Sziasztok!
Elnézést az eltűnésért. Tudjátok a karácsony, meg ilyenek!
Azért így utólag is Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Iceberg,
Megcsináltad a mézeskalácsot? Én meg és már lassan el is fogy, pedig alig vittem el belőle anyuméknak.
Nagyon édes Balázs! És micsoda pofija van!
Mátéval is nagyon aranyosak.
Sissy,
Néha én is elég nehezen tudom megállapítani mennyi a tejcsi a ciciben, de azóta kevésbé aggódok amióta úgy evett 190-et, hogy azt hittem max 100-120 van a ciciben.
Gira,
Örülök, hogy már rendeződni látszik a szopi téma.
Remélem már több gond nem lesz. Bálint baba igazi pasis azon a képen.
Szegénynek biztosan fájhatott a popsija. Nekem csak a kórházban volt piros Niki popsija és a puncija egy kicsit, mert amíg az őrzőben voltam nem krémezték semmivel és kicsípte szegénynek.
Amikor hazaértünk, meg nézi a védőnő és mondja "Milyen szépen rendben tartották a popsiát a kórházban!" Ja persze! Mert mire hazaértünk szépen elmúlt neki, mert már krémeztem.
Cherryke,
Mi már pár hetesen hasra tettük próbából és Niki is nyugodtabb hason. Este mindig úgy alszik, reggel meg az első szopi után egy kicsit háton alszik, majd amikor elkezd nyöszörögni átfordítom hasra és alszik tovább.
Nálunk apa olvasott mesét amikor még a pocakban volt Niki.
Fura ez a szentestés dolog. Ha mi elválnánk (ami nem történik meg), akkor tuti, hogy azt szeretném, hogy velem karácsonyozzon a gyerekem!
Írtad, hogy 5-ször evett Hunorka egyszer. Nos Niki lassan rendszert csinál belőle. Az utóbbi időben csak későn aludt el 23 óra körül. Mostanában alszik reggel 8-ig, majd eszik és visszaalszik olyan 11-ig. Tehát délelőtt csak 2-szer eszik a drágám, utána még 3-szor délután és slussz. Egy ideig próbáltam erőltetni a 6. evést, de nemigen volt értelme, mert utána még később aludt el, ha egyáltalán elfogadta a cicit.
A baj, hogy egyszerre nem eszik túl sokat, ezért összességében sem eszik eleget. Olyan 100-150 között eszik egyszerre. Bár most nem aggódok, mert ennek ellenére gyarapszik a drágám.
Lina,
Ez nem semmi! Nálunk lenne a fogyasztás 900 körül! De Niki még a minimumot sem eszi meg sokszor, de már nem idegesítem magam rajta, mert láthatóan gyarapodik, ha nem is eszeveszett tempóban.
És mit csinált a barátnőd annyi anyatejjel???
Mók,
Milyen ügyes Lilla, hogy már megfordult! Majd még fog forogni, meglátod, csak lehet kicsit megijedt.
Nagyon édi a képen Lilla!
Lynn,
Én sem tudnék lefejni 150-et, csak akkor ha kimarad egy szoptatás és akkor is 2 ciciből. Szerencsére a babák jóval alaposabbak, mint holmi gép. Ahol már a gép nem tud fejni onnan még a baba tud csiholni magának.
És hogy ez mennyire igaz, pont tegnap bizonyította a lányom. Letettük aludni, már úgy volt, hogy nem kel fel többször, én lefejtem kivételesen a tejcsit mert nem akartam, hogy reggelre szétdurranjon a cicim. Hát erre fél óra múlva felébredt, hogy ő éhes, vagy szomjas. És valamennyit tudott enni, mert kortyolgatott, visszaaludt és fel sem kelt reggelig. Próbáld meg még esetleg a görögszéna magot. Elég sz*r íze van, de nekem olyan mintha hatna. Ha úgy érzem kevesebb a tejcsi akkor iszok 1-1 pohárral, kb 24 óra múlva érzem, hogy hat.
Edit,
Mit mondtak a szoptatási ambulancián? Nagyon kíváncsi vagyok hogyan működhet egy ilyen.
Visszatérve a szoptatásra, nem tudom van-e másoknál ilyen probléma, de nálam még mindig sokáig tart a szoptatás. Ugyanis amikor elkezd enni, - előtte már ordibál, hogy Ő mindjárt éhen hal, - gyorsan eszik egy keveset, majd miután elverte kicsit az éhségét, elengedi a cicit, elkezd nézelődni, beszélgetni, mosolyogni, majd hirtelen ráébred, hogy Ő tulajdonkép evett, gyorsan eszik még egy kicsit, és kezdi elölről az egészet. Van hogy 1 órán keresztül eszik. ez alól kivétel a reggeli evés, amikor nem is ébred fel igazán, na akkor kevesebb mint 10 perc alatt betolja az adagját és már alszik is tovább.
fordulás: Niki még csak nem is próbálkozik a megfordulással. Szerintem majd akkor fog megfordulni ha valami annyira érdekli majd, hogy utána nyúl és ezért képes lesz nyújtózkodni, fordulni is.
Jelenleg, a nyuszija érdekli annyira, hogy rágcsálja, de annyira nem, hogyha leesik különösebben kepeszkedjen utána.
fogzás: A barátnőm fiának a foga hegye már kint van, Ő 2 héttel idősebb Nikinél. Niki is nyáladzik, meg szopogatja a kezét, de nem tűnik zaklatottnak, vagy hogy fájna neki valami és mivel olyan sokan írtátok, hogy nálatok is így van a kicsi, ezért nem gondolnám, hogy most már mindenkinél a fogzás indult volna be, de persze még pár hét és kiderül, mert Niki már vagy 3 hete nyáladzik.