Új privát üzeneted érkezett!

Ice a Te babád is nagyon ügyes :) Nálunk ilyen még nincs... Viszont akármikor ébred, mosolyog, aztán dumál. Éjjel is dumált, apját felébresztette :D

Ma voltunk a polarizált fény terápián. Megyünk szerdán és pénteken is. 5 percet kell bent lenni a babának. Nagyon élvezte :) Hazajöttünk és kiporszívóztunk az orrából jó nagy adag taknyit...

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:köszönöm :) :)
most jut eszembe!sóbarlangról hallottál már?az is nagyon jó!Mátét én "beírattam" mikor még oviba járt és mentek rendszeresen.nekem jó véleményem volt róla!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: igen, sóbarlang jó. Nálunk nincs a közelbe, ha nagyobb lesz elhordom, az is tervbe van.

18:30kor evett este, egyből elaludt, reggel 5kor ébredt fel :D Éjjel nyözörgött, megigazítottam, betakargattam, megsimiztem, aludt tovább. Most vagy a lámpa hatása, vagy hogy elfáradt az utazásba, nem tudom. De örülökneki, hogy reggelig aludt.

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok jó reggelt!

cherryke:az nem semmi meddig aludt Hunorka :D különben olvastam,h ebben az időszakaszban már 10-12 órákat is alszanak éjjel akár
:) Balázs 9felé aludt el és fél 6-kor ébredt nézelődve :)
Nem tudom merre vagy,de találtam az interneten tegnap sokat Bp-en főleg!Nálunk van itt helyben,ha szükség lesz rá én is vinni fogom őket!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Cherryke: nálam is valahogy mindig alszik Gergő, minden evés után igényli, ha nem , akkor úgy járunk mint tegnap este, mert nem tudott elaludni a fel6os etetés után, próbáltam mindent : séta, duma, játék, ringatás, bármi, de a végén már sírt nagyon, kértem uramat hogy na fürdessük meg az megnyugtatja, és lassan fel8van, utána adok neki tápszert és meglátjuk, hát annyira fáradt volt hogy 40 et evett és bealudt, és most is alszik, tehát úgy 12 órát... kész a gyerek :)

Ceyla: na igen, ez az etetés uraddal a nappali közepén muris lehetett :)

Ice: én soha ennyit nem fejtem még le Gergőnek, mondjuk mini cickóim is vannak, ha egyből lejött 80 már örültem... de gratula!!! És irigykedek hogy még tudsz szoptatni... én is szeretnék, .... :oops:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Milyen ügyesek a babák, hogy már foganka, BAlázs és Lilli...

Hát Gergő, csak azt kezdte, hogy a jobb kéz mutató újj bent totálisan a szájában, azt rágja, vagy még hozzá tesz kettőt... tegnap adtam neki rágót, hogy azt rágja, de a keze jobb volt... :( remélem ő is fogni fog már egyszer....

Cherryke: akkor a terápia legalább trutyi téren használ, és még talán az alvásban is segít...

nálunk Gergő este 8-9 felé fekszik és most kel, 8:19 van..este meg hajnalban többször ébred a cumi miatt, visszadom és alszik...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

mares:nekem is új ám,h tejcsizhetünk szinte hihetetlen,h most van,de ki tudja meddig :roll: próbáld a kezébe adni,h serkentsd a fogásra :) ,de nem vagytok elkésve!Balázs elég erős baba a védőnő is mondta neki,h "hová sietsz!?" :D ha az ölemben van háttal és megfogom a 2 kezét akkor húzóckodik föl mintha ülni akarna ,de ez még korai és nem szoktam erőltetni,de ebből is látszik milyen erős baba!
akkor Gergő intenzíven cumis lesz :) napközben is igényli?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: alváshoz kell neki.... vagy ha nyügike... igen, nagy cumás, én is az voltam... :) viszont ha kidől kiesik a szájából és kész...tegnap is evésnél ugye este kidőlt, és már a cumisüveg sem ment vissza nemhogy a cumi a szájába ... :) Gergő meg mászik lefelé az ágyban... vagyis reggel mindig az alján találom :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

mares,jéé :D az sem semmi!!ügyes nagyon!! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Hát,Lili is megfogta tegnap a csörgőt,de nem tudom,nála ez mennyire tudatos még...

Csajok!Aki szoptat:van,akinek még nem jött meg?Nekem ugyanis még semmi....

Lili tegnap kicsit hisztis volt,szinte egész nap nem aludt,csak felületesen.Ezért viszont letettük f9-kor és 4-ig aludt.

Ceyla:nekünk is volt,hogy Lili nem ette meg a minimumot,szerintem annyit eszik,amennyi kell neki!!

Karira kapott LiliPanna járókát,kinyitottuk,hogy a legyen helye mocorogni.Bölcsőben alszik,abban meg nézelődik.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

sissy:nekem megjött már normálisan pontosan,de igaz én fejek!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kicsit had panaszkodjam :roll: !anyósom már másodjára ébreszti föl Balázst mikor jön!addig piszkálja míg föl nem ébred,de még mondja is neki,h "ne aludj" :evil: idegesítő nagyon!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: csk tudod mindig olvasom hogy melyik baba mit csinál és GErgő nem sokat... ő inkább "beszélget" ezerrel... megy a duma nála... és nézelődik, meg kalimpál a kezével de fogni nem nagyon szokott meg sokszor még ökölben a keze, főleg evésnél!!! Mint aki fél hogy elveszik tőle :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ice: csapkodd meg anyósodat :D Ne engedd a közelébe, ha alszik.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

Ice,
anyósod durva. Szerintem se hagyjad, utána te fogsz szívni vele, ha nyűgös. :evil: :evil:

Ceyla,
mennyi most Niki? Mert ha rendesen hízik és elégedett tényleg ne stresszeld magadat azzal, hogy mennyit eszik. Bettinánál sose mértem, hogy mennyit eszik, vagyis ez így nem igaz, mert a kórházban néztünk szopit, de itthon egyszer sem, nincs is mérlegem, mondjuk nekem már több mint 6 kg, szóval könnyen beszélek. :lol:

Judit,
sajnálom az éjszakázást. Nálunk is változó, van, hogy a kiscsaj csak 11 fele alszik el, pedig 7 körül fürdik. Mondjuk nekem szépen alszik szopi után. Bár a böfi nehezen jön ki és sokat kepeszt. Azt hiszen itt a babaneten is láttam, hogy valaki hirdetett babafelügyeletet. Nálad Panna jól alszik? Mert Brigi többször felsír, van hogy visszaalszik, de van, hogy oda kell mennem hozzá.

Sissy,
nálam sehol semmi, Briginél sem volt 1,5 évig.

Mók,
nagyon édes és ügyes is Lilla. Bettina még nem fog, vagy csak véletlenül ha sikerül.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Mares:ne aggódj,Lili is főleg dumál,és max a fejét fordítja meg hason.De mosolyogni,kalimpálni és dumálni, na azt tud....Meg hisztizni... 8)

Ice:ne hagyd,nyugodtan szólj rá sztem.

Kri:köszi!

Szilvi

sissy01

kri07: Szerencsére nekem Panna nagyon jól alszik. Egyelőre még nem alszik Botival együtt, hanem csak egyedül a gyerekszobában. Este kisvakond után beviszem a szobájába, megpuszilgatom..., és utána egyből jövök ki, ő meg szépen elalszik. Csak akkor sír fel (havonta egyszer), ha a cumi kiesett a szájából (még alváshoz kell), és nem találja meg a sötétben. Szerencsére inni nem szokott éjjel. Reggel pedig ha felkelt, jön át hozzánk magától.
Ennek ellenére minden éjszaka, amikor Boti eszik, megyek Pannához is, mert mindig lerúgja a takarót magáról, és azt olyankor visszateszem, hogy meg ne fázzon. Habár meleg van a szobájában, de nem szeretem, ha a takaró nincs rajta. Pont ma vettem egy neki való hálózsákot emiatt. Csak meg kell neki tanítani, hogy hogyan tudja levenni reggel, amikor felkelt.

Kép

Kép
judit75
Budapest

Ice:Neked is köszi a választ. :)

Szilvi

sissy01

Azt mondta az anyósom,hogy nem baj ha felébred(neki :evil: ),csak aludjon éjszaka!Ja csak utána meg nem tudok semmit csinálni!háát!
Valahogy rászólok majd csak elég egy erőszakos nő személy!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Nem jó, ha felébred, mert ha meg fáradt, nehezebben alszik el este, vagy nyugtalanul alszik éjszaka. Mond meg neki, hogy ha alszik, akkor nől és fejlődik. Különben is, nekik még aludni kell nappal is sokat. Van, hogy nekünk fel kell ébreszteni 7-8 körül, hogy pancsizzon, de nem szeretem felébreszteni akkor sem.

Kriszta
Kép
cherryke

Sissy,
Jó neked! A szomszédasszonyomnak sem jött meg egészen addig amíg szoptatott. Nekem már karácsonykor beköszöntött egy 3 napos mensi. :(
Niki egyébként az utóbbi 12 nap alatt 1-szer ette meg a minimumot a többi nap alatta volt. Beszéltem is a védőnővel, mondta hogy majd megnézik ha visszük holnap. Egyébként nálunk is úgy van, mint nálatok, bölcsőben alszik még és nappal a járókában játszik.

Iceberg,
Ez rohadék dolog! Nálunk a védőnő is maximum messziről megnézheti ha alszik! Hogy gondolja?? Néha telefonálj át neki éjszaka cserébe, hogy érezze a dolgokat. :evil:
Na meg mond meg neki, ha már felébresztette akkor csinálja meg azokat a dolgokat amiket te szerettél volna megcsinálni amíg alszik.:evil:

Kri,
Holnap kiderül, hogy mennyit mérnek. Én csak ruhában méregetem, abban igen változó, de azért hízik, majd holnap megmondom hivatalosan mennyit hízott/nőtt az utóbbi 1 hónapban. Niki még nincs 6 kg. mert ruhában szoktunk néha annyit mérni.

Szilvi
KépKép
ceyla

Azon az éjjel fel is ébredt 3-kor!Tényleg ceyla hajnalban majd többször át csörgök telcsi,mert ő is úgy csinálta,hogy többször piciket hozzá ért a hasához,kezéhez! :evil:
Az elsőnél mondtam neki,ha nem fog éjszaka aludni akkor átvisszük!Elkezdett nevetni!Nem fogja fel sztem!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg!

Anyóst rúgd seggbe!!!! :evil: :evil: :evil:
Párod nem szólna rá????

Hát lányok már megint hoztam a formámat. Ma elmentem nőgyógyászhoz,mert megbeszéltük felteszi a spirált,sajna migrénes lévén fogigátló kizárva. Szóval nem sikerült! :shock: :oops:
Annyira fájt a dolog hogy a doki úgy döntött jövő héten feküdjek be egy napra a kórházba,és altatásban felteszi! :shock: :shock:
Már nem tudom fontos-e ez ennyire nekem. Páromnak mondtam klimaxig szülök egyfolytában,ami nagyjából még 4-5 gyerek..../nekünk Lilla nehezen jött össze,nagyjából egy év alatt/. Drágám rosszul lett!
Mondtam altassák el őt, mert hát ugye ezt ő is megteheti..... Persze nem,de azért csőbe húztam. /mármint a férfi módiját/

Na mindegy,nem tudom mi legyen,valahogy herótom van a kórháztól,és az orvosoktól.

Lilla még mindig szörcsög! :evil: Ez normális??? Már két hete nyomjuk a dolgot. Félek megint nem lesz oltás,pedig szeretnék már túl lenni rajta.

Kép
mók

mók:párom pont nem volt ott,de mondtam neki,de nem mondott rá semmit :? ,de nem fogom rá hagyni :?
spirál :roll: nekem Máté után hurok volt fent,de nem akarlak elkeseríteni,de nagyon fájt mikor felrakta a doki!ráadásul kicsúszott,de nem teljesen.nem csodálom,h herótod van a kórháztól.
igazán bevállalhatnák most már a férfiak a fogamzásgátlást!!mindig mi szenvedjünk mindenért.szörcsi lehet kezdeti megfázás csak elhúzódik,de lehet csak egy kis nátha?de nem valami allergia esetleg?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Este 8kor ébresztettük, fürdettük, evett. 9kor már aludt. Még alszik.
Nekem a párom "fogamzásgátlózik". Gumit használunk már évek óta. De most valószínű, hogy elmegyek tavasszal és íratok fel valamit. Csak a tablettával az a baj, hogy ki kell kísérletezni, melyik jó.

Tegnap volt a védőlány :D fordul-e hasról hátra... meg már nem is tudom miket kérdezett, aztán mondtam neki, hogy még csak 3 hónapos. Nem tudom mit tanult az iskolába... csütörtökön megyünk 3 hónapos státuszra.
Mondtam neki, hogy a drnő nurofent adott a szörcsögésre, de nem szedjük, inkább elhordom immunerősítő terápiára. Mondta, hogy nálunk hol van sószoba. Úgyhogy van. Bnőmmel beszéltem és örült neki, hogy van, mert Ő is akarja vinni a fiát. Úgyhogy majd együtt megyünk.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Mók: " Páromnak mondtam klimaxig szülök egyfolytában,ami nagyjából még 4-5 gyerek...." - > na kész, ez nagyon jó duma volt :)))) de komolyan, igazad van, mert mindig a Nő védekezik, persze ott az óvszer... de akkor is.... nálunk is nehezen jött össze Gergő, 8hónap után volt az első terhességem, ott a baba elment, aztán jött Gergő... uram mondta, hogy továbbra is a "vigyázunk" dolgot alkalmazzuk :) bár eddig mondtam neki, hogy amíg nem jön meg nem gáz, ha baleset lenne, de sajna 27én megjött, úgyhogy most már vigyázni kell :)

Ice: mé vannak ilyen anyósok a földön én ezt nem értem!

Sissy: tud a lányka hisztizni??? :) pedig olyan kis angyalka az arcocskája :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Cherryke: nekem is néha olyanokat kérdez a védő-lányka a maga huszonvalamennyi évével és NO-Gyerekkel, hogy csak na.... hát nálam hiába kérdezi, hogy ide-oda fordul-e, mert Gergő max az ágyban hason kever alváskor ide-oda, de ennyi....

Gergő tegnap este 8 körül evett és még alszik... de én nem keltem fel, tegnap kapott oltást, talán kimerítette!!! vagy ébresszem fel?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok,jó reggelt :)
mares:én nem akarok ilyen anyós lenni!!!!azt szeretném majd,h jó kapcsolatom legyen a "barátnővel"és a fiaimmal!
Én többet nem szülök :? az tuti úgy elvették a kedvem tőle!Védekezni jelenleg gumi van,de háát :roll: ,nem tudom mi lenne jó gyógyszert nem akarok,felrakós bigyókat sem!Egyenlőre nem akarom,hogy doki ott túrkásszon :?

cherryke:kicsit előre haladt a védőnőtök!de legalább a sószobába tudott segíteni!

Balázs este fél 10-kor aludt el és reggel 6-kor kelt!Sztem ez így tök jó,egy ideje így csinálja persze ,ha meg nem zavarják!

Ehetek padlizsánt lányok?Padlizsán krémet szeretnék majd csinálni!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Szerencsére nekünk nem fiatal a védőnőnk, és megjavult. :-) Amikor Pannával voltam itthon, sokszor nem jött el, amikor megígérte, és még csak nem is telefonált. Pedig az elsővel otthon lenni egyedül, nem egyszerű, amikor annyi kérdésed lenne. Most viszont rendszeresen jön, telefonál, ha írok neki... Tényleg jó lett a kapcsolatunk.

Ma megyünk a kéthónapos oltásra, és tanácsadásra. Természetesen pont olyan időpontot kaptunk, amikor etetés lenne. :-(

Képzeljétek két napja (mióta írtam) Botika alszik éjszaka. Este kilencre (egy egyórás hiszti után) bealszik. Kb. egykor eszik egy keveset, visszaalszik, és reggel hatkor eszik megint, de utána újra visszaalszik. Még most is alszik. Viszont megint nincs valami jó étvágya. Nem tudom, hogy most a tápszer nem ízlik neki, vagy mi van. :-( Még a 100 grammot is alig eszi meg négyóránként, de nem sír, hogy éhes lenne. Hízni már két napja nem hízott. Ez az állandó mérlegelés, egyébként tényleg ki tudja készíteni az embert. Vissza kellene vinnem a mérleget a védőnőnek, akkor nem tudnám vele idegesíteni magamat.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
judit75
Budapest

Sziasztok!

Mi béreljük a mérleget,17-én jár le,a Férjem visszavinné,én szeretném,ha maradna még két hónapot.Megnyugtat....

Nekünk két napja a nappali alvás nem megy.Délután már elég őrjítő,hogy hiszti van 1000-rel,alvás semmi,mert,ahogy jön az álommanó és csukná be a szemét,sírni kezd.Nem tudom,ez meddig fog tartani.Az utolsó szopi előtt bealszik,és akkor meg kelthetem fürdetni.Azt meg nem szeretem.

Nekem most nagyon eszik,ma már egykor megevett 190-et,és 5-kor 180-at,most alszik,nem tudom,hogy most hánykor kel,és utána megint a délután hogy lesz.Lehet,kimegyünk sétálni,bár tegnap előtt az sem segített...Ötlet? 8)

Ceyla:ne aggódj,engem Anyu orvoshoz vitt,mert annyira nem ettem és azt mondta,annyit eszem,amennyi kell.Persze tényleg idegesítő ez nagyon!Majd írj,hogy mi volt!Padlizsán szerintem nem gáz,bár nem tudom igazán,én asszem rántva ettem még 2 hónapja és utána nem volt jó a Babának,de a Védő néni sem értette,lehet,nem attól volt a hasfájása...

Ice:tényleg szólj rá Anyósra,vagy beszélj a Pároddal,hogy ő is álljon melléd!Nem értem,miért nem értik meg,hogy nem jó felkelteni!

Mares:asszem,ha nem jön meg,akkor is lehetsz terhes szopi alatt,mert állítólag van peteérés....Hát akarata az lenne a Manónak.....

Én már elvesztettem a fonalat,hogy ki szoptat közülünk és ki nem... :oops:

Cherryke:gáz ez a védőnő...

Mók:nekem is nagyon sokáig szörcsögött,talán már múlik.De Kari előtt óta zajlott.

Nekem a terhesség és szülés is élmény volt,és nagyon várom már,hogy jöjjön a kövi....Addig meg vigyázunk,aztán hajrá....:)

Szilvi

sissy01

sissy:fogom mondani a páromnak,h ő szóljon rá legközelebb amikor itt lesznek és megint ilyet csinál az anyja!!
én fejek :D már annyit gondolkodtam,h lenne könnyebb,de úgy megszoktam így,h utána csak aggódnék,mert úgy szokta csinálni Balázs,h eszik majd később kicsivel kér még az elalváshoz is :roll:
nekünk is nehezebb mostanában a nappali alvás ,de sztem csak azért mert jobban érdeklődnek nem!? :D Balázs is most éppen alszik,de tuti nem sokáig majd inkább 2 fél 3 felé szokott nagyot aludni aztán fürdésig semmi,utána fent 9 fél 10ig majd elalszik!

A ti babucitok szemén nincs ilyen hályog szerű????nincs rajta teljesen a színes részen csak ici-picit!még nem láttam ilyet,remélem nem baj valami!szülés óta ott van!18-án megyünk 3hós szurira majd megkérdem!

Van egy nagyon komoly lelki problémám Mátéval kapcsolatos!!Sajnos nehéz neki feldolgozni a tesó jövetelét!Minden téren!Sok mindent próbálok ennek érdekében!Tegnap már eltört nálam a mécses,mert büntet engem :oops: ,pedig tényleg megteszek mindent a párom is látja és már rájöttünk,h kicsit rá játszik Máté!nagyon nehéz!!!!!! :cry:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sissy: nálunk is néha délután az alvás nem megy... de leginkább az uccsó etetés előtt van fent sokat, nem tud már aludni, de fáradt, és akkor sajna a két etetés között nincs alvás, a fürdéssel megnyugszik, majd kaja, és kidől mint a tök... nekem kivételesen alszik nappal, evés után 1 óra játék duma vagy akármi, pontosabban a felkeléstől számított 2 óra múlva elfárad... és beteszem ágyikóba aluszik.. .de most ha felkel, és evett akkor kimegyek vele, levegő jó neki... nálatok az sem segít??? Mondjuk anyum mindig a fürcsit javasolja, de hát naponta százszor fürdetni sem lehet,... gondolom...

Ice: de Máté miket csinál? mivel büntet??? kicsit ő is várta? Pedigmár úgymond nagy fiú... mégis ennyire "hiányoznál" neki??

Judit: a mérleget én is mindig utáltam, főleg amikor még volt tejcsi és szoptattam, és mondjuk szopi után azt mondta hogy a gyerek 10et evett!!! Kiakaddtam, mert úgy éreztem, hogy több az! De most már tudom, mióta tápszer van, hogy mennyit eszik, és igaz,még van mérleg, de ritkán mérem, heti egy-két alkalommal, de most hogy lejár vissza is viszem! Gergő pocakos, nehezebb,... én nekem ez elég! Jobb, mintha mindig ideg lennék!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Iceberg:

Nálunk is megszenvedte Panna a kistestvér érkezését. Amikor a kórházból hazajöttünk, még puszit sem volt hajlandó adni nekem. :-( Aztán (mivel ő még elég kicsi) megint cumizni kezdett, etetni kellett, megint pelenka kellett... Persze nálatok nem ez van, mert Máté elég nagy. Nekem azt mondta a védőnő, hogy nem tudok nagyon mit kezdeni vele. Legyek türelmes Pannához, amikor csak tehetem (Boti alszik) én foglalkozzam vele, legyenek kettesben programjaink (amit szoptatás mellett nem egyszerű megoldani - mi már tápszeresek vagyunk :-(). És aztán ahogy Botika nő, és lehet vele játszani (na azért ez még elég soká lesz), akkor meg fog változni a viszonyuk. Nálam is sokszor eltört a mécses, de szerintem ez teljesen normális. Mindkét gyereknek próbálsz megfelelni, a férjednek, a háztartást vezetni... Szóval nem egyszerű az anyák élete, de ezeket az első hónapokat "túl kell élni" valahogy. Nekem a barátnőm mindig azt mondta, hogy meglátom a másodikkal (kettővel) sokkal könnyebb. Elhittem neki. Ma már látom, hogy nem volt igaza. Két gyereknek sokkal nehezebb megfelelni, mint egynek. :-(

Kép

Kép
judit75
Budapest

mares:nagyon sokat megsértődik Máté,sokkal jobban szétpakol a szobájában mint máskor és hiába kérem többször is szépen nem csinálja ,ha meg felemeljük a hangunkat akkor meg sír,megsértődik,duzzog.tegnap is,hazajött a suliból éppen Balázst tologattam,altattam és láttam rajta,h van valami baj,mert csúnyán is nézett rám,alig köszönt,tiszta durci volt!kérdeztem,h mi a baj,mondja nyugodtan,de akkor meg azt mondja semmi baj!kérdeztem az apját,h a kocsiban is volt valami vele,de mondta,h nem!!ekkor tudtam,h csak velem ilyen!nagyfiú,de sokat voltunk csak ketten és érzékeny természetű is,megszokta,h mindig ő volt a központban!várta Balázst nagyon amúgy,mindig mondta,h mikor bújik már ki!de most ugye szembesült vele és rájött,h osztoznia kell rajtam!pedig beszélgetek(beszélgetünk) vele,de tuti azt hiszi,h Balázst jobban szerethetem már csak abból is kifolyólag amikor beszélek Balázshoz(tudod ahogy a babákhoz szoktak).

judit:én is bízom benne,h ezt "túl kell élni" és túl is fogjuk csak nem szeretném ha sérülne Máté lelke!a szeretetünket 2-3 felé kell osztani ugyan úgy!!!ez az sztem ami nagyon nehéz és mindenkire ugyan úgy figyelni és még a plusz dolgok....amiket írtál.Máté is képzeld be akart feküdni a kiságyba a babakocsiba.csak az könnyebb a másodiknál,h rutinosabbak vagyunk nem parázunk annyit,mert mi már "tudjuk" mi kell a babának mi várható.2 külön személyiségek és mind ketten ugyan azt akarják,h szeressük,babusgassuk őket.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice,
nálunk is most jött elő megint a hiszti. Ma már nem is engedte az Anyósomnak, hogy megfogja Betticskét. Pedig a szülés után kb 1 hónappal felhagyott az óriási hisztikkel. Sajnos sokszor már nincs elég türelmem hozzá :evil: :evil: Pedig még olyan kicsi. :evil: Szerencsére Bettinát ő sem bántja, inkább engem büntet és velem engedetlen.
Padlizsánt szerintem lehet, de nem 100 %. Nem szeretem, így nagyon nem izgat. :lol: :lol:
Más, rendeltél arról a pelenkás oldalról? Huggies pelust próbálta már valaki?

Judit,
én is azon vagyok, hogy túléljem a hisztis napokat, idővel majdcsak jobb lesz, bár most úgy tűnik inkább visszafele fejlődik.

Mók,
nálunk is kb 2 héte alatt jött ki a náthából. Anyukám mondta, hogy öltöztessem fel jobban, azóta van harisnya és pulcsi is. És szerencsére azóta nem fázott meg. Bár nálunk nincs nagyon meleg, gázzal fűtünk és kb 40 e-t fizetünk.

Ma Bettina a hasáról átfordult a hátára, kétszer megcsinálta, gondoltam felveszem videóra. Erre cseszett még egyszer csinálni. :lol: :lol:

Felébredt a kicsi megyek.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri: bakker, mindenkinek ilyen mozgékony a babája??? csak 3 nappal fiatalabb Gergő Bettinánál de ő ilyenek nem csinál... el vagyok keseredve!!!

Ice: igen, második gyerek rutin, de amiket írtok, Te meg Kri azok ilyen tipikus, könyvben olvasható dolgok, hogy ilyenkor a tesók miket csinálnak... de ez is csak átmeneti nem??? Mert valahogy szüleink is túléltek minket... mi 3an vagyunk tesók, én a legkisebb.... de biztike, hogy volt olyan hogy a két nagy tesóm kész volt hogy velem foglalkozik mindenki...

Tesó kérdés: uramnak van előző házasságból gyerek, lányka, már 12 éves, féltem is hogy majd mit szól Gergőhöz, de eddig jól viseli, bár néha mikor 2 hetente nálunk van hétvégén én akadok ki, mert ugye párom vele is foglalkozik, ergo velünk kevesebbet, pedig mint minden anyuka otthon a babával én is várom a 7végét mint a messiást hogy majd akkor apa többet segít és én pihenhetek, na de ez egy hónapban csak 2 ilyen hétvége lehet mert másik kettőn már lányka is itt van és ő is igényli apáját.. most a téli szünetben nálunk volt 26-30ig, elküldtem egyik nap őket siklósra, wellnessezni, ott azért tudtak kettesben lenni... " hátránya" hogy aznap én voltam Gergővel.. .de jó baba volt ...:)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kérdés:
Oltás: Gergő ma totál aluszékony, este is sokat aludt, 8tól reggel fel9ig! Lehet hogy lázas csak nem érzem??? CUmis lázmérő szeritn most 37,1 volt, arra még nem kell kúp nem??? Most meg evett negyed2kor és rögtön elaludt, azóta is alszik.....mérjem meg poppiba is????

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Judit,
2 napja nem hízott??? Én a hetek között sem látok sokszor különbséget.
Lehet a barátnőd arra gondolt, ha már eljátszanak együtt a gyerekek akkor lesz könnyebb velük, mert lefoglalják egymást, de hát az még arrébb van.

Iceberg,
Én semmi különöset nem látok Niki szemén.
Mátéval kapcsolatban semmi okosat nem tudok kérdezni, legfeljebb ha nem javul a helyzet kérdezz rá egy gyermekpszichológusnál.

Kri,
Milyen ügyes Bettina!

Kfmares.
Ha felébredt mérd meg popsiban is, az a biztos. Ha nem érzed nagyon forrónak a fejét, akkor felesleges lenne csak ezért felébreszteni.

Nekünk a nap vége elég idétlenül jön ki. Fürdés előtt eszik, majd fürdünk, utána kicsit elvan, majd megint eszik és utána sem akar elaludni 11-éjfélig. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Ma voltunk a dokinál.
5860 grammot mértek.
A múlt hónapban 5270 gramm volt, tehát 590 grammot hízott.
Megnézte a doki, nem talált semmi rendelleneset.
Megkérdezte, hogy forog-e már, mondtam, hogy nem. Azt mondta, hogy még korai is lenne. (Ezt csak az aggódó szülőknek írom. :D)
Új védőnőnk van. Lemérte Niki hosszát és közölte, hogy 60 cm. Mondom: összement??? Mondta, hogy előzőleg 58,5-et mértek. ??? Most néztem a kiskönyvben, hogy ja persze két hónappal ezelőtt valóban annyit mértek, de múlt hónapban 61-et mértek. De láttam is amikor mérte, hogy a mérőszalagot csak mellé tette, Niki lába éppen terpeszben volt, de nem zavarta, lemérte úgy ahol éppen volt a sarka. Annyira idegesít most így utólag, mindjárt kerítek egy mérőszalagot és lemérem ha felébredt. Bele kéne írni a kiskönyvbe is, hogy nekem ennyi jött ki. Ja és a 62-es rugikból már csak 1-2 darab jó a bodykból pedig már egy sem és ugye nem széltében veszi fel az anyagot, mert minden csak nem kövér.
A feje ugyan akkora, a mellkasa nőtt 2cm-t, de ezek után már semmiben nem vagyok biztos.

Szilvi
KépKép
ceyla

kri:nem rendeltem,de csak azért nem mert közelít nagyon az ára a Liberóhoz!amúgy sztem nem lenne rossz!én Máténál használtam ilyesmi pelust volt 10-20db-os kiszerelésben is próbára!igaz az helyben volt nem messze ez meg nem érné meg nekik kis csomagokat szállítani!én sem szerettem ám régebben a padlizsánt csak csináltam már egyszer kétszer finomra sikarült pkrémet és jól esett :roll:

mares:átmeneti biztos csak sztem nem mind1 hogyan éli át,mert ha nem figyelek rá és ráhagyom akkor ez később kijöhet(rivalizálás)sok olyan felnőtt van ,aki azt meséli,h "őt nem úgy szerették mint a másik testvérét és valahol sztem ezekből adódhatnak a gyerekkorból!
SZTEM MÉRD MEG INKÁBB ÉS HA KELL FÉL ÓRÁNKÉNT MÉRD!!BIZTOS AMI BIZTOS!

ceyla:én is gondoltam erre!!!már keresgéltem is ,de nem ismerek senkit erre felé aki jó lenne és úgy érzem női orvos jobb lenne talán!mérd meg Nikit :wink: én mértem már Balázst és nem hitt nekem a védőnő be akarta bizonyítani,h rosszul mértem de pechére neki is annyi lett másodjára :lol: mi is 68 felé vagyunk sőt van már olyan badynk!biztos rossz lehet,h így jön ki az este!fürcsi előtt nem tudjátok húzni picit az időt?vagy hogy közvetlen utána egyen inkább?van így elég tejcsid?nekem most nincs pluszom!mindig fejnem kell kajcsira,nem tudom mi lesz ennek így a vége!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Niki is már 68-as badykat hord, tegnapelőttől. Akkor már megelégeltem, hogy ráadtam és feszült a cucc. Igazság szerint még elég nagyok pl a tescos átlapolható még jó nagy, de van 1 ami meg pont jó :shock: , de szerintem az valahol 62-68 között lehet méretben. A rugik meg nem olyan nagyok mint hirtelen tűnik, a nacik meg pont jók. Pont ma adtam rá egy kordnadrágot a dokihoz és pont jó rá. Nagyon csini volt. :D
Az a baj, tök mindegy neki mikor fürdetünk 1-2 órával előbb vagy később, az hogy mikor alszik el valahogy mintha mástól függne.
Azért etetek még fürdetés után is, hogy eleget egyen. Biztosan nincs már akkor egy teljes adagra elegendő tejcsi, de nem is kell neki, viszont még ezzel is kicsit többet eszik arra a napra.
Nekem is mintha most csökkenne a tejem, rá is erősítettem a teákra meg a bogyóra, meg arra gondoltam este megcsinálom a szaporító fejést. Az a baj, amit kifejek az nem kell Nikinek, se pohárból sem kiskanállal nem fogadja el, bár az is lehet, hogy valóban nem éhes.
Viszont most érdekes volt, reggel evett 90 grammot, mondtuk neki, hogy hé ez kevés lesz így, vissza raktam és még evett hozzá, így lett a szokásos reggeli 140 grammja meg. Most az előbb szintén a jobb cici jött, evett belőle 20 perc alatt 80 grammot, visszaraktam és még további 10 perc alatt evet 10 grammot! Igaz közben alukált, gondolom a szuri kiütötte. Gondoltam lefejem ami maradt. Több mint 10 percig fejegettem és nem tudtam lefejni csak olyan 8 gramm körül. :evil:
Ha azt hozzá teszem, hogy Ő ügyesebb mint a fejőgép sem tudott volna már túl sokat enni a ciciből :(
Persze éhes nem volt, mert elengedte a cicit, de azóta is arra gondolok, hogy lehet a másik cicivel kellett volna megkínálnom másodjára.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ja és ma most evett 3-djára. Hogy lesz ebből még 3 evés ma?? Sehogy. :( És még most tartunk 370-nél. Megint nem érjük el a 600-at sem. Ha 700-akat enne én már olyan elégedett lennék!
Most számoltam ki: 703-879 gramm között kellene ennie.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla.igen sztem is a másikkak kellett volna.majd legközelebb!
mit csinálsz a másik ciciben lévő tejjel?benne hagyod?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

de látod nem eszik annyit és még is hízott Niki :D ,tehát nincs baj ne aggódj!biztos tápláló nagyon a tejed

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Igen benne hagyom. Legközelebb az a cici jön. Elvileg úgy szoptatnék, hogy 1 alkalom 1 cici, de mivel a bal gyengébb ezért így etetek:
I: jobb (15 perc max)
II: bal+jobb (30-40 perc)
III: jobb (15-20 perc)
IV: bal+jobb (30-40 perc)
V: jobb (15-20 perc)
VI: bal+jobb (30-40 perc)
Néha előfordul, hogy nem fogadja el a bal után már a jobbat na akkor vagyok gondban, hogy fejek vagy ne és ha igen mennyit. Eddig mindig volt annyi a jobban, hogy csak abból meg tudtam volna etetni 3 óránként és kényelmesebb is lett volna, mert gyorsabban adja le a tejcsit, de ugye használni kell a balt is mert különben elapad.

Szilvi
KépKép
ceyla

Azért kérdeztelek,mert most 17óra körül szopiztunk és a mind a 2 cicimből kiszívta max egy picike maradhatott!nem fejtem ki utána most kiwi leszek mennyi lesz következő evésre,de nagyon azt érzem nem lesz elég! :roll: Balázs pillanatok alatt leszívta a cicimet :D nem néztem az időt,de kb 15-20perc maximum!

kri:nem próbáltuk a hugies pelenkát,de igazából nem is akarom a popsitörlő nem tetszett így azt gondolom a pelus sem tetszene! :?
nekem nagyon bevált a Liberó ami van itthon a 5-8kg ez szupi még!egyáltalán nem szokott pisis lenni Balázs reggelre!pedig 9 fél 10-től 6ig alszik kb!múltkor reggel cseréltem és a párommal egész nap a kakit vártuk!mindig azt kukucskáltuk!míg végül este lett! :shock: kaki sehol,de ekkor döbbentünk rá,hogy szegénykének nem is cseréltünk azóta pelust és volt ám pisi dögivel,de semmi nem folyt ki!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
A férjem a pempers-be fél liter vizet öntött bele és nem lehetett belőle kicsavarni semennyit. :lol:
Nekem termék mintába volt huggies pelus, nem volt vele gond.
Ha Niki félálomban eszik akkor is visszaveszi a cicit, a már nincs benne és tovább cumizik rajta, így sosem tudom mikorra üríti ki. Van, hogy 20-30 perc elteltével úgy veszem el tőle a cicit, hogy a másikra is sort tudjunk keríteni. Ha akkor magához tér még 10 perc alatt betermel a másikból, azt már el is engedi 10 perc után, de ha bealszik akkor megint hosszú étkezés következik. :?
Neked mindig van időd fejni kajálás után? Mennyi idő múlva fejed le? És mennyi ideig tart amíg lejön?

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: bakker, jó ez a dokinőhöz menés, ember lánya meg igazodjon ki hogy akkor most mekkora a gyerek mi???, hát én is már oda jutottam hogy itthon mérem a mérőszalaggal :) meg igen, ahogy írtad, ha kicsi rá a body, akkor tutti nőtt!!!

Kri: huggies pelust én próbáltam elején , mikor Gergő nagyon csontika volt, most meg a Pampers van, a premium care, abból is a 2es alul és még rajta a 3as, mert ugye nekem sok balesetem volt abból hogy Gergő minden pelusból kipisilt, reggel-délben-este, bármikor, még letenni sem lehetett sehova csak eldobható pelussal, azóta kettőt teszek rá!!! De nekem most ez a nyerő, pedig Huggies fan voltam és a törlője is tetszett, de azóta a törlőből meg a TESCO-s jó, az amin van felül ilyen fehér kinyitó rész is!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Lányok!

Lilla az előbb nagyon meglepett,magától elaludt. Eddig mióta megszületett altattuk. Most csak morgott ha a cumi kiesett,én visszatettem,harmadjára elaludt. :shock: :shock: :shock:

Kri,Iceberg!

mi a Pampers premium care-t használjuk,már egy ideje a 3-as méretet,nekünk nagyon bejött,még egyszer se használtunk mást,mivel elégedettek vagyunk.

Ceyla!
Lilla hatalmas, 62 centi,és tegnapi mérés szerint 6380 gramm!!! :shock: :oops: :D

Holnap megyünk oltásra,de szerintem megint sikerül megúsznia a gyereknek.

Teszek fel pár képet:
Mamától kapott játszószőnyeg használat közben.... Kép

Öklök a szájban...fog,vagy inkább nem fog.. Kép

Anya fotóz,megszeppentem.... Kép

És megint legyőztem apát!!!! Kép

Kép
mók

Sziasztok!

Tegnap csak ötször evett Lili,viszont a napi mennyiség 750 volt...Gondoltam,nem etetem 3 óránként,reggel bealudt,és kimaradt a 10 órás kaja,így fél egykor kelt,de az már 6 óra kimaradás volt.

Mares:aztán kimentünk mi is fél három felé,akkor aludt egy órát kint,aztán piciket estig.

Nekünk a másfél óra volt régebben két alvás között ébren,de azt hiszem,hogy mostmár kitolódik 2 órára.Hát,igen,napirend változás,ráadásul úgy,hogy a kaja sem kell neki 3 óránként ilyen mennyiségeknél.Sakkozhatok megint,hogy a fürcsi jól jöjjön ki...

Kri:nálunk sincs 20 foknál lent melegebb a nappaliban,brutális a gáz...

Ice:Te miért fejsz szopi helyett?Jobb?Én nem nagyon fejek szopi után,iszom szopis teát,de általában mindkét ciciből megkínálom.Van,hogy lazán lecsúszik a 190,van,hogy csak 130,110.

Mók:édi Lilla nagyon!!!!!

Szilvi

sissy01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?