Új privát üzeneted érkezett!

Cuuuuki Akkor valahogyan tudasd velem a számodat, mert nem volt alkalmam magamévá tenni még!! :oops:

Köszönöm a drukkokat! Kedvesek vagytok! :D

Én is holnap megérdeklődöm ezt a fülbevaló dolgot!

Oltásról azt hallottam, hogy 30.000forint /oltás... :shock: :? Hááát!! Nem szégyenlősek...

Gabi Infúzió?? :shock: Az oxitocinra (vagy mi) -re gondolsz?

Sheepy Milyen kedves apósod van! :D

Masika Szépen bevásároltál :lol: Babaruhából sosem elég, osztom a véleményt!! :D

Evu, Evarga többiek??Merre??
Szép álmokat! Holnap jövök! (Ez fenyegetés volt :) )
Vendég

Hú csajok ! Én nem tudom mi van ma , de délután óta egyfolytában görcsölök !!!!!!
Már 2 db 500-as magnéziumot is bevettem és nem tudok aludni .
Borral, konyakkal nem kísérletezem , mert nincs itthon és nem is szeretem .

Már legalább másfél hónapja nem volt hasfájásom, remélem idő előtt nem történik semmi . :shock:
Ti látjátok még a köldökötöket? Nekem mostanában lement a hasam vagy nem tudom ,de csak a végét látom egy kicsit .

Reggel ,ha felbírok kelni, én is lépek a védőnőkhöz, kíváncsi vagyok a felkészítőjükre bár 9-12h-ig egy kicsit húzós lesz .

oltások: Hmmmmm. Hát igen , szegény ember gyereke szenvedjen ! Hurrá !!
Nem is kommentálom .

Klári : Néha lazítani is kell. Gondolom kis családod nem közösített ki, mert nem főzőcskéztél !
Irígylésre méltó az energiád : nem elég a takarítás , egész heti sütés-főzés, gyereknevelés és még a szexet is kívánod :P :P !
Én már lassan oktatófilmet kell ,hogy nézzek , mielőtt megint belevágunk majd !

Jó éjt Mindenkinek , megpróbálok aludni meg relaxálni egy kicsit, hátha attól elmúlnak a görcsök.

Kép
sheepy

Jó reggelt!

Sheepy! A te apósod sem semmi :lol: Hiába, az öregeknek az egészséges táplálkozás ismeretlen fogalom.
Vigyázz magadra! remélem nem akarsz még megszülni. Korai lenne ;)

Masi! Nálunk csak én nem eszem húst. A férjem nem tudna meglenni hús nélkül :( De szerencsére a soványabb húsokat eszi.
Külön főzni nem szoktam. Ha nem ízlik neki az én főztöm, akkor készít magának vagy rendel. Van, amit megeszik velem (főzelékek egy része) és ahhoz készít magának valami frissen sültet.
Néha én is megkegyelmezek és készítek rántott húst. De nagyon utálom..

Klári! Azt hiszem kezet foghatnánk :oops: Nálunk a férjem óvatosabb most ilyen téren, de mindenre rávehető ;)

Fülbevaló: az Istvánban egy barátnőm 2 kislányának is megcsinálták, nagyon szép lett! Nem szúrták el nekik, úgyhogy én nem tartok attól, hogy gond lenne. De azt, hogy esetleg nem a saját fülbevalónkat tennék be, arra nem is gondoltam. Pénteken mindenképp rákérdezek.

Cukika! Olyan jó, hogy még egyben vagytok :) Ne sürgesd Pankát annyira. Szerintem tuti jól érzi magát a helyén ;)

Adri! Várom a beszámolót a mai eredményeitekről. Nevetek van már??? :roll:

büngyike

Sziasztok!

Adri: Igen, fájásrendező/tágulást elősegítő infúzióra gondoltam. Könnyű szülésed lesz! Ha már most ilyen a méhszájad, hamar meglesz a baba. Van már neve???

Tidi: Ebben a bolond össze-vissza időben sztem senki sem tudja hogyan lehet értelmesen felöltöztetni a piciket.

Cukika: Írigyellek, hogy ilyen hamar tudsz regenerálódni. Még várunk, hogy újra kilövessük neki, majd lehet, hogy együtt a picivel. Viszont tudod mi az érdekes? Az arany fülbevalóján az a rész, ami a fülcimpájában van mindig elszineződött. Olyan feketés vörösessé, és miután kivettük, nem is állt vissza a régi színe. Pedig nem gagyi fülbevalót vettem neki. És senki sem tudta megmondani ez miért van. Úgyhogy majd az arany helyett valami mást fogok kitalálni neki.

Sheepy: Megérkeztek az igazi jóslófájásaid? Pedig a konyak jó rá, az én dokibácsim szerint.
A köldökömet pedig már nem látom!

Alvás: Hát már nem esik jól sehogy sem a fekvés. Ha oldalt fekszem, mindig odafittyen a gyerek és teljesen eltorzul a hasam, nagy keményedések közepette. Ha emg háton alszom, akkor meg fuldoklom. Pedig már szinte félig ülve alszom.
Ma a tanító néni reggel meg is jegyezte, látja rajtam, hogy elegem van az egészből, nagyon megviselt az ábrázatom. Hát igen, jó lenne már túllenni rajta, de még a jövő hetet szeretnám túlélni. Annyi dolgom van még! Nem tudom ha megszületik a baba, hogy lesz megszervezve minden. Ki viszi és hozza a gyerkőcöket suliba, zeneiskolába, stb... fogalmam sincs. Egy autónk van, és lehetetlen megszervezni így a dolgokat. Túl korán indul el, délben nem tudja őket hazahozni, a zeneiskola is akkor kezdődik amikor ő végez a munkahelyen.
Elvinném én magammal a hordozóba a kicsit, de mi van ha kutya hideg tél lesz? Hogy cipelem magammal? Ááááááááá nem tudom!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Kép FŐ A KAJA EZERREL(CSIRKEPÖRI) Kép
MOSÓGÉPEM MOST VÉGZETT,KELLENE TEREGESSEK,AZTÁN MEG JÖHET A TAKARÍTÁS,MAI TERV :NAPPALI-FOLYOSÓ(11M-S)TELE VIRÁGGAL,MEG ASSZEM A KINTI VIRÁGOKAT BECIPELEM,NA ASSZEM MA SEM UNATKOZOM!MAJD JÖVÖK!PUSZI!VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!
geosel.klara

Kép
geosel.klara

Hűha, de aktív vagy Klári :)
Tényleg, be kell hozni már a virágokat??? Nekem ez minen évben dilemma, mert vagy korán hozom be, vagy későn :roll:

Gabi! Tarts ki még egy kicsit! Sajnálom, hogy nem tudsz aludni.

büngyike

Sziasztok!

Minden névnaposnak és szülinaposnak így előre is sok boldoságot kívánok!

Most voltam a védőnőnél, az elmúlt egy hónapban sokat híztam, 4 kg-ot, łgy összesen 17 kg-nál tartok. Hát elég elszomorító, de valószínű ebből sok a víz. Vérnyomás jó, viszeletben semmi, baba szívhagngja is tökéltesen. Hétfőn találkozom a gyerekorvossal és állítólag felírja előre biankó a babacuccokat. Na meg hétfőn jön ki a védőnő is hozzánk.

Oltások, mi az a HPV, rota? ezekről én semmit nem tudok, én egyelőre a kötelező oltásokat fogom csak beadatni.

Füólbevaló, nekünk mivel fiú lesz nem téma, de anno én is újszülött korban kaptam meg. Nekem is újra kellett lövetni később (igazság szerrint 3 éve hordok ismét fülbevalót). Azt történt hogy a lyukat túl közel lőtték az arcomhoz és az állkaapcsomtól nem is látszódott semmi, ezért utáltam.

Adri, várjuk az eredményedet! Remélem minden OK lesz. a telefonszámok a Masika xls-ben vannak bent.

Sziasztok, Csilla
csim

BÜNGY:SZERINTEM MÉG NEM KELLENE BEHOZNI,DE KI TUDJA MI ADÓDIK KÖZBEN,APÁRA MEG NEM IGAZÁN BÍZNÁM AZ ILYEN DOLGOT,FÉLTETT KINCSEIM A VIRÁGAIM :lol:
geosel.klara

Sziasztok !

A felkészítőre nem volt erőm elmenni, mert egész éjszaka nem aludtam . Lehet ,hogy ma pizsamás napot tartok, mert semmihez nincs kedvem és energiám . :(
Azért reggel Apát felöltöztettem, és főztem neki ébresztő teát, meg elindítottam a mosógépet is , de asszem mára ennyi .

Klári : küldhetnél egy kis energyt az éteren át :wink: !

Gabi : Nem irígyellek ,remélem azért mindent sikerül elrendezni , és kitudtok alakítani egy rendes napi menetrendet. Messze van a suli ?
Bár még nem olyan nagyok a "nagyok" , de nincs valaki ,aki felétek lakik és el tud velük jönni a suliból?

Ami a fájásokat illeti, nekem még korainak tűnnek. Azt számolgattam,hogy január végén : 29-30-31 estem teherbe, tehát lehet,hogy csak a 40. hét után bújik majd ki a baba, bármennyire is várjuk már. Szóval ez még csak a 35. hét és még annyi mindent kell csinálnom a szülésig!
Aztán ki tudja,hogy a természet mit művel ?

Jók legyetek , majd még benézek !

Kép
sheepy

Sziasztok!
Én a novemberi topikba szoktam írogatni, de most a ti segítségeteket szeretném kérni. Felmerült egy kis problémám, és valaki írta, hogy állítólag itt nálatok is felmerült valakinél.
Néhány hete kijött egy elég nagy visszér, alul "kényes területen". Nem fáj, de írtó ronda, és a dokim azt mondja, hogy nem kell miatta aggódni, majd elmúlik szülés után. Engem viszont aggaszt, hogy szülésnél, a nagy erôlködésben nem okozhat -e valami gondot. Tud esetleg valaki errôl valamit? Tényleg nincs jelentôsége?

Kép
Kép
tusimi

Sziasztok!!

Sheepy, pihenj sokat!!Nekem eddig csak 1 görcsöm volt de az ultrabrutál :shock: :) !!Viszont azóta semmi...néha nagyon minimálisan érzek vmit!Ennyi!!A köldököm én látom!!A has ugye akkor van már totál lennt,ha a tenyereteket betudjátok simán tenni a mell alá...ugy függőlegesen vagy hogy :) DE értietek ugyis!Ezt nekem is most mondták... :roll: Az én tenyerem még "ferdén áll"ha odateszem,tehát még abszolut nincs lenn a hasam,hiába mondták multkor az "okosok" :lol: !!

Jövök még kaja után vissza,meg csináltam uj poci képeket is!!De most mindjárt megjön apa és eszünk!!Jaa tegnap csak fél órán át bőgtem!Jól összevitatkoztunk..de aztán megnyugodtam-tunk!! :) :? Nem is bírom a stresszt!!Hiába..

Puszi csajok!!

Missfried
Kép
missfried

Ma meg azzal fogadtak h be van dagadva az arcom.... :D ,ja mondom magamban persze a sok sírástól alig látook még most is!Erősen bedagadt a szemem tőle! :shock: De ezt nem részleteztem.... :wink:

Missfried
Kép
missfried

[quote="tusimi"]S írta:tusimiziasztok!
Én a novemberi topikba szoktam írogatni, de most a ti segítségeteket szeretném kérni. Felmerült egy kis problémám, és valaki írta, hogy állítólag itt nálatok is felmerült valakinél.
Néhány hete kijött egy elég nagy visszér, alul "kényes területen". Nem fáj, de írtó ronda, és a dokim azt mondja, hogy nem kell miatta aggódni, majd elmúlik szülés után. Engem viszont aggaszt, hogy szülésnél, a nagy erôlködésben nem okozhat -e valami gondot. Tud esetleg valaki errôl valamit? Tényleg nincs jelentôsége?

Hűha, erről volt szó szülésfelkészítőn. Siklós doki említette, hogy ilyen előfordulhat, de már nem emlékszem, hogy mi a teendő :oops:
Minden esetre én azt javaslom, hogy konzultálj a dokiddal. Lényeg, hogy ez is együtt járhat a terhességgel, ne aggódj!

büngyike

Cuki! Gratulálok a mobilodhoz! Én 2 éve kaptam egyet, a műtétem után várt itthon. Ajándék volt, mert ügyes lány voltam :) Azóta smemi baja, nem engedem, hogy lecseréljük :)
Ha meg szeretnél szülni, előtte mindenképp beszéld meg a babáddal! Ezt már nagyon sok helyről hallottam, hogy nekik nagy trauma a szülés, fel kell őket készíteni!

Missi! Érzékeny vagy! Ez terhességi tünet 8) Vigyázz magadra, várom a fotót :)

büngyike

Sziasztok!

Látom, hogy mindenki szenved már egy kicsit, a jóslófájásoktól én is tartok, naponta min. 3-at én is végigcsinálok, az éjszakaiak a legrosszabbak...... De fő a pozitív gondolkodás, nem lesz semmi baj!

Oltások
Pont Csisztu mondta a tv-ben, mennyire fontosak a nem kötelező oltások és és szerinte megfizethetők.....Ekkor nem gondoltam, hogy 15-30 ezer között mozognak, mivel úgy beszélt róluk, mintha az emeberek ezt azért nem akarnák, mert nem figyelnek oda. Ezután olvastam egy cikket is és én is szeretnék beadatni pneumococcus és meningococcus ellenit, de hogy ennyire drágák lesznek, azt nem gondoltam volna! Kullancs okozta agyhártyagyulladás ellen én is kaptam oltást, az anno nem volt drága!

Sokat kell még nekem is rohangálnom, tegnap a táppénzes ügyemet intéztem (de legalább találkoztam a kollégákkal), jógán voltam, de én sem mostam még babaruhákat, sőt még a kiságy és a szekrény sem érkezett meg a babaszobába.... Viszont tegnap megérkezett a kinyitható minikanapénk, amin alaudhatok a baba mellett, ha nagyon nyűgös lesz!

Délután találkozom Ariellell, neki már csak egy hete van, megbeszéljük a gyerekorvos ügyet (egy helyre fogunk járni) és valószínűleg benézünk egy cukrászdába!

Büngyi
A "tisztán megmutatott" gyerek nálunk is követelmény a párom részéről :) Én örülni fogok, ha bármilyen maszatosan is, de megpillanthatom! Viszont én bízom egy picit az istvános légkörben, és abban, hogy a párom a végén már nem futamodik meg, ha mégis bemerészkedik velem a szülőszobába!

> Kép
evarga

Évi! Nem véletlenül ugyanaz a pasink???? :lol: :lol: :lol:

Bocsi, csak vicc volt, de már nagyon előkívánkozott :twisted:

Csisztu: könnyen beszél. nem mindenki keres annyit mint ő és az orvos férje. Nem akarom senki anyagi helyzetét taglani, mert gusztustalannak tartom, de valaki, aki közszereplő, az gondolhatna arra is, hogy egyeseknek ez irtózatosan sok pénz és nem felelőtlenségből nem adatják be, hanem azért, mert örülnek, ha ki tudják váltani az egyéb gyogyókat a patikában.
Én különben a háziorvosom véleményére fogok hagyatkozni ezügyben.

Arielt pusziljuk!

büngyike

Kép KÉSZ VAGYOK MÁRA!BÁR A VIRÁGOKAT NEM HOZTAM MÉG BE,MAJD ESTEFELÉ,MERT NAGYON ELFÁRADTAM!APA VATT AZ OBIBAN POLCOT A PELENKÁZÓ FÖLÉ!DU-N AZT IS FELTESZI :lol:
KÖZBEN VENDÉGEM JÖTT,ITT VOLT LÁTOGATÓBAN A VÉDŐNŐ,A NAGY KUPI KELLŐS KÖZEPÉN ,DE NAGYON RENDICSEK VOLT.ELDUMÁLTUNK VAGY NEGYED ÓRÁT AZTÁN LÉPETT .TÖK RENDI.

MISSI:VÁRJUK AKÉPEKET!

NA ASSZEM MEGYEK LEDŐLŐK APA MELLÉ EGY PICIT,MAJD MÉG JÖVÖK! Kép
geosel.klara

Ariel csaszis lesz, igen.

Klári! Pihenj, ne hajszold túl magad! Nem is emlékszem, hogy beszámoltál-e a fürdőszobáról????? Elkészült? frankó minden?

büngyike

Cuki, de írtam szerdán! :) Idézem:"Na megjöttem dokitól!! Smile A cukrom jó!Ezt mondta..,igaz 10 percet kutyult a papírokkal,remélem nem nézett el semmit!! Wink De most azért megnyugodtam!! "

Na íme a fenomenális képeim... :wink:

Kép Kép Kép

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok, én is itt!
Nagytakaritás a hálóban és a gyerekszobában kész, jelentem :D
Azért így pocival kicsit nehezebb létrára mászni és ablakot pucolni.. :wink:

Még el kell mosogatni, meg azért feltörlök a konyhában, folyosón hogy a port ne hordjuk már be..

Klári, én sem főzök ma..rántotta lesz meg virsli...
Még lemegyek valami gyümölcsért meg kenyérért, aztán ennyi.

Sheepy, apósod se semmi :) az "apa váró póz" meg nagyon tetzsik :)

tidi, én is töltött kápi rajongó vagyok 8) én nem tudom megfőzni (mondjuk még sosem próbáltam..) :oops: de anyuval mindig főzetek...

Még én is látom a köldököm...úgy vagyok, mint missi, hogy volt 2 brutális nagy görcs (nekem kb 32 hét körül) aztán most csak kisebbek. Hajnalban is éreztem egy kicsit, de semmi vészes.

Cuki, örülök hogy jól vagy :)
Én is kiváncsi vagyok a férjemre, ő is el akarja vágni a köldökzsinórt...ilyenkor nagy a szája, de majd ott kiderül, bírja-e :wink:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Hali!

Most jöttem meg a felkészítőről egész jó volt, megint megtudtunk egy csomó jó dolgot. Többek között beszéltünk az oltásokról is, illetve, hogy a védőnénik legalábbis nálunk majd amikor aktuális lesz az oltás elmondják, hogy melyik fizetőset ajánlják és melyiket nem.
Illetve, hogy szülés után ajánlott a szoptatási időszakban ismét elevitet szedni, mivel a szoptatás eléggé megviseli a szervezet vitaminkészletét!

sheepy: én sem aludtam semmit éjszaka, nekem is nagyon nehéz volt felkellni. nem tudom mi volt, de óránként pisiltem és ébredtem fel aztán valamikor 6kor sikerült rendesen elaludnom.

Cuki: Arielnek a miómái miatt programozott császárja lesz, asszem szept 24.

Evi: Üdv Arielnek, és üzenem, hogy tessék egy kicsit gyakrabban jelentkezni.

sex: mostanában én is akarnám, de kicsit aggódom, mert a gyerek mintha megérezné mire készülünk, rögtön olyan pozíciót vesz fel, hogy mozdulni se bírjak.De tuti hogy a szülinapomat valahogy meg fogjuk ünnepelni :wink:

takarítanom kellene, de semi kedvem, még viszek Apának ebédet aztán szerintem ledőlök egy kicsit.

Klári: te is pihenj többet, nehogy valami baj legyen!

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

1189768501.0494.xls

felraktam újra a táblát, ha valaki még nem mentette volna le a telefonszámokat!

Kép
masika

Sziasztok!

Missi, nagyon csini vagy! Szerintem nincs leszállva a pocid. Nekem is kb. enniyra van lent, pedig kis faros babánk van...

Tusimi, én nem emlkészem, hogy lett volna ilyen visszér probléma a csapatban. Esetleg aranyérre gondolsz? Nekem volt ilyen problémám a terhesség elején, de egy kis reparon kenőccsel megoldódott. Már olyan 5 hónapja semmi panasz nincsen nálam. MOndjuk ha normál szülésem lesz, akkor állítólag kijöhet, sőt..., de most egyelőre császárnak néz ki.

Klári, pihenj inkább, a virágokat nem tudja a férjed bevinni? Ne cipekedj.

Szerencsére ezen a héten nem kellett főznöm, mert az anyósom egy csomó fött kaját küldött nekem, olyan aranyos. A szülés utánra sem fogok előre bespájzolni, mert Anyukám és az Anyósom, majd ellátnak étellel.

Adri voltál már CTG-n?

Cukika nálatok több ember is bemehet a szülésre? Nálunk a Szabolcsban csak egy ember mehet a kismamávaal a szülőszobára.

Sziasztok, csilla
csim

Sziasztok !

Hát legyőzte a lustaságomat a pakolászós , rendszerető énem :P és már az ablakpucoláson is túl vagyok !
Persze jól elfáradtam és megint fájogatok, úgyhogy mostantól csak pisilni kelek fel .

Missi : Rám már régen tört síró roham , de utána olyan jó volt , mert megkönnyebbültem.
Mostanában a párom már valahogy érzi ,hogy a finishez közeledünk , mert fokozottan figyelmes lett!
De baromi türelmetlen . Többieknél hogy van ez ? Már úgy várja ,hogy velünk legyen a kis trónörökös, teljesen be van zsongva!!!!!

Masi : Most már bánom ,hogy nem mentem , de 1/4 1 - kor még pizsiben voltam, és csak néztem ki a fejemből.
Szerencsére a védőnőm nagyon lelkiismeretes, majd úgyis ellát mindenféle tanáccsal .

Én Centrum Maternát szedtem felváltva az Elevittel , de az utóbbitól kikészült a gyomrom, viszont Maternából már be is spájzoltam fél évre való adagot a szoptatáshoz.

Évi , Büngyi : akkor a szülésnél sem lesz ott a párotok ? Vagy csak a végén néz oda ?

Nálunk eddig is Apa mentes szülés volt a terv, de mostanra már a kórházi folyosón való várakozás is kétséges, mert a párom rájött,hogy a " kórházszagot " sem bírja . :?

További szép napot és jó étvágyat az ebédhez ,ha valaki még nem lenne túl rajta !

Kép
sheepy

Adri, hol vagy, mesélj mi volt!!

Szerintem Cuki úgy érti, hogy "váltópartnert" visz. Sógornőmmel is ment a férje és a barátnője, és váltották egymást..mondjuk ő tizenvalahány órát vajúdott.. :?

A Szabolcsban az "előszobában" meg lehet várakozni..

Csilla, nem irtál, hogy elmész -e a Szabolcsos felkészítőre?

Klári, pihenj!!
Missi, tök csini vagy, szerintem sincs lenn a pocid!! És néha nagyon jól esik egy sírás.. :roll: de ne legyél elkeseredve, mi itt vagyunk neked :wink:

Gabi, alvással én is így...egy párszor megfordulok én is egy éjszaka alatt :?

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Majd elfelejtettem : Kép Kép

Kép
sheepy

Nekem ilyen kis doboz -pocak jutott :lol: :lol: , csak azt nem tudom ,hogy milyen részek állnak ki ott elöl, mert elvileg fejen áll.

Na mentem enni.

Kép
sheepy

Missi! Csini a pocakod! És Neked is Sheepy! Nem nagy egyikőtöknek sem!
Bírtam a megjegyzést: nem tudom milyen részek állnak ki :lol:
Néha én sem, ne aggódj ;) csak tippelek :roll:

Az Istvánban is úgy van, hogy váltópartner lehet, ők kint várakoznak. Nekem a barátnőm jön be, aztán még kint van pár "talonember", köztük a férjem is. Addig, amíg nincs konkrét akció, addig tuti nem jön be. Utána pedig megnézi a babát, de csak "megtisztítva".

ADRIII! Fenyegettél, most meg nem jössz :(

büngyike

Sziaaasztok!

Megjöttem, reszkessetek! :D

Klári Azért a cipekedést tényleg kihagyhatnád, ha nem akarsz túl hamar babázni. Erős férjecskéd majd megoldja!! :)

Sheepy, Missi Nagyon csinik a poci fotók és tényleg nem nagyok :wink: Én lassan akkora vagyok keresztben, mint hosszában. :shock: (159cm vagyok és 110cm a pocakom... :roll: )

Nálunk apás szülés lesz, remélem nem dől ki a kedves Apuka, mert most Neki is nagy a szája. Meglátjuk. De tervben van. Nálunk amúgy ahogy közeledik a vége nem állíthatnám, hogy figyelmesebb lenne a férjem, pedig jól esne, ha fürdés után segítene kimászni a kádból vagy ilyesmi. Azt mondta úgyis szólok, ha segíteni kell... :? Persze, nagyon sok gondja van, de nem esne rosszul egy kicsit több figyelem. :evil:

A CTG megint szar lett. Még rosszabb, mint szerdán. Elmentünk UH-ra. Megcsinálták ezt a keringés vizsgálatot. Azzal nincsen gond. A köldökzsinór viszont szép hosszú és az egész a gyerek nyaka körül van. :cry: én nem tudom mi lesz... Jóslók vannak bőven, csak merezgette a doki a szemét. 2900gramm a Bébike és nincsen neve, mivel Apával lehetetlen egyeztetni. 2hétnél, de inkább 10 napnál nem adtak többet... :wink: Szóval ezt a témát úgy látom a vajúdóban fogjuk tudni megvitatni :lol:

Mindenkinek jó pihenést aki nem néz be hozzánk hétvégén!!
Vendég

Adri,asszem az én hasam most 106os!!Ezzel a derékbőséggel a modellszakmában a helyünk :lol: !!Ja és apának ugyanennyi!!Ő a 6.hónapban van kb :lol: :lol: :? !!

Sheepy,szép a pocid!!De az enyém tényleg milyen csucsos hozzád képest!Vagy csak én látom így?? :roll:

Ma ismét vendégeink lesznek :) !De még mindig van kextekercs,ugyh nem készülök különösebben!!Meg apa hoz sürt!!Én is vettem magamnak mára egy alkohol menteset! :wink:

Na én is írtó kíváncsi vagyok,mi lesz majd NST-n??Az nagyjábol hasonlo amugy a CTG-hez?? :?:

Puszi mindenkinek!!És köszönöm a poci bókokat!! :)

Missfried
Kép
missfried

Gondolod? Én azt olvastam akkor van gond, ha a szülésnél előrebukik, ha jól emlékszem. Azért a doki sem volt tőle elájulva, annyit mondott, hogy idézem: "Az marha jó!" Azt mondták be fog indulni, csak kapkodom majd a fejem állítólag.... Nem tudom mi lesz. Aztán lehet megmakacsolja magát és a végén skorpió lesz annyir bíztatnak! :lol:
Tessék odafigyelni a bogyókra, mert nagy zűr lehet belőle! És még Pankának is illene egy hetecskét csücsülni. Aztán versenyezhetünk :lol: :lol:
Vendég

Milyen bogyókra Adri??

Ja sürt=sört :lol: (elírtam)

Én mondjuk elég magas vagyok a hasamhoz!!174 cm

Missfried
Kép
missfried

Missi Nálatok már a 34. héten van NST? Tök jó! Nálunk is lehetett volna... Én is kérdeztem a dokit és az NST ugyanaz, mint a CTG! De javítsatok ki, ha tévedek!
Vendég

Bogyóóók? :shock: Mire írtam ezt?? :lol: Nem találom... :D
Vendég

Ja! Megvan! Azt Cukinak írtam a szívbogyóira!! :lol:
Vendég

Na megjöttem, vittem Apának ebédet aztán elnéztünk a cukiba és bevágtam egy somlói kelyhet, meg ittam egy tejeskávét, mert majd elalszom.
Voltam még gyógyszertárban is, mert kaptunk egy receptet az előkészítőn, lényege, hogy csalántea+málnalevél+csipkebogyót kell összekeverni, és ezt iszogatni a 36 héttől. Írtak még hozzá más teafű féléket is de ez a 3 a fő alkotórész!

Csajok én megint elkezdtem vizesedni, éjszaka annyira fájt a kezem, hogy már masszírozni kellett, főleg a csontok tájékán!

Adri: hát akkor neked sem 26 nap van már hátra! A végén tényleg mindenki előbb fog babázni a kiírtnál! Keddig van jó idő aztán jön a hidegfront! Hát kíváncsi leszek!

Büngyi: nem kaptatok véletlenül a kórházban "mit vigyek magammal listát"?

Sheepy: már egész kikerekedett a pocakod, mit akarsz, az elején sokkal kockább volt :D

Megyek egy kicsit lepihenek, de előtte még teregetek :( Apa azt mondta, hogy majd vasárnap segít kitakarítani!!!!

Kép
masika

Adri! Sajnálom a rossz eredményt :( Akkor ideje lesz Nevenincs Lányodat felkészíteni a nagy talákozásra ;)

NST és CTG az ugyanaz, én így tudom a védőnőtől!

Masi! Nem kaptunk ilyet. Elmondták miket kell vinni. Ugyanaz, mint egy átlag lista, hogy mit vigyünk a kórházba. Semmivel sem extrább.
A babáknak leírtam már külön, hogy mit kell vinni.

büngyike

Büngyike Igen, lassan itt az ideje, de én ráeröltetném ha lehet az október 5. -t. Jobb lenne! Voltál mostanában UH-n? Csak mert kb egy idősek a Babák és kíváncsi lennék az értékekre... Nálunk a BDP:91mm, az FL: 67mm Csak úgy kíváncsi lennék!
Vendég

Húú, Adri, az már mindjárt itt van!! :shock:
Apára meg tessék rászólni!! Ez így nem mehet... :roll:
Nem mintha az én férjem annyira figyelne rám...bár együtt zuhanyzunk mostanában :wink: na jó, meg tegnap kicsit megmasszirozta a vállam... de ez is kivételes volt..

Én 102-es vagyok hasilag, ez most stagnál..de pont elég cipelni..

Sheepy, csini a pocid.. :D
Elvileg a fiús pocik "csúcsosabbak", mint a lányosak..bár nem mindig jön ez be..
De eddig nekem is azt mondták, hogy ugye fiú..... :wink:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Adri!

Két hete voltam, akkor volt 85,5 a fejkörfogat és a combcsont pedig 65,4 (ez utóbbira azt mondták, hogy szép hosszú, azóta csak hosszúcombúnak hívom ;) )

Vicsok! Tőlem mindenki megkérdezi, hogy fiút várok-e, mert olyan csúcsos :) Úgyhogy ezekre nehéz adni valóban.

büngyike

Igen a 34.héttől már van,hetente!! :)

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok!

Adri, ezt a flow valamit az UH-n nézik? Nekem az utolsó 2 UH-n (31. hét és 35. hét) azt is írták a leletre, hogy "az a. umbilicalis, magzati aorta és a. cerebri media vizsgálata során kóros áramlási görbe nem látható. Az a. uterinák keringése megtartott, notch nem mutatható ki." na meg a mostanin még azt is , hogy "az anyai vesékben nincs pangás". Nektek is szoktak ilyenek nézni? Ez lenne az a flowmetria? Az én babám 35. hét és 1 naposan BPN: 97 mm és FL: 76 mm. Na persze jó nagy babuka... Mi nem volt jó a CTG.-n?

Vicsok, én nem megyek a Szabolcsos előkészítőre. Már kétszer láttam a szülőszobát és a szülésznő egy csomó mindent elmondott a kórházi viszonyokról. Na meg a Masikékkal én végigjártam a 6 alkalmas Jánosos előkészítőt. Az az igazság, hogy jövő héttől nem akarok sehova egyedül menni, dokihoz is a férjem visz majd, nem esik jól már a vezetés...Szerencsére a férjem szuper figyelmes velem, nagyon aggódik miattam.

Sheepy, nekem is ha bekeményedik a hasam ilyen szögletes lesz..

Sziasztok, Csilla
csim

Nekem csak 36. betöltött héttől...hát hogy is van ez?? Azt hittem, ez is olyan, mint pl AFP, hogy meg van határozva, mikortól kell járni.. :shock:

De hát már az is mindjárt itt van :D

hihih, hosszúcombú Heléna :wink: nagyon jó...
ja, és nem a fejkörfogata, hanem az átmérője a 85,5..

Anikó
Kép
Kép
vicsok

www.orvosiszotar.hu
itt leforditásra találnak a kifejezések :wink:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Hali!

gyors bejelentkezés aztán Apának vacsiadás!

hát utánna olvastam a streptonak, eléggé megoszlanak a vélemények még az orvosok között is. Most légy okos!
na mindegy majd kedden mégegyet konzultálok a dokival!

HMM nálunk csak a 36 héttől van NST/CTG kinek hogy tetszik, tényleg nem értem, mindenhol más a rendszer?

Csilla: nekem még nem is néztek flow-t, talán majd most a 38. héten.

A szeptemberi topicban záporoznak a bébik van egy -két szüléstörténet is ha valakit érdekel becsatoltam.

1189787116.6937.doc

1189787157.1977.doc

Kép
masika

Sziasztok !

Nálam csak jövő héten kezdődik a CTG, ha sikerül a szülésznővel időpontot egyeztetni . Már nagyon várom , remélem itt is minden rendben lesz .

Adri : Ez nem valami jó hír , sajnálom :( , de én is úgy tudom ,hogy a köldökzsinór önmagában még nem szokott bajt okozni.
Viszont szép nagy a leányzó , gratulálok hozzá ! Ebből a szempontból ne is bánd ,ha nem vár még 4 hetet a megérkezéssel . Remélem minden a legnagyobb rendben lesz Veletek és lehet ,hogy hétvégén sikerül név-ügyben is dűlőre jutni végre!!

Missi : Én is csúcsosabbnak néztem a Samu-lakot , de hát nem vagyunk egyformák :P . Még az is lehet,hogy Dani lány, csak valamit félre néztek.
Jó kis meglepetés lenne bár szerencsére minden cucc uniszex és nevekkel is készültünk .
Asszem a szeptemberi topikban is volt olyan baba ,akit fiúnak vártak és lány lett , vagy fordítva.
Lehet,hogy nálunk is lesznek érdekes végkifejletek ???????

Masi : ennek a teakeveréknek van valami spéci hatása ? Vagy csak egyszerre lazítja a belső dolgokat és víztelenít is ?

Délután volt egy műsor a Nat. Geó-n . Igaz ,hogy ikrekről szólt, a méhen belüli fejlődésükről stb... ,de mikor világra jöttek elbőgtem magam !!!!

Mindenkinek szép estét, jó étvágyat a vacsikhoz és zsibbadás, forgolódás, pisilés nélküli éjszakát !!!!

Kép

Kép
sheepy

Hello mindenkinek!

Kibeszélgettük magunkat Ariellel, mondtam neki, hogy hiányoltátok! Fog majd jelentkezni! Azért olyan furcsa, hogy neki már mindjárt itt lesz a kicsi lánya! Megbeszéltük, hogy milyen játszótérre megyünk majd, hova visszük a gyerkőcöket babaúszásra stb. És benyomtunk egy túrós krémest is :)

Sheepy, Missi Tök helyesek a pocik!

Vicsok/Sheepy
Nagyon bátrak vagytok, hogy még ablakot pucoltatok létráról, engem mindenki lebeszélt a létrázásról, így vasárnap apa mászik, én meg segítek, amiben tudok!

Adri
Ez kezd izgi lenni! Szerintem ne aggódj, ha jönni akar a baba, most már nem lesz semmi gond! Csak nevet válasszatok! Egyik barátnőm a kórházba menet közben találta ki a párjával a nevet, de szerintem addig ne halasszátok! Ennél a párnál azóta is azt kérdezgetik, hogyan jutott eszükbe az a név :)

Büngyi
A pasijaink elég egy kaptafára készülhettek, lehet, hogy ez alkatilag kódolt náluk? :) Holnap megyek szülőpozícióra, de nem én leszek az egyetlen, akinek a párja azt mondta, hogy na azért ő jógázni mégsem fog ("képzelj el egy nagydarab pasit ott szerencsétlenkedni")- hiába magyarázom, hogy ez nem arról szól, hanem a segítés lehetőségének megtanulásáról.... De arra legalább nyitott, hogy elmondjam neki, amit hallok - na de kíváncsi leszek, hogy a vajúdótól beljebb mer-e majd merészkedni és ha igen, akkor is szerintem szépen kisomfordál, amikor jön a java..... Elmondtam a szerdai dolgokat neki (mennyi vérveszteség, az első 6 óra jelentősége a hang szempontjából) és megerősített, hogy ha le van mosva a gyerkőc, beszél ő majd hozzá eleget :)

> Kép
evarga

"Még az is lehet,hogy Dani lány, csak valamit félre néztek. "

Jajj engem is mindig ezzel agyalnak,h "sose vedd biztosra,mert......" :) :D :shock:
De én már totál fiura vagyok beállitodva és én Samut várok!!Ne értsétek félre,a kislánynak is ugyanugy fogok örülni nyílván..,de akkoris SAMUT várok!!Kukis Samut!! :lol: :wink:

Még nem értek ide a vendégek... :roll: ,de ma már nem hiszem h jövök,szép estét mindenkinek!!

Missfried
Kép
missfried

Ja olvasom itt közben az ablakpucolást...,csak erről eszembe jutott egy hülye babona!!Anyós is ezzel jött h mert ő sokat pucolt ablakot és rávolt tekeredve a nyakára a páromnak a köldökzsinór!! :? :? Ekkora baromságot!Nem vágom mi az összefüggés..

Missfried
Kép
missfried

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?