Új privát üzeneted érkezett!

szeder,
nem sajnos!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

igaz bejcit kérdezted, de lehet, hogy ő most még nem olvasta, ezért válaszolok:
szintén genetikai kp. keress rá a neten.. hívd őket is hááátthha
de én is átestem nekem is pozitív most néztem, de nem friss fertőzés volt, és védett vagyok.
sztem neked is ezt jelenti a vizsgálat...

szeder74

Honey: Bocs, nem voltam egy picit. Szóval igen, a Boglárkerékben is genetikai kp. van, ugyanazokat csinálják, mint az Istenhegyin, és úgy tudom, nagyon normálisak.
Vendég

Boglárkerék= BOLGÁRkerék
Vendég

Honey:

http://www.ogyei.hu/rendeles.html#gene

Nézd meg a fentit! Ott a családtervezési tanácsadás csütörtökön 18. óráig van, úgyhogy bizti bennt vannak. Ott vannak a telefonszámok is..
Vendég

szeder, bejci

KÖSZI A SEGÍTSÉGET!!

Visszahívott a dokim végre. Sajnso az IGM1,6 valóban pozitivitást jelez és valóban egy közelmúltban vagy jelenleg lezajló fertőzést jelez.
VISZONT:
- ő azt mondta, ha kaptam védőoltást, akkor EZ KIZÁRT! És az ő véleménye szerint ez technikai hiba
- ha mégsem, akkor sem kell aggódni annyira, mert egyáltalán nem valószínű, hogy a magazot ennyi idősen károsítja ( mint ahogy starlak írta )

De sajnos következik a szokásos procedúra.... Genetikai tanácsadás, 1 hét múlva újabb vérvétel...

Most bőgtem egy sort, mert az anyám totál kiborult ettől és ahelyett, hogy vígasztalt volna, el kezdett velem üvölteni meg veszekedni a telefonban, hogy "minek hajszolom" a betegségeket. :shock:

Már a faszom ki van!!! :evil:

( :oops: elnézést de ez nagyon kikivánkozott belőlem )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Na léptem haza... mára ennyi elég volt. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honeymoon :)
drukk, hogy minden rendben legyen, de nekem is az ugrott be elsöre, hogy ez nem azt jelenti, hogy védett vagy? hogy átestél rajt?
-közben látom, mit irtál, bizti minden rednben van!-

monee :)
én meg pont azon filozok, hogy mit fogok kezdeni a nunissal. A kukihoz már hozzászoktam :P De abszolút megértelek, mikor Nándit vártuk, én kislányt szerettem volna, és el sem tudtam volna képzelni, hogy fiam lesz. Nálunk a családban 7 unoka van, mind a heten lányok, +2 dédunoka, ök is csajok. Nándi lett az elsö fiú.

Bagzerka :)
örülök én is a lakásprojectnek! Mi is festés elött állunk...

szeder :)
3 gyereket tervezünk (de csak hallkan jegyzem meg, hogy a mai napot elnézve sztem a kettötöl is lipótmezön fogok kikötni :roll: )

jaaaaaj, kinek nem irtam. annyi mindent akartam pedig :oops:

Kép
Kép
Kép
minyu

minyu!
háát én is így vagyok ám a fiúkkal... olyan nagyon edzésben tartanak... hogy Adélkám már meg sem fog kottyanni!! Nem fog tudni újat mutatni..
Két kiskamasz fiút felülmúlni igen nehéz feladat!
Ugyanakkor nem félek, hogy mi lesz, ha Adél baba is megszületik!!
Érzem, hogy nagyon jó baba lesz. -anyai ösztönömet, ha beigazolódik... szeptemberben tolmácsolom :)

honey!
hm.. no comment..egyébként anyukám detto ugyan ez! Ha megcsináltattam eddig valamilyen plusssz vizsgálatot állandóan megjegyzést tett, hogy miért kell ennyire túl lihegnem ezt az egészet... ők nem értenek minket meg.. és ha van lehetőség, akkor meg miért ne vizsgáltassa az ember meg magát??? nem is értem...
de azért hogy tévedhet ilyet egy labor? azért ez nem játék! és tényleg a rubeola az nagyon veszélyes, főleg az első 12. hétben...

szeder74

Honey!

Csak nyugi! Bár most biztos ez a legnehezebb! Egyszer az én dokim is azt mondta, ha kaptál oltást és védett vagy, akkor nem fertőződhetsz újra! Én hiába vagyok 78-as, nem kaptam oltást, úgyhogy mivel óvónő vagyok, még esküvő előtt beoltattam magam ellene. Mégis hazazavart a házidokim, amikor rubeola-gyanus beteget fedeztek föl az oviban. Drukkolok! Semmi gond nem lesz! Nekem is elegem lenne már, hogy hol ez, hol az derül ki, de hidd el, Flóra fittyet hány majd az egészre és makkegészségesen fog megszületni!

Szeder!

Nekem ez a kiscsaj sokkal kevesbbet mocorog, mint a 3 fiú, és azt is olyan finoman és nőiesen csinálja, hogy épp csak cirógat sokszor! :lol:
A 3. fiam viszont akrobatamutatványokat produkált odabent, a doki meg sem tudta állapítani a fekvését a 32. heti uh-n, mert 5 percen belül produkkált 1 farfekvést, 1 fejvégűt és 1 harántfekvést!
Bár az is tény, hogy most először mellső fali a méhlepényem, lehet, azért érzem kevésbé... De lényeg, hogy mocorog, mindegy mennyit!

Márti
borossné becz márta

Szeder!

Nagyon jók a 3. babák, a szó minden értelmében! Nekem a védőnőm mondta és az én Bercim is élő példa rá! Jól eszik, jól alszik,ha ébren van, sokáig szívesen játszik egyedül, állandóan fülig ér a szája, nagyon alkalmazkodó és türelmes (pedig még csak 1.5 éves)! A többiek is édesek, drágák, de ez a kicsi mintha érezné, hogy anyának sokfelé kell szakadnia... De azért a mesélésből nem enged( ne is engedjen!)

Márti
borossné becz márta

Sarkantyúka
Egyrészt azt gondolom,hogy tök jó ekkora korkülönbség mert Heninek már mindent el lehet magyarázni, sokáig elduplózik egyedül, önállóan eszik és pl a nadrágját is simán felveszi egyedül ha a kezébe adom,egyedül mos fogat stb.…
Másrészről tényleg olyan picur még… és pl. ha hazafelé jövünk a játszóról és elfárad akkor cipelem a kis fenekét mert sajnálom azt mondani neki,hogy nem…
Most úgy érzem nem lesz gond,elbírok két aprósággal simán...aztán majd visszatérünk erre a szülés utáni hetekben.... :wink:

Kistiggrincs
Nem fél kilós hanem 1 kilós!!! :wink:

Lanta
Heni meg rábök a hasamra aztán a cicimre és mondja a hasimnak,hogy gyere ide..(szóval Emma figyelmébe ajánlja a cickóimat….) :D
Sok boldogságot Nektek a mai naphoz (is)!!

Honey
Toxo:Igen. IgG utal a már lezajlott fertőzésre és a IgM a jelen állapotra.

Szeder
Szerintem se aggódj. Emma is szinte egész nap pörög. Ha megnyugtat vezess egy kis füzetet mikor mozog,mit csinálsz előtte vagy akkor éppen mikor Ő mozog….észre fogod venni van azért pihis időszaka is… :wink:
Azt mondják olyan lesz a napi alvás-ébrenlét időszaka ha kibújik mint amit most produkál.
Kíváncsi vagyok Adélnél ez igaz lesz-e? :D

Bejci :D
Nem módosítanak mostmár…mindig a koraterhességi uh számít…hiszen mostmár azért tűnhet kisebbnek vagy nagyobbnak egy baba mert hozza a szülői fenotipust. Pl:Magas szülők magas gyereke…(mi pl magasak vagyunk nyilván Emma is az lesz mert 5 cm hosszú a combcsontja viszont ez már 27 hetes babának megfelelő méret. :shock: És az uh gép a több paramétert átlagolja és így dob ki egy terhességi kort…De ennek már nem sok köze van a
fogantatás idejéhez…

Konan
Elvileg szeptember 3. De minden uh-on min másfél héttel idősebb.. Hencim is 8 nappal előbb született szóval én igazság szerint csak augusztusban gondolkodom már. :D Mivel Henim március 15-i Emmának már ki is néztem az augusztus 20-át….
:lol: Én is beálltam a CI:2000-sek táborába…. :roll:

Honey
Szegénykém..mindig izgulhatsz valamin. :( A védettnek tekinthető nők is újra fertőződhetnek a vírussal,de nagyon ritka esetben figyelhető meg ilyen esetben magzati kárisodás. Arról nem beszélve,hogy Flórának már minden szerve kifejlődött és a 16.hét után a vírus csak elvétve okoz ártalmat.
Egy magas IgM érték akár egy éve lezajlott fertőzésre is utalhat.
Édesanyádtól ez nem volt szép…de biztos izgul érted azért akadt ki….

Monee
Emma 4 hét alatt hízott 600 gr-ot. :) Mostmár tényleg gyorsan nőnek majd…utolsó hónapokban 500gr-ot 2 hetente…
holka

holka :)
jó ötlet ez a naptár, hogy vezessem... de nem tudnék beleírni mást..minthogy:
amikor felkelek reggel szinte velem ébred pár perc és mocorog... és amikor délután alszom, vagy pihenek 2 óra körül akkor ő is alszik.. már felvette a ritmusomat... ha valamiért nem tudok lepihenni 2 óra körül, akkor ő ugyanúgy csendben van és nem mocorog, gondolom én alszik.. hihetetlen... és ezt nem képzelem be :) egyébként egész nap kavarog ott bent :) számomra is hihetetlen, hogy tud ennyit mozogni... de hagyom is a témát, mert

azt hiszitek, hogy nem örülök ennek a sok mozgásnak, pedig dehogy nem, ez az ami egész nap örömet tud okozni.. most meg már nem is izgatom magam, mert:

ezek szerint a lányok tényleg aktívabbak... nemhibá.. edzenek..mert egy nőnek többet kell otthon végezni itt a Nagyvilágban is :)

márta!
ez meg sem fordult a fejemben, hogy a méhlepény nekem most hátsófali... és a fiúkkal meg melsőfali volt...
de hülye vagyok!!
azért ez is számíthat valamit!!!!
hmmm ez teljesen kiment a fejemből, de jó hogy írtad :)

szeder74

holka!
nekem is augusztusi időpontom van a szülés várható idejére:
egyidős kismamik vagyunk talán 1 nappal vagy előrébb..
nekem augusztus 28 lett az új dátum.. de valahogy érzem is, hogy augusztusi baba lesz Adél... a fiaim is 2 héttel korábban jöttek.. úgyhogy remélem már iskolakezdésre itton leszünk... Adélkámmal :)

szeder74

Sziasztok Babavárók!

Eladnánk a babakocsinkat, mert szert tettünk egy másikra, hátha valakit érdekel. Pierre Cardin PS 646, 4 hónapot használt, újszerű állapotban van. Vízszintesig dönthető ülés és van hozzá autóba tehető hordozó is. Ár: 35.000,- (Babakocsi+hordozó). Teszek egy képet, és ha valakit érdekel, küldök még infót meg képet is.

Jó babavárást Nektek!!! Kép
szanette

Honey: nyugi! Anyukád is biztos nagyon megijedt, biztos nem akart megbántani.
Az új procedúra miatt nem irigyellek.

Minyu: Nálunk pont fordítva van: Páromáknál 6 fiú unoka van +3 fiú dédunoka :) A Rizsink viszont eddig szintén fiúnak igérkezik :p Az én részemről viszont első unoka lesz :):)

Szeder: Hopp tényleg nálam is melső tapadású a méhlepény :)
- 1 rovátka :)

Kép

Kép
starlark

Honey annyira sajnálom!! Nem irigyellek ez miatt a sok tortúra miatt! Anyukád biztos hirtelen felindulásból reagált így!! Nagyon szorítok Értetek!!! Már nagyon megérdemeldéd a további hónapokat NYUGODTAN!!!!

Közben már itthon a férjem :lol: :lol: Most isszuk a pezsit, Kornéliát mindjárt visszük fürdetni és ...... :oops: :oops: :oops:

Holka nagyon aranyos lehet Heni is!!! És jószívű!!!! :lol: :lol: :lol: Ja és pluszban ügyes az önállósága miatt!!!

Méhlepény Nálam mindkét esetben a hátasó falon tapadt :lol: :lol:

Na jó éjszakát Mindenkinek!!!

Kép
Kép
lanta

Honey: Remélem a dokid majd megnyugtató híreket mond Neked. Nagyon drukkolok. Anyáink idején tök más volt minden. Max. volt egy béka-teszt a terhesség megállapítására, oszt jónapot. Ezért olyan furcsa nekik, hogy minket vizsgálatról uh-ra, onnan laborba, onnan vissza vizsgálatra, védőnőhöz, háziorvoshoz...stb küldözgetnek. Még egy problémamentes terhességnél is... Most biztos tök ideg vagy, -ez érthető, mindenki az lenne- de remélem, hogy minden rendben és nem kell többet idegeskedned.
Vendég

Monee! Nagyon jó a portré!!! (még pár hónap, és el sem tudod majd képzelni, hogy mi lenne veled, ha lányod lenne!)

Lanta! Kellemes "jubiliumi" huncutkodást!! Egyébként ez a szalonnaszíves cucc a húsevő kismamák álma!!! Nagyon guszta!

Honey! Jó nagy próbák elé állít az élet! Nem olyan vidám, hogy pont a parából szerzel rutint. (olyan sok kismama van, aki végig problémás terhességgel küzd, aztán a szülés, és a gyereknevelés már könnyű neki. Remélem nálad is így alakul) Ja és anyukád .... Hát sajnos tudnak meglepő dolgokat produkálni, de próbáld betudni annak, hogy nagyon félt, és összezavarja ez a sok vizsgálat, és kockázat, ami az ő idejében még fel sem merült.... Szorítok érted!!!

Kép
blúmi

HÚÚÚÚÚ Honey!

Csatlakozom Bejcihez! Biztos ideges vagy,de én megint csak azt érezm, hogy nem lesz semmi baj,egyszerűen nem lehet!!! :wink: Próbálj meg megnyugodni Holka doktornéni is jókat mondott föntebb!

Kép
Kép
a.m.

Szép jó estét!

Jelentem élek még! :D Olvasgatlak titeket, de mire odajutnék, hogy írjak is, totál elfáradok. Úgyhogy azért nagyjából képben vagyok mindenkivel. Előre is bocs, ha nem tudok mindenkinek személyre szabottan írni.

Előszőr is Honey. Ezt nem hiszem el! Itt van egy fiatal egészséges anya és apa, várnak egy csodaszép kisbabát, és ilyenek történnek. Iszonyúan sajnálom, hogy mindezeken a dolgokon keresztül kell/kellett menned, bár tudom, most semmi sem vígasztal. MIvel az előző probléma megoldódni látszik, csak szorítani tudok, hogy minden rendeződjön. A mostanira viszont akartam írni, vagy kérdezni, hogy nem lehet, hogy valami hiba csúszott a vizsgálatba?Ez volt az első érzésem, mikor olvastam. Nagyon de nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baja a kisbabádnak, hogy csak tévedés volt az egész. Én is azt érzem, mint a.m, hogy nem lehet baj!

monee Nagyon gratulálok a kis tökihez! Szerintem nagyon szupi minden kép róla! Nálunk apa, és az anyukám jobban örült volna a kislánynak. Szerintem meg fogsz barátkozni a gondolattal, és csatlakozom Szeder hozzászólásához.

lanta Nagyon komoly a műved!Remélem a közös estétek is legalább ilyen jól sikerült!

Nagyon szépek a pocakképek! (minyu, lanta, ági, eszike, bocs, ha valakit kihagytam) Nagyon vékonyak vagytok! Hihehetlen!

Gratulálok Mindenkinek, aki megtudta, milyen nemű baba lakik a pocakban!

Rólunk egy pár szó: Ma haza kellett jönnöm a melóból, mert megint nagyon erősen begörcsöltem. Vettem magne B-t, lefeküdtem, pihiztem egy kicsit, és ellazultam. Elmúlt szerencsére. De egyébként minden okés velünk. Remélem, hogy már csak tényleg 1 hónapig fogok dolgozni, és vége!!!És akkor én is aktívabban részt tudok venni az itteni eseményekben. Irigylem azokat, akik már otthon vannak.

Babamozgás: Sokszor én is úgy érzem, hogy ez már nem "normális",hogy tud ennyit mozogni, rugni, boxolni? :shock: Nem fáradnak el? Hát nem. De egyébként baromira élvezem. Azt már annyira nem, mikor elmegyek pisilni, és rá egy percre belelép a vesémbe, és összepipilom magam....arany szíve
Szóval egész nap mozgásban van a kis tökike, igen aktívan.
Bocsesz, egyenlőre ennyire emlékszem.

Alíz

KépKép
roni0422

Köszi, hogy segítettek. Most mát látom. Monee! Aranyos arca van a pici fiadnak.

Starlak!
Én is megőrülök az állandó lábgörcstől. Kb. 3 hete minden éjszaka arra ébredek, és már kinyújtózkodni se merek, pedig olyan jól esne. Ráadásul pont most találkoztam egy ismerőssel, és azt mondta, hogy neki is ugyanez volt, és elkeserített, mert mondta, hogy ez már szülésig megmarad.
Sajna kistigris, nekem a lábvisszafeszítéssel se megy a nyújtózkodás.

Köszönöm a dicséreteket is! Bejci, igen, egyenlőre még nem fordult ki a köldököm, de körülötte a bőr fényes és puha.

Akkor én vagyok a kivétel. Az én pici fiam, szinte egész nap mocorog odabent. Azon gondolkodok, hogy alszik-e egyáltalán. Annyira aktív. És két napja már kívülről is látni. Olyan jó, mikor erősebben püföl, mindig a pocimat lesem.

Lanta!
Remélhetőleg, már édes kettesben töltitek az estét. Gratula a házassági évfordulóhoz, és jó lett a szív.

Holka!
1 kg? Az nagyon nagynak tűnik. Mikorra vagy így kiírva?

Honey!
Rajtad vannak kiütések? Vagy volt a terhesség alatt? Ha nem, akkor nem is biztos, hogí most volt fertőzés. Nyugi, minden rendben lesz, ahogy eddig minden.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Örülök, hogy Ti is aranyosnak látjátok a pofikáját! :D
Nyomtattunk a pofiról képeket, így a család is meg tudja kapni a portrét. :D

Tegnap nekiálltunk a Férjemmel nevet kutatni a manónak és a többszáz fiú név között, csak 3 olyan van ami tetszik mindkettőnknek. :shock: A családnév nagyon általános (Szabó) és ehhez szeretnénk valami olyan nevet, ami nem tucat, de nem is túl általános. :) Szóval jelenleg a kalapban levő nevek: Milán, Ákos és Barna, ebből fogunk választani. :D

Honey!

Megy a drukk! Flórával minden rendben lesz! :wink:

Szeder!

Szeretnék valamit kérdezni. Előre is elnézést kérek, nem cikizésből kérdezem, meg nem azéééért és tényleg semmi bajom azzal, hogy vannak paramamik is és megértelek.
Azt szeretném tudni, most így a 30. hét környékén tartva, mit vársz egy genetikai ultrahangtól? Konkrétan nem a diagnózist értem, hanem ha esetleg találnak valamit Adélnál (nem fognak!), akkor mit tennél? ... Nem tartanád meg, örökbe adnád, nem szeretnéd tovább? Változtatna ez egyáltalán valamit azon, hogy ő a Te kislányod?
Én úgy gondolom (bár lehet hogy nem jól), hogy az élettel összeegyeztethetetlen genetikai elváltozásokat, betegségeket ennyi idős korra már ki tudják szűrni (lásd. szegény Luca babák :cry:), ami meg esetleg még lehet, azzal együtt lehet élni. Az enyém baba nemsokára 25 hetes, 700 g körül van, itt mozog a pocakban, nem hiszem hogy mostmár akármi olyat tudnának mondani nekem, ami miatt nem tartanám meg, nem hordanám ki.
Tényleg bocsi, nem bántani akartalak, csak érdekelne a "lelki oldal" is. Köszönöm ha válaszolsz!

Roni!

Még 1 hónap?! Anyám... Biztos oka van hogy így döntöttetek, de azért sajnállak! :?

Holka, Szeder!

Nekem is szeptember eleje a kiírt dátum, de valahogy én is azt érzem, hogy augusztusban fog megérkezni a babó. Sőt, úgy is készülök, hogy augusztus közepén-végén találkozunk már. :D Úgy is szervezzük a programokat, a Férjem menésben lesz augusztusba mindenfelé, de anyukám már készenlétbe van helyezve. Ha a Párom nincs itthon, ők lesznek azok akik bevisznek a kórházba és ha nem ér haza az apuka, akkor anyukám lesz bent a szülésnél. Mindenre fel vagyunk készülve. :D

Minyu!

Nem az a baj, hogy fiú lett, hanem hogy a Míra névbe voltam szerelmes. :D Elég gáz lenne, ha a fiacskámat csak azért hívnák Mírának, mert anya nem normális, bár felvetettem a Férjemnek ezt az ötletet is. :lol:
Így viszont a Párom lánykája megőrzi egyeduralkodó szerepét a családban, mint egyetlen lány. :lol: Ráadásul Kata is az első unoka, úgyhogy neki marad a teljes királylányság. :D

Most jut eszembe, nálatok van a családban olyan hobbi amit mindenképpen "örökölni" fog a gyerek?
Mi autóversenyzős család vagyunk (rallye és mindenféle színes-hangos versenyautók) és arra is tegnap döbbentem rá, hogy ilyen előzményekhez még fiúnk is lesz. Jesszus, mi lesz velünk?! A gyerek is fog járni velünk versenyre, jól megfertőződik és utána hat lovas szekérrel sem lehet majd elvontatni onnan. :lol: Versenyezni akar majd, eljár a haverjaival az összes versenyre, mi meg verhetjük a falba a fejünket, hogy miért is nem szoktunk át még baba korában a sakkozásra. :lol: :lol: :lol:

Szép napot!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Honey!
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, és a parád teljesen feleslegesnek igazolódjon be végül! Bizti hamarosan kapsz megnyugtató válaszokat a dokidtól, védőnődtől. Drukk-drukk.

Lanta, Ági!
Anno, amig aktivan kézilabdáztam, nekem is nagyon gyakoriak voltak lábgörcsök (főleg ujj és vádli, jellemzően éjjel). Akkor azt mondták folyadékhiány okozhatja. Azóta sokkal többet próbálok inni, és bizony már csak nagyon ritkán fordul elő. Próbáljátok ki, hátha... ;)

Szeder!
Lolám a pocakban egy örökmozgó volt. Éjjel-nappal. Előttem kelt, és utánam feküdt... :)
Ahol csak lehetett, utánaolvastam, paráztam, normális-e. Kicsit furi volt azt olvasni, hogy a magzatok a nap 94%-ban alszanak, és ehhez képest az én lányom egy ringlis... aztán persze a dokim megnyugtatott.
De végül születése után megkaptam a választ. A lányom álmában is annyit mozgott, mint más ébren sem. Az első pár hónapban folyamatosan forgolódott. Tök jól és mélyen aludt, épp csak egyfolytában poziciót változtatott... :D
Lehet, nálatok is álmában trükközik a kisasszony. ;)

Tegnap voltam uh-n, és végre én is tudom!!!!
Szóval Majácskám Maja lesz. :D :D :D
Nem is tudom... úgy mentem oda, hogy akármit is mondanak, az egyik szemem sir, a másik meg nevet. Igaz is.
Végtelenül örülök, hiszen inkább erre hajlottam, mégis van egy hiányérzetem (amit Szeder is emlitett), hogy a másik nem megtapasztalása is tetszett volna (bármennyire is féltem tőle).
De ha fiú lenne, akkor meg azért lenne hiányérzetem, mert már elképzeltem, hogy milyen lesz 2 kislánnyal... hülye vagyok, mi?
De persze BOLDOG hülye. :D

Monee!
Teljesen megértelek, párom volt hasonló cipőben, mint te, csak forditott nem arányban. Inkább fiúra készült elsőre is, mindig mondogatta is nekem, hogy ne sértegessem a fiát...
Erre kislány lett. :)
De a világrajövetele pillanatától el sem tudja képzelni, hogy mást várt. Annyira természetes, hogy kislány... ő pedig odáig van érte. Erre most kap még egyet! :D Mondanom sem kell, ő most is inkább fiúra hajlott volna, de azért örül nagyon.
A sszülésig, de legkésőbb akkor benned is tutira minden meg fog változni, addig meg teljesen normális, hogy esetleg beárnyékolja az örömöd, hogy nem a vágyad teljesült. Majd legközelebb. ;)

Kép
Kép
lolababa

monee!
dehogy haragszom...
AZÉRT MEGYEK MERT ABBAN A DOKTORNŐBEN MEGBÍZOM, ÉS NEM A BABA MIATT MENNÉK ELSŐSORBAN, HANEM A MÉHLEPÉNY ÁLLAPOTÁT NÉZETNÉM MEG VELE!!!
Ami szintén fontos.. a nagyobbik fiamnál a 33. héttől hetente 2. szer kellett mennem áramlásvizsgálatra, mert túl korán öregedett a méhlepény.
Én óvatos vagyok, nekem ettől nyugodtak az éjszakáim, de oda szeretnék erre is figyelni... sajnos nem minden uh. doki megbízható.. én már megjártam emiatt... a terhesség elején azt állította egy orvos, hogy hetente kell mennem uh.-ra , mert van egy jóindulatu daganat a méhemben... no akkor megnézettem mással is.. és nyoma sem volt rá 2 napra... és azóta sem látja senki!!! Tehát nem is volt... csak pénzzel akart így lehúzni minket!!! Azzal, hogy ijesztgetett... csak nem sejtette, hogy elmegyek egy másik orvoshoz is...
Ezért sem vagyok már bizakodó bizonyos orvosokban...
Tudod?
Ez az előzménye annak, hogy megyek ehhez a doktornőhöz!!! Benne megbízom. Ennyi az én kis "történetem" előzménye... :)

szeder74

Szép jó reggelt mindenkinek!

Nekem mellső fali lepényem van, mégis szétrugja/boxolja Annácska a pocaklakot. (Tamásnál hátsófali volt és nem mozgolódott ennyit.) Tegnap jó kislány volt néha pihizett is egy kicsit. Aztán olyat éreztem, amit még nem. Egyenletes ütemben, szabályos időközönként éreztem a kiscsajt. Szerintem csuklott. Létezik, hogy ezt éreztem?

Honey!
Nagyon remélem, hogy ma megnyugtatnak téged valahogy. Ezt én igazából nem értem. Ha valaki kapott oltást, akkor védett, nem? Ha pedig védett, akkor mi a pozitív? Nekem ez inkább hüle tévedésnek tűnik. De persze nem vagyok se laboros, se orvos, se semmi közöm az ilyesmihez, csak józan paraszti ész (ami persze hagyja cserben néha az ember lányát). De én is csak azt tudom írni, hogy NEM LESZ SEMMI BAJ!!! :)

Holka!
És akkor mi van, ha a CI: 2000??? Most akkor ez tényleg nem olyan nagy probléma? Ne törődjek vele? Mert engem ez azóta is piszkál rendesen. :? Úgy tűnik, hogy ez viszonylag gyakori. Függ ez attól, hogy valaki szült már? Vagy attól, hogy a baba sokszor ott lennt motoszkál? Vagy én csináltam valami rosszat (emeltem, megerőltettem magam, stb.)?

Roni!
Örülök, hogy előkerültél és hogy nagyjából minden rendben. A görcsölésnek nem örülök, remélem azóta elmúlt. Vigyázz nagyon magatokra!

Kép
Kép
konan

lolababa!
Ezek szerint Te is aggódtál a sok mozgás miatt... de jó.. nem vagyok egyedül ... :) bár tegnap óta megnyugodtam... a lányok aktívabbak... :)

szeder74

monee!
húúú remélem érthetően írtam :)

szeder74

lolababa!
GRATULÁLOK MAJÁCSKÁHOZ!
(NEKEM annyira tetszik ez a név :) az egyik ismerősünk kislánya is Maja)
Hidd el jó lesz... két kislány nagyon jól el fog játszani egymással... és kevésbé keményítenek meg, mint a fiúk... ez tapasztalat.. :)

szeder74

Szeder!

Köszike! Igazából én is ezért vártam kicsit jobban kislányt. Azért egyneműek könnyebben találnak közös elfoglaltságot majd, főleg, hogy 15 hónap lesz köztük. :)
Apának meg jól áll a lány... :D

Kép
Kép
lolababa

Majd harmadiknak jöhet egy kisfiú úgy 5 év múlva... :D Akkor már tényleg izgi lesz, hogy fiú legyen. :D :D :D
A nagylányok meg elpesztrálgatják... én kis önző...

Kép
Kép
lolababa

Ja, és köszi a Maja névdicséretet is (korábbról is mindenkinek!!!)!
Valamiért én is a méhecskére asszociálok. :D Olyan husi volt, szerettem nagyon.
Bár némely ismerősünk első hozzászólása Maya Gold volt... a dögök! :D

Kép
Kép
lolababa

lolababa!
Te örülsz neki....hogy kislány... :) kis rafkós vagy... :) én meg azt hittem, hogy el vagy keseredve... no hát... nem láttam át a szitán... :)

szeder74

Bocsi, ha szomorú témát hozok fel, de asszem erről lemaradtam... Luca másik babájával is gond lett? :( :( :(
Csak monee hsz-ből következtetek erre...
Annyira sajnálom!!!!!

Kép
Kép
lolababa

Szeder!

Örülök persze, jobban hajlottam erre. Ezért is furi nekem, hogy ott a kisördög a gondolataimban... Valami mégsem egész. Asszem érted... ;)

Kép
Kép
lolababa

Maya Gold... nekem eszembe sem jutott volna...hülyeség... annak jut eszébe.. ez akinek "ott" jár az esze... hm... brrr... hülyeség, ne foglalkozz vele..

Nálunk azért lett Adél, Adél... mert a családi név: Kelemen... Kelemen Adél... szép név... viszont nagyon tetszett a Hanna név is ... de figyelj csak...
Kelemen Hanna....
ááááá olyan, mintha azt mondanám Kelemen Anna.... tudod az a "nőszemély" jut eszembe róla ... ezért nem lett Hanna... csak ezért!!! Itt egyértelmű az azonosság ezért vetettük el ezt a nevet!!!

szeder74

:D :D :D :D :D
A Hanna is nagyon tecc nekem is, csak van itt a környéken egy, aki Lolámmal szinte egy időben született. Egyedibbet szerettem volna (helyi szinten).
Újabban a Zille terjed nagyon... erre gondolt valaki közületek?

Amúgy az Adél is nagyon bejön, és pont annyira jó, mint a Hanna! ;)

Kép
Kép
lolababa

Értem.. de mivel amúgy is kislányt szerettél volna, ez hamar elillan... én mindig lányzóra vágytam... és már született két fiam.. nálam azért maradt meg a hiányérzet...
Két kis rózsaszín csomagod lesz... örülj neki, főleg, hogy titkon erre vágytál... bejöttek a vágyaid... légy boldog!!!

szeder74

Ja, és Adél nekem Ady... illetve Léda... ez azért szerintem hizelgő első gondolat. :D

Kép
Kép
lolababa

:) igen, más is mondta már!!! Adél-Léda... volt aki azt mondta, a családban, hogy úgyis így fogja becézni: Léda... no én nem rajongok érte... van neki rendes neve is.. de nem is olyan fontos ez!

szeder74

Még régebben volt szó a kiskönyvek szine, és a nemek közti párhuzamról...
Kinek jött be?
Nekem rózsaszin, szóval bejött. ;)

Kép
Kép
lolababa

Nekem kék... úgyhogy nem... de nálunk a védőnőnél csak és kizárólag kék színű könyv létezik... úgyhogy.. én nem veszek részt a "versenyben".. :)

szeder74

Mondjuk nekem azért is tecc az Adél is, Maja is (meg társaik), meg nem kell feltétlenül becézgetni. Önmagában is könnyen megjegyezhető, és rááll a szájra.
Becenévnek meg úgyis lesz prücsök, bogyó, törpe és társaik... :D

Kép
Kép
lolababa

Szeder!

Nnnna, akkor mostmár értem. :)
Eddig nekem full az jött le az írásaidból (bár ugye volt egy időszak amikor nem olvastam rendszeresen), hogy a gyereken akarsz valamit "találni", de örülök neki hogy nem így van! A méhlepényes dolog teljesen érthető. Tényleg nem akartalak megbántani!

Lola!

Gratula a Majácskához! :D

A következőnek én is bepályázhatok még egy lánykát! Majd nem leszünk ennyire ügyesek apával, hogy fiút csináljunk. :lol:

Luca másik babája is beteg lett, mert valószínű egypetéjű ikrek voltak. Ez csak később derült ki sajnos, de nagyon súlyos volt az ő állapota is. Ő azóta már megszületett és angyalka lett, Luca meg elbúcsúzott, mert úgy érezte jobb neki nélkülünk "hegedni". Valamelyik nap láttam az egyik topikban, hogy írt. A vonalzó helyén a három angyalka babái vannak felsorolva. :cry: Nagyon kívánom neki, hogy élje túl ezt minél hamarabb!

Konan!

Igen, lehet érezni. Nekem eddig még csak egyszer volt, de olvastam több helyen, hogy főleg ahogy megyünk a terhesség vége felé, ez tök normális. Szóval fognak még a babókák "ugrándozni" nekünk a pocakban.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jaj de jó Roni, hogy itt vagy! Ha eleged van a melóból, szerintem menj egy kicsit táppénzre! A görcsölés nem vicc!

A genetikai UH-val kapcsolatban teljesen egyetértek Szederrel. Az áramlásfigyelés miatt én is gyakran fogok menni UH-ra. Nekünk azt mondták, hogy már a 24-25. héttől érdemes.

Én mától elkezdtem írni a mozgásokat. A dokim azt mondta, hogy a 24. héttől már érdemes...

Kép
blúmi

Jó reggelt Kismamik!!

Hát az esténk nem úgy alakult ahogy terveztük de sebaj majd egy pár év múlva már biztos csak Rólunk fog szólni :lol: :lol: Kornélia nem akarta, hogy anya és apa csak egymással foglalkozzon és 5 percenként felváltva mentünk hozzá! Aztán a végén 1/2 1-kor már ott maradtam mellette mert gondoltam már Nekem sem ártana aludni!!!

Lola nagyon gratulálok a kis Majához!!! Mind a nevéhez mind a neméhez :lol: :lol: A Te kíváságod teljeseült mert Te kislányt szerettél volna!! Én azért szerettem volna kisfiút mert Mi már nem tervezünk többet. Végülis Kornéliának meg minidg ott lesz a 2 és fél hónappal idősebb unokanővére :) Így is rengeteget együtt vannak!! De azt is el kell mondjam mióta újra babás vagyok egyre többet fordul meg a fejemben a 3. baba gondolata! Szóval majd meglátjuk :?

Roni jó, hogy jelentkeztél örülök, hogy már a görcsök elmúltak!

Ági nem lehet semmi ez a lábgörcsös dolog!! Nagyon sajnálom, hogy kínoz Téged!!

Monee jók a nevek kíváncsi leszek melyik lesz a befutó!!!

Konan persze, hogy létezhet hogy csuklik és az jó is! Pont tegnap olvastam róla!! :lol: :lol:

Kiskönyv színe!! Nekem Kornéliánál kék volt, most rózsaszín és kisfiú lesz :lol: :lol: Imádom leírni!!!

Kép
Kép
lanta

Konan!
Szerintem létezhet, olvastam róla, hogy odabent a babák időnként csuklanak, ahogy mi is.

Lola!
Én még 2005-ös könyvet kaptam, ami meg lila. Így én is kimaradok a versenyből :D
lábgörcs-vízfogyasztás: én így is sokat iszok (napi 3 – 3,5 liter), de mondjuk világéletemben sokat ittam. Lehet, hogy megpróbálok még többet inni, hátha. Köszi a tanácsot!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jó reggelt lányok!

Lanta: Remélem jól sikerült a tegnapi évfordulózás! :) A kaja milyen lett? Maradt belőle a férjednek?

Roni: Örülök, hogy jöttél, már kezdtelek volna hiányolni. Bár így, hogy tudom, még dolgozol, teljesen megértelek. Asszem nekem sem lenne energiám írogatni. Én is csak akkor csatlakoztam a csapathoz, amikor már nem dolgoztam és nem arról szólt az életem, hogy állandóan alszom :)
Rmélem a pihi megtette a hatását és hamar elmúltak a görcsök! Pihenj sokat... amennyit csak tudsz! És otthon már eszedbe nem jusson dolgozni...

Moneee: Nekem mindhárom fiúnév nagyon tetszik! Érdekes, hogy Nálatok a lánynévből volt 1 és fiatok lesz, nálunk a fiúnév lett volna egyszerűbb, de nekünk kislányunk lesz! Amit a hobbiról írtál: ez érdekes dolog! A férjemet megkérdeztem, hogy miért akar jobban kisfiút. Azt mondta, mert szeretne vele menni focizni, meg vitorlázni, meg együtt menni focimeccsre. Erre én elmeséltem neki, hogy én az apukámmal meccsre jártam, és kb 10 éves koromig én voltam az egyik legjobb " focista" a lakótelepen. Mondjuk ezt kinőttem, de már mondtam a páromnak, hogy lesz még nekünk kisfiúnk is!

SZeder: Akkor ittt át is térek a Te kérdésedre: Mi HÁROM gyereket szeretnénk. Mivel 30 éves vagyok, egymás után kis korkülönbséggel tervezzük őket.

Lolababa: Nagyon szép a Maja név, és elég érdekes, ha valakinek erről pont Maya Gold jut eszébe...

Honey: Majd jelentkezz!

Hát ami minket illet tegnap már nem volt kedvem nagyon írni este, mert a védőnéni, aki egyébként tök jó fej, mindentől elvette a kedvem. Ne értsetek félre, nem foglalkozom a súlyommal állandóan és tudom, hogy a baba az első. de mivel eleve súlyfelesleggel kezdtem a terhességet, nekem jobban oda kellene figyelnem. Szóval az a lényeg, hogy 6 kilót híztam eddig. Én azt hittem, ez még belefér, de a védőnő szerint nem szabadna ilyen ütemben híznom. Azért az hozzátartozik, hogy nem zabálok mértéktelenül, amíg a férjemnek fagyikelyhet csinálok, addig én gyümölcskelyhet eszem.. :( Szóval ennek ellenére mégis rakódnak a kilók! Ettől tök kivagyok, mert ehhez jön még a vizesedés, a dokim már így is "megfenyegetett", hogy a vizesedés után jön a magas vérnyomás meg a fehérje a vizeletben és akkor befektet a kórházba.. :cry: :cry:
De én nem akarok hónapokat a kórházban lenni... mi lesz akkor a férjemmel, itthon, egyedül... :( :cry:
Szóval ettől most tök parázok, de úgy érzem, tehetetlen vagyok "súly ügyileg" ... és ez elkeserít...
Vendég

Ja és még valami:
Biankám szerintem tegnap besértődött.. A védőnéni 8-10 percig csesztette a hülye mikrofonjával, mert mindenképpen szívhangot akart hallgatni. De azt nem tudta, hogy az én kislányom sokkal rafkósabb, és amint megtalálta a készülékével, kb. 2-3 másodperc múlva a kiscsaj egy ügyes mozdulattal kicsusszant a doppler készülék alól. Ezt játszotta egy ideig, aztán elkezdte izomból rugdosni a mikrofont, és akkor már szóltam a védőnőnek, hogy most már hagyjuk békén a gyereket. Utána Bianka csak este 11-kor jelzett nekem, hogy "O.K. anyu, itt vagyok, jól vagyok!", de egész addig lapított.
Vendég

Bejci teljesen megértem, hogy kivagy ez miatt a tegnapi dolog miatt! DE!!! Én Kornéliánál már ugye többször írtam 30 kg-t híztam! Vizes is voltam! És soha sem a védőnő sem a doki egy szót sem szólt! Én is minden nap 5 km-t sétáltam, építkeztünk, próbáltam odafigyelni és a kilók mégis jöttek fel! Annyi idősen, mint ahol Te most tartasz már 10 kg-nál tartottam. És mégis szépen lement ez a sok kiló is úgy, hogy ezt a terhességet 4-5 kg- plusszal kezdtem. Ami ugye 9 hónappal a szülésem után kezdődött!! Ja és se nem volt magas a vérnyomásom, se nem volt fejérje a vizeletemben, a cukorral sem volt problémám, és kórházba sem kellett feküdnöm! Szóval Én nem cagyok híve ennek a 13 kg- t szabad csak hízni a terhesség alatt! Ez nagyon sok mindentől függ és nem vagyunk egyformák!! Nekem is nagyon szarul esett, hogy 2 barátnőm is terhes volt mikor Én az egyik 15 kg-t a másik 10 kg-t hízott! De mindez majd utána szépen lemegy!!

Kép
Kép
lanta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?