Új privát üzeneted érkezett!

Bori!

Gratula Bercihez!!!

Bea!

Sajnálom, hogy nem voltál, de azért jó volt nekünk a talin! :lol: A mellső fali lepényről: nekem Lucával is az volt, így nem tudom, mennyivel lehet jobb a hátsó fali... Én érzem a mozgást, mert kb úgy néz ki, hogy a lepény a köldököm alatt van pont és alatta a baba. Pontosan meg tudom mondani, hogy fekszik. De csak az utóbbi héten érzem erősebben a mozgást. Ma ki is kerekedett a védőnő szeme, amikor mondtam neki, hogy ide tegye a dopplert. Mutattam egy pontra és egyből ott volt a szívhang.
Vendég

Ha valakinek kell jelszó, azt PRIVIBEN írja, mert mire végigolvasom, általában elfelejtem az egészet. OK????
Vendég

Nóri - a tábliba beírod a kisfiút? A táblit nem tudnád felrakni a gmailre- a piszkozatok közé, ahogy vki javasolta?

Köszi

Bori

boruska

vh
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:19-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Boruska, gratula Bercihez :lol:

Csilla, mondtam egy percig se lebeszélés...
Nekem sima hungarocell golyós volt... Majd Apának előadom, hogy új gyerekhez új párna kell és veszek magamnak egy újat... Lillué már nagyon harcedzett szegény :lol:

Ha valaki varrja magának - cserélhető huzatost tervezzen, az nekünk jobb lett volna, mert azért csak koszolódik na :lol:

Nóri, nem bánod, ha tiéd alá írok néhány tapasztalatot, így kényelmesebb lenne? Majd szépre egy más betűtípussal szerkesztem. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Boruska, Neked a kínai szerint is kisfiú?

Nóri, gondoltam hogy nem teljesen, de azért tényleg gáz, nem?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs - nekem minden jel fiúra utalt: a kínai, hogy nem voltam rosszul, hogy a savanyút kívántam ...:)
(Most már elhiszem, hogy ő mozog, most is zsezsegett egyet:) - ízlett neki az ebéd? persze kovászos uborkával:))

boruska

Átküldtem a táblit a gmailre. Majd ha elküldik a most csatlakozottak is, felteszem a Picasa-ba a képekhez és azt meg beteszem ide, az aláírásomba. Így meg tudja nézni mindenki, akinek jelszava van.
Vendég

Boruska, a kínaiak nálam leszerepeltek. :)

Hétvégén vettem végre babaolajat, este el is jutottam odáig hogy bekenjem a hasamat.

Nóri, a nagydolog beindulása nekem pont akkor történt meg szülés után, mikor ott volt a párom látogatni. Úgy kellett elzavarnom, mert már a folyosón majd összecsináltam magam. Igaz hogy addigra hashajtó tabletta és kúp is befigyelt. :lol:
Szóval hasleszorítós bugyiról ne is álmodjak császárral? A listát elnézve kicsit bepánikoltam, mikor kezdem el összekészíteni? :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri!!! A leírásodat/ami egyébként nagyon jó/ azt is átküldted a gmailre????

Kép
Kép
ronci

Boruska!

Gratulacio Bercihez!!!

Ma valami iszonyatos fejfajassal ebredtem... Aztan kb 2 ora mulva meg hanytam, igy mar a fejfajas is jobb, meg a kozerzetem is. Normalis 20 hetesen is hanyni? Igaz en nagyon rosszulletes voltam kb 6 hetig, de az mar reg elmult...

Ja amugy elovastam a listat, koszi, hogy leirtad ne semmi melo lehetett :-). Az biztos, hogy sokat fog segiteni.

Kép

Kép
editmk

Sajna a velemi gesztenyefesztiválról lemaradunk, mert nem volt szálláshely sehol. Két hét múlva okt 2-3-4. lesz Rácalmáson Tökfesztivál, na oda viszont tuti megyünk.
A hosszú hétvégére meg befoglaltam a Kolpingban egy szobát Alsópáhokon. Megmondtam apának, hogy ezt kapja a szülinapjára, mert drága lesz és ő úgysem szívesen fizeti ki! :lol: :lol:

Ildi, persze írj bele nyugodtan. Más színnel, vagy bármi mással, hogy én is lássam a különbséget (végig nem olvasom az egészet még1szer) :lol:
Vendég

Én is szeretném megnézni, amiről beszéltek(Nóri listája)
Hogyan nézhetem meg???

Kép
bettike830

Jaj Nóri, majd' elfelejtettem! Gratula a félidőhöz! :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Köszi, de csak szerdán telik le, csak ez a vonalzó úgy számol, hogy hétfőn vált, ha betöltötted, ha nem.

Betti!
Mondjuk rákattintasz a hsznél, ahol írtam róla. Vagy kérsz jelszót, ha még nincs!
Vendég

Na hozzáírtam én is a tapasztalatot, íme:
1253539035.3945.doc

Hú Nóri, nem irigyellek, mire ezt leírtad... Én a kiegészítésbe is elfáradtam.

KépKép

KépKép
beneildi

Hmmm. Akkor ugyanazon a napon váltunk. Pedig a múlt héten direkt néztem hogy melyik napon vált, nem jött be. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lányok, az a kifogós rész tetra akart lenni... mindjárt javítom.
Itt már jól van:
1253539291.3735.doc

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok,

Boruska, gratula Bercihez... :)

Én is megjöttem a dokitól.. majd megütött a guta, mert 2,5 órát ültem a váróban... na de mindegy, ahogy sejtettem UH nem volt, de megvizsgált, zárt méhszáj, nyugodt méh (nemtom miből állapította meg, de biztos...) és meghallgattuk a szívhangját, ott is minden ok volt.

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Molmar: én tuti, hogy megyek a hétvégén Pécsre hordozós napra, és ott lesz mosható pelus is, majd úgyis irom a tapasztalataim.

Boruska: grat grat a fiúhoz.

Kezdek azért ráerősíteni erre a várandóság témára:
csütörtökön Jóga, pénteken Pécsen hordozós nap, jövő héten Pécsen szerdán szülésfelkészítőkről mesélnek nekem, csütörtök jóga.
Hm azért lassan beindul a menet.

zarja

Megnéztem a listát, nem semmi.....
De legalább van egy kis támpont a tapasztalatlan mamiknak, mint én :oops:
Nem is gondoltam ennyi mindenre.
Különben a kórházba mennyi időt töltünk?

Kép
bettike830

Betti!

Ha minden jól megy 3*24h. Ez azt jelenti, hogy ha reggel mész be, 3 napot. Ha este, vizit után, akkor 4-et. Többnyire. Császárral többet szoktak.
Vendég

Megolvastam.

Hm, kb ugyanezt szedtem össze innen onnan, de nem merem felrakni, mert nem az én agyszüleményem. Illetve ki tudja mi ostobaság belőle. Nem lennék vérbeli közgazdász, ha nem írnám, hogy mit és mennyiért szereztünk be. Ez is része az excel táblámnak (ugyanezt csináltam a lagzinál és utólag kiderült, hogy marhára jól jött, mert nem maradt ki semmi). A különbség, hogy én azért tettem rá képeket is, hogy tudjam hogy néz ki egy rugi, egy kocsikabát (ez baromság, minek a kocsira kabát? nem elég a gyerekre?) és a többi ruházat.

De azért ezekkel a kommentekkel sokkal de sokkal érdekesebb volt. Így legalább a bébi áruházban egyből be fog ugrani (míg egy sima felsorolás nem biztos, de az érzelmeket könnyen megjegyzem) Nyomtatom és pipáljuk apával.

Jó hír, most már akkora a poci, hogy most találkoztam a könyvvizsgáló nénivel, és a bemutatkozás után egyből gratulált a babóhoz. Tehát mégis csak egyértelmű. Phű, ez azért megnyugtató.

zarja

Ildi, tudom hogy nem lebeszélésnek szántad, csak azért írtam, hogy ha mégis az akart volna lenni, nálam akkor is hatástalan lenne. :lol: Ezt most jól megaszontam. :lol:

A hungarocell golyók nem kemények? A szopipárna.hu-n lehet csak szabásmintát is rendelni, vagy szabásmintát+anyagot+cipzárt+anyagot. De nem sok értelme van, mert kb. 2-300 Ft-tal olcsóbb, mint ami készrevarrott. Hát annyiért -akármennyire szeretek is kézügyeskedni- nem fogok kínlódni. :roll:

Emlékszem nekem tesóm varrt annak idején -szegény kézzel- egy hosszú-hosszú kígyót amit egy Lakáskultúra újságban láttam. Imádtam. Lehet hogy majd én is varrok olyat. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

3* 24 óra :cry:
Na jó talán kibírható....
Sose voltam még kórházba, kicsit idegenkedek a dologtól...

Kép
bettike830

Bettike, ki lehet bírni. Én sem voltam a szülés előtt még sosem, ott meg egyből 13 nappal nyitottam. Előtte 6 nap a magas vérnyomásom miatt. Minden nap sírtunk apával. A végén már haza akart vinni, "ebből úgysem lesz gyerek" felkiáltással. :lol: Persze így utólag mókás, de akkor nagyon sz@r volt. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Betti, én is csak szüléskor voltam kórházban. Baromi uncsi volt. Bár én különszobás voltam és tv is volt, de én utálok feküdni. Majd viszek laptopot és nézek filmet. De pl én este szültem és akkor még 5 napot kellett bent lenni. Első nap csak apuka jött. Másnap a komplett család. Hát nagyon untam, hogy 4órát ott ült anyós, sógor... Szoptatni is alig mertem. Persze másnap mondta neki apuka, hogy a kórházba NE jöjjenek többet. És én barátokat egyáltalán nem kívántam látni. Szóval ezt is jó előre tisztázni, mert nem mindenki ért a szép szóból! :evil:
A saját szülésemen túl egy lánynál voltam látogatóban. Neki a férje 3műszakban melózott és a császár miatt egy hetet volt bent. Én vittem neki kaját a mekiből. :D Más pesti ismerőse nem volt. Bár a Nyírőben szült, szóval lehet mindenki más közelebb volt, mint én!
Vendég

Csajok, Ti kaptatok már táppénzt? Nálunk apa elvileg júli 20-tól átvette a GYES-t,de én még szeptemberben is azt kaptam. Csak most vettem észre! Remek!!!! Majd jól visszafizettetik, táppénz meg a környéken sincs! :evil:
Vendég

Hát igen, asszem én se leszek kíváncsi az apósomra, pláne szopizás közben!!
Meg az egyéb érdeklődőre!
De remélem megúszom 3 nappal!
Képzeljétek végül átmentem, egy másik dokinénihez, aki a Mávban van, és ott voltam nála kellett várnom 2 órát, és néztem közbe a szülésre váró mamikat, nem csinálnak semmit, és vad idegen nők szerintem 24 órát összezárva már besszélni sem tudnék miről...
Szóval szőrnyű látvány volt!!

Kép
bettike830

na én mentem haza!!
Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
bettike830

Hát Csajok! Nekem most már k.vára kezd elegem lenni a melóból... :cry: Nemrég értem haza.

Nóri! Az otthon dolgokról nekem ugyanez a véleményem, pedig még nem is szültem :roll: A kórházi bigyókról: Nekem kb fejben ugyanezek vannak meg, de egy-két dolog nekem is újdonság és jó ötlet volt... Nekem mindkét tesóméknál pici baba van, úgyhogy felkészítettek :P

Anyukám az öcsémmel 8 hétig volt kórházban. Előtte 7 hétig azért mert magas volt a cukra és ugye idős is volt (44. születésnapján szülte az öcsikémet), császár után meg még 1 hétig... Na azt nem csináltam volna végig. Ehhez képest a 3-4 nap felüdülés :lol:

További szép estét

bellerreni
Eger

Én azt tervezem, hogy biszek vmi baromi izgalmas könyvet, és kilvasom a három nap alatt. Vagy viszek kettőt :)

boruska

Én még dolgozok - bláááá, nagyon unom, de ma be kell fejezni - na még fél óra, aztán húzok

boruska

Nóri, Ildi: Köszi a leírást! Már mentettem is babás mappámba, amibe mindent gyűjtök a hímzésmintáktól kezdve a bababútor fotókig... :roll:

Boruska: Nagy-nagy gratula a kisfiúhoz! De jó hogy már te is tudod :D Milyenek lettek a 3d-s képek? Én úgy tudtam 20. hét körül érdemes menni, mert addigra pofásabbak a babócák.
zuzmooo

Nekem is van babás mappa. Meg esküvős is! :-)
Vendég

Nóri: ugyanez volt nálam is: van a gyereknek egy foldere, meg volt esküvős is - hát, ez a modern élet, nem?

Zuzmoo: ma már hulla leszek, mire hazaérek, de felteszem a képeket, amint tudom. Nem rosszak, egész kisbaba formája van, kis bogyó a szeme, meg az orra. Nem olyan kis pufók, de még legalább ráfért a képre :)

boruska

Nóri, én már kaptam táppénzt. Az augusztusi is a számlámon volt szeptember 15-én. A görény könyvelőink mellett pedig fel voltam készülve rá, hogy néhány hétig még várnom kell rá. Vagy a megyében dolgozik gyorsan az OEP? Nem tudom.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát azért a kórház nem annyira rémes. Én ugye ezúttal már 5 hetet voltam. Első gyerekkel meg 4 hetet. Hasonszőrű anyukajelöltekkel tök jól lehet beszélgetni.
Ha meg megvan a baba, akkor meg végképp nem unalmas. Plána, ha már 24 órára elkérheted emberkédet. Mindenki élvezze ki a kórház viszonylagos kényelmét, aludjon, pihenjen amíg lehet, mert aztán hosszú ideig nem lesz rá alkalom :D !
pammut

Hát lehet, hogy a mi könyvelőnk csak simán szar. Nem szól, sunnyog aztán jönnek a gondok. És ha bármit meg merek kérdezni a Lacitól, leharapja a fejem, hogy majd a Timi jobban tudja. Én fel sem hívhatom. :oops: És bazira nem érdekli, hogy nekem mikor lesz pénzem. Utálom, ha nem én intézem a dolgokat... Majd holnap körtelefonálok! :roll:
Vendég

Csajok, 2 szégyellnivalóm is akad.
Az egyik, hogy nem találom a homeos linket, kisfüzetem viszont van amit a védőnőtől kaptam, beszkennelem és fölteszem a közösre.
Csak az aranyereset mentettem el úgy látszik. :oops:

A másik, hogy mi az a kifogó? Mindig a halászat jut róla eszembe. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

végre kész vagyok, elhúztam haza
jó éjszakát!!! :)

boruska

Nekünk eddig még mindig problémás könyvelőink voltak. Az előzőek szakmailag nem voltak topon, a mostaniak meg olyan bunkók hogy azt elmondani nem lehet. És szakmailag sem teljesen felkészültek... Azt én is utálom ha nem intézhetem közvetlenül az ügyeket, hanem közvetíteni kell.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na, a drága férjem lehidalt, hogy mi minden kell majd és mennyibe fog kerülni... :shock: és még nem is mondtam neki mindent :roll: Azt kérte írjak egy excel táblázatot közelítő árakkal. Attól vagy sokkolódni fog, vagy a felét se hiszi el nekem :)
zuzmooo

Hát én pont emiatt mondtam, hogy nem szabad az utolsó hónapra hagyni mindent. Persze nem kötelező minden, én is azért írtam a listát, hogy megkönnyítsem a dolgotokat. Én sok fölösleges dologra adtam ki pénzt, (homloklázmérő, elektromos orrszívó) mire rájöttem.
A babának lényegében csak szeretet kell, a többi részletkérdés. Viszont amit a gyógyszertárban elversz, az is kész vagyon... :cry: Szóval érdemes karácsonyra befogni a rokonságot a kelengye összevásárlásához!
Vendég

Ma voltam nődokinál és védőnőnél is (én havonta egyszer megyek. A méhszájam megrövidült (nem tudom miért lett C:2000) és E-colly baktérium van a vizeletemben. A dokim ma vett le kenetet és jövő héten kiderül, feljebb is kimutatható-e a baci. Akkor szednem kell antibiotikumot. Ráadásul tegnap meghúztam a hátizsákkal a derekam, eléggé fáj. A védőnőnél meghallgattuk a szívhangját és nagyon jó volt. Nekem…a babának annyira nem tetszett, mindig elmászott. A vérnyomásom rendben és a súlyom 70 kg. Cipőben mért, tehát nem híztam szerintem semmit. Ami a lényeg viszont, hogy a háziorvos mától kiírt a szülésig táppénzre! Nem így terveztem és nagyon fognak a kollégáim és a munkám hiányozni. És a pénz persze. De a baba a legfontosabb, nem akarom megszülni a 30. hét előtt. A dokim ragaszkodott hozzá, nem engedett ellenkezni.

Ma voltam egy bútorboltban is és kértem árajánlatot egy általunk szerkesztett kiságyra. Nagyon jó lenne, ha nem kerülne sokba.

boruska: Gratulálok a kisfiúhoz.
vicky79
Budapest III. kerület

zuzmoo: Most csak a te hozzászólásodon akadt meg a szemem. Mi is csináltunk ilyen excelt és 200.000 Ft felett jött ki, pedig majdnem mindenből használtat vagy olcsót számoltam.

Holnap jobban visszaolvasok, ígérem. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, nagyon jó a lista, nem semmi vagy, hogy így összeszedted! Majd egy-két dolgot más színnel én is írok bele, de nem sok kiegészíteni valót hagytatok!

Bori, gratula Bercihez!

Talán holnap többen is színesíthetjük a táblit!

Kattkat, nekem meg pont leesik a gyűrű az ujjamról...

Képzeljétek, úgy volt ugye, hogy holnap együtt megyünk férjecskémmel az UH-ra, erre pici lányunk ma reggelre megint benáthásodott, minimális hőemelkedéssel kombinálva - pont, mint 2 héttel ezelőtt. Így egész héten nem megy oviba. Még szerencse, hogy férjem holnapra egész napos szabit vett ki, így ő itthon marad, én meg UH-zom - egyedül. Bár mondta, neki végül is az a fontos, hogy minden rendben legyen. Meg hát havonta járok innentől uh-ra, valamikor csak el tud jönni. Így még jól is jött ki a dolog, ha ő dolgozna, nem tudnék elmenni. :evil:

Ma nézegettem az új Avon katalógust (2009/13,kampány), s ha érdekel valakit, az terhességi csíkok elleni krém akciós, 3300.- helyett most 2299.- ft. 150 ml-es, a katalógus 55. oldalán található. http://avon-line.hu/product-terhessegi- ... -krem.html

Katalógus: http://www.avon.hu/PRSuite/static/ebroc ... chure.html
ktc

Ktc,

Mintha megerezted volna, ma pont ezen gondolkodtam, hogy milyen kremet kellene hasznalnom a tehessegi csikok ellen :) . Meg nem jelentek meg ugyan, de jobb a megelozes. Kiprobalom majd ezt a kremet, ugyis nagyon szeretem az Avon termekeit. Koszi

Kép

Kép
editmk

Vicky,
nekem nagyon rossz volt megemészteni, hogy 24. hetesen eljöttem Lilluval táppénzre. De utólag még hamarabb kellett volna. Nekem nagyon lelkiismeret furdalásom volt, hogy mi lesz a munkahelyemen, de megoldották és igaza van azoknak, akik azt mondják, ezzel Te ne foglalkozz. Nagyon hamar elmegy az a pár hét, legalább lesz időd pihenni és készülni a babátokra.

Ktc, Borinak jobbulást :wink:

Lányok, senkit nem akarok kiábrándítani, de úgyse lesz időtök a kórházban olvasni :lol:
Mondjuk én nagyon jó szobatársat fogtam ki, tök egyformák voltunk a csajszival, azt leszámítva, hogy neki 2. gyerek volt, így jó sok mindent tanultam tőle. Mai napig tartjuk a kapcsolatot.

A kifogóra írtam, hogy azt én se tudtam mi az... na az a babatörülköző. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Csuppancs Ismered Te azt a kifogót, legfeljebb nem ezen a néven :D . A tetra pelenkaanyagból készült jó nagy törölközőt nevezik így. Amíg kicsi a gyerek én ezt jobban szerettem, mert gyakorlatilag belecsomagolod a babát és már száraz is. Vékony, nedvszívó anyagánál fogva a csücske is jobb a kényes helyek (fül, hajlatok) szárogatására, mint a frottír.
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?