Új privát üzeneted érkezett!

Német barátunktól kaptunk csomagot, penaten popsitörlő is volt benne. Az egy áldás. Annyira nedves és puha. Most fogyott el, de már hiányzik :D ha tudjátok hol lehet kapni, nagyon jó lenne.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Nem akarok senkit sem megijeszteni, de Botival pontosan vírusos tüdőgyulladással voltunk másfél hétig a Heim Pálban. Csak a mellkasröntgen mutatta ki a tüdőgyulladást, mert nem volt láza...
Szörcsögött nagyon, köhögött nagyon. És nem volt étvágya emiatt. Körülbelül ennyi volt a tünet egész idő alatt. Antibiotikumot kapott rá, hogy nehogy bakteriálisan felülfertőződjön.
És nem ő volt az egyetlen ugyanezekkel a tünetekkel.

Judit

Kép

Kép
judit75
Budapest

Sziasztok!

Judit75, Cherryke!
Tudom hogy járvány van,mert hallottam a tüdőgondozóba is. De szeretnék bízni benne hogy Lillának csak náthája van. Nálunk étvágy van,és köhögés nincs,csak a szörcsögés. Én féltem legjobban a gyereket,mert tőlem is elkaphatta akár....
Judit75!
Titeket miért küldtek akkor mellkas röntgenre,biztos gyanakodott mára doki. És azért a mellkas szörcsög ha tüdőgyulladásról van szó /doki a hallgatójával hallja/,akár felnőtt,akár gyerek.

Cherryke!
Barátnőd lánya hogy került mellkas röntgenre ha semmi tünetet nem produkált??? Csak taknyos volt és a doki mondta hogy röntgen???!!
Nem kötekszem csak próbálom kideríteni mi alapján kerül valaki röntgenbe???!!!!

Lilla nyugodt,eszik,nem köhög,doki néni csütörtökön hallgatta meg,nem mondta hogy ilyesmire gyanakszik,pedig azt is tudja hogy én ezzel voltam kórházba /na jó nem vírusossal/,bár ugye még az is lehet hogy nekem mégse tüdőgyuszim volt... :cry:

Szóval nem tudom lányok,még át gondolom hogy járhatnák a dolog végére,mert mondom azért ez bennem is felmerült....

Iceberg!
Köszi a biztatást,tényleg szeretném hinni,hogy nincs komoly probléma!

Kép
mók

Judit:köhögött!!ezt írtad és abból lehetne már hallania egy jó dokinak,mert olyankor mélyről jön a köhögés!a tüdőgyulladásnak a legrosszabb amikor valaki fekszik!akkor tud lerakodni!

Ez most az az időszak amikor nem szabad tényleg emberek közé vinni a babákat főleg a piciket,meg a látogatók is vihetik a fertőzéseket!!!!nekünk van itthon fertőtlenítős kézmosó amióta megszületett Balázs,de anyósomnak persze nem tetszik,h kezet kell mosni mielőtt Balázshoz nyúl!neki úgy a jó,h otthon megmossa! :evil: csak,hogy mire ide ér addig megfogja az ajtó kilincset,autó ajtó nyitóját szóval áááá nem is írom :? sztem tavaszig most nagyon vigyázni kell az idő is csalókás nagyon,beizzadnak utána nem szabad rögtön levetkőztetni őket, hanem fokozatosan.orvoshoz is legjobb most kihívni nem vinni beteg gyerekek közé!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók: bnőm kislánya kicsit köhögött, és valamit hallott a hátán a doki. Így küldte el rtg-re.

Hunorka nem köhög, csak a lefolyt nyál miatt. Viszont időnként furcsa hangok jönnek, ahogy veszi a levegőt. Hörög... Ma visszük védőlányhoz és átviszem a dokihoz is. Nem a mienk lesz bent, de pont lesz..om. Amúgy jó kedvű és eszik rendesen.

Kriszta
Kép
cherryke

Este 19:30kor evett 200tejet, majd 1 óra múlva 160 tápot, aludt 6:30ig :D
Tegnap csak 4szer evett, és mondtam a páromnak, hogy a vacsi nem lesz neki elég. Jól bekajált éjszakára.

Kriszta
Kép
cherryke

Mók: Mi azért mentünk be a Heim Pálba, mert Boti olyan furán vette a levegőt. Akkor még nem köhögött, és nem is szörcsögött. Aztán meghallgatta az ügyeletes orvos, és nem mondott semmit, csak, hogy talán egy kis hörgőgyulladása van. Sajnos pont hétvége volt. Hétfőn jött a rendes orvos, és igazából ő sem hallott semmi különöset, amikor meghallgatta. Ekkor még nem is kaptunk semmilyen gyógyszert (három napig), csak inhalálni kellett, meg szívták az orrát. Kb. ekkor kezdett el köhögni nagyon.
Hétfő délután küldtek el aztán röntgenre minket, hogy minden kizárjanak.
Mi így nem voltunk a gyerekorvosnál előtte.

Kép

Kép
judit75
Budapest

Voltunk a védőlánynál. Ilyen még nem volt, nem aludt a fiam és nagyon tetszett neki minden. Nézegette a többi babát, mindenkihez dumált és mindenkire mosolygott. A védőlányt kidumálta a bugyijából :D :D 5450 gr, 61 cm. A feje a születése óta 10 centit nőtt.

Viszont megkérdezte aluszékony-e. Mondtam neki nem tudom mennyit kell aludnia, de naponta 12-14 órát alszik, van hogy 16ot.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Hát,mi holnap megyünk a 3 hónapos oltásra.Tegnap mértem itthon,4440 g volt,úgyhogy gondolom mi vagyunk súlyban a sereghajtók... :) Majd megírom,miket mértek.

Köszi a válaszokat.Képzeljétek,kitaláltam,hogy,mivel szopi közben a másik ciciből csöpög a tej,aláteszek kispoharat,mert egy zsepi szinte tocsogni szokott.Még csak egyszer próbáltam,de majd 15 ml tej kicsöpögött.Picit fejtem a végén hozzá,és úgy majdnem 20 lett...Kár,hogy eddig nem csináltam,mindenféle erőfeszítés nélkül fagyaszthattam volna már le eddig is.Jó lesz,ha másra nem majd a turmixolt zöldségek mellé pár hónap múlva.Amúgy én sem hallottam,hogy ne lenne a fagyasztott tejcsinek tápértéke.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Ceyla:csináltam a lilipie-on vonalzót,de nem tudom,hogy mit kell beillesztenem az aláírás helyére...segítenél?

Szilvi

sissy01

sikerült.... :)

Szilvi

sissy01

Sissy!
Hát mi meg legelől nyomulunk,tegnap mértem Lillát: 6600 gramm!!! :shock: :shock: :shock:
Ja és még hol vagyunk a három hónaptól??!!!
Amikor szoptattam nekem is zsepi volt,és én is sokszor akartam poharat tenni alá,de mindig elfelejtettem bevinni a szobába...

Ma voltam endokrinológusnál,azt mondta szoptassak amennyit még bírok... :?
Aztán hazajöttünk,kaja előtt cicire tettem Lillát,és szopizott,aztán a másik ciciből is,aztán letolta a tápszer adagot is!!! :shock:
Na jó mondjuk valószínűleg alig volt mit szopizni. :(

Kép
mók

És két fotó,mai...

Apa pocakján sziesztázom.... Kép

És apa karján szundikálok.... Kép

Kép
mók

Sissy: Olyan dolog nincs a fagyasztott tejbe, ami a babát megvédené. Ezért nem ajánlják, hogy csak fagyasztott tejet adjanak.

És nem csak a környezetemben mondták ezt, a kórházba is...

Itt is van egy cikk: http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/smcikk5.htm

http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=92&cid=51759

Kriszta
Kép
cherryke

Sissy: tegnap volt egy kislány, 6 hónapos és 9kg :)
Egyébként tudod, hogy mi tápszeresek vagyunk, ezért nagyobb. Ha csak tejet kapna, szerintem nem lenne ekkora.

Tegnap vettünk fülhőmérőt. Kényelmesebb és a babónak is jobb. Nem kell kipelenkázni. Most figyelem a hőjét a szombati után, bár az sem volt magas.
Érdekes az oltás után sem lázasodott be.
Sissy, mi holnap megyünk oltásra, de ha piros a torka nem kapja meg. A rota meg februárig jó nekünk :D

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke,
"Ezért nem ajánlják, hogy csak fagyasztott tejet adjanak."
Hanem még mit? Mármint még mit adjon a babának? Persze ha van friss anyatej akkor ki az aki fagyottal traktálná a gyerekét, de pont az általad belinket helyen van ez a mondat is:
"Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bizonyos esetekben elkerülhetetlen az anytej hűtése és tárolása. Az értékes tápanyagok tekintetében az anyatej még ilyenkor is áldásosabb, mint a tápszerek."
És azok a babák akik csak tápszert kapnak? Mert ezek szerint inkább csak a fagyasztott anyatej kizárólag mint a tápszerezés.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:hát igen osztom a véleményt!!!!nagyon is!akkor dobjam ki az anyatejet és adjak tápszert inkább!?na nem!én bízom abban legalább hat hónapos koráig lesz anyatej ekkor már jöhet úgy is nyugodtan a szilárdabb pótlás.amúgy én még soha nem hallottam még ilyet!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla: bizonyos esetekben! :)
Nekem is akart adni a bnőm fagyasztottat, mert, hogy sok van neki fagyasztva is, de az anyósa is mondta, hogy az enyémnek az kevés...

"Az eredmények alapján, a születés időpontjától függetlenül a friss anyatej bizonyult a leginkább gazdagnak antioxidánsban, 48 órás fagyasztás vagy hűtés azonban jelentősen csökkentette az anyag kapacitását. Ez egyenesen arányban állt a hőmérséklet csökkentésével és a tárolás idejével. Ezért a kutatók azt ajánlják, csak rövid ideig tárolják az édesanyák az anyatejet, és lehetőség szerint hűtsék, ne fagyasszák."

" fagyasztással veszít értékéből az anyatej"

"Fagyasztani nem szabad a „sima” hűtőszekrény fagyasztó rekeszében, hanem fagyasztó szekrényben vagy ládában - 20 - 240C -os hőmérsékleten lehet. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy így is legfeljebb 3 hónapig tárolható az anyatej."

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="iceberg"]c írta:icebergeyla:hát igen osztom a véleményt!!!!nagyon is!akkor dobjam ki az anyatejet és adjak tápszert inkább!?na nem!én bízom abban legalább hat hónapos koráig lesz anyatej ekkor már jöhet úgy is nyugodtan a szilárdabb pótlás.amúgy én még soha nem hallottam még ilyet!

Nekem a régi védőnőm is mondta, hogy csak akkor fagyasszak tejet, ha nagyon muszáj. 3 gyereke van... Mindegy nem vitázok veletek, a koraszülött osztályon is csak tudják az orvosok, hogy mi a jó és mi nem.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:én nem vitából írtam meg a véleményem!!!!!
sztem azért mondják,h veszt az értékéből,mert pl most Balázs mindjárt 3 hónapos és ehhez megfelelő az anyatej állaga,6 hónaposan a mostani anyatej nem lesz olyan tápláló,mert nagyobb baba lesz már,de akkor majd kap többet vagy a pótlást!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Bnőm töklevest csinált (majd elkérem a receptet) turmixolva adott a fiának, mielőtt fúszerezte volna. Azt mondja, nagyon ízlett neki :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

olvasgatlak ám Benneteket, de a két csajjal nem könnyű. Ha van egy kis időm takarítok. Bettina kb 1/2 órákat alszik kb négyszer egy nap. Alig van időm. :cry: :cry:

Majd igyekszem jönni.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Fagyasztott anyatej
Sok baba nem fogadja el, mert a fagyasztás során megváltozik az állaga, az íze!
(Ahogy a sima tej se lesz fagyasztás-kiolvasztás után olyan, mint a frissen fejt... :? )

Betegeknek jobbulást!

Mi nagyon sokat jövünk-megyünk... baba-klub, úszás, zenefoglalkozás, baba-mama torna...
Én biztosan teljesen depis lennék, ha folyton itthon ülnék... :oops:
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk, kb. egy hete olvasok, mire a végére értem :)
Csajok, nagyon szépek a babák és örülök, hogy mindenki egészséges.
Nálunk is minden rendben, Nóra lassan 7 kilós lesz , ég van 10 dkg :)
Nagyon zsufolt volt a karácsonyunk, és az utána következö 2 hét. Most egy picit nyugalom van, a fiuk járnak ovodába, apa dolgozni.

Icberg: én is igy gondolom, amit a lefagyasztott tejröl irtál.
Az ize is biztosan változik a fagyasztástól, mert az én két fiam sose itta meg a lefagyasztottat, most viszont Nóra megissza, neki mindegy csak ehessen :)

Majd teszek képet az én kis duci lányomról.

Örülök, hogy még irogat a csapat, igaz, hogy vannak anyukák akik ritkábban tudnak jönni, mint én, de három gyerekkel nem egyszerü az élet :)
Ma például a 3 gyerekkel voltam a gyerekorvosunknál, hát folyt a hátamon a viz mire végeztünk. Ráadásul a fiaim összeverekedtek a váróban, a kezemben Nóra, alig birtam szétszedni öket félkézzel. Hát vannak néha esetek, hogy kétségbeesésemben elfog a röhögés. Mondjuk sokkal jobb mintha sirnék :)

Szép estét nektek, még jövök.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Kri: én így voltam mikor hazajöttünk a kórházból, több mint 2 hónapos volt már, mire aludt rendesen. Nekem sem volt időm semmire.
Most meg azért nem tudok menni sehova, mert mindig alszik :D ébred, tisztába teszem, játszás, evés, büfi és már alszik is.

Kriszta
Kép
cherryke

Megint nézegettem a babák háza című műsort, ezek már ismétlések. Nem tudom írtam-e már: nem kapnak oxitocint, hanem kap 2 mellszívót, amit üzembe helyez és a szervezet termeli az oxitocint. Nálunk ezt mért nem tudják meg csinálni? Mért kell infúzióba adni?
Sajnos császároztak, de az is egy élmény volt. A legrosszabb az egészbe még csak nem is a gerincbe adott sok-sok szuri, hanem az infúzió... És annak hatása.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Tegnap voltunk szurin.Múltkor ugye két szurit kapott,és semmi,tegnap viszont belázasodott,38,4 minusz 5,azaz 37,9 lett.Kapott kúpot,de mivel nem volt kaka előtte nap sem,ezért kikakilta kb 20 mp-en belül,így adhattam új kúpot... :) De túl vagyunk rajta.
Amúgy 4570 g,és 62 cm-Szinte minden héten átlagban 130 g-ot hízott.Mondta a doki néni,hogy tegyük hasra játék közben is,mert az fejleszti az idegrendszerét.Aztán jöttünk mentünk tegnap,voltunk turiban,egy csomórucit túrtunk,nem túl drágán.

Én úgy tervezném,hogy az anyatejet,ami fagyasztóban van majd a főzelékeibe teszem bele,ha nem kell pótolnom.Én is úgy tudom,hogy azért van,hogy kisebb a tápértéke,mert a Baba idősödik,és a friss tej ahhoz idomul,a régiben meg ahhoz képest kevesebb a tápérték.

egy kép:
Kép

Szilvi

sissy01

sZIASZTOK!!

kATA: már pont akartam mondani, hogy úgy megnézném a táblikát :) hogy ki mikor született meg ilyesmi :) dejóóó .... Ti jártok úszni??? Nekünk a dokinéni nem ajánlotta 1 éves korig... morogtam is rendesen... :evil:

Sissy: jaj, csodaszép Lili!!! :) szegénykém, buta szurika..nekünk is a második , vagyis a 3 hós szurinál volt kicsi hőemelkedés. ... remélem ma már kutya baja...

Cherryke: nekem is kérdezgetik néha hogy gyerek mennyit alszik... de minket küldtek is vérvételre, mert hogy biztos vashiányos, aztán az tutti volt neki hanem a hemoglobin meg a hematokrit nem jó... kérdeztem , hogy mit tehetek hogy jobb legyen... a dokinő szerint semmit, figyelgessem!! Jó tanács...!

Mók: de cééépek vagytok! :) hogy aluszik apája kezén a kis drága!

na itten van Gergő a Tekergő:

Kép -> boldog :)

Kép -> éhes :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!
Szeretnék hozzátok csatlakozni, ha megengednétek.
Tudom már egy jól összeszokott csapat vagytok, de azért remélem beengedtek :)
gyetkonercsilla
Pap

Szia Csilla. Üdv :)

Ma végre nem aludt délelőtt, úgyhogy voltunk boltba meg a bnőmhöz is átmentünk szocializálódni. Nagyon nézegették egymást a másik babával :) aztán hazajöttünk, evett és kiraktam aludni.

Kriszta
Kép
cherryke

Szia Cherryke!
Jaj én úgy örülnék egy hosszabb alvásnak, akár délelőtt akár délután. Nekünk max 30 perces alvásaink vannak nappal.
Most készülünk kicsit sétálni. Délután vagy este jövök és leírom az "eddigi életünket" !

KépKép
gyetkonercsilla
Pap

Sziasztok!

Bocsi, jó rég jártam erre. Csak az utolsó oldalt volt időm elolvasni, de mjad megpróbálok pótölni.

Vasárnap visszajöttünk svájcba :( Most valahogy nem esett jó visszajönni, de majd meszokom.
Az ünnepek marha gyorsan elteltek, főleg hogy az első héten mindkét gyerek beteg volt.
Most Andris ok (remélem), de JUli már a hazaérkezés napján belázasodott, most meg köhög, és úgy folyik az orra, minta csap :( Szegénykém egyik betegségből a másikba esik, pedig most igazán vigyáztunk. Csak egészséges rokonokkal találkoztunk, de pesrze aztán lehet, hogy valakiben már lappangott valami.

Tüdőgyuszi: Mikor Andrissla voltunk most kórházban őt is megröntgenezték, hogy nincs-e tüdőgyulladása. Szerencsére nem volt, de ő is borzasztóan köhögött, és nagyon-nagyon taknyos volt.

Fagyasztás: mi leerezstettük a hűtőt, mielőtt hazamentünk, úgyhogy annyi lett a tejnek :) Most nem fejek, mert vana elég, de ha néha érzem, hogy kevesebb van, én is este szoktam fejni, és azt azért elteszem.

Mostantól majd tudok jönni, csak hát a két gyerkőccel nem mindig jutok ide.

Ja és Andris is fél órákat alszik, kivéve, ha olyan 10-11 körül lemegyünk sétálni, na akkor 2-3 órát is húzza a lóbőrt :) Úgyhogy nem szeretem az esős napokat.
EDit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,

Csilla,
üdv közöttünk. Gyere és mesélj.

Réka,
Nóra is szép húsban van. Bettina is 6700 gramm és 62 cm.

Edit,
Julinak jobbulást.

Sissy, Mók, Mares,
édesek a babák.

Mók,
Lilla jobban van? Veled minden oké? Durva amit a tüdőgyulladásról írtatok, remélem azért semmi komoly baja nincs Lilla babának.

Jó dolog lehet a babaúszás, bár én most nem vetkőznék le fürdőrucira az biztos. Lassan el kellene kezdeni tornázgatni is, van egypár Rubint Réka dvd-m, régen szerettem őket, amikor még végig bírtam csinálni. Most tuti nem menne. Bár nem is akarom csak szép lassan elkezdni.

Ceyla,
neked van leg magic-ed ugye? Tornáztál már rajta? Az enyém a mosókonyhában porosodik. Lassan elő kellene szedni, de nem akarom, hogy izomlázam legyen.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

SZia Csilla!

Hát,Csajok,napirend az most nuku.... :? Ahogy éhes lesz,etetem (3-4 óránként),ahogy álmos lesz,alszik.És általában 12-13 körül kimegyünk.Ennyi a fix... 8)

Szilvi

sissy01

Sissy: az már valami, ha ilyeneket tudsz :) nekünk is úgy van, hogy ha reggel felkel, akkor kb-ra meg tudom mondani hogy aznap hogy nézünk ki, de jöhet egy gyenge front és fuccs az egésznek :)

Kri: Még én sem tornázok, pedig az elején mondtam , hogy na , én minden nap :) maradt a napi egy babakocsizás :) emelkedőn fel :)

Etus: szégény Julcsi! NAgyon remélem hogy hamar jobban lesz ismét!!! És én is sokat sétálok Gergővel, mert igen, ott bezzeg alszik :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Elnézést!!! Szia Csilla !!! Üdv itt ! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Etus: Julinak jobbulást.

Voltunk drnéninél. megvizsgálta, kikérdezett. Azt mondta ez asztmatikus lehet ami időszakonként kijön, mert Ő nem hall semmit. AZtán adott egy sztetoszkópot, hogy hallgassam meg. Én sem hallottam semmit. Oltások után visszatérünk erre az asztmatikus dologra. Lehet, kinövi, de addig is vigyem sokat levegőre, de a városba semmiképp. Inkább zöldbe. És ajánlotta a sószobát is :D
Megkapta a kötelezőt és az első rotát. Mivel ma még sokat nem aludt, hazajöttünk, evett és elaludt. Ha nem ébred fel fürdetésre, megmérem a hőjét. Ha nincs semmi, ébresztjük és fürdetjük, ha lesz, csinálok sok tápit és készülök az éjszakára. Ébred amikor ébred...

Azt viszont mondta, hogy mivel csak tápszert kap ( nem tudja, hogy a bnőm ad tejet) a kövi oltáskor megbeszéljük mit kaphat gyümölcsöt és hogyan adagoljam :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Akkor írok kicsit magunkról.
2010.10.01-én érkezett meg hozzánk Léna, 3700gr, és 52cm-rel. Első perctől nagyon sok tejem van, már a kórházban is le kellett fejnem, éjszaka is szoptattam. Mégis begyulladtak a cickók, a nővérke masszírozta ki. Háááát majdnem annyira fájt mint maga a szülés, de komolyan :).
Szoptatni sajnos mégsem tudok, mert kb. egy hetesen észrevettem hogy nagyon könnyezik, ill. csipásodik a kicsi szeme, de már annyira hogy nem tudta kinyitni szegény. Emiatt taknyos is volt, a tejem ömlött nem bírta nyelni, szinte fuldoklott. Könnycsatorna elzáródása volt. Ezért lefejtem neki és cumisüvegből kapta meg. Kb. 3-4 nap alatt kikezeltük, de a cicit utána már nem volt hajlandó elfogadni, bárhogy is próbáltam. CSak sírt tőle. Mindent kipróbáltam, de semmi, Nehéz volt elfogadni, de már túl vagyok rajta :)
ÍÍgy naponta 3szor fejek.Szerencsére most is sok még a tejem.

Múlt héten vesemedence gyulladásom volt.... láz stb... ekkor tápszert adtam neki, akkor elkezdett kevesebbszer enni, és azóta is, egy nap csak 5ször eszik. Nem tudom hogy az a két nap zavarta be, vagy már a 3 hónap miatt lett ez a váltás.
Sajnos elég parázós vagyok, mindentől megijedek :oops: ami eltér az eddig megszokottól.

Kicsit sok voltam most :oops:

KépKép
gyetkonercsilla
Pap

Mares!

Gergő gyönyörű,és nagyon hosszú lett!!!! :D :D :D :D
A doki nénit szerintem ne vedd komolyan....,a búvárreflex legkésőbb 10 hónapos korukig elmúlik,van akinél 4 hónaposan /sajnos/,és szerintem amíg meg van addig jó úszni vinni.
3 hónapos kortól ajánlják egyébként.... :wink:

Kép
mók

Csilla: Hunorka sajnos tápszeres, de kap anyatejet is. A lényeg, hogy karácsonykor váltottunk tápszert, ez grízesebb és táplálóbb, azóta napi 5 max 6 alkalommal eszik. Az éjszakát pedig átalussza. Úgyhogy ne parázz :)

Kriszta
Kép
cherryke

Kri!
Lilla úgy van ahogy eddig,se jobban,se rosszabbul! :!: :?:
Tanácstalan vagyok bevallom őszintén.
Én hétfő.és kedden megyek a tüdőgondozóba,onnan el akarnak küldeni hematológiára. Hétfő voltam endokrinológusnál,szerinte is volt embóliám is! :cry:

Lilla pont úgy alszik napközben int Bettina 20-30 perceket.
Nem is érek rá semmire. Ha leviszem sétálni,akkor a mellett hogy mekkora hisztit levág,max 45 percet alszik,aztán felébred a babkocsiban,és megy a hiszti.
Majd tegyél fel a lányokról képet.

Kép
mók

Mók, sajnálom Lillát. Ez a buta takonykór nagyon lassan múlik, sajnos.

Gergő és Lilla nagyon szép!!

Kri, Rékus, micsoda méretek :) Mi is hat kiló fölött vagyunk már (a kórházban volt 2 hete 6 kiló), de már nincs mérelegem, úgyhogy pontosat nem tudok. Hétfőn megyünk két hósra (kicsit elcsúszott), és majd ott kiderül.

Csilla, szia! Szerintem 3 hós korban az 5szöri evés tök normális. Mi 6szor eszünk naponta, De Andrsi és Léna között van majdnem egy hónap.

Megyek még kicsit olvasok, aztán ágy, mert ki tudja mi lesz éjszaka (mármint most éppen Julival). Szerncsére Andris ráállt az egyszeri kelésre, 3 körül és 6 körül kelünk.
Jó éjt.
Edit

Kép
Kép
etus79

Anyatej fagyasztás:
Valóban lehetnek olyan részei az anyatejnek amik kevésbé bírják a fagyasztást, de azt azért még sehol nem írták le, hogy a tápszer jobb lenne :D. A három hónap eltarthatóság, leginkább a helytelen
fertőtlenítés miatt van. Az mondjuk nyilvánvaló, hogy a friss anyatej a legjobb. Mindenből a friss a legjobb, pl gyümölcsből is. A tápszer esetében pedig ugye porítják a tehéntejet és különböző adalékokat adnak hozzá, illetve vonnak ki belőle, hogy megfelelő legyen a baba számára...

Cherryke,
Engem a töklevessel a férjem kidobna a ...-ba. :D Még a sült tököt is utálja, ellentétben velem. :)
Ez a cicis oxitocinos dolog nem újdonság, már régen a bábák is használták, - na persze nem mellszívóval, - csak az orvostudomány most fedezi fel újra. De ha belegondolunk kis hazánkban nem sok lehetőség lenne rá, legalábbis nálam az oxitocint még a vajúdóban kötötték be, ahol ugye voltak más leendő apukák és anyukák is, ott murisan festett volna két mellszívó. :?
Egyébként még szerencsés vagy, mert engem meg altattak végül a császárhoz. :(

Kri,
Az a fél óra 4-szer nem is olyan rossz. Nekem Niki hasonlókat alszik, csak 3-szor. Egyszer délelőtt olyan 35-45 percet, majd a babakocsiba tologatáskor délután és később délután még egyszer alszik egyet és utána már estig nem. Persze a 2. alvásnál nem tudok semmit sem csinálni mert őt tologatom a babakocsiban. Ma elkezdtem reggel egy levest és olyan délután 5 körül sikerült beleraknom a zöldséget. :(
Ez aztán a memória! Valóban nekem van Leg-Magic-em. Hát rám férne a torna, de még nem gyürkőztem neki, valójában fokozatosan kellene el kezdeni, mert féltem a tejcsit :(, de még keresem rá az alkalmat, mert ugye csak úgy fog működni, ha Nikit is bevonom.
Rékának van baba-mama tornás videója is. :wink:

Kata,
Valóban vannak olyan babák akik nem fogadják el az anyatejet, de amit néha muszáj kifejni, hogy ne csökkenjen a tejcsi mennyisége azt mégsem önthetem a csapba. Hátha egyszer véletlenül mégis kelleni fog, vagy majd hozzátápláláskor megkapja a kezdeti falatok emésztéskönnyítése céljából. Vagy mondtam a férjemnek, hogy mielőtt lejár a szavatossága megihatja Ő. úgysem kapott egy csepp anyatejet sem, amikor baba volt :(
Jó nektek ennyi programmal, a baba-mama torna rám is rám férne :oops:
Bár tekintve azt, hogy így sem haladok semmivel, ha még el is járnánk itthonról... Azért lehet körülnézek mi van erre felé, bár itt a világ végén nem sok remény van.
Köszi a táblázatot! :D

Rékus,
7 kg? Ez nem kis pálya! Most nézem, hogy annyival született mint Niki. :D Nem semmi kalandod volt a gyerekekkel. :D De legalább a fiad nem egy anyámasszony katonája!

Sissy,
A védőnő, már nekem is mondta, hogy tegyük hasra a babát többször. Csak hát ez nem egyszerű, mert kajálás után nem nagyon tehetem le, mert még 1,5 órával később is képes még tejcsit visszabukni, ugyanis azonnal elkezd mászást imitálni ami többnyire hason evezésben merül ki :D
Lilli nagyon édi!

Kfmares,
Végül is a te döntésed, hogy viszed-e úszni a babádat. A sógornőmék 3 hónapos kórtól vitték a lányukat, nem bánták meg. Igazság szerint nekem is kellene vinnem Nikit, csak nem szívesen vetkőzök még én sem :oops:
Hát a doki vicces! Mégis mi értelme volt az egésznek, ha úgysem csinál semmit. Nekem is alacsony a vasam és pont el is fogyott már vagy 2 hete, már mondtam a páromnak írasson fel, mert az én szintem annyira nem is érdekel, de ha nekem nincs elég vasam akkor Niki sem tud honnan szerezni.
Nagyon szép baba Gergő :D

Csilla,
Üdv közöttünk!
Én pont akkorra voltam kiíva amikor a lányod született. :D Neked mikorra volt az időpontod?
Szerencsés vagy a sok tejcsivel. Cicigyulladással már kevésbé :( Nekem meg nagyon lassan indult be a tejem, már nagyon sajnáltam szegény babámat. :(
Az evések száma nekünk sem túl sok és többeknél sem az ahogyan olvasom. Niki most 6-szor eszik, de csak azért mert reggel 6-kor ébresztem, különben csak 5-ször enne, de akkor meg nem eszik eleget, bár így sem. :?

Szilvi
KépKép
ceyla

Csajok.

10.-én kezdte a fiam: evés közbe fáj a hasa. Elkezd enni és változó, hogy mikor, elkezd feszengeni, nyafizni, majd iszonyatosan sír. Van hogy 50, van hogy 100 ml-nél kezdi. Evés közben felrakom büfizni, tehát az nem lehet baj.

Adjuk neki a normafloret. Ha közvetlen evés előtt kapja, csinálja. Ha 10 percel evés előtt kapja, nem csinálja. Tegnap mondtuk a drnőnek. Nem mondott semmit. (???) Ma du bevisszük a Heim Pálba.
Ja! 7kor vacsizott, aztán elaludt. 11kor nyafizott, adtunk neki vízet, 3-4 kortyot ihatott és iszonyatosan sírt utána pár percig. Aztán elaludt.

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: a töklevest nem a páromnak akarom :D Majd, 1 hónap mülva amikor Hunorka is ehet már ilyet. Ma viszont sütök tököt magamnak. Meg almát.

Kriszta
Kép
cherryke

Csilla! Üdv nálunk.

Ceyla! a fözéssel én is ugy vagyok mint te, reggel elkezdem és délutánra befelyezem. Nóra is ilyen félórákat alszik nappal egy párszor, de nem panaszkodok mert nagyon nyugodt baba, amikor nem alszik se sir, nézelödik, vagy hintázva rádiót hallgat :)
A tornázást én már elkezdtem, semmi nagy dolog csak fekszem a földön és emelgetem a lábaimat, meg hasra dolgozok egy kicsit, nagyon rám fér. Van egy barátnöm aki ellát tanácsokkal és tornagyakorlatokkal. Az ö segitségével sikerült terhesség elött 10 kilót lefogyni és 2 mérettel kisebb lenni :) Remélem most is sikerül.

Edit! Tudom milyen érzés otthonról visszamenni megint egy idegen országba, én is mindig igy vagyok, de aztán megszokja a lelkem.
Gyógyulást Julinak. Örülök, hogy Andrissal minden rendben.

Nekem már két napja szur az egyik szemem, és reggelre össze van ragadva, gondolom valami gyulladás. Azt hiszem ma elmegyek a szemészetre, nehogy valami virusos gyulladás legyen. Nincs nagy kedvem bébivel orvosi rendelöbe járni, de sajnos nincs kire hagyjam. Szerencsére a fiuk ovodába járnak.

Na, megyek, ébresztem a családot, mert még egy óra amig eljutunk az ovodáig.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Ma volt először,hogy Lili átaludta az éjszakát.Háromkor felsírt,beadtam a cumit,majd 7-kor kelt a Férjem,és akkor én is áthoztam enni,mert a cicijeim nagyon feszültek már,majdnem szétdurrantak,nem volt kellemes.Kellett volna fejnem,de mivel reggelit kellett csinálnom,csak pici fejtem.Utána meg már nem mertem,mert,ha Lili 3 óra múlva eszik,nehogy ne legyen.Igaz,tegnap napközben alig aludt,lehet,fáradt volt.Most evett 7-kor,azóta alszik megint...

Egyébként megnyugtat,hogy nem csak nekem nincs időm mellette semmire.Elhatározom,hogy miket fogok csinálni,de a töredékére van időm.

Úszás:én szerettem volna már most vinni,nálunk a nővérem gyerekei jártak csecsemő-úszásra,és nagyon hasznos volt,hogy nem félnek a víztől.De szerintem április,májustól mi is megyünk.

Cherryke:majd írj,hogy mi volt.

Szépek a Babák!Többiek,kérünk szépen képeket!!

Mares:hány kiló Gergő?

Szilvi

sissy01

Szia Csilla!

Cherryke: Engem is érdekelne, hogy mit mondtak a Heim Pálban, mert nálunk ugyanez a tünet. Elkezd enni, és kb. 50 gr után, elkezd tekeregni, sírdogálni. Én nem normaflore-t adok neki, hanem egy homeopátiás bogyót (dioscorea villosa), de nem nagyon látom, hogy használna. Pedig olyan jó lenne, ha szegénykém mostmár tényleg nyugodtan tudna enni.

Nálunk az alvással nincs baj, mert Boti még mindig rengeteget alszik. Négyóránként eszik, és minden evés között alszik min. 2 órát. Kérdeztem a gyerekorvost, hogy ez normális-e, de azt mondta, hogy örüljek neki, hogy alszik.

Kép

Kép
judit75
Budapest

Sziasztok!

Mók sajnálom, hogy Lilla taknyos! Nekünk is volt ilyen szörcsögés még a kórházban kezdődött. Azt mondták, hogy a szülés után nehezen tudták kitisztítani és azért, de tartott kb 1 hétig. Az orvosunk írt fel gyógyszertári orrcseppet. Az nagyon szuper volt. Már másnapra sokkal jobb volt a helyzet! Az orvos mit mond miért van?
Olvastam, hogy kérdeztél a röngenről. Minket is küldött az orvos röntgenre, mert kicsit taknyolt és néha köhintett kicsit. Nem volt súlyosak a tünetek csak nem akartam hogy jobban belemenjen a betegségbe. Meghallgatta a doki, és kért röntgent, pedig nem hallott semmit. Ki akart zárni mindent és azért kérte.

cherryke, írtad a popsitörlőt. Nos azt nem ismerem amit írtál, de én az aldi saját márkás törlőjét használom. Nagyon jó az illata, puha és nagyon nedves. Árban is jó. Próbáld ki :)

Kata, irigylésre méltó,hogy ennyit tudtok jönni menni :) sajna itt nincsenek ilyen lehetőségek :(

kfmares, nagyon tündéri a kis pasi :)

ceyla, mi szeptember 24re voltunk kiirva, bár én tudtam hogy később lesz, mert az első uh. kisebbnek mutatta a méreteit,mint a menstruáció alapján számított a doki. Pont egy héttel vittem túl.
Ha reggel felébreszted Nikit utána nem sírós? :) Lehet ezt én is ki fogom próbálni.

rekus, kb. én is ilyen gyakorlatokat csinálok. Nem erőltetem meg magam azért :)

Az evés még mindig nyugtalanít, mert nem olyan szépen eszik mint eddig, hanem többször megáll, nézelődik, nevetgél, tolja ki a cumisüveget a szájából.... én meg mégis adom neki, meg feszült is vagyok ilyenkor, lehet érzi és azért nem eszik olyan nyugodtan.

Ti mennyire öltöztetitek fel amikor kiviszitek? és mennyi ideig vagytok kint a levegőn? Léni a szabad levegőn bármennyit képes aludni, régebben mikor még jó idő volt, kint aludt délben 2-3 órát is, de miórta hideg van azóta nem nagyon viszem ki csak pár percre, nagyon nehéz volt rászoktatni hogy bent aludjon.

KépKép
gyetkonercsilla
Pap

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?