Új privát üzeneted érkezett!

Mona,
köszi a képeket, felraktam őket. Rémlett, hogy Timesnak is voltak képei, de nem találtam őket. Miniliza viszont még nem küldött semmit, ugye?

Jucu,
egy hatalmas kalappal holnapra! :D Nagyon drukkolunk, és üzenj mihamarabb! Én tudok MMS-t is fogadni, ha kell. :wink:

italoman

Csajok,
elküldtem a gmailre a fotóalbumba való belépéshez szükséges adatokat, majd nézzétek meg!

italoman

csajok, azt mondta a dokim kevés a magzatvíz, ráadásul nála bazi magas votl a vérnyomásom :? (pedig itthon méregetem, és nem szokott annyi lenni....)
úgyhogy ha így marad minden, akkor ha visszajött a szülésznőm külföldről,megindítja a szülést. ....... :?
holnap megyek vérvételre, vizeletre és uh-ra.
szombaton mindne rendben volt, remélem még mindig így van :?
ja, már beállt a medencébe szépen.
most aggódok.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Hű Dimet, én úgy tudom, hogy közvetlen szülés előtt kevesebb már a magzatvíz és a vérnyomás is magasabb.
Érzel egyéb jeleket? Mikor jön vissza a szülésznőd?

Kép
nap12

Szia Lányok!

Jucu: nagyon megy a drukk! ÚÚÚÚÚÚÚÚgy irigyellek!!!! Annyira lennék a helyedben, kislány!!! Na, holnap itt a napod, légy ügyes, és mennek a drukkok! Várjuk a fotókat és minden jót Nektek a nagy naphoz!!! :)

Huhúúúúú közeledik az én időm is csajok!!! CTG (NST) rendben, babó rúgkapált, méhtevékenység oksi, fájások nem voltak. Uh-on szintén minden rendben, minilány nőtt egy keveset, de még mindig necces a két kiló. Nem gond, majd megnő idekinn... egészséges, ez a lényeg!
BPD: 83
HC: 293
FL: 62
Szóval nem egy óriás bébi, de az áramlás oksi, a lepény II-es.
És a méhszáj nyiladozik.... azt mondta a dokim, hogy osszam be melyik tetszik jobban a bő egy ujjnyi vagy a szűk kettő.... úgyhogy lassan-lassan közeledik az én időm is! :)
A fiammal szűk kettőnél kezdődött és 5 órával később vinnyogott a kishapsi... :)

Megyek lányok lépek, mert apa dolgozik a gépen.
Sziasztok! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Ja, Dimet! A magas vérnyomásról egy mondat:

Terhességi magas vérnyomásról beszélünk akkor, ha a vérnyomás 140/90 Hgmm, vagy ennél magasabb, illetve, ha a felső, a szisztolés vérnyomás érték a terhesség alatt 30 Hgmm-t emelkedik, a diasztolés, az alsó érték pedig 15 Hgmm-t.

Nekem a nyomásom mindig a béka se...e alatt volt, alig volt 120/80, soxor csak 110/70.... erre most 131/97, a pulzus 113. A doki semmit nem mondott, pedig erre azért oda kéne figyelnie asszem.... anyukám is magas vérnyomással küzd, a hajlam megvan bennem. Amúgy a vizesedésre (egész nap csak egy strandpapucs jött rám) azt mondta, az természetes ilyen időben...
No comment... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Dimet
Egy darabig nekem is ez volt. Csak a 33.! héten....Akkor csináltak hüvelyi AFP vizsgálatot, és megnézték, hogy szivárog-e a víz. Elmondták, hogy ha szivárog, akkor kiveszik a babát......Aztán kiderült, hogy nem szivárog, és a magzatvíz is később normál mennyiségű lett. Ne aggódj, már a 37. héten vagy, és bízz a dokidban. Ha annyira nagy ház lenne, akkor nem üldögélhetnél most otthon....

mikegirl

Hello!

Mikegirl: Köszi, teljesen ismeretlen számomra ez a megnevezés, azt hittem ua. a kettő!

Csajok Ti kivágtátok a babaruhákból a cimkét??? Mi a fenének raknak az oldalukba is???

Edit? Te nem szülsz még?:)

Szülés elötti depi nincs? Mert nekem lassan az lesz az aggodalomtól...magyarul be vagyok tojva! :cry:

Dimet: Nyugi, ha jönni akar úgyis jön, akkor is ha a szülésznőd nem lesz itthon. Nekem nem is volt fogadott szülésznőm, bár volt velük rossz tapasztalatom is, de volt köztük kedves is. De szerintem a szülésznők szakmailag nagyon a toppon vannak, ha nem is mindegyik túl kedves. Én 150-es vérnyomással szültem...pedig nekem is alacsony a vérnyomim!

Jucu: neked nem is kívánok jó éjszakát, mert tuti nem fogsz tudni aludni, de azért próbálj meg pihizni!:)

Pá!
Judit

mamiblue

Jucu:Nagyon nagyon drukkolunk neked holnapra. Sok erőt neked meg a kis manókának!!!
Szortíunk, hogy minden gördülékenyen menyjne és minél előbb babázhassál!!!!
Úristen már csak egy éjszaka........ :lol: :P :lol: :P
Apa is és én is irigykedünk azért egy picit, olyan jó neked!!! :P :lol:
De eljön a mi időnk is................ :lol:

Kép
kis pupu

Jucu: nagyon szorítok neked holnapra! Gyors felépülést, egészséges babát és sok-sok tejcit kívánok!

Dimet, nekem a védőnőm még annó Rékával mondta, hogy szülés előtt megemelkedik a vérnyomás, tehát az hogy most magas egyáltalán nem biztos, hogy toxémiára vagy bármi más bajra utalna.

Az előbb úgy elesett a lánykám az aszfalton hogy csak na, mindkét térdéről lement a klazúr :cry:

Mandala még a végén beelőződ Jucut :lol:

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
Kép
robcsi03

Hát csajok nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én már nem birok mozogni. Nem jó sem ülni, sem állni, sem feküdni. Csak szenvedek egész nap. 10 méter séta után lihegek...
Már várom a hétfőt, akkor megyek orvoshoz, kiváncsi leszek mit mond. Nem bánnám, ha egy-két nappal előbb jönne...

horvviki

Jucu: DRUKK!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D

lányok. olyan fura.. Szóval Itt ülök és olvasgatlak titeket és Lalaboxolt egyet a kezével és olyan hangot hallottam mint pl amikor eltörsz egy gyufát, vagy fogpiszkálót. De nem jön semmi. Volt már valakinek ilyenje?? :?: :?: :?:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jucu
Lélekben Veled vagyunk mindannyian!!!!!!! El tudod képzelni ezt a nagy tömeget az ágyadnál? :D
A lényeg, hogy azért próbálj meg aludni valamennyit, holnap meg ügyes légy. Meglátod, minden rendben lesz!!! És ha túl vagy a dolgon, ne felejts el minket értesíteni. Nagyon szorítunk neked!!!!

mikegirl

Egyébként meg jó éjszakát mindenkinek!!
Hátha ma jobban sikerül aludnom. Ismét nagy reményekkel indulok az éjszakának... :)

mikegirl

Sziasztok jó reggelt. :)

Tegnap sikerült egy haláli fotót csinálni Viviről. Mondtam neki, h legyen mérges. :D:D:D
Hát ez lett belőle. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jó reggelt, Kismamák!
Hűha, tegnap nem voltam itthon egész nap és fél órába telt, amíg mindent visszaolvastam.
Ildi, nekem nagyon tetszik a fotóalbum!
Jucu, azóta már úton vagytok, vagy bent a kórházban. Reméljük, minden flottul megy és minél hamarabb együtt lesztek.
Sabine, biztosan nagyon ügyesen rendezed a picurokat.
Mamiblue, én nem vágtam ki a címkéket... de megfordult a fejemben.

Tegnap voltam a dokinál: BPD: 93 mm, FL: 75 mm. Méhszáj zárva. Méh szépen meszesedik, Bébi 3 kg körül van... És rengeteget mozog :) . Én megugyanannyit nyomok, mint 2 hete (75 kg).
Tegnap egyébként reggeltől estig házon kívül voltam, reggel mentünk a Férjemmel együtt, este szintén együtt haza. Voltam mindenfelé: labor, bevásárlás, doki, munkahelyre is bekukkantottam. Olyan jó volt kicsit kimozdulni! És alig dagadt be a bokám, így a sok dagadást a melegnek tudhatom be. Este még kismamatornára is beugrottam. Tisztára beturbóztam. :)

Ma kitakarítom az egész házat, mert közeledik az én időm is, meg ma még nem lesz túlságosan meleg... Megpróbálok végezni... Bár a fürdőszoba nem egyszerű eset, de majd belehúzok. Így most lépek is, hogy végezzek.
Üdv

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Jó reggelt!

Tegnap nagyon bekavarhatott nekem a front vagy anyós, mert jó magas volt a vérnyomásom, alig bírtam elaludni... :evil:
Tegnap megnéztük a Harry Pottert, Emma nem túlzottan értékelte, de én már nagyon kíváncsi voltam rá! :D
Jucu! Bár ezt már biztos nem olvasod, de nagyon drukkolok Nektek, és várom a jó hírt! :D
Dimet! Ne aggódj, ha jönni akar, akkor úgyis jön. Már szép, érett Babóca Ő is. Majd mesélj, mi volt a vizsgálatokon.
Mandala! Az a lényeg, hogy minden rendben van, majd otthon felhízlalod. Unokatesómék lánya is aránylag kis súllyal született a 40. hétre, és mára már egy dagadék a csaj. :D
Mamiblue! Én nem vágtam ki, amiket ajándékba kaptam, azokból sem volt kivágva! De tényleg, az oldalába mi a francnak kell a címke? :? Ne izgulj, ne depizz, nem lesz semmi baj, csak az öröm részére koncentrálj! :D
Mikegirl! Remélem, jobb volt az éccaka! :D

KépKép
dincuska

Jó reggelt!!!!

Most már sokkal jobb volt az éjszakám :D
Ezen felbuzdulva nagy terveim vannak mára. Majd meglátjuk, mit sikerül megvalósítani belőlük :-))

Egyébként a tv2-n most beszélnek a kánikula miatti szülések számának emelkedéséről. Akár másfél - kétszeres is lehet, kiváltó okként a pocaklakónak az anyától eltérő immunológiai rendszerét hozzák fel. Anya szervezetét "stressz éri" (= változás), szervezet egyensúlyt akar teremteni, és beindul a szülés. A riporter csaj megkérdezte, hogy mit tud tenni a terhes anyuka, ha nem akarja, hogy meginduljon a szülés. A válasz: a kismamák jobban izzadnak, sok ion és ásványianyag távozik a szervezetből, amit pótolni kell - ez segíthet. Sötét szoba, ventilláció, légkondícionáló, pihenés. A vizesedést a melegre fogják. A hő által okozott stressz csak nehezíti a szülést.
Csak úgy infóként, no komment :D

mikegirl

na bakker. Folyamatosan tüsszögök.. Ha így haladok kitüsszögöm magamból a gyereket. :D:D:D

jucu, meg már lehet babázik. :D

dincuska: jesszus most nézem.. :shock: 8 napod van már csak.. :D Húha.

milyen levest csináljak a palacsintához?? na megyek. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hello!

Azt hittem már itt vár a hír, hogy Bálint megszületett....

Akkor megyek is reggelit csinálni, aztán jövök!

j.

mamiblue

Hát én már nagyon várom a híreket Bálint babáról! :) Jujjjjj annyira izgulok, mintha csak engem nyiszálnának! Lehet, hogy Jucu már túl van rajta és épp a babókáját ölelgeti? Istenem.. olyan megható...

Hát, lányok... nemsokára mi is a gyerekágyon parkolunk és hallgatjuk a kisbabánk édes szuszogását! Uram, bár már itt tartanánk! Csak azt a néhány órát hagynám ki.... bármennyire is mondják, hogy felejthetetlen élmény a baba világra hozatala, nem tudom Ti hogy vagytok Vele, én átugranám az élményt.... csak bemennék, ott képszakadás és már a karomban a bébi.... na, ezt el bírnám viselni... !!! :)

Képzeljétek! A barátnőm aki nemrég szült (két hete), emlékeztek, ő ugrott le a szülőágyról és ment haza két ujjnyi méhszájjal... na tegnap a klinikán találkoztam vele. Valami alvadt vér cafrangok potyogtak belőle és kikaparták.... szegénykém, majdnem sírt... már épp kezdett szopizni a baba (nagyon aluszékony és nehezen megy a szopi...) erre tessék... be kellett feküdnie egy küretre... majd' megszakadt a szívem, úgy sajnáltam... olyan elhagyatott volt ahogy ott ült egyedül a kis motyójával a folyosón..... de ma délelőtt már megy haza és délután már szoptathat is. Édesem, pedig már azt hitte a szüléssel vége a kínszenvedésnek, erre tessék... lehet, hogy nem jól takarították ki? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hát, csajok... nézem a vonalzókat.... NEMSOKÁRA SZÜLÜNK!!! :) Annyira fura olvasgatni, hogy már csak 20, 19, 11, stb. nap van hátra, de hogy Dincuska neked csak 8???!!!! Jesszus! Az mingyá itt van!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Pattogo: gyönyörű Vivike! Akárcsak az enyémet látnám.... a párom mindig mondja amikor a medve-sajt reklám megy a tv-ben, hogy akárcsak Enikő.... tudod, amikor a kislány morcosan nyit ajtót és megenyhül mikor apuci macisajttal kínálja.... na ez akár csak egy pedofil mesefilm.... na mindegy... de vm. ilyesmi a lehengerlő történet... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Hát igen...8 nap... de mivel nálam nem biztos a terminus, ezért simán lehet több is! Én az első ultrahangtól számolom, ami ugye csak a 18. héten volt, és aszerint augusztus 3... :D Rábízzuk a kiscsaj időérzékére! :D A doki meg úgyis befektet 6-án, ha addig nem akar pottyanni...De én azért reménykedek a jövő hétben, már annyira várom! :lol:
Mikegirl! Hát, 30-ig bírjuk ki, aztán újra itt a kánikula, és remélem ez kihozza a bébimet (lehet hogy a tiedet is :wink:), úgyhogy legyen igaz ez a dolog! :D
Jucu...hú...szerintem már tutira megvan! Olyan izgi!!!!! :D
Mandala! Egyetértek,. nem bánnám, ha az a pár óra hipp-hopp elrepülne... :) Magam sem értem, de én még mindig nem parázok, na majd a szülőszobán, amikor már ott leszek... :D
Pattogo! Viki cukorfalat! :D

KépKép
dincuska

Rita,
ezek a képek a lányodról mindig lenyűgöznek! :)

Hát, csajok,
akkor várjuk együtt továbbra is izgatottan a híreket Jucutól. :)

italoman

Hali!

Rita: megint palacsinta? Én odaköltözök hozzátok! Én lusta vagyok palacsintát csinálni, mármint ott állni és sütögetni!(még szerencse, hogy anyukám szokott sütni nekünk!) Palóc leves, az elég könnyű és húsos!

Ági: Neked aztán van energiád! :)

Mandala: Ne irigylem barátnődet! Nekem is maradt bent lepény darab, de én ezt csak a zárójelentésből tudtam meg, ott rögtön kiszedték, nem is éreztem semmit.

Dincuska: Én is egyenlőre az oldalából vágtam csak ki. De esküszöm nem emlékszem, hogy csajoknál, hogy volt! Én ilyen kicsi ruhákat nekik nem is vettem, mert annyit kaptunk akkor...de nekem nem rémlik, hogy az oldalában lett volna akkor az új ruciknak.

J.

mamiblue

Lányok, nem tudom mennyire van hatással rátok a telihold... De hétfőn az lesz! Remélem most rám nem lesz hatással, mert amúgy mindig van, csak forgolódom éjszaka, vagy hülyeségeket álmodok. Ki tudja kire milyen hatással lesz most? :shock:

Kép
nap12

Én kivágtam a cimkéket.

Kép
nap12

Dincuska
Na igen, 1-ig nincs dokim, úgyhogy nagyon-nagyon zárt lábakkal kell járkálnom, nehogy véletlenül..... :D
1-én délután találkozom a dokimmal, és mivel aug 8 a kiírás, rá akarom dumálni, hogy nehogy már még egy hetet túlhordassa velem Babszit....már látni akarom :D Na meg aztán már biztos kényelmesebb neki kint, mint bent. Állandóan kinyomja magát a külső hasfalamra, és feszít......szóval már nagyon nem férhet el.

Jucu szerintem már a babócáját karolgatja :) Annyira jó neki!!!!! :)

Pattogo
Ez a pofi, és ezek a szemek.....bámulatos!!!!!! :D Már előre látom, hogy a pasiknak annyi!!! :D

Csajok, én nem igazán tudom, hogy mit kellene éreznem, mint a szülés előjelei, vagy hogy minek kellene történni, és hogy az milyen érzés. Én szúrkálást érzek lent középen (ennél pontosabb leírást nem tudok adni). Szerintetek? Ez valami tök más, vagy valami azért történik velem is? Múltkor még minden fent volt, zárva volt....szóval a doki semmi jelet nem talált, ami a közelgő szülésre utal. :?: Tud valaki segíteni egy mazsolának? :D

mikegirl

Rita
Csatlakoznék Mamibluehoz. A különbség annyi, hogy nekem senki nem süt palacsintát :(

Címke
Ez egy idióta találmány, főleg a ruha oldalában. Néha úgy van odavarrva, hogy ugyanaz a cérna tartja össze a ruha oldalát, és ezért nem lehet tökéletesen kivágni. Na ezek a bennmaradt darabok kezdik ki az én oldalam is. Mindjárt megyek teregetni, és akkor megnézem, hogy bébicuccoknál hogy is van ez.....

Nap
Na igen, most....Régen másképp hatott rám :) Ráugrottam apára :oops: :D Mostanában ez nem jellemző :D :D

Na megyek, folyltatom a mára tervezetteket.....

mikegirl

jucuról még semmi hír? Kinek fog üzenni?
remélem rajtam könnyít a telihold, én nagyon bízok benne :lol: bár hétvégi éjszakai szülést terveztem, akkor olyan nyugi van :lol:
jaaa, ez nem kívánság műsor :oops: :lol:
ági, irigylem az energiád, mi tegnap 1 körül megjöttünk a dokkertől, és aztán semmit nem csináltam, csak pihiztem :oops: :roll:

Kép
mona76

csajok, nálatok még nem kezdődtek el a telefonálgatások?
nálam az anyám, és a sógornőm már kezd kicsit idegesítő lenni :roll: mindennap :roll: : itthon vagyok-e? nem szülök-e még? nem érzek-e valamit? és hogy feltétlen szóljak ha megyünk :roll:
valahol olvastam, hogy ez az utóbbi hetekben, napokban, mennyire tudja idegesíteni a kismamit, de ez tényleg igy van :oops: :roll:

Kép
mona76

Mona! Abszolút! Engem is állatira tud idegesíteni! A hétvégén beszéltem Keresztanyámmal, és mondta, hogy majd minden nap felhív...jaj, mondtam, és minek? Amikor úgyis telefonálok... :x
Mona, Mikegirl! Remélem, bejön mindhármunknak a dolog! Vagy a kánikula, vagy a telihold, mit bánom én, csak kint lenne a jövő héten! :lol:

KépKép
dincuska

Lányok, drukkolok Nektek!!!!!
Én még szeretném a jövő hetet is egyben tölteni...
Ma reggel 5-kor felkeltem. Kitakarítottam, kimostam még port is töröltem! Most meg ki vagyok purcanva...
Reggel egy kicsit pityeregtem a császár miatt, akkor találtam ki, hogy lekötöm magam a takarítással, hát legalább most már gondolkodni sincs erőm! :lol: Még jó, hogy tegnap főztem egy hatalmas fazék lecsót, most már csak pihi.

Kép
nap12

ez a telefonálás engem is kiakasztana. múltkor a keresztanyám hívott napközben, csak nem tudtam felvenni, utána 5 percre megint hívott, de akkor sem tudtunk beszélni. aztán visszahívtam, és mondta, hogy biztos volt benne, hogy a szülőszobán vagyok már és azért nem tudom felvenni.... szerintem én lerázok mindenkit, aki 2-nél többször rámtelefonál. majd szólok, ha kibújt a bébi...

Mandala, nem irigylem a barátnődet...
Csajok, én mostanában arra gondolok, hogy nehogy má' éjszaka szüljek, mert én 10 körül tiszta kóma vagyok már mindig. inkább reggeltől estig vajúdnék, csak ne kelljen éjszakázni. Szerencsére a babánk éjjel aludni szokott (szerintem, mert nem ébredek rá sose, hogy mozogna), ebből kiindulva talán van is esélyem a nappali szülésre.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Mona
Telefon...szerencsére nem nagyon cseng. Én azt nem akartam, hogy Canossa járás legy a kórházban, hogy az első napokat Babszival nyugiban és csak egymásra figyelve töltsük el, kibővítve apával amennyire csak lehet. De apa azt mondja, hogy erre nem kérhetem meg a rokonokat, hogy ne jöjjenek.....ráadásul akkor otthon látogatnának meg, amivel nem biztos, hogy jobban járunk.....főleg nem, ha az első hetekről van szó......szóval én ettől tartok.

Ági
Na fogadjunk, hogy akkor nem leszel majd álmos, lehet az akár hajnali egy is!!! :D :D A hormonok a legcsodásabb ajzószerek :D

mikegirl

Csajok!

Azért annyira nem sietnek ki ezek a babák! tényleg olyan sokan vagyunk már 2-3 héten belül, de még mindig nem indult be a babaeső!

Ági: Képzeld nálunk mind a 2 csaj reggel 9.26-kor bújt ki!:) Csak avval a különbséggel, hogy a második csak hajnalban indult, az első meg éjjel 1 körül!

J.

mamiblue

Mikegirl, legyen igazad. Egyébként tényleg lehet, hogy jobban jársz, ha a kórházban látogatnak többen, mint utána otthon. Én azt gondolom, inkább jöjjenek a kórházba, ott nem kell körülugrálni senkit és még örül is, hogy el tudott jönni :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Még semmi hír Jucu-ról? Biztosan babázik már!

Mona: tegnap akartam kérdezni, csak elfelejtettem: neked a ctg-ért kell fizetned?

Pattogó: reggel én is tüsszentettem, azt hittem, hogy kirepül belőlem a baba! Amúgy tegnap olyan keveset mozgott, hogy már kezdtem aggódni, de állítólag már a vége felé kevesebbet is mozognak. Alig várom már a keddet, akkor lesz az első ctg, utána UH. De az még olyan sokára lesz!

Ági: le a kalappal előtted, hogy te még nekiállsz fürdőszobát takarítani! A mienkre is nagyon ráférne, de én már képtelen vagyok ilyen akrobata-mutatványra, mivel nem tudok lehajolni csak úgy, mint amikor a zsiráf iszik, nagy terpesz és úgy behajolni vagy leguggolni.

Mikegirl: az éjszaka már az emeleten aludtam (vagyis csak szenvedtem), már nem volt fent olyan hőség. De azt hiszem, hogy visszatérek a nappaliba. Képzeljétek, hogy most próbálják a szabadtérin a Marica grófnőt, ezzel nem is lenne semmi baj. De hogy éjjel fél 4-ig kelljen hallgatni az áriázást, az már kicsit sok. Pedig nem a belvárosban, hanem kertvárosi részen lakunk, de nagyon idehallatszik, hát még akik ott laknak a Dóm tér környékén, nem irigylem őket. Tavaly kimentem az erkélyre és ott hallgattam a Rómeó és Júlia musicalt, tisztán lehetett érteni, hogy mit énekelnek. A lényeg, hogy nem sokat aludtam az éjszaka, a kezem is állandóan elzsibbadt, fájtak a lábaim is stb.

Kép
Kép
márkanyuka

Márkanyuka! Most nézem, hogy szegedi vagy, eddig fel sem tűnt!!! Tök jó!!! :D És kinél szülsz meg hol?
Szabadtéri...Idén mentünk volna, ajándékba kaptunk jegyet a Rudolfra, de aug 11-re szól... Akkor még nem tudtuk, hogy nem fogunk ráérni! :lol:

KépKép
dincuska

Dincuska: hidd el, hogy a szülőszobán nem lesz időd parázni, akkor már sodornak magukkal az események.

Ágnes: ne aggódj az éjszakai szülés miatt, ilyenkor a szülő nőben olyan elemi erő és energia van, hogy nem leszel álmos!

Kép
Kép
márkanyuka

Agnes:

[/quote]Szerencsére a babánk éjjel aludni szokott (szerintem, mert nem ébredek rá sose, hogy mozogna), ebből kiindulva talán van is esélyem a nappali szülésre.
[quote]
írta:

Na, erre azért ne fogadj! :) Én is vártam már egy jó nagy alvásra.. aztán... mindhárom babó éjjel született... délután 5-6 óra között kezdődött a nem tudom hova tenni a s...em hogy jó legyen érzés és éjjel megszülettek a babók: Danus éjjel 0.40-kor, Encsi éjjel 1.38-kor, Gergő éjjel 11.48-kor. Szóval én mindhármat éjjel szültem. Pedig én is szívesebben aludtam volna.... Ráadásul már előző éjjel sem nagyon tudtam aludni, mert valahogy nem éreztem jól magam, aztán szültem, és szülés után meg azért nem aludtam, mert olyankor annyira felpörög az ember, hogy nem bír aludni... csak feküdtem és vártam, hogy reggel legyen, hogy mehessek a babámért az újszülött osztályra... Pedig azt gondoltam, hogy szülés után akkorát alszom, hogy csak na... mondván, hogy nagyon ki leszek purcanva.... na ja! Onnan, hogy megszületett, kipattantak a szemeim... aztán meg azért nem tudtam aludni, mert éjjel is velem volt... pedig akkor már úúúúúúgy tudtam volna durmolni... csak akkor meg ők nem hagytak... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Na jó van mán..... nem azt nyomta idézetbe amit gondoltam, hanem pont fordítva csinááááta... bocsika érte, de bénáztam... :) :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mikegirl: de igenis kérd meg a rokonokat, hogy ne menjenek a kórházba!!!! És a párod is mondja meg a kedves mamának és a többieknek, hogy most pihenésre van szükséged, meg arra hogy a babával megismerjétek egymást! Ha megsértődnek, akkor önzők és nem a Ti érdekeiteket nézik! Most gondold át... épp szoptatsz, és jönnek szólni: anyuka látogatója érkezett.... na akkor vagy eldobod a babát, vagy várnak... kimész, mire visszajössz már jön a következő turnus..... na NEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!!! És pihenni mikor akarsz?!!! Én nagyon egyszerűen megoldom: nem szólok senkinek h. megszületett, csak a szűk családnak. Anyósék egyszer jöjjenek be ha akarnak, meg anyámék oszt kész! De nekik is megmondom, hogy bírják ki azt a négy-öt napot és ha haza mentünk akkor jöjjenek. CSak a férjedre van szükséged senki másra!!!! Ezt meg kell hogy értsék!!! Amúgy tényleg próbálj sokat pihenni bent, mert a tejcsigyártáshoz szükséges a pihi!!!!
Amúgy a barátaimnak már megmondtam, hogy ha letelik a négy-hat hét utána jöhetnek, addig nem!!! No persze anyóst meg anyámékat nem tilthatom ki, de nekik is meg lesz mondva, hogy egy pici babának nem arra van szüksége, hogy naponta nyolcan végig tapogassák..... nem olyan még az immunrendszere, sok sz@rt elkaphat az idegenektől! Meg különben is: még regenerálódik, épp elég megszoknia a kinti világot, nem kell még a köpködő, nyálzó rokonság is, aki hülyén gügyögve összenyomkodja a csöpp embert!!! De ez az én véleményem és tapasztalatom így a negyediknél! Remélem nem bántottam meg senkit! De én kitiltom a látogatókat minimum négy hétre!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Ági
Végülis igazad van....úgy biztos rövidebb idő alatt le lehet tudni a látogatást, és valóban nem igazán kell készülni rá....

Márkanyuka
Szóval nem nagyon volt nálad alvás :( Vígasztaljon a tudat, hogy pocaklakód a külső zajokat kb. fele olyan hangerővel hallja - és úgy tűnik, hogy ez nem zavarja a szundikálásban. Egyébként meg micsoda kultúr bébi lesz....már az anyaméhben Marica grófnőt hallgatott :D
Ja, és a hajolgatás nem jó a gerincnek. Roggyantott térdek - mint a súlyemelőknél :D

Dincuska
Mi sielésre fizettünk be - még sosem voltam, de ezen a télen végre rászántam magam, nem tudván, hogy Babszink lesz :D De helyette várost néztünk, sétáltunk, végülis nem volt rossz :D
A csaszitól én valahogy (még?) nem parázok. Szerintem majd az előző estétől leszek transzban. Ha meg jönnének a fájások, akkor meg onnantól.

Cetli a ruhában - én oldalt egyet sem találtam ..... :shock:

Képzeljétek, szegény apa ki van akadva, olyan borzalmas napja volt tegnap. Előző este elhagyta a dísztárcsát a kocsiról, másnapra lelopták a Ford emblémát és megkarcolták hátul a kocsit. Tegnap szabin volt - és naná, hogy most volt gáz a munkahelyen, vadul telefonálgatott a kórházból, és már úgy volt, hogy be kell mennie. Vett bébimérleget, és amikor össze akartuk rakni, a tálcát artó kis pöcök eltört :( Jó kis gyártmány.....Estére már teljesen kész volt, fájt a feje is.

mikegirl

Mamiblue:

[quote]n írta:álunk mind a 2 csaj reggel 9.26-kor bújt ki!

Ez nagyon jóóóó! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó reggelt!

Jucu
Drukk...

Szülés utáni depresszió
Fokozatai vannak...
Majd mire aktuális lesz nektek, írok róla...

Pihenjetek, élvezzétek a kismamiság utolsó napjait... :lol:

Látogatás
Én örülök, hogy csak a szűk család jár be hozzánk...
Vendég

Mandala
Akkor minimalizálom a látogatók számát a kórházban - csak az jöhet, akit nagyon muszáj elviselni, pl anyós. A látogatások nyúlfarknyiak lesznek - hamar lerázom őket, és nincs Babszitaperolás!!! Csak nézegetni lehet!!!! Még anyósnak is. (Neki főleg, ismerve....). És megkérek mindenkit - akár apával is megküzdve ha kell, hogy az első hat hétben hagyjanak békén. A telefonom pedig lenémítom.
Lehet, hogy sündisznó módjára viselkedem, de tartok tőle - ahogy olvastam is és a Te tapasztalataid is azt mutatják, hogy a szülés megviseli az embert, ismerkedni kell a babával, a hormonok okozta levertségről, sírás-rívásról nem is beszélve, meg kell tanulnom szoptatni, stb..... És apa két hétig lesz velünk itthon, azt pedig minél intimebben szeretném eltölteni....csak hárman, Babszi, apa és én.

Egyébként apának szóltam már, hogy a hormonok miatt biztos hülye leszek. Szóval tartson ki.... :D

mikegirl

Sabine: köszi, hogy megerősítesz!!!!

Higgyétek el lányok, nem arra van ingerenciája az embernek, hogy jópofizzon a rokonokkal, barátokkal... fáj a cicid, a feneked, a pocakod, és hadd ne soroljam!!! Szóval én tiltólistára tettem a jónépet!!!! Majd ha beilleszkedtünk a vérkeringésbe... otthon.... majd akkor zöld lámpát adok... addig mindenki elégedjen meg a fotókkal.... :)
Tapasztalatból mondom.... nálunk kanossza járás volt a klinikán is és otthon is az első babánál... nekem meg a t...öm lett tele, hogy egymásnak adják a kilincset.....

Én azt mondtam a másodiknál amikor szó került, hogy meglátogatnának, hogy nagyon kedvesek, de még nem érzem magam fogadókésznek, még szükségem van egy kis regenerálódásra, és ha nem haragszanak, jelentkezünk. Úgy érzem senki nem sértődött meg... Gergőnél már nem volt nagy roham.... négy hetes elmúlt, amikor az első látogató megjelent.... de higgyétek el, az az egészséges, ha vártok! A kicsinek is az a jó... amúgy meg nem veszít senki semmit! Ráérnek megdögönyözni amikor már nagyobb és talán egy-egy mosolyt is kaphatnak a kisbabától.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Olyan kíváncsi vagyok megvan-e már Jucu babája.

Délelőtt fél 10-kor én is azt hittem, hogy helyben lebabázok, ugyanis 1 perc félrenézés alatt az én drága lányom kivett egy babafürdetőt a szekrényből és az végigkente a szőnyegen és a kanapén. Nem vagyok veréspárti, de ráhúztam a kezeire és elzavartam aludni a helyére, na most azóta alszik :roll: Viszont mire négykézláb felnyaltam a szőnyeget meg kitisztítottam a kanapét úgy fájt a derekam mint az állat.
Lecsót akartam főzni, de marad délutáni programnak, muszály volt ledőlnöm.

Rita, én is annyira kívánom a palacsintát, de így is 30 fok van a konyhában nem visz rá a lélek, hogy nekiálljak sütögetni. Vivi nagyon édes durcásan is.

Én bevállalnék egy most hétvégi, vagy egy jövő hétvégi szülést :lol:

Kép
Kép
robcsi03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?