Új privát üzeneted érkezett!

MASIKA:MOST MÁR JÓ LENNE HA VIGYÁZNÁL MAGADRA!SZERINTEM MA MÁR NE IS CSINÁLJ SEMMIT,PIHENJ LE Kép
geosel.klara

Nekem a dokinéni nem hajlandó előre felírni a babacuccokat, krémet, és nem tudom miért. Mintha azt mondta volna, hogy a gépből nem tudja kinyomtatni, ha nincs meg a pontos születési dátum... érdekes. Kézzel már nem is tud receptet írni.
Azt mondta, ha megszületik a baba akkor a őárom menjen be, és felírja. Milyen aranyos!

Bogyó: A múltkor én is hallottam ezt a hírekben. Így legyen, minél hamarabb.

Kép
Kép
Kép
gabi39

sziasztok!
amióta nem dolgozok még kevesebb időm van :) nekem is vasalnom kéne saját éspindurka ruháit is, de egyszerűen annyira fáradt vagyok, hogy nem birom rászánni magam. a csontjaim lent, mintha mennének szét, a kezeim meg be vannak vizesedve, és fájnak az izületek. tök jó..
tegnap volt nállunk a védőnő, továbbra sem a szívem csücske..
lassan választanunk kéne háziorvost Emesének, de egyenlőre semmi..
érdemes előre beszerezni a papírokat a tb-től, és az apehtól, ne szülés után kelljen rohangálni. :?
masi én is gratula a 37. héthez.
missi kitartás a diétához :wink:
klára az a cicusos rózsaszín ruha nagyon édi!!
most csak ennyi, egy kis villám látogatás :)
további szép napot!!

Kép
tidi

maximum 37 nap ! szupper :):):) már nagyon várom!!

Kép
tidi

tidi, eljen, hogy nem dolgozol :)

gabi- micsoda dokino, erdekes ! es koszi a biztatast, remelem hamarosan lesz vmi normalis torveny ( meg Romaniaban is van,,,szoval tenyleg tok gaz, hogy nalunk meg nincs)

masi, 19 napod van hatra,,,jezus ! de jo. az mindjart itt van. nagyon be vagy sozva ? mit erzel ?

klari, ma mi jot foztel ? biztos vmi finomat megint...
bogyogyorgyi

Hűha Cukika! Nem semmi! 1000-es méhszáj??? Én csak itt hűledezek.
Nem értem, ezt az NST-t, hogy lehetett a te szívhangod? Hát hogy a fenébe rakták rád a cuccot?
Flowmetria: Drukkolok, minden rendben legyen a babóval!!!

De ne izgasd fel magad! Nehogy felmenjen a vérnyomásod! Ha hétfőn kell megszületnie, hát hétfőn fog. Már nem lesz semmi baja a babának. Tudod, ember tervez, Isten végez! Minden rendben lesz! Sok-sok energiát küldök neked! Kitartás! Drukkolok!!!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Tudom, hogy jól eltűntem, de... :oops: :oops:
- mindenkinek gratula, hiszen lassan a finishben vagytok!

Cuki neked különösen, mert jól kihúztad, mostmár gond nem lehet.
És még egy info neked:
- az én méhszájam 1.5 hete elsimult, azaz kevesebb mint 1000 csak még zárt (volt legalább is a vizshálatkor) és még semmi, tehát akár 2 -3 hét is lehet hátra...

Miért nézik a flowt? Vmi nem stimmelt NST-n? Ha imdítják is, semmi gond, bár ezt te is tudod!!

Jutta

KépKép
jutta

Cuki, ja értem... mármint a flowt.. az NST-t nem értem... :shock: :shock:
Nekd meg Panka jó nagy, ha jól tudom, tehát gond már nem lehet és igazad van, ha vmi nem stimmel, akkor jobb neki kint, persze ha minden okés akkor menjen minden a természetes úton és a betöltött 38. hét az "igazi".

Ja igen nekem kerek 10 hétig volt 2000-es a méhszájam, utána lett ez az elsimult, ami gyakorlatilag 1000-es csak még véknyabb...
de én anno többször azt álmodtam, hogy szeptember 24-én szülök, a végén még az lesz belőle, de ha hamarabb az se baj már!
Jóslóim keményen vannak, de még nem "rendeződnek" hááát elég durva volt 1-2, de ez csak pár napja...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!!

Gyors helyzetjelentés... C1100-as :shock: Ctg- Nem az igazi, meg kell ismételni pénteken, ha nem jó akkor nekem is flow.... Kisasszony 2600g ,a doki azt mondja szerinte kicsit nagyobb! Meglátjuk!
Látom mindenki nagyjából rendben van, ennek örülök. Megyek, mert ki vagyok nyúlva... És be is kellene már pakolnom, a doki megkért rá. :oops: Közölte, hogy ne aggódjak "Tök jó móka lesz a szülés" :lol: :lol: Humoros :shock: :lol:

Mindnekinek jó pihenést és szép álmokat!!
Vendég

Sziasztok!

Adri, mi volt a baj a CTG-n? Nekem már kétszer csinálták, de még egyszer sem mondtak semmit, csak a doki aláírta és kész. Meg ezen a héten méhszájat sem néztek. Múlt héten 3000-es volt, kíváncsi vagyok, hogy nyílt-e, mert keményedések azok vannak.

Ma éjjel meg keményedés mellett fájt is a pocak és olyan melóban volt a baba, hogy 4-kor inkább felkeeltem olvasni, mert aludni nem tudtam volna. Egészen lement a hasam és keresztben feküdt a pici, azt hittem, hogy most megfordul. Na de most már megint a bordáimat nyomja a buksijával, szóval nem sikerült a fordulat.

Tegnap olvastam a császárról és elég hosszú a felépülés utána és ráadásul a has is lassabban megy le, na meg tej is késsőbb induil be, több vért is veszít a kismama. Na szóval be vagyok ... rendesen.

Cukika, Jutta hú hát úgy tűnik nemsokára elkezitek a babázást, izgi.

Ezt a flow valamit csak akkor csinálják, ha a ctg nem jó?

Na megint nagyon nyűzsizik a kicsim...

Sziasztok, Csilla
csim

Hűha lányok mi lesz itt kérem!!!!

Adri: Nem semmi!!! Ht ezt hogy csináltad?? Nem is írtad, hogy lennének jóslófájásaid, vagy csak az én figyelmemet kerülte el? Nem mozgott jól a baba az NST-n?
Tök jó móka: Hát nem tudom miért mondanak ilyeneket, férfiak, sosem érezték és nem is fogják átérezni egy szülés kínjait.
De én kívánom Neked tiszta szívemből, hogy tényleg jó móka legyen, vagyis kevés fájással hamar meglegyen a baba.
Most akkor gyorsan nevet kell választanotok!!!

Cukika: Értem, vagyis nem értem ezt az NST-t. Egy ilyen jóhírű kórházban hogy csinálhatnak ilyen bakikat??? Hihetetlen. Nálunk az NST úgy van, mint ahogy nálatok a szülőszobán... nem is értem.
Bizony, nagyon drukkolok, és tudom, nem lesz semmi baj a flowmetrián. Ne izgasd fel magad! Drukkolok ezerrel!!!!

Jutta: Azt az eget, a te méhszájad sem semmi! Már csak pár nap a betöltött 38. hétig! De ha hamarabb jön a baba, már az sem gond!

Lányok! Jön a babaeső!!!! De izgi!!!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok, én is itt!

Húú, Cuki, már nagyon izgi!!! :shock:
Masi, tényleg ne nyúlj semmihez... :wink:

Kextekercs - én i szeretem.. :oops: A tegnapi cseresznyés süti nem lett nagy szám, bár apa azt mondta finom (mert volna mást mondani... :wink: )

Semmi extra nálunk, kisvicsok beindult, mindjárt kidugja a lábát az oldalamon. Azt hiszem erre mondják, hogy fúrja az oldalam.. :wink:

Voltam tegnap este a szülésznőnél, elvállalt, nagyon aranyos volt. Ma fel kell hivnom a dokit is, mert akkor megmondja, hogy legyenek a ctg-k, nála vagy a kórházban.

De hogy ma mit főzzek??? na, mindjárt kitalálom

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Hali!

Ma reggel végre megszerelték a konyhában a mosogatónkat, már vödör volt alatta, mert ömlött belőle a víz. Remélem most már jó lesz!

Hű Cuki! Nekem NSt-n az egyik "tappancsot" baloldalra le teszik a másikat jobbra fel. És nem kell fogni! Jövőhéten kedden megyek UH-ra akkor már nekem is néznek flowmetriát. Dehát nekem még a héten 3000 volt a méhszájam.
Azért drukkolok, hogy minden ok legyen.

Asszem én is elgondolkodom a császáron a hülye strepto miatt. Tegnap megtudtam, hogy a babóka 1 hétig kap így antibiotikumot, még akkor is ha a tenyésztés nála negatív. Persze mire megvan a tenyésztés az 2-3 nap és náluk szülés rögtön elkezdik adni az antibiotikumot, és akkor is adják tovább ha negatív. Ezt a hülyeséget! Én meg nem szeretném, ha rögtön gyógyszerekkel teletömve jönne a világra.

Bogyó: nálam inkább reggel és este vannak komolyabb fájások, bár ma egy barátunk megjósolta, hogy hétvégén melegfront lesz így én tuti szülni fogok. Majd kíváncsi leszek.

Adri: hű ezt hogy csináltad? Ilyen gyorsan megrövidült a héhszájad? Akkor tényleg tessék már nevet választani!

Büngyi: a babóknak beteszik a kórházba a fülbevalót? És szúrják vagy lövik? És már rögtön az aranyat teszi be vagy vinni kell az orvosi fémet?

Nálunk ma frankfurtileves van (még maradt tegnapról) és szilvás gombit csinálok hozzá!
És most nekiállok vasalni, mert már nagyon sok ruha van itt!!! :cry:

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok !

Húúú Lányok lassan ez a topik is babázni fog :P !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mindenki vigyázzon magára , és pihenjen amennyit csak tud, hogy kellően fel tudjatok készülni a kismanók érkezésére !

Masi : Én múltkor nem a saját védőnőmnél voltam, mert szabira ment, és a helyettese mondta ,hogy semmit nem kapok előre , majd a férjem menjen a receptekért ,ha megszültem.
Nem mintha izgatna a dolog, mert már itt figyelnek a cuccok a polcon, de nem volt túl készséges a nő.

Cuki : Én sem értem ezt az NST-s dolgot, hogyhogy nem tudják jól felrakni a készüléket ?

Csilla : Én biztos félnék a császártól , de szerintem részben alkati kérdés is ,hogy a hasfal hogyan tud regenerálódni. Sok ismerős szült többször császárral, de az eredményt nézve "megérte".
Azt mondják , hogy a 37. hétig még megfordulhatnak a babák, drukkolok ,hogy nálatok is történjen valami!

Vicsok : Klassz ,hogy neked is lett szülésznőd !

Lányok! Az én manóm is nagyon aktív, nem is értem mikortól kéne kevesebbet mozognia ?

Adri : Jól megleptél !!!!!! :shock: Igyekezzetek avval a névválasztással !
Remélem leánykád azrét még nagyon jól érzi odabent magát , és növöget egy kicsit. Drukkolok a holnapi vizsgálathoz!
Az orvosodnak aztán van "humorérzéke".
Ha jól emlékszem nekik van 5 gyerekük ?
Biztos a felesége is végig bulizta mindegyiket !

Megyek pakolászni, szép napot Mindenkinek !

Kép
sheepy

Cukika: Ma éjjel biztosan valami front lehetett, én is görcsöltem rendesen. Reggel be is vettem egy magnéziumot, pedig próbálnék leszokni róla. De annyira kemény votl a hasam, hogy nem bírtam felkelni az ágyból.

NST: nekem is kettő bigyuszkát raktak fel, gumipánttal szorítják a hasunkhoz, és nem kell fogni. Igaz nem fekve nézik, hanem egy bőrfotelben kell félig ülő helyzetben csücsülni, aminek dönthető a hátámlája, így ha valaki feküdni akar akár fekhet is. Nagyon kényelmes.

Ja és nekem sem lesz szülésznőm, azt mondták, 2-3 van egyszerre ügyeletben, akkor is elég kiválasztani valamelyiket. ((Végül is így talán olcsóbb is egy kicsit, mert nem kell bejönnie, ha nincs éppen szolgálatban.))

Masika: Minden rosszban van valami jó is, neked legalább megnézték. Nekem nem vették le, hogy miért? Nem tudom. De jobb így még ha gyógyszert is fog kapni a baba, minthogy a kórházban köss ki vele. Nekem a legnagyobbik gyerek kapott tüdőgyuszit igaz a kakis magzatvizet tüdőzte le, de abban is streptococcus baci volt a ludas, azt tenyésztették ki a tüdejéből. 3 hétig szenvedtünk az intenzív osztályon.
Hidd el, nem lesz semmi baj a babával! Jobb, hogy most vették észre!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Most olvastam az Istvános toppikban rémtörténeteket.

Büngyi: ki is lesz a szülésznőd, majd elküldenéd priviben az elérhetőségét?

Kép
masika

Húúú, Adri, vhogy átsiklottam a dolgon! Te ezt hogy csináltad?? :wink: És mi lesz a név???

Cuki, ez az nst elég furcsa... :?

Csilla, utolsó pillanatig megfordulhat! Drukkolok!!

Én hétfőn megyek védőnőhöz, rákérdezek én is erre a recept dologra.
Jővö hét elég zsufi lesz, hétfőn du védőnő, kedden van náluk szülésfelkészitő (meg is kérdezem Ágicát, nem jön-e).
Csilla, tegnap megtudtam, hogy a Szabolcsban 1-től van szülőszoba látogatás, és utána fél3kor pedig előadás.
Aztán jön vmelyik nap az unokatesóm és csüt este még egy volt munkatársammal is találkozok..:)) és még a nagytakaritást is be kell tennem valahová...
Masi, én is vasaló csatára készülök, már 3 mosásnyi figyel a kosárban... :oops: és megint megy a mosógép
Ez a strepto dolog tényleg gáz... :?
Husi nálunk is tárolódik...anyóstól is kaptunk a hétvégén 3 pipit
(én speckó csomagjaim: combocskák, mellfilé, levescsomag)

Feltennéd majd az aktuális táblázatot??

Sheepy, elvileg már nem kellene ennyit mozogniuk..vhol azt olvastam, hogy a nap 90%át átalusszák..na, ez a legnagyobb hülyeség... :wink:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sziasztok!

Eltűntem, mert CTG-n voltam és nagyon sok dolgom volt még. Ma is...... :roll:

Mi van itt? Mindenki meg akar szülni? Adri szorítok a holnapi CTG-hez!
A dokid jó fej, bár ezt eddig is tudtam :) Jó kezekben vagy mellette, hallgass rá mindenben!

Erika! Kérünk majd képet az új házikóról :)

Én is hallottam, hogy legálissá válik az otthonszülés. Bár ez hülyeség, mert eddig sem volt tiltott, na mindegy. Engem a párom nem engedne itthon szülni, irtó parás :) Ráadásul a gyereket is akkor akarja megnézni, amikor már "letakarították" :lol: Na ezen azóta is jót nevetek, hogy elmondta....

Missi! Mindig finomakat készítesz! Nyami..... Én már nem merek édeset enni, pedig mindig kívánom...
Ma székelykáposzta lesz, alig várom. és céklát is szeretnék enni már 1000 éve :roll:

Cukia! Szeptember 24 az szép dátum! Nagyszerűen kihúztad, tényleg :)

Masi! A csescsemősök intézik a fülbevalót, nem tudom hogy lövik-e vagy szúrják, csak annyit mondott a szülésznő, hogy vigyem a fülbevalót, és mielőtt eljövünk a kórházból, valamikor beteszik a kiscsajnak. Ha érdekel jövő pénteken pontosabban rákérdezek.

Jutta! hallottuk ám, hogy átpártoltál az ősziekhez ;) Sebaj, a lényeg, hogy jól vagytok :) Azért majd még gyere ide is.

Na, mennem kell, nemsokára készül az ebéd, már alig várjuk :)

Mindenkinek puszi, ma még leszek :)

büngyike

Na, még visszaolvasgattam.

Vicsok! Málnalevelet, inkább bioboltokban vagy herbáriákban keress!

Masi: a babának mindent kell vinni, vagyis rudikat. Azon kívül pelust és törlőkendőt. Áploási szereket, azt mondta Magdi, hogy nem kell vinni.
Különben ha felkeresed, akkor nagyon szívesen körbevisz az osztályon.
5 szülőszoba van (ha jól emlékszem) kulturáltak, szépek:
http://www.boldogszuletesert.hu/index_kepek.html

Na, tényleg megyek.

büngyike

Hülye vagyok

Rudikat = rucikat :)

büngyike

Sziasztok!

Nem vesztem ám el, csak mióta nem dolgozom hivatalosan, itthon pörgök, múlt héten meg eljárkáltam, hogy beszerezzek minden hiányzó holmit. De nagyjából minden megvan már :)! Már csak mosni-vasalni kell a dolgokat.
A lakásban meg szintén szép rend, tisztaság, már itt is csak néhány kisebb dolog hibádzik, de nagyon nagyot haladtunk előre, olyan jó érzés :)!
Jakab jól van, nem mozog éppenséggel kevesebbet ő sem... Elvileg fejjel lefelé csügg, de ma reggel megint a tüdőmben csuklott, hát nem is tudom... :) Méhszáj zárt, de hát ne is akarjon még jönni. CTG-re meg csak két hét múlva kell mennem, úgy hogy még erről sem bírok beszámolni.
Szóval egy csomószor csak úgy kutyafuttában követtem az eseményeket, bevallom... de látom, itt már szinte mindenkire rájött a szülhetnék :wink: , azért csak lassan-lassan :)!

Cuki, nagyon drága vagy, hogy eszedbe jutottam, még ennyi aggódásod között is :)! Hétfőn drukkolok nagyon, de inkább azért, hogy minden ok legyen. Tudom, hogy akár már meg is születhetne Panka, de lehet, hogy jobb lenne, ha nem ilyen felpörgetett állapotban kéne szülnöd. Mondjuk hétfőn kapsz egy ideális leletet, kicsit megnyugszol a héten, aztán következőn meg már mehet is a dolog akár :)! És bízz a dokikban, néha az a jó, ha nem is foglalkoznak Veled nagyon, mert akkor nem lehet nagy baj :)!

Gerika, kitartás, kitartás, kitartás!!! Hogy álltok?? És ne csüggedj akkor se, ha esetleg nem sikerül az új lakásban az otthonszülés. Az se baj, ha nincs minden 100%-osan kész, mire megérkezik a kisfiad! (Legalább a maradék munkákat nem Neked kell megcsinálni :wink: )

Masi, streptótól tényleg ne aggódj, ez manapság "rutinnak" számít, sok mindenki átesik ezen. A babák meg simán, és tényleg inkább jobb egy kis gyógyszeradag az elején, mint utána hetekig betegen... Az Istvánnal meg tényleg szerencsés vagy!! (Mondja ezt egy fanatikus Jánosos :))

Sheepy, a TAJ-kártyádat azért kellett kicserélni, mert a lánykori neveden volt? Most én is ezen agyalok, hogy lehet, hogy el kéne menni... de akkor felpakolom a kedvenc könyveimet, hogy legyen értelme :). Egyébként meg szerintem LEHET gyerekorvost választani, nehogymáne! Kérdezd meg feltétlen!!

Missi, nálunk meg a 36. héten még van egy kötelező nagy UH, azt még csak kivárod :)! Szóval egy még kell, hogy legyen Nálatok is! Köszönöm, hogy említetted a keksztekercset... holnap lesz egy családi buli, ez pont jó lesz oda :)!

Gabi, a recepteket mi is csak szülés után kapjuk meg, de a védőnő felajánlotta, hogy elhozza majd, úgyis jön az első nap, mikor már itthon vagyunk. De a férj is elmehet érte üres (?) óráiban :).

Adri, a mindenit!! És mi a mai programod? Remélem, nem az önstresszelés :wink: !

No, folytatom mindjárt...
kalloni

otthonszules a nok reszerol legalis volt es most is az, de az orvos reszerol nem , sajnos Bungy nincs igazad,( bar de jo lenne :) ) mert meg mindig leultethetik a gereb agit, ha valaki feljelenti, hogy o otthoszulest vezetett, illetve immaron 3 honapja vadaszok gyerekorvosra aki kijon a szules utan a gyereket megnezni, de NEM TALALOK, mert ok is fosnak, mert neki SEM LEGALIS, hogy egyaltalan tudjon az otthonszulesrol
igy a 2008 as szabalyozas kisse aktualissa valik, de kisbogyo addigra mar meg fog szuletni :)

masi, nezz utana, de nem hiszem, hogy ennyire kene felned ettol a streptotol, mit mondd a doki ? o is javasolta a csaszart ?

jutta, helloka, de reg nem lattunk, sziooo

latom mindenki a finish ben van, csak mondom, hogy az egyik ismerosunk most szult es SEMMILYEN lelassulasa nem volt szules elott, magyaran a gyerek ugy mozgott, mint maskor. szoval ez sem altalanos.

gyonyoru az ido, menjetek setalni es fel 2 fele megyek lofralni es elvezni az oszt + gesztenyeket :)

pusz mindenkinek , nincs idom most kulon irni, de drukkolok, hogy minden bebi legalabb a 37 hetig birja ment !!!!
bogyogyorgyi

hello Kalloni, te is eltuntel, vagy az oszibe irsz te is mint a Jutta ? mindegy, a lenyeg, hogy jol vagy !
JAKAB nev nagyon szuper !!! igazi karakter, nem tucat es egyedi ! gratulalok a valasztashoz
te mitol vagy fantikus janosos ? :) vagy ez egy vicc volt ? :)
bogyogyorgyi

Szia Kalloni :)
Jó hallani felőletek. Igazad van, a babáknak addig jó, amíg bent vannak és jól érzik ott magukat. nem szabad siettetni, de hát a várakozás már nagyon hosszú, és én is alig várom, hogy karjaimban tarthassam kicsi Helénámat :)

Igen, Gyermekorvost lehet választani! Mi is választottuk, nem a körzetileg illetékes dokit, mert nekem fontos volt, hogy homeós is legyen. Jelenleg 3 orvos tevékenykedik a környéken. Ebből egy a körzetileg illetékes, és én nem őt választottam. Szerencsére a homeós csaj elvállalt, pedig hihetetlenül sokan vannak nála.
És a recepteket egyből megkaptuk, szülés után Apuci azonnal kiválthatja a legközelebbi patikában. Már ki is töltöttem :) kivéve a születési dátumot.

Bogyó! Én így kaptam a híreket tegnap (gondoltam is rád és Erikára):
Legálissá válhat az eddig csak megtűrt otthonszülés.

Tehát én ebből gondoltam, hogy talán mégsem illegális. A magyar rendszer mindig is híres volt a túlzott óvatosságáról. Lásd a terhesgondozást is túlbonyolítják, rengeteg felesleges vizsgálattal.
Én nagyon szurkolok, hogy ez a helyzet megoldódjon. Annak ellenére, hogy nem fogok itthon szülni soha, de ettől még másoknak legyen meg a lehetőség.
Nincs még gyermekorvos? Huh... és most mi lesz Bogyó???

Masika! Azt még kihagytam, hogy a babáknak be kell tenni egy kistakarót és egy lepedőt (én a pelenkaanyagút viszem).

büngyike

Szia Kalloni, tényleg jó rég voltál..de örülök, hogy minden rendben veled..nagyon irigyellek a tiszta lakás miatt, én még csak most kezdek majd neki.. :?

Irigyellek benneteket az otthonszülés miatt, de én nem vállalnám be.. :shock: Én nagyobb biztonságban érzem magam "odabenn" bár ez nem biztos, hogy így is van...

Missi, merre vagy? Minden oké? Többiek?
Tidi? Adri? Gabi? Klári? Gerika? Evarga? Evu?

Nem itt nagy sunyiban eltűnni ám!! :wink:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

"Csalán tea: vértisztító, vérképző, vízhajtó, regeneráló. Fejfájás, szédülés, vashiányos betegségek tüneteinek enyhítésére, vércukor csökkentésére, ekcéma ellen és reumatikus panaszok kezelésére, megelőzésére használjuk."

Missi! Egyből Rád gondoltam :) Most egy barátnőm küldte egy másik topicra, ezért kimásoltam Neked. Ittál már ilyet?

büngyike

Haho!

Itt vagyok ám!Csak barátnőztem,nemrég ment el... :?
Samukám csuklik folyamatosan! :) Azóta amugy én nem görcsöltem,minden ok reméljük!!Már nagyon várom az NST-t kedden,nagyon kiváncsi vagyok! :roll:

Büngyi,még nem ittam!!Lehet veszek egy dobozzal és megpróbálom!Köszi! :)

Ma eddig nem sok mindent csináltam!Csak főztem!Az is elég :? :) ,csopaki tokányt!Imádom!Ha esetleg érdekel valakit az szóljon :wink: (Mármint a recept!Postázni sajna nem tudok :D )

De még elkell mosogatnom,felsöpörni,Samcikám ujabb adag megszáradt ruháit összetűrni,elpakolni....meg ilyen érdekes dolgok!!

Jájj milyen édi kis dolgokat hozott bnőm,jut eszembe!!Ha lefotóztam,felteszem!!

Szép napot mindenkinek!!

Missfried
Kép
missfried

Na itt is vannak a képek!!Egy édes kis tengerész szerkó!Igaz ez még kicsit nagy lesz :) ,egy cuki jégeralsó-féle kis naci, és egy nyuszis tutyi
:)

Alig várom h öltöztethessem istenem! :)

Kép Kép Kép

Missfried
Kép
missfried

Helló !

Kalloni: Igen , a TAJ kártyán még a lánykori nevem volt, és a mh-n már reklamáltak,hogy ezt így nem fogadják el.
"Csak" 92-en voltak előttem, 2 és 1/2 óra alatt végeztem is . Begyűjtöttem egy nyomtatványt ,amit majd a baba kártyájához is ki kell tölteni+ a lakcímkártyája kell, és Apa már intézheti is a dolgokat,ha megszületett.
amúgy Te maradtál az én " reménységem " ! :P
Remélem Jakab tartja magát a sorrendhez és a 3 nap előnyhöz ami a kiírt dátumainkat illeti . Így mégis csak lesz valaki ,aki átadja a Jánosos tapasztalatait a szüléssel kapcsolatban.
Vagy az is lehet,hogy pont össze futunk majd :P .
Neked lesz szülésznőd?
És alapítványi szobába szertnél menni ,vagy mindegy ?

Büngyi: Szerencsés vagy ,ami a gyerekorvost illeti. Én is azért szeretnék választani, mert nem mindegy ,hogy milyen módszerekkel gyógyít, és milyen gyógyszerekkel akarja majd etetni a gyerekemet 18 éven keresztül ?
Nekem elég rossz a tapasztalatom: a középső húgomat állandóan teletömték mindennel, amitől tropára ment az immunrendszere.
Szerencsére azóta már egyre több a "felvilágosult " szemléletű doki és ha esetleg az itteni rendelőben is van olyan ,aki szimpatikusabb ,akkor miért ne én döntsek ?

Na megyek ebédelni, pusz !

Kép
sheepy

Missi : a nyuszis tappancsok nagyon édik ! :lol: :lol:

Kép
sheepy

és Igen legyőztem a vasalószörnyet VÉGRE!

Nálam Lilicsek egész nap mozgolodik, egyáltalán nem érzem, hogy kevesebbet mozogna mint eddig.

Köszi Büngyi az infókat! Azért majd megkérdezed a fülbevalós dolgot?!
Meg a szülésznő elérhetősége is kellene nekem, ha azt mondod, hogy normális! egyébként körbenéztél már a kórházban?

Dokival igen beszéltünk a császárról, de teljesen más miatt. Majd most ha megyek kedden rákérdezek, hogy mit javasol!

Úgy hallom töltik fel a fűtést itt nálunk, de jó legalább Lili nem hideg lakásba érkezik haza, mondjuk már szereztünk egy hősugárzót!

Apa rádumált, hogy most hétvégén tartsam a szülinapom, bár többen tartjuk egyszerre egy barátnőmnek most volt, egy másiknak pedig tegnap a névnapja. Így elmegyünk kajálni, meg cukiba aztán kártyparti lesz, nem visszük túlzásba, mert nincs is kedvem ekkora pocoval. Majd jövőre a 30-t megünnepeljük rendesen!

na kifőzöm a szilvásgombikat!

Kép
masika

Missi! Samukának egyre jobb cuccai vannak :)

Sheepy! Szurkolok, hogy találj jó gyerekorvost!

Masika! Én már körbenéztem. Magdi megmutatott mindent. De szerdánként a szülésfelkészítő után is körbe lehet menni. Vagy CTG után is megkérheted, hogy mutasson meg egy-két szobát, ahol éppen nem szülnek :)
A fülbevalóra rákérdezek, fel is írom, mint téma, de majd szólj még rám :)
Hétvégén, akkor buli! Érezzétek jól magatokat! Jól hangzik a program, még ha lightos is lesz, akkor is :)

büngyike

Lassan kész a székely káposztám :)

Egy hete kívántam meg, amikor anyósom csinált. Szép kedvesen felajánlotta, hogy átküld nekem szívesen, csak kiveszi belőle a húst :shock: Ez is olyan, mint a húsleves. Egyél húslevest nyugodtan, kivesszük belőle a húst :shock: :shock: :shock:
Nem bírom az ilyen tudatlanokat. Amikor nem voltam vegetáriánus, akkor sem etettem volna meg egy vegát így!

Én szójakockával készítem, isteni finom!

büngyike

sziasztok! itt vagyok ám, csak mindig rohanok :)
cuki: nekem sincs szülésznőm. szerintem itt nem is lehet választani.
hétfőn lesz felkészítő, mikor is körsászártbeveztnek a szülészeten. kiváncsi vagyok már nagyon! nst-ről még nem tudom nállunk hogy csinálják, szept. 27-re kell időpontot kérnem :)okt. 3án utolsó uh. esténként nagyon sokat görcsölök én is. gyógyit semmit nem szedek, csak néha ferro-folgammát, hetente 1 magnerotot. annak a c-s számeparáztamnak mekkorának kell lennie, honnan lehet tudni "ki mikor szül"?
én sem mernék otthon szülni :)
sőt a császártól is kicsit félek, remélem simán, természetes uton fog lezajlani az egész :)
ja, szerintem hozzám képest egy mormota kismiska, ugyanis bármikor képes vagyok elaludni!!a legelején nem volt ilyen!! most meg tök álomkór vagyok!!
tegnap este végül kivasaltam a dr house alatt, kisbabaruhák felét is sikerült, ma befejezem :):)
rájöttem, hogy rugit kell még vennem 1-2, mert body sok van, rugi meg alig :shock:

Kép
tidi

egyébként aprócska rengeteget mozog :):):)iceregficereg (most is)
fülbevaló: nállunk védőnő lövi kb 6 hetes kora körül, adja hozzá a steril kis pötty fülbevalót, majd később ki lehet cserélni
valamit még akartam, de nem tudom mit, elfelejtettem :oops: :oops:
amint tudok jelentkezek, addig is szép napot!!

Kép
tidi

Húú, Cuki, ma vagytok 36 hetesek!!!

Misi, tök ari a tengerész cucc!

Tidi, te csak 1 nappal vagy előttem, és már itt játsz?? Én még csak takaritani fogok jövő héten, és utána jöhetnek a babaruhák..lehet, hogy késésben vagyok??
Én is annyit alszok mostanában, hogy el sem hiszem... :shock:

Nekem is hiányoznak még rugik, body van egy rakással már. Főleg 56-os méretben vagyunk még hiányosak...
De jövő hétvégén jönnek barátnőmék, és neki van vmi ismerőse a trend2-ben, és tud vmi kedvezményt intézni a mattinál. :wink:

hihihih, a székelykáposztás dolog nagyon tetszik :D kiveszi belőle a húst.. :D egyébként semmi húst nem eszel? Mármint úgy értem, hogy van, aki a halat igen..tojás? Sajt? tej? - gondolom ezeket igen..

Végül husileves lett nálunk, és húsos penne sütőben. Hús-hússal :roll: (csak a főtt husit sajna nem esszük meg..)

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Fülbevaló: Nem akarom a védőnővel, sem a csecsemősökkel megcsináltatni. Rossz tapasztalat. Úgy félrefúrták a gyerekemnek, hogy most még 10 évesen is azt várjuk mikor forr össze a lyuk, hogy kilövethessük normálisan.
Majd ha nagyobb lesz, neki is kilövetjük. Ha akarja persze. Ha meg nem akarja, hát nem erőltetem.

Cukika: Szerintem a 38. hét után kerül oda az a felirat.
Tényleg ilyen drága a rota oltás??? Jesszus! Én ezt a pneumococcus bigyót, meg a nagynak a HPV elleni vakcinát néztem volna, de megfizethetetlen. Miért ilyen drágák??? Ha a megelőzés a cél, miért nem teszik mindenkinek megfizethetővé?
Viszont a kullancsos agyhártyagyulladás ellen beoltatom őket mindig. Az is fizetős, de nem emlékszem mennyi, eddig 3 évente kellet, most 5 évente kell újraoltani.

Kép
Kép
Kép
gabi39

bungyi edi vagy, hogy aggodsz a dokim miatt ( en is) bar most az tortent, hogy lett egy A,es B verzio sot meg egy C-t is beujitok, igy valaki csak ra fog erni :)
hmhmh szekely kaposzta,,es jo lehet az szojabol is, mi szinte hus nelkul nottunk fel, mondjuk en nem vagyok vega-de eszem hust, pont a cupakokat szeretem, csak csirkemell file ne legyen, meg ezek a szaraz izek :)

vicsok, pont ez a lenyeg az otthonszulesnel, ha nem erzed magad biztonsagban, akkor nem jo neked. En nem erzem magam biztonsagban a korhazban, azert nem megyek oda( remelem) nem is beszelve a mostani allapotokrol, higenia, orulet, halalra kimerult orvosok,futoszalag.

masi, akkor jo szulinapozast, jo, hogy szules elott meg le tudod ezt bonyolitani, utana nehezebb volna. Amugy a strepto. izet 3 evvel ezelottig senki sem csinalta, es az emberek megvoltak, szoval ne aggodj e miatt

tidi, hello

gabi, hogy lehet egy lyukasztast elszurni ? mik vannak !

shep, tudok en is homeopatas gyerekdokit, ha kell a szama, szolj

cuki, akkor ugy tunik, hogy jol vagy,,ugye ? mindjart itt a szept 24. olyan sokat mondogattad, hogy tuti, hogy az lesz a befuto. mas is aznap szeretne szulni,,ki is az ?
bogyogyorgyi

Sziasztok!

:D Hogy csináltam?? :D Én írtam már két héttel ezelőtt, amikor dokinál voltunk, akkor már 2200-as volt. Most pedig már "el van simulva" . Azt mondta a doki kapjam apát magamra gyakran, takarítgassak. Minden éjszaka az enyém... :D :D
Ctg-n az alsó érték 6. Nekünk 5.5 volt. Nem jó a szívhangja, mert úgy kellene kinéznie, mint egy rendes EKG-nak és inkább hasonlít egy firkára. :shock: Szóval az úgy nem az igazi! Holnap meglátjuk. Ha nem jó, akkor elküldenek flow.-ra, ha az sem jó akkor.. baj van. :? De nem lesz semmi, gondolom! Remélem!!!

Bogyó Én is szívesen szülnék itthon, de én nem is jártam körbe ezt a dolgot annyira és igazából valahogy nem is került számításba. Lehet majd a másodikat! Mindenesetre remélem összejön, az annyira meghitt!Tök jó!!

Székelykápi HMMMMMMMMMM!! Nagyon fincsi!! 8)

Olvasgatok még vissza, de vigyázzatok magatokra nagyon!!
Vendég

Adri, drukkolok neked holnap, biztos rendben lesz!!! Majd ird meg, mi volt!!

Bogyógy - teljesen megértem az otthon szülőket, nincs is semmi bajom a dologgal, félre ne értsd! Nekem viszont az jelent nagyobb biztonságot, ha ott vagyok... De nagyon kíváncsi leszek a tapasztalataidra!!!! :roll:

Nektek nem fájnak az ízületeitek?? Reggelente nem birnám behajlitani az ujjaimat...a nyakam meg akkorákat reccsen néha, hogy csak na :shock:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

ilyet vajon lehet csatolni?
1189695820.5669.pdf

büngyike

Büngyi Ez szerintem tök jó!!Van folytatása valahol??

Vicsok Köszönöm szépen! Mindenképpen!!

Cuki Sziiiijjja! Örülök, hogy még egyben. Most már lassan jöhet Panka!! :D
Vendég

http://kismamajoga.hu/

Én is innen állítottam össze. Van több info is a honlapon.

Cuki! Én még nem gondolkodtam oltáson.

Vicsok, halat nem eszem. Tejterméket igen, tojást ritkán.

Bogyo! Remélem az A, B, vagy a C verizó bejön ;)

Adri! Szorítok a holnapi eredményetekért!

Puszi!

büngyike

Büngyi, tök jó!! Várjuk a folytatást :wink: légzéstechnika stb...

várom apát haza, nem akar telni az idő.. :?

szép estét mindenkinek, holnap jövök

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sziasztok !

Büngyi : ez a székelykáposztás dolog tetszett :P !
Olyan , mint mikor apósom mondta,hogy ne aggódjak , nekem külön készít ebédet, mert tudja ,hogy nem eszem meg a zsíros ,nehéz dolgokat.
A menű rántott csirkemell filé volt, és miben sült ???? Hát persze ,hogy disznózsírban !!!!!!!!!!!!!!!

Masi : Akkor talán utoljára jó kis bulis hétvégéd lesz ! :P

Én nagy gondban vagyok, mert Apának és anyósomnak szombaton lesz a szülinapjuk és párom még semmit nem kapott. Semmi erőm a városba menni menni ajándékot vásárolgatni ekkora pocakkal.
Az is csak ma délután derült ki, hogy nálunk ünnepelünk, mert anyóséknál lakásfelújítás van.
Lehet,hogy vasárnap "elviszem" vacsorázni ,de idén minden olyan hülyén alakul . (az én szülinapomon épp nászúton voltunk Rómában ).
Ha március óta nem hanyagolnánk a szex -témát , egyszerűen magamra kötnék egy nagy masnit és uzsgyi az ágyba , de így még a végén megszülök !
Bár az aztán tényleg nagy ajándék lenne :lol: :lol:

Vicsok : Semmiről nem vagy lekésve, ha bírod még szusszal . Nálunk is csak most jön a nagytakarítás . Vasárnap függöny mosás , ablak pucolás , jövő héten takarítok, és csak ha kész ,akkor állok neki a babaruci mosásnak .

Bogyó : Holnap találkozom a védőnőmmel és még átbeszéljük a gyerekorvos -dolgot. Ha nem jön össze , megköszönöm ha tudsz majd valakit ajánlani!

Adri : Drukkolok , ha végeztél az orvosnál jelentkezz majd a hírekkel !

Megyek , felveszem az Apa váró pózt a tv előtt :wink:
Mindenkinek szép estét !!!!!

Kép
sheepy

Hali!

Ma beszabadultam pechemre a babyplanatbe, vettem melltartóbetétet moshatót, még egy polártakarót Lilicseknek, textilpelusokat, na meg persze rucikat. Kész vagyok magamtól! Viszont egy csomó ruci 30% kedvezménnyel van!

Én is szeretnék minnél több oltást beadatni Lilibabának, de majd megbeszélem a védőnénivel.

adri: holnap tessék jelentkezni, drukkolok neked!

Bogyó: én csak amiatt aggódom, hogy a gyerek már élete első hetében kapni fog egy csomó antibiotikumot, ezt az egyet nem szeretném!

Fülbevaló: mi szeretnénk berakatni majd, de szerintem először csak az orvosi fémet fogjuk, mivel én fehéraranypárti vagyok, és abban ugye ródium van amire sokan allergiásak.

Cuki: szept 20. van a szülinapom, így végülis csak egy pár nappal fogjuk előbb tartani.

Büngyi: a férjed is vegetáriánus vagy neki mindíg főzöl külön?
lehet, hogy én is csinálok valamelyik nap, pont múlthéten emlegettem Apának, hogy milyen régen ettünk már.

a változatosság kedvéért most is főzök, mert holnap megyek erre a védőnős szülésfelkészítőre, és nem lesz időm délelőtt, apa meg ugye éhes lesz!

Kép
masika

Kép MEGJÖTTEM ÉN IS,PRÓBÁLOK VISSZAOLVASGATNI , DE ELÉGGÉ FÁRADT VAGYOK!MA EGÉSZ NAP TAKARÍTOTTAM,DE ÍGY IS CSAK A MI SZOBÁNK ,MEG A NAGYLÁNYOMÉ LETT KÉSZ,TARKÍTOTTAM MINDEZT FÜGGÖNYMOSÁS ,VASALÁSSAL IS .HOLNAP PEDIG FOLYT.KÖV Kép
SEX:ÉN ASSZEM MEGINT NIMFÓ LETTEM,VAGY MÉG MINDIG??????EZ NEM GÁZ???

MA KÜLÖNLEGES NAP VOLT,SZÉGYELLEM ,DE MA NEM FŐZTEM:-( HOLNAP IS CSAK GYORSAN FELDOBOK EGY CSIRKEPÖRIT,AZ MELLETT TUDOK TAKARÍTANI
:lol:

NA LÉPEK ,MERT ALÁNYOM JÁTSZANI SZERETNE!MAJD JÖÖK,VIGYÁZZATOK MAGATOKRA
geosel.klara

Bogyó: Hogy lehet elszúrni? Úgy hogy az a barom olyan fent szúrta neki, hogy porcot ért. Az egyik lent van középen jó helyen a másik meg... jaj!

Büngyike: Ez tök jó, kár hogy nálunk a kórházban ilyet nem engednek. Ha csorog a magzatvíz, nem lehet felkelni a szülőágyról.
Elmaradottak.

Adri: Tényleg! Írtad. De szerencsés vagy, hogy ilyen szépen elsimult. Legalább nem fogsz annyi infúziót kapni. Nagyon szerencsés vagy! Drukkolok, hogy minden oké legyen holnap!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika: És tudsz fülbevalót hordani? Szegény gyerekemnek olyan ferdén van a "járat" hogy komoly erőfeszítést kellene tenni belerakni a fülbevalót. Reménykedek, hogy beforr. Nem tudom van-e rá esély.

Igen, elgondolkodtatóak ezek az oltások és az áraik is. Képzeld a HPV oltás ára 100ezer körül van... Kinek csinálták? Hát nem az átlagembernek.

Kép
Kép
Kép
gabi39

vicsok nem elég, hogy a talpam fáj, de az ujjaim is, pont mint neked :shock: van, hogy nem birok fogni velük, mert nem hajlanak :shock: :shock:
cuki elméletileg az anyatej védi a picit,
én azzal vagyok most gondban, hogy hogy fogom felöltöztetni, ne legyen se túlöltözve, és ne is fázzon..jó kis lutri lesz majd hihihi:)
én inkább töltött kápi párti vagyok :)
nekem is a hétvégén lesz névnapom :)
most tudtam meg: 6 hetesen lövik a fülcsit, és majd 6 hét után lehet cserélni
megittem egy doboz alkoholfree sört :)

Kép
tidi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?