizgattam magam, hogy egy dologra kéne csak ügyelnem, és azt is elhagyom... :? Meghogy mit fog rólam gondolni a védőnő és az orvos, biztos azt, hogy egy trehány valaki vagyok, pedig nem. De azóta már megnyugodtam, lehet, hogy a tömött villamoson kirántottam a telefonommal vagy a könyvemmel. De azt nem értem, hogy azért nem olyan kicsi, hogy nem vettem észre?
A legrosszabb, hogy kezdhetem elölről a pecsétek "gyűjtését", pedig már három megvolt. És a háziorvoshoz és szemészhez is mehetek újra... De hát így jártam, az újra biztosan úgy fogok vigyázni, mint a szemem fényére. :)

Beus

Kép
félhold

Egyébként szerda-csütörtökön a Balatonnál voltunk csapatépítésen a munkatársakkal, jól esett kicsit kimozdulni a hétköznapi taposómalomból! Most egész jópofa feladatok voltak, kár, hogy csak párban tudtam részt venni (ahol a szellemi képességeim kellettek, vagy csak csónakáztunk a Tapolcai barlangban).
Viszont így kicsit felgyűlt a munkám, még jó, hogy 3 napos hétvége jön! :D

Beus

Kép
félhold

Lányok!

A véleményetekre lennék kíváncsi!
Hétvégén megyünk Szarvasra, már alig várom, úgy be vagyok zsongva. Mi minden pünkösdkor elutazunk Magyarország valamelyik szép tájára és biciklizünk,m eg pecázunk, meg minden egyébb nagyon jó dolgot! A kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehet még biciklizni? Nekem mint láthattátok elég nagy a pocim, de azért szeretnék cangázni, hamár nem fürödhetek, mert persze azt is fognak a többiek! A cangából nem akarok kimaradni! Persze ha nem lehet, akkor a babóért lemondok róla, de ebben teljesen tanácstalan vagyok! Ti szoktatok még biciklizni?
Köszi előre is!
Mindenkinek nagyon jó pihenést kívánok!
Ritus

Kép
rituspoc

ritus: én imádok biciklizni és most szenvedek, hogy nem tehetem. Azt olvastam több helyen is, hogy azért nem ajűnlatos, mert ilyenkor a nagy pocak miatt már más a kismamák egyensúly érzéke, és a has is lehúzhat bármelyik oldalra. szóval csalóka, mert lehet, hogy Te nem gondolod, de a szervezet egyensúly érzéke megváltozik ilyenkor. Én pl. sokszor dülöngélek, és sokszor majd elesem az utcán is. valszeg ez is ezért van, mert már máshogy mozog az ember ilyenkor.
Szóval neked kell döntened, hogy bevállalod-e a bicózást. Én inkább nem kockáztattam, pedig azért jól tudok biciklizni, szóval nem szoktam alapból sem elesni. De azért én inkább vigyázok most már magamra ilyen téren. Meg hát mások meg símán belédjöhetnek, az autósok sem nem figyelnek oda, a gyalogosok is idegesek a bicósokra, szóval csomó külső körülmény is van, amit számba kell venni ilyenkor.
lei

Irodai munka miatti derékfájás
Nem emlékszem ki írta, hogy fáj a dereka a számítógép előtti sok üléstől. Próbáljátok ki az ülőpárnát, nekem bejött. Én a fittball "kistestvérének" szoktam hívni, az elv hasonló: gumi párna levegővel töltve, amin ki kell húzni magad, és kicsit mindig mozogni, mert nem stabil. Az ára elég változó, 5-12 ezer Ft. Nem a legolcsóbb, de ha segít, megéri az árát. Én itt vettem:
http://www.lbt.hu/index.php?php_session=edit&menu_id=27

Az olcsóbbnak nincs OGYI száma, ezért egészségpénztárnál nem elszámolható, a drágább azt hiszem igen.

Beus

Kép
félhold

Bocs, azt nem írtam, hogy a székre kell simán rátenni. :)

Beus

Kép
félhold

félhold: én agyok a derékfájós. köszi a tippet. Én pl. a labdát azért nem szeretem, mert a sok rugózástól mindig rosszul leszek. Olyan érzésme lesz tőle, mintha tengeri beteg lennék. ezért nem hazsnálom itt bent az irodában, pedig van. De ez a párna nem hangzik rosszul, ha nem olyan instabil.
Egyébként pont most jöttem vissza masszázsról, ahol jól megdögönyözték a hátamat most :lol: nagyon jól esett.

sophie: lehetséges hogy ma reggel téged láttalak a Keleföld városközpontnál a 7-es busz megállójában? :P
lei

sziasztok!

sajnos nincs még mindig otthon netem, így nem tudok naponta jelentkezni, de most megpróbáltam mindent végigolvasni. hát nem volt egyszerű ;)

pár hozzászólás:

lei, a szülésfelkészítőre jövő keddtől én is tervezek járni, így ha esetleg előtte tornán vagy, akkor foglalnál nekem széket, illetve Ági, Csenge, nem tudom, hogy Ti jöttök-e, de ha belefér, gondoljatok már rám is légyszi! köszi előre is!

a másik a XI. kerületi támogatás... én úgy tudom, hogy az önkormányzat által adott 85e Ft, az az államin 60e Ft-oson felül van! szóval én így értettem az önkormányzat oldalán olvasottak alapján!

mellszívóval kapcsolatban annyit, hogy én kézit fogok venni, azt hiszem, és a barátnőm említette, hogy van a patikában madela néven, ha jól rémlik, és azt egészségkártyára is meg lehet venni!

amúgy a héten voltam cukor terhelésen, és szerencsére minden rendben! korábban a dokinál is, a manuális vizsgálaton 3000-es minősítést kaptam, szóval minden oké, a baba szívhangja is nagyon megnyugtató volt! amit viszont picit furcsállottam, hogy a 7,5kg-os hízásra azt mondta, hogy SOK... eddig úgy olvastam, hogy a normál ilyen tájban a 8 kiló körüli, szóval eddig teljesen meg voltam nyugodva! na mindegy, majd megmondja, hogy mit kell (t)ennem :)

amúgy az étvágyammal nincs baj, az tény! :P

szombaton amúgy költözünk, ezért nagyon sok az intéznivaló!

a babafotók, és a pocakfotók tökre klasszak! sajnálom, de én is úgy érzem, hogy az én hasam egyáltalán nem nagy... mindig idegesít ez a dolog, bár lehet, hogy csak én nem látom magam úgy, ahogyan kellene! :/ ha lesz kis időm, meg netem, akkor küldöm én is a legújabban!

mindenkinek jó hétvégét a 3 napra! pihizzetek sokat, helyettem is és a betegek gyógyulgassanak!

ja, és még egy, a fertőtlenítést, én szerintem simán kifőzögetem majd a cuccokat...

sophie27

sophie: igen, az önkormányzat által adott 80 ezres támogatás az állami 64-en felül van. Ezt jól értjük szerintem. :lol:
egyébként én is úgy tudom, hogy a havi egy kiló plusz az teljesen normális. Mondjuk nekem nem nagyon szoktak semmit mondani sem a védőnő, sem a doki a testsúly adatokra.

ok, az előadásra, ha előbb érek oda, foglalok neked is helyet majd. a tornára viszont nem biztos, hogy tudok menni.

én onnan tudom, hogy azért nődögél a hasam, mégha én sem mindig érzem/látom, hogy a bőr húzódik, viszket, tehát valami nagyobbodás biztos van akkor. meg hát amikor görcsölget egy kicsit a pocak, akkor is azért, mert húzódnak a szallagok, tehát növekedés van folyamatban. Én ezzel nyugtatom magam :lol:
lei

rendeltünk mexikói kaját ebédre, és párom egy akkora hamburgert kapott, hogy a felénél kifeküdt tőle, nem bírta megenni. Tényleg óriási a mérete, és nagyon finom is, azért tudnak ezek a mexikóiak valamit :) (én csirkés burrito-t és chilis-sajtos krumplit ettem, az is fonom volt mind)
lei

Sziasztok!
Már régóta benézegetek ide, én is augusztusi kismami vagyok és persze mindig ugyanolyan dolgok foglalkoztatnak benneteket is mint engem...
De nem vagyok még túl tapasztalt Babanetes, még a profil beállítást is keresem egyenlőre.
kiskapucni

Szia Kiskapucni!Üdv közöttünk! :lol:

Zsófi!
Szerintem a 7-8 kiló pont jó! :wink: Én már a duplájánál tartok... :cry:

Ritus!
Tényleg nem szabad kerékpározni terhesen! :? Engem letiltott a doki.

Bea!
A terhesgondozóban a védőnőknél megvan minden,ami a kiskönyvben volt.Nem tudod őket megkérni,hogy töltenek ki egy újat az adatokkal?

Julcsi!
jól vagyok,köszi! :wink: Neked mit szóltak otthon a ruhákhoz? :lol:

binyek

Sziasztok!

Kiskapucni, üdv köztünk! Az elején én is megküzdöttem a profillal, de mivel én antitalentum vagyok minden kütyühöz, majd ha van kérdésed, a hozzáértőbbek biztosan segítenek! :)

bende, annyira jó, hogy nem lett semmi bajotok! Sógornőmet 3 hete kaszálta telibe egy gyorshajtó oldalról, neki egy 8 hónapos babája van. Egyedül ült a kocsiban és ha 50 cm-rel tovább gurult volna, akkor annyi. A kocsi vezető oldali eleje, kereke, ajtaja totál eltűnt.

Félhold, ez nagyon murphy. Én is valami ilyentől rettegek. Ha már meglesz minden, akkor fogom elhagyni.
De a védőnőnél van egy másik füzetke, amibe mindent beír, legalábbis nálunk duplán, így ő tudja pótolni 10 perc alatt az egészet.

Ritus, sztem se ülj már bringára. Nekem anyósom már a 4. hónapban hüledezett, amikor tekerni szerettem volna. Amúgy én is majdnem leszédültem tegnap a sámliról ablakmosás közben, tény, hogy előre nem is érzed, de totál beszédülhetsz 2 pillanat alatt.

Zsófi, nagyon nézem ám a készülő házakat Lakihegyen, de nem tudtam kivenni, melyik a Tiétek. :D

Ma párom letette az utolsó szigorlatát,5 lett. :D Már "csak " az államvizsi van hátra. hurrá!!!
Én meg voltam védőnéninél, annyira furi, nekem összesen 4 kiló hízást mért az első vizsgálattól és a haskörfogatot is 101cm-re mondta. Szóval most meg vagyok elégedve, csak aztán nehogy a végén lóduljak meg nagyon.
Megyek és megfőzöm párom kedvenc ételét, lasagne de az ő mamája szerinti. (aminek semmi köze nincs az eredeti kajához, de írtó fincsi) ha jól sikerül, megosztom a receptet majd.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Ha valakit érdekel most érdeklődtem a Madarász utcában a légzésfigyelős tanfolyamról. Minden kedden 16-tól 18h-ig van, nem kell előre bejelentkezni. 2000 Ft/fő.

bende! De jó, hogy ilyen szerencsésen megúsztátok!

Jó hétvégét mindenkinek! Andi

KépKép
jazmin2005

Kiskapucni üdv!

KépKép
jazmin2005

Megtaláltam a profil menüt, de a képkérdést hétvégére hagyom azt hiszem (vonalzók miegymás?). Addig néhány adat azért itt van: 29 éves vagyok és Zsófink lesz:) Róla is van kép persze, de feltölteni még nem tudok úgy látom.
Mindenkinek jó hosszú hétvégét és vigyázzatok magatokra!
kiskapucni

aproo: én pont ma reggel mértem a haskörfoggatom, ami 100 cm. Ha a védőnő féle súlyokat nézem, akkor én 7 kilónál tartok most. Ha a magam mérést követem, akko meg 5-6 kiló csak. Na mindegy, ez már tényleg nem oszt, nem szoroz....

kiskapucni: üdv közöttünk!! remélem sikerük majd kipofoznod a vonalzódat és az avatrodat (oldalt kis kép) is. Kérdezz bátran, ha segítség kell.

na én megyek melóból el. LEnézünk a Római partra heck-et enni. Habár egész délután borús volt az ég, és még most is az, remélem nem szakad a nyakunkba egy jó kis zuhé.... :roll:

jó hétvégét mindenkinek, pihizzetek, ha tudtok. Én szombaton lehet kinézek a MOM múvházba börzére. Egyébként jövő héten szombaton meg a Fehérvári úti Műv házban lesz bababörze. Szóval minden hétvégre jut egy. De kíváncsi vagyok, milyen cuccokat árulnak ilyenkor.
lei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?