Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,jó reggelt!

ceyla:pont úgy jön ki mindig és valahol rá is érzek,h mikor kell fejnem,mert előtte fejek!most pl hajnal fél 6 felé fejtem ekkor 150-et evett Balázs megmaradt 110!hajnalban mindig többet eszik,most evett éppen és elég volt neki a 110!legközelebb olyan 10 fél 11 felé fogok fejni akkorra lesz újra tejcsi.ez így beállt nálunk,de pont jól!
neked nem szokott szopi közben beindulni a másik cicid?

sissy:azért mert amúgy a szopi csak bimbóvédővel megy,mert pici bimbóm van.de a bimbóvédő sem a legjobb,tegnap is ahogy szívta Balázs egyszer csak hopsz elkapta a kis fejét és folyt a tej minden felé,na ez szörnyű!sajnos simán nem megy a szopi már próbáltam többször és úgy sajnálom Balázst ,mert úgy keresné a cicit pedig de nem tudja bekapni:(így hát úgy döntöttem fejek,mert így nyugodtan tud enni.

mók:mindig okoznak a picik meglepetést ugye!:)tegnap Balázs fürdés előtt,ahogy vetkőztettük le kacagott picit!olyan édi volt!!!!:))

:)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Most is átaludta az éjszakát. 6kor evett, 1/2 8kor elaludt és reggel 6ig.

Mares: nálam is kipisilt sokáig, de a kukacát meg kell igazítani és szorosabbra kell venni a pelust. Ne félj, nem szorítja meg a hasát, mert gumis, mi is pampers premiumot használunk, 2-es méretet. Úgy húzd meg, hogy ha megnézed, az újjad ne férjen be felül. Nem szabad kipisilnie, ha rendesen ráadod és a kukaca lefelé van.

Holnaptól jönnek a +-ok :) már nagyon várom :)

Tegnap csak 4szer evett, mert átaludt 2 etetést :D este nem 170et, hanem 230at evett :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sissy: már én sem erőltetem a kajálást neki. Ha idő van, esetleg már túl is léptük, elkezd sírni, akkor adok csak neki. Mostanában jártam úgy, hogy eltelt már a 3 óra, megetettem és a felét sem ette meg... Megvárom míg sír. Éjszaka is kitudja már mióta nem evett volna éjjel. Csak nyöszizett, kivettem és megetettem :D csodálkoztam, hogy nagy nehezen megeszi, de legtöbbször nem.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke=én is így szoktam,várok amíg tényleg éhes lesz,mert mi is jártunk már úgy,h rohantam utána meg nem ette meg mindet!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Én csak figyelek itt mennyit esznek a babák. Nikinek 190 a rekord, de az is egyszeri. Általában a napi rekord a reggeli 140 szokott lenni annál többet nem eszik egyik kajálásra sem és ha hagynám ő sem enne csak napi 4-5 alkalommal. :(
És én is próbáltam már mindent. Pl most, reggel evett 130-at, majd 4 óra múlva 80-at. Mivel be kellett mennem a munkahelyemre elindultunk ezzel a 80-al, na de 3/4 óra volt mire összekészültünk, megint 3/4 óra mire odaértünk, gyakorlatilag ott voltunk addig amíg nem cirkuszolt, hogy Ő már éhes, majd hazajöttünk megint 3/4 óra (addig szerencsére aludt a kocsiban) és itthon evett 110-et. ???? Pedig ekkor már biztosan éhes volt. Tehát a napi eddig 130+80+110=320 és legközelebb már csak valószínű 6-kor kér enni.
Másfél napig most nem volt kaka (olyan szépen ment felfelé a súlya :D), na most össze f*t mindent. :D

Ja azt nem mondtam, hogy megmértem a gyereket, olyan 63 cm körül jött ki. Akkor mégsem 1 cm-t ment össze, hanem kb 2-t nőtt.
Ma megint 68-as csini nadrág volt rajta. Full jó! Mondjuk neki elég hosszú lábai vannak. Tegnap a férjem vett pár cuccot (hihetetlen, elküldöm kenyérért és felvágottét és babajátékokkal és ruhákkal jön haza). Szóval vett pár átlapolható bady-t 71 és 67-es méretekben. :D Mondjuk a 71-es tuti nagyon király lesz majd amikor a 68-as már kicsi lesz de a 74-es még marha nagy.

Mók,
Lillán látszik, hogy nem éhezik :D

Sissy,
Ilyen mennyiségeket ne is írjál, mert teljesen elkeseredek. :(
:D Csak vicceltem! Csupán irigykedek. :D

Iceberg,
Akkor lefejed mindkét cicit? Mennyi ideig tart neked amíg lejön a mennyiség? 260-at fejtél le? Anyám! Na jó a barátnőm is brutális mennyiségeket fej le (miután a fia evett), de neki van még két tejtesója. Három gyereket lát el a tejével! Remélem nem kell majd nekem is bejelentkezni.
Szopi közben érzem, hogy néha befeszül a cici, gondolom akkor indul be a tejleadó reflex. Ekkor mindkét cici befeszül, de nem csöpög egyikből sem, ha a másikat szopizza. Még az első hónap vége felé volt olyan, ha éjjel kevesebbet evett, illetve amikor először elhagyta az éjszakai evést, hogy a bal cici el kezdte engedni a tecsit, mert már nagyon tele volt és vagy kétszer előfordult a jobbal is, de evés közben csak a ballal volt ilyen és csak az első időkben. Viszont volt olyan is, hogy a balból csöpögött, áttettem a balra és alig evett meg belőle 60-70 grammot. :( A tejleadó reflex erős volt, de a tejcsi nem volt olyan sok.
Bimbókiemelőt nem próbáltad még? Nekem van egy bimbóvédő kagylóm, mely valahogyan ki is emeli a bimbót és tuti könnyebben tudott akkor szopni Niki amikor hordtam. Könnyebben be tudta venni és könnyebben képezett vákumot. Végül begyógyult a cicim és már nem használom és teljesen jól tud enni enélkül is ha akar.

Cherryke,
Estére 230-at? :shock: Sírva fakadnék örömömben!

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: Én már a 190-nél sírva fakadnék örömömben.
Én is csak irígykedem a mennyiségek hallatán.

Kép

Kép
judit75
Budapest

Csajok,ez változik.Ma Lili is még csak 560-nál jár.180-al indult,aztán 130,110,60,80,és még ma van egy kaja.Szóval össze-vissza van.És nem is pontosak szerintem az értékek,mert néha igencsak ficánkol a mérlegen,és nem tudom,hogy éppen pontos értéket rögzít-e...

Ice:nekem beindul bizony a másik,mindig a kezemben van egy zsepi,és oda kell tennem,mert csöpög...Ezt az első két hónapban csak a melltartó-betéten láttam,hogy megtelt,de mivel 2 hónapig nem volt szabadon a cicim,lettek rajta kiütések,így most pihentetem a melltartó hordást itthon,de így viszont csöpögés van...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Hunorka is kevesebbet eszik, a napi adagja ugye volt: 8 x 140. Most eszik 5-6 alkalommal 170et. Tegnap csak 4szer evett. Ma is mégcsak 6:30-170, 9:40-170, 14:00-200tej, majd 16 órakor még 110 tej. És azóta alszik. Lezs még egy 170es vagy 200as adagja és alszik reggelig. Most állt be a normális napi adagra. De szerintem Ő azért evett nagyon sokat, mert levolt maradva súlyilag és hosszilag is. A pocakba is ennyit kapott volna...
Jön a melegfront, ilyenkor a fiam egész nap alszik.
Várható volt, hogy lassan emeli az evés adagját, tegnap ezért vettünk 2 cumisüveget 300ml-et. A 170 még belefért a 150es üvegbe.

Kriszta
Kép
cherryke

Mók: milyen szép Lilla!!! És mint Gergő , tömi az egész öklét a szájába!!!

Ceyla: hát férjurad cuki pofa :) aranyos hogy így vásárolgat!

Cherryke: csak régen volt kipisi, mert Gergő combija annyira vékonyka volt , hogy nem zárt rajta jól a huggies mini méret sem!!!! :))) de ugye azóta hízott a lelkem, sőt, már hurkás is :) a kukija meg tiszta apjáé, mert totálisan jobb oldalra áll, hát ott is pisilt mindig .. .meg az elején amikor ilyen nagy volt rá minden pelus akkor én igazgathattam ide -oda... :) de mégegyszer mondom, mára minden okés már :)

Kaja adagog: szerintem senki nem aggódjon, mert ha van minden pelusban pisike meg kaki napi egy de az sem gáz ha kétnaponta, akkor semmim gáz, főleg ha a bébike növekszik, meg szépen elvan és nyugis... Cherryke is ahogy mondta, nálam is Gergő 1,5 hónapos volt mire akkora lett a súlya, amivel egy átlag baba születik... most meg csak 4-5ször eszik, akkor meg a 170 egy kajálásra kell neki ... ami meg felesleg, az úgyis kimegy :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

ceyla:kb egy 20 perc míg lefejem és a mennyisége általában 250,200,175.igen 2 ciciből jön le ennyi és észrevettem ahogy fejlődik Balázs úgy igazodik a tej,mert az elején az akkori időhöz mérten jött le tejcsi és mindig nőtt-nőtt az adag!most ,h nem kel fől éjszakánként kiesik ez a fejési idő ezért nincs pluszom nem tudok már fagyasztani le,most este már a mélyhűtőből vettem ki neki,mert nem lett volna annyi,sőt!150-et vettem ki és mind megette!van amikor Balázs is napközben ilyen 110 körül eszik,de sztem nem kell aggódni ezen,kitolja a nyelvével tehát már nem kell neki!ne aggódj te sem szépen fejlődik Niki,hízott is nem fogyott :) megnéztem a bimbókiemelőt az interneten amit írtál,nem rossz- nem rossz,csak már nem merek ebbe is befektetni 2680ft az avent!van egy időszak amikor beindul a tejcsi fejés közben és sztem szopi közben is ez van,h jön jön utána alig jön majd megint jól beindul!lehet,ha Niki még maradt volna a cicin akkor beindult volna a szívás hatására!

sissy:nekem is beindul és olyan rossz folyik,de erre jó amit ceyla is írt a (bimbókiemelő),mert az össze gyűjti a tejcsit ,de én amikor fejek közben odatartom a cumisüveg tetejét!ezt találtam ki,h ne kelljen venni (bimbókiemelőt).én is melltartó nélkül vagyok,mert most így kényelmes csak sűrű kell mosnom felsőket :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla!
Hát igen...,nem éhezik,még így betegen is jól eszik. Doki néni megállapította ma hogy az étvágyával látszik nincs gond!!! :oops: :lol:
Ráadásul mindenhol csodálkoznak hogy csak nemrég töltötte a két hónapot!!! :)

Judi75!
Mi a helyzet tápszer fronton? Bevált a milupa komfort? Maradtok ennél?

Iceberg!
Kacagás??!!! Hú de irigyellek!!! :wink: Nálunk max tudat alatti volt,mikor aludt... :?

Sissy!
Én is sakkozok,de én a reggeli kelés miatt,illetve nálunk Lilla van hogy éjszaka is többször eszik. Tarjuk a három órákat,de néha csúsztatni kell,mert nálunk a fürdés fix 19.30,aztán mindenképp etetés,és alvás /mindegy mennyi idő alatt sikerül,de játék már nincs/!

Cherryke!
Ha Hunorka így eszik,lassan utol éri Lillust!!! :D :lol: :roll:
Nálunk meleg front nyűgi,hideg front az alvásos!!!!

Kfmares!
Igazad van,amíg jól fejlődnek a babák, kár stresszelni,bár én könnyen mondom,Lilla bivaly sokat tud enni... :oops:
Mi vagyunk a másik véglet, túl nagy a fogyasztás!!!! :roll:

Lányok!
Ma a fele oltást megkaptuk, a másik felét meg a rotát, két hét múlva. Lilla nagyon bátor volt,egy percet sírt,aztán semmi. :shock:
Igaz most este nehéz volt az altatás.....Kúpot kapott egy felet.

Kata1002!
Megnéztem a blogotokat, Noel gyönyörű. :D
És jó nagy fiú már. És jöhetnél gyakrabban. :wink:

Kép
mók

Este 8kor ébreszteni kellett fürdeni, majd megevett 200 tápit és még 90 tejet :D 5kor ébredt, evett 160at. Ha evés után pár perccel elkezd sírni, adok még neki enni és elalszik pillanatok alatt. Párom mindig mondja, nehogy már adjak neki enni még. Dehogynem :D

Kriszta
Kép
cherryke

Halihó!
Ma Lili f9-kor lefeküdt és 4-kor kelt...Jó volt nagyon.Ma nem evett "csak" 150-et,aztán 110-et f8-kor,most alszik.
Kedden megyünk a 3 hónaposra,már most sajnálom a szuri miatt...

Nagyon sokan eltűntek!Katák,Dinuci,Gira,Lina,Tavasziszél...és még bocs,akiket nem említettem,merre vagytok??

Kata:feldobnál egy táblázatot?

Szilvi

sissy01

Cherry: Hunorka tejet is kap??? de irigy vagoyk :((((

mé vagyok én ilyen béna hogy nincs tejem ??? :(
talán majd a második babánál,,,, már ha lesz :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok :)

mók:olyan is volt már amikor aludt :) lesz nálatok is sokat!tudom nagy öröm a páromnak kicsordult a könnye is :D

képzeljétek mi fent voltunk 3-kor most enni :shock: ,nem tudom mi történt este fagyasztott tejet kapott 150-et megevett,abban az időben aludt el amikor szokott,de még is felébredt!bevágott 150-et és aludt tovább :)

mares:egyáltalán nem vagy béna!!!!!!!!nem tehetsz róla!!!!sajnos ilyen is van!!tudom nagyon rossz érzés!!!nincs olyan ismerős akinek a tejcsijét adnád neki???

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

[quote="kfmares"]C írta:kfmaresherry: Hunorka tejet is kap??? de irigy vagoyk :((((

mé vagyok én ilyen béna hogy nincs tejem ??? :(
talán majd a második babánál,,,, már ha lesz :)

Mares nekem rég nincs tejem. Bnőm ad. November óta nincs tejem. Még nov közepéig napi 60at le tudtam fejni, azt ennyi.

Nagyon nehéz lelkileg, hogy nincs tej, nem tudok szoptatni. más lenne a viszonyom a gyerekkel... császár+táp... Szerintem a lehető legrosszabb kombináció. nincs meg az a kötődés, ami más esetben megvan. Imádom Őt és a mindenem, ne értsetek félre. Ezt csak az tudja, aki szintén ebben a helyzetben van.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke:én megértelek,bár csak belegondolni tudok a helyzetbe,de tényleg nem tehet senki sem a császárról,sem,hogy nincs teje!Én kicsit beparáztam,amikor majdnem császár lett,de szerencsére el tudtuk kerülni.Azzal együtt át tudom érezni,amit mondasz.Úgyhogy Mares Te se ostorozd magad,ez nem bénaság kérdése.Nálunk sem Anyukám,sem a nővérem nem tudott annak idején sokáig szopiztatni,a Nagyim viszont Anyut kétszer is megszoptatta egymás után,ha visszabukta az egészet.Szóval ezt nem lehet kiszámítani,kinek miért van,miért nincs.

Szilvi

sissy01

Ice: lenne, aki tudna adni, de ahogy Cherryke is írta, nem csak a tejről van szó, hanem magáról a kötődésről, arról az érzésről, amikor szopizik, ott van a közeledben nagyon nagyon ... na mindegy, lassan túlteszem magamat rajta...

Cherryke: értem... most már :) kicsit néha szétszórt vagyok :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mók:

Az elején jó volt. Evett belőle rendesen. De most megint tekereg, sírdogál evés közben. A gyerekorvos azt mondta, hogy egyelőre maradjunk ennél, mert szinte már mindent kipróbáltunk. Az evés nem az erőssége Botinak, sajnos. Egyszer talán ez a hasfájós időszak is elmúlik, és akkor enni fog rendesen.

Kép

Kép
judit75
Budapest

Sissy: NAgyid nagyon ügyes volt, tudott valamit :) de komolyra fordítva, most már nem zavar annyira, csak néha, néha én buta megpróbálom rátenni, hogy ami kicsi van reggel ő szívja ki, van amikor megteszi, van amikor sír, nem tetszik neki a cici... akkor szokott rámjönni ez a buta dolog ( ma reggel is így jártam, valszeg azért ez a téma ma nálam ) de ha lesz második baba, talán ott, talán......

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Judit: és ha kaja előtt, mikor tisztába teszed, kicsit tornázol vele?? az sem segít? Nekem akkor tekergett régen amikor még szopizott... másik tápszer??? ( nekünk Milupa Milumil Ha optima start van...)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

mares:tudom tudom,az a gondolat is rossz,hogy más anya tejét kapná!tudom én is!én Máténál kipróbáltam,de nagyon lelki ismeret furdalásom volt azt hiszem 1x vagy 2x adtam,meg sírt tőle pedig igényes volt az ismim és tudtam,h nem dohányzik nem iszik ,igényes csajszi,de még is sírt Máté úgy,h maradtunk a tápszernél!most nagyon örülök,h másképp van!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Lányok ma érkezett nekem ilyen a bady,sőt 3db van egy csomagban és úgy 1100ft, én nagyon meg vagyok elégedve!!Tiszta pamut!
http://divat-ruha.vatera.hu/babaruhazat ... 06777.html

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ja és új badyik!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

kfmares:

Megpróbálom. Én eddig mindig evés után tettem tisztába, mert általában olyankor kakilt. Most kaptam dokitól homeopátiás bogyót is a tekergésre. Ma kezdtük. Az is baj, hogy túl sok levegőt nyel, mert olyan mohón kezd el enni. Aztán 75 grammig eljut, és már tolja is ki a nyelvével. :-(
Nekem is van olyan Milupa. Legfeljebb azt is kipróbálom megint.
Jó lenne, ha segítene valami, mert szegénykét úgy sajnálom. Tudom, hogy egyszer ezt is kinövi, de jó lenne ha az evés addig sem lenne szenvedés neki. :-(

Köszi a tanácsot!!!

Kép

Kép
judit75
Budapest

Mares!
Tényleg na bánkódj,én ennél azért érzem magam szarabbul,mert nekem császár után volt bőven tejem...,aztán kórház,gyógyszerek..,és ami még rosszabb,most nem szedek semmit,még tejem is van, vissza is lehetne hozni rendes kerékvágásba,de Lilla már nem igazán szeret cicizni,és a tej sem izlik már neki!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

És igen Cherrykének igaza van!
A kötődés nagyon hiányzik,meg én még emlékszem amilyen arccal Lilla cicizett,olyan édes volt,és olyan nyugodt!!!! És nagyon tudott lazítani cicizés közben. Hát nekem ezért vérzik a szívem!! :cry:

Judit75!
Sajnálom a tápszer dolgot,de minden babának meg kell találni a megfelelőt. Sajna mi is többet kipróbáltunk mire ez bevált.
De mindenképp próbálkozzatok más fajtákkal,mert olvastam hogy minden babának meg van a megfelelő,és nem szabad belenyugodni hogy fáj a hasa,tovább kell keresni azt ami jó lesz! :wink:
És a legrosszabb hogy mi is jártunk úgy,hogy két hétig jó volt valamelyik,aztán elkezdődött a hasfájás. :shock:
De én is hittem benne hogy nem muszáj hogy a kajától fájjon a hasi!!!

Kép
mók

Cherryke,
Nem semmi mennyiségeket eszik ez a gyerek! :D Nikibe tölcsérrel sem tudnék ennyit tölteni.

Viszont nem panaszkodom, ma "Jó" napunk volt. Végül 690-el zártuk a napot, ez az utóbbi idők legjobbja. Már el kezdtem gyanakodni, hogy csökken a tejcsi és elkezdtem a szaporító fejést, nem tudom annak köszönhető-e vagy véletlen, de ma egészen szép mennyiségeket evett. Az egyetlen szépséghiba az volt, hogy az egyik kajálás után, úgy láttam még enne, de már nem jön neki a ciciből úgy hogy az elkövetkezendő fél órában jól lakjon, ezért a szaporító fejésnél kifejt tejcsivel megkínáltam és 20 grammot el is fogadott belőle, több nem kellett neki. Ami érdekes volt, hogy délután evett egy 150-et, amit nem nagyon evett mostanában és ha mégis akkor délelőtt. Most kicsit korábban is elaludt, mint éjfél, olyan 23 előtt valamivel, már az ágyikóban volt.

Sissy,
Szerintem is sokan eltűntek. Jó lenne a táblázat is, lehetne tovább bővíteni, ki anyatejes, ki lett végül tápszeres, hogy gyarapodnak a babák, meg még egyéb jó ötletekkel.

Iceberg,
Honnan a francból rángattál elő neki hirtelen 150 tejet?? Én mindig azon filózok, ha hirtelen még kell neki pótlás és csak a fagyasztóban van, hogy a francba fogom kiolvasztani és megfelelő hőmérsékletre melegíteni rövid időn belül??

Cherryke, Kfmares,
Ne okoljátok magatokat, sajna vannak esetek amikor hiába való minden igyekezet a szoptatással kapcsolatban. Lehet a következőnél már máshogy lesz.
Lehet későn szólok, de van az a szoptanit nevű cucc. Vagy hívják SNS-nek is. Nem olcsó, de pont arra jó amit írtatok, hogy a kötődés meglegyen és akkor se maradjon ki a szoptatás élményéből az anyuka, ha nincsen teje. Egy zacsiban kell feltenni a pótlást és egy vékony csövecske megy a cicihez. Előnye, hogy az esetlegesen termelődő tejcsit is megissza és közben jól is lakik a kiegészítő tápanyaggal és a szoptatás varázsa is megmarad.
Én gondolkodtam ám rajta, hogy veszek egyet, csak ugye nem olcsó, de Niki nehezen fogadja el a tejcsit máshonnan csak a ciciből. (persze cumisüveget inkább kihagyom a próbálgatásból) Most hogy azt a 20 grammot pluszban odaadtam neki, kifertőtlenítettünk egy poharat és abból kapta, de tiszta macera volt, mert ugye nem egy profi még pohárból ivásból, de kiskanállal még most is kanalaznám. :)

Mók,
Hát sajnos nem sok választásod volt. :(

Valaki kérdezte a Huggies pelust. Mi vettünk egy csomaggal és most nyitottuk ki. Hát így elsőre a papír keményebbnek tűnik és merevebbnek mint a pempers esetében. Eddig nem vettem észre, hogy más téren rosszabb lenne, de a kényelem miatt maradni fogunk a pempers-nél.

Szilvi
KépKép
ceyla

Halik!!!

Ceyla: nem is tudtam hogy van ilyen eszköz, de most már mindegy... Gergő elvan. és csak néha bánt a dolog :) Mi is Pampers-fan-ok vagyunk!!!!

Mók: "És igen Cherrykének igaza van!
A kötődés nagyon hiányzik,meg én még emlékszem amilyen arccal Lilla cicizett,olyan édes volt,és olyan nyugodt!!!! És nagyon tudott lazítani cicizés közben. Hát nekem ezért vérzik a szívem!! "-> hát ezaz, talán ezét is imádom mindig Gergőt, agyon puszilgatom, szorítom magamhoz, talán túl is babusgatom de szeretném ha érezné, rám számíthat!!!!

Judit: amikor nekem nagyon fészkelődik és tolja ki GErgő, akkor felkelek, járkálok vele, hogy jöjjön a böfi mert Gergő is nagyon mohó!!! Nem is nyeli csak szopizza, van hogy félre is nyeli meg köhög tőle.. de nekünk a sokszor megállunk és böfit várunk bejött... ezt is próbáld meg!

Este Gergő 6kor evett, gondoltam 8kor megfürdetjük, de nem bírta ki amíg apája boltban volt bealudt, letettem, fel felkelt cumiért de enni nem, reggel 7:45kor evett... aztán nyühi hegyek semmi se volt jó és 9:20 körül bealudt az ölemben!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok

Először is,mert elfelejtem :D a Tescóba,2500ft a 62db-s pampers 4-9kg-ig!

ceyla:a kishűtönk fagyasztója majdnem teli van tejcsivel!kis zacsiba vannak fagyasztva a tejcsik 50 ml kiszerelésben.tálba engedem a forró vizet a csapból és háát nem spórolós tudom,de addig engedem míg ki nem enged a tejcsi.utána van egy kis lábas ami csak erre van és abban melegítem a megfelelő hőfokra!csak vettem kis egyszerű kis lábast amit kifőztem és külön tartok!elszoktam mosogatni és jól kiöblíteni semmi baj nincs!!nem merem úgy melegíteni,hogy egyből fagyosan rakjam a kis lábasba nehogy leégjen!

Megint fent volt Balázs hajnal fél 4-kor,mind1 most ez van :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Nekem most hajnal 3kor felébredt, elnézegette a kezét, magyarázott, majd elaludt 4ig, akkor tisztába tettem, megetettem és aludt 9ig. Evett, felöltöztettem és felavattuk az új (nekünk új) babakocsit. Ebbe nem sírt. Rájöttem, hogy mikor még pici volt, betettem a babakocsiba, elaludt. De mióta nem aludt el, állandóan sírt. Most kaptam olyan babakocsit, ami szintén háttal van a fogantyúja a gyereknek, de a babahordozót beletudom tenni biztonságosan a kocsiba és szembe van velem :) először nyügizett, de amikor látta, hogy nem megyek sehova és mindig lát, abbahagyta. Egész úton bámult :D Gyalogtúra volt, 1 órát mentünk oda, aztán visszafordultunk. Mentünk a sehova :D de legalább nem sírt és én is gyalogoltam végre. Ezt mostmár naponta megtudjuk csinálni sírás nélkül... Jön a jó idő :)

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg,
Aha. Értem. És hogyan nem melegíted túl az edényben?
Én tegnap kb ugyanígy csináltam, azzal a kis mennyiséggel, csak az még nem volt fagyasztva és csak meleg vízben tároltam addig a zacsit amíg meg nem melegedett.

Ma voltam a Brendonban, elhoztam az idei katalógust és képzeljétek van benne már olyan cumisüveg az idei évtől a Medelától, amihez vákumot kell képeznie a babának ha enni akar a tejcsiből. Persze csak ezt is már beállt szoptatás után javasolják, de lehet a mi gyerekeink már majd vehetnek olyan cumisüveget és cumit, amit teljesen ugyan olyan technikával kell szívni mint a cicit, tehát rá kell nyitnia a "tejcsatornára", vákumot képezni és szívni. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:én úgy szoktam,h rárakom a cumit és spriccelek a számba a nyelvemre és innen tudom mikor jó!sűrűn nézem hamar átmelegszik!néztem már cumisüveg melegítőt,de az AVENT cumis üveghez csak az AVENT melegítő jó ami használtan 3000ft,bár bébiételt is lehet benne majd üveggel melegíteni!még gondolkodok rajta!úgy is jó ahogy te csináltad!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Nekem is van bébiétel melegítő. 40fok, 70fok és 100fok van rajta. A tápi vízéhez 70re kell melegíteni a vízet, de ha kihűl már mire eszik, vagy hűtőből adom, 40esre rakom. Nagyon szeretem és bébiételt is fogok benne melegíteni.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Ceyla:hogy csinálod a szaporító fejést?Én ugye megszoptatom Lilit,ez 110-190 köz9tt van általában,de átlag 130-140.Utána lefejem néha.De azt nem tudom,hogy előbb mondjuk kapja a jobból.Abban már nem marad annyi,hogy az sok legyen,viszont a második cicben marad talán.Csak azt meg nem merem kifejni,mert ugye a kövit azzal kezdjük,és nehogy ne legyen elég,ha azt is kifejem.Vagy nyugodtan kiüríthetem???Szerintetek?

Nekem még a nővéremtől "örökölt" cumisüveg melegítő van,ami kb 12 éves... :) de működik...
Én még nem mertem cumisüvegből etetni Lilit,amig nem muszáj,nehogy utána ne kelljen a cici.A kórházban látott utoljára cumisüveget...

Szilvi

sissy01

Kép

próbálkozom...

Szilvi

sissy01

sissy:kb mennyi időnként eszik Lili?mert ha van 3 óra kb a 2 evés között akkor sztem próbáld meg lefejni,mert fog termelődni ugyan ennyi a kövi evésre!de ha eddig így volt jó ahogy csináltad és semmi gond akkor ne vergődj a fejéssel viszont,ha szeretnél fagyasztani le akkor én ajánlom.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Lefagyasztani nem érdemes sokat, mert a fagyasztott tejbe már semmi nincs. Ezt mondták a kórházba és 2 orvos is. Arra jó, ha anyukának el kell mennie és nem ér haza etetésre. De ha elfogy az anyatej, nehogy csak a fagyasztottal etessétek, mert az "üres". Csak azért írtam le, nehogy valaki azért tegye tele a fagyasztót, hogy még majd 2 hónapig azzal fogja etetni...

Hunorkának 37,8 a hője... Alszik mint a bundás fasírt.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Segítsetek...,Lilla még mindig szörcsög,orrszívóval nem tudjuk leszívni,mert nem jön semmi /vákummal szívjuk,mármint egyik orrlyuk befogva/,pedig előtte sóoldattal befújunk,és szívás után orrcseppezünk. És ugye már több mint két hete tart.. :cry:
Mit tudnék még tenni az ügy érdekében???
Sajna sokszor ébred,és ideges is vagyok éjszaka hogy kap-e levegőt???
Nálunk láz nincs,sem semmi más kísérő.

Kép
mók

Ja az ágyat is megemeltük hogy lejtsen....

Kép
mók

Sissy,
A fejéssel pont úgy vagyok mint te, hogy nem merem lefejni nap közben, mert mi van ha kell és pont az hiányzik, bár én is úgy tudom, hogy 3 óra alatt a teljes mennyiségnek a lefejttel együtt vissza kell termelődnie, de kipróbálni még nem mertem.
Ezért a szaporító fejést este csinálom meg, utolsó etetés után, mert akkor már reggel 6-ig nem eszik. Ez úgy néz ki, hogy 7 percig jobb cici, 7 percig a bal, majd 5 percig a jobb és 5 percig a bal, majd ugyanez 3 és 1 perccel is. Nekem azért kell mert észrevettem, hogy csökkenni kezdett a tejem, amikor Niki elkezdett kevesebbeket enni, tehát a szaporítás a cél nem a fagyasztás.
Azt nem tudom megmondani, hogy ez a módszer miért jobb mintha csak simán fejne az ember, talán az ingerek váltakozása miatt.
A kifejt tejet persze oda tudom neki adni, ha valamikor hiányozna, de mint te én sem akarok cumisüveget, nehogy utána ne akarjon cicizni, ezért marad a kiskanál vagy a pohár. A kiskanállal egy évszázad, a pohárral meg sok mellé megy (ma vettem egy poharat ami elvileg pont erre jó, hogy könnyebben tudnak belőle inni), a tökéletes megoldás a szoptanit lenne, de erre az esetleges pár alkalomra nem látom értelmét beruházni rá.

Cherryke,
Érdekes amit a fagyasztott tejről írtál, még nem hallottam sehol. A barátnőmtől visznek fagyasztott anyatejet és azt eszik a babák és semmi bajuk sincsen, vagy legalábbis nem tudok róla.

Mók,
Mi még annyit csináltunk amikor Niki szörcsögött, hogy fürdetés után a füriben öltöztettük fel ruciban, hogy azzal se terheljük amíg átvisszük a gyerekszobába. Mondjuk nekünk a pelenkázót rá lehet hajtani a kádra, így volt hely hozzá.
Más egyéb ötletem nincs. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok

mók:kerestem neked erre választ,amúgy én is erre gondoltam!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... yira-sajna

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

[quote="mók"]S írta:mókziasztok!

Segítsetek...,Lilla még mindig szörcsög,orrszívóval nem tudjuk leszívni,mert nem jön semmi /vákummal szívjuk,mármint egyik orrlyuk befogva/,pedig előtte sóoldattal befújunk,és szívás után orrcseppezünk. És ugye már több mint két hete tart.. :cry:
Mit tudnék még tenni az ügy érdekében???
Sajna sokszor ébred,és ideges is vagyok éjszaka hogy kap-e levegőt???
Nálunk láz nincs,sem semmi más kísérő.

Nálunk is megint már mióta tart ez a szörcsögés és csak lámpázás után jön az orrából. Infrázunk is azóta napi 3szor pár percet. A hője csak most először volt ilyen "magas".

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="iceberg"]S írta:icebergziasztok

mók:kerestem neked erre választ,amúgy én is erre gondoltam!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... yira-sajna

Amikor először szörcsgött nekem is ezt mondták. Aztán a homeo bogyó 2 napi adagolása után, ömlött az orrán a takony. 3 napig 15-30 percenként (éjjel-nappal) szívtam tele az orrszívót. Ez akkor volt amikor a heim pálba is azt mondták, semmi baja. Ennyit erről. A stérimar nekünk sem használ. Szerdán visszük oltásra, de nem kaphatja meg. Ha a drnő mégis beakarja adni, nem engdem, míg meg nem győgyul. Mit csinálhat velem?????

Kriszta
Kép
cherryke

Bnőm lányának tüdőgyulladása van. A drnő azt mondta neki, hogy most tüdőgyulladás járvány van, és van amelyik babánál észre sem veszik, mert csak taknyos.... Nem hallani semmit, ezért elsem küldik mellkas rtg-re.

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: de azok a babák nem csak azt az anyatejet kapják.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke!
Most nagyon megijesztettél,már csak azért is mert ugye nekem is az volt /tüdőgyulladás/. De a babáknál se láz,se semmi,csak a mellkas rtg-n mutatja ki?????? :?: :?: :?: :?:
Nekem ez azért fura,mert ha nálam valaki vette volna a fáradságot hogy meghallgatja a hátamat,akkor iszonyú szörcsögést hallott volna. Már nagyjából meggyógyultam,mégis hallani még zörejt!!!!

Ma reggel tudtunk végre leszívni váladékot!!
De ha meg taknyos,akkor is : ez sose múlik el??!!!!

Iceberg!
Elolvastam,szerintem ilyen nyál összegyűlés is van nálunk....Ez volt előtte is. :(

Kép
mók

Én úgy gondolom más egy gyerek és más egy felnőtt,de én nekem
nem volt még hál istennek tüdőgyulladásom!!De biztos vagyok benne,hogy egy tüdőgyulladásnak más tünete is van!Ezt onnan is feltételezem,hogy 3 éves volt nővérem kisfia mikor tüdőgyulladása volt,de olyan vészes,hogy az intenzíven kötött ki csövekkel az oldalában!Valóban lappangó a tüdőgyulladás,de lázzal is jár,zöldes lerakódással az orrban is és köhögéssel!nővérem mikor újra elvitte a kisfiát a dr bácsihoz ,mert nem javult a dr bácsi bent már hallotta a vizsgálóban ahogy kint köhög Dávidka,tehát a köhögésből hallotta,hogy tüdőgyulladása van!!!!!Egy jó orvosnak hallani kell,nem rögtön sugarazni szegény gyereket!

mók:tudod,hogy amúgy is most nagyon sok nyáluk folyik,nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni!!!!!!!nem szabad!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

cherryke:beszéld meg a dr nénivel,h várjon még
a homeos bogyóknak kell 2 hét míg elkezdi kifejteni hatását!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók: nem akarok senkit ijesztgetni, csak a tényeket írtam le. Amíg lappang, bizony nincs tünet. Anyám is december elején 3 napig nálunk volt, vigyázott a babóra és csak 2 napra rá lett lázas és derült ki, hogy tüdőgyulladása van... Na most mit gondoljak????? Simán elkaphatta a gyerek is. Általában akkor fertőznek a betegségek, míg lappang. Aztán úgyis az ágyat nyomja nem megy sehova.
Ma nem voltam kint vele, mert nálunk olyan köd volt, pár perc alatt leszállt.

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?