Új privát üzeneted érkezett!

Julcsi, biztosan nagyon szép lesz a valóságban is! :) Az orvosodtól ne felejts el kérni igazolást a repülőúthoz, bár gondolom ennek már utána jártál. :)

k.a.t.i.c.a

Bár még nem leszel 28 hetes addig, most nézem, akkor lehet nem is kell. :)

k.a.t.i.c.a

pöttöm! igen, a bimbomarketen összesen 385 EUR-ra jön ki az egész, ami 97000Ft körül van. ez így még mindig 20 ezerrel olcsóbb, mintha itthon venném meg, vagy ha darabonként venném meg külön külön a mózest, hordozót és babakocsit. Úgyhogy szerintem ha a következő UH-n megint azt mondják, hogy fiú, akkor megrendelem. :lol:
lei

hát, pont a határon leszek, de hazafelé már tuti betöltöm a 28 hetet, úgyhogy a biztonság kedvéért kérek igazolást...

yuyu79

repülni azt hiszem még 36 hetesen is lehet, nem?
lei

igen, de utána már semmiképp...

yuyu79

na, végre behoztam a lemaradást:

Üdv, új kismami!!

Toxoplazma, rubeola: nekem azt mondták, hogy ilyenkor már felesleges, emrt nem kezelhető.Többet árt mint használ.....

Támogatás: Akkor most ez a 180 napos dolog mi is? Mert Beleki szerint táppénz mindenképp az előző évi alapján megy.
Illetve a másik kérdés, hogy a tgyásnál tudom, hogy menniy ideig jár, és hogy szüléstől érdemes csak, de azt mi alapján számolják??
Na, azt hiszem én már vagy 4 féle variációt is hallottam. Holnap a Teve utcában is talán megtudok valami okosat. Az lesz az 5. lehetőség. :lol:

Zsófi, mesélj majd sokat.

Most sajnos el kell köszönnöm, mert rohanok utamra, de csütörtökön remélem már kicsit levegősebb napom lesz.

Jó pihizést, Pöttöm javulgass és kicsit diétázz ha tudsz.

Mindekinek szép napot!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

"A kismamáknál azért végezzük ezt a szűrővizsgálatot, mert ha a terhesség idején alakul ki friss fertőzés, az a babánál okozhat gondot (leginkább az agykamráknál). Ha valaki fogékony a fertőzésre, akkor a terhesség során többször ellenőrizzük, hogy nem kapta-e el a betegséget. Ha igazoljuk, hogy friss fertőzés áll fenn, akkor egy bizonyos gyógyszert adunk a terhesség végéig, így meg tudjuk akadályozni, hogy a babánál szövődmény alakuljon ki."

http://www.babanet.hu/faq/terpat11.php

yuyu79

Üdv Csimby közöttünk és gratula a babóhoz!

Mecsi, szerintem a szülésfelkészítőkre általában mindeg, hogy mikor, milyen sorrendbe mész. Csak legfeljebb a szülésről szóló részeket nem feltétlenül kell elsietni, nehogy elfelejtesd miről volt szó, mire odakerülsz :lol: de ha nagyon jó memóriával áldott meg az ég, akkor ez sem gond.
Vendég

olyat is találtam, hogy csak az első harmadban veszélyes a magzatra.... akkor most mi az igazság??

yuyu79

mármint a toxoplazma

yuyu79

Köszi szépen Csenge!

Ti mióta jártok szülésfelkészítőre?
Nekem semmit sem mondott a védőnöm ezzel kapcsolatban, azt sem, hogy van ilyen egyáltalán. :(
Na mindegy, holnap megyek hozzá reggel, majd jól rá is kérdezek.
További szép napot Nektek!

Lassan haza kellene mennem melóból... :D

cs

Kép

Kép
csimby

Apróka, a múltkor beszúrtam egy linket a TGYÁS-ról, hogy mi alapján számolják, pár oldallal előrébb megtalálod. :)

Julcsi, én is a 3 hónapos verziót tudom, mármint hogy az első 3 hónapban veszélyes igazán. De hogy mi az igazság valójában...azt nem tudom.

k.a.t.i.c.a

Na lassan megyek haza! Már belegyógyult a szemem a monitorba a sok rajzolástól. :D
Szép délutánt Nektek!! Sziasztok!

k.a.t.i.c.a

Én most még csak egy előadáson voltam a Szent Imrében. Ha lesz időm még megpróbálok eljutni néhányra, főleg azért, hogy megismerjem az itteni szokásokat, dokikat, akik az előadásokat tartják. Három éve, az első terhességem alatt egy másik kórházban már jártam ilyen előadásokra, szerintem hasznosak voltak.
Vendég

a mai előadásra akkor mész csenge?
lei

Sajnos nem, mert nincs aki vigyázzon a fiamra
Vendég

Sziasztok!
Kicsit eltűntem, elég zsúfoltak a napjaink.
Vasárnap voltunk Pécsen, sikerült beszerezni egy kiságyat, ami a Brendon katalógusba most akciós, azért tetszik nagyon, mert bölcsős az alja, találtunk még egy nagyon jó dolgot, függőágy gyerekeknek, olyan, amibe bele lehet csatolni a babát, nagyon megtetszett, így nem bírtuk ott hagyni :) Teszek fel róluk képet.
Ma pedig egész délelőtt a sebészeten voltunk, levettek egy anyajegyet a nyakamról, de abszolút nem fájt, egy hét múlva lesz a varratszedés.
Mi is egészséges táplálkozás hívők vagyunk, és magunk sütjük a kenyeret, de a vitamint nem hagytam abba, biztos hogy végig szedni fogom.
Képzeljétek, ma megsütöttem a spenótos levelestésztást ebédre, isteni lett! Köszi Nikianyu :)

Julcsi, szépen növöget a pocakod, én tegnap vettem észre észre, már akkora, hogy nem látom a lábujjaimat :D Néhány hete valaki ezt írta, de akkor még simán láttam, most már nincsenek meg :)

Sziasztok!

<
sziszka78
Tolna

Kép Kép

Feltettem a képeket, nekünk egyenlőre csak ez van és néhány ruha, de szépen lassan beszerzünk mindent!

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szilvi! Ez tényleg nagyon édes.
Mi is néztük a Schaffer katalógusban...
Vendég

Sziasztok!

Mi hazaertunk kozbe - itthon jo meleg van :), kint csak 10 fok korul volt meg a homerseklet. A repulouttal nem volt semmi gond - szerencsere a vihar elott ertunk haza, bar igy is dobalt egy kicsit a gep - a babank rugdalt is rendesen. Tolem senki nem kerdezte az ut soran, hogy hany hetes terhes vagyok, pedig mostmar azert latszik.

Ma voltam dokinal, szerencsere minden rendben van - hallgattunk szivhangot, nezett mehszajat,meg elkuldott laborba es a cukros vervetelre. En szedek vasat, magneB6-ot, meg kalciumot most kezdtem el, amiota begorcsolt a labam. Azota jobb lett egy fokkal - es komolyabb bajom nekem sincs szerencsere :) Szerintem is jok ezek a vitaminok - hiaba eszel egeszsegesen, nagyon nehez teljesen "beszerezni" belole minden fontos vitamint.

En a terhessegi csikokra a Rossmannban vettem egy kremet - BabyDream testapolo - nekem jo, nem feszul a borom es nem lett tobb csik, mint elotte, inkabb halvanyultak egy kicsit a meglevok. De szerintem ez igazabol alkat kerdese.

Sziszka, ez a kisagy mennyibe kerult?

Kellemes estet mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska: A kiságy most akciós a Brendonban ebben a hónapban az egyik babaújság kuponjával 27.990 Ft.
Nagyon sokat megnéztünk, de a bölcső miatt ez mellett döntöttünk, van hozzá pluszban 4 kis kerék is, amire kis lehet cserélni, ha nagyobb lesz a baba.

Szép estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Megvolt a dokilátogatás, a koleszterin szint a terhesség alatt megnő, teljesen normális, hogy most nekem magas, úgyhogy semmi gond :) úgy szeretem, hogy mindig utólag mondják meg ezeket a dolgokat. Frászt kapok, erre kiderül, hogy totál természetes a dolog, és ez már nem az első ilyen. Imádom, hogy a doki vigyorogva kérdezi, hogy "Ezen aggódom?" , basszus, mintha tudnom kellett volna. Na a lényeg, hogy senki ne lepődjön meg, ha a leletében ilyesmi van.

Cserébe vérszegény vagyok, vasat és folsavat kell szedjek.

KépKép
columbine

Nekem mindig azt mondja a háziorvosom, hogy a kismama vérképe általában sok csillagos, nem kell aggódni rajta :) Akkor most nálad is ez helyzet, ez még mindig a jobbik eset talán :) Lényeg, hogy megnyugodtál!

<
sziszka78
Tolna

Nekem nem mondta a háziorvos, csak most, de most már nem fogok semmi miatt aggódni, csak ha tolószékben visznek :)
Javasolni fogom, hogy írjanak egy tájékoztatót arról, hogy milyen furcsa tünetek lehetnek a terhesség alatt és osztogassák a kismamáknak. Sok rossztól kímélnének meg minket.
Na megyek aludni, jó éjt mindenkinek.

KépKép
columbine

Ági, ajánlom a Barátnőim a terhességről szóló könyvet olvasásra, abban a legtöbb terhességi nyavaját felsorolják :lol:
Vendég

Ági!
Biztos azért nő meg a koleszterinszint,mert van bent egy nagy HÚS! :lol: :lol: :lol:

Sziszka!
Már pont írni akartam,hogy hol vagy? :wink:

Tegnap voltam a terhesgondozóban:hallgatott a doki szívhangot,de csak az egyik babának.Szóltam neki:Doktor Úr!Hallgassuk már meg a másiknak is,ha lehet!Láttátok volna,hogy milyen fejet vágott és milyen vörös lett!!!Annyira röhöghetnékem volt,de kibírtam!!!Csak tudnám,hogy akkor mi a fenét olvasgatott a kiskönyvemben elötte vagy 3 percig!!! :P

Mindjárt indulunk Jászberénybe az ágyakért és a pekenkázóért!

Csimby!
Üdv közöttünk! :wink:

binyek

sziasztok lányok!

na, megvolt a 4D ultrahangunk tegnap! nagyon klassz volt, ugye abban megegyezhetünk, hogy szinte minden nap nézegetnénk a babánkat, babáinkat, szóval tényleg hatalmas élmény!

mindjárt teszek fel képeket is ;)

amúgy a bébi olyan 730 g körül van most, de ami a fura, hogy mostanában sosem mér hosszúságot! azt mondta a néni, hogy ilyenkor kb. 3-4 cm a talpa! :) annyira édes! tényleg olyan kis manócska!

a lelet grav.s. 24-et határoz meg, BPD 60mm, OFD 76mm, AC 198mm, és végül FL 46mm. sosem tudom, hogy mik ezek a betűk, de mindjárt utánanézek! ;)

szóval akkor a képecskék!
Kép Benedek 23 hetesen és 4 naposan Kép Benedek ásítás közben Kép és az igai bizonyíték, hogy kisfiú

sophie27

Szép és vidám reggelt mindenkinek!

Küldök pár kedvencet a szombati börzéről: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Zsófi! Nagyon édes a kis babó és az a kuki!!!! :D :D :D :D
Vendég

köszi! ;)

én azt figyeltem, hogy az egyik képen olyan kis csucsos az álla, mint egy boszinak! :)

sophie27

De csak oldalról, mert még nincs elég húsika rajta. Csak várd ki míg megszületik... :D :shock: :D :shock:
Vendég

Sziasztok! szép reggelt, jó reggelit és reméljük ragyogóbb nappalunk is lesz mint most van.
Tegnap voltam Avent mellszívót és újszülött szettettet venni egy anyukától Budafokon aki hetekkel korábban hírdette itt nálunk a topikon,mert ő jól bevásárolt vele,de nem igazán használta. Szépen kifertőtlenítettem és most majd a két babás hugom ki próbálhatja.
Jót beszélgettünk és még pelusokat, meg rugit is kaptam töle.
feluca
Mezőszemere

Amíg nálunk nemszületik meg a baba addig ők fogják használni.
Én alapjában vérszegény voltam és azt ajánlotta a doki is meg a védönéni is, hogy szedjek dupla adag vasat, mert ilyenkor a kismamáknál amúgy is fenn áll a vashiányosság a terhesség előre haladtával.
Ez a vér felhigulásának köszönhető.
Az Elevitet viszont már 12 hetesen abbahagyatták velem, így most a vason kívül c-vitamínt szedek,ami segíti a vas felszívódását és beépülését a szervezetbe(ezt sem szokták mondani és én is csak a hugomtól tudom akivel a 30.héten közölték),meg a d-vitamin cseppeket.
feluca
Mezőszemere

Most egész héten Bp-n vagyok és babázok a hugaimnál. Nagyon édesek. Az egyik 2hetes(Vince), a másik 1hónapos-(Zsombor)
feluca
Mezőszemere

Jó reggelt :wink:

Zsófi, nagyon aranyos a baba :D És a képek is nagyon jók. Én is oda szeretnék menni 4D-re ahol Ti voltatok. Mennyi idővel elötte kell bejelentkezni? Akik a vizsgálatot végzik aranyosak?
Ti most voltatok előszőr 4D-n?

nicike

Nicike!

Én is a Genesisbe voltam 15 hetesen. Nagyon-nagyon kedvesek, odafigyelnek, megkínálnak földi jóval, türelmesek.

Én úgy mentem, hogy péntek reggel felhívtam őket és mondták, hogy délután 2 kor van hely, és elmentem.

Ha nem látszik, akkor megmozgatják, fiygelnek, hogy minnél többet és jobban láthassa az anyuka.

Egy dolog, hogy a szívhangot amikor felveszi az nagyon hangos legyen, mert nálunk sajna nem hallatszik semmi a DVD-n... :?

Kata
Vendég

Sziasztok!

Zsófi, nagyon aranyos a kisfiatok. :)

A kismama nyavalyákkal kapcsoaltban: nem biztos, hogy túl jó lenne, ha leírnák mire kell számítani, most képzeljétek el, egyik nap olvasnánk róla, másnap tuti előjönne valamelyik tünet. Sztem jó ez így. Annyit már az elején elmondott a doki és azt biztosan sokan mondták is nektek, hogy ilyenkor szinte semmin nem kell meglepődni. Bár nem tapasztaltam eddig semmit, de ha mégis úgy lenne max felhívnám a dokit és megkérdezném, hogy normális e, de semmiképp nem kell stresszelni semmin, kivéve persze a valós nagy problémákat, de olyan meg nem lesz senkinél. :)

k.a.t.i.c.a

Köszi Kata!
Abban az árban mi van benne? Vagy mit adnak?
Szerintetek,ha a 25. héten megyek akkor már látszódni fognak a vonásai vagy inkább halasszam késöbbre?

nicike

Sziasztok!

Nagyon aranyos a babó Zsófi! :)

Én 24 hetesen voltam 4D-n és nagyon jól látszott minden. Mindjárt rakok is fel egy képet KisBubbenről.
Egy hete 665 g volt. BPD 5.9 cm (fejátmérő), AC 19.27 cm (haskörfogat), Fejétől a fenekéig 29.55 cm és az FL 4.5 cm (combcsont hossza) Nekem elmondta a doki, aki csinálta az UH-át, hogy mik ezek a "kódok"!

Remélem sikerül a képet beillesztenem...

Kép

Kép
csimby

Tényleg azt nyújtják, amit oda írtak. 10500 ért legalább 30 perc nézelődés, minderről egy DVD és egy színes nyomtatott fotó, amit Te választasz. Plusz fotó 690.-

Kultúrált, tiszta környzezet és odafigyelés. MEGÉRI!
Vendég

Sziasztok!

Pöttöm nagyon szépek a bútoraitok! Én is sunnyt szerettem volna,de végül a brendonos lett. Jobban vagy?

Sziszka nagyon édesek a szerzeményeid!!

Zsófi nekünk is ilyen alulról lábközé fényképünk van a műszerről, bár nekünk 18 hetes volt még akkor :D

Én úgy hallottama zért jó a 25 héten vagy környékén menni,mert akkor már látszanak a vonások,de még van helye, tehát nem "nyomott" még a gyerkőc,de aztán ki tudja.
Nekem is a 25 héten kell mennem 4d genetikára.

Üdv Csimby!

Toxoplazmát én is megcsináltattam,mert nekünk csak bent van egy golyótlanított kandúr,de amikor kérdeztem a dokimat,h nem kell-e megint megnézni, az mondta nem kell. :wink: :?

Felétek is hűvös idő van?
makadu

sophie: nagyon édes a babó!! Én is így láttam őt alulról legelőször, hogy valószínűleg kisfiúnk lesz, aztán a következő UH-n csak a szonográfus látta, de én hiszek neki. Mondjuk a 28. heti UH előtt még nem veszem meg a babakocsit.
lei

Tapasztalt anyukák!!

nem válaszolt senki arra a kérdésemre, hogy a bébitakarók, amit mondjuk babakocsiba szeretnék rakni, valóban mindenhol csak polyester anyagban kaphatók, vagy azért lehet találni tiszta pamutot is. Vagy ez direkt készül polyesterből a jobb szigetelés miatt?
lei

Nicike: én is akarok majd a babóm arcáról 4 D-s felvételt csináltatni. Nekem azt mondta eddig mindenki, hogy a 29-30. héten érdemes ezt csináltatni, mert akkor már elég kerek a pofijuk, hogy jól látszon, hogy milyen is lesz az arc a születéskor.
lei

köszönjük a gratulációkat! ;) tényleg kis édes, de szerintem minden kisbaba gyönyörű, minden elfogultság nélkül! :)

a Schöpf-be mi ismeretség utján megyünk (párom papája ott dolgozott), így velünk kedvesek, meg nem is kell nagyon korán odaszólni, de a hölgy, kisné timkó mária amúgy is egy kedves, mosolygós hölgy, szóval nem hiszem, hogy csak a protekciónak köszönhető a kedvessége!

sophie27

Megvettem a Kismama különszámát, és azt írták benne a toxoplazmáról, h akinek macska van a közelében régebb óta, vagy macskával él eggyütt, az 90%-ban már elötte átesett a toxoplazmán,és utánna egy életre védett marad.
Köszi Kata az infot. Úgy döntöttem oda megyek :D

nicike

Sziasztok!

Tegnap elmentem ajándékot nézni a páromnak, mert holnap lesz a szülinapja. Bementem a Camponába, ott a tesco és H&M-ben pedig vettem egy csomó akciós cuccot Nonónak. Majd én is teszek fel képeket. Olyan édesek, és tényleg fél áron voltak, pedig még egész áron sem drágák. :lol:

Hogy végre dicsekedhessek én is, nekem meg nincs vashiányom, sőt kifejezetten mondta a doki, nehogy elkezdjek vmit szedni, mert a vastelítettségem teljesen maxon van.
Szóval vmit jól étkezek, de hogy mit? :lol:
Pedig gimiben vashiányos voltam, sokszor direkt matek doga idejére egyeztettem időpontot kontroll vérvételre :wink:

pöttömpanni

lei Én is a pofiját szereném már látni :D Annyira kiváncsi vagyok h látszik-e már kire hasonlít...

nicike

Toxoról annyit, hogy nekem 4 macskám volt, együtt aludtam velük, puszi, simi, alom csere, kutyám is volt, mégsem estem át rajta. És a vérvétel eredményére kifejezetten ráírták, hogy fogékony 2 hónap múlva kontroll.

pöttömpanni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?