Új privát üzeneted érkezett!

Ja meg megkérdezte, hogy adtam-e már valamit a kezébe, hogy megfogja-e... nem értem, mért kell egy ekkora babának fognia. Nekem elég, hogy jól eljátszik a pihenőszékbe a lógós-csőrgős-plüssös játékkal. Ha elfárad, elalszik.
Mostanában etetés után én még szeretem őt puszilgatni meg ilyenek. Egy idő után elkezd sírdogálni. Nem értettem mi baja. Aztán leraktam a kiságyba és abbahagyta, pár perc múlva aludt. Úgyhogy már nem akar nálam elaludni, hanem jelzi, hogy rakjál már le, aludni akarok :D Ki vagyok akadva tőle.

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg!

Folytatás:
-13.30 etetés,aztán elmentünk az Árkádba.
- 16.40 etetés, aztán 1/2 óra alvás,már hisztizve aludt el...
- kb.18.10-től hiszti indult, több kevesebb kis kihagyással/mikor le tudtam kötni a figyelmét/, 1-2 puki,pici kaki,de szerintem az erőlködéstől,mert néha szó szerint ordított.
-19.30 fürcsi/semmi gond,nagy boldogság/ :lol: :shock:
evett kb.150ml-t.
-20h alvás /szinte beájult/
Na ennyi,egész nap etalon gyerek /bár már ez a sok alvás is gyanús,vagy én vagyok nagyon zizi :oops: :oops: :oops: :oops: /
De miért van az a két órás hiszti????
Tényleg semmi se jó neki.... :evil: :evil: :evil:

Cherryke!
Ezek szerint mi is kaphatnánk Lillának anyatejet ingyen???
Védőnő nem gyenge... :(

Kép
mók

Iceberg!
Bocsi hiszti 17.10-kor indult nagyjából.....

Kép
mók

Mók: nálunk is volt a múlt héten 16-17 óra körül elkezdett hiszti minden nap. Vagyis azt hittük, hogy hiszti. Aztán gyorsan csináltam tápot neki, befalta és abbahagyta. Pedig még lett volna 1 óra az etetésig. Akkor kezdtem újra a humana tápszert adni, azóta nem csinálja, sokkal nyugodtabb, alszik rendesen, nem nyűglődik és sokkal jobb kedvű baba. Olvastam, hogy van amikor az ételtől nyűgösek, pedig nem fáj a hasuk stb. Vagy nem elég tápláló vagy van benne olyan "anyag" amit a szervezete így reagál le.
Azóta humanat adok neki, 7szer eszik, ami nála már nagy szám. Megint 20órakor evett, utána márcsak 1:30kor és most 5:30kor. Jelenleg a pihenőszékbe játszik.
Mók és lehet, hogy akkor igényli a játszást a társaságotokat. Mindent ki kell próbálni, nem beteg, semmi baja egészségileg, hidd el. Mi is végig csináltuk ezt, mire rájöttünk, hogy kevés a tápszer neki, de többet mennyiségileg nem adhatok neki, mert így is sokat eszik. 130akat eszik meg. És 4300gr.

Kriszta
Kép
cherryke

Ja és az alváson ne aggódj. Ha eszik a baba, semmi baja. Ezt mindenhol elmondták nekem. Az alvással fejlődik. Amikor pihen, akkor dolgozza fel az aznap átélteket és tanul. Én akkor aggódtam, amikor 6-8 órákat aludt naponta. na az nem jó. De végre alszik rendesen.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok jó reggelt

ceyla:win7-es van!nem biztos ám ,hogy fel is fogom,de szívesen veszem a segítséget!!köszönöm!!
lehet tényleg a mogyoróiba kellett volna kapaszkodnom,had érezze azt amit én!!a tejcsim!?egyik napról a másikra!úgy,hogy pont sikerült volna szopiznunk és szívta is Máté ügyesen,de nem jött semmi neki :( ,sírt nagyon ,de nem tudtam mi a baj mivel ügyi volt!aztán beugrott,hogy lehet ennyi volt!megnyomtam a bimbóm és semmi sem jött!én azt hiszem nekem a kézi fejéstől ment el még az a pici is,mert a vége felé úgy fejtem,könnyebbnek tünt "akkor"!neked ezt úgy tanácsolta a szakértő ,h ne fejjél szopi után?mert nekem Máténál is és most is azt mondták,h mindig fejjek utána,mert akkor annyival kevesebb lesz a kövi evésnél!hogy tapasztalod??

mók:néha valóban úgy tűnik,h semmi sem jó nekik!sztem olyankor már nagyon fáradtak a babák!amiket írtál megint azt kell mondja hasonló a mi napunkhoz!ne aggódj!!!Balázs is sokszor nem alszik el du fél 5 5 óra felé már és fürdésig fent van és nyűgös mert álmos meg éhes meg minden baj,sehol sem jó vagy ha apuka sétál vele az még jó egy darabig és jön a fürcsi eszik és írtam van amikor még olyankor sem alszik el mindjárt csak 9 felé!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Én is a grammokat számolom mostanában, és lassan az õrületbe kergetem magamat. Ennek az az okat, hogy Botival másfél hétig a Heim Pálban voltunk vírusos tüdõgyulladással (a kislányomtól kapta el). Hétfõn jöttünk haza, de még mindig gyógyszert szedünk. A gond az, hogy mivel nem evett semmit, infúziót kapott napokig, és nem volt hajlandó elfogadni a cicit, sõt aztán üvegbõl sem a lefejt tejet. A végén már tápszert adtunk neki, hogy végre egyen valamit. Persze mindeközben az idegeskedés miatt az én tejem is szinte a nullára csappant. Próbáltam fejni a kórházban, és itthon is, de szinte semmi nem jön. Azért még reménykedem, mert azt mondta egy szoptatási tanácsadó, hogy 40 nap alatt apad el végleg a tej.
Az evésünk még mindig nem az igazi, de napról napra jobb lesz, ebben biztos vagyok. Próbálok pozitívan gondolkodni, mert csak úgy fog sikerülni ebbõl kikeveredni. Sajnos a tápszereket abszolút nem ismerem, mert a lányomat tudtam szoptatni 10 hónapig. Azt viszont látom, hogy nagyon teker a hasa, amikor eszi, és ezért nem eszik olyan szép nyugodtan. Ki kellene valami újat próbálnom, de tanácstalan vagyok. Várom a védõnõt, hátha tud valami jó tanáccsal szolgálni, és megnyugtat. Mi most egyébként Bebát eszünk.
judit75
Budapest

Judit: mi is bebát ettünk, most váltottam humanara. Volt már, hogy evett humanat, de sajna visszatértem a bebára. De már csak humanat adok neki.
Tejtermelés: nézzél homeopatisa bogyót rá. sajnos én későn találtam meg a megfelelőt. De van egy, ami a fáradtság idegesség miatt csökkenő tejtermelésre van.

Milyen homeopátiás szereket szedhetünk a szoptatás segítésére?

Ha a tejtermelés nem indul be, a következő homeopátiás szerek segíthetnek:

Tejserkentésre kizárólag alacsony (D4 vagy 5CH) hígítást alkalmazzunk!

Adagolás: 2X5 golyó naponta a tejtermelés megindulásáig.

Ricinus communis (ricinus, csodafa) 5CH
Általános tejserkentő, tejtermelést fokozó hatású.

Urtica Urens (apró csalán) 5CH. Általános tejserkentőként használható.

Agnus Castus (barátbors, barátcserje) 5CH
A barátcserje a női hormonháztartásra és tejelválasztásra gyakorolt hatása miatt az ókortól alkalmazott gyógynövény. Alacsony hígításban a szer gyógynövény tulajdonságait is kihasználjuk. Sírós, depressziós hangulat miatt is elégtelen lehet a tejtermelés, ilyen esetekben hangulatjavító hatása is van.

Phosphoricum acidum (foszforsav) 5CH
Az acidum phosphoricumot – foszforsavat – régen erősítő szerként alkalmazták. Homeopátiás gyógyszerként akkor jó, amikor a kimerültségtől a kismama közönyössé, érdektelenné válik, a gondolatait nehezen szedi össze. Bár estére álmos, éjjel mégsem tud aludni. Tejszerű vizelet jelentkezhet kísérőtünetként.

Solanum dulcamara (ebszőlő) 5CH
Ha a tejtermelés nedves hideg hatására csökken, a mellek érzékenyek és duzzadtak, a növényként nedves árokpartokon honos dulcamara a választandó szer.

Lac caninum (szoptatós kutya teje) 5CH
A két mellben felváltva jelentkezik a fájdalom, amit szédülés és lebegő érzés is kísérhet.

Pulsatilla pratensis (kökörcsin) 9CH
A pulsatilla állapotra a sírósság, megfelelési vágy jellemző, és az, hogy minden tünete javul vigasztalásra, és ha friss levegőre megy. Lelki okok miatt csökkenő ejtermelés szerei. Ha lelki okok állnak a háttérben, magasabb, CH 30-as hígításban adjuk a szereket.

Ignatia amara (ignácbab) 30CH
A tej mennyisége gyász, vagy érzelmi megrázkódtatás miatt csökken. Általános gyengeség, ásítozás, a torokban gombócérzés kísérheti a tüneteket.

Chamomilla (kamilla, orvosi székfű) 30CH
Legismertebb gyógynövényünkből készült homeopátiás szer. Már az egyiptomiak is a Napisten virágaként tisztelték. Homeopátiás hígításban felerősödik nyugtató, fájdalomcsillapító hatása. Akkor adható, amikor a tejproblémát hirtelen düh, dühkitörések okozzák.

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... g_id=homeo

Kriszta
Kép
cherryke

Kedves cherryke!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Este megkérem a férjem, hogy szerezze be a bogyókat.
judit75
Budapest

Sziasztok!

Mók:lehet tényleg,hogy csak a társaságot igényli.Lilivel rengeteget kell foglalkozni,énekelek,verset mondok,olyankor néz,mosolyog,dumál.

Védőnő tényleg gáz...

Én -10 fokot tudok.... :?

Én nem fejem a tejet,csak néha,hogy el tudjak tenni,de akkor is csak 40-50 gyűlik össze 24 óra alatt...

Lili most sokat eszik szerencsére,de én is folyton aggódom....Ez az Anyák sorsa...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Judit75!
Milupa optima 0+,ezt kifejezetten hasfájós babáknak fejlesztették ki. Széklet viszont hígabb lett nálunk. Gyerekorvosnál kérdezz rá.

Cherryke!
A párom szerint is éhes,de hát én se adhatok többet,így marad a vívás. :cry:

Iceberg!
Mint írtam párom szerint éhes a gyerek,és nyűgös mert fáradt,ígz neked is igazad van.

Sissy!
Tényleg mindent megpróbálok,én is énekelek,játszom vele,tutira mindent megpróbálok.Ilyenkor kívánom bárcsak tudnék szoptatni,mert a cici mindig megvígasztalta... :cry:

Kép
mók

Mók, hát Juli pont ilyen volt. Esti 2 órás rinya-üvöltés. És mindig ugyanakkor. És aztán egyik nap vártam (mert már vártam), hogy mikro jön már a rinyálás, és nem jött. Gondoltam, de jó napunk van ma. Aztán másnap sem, és utána sem. Komolyan, nem túlzok. Egyik napról a másikra múlt el, szóval kitartás.

Ceyla, én megértem, hogy aggódsz, mert Julival én is folyton paráztam az evésen, és tényleg az van, hogy az ember csak a másodiknál jön rá, hogy nem kellett volna (ne persze ha úgy kb minden rendben van).

Ja és igen, Ceyla, tuti, hogy jó az a mérleg??? Komolyan kérdezem.

A zárójeleset Judit miatt írtam. SZIA :) Persze hogy aggódzs, ti szegények. Ilyen kicsin már kórházban :( De minden visszaáll majd biztosan. A bogyók tényleg jók, én is szedtem anno.

Andris már megint 3 órája alszik, és egyelőre nem tűnik úgy, hogy fel akarna ébredni. Mostanában nap közepén éltalában van egy 4-5 órásszünet a kajában, amiből 2-3 óra minimum alvás. És most Juli is alszik, de mpost meg főzök épp, csak két művelet között ugrottam be.

Mi ma karácsonyi ünnepségeztünka játszóban. Mindenki vitte ajándékot, beraktuk egy nagy zsákba, és mindenki húzott egyet magának. Idén már Andrisnak is húztunk, és pont egy plüss kacsa volt benne. Julinak meg játék golfütő. Ő választhatott, de a kacsát Andrsinak adta :)

TEgnap este egyébként Andris is üvöltött egy olyat, amilyet a 7 hét alatt eddig még nem. Olyan igazi keserveset. Azt hittük a pocak, denem biztos. És egyik pillanatról a másikra vége lett. Mondjuk csak olyan 20 perc volt, de nem volt jó hallgatni.

Na megyek, főzök tovább, mert férjem megint nem ér haza vacsi-fürcsire, délután meg jön át Julihoz a kis barátnője.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sissy: ki ne vidd olyan hidegbe... Bár te kendőbe viszed, gondolom kabát alatt, az rendben van. De babakocsiba szerintem gáz... Persze a skandináv országokba kiviszik és akár órákig kint van, de azok hozzá vannak szokva már genetikailag is. Karácsonykor jön enyhülés, már + 1-2-3-4 fokok lesznek, addig kibírja a gyerek, hogy nem sétálunk. Végül is úgyis alszik :D Ráadásul január első hetébe oltás, és ha taknyos lesz nem oltja be...

Kriszta
Kép
cherryke

mók:kérdezd meg nem e lehetne 2 etetés között teát adni(vagy forralt vizet,vagy baba vizet) neki,amúgy sem árt sztem tápszer mellett,és akkor megnyugodna kicsit talán.a kutacsa nem szokott behorpadni?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók: át fog esni ezen. Lehet tényleg a cici hiányzik neki. Mi is átestünk ezen. Volt, hogy már nem is volt tejem, cicire raktam elnyűglődött, majd elaludt. Sok mindent ki kell próbálni. De lehet, hogy ez a korszak a "holtpont" a babáknál. Nem tudom másképp nevezni, nem vagyok szakértő. Vagy lehet, hogy tényleg szomjas. Én rózsaszín szentkirályit adok neki, a tápit is abból készítem, nem kell forralni.

Kriszta
Kép
cherryke

14:45-18:45 ig aludt. Fürdés etetés apával játszik most :)

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg!
Szoktam teáztatni,meg babavizet is adok neki. Ma akkorát kaksizott hogy a háta is olyan volt. :lol: :oops:

Cherryke!
Remélem tényleg hamar véget ér ez a hisztis időszak....

Etus!
Megvigasztaltál....

Kép
mók

Hát remélem sikerült
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mók 2010.12.18 20:59-kor.

Kép
mók

De éééééééééédes :D na ha ennyire szeret fürdeni, hosszan kell pancsizni vele...

Kriszta
Kép
cherryke

cuki nagyon!!!

Cherryke:eddig minden nap kint voltunk,azért -10-ben nem viszem,de ez még nem olyan hideg,ami volt szerintem.

Ma este Lilkó is sírt,nyűgös volt,ma sokat aludt,igaz tegnap meg keveset...Hát ez ilyen. :)

Szilvi

sissy01

Kép
Kép
Kép

Így szokott incselkedni :D

Kriszta
Kép
cherryke

Ma mosom utoljára az 56os rucikat és adom vissza, akitől kaptuk. Még jó, hogy már bekészítettem a 62es rugikat és bodykat. A kis dzseki sem sokat volt rajta. Mondjuk azt a vaterán vettem, lehet, vissza is rakom :D

Kriszta
Kép
cherryke

Voltam most kint, adtam a kutyának forró vízet, mert teljesen befagyott neki. Jelenleg nálunk -7 fok van. A kezem és az arcom totál lefagyott.
Holnap hajnalra -10, vasárnap hajnalra -15 fok lesz :(

Kriszta
Kép
cherryke

sziasztok.

Akkor megfagy a macsekunk :? ráadásul tuti kificamodott a lába,mert sántít szegénykém,most éppen bent van melegedni,de nem sokáig szoktam engedni.

mók:megnyugszik kicsit amikor teázik?nagyon szép Lilla és tényleg látszik rajta,hogy egészséges és jól táplált :D ,vannak hurkák :lol: és az is látszik,h jó kedélyű :wink: :)

56-os ruci??mi már 68-as rucinál tartunk vagyis a badyból már ekkora kell,de érdekes mert van itthon 62 is ami szintén jó!de nem ugyan azon a helyen vásárolt 62-es bady meg szűköcske neki :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Cherryke!
Hunorka nagyon édes!!!!! :lol: :lol: :lol:

Iceberg!
Persze ha bedugom a szájába a teát egy kicsit megnyugszik...pár pillanat,kiköpi,és folytatja a hisztit.

Mi is már bőszerivel 62-est hordunk! A body attól függ honnan való,még a hét elején jó volt egy-két 56-os darab.

Kép
mók

Na de mi 45cm-vel születtünk és 36. hétre :)

Kriszta
Kép
cherryke

Tudom cherryke :)
Azért sztem még is mi vagyunk az elsők még mindig :lol:
Amit ajándékba kapott Balázs overált az már szűk,éppen jó,de nem kényelmes főleg a babahordozóba!Szegénykémnek amúgy sem kényelmes most a babahordozó látom,mert most be van öltöztetve!Majd tavasszal jobb lesz neki,nem lesz annyi ruci rajta!
Elaludt a kis manóm megyek főzni :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Ma voltunk kontrollon a Heim Pálban. Állítólag minden rendben velünk. Abbahagyhatjuk az antibiotikumot. A doktornõ biztatott, hogy lassan az evés is helyre fog állni. Remélem. Most viszont az utazás miatt, megint felborult a napirendünk, így eddig alig evett, és most is alszik.
Mi egy darabig nem megyünk ki, csak rányitom az ablakot.
Már mi is 62-es rucikat hordunk.
Viszont szerencsére Botika még nem hisztizik esténként, tényleg nagyon nyugodt eddig. Pedig a lányom rendszerint 5-tõl 6-ig sírt ennyi idõs korában.
Õk az én szerelmeim a férjem mellett:
Kép Szerelmeim
judit75
Budapest

Sziasztok lányok. Nálunk ma reggel nagyon hideg volt -15fok, eddig ez a rekord az idén.

Kriszta, ha jól emlékszem te kérdezted, hogy birja máté cumi nélkül. Egy -két nap alatt hagyta el és azóta se kérdez róla semmit, pedig nagy cumis volt, éjjel nappal lógott a szájában. Amennyire féltem a leszokástól annál könnyebben ment szerencsére. A nagyobbiknál is ilyen egyszerüen ment.

Judit, üdv nálunk. Szépek a gyerekeid.

Mók, átolvasva amiket irtál, szerintem az ég világán semmi baja nincs Lillának, délután azt a pár órás hisztit leszámitva. A képen látom, hogy gyönyörüen fejlödik, nagyon szép kis csaj, többször meg is néztem a képet, mert gyönyörü.
Egyetértek Edittel, hamarosan el fog mulni ez az idöszak is, csak türelem kell. En is voltam igy a második fiammal, ö nem csak délután visitott hanem egész nap. Es én a kétgyerekes anyuka, ugyanezeket ereztem, gondoltam, hogy biztosan valami baja van, de nem volt semmi, csak szeretett orditani, a mai napig elég sokat visit :)

Most csak ennyi mert felébredt Nóra, de késöbb még jövök.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Nem jó a hőmérőnk :D párom jött hazza és mondta, hogy -8 fok van :D

Vasárnap megyünk bevásárolni ennivalót. Páromnak kéne elmenni venni valamit, de mikor???? Azt tudom mit, meg hova kell mennem... Ilyen időbe nem viszem ki a gyereket, anyám meg még mindig nem gyógyult meg :(

Kriszta
Kép
cherryke

Mók,
Most hogy írod, nekünk is volt olyan időszak amikor fürdés előtt nyűgösebb volt. Délután egyre rosszabb lett a hangulata és már megváltás volt amikor vihettük fürdeni. Addig az apja föl-le sétált vele. Niki nem szereti azt amikor úgy fogjuk, hogy felénk van fordítva, csak akkor ha aludni akar már. Egyébként kifelé fogjuk azt szereti meg azt ha az apja alkarján hasal a fejecskéje a könyöke felé a popsia pedig a kézfej felé. Ez az utóbbi tartás állítólag hasfájós babáknak is jó. Később ez a hisztizősebb időszak magától elmúlt és most már jóval kiegyensúlyozottabb.
Cuki a kiscsaj! :D

Iceberg,
Egyik napról a másikra? Elég sz*rul hangzik. :(
A szakértő azt mondta, hogy a tej mennyisége beáll magától a baba igényeinek megfelelően és nem kell fejegetni. Nekem soha nem volt olyan rohadt sok tejem, ezért nem is éreztem, hogy fölösleges lenne.
Nem teljesen igaz, hogy a következő etetésnél annyival kevesebb lesz a tejcsi, legalábbis nálam. A bal ciciből ami kritikusabb, van, hogy reggel eszik 60-80-at, úgy hogy egész este nem eszik belőle, majd napközben egyszer csak 100-at eszik. A jobb cicinél pedig minden második evésnél csak fél adagot eszik, de meg tudja enni utána a teljes adagot. Ezek szerint ha egyszer fél adagot enne, utána nem tudna már teljes adagot enni.
Csak arra vigyázok, hogy ne egyen rendszeresen kevesebbet valamelyik ciciből, mert akkor biztosan csökkene a tejcsi. Pl amikor kihagytuk először az éjszakai evést, akkor reggelre majd szétdurrant a cicim, pár nap után már nem feszült annyira reggel sem, tehát este már nem termelődik annyi, mintha éjszaka is szoptatnék.
Egyébként a védőnő nem mondott semmit, csak megmutatta hogyan kell kézzel fejni, végszükség esetére.

Judit,
Gondolom mennyire nehéz időszak lehetett számodra, amikor Boti beteg volt. A lényeg, hogy már meggyógyult!
Igazán édesek a gyerekek a képen! :D

Etus,
Eddig is ezzel a mérleggel mértünk, nem gondolom, hogy baj lenne vele. Ráadásként látom és érzem is hogy valóban kevesebbet eszik akkor amikor a mérleg keveset mér. Pl. ha csak 5 percre hajlandó bekapni a cicit akkor valószínűtlen, hogy 100-130-at enne, legalábbis az én cicimből, az csak olyan 50-60 szokott lenni.

Cherryke,
Mi ma is voltunk kint, engem nem zavar a hideg csak a nagy szél, az befúj mindenhová. Jól bebugyolálom Nikit, meg alá is teszek plédet (valószínű kicsit túl is öltöztetem). Egyébként a babakocsiban nincs olyan hideg a kupola alatt, mint kint, ha a kezemmel benyúlok, minimum 5 fokkal melegebb bent a levegő.
A kis incselkedő! :D
Én lassan a 62-es ruhákat teszem el, még 1-2 hét és tuti már a 68-as kell. :D
Most olvasom, hogy nálatok milyen hideg van. Itt "csak" -3 fok volt nap közben.
Én a sógornőmet bíztam meg a férjem ajándékának megvásárlásával. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:Értelek!!érdekes ez a tejcsi dolog!kíváncsi voltam mit fogsz írni,mert érdekel!nálam az van,ha napközben fejek 2 ciciből 150 jön le(ezt észrevettem,h igazodik a tej mennyisége a babához).
Ha 2 óra múlva fejek 150 jön le,ha 3 és fél,de inkább 4 akkor 200 vagy 250!tehát kevesebb mintha 2 óránként lefejnék 150-et!nekem éjjel durran be a cicim arra ébredek,h fáj kemény és folyik a tejcsim.
nem leány álom a kézzel fejés :roll:

Judit:nagyon szép gyermekeid vannak! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mi mindennap kimegyünk Noellal csavarogni. Felöltözttem, betakargatom... Nem vettem észre, hogy bármi baja lenne a -10-12 fokos levegőtől.

A városban is elég sok babakocsit toló anyukával találkoztam...

-5 fok alatt nem lehet kivinni a gyereket? Hogyan menjek el kenyérért, tejért?
Ha nem a családomat ugráltatom, hogyan oldom ezt meg?????
Vendég

Sziasztok!
Judit,Mók,Cherryke,szépek a Babák,gyerekek.

Mi ma voltunk vásárolni,Lilit Anyunál hagytuk,és nem tudott elaludni 11-től,két órát sírt,aztán meglátogattuk a másik Nagyit is,de mivel nagyon nyűgös volt már az egész délután is ennek fejében sírós volt... :(

Hát,mi még csak most kezdjük hordani 62-eseket...

Dinucival,Tavasziszellel,többiekkel mi lehet?

Szilvi

sissy01

Rekus80!
Köszönöm a megnyugtató szavakat. Ma persze az esti altatással volt baj,pedig azzal nem szokott. Tényleg kiszámíthatatlan.....nyűgös!

Judit75!
Nagyon szépek a gyerekek!!! :D :D :D

Kép
mók

Kata: azért írtam, ha nem muszáj nem viszem ki... Párom hálistennek a napi bevásárlásokat könnyebben intézi, autóval jár. Így munka után elmegy vásárolni, hazahozza,majd elmegy az ebédért, mert azok meg 4-ig vannak. Már mondtam neki, hogy januártól már biztos hagy a gyerek főzni, nem kell befizetni. Majd közölte, jó ez így, mert minden nap más van és napi 500 Ft a menü... Annyiból meg nem biztos, hogy megfőzök levest és másodikat. Ráadásul jól főznek és sokat adnak. Úgyhogy nagyon jó dolgom van... Azt mondta, csak a babával foglalkozzak, addig amíg nem kenyérre kell spórolni, megtehetjük, hogy befizetünk ebédet.

Ti mit vesztek a babának karácsonyra? Mi elektromos hintát gondoltunk. Ki is néztük. 11 kg-ig lehet használni. Greco. AZ az egy ami valóban jó minőségre és árba is megfelelő.
A családtól meg mindenkitől játékot kértünk 3 hónapos kortól.
Aztán ezt a játék dolgot megszüntetjük, majd mi megvesszük neki, ki találtuk, hogy van ez a babakötvény, és aki a gyereknek valamit akar venni, azt az összeget rakja be a kötvénybe. Mi meg nyitunk neki egy másik megtakarításos módszert életbiztosítással, a családi pótlék összegét rakjuk be.

Kis drágám :D tegnap vártuk, hogy 21:30kor felébred enni :D 23 órakor ébredt :D aztán meg 4:30kor. Apja tegnap nem is látta ébren, csak este :D

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg,
Hát tényleg fura ez a tejcsi dolog, mert tegnap este meg olyat csinált Niki mint még soha.
Jobb cici: figyeld a mennyiségeket és az időpontokat!
12.15 10:05 20gramm
12.15 19:22 100gramm
12.16 12:15 140gramm
12.16 20:00 100gramm
12.17 06:55 150gramm
12.17 13:00 60gramm
12:17 16:00 100gramm
12:17 22:30 170gramm
Általában nem eszik 100 grammnál többet 1 ciciből a délutáni órákban, erre tegnap késő este eszik rekordot, amikor már elvileg kevesebb tejcsinek kellene lennie!
Egyre fölöslegesebb ebben logikát keresni... Az tuti, ha nő a fogyasztás akkor nő tejcsi hozam is és ezt tuti fejéssel lehet gyarapítani (persze normál esetről beszélek). A tegnap esti zaba után reggelre megint tele volt ugyanaz a cici, erre a kisasszony jóllakott a másikból! Komolyan gondolkodtam a fejésen, de aztán úgy gondoltam kihúzzuk a következő evést, na de most is csak 120-at evett belőle. Most nem tudom, hogy következő etetésnél nem-e rakjam vissza ugyan ide, csak attól tartok, hogy akkor meg a bal és a jobb közötti mennyiségi szakadékot növelem tovább.
Hát a kézzel fejés tényleg elég kellemetlen lehet. Én csak annyira használom, hogy megnézzem van e még tejcsi abban a ciciben, mert van hogy úgy lehet értelmezni nála, hogy nincs elég tej, közben meg ha megnyomom még spriccel is... Mellszívóval akár percekig is eltartana az ellenőrzés, hogy van-e tejcsi, nem beszélve a mosogatás/fertőtlenítésről.

Kata,
Gondolom arra gondoltak, hogy passzióból ne vigye ki az ember a gyereket -5 alatt. A muszáj az nagy úr!
De szerintem sem lesz semmi bajuk, csak jó alaposan fel kell öltöztetni a babát, ha a mama bírja akkor hajrá!
Nálunk most iszonyat esik a hó, most tuti nem tudom majd kivinni, pedig a hóeséssel sincsen bajom, csak akkor valamivel elől is le kell takarni a babakocsit, akkor pedig a levegőztetés a lényegét veszíti el... De ennél nagyobb gond, hogy nálunk se út se járda, így hókotró sincs és a friss vastag hóban, igen nagy küzdelem tolni a babakocsit.

Cherryke,
Akkor tényleg jó dolgod van. Na jó én sem panaszkodom, mert nálunk is bevásárol a párom és sütni-főzni is több napra szoktam. A kaja rendelésre én is gondoltam már, de a fagyasztó tele van hússal. Múltkor már kezdett kiürülni amikor anyám hozott egy halom pulykát, majd levágtak egy marhát, abból is hozott és most kijelentette, hogy az idén még disznót is vágnak. Na mondtam neki, hogy az már ott marad náluk mert az én fagyasztómba már egy szöget sem lehetne betenni. Így most szorgosan használom el ami van. Most kivettem sertéscombot és karajt. Erről jut eszembe, Dinuci már régen volt :D A pozitívum az, hogy nem kell húst venni karácsonyra az fix, max halat fogok venni.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok

Én úgy gondoltam még nem ajándékozok annyira Balázsnak,egy színes puha plüss csörgőt vettem neki aminek kellemes hangja van.Majd jövőre már jobban lehet,mert akkor már meg tudom mutatni neki,h ki kell csomagolni sztem azt nagyon szeretik a gyerekek! :D Máté is úgy neki szokott esni :D

Én manókám kb 2 hete szinte végig aludja az éjszakát!Igaz volt vagy 10 óra mire elaludt este,de 5-kor kelt!Olyan édi mikor fölkel és semmi hang csak nyitva vannak a szemek és nézelődik :D :D közben hallgatózik és amikor oda megyek nagyot néz,utána mosolyog nekem :D :D

Voltunk csípőszűrésen és minden rendben van!Nincs donga lába picikémnek még rá is mosolygott a dr bácsira vizsgálat közben! :D

Én meg lehet fölfáztam!! :? Fáj a hasam,derekam,sűrűn pipilek :?

ceyla:megvettem a mézeskalácshoz a dolgokat,sztem mázat nem fogok rá rakni!(nincs most ehhez türelmem)de majd még meglátom!

Főzés:én félek a menüs kajáktól!inkább ahogy tudom,ha nincs is kész délre én főzök!!vagy legtöbbször 2 napra amúgy sem főzök soha annyit ,hogy elfogy mindig többet inkább.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ceyla:elektromos mell szívót használok és kb 20 perc alatt fejem le a 2 cicit!ha több tej jön le akkor következőleg is több jön sztem.hajnalban megijedtem!felébredtem,h teli van a cicim sőt spriccelt :D erre csak 175 jött le :shock: !én olyan 250-et vártam!na!!mondom is a páromnak apad a tejem!de éreztem,h van még benne csak meg kell kicsit masszíroznom!meg is masszíroztam és lejött még 80!amúgy is szoktam fejés közben csak szerintem most nagyon teli volt és megakadt!lehet érezni a csatornákat,h van benne!!Balázs is megeszik ám néha 150-160-at is!! :roll: :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok,

nálunk is havazik, délelőtt voltunk kint Brigi szánkóval Betticske kendőben. Vettem egy óriási pufi dzsekit az pont jó a kendővel. Egyébként én is valószínű kicsit túlöltöztetem. :cry: De már kétszer volt náthás és majdnem két hét alatt vergődtünk ki belőle. Így inkább kicsit több rucit adok rá.

Judit,
üdv közöttünk. Édesek a gyekőcök. Lánykád mennyi idős?
Iceberg,
a huggies-es törlőkendőt Te kérdezted? Mi most kaptunk egy csomaggal, eddig még nem próbáltam és nekem sem igazán jött be.

Réka,
én kérdeztem a cumit, mert Brigi nagyon nem akarja elhagyni. Bettinával még bírjuk cumi nélkül.

Nagyon édesek a babák.

Mók,
nem akarok beleszólni, de szerintem vedd le a meztelen képet Lilla babáról. Sajnos vannak aberrált emberek, engem még terhesen megtalált egy - kaptam egy elég prevez üzenetet - pedig csak a pocimat látta. :cry: :cry: :cry: De tényleg édes Lillácska.

Nálunk ma alig akart enni Bettina, tegnap meg folyton a cicin lógott volna, eszi a kezét ha még szopizna. Most megint érzékenyebbek a melleim.

Nálunk csak apróságot kap Bettina, jelképeset. Annyi minden van Brigiről, alig férünk el.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ice: ez nem kifőzde. 15ember van max aki itt ebédel, mi meg elhozzuk haza. Semmi nagyüzemi konyha íze nincs és friss fűszernövényeket használ. 1 lány van aki főz, meg van 1 pultos lány. Itt paníroz friss húst, nem hozatnak semmit, ők vásárolnak be. Tiszta házi koszt.
Én próbálkoztam főzni mióta a baba megvan. egyszer a tészta szét főtt, egyszer meg. a húsleveshez a húsra már háromszor cseréltem ki a felforrt vízet, mivel én a habját leszoktam szedni, de épp akkor nem sikerült, mert a fiatalúrnak valami baja volt. Rántott húst el sem kezdem :D :D Na meg egyszer sikerült odáig eljutnom reggeltől délutánig, hogy megpucoltam a zöldséget :D úgyhogy ennyi. marad a hétvégi főzés.

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg,
Ha fölösben van 250 ml tejed akkor nem beszélhetünk apadásról! :D De még +175-nél sem! Valamelyik szoptatós könyvben olvastam, hogy ha nem akarja az ember szaporítani a tejcsit akkor elég "lazára" fejni. Nekem ritkán feszül be annyira, hogy fejni kelljen, pontosabban csak akkor ha kimarad egy evés.
Írtam fönt, hogy gondolkodtam melyik cicire tegyem vissza Nikit, na úgy döntöttem még a jobbra teszem, mert még mindig úgy éreztem tele van. Hát rekordot evett belőle 190 grammot!!! :shock: Ennyit még soha nem evett egyszerre. A 170 volt a rekord. És mindezt 15 perc alatt tolta be. Ezek után nem kínáltam fel neki a balt. :lol:

Szilvi
KépKép
ceyla

Hopp! Laptető! Ez most mit jelent?? :D
ajándék: Majd valamit becsomagolunk neki. Apja mindig vesz valamit bár merre jár. Persze a nagyját majd csak később tudja használni, most legfeljebb nézegeti. :lol:

Szilvi
KépKép
ceyla

cherryke:az viszont úgy tök jó!úgy én is megenném!!
húsleves(én is leszedem a habját,el sem tudnám képzelni másképp!??azt én is csak akkor főzök,ha itthon van apuka,ha nincs akkor egy valamit főzök vagy kiadós leves vagy második!
rántott husi :) csináltam már!hajnalban befűszereztem,később mikor ráértem bepaníroztam,utána ismét mikor ráértem kisütöttem :lol:
múltkor odáig jutottam el a brassóinál,h felaprítottam a hagymát :roll: aztán kb másfél óra múlva tudtam lemenni befejezni :roll:

ceyla:nem semmi Niki :D akkor ezek szerint én szaporítok!nem bánom,mert én egyfolytában arra gondolok mi van ha nem lesz!most örülök,h van Balázsnál,mert Mátékám sajnos nem élvezhette!Nála minden etetésnél kb 30 jött le :?
hopp laptető! :D talán még egy baba nálad???? :D :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

kri:ugye milyen rossz!!!már alig várom,h elfogyjon :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Azért kap karira hintát, mert azt amúgyis akartunk neki, viszont a családba kisnyugdíjasok vannak így rájuk nem számíthatunk ilyen nagy tételnél. Na meg hátha tudok rántott husit is csinálni míg hintázik :D
Mert ugye én úgy gondoltam, hogy amíg csinálom a dolgomat, majd a pihi székbe viszem magammal és ott lesz. Na igen. Gondolni könnyű :D

Kriszta
Kép
cherryke

Ice: anyukám most kikisérletezte, hogy a húst zöldséget egybe odarakta, és amikor épp elkezdene forrni, nagyon kicsire veszi a lángot. Elfő a habja és ugyanúgy gyöngyözik főzés közben :) Szép sárga lesz a leves. Karira főzök tyúkhúslevest, kipróbálom. Kaptunk tanyasi tyúkot. Épp hogy tyúk :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Szoptatás:néha megijedek én is,hogy mi van,ha csappan.Mostmár mindig két ciciből adok neki,megnyomom,mert azt hiszem,nincs benne,de spriccel,de nem ömlik valószínű neki,és ezért türelmetlen.Én meg azt hiszem,nincs elég,aztán van,hogy 130-140 a vége.De sokszor nem tudom eldönteni,mikor elég neki,mikor enne még.Nem jön,és azért sír,vagy nem kell több,vagy mi.Jajj,nehéz,de nem akarom a cumisüveget bekeverni,mert fejni mindig...Hogy csináljam,hogy jó legyen??

Nagyon nyáladzik Lili,és a nyelvét tolja előre sokszor és az öklét a szájába.De a fogzás még nagyon korai lenne,nem?Valaki valamit tud erről esetleg mondani?

Asszem ma mélyponton vagyok...Ugyanis Lili tegnap nem aludt ugye,és ma is nyűgös.Nem akartam kimenni vele,de muszáj volt,egy órát sétáltunk,és ott szinte azonnal bealudt.

Szilvi

sissy01

Kri!
Megijesztettél,leveszem a képet. De hogyan???????

Kép
mók

Azt hiszem sikerült.

Kép
mók

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?