Új privát üzeneted érkezett!

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt!!!

Kép

Kép
Kép
Kép
andinet74

Mindenkinek nagyon boldog békés karácsonyt kívánunk!!!

Tekergő - Kfmares - meg az ura :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Boldog karácsonyt mindenkinek!!

Hogy telt a szenteste? Mi utazgattunk, először férjem családjához délután, utána az enyémhez este. A kettő között pedig hármasban bontogattuk az ajándékokat. Rengeteg ajándékot kapott Emma, szerencsére jókat, szépeket, hasznosakat, csak a vízálló kis könyvecskéből jött össze 4 :)
Emma nagyon jól bírta, pedig jó sokáig maradtunk, de nagyon édes volt, mindenki el volt olvadva tőle.

Hát, ahogy visszaolvasgatom amiket a szopiról írtatok, irigykedem, Ice és a többiek, akiknek ilyen sok van... Én állandóan aggódom, méregetem szegényt. De nekem sajnos nem jön be, hogy több termelődik, ha több fogy. Hagyom, hogy teljesen kiszívja, néha 30-30 percet szopizik mindkét mellből, de ha nem telik el elég idő, akkor a következőnél néha kevesebb tej van. Nálunk két mellből is max. 130 g körül tud enni, de ez inkább csak délelőtt van, este kevesebb. Hát ez van, kap pótlást...
:cry:
Homeopátiás bogyót is szedem, most pedig egy méregdrága gyógynövényes cuccot próbálok, talán van valami hatása, de asszem ez genetikus, nekem sose lesz 150 lefejni. Igazából nem is fejek már, mert csak pár csepp jön, azért meg minek kínozzam a mellem.

További szép karácsonyt nektek!!

lynnn

Áldott Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Tegnap papánál voltunk, rengeteg játékot kapott, ma már játszott is vele. Van egy kukac, azon utazik katics, lepke csiga. Tépőzárral vannak rárakva. Addig bizgatta a kezével, míg leszdte mindhárom állatkát :D

Tegnap 1 órát kint tologatta őt párom fia. Addig kiszellőztettem, apja porszívózott én felmostam. Nem aludt el, nyűglődött. Behoztuk délbe, elaludt és 3kor ébredt fel, pedig 1kor ennie kellett volna. Este 8ra itthon voltunk, megfürdettük, evett 70 tejet és szó szerint beájult. Reggel 4:30kor ébredt. Utána a következő etetésig megint aludt. Most megint elaludt. Nagyon fáradt volt már, hisz 3 napja nem aludt szinte, csak éjjel. Úgyhogy jó volt a készülődés, hogy állandóan nyafizott. Mindegy túl vagyok rajta. Már csak élvezni kell. Nem megyünk már sehova és ide se jön már senki.

Kriszta
Kép
cherryke

5 után ébredt fel a kis drága, megfürdettük, és még csak 6 után akart enni, addig játszottunk vele. Nézegeti a kezét :D Ökölbe szorítja és azt nézi, ahogy kinyitogatja :D és forgatja is a szeme előtt. Megfogta az egyik kis játékot. Sokáig nem tudta fogni, de megfogta.
Most megint elaludt. Gondolom reggelig, mint tegnap :D

Kriszta
Kép
cherryke

Na 3:45ig aludt. Evett 170-et és aludt 8ig. Mi is aludtunk, olyan jó volt :) Megint 170et evett, játszik. De már fárad.
Második éjszakát alussza át. Dr néni ugyan humanat írt fel, de nem a startot, hanem az 1-est. Más mennyiségben vannak vitaminok tápanyagok benne.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Mók:édes Lilla nagyon!

Boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!!Majd jövök később!!:)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Úgy néz ki, hogy beáll a 3 és 1/2 óránkénti evésre. Mondjuk, ha 170eket eszik... :D Olyanokat nevet mikor felébred :) Én meg már azt hittem beteg a gyerek, hogy ennyit alszik. De akkor nem enne ennyit és nem nevetgélne.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke!
Te grammban méred vagy mili literben??!!!
Mármint a tápszert.

Sissy!
Köszönjük!

Kép
mók

Mók: folyadék, ezért ml-be. Az almáját majd grammban fogom. De ekkora mennyiségnél mindegy, mert ezred eltérés van...

Tegnap 17:15kor evett és elaludt nagyon... Már nem ébredt fel, csak éjjel 2 után. Nem tudom mire vélni, hogy tegnap csak 5ször evett. Mindegy, majd meglátjuk.

Kriszta
Kép
cherryke

Mók: tápszer árak. Szerintem is változó az ár. A neten megnéztem, amit használtunk tápszert, receptre 2211Ft. Ezzel szemben 2700 valamennyibe került a patikába. Ez a humana ha start volt. A dr néni véletlenül humana ha 1-et írt most fel, az nincs 2000Ft a patikába receptre.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke!
Azért kérdeztem mert minket a dokinéni leszúrt,mert Lilla sokat hízott /nőtt is /,és kérdezte mennyi tápit kap,mondtam mindig a normál adagot / kész tápszer 130 mili/,de este 150-160-at.
Erre közölte hogy az nagyon sok!!!! :shock:
Hozzáteszem Lilla most nagyjából 6 kiló! :shock:
Tényleg nagyon megnövelte a méreteit,de én nem éreztem úgy hogy túl etetjük,ráadásul sokszor éhes lesz hamar /2-2.5 órán belül/!
Nem merek neki többet adni... :(

Kép
mók

Mók: mi is azért váltottunk tápszert, mert a bebat már 2és fél óránként követelte. Mi most 4750gr-ok vagyunk, ami nagyon jó, ugye mi 2kg alatt születtünk. Szépen nől. Amúgy meg nem kell foglalkozni mit mondanak, már rájöttem. Én sem fogom hagyni, hogy éhes maradjon a gyerek. Most kell hízzanak, késöbb már nem fognak ilyen ütemben.
Ha a dr néniteknek nem tetszik, hogy ennyit eszik, írjon fel táplálóbb tápot.
Azt hittem sose fogja abbahagyni a 3 óránkénti evést. Most úgy néz ki, teljesen elhagyta a napi 8 evést, akkor evett 140-et, már csak 5ször eszik 170-et. Van, hogy ezután is követelőzik, adok neki még 30at, de aztán elalszik. Na meg mozog sokat, hiszen a játékokkal nagyon jól eljátszik.

Ma meg mi történt? A múltkor ugye a feje alatt lévő pelenkába tekerte be magát. Most meg a fejvédőbe fúrta az arcát. Visszatettem a helyére, 2 perc múlva megint ott volt. Megőrülök.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

Mók csodaszép Lilla baba. Nagyon formás egyáltalán nem tűnik pufinak. Barnul a szeme?

Andinet,
örülök, hogy írtál. Mi újság Veletek?

Lynn,
tudom, hogy közhely, de már az is nagyon jó dolog, hogy Emma baba kap anyatejet, még ha néha ki is kell pótolni.

Edit,
remélem rendben hazaértek. Őrület milyen hóhelyzet van külföldön.

Brigi nagyon élvezte a karácsonyt. Olyan édes volt, pedig alig kapott játékot, már olyan sok mindene van és alig játszik velük. Viszont kapott Anna és Petit, és olyan édesen keresgélt mindig valakit aki mesélt neki. :lol:

Elveszettek, tessék jelentkezni!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Na,túl vagyunk a jövés-menéseken,az egész ünnepeket szinte végig mászkáltuk.De jó volt,végülis én is élveztem.

Én csodálkozva hallgatom,hogy mennyit esznek a Babáitok,Lili 6-szor eszik egy nap,és 100-160-ig,mikor mennyit.Tegnap este letettük fél kilenckor és reggel ötig aludt.Akkor vagy a mérlegelést rontottuk el,vagy valóban 230-at bedöngölt.Ilyen mennyiség egyszer már volt,ha volt,és nem csak azt is elmértük.Amúgy ő 4.200 g most.

Kép
Karácsonyi ruciban....

Szilvi

sissy01

Kri!

Szerintem barnul,oldalról barna,szemből lehetetlen sötétes kék... :shock:
Én is sajnálom hogy sokan nem jelentkeznek pedig jó kis csapatunk van...
Lilla ma nem kapta meg az oltást mert még szörcsög. :?
Jövő hét csütörtök a következő időpont,jó lenne ha már meggyógyulna.

Cherryke!
Ma mérték Lillát,pontosan 6010 gramm,és 60 centi. Most nem cseszett le a doki,sőt a védőnővel dicsérték hogy milyen szép,és mindnehol husis. :shock: :roll:
Na erről ennyit,ezentúl nem lesz lekiismeretfurdalásom hogy sokat eszik a gyerek.
Azért Hunorka gyönyörűen fejlődik,főleg ahhoz képest hogy 2 kiló alatt született. :lol:

Kép
mók

Sissy: nagyon szép :) egyébként meg a kicsilányod is szépen eszik. Napi mennyiséget nézzél. Pl. mikor HUnorka megevett 140-et 8szor, több mint 1 l-t evett naponta. Most csak 850-900 közt eszik 1 nap. Na de ebbe a tápszerbe van szénhidrát, úgyhogy ne is egyen többet :D azért szeretnék már neki gyümölcsöt adni, hogy kevesebb tápit kapjon. Tegnap bnőm adott a kisfiának 1 alma darabot. Úgy cuppogta ki belőle a levét :D
Este még sírdogált evés után, adtam még neki 30at, így 200at evett. Ez volt 8kor. fél 10kor elaludt, most is alszik :)

Mók: hülyék ezek. Nálunk is mindig újra kérdez dolgokat, ahelyett, hogy a kartonjára felírná. Mindig megjegyzi, hogy milyen kicsi. Mondom 36.hétre született 2 kg alatt. Ja akkor nem is olyan kicsi... És ez így megy állandóan... Holnap megyünk délelőtt dokihoz, a szörcsögés miatt, mert 12.-én kell kapjon oltást, és meg kell gyógyuljon.
Hát nagyon hideg van, tegnap reggel -15 fok volt, napközbe -9. Pedig már vinném ki a gyereket a levegőre. Meg én is mennék sétálni.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke:én is adtam neki almát... persze nagyon picit,mokkáskanál hegyére tettük,pici lé,pici pép.Tegnapelőtt-előtt kezdte,és azóta két napot már kapott.Tegnap már nagyon tetszett neki.Édes volt nagyon.
A napi mennyiség meg van,kiszámoltam.Szerintem annyit eszik,amennyire szüksége van.
Jajj,Lili is szörcsög és utálom porszívózni a nóziját!Nektek hány napig tartott?

Szilvi

sissy01

Az előző 1-ére mire kapott oltást elmúlt. Most kb 2 hete kezdte, 2 napja köhécsel is. De nem lázas és jó kedvű, eszik, remélem nincs komoly baj.

Sissy nem korai még az alma nekünk? Bnőm fia 20.-án volt 4 hónapos... azért próbálta ki.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Mi tegnap voltunk mérésen és szintén tegnap kapta meg az oltásokat is. Este egy kis hőemelkedése volt semmi több. A mérésnél 5080 gramm volt. De a biztonság kedvéért irt nekünk is tápszert a doki néni,mert a sok stressztől ami ért már egyre kevesebb a tej,hiába a csoda teák,meg a bogyók. Legközelebb január végén megyünk megint. Örülök hogy mindenkinél jól telt a karácsony bár ezt mondhatnám én is,de sajnos nem igy volt. Majd még jelentkezem.

Kép
Kép
Kép
andinet74

Cherryke:ennyi idősen nekem is adott már Anyukám almát,én hiszek neki,ő már felnevelt két gyereket... :)

Szilvi

sissy01

Sissy: én is kaptam. ennek ellenére a gyerekorvosok 98%a ellenzi a 4 hónap előtti hozzátáplálást. Ebben a tea (mivel fű) és a gyümik is benne vannak. Nekem úgy mondta a gyerekorvos: nézzük meg mennyi ember pollen és más allergiás. És ez többségében betudható a teáztatásnak és a gyümiknek. A másik. A baba pocakja a 4. hónapra alakul úgy ki, hogy már meg tudja rendesen emészteni, hozzá lehet szoktatni máshoz is, nem csak a tejet és a tápot lehet neki adni.
Persze a te dolgod.
Én gyomorbajos vagyok gyerekkoromtól... Pár éve kórházba is voltam 2 hétig, mire úgy engedtek el, hogy anyukámat kifaggatták a baba kori etetésemről. Alma, krumpli, és persze akkor a negyedes aztán a feles tej, amit mindannyian tudjuk mi az, 2 hónapos koromtól. Allergiám ugyan nincs, a fehér kenyértől, a tojástól és a máktól iszonyúan fáj a gyomrom. Nem kívánom senkinek. Imádom ezeket a dolgokat és van, hogy bevállalom a vele járó fájdalmakat és eszek egy jót. Persze utána megbánom.

Kriszta
Kép
cherryke

Andi: milyen tápit írt fel?

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok :)

Csatlakoznék én is cherryke véleményéhez,mert nem szabad 4. hónapig adni a babának mást,mert nem tudja megemészteni a szervezete!reméljük nem lesz baj!Én biztos betartom a 4.hónapig csak anyatej,utána fogok próbálkozni pici reszelt almával és a tejes dolgokat is csak 1 évesen fogom neki adni!Sok anyuka azt is korán elkezdi adni pl a túrórudit és ezért vannak utána a tej allergiák!!
Amin még kiakadok a "kukin" ez a puffasztott bigyó!!!Hány anya adja a kicsiknek,mert el van vele!Én ellenzem nagyon!Sós is ,laktatja is a picit egyáltalán nem jó a fogának sem,mert már a kibúvóban lévő fogakat is roncsolja!!Biztos van akinek más a véleménye,nekem ez és így vagyok a chipsel is!Nem veszek a Máténak sem max 1 évben 1-2x!!Vagy a szopogatni való cukrok a gumi cukor ami tele van színezékkel!Amíg tudok én vigyázok rájuk,utána meg úgy is úgy csinálják ahogy akarják :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: gumicukorba 1 fajta van, amiben gyümölcs a színezék is és tartósítószert sem és más egyéb káros dolgot sem tartalmaz. Az pedig a nem tudom a nevét, de amint eszembe jut megírom.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Elnézést az eltűnésért. Tudjátok a karácsony, meg ilyenek! :oops:
Azért így utólag is Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Iceberg,
Megcsináltad a mézeskalácsot? Én meg és már lassan el is fogy, pedig alig vittem el belőle anyuméknak. :oops:
Nagyon édes Balázs! És micsoda pofija van! :D
Mátéval is nagyon aranyosak.

Sissy,
Néha én is elég nehezen tudom megállapítani mennyi a tejcsi a ciciben, de azóta kevésbé aggódok amióta úgy evett 190-et, hogy azt hittem max 100-120 van a ciciben.

Gira,
Örülök, hogy már rendeződni látszik a szopi téma. :) Remélem már több gond nem lesz. Bálint baba igazi pasis azon a képen.
Szegénynek biztosan fájhatott a popsija. Nekem csak a kórházban volt piros Niki popsija és a puncija egy kicsit, mert amíg az őrzőben voltam nem krémezték semmivel és kicsípte szegénynek. :evil: Amikor hazaértünk, meg nézi a védőnő és mondja "Milyen szépen rendben tartották a popsiát a kórházban!" Ja persze! Mert mire hazaértünk szépen elmúlt neki, mert már krémeztem.

Cherryke,
Mi már pár hetesen hasra tettük próbából és Niki is nyugodtabb hason. Este mindig úgy alszik, reggel meg az első szopi után egy kicsit háton alszik, majd amikor elkezd nyöszörögni átfordítom hasra és alszik tovább. :D
Nálunk apa olvasott mesét amikor még a pocakban volt Niki.
Fura ez a szentestés dolog. Ha mi elválnánk (ami nem történik meg), akkor tuti, hogy azt szeretném, hogy velem karácsonyozzon a gyerekem!
Írtad, hogy 5-ször evett Hunorka egyszer. Nos Niki lassan rendszert csinál belőle. Az utóbbi időben csak későn aludt el 23 óra körül. Mostanában alszik reggel 8-ig, majd eszik és visszaalszik olyan 11-ig. Tehát délelőtt csak 2-szer eszik a drágám, utána még 3-szor délután és slussz. Egy ideig próbáltam erőltetni a 6. evést, de nemigen volt értelme, mert utána még később aludt el, ha egyáltalán elfogadta a cicit.
A baj, hogy egyszerre nem eszik túl sokat, ezért összességében sem eszik eleget. Olyan 100-150 között eszik egyszerre. Bár most nem aggódok, mert ennek ellenére gyarapszik a drágám.

Lina,
Ez nem semmi! Nálunk lenne a fogyasztás 900 körül! De Niki még a minimumot sem eszi meg sokszor, de már nem idegesítem magam rajta, mert láthatóan gyarapodik, ha nem is eszeveszett tempóban.
És mit csinált a barátnőd annyi anyatejjel???

Mók,
Milyen ügyes Lilla, hogy már megfordult! Majd még fog forogni, meglátod, csak lehet kicsit megijedt.
Nagyon édi a képen Lilla! :D

Lynn,
Én sem tudnék lefejni 150-et, csak akkor ha kimarad egy szoptatás és akkor is 2 ciciből. Szerencsére a babák jóval alaposabbak, mint holmi gép. Ahol már a gép nem tud fejni onnan még a baba tud csiholni magának. :D És hogy ez mennyire igaz, pont tegnap bizonyította a lányom. Letettük aludni, már úgy volt, hogy nem kel fel többször, én lefejtem kivételesen a tejcsit mert nem akartam, hogy reggelre szétdurranjon a cicim. Hát erre fél óra múlva felébredt, hogy ő éhes, vagy szomjas. És valamennyit tudott enni, mert kortyolgatott, visszaaludt és fel sem kelt reggelig. Próbáld meg még esetleg a görögszéna magot. Elég sz*r íze van, de nekem olyan mintha hatna. Ha úgy érzem kevesebb a tejcsi akkor iszok 1-1 pohárral, kb 24 óra múlva érzem, hogy hat.

Edit,
Mit mondtak a szoptatási ambulancián? Nagyon kíváncsi vagyok hogyan működhet egy ilyen.

Visszatérve a szoptatásra, nem tudom van-e másoknál ilyen probléma, de nálam még mindig sokáig tart a szoptatás. Ugyanis amikor elkezd enni, - előtte már ordibál, hogy Ő mindjárt éhen hal, - gyorsan eszik egy keveset, majd miután elverte kicsit az éhségét, elengedi a cicit, elkezd nézelődni, beszélgetni, mosolyogni, majd hirtelen ráébred, hogy Ő tulajdonkép evett, gyorsan eszik még egy kicsit, és kezdi elölről az egészet. Van hogy 1 órán keresztül eszik. ez alól kivétel a reggeli evés, amikor nem is ébred fel igazán, na akkor kevesebb mint 10 perc alatt betolja az adagját és már alszik is tovább.

fordulás: Niki még csak nem is próbálkozik a megfordulással. Szerintem majd akkor fog megfordulni ha valami annyira érdekli majd, hogy utána nyúl és ezért képes lesz nyújtózkodni, fordulni is.
Jelenleg, a nyuszija érdekli annyira, hogy rágcsálja, de annyira nem, hogyha leesik különösebben kepeszkedjen utána.

fogzás: A barátnőm fiának a foga hegye már kint van, Ő 2 héttel idősebb Nikinél. Niki is nyáladzik, meg szopogatja a kezét, de nem tűnik zaklatottnak, vagy hogy fájna neki valami és mivel olyan sokan írtátok, hogy nálatok is így van a kicsi, ezért nem gondolnám, hogy most már mindenkinél a fogzás indult volna be, de persze még pár hét és kiderül, mert Niki már vagy 3 hete nyáladzik.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ú hát nem lett épp rövid a hozzászólásom. :oops:

Nálunk a karácsony jól telt. Csütörtökön megcsináltam a sütiket, pénteken a kajcsit. Végül estvacsorára 3-an ültünk le, az előételt és a levest még meg tudtuk enni együtt, majd később felváltva ült az ölünkben. A karácsonyfát is pénteken díszítettük, nagyon tetszik Nikinek. :D
Végül kari első nap anyósékhoz mentünk, második nap pedig anyuékhoz, meg egy úttal Jánost is köszöntöttünk az ottani ismerősnél.
Niki is sok mindent kapott, 1-2 ruhát is és sok játékot is.

Szilvi
KépKép
ceyla

Én még nem döntöttem el mikor kezdem a hozzátáplálást, de olyan 5 hónapnál előbb nem gondoltam. Valahol olvastam, hogy régebben a lisztalergia miatt csak később lehetett a glutén tartalmú élelmiszereket a babának adni, de később kimutatták, hogy nincs köze az allergia kialakulásához, hogy mikor kezdik el adni a babának.

Iceberg,
Van az a puffasztott köles izé is, azt is előszeretettel adják a babának és szerintem az nem káros. Mondjuk a szomszéd gyerekek, meg szinte csak gumicukron és sültkrumplin élnek, hát az sem valami egészséges.

Cherryke,
Én úgy tudom a gumicukrot, módosított cukorból hozzák létre, így szinte 100% cukor. Hogy most az gyümölcscukor vagy répacukor az függhet a terméktől is.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla!

Lilla nem fordult meg csak hasról hátra egy ideig / ha erre gondoltál/,azóta hízott,lehet a súlya miatt nem tudja megismételni.... :oops: :lol:

Én várom a hozzátáplálást /ugye tápszeresek vagyunk/,és tuti 4 hónaposan elkezdem. Nem gondolok nagy dolgokra,csak alma,barack..meg ilyen könnyű dolgokra. A tápszer nagyon felfújta Lillát /6 kiló/,jó lenne kevésbé kalóriadús dolgokkal próbálkozni.

Kép
mók

Sissy!

Nálunk egy hete tart az orrszívás,és nem igazán javul,minden este lefekvés előtt le kell szívni. Igaz hála az égnek láz,köhögés nincs,csak a napi egy orrszívás. De mikor lesz vége???!!!
Ezért nem kapta meg az oltásokat tegnap.

Cherryke!

Én is ettől félek,mármint hogy legalább két hetes project lesz ez az orrszívósdi!!! :evil: :evil: :x

Kép
mók

Mók,
Niki ruhában, jól lakva 6kg. Tegnap mutatott először így ennyit a mérleg. Kíváncsi leszek mennyi lesz majd jövőhét szerdán a dokinál. Mindenesetre nem erőlteti meg magát.
A fordulásnál, igen, arra gondoltam amit írtál.
Nálunk az erő meglenne, és mivel vékonyka, szerintem a mozgatandó súly sem lenne gond, csak a technika és a motiváció hiányzik :D
Észrevettem, hogy mindent olyan óvatosan csinál. Pl. a pihenőszékben kézzel nem nyúl a játékok felé, csak lábbal rugdossa. (Ki tudja lehet még visszaütnének vagy valami :D )
Pancsizás közben a lábával óvatosan rúgkapál és közben néz az apjára, hogy "Jól csinálom apa? Így kell pancsizni?" :D Nagyon aranyos!

Itt van pár kép Karácsonyról:
Kép
Kép
Kép

Szilvi
KépKép
ceyla

Mók: kaptam a felicitastól csomagot és abban van a kecskeméti és a hipp bébiételekről prospektus. Abba néztem, mit lehet már majd adni 4 hónapos kortól. Lehet gyümit és főzeléket is. Persze azokból mindegyik mindentől mentes.

Ceyla: azért kell nekem hason altatni, mert refluxos. De így sokkal nyugodtabb, mert nem tud álmában kapálózni, nem ébreszti fel magát. Nem véletlenül csomagolják be a babákat külföldön. Nekem a szomszédlány mutatta meg, hogyan kell becsomizni, hogy nyugodtabban aludjon. Csak nekem már késő volt... Mi a koraszülött osztályon voltunk 11 napot, ott 33 fok volt, body-rugi, takaró. Se sapka se semmi. Amikor mi hazajöttünk, más már mehetett ki a babával, sapka -overál. Na én nem tudtam sapkát ráadni, addig mocorgott tekergette a fejét, míg le nem jött, akkor megkötőset adtam rá, az meg elfordult :D tehát ezért nem szereti még a kardigánt sem. Várom már a tavaszt, hogy ne kelljen ennyit öltöztetni :D

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla: érdekes, Hunorka is óvatos :D A hintába mindig kapaszkodni akar :D mondtam neki, nehogy olyan félős legyen mint a párom fia :D még csúszdázni sem mer. Látnátok, hogy biciklizik és rollerozik :D mintha öltönyös úriember lenne. Úgy csinálja, hogy még véletlenül se izzadjon meg :D :D

Kriszta
Kép
cherryke

Kép

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke,
Jajj Hunorka nagyon édes! :D
Miben nyilvánul meg a reflux?
Csak azért kérdezem, mert Nikinél ha hasra rakom kaja után akár 1,5 órával is akkor is képes visszaköpni tejet, vagy valami tejszerűt, ahogy kapálózik, mert haladna előre, persze nem tud, mert a pocakját nem emeli fel. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Cherryke!

Hunorka nagyon komoly kis pasi lett!! :lol:
Nagyon édes!

Ceyla!
Egyrészt szerintem ez nem reflux,nálunk is jön vissza ilyesmi,én úgy gondolom túl eszi magát,vagy bealszik kaja közbe és marad a nyelőcsövébe,az jön vissza!
Niki gyönyörű,és látszik hogy nagyon hosszú baba! :D

Kép
mók

Mók,
Hogy túl enné magát 100 grammokkal azt kétlem. Ugyanis nem nagyon eszik ennél többet. :(
Másfél órával a kajálás után meg már nem lehet a nyelőcsövében sem semmi. Persze ettől nem biztos, hogy reflux lenne, mert ugye leginkább akkor bukja vissza, ha hason fekve erőlködik.
Niki tényleg hosszú, kíváncsi vagyok majd mennyit mérnek jövőhéten.

Szilvi
KépKép
ceyla

Kép

Kép
Kép
Kép
andinet74

Cherryke: mi a milupa milumil 1 optima tápszert kaptuk,ebből 1 doboz 964 forint receptre. recept nélkül ez is 2300 forint körül van.

Az hozzátáplálást még én is korainak tartom ennyi idősen. Én biztosan bevárom a betöltött 4. hónapot. Sokszor még az anyatejet is nehezen dolgozza fel még a pici gyomor.

Kép
Kép
Kép
andinet74

Sziasztok :)

ceyla:Látom karácsonyi ajándéknak raktad Nikit,nagyon aranyos!!!!!!megsütöttük :roll: és kemény lett mint a beton :lol: :lol:
de nem a te receptedet csináltam kimondottan,hanem 3 reciből raktam össze kb!!!!párom szerint nem dobozba kellett volna rakni,hanem zacsiba!pedig maga tészta nagyon jó állagú lett!!ja és azt írták az interneten,h álljon 1 éjszakát a tészta! :roll: jól el csesztem!! :? meg van recepted és jövőre csak azt csinálom!!!
sztem megnyomja a pociját csak azért jön fel akkor a tejcsi Nikinek!én szoktam is mondani a páromnak,h ne csinálja kajcsi után ,h le föl veszi meg rázza(persze óvatosan),de akkor is mert rázódik meg nyomódik a hasuk!

cherryke:tudom ám melyikre gondolsz,ezt reklámozzák néha!!de én sem tudom a nevét :lol: gyümölcs alakúak a cukrok benne!onnan tudom,h Máté osztálytársa mindig ezt hoz amikor jön hozzánk :D

andinet:de édi Ádám,cukin mosolyog!!! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Jaj, csajok, babák nagyon édesek!

Ceyla: Niki milyen cukker a ruciban!

Cherryke: Hunorka is igen komolya a cumikával :)

Andi: Ádám a kis vigyorga :)

Kaja: nálunk jó ideje 4 max5 evés van... olyankor 160 tápszert eszik általában, vagy néha kér még rá 30at... persze volt nálunk is csúcs, olyan 230 :) de utána volt is a pelusban cucccc :))

Fordulás: ááááá, én még esélyt sem látok erre Gergőnél... háton hason elvan, de ide-oda nem fordul..

játék: kaéimpál a kezeivel,,,,, de nem hinném hogy azokért nyúl ... :(

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ceyla: a reflux úgy nyilvánul meg, hogy több jön fel mint bukáskor. De van hogy napokig semmi, aztán 1 nap 3 ruhaváltás. Azért kell hasra tenni, mert valami "buborék" feljön és nem engedi vissza a hamit. Na meg a fejrésze is megvan emelve. Mondjuk lecsúszik (:D) de mire lecsúszik, már nem jönne föl. Ha játszik, kapálózik a kezével, akkor is fel tud jönni.

Kriszta
Kép
cherryke

Andinet,
Ádámka nagyon aranyos :D Mennyi haja van!
Megkarmolta magát? Vagy csak képhiba?
Niki egyszer fürdés előtt pont a szeme sarkánál karmolta meg magát. Először nem tudtuk miért kezdett el üvölteni, míg a kádban észrevettük hogy picit véres lett a szemecskéje sarkánál. Először nem tudtam mi az, a ruhára gyanakodtam, de azon nem is volt patent meg semmi. A vicc, hogy ott álltam előtte és nem láttam mikor, hogyan csinálta. :( Mindegy. A lényeg, hogy mint minden marha gyorsan begyógyult. Múltkor az overál cipzárja karcolta meg az arcát, másnapra nyoma sem volt. Eszméletlen milyen hamar regenerálódnak. :D

Iceberg,
Ne már! Nem sikerült?? :(
Én pont azt szeretem ebben a receptben, hogy sehová nem rakosgatom, hanem kint hagyom az asztalon és ott is omlós, puha marad.
Na majd jövőre! :D
Niki valójában a dohányzóasztalon volt a karácsonyfa előtt. Mikor megláttam azt a rucit nem bírtam nem megvenni és gondoltam legalább egyszer ráadom. :D Kár hogy már jövőre ugye mást kell kitalálni.
Erre gondoltok nem: Katjes "A márka a macska logóval és elismert minőségével áll az igényes fogyasztók rendelkezésére. A piac előfutáraiként a gyümölcsös gumicukor gyártásánál kizárólagosan csak tiszta gyümölcslevet és gyümölcspépet, illetve gyümölcs- és növényi kivonatot használnak."

Kfmares,
4-5 evés 160-al az jó!
Nekem ma egyszer evett 60-at is. :( Előtte sem evett 3 órahosszáig semmit és utána is csak 3 óra múlva evett. De legalább ma időben kezdte a napot, így remélem meg lesz a 6-szori evés.
A mi rekordunk 190. Ezt mindössze egyszer állította fel.
Azért gondolom a kezében már fog dolgokat Gergő. Nálunk a vérnyúl a kedvenc. (az apja nevezte el, mert kicsit fura szerzemény) Van rajta rágóka, meg valami zörgőspapír a fülében. Néha úgy megfogja, hogy hozná magával akkor is, ha kivesszük a járókából. :D

Cherryke,
Közben utána olvastam a refluxnak. Elég nehéz elkülöníteni a sima bukástól. Ma nekem is kiköpött egy nagyobb adag tejet, de a szopis párnára ment nem rá, de általában csak kisebb mennyiségek jönnek és mozgásra, büfi nélkül. Mindegy, azt írta a honlap ahol olvastam, hogy míg szépen gyarapszik nem kell rá különösebb figyelmet fordítani, de mennyiségileg nálunk nem gáz a helyzet, nem ez lesz ami a fejlődésben gátolni fogja :D.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Cherryke:nem tudom igazából,Anyósomnál három gyerek,Anyunál kettő,egyikünk sem allergiás semmire.Nem viszem túlzásba a mennyiséget,nem is igazán nevezném ezt hozzá táplálásnak,inkább csak kóstolgatjuk még az almát is,annyira minimális az egész.

Hát,Lili ökle állandóan a szájában van (pedig cumi is van),nyálaskodik,már hetek óta.Az orrszívás meg megy sajnos,bár próbálom minél kevesebbszer,csak,ha muszáj.
Lili is kedveli a hason alvást,éjjel nem merem,csak napközben.
A Babák tündériek a képeken!!

Szilvi

sissy01

Sziasztok!
Na megvagyunk mi is!
Utólag is Boldog Karácsonyt mindenkinek, és előre is Boldog Új Évet!!!

Mi most itthon vagyunk Magyarországon, de sajnos pechszériánk van :( A repülőút is csupa komplikáció volt (probléma a jeggyel, csomagelvesztés), és gyerekek is lerobbantak. Még otthonról hoztuk, mert Julinak már 23-án hőemelkedése volt, de nem gondoltuk, hogy ennyire eldurvul. Szegény 5 napig volt lázas, nyűgös, alig evett, most kezd egy kicsit jobban. Középfülgyuladása van, de olyan rendesen, szóval eszi az antibigyót. És sajna Andris is elkapta, és neki is a fülére ment, és mivel 26-ára be is lázasodott, irány az ügyelet, és onnan meg 3 napra a Madarász kórház. Szóval jól összejött. De most már talán kifelé jövünk belőle. Holnap megyünk kontrolra, drukkoljatok.

Bocs, hogy csak magunkról írtam, de visszaolvasni most nem volt időm (talán majd este, mert férjem megy focizni). Most anyuéknál vagyunk jövő hét végéig, szóval most már majd tudok jönni.
Mégegyszer BÚÉK!!!!
Edit

Kép
Kép
etus79

Etus!

Úgy tűnik mindenki beteg... Sajnálom a gyerekeket,jobbulást,nagyon kifogtátok! :? :cry:

Lilla ma nagyon nyűgös,tuti jön a hidegfront,sokat is aludt ma! :shock:

Kép
mók

ceyla: igen, megkarmolta magát,mert annyit kapálózik néha........na meg már a kezével nyúl a szájába. Ami a büfizést vagy bukást illeti az nálunk is van rendesen. naponta 2x öltöztetem át és csak akkor kerülöm el ha még szopizás elött ráadom az előkét :wink:
Egyébként elég sokat mosolyog meg gügyörészik, akkor tudm hogy nem fáj semmije sem.Mert még eléggé pocak fájós szegénykém :(

etus: szegénykék, de drukkolok hogy hamar rendbe jöjjenek a gyerkőcök

Kép
Kép
Kép
andinet74

Andinet!

Ádám nagyon nagy fiús! Olyan helyes!!!! :D :D :D
Karmolások miatt Lillának is sok kis sebe volt már... :evil:

Kép
mók

Sziasztok!

Jól eltűntem de annyi minden volt nálunk! Először is Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek és már Boldog Újévet is!!!

Gyorsan visszaolvastam az utolsó pár oldalt, nálunk a fiam itthon van szüneten így a két gyerek mellett+ karácsonyi bevásárlás készülődés nincs időm semmire!!!
Magunkról röviden, múlt héten voltunk a 2 hónapos vizsgálaton 2 szurit kapott a drágám amit jól láz nélkül átvészelt.Jelenleg 5,5 kg és 60 cm körül van. Nálunk tejcsi ügyben nincs semmi gond szopizik rendesen és hála tejcsi is van elég!
Ártfordulásról: Nálunk doki meglepetésére is de 2 hetese3n az oldaláról átfordult a hátára ezt azóta is rendszeresen megteszi.
Nálunkm is nagyon nyáladzik, a fiamnak 4 hónaposan kinnt volt a két alsó foga így lehet ez is annak az előjele.

Irtratok a kivitelről.Nelem sajnos mindenfelé vinnem kell magammal mert nincs segítségem, és én intézek egyedül mindent , így nem tehetem meg hogy itthon maradok hidegben, a párommal próbáljuk megoldani mindent amit lehet de neki meg dolgozni kell.Főzni szintén főzök minden nap, muszály!
Emlékszem amig csak 1 gyerek volt minden sokkal könnyebb de kettőnél elég nehéz mind a kettőhöz alkalmazkodni!!

Éjszakai felkelés :Nálunk egyre többet átalussza az éjszakát, legutóbb éjféltől reggel 9-ig aludt, és napközben is tehát áldott egy jó baba!!
Most mennem kell puszi mindenkinek , jövőre ugyanitt remélem töbször tudok jönni!!

Tünde
btunde

Tegnap volt itt egy bnőm, 2 nagy gyereke van. Mi 1.-én megyünk bulizni, megkértem vigyázzon Hunorkára. Volt tegnap egy próba 2-3 óra. Gyreknek tetszik, mi nem voltunk a szobába, jól elvoltak. Rötyögött is neki. Tisztába tette, megetette büfi, aztán elaludt rajta.
1én megfürdetjük és amíg eszik a gyerek és elalszik, addig mi elkészülünk. Csak akkor indulunk, ha már tényleg alszik. Éjjel 3 körül szökött ébredni, addigra meg már itthon leszünk.

Tegnap voltunk dokinál is. Nurofent kell adni a gyereknek. Nincs láza és nem fáj semmije... mindegy.
Este mértük: 5050gr :) 1 hét alatt 380gr-ot hízott, de 60 cm mellette. Most vettük le az 56os ruhákat. 1-2 hét és a 62esek is lekerülnek. Szenteste óta szinte éjjel nappal aludt 1 hétig, és Ők akkor nőnek, amikor alszanak.

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?