Jjucuss, én is egy szerényebb matricára gondoltam, olyan virágos vagy hasonló..
És az atomkatasztrófáról is egyetértünk..mivel senki sem hozta fel, nem akartam én sem elkezdeni..
Nekem is az volt az első gondolatom, hogy milyen jó, hogy túl vagyok az első 12 héten! nagyobb a baj, és még nagyobb lesz
Gyerek voltam, amikor a Csernobili történt, ma is emlékszem, május elseje volt, kirándulni voltunk a szüleimmel és csodálkoztunk(egyben nagyon örültünk) a szokatlan napsütésnek és melegnek..egész nap kint voltunk, másnap tudtuk meg, mi is történt és hogy mi van....
Én néha német babafórumot is olvasgatok(nem írok, csak olvasgatok) ..és meglep, hogy mennyire tudatlanok az emberek, vagy inkább buták?
Az egyik kismama pont a sugárzás miatt aggódott, mire pár "okos" viccelődve megnyugtatta, hogy ugyan már, ők pont a Csernobili katasztrófa napján születtek, és kutyabajuk
Szomorú, hogy azt nem tudják, hogy nem azokkal volt baj, akik akkor születtek, hanem akik utána....
Én láttam egyszer egy dokumentumfilmet - titkos, rejtett kamerás forgatás volt-, egy oroszországi árvaházról, ahol kizárólag Csernobil után született, nyomorék gyerekek voltak
És nem kevés, hanem rengeteg gyerek volt, végtagok nélkül, torz fejjel stb, el sem lehet képzelni azt a nyomorúságot és szenvedést..a körülményekről nem is beszélve
Szóval, jó, hogy nem most vagyunk a terhességünk elején...