Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vagyok én is, csak a héten minden percet, amit a gép előtt töltöttem, power pointos bemutató szerkesztésére fordítottam. Kitaláltam, hogy minden hónaoban csinálok Friciről egy rövidke képes bemutatót, mindig picit vicceset és szétküldöm a rokonoknak és barátoknak. Aztán most kicsit megcsúsztam vele, mert nem volt ihletem és már mindenki nyaggatott, hogy mikor lesz kész, de sikerült végül. Fejben már összeállt a következő havi is, de lehet hogy csinálok egy " különkiadást"...

Mi tegnap voltunk 3 hós oltásokon. Méretek: 6230 gramm és 65 centi! Amúgy minden rendben. Én is kérdeztem a dokit a babaúszásról, mert férjem akar menni, de a doki a hurutos megbetegedésekre és a sok vírusra való tekintettel nem javasolta, de persze azt mondta az én döntésem. Amúgy én nem akarnék menni, mi úgy gondoltuk, hogy ez olyan fiús program lenne. de így valszeg inkább nem megyünk.

Akik külföldön élnek! Mit kell intézni a babának, ha menni akarunk külföldre vele? Márciusban mennénk Ausztriába síelni. Útlevelet csináltassak? Kábé mennyi idő alatt készülhet el? Előre is köszi a segítséget.

Én a sporttal jól állok, igyekszem heti 3 alkalmat összehozni. Vasárnap voltunk a férjemmel squasholni, marha jó volt. úgy kikapcsolt, mint már régóta semmi. 1 órán át nem is gondoltam a csemetére. Nagymama meg vigyázott rá addig.

Képzeljétek, a férjemmel megbeszéltük, hogy szeptemberben még lefutom a félmaratont és utána rágyúrunk a kistesóra :-) persze addig kicsit gyakorítani kéne az együttléteket :lol:

Fagyasztott tej kérdés: szerintem nem is igazán a fagyasztás, inkébb a helytelen felolvasztás (pl mikrózás vagy forralás) során vesznek ki a tápanyagok belőle, de persze nem vagyok szakértő. én mindenesetre fagyasztok. párszor előfordult már, hogy estére elfáradtam és nem volt elég, úgyhogy elő kellett venni.

Szopi: Frici még mindig kb 8szor szopizik egy nap, de sajna nem tudom mérni mennyit eszik, mert leér a lába a mérlegről :-( éjszaka olyan 3-4 felé kel egyszer, utána már csak 7 körül. de napközben van, hogy 2 óránként kér. mondjuk nem nagyon zavar, úgyis mindig együtt vagyunk, csak elég kiszámíthatatlan így.

Mostanában napi 2szer sétálunk. 10 körül egy órát babakocsiban (ma nem mentünk mert esik az eső) és 6kor egy bő órát hordozókendőben, amikor a kutyát visszük sétálni.

na megyek, mert még ki kéne vasalni :twisted:
Vendég

Csilla: köszönöm, kipróbáljuk :)

Irigylem azokat, akik el tudnak menni sportolgatni. Én bekeményítettem itthon. Februártól heti 3 alkalommal elmegyek terembe, amikor párom hazaér a munkából. Mondtam neki, ha nem tudjuk megoldani ezt, akkor bizony komoly probléma van... Na és akkor én nem megyek a nyáron nyaralni :D
Anyukám talált munkát, így már Ő sem tud vigyázni a babóra :( Szombatokra viszont befogom Őt, hogy éjjel vigyázzon rá. Muszáj elmennem már valahova. Éjjel meg úgyis alszik. Múltkor is mentem volna, csak pont felment picit a hője és nem akartam itt hagyni anyuval.

Kriszta
Kép
cherryke

Csilla: öltöztetés. Most, hogy jó idő van, body-kantáros gatyó-pulcsi-kiskardigán-meg egy vékony overál. Takaró. Esővédő a kocsin. Ja meg sapka :D Állandóan nézem és meleg a keze és az orra is. Azt mondják, ha az orra hideg, akkor fázik. Ja meg zokni. A gatyó alja olyan mint a rugdalózó. Zárt.

Kriszta
Kép
cherryke

Hát a sportolókat én is irigylem. Már nekem is el kellene kezdeni valamit. Mindkét gyerek után maradt rajtam kb 4 kiló :( Van egy torna aközelben, ahol van gyerekmegőrzés is, úgy volt, hogy a héten már megyünk, de most nem merek, merr JUli tök beteg, és szeretném, ha egyszer már rendesen meggyógyulna.

Lina, a babáknak kell útlevél. Az önkormányzatnál csinálják, ott le is fényképezik, leagábbis nálunk így volt. Szerintem csináltasd meg most, mert egy hónapon belül van meg (ami általában 2-3 hét), de van sürgősségi is egy hét alatt, csak az asszem 5000 ft.

Ilyen pocifájás nekünk is volt annó JUlival, de azt hittem, hogy az anyatejtől van (azt mondják megváltozik az íze ilyenkor), de akkor lehet, hogy ez egy kórtünet? Engem is érdekel, mit mondanak.

Réka, asjnáloma szemedet. Én is utálom a dokihoz hurcolni őket, ha nem is ők betegek, dehát máshogy nem mindig megy.

Andris most már vagy 1,5 órája a phiszékben alszik. Szegény elaludt benne amíg Julit altattam. Julikám ma teljesen kész van, nem tudtam otthagyni. Remélem, holnap már jobban lesz. Szegény Andris meg kicsit sírdogált, aztán feladta, és még most is alszik.
Edit

Kép
Kép
etus79

Cherryke,
Nekem is volt vagy 2-3 hete hasonló tünet. Nem minden evésnél, de naponta 2-szer biztos. Evett egy keveset pl. 50 grammot, majd elkezdett sírni tekeregni, majd hirtelen bevette a cicit szívott kettőt, majd ordított. Nem igazán tudtam mit kezdeni a helyzettel. Megpróbáltam cicit váltani, néha bejött, vagy az apja vitte el sétálni (mármint csak a házban a karjában), majd később újra próbáltuk, de olyan is volt, hogy már csak 3 óra múlva ettünk megint. :( Én nem adtam neki semmit, mert semmi ötletem nem volt, de egy idő múlva magától elmúlt és szerencsére nem minden kajálásnál jött elő. Ehhez jött még a nézelődés ami Csilláéknál is van.
Úgyhogy én is kíváncsi vagyok mit mondanak majd a Heim Pál-ban.
Gondoltam, hogy a töklevest a babának gondoltad, csak valójában úgy a legjobb főzni ahogy a barátnőd csinálta, hogy kivenni a család kajájából és akkor csak 1-szer főz az ember. :D

Rékus,
Niki elég keveset marad el magában. Evés után a legnyugodtabb, akkor elvan egész sok időt, de amint halad előre a nap, ez az idő is csökken, este már alig van el pár percet egyedül, bár néha az is elég neki, ha csak ott ülök mellette, de akkor meg én nem haladok. :D
Akkor ebben a fogyókúra dologban hasonlítunk egy kicsit, én is a baba előtt fogyóztam, mert már nagyon elegem volt a felhalmozódott súlyfeleslegből, na meg arra a súlyra sem mertem babát vállalni. Maradjunk annyiban, hogy nem mondom meg mennyit, :wink: de többet fogytam mint te (több volt a felesleg :( ) Annyival volt könnyebb mint most, hogy akkor úgy hajthattam és tornázhattam ahogy csak akartam, azt ettem vagy nem ettem amit gondoltam. Most a szoptatás miatt nem merek pl táplálék kiegészítőt enni és a tornával is majd vigyázni kell.
Amikor nem sikerült a baba az első hónapban igazság szerint már akkor leálltam a nagyobb tornákkal, peteéréstől meg ugye nem tudtam, hogy terhes vagyok-e, azért nem mertem. A vicces az, hogy pont amikor már ténylegesen terhes voltam Nikivel akkor lett tele a hócipőm és mentünk el squash-olni, utólag jöttem rá, hogy akkor már babás voltam :D
Írtad a szemed. Erről jut eszembe, hogy nem is írtam, Nikinek kötőhártyás volt a bal szemecskéje. :( Vasárnap vettük észre este, így irány az ügyelet, ott írtak fel szemcseppet és mondták ha nem javulna 5 napon belül akkor irány a szemészet. Szerencsére már másnapra sokkal jobban nézett ki, most meg már nem is látni, de azért még péntekig csepegtetünk. Közben utána néztem a neten és kötőhártya sok mindentől lehet, pl vírus okozhatja, de az általában lázzal is jár, lehet bakteriális, és lehet hogy idegen anyag jut a szembe és sérül a kötőhártya pl hegesztéskor. Nos nem hiszem, hogy hegesztett volna a kiscsaj :D, bár a szemébe bele kaphatott és ezzel vihetett be fertőzést.

Mók,
Ha tudsz kifacsarni még egy kis anyatejet, esetleg megpróbálhatsz az orrocskájába csepegtetni, sok helyről hallom, hogy csodát tesz.

Csilla,
Reggel valójában nem ébred fel teljesen Niki. Az esetek többségében ki sem nyitja a szemét. Felveszem, akkor mozgolódik kicsit nyújtózkodik, majd ráteszem a mérlegre ott persze kalimpál csakhogy ne legyen egyszerű, majd bekapja a cicit (ez a nap leggyorsabb és legzökkenőmentesebb kajálása), vissza teszem a mérlegre kaja után majd vissza az ágyikóba és alszik tovább olyan 9:30-10:00 óráig. Van olyan is, hogy meg sem moccan amikor felveszem, csak a cicit kapja be és kezd enni, csupán ennyi életjelet ad és kész. :D
Amit írtál a nézelődésről, sajna nálunk is van már jó ideje. Nem lehet vele mit kezdeni. Roppant aranyos, ahogy mosolyog, beszélget, nézelődik, de míg már örültem neki hogy egy kajálás megvan már 15 perc alatt, mostanában csak a hajnali kajálást ússzuk meg ennyiből. A védőnőt is kérdeztem mit lehet vele csinálni, de nem volt semmi értelmes ötlete. Az ajánlások szerint ingerszegény környezetbe kell etetni, de az ilyen csöppeket még minden érdekli, hosszan tudja nézni azt hogyan vet árnyékot a függöny vagy a gyűrűmet. Én annyit szoktam csupán csinálni, hogy szoptatásnál helyzetet váltok, hátha akkor véletlenül rutinból folytatja az evést. Ja és szinte mindig úgy van, hogy éhes, gyorsan legyűr egy 50-60 grammot, majd utána kezdi a nézelődés témát. Na és nálunk annyival nehezebb, hogy a cicit nem nyomkodhatom a szájába, mert ha ő nem szívja, bizony abból nem jön semmi. :(
öltöztetés: A benti ruhájára húzok egy overált, így teszem a babakocsiba mózeskosarába, aminek az aljára van terítve egy pléd, bár az alja is vastag szivacs, arra jön Niki, majd betakarom még egy vékonyabb pléddel és a mózeskosár letakarójával. Valójába ha viszed sétálni és benyúlsz a kupola alá akkor észre veszed, hogy bent azért melegebb van mint kint. Ja és persze még egy vastagabb kötött sapit is kap a fejecskéjére. Én azon vagyok kiakadva, hogy ezek a kapucnik az overálokon mennyire nagyok és ha fekszik a baba mintha nem is lennének szinte annyira messze vannak a fejétől.
Mi olyan 30-45 percet sétálunk.

Lina,
Ez nagyon jó ötlet, ez a power pointos cucc! :D
Squash!??! Jajj de irigy vagyok ám! Milyen hatással volt a tejcsire ez a gyors mozgás? Mi mindig a határon táncolunk ezért nagyon aggódok.
Mi pont azért vettünk hosszabb tálcás mérleget, hogy ne érjen le a lába a babának, de lassan már neki is le fog érni, még talán másfél hónap. Szerencsére fel is tudja támasztani az oldalára a tálcának, majd megpróbálom rávenni, hogy tartsa majd úgy :D.

Cherryke,
Én nem merem még másra bízni Nikit. Anyám messze lakik és az egészsége sem a régi, most hogy itt volt egy napot sem volt túl nagy segítség, mert persze cipelné Nikit, de mostanában sokat szédül, így jobb volt ha én is ott vagyok ahol Ő, na de így nem haladtam semmire. Anyósomra rábíznám, de a férjem meg azt még nem engedi, így most hiába alszik már este, így sem megyünk sehová.
Én is észrevettem magamon, ha fázok hideg az orrom. :D
Ja még a kajálásról jut eszembe. Azért is kérdeztem nem régen a refluxot, mert olyan is volt, hogy kajálás közben azt láttam, hogy érdekes arcot vág (mint aki rossz ízt érez), esetleg visszaköp valami színtelent, vagy köhint mintha valami lenne a torkánál és nem hajlandó tovább enni. Szerencsére már ez utóbbi sincs az utóbbi egy hétben, ha vissza is köp valamit akkor is már kaja után.

Szilvi
KépKép
ceyla

sZIASZTOK!!!

Csilla: hát én jól felöltöztetem Gergőt, de én fagyos vagyok, és néha azt látom, hogy ő is szereti ha felöltöztetem jól...

Sissy: Gergő olyan 5300-5400 gramm lehet most, és napi 5ször eszik, de ma nem fog összejönni az 5

GYERMEKEM ALSZIK 1 ÓTA, KIS MEGSZAKÍTÁSOKKAL , LENT VOLTAM VELE, FEL3KOR FELJÖTTEM HOGY NA KAJA, LETETTEM AZ ÁGYRA HOGY ANYA ÁTÖLTÖZIK MEG BECSUKOM NÁLA AZ ABLAKOT, MOST 15:45, ÉS MÉG ALSZIK.... MI LESZ EBBBŐL??? :shock: :evil:

Mók: ez dúúúrva, embólia... bakker.... én csak sasolok!

Réka: szemedre mit mondtak? (doki)

Lina: ti aztán mozgásban vagytok :) hát akkor sztem rajtad egy deka felesleg sincs :) félmaraton, hát ügyes vagy nagyon!!!

Ceyla: nekem van doki szerint vashiányom, hanem Gergőnek . Ugye Ő tápszeres, és hogy fehér, és hogy a hemoglobin meg a hematokrit a vérképében alacsony volt, így most ismét kaptam beutalót vérvételre... :(

Judit: nálam is ez van, minden etetés között alvás, most éppen lassan 3 órája!!! és ha nincs alvás totál kész van szegényem!!! Alig akar fent lenni, mert felkel, tisztába teszem, eszik, böfi, és már szinte dörzsöli is a szemét... áááá hogy legyet vele így játszani??? De mondjuk utolsó evés előtt már nem szokott aludni....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Lina,
ha Eu-ba mentek elég a személyi is. Briginek is az van. Ingyen megcsinálják az okmányirodában, az útlevélért fizetni kell. Azt hiszem 3 évre adják. Kb 1 hét alatt kipostázták.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Semmit nem mondtak a kórházba... meg kéne etetni és akkor látná, hogy mit csinál a gyerek (????) De azt mondta, ha a normaflore segít, adjam neki a kezdetektől számítva 10 napig. Nem lettem okosabb.

Lehet elkapott tőlünk valamit, mert nekünk sem 100as a gyomrunk.

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: nekem fürdés-etetés és alszik a gyerek. Tehát nem kell vele semmit csinálni. Ennyi a vigyázás :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Képzeljétek, hogy jártam teganp. Fekszünk fürdés után az ágyban, Léni nézegeti a kis kezecskéit, én mellette, és nézem a való világot... egyszer csak kitört belőlem a nevetés, de nagyon ahgoy vvévi táncolt. Szegény kicsi lányom úgy megijedt hogy annyira elkezdett sírni, hogy negyedórába telt mire meg tudtam nyugtatni. Teljesen máshogy sírt, mint mikor pl éhes, álmos. A szívem szakadt meg amiért miattam történt. Nem akartam, csak kijött az a hülye röhögésem :(

KépKép
gyetkonercsilla
Pap

cherryke, az nem lehet hogy esetleg ettél valami olyasmit, amitől fájhat a pocakja? én szoktam neki adni espumisan cseppeket, az nekünk bevált ilyen tekergős helyzetekkor, igaz nem evés közben, hanem utána csinálta.

KépKép
gyetkonercsilla
Pap

Halihó!
Néha nekem is tekeregni kezd Lili,de akkor teszem a másik cicire,és megnyugszik.

Én is szoktam este hasazni,meg fenekezni,de mivel hegyen lakunk és emeletes házban,hát egész nap lépcsőzöm...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok

csilla:én is üdvözöllek köztünk:))nálunk a párom ijesztette meg Balázst amikor prüsszentett!szegény úgy sírt,pont evett bele volt mélyülve.

Lina:akkor mindent bele :D

nekünk is van ilyen mocorgás evés közben,hogy miért csinálja nem tudom :roll: ,de nem eszik olyankor rendesen!
hétfőn megyünk szurira,sokan írtátok,hogy a 3hós szuri után volt láz hát nem szeretném én mindig félek a láztól!biztos meging sírunk én tuti,mert úgy sajnálom!
most nagyon jót aludt az éjjel Balázs fél 10-től reggel 7ig!pedig az előző napokban sorozatban fent volt mindig fél 4-kor!
én evés után mindig hasra rakom és gyorsan ki is jön a büfi,de utána egyből vissza fordítom oldalra vagy vissza rakom a pihenő székébe!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Cherryke,
Élvezd ki, majd változik ez még. :D

Csilla,
Sajnos megesik az ilyen. Én csak nagyot tudok tüsszenteni, így én is párszor már megijesztettem szegényt, pedig mindig próbálom felkészíteni rá. :( Azért már javul a helyzet, nem ijed meg már annyira. :D

Iceberg,
Nekem ha evés után hasra teszem, nem a büfi jön hanem a tejcsi vissza. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla,. nem akarok hülyeséget írni,de nem lehet akkor,h nem jól záródik a gyomra?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Valószínű igazad van és a gyomornál nem záródik valami rendesen, ami sajnos még normális egészen 1 éves koráig. És addig nem is csinálnak vele semmit hacsaknem annyi tejecskét bukik vissza, hogy az már a fejlődés rovására megy. Nálunk a mennyiségekkel nincsen gond, van, hogy nem is bukik vissza semmit, de ha hasra teszem akkor fix hogy bukik és nem is egyszer. Viszont ma kétszer is le tudtam tenni hasra, mert borította a napirendet, nem felkelés után evett közvetlenül, hanem csak egy órával később, így akkor le tudtam rakni.

Szilvi
KépKép
ceyla

Beszéltem egy gasztro... mittudomén hogy hívjákkal. Mondtam neki mi megy kb 1 hete és refluxos. Mondta, etetéskor 3-4 kanállal adjak neki lassan, majd utána jöhet a cumis üveg. Ez bevált. Nincs sírás...

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: hogy érted, hogy élvezzem ki változik még? Szerintem, ha már most szoktatva van máshoz is, nem lesz baj. A bnőm úgy vigyázott rá, hogy akkor még éjjel 1szer etetni kellett. Fiam vigyorgott neki is amikor felébredt. Nem keresett :D Nem hiányoztam neki :D

Csilla: nekem nincs tejem, attól nem lehet baj, hogy mit eszek.

Beállt a fiam napi rendje nagyjából. 5-6 körül ébredés-játszás-evés-játszás-pici alvás. Ébredés-(Ilyenkor öltöztetem át nappaliba) torna-evés-séta közben alvás(lehet menni végre vásárolgatni is :D)-evés-játszás-pici alvás-evés-nagy alvás - játszás(heti 3 alkalommal megyünk lámpázni)-6-7 körülre jön ki a pancsi-masszírozás-evés-alvás reggelig.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke, az ilyen kicsik még nem hiányonlak minket annyira, majd pár hónap múlva, amikor már érti, hogy anya elmegy. DE abban igazad van, hogy jó ha már ilyenkor is tud rá vigyázni valaki. Mi is elmentünk már JUli két hónapos korában néha este, de csak 2 etetés között. Nálunk sosem volt nagy gond, de mondjuk, amíg kicsi volt mindig azután mentünk, hogy elaludt. Most nyáron meg már egyedül nyaralt a nagyikkal 2 évesen. Kíváncsi vagyok Andrisnál hogyan lesz.

Itt hét ágra süt a nap :))) Persze hülye dolog, mert télen nem jó az ilyen idő, de én most akkor is örülök.

És úgy néz ki, Juli is kezd meggyógyulni.
EDit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,

Én még csak most olvasgattalak titeket. Az én kisfiam szeptember 24-én született. Olvastam hogy sokan vannak akik hasfájósak és normaflore-t ajánlottak nekik. Nálunk is volt ilyen gond, mert a baba streptococcus gyanús volt, így 1 naposan kikötöttünk a Madarász utcai kórházban, és egy hétig antibiotikumot kapott, amitől aztán fájt a pocija, ott ajánlották nekünk is a Normaflore-t, de nem igazán használt. A gyerekorvosunk azt mondta az szinte csak "víz" és helyette azt ajánlotta hogy adjunk neki prokid-et. Egy hét múlva ígérte hogy érzünk változást, és úgy is lett, 2 hónapig szedtük összesen a port (mert az antibiotikum nagyon megviselte szegénykém hasát) és azóta tényleg nem fáj a pici hasa.
pinky7

Cherryke,
Örülök, hogy végül megtaláltad a megoldást Hunorka étkezési problémájára. :D Ez jól hangzik, hogy már nincs sírás. Az embert nagyon meg tudja viselni :(
A sok alvásra gondoltam még hogy változik, majd amikor napközben már nem alszik annyit.
Niki már jó ideje naponta 3-szor alszik 30-45 percet, ha összeadom majdnem még egy óvodásnak is kevés :shock:
Persze lehet még nálad jó ideig így marad, nem egyformák a gyerekek, csak arra gondolta, hogy használd ki még most, néha én is szívesen nyernék még egy kis időt. :D

Etus,
Írtad, hogy ilyen kicsin még nem hiányolnak minket a babák.
Nikin most vettem észre, hogy kezd a kötődés kialakulni. Na nem úgy, hogy hiányozna neki valaki, hanem úgy hogy máshogy fogadja az idegeneket. Eddig semmi baja nem volt senkivel, mindenkivel elvolt, de mostanában még az anyósomnál is eltört a mécses amikor megérkezett. Na jó igaz, hogy bár őt már többször látta, de valószínű Ő még nem emlékszik ezekre a heti 1 alkalmakra. Először azt gondoltuk, hogy csak a megszokott környezetében van így, de pont ma voltunk vendégségben és ott sem nyílt meg olyan hamar, először zokon vette, hogy "idegeneket" lát. Viszont apára, ha megjön a munkából mindig pozitívan reagál. :D

Pinky,
Örülök, hogy bejött a prokid. Remélem nekünk nem lesz rá szükségünk, de ha mégis jó tudni, hogy használ. :)

Hallottátok a mérgező játszószőnyeget? Én nem értem, hogy minek tartjuk a fogyasztóvédelmet, ha minden sz*r bejön az országba!
A másik az, hogy most szétnéztem a neten, ott 60x60-as puzzle szőnyegről beszél, a TV-be meg 30x30-asat mutogattak. Akkor most mi van???? Nekünk 30x30-as van itthon, akkor most merjem használni vagy sem? :evil:

Szilvi
KépKép
ceyla

http://tv2.hu/tenyek/video/tenyek-telje ... 15-szombat
5 perc 47 másodpercnél kezdődik ez a hír.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: hívd fel a ogyasztó védelmet és kérdezd meg. Az a tuti.

Nekem még a fürdést kell kitolnom, hogy aztán ne 5-6 hanem inkább 7 körül keljen fel reggel.

Kriszta
Kép
cherryke

Kb 1 hete elfogyott a fehér pampers 2es méret. Kaptunk még 1 hónapja 2 nagy csomag 3as méretű pampers baby aktívot. Hú de jó az a pelus is. Napi 5 db fogy, és 62 db-os. Pont elfogy mire kinőné :D

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke,
Megkérdezem a szomszéd apukáját. Ő a fogyasztóvédelemnél dolgozik.
Különben is nagyon elegem van ezekből a hírekből, nem tudnak pontos hírértékkel bírni, csak a pánikkeltésre jók! :evil:
Amit mutogattak szőnyeget egyértelműen olyan mint a miénk és amit mindenhol lehetett kapni Cora, Tesco, Auchan, és az összes játékbolt. Na de mikor veszélyes, ha megeszi? Ha megnyalja? Vagy ha csupán fekszik rajta??? Meg volt egy ilyen rész is a hírben. "A magzatra káros hatással van." ????? Ha megeszi a terhes anyuka? Vagy mikor? Mert ugye még a pocakban lévő baba a magzat, ha már megszületik újszülött, majd csecsemő etc. Vagy nincsenek tisztában a fogalmakkal csak beszélnek hülyeségeket???
Mindegy, ma a férjem vett egy normál gyerekszőnyeget a diego-ban. Azért sajnálom ezt a puzzle szőnyeget, mert olyan szép színes, tetszett Nikinek, meg könnyen is tisztítható, nem porfogó mint egy rendes szőnyeg.

Ahogy elnéztem nekünk a napirend leginkább a kajáláson múlik. A fürdés majdnem mindegy mikor van, mert nem közvetlenül utána alszik el. Úgy szoktuk, hogy eszik valamikor, majd fél 8 után fürdés (ez lehet akár fél 9 is), majd ha már álmosodik megint kaja és alvás.

Ha jól számolom akkor a két nagy csomagos pelus elfogy nektek kb 24-25 nap alatt. Az kevesebb mint egy hónap. Ha jól rémlik 4-9 kilóig jó, de az előző méret 5 kg-ig volt jó, ha 5 kg volt Hunorka amikor váltottatok akkor 4 kilót fog hízni kevesebb mint egy hónap alatt?? :shock:

Szilvi
KépKép
ceyla

sziasztok

JAAJ :cry: nagyon fáj a fogam!!!!!!nem tudtok kedves fog dokit pesten?tegnap óta szenvedek :cry:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Én a múzeum körúton tudok egyet, a sógornőm ott aszisztens. Balla Ende a doki. Cím:Balla-Dent Bt, Budapest 1088 Múzeum krt. 10. III/10. Tel:(1) 3184926
Ő egy magándoki, árakat nem tudok mert én még soha nem fizettem nála. :oops: De jó doki az tuti.
Mást nem ismerek.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla!:köszönöm!azt mondja a párom nekünk az messze van.ahonnan én jöttem ott volt a dokim aki nagyon kedves és aranyos volt egy férfi doki!ő ha azt mondtam kell érzéstelenítő azonnal be is adta,de meg sem éreztem annyira szupi volt picike tűvel körbe szúrkálta az ínyemet!de itt aki van nem akar adni hiába fizetős :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vendég

Kata1002!
Húúúúúú,tényleg nagyon ügyes a srác!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
mók

Tényleg nagyon ügyes Noel!! :D Balázs is próbálkozik már ,pont ugyan így,de még nem fordult hasra :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kata: nagyon ügyi :D és nagyon szép :)

Ice: Ti nem vagytok 4 hónaposak... Nem vagy lemaradva semmiről :)

Hunorka meg 2 hónapos koráig csak oldalt feküdt, fordult egyik oldaláról a másikra, most nem akar oldalt feküdni egyáltalán. Oldalra fordítom de visszafordul a hátára. Ha kitámasztom nyafog.

Na tegnap 11:30kor "kellett Volna" egyen. Elaludt 11kor és 13:30kor evett. Örültem, kihúzzuk a pancsit. Ki is húztuk, 8 kor evett este utoljára. Reggel 5kor akkor is fent volt és 5:30kor evett :D :D csak 160at, de evett. A baj, hogy én a tehesség alatt is meg amúgy is 4:45kor keltem a párommal együtt, mert Ő ment dolgozni.

Ceyla: Igazad van :D napi max 5 pelus akkor, ha minden etetéskor tisztába teszem. Mivel 12 órát is simán kibír, reggel teszem tisztába és ha kakil. Meg du egyszer, aztán fürdés után. Tehát a 4 db elég naponta. 1 hónapig elég a 2 csomag. 9 kg-ig nem bírja a pelenka, mert a tapasztalatunk: 2-5 kg-ig volt az 1es, és 4 kg-nál már váltani kellett. 3-6kg ig volt a 2es és 5kg-nál már váltani kellett. Rövidek lesznek a pelusok. Jelenleg 300-350gr-ot gyarapodik hetente. Lehet még kell vennünk ebből 1 kis csomagot, de ilyen nagyot már nem kell. De a következő méret is jöhet, ha már 7kg lesz. Most 5450gr...

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: ha a magzatra káros hatással lehet, akkor olyan anyag van a játékba, vagy a valamibe, ami felszívódik bőrön keresztül és bekerül a véráramba. De ugyanez lehetséges a babánál is. Nem kell, hogy megegye vagy megnyalja.

Kriszta
Kép
cherryke

A héten még jó idő lesz, aztán jön 2 hét 0-3 fok közti időjárás :( Utána megint melegszik. Már nagyon várom a jó időt.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok jó reggelt

cherryke:nem vagyunk még 4 hónaposak,de 2 hónaposan is azt mondta a védőnő,hogy akkora Balázs mint egy 3 hónapos!sztem mi már igen igen bőven 7 kg döngetjük :roll: nagyon erős baba!sőt felhúzza magát ülni akar! :roll: van a hagyományos kis kád,mi már végig érjük teljesen! :roll: olyan mellkasa van Balázsnak :D

Én is nagyon várom a tavaszt,ez a kedvenc időszakom!!!Balázs kb 3 napja megint végig alussza az éjszakát ilyenkor az én agyam is normálisan működik :lol: !Este még evett egy kis pótlást így összesen 190-et benyomott és fél 7ig aludt. :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Lányok!!Most találtam erre rá!! :) :)
Tescóban lehet kapni(tescó termék) Mum's care anyatej gyűtő zacsi (rózsaszín dobozban)40db-os (simító záras,mennyiség jelölés van rajta)és kb 2000ft! :shock:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!!

Ice: mé nem akar adni érzéstelenítőt??? fizetsz érte és mégsem? de miért??? Balázs akkor a szép mellkassal mehet vízilabdázónak is akár :)

Cherryke: lehet , hogy Hunorka úgy működik ahogy te a terhesség alatt, hogy korán keltél??? lehet ezek között párhuzam?
:shock:

Sissy: én csak a babakocsi tolással sportolok :) pedig sajna a régi itthoni mérleges reggeli méréses 55,5 kg messze van... 58-58,5 mostanság :) vagy lehet Gergő emelgetéstől izmosodok :)

Kata: nekem nem mükszik :( nem indul semmi :( Pedig úgy megnézném Noel babát!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ice:nekem ilyen márkás tejszívóm volt :) mum's care :) .... bár sajna nem sokáig tudtam használni ... :(

remélem mindenki a levegőn van, hiszen csütörtöktől jön a megen nem jó idő! megvárom hogy Gergő felkeljen aztán irány a szabadba ki :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Azért nem ad mert szerinte nem fáj az :shock:
Mi is most akarunk menni a levegőre,ki kell használni bizony :D :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Őrült jó idő van :D :D :D kint alszik a teraszon manókám! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Remélem sikerült már találnod dokit! Nincs rosszabb a fogfájásnál.
Szerintem se siettesd Balázst, nem vagytok lekésve semmiről és ha le lennétek sem lenne baj, mert nem minden készség fejlődik egyformán. Van aki előbb kúszik, van aki meg előbb szólal meg mint a többi baba. :D
Niki is nagyon erős, ő is húzza fel magát ülő helyzetbe, majd tovább a lábáig előre hajlik. Miért jó az neki?? :D Tegnapelőtt meg mosom a kezét a kádba Nikinek, miközben tartja az apja, hogy ne csússzon bele a vízbe. Egyszer csak azt mondja Balázs: "-Mit csinálsz? Miért húzod ülő helyzetbe a gyereket?" Mondom én? Azt hittem te! A kisasszony magától próbált felülni, ugye a vízben könnyebb is volt neki. :D

Kata,
Noel nagyon ügyes! És milyen szép! Már régen láttam.
Tegnap én is megpróbáltam Nikit az oldalára tenni, de nem marad úgy a drágám, azonnal billen, vagy hasra vagy hátra. :D

Cherryke,
Hát így sem semmi ütemű ez a gyarapodás! Bár azt mondják, ha megduplázza a baba a súlyát utána csökken a gyarapodása, bár lehet ez sem mindenkinél van így. Na nálunk nincs hová csökkenjen. Niki jó esetben 2 hét alatt gyarapszik annyit mint amit írtál és hol van még a dupla súly! :D Mi még vásárolhatunk 3-as pelust, pedig már elfogyott 2 nagy csomag pampers és fél-fél csomag huggies és pampers, tehát olyan 3 csomag pelenkánál tartunk most, pedig nekünk sem fogy 5-6 darabnál több 1 nap alatt.
Igazad van a káros anyaggal kapcsolatban. A barátnőm megtalálta a neten és melegedésre oldódik ki a szőnyegből valami káros anyag. A vicc hogy azt írták, hogy már december 21 után le kellett volna venni a polcokról és ők is és a férjem is, januárban vásároltak belőle. :evil:

Kfmares,
Csak 3kg plusz??? Na az lemegy, majd ha négykézláb megindul Gergő! :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Mares: rajtam van még 10 kg :D ne panaszkodj.

Ceyla: amíg pici volt, megkaptuk, hogy sokat eszik. Ne adjunk neki annyit. Na ezt én nem akartam. Kellett neki, hisz 2 kg alatti volt, az Ő szervezete tudja mennyire van szüksége. Ma pl 3 és 1/2 óránként eszi meg a 200at. Biztos melegfront van, megint aluszékony :D
Voltunk kint 2 órát sétálni. Nagyon jó idő van kint. Ebéd után vagyunk, alszik az ágyába.
Leraktam hasra és átfordult a hátára. Ledöbbentem, majd megint hasra raktam, de megint átfordult. És mégegyszer :D úgyhogy nem véletlen volt az első.

Ez a védőlány felhívott, hogy itt áll a kapuba. Mondtam neki: én meg kint vagyok a gyerekkel sétálni :D Így járt. Mért nem szól ide, hogy jön????

Kriszta
Kép
cherryke

Helló Mindenki!
Szilvit elszólította az ihlet, így én írok helyette. Sajnos gőzöm sincs miről van szó a fórumban, így ez a hozzászólás illetve a hozzászólás ezen része tuti teljesen OFF lesz.
Na nem baj.
Ma hétfő van. Aki sokat dolgozik, hagyja abba és húzás haza a gyerekhez. Ugyanez vonatkozik a keddre és a hét többi napjára. Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű mindenhol, de aki teheti, tegye! Aki nem, az pedig legyen otthon annyit, amennyit csak tud.
És nyugi. Calm down, szú-szááááá!!! Nem idegeskedni. Valószínűleg a dolgokat csak túlreagálják az emberek. Én is túlreagálom néha, de azért van olyan, aki messze túltesz rajtam. Nyugalom fél egészség. Meg a lustaság is, de az ezesetben nem elfogadható.
Gyönyörű idő van! Tessék kimozdulni! Ha jövő héten hideg lesz, akkor majd lehet sajnálni, hogy "jajj miért nem mentünk ki múlt héten sétálni?!?!". Szóval nem benti ücsörgés, hanem friss levegő odakint!
Ennyi. Üdv:
Bye Balázs

Re!
Mégsem ébredt fel a cicamanó! Pedig azt hittem. Nagy lendülettel berontok a szobájába és alszik, mint a bunda. Hát nincs mese, bárcsak én így tudnék aludni. De nem tudok.
Hát, anyuci végzett, szóval visszaszolgáltatom a billentyűzetet, meg a laptopot, hadd örüljön. Én meg alszok egyet! :D

Byebye
Balázs

Szilvi
KépKép
ceyla

cherryke:fúú de rossz az ilyen amikor így jön a védőnő!apropó hozzánk már nem jár hála istennek!! :D :D úgy is megyünk mi havonta :wink: de édi lehet Hunorka :lol:

ceyla:dehogy :? ma még nem fájt a fogam,de muszáj lesz menni!!!!!most egyedül vagyunk itthon dolgozik a párom nem tud elvinni :? sajnos ez van amikor dolizik nem tudok nélküle itt boldogulni!!(meg nem is szeretek itt lakni!!hiányzik a város :cry: )
Nagyon cuki lehetett Niki :D egyem meg rossz lehet nekik mindig vízszintbe feküdni :D én Balázson még azt is észrevettem,hogy másképp dumcsizik,de nagyon édi!!! :lol:
nahát most látom :shock: nem semmi párod van :lol: :lol: beírt ide!!először azt hittem nem jól olvasom,de aztán helyére állt a kép :lol: csak megjegyzem!! :roll: engem már megszólt a párom,hogy írogatok ide :cry: ,de nem érdekel!!mondtam neki addig nem szólhat míg rend,tisztaság,kajcsi az asztalon,Mátéval lecke megcsinálva stb szóval azt hiszem ennyi jár nekem ezek mellett!!

Nem írtam még nektek,de Balázst zavarja a zaj,pedig nem vagyunk kukán itthon :? azt hittem jól alszik majd a teraszon,de ahogy zaj volt kutya ugatás stb felébredt és kész be kellett hoznom,bent meg olyan jókat alszik!mi lesz nyáron!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Ma kinyomta Lili hason magát,és hosszú másodpercekig tartotta a fejét...eddig ezt nem láttam tőle.Hason csak nappal aludt,még fordulni sem fordult,hát lassan talán...Viszont ő is állandóan fel akar ülni.Apja ölében van,nézelődik,belekapaszkodik a kezébe és szinte felül.Kicsit korai még,nem?Amúgy éjjel egyszer kel,és reggel korán.Valaki írta az előző oldalon,hogy "csak" 160-at evett a Baba...Hát nekünk az már sok,ha annyit eszik... :)

Mares:3-4 kg van rajtam is még sajnos....

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Cherryke,
Az igazat megvallva én sem engedném azért éhezni a gyereket. Akkor már neked jó régen megduplázta a súlyát Hunorka, bár ő a súlya alapján korszülöttnek számít és nem tudom náluk milyen "szabályok" érvényesek.
Nekem 200-at még soha nem evett Niki egyszerre. A 190 volt a max, az is nagyon kiugró eset volt, bár Ő is olyan 3,5-4 óránként eszik.
Lehet, hogy meleg front van, nekem is reggel aludt több mint 1 órát Niki, pedig nem szokott 45 percnél többet.
Nagyon ügyi Hunorka! :D Nekünk még tuti várni kell az átfordulásra, nagyon nem is próbálkozik.

Iceberg,
Ja a férjem kreatívkodott. :D Mondta, hogy írt, de nem hittem el neki és lám mégis. :)
Nekünk Niki tegnap másként nevetett. Vagy írtam már??? Kicsit lyukas az agyam. Nem kurjongatás volt, hanem az az igazi, Hiii-Hii, Heee-Heee. :lol: Nagyon édi volt, fel is vettem kamerával.
Nekünk 2 kocsink van, illetve a párom a cégessel jár, így el mehetnénk bárhová, de hová? Minek? Most néztem szét itt a környéken, nem találtam semmit! Azért meg nem bumliznék be Budapestre. A hátam közepére sem kívánom, pont elég volt amikor melóztam.
Szerintem nyáron már nagyobb zsivaj lesz, így a monoton zaj el fogja nyomni a kutyaugatást, illetve nem lesz olyan hirtelen, akkor már nem lesz gond, fog tudni aludni kint is. :D

Sissy,
Ne aggódj a 160 nálunk is a "sok" kategóriába tartozik. Ők ilyen babák és kész. Meg lehet táplálóbb a tejed. Nem minden anyatej egyforma ám.
Ma a 140 volt a legnagyobb mennyiség amit egyszerre megevett és ma még nagyon is jól állunk! (A tegnap, tegnap előttről inkább nem beszélnék.)

Jut eszembe. Csajok, hogy kell orvoshoz vinni a babát? Nem vagyok teljesen képben. Most kell majd 4. hónapban is? És meddig vagy hogy?

Szilvi
KépKép
ceyla

Hunorka evés közben akar felülni. Meg akárhova fektetem vagy félig ültetem, emeli a csípőjét. Most már bekötöm a pihenőszékbe is, mert kiugrik :D

Bnőm fia most lesz 5 hónapos, elkezdett mászni és abból a helyzetből rakja oldalra a fenekét, próbál ülni, csak még a gerince nem bírja és elborul :D Olyan aranyos :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cherryke 2011.01.17 19:45-kor.

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: igen kell 4.hónapban is. Oltást is kap. Hogy meddig kell hordani havonta???? Passz. Remélem csak 1 éves koráig...
Azt nem értem, hogy nekem (biztos nektek is) havonta kell dr nénihez tanácsadásra (leméri a súlyát, hosszát és kitölt egy tesztet) és szintén havonta kell ugyanezekre a védőlányhoz vinni. Mi ebben a logika? Volt már, hogy hétfőn védőnő, szerdán doki. És ugyanazokat megcsinálták. Mért nem lehet úgy időpontot adni, hogy mindketten ott vannak és írja a saját paksamétáját. Azt hiszik nincs jobb dolgunk, mit 2 naponta odajárni??????????

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke,
Nálunk pont így van ahogy írtad, hogy ott a doki és a védőnő is. A barátnőm szerint csak a 4. majd a 6. és a 12. hónapban kell elvinni dokihoz. Na mindegy. Lényeg, hogy még 4. hónapban biztosan kell, a többit meg majd ott megkérdezem. :D
Köszi!

Szilvi
KépKép
ceyla

Tegnap megint voltunk lámpázni, fél 7kor evett, fél8 körül elaludt és azóta alszik. Nem tolom ki a fürdetést és az esti etetést. Majd ha nagyobb lesz. Nekem jobb így, mert hiába késöbb etetem, reggel ugyanúgy 6ig ébred.
Ma kérek időpontot egy homeopatis dokihoz. Remélem minél hamarabb tud minket fogadni.

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?