Judit: mi is bebát ettünk, most váltottam humanara. Volt már, hogy evett humanat, de sajna visszatértem a bebára. De már csak humanat adok neki.
Tejtermelés: nézzél homeopatisa bogyót rá. sajnos én későn találtam meg a megfelelőt. De van egy, ami a fáradtság idegesség miatt csökkenő tejtermelésre van.
Milyen homeopátiás szereket szedhetünk a szoptatás segítésére?
Ha a tejtermelés nem indul be, a következő homeopátiás szerek segíthetnek:
Tejserkentésre kizárólag alacsony (D4 vagy 5CH) hígítást alkalmazzunk!
Adagolás: 2X5 golyó naponta a tejtermelés megindulásáig.
Ricinus communis (ricinus, csodafa) 5CH
Általános tejserkentő, tejtermelést fokozó hatású.
Urtica Urens (apró csalán) 5CH. Általános tejserkentőként használható.
Agnus Castus (barátbors, barátcserje) 5CH
A barátcserje a női hormonháztartásra és tejelválasztásra gyakorolt hatása miatt az ókortól alkalmazott gyógynövény. Alacsony hígításban a szer gyógynövény tulajdonságait is kihasználjuk. Sírós, depressziós hangulat miatt is elégtelen lehet a tejtermelés, ilyen esetekben hangulatjavító hatása is van.
Phosphoricum acidum (foszforsav) 5CH
Az acidum phosphoricumot – foszforsavat – régen erősítő szerként alkalmazták. Homeopátiás gyógyszerként akkor jó, amikor a kimerültségtől a kismama közönyössé, érdektelenné válik, a gondolatait nehezen szedi össze. Bár estére álmos, éjjel mégsem tud aludni. Tejszerű vizelet jelentkezhet kísérőtünetként.
Solanum dulcamara (ebszőlő) 5CH
Ha a tejtermelés nedves hideg hatására csökken, a mellek érzékenyek és duzzadtak, a növényként nedves árokpartokon honos dulcamara a választandó szer.
Lac caninum (szoptatós kutya teje) 5CH
A két mellben felváltva jelentkezik a fájdalom, amit szédülés és lebegő érzés is kísérhet.
Pulsatilla pratensis (kökörcsin) 9CH
A pulsatilla állapotra a sírósság, megfelelési vágy jellemző, és az, hogy minden tünete javul vigasztalásra, és ha friss levegőre megy. Lelki okok miatt csökkenő ejtermelés szerei. Ha lelki okok állnak a háttérben, magasabb, CH 30-as hígításban adjuk a szereket.
Ignatia amara (ignácbab) 30CH
A tej mennyisége gyász, vagy érzelmi megrázkódtatás miatt csökken. Általános gyengeség, ásítozás, a torokban gombócérzés kísérheti a tüneteket.
Chamomilla (kamilla, orvosi székfű) 30CH
Legismertebb gyógynövényünkből készült homeopátiás szer. Már az egyiptomiak is a Napisten virágaként tisztelték. Homeopátiás hígításban felerősödik nyugtató, fájdalomcsillapító hatása. Akkor adható, amikor a tejproblémát hirtelen düh, dühkitörések okozzák.
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... g_id=homeo