Új privát üzeneted érkezett!

Amúgy Nórival nagyon egyetértek, karácsonyra tessék babakelengyét kérni a rokonoktól a sok hülye ajándék helyett :wink:

Lányok, van olyan rajtam kivül, aki még most is hány? :evil: tegnap már nagyon elszakadt a cérnám, de mára összeszedtem magam.

KépKép

KépKép
beneildi

Beneildi Minden részvétem a Tiéd. Én (jókor legyen mondva) már nem hányok, de a napok többségében nincs rendben a gyomrom. Hányinger, émelygés, puffadás stb. Már engem is aggaszt meddig normális ez. Kérdeztem a védőnénit, sajnálkozva nézett rám és mondta, hogy van akinek végig marad :( . Remélem azért a tényleges hányás lassanként már Neked is elmúlik! Hiszen már a 2. harmadban járunk.
pammut

Jó reggelt!

Nekem csak szimplán szar a gyomrom. A tegnapi kajám egy doboz vaníliás krémtúró, két banán. :cry: Mondjuk este nagyon éhes voltam, csak nem akart kimenni az érzéstelenítő a fogamból, így a rizses húst nem mertem bevállalni. Maradt a krémtúró.
Valahogy nagyon eltalálta az ideget a doki, mert még most sem bírom kinyitni a számat, holott csak egy picike luk volt a bölcsességfogamon.

Viszont, hogy lehangoljalak Titeket, amikor Lucával voltam terhes, rendbe rakattam az összes fogamat. Nem cseréltettem ki az összes tömést (sajna alapból rettenet rossz fogaim vannak) csak átnézték őket. Akkor minden rendben volt. Egy amalgám tömést cseréltek és kész. Most viszont az ÖSSZES fogam lukadni kezdett V-VIII-ig. :cry: Kb 8-9et kellene tömni! És 3hónapja szedték le a fogkövet, most meg már megint van. Holott máskor max évente járok leszedetni!
Vendég

Jó reggelt Asszonypajtások :lol:

Csuppancs! Nem csodálkozom, hogy a peca jut az eszedbe a kifogóról... Mikor kipecázod fürdés után a gyereket a kádból abba csavarod bele.... :lol: Juj de vicces kedvembe vagyok. Pfffff... :shock:

Ildi! Vasárnap én is hánytam. :? Nekem is nagyon elegem van már belőle egyébként... Múlhatna már. Bár mostanában ritkán van, de az is bőven elég.

Ktc. Vigyázz ezzel a krémmel, mert ez ha jól olvastam a meglévő striák halványítására van és nem biztos, hogy terhesen is lehet használni. Nehogy megvedd és utána derüljön ki... Inkább szerintem kérdezz meg valakit akinek van, hogy rá van-e esetleg írva, hogy lehet-e használni most, mert nagyon sok olyan krém van, amit nem lehet használni terhesség alatt. Azt hiszem Boruska járt így az egyik krémmel, hogy otthon vette észre, hogy nem is lehet használni... :?

Boruska! nem is gratuláltam még a kisfickóhoz. :oops: De bunkó vagyok, bocsi :roll:

Hát remélem ma este már én is szinesítem a táblát. Nem bánnám, ha lenne uh és széttenné a dokibácsinak a lábacskáját. Olyan fura, hogy néha úgy megszólítanám a nevén, de hát Lara vagy Zsolt lesz?

Képzeljétek hétvégén megyünk egy lagziba, na sajnos nem meghívottként, hanem van egy limuzinunk és azt vették bérbe tőlünk, de látok megint menyaszörnyet. De jóóóó. Imádom a lagzikat :lol: Tutira elbőgöm majd magam... :evil:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Tényleg csajok, főleg, aki előrébb van. A 24. héten már feljegyzik a baba fekvését. Ez 90%-ban akkor még farfekvést jelent, nehogy levonjatok messzemenő következtetéseket ezzel kapcsolatban! Nekem is az volt, majd a 28.-ra szépen befordult.

Azért az vicces, hogy mindig várunk valami vizsgálatot. Amikor a 12. hetit csinálták, az már 2-vel ezelőtt volt. És már csak kb 4 (24. 28. 32. 36.) van hátra. Utána bármikor szülhetünk!
Vendég

Sziasztok!!!

Nekem a 12.héten abba maradtak az émelygős, hányingeres történetek..előtte is összesen kétszer hánytam, azóta egyszer sem.. remélem ez mostmár így is marad.. Ami rosszúllétem volt, az most volt a betegségem alatt, gyenge voltam, meg kis szédülős...
De a megfázáson kivül, mindig azt mondom, mikor megkérdezik hogy vagyok, hogy ha nem lenne itt a pocim, fel se tünne, hogy babát várok... :lol: :lol: Mármint fizikailag.
Nóri én 9.-én voltam fogorvosnál, leszedte a fogkövemet nekem is, meg majd decemberben kell vissza mennem mert két fogam kérdéses, hogy kilyukad vagy sem.. :shock: :shock:
Én még sosem kaptam érzéstelenítő szurit a számba, ugyhogy azt nem tudom milyen. :lol:
Én ma birsalma levest és gyrost csinálok ebédre.. Jól összeillik, de a levesre én vágyok, a gyrost meg már 1hete készülök megcsinálni, mert lassan megromlanak a pitáim is..hát legfeljebb tál lesz...
Ti mit főztök????

Kép
Kép
ronci

Ebéd Emberemnek gombapaprikás tésztával, jómagamnak csőben sült brokkoli gombával és krinolinnal turbósítva.

Én ma 1-re megyek AFP leletre és genetikai UH-ra. Sík ideg vagyok. Még éjjel is rosszul aludtam :( .

Fogorvosnak még a közelébe se mentem, még mindig csak hébe-korba bírok fogatmosni. nem bírnám ki, ha matatnának a szájamban.

Hű lányok. Tegnap olyan anyagot kaptam a H1N1 oltásról, ami simán elmenne egy scifi-be. Mikrochip inplantálás meg népírtás meg ilyenek. Na mellette volt egy másik cikk, olyat többet is olvastam már: miszerint kevés volt az idő a tesztre; az oltás többet árthat, mint használhat és egyébiránt a hazai megbetegedések is azt mutatják, hogy enyhébb a lefolyása egy szokásos influenzánál.
pammut

Pammut, köszi, tulajdonképpen arra gondoltam, de mi fürdőlepedőnek hívtuk. :) Tervezek venni most is olyat -akár anyagot és megvarrni- mi nagyon sokáig használtuk.

Ildi, nekem is sokat vacakol még a gyomrom, bár én egyszer sem hánytam, csak hányingerem volt. De az bármikor.
A szopipárnás hungarocell golyós kérdésemre válaszolnál? Nem kényelmetlen?

Nóri, nekem tavasszal úgy eltalálta az ideget a fogorvos, hogy legalább 3 hónapig zsibbadt még utána a szám. Baromi szar volt. Most inkább nem tervezek csináltatni semmit, majd a bébi megszületése után. Elvileg amit kellett, megcsinált, töméscserék vannak "csak" hátra. Sajnos nekem is elég rossz a hozott anyagom, de hát ez van.

Nekem már fűzi a főnök az agyamat, hogy októberben még járjak be, de egész napra és minden nap nem szeretnék. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Pammut, gondoltam Rád ma reggel. Én a csütörtöktől félek nagyon. Annyira zavar hogy nem érzek folyamatos mocorgást odabentről.
Ráadásul én is alig aludtam Emberrel összekaptunk tegnap, szülői helyett fontosabb volt elmenni focizni. Pedig negyedikes a gyerek, szalagavató, ballagás, érettségi, satöbbi.
Ja, és tegnap délután óta csúnyán köhög. Mármint a gyerek. Remélem nem a H1N1-et hozta haza...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Amíg csak köhög, nincs baj. Csak ne legyen 40fokos láza!
Tényleg, kisfiad hova megy tovább? Mármint akar valami egyetemre-fősulira menni?
Vendég

Hát Lányok!

Remélem, holnap én is tudok konkrétumokkal jönni - megyünk a genetikai UH-ra.

Ami a foghelyzetet illeti:
nekem alapból sz..ok a fogaim. De meglepő módon most csak két javítanivalót talált a doktornő, az sem luk, csak letört egy-egy darabka, azt kell kiszobrászkodni. Az egyik már kész is, a másik holnap készül.

Ami a Karácsonyi ötletet illeti: nekem ellenkezik az elveimmel, de mi is sok babacuccot kérünk karácsonyra. Mert én úgy vagyok vele, hogy utálom, mikor valakinek azért, mert kisbabás anyuka vagy apuka, a szülinapjára vagy karácsonyra babacuccot adnak. Hiszen az a baba ajándéka, nem a szülőé. Ezért én az ilyen barátnőknél mindig kínosan ügyeltem, hogy a meglepetésem a mamának legyen ajándék, ne a babának! De asszem, idén - részben - feladom ezt az elvemet. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kaja: nem terveztem ma főzni, mert tegnap hatalmas kondér rizses húst csináltam. De apjuk még rájárt az este. Kint is hagyta egész éjjel a napon (mármint a konyhába hajnal óta tűz a nap). Szóval karfiolfőzeléket csinálok sült virslivel. Csak mert az ő utálja! :twisted: :twisted:
Vendég

Kati!

Egyetértek az ajándékozós elvvel. Viszont inkább valami babacucc, mint egy fölösleges "gyönyörű" kötött pulcsi! A babaholmival a Ti kiadásotok csökken. És nem hinném, hogy amúgy magadnak pulcsit vennél inkább azon a pénzen. :D Engem csak az bosszantott, hogy amíg én babacuccokat kaptam, apa rendes ajándékokat. Legalább megfelezhette volna. De nem. Nem tudom, mit szólna egy mellszívó tartozék készletnek karácsonyra!? :evil:
Vendég

Egyébként nálunk az a baj, hogy apa a gyerek(ek) kiadásait rám terheli. Vagyis, ugye amíg az én pénzem tart, abból élünk. Aztán ha kérnem kell gyerekcipőre, vagy dokira, akkor megkérdezi, hogy mire költök ennyit? :roll: Ő semmilyen vásárlásba nem folyik bele.
Tegnap kértem, hogy ha már OTP-be megy, tegyen az amerikai cuccos csaj számlájára 19eFt-ot. (én 63eFt-ot utaltam neki múlt héten a sajátomból)
Viszont tegnap a Tescoban vettem 5000Ft-ért egy nadrágot, két pólót, meg egy harisnyát Lucának. Erre apa megkérdezte, hogy akkor mire adott ő ma ki 19eFt-ot. Szerintem fingja nincs az árakról... De már elhatároztam, hogy Luca téli cipőjét vele vetetem meg. Az lesz vagy 15eFt.

Mivel ugye bölcsis, ott kell egy váltócipő. Az csak bőr lehet, a bölcsi elvei miatt. Mi gyógycipő készítőnél vettük 6500Ft-ért. Augusztusban kellett neki venni szandit, mert kinőtte a nyárit. 10eFt helyett 7eFt-ért. (superfit)
Most, hogy volt az esős idő, kellett egy zárt cipő. Hirtelen csak a Brendonban tudtam venni, mert egyedül voltam Lucával itthon. 13eFt (superfit)
Ez kb 27eFt csak az elmúlt hónapban. Csak cipőre. És akkor még a téli bakancs nincs is benne! És ezek közel sem a legdrágább holmik. Olyan jó középkategória. És csak remélni tudom, hogy a télen kihúzza a szandija és csak tavasszal kell újra cipőt vennem!
Vendég

Sziasztok!
Ildi, sajnalom, hogy meg mindig rosszul vagy, nalunk meg az elso trimeszterben is csak apa emelygett. :wink:
Akik mar betoltottetek a 20. hetet, vagy mar nem elso babatokat varjatok, nektek is iszonyuan mozog a baba? Tegnap este, mikor lefekudtem masfel oran keresztul egyfolytaban rugdosott, de nemhogy kivul a hasfalon latszott, hogy mozog, hanem meg apa keze is megemelkedett, mikor belerugott. Ugy vergodott, mint akit bedobnak a medencebe es nem tud uszni. Szerintetek normalis ez?
Orankent 10-50-et kene rugjon- azt is a 32 het utan, hat az enyem 50-et 5 perc alatt produkal. Mar feltem, hogy valami baja van, es azert vergodik, de ma reggel hasonlo erovel folytatta, de legalabb nem egyfolytaban. Ja, es mar olyat is tud, hogy kidugja a feneket, es egy kerek kis kupac nyomodik ki a hasamon, pedig azt hittem, ezt is csak majd akkor tudja, ha mar bent nem lesz eleg helye. Dokihoz csak jovo szerdan kell menjek, elvileg. Vagy menjek hamarabb, hogy vajon o mit mond minderre?
geri79

Jó reggelt lányok!
Olvaslak ám benneteket, csak írni nincs időm...
De ma összeszedem magam és az ebéd előkészítése után csatlakozom kicsit.
Most próbálgatom az egyetlen jelenlegi testemhez kompatibilis terhesnadrágot, mert holnap ugye kezdődik a munka és nem úgy kellene mennem, mint aki bulizni indul.
Ennek örömére, ha már úgyis volt rajtam nadrág készítettem pocakfotót. Ekkorák vagyunk mi most, ez a nettó pocak (ez alatt azt értem, hogy este nagyobb, de nem csalok és nem akkor fotózok, mert ez a kisebb a tényleges babapoci, az esti már baba+kaja has).

Kép
Kép

Ritka szexi ez a közel cicivonalig érő pocakbetét. :lol: :lol:
Vendég

Hát nálunk ez mindig úgy működött, hogy karácsonyra listát írtunk, hogy mit szeretnénk. Azt - minden évben különböző sorrendben - körbeküldtük a családban, hogy mindenki válogasson kedvére. Így sosem kapunk felesleges cuccot. Tavaly pl. anyósomék kitalálták, hogy kb. olyan 60-70 ezret költenének ránk (ez ugye két embert jelent), de elegük van abból, hogy mindig a lakásnak veszünk valamit, így ők arra gondoltak, hogy feljönnek hozzánk karácsony előtt, és együtt végigjárunk X üzletet. Mi válogatunk (ruhákat), ők meg fizetnek. :) Így is lett. Voltunk Decathlonban, Ázsia Centerben, Pólusban, és teljesen jól felszerelkeztünk. :)

Amúgy nálunk nincs olyan, hogy te pénzed - én pénzem. Az enyém egy az egyben megy a lakástörlesztőre, így elég nagy szarban lennék. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok.

olvasgatlak benneteket:)

Gerit jottem megnyugtatani.
Semmi rendellenes nincs abban amit a gyereket produkal :lol:
az enyem is ilyen mar egy ideje,neha a hasam is belefajdul amiket muvel.
teganap voltunk 4D es vegigmozogta az egeszet,a doki szerint semmi baja nincs csak ilyen aktiv,vannak ilyen babak,azert azt hozzatette hogy aki ilyen bent az ilyen lessz kint is ugyhogy kossuk fel a gatyankat :lol:
nyugodj meg neketek is orokmozgotok lessz:)

Kép
monyo83

Hát csajok én most nagyon kiakadtam... Beszéltem a MÁK-kal. Elmondták, hogy a seggfej könyvelő augusztus 28-án adta le a papírokat, hogy augusztus 31-től lemondok a GYES-ről. Holott júli elején nála volt minden. Júli 20-tól táppénzesként bérszámfejtenek a cégnél is. Emiatt kb 300eFt-tal rövidített meg! Eleve a 1,5 havi táppénzem, plusz Lacinak mindkét hónapra be kell fizetnie a járulékokat utánam. És akkor még nem számoltam a havi 10%-kal kevesebb táppénzzel. Mert így már csak 60%-ot kaphatok. Ja és a plusz munkaviszony sem növeli a TGYÁS-t meg egyebeket, mert 143-ra voltam bejelentve. Sőt, mivel év elején magasabbra voltam, így még jól le is húzza az átlagomat!
És apjuk engem baszott le, meg ordibál velem, hogy én tehetek róla, nem a könyvelő! Én meg itthon zokogok, mint egy hülye. A segg könyvelő miatt! :cry: :cry:
Vendég

Monyo, szia!

Látom Nektek is Noémi lesz! Gratula hozzá. Ez azért is vicces, mert nekünk is Noémi/Márk páros volt....
Vendég

Jah, Nóri, igen. Vannak ilyen irányú továbbtanulási tervek. Csak még azt kéne kitalálni hogy hova. Azt tervezem, ha otthon leszek, nekifekszünk és kitalálunk neki valami jót. 4 éve a gimi előtt azt gondoltuk, ilyenkorra kialakul hogy mi lesz ha nagy lesz. Hát semmivel sem vagyunk előrébb. És nem egyedi a problémánk. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jaj, Nóri!!! Nem lehetne már könyvelőt váltani???
Ilyenkor mindig kiakadok és azt szoktam mondani, hogy akkor fizesse ki amit elcseszett!!! És kész..bár gondolom meg tudja magyarázni...mit mondott? nem volt rá ideje? vagy hogy úgy gondolta, hogy így jobb lesz????
Hülye! mármint a könyvelő...és a férjed miért gondolja úgy, hogy Te te tehetsz róla???

Kép
Kép
ronci

Koszi, Monyo! Csak azert volt fura, mert a tesomnak 3 gyereke van es neki egyik sem muvelt ilyet, ugyhogy kicsit beijedtem. De en is olvastam, hogy a babamozgas utal a temperamentumara. Akkor tenyleg fel kell kotni a gatyat, de nagyon orulok, ha ez ezek szerint normalis. :lol:

En is decemberig akartam dolgozni, de valoszinuleg mar jovo honapban le kell tegyem a lantot, es most egyfolytaban azon jar az agyam, hogy mit fogok en csinalni 3-4 honapot? Hat, nem csak a kolok nem tud egyhelyben ulni....

Edit! paromnal is a Csanad a befuto, es mivel a fiunevet o valasztja...

Sok sikert a ma kukucskaloknak es kicsit se szegyenlos babakat!
geri79

Geri!!! Én nem nagyon tudok mit hozzá fűzni, nekem még mindig csak érzés szerű mozgásaink vannak, amiről csak sejtem, hogy Ő, de nem vagyok benne biztos... én meg már azt várom, hogy egy kicsit aktívabb legyen... :lol: :lol:
Azt meg, hogy párom mennyire várja, ne részletezzük..már nagyon szeretné.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Én már azt sem tudom, hogy ki mikor érezte először a babát.. GEri, Te mikor is? És többiek????

Kép
Kép
ronci

Nekem nagyon furi ez az "én pénzem, te pénzed" téma... Biztos én vagyok régimódi, de ha már férj és feleség vagyunk akkor közös minden. Közös az öröm, közös a bánat és közös a pénz is. Az igaz, hogy a kasszás nem én vagyok, hanem Zsolti, de soha nem kérdezte még meg tőlem, hogy mit mire költök. Ha azt mondom kell akkor ad és nem kérdezi meg mire kell. A nagyobb dolgokat együtt vesszük meg hétvégén, amit meg a héten apránként veszek azt úgyis tudja, hogy kell. Reggelire zsömi meg felvágott meg gyümi meg ilyesmi. Mondjuk azt is tudja, hogy nagyon megnézem mire költök és mennyit, nagyon utálom költeni a pénzt, lehet ezért nem kérdez semmit :lol: Mindig ő beszél rá ruhákra is, hogy igenis kell és vedd meg. Én legszivesebben kínaiban vásárolnék, mert ott olcsóbbb... :oops: Nagyon nem esik jól kiadni egy nadrágért 8-10.000 Ft-ot. Ezt nagyon megtanultam, ugye 16 éves korom óta azért dolgoztam, hogy jobb ruháim lehessenek, de azok árát is inkább félretettem és megvettem az olcsóbbat... Én már csak ilyen vagyok, de azt szeretném, ha a kicsi mindent megkapna. Nem fogok neki Nike meg Adidas cuccokat venni, mert azért annyira jól nem állunk anyagilag, de azért nem szeretném, hogy neki kelljen majd úgy küzdenie mint az apjának meg az anyjának...

bellerreni
Eger

Nori! En megmondtam a konyvelomnek, hogy en betartok mindent, amit o mond, jo kislany leszek, de ha barmi miatt megbuntetnek, amirol neki kellett volna szolni, az az o hibaja, tehat o fizet. En is rengeteget fizetek havonta a konyvelomnek, ugyhogy ne csak akkor legyenek legenyek, mikor a penzt kell elvenni... :evil:
geri79

csuppancs!!! Én ha most mennék tovább tanulni, biztos, hogy rendőrtisztire mennék: rettentő jól keresnek, biztos, hogy lesz állása, méghozzá fix állása, és hamarabb nyugdíjas lesz teljes fizetéssel, mint a saját szülei...

Kép
Kép
ronci

Sziasztok,

Hu de friss volt ma reggel mindenki :-).

beneildi!
Sajnos a rosszulletek meg nalam is elofordulnak tegnap pl meg hanytam is, pedig mar a20. hetet taposom... Van akinel vegig nem mulik el. Azert bizakodjunk, hogy velunk nem igy tortenik.

Eddig nagyon lassan nott a hasam, mindig nezegettem meregettem, de nem volt nagy valtozas, mar kezdtem aggodni, h minden rendben van-e. Na most aztan jol beindult, szinte naponta novekszik, mire haza erek lesz mit murtogatni :-).

Azt olvastam, hogy minden baba mas vermersekletu, es attol fugg mennyit rugdos, szoval nem szabad megijedni, ha keveset vagy eppen sokat rugdos. De ha aggodtok inkabb hivjatok fel a dokit vagy a vedonot, ha nem mostanaban mentek ellenorzesre, mert szerintem nem jo aggodni, nem tesz jot nektek sem a babanak sem.

A H1N1-rol en is olvastam mindent mar, meg is voltam ijedve rendesen, mert hogy azt mondjak terhes nokre veszelyesebb mint az atlagra, de en azt gondoltam a vedooltassal kapcsolatban, (laikus esszel) hogy meg csak most fejelesztettek ki hat honnan tudnak, hogy karos e a magzatra vagy sem. Evekig kiserleteznek gyogyszerekkel mire az osszes mellekhatasat kitapasztaljak... En tuti nem adatom be. E gyebkent azt olvastam, hogy a D Vitamin ved a betegseg ellen ha kello mennyiseg van a szervezetben.

Jo hosszura sikeredtem, megyek mert jelenesem van a dokinal.

Szep napot mindenkinek!

Kép

Kép
editmk

Babamozgás: Már most én is egyre többet érzem a mozgást, de még mindig nem rugdosást. Tegnap mondtam az embőcnek, hogy tegye oda a kezét, de legyen kicsit türelmesebb, mert eddig rátette 5 máspodpercre és ha nem történt semmi akkor mondta, hogy ő nem érzi. Tengnap odafogtam a kezét és mondja, hogy ő csak olyasmit érez, mint amikor a buborék szétdurran a tenyerén. Na mondom látod. Az a kis aranymanócska :lol:

bellerreni
Eger

Ronci: en a 17. hettol erzem, de nalam nem voltak buborekok, pillangok, egybol egy jo vermeset belem rugott, es mar aznap este kivulrol is erezte Joco a jo nagy rugasokat (pedig elso baba). Azt, hogy kivulrol is latszik, csak nehany napja produkalja, tegnap este ota pedig teljesen be va vadulva, mar nem csak rugkapal- kifele-befele hugyholyag iranyaba-, hanem amikor eppen nem rug olyan erzes, mintha kaparaszna a hasfalat a mehlepennyel felvaltva, mintha ki akarna jonni, csak nem lefele, hanem egyenesen a hasfalon keresztul. Mondtam apanak, hogy lehet, hogy nekunk egy virgonc macskank lesz?
geri79

Csilla!

Én a fiad helyében épületgépész lennék. Nemsokára itt is bevezetik a házak hőszigetelési bizonyítványát. Anélkül nem lehet eladni ingatlant. Na ezek tervezése, plusz a bizonyítvány kiadása Mo. összes házára nem lesz semmi pénz! Nekem van épületgépész ismerősöm és nem keveset keres... Plusz az egyetemen is nagy bulik vannak! :lol:
Vendég

Geri! Nagyon jót röhögtem a virgonc macskán :lol:

Én Nórinak adnék igazat, de viszont az is hozzáfűzném, hogy csak olyan iskolába szabad szerintem íratni a gyereket ahova ő is szeretne menni. Nagy fiú már, el tudja dönteni, hogy szeretné vagy sem. Nekem kötelező volt ebbe a suliba menni, mert a bátyókám ebben látott fantáziát meg pénzt (apám helyett apámnak hitte magát :lol: ). Én pék-cukrász szerettem volna lenni. Biztos, hogy jobb sorom van így, hogy nem kell hajnalban kelni meg a melegben melózni, végülis csak ülök egész nap, de nem szeretem amit csinálok. :cry:

bellerreni
Eger

Ronci: en a 14. heten ereztem eloszor, de az annyira gyenge motoszka volt, hogy csakis azert vettem eszre, mert nemreg szultem az elso babat es meg intenziven emlekeztem az erzesre. Mostanaban hatarozottabb, de meg most is inkabb tompa nyomogatas, Feri meg egyszer sem kapta el a pillanatot.
Az tuti, hogy a Magyarorszagi aktiv napjaimon alig ereztem, mert soha sem volt idom a babamozgasra koncentralni, mindig mentem valahova, mindig csinaltam valamit, nem voltak ejtozos pillanatok. De meg mindig olyan aprocska a babam, hogy ennyi idosen en tuti nem jeleznem a dokinak, vedononek, ha 1-2 napig nem ereznem a mozgast, mert szerintem meg nem is kell rendszeresen erezni.
Vendég

Nori igen lattam hogy neketek is ezek a befuto neveitek :lol:
sajnalom az anyagi dolgokat.

Kép
monyo83

A hizassal hogy alltok?
Rolam ma reggelre lement az osszes viz, amit a visszaut alatt bent tartottam.
Igy az eredmenyem eddig +2 kg, amibol egy jott fel a 16. hetig, hazautazasig, harom pedig a kozel harom hetes nyaralas alatt.
Miert gondolom en azt, hogy most fog majd a sulyom beindulni? Ha igy haladnek tovabb, akkor talan megusznam tiz kiloval az egeszet, de ezt en kizart dolognak tartom, elkepzelhetetlen.

Egyeb kulsosegek: a fejemen es a nyakamon megallt a pattanas roham. Mar csak az elmult hetesek latszanak. Csereben aprosagok jelentek meg a dekkoltazsomon es a vallamon. :? :?

Hanyas: en ugye emelygos nem voltam, csak a rossz gyomrom miatt vagyok neha rosszul. Ez semmit sem valtozott az elmult harom hetben. Kb minden harmadik nap visszakuldott a gyomrom valamit, de ez meg mindig jobb, mert egyebkent begorcsol es az sokkal rosszabb.

Kelengyelista: en elegge a sajat fejem utan mentem. Sok tanacsot nem is kertem, nem is fogadtam, netrol harom helyrol toltottem le listat, amelyektol egnek allt a hajam, mert a legkisebb is harom oldalas volt. Ezeket felre raktam lenduletbol, az egyik drogeria honlapjan mentem szepen sorba a babas-mamas termekek kozul es rendeltem azt, amire szukseg lehet. Neten joval nagyobb volt a valasztek is, volt, amibol a minoseget neztem, sok dolognal az arat tartottam fontosnak. Igy ket nappal kesobb kaptam egy nagy dobozt, amiben a kelengye es a korhazi csomag 60%-a benne volt mindenfele utana jaras nelkul.
Kisagybol, matracbol nem voltak nagy igenyeim, szepet vettem, ami massziv is es jo arban van. Ikeas. Tokeletes szamunkra. Bababutorunk nincs, nincs hova rakni, de Kristof soha sem reklamalt amiatt, hogy az apjaval egy szekrenyen osztozik. :lol: :lol:
Legzesfigyelot vettem, az egyetlent, amit a kornyekunkon kapni lehetett, ugyanis itt nem igazan elterjedt dolog, csak kora, vagy beteg babakhoz javasoljak, de annyit olvastam rola magyar oldalakon, hogy vennem kellett.
Vendég

Zarja: a multkor irtad, hogy nehez megbaratkozni az uj kulsonkkel. Hat, a multkor akartam venni egy polot, es enyhen szolva is rosszul esett, hogy rajtam, akik S-es polot hordok, feszult az L-es, es mivel eleg melynovesu vagyok, az ennel nagyobb polok a terdem alaig ernek. De aztan talaltam egy nagyon aranyos kismamapolot, ami persze meg bo volt ram, es egy kicsit megvigasztalottam. A hizassal is igy vagyok: eleinte egyfolytaban mertem, es ketsegbe voltam esve, hogy akar mennyire vigyaztam, csak egy surrantak fel a kilok. De mostmar inkabb nem allok merlegre, es nem sanyargatom magam, lesz erre eleg idom a szules utan. Meg kulonben is, ha a magzatmozgasok erossege es gyakorisaga a baba temperamentumara utal, itt az ideje, hogy elkezdjek zabalni, mert ha egyszer orokmozgo kibujt, szerintem soha tobbe nem lesz idom enni... :wink:
geri79

Hízás: most, hogy nem nagyon tudok enni, megint +1kg. Lucával 2kg-val többről indultam és a 20. héten 63,5voltam. Most "csak 59.
Most viszont nagyobb a belem... És én nagyobb hízásra számítok, mert nem lehet, hogy másodszor is 8-9kgnál megállok! :oops:
Nekem kezdenek szűkek lenni a bugyik. Főleg a tangák. :shock:
Vendég

Ja és még egy gyöngyszem a férjemtől: ülünk a kocsiban és arról beszélünk, hogy tönkrement egy ismerős kapcsolata, mert a csaj totál elhanyagolta magát. A srác meg nagyon ad a külsőjére. Erre mondtam apának, hogy engem is le lehet lassan cserélni egy fiatalabb karosszériára. :D
Mire kinyögi, hogy nem lehet! (na, mondom, de cuki, SZERET) Nem lehet, mert én mindig bebiztosítom magam! Folyton terhes vagyok, olyan vagyok, mint a FOLYTONÉRŐ MÁLNA!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Most jovok a szulesznotol,eleg alapos es meg raadasul kedves is. Hallgattunk szivhangot :-), aztan akkorat rugott a gyerkoc, hogy meg a szulesznonek is kikerekedett a szeme, es mondta egybol na ez jol erzekelheto magzatmozgas :-).

ananácska,

Meg tudnad mondani, hogy milyen papirok kellenek otthonrol a szulesnel? Marmint anyakonyvi kivonat vagy ilyesmi? Tudom hogy az itteni hazassaghoz kell, leforditva de nem tudom hogy szulesnel mit kernek. Ha haza akarunk menni majd a picivel akkor utlevelet csak a Magyar Nagykovetseg allit ki ugye?

Kép

Kép
editmk

Nekem is leesik még a gyűrű az ujjamról, pedig most nem is fogytam. Nekem legalább a gyomrommal nincs baj, bár lehet hogy a diéta is közrejátszik benne. Tegnap a háziorvosomat és a védőnőt is megkérdeztem az infulenzás oltásokról. Egyikőjük sem javasolta, viszont azt mondták, hogyha nem megyek dolgozni, akkor nincs is túl sok értelme. A védőnő azt mondta, hogy ha be akarom adatni, akkor mindkettő adassam be, vagy inkább egyiket sem.

beneildi: Ma tettem-vettem itthon, úgyhogy már nem vagyok olyan depis, mint tegnap. Legalább lesz időm mindenre, úgyis irigyeltem a másik fórumban lakó lányokat, hogy mi mindenre van idejük. Bentről meg majd felhívnak, ha kellek. Neked miért kellett táppénzre menned? Sajnálom a hányást, remélem azért lassan megszabadulsz róka komáról.

pammut: Én már vettem kifogót, de azok frotírok. Remélem azért jó lesz ez is, legfeljebb majd használjuk őket később.

lucababám: Nekem is el kellene mennem a fogorvoshoz, de nagyon be vagyok tőle carva. Nekem elméletileg az egyik alsó bölcsességfogamból tört ki egy darab, nem tudom hogy tömhtő-e. Kihúzatni terhesen biztosan nem fogom.

ronci: Engem is pont az bosszant, hogy tök jól érzem magam, nagyon sok az energiám. És pont most kell pihennem. Mindegy, a babáért megteszem persze.

csuppancs: Melóval csak óvatosan, nehogy úgy járj, mint én. Mozgásra nekem is csak ?-t tudott beírni a doki, mert még mindig nem vagyok benne biztos, hogy őt érzem.
vicky79
Budapest III. kerület

Idézet magamtól: "Igy az eredmenyem eddig +2 kg, amibol egy jott fel a 16. hetig, hazautazasig, harom pedig a kozel harom hetes nyaralas alatt. "
Nah ez most hogy jött ki??? Ritka precíz vagyok... :lol: :lol:
Szóval 1 kg a hazautazásig és 1 kg azóta, ez így kettő. Asszem.

Edit: jó sokáig az égadta világon semmilyen papírra nem lesz szükségetek. A párod is magyar, ugye?
Szülésnél semmit sem kérnek, még egy ID-t, vagy útlevelet sem, csak a terhesmappa kell. A baba nevét sem kérdezik. A baba minden papíron az 'anya vezetékneve + baby'-ként szerepel (gondolom úgy vannak vele, hogy az anya a biztos pont).
Szülés után 42 nap van arra, hogy a kerületi regisztrációs hivatalnál bejegyeztessétek a babát és a teljes nevét. Csak az egyik szülőnek kell mennie, a gyerek sem kell hozzá, egyedül az intéző szülő ID-jét vagy útlevelét kérik. Megkérdezik a baba nevét, hol született, mikor. Bármilyen nevet adhatsz neki, szó szerint. Brad Pitt is lehet, vagy Orbán Viktor, mert sem a keresztnévnek nem kell hivatalosan bejegyzettnek lennie és a vezetéknévre sincs megkötés, nem muszáj a sajátotokat adni. Laza, ugye? :lol: :lol:

Útlevéligénylés: készüljetek fel, jó sok idő, pénz és idegzet kell hozzá. Csak a nagykövetségen lehet intézni, mindkét szülő szükséges hozzá. Mindenféle konzuli díjat kell fizetni érte, ami miatt sokkal-sokkal több, mint alapban. Ha nem tudtok személyesen bemenni, akkor közjegyzővel kell hitelessíttetni az aláírásotokat, szintén mindkettőtöknek ott kell lenni és postán beküldeni a hitelesítést, illetve az egyéb papírokat, de a közjegyzői díj megduplázza a költségeket.
Három hónapra kell felkészülni, ennyit rá kell számolni, bár lehet, hogy egy hónap alatt is elkészül. Először a magyar anyakönyvet készítik el (az angolt az a regisztráláskor kapod meg, van rövid és hosszú változat, a konzulátus hosszút fog kérni a magyar ügyintézéshez, plusz egy fordítást, amiből jobb szeretik a hivatalosat, ami persze plusz költség). Ha készen van az anyakönyv, akkor intézik az útlevelet. Valószínűleg mindezt galambpostával, mert borzalmasan hosszú ideig tart.
Majd már utazhattok.

Másik megoldás, mi Kristóffal így csináltuk: kérni lehet egy egyszeri hazautazási engedélyt a konzulátustól. Ehhez is mindkét szülő kell, viszont csak 20 font körül van és pár napon belül kipostázzák. Úgy emlékszem, hogy 2-3 hónap volt a lejárati ideje és amúgy pont úgy néz ki, mint egy útlevél, csak kevésbé terjedelmes. Ezzel egyszer el lehet hagyni az országot, viszont vállalod, hogy Magyarországon anyakönyvezed a gyereket és ha vissza akarsz jönni, akkor útlevelet is kérsz.
Mi azért csináltuk így, mert mire kapott Feri szabadnapot és bejutottunk a konzulátusra, addigra Kristóf már két hónapos volt és egy hónappal későbbre megvettük a repjegyet, nem bírtam még három hót várni az utazásig. Az anyakönyvezéshez szükséges összes papírt hazaküldtünk, egy meghatalmazást anyósomnak és ő elkezdte Kristóf otthoni anyakönyvezését. Mire hazaértünk már ott várt a magyar anyakönyvi kivonat. Otthon teljesen ingyenesen kiállítják, csak a fordító irodának kellett pár ezer forintot fizetni, mivel hivatalos fordítást kértek az angol anyakönyviről.
Nekünk Ferivel már csak az okmányirodába kellett bemennünk a magyar anyakönyvivel és kb 2000 forintból egy héten belül megkaptuk Kristóf útlevelét.
Vendég

Csajok, köszi az ötleteket. A rendőrtiszti már felmerült ötletként, a gépészet sem rossz szerintem, de nálunk inkább én vagyok műszaki beállítottságú, a fiúk nem. Rákényszeríteni semmire sem akarom, ezért nem is küldtük szakiskolába 4 éve.

Nóri, nem találok szavakat a könyvelőre. A párod meg aztán végképp furán viselkedik. A könyvelő nem mindenható, basszus. Bár a mieink is azt hiszik hogy ők állnak a főnök felett.

Viki, elvileg megállapodtunk a főnökkel, bejárok októberben, de csak fél napra. Nyilván szerette volna egészre, de mondtam hogy bedagad a lábam az ülésben, úgyhogy nem nagyon ellenkezett. :)
Persze ha a doki azt mondja hogy pihenni kell, akkor maradok otthon, a bébi a fontos. Ja, és mondtam hogy ha vizsgálat, vagy bármi van, akkor ne számítson rám. Ráadásul több zsebpénzt mondott, mint amit eddig kaptam. De nem alkudtam le. :lol: :oops:

Pammut, mi volt a dokinál?

Bea, nagyon csini a pocid, valami ilyen gatyót akarok venni én is holnap.

Szombaton megyünk Visegrádra a reneszánsz étterembe, kíváncsi vagyok milyen lesz. Ja, és holnap megyünk a szemüvegemért, csütörtök 4D, szóval mozgalmas hetet élünk.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla, a hungarocell golyók egyáltalán nem kemények... sőt nekem talán az a bajom, hogy a közel másfél év alatt jól összenyomtuk a párnát, így inkább csökkent a térfogata...
Ezért álmodom egy újról.

Reni, mi pénz és költés felfogás dolgában nagyon egyformák vagyunk, nálunk pont ugyanez a helyzet :wink:

Én alkalmanként érzem még csak a babát, de ez szerintem normális is ilyen időben. Kicsit irigykedem is, akiknek ennyire aktív a baba, Lilluval mi később tartottunk itt. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri a nagytudású könyvelőtöknek tuti kitekerném a nyakát :twisted:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, köszi! A babamozgással meg külön megnyugtattál, hiszen idősebb terhességi korban vagy nálam, viszont nem szültél olyan régen mint én. Tehát akkor nem extrém hogy én sem érzem sokat.

Bea, én úgy értettem, hogy 1 kg-t otthon, 3-at Magyarországon, abból 2-t leadtál, tehát 2 kg maradt. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla, akkor örülök :wink: volt értelme a neten lógnom :wink:

Most megyek mert itt van kerilányom is, megsajnáltam, elhoztam az oviból, így viszont nem unatkozunk :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Könyvelő sztori: én azért vagyok hibás, mert van egy papír, ami a táppénz igényléshez kell. Augusztus közepén szólt a könyvelő, hogy kelleni fog, keressem meg. (Júliusban odaadtam neki, csak visszaküldte) Emiatt (nem gondoltam, hogy abban a kupacban van, amit visszaadott) 1hétbe telt nekem, hogy odaadjam. Hangsúlyoznám, hogy táppénzt igényléshez kell, nem GYED lemondáshoz!! :twisted: Én meg naivan azt hittem, hogy rég leadta a papírokat, csak hiánypótláshoz kell! :evil:

De amiért ilyen hülye volt (hál Isten) és mindkét hónapban táppénzzel bérszámfejtettek, meg tudom igényelni utólag a táppénzt. Ennek is én jártam utána! Szóval már nem is olyan nagy a baj! Csak kb 3 hónap, mire pénzem lesz. De ez legyen a legkevesebb!

Ildi: Azt tudod, hogy Te nem lehetsz majd TGYÁS-on, amíg valaki igénybe veszi a GYES-t Lillu után? És GYES-t utólag lemondani nem lehet, szóval úgy jársz jól, ha szülés előtt lemondasz a GYES-ről. De csak egy hónappal az igény benyújtásától lehet.
Szóval január 17-én lemondjátok a GYES-t február 17-i hatállyal. (mindegy, hogy apa igényli-e, vagy Te) és még akkor február 18-tól megigényled a TGYÁS-t. Aztán mindegy, mikor jön tesó, már nem bukhatsz nagy pénzt!
Vendég

Koszi szepen, ezekrol fogalmam sem volt. Huh jo kis burokracia mindenhol. Valoszinuleg a hazautazasi engedelyt fogjuk kerni akkor, mert jovore ha haza megyunk, nem jovunk mar vissza. Aztan meg egy darabig nem akarok utani a kicsivel.
Ezek szerint itteni papirok nincsenek tul bonyolitva hala az egnek, pedig lelkiekben felkeszultem egy jo kis huza-vonara.

Regota elsz mar Londonban? En 5 evet huztam le London eszak-nyugati reszen. A vegere kicsit mar elegem volt a nagyvarosbol. De azert nincs a londoni elethez foghato :-).

Kép

Kép
editmk

Megvan az AFP-m: 1,32 MoM (0,8-2,5 a min és max), a másik szám az meg 47,6. Ez fiút vagy lányt jelent?

Szopipárna: nekem tönköly búza töltetű van. Ahogy beigazitom, úgy is marad. Hogy őszinte legyek a szoptatáshoz használtam a legkevesebbet…A hungarocelles nem csúszik el?
Én személy szerint bánom, hogy megvettük, nekem a szopinál nem jött be, viszont alváskor nagyon kényelmes. Tök jó, mert másoknál meg pont forditva :D :D :D

Nóri, ezt a listát becsületesen megírtad! :P
A könyvelő akkor cserés lesz? Ez a minimum! Tud róla, hogy miatta 300ezret buktatok? Gondolom felajánlott valami kártérités-félét…!!

Boruska, gratulálok Bercihez. Mellesleg az én fiam is Berci :D Már 200 gramm és 20 cm? Nemsemmi…hihetetlen, milyen nagy!

Kórházi idő: szerintem nincs idő olvasgatni meg filmet nézni, legalábbis ahogy én emléxem. Én szoptattam, előtte peluscsere, utána mentem zuhanyozni, utána fejéssel próbálkoztam és mire mindennel készen lettem, már megint hozták a babát szopizni a kék fény alól…
Amig meg nem volt a kék fény alatt, akkor a szabadidőben bámultam a gyereket, hogy milyen szép, ez több órás elfoglaltság naponta, ezt nem hajazza egyik újság sem! :D

Pammut, igen a kutyamancsok úgy tűnik nem okoztak gondot, mert már éreztem, hogy mozog. Legközelebb nem fektetem magamra, tuti!
Voltam védőnőnél, én is 2 kg-ot hiztam :(

Kattkat, viszont te minden nap sportolsz a 4.-re fel meg le! Nézzük a jó oldalát! :)
Köszi a homeos oldalakat.

Geri, én még ennyire nem érzem a mozgást, igy nagyon irigykedem! Egyébként nem káros, ha sokat mozot, sőt! Az a jó!
lara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?