Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hozzon ez az
új esztendő
békességet, örömet,
hogy mindenütt
boldogságban
nőjenek a gyerekek!

Kép

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Nekünk a karácsony csendesen telt itthon. Látogatók voltak, mert Boti betegsége miatt nem utazhattunk. Ráadásul Panna megint köhög. Hogy ez már sohasem múlik el?! Ma Elevenparkban van Apával, mi meg Botival készülünk a szilveszterre. :-)

Mók: A doktornõnk felírta a Komfort 1-et. Úgy néz ki, hogy bevált. Már sokkal kevésbé fáj a hasa, evés közben nem nagyon tekereg, és egyre többet eszik. Habár kaki van hogy csak 3 nap után van, viszont állandóan pukizik szegénykém.

Nekünk a betegség miatt elmaradt a kéthónapos oltás, illetve a csípõszûrés is. Majd januárban kell mennünk. Így tanácsadáson sem voltunk.

Tegnap elérte Boti az 5,500 grammot.

Nálunk Botika nem szeret hason lenni, még alvás közben sem mostanában, pedig születése után mindig úgy volt. Forgásnak még a jelét sem látom, és szerintem a tárgyakat is csak véletlenül érinti meg.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!
judit75
Budapest

Judit75!

Örülök hogy bevált a tápszer,nálunk napi egy kaki volt ,most napi kettő fél adag,reggel,és délután egy. Most rendeződött át,gondolom most szokta meg ténylegesen Lilla a tápszert. A folyós kaki,sem olyan folyós már. Lehet hogy nálatok is idő kérdése. :lol:

Cherryke!
Jó bulizást! :D

Kép
mók

Boldog új évet kívánunk Mindenkinek!

Jobbulást a kis betegeknek!

Forgás: Bettina még meg sem próbálja, Brigi sem kapkodta el. :lol:

Hozzátáplálás: én a 4 hónapot is korainak tartom. Mi majd fél évesen kezdünk el kóstolgatni. :wink:

Másnál is van zöld kaki? Mer ez a csajszi olyanokat produkál mintha csak spenótot enne.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép

karácsonykor

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

B.U.É.K Mindenkinek!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

SZiasztok!

Gyors míg api bírja hogy gépelek meg míg alszik Gergő :)

Kri: nekünk a tápszer miatt van szintén zöld kaka, de úgy rendesen zöld!!! Gyerekek nagyon édesek!

Judit: Boti nagyon szép nagy baba :) sebaj, ha nem szeret hason lenni... bár nekem védőnő mondta hogy azért kell ott lennie nappal mert a mászáshoz meg mindenhez szoknia kell

Cherryke: Gratula, Hunorka nagyon szépen növöget!!!! Hunor és Gergő között nem sok nap van, ugye GErgő 3án lesz 3 hónapos, és szerdán vagy kedden 4770et mértünk súlyra :) hát igen, kis manókból lesznek a szép nagy gyerekek :)

Tünde: de jó neked hogy van tejcsi, én szomorka vagyok hogy már csak tápszer kap a kis tökborsóm ... :(

Sissy: hát én merész anyuka vagyok akkor, Gergő csakis hason alszik, már jó pár hete, előtte sokat kelt fel, aztán egyszer csak este hasra tettem , mert sokat nyüglődött, és azóta úgy alszik.. csak bébiőr van.. de a drágám még a cumival a szájában és simán fordítja a fejét :)

Bukás: nekünk ágy már eleje óta fel van emelve téglával, és én is azt tapasztalom hogy néha nem is kaja bukás jön hanem nyálas - büdi valami, minta gyomorsav lenne, olyan is a szaga, volt hogy kaja és kiadós alvás után tisztába tettem éppen és a gyerek olyat rakott ki oldalra, pont fel is vették kamerára , az is ilyen sima átlátszó lé volt....

Na futok, mi itthon szilveszterezünk!

MIndenkinek sok sok pusza!!!

és :

BUÉK!!!

Kép - MÉGEGYSZER BOLDOG ÜNNEPEKET!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kri!

Csajok gyönyörűek!!!!

Kfmares!

Szép kis család!!!!!

MINDENKINEK SZÉPSÉGES PILLANATOKBAN,ÉS TÜRELEMBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ma megint voltam a tüdőgondozóba, az itteni főorvos köti az ebet a karóhoz hogy meggyőződése ez embólia volt nem pedig tüdőgyulladás. Hát végre elmúlt a halálfélelmem,most megint visszatért. Három hét múlva újra kontroll,és elküld hematológiára.
Jó lenne ha végre gyógyultnak nyilvánítanának. :roll: :? :(

Lillára ma vigyázott anyósom,mi meg moziba mentünk,jól esett.
A durrogatások miatt félek milyen lesz az éjszakánk,már most túl vagyunk 3 visszaaltatáson. :evil:
Néha a kimerülés határait feszegetem,nem tudom hogy tudnék pihenni.... Ti hogy oldjátok meg??? Ha alszik a gyerek rohanok házimunkát csinálni,hogy rend legyen,egyszerűen nem viselem el a kupit. Mire lefeküdnék már ébred Lilla,pedig nagyon jó baba...,mégis fáradt vagyok. :oops: :oops: :oops:

Cherryke!

Várlak a beszámolóval.

Kép
mók

Etus,
Nagyon sajnálom, hogy megjártátok itthon ezekkel a betegségekkel. A Magyar Egészségügy nem hagyja, hogy elfelejtsd. ;)
Drukkolok, hogy most már minden rendben legyen és a jövö évben messze kerüljön benneteket a betegség.

Btünde,
Azért durva, hogy már ilyen korán jöhet a gyerekek foga. Mire a sebek begyógyulnak a szopi kezdet után, kezdődhet előlről az egész. Remélem még Niki várni fog a fogacskákkal. A barátnőm fiának is már kint van a foga hegye, mindössze 2 héttel idősebb mint Niki. A másik két gyerekének 6 illetve 9 hónapos kora után jöttek ki a fogai.

Cherryke,
Jó szórakozást a bulihoz.

Kri,
Én azt olvastam a zöld kakiról, hogy a gyors emésztés miatt az epefestéknek nincs ideje felszívódni, azért zöld. De ez nem probléma, legalábbis anyatej esetén biztosan nem.
A csajok nagyon édik az egyforma ruhákban. Én is keresni akartam valami nagyon csinit Nikinek, de már valszeg későn fogtam neki.

Kfmares,
Nekünk is van bukásnál átlátszó lé, de még nem szagoltam...
Nagyon helyes család vagytok! :D

Mók,
Niki már végigaludja az éjszakát és a reggeli kelés után sem kell visszaaltatni, mert szinte azonnal elalszik és még ráhúz 2-3 órát. Ez azért nagy könnyebbség. Egyébként meg sokat segít a férjem mert Ő többet tud itthon lenni.
Tegnap valami gond volt, talán fájt a pocia Nikinek. Nem lehetett lerakni, mert azonnal ébredt, végül kettőnk között aludt el hajnal 2 körül. Na nem vagyok éppen kipihent. Aki nap mint nap mosolyogva végig tudja csinálni a napot ilyen fáradtan, az előtt le a kalappal tényleg!
Nem tudja legalább néha megcsinálni azt a házimunkát valaki más? Vagy esetleg segíteni? Legalább néha ki kellene pihenned magad.

Tudom, hogy mindig panaszkodom az evés miatt, de már nagyon várom, hogy javuljon a helyzet.
Ma olyanokat evett, hogy teljesen kész voltam. Reggel 130-al indított, majd 3 óra múlva 40 gramm után ordított, hogy neki nem kell a cici, vigyem innen. Következőleg evett vagy 3 óra múlva 140-et, majd 4 óra múlva 60-at, majd megint 3,5 óra múlva 100 grammot. Szóval annyira hektikusan eszik, hogy már komolyan nem tudom, ha sír akkor éhes, vagy már álmos, vagy mi van? Eddig olyan szépen megette minden evésre a minimum 100 grammot, de most már hetek óta fogyózik. És eddig legalább csak beszélgetett és nem fogadta el a cicit, ha már nem kell neki, de most ordít ha meglátja a cicit és már nem akar enni. Azt a baj, hogy úgy tűnik mintha enni akarna, csak fájna valamije és nem mer. :(
Most sem tudom mit csináljak, 22-kor evett és nem tudom enni akar-e még ma vagy lefejjek. Már attól tartok lecsökkenti magának a tejcsi mennyiséget és amikor meg már enne nem lesz neki. :(
A tegnapi nap szörnyű volt. Késő este, vagy 3 órán keresztül balhézott, ha bealudt sem lehetett letenni, már mindent csináltunk vele ami elképzelhető, de még kézben is sírt járkálás közben.
Tényleg, tegnap óta azt vettem észre, hogy én ugye minden etetés után pelenkát cseréltem, kivéve a reggelit és legalább pisi mindig volt benne, de tegnap sokszor teljesen száraz volt a pelus. Ma reggelre meg se pisi se kaka nem volt benne, majd napközben rakott bele egy akkorát, hogy nem tudta a pelus megtartani. Ma kétszer volt kaki, de talán csak egyszer külön pisi. Nem kevés ez?

Szilvi
KépKép
ceyla

KÍVÁNOM, HOGY AZ ÚJ ÉVBEN NAPONTA MOLESZTÁLJON A SZERENCSE, AZ EGÉSZSÉG VEGYEN ÜLDÖZŐBE, MENJEN AZ AGYADRA A GAZDAGSÁG, S NYUGTON NE HAGYJON A BOLDOGSÁG!

BUÉK

Szilvi
KépKép
ceyla

BUÉK mindenkinek.

Ez a nurofen nagyon sz.r. Nem lázas nem fáj semmije, mért ezt írta a doki????? Én többet nem adok neki ilyen gyógyszereket. 24 óra alatt többet sírt tőle mint 1 hét alatt szokott. A pocakját ez is kikészítette.
Hétfőn felhívom ezt a polarizált fény cenrumot. Megkérdezem mennyi idő alatt gyógyul meg a gyerek és milyen időközönként kell járni. Csecsemőknek 5 perc alkalmanként és 2ezer FT. Immunerősító és gyógyít. Nem nagyon van most keretünk, de mindent megpróbálok, hogy 12.-ére meg gyógyuljon.

Kriszta
Kép
cherryke

Eladó egy kitűnő állapotban lévő (kislányom karácsonyra kapta,de nem szereti) Chipolino Zoo (rózsaszín) utazójáróka. :)

Keress priviben ha érdekel!!!!

Kép

Lilypie Pregnancy tickers

mokibuci

Jóreggelt Mindenkinek!

Anyukák meg CSajócák: itt szerintem mindenki valamilyen szinten fáradt, vagy ha nem mondja akkor is... ( na ezt jól megaszontam ) szóval én este alukázok, korán fekszek, ha tudok, szinte Gergővel, olyan 9 felé, Gergő olyan 4ig elvan, aztán reggelik jön a fél, vagy óránkénti felébredés, csak a cumi kell neki, nem éhes, de ugye az ingázás az ő és a mi szobánk között nem valami kellemes... aztán reggel ébred a drága 8 felé és eszik majd kis játék vagy az sem és még aluszik... de napközben én már nem pihenek, amíg szoptattam, vagyis amíg volt tejem próbáltam akkor aludni amikor ő, a fut a ház ha nem akkor is mert neki fontosabb volt a tejem... annak ellenére hogy totál idegesít a kupi.. .mostanra jobb a helyzet, nem kell stresszelnem hogy van-e elég tejem, sajna a buta tápszert kapja, de talán ő és én is kiegyensúlyozottabbak vagyunk...

Mók: ez dúrva, akkor most ismét kivizsgálás vagy csak majd akkor kontroll??? szegényem... vigyázz nagyon magadra!! És amint fent írtam, hát én így csinálom.... és ahogy mondtam már, sztem minden anyuka az első minimum félévben kimerült...

Ceyla: Nikinek elég a tejcsi,.... vagyis a tápértéke? vagy talán az ínye fáj??? jöhet a foga amitől nem tud úgy enni:??? bár az még korai lenne nem??? csak ötletelek... :shock: csak szopizik, tápszert nem kap? persze én utálom adni neki, de ennyi volt a cicim kapacitása.. sajna... azért majd írj hogy mi volt!!!

Cherryke: akkor a Nurofen semmit sem ér???

Ja, és este minden durrogást jól bírt pedig volt... pedig izgultunk urammal mi is hogy na ma igen necces éjszakánk lesz!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares: tegnap 8 körül elaludtam, fél 12kor ébredtem, koccintottunk, gyerek 1kor ébredt, evett, aludt reggel fél 8ig. Meg mi is :D Én nem vagyok fáradt. Mi ma megyünk bulizni az Almássy téri szabadidőközpontba. Meg a barátaink is ma buliznak ugyanott. Holnap leszek fáradt :D
Nurofen nem tudom, hogy használ-e, mert mint írtam, nem fáj nem lázas a gyerek, de az meg arra van. Tehát szörcsögésre nem használ. Ráadásul a pocakját készítette ki szegénynek.
Csütörtök délbe-este, péntek reggel-délbe adtunk neki, majd úgy döntöttünk, hogy nem kínozzuk a gyereket és este már nem kapott. 7től aludt is 1ig. A hangját nem lehetett hallani.
Viszont elővettem az infra lámpát és a mellkasát és a torkát lámpáztam, míg apja lassan tisztába tette. Aztán egy csomó trutyit kiszívtunk. Mivel nem az orrába van neki, a sterimar sem ér semmit nálunk. A lámpával csak arra kell vigyázni, hogy szemébe ne világítsunk vele.

Viszont hétfőn felhívom ezt a sensolite cuccost, és megírom mit mondtak.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: lehet hogy Gergőnek is kellene adnom enni 4 körül amikor elkezd nyühizni és akkor nem kellene cumit adni neki reggel4-8ig?? de cumit elfogadja és alszik tovább, csak nem sokat...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="kfmares"]C írta:kfmaresherryke: lehet hogy Gergőnek is kellene adnom enni 4 körül amikor elkezd nyühizni és akkor nem kellene cumit adni neki reggel4-8ig?? de cumit elfogadja és alszik tovább, csak nem sokat...

Próbáld meg az etetést. Ha nem eszi meg nem baj, csak tudod, éhes baba nem alszik.

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: Nikinek elég a tejcsi,.... vagyis a tápértéke? vagy talán az ínye fáj??? jöhet a foga amitől nem tud úgy enni:??? bár az még korai lenne nem??? csak ötletelek... Shocked csak szopizik, tápszert nem kap? persze én utálom adni neki, de ennyi volt a cicim kapacitása.. sajna... azért majd írj hogy mi volt!!!

Kfmares,
Én úgy gondolom elég a tejcsi tápértéke, mert ha nem lenne elég akkor logikusan többet kellene kérnie belőle, de ő inkább nem kéri.
Nézegettem a szájába is, de nem látom bepirosodva - duzzadva az ínyét és egyébként meg a tegnap előtti éjszakát kivéve jó hangulata van, jól alszik és sokat. El van magának is és sokat vigyorog, ha beszélgetünk.
Tápszert nem kap és nem is akarom, csak a legvégső esetben.
Tegnap este is még 1 dl tejet fejtem ki a jobb ciciből, mert már neki nem kellett és látszott már nem fog többet felkelni.
Ma reggel 6-kor keltettem (kicsit ébredezett már de lehet még aludt volna ha nem veszem fel), hogy időben elkezdjük a napot és meglegyen a 6-szori evés.
Na nem jött be.
Akkor evett elsőnek 140-et (ez nálunk már jónak számít) reggel félálomban mindig nagyon jól eszik.
Majd 3 óra múlva amikor nyöszörgött akkor evett 20 grammot!
Majd olyan 11 után 80 grammot és a bal után a jobb cicit már bekapni sem volt hajlandó, de utána vígan eljátszott a járókában.
Tehát délig evett összesen 240 grammot. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:olvasgatom amiket írtál,hogy hogyan eszik Niki,de sztem ne aggódj!Balázs is így csinál,hol sokat vagy közepesen vagy nagyon keveset eszik.Gondold azt ,hogy neki most így jó,ennyiket akar enni.Alkalmazkodj hozzá,nem mindig a rutin szerint működik!Éppen mondtam a páromnak egyik nap,hogy amikor már azt hiszi az ember,hogy beálltunk akkor változik a sorrend,meg minden!Hisz hétről-hétre napról- napra nő a babucink.A sírás amit írtál ilyen is van nálunk amikor csak sír,és már nem tudom mi lehet a baj!
Aztán van amikor egyszer csak kijön a büfi,vagy nem is akar kézben lenni lerakjuk a baba kocsiba(mert mi sokszor abba altatjuk) és ahogy leraktam alszik!De van amikor már kézben elalszik!Sztem ez már nem az a időszak amikor lerakjuk és magától elalszik ,mert igényli nagyon a közelségünk és szeret nézelődni,meg most már nem is fognak annyit aludni többet lesznek fent és kevesebbet alszanak napközben!A büfi különben nagyon tudja feszíteni a pocijukat,Balázsnál is hallottam már,hogy van amikor elég erőteljesen jön ki a büfi és nem is esik jól neki,hogy kijött meglepődik!A pisi dolog amit írtál az furi!Talán nincs elég folyadék most neki és mindet feldolgozza a szervezete!?Kaki meg volt nekünk is,hogy 1 nap kihagyással nem volt,de a másik nap meg volt dögivel!!Tudod az anyatejes babáknál 3-4 nap vagy akár 1 hétig,ha nincs kaki nem gond,mert akkor teljesen feldolgozza a szervezete a kajcsit!Pelust én nem cserélek minden etetés után ha nincs kaki és a pisi sem sok.Én nagyon gyanúzom,hogy beindult ez a fogzás dolog nem hiába tömködi Balázs is a kis kezét a szájába és ez álltal még jobban jön a a nyál amit törölni kell ,mert kicsípi körbe a szájukat meg az állukat,sztem tuti viszket az ínyük.Nem feltétlen jár lázzal vagy hasmenéssel.

cherryke:nem rossz ám a Nurofen csak sztem nektek felesleges szedni,mint amit írtál is nincs láza nem fáj semmije,ezért nincs mire szedni csak feleslegesen lett felbontva sztem és 2 hétig bírja ha jól emlékszem!Amúgy én először a Panadol szirupot adtam ,mert sztem az kicsit gyengébb.Ha refluxos a babád nem is biztos,h jó neki a Nurofen!Tudom én felnőtt vagyok és más az összetétele a felnőtt gyógyszernek,de én nurofen fájdalomcsillapítót alapból nem szedhetek a refluxom miatt!!csak algópyrin vagy panadol!

Bocsánat majd reagálok a többieknek is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára iceberg 2011.01.01 13:47-kor.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Az ínyük nem csak duzzadt,inkább fehér mert dúródik ki a fogacska.Ha megdörzsölitek az ínyüket és tetszik nekik akkor ez fogzás lesz :wink:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

én is épp akartam írni, hogy nem piros, hanem fehér a fogzós íny...

Ice: panadol mire van?
Nálunk is kéredzkedik aludni... amikor már nem tudjuk mért nyafog, lerakom a kiságyba és pillanatok alatt elalszik.

Emlékszem, hogy amikor hazajöttünk a kórházból és 3 hétig rajtam aludt éjszaka, napközbe meg a nagyágyon, azt hittük felesleges a kiságy :D meg az ismerős körökbe, hogy mondták nekem, hogy na majd nem tudod sose levakarni magadról. Nem mintha akarnám :D de nem jött be. Már egyáltalán nem alszik, csak is a helyén. Már a pihenőszékében sem alszik el. És bárki a kezébe van, bárki eteti, tisztába teszi, jól érzi magát.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:végül is ugyan az mint a Nurofen(láz és fájdalom csillapító).csak én először Máténak azt adtam utána azt vettem észre,h nem nagyon használ már és akkor váltottam nurofenra és megfelelt!a pannadol szirup meg a nurofen is jó akkor amikor jön a foguk és fáj nekik meg lázzal is jár!ilyenkor van az,ha nem használ a kúp akkor 2 óránként kúp 4 óránként pannadol szirup vagy nurofen szirup.most még sztem nem alakult ki annyira a kötődés,de mivel ti is sokat vagytok 2-en majd lehet,h 1 évesen ki sem mehetsz nélküle wc-re sem! :roll: de ki tudja ne legyen így!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

cherryke:éppen betöltöttétek a 3 hónapot!akkor még csak most lehet szedni a szirupot!? :shock: nem emlékszem,h tán a súly is számít rá van írva!én még nem vettem itthonra,de készülök venni pannadol szirupot 3 hónap után az jó ha van mindig otthon kéznél,mert a picik lázát kúppal és ezekkel lehet csak levinni,na meg hűtőfürdő!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: 5kg-tól lehet szedni. Mindegy, mert nem adjuk már neki. Majd veszek panadolt, hogy legyen, ha jön a foga.

Kriszta
Kép
cherryke

ceyla:ezt a cikket neked ajánlom most olvastam el éppen
http://picibaba.hu/kisgyerekkel/gyerekn ... -szoptatas

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Mégegyszer BUÉK!

Mók:vigyázz magadra!

Hát,nekem is "gond",hogy a hatszori kaja meg legyen.Lili néha nem kel csak hajnalban,de általában úgy jön ki,hogy délig meg van a három kaja,és utána bizony van,hogy keltem,hogy 12,3,6,9 legyen a szopi rend.Ugyanis lehet,hogy csak öt jönne ki,és akkor meg nincs meg a mennyiség:meg lehet,hogy azért is van,hogy éjjel csak egyszer kel,mert nappal megeszi az adagot:két nepot régen volt olyan,hogy 6 órát aludt egyben,nem keltettem,és akkor éjjel viszont 3 óránként...Szóval nem könnyű,de asszem így jobb nekünk most.
Lili keze is a szájában,az egész ökle,nyálaskodik folyamatosan... :)

Kép
Kép

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Nálunk is van ez a két ököl egyszerre a szájban,és nyáladzás... :shock: Én mondjuk kizárom a fog lehetőségét.
Ez valami más lesz,én azt gondoltam így nyugtatja magát.
Ma abbahagytam a vérnyomáscsökkentő szedését /ezt még a kórházban írták elő/,a helyi tüdőgondozóban a főorvosnő engedélyével. Én nagyon szédültem tőle,fájt a gyomrom,ennek ellenére hatalmas étvágyam volt,és hányinger! :shock: :shock: :shock: Ezek elvileg kizárják egymást,de nálam nem....
Innentől szopizhat Lilla /még van egy pici tejcsi/,mondjuk nem akarok teljesen visszaállni,de vígasztalósnak jó lenne!!!

Sissy!

Lili nagyon szép,és nagyon csajos!!!! :D :D :D
Én mostanában nem tudok jó képet csinálni Lilláról.

Kép
mók

Kép
Vendég

Gyönyörűek a gyerekek! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok

mók:szabad ilyen hirtelen abba hagyni????nehogy baj legyen!
a tüdőembólia nagyon veszélyes,édesanyám abba halt bele!

mares:én is ilyen vagyok,pedig tanulhattam volna már a 2. gyereknél,de nem bírom nézni,ha "kupi" van idegesít!azért próbálom úgy alakítani,h napközben le tudjak pihenni,mert úgy könnyebb,de ez nem mindig jön össze!kicsit már beleszoktam ebbe a helyzetbe az elején mindig kómás voltam egész nap.

szerintem hiába tanácsolják a legtöbb anyukának,h szakítson időt a pihenésre aki olyan természetű,h zavarja a rendetlenség ők nem bírják ki és neki állnak megcsinálni,mert ott motoszkál az agyukban,h miket kell még megcsinálni!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Halihó!

Hát,én is pörgök sajnos mindig,én sem bírom a kupit.....

Mók:nekem is 100-ból sikerül egy...

Szilvi

sissy01

sziasztok!

b.u.é.k. mindenkinek! mi jól vagyunk, gyorsan mellékelek egy képet. itt nem olyan pasis, hanem nagyon szépséges - szerintem.

Kép
Vendég

frici amúgy szépen növekszik, már 6 kiló :-) és ma vettem észre, hogy kilátszik egy fogacskájának a hegye. utánaolvastam, mert kicsit korainak tűnik és azt írják, hogy lehet csak 1-2 hónap múlva bújik ki teljesen. A karácsony marha jó volt és még a 30 fős rokonság sem volt vészes. csak a kemény mag maradt fél 1-ig.... ja meg utána 3 napig takarítottam, hála istennek van mosogatógépünk, csak a nagyobb tepsiket és tálakat kellett kézzel elmosni.
kihívtunk házhoz egy hordozókendő oktató csajt és megtanított egy pár apró trükkre, meg elmondta hogy mire kell nagyon figyelni, úgyhogy már sokkal magabiztosabban kötözöm magamra Fricit.

Kezdünk napirendet kialakítani: reggel 7-8 körül kelés, reggeli. 1 órás beszélgetés-gagyarászás-nevetgélés az ágyban (most apával főleg, mert itthon van), aztán még egyszer reggeli :-) 10 körül elindulunk sétálni a kutyával, Frici hordozókendőben van. aztán dél körül megint eszik, délután csicsika, evés, este játék, evés. lefekvés fél 9 körül és általában 4-ig kihúzza, akkor eszik megint. Most nem tudom mennyiket eszik, mert kimerült az elem a mérlegből :-)

na mennem kell, pedig még valamit akartam írni. jók legyetek!
Vendég

"szerintem hiába tanácsolják a legtöbb anyukának,h szakítson időt a pihenésre aki olyan természetű,h zavarja a rendetlenség ők nem bírják ki és neki állnak megcsinálni,mert ott motoszkál az agyukban,h miket kell még megcsinálni!!"

Ice: ezért lenne szükség segítségre... hogy anyuka pihenjen, más takarítson.

Jó volt tegnap a buli :) 3 ra értünk haza, aludtam 8ig. Apa 11ig. Hunorka 21-3:20ig aludt, bnőm megetette és aludt 8ig. Megint megetette, és 9től átvettem tőle. Most 200at evett :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!!!

Micsoda szép baba képek ismét!!!

Cherryke: Hunorka egy angyal, hagyja a szülőket kikapcsolódni :)

Lina: az igen, már 6 kg?? talán mi most elérjük az 5 kg-ot, de mondjuk Gergő 2840el született, szerintem azért ez is jó :) tényleg , kutyus hogy tetszik neki? és ő a kutyusnak??

Sissy: mondjuk nálunk ugye sajnos csak tápszer van, de Gergő van hogy csak 4sze eszik egy nap, néha lesz belőle 5.... 160at eszik , néha még 60at hozzá... de ahogy számolom ez nem elég neki...de most sem ette meg a 160at, előtte utána kakilt és elaludt rajtam.. ment ágyikóba...

Nyáladzás, ököl a szájban : hát igen, ez van nálunk is mondom is neki hogy kicsi fiam azért le nem kell dugni a kezedet.... meg ma kaja után ette a pólómat... tiszta egy merő nyál lettem :)

foga: már lehet ilyenkor??? hát még csak 3 hónapos lesz a lelkem holnap :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

cherryke:így van!most itthon van a párom és amíg én csinálom a "dolgom" ő vigyáz Balázsra!mondtam is ma a páromnak,h szívesebben lennék a babával és csak szólnának amikor kész az ebéd ,ennék utána jönnék vissza babázni!! :roll: egy jó mama kellene aki mondjuk hétvégén meghívna minket ebédre vagy valami!

lina:nagyon szép pofija van Fricinek :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Érdekes, hogy eleinte többet volt ébren és keveset aludt. Most állandóan alszik. Minden etetés közt ébren van max 1 órát.

Kriszta
Kép
cherryke

Én úgy gondolom a fogzási folyamat elindulhatott már hisz úgy sem egyből bújik ki a fogacska kell neki idő bőven!Hallottam már olyat is,h 1 foggal született egy baba!De ahogy majd kibújik utána nem lesz baj csak addig amíg feszíti.

Megint elkezdtem aggódni a tejcsi miatt,mert tegnap este 10 után fejtem kicsivel és hajnal 4-kor felébredtem és utána Balázs is ,de csak 5 óra felé indult be a tejcsim és csak 200-at tudtam lefejni!Pedig ilyenkor már simán lejön 250!!Bár olvastam tegnap,h lesz majd olyan amikor kevesebb,de aztán vissza áll!

cherryke.elfelejtettem írni,h nagyon rendes barátnőd van!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Nálunk elég ritkán sír Niki azért is akasztott ki múltkor. Azóta ilyen gond már nincsen csak a nem evés.
Olvastam a linket amit írtál. Az a baj, hogy itt is arról van szó, amiről a legtöbb helyen, hogy ha kevesebbet és többször eszik a baba. De Niki kevésszer és keveset eszik. Az is volt az oldalon, hogy esetleg valamikor kért és nem kapott és rászokott hogy csak 3 óránként ehet, de hiába kínálom közte is, nem kell neki és van, hogy 3 óránként sem fogadja el a cicit csak 4 óránként. :(
Tegnap 590-et evett egész nap, illetve még este evett valamennyit, de az nem volt sok, viszont muris volt.
Nyűgösködött, mondta az apja, hogy biztos éhes, én mondtam, hogy biztos álmos, mondtam, hogy hozza ide enni, mire a két lépést megtette elaludt a kezében. Mondta, hogy tegyük elé a cicit, mit reagál ha kinyitja a szemét. Oda tettük a cicit, kinyitotta a szemét meglátta - győzött a reflex - elkezdett szopizni. Mi meg mint az idióták álltunk a nappaliban, a férjem fogta a kezében én vele szemben álltam felhúzott pólóval és úgy evett Niki. :lol: Utána valahogy elevickéltünk a kanapéig és valahogy átvettem, úgy hogy közben a cici a szájában maradt. Nem tudom mennyit ehetett mert ugye előtte nem mértük én olyan 50-re saccolom.
Tudom, hogy a gyerekek sem esznek minden nap egyformán, de neki az utóbbi hete így nézett ki időben visszafelé: 590+?, 570, 640, 620, 630, 590,610, 680, 500, 590 Tehát az utóbbi 10 napban 1-szer érte el a minimum szintet.
Tegnap viszont szétnéztem a neten, és azt olvastam, hogy van olyan amikor egy csecsemő soha nem eszi meg a minimumot mégis fejlődik. Remélem mi is ebbe a kategóriba tartozunk. Illetve azt is olvastam, hogy van olyan is, hogy az anyatej kalória tartalma magasabb lesz és nem változik idővel a mennyiség amit megeszik a baba, de mégis növekszik. Mondtam is a páromnak, hogy hívom a NASA-t mert kifejlesztettem a szuper élelmiszert. :D
Egyébként szerdán megyünk a dokihoz, ha ott minden rendben lesz akkor úgy döntöttem, nem stresszelem magam.

Szilvi
KépKép
ceyla

Iceberg,
Az egy foggal született baba a táltos! :D
A fejés miatt ne aggódj, csak fejéssel fenntartani a többletet művészet, mert a baba aki igazán szinten tudja tartani, az Ő technikája a legjobb ;)

Szilvi
KépKép
ceyla

Cherryke,
Nálunk Niki tegnap délután aludt vagy 5 órát összesen, ma meg még csak 3/4 órát+valamennyit sétálás közben.

Iceberg,
Hát nálunk az egyik mama nincsen messze, ő igazán csinálhatna néha ebédet hétvégén, de akkor az új pasija családjával van. Az én anyukám meg vagy 150 km-re van Ő hiába is akarna kaját csinálni. Mondjuk amikor még ott laktunk szinte mindig volt kaja amikor átmentünk, de hát most nem tudunk csak úgy átruccanni.

Lina,
Nem semmi volt a 30 fős vendégség nállatok! Bevállalós vagy rendesen. Én összesen nem tudnék összeszedni ennyi embert akit egyáltalán beengednék a házamba :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Csak gyorsan hoztam friss képet, majd még jövök később.
Lilla már fogja a csörgőt... :D :D :D Kép

Kép
mók

Iceberg!
Igen eleve tüdő embóliával küldtek kórházba,ott vizsgálatok után azt mondta az orvosom, nem embólia hanem tüdőgyulladás. A helyi doki szerint viszont csak embólia lehet,mert valami értékem magas volt /lehet még az is/. És se láz,se mellkasi fájdalom,csak a hátam fájt viszont az veszettül. Annyit kért a doki sose szedjek fogamzásgátlót.
Szerintem már antikoaguláltak.. :shock: .
Nem tudom mi az. Ezért megyek majd gondolom hematológushoz.

Tejcsit sajnálom,de szerintem ez még nem gáz! :wink:

Cherryke!
Örülök hogy jól sikerült a buli,és Hunorka is jól viselte!

Lina!
Frici nagyon szép gyerek! :D :D :D

Kép
mók

Iceberg!

Bocsi nem szerintem hanem a doki szerint!!!! :oops:

Kép
mók

Mók: Mi még nem fogunk, csak ha a kezébe adom. Pedig jó lenne, mert nem a kezét rágná :D Szétnyitja a kezét, és amikor megfogna valamit, úgy zárja össze, hogy a fityiszt mutat. De mindig :D Mondtam neki, így hogy fog majd egyedül pisilni :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sarokszekrényt keresek a gyereknek. Ha már nem kell a pelenkázó, berakjuk a szekrényt helyette. Azért jó ez a sarokszekrény, mert 10év múlva is elfér még benne a ruhája.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Ceyla: Botika sem eszik sokat, mégis hízik. Nekem a barátaim azt mondták, hogy ne a mennyiséggel törődjek, hanem azzal, hogy nyugodt-e, és hízik-e. Minden ember, és így minden baba más. Más az anyagcseréjük... Van aki sokat eszik, és még sem hízik, van aki keveset, és mégis hízik.

Kérdés:
Ki hogy áll az éjszakai alvással? Mi mostanában nem valami jól. Napközben Boti sokat alszik, és hiába próbálom fenntartani játékkal, nem megy. Ha fáradt nyűgös lesz, és mihelyt beteszem az ágyba elalszik. A délutáni etetés után (kb. 16 órakor) , fürdésig (19 óráig) már nem szoktam visszatenni az ágyba, és a hordozóban szunyókál. Ennek ellenére sokszor majdnem éjfél mire elalszik, illetve ha éjjel felkel, mert éhes, akkor nem alszik vissza, hanem legalább 1 órát fent van. Már nehezen bírom az éjszakázásokat. Ráadásul én is olyan vagyok, hogy napközben nem tudok aludni, mert szeretem elvégezni a házimunkát. Sajnos nekem nem nagyon van segítségem. A férjem szülei már nem élnek, az én szüleim pedig Debrecenben laknak.
Pont most kezdtem el nézegetni babysitter-t, aki kivételes esetekben (ha el kell intéznem valamit) be tudna segíteni. Esetleg valaki tud ajánlani?

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
judit75
Budapest

Judit75!

Nálunk a védőnőnél ki van írva hogy valaki vállal baba vigyázást /védőnői gyakorlattal/,szerintem először kérdezd meg a védőnőtöket,lehet tud ő is ajánlani valakit.

Nálunk három napjat katasztrófák az éjszakák,Lilla 4-5x kel fel!!! :shock:
Hol csak sír,hol éhes,hol a takarót rúgja le....
Elötte kezdett új rendszert kialakítani: 21h alvás,hajnali 3h evés, és kelés 7.30h.
Ez nekünk nagyon jó lett volna,de csak két napig tartott,azóta totális a káosz!!! :evil: Pedig ő napközben sem alszik sokat.

Cherryke!
Azért ököl cumizás nálunk is van. Meg ez a fogás még nem hiszem hogy nagyon tudatos... :wink:

Kép
mók

Judit,
Nálunk az éjszakai alvással nincsen gond és azt vettem észre, hogy nem sok köze van ahhoz, hogy nap közben hogyan alszik. Már volt olyan hogy elmentünk anyuékhoz, a kocsiban aludt út közben 2x2 órát és aludt ott is náluk valamennyit mégis teljesen jól aludt éjszaka is.
Niki most későn fekszik (ezt nem sikerül előbbre hoznunk sajnos) olyan 23 óra körül alszik el, de néha belecsúszik az éjfélbe is. Utána reggel 6-kor keltem, mert magától fél 9-ig aludna és akkor egy étkezést kimarad napközben. Kaja után azonnal visszaalszik (valójában szinte fel sem ébred) következő kajáig alszik, ez olyan 9 és fél 10 körül van és ekkor indul a nap valójában a számára. Kajálások között alszik még olyan 1/2-3/4 órákat és este már az utolsó két kajálás között nem alszik (bár itt nem is telik már el 3 óra).
Mivel ez teljesen magától alakult így ezért nem tudok semmi okosat mondani, talán csak annyit amit már biztosan tudsz, hogy este csak kis villanyt kapcsoljál, ne tedd tisztába! csak reggel. Én még a reggel 6-os kelés után sem rakom tisztába hanem csak a következő után. Mostanában már csak pisi van este, de amikor még volt kaki az sem okozott gondot, mert este jól be volt krémezve a popsi, soha nem csípte ki neki.

fogás: Niki már bő egy hete nagyon ügyesen fog. A kedvenc nyusziját szokta a szájához navigálni, de már bármit megfog és a szájához húz ami érdekli. Ez a része már teljesen tudatos, az hogy néha még a kezében marad akkor csak úgy az még nem tudatos, tehát az elengedés még nem direkt történik. Egyébként nagyon észrevétlen volt az átmenet a "véletlen fogások" és a tudatos "oda nyúlok és meg fogom" között.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!!
Judit:nehéz így neked,de erre tényleg nem lehet vagy nagyon nehéz tanácsot adni!igazából én úgy gondolom a babucidnak most ez így jó és írod is,hogy próbálkozol,de hiába!sztem változik ő majd!éjjel meg azért van fenz vígan a drága ,mert napközben kialussza magát :) ,nekünk is volt ilyen de aztán elmúlt!!először mindig nekem is rossz és kicsit feszülté tesz egy változás ,de utána rájövök,h hülyeség idegeskedni inkább elfogadom,h így akarja Balázs!Nálunk mostanában a délelőtt nyügis alig alszik és ma is du fél 3 felé aludt el,most még éppen alszik!sztem hamarosan ébred és fürdésig nem alszik kicsit nyügi is lesz,de nem baj majd a fürdés feldobja és 9-fél 10 felé elalszik hajnal 5-6ig!

Balázs is fogja már a csörgőt,de úgy hogy a kezébe adjuk és megmarkolja utána a szájához emeli!a pihenőszékén vannak csörgők azt szereti még lökdösni meg dumcsizni neki(eö meg höö) :D és rengeteget mosolyog! :D és nézi a tv-t :roll: imádja ha beszélünk neki olyankor ő is beszél nagyon :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?