Anyatej fagyasztás:
Valóban lehetnek olyan részei az anyatejnek amik kevésbé bírják a fagyasztást, de azt azért még sehol nem írták le, hogy a tápszer jobb lenne
. A három hónap eltarthatóság, leginkább a helytelen
fertőtlenítés miatt van. Az mondjuk nyilvánvaló, hogy a friss anyatej a legjobb. Mindenből a friss a legjobb, pl gyümölcsből is. A tápszer esetében pedig ugye porítják a tehéntejet és különböző adalékokat adnak hozzá, illetve vonnak ki belőle, hogy megfelelő legyen a baba számára...
Cherryke,
Engem a töklevessel a férjem kidobna a ...-ba.
Még a sült tököt is utálja, ellentétben velem.
Ez a cicis oxitocinos dolog nem újdonság, már régen a bábák is használták, - na persze nem mellszívóval, - csak az orvostudomány most fedezi fel újra. De ha belegondolunk kis hazánkban nem sok lehetőség lenne rá, legalábbis nálam az oxitocint még a vajúdóban kötötték be, ahol ugye voltak más leendő apukák és anyukák is, ott murisan festett volna két mellszívó.
Egyébként még szerencsés vagy, mert engem meg altattak végül a császárhoz.
Kri,
Az a fél óra 4-szer nem is olyan rossz. Nekem Niki hasonlókat alszik, csak 3-szor. Egyszer délelőtt olyan 35-45 percet, majd a babakocsiba tologatáskor délután és később délután még egyszer alszik egyet és utána már estig nem. Persze a 2. alvásnál nem tudok semmit sem csinálni mert őt tologatom a babakocsiban. Ma elkezdtem reggel egy levest és olyan délután 5 körül sikerült beleraknom a zöldséget.
Ez aztán a memória! Valóban nekem van Leg-Magic-em. Hát rám férne a torna, de még nem gyürkőztem neki, valójában fokozatosan kellene el kezdeni, mert féltem a tejcsit
, de még keresem rá az alkalmat, mert ugye csak úgy fog működni, ha Nikit is bevonom.
Rékának van baba-mama tornás videója is.
Kata,
Valóban vannak olyan babák akik nem fogadják el az anyatejet, de amit néha muszáj kifejni, hogy ne csökkenjen a tejcsi mennyisége azt mégsem önthetem a csapba. Hátha egyszer véletlenül mégis kelleni fog, vagy majd hozzátápláláskor megkapja a kezdeti falatok emésztéskönnyítése céljából. Vagy mondtam a férjemnek, hogy mielőtt lejár a szavatossága megihatja Ő. úgysem kapott egy csepp anyatejet sem, amikor baba volt
Jó nektek ennyi programmal, a baba-mama torna rám is rám férne
Bár tekintve azt, hogy így sem haladok semmivel, ha még el is járnánk itthonról... Azért lehet körülnézek mi van erre felé, bár itt a világ végén nem sok remény van.
Köszi a táblázatot!
Rékus,
7 kg? Ez nem kis pálya! Most nézem, hogy annyival született mint Niki.
Nem semmi kalandod volt a gyerekekkel.
De legalább a fiad nem egy anyámasszony katonája!
Sissy,
A védőnő, már nekem is mondta, hogy tegyük hasra a babát többször. Csak hát ez nem egyszerű, mert kajálás után nem nagyon tehetem le, mert még 1,5 órával később is képes még tejcsit visszabukni, ugyanis azonnal elkezd mászást imitálni ami többnyire hason evezésben merül ki
Lilli nagyon édi!
Kfmares,
Végül is a te döntésed, hogy viszed-e úszni a babádat. A sógornőmék 3 hónapos kórtól vitték a lányukat, nem bánták meg. Igazság szerint nekem is kellene vinnem Nikit, csak nem szívesen vetkőzök még én sem
Hát a doki vicces! Mégis mi értelme volt az egésznek, ha úgysem csinál semmit. Nekem is alacsony a vasam és pont el is fogyott már vagy 2 hete, már mondtam a páromnak írasson fel, mert az én szintem annyira nem is érdekel, de ha nekem nincs elég vasam akkor Niki sem tud honnan szerezni.
Nagyon szép baba Gergő
Csilla,
Üdv közöttünk!
Én pont akkorra voltam kiíva amikor a lányod született.
Neked mikorra volt az időpontod?
Szerencsés vagy a sok tejcsivel. Cicigyulladással már kevésbé
Nekem meg nagyon lassan indult be a tejem, már nagyon sajnáltam szegény babámat.
Az evések száma nekünk sem túl sok és többeknél sem az ahogyan olvasom. Niki most 6-szor eszik, de csak azért mert reggel 6-kor ébresztem, különben csak 5-ször enne, de akkor meg nem eszik eleget, bár így sem.