Új privát üzeneted érkezett!

Holka most olvasom, hogy már milyen nagy Emma!! Nem semmi!!! :):)

Druska nem Én kérdeztem a költözést de köszi a választ Engem is érdekelt :lol: :lol: Ja és persze nagy drukkolok, hogy sikerüljön szeptemberre beköltöznötök!! :)

Honey örülök, hogy a toxo-d is rendben van! Akkor már ez miatt is megnyugodhatsz!! :)

Szeder abszolut nem néz senki hülyének szerintem az aggodalmaid miatt!!! Nekem is nagyon sokat mozog a Babaóca Én is érzem már állva és ha bármit csinálok ha Kornélia a kezemben van akkor is!! Ő olyan kis finom! Kornélia viszont iszonyatosan drasztikus volt! Ő is csak akkor volt nyugodt mikor aludtam!! Sokszor el sem mertem indulni itthonról mert mondtam a férjemnek, hogy mindjárt kijön valahol :)

Kép
Kép
lanta

szeder,
:D :D nem kinevetlek, ne érts félre!!
csak emlékszem, hogy nem is olyan rég még azért paráztál, hogy alig mozog Adél!
Nyugodj meg!!!! A sok mozgást csak jót jelent! ezzel erősíti a kis izmait, illetve a csontjai is most kezdenek el csak igazán szilárdulni.
Se az izom növekedés, se az erős csontozat nem menne aktív mozgás nélkül!! Akár mennyi vitamint szednél is! :)
A köldökzsinór miatt meg ne aggódj!
Én is érzem már folyamatosan. tegnap főzés közben is éreztem.
De Flóra tegnap még akkor sem aludt, amikor én aludtam, mert volt hogy a rugdosásra ébredtem fel!!!
Most is táncol odabent! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bocsi lanta - latom mar sarkantyuka kerdezte.

annyian vagyunk... :oops:

KépKép
druska

Szép napot Csajok!

Holka: GRATULÁLOK Emma növekedéséhez! Tök jó, hogy minden O.K! Egy kérdés! Ha ennyivel nagyobb a kiszámolt koránál, akkor nem szoktak módosítani a szülés időpntján? Vagy csak később?

Monee: Nagy gratula a kisfiadhoz! Nagyon szép képeket csináltak róla, de hát szép gyerekről csak szépet lehet, nem?? :lol:

Sarkantyúka: Visszajelöltelek!
Az én masszőrnőm 4.500,-Ft-ot kér tőlem, de én csókos vagyok, mert a férjemet is ő masszírozza hetente. Ha érdekel a dolog, kérdezősködök Neked.
Milyen típusú az a babakocsi, amit feltettél?

Honey: Örülök, hogy jobban vagy! Kitartás, már alig van hátra pár nap... ugye? Meddig dolgozol még?

Druska: Ti is költöztök? Mindenki költözik.. csak mi nem? Nem mintha maga a költözés hiányozna, de szívesen tartanék már én is ott, hogy dobozoljak.... mert az azt jelentené, hogy végre itthagyjuk a belvárost! De hol van az még!?

Szeder: Édes, ahogy aggódsz, de szerintem sincs rá okod. Ahogy néztem a hsz-kat, most már mindenkinek nagyon aktív a babája. Szerintem ez tök jó! Én imádom azt az érzést, amikor mocorog... És hogy egész nap virgonckodik? Én nem hiszem, hogy ez baj lenne..sőt!
Képzeljétek! Nekem tegnap először volt látható kívülről is, ahogy Bia mozgott este! Viszont amikor apukája odatette a kezét, hirtelen meghúzta magát és abbahagyta. Már most rafkós! :wink: IMÁDOM!
Vendég

lanta!
köszi, hogy te is leírod a tapasztalatodat, tudom én, hogy jó, hogy mozog tökre tisztában vagyok azzal, hogy az lenne rossz, ha nagyon lusta lenne és alig mozogna.. de létezik, hogy egy kis emberke ott a pociban egésznap tesz-vesz lakberendez??? :)

honey!
tudom-tudom, hogy jó, de mivel nekem már ez a 3. gyermek a pocakomban, akit érezhetek mozogni, és van összehasonlításom a fiaimmal, ezért hoztam fel a témát.
a fiúk, egészségesek, okosoak, jó kondiban vannak.. és mégsem mocorogtak ennyit... de tényleg nem..
hálát adok Istennek, hogy Adél ilyen intenzíven mozog, de megfordult a fejemben, hogy ez nem -e esetleg valamilyen betegség tünete.
érted? hogy mire gondolok?
amikor ritkán éreztem az a 14. hét körül volt, érthető, hogy akkor kevés olyan mozgást produkált, amit éreztem is.. mert még picinyke volt.. de tényleg volt ilyen ... és mennyit paráztam akkor :) hm már 11 hét telt el azóta :)
ma töltöttem a 25. hetet.. :) hihetetlen, hogy megy az idő..

szeder74

Szeder nem tudom mennyire igaz bár ha Magamból indulok ki Nálam igaz, hogy a fiúk nem úgy mozognak mint a lányok! A Mi kisfiunk most nagyon kis édesen, finoman Kornélia anno meg jóval durvábban és többet!!! Állítólag a fiúk lustábbak a pociban :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Szeder!

Azt még elfelejtettem írni, -bár ez lehet, hogy csak népi babona- , de állítólag a kislányok többet mocorognak! Ezt a védőnénim mondta, amikor hallgattuk Bianka szívét. Mivel szinte egy pillanatra sem állt meg, izgett-mozgott. A védőnéni már akkor azt mondta, hogy biztos kislány lesz, mert ők mozognak ennyit odabennt! És igaza lett.
Nem tudom mi igaz ebből, hátha a fiús-lányos anyukák jobban tudják erre a választ!

Lanta: A cicis sztori aranyos :)

Ági! Neked is szép a pocid! És Te is csak ott gömbölyödsz ahol kell! Köldököd megvan még? :)
Vendég

Na tessék! Mire leírtam Lanta megerősített! :)
Szeder! Akkor ebben biztos van valami! :lol:
Vendég

noo akkor lehet, hogy ezért van :)
Azt tudom, hogy a lányok azok bizonyos dolgokat az anyaméhben előbb tesznek meg: pl a szemüket korábban nyitják ki, mint a fiúk...
de,hogy többet is mozognak.. ez nagyon új volt számomra..
tök jó... :) :) , hogy megosztottam veletek, mert most tényleg jobban érzem magam.. nem "puncsolásból" ,de tényleg. puuusz érte :)

szeder74

Képzeljétek ma van a 4. házassági évfordulónk!! Elkeztem csinálni az ebédet rakott karfiol és brokkoli lesz a menü és nézzétek milyen romantikus hangultba kerültem, remélem a férjemnek is tetszeni fog :lol: :lol: :lol: Kép már a sütőben van! Remélem utána is megmarad a forma!!!

Szeder örülök, hogy megnyugodtál. Bármi parád van csak írd meg nyugodtan máskor is!!!

Bejci akkor már ketten hallottuk ezt a fiús-lányos mocorgóst :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

szeder,
igen-igen, értem ám az aggódás tárgyát. :) Hozzád hasonlóan én is paramami vagyok. De ha valamiért nem kell aggódnod, akkor az a sok mocorgás. Max csak azért aggódj, hogy ha megszületik majd Adél örök loholásban leszel! :D
Nekem egyébként 2 barátnőm is van, ahol vegyes a gyerekes felállás. És tőled függetlenül, már jóval korábban azt mondták mind a ketten, hogy a kiscsajok folyamatos mozgolódásban vannak, a fiuknál meg volt, hogy 2-3x is rohantak az orvoshoz ( főleg a vége felé ) mert meg sem moccantak!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

lanta,
dögös a szalonna szív!!! :D :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

bejci,
már csak a jövőhetem van, aztán pihiiiiiiiiiii!

Akik otthon vannak: ti nem érzitek úgy, hogy amióta otthon vagytok, jobban rohan az idő? Gyorsabban telnek a napok? Ahhoz képest, mint amikor dolgoztatpk?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Lanta!
BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT!!!!!

Biztos finom lesz a kaja.... mehetek? :lol:

Na jó, csak vicceltem! .....

Küldd el inkább fénypostával! :lol: :lol:

.... hogy én ma milyen vicces vagyok?! :?
Vendég

szeder!!!
látom már mindenki megnyugtatott, nagyon helyes :):)

honey!!
örülök hoyg minden okééé! remélem nem is lesz ilyen többet!!! pihenj sokat!!

köszi mindenkinek a lakás örülést!! :D és legkésôbb aug 2.-án ébredünk ott elôször, ami, nemotm írtam-e már, de pont a szülinapom, szóval meglenne a tökéletes ajándék is :) mert 1.-e a kulcsátadás nekünk, mi meg elvileg júli 15.én megkapjuk!!! úúgy várom!!!! csak azt nem tudom hoyg fog beleférni a festés-mázolás meg a parketta dolog..... meg hogy mennyibe fog kerülni egyáltalán... és mivel még nincs kulcsom, így árajánlatot sem tudok kérni... na majd jóól leszervezem a csajjal h mehessek mutatni munkásembernek :)

Holka!
jóó nagy már a lánykád!!! szupi!

Lanta édes a szopis sztorid!!! és szuper lett a szívecske!!!

na rohanok, ma elkértem magam hamarább hogy én mehessek simiért a bölcsibe, úgyhog illene legalább kezdéskor idôben érkezni :D
pááááá
írjatok sokat :)

ja, ha valaki tudna olyat, aki quinny buzz-t szeretne, szóljopn neki, szombatig tart a licit, és a legmagasasbbat ajánló csaj visszamondta magát :evil: sztem tök jó áron vagy még most is!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Honey!

Dehogynem! Itthon röpül az idő!
Tudod milyen gyorsan elmegy egy-egy nap?! :shock:
Asszem nyáron nem fogom bánni a rohanó időt.... pedig egyébként imádom a nyarat, balatoni csaj vagyok, minden nyaramat ott töltöttem..(amíg el nem kezdtem dolgozni), de az ideitől félek!

Kicsit OFF leszek: Nem ismer valaki jó klíma szerelőt Pesten? Szeretnék nyárra split klímát a nagyszobánkba, hogy legyen egy hely a lakásban, ahová menekülhetek a kánikula elől! Jöhet priviben is!
Köszi
Vendég

Ok Bejci küldöm fénypostán!!! De így megsütve nem is látszik már úgy a szivecske!!! :( Még jó, hogy lefényképeztem!! :lol:

Bagzerka ez szupi szülinapi ajándék lenne!! Nagyon drukkolok, hogy minden sikerüljön!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Nagyon köszike a nyugtató szavakat, nagyon jólesett! :) Ma már sokkal jobb kedvem van! A tegnapi bejelentkezésem után még nagyobb depibe estem. Szégyellem is magam miatta nagyon. De ezt csak nektek mondom el: hazamentem a melóból és nekiálltam gyorsan túrógombócot gyártani, amiből bánatomban gyorsan meg is ettem 5 db-ot, majd kis idő elteltével még 3-at, majd leheveredtem a kanapéra és mély depibe estem. Úúúútáltam mindent. Még azt is, hogy Annácska egész este rugdosott és boxolt. Egy kicsit sem hagyta abba. De ma már nagyon furdal emiatt a lelkiismeret, mert hát az a jó, ha mocorog és jól érzi magát odabent! Igaz?! :oops:
Szóval a hülyeségemet mára kialudtam.
Ezek szerint nem csak én érzem azt, hogy napok óta nem alszik Annácskám? Mintha folyamatosan bulizna odabent. Még éjjel is amikor felébredek érzem, hogy mocorog. Egyfolytában jön-megy...! Mintha fel akarná puhítani a babalakot, mint amikor nagyim a dunyhát verte fel. Akkor ez a kislányos energiának köszönhető??? :wink:

Jaj! Lányok! Nagyon jók a pociképek! És milyen vékonyak vagytok!
Lolababa!
Hol is van az a +10 kg??? :shock: Nekem is annyi van, de nálam elég látványos is! :(

Honey!
Örülök hogy jobban vagy! Ne ilyesztegess! :wink:
Nagyon tetszik a kenguru! Mi is az ára neki? Lusta vagyok visszanézni. A hízás miatt pedig tényleg ne aggódj. Látszik rajtad, hogy alkatilag gyorsan le fogod adni azokat a plusszokat!

Eszike!
A Viki is nagyon tetszik/tetszett nekünk is, de a sógorom lánya is Viktória, így ezt a nevet kilőtték előttünk.

Sarkantyúka!
Persze! Próbálok nyugodt maradni. Ma beszéltem a dokibácsimmal és júni 6-ra beszéltük meg az újabb vizsgálatot. Majd ott meglátjuk. Hátha 2000-en marad.

Minyu!
Klassz, hogy Te is túl vagy a terhelésen! Ügyi vagy! :D

Monee!
Annyira jók ezek a képek! Édes a kisfiad!

Starlark!
Én is küzdök reggelente (sőt mostanában este is egyre gyakrabban) a görcsökkel és rendszerint elfelejtem, hogy nem szabad nyújtózkodni :lol: . Pedig néha már úgy érzem, hogy kálciummérgezést fogok kapni :wink:

Bagzerka!
Nagyon örülök, hogy örülsz!!! Nagyon sok boldogságot kívánok az új otthonotokban! :D

Holka!
1 kg-os kislány? Az már nagylány! Akkor Te simán átcsusszanhatsz augusztusra. Igaz?

Kép
Kép
konan

bejci,
én is balatoni csaj vagyok. Már úúgy várom!! :D :D
Volt hogy választanom kellet a Balcsi és külföld között és én a Balcsit választottam. Hihetetlen varázsa tud lenni!! :D

Klíma szerelő: Cooltech. Egy nagyon jó barátnőméké a cég. Hivatkozz rám! ( Komjáti Viktória ) - lehet még kedvezményt is kapsz. :D

konan,
15 ezer Ft volt a kenguru. Ez így soknak hangzik tudom, de nagyon spéci!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

lanta:
jó ünneplést a házassági évfordulóhoz!
hmmm fincsinek tűnik a szalonnás -fogás :) de nekem most be kell érnem töltöttpaprikával... ez az ebéd.. :)

ITTHON:
nagyon jó honey!
más azért így pocakosan itthon tölteni a nap nagy részét, mint amikor nem terhes az ember.... és amúgyis te is mész majd .. vásárolgatni, barátnőzni, stb... és majd meglátod milyen jó lesz haza menni és pihizni utána :)

szeder74

Szeretnék egy kis "közvéleménykutatást" tartani köztetek.
Bár tudom, hogy a döntést nekem kell meghoznom....

Szóval 26-án, hétfőn lenne az időpont, amire még múltkor a SOTE-n visszarendeltek kontrollra. Ott a gép is gagyibb volt és a doki is "csak" egy tanársegéd volt.
Én közben ugyebár szorgalmasan járogattam az Istenhegyi klinikára, ahol a doki és a gép is ezerszer jobb , mint ami a SOTE-n volt. Az istenhegyin ugyebár megnyugtatott a doki, hogy el fog múlni, és azt mondta, elegendő csak a 28-30. heti szokásos uh a továbbiakban. Most hogy a toxoplazma eredménye is meg van, még nyugodtabb vagyok
Viszont nem tudom eldönteni, hogy ettől függetlenül elmenjek -e a SOTE-ra. Igazság szerint, nincs kedvem 5-6 órát megint sorban állni és méginkább nem akarom azt, hogy ha esetleg pár század milivel nagyobbat vagy mást mér a doki, akkor megint megkeserítse a napjaimat. Mert akkor tuti el kezdenék újra parázni. DE homokba sem akarom dugni a fejemet... :?

Tudom hülye kérdés, de ti mit tennétek a helyemben? Mi a véleményetek?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Lanta: boldog házassági évfordulót!:)

Hmm, most hogy mondjátok még 1 rovátka a népijóslások tuti fiú lesz rovatába :) Rizsi néha alszik is, ha mocorog akkor sem durva, finoman érzem hogy helyezkedik (tessék erre most nem jól belém rúgott! :):):)) Mostanában azt a fura forgást sem csinálja.
Általában ha kajálok beindul, meg este 10 felé, azonkívűl jól elvan :)
Szóval érzem hogy mocorog néha nekem is nevetnem kell mert olyan fura de zavaró, vagy durva még nem volt.

Kép

Kép
starlark

Honey: ebben tanácsot adni szerintem kívül állóként nagyon nehéz.
Én szerintem elmennék, de én kiváncsi alkat vagyok. Ha félsz hogy újra beparáztatnak, és a sorbanállás is nagyon fáraszt, mellesleg van egy megnyugtató eredményed már, akkor hagyd ki.
De ha úgy vagy vele hogy az Istenhegyieknek hiszel akármi is történjen, és egy jó könyvvel elütöd ott az időt kuksizzátok meg Flórát! :)

Kép

Kép
starlark

starlark!
no.. én ma lettem felvilágosítva ebben a témában.. nem értek én még ehhez :)
no majd kiképzem magam és megjósolom :)

honey:
oda menj, ahol megbízol a dokiban (Istenhegyin tényleg jók, én is jártam náluk), a SOTE-ra meg a TB támogatás miatt küldenek mindenkit.. nem? főleg, ha rosszabb ott a gép, és a doki sem szimpi neked ..
én nem mennék a SOTE-ra, csak az I.hegyi klinikára... de lehet, hogy most megoszlanak a vélemények.

szeder74

...egyébként én is tervezem, hogy elmegyek 2 hét múlva az Istenhegyi klinikára ismét a Hajdú Krisztina doktornőhöz- genetikus- megnézetem vele ismét Adélt.
Én benne megbízom... már amennyire bárkiben megtudok bízni mostanság.. :oops:
A kórházban a 32. héten csinálnak kötelezően egy uh.-ot, az meg olyan messzinek tűnik.. én addig nem bírom ki, hogy ne lássam, hogy mennyit nőtt.. :) bár érzem a pocakomon, de az más, ha látom is.. :)

szeder74

Bagzerka!

Gartulálok az új lakásvételhez! Nagyon szép szülinapi ajándék lesz belőle ha ott ébrehetsz majd :D

Lanta!
Gratuláok a házassági évfordulótokhoz. (nekünk még 4 nap addig,de ezt már írtam, hogy akkor megyünk 4d-re is :D )
A szopis történet nagyon megmosolyogatott :lol: :lol: :lol:

Szeder!

Biztos,hogy a kislányok mozgékonyabbak,mert az én kicsi fiam nagyon finoman adja elő a dolgokat. Szoktunk párbeszédbe elegyedni: ahol megfogom a pocakom ott rugdos vissza :lol: :lol: :lol: Már most nagyon okos,nehiába szedem az omega-3 zsirsavat :D
Egyébként napi 3-4 szer mozgolódik és éjjel sohasem éreztem még. Biztos van benne valami, hogy a csajszik "pörgősebbek" :)

Honey!

Otthon:nekem is gyorsan telik az idő, pláne, hogy van még egy szóbelim 6-án és tanulnom kell. Egyébként is nagyon pörögnek a napjaim, már több hónapja itthon vagyok és még sosem untam magam. Az eleje kicsit furi volt átállni a nyugira angy pörgés után,de sokkal jobb így babátvárni :D

Én visszamennék a SOTE-ra ,de neked kell érezned, hogy mennyire bízol meg bennük. Ha csak paráztatnak akkor ne menj inkább.

Holka!

HÚÚÚÚ mekkora már a babád. Azt olvastam,hogy 28 hetesen 1100g-osak kb. akkor a tied lehet, hogy már 27 hetes is??? A végén még engem is leelőzöl
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
a.m.

Ja és már nagyon számolom visszafelé, hogy 2 nap múlva már csak 100 nap van a kiírt időpontig! NAGYON telik az idő.... :D :shock:

Kép
Kép
a.m.

Köszi lányok! Sajna nem biztos, hogy lesz ünneplés mert a férjem nem tudjuk mikor ér haza :( Úgyhogy Ő csak fényképen látja egyben az ebédet is :) Már ettem belőle és mit nem mondjak nagyon jól siekrült :):):) Azért behűtöttem egy 2 dl-s pezsit biztos ami biztos, és most csak reménykedem, hogy emberi időben hazajön! Elvégre ez lenne az első olyan házzassági évfordulónk, hogy az este csak a Miénk a Mi házunkban!!! Ugye egy éve költöztünk és tavaly ilyenkor még Kornélia olyan pici volt és új volt minden és hasfájós is volt, hogy nem nagyon tudtunk mit kezdeni a házzassági évfordulóval!!! Szeretném ha most olyan igazi lenne!! Bocsi, hogy itt untatlak ezzel Benneteket!! :oops:

Honey hát most aztán Én sem tudom mit csinálnék a helyedben :? :? Lehet, hogy Én sem mennék vissza!!! A párod mit mond?

Starlark hát most akkor erre kíváncsi leszek!!! Mikor is mész uh-ra??? Azt nem is meséltem, hogy mikor Pesten voltunk genetikai uh-n ott ugye azt mondta a doki, hogy ne vegyük 100 %-ra de szerinte kislány! Hát Én ebbe nem tudtam belenyugodni, aztán jöttünk hazafelé és a férjem feltette a Mi kis drágánknak a nagy kérdést: Ha van fütyi a lábad között akkor rúgj egyet!!! És nem hazudok de komolyan rúgott egyet!!! Ez most olyan vicces tudom de Én örültem neki :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

köszönöm a véleményeket! De tényleg...

a.m, tyűűűű, már csak 100 nap. De jóóó neked! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

lanat,
a párom és anyum is azt mondja, ne menjek.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

A.m. igen emlékszem, hogy Nektek is most lesz a házasságitok és nagyon szupi ajándék lesz a 4D!!!! A vizsgákhoz kitartást!!!

Jaj most hívott a férjem, hogy mindjárt indul haza HURRÁÁÁÁ!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Lanat: ez jó sztori:) Az enyim még felszólításra sose mocorgott, sőt ha oda teszem a kezem az esetek többségében nem is rúg többet csakazért sem :)

6.-án megyünk 4D-re, az még két hét. Ha ő is úgy akarja ott kiderülhet az igazság, hogy apa kívánsága vay a népi jóslás teljesül-e be :)

Kép

Kép
starlark

Lanta!
Nagyon boldog házassági évfordulót kívánok Nektek! És azt is kívánom, hogy ezzel az évfordulóval már tudjatok mit kezdeni! :wink: :oops:
Kép

Kép
Kép
konan

Honey: örülök, hogy jobban vagy :)) Ha úgy gondolod csak beparáztatnának ne menj vissza. De ha utána hetekig azon filoznál, hogy vissza kellett volna menni, akkor inkább menjél.

Sarkantyúka: jól néz ki ez a kocsi :)

Druska: drukkolok, hoyg be tudjatok költözni. Remélem nekünk júliusban sikerült, elvileg már nem hiányzik olyan sok dolog, csak azok időigényesek. :?

Szeder: nekem azt modnta a dokim, hogy az a lényeg, hogy érezzem, az teljesen mindegy, hogy egy nap 15-ször mozog vagy egész nap. Köldökzsinór: állítólag egy nagyon rugalmas és védett valami, direkt azért, hogy ha magára tekeri se legyen gond belőle.

Népi babonát én is erősítem, kisfiam nem bulizik egész nap. Ma viszont lerúgta a szívhangot hallgató készüléket a hasamról a védőnőnél, hogy hagyjuk őt békén :)

Lanta: nagyon jó az a szalonnaszív :D Boldog házassági évfordulót

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Honey!

Röpülnek a napok. Tessék, ma is már fél 3 van. Eddig reggeliztem, vasaltam, ebédeltem és füvet nyírtam, más nem történt. Nemsokára itthon lesz a Férjem, utána meg aztán megint nem fog semmi történni. :) De ha pl. napközben el kell menni valahova, akkor meg aztán mégextrángyorsabban elmegy az idő, mert mire felkelek, már készülni kell, elmegyek, utána meg alig várom hogy hazaessek. :)

Holka!

26 hetesen ekkora lesz már?! :shock: Tegnap olyan 630 g-ra becsülte az UH a súlyát. Jesszus, kb. két hét alatt majd 400 g-ot fog hízni?! :shock:

Konan!

Tegnap úgy látszik ilyen nap volt. :)
Nekem este mikor lefeküdtem aludni, az jutott az eszembe, hogy miért nem Mírám lett, miért kisfiú, amikor én annyira lányt akartam. Meg hogy miért nem fordult úgy a baba, ahogy én szerettem volna, hogy lehessen mindenét látni, és miért most mozog, miért nem akkor mocorgot, stb. Szóval én is össze voltam veszve a világgal. :D Aztán ezen jól elszégyelltem magam, hozzádugtam a hasam apa hátához és elaludtam gyorsan.
Hogy is mondjam, imádom ezt a kis manókát, de annyira más lett volna minden ha lány lesz. Most meg már el van döntve, ott a kukac, nem lehet válogatni. Szoknom kell kimondani, kisfiam. Amég nem lesz neve a Pocok babáról is le kell szoknom, merthát sajna nálam a Pocok inkább lányt jelent, mint fiút.
Na most megint elszomorodtam egy kicsit, pedig igazából jóóó nagy hülyeség amit leírtam, én is tudom. Itt van nekem, nagyon vártuk, mostmár végülis mindegy lehetne, hogy fiú-e vagy lány. :)

Lanta!

Ez sokkal viccesebb, mint mondjuk szív alakú tortát sütni, vagy eperből szívet kirakni a sütni. Tök jó ötlet! :D
Jó évfordulóóóózást! :wink:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Csajok !
KI VAGYOK BORULVA!!!!! Megjött a Rubeola tesztem és IgM :Pozitív!!! be vagyok szarva!!!!!

Rubeola IgG 14,7 IU/ml határérték
Rubeola IgM CutOff index:1,6 pozitiv ism.2 hét mulva

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Monee!
A múlt pénteki 4D-ig hasonlóan éreztem, mint Te. Amióta a 12 hetes genetikain azt mondták, hogy valószínűleg kislány nem tudtam az információval mit kezdeni. Nekem fiam van. Mi az, hogy kislány...? És akkor most mi lesz? Kislánnyal mit kell csinálni? Punija lesz :oops: , hajat kell neki fésülni, fodros ruhák, csatok, később menstruálni fog, pasizni, szülni, stb... Egy fiú sokkal egyszerűbbnek tűnt. :roll:
De péntek óta mintha elfújták volna ezeket a gondolatokat. Most már teljesen természetes dolog, hogy kislányom lesz. Már kislányként gondolok rá és folyton a nevén szólítom a gondolataimban is. Olyan fura! Mióta láthatom az arcocskáját egészen más. Nem is tudnám fiúnak nézni. (De lehet, hogy ez csak az én elfogultságom és csak én látok kislányos vonásokat az arcocskáján. Nem tudom. :roll: )
Szerintem nálad is egyszerre csak le fog tisztulni minden és akkor már csak kisfiú fog létezni számodra. A Ti KISFIATOK! :D :wink:

Kép
Kép
konan

Honey!
Bocsika! Lemaradtam?! Ez micsoda? Mit vizsgáltak? Miért és mit jelent??? Ne ijesztgess!!!

Kép
Kép
konan

Honey: dokid mit mondott? Hívd fel, hogy mi a teendőd, van-e teendőd. Ezek szerint te még nem voltál oltva ellene :(

Kép
kistiggrincs

Honey: a tágulat miatt csináltak rubeola tesztet, vagy megbetegedtél?

De hogy lehetsz rubeolás ha nem vagy beteg? A mi korosztályunkat pedig már oltották is erre.
A dokid mit mondott?

Kép

Kép
starlark

Tul sok okosat nem tudok hozzafuzni, megprobaltam keresni a neten cikkeket rola, bar most te is biztos a netet bujod...

Az egyik helyen ezt irtak:

24 hetes terhes vagyok és a kisfiam rubeolás. Nekem nem volt, ezt igazolják a vérvizsgálatok is amit terhesség elején végeztek. Szeretném tudni mi a legjobb megoldás ilyenkor? Meg kell szakitani a terhességet?

Nagyon nehezen megoldható problémát vetett fel. Sajnos a terhesség alatt rubeola fertőzésen átesett és védettséggel nem rendelkező nők esetében gyakori a magzati szívfejlődési rendellenesség. Az ön esetében a terhesség elején elvégzett vérvizsgálat bizonyította, hogy rubeola fertőzésen nem esett át és nincs védettsége. A magzati károsodás a terhesség 14. hete után csökkenő valószínűségű, de nem zárható ki, ezért amennyiben elfogadható, abortuszt szoktak javasolni. Én mindenképpen azt javasolnám, hogy várjon, hiszen már a 24. héten van és konzultáljon erről a nőgyógyászával! Felnőtt korban a rubeola lehet nagyon enyhe lefolyású, maximum láz, rossz közérzet, fejfájás, orrfolyás, izületi fájdalom, nyirokcsomó megnagyobbodás lehet a tünete, de lehet, hogy ún. szubklinikus lefolyású, azaz nem jellegzetes tünetekkel járó vagy tünetmentes! Kisfia már a kiütések megjelenése előtti 1-2 hétben fertőző volt és megfertőzhette önt is, hiszen a rubeola cseppfertőzéssel, szoros kontaktussal terjed és egy tüsszentés, köhögés, puszi adás is átvivője lehet. A terhessége elején végzett vérvizsgálatot ismételni kellene és létezik ún. passzív immunizáció is, de ezt a nőgyógyásszal megbeszélve kellene mérlegelni, mindenképpen keresse fel nőgyógyászát! dr. Fehér Virág

http://www.vitalitas.hu/ismerettar/genetika/gen11-3.htm - itt egy komoly cikk van ebben a temaban

Szerintem mindenkeppen hivd fel az orvosod es beszelj vele! O biztos jobban tudja, mint a netes cikkek...

KépKép
druska

Én ezt találtam

Jóval megnyugtatóbb
"Rubeola

A rubeola fertőzés a legveszélyeseb fertőzések közé tartozik a terhességben. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy kb. 15 éve hazánkban is bevezették a gyerekek védőoltását, így óvodás és iskolás közösségekben ritkán fordul elő ez a betegség. Ennek következtében, hordozó hiányában, lényegesen ritkábban találkozhatunk a fertőzéssel, ezért sokkal kisebb veszélynek vannak már kitéve a kismamák.
Amennyiben mégis bekövetkezik a fertőzés az első 8 hétben, nagyon nagy valószínűséggel maradandó fejlődési rendellenesség alakul ki az embrióban.
Nyolc-12 hét között még mindig elég magas a kockázat ahhoz, hogy terhességmegszakítást indokoljon. A 12-16 hét között a magzati elváltozás valószínűsége csekély, ezt követően pedig szinte elhanyagolható.
A fertőzés kimutatása a Rubeola ellenes antigénnel történik. Ugyanazok az immunfaktorok (IgG,IgM) mutathatók ki, mint toxoplasma esetében. Amennyiben friss fertőzésre van gyanú, egy hét elteltével kontroll vizsgálat végzendő.
Mindezekből világosan látszik, hogy a kívánt terhesség bekövetkezte előtt, célszerű vizsgálatot végezni, amnnyiben a vizsgálat eredménye negatív, immunizálni lehet a terhesség vállalására készülő nőket"

Honey: mindenképp az orvossal konzultálj

Kép

Kép
starlark

a dokim nem veszi fel, a védőnő már nincs bent! :evil:
Senkivel nem tudok beszélni. :?

A kamratágulat miatt csináltattam egy TORCH tesztet. Ebből leginkább a toxoplazmozisra voltam kiváncsi, de ez a teszt tartalmazza többek közt a rubeolát is. Ez nem nagyon érdekelt, mert 78-as lévén én már kaptam oltást. ÉS NINCS SEMMI TÜNETEM!!
A toxoplazmózis ok lett, viszont LEGNAGYOBB MEGLEPETÉSEMRE A RUBEOLÁRA POZITÍV eredmény jött ki!! :shock: :shock: IGG: határértéken van (ez a vírussal szembeni immunitást jelzi ) viszont az IGM: 1,6, ami pozitívnak számít!!

Szóval most totál kész vagyok!!! Nekem már annyira, de annyira elegem van ebből az egészből!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Én nem akarok okoskodni, de ha nem tudsz senkit elérni, csapd fel a telefonkönyvet és vagy az Istenhegyit, vagy a Boglárkerék utcait hívd fel és kérdezd meg őket! Tudom ez furán hangzik, de a védőnőm azt mondta, hogy ha nem tud valamit, vagy nem biztos benne, felhívja a Boglárkerék utcát, ahol állítólag tök készségesen segítenek.
Ha elmondod, hogy sem a dokiddal, sem a védőnőddel nem tudsz beszélni, biztos segíteni fognak. Szerintem egy próbát megér! Drukkolok, hogy minden O.K. legyen!
Vendég

Az Istenhegyit felhívtam.. de hát csak újabb időpontot tudtak adni JÖVŐHÉT SZERDÁRA!!!

starlak,
köszi a megnyugtató hozzászólást... bár engem most semmi nem nyugtatmeg. :? Amúgy anyám is azt mondja, hogy 1000%-ig biztos abban , hogy megkaptam az oltást anno.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!
hívd fel az Istenhegyi Klinikát.. ott tuti informálnak!!!!!

szeder74

Honey: Boglárkerék?
Vendég

monee :)
jaj... nem mááár hidd el olyan jó a fiúkkal is... én beszélek, akinek 2 fia van, és most bizony én is olyanokon dillemmáznék, ha ismét fiút hordanék a szívem alatt, mint te.
Viszont!
én csak lányt tudtam magamnak elképzelni amikor a fiúkkal voltam terhes akkor is.. de ahogy megtudtam, hogy fiú az első.. ott még reménykedtem, hogy talán a második lány lesz.. de ismét fiú lett...
ésss.. nem hiszed el, de én nagyon ettől függetlenül elfogadtam abban a pillanatban, hogy ismét fiam lesz.... hidd el, hogy neked is idővel természetes lesz, hogy kisfiad fog születni... és meglásd milyen boldog leszel vele!!!!
......(zárójelben megjegyzem, és nem elkeseríteni szeretnélek, de az igazsághoz hozzá tartozik,hogy maradt bennem egy űr.... az anyaságomat illetően...és határozottan tudtam évekkel ezelőtt is, hogy ezt csak egy kislány fogja pótolni....hiányoztak a masnik, és a pörgős szoknyák... a lányos dolgok... most Adél reményeim szerint pótolni fogja őket....) ... ne haragudj, de ezt azért le kellett, hogy írjam.... mert így kerek az én történetem...

Monee!
hány babát terveztek? mert erről még nem beszéltünk??

és a többiek: hány babát terveztek?? erről még nem is beszéltünk..

szeder74

honey!
még az eredmény értékelésében sem segítettek???

szeder74

szeder,
köszi, már hívtam őket.. de dokit nem tdtak adni, csak recepciós volt. Ő meg ugyebár csak időpontot tudott adni... :?

bejci,
mi van a boglárkerékben?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?