Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Most csak Sheepy-nek véálaszolnék,mert rohanok!
A dokimmal sajna azóta még nem konzultáltam,miota kiderült a cukor-ügy,mivel a védőnőtől tudtam meg,ő jött ki házhoz egyik nap és mondta h szar lett az eredményem :shock: !!De Ő is csak kb-ra sorolta fel miket ne egyek!Ennyi volt!!Holnap megyek egyébként a dokihoz,majd elválik mit mond!
Én amit kaptam Csikkentől étrend mintát,az alapján eszem a napi kajám!És az 180CH-s diééta asszem!(ok a buktát leszámitva)...de kb ennyi a napi szénhidrátom!Több nem hiszem!Aztán végülis minden az ujabb vérvétel eredménytől függ!!Remélem leveszik ujra,mert a védőnő azt mondta,..és én is kíváncsi lennék h egyáltalán ment e le vmennyit miota diétázom! :roll: Úgyh holnap mindenki szorítson ezerrel! :wink: Köszönöm!!

Na szép napot mindenkinek,de ezer dolgom van ma!Puszi!!

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok!

Bogyó: Én is úgy tudom, ahogy evarga írta! Amúgy itt van egy "kirendelt" doki is, de azzal én sose találkoztam (kérdezték, hogy akarok-e, nem akartam...). Az Ő pecsétje van a kiskönyvemben meg az igazoláson is!

Adri: Az igazolást nekem adták maguktól, nem kellett kérnem!
Mellbimbó: már nagyon régóta sötétedik... :lol:

Masi: Grat a 37.-hez! :lol:

Missi: Holnap szorítok!

Megyek alszok, olyan rosszul vagyok! egész éjszaka nem aludtam, olyan hányingerem van... Még szerencs, hogy a védőnő megúszta!

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm az infókat! Akkor minden rendben :D

Masi 37. hét!!!!! GRATULÁLOOK! :D

Zita Lehetett valami a levegőben az éjjel, mert én is alig aludtam valamit és mint olvasom még sokan voltak ezzel így. Én fél öt körül aludtam el :shock: Egy órája kászálódtam ki az ágyból. Ma nem leszek túl "hasznos".... :roll:

Klára Nagyon szép a pocak!! Tessék szépen növeszgetni még egy ideig :D Várjuk a képeket az új szerzeményekről!!

Vicsok Sziiiiia!!! Mi történt Veled mostanában?? Jól vagytok??

Tegnap este elmentem a tékába és nem volt meg nekik egyáltalán a született feleségek. Kénytelen voltam a vészhelyzetet kivenni. Néztem, és tiszta beteg lettem tőle.

:lol: :lol: Nem biztos, hogy ez volt a legjobb választás... Pedig nagyon szeretem! :D Viszont utána találtam egy kis szex és New York-ot, nagyon jóóó volt!

Vigyázzatok magatokra, ma kettős fronthatás van vagy mi. Én is bekészítem atz algopiyrynt fejfájás esetén, mert nincs semmi más amitől az ilyen időjárásos elmúlna!
Vendég

szia Mindenkinek!

jöttem megnézni benneteket!
ugye minden rendben?
velem igen, mától nem vagyunk koraszülöttek, ha megszületik! újra egy nagy mérföldkő!
van már babakocsink, lila-rózsaszín, és lefoglaltuk a kiságyat!
pelenkázó még várat magára...
ugye még senki nem szült meg itt?

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Ma voltam UH-n és hát a babuka igen csak nagy, 3748 g és 97 mm a buksi, és medencevégű. Az UH doki is azt mondta, hogy ez bizony programozott császár lesz, ugyanezt mondta a választott szülésznőm is, egyedül a dokim nem mondott még konkrétat (csak hogy császár gyanú). Pedig olyan jó lenne tudni, hogy mondjuk okt. 1-én szülök...

Nem tudom miért ilyen nagy a baba, az UH doki szerint azért mert a férjem is és én is nagyok vagyunk. Remélem nem a csokievésem miatt van, na de a cukrom szuper, alig mozdult ki éhgyomor: 4,8, 1 óra 5,2, 2 óra 5,4, szóval messze nem 7-es érték. Elevitet is 3 naponta szedek, lehet hogy teljesen be kéne fejezni? Viszont a babának elég helye van a pocakban , a méhlepény pedig II érettségű.

Vicsok, melyik szülésznőnek a számát kaptad meg? Én egy tündéri szülésznőt kértem fel (volt Honvédos), persze ha császár, akkor nem kell majd (bár azt mondta, hogy ő előkészít majd a műtétre, na meg utána is figyel a babára és rám). Voltunk bent nála a szülőszobán tegnap, hát a férjem a bejáratnál rosszul volt, szóval tuti nem lesz ott a szülésnél (ha normál lesz). A szülőszoba nem is olyan gáz, mindenki nagyon kedves volt bent, állítólag az osztály gáz, azt nem mutatta meg. Viszont a főorvos rászólt a takarítókra, ha nem lesz tisztaság nem kapnak fizetést, most jobb a higéniás helyzet állítólag.

A mellem nekem is sötétetbb és esténként olyan kis fehér valami van rajta, amit a zuhanyzásnál lejön.

Hasszorító: ma elmentem egy gyógyáészati segédeszköz boltba, de azt mondták, hogy azt a szülés utáni méretre kell venni, most ne vegyek.

Na pihenek egy kicsit. Sziasztok,. Csilla
csim

Helló !

Ágica : köszönjük a helyzetjelentést , jó ,hogy már ti is haladtok az előkészületekkel !

Masi : Tényleg 37 . hét !!!!!! Most már tényleg hátradőlhetsz :P .

Missi : Szorítok, remlélem ez a pár nap diéta is sikeres volt !!!!!!

szemölcsök : tök jó ,hogy írtátok, én is tele lettem és már kezdtem magam mutánsnak érezni, mert rekord sebességgel nőnek. Eddig 1 db ilyenem volt , az is évekig növögetett, míg kinyírta a bőrgyógyász .
Attól félek ,hogy a gyerek majd belekap , de nem tudom mikor lehetne leszedetni.

Gabi : Kitartás a hátralevő időre!
Azért minden elismerésem annak ,aki nagy család mellett újabb babát vállal, mert tényleg szinte meg kellene duplázni magatokat,hogy mindenhol helytállhassatok !

Évi : elvileg tegnap átküldtem a privit .

Babakötvény : hát nem ettől lesz milliomos a gyerek, de nem is ezért találták ki.
A lényeg,hogy kizárólag a gyerek férhet a pénzhez ,amint nagykorúvá válik ( 18 lesz, megházasodik ..... ) , és a szülők , család stb, egy olyan számlán gyűjtögethetik neki a pénzt ,ami egyrészt kamatozik, másrészt adókedvezmény jár a befizetések után .
Pl. a nagyik szépen átutalhatnak havi 1000 ft-ot az unokának, és mire egyetemre megy, lesz félmilkója,hogy az első éves tandíjat kifizethesse, vagy világkörüli utazásra indulhasson.

Kettős fronthatás ??
Muki egyfolytában ugrál, nagyon vidám napja van :lol: :lol: !
Megyünk is egy nagyot sétálni.

További szép napot !

Kép
sheepy

Sziasztok!

Ágica, jó hogy jelentkeztél :)

Adri, köszi, jó lvagyunk!!

Csilla, téynleg jó nagy már baba :shock: Én egy Szabolcsos szülésznő számát kaptam meg, ő vitt minket körbe a múltkor a szülőszobán, nagyon aranyos, Éva. Szerdán este megyek be hozzá.
Szerintem neked is előtej szivárog, csak nem tűnik fel, és az "rászárad", azt látod... :wink:

Mi kicsit lelassultunk fejlődésben, bár a doki mondta, teljesen jó súly. Szerintem a 4d-n nem jól saccolták egyébként ...
26+3 hetesen volt 673 g, 29+2 hetesen (ez volt a 4d-s) 1532 g, és most 33+5 volt 1994 g.
Mondtam is apának, hogy 3300 körül már kiegyeznék a végére :wink:

Leves kész, pipi a sütőben :)

Én meg most éjszaka nem voltam kinn egyszer sem.. :shock: eddig is max 1x voltam, meg 1x felkeltem inni, de most egyik sem...
Hát, a fordulások elég érdekesek nálam is, ap is mondta, határozottan bálnira emlékeztetem mostmár :wink:

Na, lejárt a 2. mosás is, meg gyors rendberakom a konyhát+fürdőt...
Hrrr, vasalószörny üldöz... :evil:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Szia Ágica!

Csim Tyűűű! Az nem semmi! Lehet, hogy simán csak el van számolva, nem? Az mondjuk szerintem nem baj, ha nagyobb! Úgyhogy én gratulálok!! :lol: :lol: Kíváncsi vagyok mit mond a dokid. És m ikor lesz a nagy nap! :D
Vendég

Huu Csim de irigyellek!Mármint a cukrod miatt!Hol van ahhoz az enyém... :shock: :? !!Jó nagy a babucid!

Na voltam a városban,kb 2 órát járkáltam,sportnak jó,de baromira elfáradtam!Ez már nem nekem való!!Voltam a turiban is,Samukámnak olyan szép(némelyiken látszik h vadiuj)cuccokat hoztam!Darabjuk 200-400ig volt!! :) Mindjárt megmutatom őket...!!

Meg felteszem azokat is amiket Tescoban vettünk!!

Missfried
Kép
missfried

Hali!

Hűűű Csilla jó nagy babó, de biztos jól számolták ezt? Múltkor még 2,08 volt pedig az kb 3 hete lehetett vagy 4! Akkor óriásit nőtt azóta.
Nem tudod szerdán lesz jóga a Csillagvárban, már úgy szeretnék egy kicsit mozogni, de sehol nincs semmi a környéken?!

Én már beprogramoztam magam szeptember 20ra, remélem Lilicsek is így gondolja, mert olyan jó lenne ha jövőre Ő 1 éves lenne én meg 30! Mókás lenne ha egy napon lenne a szülinapunk.

Éjszakai pisilés: nekem ma vagy 4x volt, és én is folyamatosan forgolódom mert hamar elzsibbadok, ha egy oldalon fekszem.

Vicsok: vasalószörny engem folyamatosan üldöz, nem tudom, hogy van itt nálunk mindíg ennyi ruha!! :cry: Vasalódeszkát már idekészítettem, de nincs kedvem vasalni.

Miután én sem nagyon aludtam éjszaka túl sokat, olyan álmos vagyok, de nem akarok lefeküdni, mert akkor este fogok kukorékolni megint.

Büngyi, Bogyó merre vagytok???

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Ezek a turisak!:

(Az a kis lila lehet h lányos kicsit!De nem hagytam ott 300ért!Legalább lesz egy lányos is,ha netán visszanőtt a kukker! :lol: Remélem nem!! :wink: A kis kék kardi a kedvencem,annyira puha,meleg!!És új!!A gatyó is nagyon cuki!!)

Kép Kép Kép Kép Kép

Missfried
Kép
missfried

Na ezek meg a tesco-sak!

Kép Kép Kép

Missfried
Kép
missfried

Én is betöltött 37. hetet tudom .. :roll:

cuki, én sajna nem tudom mire fogni, aludtam az éjjel is, meg most is megszunnyadtam a tv előtt...
Szoritok neked nagyon szerdán!!!

Vasalószörny megnyerte a mai csatát, nem birok nekikezdeni...
Én sem tudom, honnan jön ennyi ruha...és még a héten ágyneműt is kéne mosni... :?

Missi, tök jó cuccokat vettél!! Azt hiszem, lesz egy körünk még a Tecsóba meg Corába..56-os cuccokból nem igazán van, 62-es meg 2x-es kollekció.. :lol:
Még mindig nem tudom elképzelni, hogy mikor mibe fogom öltöztetni a gyereket... :? pl van egy brendonos overáll, az alá csak rugi, body, vagy kell még más is??

Húú, úgy feszit a kis vicsok, hogy csak na...meg olyan nehéz-poci érzésem van..szerintem vissza akar feküdnia kanapéra.. :wink: megyek is..

Anikó
Kép
Kép
vicsok

csak gyorsan jottem....
masi ,vicsok, oriasi gratulaa 37. hethez

anyasagi segelyhez, TUTI hogy nem kell 4 vedonoi vizsgalat hozza, de majd elvalik, mert ugye nekem van 3 db orvosi pecsetem es 1 vedonoim, ha megkapom a segelyt, akkor minden oke. ( de egy ismeros is erre kapta,szoval tuti)

Adri, mi lesz a nev ???

ruhak, pocak szepek !

rohannom kell, megprobalok reagalni, visszaolvasni

:) KERDES : nektek a 36. heti vizsgalat mibol all ?
streptococcus, ellenanyagszures, labor, uh, ctg ? kell meg vmi ?

koszi: bogy.
bogyogyorgyi

babakotveny,
gabi

en is hallottam mar rola, de fogalmam sincs,hogy mire jo, ez nem vmi beugratos dolog, hogy tejelj egy csomo penzt?
azt tudom, hogy amit az onkormanyzatok adnak egyszeri tamogatast, azt is csak a gyerek szamlajara lehet kerni, de ennek nincs/ van koze a babakotvenyhez ?
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Megvan az apasági nyilatkozat, mostmár az apukája vezetéknevét fogja kapni Nikoletta Réka :D

Csütörtökön voltunk az első CTG-n, + a szülőszoba látogatás is megvolt. Megnyugodtam, az érzéstelenítés miatt 4-6 órán keresztül kell feküdnöm, utána felkelhetek, de a babát már azalatt is odahozzák, és akkor lehet velem, amikor csak akarom.

Császár a miómáim miatt lesz. Okt. 1-re vagyok kiírva, de a programozott szüléseket 1-2 héttel korábban szokták végezni, a 24-e pont egy héttel van korábban és így Mérleg gyermekünk lesz, ami nekem volt fontos (én Szűz vagyok).

Masika
Bocsi, csak egy kicsit előzlek be, remélem, engem senki se fog :D
Már nekem is dagadnak az ujjaim, a kezemen is, és a lábam is. Pedig eddig semmi ilyesmi nem volt, még a nagy melegben se. De cipőt már nem veszek, szandál + zoknival kihúzom, bármilyen bénán nézek ki benne. Pénteken próbáltam cipőket, de egyik se volt kényelmes a dagadt lábamra, kényelmetlen meg úgyis van.

Zsozi
Szia, mostmár nem félek a szüléstől, mert kb. tudom, mikor mi fog történni. Csak attól tartok, hogy hamarabb megindul, de remélem továbbra is ugyanolyan szuperül fog viselkedni a kicsi lányom, mint eddig, megvárja az időt.
Sajnálom a kutyusotokat :(

Büngyi
Látom, már válaszoltak, de én is írom, hogy a CTG negyed óra, én nem unatkoztam közben, hatalmas mozgások voltak, úgyhogy folyamatosan néztem a számokat, milyen pulzust ír ki, jól szórakoztunk.
Nagyon jó a szoptatós fotel!
Megérkeztem-kártya? Szerintem nálunk mail + sms lesz.

Adri
nekem még mindig a Dominika tetszik a legjobban, de a Rebeka is illik a vezetéknévhez.

Evarga
A héten keressük egymást :D

Gerika
De jó, hogy már költöztök, azért ne terheld túl magadat!

Klára
Látszik, hogy jól érezted magadat a lagziban, csini vagy :D
Néha már nekem is van hányinderem, főleg akkor, ha háton fekszek, és ha óracsörgésre, korán kelek.

Gabi
Nekem is vannak olyan a bőrömön olyan dokgok, főleg cici alatt. Ha már nem szoptatok, leszedetem a bőrgyógyásszal, mert a leszedés után pár napig, vagy hétig, már nem emlékszem, nem érheti víz azt a területet.

Csim
Hűha, szép nagy babátok lesz!!! De az is lehet, hogy túlmérték.

Hősugárzó, nekem erre anyu hívta fel a figyelmemet, amilyen hüle vagyok, eszembe se jutott, pedig én lakok panelben, ahol fűtési szezon van, ő pedig családi házban, ahol akkor fűt be, amikor akar.

Magnézium, nekem a gyószertárban hívták fel a figyelmemet arra, hogy a 36. hét után már nem szabad szedni. Szerintem is azért, mert elfedi a jelző fájásokat, összehúzódásokat.

Fűző, én kinéztem az Anita fűzőt, meg akartam venni a Minimanóban, de nem azt ajánlották, hanem a hasszorító pántot. Rögtön elbizonytalanodtam, beszéltem magammal és a védőnővel is erről, aztán úgy döntöttem, hogy a gyógyászati segédeszközök boltjában veszek ilyen pántot, mert ott olcsóbb. Ott viszont azt mondták, hogy ha majd aktuálissá válik, mérjem meg a csípőmet, és olyan méretűt vegyek. Na, ez is apa feladat lesz.

Babakötvény, nem akartam reklámoni, de a babakotveny.info-t a párom írta, csak annyit hozzá, hogy érdemes már az első szolgáltatót jól kiválasztani, mert vannak olyan bankok/takszövek, amelyeknél elvesznek a felhalmozott kamatok, ha elviszed onnan a pénzt. Mire megszületnek a babáink, a portál is frissítve lesz.

Szombaton voltam évfolyamtalin, Nicsi nagyon jót érezhette magát a tömény szeretetben, simogatásban, amit egyszerre kapott. Szinte mindenki nosztalgiázott, irigykedett (jó értelemben), és csak szép dolgokat meséltek.
Lányok, nagyszerű dolog lesz szülni, és aztán babázni :D :D

Ariel

Kép
ariel

ariel,
huuuu,, akkor TE mindent tudsz,,,es mire jo ez a babakotveny ? erre nekunk kell penzt tennunk ? havonta ? vagy csak 1 x is lehet ? mikor lehet kivenni ?

koszi
bogyogyorgyi

Vicsok, szeríntem sokan tanácstalanok még öltöztetés téren..pl én is :D De én ugy gondolom,nem csak ezzel leszünk így... :shock: :roll:

Valaki már kérdezte...de tényleg!Büngyi????Merre vagy?? :roll:

Missfried
Kép
missfried

Bogyo
2007-ben 42.500 Ft-ot kap minden baba, ott hagyhatod a pénzt az Államkincstárban, és ott az ötéves állampapír hozamával megegyező mértékben kamatozik, és a gyerek 18 éves korában ezt és a kamatokat megkapja.
Ha Start-számlát nyitsz banknál vagy takszövnél, akkor ehhez a pénzhez hozzá is tehetsz, és az önkormányzatok is hozzátehetnek, és állami támogatást is kapsz, a befizetett összeg 10%-át, de max. 6000 Ft-ot. Ezt a max. támogatást már havi 5000 Ft befizetésével megkapod. A számlára bármikor be lehet fizetni, havonta is akár vagy évente egyszer is, de egy évben max. 120.000 Ft-ot.
Leghamarabb 18 éves korban lehet a pénzt kivenni, de nem lehet akármire költeni, tanulásra és lakásvásárlásra igen, meg még néhány dologra, majd addig kitalálják.
Szerintem ha évente 60.000 Ft-ot befizetsz a Start-számlára, akkor a hozam akár 16-18% is lehet. Több pénzt nem érdemes befizetni.

Kép
ariel

emberek, ezt irjak:

Öngondoskodásra is alkalmas számlát nyit 40 ezer forinttal minden december 31. után született gyermek részére a kormány. A megtakarítások után kiegészítő állami támogatás is jár, így a gyermek 18 éves korára akár 4,3 millió forint is lehet a kötvény hozammal növelt értéke.

es ezt hol kapjuk meg ? (mert azt nem irjak ) es mit jelent az, hogy ez 4,3 m ft is LEHET. MITOL FUGG ?
vki mar kivaltotta v. csak a szules utan lehet ?

bocs, ha hulye vagyok, de annyira keves az info. Ezt pl miert nem mondja a vedono ?
bogyogyorgyi

Ariel: azért remélem majd én előzlek be a 20.-ával :D

Bogyó: babakötvény: nyitni kell egy bankban számlát ha jól tudom a baba születése után amire az állam kerek 40000Ft-ot fog befizetni. ( ha a szülő nem nyit akkor az állam alanyi jogon nyit)
erre te egy évben maximum 120000Ft-ot fizethetsz be (vagy bárki a családból). Az összeget csak a gyerek veheti fel ha betölti a 18.életévét. Nyilván ez évente kamatozik, de nagyon meg kell nézni melyik bankba nyitod, mert minden bankban más a kamat. ha gondoljátok én szívesen megírom majd jelenleg melyik a legjobb bank babakötvény szempontjából, úgyis most terveztem utánna járni.
Ja! Neked befizetni nem kötelező rá, de nyilván minnél több pénz van rajta annál több lesz a gyereknek mire betölti a 18.
Az a 40000 amit az állam ad nem túl sok lesz 18év múlva!

Vocsok: sajna nálam detto, nyert a vasalószörny :(

Kép
masika

Én majd szépen bemegyek a főnökasszonyomhoz és jol megérdeklődöm ezeket a dolgokat :D Talán ő többet tud...mint én,.... :roll:

Egy kérdés:Ti mikor kezdtétek el összepakolni a kórházi cumot??Vagy mikortol ajánlott??Én eddig beraktam a köntösöm,meg egy papucsot amit ma vettem! :D

Missfried
Kép
missfried

Csak szülés után lehet Start-számlát nyitni, mert kell a gyerek adóazonosító jele.
A 4,3 M úgy jöhet ki, hogy 18 éven át minden évben 120E Ft-ot befizetsz a számlára, és a számla kb. 8%-kal kamatozik (a jegybanki alapkamatot általában megadják a bankok).

Kép
ariel

Kisfiam ugrál :D Ez a mániája...azaz olyan érzés mintha ugrálna :)

Missfried
Kép
missfried

Én a babaneten találtam a babkötvényről egy cikket, igaz, nem legfrissebb, de teljes...

Húú, ariel, azért így egy kicsit más készülni... :shock:

Bogyógy - 36.hét ctg, strepto, labor..ennyit mondott a doki
Ja, és én még nem vagyok 37 hetes.. :wink:

Na, hazajött apa, megyek melegitem a vacsit.
Jó éjt mindenkinek

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Találtam egy kalkulátort a neten

Pl: ha 18 évig fizetünk havi 6000Ft-ot a gyerek számlájára, akkor 10% hozam mellett 3.145.000Ft lesz a számlán a végére!

Kép
masika

Sziasztok!

Ma én is Apával voltam dolgozni :) Igaz, keveset voltunk együtt, mert elugrottam fodrászhoz.
Ma nem gyümölcsnapozom, de lightosan eszem, mert nem fér el már sehol a kaja :shock:

Ágica! Örülök, hogy bejelentkeztél! Tök tuti a babakocsitok színe :)

Masika! Gratulálok a 37. héthez! Szép lassan előttem haladsz. Izgulok nagyon ám!
A szeptember 20 az már nagyon jó időpont Lilicseknek :)

Csim! Hatalmas a babád! De te is magas vagy és ha a férjed sem kicsi, akkor nem gond. És megkönnyebbülnék, ha császár lenne. Most komolyan mondom! Megszenvednél másképp. De még az is benne van a dologban, hogy az UH tévedhet.

Ariel! Köszi a választ! NIKOLETTÁNAK boldog névnapot!

Missi! Itt vagyok :) Szép ruhácskákat vettél. Ma én is betévedtem egy használt ruhás boltba, ahol csak babaruhák vannak, de mivel csak rózsaszínűek voltak, amiket meg tudtam volna venni, így nem vettem semmit :( Szegény gyerekem, az anyja egy idióta. Csak rózsaszínt látok magam előtt :roll:
A lila bevállalós szín! Nem gáz kisfiúnak! Pláne nem egy vagány Samu-félének ;)

Látom sokan házimunkát végeztek. Én most kezdtem el mosni. Este szeretek, mert reggelre leszárad és nem kell itt kerülgetni a nappali közepén :evil:

Sorozatok: Született feleségek és Lost. De csak szigorúan dvd-ről, mert nem tudom mikor érek rá. Utálom, ha megmondják, hogy most kezdődik és jövő hétig várni kell a sztori folytatására :shock:

Evu! Gratulálok az első munkamentes naphoz!

Sheepy! Ihatod nyugodtan a málnalevél teádat!

Bogyókám! Milyen volt a torna?
A vizsgálatokat szerdán megmondom pontosan, de szerintem annyi van, amennyit leírtál.

Többieknek puszi!

büngyike

Most olvaslak Masi! Az nem rossz, és 6000 ft. nem nagy összeg.
Kíváncsi lennék a mai pénz jövőbeli értéke hogyan alakul :roll:

büngyike

Sajnos a 10% hozam szerintem egy kicsit sok lenne annyit szerintem nem ad egy bank sem, de majd utánnajárok tényleg

Kép
masika

" Pláne nem egy vagány Samu-félének :) "--->Ez jó Büngyi!Hát remélem az is lesz! :wink:

Ja képzeljétek ma akárki ismerőssel össze futottam,mind azzal jöttek hogy huu de lennt van már a pocid :shock: :D !Az agyamra mennek néha!Nekem szeríntem igazán fennt sem volt eddg sem... :roll:

Missfried
Kép
missfried

Vagány Samunak vagány ruci....:http://www.usapolo.hu/index.php?lcmd=3;category;19;artists_albums;397;pricerange;;size;;style;
De milyen drága..,meg mi az a sárga szegély máá?? :shock: Bár ez csak egy minta kép ahogy nézem...!!

Missfried
Kép
missfried

Sheepy
Nem jött át a privi, átküldenéd még egyszer? Köszi!

Ariel
Hívlak holnap- én a péntekre gondoltam találkozó ügyben, de majd megbeszéljük!

Missi
Én is ugyanazt a világoskék kiskabátot vettem- én sem tudtam otthagyni! A többi darab is szép!

Bogyó
A babakötvényt nekünk az apasági nyilatkozatnál mondta el a gyámügyes nő, mivel az önkormányzati támogatás ehhez köthető csak. A baba születése után ki kell váltani az adószámát és ezzel bármelyik bankban lehet nyitni Sart számlát. A párom szerint a hozam mindig lutri, senki sem tud 18 évre előre biztosat számolni- ő biztosításban dolgozik, a tapasztalat mondatja vele!

Ma én is rohangáltam egy csomót, voltam könyvelőnél, mivel a táppénzt még a tavalyi főűálású vállakozói jogviszonyommal is össze kell hangolni, nem győzzük kibogozni, hogy mit hol kell igazoltatnom (most például a 2 évnél hosszabb biztosítási időmet...), még lesz egy köröm az OEP-nél, pedig azt hittem, elég lesz a tgyás miatt mennem oda először.
A lábaim pedig nagyon fájnak!
Viszont vettem hálóingeket, köntöst, bugyogókat egy kínaiban és kifizettem Gergő szobájába a kihúzható minikanapét is, most már csak el kéne hoznunk valahogy!

> Kép
evarga

Missi! Én nagyon utálom ezeket az "okoskodókat" :x
Nekem azt mondják, hogy nagyon fent van :roll:
Nincs 2 egyforma terhesség. A nagyon fent leszállhat pár óra alatt a nagyon lent bent maradhat még jó pár hétig!

Samu tényleg vagány lesz ;)

Masika! A 10% valamikor az Optimával volt elérhető. Most az is sokat zuhant. (asszem 8% az éves hozama).
Hosszú távú lekötéseket nem ismerek. Nem is mernék a mai helyzetben hosszú távra lekötni :?
Mondjuk a babakötvény az más. Valóban utána kell járni.

büngyike

masi, koszi, ha leirod h melyik bank a legjobb
es ha csak a 40 e hagyom rajta, akkor abbol mar 18 ev mulva semmi sem lesz,,nem? vagy ott nem szamolnak fel szamlatartast es minden sz*rt amit a bankok szoktak ? ( utalom oket :)

bungy, nem mentem :(
mi lett a hajaddal ? most voltal fodrasznal, nem ? koszi, mar megvannak a vizsgalatok

vicsok, nem azt irtad, hogy te is a 37.heten vagy ? bocs, vak vagyok :)

missi, az enyem is ugral. akkor jol vannak

ariel, koszi az infot,
bar en most havi 120 e-t nem fizetek azt hiszem.

de a havi 120 e ft , 18 even keresztul az nem 4,3 millio ft, hanem
= 25.920.000 ft. Mit csinal a babkotveny vele, megeszi a penzt ? :):)
bogyogyorgyi

Büngyi
Köszi a névnapi köszöntést Nikolettának. Szerencsére van március 21 környékén is, így nem lesz olyan közel a szülinapjához.
Belém még mindig bőven fér kaja, de a pocakom is hatalmas, még Nicsi is bőven tud benne kalimpálni.

Kép
ariel

Bogyó
ÉVI 120E a max. befizetés

Masika,
A Fókusz takszöv pl. jegybanki alapkamat + 5%-ot ad. Ez most 12,75%. És a kamat nem veszik el, ha elviszed máshova a pénzt, akkor se.

Kép
ariel

Na lépek lekéne zuhanyoznom,meg utána pihi,ma a szokásos délutáni is elmaradt...!Aztán reggel éhgyomor,védőnők,doki,vérvételek sora...szép nap vár rám mondhatom!!Pisit meg azése viszek... :wink: ,úgyis megyek laborba!!Szép estét mindenkinek!!

Missfried
Kép
missfried

Missi! Szorítok holnap!

büngyike

Bogyó!

Festettük a tövét és vágtak a végéből olyan 6 centit. Utólom, ahogy beszárít a csaj, így nem publikálom a végeredményt ;)

büngyike

Évi, mostmár pihenj, a sok rohangálás után nem csodálom, hogy fáj a lábad.

Pénteken én is ráérek, jó lesz :D

Kép
ariel

bungyi iszonyat a beszaritas, ismerem. en akkor mar egyenesre szoktam vasaltatni, de csak 80 % ban ,mert utalom amikor "olyan tokeletesen"nez ki

ariel, hat ez mas ! :) akkor az havi 10 e ft,
nem is tudom.....

missi es Te mit erzel ? tenyleg lejjebb ment ?
bogyogyorgyi

Képzeljétek! Most tudtam meg, hogy az NLC-s októberi topicból kettem nár megszültek :shock:
Nem tudok pontos infot, csak annyit, hogy jóval a kiírt időpont előtt. Csajok! Vigyázzatok magatokra!

Szép éjszakát Nektek és a Babáknak!

büngyike

Sziasztok !

Látom mindenki rákattant a babakötvény/startszámla dologra.

Amúgy az adószámot nem muszáj kiváltani - még egy utánajárás , mert az államkincstár automatikusan küldi a bankoknak ,akik adategyeztetési kötelezettség miatt rendszeresen riportolnak egymásnak .
Ami Startszámla nyitásnál feltétlenül kell, az egy igazolás arról ,hogy melyik szülő nevére folyósítja a TB vagy a munkáltató a családi pótlékot, ennélkül egy bankszámlát sem lehet megnyitni !
Na jó , nem akarok dolgozni , de mindennek érdemes alaposan utána járni.
Ami pedig a kamatokat illeti ne álmodozzon senki mikor 7,75% a jegybanki alapkamat !

Missi : nagyon klasszak az új szerzemények !
Remélem holnap jó hírekkel jössz majd a dokitól !

Csilla : Neked aztán nő a babád rendesen ! :P Jó, hogy már neked is tisztázódtak a szülés körüli dolgok így könnyebb ráhangolódni.
A férjed császárnál amúgy sem lehetne bent , nem ?

Büngyi : köszi a megerősítést :wink: , holnapról indul a teafőzés !

koraszülött: betöltött 36. hét előtt született baba. Én legalábbis így vagyok informálva és Mukit is így programozom.
Úr isten ! Az már csak 2 hét !!!! :shock: Azért remélem a babáink egyenlőre nagyon jól érzik magukat odabent !!!!!

Mindenkinek pisi, zsibbadás és forgolódás mentes éjszakát és szép álmokat !

Kép
sheepy

Jó reggelt!

Megint nem sikerült túl sokat aludnom... :( Talán ez a 110cm -es pocak lehet az oka?? :D Remélem Nektek jobban sikerül pihenni!

Érdekes ez a babakötvény... Jól össze- vissza van minden körülötte... :? Szeretnénk mi is, jó hogy írtítok róla!!

Mit szóltok az Adina névhez?

Széép naapot!! :D :D
Vendég

jo reggelt kismamak!

na, jo hirem van, nem volt savam az ejjel :lol:
kitalaltam valamit es ki is probaltam: a megoldas kulcsa az arpa 8)
az arpa lugosito hatasu, ber nekem nem sok a savam, de ezt mar tudjuk, tehat probaljuk a fennalo gyomorsavat lugositani, hogy ne lövelljen föl ejjelente..vettem arpa tablettat, arpapelyhet es etkezsi arpat, a tablettabol 4-5 szem kell naponta sok folyadekkal, a többit be kell epiteni az etrendbe, nagyon eltökelt vagyok, remelem ez az alternativ megoldas sikerse lesz :D

Adri: nekem tetszik az Adina, de az Alida is. 110 cm? gratula :wink:

lanyok, nekem megy össze a pocak, nem is ertem, föleg reggelenkent olyan erzesem van, hogy bar egy picit fel vagyok fujodva, de semmi különös, tehat, mintha nem is lennek terhes :shock: ez olyan furi.semmi gaz, mert tudom, hogy Vano jol van es benne van, hiszen mozgolodik es jol van..de ez megis olyan erdekes :shock:

a maj tegnap fini lett, a mai menü:töltött karalabe..nyami :D

azon gondolkodunk Lacival, hogy vegetarianusok leszünk..csak en a vercsoportom szerint husevö vagyok, ami jellemzö is ram :? de mivel tudom mennyi energia megemeszteni a hust..ize, eleg huzos az emesztöenszernek, tehat ildomos lenne komolyabban elgondolodni ezen az atallason..

ma delutan befejezzük remelhetöleg a babaszobat, bar meg kell függöny is pl., de majd holnap megprobalok par kepet is mutatni :wink:

csajok, en ugy vagyok vele, hogy kezdem felfogni, hogy hamarosan anyuka leszek es Laci apuka..hat ez nagyon furi erzes..tele vagyok aggodalommal, felelemmel es izgalommal, allandoan valtoznak az erzelmeim, neha teljes gözzel yomnam mar ki Minit, naha ugy gondolom, hogy jo helyen van ö ott bent :shock: szoval ertitek, ezdek totalisan bepanikolni :roll: mi lesz, ha elcseszem?csak nem..bizom az ösztöneimbe, apoltam mar mozgaskorlatozott gyerekeket is, de ez teljesen mas..asszem az a "baj", hogy nem fogom teljesen fel, hogy nemsokara tenyleg a kezemben tarthatom a babamat..jajjjjjjjjjjjjjj, olyan hihetetlen :lol:

es nem melozni nagyon joooooooooooo erzes :lol:

remelem jol vagytok, valamit kellene kezdeni magammal..tenyleg, csajok, beszel itt valaki spanyolul?mert en bszelek angolul es nemetül, de szeretnek spanyolt tanulni, van hozza anyagom, egyszer mar elkezdtem egyedül, de a melo mellett nem nagyon haladtam..most viszont van idöm :wink:

problema: nagyon szarad a bőröm!! nektek is? :?
nalam ez odaig fajult, hogy minden cm2-em szarad, meg a fejböröm is :shock: es korpasodik a hajam :cry: :cry: nekem soha nem volt ilyen gondom, ez olyan egö :shock: de a fejbörömet nem kremezhetem be :cry:

most ennyi jut eszembe, megnezem a hireket, aztan csinalok valamit.. :wink:

szep napot, pusszancs
Vendég

egyebkent tudok helyesen irni, es tudom, hogy ösztöneimben es nem ösztönembe, nem szoktam am lehagyni a betüket a szavakbol, de ez most ilyen hibasra sikerült :shock: :shock:
Vendég

Jó reggelt csajok!

Apa ma korán ment dolgozni, én meg végre tudtam éjszaka aludni, így már fenn vagyok vagy egy órája.

Ma reggel Lilicsek olyan fájást produkált, hogy miközben csináltam a konyhában a kis kakaómat még a lában és a kezem is beleremegett. Nem volt túl kellemes.
12re megyek dokihoz, na meg a 2. CTG-re kíváncsi leszek mit mond. Megkérdezem ezt a kálcium magnézium problémát is.

babakötvény: ha jól tudom az Ersténél van lépcsős kamatozású lehetőség (annyit tesz, hogy ha a számlaegyenleg elér egy bizonyos szintet akkor megnő a kamat) majd keresek róla valamit a neten.

Adri: szerintem már ne találj ki újabb neveket inkább a meglévők közül próbálj választani, mert csak jobban belezavarodsz! Nekem még mindíg Dominika, Rebeka! :D

Jaj! Annyira ügyes vagyok, ugye írtam, hogy betojt ez a nyavajás nyomtató itthon, és, hogy micsoda árat mondott a szerelő rá. Találtam a vaterán egy ugyanilyen hibás gépet, csak annak a tápja rossz, és megvettem 2500Ft-ért! Remélem jó lesz bele az alkatrész. :D

Tegnap Apa azt mondta, hogy én vagyok a világon a legszebb kisdömper!Hát mondtam neki, hogy melyik irányba menjen, és hogy a kezével a nyakam és a hátam felé közelíthet, és kiengesztelésül megmaszírozhat! Olyan édes volt!És persze megmaszírozott :D

http://www.babakotveny.info/?cikk=20&lap=1
Na ezt találtam, jó böngészést mindenkinek.

Kép
masika

Evu: én is úgy érzem, hogy szárad a bőrőm, pedig nem. Ti nem vakaróztok? Ha elgezdem vakarni a pocim, nem tudom abba hagyni, ma reggel már a cicim is viszketett. pedig érzem, hogy nem száraz a bőrőm, és nem is lehet, mert mindeneste bekenem a pocim olajjal, a cicót meg testpolóval. :cry:

Kép
masika

szaraz borre a legjobb az olaj ( akar nagyon finom oliva is), vagy en a dm ben kaphato Weledat hasznalom ( kismamaknak) cicire, hasra, hatra, mindenre

fejborre, hajmosas ELOTT erdemes atolajozni a fejbort,( lasd fentiek) jol bemasszirozni, jot tesz annak is, en neha szoktam pakolast csinalni, olivaolajbol es tojassargajabol, de lehet bele mast is + . felkenem es egy laza furdosapkat ra, hogy hasson, utana mondjuk NAGYON meg kell mosni, de iszonyu fincsi lesz a hajad.
Elvileg csak azt szabadna a testre, foleg az arcra tenni, amit megis lehet enni. vegul is logikus, nem ? nyaron en joghurtot szoktam friss gyumolccsel, barmelyik jot tesz!

de jo hogy nem dolgozol vegre EVu, ! elvezd a pihenest es normalis amiket gondolsz, de hidd el mukodni fognak az osztonok, es nagyon jo anya leszel! tok jo , hogy segitett az arpa, csak igy tovabb
masi, en is koran keltem, vmi van a levegoben ? ti akkor az erstebe teszitek a babkotvenyt ?
bogyogyorgyi

Húúú, írtam reggel egy regényt, elszállt, és azóta most nem is jött be a babanet...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?