Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

kis pupu: tényleg jók aképek, kis ducinak látszik az egyiken a kezecskéje!

Jucu: Te már ne panaszkodj! :lol: Holnapután leteszed a terhet, persze csak azért ,hogy utánna megkaphasd újra!:)

Én 2-3 napja alig tudok mozogni, de muszály lesz beizzitanom nekem is a vasalót. :?

Judit

mamiblue

Mikegirl,
akkor neked hogy mérik, mikor mozog a baba? Egyébként akkor ez is nyilván mindenütt másképp megy. Mondjuk én is javarészt csak szorongatom a kütyüt, mert a baba vígan alszik. Egy idő után már-már én is... :roll:

Mona,
Mamiblue kérdése jogos volt. Ha a neten vannak a képek, akkor próbáld egyszerű hiperhivatkozásként beszúrni őket. Szerintem Word-dokumentumban elkészített táblázattal mennie kell.

Lányok,
ma nálunk is elég nagy volt az aktivitás, kivéve persze a ctg-n. Lehet, hogy a babók feléledtek, mert végre nincs 40 fok? Amúgy itt nem esik (volt néhány csepp, de csak ijesztgetett), viszont kellemesen lejjebb ment a hőmérséklet, jól befelhősödött, és végre van egy kis szél is, juhééééééééééé!
Kép

italoman

Sziasztok!

Olyan jó a levegő!!!Csak eső nem esett,pedig jó lett volna :( .

NEm tudom miért,de úgy bedagadtam mint állat.Az ujjaim virslik,a lábamról meg ne is beszéljünk :shock: .Sokat ültem ma,aztán lehet azért.Legalabbis másra most nem tudok gondolni.

Holnap palacsintát sütök.Beígértem hugomnak.Lelket kell ápolnom.Szakított a barátjával,bár hogy őszinte legyek nem kár érte :oops: .

Kép
Kép
huni

hali!

Van 1 ötletem, csináljunk egy albumot, és onnan könnyebb lenne hivatkozást csinálni...

1185302347.53.doc

kipróbálom!

mamiblue

ez nem jött be egyenlőre...kipróbálom egy másik topikban

mamiblue

Csak maga a hivatkozás sikerült, de a táblázatba nem tudtam bemásolni...szóval ott járok mint Mona.:D

mamiblue

mamiblue :lol: :lol: :lol:
én már annyira felhergeltem magam rajta, hogy ezt a szülés utáni táblát rátok bizom :lol:

holnap ctg, és flowmetria :lol:
már táskástól megyünk, bár holnap még nemakarok maradni, mert a kiságy, és a komód összerakását terveztük :lol:

Kép
mona76

IMÁDOM EZT AZ ESŐT!!!!!!!!!!

Nálunk 6:30 óta esik folyamatosan és 20 fokra hűlt a levegő, bár azért durva h tegnap 40 fok volt, szóval 1 nap alatt esett 20 fokot :roll: 8)
A babó ennek ellenére ma elég lusta volt...

holnap reggel 7:30ra megyek az első nst-re, jó korán van szerintem még aludni fog, meg én is :roll: ,valamelyikőtök azt irta h kólát kell inni, lehet kipróbálom, vagy mennyire kell ezeket a mozgásokat produkálni? mi van ha nem nagyon mozog a baba?

remélem mindenkihez elértek a sötét fellegek :D meg az eső
jó hűsölést és jóccakát! Kép
nora80

lányok, ti nem féltek a babyblues-tól?
Én kicsit tartok tőle :cry:

Jucu, már csak kettőt kell aludnod :lol:

Kép
mona76

Mona!
Nekem volt Beninél. A párom volt nagyon kiakadva a dologtól. A kórházban még nem volt semmi, de itthon kb. 1 hétig csak búskomoran néztem magam elé és pityeregtem. Persze azért megcsináltam mindent, amit kellett, de a kedélyállapotom a béka segge alatt volt. És magyarázat sincs, hiszen örültem a fiamnak, meg minden, de mégis ez volt. Aztán elmúlt. :)

Kép
Kép
pfranciska

Italoman
A szülésznő a magzati szív rajzolatából látja - nekem legalábbis ezt mondta. Amikor mocorog, akkor vannak a kiugrások. Ha szundi van, akkor tök egyenletes.....

Huni
A sok üléstől simán lehet.....én ma egész nap pihiztem, és kb fele akkora a lábam, mint tegnap volt.

Mona
Én már táska nélkül nem mozdulok :D Függetlenül attól, hogy Babszi ragaszkodik a kis helyéhez :D

Nora
Van akinél felébresztik babót, nekem mondták, hogy menjek vissza 2 nap múlva.....A cola hatásos, bár én nem ctg előtt ittam, hanem egyszerűen elcsábultam.

mikegirl

Mona
Pont ma olvastam erről a Suttogó titkaiban. Ez attól van, hogy a hormonháztartásunk egyik napról a másikra drasztikusan megváltozik. Majd ezt a részt elolvastatom apával, hogy tudja, hogy miért bömbölök, és hogy igazából nem is vele van bajom....

Na megyek, elteszem magam holnapra. Ezt a hüsi éjszakát ki kell használnom. Ráadásul holnap sem kell annyira korán kelni, lehet apával lustizni.

Jó éjt mindenkinek!!!!

mikegirl

Amúgy: nincs egy jó esténk.... gyerkőc már vagy 2 órája visitozik néha 10 perc csendet beiktatva. És semmi sem jó. Most apa lefektette. De mindkettőnk idegei kivannak egy ilyen etap után. :shock:
Semmi sem jó, folyamatosan üvölt, nem engedi magát sem levetkőztetni, sem felöltöztetni, kifeszíti magát, rugdalózik ezerrel és amennyire csak bír, visít.
Szóval, azért nem mindig fenékig tejföl ez a gyerek-téma sem.
És mivel, érzékenyen érint a hisztije, emiatt is keményedik a pocim, már azt hittem az előbb, hogy méhösszehúzódások, de talán nem.
Nem szeretnék a folyosón szülni :) Állítólag ilyenkor annyian vannak, hogy még...

Na, bocs, hogy szívderítő családi élményeinkkel untatlak titeket :), inkább jó éjszakát kívánok mindenkinek.
8)

Kép
Kép
pfranciska

van egy ismerősöm, aki 12órát vajúdott, nagy szenvedéssel megszült, és fél évig nem nyúlt a gyerekéhez. Mindent a férje, és az anyukája csinált, egyáltalán nem érdekelte a gyerek. Azt nemtudom, hogy doki, vagy gyógyszer hatására, de 6 hónap után meg mintha kicserélték volna. Már 5éves a kislánya, és imádják egymást :wink:

Kép
mona76

Mona,
csináltam egy röpke mintatáblázatot a megszületett babókhoz, amelybe az utolsó oszlopba beillesztettem egy nem túl nagy méretű képet. Végül is táblázatba elég egy kép is, és túl nagyot úgysem érdemes. Csak az a baj, hogy ide nem tudom felrakni a linket, mert már így is túl nagynak találja a rendszer. Pedig még csak egy kép van benne. :roll: Ha meg csak a linket tesszük be kép helyett, úgy túl bonyolult szerintem. Szóval max. a gmailre lehetne elküldeni.

Még egy kóbor ötlet, talán így egyszerűbb lenne: nem kellene a táblázatot képekkel bonyolítani, csináld meg nélküle, csak az adatokkal, viszont készíthetnénk egy közös fényképalbumot valahol a neten, ahová mindenki feltölthetne képeket a babáról most és a későbbiekben is. Én pl. a photoblog.com nevű honlapot ajánlanám, azt már ismerem, és általában jól szokott működni. Ha benne vagytok, szívesen meg is csinálom.
Várom a véleményeteket!

italoman

Sziasztok!

Gyors bekukk és futok aludni, mert reggel korán kelek. Megyek ctg-re uh-ra és dokihoz. Görcsölgetek én is, de nem érdekel különösebben... ha jön, jön, ha nem, akkor még várunk a találkozásra egy kicsit... :)
Látom mindenki hasonló "élményeken" megy át... görcsöl, keményedik, nyillal a hüvely környéke... szóval oksi lányok... közel az idő! :)

Ildi: sztem jó ötlet a fotóalbum. Ne erőltessük a táblát. Az csak maradjon adatszolgáltató, a fotóalbum meg külön. Max az elérhetőséget (jelszó, stb...) fel lehet tenni a gmailra h. mindenki elérje. De lehet, hogy nem is így működik a dolog... majd megírod, Te tapasztaltabb vagy.

Sabine: örülök, hogy jól alakulnak a dolgok! REmélem hamarosan hazulról jelentkezel.... apropó... Diego elcsicseregte a meglepetést nekünk, Te meg elolvastad, bestia????!!!! :)

Na, lépek lányok! Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Nem bírtam ki, végignéztem a 200 éves embert, most lett vége... Ceretem! :lol:
Mi is görcsölgetünk, keményedünk, de remélem ennél több nem lesz (bezzeg a nap folyamán alig akart megmozdulni, most meg aludni se lehet tőle... . :D )!
Mona! Kíváncsi vagyok, lesz-e szükség a táskára... :D
Az igazi babyblues ritka, arról van szó, amit Mikegirl mond, tehát hogy felborul a hormonháztartás (pont mint a terhesség elején, hisz emlékezzünk..az sem volt egyszerű érzelmi szinten :wink:). Másrészt meg ezért jó szedni terhesség alatt az omega3-at, az nagyon jó a terhesség utáni depresszió megelőzésére, ugyanis ezek a zsírsavak (DHA, EPA) nagyon fontosak a baba számára, és amíg ők nem tudja előállítani, tőlünk veszik el. Huh, ehhez már fáradt vagyok, de akit érdekel: http://www.naturkaps.hu/index/hu/node/kismama
Nora! Ha nem mocorog a baba, akkor vagy azt mondják, hogy te bökdösd meg egy kicsit vagy ők csinálják (egy elektromos sokkolóhoz hasonló izével, brh), vagy az is lehet, hogy nem foglalkoznak vele különösebben. :D
Italoman! Szerintem ez nagyon jó ötlet, benne vagyok! :D

No megyek én is nyugovóra térni, párocskám kitalálta, hogy inkább most fejezi be a tapétázást, mert reggel nem tudna emiatt felkelni... Egyem meg, most lett kész! :lol:

Remélem, mindenki jót alszik ebben a hüsiben!

KépKép
dincuska

Jó reggelt!!! Remélem a Tiétek jobb, mint az enyém....

Egy szuper éjszakára készültem, és borzalom lett belőle. Egy-két óránként fent voltam. Hol apa vágott fejbe álmában, hol pisilni ment, és nem kapcsolt villanyt, így nekiment a kiskádnak, ajtó csapódott be a huzattól, aztán egy nagyobb széllökettől apa felriadt.....ezek nálam mind-mind szívinfarktus közeli állaptot okoztak, és a következő akcióig el is tartott, mire megnyugtattam magam, és egy ici-picit álomba szenderültem. És persze akkor megint történt valami.....És Babszi egész éjjel le sem állt.....bár ennek örültem, hogy nem virrasztok egyedül :)

Ildi
Nekem tetszik fotóalbum ötlet. :D Benne vagyok!!!

Megyek, visszabújok, apa ne arra ébredjen, hogy asszonykája meglépett :D
Aztán irány a kórház, ctg - természetesen táskával :) Hátha......

mikegirl

Sziasztok!

Köszönöm a vigasztalásokat. Tegnap már sikerült elfogadnom a tényeket, egész nap a kórházban bolyongtam a különféle vizsgálatokra a császár miatt.
Mikegirl, nekem először az aneszteziológiára kellett mennem, ott kaptam beutalót vérvételre. Na most ezen az osztályon 10-től van rendelés, és utána még a vérvételre picit várnom kellett, így 1/2 12-kor reggelizhettem tegnap. Hát dögmeleg a várókban plusz éhezés- igazi kismamabarát körülmények! :lol:
Utána vissza kellett menni az aneszteziológiára és EKG vizsgálat. Ma még mennem kell megint, de hogy miért... hát már azt a férjemnek sem tudtam megmondani, csoda hogy hazaértem. Aludtam is egész délután... :oops:
Tegnap egyúttal beugrottam a nőgyógyászatra is. Levetettem a 36. heti kenetet. Hát én semmi előjelét nem láttam, hogy valami bajom lenne, de a doki a levétel után mondta, hogy biztos, hogy találni fognak valamit a laborban, mert Ő úgy látja, hogy lesz mit kezelni. Fel is írta a Klion 100-t. Valakinek kellett használni? Ez már most semmiképp nem veszélyes, ugye?

Dincuska, olvastam az Omega3-ról írt soraidat. Én is vettem már régebben TEVA készítményt, mert olvastam, hogy jó hatással van ránk, de aztán nem mertem elkezdeni szedni. Szóval nyugodtan lehet? :wink:

Kép
nap12

Hello!

Mona: Ez a babyblues, a szülés utáni depresszió? Szerintem nekem nem volt, csak Matildánál voltam nagyon-nagyon fáradt az első időkben. Nem tudtam soha kialudni magam.:( Tamaránál meg még ilyen sem volt!

Csak kint lenne már ez a harmadik is, annyira szeretnék túlleni a szülésen. Bár nem tudom, milyen lesz 3 gyerkőccel elindulni bárhová is. Főleg télen...

Nektek sűrűn csuklik? Mert nekem minden nap, igaz nem sokáig!

Mennem kell mert mati hisztizik...:(

J.

mamiblue

Sziasztok!

Mikegirl: sajnálom, hogy ilyen rossz volt az éjszakád. Én nagyon jót aludtam, jól lehűlt a nappali, reggel 24 fok volt. Isteni a levegő.

Mamiblue: nekem is minden nap szokott csuklani a baba, állítólag így erősíti a tüdejét a kinti létre.

Végre lement egy kicsit az ödéma a kezemről és lábamról, bár nem teljesen, de így már sokkal kellemesebb és kényelmesebb. Már annyira feszült a bőr a lábamon, alig bírtam a lábujjaim megmozdítani. Viszont tegnap odaálltam a tükör elé, és mintha úgy látnám, hogy lement a pocakom alja, már majdnem rálóg a p...-ra.

Nap: sajnálom, hogy ennyit kellett várnod a vérvételre, nem tudom hogy gondolják, hogy egy kismama ennyit várjon étlen-szomjan, főleg ilyen melegben, nagy pocakkal.

Pfranciska: tegnap a Márk engem is kikészített, szerintem a front miatt volt, hogy nyűgös volt és pedig érzékenyebb a kelleténél.

Na fogom magam megszárítom a hajam és nekiugrok a vasalódeszkának.

Ja és tegnap végre összepakoltam a kórházi csomagot, igaz még nem tettem bele táskába, de az a legkevesebb.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Itt vagyok. Látom mindenkinek van nyavajája. :lol: :lol: Én azóta is görcsölök, meg keményedek. A hasmenés megszűnt, viszont jött az altájéki nyilalás... Ez van. Nem sok van már. :D

Ma voltam az első nst-n. Lala mocorgott szépen. És az egyik vajúdóban voltam. Tööök szééép. :D:D A nővérkék mosolygósak és aranyosak, a dokik kedvesek. Szóval csupa jó élmény. :) Szegény dokimon látszott, hogy éjszakázott.

Sikerült ma bővíteni a kórházi pakkot is. Vettem egy rövidgatyás pizsit ( nem bírom a hálóinget megfulladok tőle. :? ), vettem sampont, szappant, szalvétát, egy kis csomag törlőkendőt ( nyagydolgoknál naagyonn jól jön és kellemesen hűsít is. Csak egy tipp :D ), fogkrém, fogkefe. Szóval nem kell már sok, hogy összeálljon végre a cumó. :D

Na megyek és nem is jelentkezem a hét végéig.

Jaaaaaaaaaj a lányom tiszta diliiiiiiii... áááááááááááááááááááááááááá utálom a szelet és a hidegfrontot.. Ilyenkor élni nem lehet Vivitől. Csak visít, vinnyog, nyavajog, hisztizik, verexik, irigy, undok.. szóval egy kisbéka. Jajj nekem ha ezt két kisbéka fogja csinálni.. :shock:
mandala: hogy bírod?? :roll: :lol: :lol:

na pápá

ja és drukkoljon mindenki, hogy a hét végére elkészüljünk az átalakítással. Lééégyszííí. :D

jucu: neked meg mennek a drukkok. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Mikegirl, sajnálom az éjszakádat, én ma éjszaka kivételesen nagyon jól aludtam.

Úgy látszik a kölykök tegnap megzakkantak a fronttól, mert az én lányom is kikészítette este az idegeimet.

Az én babám nem csuklik egyáltalán, remélem ez nem gond. Holnap megyek 1 órára uh-ra, ami azt jelenti, ha nem akarok órákig egy levegőtlen folyosón ülni, akkor 1/2 1-re legkésőbb ott kell lennem. Kíváncsi vagyok rá már nagyon, mert 27 hetesen voltam 4D-sen, aztán 31 hetesen csinált a doki egy röpke uh-t, de remélem most tüzetesebb lesz azért.

Most jutott eszembe, mert összeírtam a homeós bogyókat amiket venni akarok az Urticánál figyeljetek, hogy mindenképpen az 5-öst vegyétek, mert a 15-ös a tejapasztó!

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Mamiblue!
Az én pocaklakóm is minden nap csuklik valamennyit, de nem annyit, mint a bátyja annó, ő képes volt csaknem egész nap csuklani :)

Nap!
Nekem is ma volt kórház-köröm, de úgy látszik, a vidéki kórháznak megvannak az előnyei is, mert én 10-re végeztem a vizsgálattal, vérvétellel, műtéti előkészítéssel (EKG, anesztes dokival beszélgetés), és még a helyettesítő dokival is sikerült beszélnem, akit az enyém szabadsága miatt "felkértem". Sőt, még a szülésznőmmel is beszéltem, őt nagyon kedvelem és ha velem lesz, jöhet bármi....

Az anesztes doki úgy örült nekem: "végre egy kismama, aki nem altatást szeretne, hanem gerinci érzéstelenítést!". Hát, igen. Így legalább tudom, mi történik velem, illetve velünk. De leginkább azt hiszem normálisan szeretnék szülni, amire ugyan az esély megvan, de csak akkor, ha leányom gyorsan és ügyesen megszületik.

Nap, neked miért is lesz csaszi? Bocsm, majd visszaolvasom, hea eljutok odáig közben.

Jucu!
Téged altatnak? Holnap lesz a nagy nap! Be kell feküdnöd ma?

Kép
Kép
pfranciska

sziasztok!

Ma nekem is megvolt az első nst. Nagy élmény volt, babó szerintem aludt, majd ahogy irtátok szóltak nekem is h ébresszem fel :x jó fejek, na mindegy picit megnyomogattam szegénykét és akkor beindult. Biztos nem tetszett neki ez a hajnali merénylet - 7.30ra mentem :?
Lényeg hogy a végén már jó mozgásokat produkált.

Dokim ezen a héten szabin van, nem is baj, csak pihenje ki magát, aztán majd jövő héten viszem neki ezt a papirost.

Mindig a baba mozgását nézik az nst/ctg-n? Mi jelzi h már közel vagy a szüléshez? Milyen adatok változnak akkor?

Kép
nora80

Hello!

Márkanyuka: igen azt tudom, felszívja az orrán a magzatvizet.:) Csak olyan furcsa, hogy minden reggel ezzel kezdjük a napot!

Franciska: Ez nekem új, én azt hittem, ha semmi akadálya nincs a gerincérzéstelenítésnek, akkor mindenképpen az csinálják. Csak akkor altatnak, ha vmi sürgős dolog miatt kell! Én egyébként ha lehetne választani az altatást választanám! :oops:

A vasalódeszka még mindig rám vár, mert inkább lementünk játszóterezni...régi szép nyarak, mikor 5-6 órát voltunk lent naponta.:) De ilyen dög melegben ami volt, már nem lehet.:(

Rita: Én drukkolok nektek! Párod biztos ügyes és gyorsan befejez mindent! Nekünk végre bent lesznek ma az ablakok, tök szupi, úgy várom már a kertet.

Jucu: Neked meg gyors és fájdalommentes műtétet, meg gyors gyógyulást...meg minden jót!:) Holnapra...jajj de jó neked!

Judit

mamiblue

Nóra,
a baba mozgása csak az egyik dolog, amit néznek a ctg-n. Emellett a két szép hosszú vonal a szívhang és a méhtevékenység. Mazsolaként feltételezem, hogy az utóbbi változik, ha már közelít a szülés: gyakoribbak és biztos mások is a méhösszehúzódások. Mintha Mandala írt is volna valamit hegyekről meg dombokról... :D

italoman

Pfranciska, több mint két hónapja medencevégű, azt mondják most már nincs nagyon esély a megfordulásra, ezért készítik elő császárt.

Kép
nap12

megjöttünk :lol:
ma nem pródukáltam annyi összehúzódást mint vasárnap :roll:
nagyon alaposan megnézett a doki uh-n, és azt mondta jó húsban lesz a picúr /hú ezt nagyon útáltam gyerekkoromban, mikor azt mondták rám, hogy milyen jó húsban vagyok :x/
és képzeljétek ajándékba kaptuk az uh vizsgálatot /12000ft/ csak a ctg-t kellett kifizetni :lol:
3322gr
BPD: 94,2
HC: 334,5
AC: 349,4
FL: 68,2
dobjatok meg légyszi adatokkal, hasonlításképpen
kérdezte érzek-e fájásokat, mondtam hogy nem :roll:
aztán mondtam neki, hogy gyakran keményedek, erre azt mondja ezt kérdezte az előbb :roll: hát honnét tudjam, hogy az is fájásnak mínősül, soha nem szültem, fogalmam sincs ezekről a dolgokról :oops: kicsit pipa lettem
de most hogy hazaértünk, annyira fáj a hátam, és a derekam, majd leszakad. Meg alúl is nagyon nyílal, főleg mikor lépek :roll:
én tegnap kivasaltam mindent, a komód ma már nem lesz összerakva, mert apa elment, de kicsit pihizek, és a kiságynak lehet nekiugrok :D

Kép
mona76

szerintetek ha már most 3322gr a babó, és még növekszik, akkor nagyon elszúrtam a sok 56-os rúhavásárlást? az én dokim cm nem tud mérni :roll:

Kép
mona76

sziszike, mi van veled?
csajok már kb 1 órája kő kemény a pocim :? nektek szokott ilyen lenni? Kicsit lepihenek :roll:

Kép
mona76

Sziasztok,
csináltam egy oldalt a képeknek, a http://www.photoblog.com/2007augibabak linkről tudjátok megnézni. Egyelőre csak mutatóban felraktam azt a három képet Sabine és Diego babáiról, amelyet ide feltöltöttek, hogy meg tudjátok nézni, hogy fest az egész. Ha tetszik, akkor természetesen majd mindenki maga rakosgatja fel a képeket a babákról, ha meglesznek (a belépéshez majd küldöm a jelszót).
Megint csak várom a véleményeket! :)

italoman

Sziasztok!

Mikegirl! Sajnálom, hogy rosszul aludtál. Talán ma már jobb lesz... :D
Nap! Nem semmi, hogy ennyit kellett várakoznod... :shock:
Én használtam már mindenfélét fertőzésekre, ezt a Kliont is. Ha csak candidád van, akkor az nem veszélyes. De mondjuk a Streptococcus az már igen (egyébként felnőtteknél tünetmentes)...de ha kiderül, hogy az van, akkor adnak rá antibiotikumot meg gyógyszertár által kikevert kúpokat... Én majd most megyek felülvizsgálatra!
Omega 3mat érdemes szedni a terhesség utolsó szakaszában (agyat fejleszti) meg a szoptatás után is (pótolni ezt a hiányt a szervezetben). Most hallottam, hogy néhány védőnő nem javasolja, mert állítólag szennyezett volt, de épp ezért kell ellenőrzöttet venni, és nem azt a pár 100 ft-osat, az biztos jó!
Mamiblue!Nekem is sokat csuklik, legutóbb az uh-n mondta a doki, hogy már most úgy lélegzik, mint egy felnőtt ember, szóval büszke voltam rá! :D
Márkanyuka! Akkor én vettem át az ödémádat..akkora puklik vannak a lábfejemen... Grat a kórházi csomaghoz!
Pattogobolha! Drukk, hoy minden készen legyen! Ugyanezért nekünk is lehet drukkokat küldeni! :D
Mona! Ne izgulj, a súlyból nem lehet a hosszúságra következtetni! Egy 4 kilós baba is lehet 50 centi (tudok is ilyet). Azt hiszem, inkább a combcsont hosszából lehet tippelni a hosszára, a 68 pedig nem olyan hosszú, úgyhogy szerintem jó, hogy vettél 56-osokat! :D

Jaj, összevesztem Anyós pajtással! :cry: Itt van most nálunk, festeget, és nem bírta ki, hogy ne hisztizzen! Én tudom, hogy sokszor undok vagyok vele (nem bírom a stílusát), de speciel most semmi rosszat nem mondtam, vicceltem, oszt ennyi! Meg kéne beszélni, de úgy nincs kedvem! :?

KépKép
dincuska

Dincuska, most néztem csak a vonalzódat, te is igen közel vagy már a nagy találkozáshoz :lol:
Anyóspajtás :cry: én az enyémben a nagy ígéreteit szeretem a legjobban. Anyuék voltak náluk valamelyik nap és anyós mondta anyumnak, hogy ő eljön hozzánk és megpucolja az ablakokat (soha egy szóval nem mondtam neki, hogy jöjjön ablakot pucolni). Mellesleg most állnak neki bepucolni a házat, úgyhogy én is azért nem pucoltam meg, mert tök feleslegesnek tartom :roll: Ja, persze nálam már nem jelentkezett a fergeteges ötletével, pedig a vasalnivalót azt odaadtam volna neki :lol:

Mona, egyáltalán nem biztos, hogy kicsik lesznek az 56-os ruhák. Egyrészt ahány gyártó annyi féle méretezés, mert még Rékával nekem is volt olyan 56-os ruhám amit odatettem egy másik fajta 68-as mellé és egyformák voltak. Meg én igazából nem is nagyon hiszek ezeknek az uh-s súlybecsléseknek, annyi babát mértek már így félre :roll:

Én a kórházi csomaghoz még hozzá se nyúltam, igaz vettem betéteket, hálóinget, de hogy össze is pakoljam arra még nem szántam el magam.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Két etetés közötti pici kukk...
Ááááááááá... nehéz ám 2 óránként etetni 2 gyereket... vagy én vagyok nagyon béna... nem tudom őket egyszerre etetni... :oops:

Omega3 és társai... én elég szkeptikus vagyok ezekkel...
Én egyébként nem eszem se margarint, se étolajat... egy dietetikus-élelmiszeripari mérnök ismerősöm elmesélte, hogy milyen folyamat során állítják elő... :evil:

Streptococcusra penicillin kell...

Mona
UH... súlybecslés nem pontos... átlag 3-3,5 kg-s gyerekre az 56-os rucik jók...
Nekünk kicsit nagyok...

Nyivák van....

:cry:
Vendég

Sziasztok :D :D :D
Már csak 1 nap a nagy találka :lol:

Mona megnéztem neked az én 4-d utcsó vizsgálatomat 06.30-án volt akkor voltam elvileg 35-36 hetes szóval nem meglepődni :wink:
BPD 9.33 cm ami 37 hétnak megfelelő :o
HC 33.53 cm
FL 6.60 cm
AC 28.99 cm és ekkor becsülték 2389gr +-10%
Szóval akkor most óriásom lesz megint :lol: :lol: :lol:

Nap
Nem jelent semmit sztem ,mert nekem is most fordult meg vszínű ,mivel 36 hét után még haránt volt.Előtte meg medencevégű,tegnapra meg már fejvégű :lol: :lol: :lol:
És mindezt 20-héttől........

Tegnap azt hittük megszülök ,mert folyamatosan fájdogáltam ,lent punásnál meg derékrészen .Ez ma sem hagyott alább,de lehet csak nyomja feje odalent a nunust :?: :lol:

Csajok szorítsatok, mert egyre jobban parázok.Nem a műtéttől ,csak attól nehogy ne legyen helyem.

Milyen furi nekem nem volt EKG hétfőn :shock: lehet azért kell korábban mennem mert még azt megcsinálják? :oops: Sőt még anesztezioléógussal sem beszéltem. :shock:
Amint van vmi üzenek ,de apa tud küldeni mms-t .Ki tud fogadni?
Vagy, ha nem iwiw-re dob fel képet apa a saját oldalára.

Gyorsan kiporszívózok ,felmosok,meg leporolok ......levezetem az idegességet :lol:
Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!
Végre kellemesen lehűlt az idő, bár ezt a viharos szelet tudnám nélkülözni. Ki is használtam, hogy nincs az a dögmeleg és kisütöttem egy hatalmas adag palacsintát, aminek egy része a fagyasztóba kerül a fiúknak a kórházi tartózkodásom idejére. Képzeljétek, Tomi fiam kitalálta, hogy szeretne megtanulni főzni és napok óta ügyesen segédkezik mellettem. Hétfőn szinte teljesen ő csinálta a krumplis tarhonyát és ma is segített a palacsintatészta elkészítésében, sőt kisütésében is. :lol: Én örülök neki, remélem a leendő menyem is értékelni fogja, ha segít a konyhában sürgölődni. Az én drága férjem sajna semmit nem tud elkészíteni, max. rántottát, pedig vannak helyzetek, amikor jól jönne a segítsége.

Jucu!
Az utolsó napod 2in1!!!Ma kell befeküdnöd vagy csak reggel?
Kívánom, hogy a műtét után minél hamarabb regenerálódj! De jóóóó neked, hamarosan babázhatsz!

Ildi!
Nagyon ügyes vagy! Ez a fényképalbum szerintem nagyszerű! Én nem tudtam volna megcsinálni... :oops:
Nem biztos, hogy a ctg a szülés közeledtével bármit is mutat a méhtevékenységről. Már írtam, hogy nekem az órák óta tartó 4-5 perces fájásaimat sem jelezte a gép, a görbe szinte tök egyenes volt. Haza akartak küldeni, hogy még egy darabig úgysem lesz baba. Pár óra múlva megszültem...

Mona!
Az uh nagyot tévedhet a baba súlyával kapcsolatban. Nekem Tomit a 37. héten 3500 g-nak mondta, végül a 40.héten 3600 g-mal született. A hossza inkább kicsi volt, 51 cm, így az 56-os rucikat maximálisan ki tudtuk használni. Sajnos a baba hosszát még csak becsülni sem tudják. Barátnőm lánya 3700 g és 62 cm volt, na ő potyára vásárolt, mert hosszban csak a 62-es ruhák mentek fel a babára. A szomszédasszonyom szintén, akinek a 3400 g körülinek jósolt babája 4380 g lett.

Mamiblue!
Mi is inkább játszótereztünk délelőtt a vasalás helyett. Ráadásul Balázs a kis biciklijével szeretett volna menni, úgyhogy kocoghattam utána, már amennyire tudok. Viszont jól is van így, mert vettem még bodykat és egy kocsikabátot, kimostam és ha megszárad ebben a szélben, együtt ki tudok mindent vasalni. Mostmár nem halogatom tovább...
Csuklás... Pár hete rengeteget csuklott minden nap, most kevesebbet.

Többen írtátok, hogy a gyerkőcök meg vannak zakkanva a front miatt. Na, az enyémekre fordítva hat... A forróságban kibírhatatlan hisztis sajtkukacok voltak, főleg a kicsi. Most valahogy lenyugodtak.

Én is sokat keményedek, görcsölgetek, olyan érzésem van, mintha leila a méhszájamat feszegetné. Annyira lenn van, már ülni is nehéz.
Fel is állok, hátha megszáradtak a ruhák és lehet vasalni... :cry:
bee73

Sabine!
Hát, most nem irigyellek megmondom őszintén :) Vigasztaljon a tudat, hogy fél vagy 1 év múlva sokkal jobb lesz, mert legalább szórakoztatni nem kell annyit a srácokat, eljátszanak együtt is.
Szopiztok? Vagy inkább cumisüvegből esznek? Párod azért tud segíteni valamennyit? Más nincs, aki segíthetne?

Nap!
A lényeg az, hogy a picúrod nagyobb biztonságban lesz a császár mellett. Annyival azért nem rosszabb és tényleg ugyanolyan szuper anyuka leszel, mintha "normálisan" szülted volna meg...
És neked altatás lesz?

Italoman!
Szerintem szuper lesz a képes oldalunk :) Nekem tetszik.

Mona!
Sajnos, összehasonlításhoz adatokal nem tudok szolgálni, nekünk csak a 36.héten volt uh-nk és elvileg nem is lesz több. Enikőt akkor 2700 grammra becsülték. Szerintem nem extra nagy a babód. Gyanús vagy nekem ezzel a derékfájással és haskeményedéssel. Lehet, hogy nem éred el a 40. hetet már... akkor meg tényleg nem is lesz olyan nagy baba.
Ruhaméret: szerintem is teljesen az adott rucitól függ. Mondjuk ami lábfej nélküli, az biztosan jóval tovább jó az 56-osból is. Beninek akkora lába volt, hogy a tappancsa nem fért el sosem a rugikban. Barátnőm most kért kölcsön egy szandit a szintén 2 éves fiának. Basszus, 21-22-es lába van a srácnak. Az enyémnek meg 25-26-os! Alig találtam nekik szandit, mert mi eleve 22-essel kezdtük...

Kép
Kép
pfranciska

Pfranciska

Engem nem altatnak,nem engedném.
6 órás gerinc érzéstelenítés lesz.Nem egy leányálom utána felkelni ,de ki léehet bírni.Ha simán szülést kibírja bárki akkor ez semmiség .....
Reggel 6 -kor indulunk apjával.....

Kép

Kép
jucu

Ildi: nagyon ügyes vagy, hogy megcsináltad a fényképalbumot, nekem nagyon tetszik. Én tök hülye vagyok az ilyenekhez.

Na most nem is írok többet, mert nagyon felidegesített a fiam, itt hisztizik mellettem, mindjárt felrobbanok. Megpróbálok kicsit lenyugodni!

Kép
Kép
márkanyuka

Hello!

Ildikó: Azért érdekes, mert a ctg sem mondja ám meg mindenkinél, hogy milyen közel van a szülés!Minedenesetre már sokaktól hallottam, hogy bementek ctg-re és mondták nekik, hogy estére baba lesz és bejött! De olyat is aki tök sima CTG után másnap megszült!

Mona: Én Tamarára is rá tudtam 2-3 hétig adni a kisebb rucikat is, pedig ő 59 cm-vel született! De ha meg nem tudod ráadni, akkor jó lesz a kisetesójára majd! :lol:

Babarucik: most nézem, nekünk van 1 db hosszú ujjú body meg 3 db ujjatlan body 56-os a többi mind 62 ebből van legtöbb ,de én már vettem 68-as cuccokat is, főleg ami megtetszett meg akciós volt!:) ha esetleg vmiből kell, apa gyorsan elszalad és vesz még!

Ma nem volt vmi aktív Sebikém, lehet a szél miatt, inkább csak helyezkedi, aztán megint éjjel indul be!:(

Judit

mamiblue

Szuper a fotóalbum! :)

mamiblue

Jucu!
Hát, akkor nincs más hátra, minthogy elmondjam.... hogy nagyon szorítok neked, hogy minden a lehető legjobban alakuljon :)
Nemsokára elmegyünk csavarogni a srácokkal és nem tudom, mikor érünk haza, ezért ilyen "korán".
De tényleg ne aggódj. Minden rendben lesz. :wink:

Kép
Kép
pfranciska

Nekem is tetszik a fotóalbum!

Jucu, kitartás!!!!!!! Nemsokára itt a nagy nap!!!! :wink:

Pfranciska, nem altatás, hanem gerincérzéstelenítés. Altatást csak vész esetén alkalmaznak...

Dincuska, Teva által gyártott halolajkészítmény. Ők azért neves cég, ugye?

Kép
nap12

Sabine, hogy telnek a napjaitok?

Kép
nap12

jucu, nagyon drukkolunk, hogy minden rendben menjen :wink:
de jó neked :D

italoman, nagyon jó lett a fotóalbum, elküldöm times képeit is :wink:

Kép
mona76

italoman, ment a privi :wink:

Kép
mona76

Sziasztok!

Jucu,nagyon szorítok neked holnap!Ügyesek legyetek,és sok-sok tejcsit!

Én ennyi voltam mára,mert kicsi fiam reggelre 38 fokos lázat produkált :cry: .Megint a torka.Mindjárt ébred,úgyhogy megyek is.

Kép
Kép
huni

Élek, 2n1-ben van még mindig, de már elviselhetetlen vagyok. Babó alig férhet el, egész nap rúg-kapál, görcsölget a hasam (szülésznő szerint jóslófájás), holnap megyek CTG-re.
Egész nap fekszem, most az a legkényelmesebb pozició..

Pusz

Jucának egy nagy kalappal holnapra, holnaptól már 2x anyuka.

Kép
sziszike77

Megjöttünk a ctg-ről és a szokásos pisivizsgálatról :-)
Minden ok, sőt még megnézték a tenyésztés eredményem, és az is negatív. Tök örültem :D Jövő hét szerdáig nincs dokim, úgyhogy addig még ki kell húzni. Ma elfogy minden gyógyszerem, holnaptól vegytiszta leszek :D

Mamiblue
A szülés utáni depi azért komolyabb, mint az általatok babyblues-nak hívott szülés utáni rosszkedv, levertség. Azt hogy hol a határ, a jóég tudja......ez nem volt egzaktul leírva a könyvben.
A csuklás nálunk változó. Hol többet, hol kevesebbet rángatózunk emiatt :D

Pattogo
Nagyon-nagyon drukkolok, hogy hét végéig befejezzétek az átalakítást!!!! Aztán dobjál fotókat, hogy mit ügyeskedtetek össze.

Jucu
Mindent bele csajszi!!!!! Mindjárt itt a nagy találkozás!!!! Sok-sok tejcit!!!!!

Ildi
Király az album!!! :D :D Ügyi vagy!!!! :D

Sabine
Nemsokára a kisujjadban lesz minden!!! :D Addig is kitartás!!!!

Nap
Köszi az infót! Én ma kérdeztem a szülésznőt, és azt mondta, hogy nem kell semmiféle vizsgálatra mennem külön a császár miatt. Azt mondta, hogy nincs különbség normál szülésnek és császárnak indulók vizsgálata között, mert ki tudja, hogy végződik.....Szóval amilyen vizsgálatokon voltam eddig, az elég. Ki érti ezt? :shock:

mikegirl

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?