Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Roni!

de jó ,hogy jöttél épp tegnap gondoltam rád, hogy megkérdezem jól vagy-e? Sajnálom a görcsöt,de ha esetleg jelentkezne még akkor inkább menj el táppénzre :wink: PIHENJ sokat addigis!!!!

Bejci!

Nekem szerdán nézte a védőnő a súlyt és vizeletet. Meg tudlak érteni. Én már 10 kg-nál tartok és nagy súlytöbblettel indultam neki a terhességnek (nem 70-80 kg,sajna több)..
Hál Istennek a vérnyomásom tökéletes és a vbizelet is ok,de nekem is pedzegette a védőnő a rossz kilátásokat. Hát úgy látszik mi ilyen fajták vagyunk :oops:

Mi legalább 2 gyerkőcöt szeretnénk,de lehet, hogy 3 lesz belőle. A második a tervek szerint lány lesz. Nálunk is mindkét felöl 1 fiú 1 lány van.

Az én kiskönyvem rózsaszín és fiam lesz. Még az első hetekben emlékszem, hogy az volt téma,hogy ellenkező nemű lesz a baba,mint amilyen a kiskönyv. Ha így nézzük nekem bejött :D

Kép
Kép
a.m.

AKKKORA SZTORIIIM VAAAN:

Képzeljétek elvittem a nagyobbik fiamat a fülészetre, mert fáj a füle, kapott gyógyszert, és elmentünk a gyógyszertárba kiváltani, no ott történt:

- Azt mondja a patikus nő, hogy van szülés utáni bugyink... persze 2 férfi állt mögöttem... engem az ilyen témák nem érintenek kínosan bármiről tudok beszélni bárkivel... de... mondom a patikusnak, jó köszönöm az információt, de még ráérek megvásárolni... de csak erőlteti: nézze csak, a hasat is leszorítja szülés után, és elég vastag a betétje, nem folyik ki semmi belőle.. és egy mozdulattal szét tudja vágni az orvos, ha vizsgálni szeretne.. mire én:
-jó köszönöm, majd, ha aktuális lesz veszek, mert már gondoltam rá...
de csak kötötte az ebet a karóhoz...
és szóltam neki, hogy bizony itt legkorábban augusztus közepe-vége fele lesz aktuális a vásárlás...
mire ő:
ja azt hittem nemsokára... a hasa alapján... !!!
már kivagyok, hogy mindenki az én "nagy" hasammal van elfoglalva... a védőnő is... és mindenki, hogy milyen nagy... nem tehetek róla.. ez van.. csak többnyire azt hiszik, hogy én már holnap készülök szülni... pedig Adél akkora, amekkorának kell lennie.. illetve 1 héttel nagyobb 26. hetes... de mégis ilyen nagy a hasam... van husi is rajtam tudom... és mégis 8. hónapos terhesnek néznek :?
majd csak lesnek, hogy 3 hónap múlva is jövök-megyek pocakkal :)

szeder74

Bejci! Nekem is vesszőparipám a hízás. Szerintem ez a 6 kg nagyon szép!!! Ezt komolyan mondom! Én már 8-nál tartok, és sokkal jobban parázom rajta, mint a védőnő. Ő engem azzal nyugtatott, hogy ha jól eszem akkor nem lehet semmi gond. Azt is mondta, hogy mindenki másképp reagál. valaki már viszonylag az elején felszed többet, és a végén már alig hízik. Amenyit én olvastam erről: 6 kg hízás nem olyen mértékű, ami miatt magas vérnyomással, és kórházzal kéne ijsztgetni a kismamákat! Persze kell a rendszeres ellenőrzés, de ne izgulj emiatt túlzottan! (figyeld meg milyen sokan fognak írni a saját hízásukról megnyugtatólag)

Kép
blúmi

monee!
akkor mostmár tudod, hogy mi az ami miatt nekem fontos erre figyelnem, mármint a méhlepényre.
Ez egy kényes téma nálam.. :oops:

blúmi!
látom hasonlóan gondolkodsz, mint én.. de hogyan írod, hogy mennyit mozog? ez érdekelne, mert én még nem írogattam... de egyenlőre én nem is számolom, mert még nem érzem úgy, hogy kellene.. vagy igen?
bár inkább most ott tartok, hogy azt jegyzem meg, amikor nem jelez Adél.. mert azt egyenlőre könnyebb.
talán annyit tudok, hogy fél órán belül kell nézni a mozgásokat, és számolni.. ha meg van 10. akkor jó... de én ezt nem értem ettől függetlenül.. hisz minden baba más - más mozgásokkal jelez... van, aki szunyókál sokat, van aki meg inkább ficánkol... és mindegyik baba jól van ettől függetlenül...
nem megbízhatatlan ez a számlálás??????

szeder74

Sziasztok!

Szeder: mi 4 babát tervezünk, remélem ebben lesz fiú is lányi :D

Honey: sajnálom, hogy megint kezdhetsz vizsgálatokra járni :( Anyukádat inkább nem kommentálnám... Lehet ő is megijedt de ezt akkor sem kellett volna.

Holka: upsz bocsi

Roni: kitartás a még egy hónap melóhoz! Nekem még 10 hét.

Monee: 3 olyan név, ami tetszik mindkettőtöknek már nagyon jó :D

Hobbi: én állatmániás vagyok, a párom meg motor és számítógép mániás. Gyerek meg amjd választhat magának hobbit :D

Lolababa: gratula Majácskához! Nekem rózsaszín kiskönyvem van és fiam lesz :)

Bejci: ettől a súly paráztatástól idegbajt tudok kapni, bár én túl vékonyan kezdtem a terhességet. Ha nem zabálsz, akkor ez van. Enni enend kell és kész kell a babának a tápanyag meg Neked is. Én egyébként most tartok 7 és fél kg-nál. Enyém gyerek tegnap lerúgta a védőnőnél a szívhang keresőt

Kép
kistiggrincs

Miközben itt szépen a hízást tárgyaljuk szépen magamba lapátoltam egy 10 dkg-os gumicukrot!!! :oops: :oops: De néha ezt is meg lehet Engedni nem????? :?

Szeder csúcs ez a gyógyszertáras sztori! Ne foglalkozz senkivel!!! Ilyenkor Minden kívülálló olyan okos!!

Kép
Kép
lanta

Szeder! Nekem a doki is és a védőnő is tanácsolta a számolást. A kiskönyvben találsz egy táblázatot, ami naponta háromszor, minden főétkezés után regisztráltatja a mozgások számát. A dokim pedig olyan táblázatot adott, ami szerint minden nap azonos időben kell oldalra feküdni, és azt írni, hogy mennyi időn belül érzel 10 mozgást. Ahogy ők elmondták annak van jelentősége, hogy, ha az általad leírt - és egy idő után már általános - adatokhoz képest jelentős eltérést tapasztalsz. (gondolom az a lényeg, hogy a baba napi rutinjához képest ne legyen kirívóan feltűnő változás) Tudom, hogy a mozgások számolása csak jóval később lesz fontos, de nálam esélyes a lepényi elégtelenség, úgyhogy én orvosi ukázra már most elkezdem a számolást.

A sztorid nagyon jó! Remélem nem aggódsz rajta! Ez is mutatja, hogy minden rendben a bébivel, szépen fejlődik.

Kép
blúmi

Szeder: én a másik véglet vagyok. Tgenap megkérdezték, hogy de a 3 hónapot már betöltöttem ugye? Pedig azért mostmár van hasam.

Kép
kistiggrincs

Csajok! Beszarok! Mi megy a rádióban?
" A ksimamáknak oda kell fiygelni az étkezésükre! Ez nem azt jelenti, hogy többet kell enniük, hanem azt, hogy alaposan össze kell válogatni az élelmiszereket, sok zöldséget, gyümölcsöt...stb.. :evil: :evil:
Bosszúból mindjárt kimegyek a konyhába, ééééés:
Kép Kép

Amúgy viccet félretéve köszi a bíztató szavakat...nem fogok zabálni továbbra sem, de azért éhezni sem vagyok hajlandó!
Vendég

Pocak - hízás:

Tudjátok, írtam korábban, hogy úgy a 20. hétig nem bíztam egyetlen dekát sem. Most kezd el feljönni, meg is akartam kérdezni a dokimtól (de nem volt bent), hogy így hetekre lebontva mennyi számít normális gyarapodásnak. Hétfőn reggel 78 kilót mértem az otthoni mérlegen, ma reggel meg 78,5-öt, pedig én aztán tényleg nem zabálok. Ebből csak azt akartam kihozni, hogy lehet hogy engem meg azzal fognak rongálni, hogy túl gyorsan hízok sokat és ugye az is baj... A fene se tudja hogy mi a jó. :D

Csajszik, nekem is akkor már a hasam, hogycsakna, pedig első baba! Nehéz is, érzem, hétről-hétre nehezebb. A manóka még alig 700 g, basszus mi lesz itt még 3 kilósig megnő?! Mekkora pocim lesz még?!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

bocsi, hogy "magammal" kezdem és önző dög vagyok... de kezdek enyhe apátiába sülyedni és totál elveszteni az érdeklődésemet meg a lelkesedésemet a terhesség iránt. :?
Sokat gondolkodtam azon, hogy ezt a sok szart én mivel érdemeltem ki?

Ma reggel beszéltem a védőnőmmel és a labort is felhívtam. A védőnő megnyugtatott, hogy ma Magyaro.-on gyakorlatilag a rubeola mint olyan szinte nem is létezik. Max 40-40 esetet regisztrálnak évente.
A laborban totál idióták voltak. Az első csajszi akivel beszéltem az volt aki a vért levette. Totál befosatott!! :evil: Hogy "igen, ők is látták ezt az eredményt tegnap és orvosi konzíliumot hívtak rá össze... meg hogy a velem egyidős kismamáknak teljesen más, sokkal jobb értékei vannak és hogy KIZÁRT hogy ők tévedjenek...
Kiharcoltam a főorvosnőt a telefonhoz, aki viszont ennek a tök ellentétét mondta... azt mondta, hogy ne aggódjak, mert valószínű ez az eredmény az oltás utóhatása bennem, de mindenkinek másképp regál a szervezete az oltásra. és hogy az 1,6-os pozitivitás az alsó határérték, mert 1,1 még negatívnak számít!!!
A TÖKÖM KI VAN MÁR EZEKKEL A HATÁRÉRTÉKEKKEL!!
Viszont ő is azt mondta, hogy ma Magyaro.-on hihetetlen ritka a rubeola. Meg azt , hogy tök felesleges hamarabb ismételni mint 2 hét, mert ha valós fertőzésről is van szó, akkor sem változik 2 hét alatt az eredmény. Tehát sajna a 2 hetet ki kell várni. :? :(

Ha lesz is 2. gyerek - bár momentán kizártnak tartom, hogy valaha ehhez a totrúrához és stresszhez újra kedvem lenne - szóval az tuti, hogy valahol Zuluföldön szülöm meg, ahol nincs orvosi vizsgálat, meg ennyi szar...

Lényeg a lényeg, ha bármi gond is van, annak LÁTSZANIA KELL az uh-n, úgyhogy hétfőn irány a Boglárkerék genetikai uh, szerdán meg szív uh.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ja, amúgy anyámmal kibékültem tegnap este. Szerencsétlen a stressztől végighányta az egész délutánját... :?
De jó fej volt, mert este 6-tól éjjel fél 3-ig a gyerekkori oltási könyvemet kereste. Sajnos nem lett meg. :? De 1000%-ra mondja, hogy megkaptam.
Mellesleg a 2. oltásra én speckó emlékszem is 4. áltiból.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

bejci, blúmi, szeder

már ilyen korán számolni kell a magzatmozgásokat? :shock:
Én Flóra "napirendjében" semmi rendszerességet nem tudtam még felfedezni.
Amúgy mennyi mozgásnak kell meglennie egy bizonyos periódus alatt?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Nem vagy önző dög! Szerintem most sokunk várta, hogy gyere és elmeséld, mit sikerült kiderítened! Megértelek, hogy eleged van ebből az egészből, sok vizsgálat, felesleges álmatlan éjszakák és rengeteg izgulás, ami önmagában sem túl jótékony, viszont én azt mondom, jól teszed, hogy elmész a Boglárkerék utcába! Remélem onnan már megnyugtató, egyértelműen jó hírekkel jössz. Addig sajnos nem tudok semmi értelmes dolgot tanácsolni, hogy foglald el magad, vagy ilyenek, mert tudom, hogy ilyenkor csak a pici lányod foglalkoztat és az, hogy minden rendben legyen. Viszont lehet, hogy ha beszélgetsz vele és érzed, hogy reagál a szavaidra, mocorog, kicsit nyugodtabban telik el ez a pár nehéz nap.
Én nagyon szorítok Nektek és most is küldöm a pozitív energiákat! Kitartás Honey!!
Vendég

Honey: Örülök, hogy kibékültetek anyukáddal! Múltkor engem azzal csesztetett, hogy miért nem dolgozom, erre olyat beszóltam neki, hogy 2 órán keresztül sírt szegény! Nagyon megbántottam. De ez már csak így van egy anya-lánya kapcsolatban.
Magzatmozgás: Nyugi, nekem sincs rendszeresség, ami tuti: hogy általában kaja után mocorog, de azt sem mindig. Valamikor csak rug egyet-kettőt. Általában ha ülök és előrehajolok, akkor azért finom jelzést küld, hogy ezt talán nem kellene. Úgyhogy amikor régóta nem érzem, kicsit leülök és előredőlők.. :twisted: :wink: De nem szemétkedem túl gyakran...
Vendég

Honey! Egy kicsit bánom, hogy írtam ezt a mozgásfigyelés dolgot. Ezt nekem mondta a doki, mert nálam spéci kockázatok vannak.... A mozgásokat majd a 34-35. héttől kell figyelni. Ne aggódj emiatt egyáltalán!!!!!

Ami a rubeolát illeti: a laboros nőci tapintatlan bunkó volt, valószínűleg neki annyi fontos a történetből, hogy az ő tévedhetetlenségükön semmilyen csorba ne essen. Látod a doki már teljesen máshogy állt hozzá, és jókat mondott!!! Remélem bírod még lelkileg! Tudom, hogy jó nagy közhely: figyelj a babára, és magadra, és valahogy próbálj nyugodt maradni, (ha ez egyáltalán lehetséges)!

Kép
blúmi

áááááááááááááááááááááá

Csajok!
Én most olyan, de olyan pipa vagyok!!!!

Annyira elegem van a védőnők és orvosok eltérő hozzáállásából, szakmai véleméynéből!!!!

Itt vagytok (vagyunk) egészséges, problémamentes (viszonylag) kismamik, és várjuk mindannyian a csodát, ami növekszik a pocakunkban. Természetesen mindenkienk eltérő ütemben, eltérő súlynövekedéssel, és más-más napi tapasztalattal...
Hogy a fenébe lehetne általánositani, és mindenkit egy kaptafára venni, ha egyszer még ugyanazon személy két terhessége sem hasonlitható igazán egymáshoz????
Ki az a doki, vagy bárki, aki veszi magának a bátorságot, hogy kijelentse, márpedig ha ennyit és ennyit hizol, az ártalmas???? Vagy a másik fele, ha nem hizol, ugyanaz...

Utálom, hogy beparáztatják a kismamikat, akiknek pillanatnyilag életük egyik legfontosabb eseménye zajlik tartósan a testükben, és ahelyett, hogy támogatnák, segitenék, szükség esetén megnyugtatnák, festik az ördögöt a falra...

Komolyan mondom, ütni tudnék...

Honey!
Amig te jól vagy, amig úgy érzed, a picid is jól van, ne hagyd magad senki által elkedvteleniteni. Flóra remekül érzi magát odabenn, életében nem lesz többet ilyen jó helye, és azt is jelzi azonnal, ha számára nem kényelmes, megfelelő, ahogy éppen ülsz, vagy fekszel... Ha bármi egyéb gondja lenne, most már ő is elég nagy ahhoz, hogy jelezzen számodra. Te pedig próbáld igenis mindennek ellenére élvezni, hogy növekszik benned, hogy nől a pocakod, stb.

Lassan eljutunk oda, hogy azt mondják kanyarós a kismama... na nem azért, mert bármi ereménye erre utalna, csak mert lehet, hogy a következő az lesz... micsoda baromság ez??? Ilyen alapon összeszedhetik a létező összes betegséget, és átadhatnának egy 100 oldalas könyvet, ami a 9 hónap alatt folyamatos parában tart, hogy "csak ez elő ne jöjjön..."

A magas vérnyomástól minden doki fél, mert okozhat valóban komplikációt, gondokat, de ez sem feltétlenül igaz!!! Nem okoz, csak esély van rá. nagyobb, mintha nem magas. Ennyi. Vigyázni kell.
Amig nem jut el odáig az ember, addig minek előre ezen paráztatni???
És ez akár tényleg mindenre igaz lehet...

Bocsi, hogy kiakadtam, és leirtam, de már tényleg annyira utálom, hogy "hozzáértők" elrontják az örömünket, de legfőképpen azokét, akik kapják a hidegzuhanyt.

Tapasztaltam, nálunk is, ahány védőnő, annyi hozzáállás...
Nekem szerencsém van, soha semmire egy szót nem szólt, amennyit hizok, annyit hizok. Amig az eredmények és a közérzetem, általános állapotom nem indokolja, minek ijesztgessen feleslegesen? Persze itt is láttam már olyat, aki ugyanolyan dolgokért, amiért nekem nem szólnak, már riaszt... Őrület!
Lola tök egészségesen született, napra pontosan, 18 kiló plussz után, és a mai napig mondhatom még náthás sem volt (kop-kop-kop). Semmi nem változott volna, ha a vele való terhességem minden hónapjában közlik velem, hogy vigyázzak erre, figyeljek arra... max sokkal stresszesebben éltem volna meg azt a 9 hónapot, és lehet, Maja most nekem sem csücsülne a méhemben.

Tényleg bocsi ezrét a félig offért, remélem senkit nem akasztok még jobban ki.

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Honey! Sajnálom, hogy ennyi minden történik veletek pár hét leforgása alatt, de valahogy próbálj megynyugodni kicsit, minden jó lesz, nem lesz semmi baj.

Mi most voltunk 4d-s ultrahangon, életem eddigi legszebb élménye volt!!!!!!!!!!!!Hanna Róza (most már biztos!!!) gyönyörű kislány, 560 g, és nagyon aktív, egész végig mozgott, forgolódott, de azért mindenét láttuk. :D
Íme pár kép:
Kép Kép

Kép
Kép
petra1980

Hanna Róza:
Kép

Kép
Kép
petra1980

Petra!

Gratula Hanna Rózához, nagyon szépen kivehető a képeken is!!!
A másodikon csak nem a szemét dörzsölte? :)
Az elsőn meg szopizta az ujját???? De édes!!!!!

Kép
Kép
lolababa

Petra: Hanna Róza gyönyörű baba!!!!! Nagyon szépek a fotók! Jó lehetett a gép, meg a szonográfus is, mert tényleg nagyon szépen látszik minden abból a gyönyörű babuciból!

Lolababa: Szívemből szóltál!!! Ezt (magyar eü. hozzáállása a kismamikhoz) jobban le sem lehetett volna írni!!!
Vendég

HOLKA: MEGY A DRUKK A FORGALMI VIZSGÁDHOZ!!!!
Vendég

lolababa-

totálisan egyetértek veled!!

Petra:

elnezest a tobbiektol, de eddig ezek a kepek a legjobbak! Meghoztad a kedvem a 4D-hez. Mar kezdtem azt gondolni, hogy felesleges penzkidobas, de nem....
Nagyon szép kislány!

KépKép
druska

Szeder!
Én 2 babát szeretnék, párom pedig 3-at. És már ki is találta, hogy akkor most megszületik ez a babó, és legközelebb pedig ikrek lesznek, így meglesz a két szülésből a 3 gyerek! És most erre hajt.

Hobby: mi sokat szoktunk túrázni. Mint írtam, múlt héten is voltunk, holnap is megyünk, és még ki tudja, lehet, hogy jövő héten is. Épp a kollegám most jegyezte meg, hogy milyen sokat járunk. Mondom, mi mindig ennyit megyünk. Na meg pár hónap múlva egy kis nyugi lesz, de utána megint belelendülünk. De ahogy láttátok, szép vádlija van a babónknak, biztos nagy túrázós lesz Ő is, mert mikor gyalogolok a városban, Ő is mindig velem gyalogol odabent.

Petra!

Nagyon-nagyon szép Hanna Rózátok!!! És ezt most nagyon komolyan mondom.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Lola Én is egyetértek!! Nagyon jól megfogalmaztad!! Nincs is mit hozzáhűzni :)

Petra gratulálok Hanna Rózához!! Gyönyörű kislány! Nagyon jók lettek a képek. Szerencsések vagytok, hogy ilyen jól el lehetett kapni! Én pont azért nem nagyon akarok újra menni 4D-re mert Kornélia is egy az egyben eltakarta az arcát! Úgy meg nem olyan!! Majd meglátom ha kibújik :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Lanta!

Emlékszel, anno beszélgettünk, hogy egy cipőben járunk (gyed, stb).
Ha érdekel még, és megvannak a számadataid, küldj privit, és segitek, kiszámolom, hogy lenne jobb. ;)

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Megint jó régen voltam, de Dorka mellett nem tudok minden nap jönni sajna...

Honey, Annyira sajnálom, hogy már megint ijesztgetnek Benneteket! :evil: Iszonyú így végigélni a 9 hónapot, hogy állandóan beparáztatnak! De ne félj, minden rendben lesz, meglátod!

Lola, ezt annyira jól megfogalmaztad! Egyetértek minden szavával!

Monee, gratula a kis kukishoz! Bár én annyira lányt tippeltem Neked... De ezt tudod! Gyönyörű a pofija és a lényeg is látszik! :wink:

Petra, annyira jók ezek a képek! Hol csinálták?! Hihetetlenül jól látszik Hanna Róza! :)

Holka, édes lehet Heni! Már most mutatja a tesónak, hogy mi a jó! :lol:

Lanta, nagyon szép lett a szalonna-szívecskés rakott hami!

Bejci, ne foglalkozz a védő nénivel! mindegyiknek ez a vesszőparipája! :roll: :? 6 kg egyáltalán nem sok, ne ijesztgessenek már emiatt kórházzal! :evil:

Mocorgás. Én sem érzek semmi rendszert benne, sőt, vannak napok, amikor sokkal aktívabb, mint egyébként. Ami fix, hogy este fél9-9 körül ébred - Dorka akkor alszik el, mintha érezné, hogy onnantól már csak vele foglalkozom :lol: :lol: És reggel fél 7-kor kel velünk együtt. De napközben nincs semmi rendszere.

És ami a legújabb: Biztos, hogy már hall a drága, és ki nem állhatja a vízcsobogást! :lol: :lol: :lol: Akár mosogatok, akár zuhanyzom, azonnal mocorogni kezd :) Dorka sem bírta és a hangosabb zajokat sem, 7. hónaptól nem mentünk moziba, hajszárító zavarta, epilálni sem tudtam miatta mert ki akarta rúgni a ház oldalát.

Hízás. Én is most kezdek gyarapodni, igaz így is csak 2 kiló plusz van rajtam - igaz, az elején 3 kilót fogytam. Megkérdeztem a dokit, hogy nem kéne-e többet hízni, azt mobdta, hogy amíg a baba fejlődik, addig ne törődjek vele!

Szülők. Én anyumnak is van néha érdekes hozáállása a dolgokhoz...tegnapelőtt azzal húzott fel nagyon, mikor mondtam neki, hogy köv. hónapban elkezdünk vásárolgatni a babának, hogy minek!!! Fürdőlepedő ott van az amibe Dorka lassan 4 éve törölközik, hordozó az ami itthon sincs mert unokatesóm fél éves lánya nyúzza - és ő már a 3. gyerek aki használja, plédek is ott van Dorkáé... Nagyon kiakadtam, hogy csak azért mert második gyerek, már csak levetett dolgai lehetnek?! :shock: :evil: :? :roll: Apa itt nevetett rajtam, hogy ezen ennyire felhúztam magamat.

Olyan hőhullámok jönnek ma rám, mintha klimaxos lennék!!! és még nincs is 40 fok! :shock: mi lesz itt nyáron?!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Lányok, nekem már nem él az Édesanyám, úgyhogy én a napi sértődéseket másképp nézem. Szerintem nagyon nehéz jó anyukának lenni, tökéletesnek meg szinte lehetetlen. Van olyan, hogy nem úgy gondolják a dolgokat, meg bele-beleszólnak, de milyen jó, hogy Veletek lehetnek!

És Honey, Anyukád védelmében: néha van, hogy a Nagylányom olyan dolgot csinál, amitől ÉN nagyon megijedek, és akkor első mérgemben ráüvöltök, aztán szidom magam, hogy hogy lehettem ennyire hülye, merthát ő sem akart magának rosszat, erre még kiabálok is vele... Nem vagyok tökéletes anyuka, hiába. Biztos vannak jó tulajdonságaim is. Érted, mit akarok kinyögni? Anyukaként az ember a saját Anyukája viselkedését is másként kezdi el figyelni.

Kép
Kép
sarkantyúka

lolabab,
nem voltál off! Tökéletesen idevág és tökéletesen igazad van a hozzászólással!
Na, én meg időközben eldöntöttem, hogy beveszem a leszarom tablettát! Minden orvos és vizsgálat le van tojva. Persze elmegyek... de nem vagyok hajlandó sem idegeskedni, sem pedig tovább kutakodni az interneten.
Valami fura, meghatározhatatlan megérzéstől vezérelve, én még mindig teljesen biztos vagyok benne, hogy Flórával minden ok. - Most biztos idiótának néztek, hogy ennyi szar után ezt hogy gondolhatom.... de egyszerűen pozitív az előérzetem és kész!
Azon kívül, hogy anyám felhúzott az igazságtalanságával - valahogy még egyetlen könnycsepp sem hagyta el a szememet.

petra,
naaaaaaaaaaaaaaaagyon jók a képek!!! Már annyira babás, kiscsajos! :D

mocorgás: Flóra újabban megint lent tevékenykedig. És baromira nem csípi ha naciban ülök. :?
Ja és amúgy későn fekvő - korán kelő lesz a drágám! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

sarkantyúka.... sajnálom :(
És értem én, hogy mit akarsz mondani!!
Tudom, hogy az anyám imád engem és bármit megtenne értem! Nem is haragudtam rá tegnap, csak nagyon-nagyon szarul esett a reakciója. De aztán felhívtam a férjemet sírva és őa legnagyobb meglepetésemre, amellett hogy megvígasztalt, megvédte anyut!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Tudom, hogy nem szép dolog és nem pénzben mérik....de kiváncsiságból összeadtam a CSAK ebben a hónapban vizsgálatokra elköltött pénzt..... :?
a jövőheti uh-kkal 80 ezernél tartunk....

Még jó , hogy éves szinten 1,8 millió TB-t fizetek be.... :evil:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Ez ismerős... egyszer elkezdtem én is kiváncsiságból utólag összeadni, hogy mibe került a 9 hónap, de volt egy lélektani határ, ahol azt mondtam, nem számolom tovább... :D :D :D

A születése után meg... áááááá, inkább el sem kezdtem számolni...
Ha igy nézem, nehezen tudom elképzelni, hogy sokaknak a gyes+csp hogy lehet elég bármire is... még a max gyed is épphogy fedezi az általános kiadásokat. :?

Kép
Kép
lolababa

Honey,
amúgy meg neked és Flórának is tényleg az a jobb, ha legalább tudatosan nem parázol feleslegesen.
Aggódhatsz majd úgyis eleget, ha már megszületik (megjegyzem az esetek nagytöbbségében akkor is alaptalanul), mert az aggodalmat is a babákkal együtt szüljük. ;)
Ők meg elég hamar rá is jönnek, hogy nagy fegyverük van a szüleikkel szemben. :D

Kép
Kép
lolababa

Mindenkinek kellemes, napsütéses hétvégét! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Esztike
Gratula a kislányhoz!!

Védőnő
Nálunk sosem hallgat szívhangot és néz vízeletet, ezt a doki szokta végezni a rendelésén.

Konan,Lolababa,Esztike,Szeder74,Blumi,Ági78,Honee,Lanta
Szépek a pocakfotók!!! :lol:

Más
Tegnap a fiam úgy helyezkedett, hogy negyed óránként kellett pisilni járnom, próbáltam megbeszélni Vele a dolgot, hogy hagyja az anyú egy kicsit, de hajthatatlan volt.

Petra
Nagyon szépek a kislányodról készült képek.

Lanta
Az a pár dkg le vagy föl elöfordul Nálam is, ne aggodj miatta!!!

Holka
Nagyon szorítok a mai vizsgához, biztos sikerül!!!! :lol: :lol:
sugi78

Jaj lányok!

Már 2 órája nézegetem az áprili-májusi topickot (ahelyett, hogy tanulnék) és anniyra aranyosak a babaképek. Van 2 anyuka is akinek ikrei vannak ráadsul 1 fiú 1 lány. Mázlista. Bár elég nehéz velük :?

Petra!

Gyönyörű a kislányod. Alig várom már a hétfőt, hogy véger melássuk a kicsifiúnkat mi is. Akkor leszek pont 26 hetes=6 hónapos.

Szép hétévét kívánok mindenkinek! :D :D :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!
Kedden voltam utoljára, azóta annyit írtatok, hogy fél nap volt, mire visszaolvastam. Persze jegyzeteltem is közben, de annyit, hogy bele sem férne egy oldalba a mondandóm.

Közben vendégeket várok, úgyhogy ha betoppannának, akkor félbehagyom.

Először is nagyon megdöbbentett amit Honey mesélt, nagyon sajnállak, hogy mindig történik veletek valami rossz. Én is kibuknék azt biztos. Főleg attól, hogy a rossz időszakomban még anyukám is ellenem fordul. Ezt nem viselem. Kitartást kívánok, és reméljük a legjobbakat, hogy ez a Rubeola dolog csak egy vaklárma volt. Akkor is elég nehéz egy ilyen "szivatást" elviselni.

Hát a másik amin kiakadtam, és kiakadok rendszeresen az a védőnők és orvosok folytonos piszkálódása, a súlyunk illetve a baba súlya-méretei miatt. Én is állandóan azt hallgattam az első 20 hétben, hogy kellene már hízni egy kicsit (köszi! ezt valaki tudja szabályozni?). Aztán nagyvégre híztam 3 kilót, akkor meg azt mondja a védőnő, hogy OKÉ, de azért ne egyek sok szénhidrátot, főleg este ne! Kérdezem én, akkor mitől hízzak, most úgy őszintén???? Vagy hogyan, vagy mennyit? Már előre parázok, mert hétfőn megint megyek, és a kezdeti súlyomhoz képest kb. 6 kilót híztam, az előző látogatás óta meg ugye 3-at. Biztos ehhez is hozzátesz majd valamit. Talán azt, hogy most már álljak le a hízással. De jó is lenne, ha ez vezényszóra működne. Ettől a súly dologtól nagyon ki tudok bukni. Örülök neki, hogy egészséges a gyermekem, hogy nekem sincs semmi bajom, tök jól érzem magam, most még nézegessem a dekákat?
A másik ide vágódó téma, a baba súlya. Az én babám meglehetősen kicsi (soványka) a korához képest. Múlt héten (24.) volt 534gramm. Ez kb. egy 23 hetes babának felel meg. Fejkörfogat alapján, meg 24 hetesnek felel meg. Tehát egyértelműen sovány a baba. Akkor most megint kérdezem én: mit csináljak, hogy a babám hízzon, és én ne hízzak (mert akkor meg azért kapok)? És ha nem fogyasztok szénhidrátot, akkor mi az atyaúristentől hízzon az a gyerek?
Nem! Nem vagyok ideges, csak vannak ilyen érdekes kérdéseim. És ha erre kellene mondjuk válaszolni, akkor a kedves védőnők hol vannak?

Monee: gratulálok a fiatokhoz! Nagyon édes kis pofija van. Az én babókámnak is elég puffancs arcocskája volt a 4D-n. Elhiheted api nálunk is jobban örült volna egy fiúnak, mert lenne akit vadászni meg szerelni vigyen magával. Hát most be kell érnie egy lánykával is... Nálatok legalább api büszkén viheti a fiát rallyzni.

Ági: nagyon jó a kép, és tök fiús hasad van. Hasonlítsd össze az én képemmel a Te képedet! Tényleg igaz (nálunk), hogy a has formája megmutatja, hogy ki rejtőzik odabenn.

Petra: nagyon tutik a képek Hannáról! Ilyen jó minőségű képeket még soha nem láttam. Nagyon édes!

Lanta: gratulálok az évfordulóhoz, nagyon guszta az étel amit készítettél, kreatív vagy.

Holka: el sem tudom képzelni, hogy a Te pocidban már egy 1 kilós babóca van!!!! Főleg abból kiindulva, hogy az én babám majdnem feleakkora volt a 24. héten.
Egyébként az orvosom nem parázott és nem is paráztatott ez miatt, hogy soványka a baba.

Bocsika elmentem, jöttek a vendégek!
Vendég

petra :)
eszméletlen jók a képek!!!

eszike :)
Nekem Nándit anno mindig 1 héttel kisebbre saccolták, mégis tök normális súllyal, 2 nappal a terminus elött született. Ráadásul sokszor "ugrásszerüen" növekszenek (idekinn is), lehet, hogy 1 hétig nem sokat, aztán hirtelen rengeteget.

doki-védönö: sajnálom, ha rossza tapasztalatotok van, különösen a védönövel kapcsolatban, mert nekem nagyon rendi a védönénim. Mikor saját magamban vannak kétségeim (nem a terhességgel, hanem föleg Nándi nevelésével kapcs.) ö mindig nyugtat, és igyekszik a pozitiv dolgokat felsorakoztatni. Nyilván ö is elmondja, ha valamire figyelnem kell, de még soha nem paráztatott, inkább javasolt valamit. Nagyon birom a fejét!!!

Mi hazajöttünk anyumékhoz és rávetettem magam a cseresznyefára... Hú, ne tudjátok meg hogy bezabáltam. Ha létezne olyan, hogy cseresznyemérgezés, biztos abban szenvednék :P

na, megyek, majd jövök... pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Lola: Gratu a második kiscsajhoz :) Jó dolgod lesz hogy mindkettő lány, biztos jól ki fognak jönni egymással :)

A paráztatással meg teljesen igazad van. Hálisten eddig engem még senki se piszkált. Jó megjegyezték a minőségi kaját, de nem vagyok egy zöldség pozdorja lemez fan:) /most is épp bedoptam egy BigMac-et mert suli után máshoz nem volt kedvem :) remélem figyeltetni azért nem figyeltetnek :)/

Petra: Nagyon jó felvételeitek lettek a kisasszony pedig nagyon édes :)

Hobby: Én futok, túrázok bicajozom, túrázni bicajozni biztos fogjuk vinni :) Apa pedig számítógép mániás ez így érdekes kombó lesz :)

Hízás: eddig +4kg, de a verseny súlyomhoz képest +20-al vágtam neki. Egy évvel későbbre terveztük a bébit, de hát ő most akart jönni :) Így a mozgós évnek lőttek. Tavaly sajnos sokat szenvedtem a lábaimmal és ahogy abba maradt a rendszeres mozgás + hypotireosis hipp hopp felmásztak a kilók... Kiváncsi leszek mennyi lesz a végén. Hálisten farkas étvágyam meg éhség rohamaim nincsenek. :)

És végre többet nem kell menne pestre suliba, 5-ös lett a mai menedzsment vizsgám :) így már csak egy e-mailes beadandó és vége a félévnek:) Ennek nagyon örülök mert ennyit ülni nagyon gáz, bár Rizsi szeret vonatozni :) A vizsgán kapott egy kis adrenalin löketett lett is egy kis buli odabent:) Szegénykém :)

Kép

Kép
starlark

Hú, de sokat írtatok ma, már 1 órája olvasom!

Honey!

Bolgárkerék u.-i Magzati Diagnosztikai Központ nagyon jó! Az országban a legjobb géppel vizsgálnak!
De a helyedben már én is utálnám az egészet és, ahogy anno a gyógypedagógia tanárom mondta: a hátralévő hónapokat Svájcban, a Milka tehenek között tölteném a szülésig...

Konan!

Én már kb. 1 hete érzem a lánykám csuklását, ez nagyon jó, állítólag a lélegzésre készülnek vele a bébik! És nagyjából betájolható a csuklás helye alapján, hogy hol van a baba feje!

Kiskönyv: nekem eddig zöld, kék és lila volt (és van ugye 3 fiam), most pedig rózsaszín és úton a kislány...

Gyereklétszám: eddig 4-ben állapodtunk meg, de most mégis úgy érzem, nem ez az utolsó babavárás, de kb. 5 évet iztos várok az esetleges 5.-el, mert azért húzós tud lenni, amikor még 2-t pelenkáz az ember... Na, majd meglátjuk, a rém sok hányást nagyon el kell felejtenem ehhez..

Babanév: Nekünk már kb. 7 éve megvan a kisasszony neve, de még egy kicsit titkolom, jó?

Megjöttünk a vidámparkból, a srácok alig bírták végighallgatni az esti mesét és dőltek az ágyba.Asszem, én is követem a jó példát!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Jogsi tulajdonos lettem ma :D (Bejci,Sugi:köszi)

Azt azért tudnotok kell,hogy a dokik nem azért mondanak valamit a vizsgálat során mert az a szándékuk,hogy most jól ráijesztenek a kismamira hanem mert van valami gyanús az uh-képen vagy egyéb vizsgálaton. És mert inkább megnéznek 2x mert úgy alaposabb és van összehasonlítási kép. Persze a 2 vizsgálat között szegény kismami örlődik,sokszor ok nélkül és ezt tényleg jó volna elkerülni....pl.Honey Flóra babájának kamratágulata:ezt csak újabb ellenőrzéssel lehetett látni átmeneti probléma volt-e?
Szerencsére igen és így utólag feleslegesen szörnyű nehéz napokat éltetek át.
De adott esetben mi van ha valakinél a gyanújel tényleg bajt igazol?
Inkább ne vizsgáljuk,nehogy feleslegesen okozzunk aggodalmat?

Amúgy az én saját dokim is már 2 alkalommal mondta,hogy most nem tudja,hogy kezeljen engem mint kollegát vagy mint pácienst.
Esetemben pl van egy cysta a lepényen aminek nem kéne ott lennie de nincs baj se,mert klinikailg ártalmatlan jelenség...
(csak hááát én ugye alapból értelmezem magamnak az uh-képet és láttam,hogy ott van) Amikor szóvá tettem mondta épp azon gondolkodott meg merje-e mondani nekem,hiszen tényleg ott van de nem akarta,hogy utána feleslegesen őrjítsem magam otthon...

Minyu
A mi védőnőnk is nagyon szuper. Végtelenül rendes és értelmes nő.

Petra
Tényleg csodaszép a kislányotok a képen!!

Eszike
Emma nagy baba lesz..de lehet,hogy csak előbb fogant picivel mint gondoljuk.
És mi szülők is magasak vagyunk.
Lesznek itt még eltérések ha a születési adatokat hasonlítgatjuk majd. Lesz 2500,3000,3500,4000 grammos baba is. Nem baj nem vagyunk egyformák mi se és a babáink se...
A kisebbek gyorsabban gyarapodnakmajd kinn a nagyobbak meg lassabban...
Én 6 hó alatt 6 kilót híztam. És rengeteget eszem...
Nálunk is a párom versenyszerűen biciklizett így a bicajozás nálunk alap. Heninek már egyévesen volt bukósisakja és hiperszuper döntető biciklis ülése :lol:
A másik a kajakozás,Heni már tavaly nyáron is volt egy kicsit kajakozni a tengeren és már idén is vizre szállt....persze még csak 15 perceket tud elüldögélni benne....

Starlak
gartu a vizsgához!! Ügyes vagy!!
holka

Sziasztok csajok!

Képzeljétek, tegnap voltunk 4D-n, és kiderült hogy kistesó LÁNY lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mondjuk a kisfiam már hetek óta tudja, tuti valami gyermeki megérzés: tegnapelőtt pl. azt mondta: "Anya, szerintem kislány lesz, mert fiútok(!!!) már van.!"
:lol: Minyu, légyszi csíkozz be minket!

Sajna az örömbe egy kis üröm is vegyült, mert a doki szerint a méhlepényen van egy kitüremkedés, ami teljesen eltakarta a kis pofiját, ezért azt nem is láttuk. De nem amiatt aggódok, hogy nem láttuk, hanem hogy ez nem jelent-e valami gondot. Bár a doki próbált megnyugtatni, hogy semmi gond, de az a kérdése viszont kissé felzaklatott hogy volt-e korábban valamilyen méh fejlődési rendellenességem. Ezt akkor kérdezte, amikor észrevette ezt a "kinövést". Ti tudtok erről valamit??? Még jó másfél hét, mire megyek a rendes dokimhoz, addig meg szép lassan megőrülök :x

Kép
nostawen

Monee,
Nekem a vezetéknevetekhez leginkább a Milán passzol legjobban. Persze a többi is szép, de nekem ez tetszik a legjobban.

Bejci,
Én is híztam egy csomót a fiammal (22 kg cuppant föl a terhesség végére!), mégis tök jól viseltem egész végig, utolsó nap is még porszívóztam óriás hassal. Nem feltétlenül jár együtt a sok kiló a problémákkal, de persze azért oda kell figyelni a vérnyomásra a toxémia miatt.

Lolababa,
Nekem a Maja név is nagyon tetszik!! Most hogy tudom, hogy kislányunk lesz, én is elgondolkodtam rajta. Persze Apa úgyse menne bele, mert ő teljesen hagyományos nevet akar.

Honey,
Teljesen egyetértek veled, a Zuluföldes ötletedbe én is benne vagyok Majd indítunk egy ilyen topicot, hogy: "Zuluföldi babavárók" :lol: Persze én is drukkolok neked, de szerintem is kizárt hogy most fertőződtél volna meg. Egyébként - bocs ha valakit ezzel most megsértek - de kivagyok azoktól a szülőktől, akik az elveik miatt nem oltatják be a kötelező oltásokkal a babáikat. :x

Kép
nostawen

Petra,

Gratula Hanna Rózához!!!!!!! Gyönyörű szép képeket kaptatok!

Holka,
Neked pedig a sikeres vizsgádhoz!!!! Azért vigyázz még az úton, rengeteg baromarcú van, és sajnos nem veszik figyelembe hogy nem mindenki gyakorlott sofőr. Én mindig nagyon figyelmes vagyok azokkal, akiken látszik hogy még nincs gyakorlatuk, mert eszembe jut, mennyit kellett nekem is szívnom az elején.
Egyébként a ciszta témádat most olvastam. Két hsz-el ezelőtt írtam a méhlepény problémámról, szerinted az is lehet ciszta? Persze képet nem tudok föltenni, mert csak videót kaptunk.

Kép
nostawen

Nostawen
Azt látni kéne milyen a tiéd....Az én cystámat úgy képzeld el mintha lenne egy "vízhólyag" a lepény magzati felszínén.... Kb 2-3 centis.
Köszi a gratut és a tanácsot. Én még egy ideig Heni nélkül akarok vezetni és én bíza felnyomok egy T betűt....

Konan
Ha 2000 hát 2000...amíg a méhszáj zárt nincs gond abszolút. Valóban mások nálunk a viszonyok,hogy másodjára szülünk...Én nem izgatom ezen magam egy cseppet se,te se tedd :wink:
holka

Holka: Gratu a jogsihoz :) Pesten azt nem könnyű szerezni...
Tényleg vigyázz magadra főleg ha ott is vezetsz. 8 éve van jogsim hivatalból rengeteget vezetek Pestre mégis inkább vonattal megyek és BKV-zom ha egy mód van rá :)
Bár állatokkal sok helyen lehet találozni.

Márti: 5 gyerek?:) Nem semmi energiád lehet. Mi egyenlőre kettőt tervezünk ha lehet gyors egymás utánban aztán később talán egy harmadikat de többet biztos nem.

Nostawen: Gratu a kislányhoz :) Ilyen kitüremkedésről pedig még nem hallottam, de én elég zöldfülü kismami vagyok még...

Kép

Kép
starlark

[quote="holka"]
írta:
holkaLesznek itt még eltérések ha a születési adatokat hasonlítgatjuk majd. Lesz 2500,3000,3500,4000 grammos baba is. Nem baj nem vagyunk egyformák mi se és a babáink se...

Még nem volt súlybecslésem, a bébi ugyan minden UH-n 1 héttel idősebbnek mutatkozott. Én remélem inkább idősebb egy héttel és nem az apja méreteit örökli mert nagyon nem szeretnék a 160 centimmel egy 62 centis 4,5 kilós gyereket szűlni :? :shock:

Kép

Kép
starlark

Szép jó napot! :D

Előszőr is köszi csajok (a.m., konan, lanta, bejci, blúmi,) :D :D Nagyon jól esett! Arik vagytok!Pusszantás érte! Kép

Köszönöm, már jól vagyok!De tényleg. A magne B6, meg a pihenés megtette a hatását.

Kistiggrincs!Akkor neked is kitartás! Én már alig várom, hogy vége legyen, de szerintem ezzel sokan így vagyunk! :wink:

Petra!!! Kép
Váóóóóóó! Nagyon szép Hanna Róza! Fantasztikus felvételek!Gratulálok!!!!

Lola!:D Gratula a kislányodhoz! Szép nevet választottatok ti is!

Monee!
Köszi neked is! Igazából így beszéltük meg a fönökkel. De persze ha bármi baj van- bár miért lenne- természetesen elmehetek bármikor. Végülis úgy terveztem, hogy amíg jól érzem magam, dolgozhatok. De június után már egyáltalán nem szeretnék. Nagyon jó nevek! Nekem az Ákos tetszik a legjobban, nálunk is versenyben van!

Bejci :D Tudom, hogy idegesítő, de ne foglalkozz azzal amit a védőnő mondott. Kb én is olyan 73 kilónál járhatok,nálam mondjuk egyenletesnek mondható a súlygyarapodás. Kb 10 kg szedtem fel. Nekem csak annyit mondott, hogy részesítsem előnyben az egészségesebb táplálkozást. De nehogy azt hidd, hogy be is tudom tartani!Sokat nasizom, és akkor eszem, amikor jól esik. Ennyi. Úgyhogy tegnap bemajszoltam egy sajtos tejfölös lángost... :shock: :shock: tény, hogy utána 4 órán keresztül azt böfiztem, :D de annyira finom volt, annyira jól esett!

Eszike! Gratulálok a kislányodhoz!

Holka! Neked meg a jogsihoz!!!!

Alíz

KépKép
roni0422

Nostawen! Neked is gratulálok a kislányodhoz. Sajnos nem hallottam semmit, amiről írtál. Szakavatottabbak szerintem többet tudnak majd hozzászólni. De szerintem ha baj lenne, akkor talán mondta volna a doki, vagy javasolt volna valamit, nem?

Alíz

KépKép
roni0422

Roni!
Köszi a puszit :oops:

FONTOS: aki teheti nézze meg az "Élelt az anyaméhben"-t a National Geograpic-on 5-től!!!!!

Kép
Kép
a.m.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?