Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt mindenkinek!

Csak gyors bekukk, mert menni kell ügyintézni.

Mona!

Szerintem ne aggódj! Amikor Tomit vártam és már vagy 5 órája 4-5 perces elég erős fájásaim voltak, a gép nem mutatott semmit!!! Mondogatta is a szülésznő, hogy bezzeg a másik ágyon fekvő kismamának olyan fájásokat mér, hogy csak na, ő meg semmit nem érzett az egészből. Mindenesetre 5 órával később megszültem, a fájásos kismama pedig hazament és úgy emlékszem csak napokkal később lett meg a baba.

Zozo!

Neked is köszi a tippet! Tegnap este nekem is eszembe jutott a popsikenőcs, be is kentem vele a sarkamat, lehet, hogy be fog válni.
Lábujjak...Még éppen elérem őket nagy szuszogások és fújtatások közepette, de egy kicsit nyakatekert pozitúrában megy az egész...

Dincuska!

Én megnézetném a méhszájamat... Sőt ma megyek is dokihoz, szabin volt, 5 hete nem látott. Én szeretem tudni, hogy állok méhszájilag.Nekem mindkét gyerekkel rendszeresen nézte a végén is, nem volt semmi probléma.Sem nyílni, sem vérezni nem kezdtem el a vizsgálattól. Állítólag ettől megindulhat a szülés, de szerintem ez tévhit ugyanúgy, mint az, hogy a lépcsőzés, sok szex... megindítja . Rengetegen kipróbálták és nem jött be. Illetve van akinek bejön, de szerintem annak a babája már így is, úgy is készen áll a megszületésre.
bee73

Pattogo!

Azt hiszem a júliusiaknál olvastam, hogy valakinél napokon keresztül több részletben távozott a dugesz.
bee73

Sziasztok!

Először is nagy-nagy gratula Minilizának és Sabinének!

Miniliza, remélem nagyon hamar rendbejön kicsi Máté fiad és most már hamarosan együtt lehet a családotok. Minden tiszteletem a tiéd, hogy eddig is elviselted ezt a hosszú korházi időszakot és még most is egy darabig sajnos kénytelen leszel.

Sabine, Diego nagyon gyönyörűek a fiúk, kívánom, hogy minél hamarabb megerősödjenek és rákapjanak a tejci ízére. Sok-sok tejcit, egészséget mindannyiótoknak.
Diego, te meg már most mintaapuci vagy, hogy ilyen gyönyörűvé tetted a fiúk szobáját. A lakásotok is nagyon szép.

Na, egy kicsit magunkról. A múlt héten írtam, hogy Rékának kicsi hőemelkedése van. Hát péntekre láz lett belőle, elvittem dokihoz, hogy ne hétvégén az ügyeletre kelljen menni. Igazából azon kívül, hogy állandóan hőemelkedése, láza volt nem volt semmi baja. Pénteken a doki "megnyugtatott", hogy ilyen betegekkel van tele a rendelő már 1 hete (ez tényleg akkor is így volt amikor mi voltunk). Szombatra már a gyerekem nem viselte annyira jól a dolgot, a Nurofen is elég nehezen vitte le a lázát, a hűtőfürdő meg semmit se segített, nem evett, alig ivott, én is tiszta hiszti voltam, semmi türelmem nem volt hozzá az apja rendezte. Tegnap megint már csak hőemelkedése volt, úgyhogy remélem a szombati nap volt a holtpont és most már csak jobb lehet annál is inkább, mert apája most száll fel a Madridi járatra és majd csak kb. pénteken ér haza. Szóval addig szülni se szabad, ezt mondogatta Zsebibabának egész hétvégén :lol: Már csak kivitelezni kell a dolgot :wink:

Dudu, nekem egyik ismerősömnek amikor aceton volt a vizeletében azt mondta neki a védőnő, hogy ez éhezéstől lehet. Nem lehet, hogy a minta előtt már régebben ettél és esetleg éhes voltál? :roll:

Kispupu, szerencsére nekem nincs csíkokkal gondom, de én úgy tudom, hogy ezek elhalványodnak.

Bee, én az Avonos lábra való mélyhidratáló krémet használom, nekem bevált.

Selma, üdv!

Mirosz, nálunk a kórházban a baba kórházi cumóban van. Kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor is pólyázzák-e őket, mert Réka januári baba volt, akkor pólyázban voltak, de nyáron már csak nem rakják bele őket.

Kép
Kép
robcsi03

Selma!
te rosszabb helyzetben vagy mint én az enyém legalább itt lesz, mikor szülök (remélem).
Debrecenből nem megy vissza ha megindul a szülés?
az enyém múltkor a Balcsira ment, de azt mondta h. kell jön vissza, de megvártuk.

Pattogo!
jó nagy munkába fogtatok, ebben a melegben.

nyákdugesz: szombaton kezdtett jönni, még hétfőn is jött, csütön. szültem.

Mona!
ez nagyon izgis, én nem tudom mi van ha ilyen sokat keményedsz, azt se tudom az milyen, mármint a keményedés, nekem nincs, még nem is volt, vagy nem tudtam h. az az, mindenki másképp írta le, nem tudtam eldönteni h. most akkor mi is van.

Dincuska!
méhszájvizsg.:
nekem Vivinél a doki a 37.héten nézte, utána nem, csak szültem 39+4nél. én is hallottam már h. van akinél beindul ilyenkor, volt egy csajszi, akinek a ctg-je fájásokat mutatott, doki mondta is neki nemsoká jön vissza, na neki akkor megnézte a méhszáját, csajszi mondta utána h. nagyon fáj neki, és másnap délben szült, de nem hiszem h. a vizsg.miatt, mert a ctg-je is mutatta a fájásokat előtte.

sztem nem fontos nézni, ha szülsz akkor úgyis szülsz ha meg nem akkor nem.
remélem az enyémet nem nézegeti majd.
van akinek hetene nézik :shock:

sztem ha akarja úgyis megnézi, nem? vagy ezt neked kell kérni?

Bee!
sztem jó lesz a kenőcs, ha az nem akkor semmi :)

na most azért írok ilyen sokat, mert péntektől nem lesz netem, szolgáltatót váltottam, elvileg 1hónap míg bekötik, gyakorlatilag meg majd kiderül, talán 2hét, na addig írok ha tudok. :lol:
Vendég

Szia Csajok!

Jó rég jártam felétek... olyan felfordulás volt itt a hétvégén, hogy elmondani sem tudom... 9 pasi szakadt a nyakamba meg a három lurkó.... hát nem unatkoztam, annyi szent! Tegnap csak három fiú volt meg a gyerkőcök, de nem volt sokkal könnyebb a dolgom, szóval ezért nem jelentkeztem... de elolvastalak benneteket este.... csak már írni nem volt erőm...

Diego: gyönyörűek a srácok! De mondjuk Ti is nagyon helyes emberek vagytok, szép embereknek csakis szép babáik lehetnek! De jó hogy ilyen szép babaszobát csináltál az ifjoncok érkezése alkalmából. :) Anno emlékszem a párom csak az 5 heti mosatlant és a portól "ragyogó" babaszobát bírta elém varázsolni, mikor a lányommal hazamentünk (persze hálóingben, mert a ruhámat is elfelejtette behozni... ), szóval remek férj és csodálatos apa vagy!!!! Sabine biztos nagyon meg lesz hatódva.... ja, és tudom mit? Tégy egy-egy csokor szép virágot a kiságyba... az anno nekem annyira jólesett, mikor a fiammal hazamentünk, és egy nagy csokor virág várt a kiságyban.... :) Persze aztán már a bébi feküdt benne, a virág a vázába... de naggggyon elérzékenyültem! :)
Olvasom, hogy a szopival gondok adódtak! Figyu én csak javasolni tudok egy nagyon okis kis készüléket, ami nekem a lányommal megoldotta a szopi-problémát.....
A neve SUPPLEMENTAL NURSING SYSTEM. A MEDELA gyártja és így néz ki:

Kép

Így kell használni.... gyakorlatilag a szilikon csövecskéket ráragasztja anya a cicijére és amikor a mellet bekapja a bébi, akkor a kis csövecskét is... ezzel szopival kapja a tápot és nem szokik le a ciciről, sőt a tejtermelést is serkenti... nekem a lányom tápot kapott,mert 2,5 kg volt és nem gyarapodott rendesen és így adtam neki... két hónap múlva elég volt csak az anyatej!!!!

Kép

Az SNS(Supplemental Nursing System) a babák mellen történő, pótlással (anyatej vagy más táplálék) való ellátására szolgál.
Előnyösen befolyásolhatja a szoptatási szokások kialakulását.
Az SNS arra készült, hogy elősegítse az anyatej termelődését azáltal, hogy megadja a babának a kellő motivációt a helyes szopáshoz.
Táplálhatja gyermekét anyatejjel (előzetesen lefejve) és pótlással egyaránt.
A folyadék állagának megfelelően különböző átmérőjű csöveket használhat.
Az SNS három különböző méretű csővel kerül szállításra. Azt ajánljuk, hogy első alkalommal a közepes átmérőjűt használja.
Az SNS a következő esetekben használható:

- Adoptált gyermek

- Ajak és/vagy szájpadhasadék

- Lassan gyarapodó súlyú baba

- Koraszülöttek

- Szoptatás újrakezdése

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó reggelt, szép napot!! :D

Csajok, nagyon-nagyon jól aludtam. Végre lehült a levegő!!!! De azt hiszem ezzel vége, mert holnapra már megint dög meleget mondanak.... :(

Mirosz
A babaruha teljesen kórház függő. Én például viszek - azt hiszem a Schöpf-Méreiben opcionális. Akkor inkább legyen Babszi a sajátjában. Pelenkáért, popsitörlőért, popsikenőcsért külön szóltak, hogy az feltétlen legyen. Szóval én fogtam a pelenkázótatyót, és telepakoltam. :D

Pattogo
Kitartás a nagy-nagy munkákhoz. A zsákolással és takarítással pedig csak óvatosan. És küldj képeket a végeredményről is.

Dincuska
Nekem hetente nézegeti a doki - bár mint tegnap kiderült, tök feleslegesen. Babszi bent akar maradni :( Ha téged megnyugtat, szerintem akkor nézesd meg. Bár mazsola vagyok, nem gondolom, hogy ettől megindulna a szülés. Különben nem nézegetné folyamatosan a dokim a méhszájat. Nekem már ősidők óta nézi. Rutinvizsgálat az ultrahang után :D

Mona
Ütött az órád ? :D Annyira irigyellek benneteket. Annyira várom Babszit, úgy szeretném már látni, magamhoz ölelni....de nem akar megszületni. Nálam nem történik semmi!!! Aztán adj jelt, ha van valami ám!! :D

Zozo
Szóval már az új szolgáltatódon keresztül írsz nekünk kishugi születéséről? :D Azért ha történik valami, akkor dobj majd egy sms-t, hogy tudjunk rólad.

mikegirl

Selma!
Üdv köztünk! Így a végére ránk találtál? :) Nem baj, a babázást már közösen csináljuk... :)

Lányok... az az érzésem, ez a gyerek szeptember végéig bent marad... :) Megszűnt minden gondom, nem görcsölök, olyan vagyok,mint egy bálna, de a gyerek jól elvan odabenn... azért írok ilyeneket, mert mindegyik gyerkőccel ilyenkor már bent feküdtem....
Na, mindegy, azért ami a lényeg.... bent tuti nem marad, és karácsonyig csak kibújik... :)

Látom napirenden a csíkok...
Mondtam, hogy kenhetjük tevesz@rral is, ha hajlamosak vagyunk rá, kijönnek....
A fiammal híztam több, mint 30 kilót és nem lettem csíkos. A lányomnál kezdődött. A terhesség utolsó hetében jelent meg a hasamon 3 csúnya vörös csík. Aztán néhány hónap elteltével szépen elhalványult, gyönygyház színű lett. Gergőnél nem lett több, de ez a három óriás visszatért csak halványabban. Most asszem nincs. Persze nem látom, de amikor legutóbb belestem a hasam alá (három hónapja... akkor még sikerült) nem volt. Majd mindjárt megkérdem a párom..... NINCS!!!!! Most nézte az én drágám... nincs. Illetve van, de az a gyöngyház színű, nem az a ronda vörös... úgyhogy ez a szokásos... mondjuk most nem híztam olyan sokat, összesen most tartok 6 kilónál. Nálam ez rekord!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala
6 kiló?! Hogy csináltad? Nagyon tudsz.... :D
Én már 15 kg-nál tartok. :( És még van 3 hetem. Lassan elérem a vágósúlyt :( 56-ról indultam, de most úgy tűnik, hogy sosem leszek már annyi....... :( :( :(

mikegirl

Mandala,
te mindig meglepsz valamivel! 6 kiló???? Óriási gratula! :D
A másik, amitől hanyatt estem, hogy az utolsó héten lettek csíkjaid. Én meg már naivul azt képzeltem, hogy ha eddig megúsztam, akkor juhééééé. :(

INR:
passz, úgy tudom, valami vérvizsgálat, talán a véralvadást méri. De hogy mi köze a várandóssághoz :?:
Hiányzik a doktor nénink... :D
Betsy is biztos meg tudná mondani, de ő ritkán jár erre.

italoman

Sziasztok!

mike: Hát asszem ma nagyon takarékra veszem magam. Fáradt vagyok, reggel óta megy a hasam :oops: , mostmár hányingerem is van... Ja és jóslóim is vannak. Igaz néha csak, de vigyázok és figyelem őket.

mandala: asszem rámszállt minden nyavajád.. :P Bár lehet, hogy csak a lakás látványától vagyok rosszul?? :D

ami a nyákdugót illeti, köszi amiket írtatok. Bár jelen helyzetben nem tól bíztató... :? :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Most keltem fel, ez nagyon gáz :oops:
Persze a 36.heti labort ismét lekéstem :oops: holnap meg már a 38.hétbe lépek. Tuti kinyúvaszt holnap a védőnő :x
Takarítani akarok, és vasalnom is kéne. :roll:
Pattogo, én is olvastam, hogy több részletben is távozhat a nyákdúgesz :D ilyenkor hívjátok a dokit?

Kép
mona76

Sziasztok!

Pattogó,lehet Te leszel a következő :D ?Vigyázz magadra és pihenj!

Csíkok:Gáborral is csíkos lettem,és csak valamelyest halványodtak.Most brutálisan csíkos lett a pocak megint :? ,de ez van :D .

Dobok egy friss poci képet.A tükröt ne nézzétek,fiam fogat mosott,és még ma nem takarítottam le :oops: Kép

Kép
Kép
huni

sziasztok!

győzöm visszaolvasni annyit irtatok.... :wink:

viszketés... nekem is van, de én arra gondolok, hogy ahol egyébként ismeg vagyok dagadva - kezem,lábfejem - ott viszket igazán...

pedikűr... én is apát kérem meg, mert már nem érem el, én sem nagyon tudok felülni az ágyban, eldőlök mint egy labda.. :lol: olyyan vicces, néha már magamon röhögök...

ctg-nst... nekem hetente kell járnom, szerdán lesz az első, azt mondta a doki hogy ez most addig megy igy, amig azt nem mondják a szülésznők hogy maradjak benn :roll: , szóval nekem heti egy,mig bent nem fognak :shock:

olyan jó,hogy lehűlt a levegő, már csak 32 fok van, hihetetlen hogy ezt is megkönnyebbülésnek érezzük :?

üdv.az újaknak! Kép
nora80

Sziasztok Kismamik és Anyukák!

Kicsit megkésve, de annál nagyobb örömmel olvasom a sorokat és szeretnék őszíntén gratulálni MiniLizának és Sabinenak! Na meg Diegonak aki tényleg mintaapuka! Gyönyörűek a gyerkőcök, mint egy festmény, vagy hasonlíthatnám őket Götz babákhoz!!! Nem tudom ki mennyire ismeri őket.
MiniLizának kitartást, erőt kívánok és, hogy a kis babó minél hamarabb hazakerülhessen!

Nyákdugo: pont én is ezt a kérdést szerettem volna feltenni, amit imént Pattogo kérdezett. Nekem is volt valami gyanús a reggeli pisiben, de nem tudtam eldönteni, hogy mi az. Olyan kocsonyás, darabos, de inkább hasonlított a tampon zsinórjához, mint dugóhoz, úgyhogy lehet hogy csak para.

Repedtsarkú honfitársnőim, jelentem már hetek óra mindent megpróbáltam e szörnyűség eltűntetésére, de hiába..... eddig még semmi, pedig már vagy 5 féle lábkrémet vettem, áztattam, sikáltam, reszeltem, de csak 1-2 napig hatott. Azt olvastam, hogy a rossz vérkeringés okozza és nem is tudunk ellene mit tenni....

Huni, pocesz van rendesen... :wink: nagyon cuki, szép formája van! Hogyan bírsz ilyen meleg naciban létezni??

Kép
h.bogesz

mona: nem hívom a dokit. Sztem még felesleges. Majd ha valami eksön lesz majd ráérek akkor.:D

huni: szép ki babalak. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pattogo, gratula a kitartásodhoz! Ha én így látnám most a lakásunkat és belegondolnék, hogy még mennyit kell ezekután takarítani, azon nyomban megszülnék....
Én már attól is ideges vagyok, hogy hónapok óta egy villanykörte díszeleg a konyhában és nem csinálja meg a párom, hogy normálisan nézzen ki!

Álmok: ismét előjöttek a rémálmok! Nektek is vannak??? Biztosan a felfokozott izgalmi álapottól van, de az a baj, hogy többségében rossz álmok és összefüggéstelenek. SZoktam a Picúrról is álmodni, de az meg végképp fura. Kezdődik azzal, hogy jönnek a fájások, korház, majd a szülés része kimarad és már ott is tartom a kezemben a gyerkőcöt. Talán azért maradhat ki a szülés rész, mert még soha nem éltem át?? Szóval alig alszom mostanában éjjelenként.

Kép
h.bogesz

Huni
Szép nagy pocó :D
Nálunk a párom csinálja ugyanezt a tükörrel... :D

mikegirl

pattogo!!! szerintem nálam is ez van. barátnőm is mondta,hogy neki sem egyben jött ki, hanem napokig távozott. de innen még lehet 2 hetünk is :)

annyira jó volt,hogy hűvösebb volt este. de ma már megint melegebb van, d emég nem vészes :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok Kismamik!

Utánanéztem a viszketésnek: a kis pocaklakó annyi létfontosságú szervet nyom el, igy pl az epét, hogy az epében található méreganyag cca 10%a nem tud megfelelően távozni a szervezetből és a börön keresztül próbál meg kijutni, ezért a viszketés.

A másik pedig a lábkiszáradás: hát erre nem találtam még sehol magyarázatot :lol: egy tutti: minden este fürdés után bekenem krémmel (minnél zsirosabb annál jobb) és rá egy zokni. igy legalább fél napig nem vagyok repedtsarkú.

Üdv az újaknak.

Úristen Mona76 te már itt tartasz hogy minden másnap jársz CTG-re és már úgy van hogy napok vannak hátra.

Mostmár én is elkészültem mindennel, ruhák kimosva, elpakolva egy bizonyos rendszer szerint, a kiságy beüzemelve, a "gépek, szerszámok és eszközök" előkészitve, tehát mostmár akármi jöhet.

Szerdán megyek CTG-re és már alig várom, mert kivi vagyok hogy azért görcsölök-e mert tágult a méhszájamat vagy vmi más miatt.

Nekem Hanga napok óta annyira aktiv hogy nem tudok itthonról sehova kimozdulni, ha ülök azt kifejezetten utálja, pedig néha muszáj vezetnem.Tegnap kb másfél órán keresztül egy eldeformálodott alakot vett fel a hasam, mert kinyomta a kis fenekét a kis mellem között és úgy döntött hogy egy ideig úgy marad. Semmi kör alakja nem volt a hasamnak, az apja jót röhögött rajta. Persze megfogni ilyenkor a hasamat nem nagyon meri :D:D:D, azt mondja majd ha kint lesz itt bepótol mindent.

Na megyek pihengetek, most nagyon jól esik a hűvös szobában lenni.
Pusz
Vigyázzatok magatokra.

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Ti is éreztek olyan fájásokat, mintha meg akarna jönni? Én általában hajnalban érzem, és van hogy fél órán keresztül is fáj. Ott alul lent. Igazából nem görcsöl, csak úgy fájdogál. Már több napja érzem. De érdekes, nappal nem érzem.
A lábam továbbra is dagad, ezzel gondolom már együtt kell élnem szülésig :? Éjszakánként meg a kezeim zsibbadnak.
Azt hiszem ma ráveszem magam, hogy összepakoljam a kórházi cuccaimat. Meg van minden, csak a lakás különböző pontjain.
Ctg-re nekem csak 30-án kell mennem először, akkor már 37. hétben leszek. A védőnő csodálkozott is, hogy csak akkora hivott be az orvosom, ja és labor is (kenetvétel is) csak akkor lesz. Szerinte elég későn van... Hát mondom, én meg hogy biráljak felül egy orvost? Ha ő ezt mondja, akkor én mit csináljak? :shock:

horvviki

Hello!

Rita: Nekem is pont úgy van mint neked...Kicsit görcsöl alul a hasam, és utánna szokott lenni ilyen sárgás meg zselés szerű vmi...én is a nyákdugóra gondoltam, de nekem egyik csajjal sem így volt, és bő 2 héttel szülés elött jött! részvétem a takarítás miatt, engem péntek óta vár akonyha, pedig csak fel kéne porszizni meg mosni...cska lusta disznó vagyok!

Ma reggel csillagokat láttam, úgy kitúrta vmilyét a jobb oldalamra...remélem nem fordult meg a drágám, de csaknem már a 37. héten fog nekem itt forogni!

Na, hívtam a dokit, mindjárt kiderül, kell-e nekem ez az INR! Egyébként én is véralvadásra tippeltem...de azért nem értem, akinek nem csinálják meg annak nem csinálnak császárt??? És ha sürgősen kell!? Hurrá negatív a kenet, bacimentes útja van a babónak!:)

Ja, férjemnek azt mondták az önkorminál, hogy ők csak a 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi másolatot fogadják el! Jó mi???És szigorúan veszik...csak nem húzzuk már 30 napig.:) meg nem is ott lesz anyakönyvezve! :)

Csík: nekem is van, de szerencsére még tudok felvenni bikinit is, tehát nem vészes, és vékonyak. Új most még nem jött, mondjuk nekem Matildával az utolsó 2 napban jöttek ki szülés elött... :evil:

Bogesz: Én ma azt álmodtam, hogy a folysón szültem egy hordágyon...és ott kiabáltam, hogy nekem ez nagyon kényelmetlen...:) rmeélejük ez nem jön be!

Most voltam utóljára a védőnőnél...mennyi baba volt!!! Rengeteg...kis pici 1 hónaposak!

na vár akonyha! :cry:

Judit

mamiblue

Rita, reggel óta nekem is megy a hasam és hányingerem van. Éjszaka a hűvös ellenére borzasztóan aludtam.

Az előbb vettem egy isteni dinnyét azt hiszem ma ez lesz a menüm. Van még grillcsirkém de egyáltalán nem kívánom

Huni jó nagy a pocód.

Sziszike, tegnap nekem is extra aktív volt Zsebike.

Én még nem is voltam NST-n, majd pénteken lesz az első. Rékával meg már a 36. héten mennem kellett :roll:

Pedikűrözés: nekem simán megy :oops:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Mandala!
Épp a napokban jutottál eszembe, hogy amiket az eddigi terhességeidről, kórházi bennfekvésről írtál, ez megy a legsimábban. Kívánom, hogy maradjon is így!

Mikegirl!
Ne hidd, hogy nem nyerheted vissza a súlyodat! Mindkét fiammal 56 kilóról indultam én is, 17 ill. 19 jött fel rám terhesség alatt. Tomi után nehezebben ment ( 2 év), de letornáztam magam 50 kilóra, azt tartottam egy darabig, majd visszatértem az 56-os versenysúlyomhoz. Balázs születése után 1 év alatt lement a többlet, 54-55 kiló voltam. Most sajna többről kezdtem, 62-ről, eddig 13-at híztam, de szerintem a 3 gyerek+férj körbeugrálása most is megteszi majd a hatását.

Ildi!
Valamelyek topicban olvastam, hogy az egyik kismamának a szülés előtti utolsó napokban tűntek elő a csíkjai. Érdekes, nekem az első terhességem alatt lett néhány vékonyabb, de elég hamar elhalványodtak, szinte nem is látszanak. Pedig a 3 közül akkor volt a legkisebb a pocim, Bazsóval már nagyobb volt, de nem lett csíkos, most meg még nagyobb és - lekopogom - most sincs.

Huni!
Szép nagy pocid van neked is!

Én is dobok friss pociképet, és egy közöset a fiúkkal. Már úgy várják a hugit! ( Sajnos homályos lett, apa keze bemozdult...)
Kép
Kép
bee73

Bee
Köszi a bíztatást :D Ezek szerint van remény....bár úgy sejtem, nem lesz könnyű......Hiszen csak tornával lehet, mert azért Babszi és a tejcije a legfontosabb.....aztán jön a többi.

mikegirl

Bee
És a két fiad nagyon - nagyon helyes :D A pocid is szép nagy, látszik, hogy kislány lesz :) Biztos olyan szép lesz, mint a fiúk :D

mikegirl

Robcsi!
Reggel voltam a védőnőnél és nem ettem még semmit előtte. Úgyhogy akár még attól is lehet. Holnap megyek hozzá, kíváncsi leszek mit mond.
Pattogó!
Nekem a szülésznő mondta, hogy vagy egyben távozik a nyákdugesz, vagy úgy ahogy most neked több részletben.
Nekem még semmi jel.Úgyhogy tuti én maradok a végére.de sebaj legalább addigra nekünk is elkészül a ház. Amúgy én is csak a 38. héten megyek nst-re.Ki érti ezt? Minden doki másképp csinálja.Amúgy engem is minden hónapban megvizsgál.És úgy tudom hogy mostantól hetente kell mennem hozzá és szerintem hetente meg fog vizsgálni, de majd meglátjuk.
Na akkor most ki lesz a következő? Már olyan kiváncsi vagyok! Minden nap úgy jövök a netre, hogy lehet valaki már megszült!
Hajrá lányok!

KépKép
dudu_84

Bee,
ezek szerint minél nagyobb a poci, annál több az esély a csíkok elkerülésére? Akkor még van remény... :lol: Irtó helyesek vagytok ám a fiúkkal! :D

Dudu,
ne aggódj, szerintem én is benevezek a ki marad utoljára versenybe... Csak el ne kiabáljam... Mondjuk én nem bánnám, ha nagyjából a kiírt időben szülnék, csak túlhordani nem szeretném. Már mondogatom is babócának: aug. 15-e és 20-a között bármikor jöhet. :D

italoman

Bogesz,egyszerű szombat óta van klímánk :lol: .Előtte én is egy szál semmiben lézengtem :lol:

Viki nekem is olyan fájásaim vannak,de nem minden nap.Olyankor lepihenek vagy fél órára (ha az úrfi engedi,és nem ugráltat :D ),és akkor jobb szokott lenni.

Nekem repedt sarokra a garnier-től,az intenzív hidratáló krém extra száraz bőrre jött be.Igaz,hogy kézkrém,de nagyon jó a lábamra.Apa minden este jól bedörzsöli :D ,de a körmeim levágását nem vállalja,mert fél,hogy fájdalamat okoz.Pedig alig bírom már levágni :oops:

Bee,te sem panaszkodhatsz poci ügyben :D !

Én még mindig nem vettem rá magam,hogy összepakoljam a kórházi motyóm.Lassan el kéne kezdeni...

Ctg-re én csütörtökön megyek először.Kíváncsi leszek mutat e majd valamit :)

Kép
Kép
huni

felteszem nektek a ctg-és papíromat :D
legfönt a függőleges vonalak a babó mocorgása, aztán a sűrű cikk-cakk a babó szívhangja, alúl pedig az összehúzódásaim :D
Kép

Kép
mona76

Mona,szép kis összehúzódások :D .Nekem Gábornál mindig csak egy egyenes vonal látszódott :lol:

Kép
Kép
huni

Mona
Azok az összehúzódások elég rendszeresnek tűnnek..... :)

mikegirl

Sziasztok!

Először is én is gratulálok az Anyócáknak!

Én ma voltam védőnőnél, NST-n, ultrahangon.
Minden rendben, a súlyomat kivéve. 16 kg, megfenyegettek, hogy befektetnek diétára. De kérdem én, ha Ők is végigfeküdnének 4 hónapot, ráadásul magne b6 napi 3x2, akkor Ők hogy alakulnának?
Azt tudjátok, hogy a magne b6 amúgy is erősít, hát még a hízásra hajlamosokat... Pedig odafigyeltem mit eszem, de régen is a mozgással tartottam kordában magam. Amúgy vérnyomi és minden más teljesen jó.

Sajnos Babóca nem fordult meg, és azt mondták, hogy most már ne is gondoljam, hogy ez megváltozik. Megkaptam a beutalót a császár előtti vizsgálatokra. Anyukám nagyon megörült, hogy császár, hogy legalább könnyebb lesz a szülés, de én meg a műtét utáni gyógyulástól tartok. Mármint, hogy hogyan fogom ellátni a Drágát... Nem tudom, most olyan végtelen szomorú lettem... :cry:

Kép
nap12

Hello!

Hu, Mona ez jó, bár ennél sokkal erősebbek lesznek majd a szülésnél, meg hosszabak! :shock:

Huni: Nekem most 1 volt, ami felment 100%-ra, meg még 3-4 púp de tulajdonképpen tiszta egyenes volt...de nem is érzek semmit, így nem is csodálom, hogy a gép sem mutatja! :lol: Kórházi cuccnak nekem is csak a fele van bepakolva...venni akarok még dm-ben ilyen kis kiszerelésű sampont meg testápolót, hogy ne kelljen a nagyokat elvinni!

Ildikó: Én is egyre türelmetlenül várom már a babát, de nekem is az lenne, jó, ha 14-én jönne, amikorra ki vagyok írva, mert akkor itthon lesz már a dokim!

1 hét + 1 nap és augusztus!!!!A múlt hét nagyon gyorsan eltelt, ahhoz képest, hogy itt döglödtünk a melegben!

Kész vagyok a takrítással! Juhé! Sőt még a pardicsompalántákat is elültettem, megérdemlek egy kis pihit!

J.

mamiblue

Nap,ne keseredj el!Minden rendben lesz.Én is császis voltam,és simán el tudtam látni Gábort.Igaz volt segítségem,anyukám.3 hét szabit vett ki,de nem ült végig a nyakamon,csak akkor jött ha tényleg szükségem volt rá.Az első pár napon ő fürdette a babót,mert bevallom őszintén ,azt ,ha simán szülök sem vállaltam volna be :oops: .Amíg szabin volt,mindent megcsinált amire kértem.Hozta nekünk a fini kaját,és kivasalt,amit amúgy is utálok.
Neked lesz valaki aki segít az első otthon töltött napokban?

A súlyod szerintem nem vészes,pláne,hogy feküdtél.Én 17kg-ot híztam Gáborral,de én sajna toxémiás is voltam.Most minden oké,de így is már 14kg-nál járok :oops: .

Kép
Kép
huni

Mona: én mint laikus ctg olvasó... :) a méhösszehúzódások akkor az igaziak, amikor nem csúcsosak, hanem olyanok, mint az elefánt háta... szóval felmegy és fenn is marad a vonal... nem tom világos voltam-é? Ezek ahogy látom, egybe esnek babó mozgásával, szóval olyankor is van méhtevékenység amikor kismanó mocoog... Amikor már úgy is púpos a ctg alsó sora, hogy nem mocizik a kismanó, és nem hegyeket, hanem dombokat rajzol... na az az igazi!
Egyébként ezt én annyira nem értem.... amikor a szülőszobán feküdtem és a csillagokat láttam a fájásoktól, akkor sem ment nagyon magasra, inkább ilyen 88-99% volt a toco... így írja ki a gép, szóval a méhösszehúzódás.... pedig azt hittem lesz v. 120-150.... mert amikor nem fájt, volt h. akkor is felment 70-80-ra és akkor csak keményedést éreztem... ott viszont a 88-nál a csillagok rámszálltak..... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona: ja, amúgy babó a látszat szerint remekül érzi magát odabenn, minden oksi vele... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bee, Huni: Nektek is milyen óriási pocitok van! :) Állítólag az enyém is nagy, de valahogy a képeket nézve, sztem nekem nincs ekkora, mint Nektek.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok

Hát vannak csodák csajok :D
Megfordult a béibike................. :lol: :lol: :lol:
Levették az INR-t meg a vérképet.
Kiló....nálam is 6 volt most 5kg.,de már nem nagyon változik sztem csütörtökig :wink: :wink: :wink: szóval csütörtökön meglátjuk BÁlintot/Attilát :lol:
Most annyira nagy uzsufio van meg sem tudták mondani lesz e alapiítványi szoba vagy sem,majd após intézi.
Judit
Díját megkérdeztem 1000Ft -tól a csillagos ég....amennyit gondolsz annyit fizetsz a csekkre.
Képzeljétek annyi szülés volt ,hogy nincs szabad ágy a nőgyógyin sem.....és kedd szerdára várják a frontra a köv.rohamot.
Jucu

Kép

Kép
jucu

Mona!
Nem semmi kis görbéid vannak! Nekem mindig csak tök egyeneset jelzett a gép, akkor is amikor már elég erős és rendszeres fájásaim voltak. Ahogy Mandala is írta. Én nem tudom mitől van ez, de nálam valahogy egyik gyereknél sem volt arányban a fájás erőssége és a mért érték.Mitől lehet ez? Mindig azzal ijesztgettek, hogy így még napokig elhúzódhat. Aztán pár óra múlva felsírt a baba...

Visszanéztem a fényképeket és meg vagyok rémülve magamtól. Tükör előtt nem tűnik fel, mert minden nap látom magamat, de a képeken rémesen el van torzulva az arcom. Mintha nem is én lennék.Ilyet eddig nem tapasztaltam. A fiúkkal a testem elbálnásodott ugyan, de a fejem nem különösebben változott. Ti nem tapasztaltok ilyet, hogy püffedtebb a szájatok és olyan furcsa az arcotok?

1 óra múlva indulok a dokihoz. Biztos rengetegen lesznek nála, hisz több hétig szabin volt. Kíváncsi vagyok mit mond...

Sziasztok!
bee73

Jucu: Hú, de jó... mindjárt itt a csüti és babázhatsz! :)

Hú, lányok annyira túl lennék már rajta.... nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de én már nagyon túlesnék a szülésen... inkább a gyerekágyon pihegnék már.... amúgy meg még annyi dolgom van itthon! Jaj, most is mennem kell, mert a hétvégén arra már nem jutott időm, hogy takarítsak, akkora volt a felfordulás.... szóval most kell mennem... meg leszáradt négy szárítónyi ruha is... meg a kihűlt kajákat is el kell varázsolnom.... jaj, és Gergő annyira hisztis ma, hogy el sem bírom mondani.... szóval én el, és majd még jövök... kíváncsiskodni ki tette le a pocakját közben... :)

Pattogó:
aztán a pakolászást "lájtosan" ám! Nehogy baj legyen! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

BPD-nk mai UH szerint 97mm
TH 93mm
Átlagos víz,norm flow., és fejvégű fekvés.

ezek alapján 3500gr saccolják.

Kép

Kép
jucu

Bee: az utolsó hetekben asszem ez természetes... a régi öregek azt mondták, hogy szülés előtt néhány nappal megváltozik a kismama arca, ez a jel, hogy nemsokára szülni fog... mondjuk nekem mindhárommal már hetekkel előtte mondogatták... aztán nem lett baba néhány nap múlva...
A ctg nálam is úgy volt, ahogy nálad. Szóval én sem igazán értem, mi az annyi és miért pont annyi... amúgy meg az is furi volt, hogy fájás közben ha rászorítod a hasadra az érzékelőt, akkor is feljebb megy a százalék... kipróbáltam... kiviből... szóval sztem ez nem mérvadó, csupán egy lehetséges viszonyítás....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

jucu: kíváncsi leszek! Ha négy kilós lesz, vagy ha csak három akkor is vigyorgok, mert ez azt jelenti, hogy a súlybecslés egy nagy kalap sz..... És akkor nekem is van esélyem 3 kilós babát szülni... :)
Amúgy a barátnőm babája 3,64 lett és 102-es volt a bpdje.... a fejkörfogata meg 35 cm... nekem Gergő volt a legnagyobb fejű gyerek... neki 32 cm volt a feje körbe.... a bpd-je asszem szülés előtt egy héttel volt 92. A súlya 3010 g, a hossza: 54 cm. De majd megnőnek idekinn... :) csak egészségesek legyenek! Semmi más nem számít!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
pár napig nem tudtam jönni ebben a melegben és tessék: Már is záporoznak a babák.

Miniliza és Sabia! Gratulálok nektek és sok sikert, mielőbbi gyors felépülést.

Dudu! Én úgy tudom az aceton arra utal, hogy éhezel. Legalábbis mikor cukros voltam az előző babámmal nekem ezt mondták. Egyél bőségesen és változatosan. Gondolom nem nagyon vagy éhes ebben a melegben. Egyél sokszor keveset. Az aceton mérgező, ezért veszélyes. Nekem is volt ilyen de odafigyeléssel helyre áll a rend. Szorítok.

Selma! Üdv! Köztünk.

Diegó! Annyira jó lett a babaszoba. És gyönyörűek a kicsik is. Jöhetnek még a képek. Nem zavarnak.

Vasárnapig nem leszek net közelbe mert megyek ki anyuékhoz. Nem bírom ezt a panel meleget. Pancsizok egész nap a medencébe. Ha valami lesz, akkor üzenek. Akinek közben beindul a szülés annak szorítok. remélhetőleg elég sokan lesznek. Jönnek mennek a frontok, na meg ez a meleg.

Amint tudok, jövök.

Üdv! Mindenkinek.

Kép
Kép
Kép
bebi

Jucu
Nagyon ügyi bébid van!!! :D Babszi nem fordul......

Nap
Milyen vizsgálatokra küldtek el? Sok van? A jelenlegi helyzet szerint nekem is kell majd mennem......

Csajok, olyan a lábam, mint egy medvetappancs. Én eddig ennyire nem vizesedtem :( És még 3 hét.........

mikegirl

Sziasztok!

Mandala: már épp hiányolni akartalak, de látom itt vagy és minden rendben van veletek.

Huni, Bee: nagyon szép a pocakotok!

Amúgy nekem is fel van püffedve az arcom és a szám, de már ilyen 1-2 hónapja. Amúgy most is nagyon keményedik a pocakom, de majd csak jövő héten kedden megyek CTG-re, kiváncsi leszek mit mutat. A kórházi cuccos még mindig nincs összepakolva, de most már muszáj lesz, nehogy aztán az eredeti kiírás szerint szüljek, ami augusztus 7-e. Azon sem csodálkoznék. Amikor a Márkkal voltam terhes, akkor nem volt olyan, hogy módosítják a kiírás időpontját, igaz, hogy 5 nappal később is szültem.

Ma voltam az új háziorvosomnál, igaz hogy ő pont nem volt ott, mert egy nagyon helyes fiatal "doktorbácsi" helyettesítette. Csak az a gond, hogy a táppénzes papírt nem adták oda, majd csak jövő héten kedden, így viszont a munkahelyen nem tudják elszámolni, úgyhogy pénzt legközelebb majd csak szeptemberben fogok kapni, vagyis kapok júliusra a szabadságra. Csoda, hogy a vérnyomásom nem ment fel, szerencsére 125/80 volt. A régi doktornőm pedig tehet egy szívességet, mindig bizalmatlan volt velem. Volt olyan, hogy iszonyatosan rosszul voltam: 39 fokos lázam volt, szédültem, fájt a fejem, emellett semmi egyéb panaszom nem volt. Kiírt 1 hétre, azt mondta, ha nem érzem jól magam, akkor menjek vissza. Vissza is mentem, mert semmit nem változott az állapotom. Megvizsgált, ezek alapján semmi bajom nem volt. Nem akarta elhinni, hogy szarul vagyok, azt mondta, hogy akkor ad beutalót vérvételre (azt hitte, hogy majd beijedek és nem megyek el). Elmentem, amikor vittem az eredményt, akkor nézet nagyot, mivel a vérsüllyedésem 80 volt, aminek a normális tartománya 3-10 között van. Akkor aztán küldözgetett mindenhova góckutatásra, hát sehol nem találtak semmit, így fogalmam sincs, hogy mi volt a bajom. Amúgy akkor 3 hétig voltam táppénzen. Ráadásul elég idős betegei vannak, órákat kell várni, míg az ember sorra kerül, időpontot pedig nem lehet kérni.

Kép
Kép
márkanyuka

Jajj, most látom a vonalzóm kiírta, hogy ANYÁNAK MÁR NAGY POCAKJA VAN! Már mióta erre vártam, most nagyon megörültem. Erre jött egy jó kis jóslófájás!

Kép
Kép
márkanyuka

Hali!

Jucu: ezek szerint nem lesz császár? Vagy más miatt az lesz? Szerintem nagyon rossz, hogy ilyen túlzsúfolt az osztály...:(

Képzeljétek, voltak elöttem vagy 4-en a háziorvosnál is, de mivel telcsiztem elötte, hogy mikor menjek, behívtak előre...mondta is az aszisztens, hogy ne várjak ott kint! 1 perc alatt ideadta a paírokat aztán mentünk tovább!:) De olyan jól esett!

Uncsitesóm szülésznő és ő is mondta, hogy nagyon megugrott most a szülések száma pár hónapja folyamatosan sokan vannak!

J.

mamiblue

Mamiblue
Nálunk is van ilyen bejelentkezési lehetőség, szép nagy betűkkel ki is van írva az ajtóra. Mi általában időpontot kérünk - amit bárki megtehet egyébként - , és ha eljön az idő, behívnak. A gáz csak az, hogy ilyenkor úgy néznek az emberre, mint a véres rongyra. Ezt nem tapasztaltad? Velem mindig ezt csinlják.

A kórházak pedig nem a szuper kis átlagszámítás miatt vannak tele? Egy csomót összevontak, mert valami okos kikalkulálta, hogy nincs mindre szükség, végzett egy átlagszámítást, és meghatározott egy ágyszámot. Na igen, csak a gyerekszületések száma időnként több, időnként kevesebb, mint az előre kikalkulált átlag. Ezért nincs hely.....

mikegirl

Márkanyuka,nekem is ma írta ki először :lol:

Judit vannak még csodák :D ,és tényleg jól esik az embernek.Csak igen ritkaságszámba megy :?

Kép
Kép
huni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?