Új privát üzeneted érkezett!

Márti: igen van kép, majd mindjárt megpróbálom feltenni :D
Haga : kitartás, nagyon szorítunk hogy ne kelljen befeküdnöd, de lehet hogy jobb ha szem előtt vagy :!:
Meglátod, itt nagyon sok jó tanácsot kapsz majd a tapasztaltabb kismamáktól , de olyat nem hogy ne hízz sokat :P

Anita
Kép
boszi30

hát igen, nekünk is fekete (szürkés) van... na ez van, meglássuk. mondjuk be van építve a tetejébe valami ezüstszínű anyag, ami elméletileg szűri a fényt....

tegnap találtam képeket Milla Jovovichról aki állítólag 35kgt hízott a terhessége alatt, minden bálnásodó megnyugtatására felrakokelőtte-utána képet.. szóval semmi para, mehet még az a tábla csoki!!
100%, hogy 2 hónap múlva már ugyanolyan vékony lesz

Kép Kép

KépKép
judit18

judit18!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Te egy angyal vagy! Akkor ennek örömére egy rúd almás
rétest lecsúsztatok!!!!!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Most találtalak csak titeket, de jó volt olvasgatni, hogy másnak is oyan gondjai-örömei vannak, mint nekem. Főleg most a horkolással. Én füldugóval alszom :? Ami most még működik, de márciustól....
Na mindegy. Szóval márciusra vagyok én is kiírva, pontosan 26-ára. És egyelőre lánynak néz ki a baba, úgyhogy ha mindegy a tervek szerint megy, akkor Sári lesz. Első gyerekünk, és csak nagyjából volt tervezett. Vagyis miután először beszéltünk róla, hogy lehetne gyerekünk, azután 1 hónappal derült ki, hogy terhes vagyok. Úgyhogy az első hetek nagy kapkodásban teltek, de mostmár mindenki megnyugodott, és nagy-nagy rózsaszín felhőben vájuk a babát :D
Nem fogok tudni mindennap jönni, sajna. Éppen lakást felújítunk, és a munkahelyemen is káoszos néha az élet.
Van köztetek valaki, aki az Istvánban fog szülni?
driakk

Judit, ez nem semmi! :shock: Nagyon jól néz ki ducin is a csaj! :)

Engem a hízás nem zavar (Erikkel 50 kilósan kezdtem, majd kb. 15 kilót híztam, de lehet, hogy még többet is, 13-nál abbahgytam a mérést :D ), az viszont igen, hogy a visszafogyás után tök lötyi lett a fenekemen és a combomon a bőr, így a combom is löttyedt volt úgy, hogy 50 kiló voltam a 168 centimhez, magyarul tök vékony. Erősíteni kellene, és kitölteni izommal a lötyi bőr alatti területet, hogy megint feszesebb legyen :roll: . Na majd egy év múlva.... :wink:

Kép

Kép
mzx

Mzx!

Amikor megvettük a babakocsit rá kétnapra nekem is eszembejutott a túlmelegedés. (A mienk is sötét). Tavasszal még jól is fog jönni, hogy egy kicsit befűt a napocska a tewtő alá. De májustól... Egy fehér textilpelus a tetejére és ragyogóan visszaveri a napsugarakat. Talán még nem annyira idétlen, hisz mégis csak BABAkocsi. Vagy le lehet hajtani a tetőt és vlami világos napernyővel árnyékolhatunk. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Üdv köztünk Driakk!!!! :lol:
mzx!
Tudod engem sem érdekel! Csak a környetetemben lévő
emberek iszonyatosan idegesítőek tudnak ám lenni!!!!!!!!!!!!
És talán néha azért érdekel jobban ez a téma!!! :D
Vendég

Illetve a sötétebb anyagokat csúnyán megtudja szívni a nap. Na mind1, majd megoldom.

Driakk!
Üdv köztünk. A Sára név nekem is nagyon tetszik, a lányom majdnem az lett. :D

Márti! Tök jól nézel ki a képeken. Ez már terhes csípőnaci, vagy még a régit fel tudod venni? És ne mond, hogy arról a galériaágyról járkálsz le éjszaka pipikélni! :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

pumperka!
Ezt a nacit kaptam barátnőmtől! Ez nem terhes naci, itthonra
szoktam felvenni egy derék melegítővel! De szupi!
Nem onnan járok pipikélni! :lol: :lol: :lol:
Ez a kölykök szobája!!!!!! :lol:
Vendég

Haga!

Vigyázz magadra!
Nálam is mindig ez a méhszáj megnyillás a para. Már egy nagyobb házimunkánál, vagy egy hosszabb sétánál arra gondolok, mi van ha most megnyílt egy picit. Persze erre fogva nem feküdhetek egésznap. A havonkénti ellenőrzések megnyugtatnak, de egy hét után 3 hét para. Na azért nem enyire dúrva....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szia driakk, örülök, hogy ránk találtál. Írjál majd sokat!

Haga, nagyon sajnálom az előzményeket, még ha csak pár szóban említetted is, de most biztos minden rendben lesz! Szuper, hogy dokit váltottál, aki volt az egy nagy szemét lehetett. Nagyon sokat kell pihenned, de ha a doki azt mondja, hogy be kell feküdnöd a kórházba, az se legyen probléma, lényeg, hogy egy szép, egészséges babád legyen!!!

Ildi

Kép
kikó70

Mpatr!
Nem egészen tiszta nekem v.mi!
A Tgyás összege mennyi???? És a Gyed???
Kb. 3-4 hónapja emeltük meg a béremet! Még nem vagyok táppénzen! Úgy gondoltam hogy csak februártól megyek, és
utánna Tgyás! Az úgy jó??????
Az emelt bér alapján számolnak, v. 180 napon át emeltnek kellett
volna lennie?????? :? :?
Vendég

Kvaszeva, örülök, hogy már beköltözhettek, jó lakberendezést holnaptól és majd kérünk képeket a babszobáról, ha elkészül! :)
Márti, már szép nagy hasad van! Mikor mentek legközelebb Uh-ra?
Mzx, a kalcium nem álmosít? Én azt be nem veszem reggel, azt szoktam este, mert már párszor kaptam szuriban és majdnem lefordultam a székről az álmosságtól.
Haga, remélem most minden rendben lesz és márciusban már Te is boldogan babázhatsz! :)
Driakk, örülök, hogy ránk találtál és gratulálok Sári babához! A 109. oldalon van egy táblázat, ott megnézheted, hogy kik fognak közülünk az Istvánban szülni. :)

KépKép
KépKép
mni

Szasztok lányok!!!

Üdv Haga és Driak, jó hogy jöttetek, Nikinek lehet megint bővíteni a táblicskut!!! PEdig így is jó sokan vagyunk! De ez nagyon jó, most mondják csak a politikusaink, hogy nem szülnek a népek........... :)
Vendég

Sziasztok!
Ismét itt vagyok én is
Remélem a kicsi most is hosszú alvást kezdett.
A cukorhoz én annyit szólnék, hogy tudomásom szerint két óra múlva vissza kell állnia a kiinduló érték környékére és Aranykavics írása alapján, ha ez >7,5mmol/l, akkor jó leszek. Javítsatok ki légyszi, ha tévedek.
Van min aggódnom, anyukám insulinos cukros, anyai nagyim is az volt. És, hát már én is kiléptem egy pár éve az 50kg-os méretemből.
Babasírás: Szerintem sem kell hallgatni. Belegondoltatok már szegénynek mit jelent a születés? Én akkor pislogtam nagyokat, amikor a fiam mellém tették és rámnézett. Olyan csúnyán , hogy azt hittem hirtelen, hogy vissza kellene tenni. Akkor jöttem rá, hogy míg mi apával örülünk, és izzanak tel.vonalak, addig szegénykémnek nincs már kaja "csövön" folyamatosan, fázik és fél.
Rövidebben, tényleg nem egy nap alatt szokja meg, hogy azért az esetek nagy részében jó helyre került. Szerintem legyük mellettük, amíg ez a biztonság kialakul. (még ha együtt is sírunk Vele).
A nagylány nálunk sem fekszik le 9és fél tíz körül. Tegnap kikönyörögte, hogy hagy nézze egy kicsit a DR. House-t, de amikor "jöttek az UFÓ-k", inkább mégiscsak beküldtük.
Májusban költöztünk, előtte egy szobában voltuk összezsúfolva, úgyhogy megszokta ezeket a filmeket sajnos.

Gyógyszeremlékeztetőhöz inkább nem szólnék, így lett a mostani babánk. :oops:
Haga, ez nem hangzik túl jól. Remélem minden rendben lesz.
És mindenkinek a legjobbakat.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

mni!
Majd jővőhéten megyünk v.mikor! Még pontosan nem
tudom, mert a dokit csak hétfőn kell hívjam!
Remélem mi is megtudjuk végre a nagy titkot!!!!!!! :?: !!!!!!!!
Vendég

Csajok! Hogy ti mennyire hülyék vagytok! Természetesen a szó nemesebbik értelmében. Amig a 2 napi termést olvasgattam, és majd elájultam a rögögéstől, odasült az ebédem! Hát, ha ez így megy tovább, többbet nem (na mit gondoltok, mit nem csinálok???? :D ) főzök! Na jó - azt a kijelentést valószínűleg átértékelem majd egy párszor.

Szex: nekem is nagyon nehezen meg, ha közben ott alszik melletünk Fanni. Azaz inkább közlöm a párommal, hogy most hagyjuk, vagy átviszem Fannit a szobájába. :lol: Egyszer mégis összejött egy ilyen, és akció után apa megjegyezte, hogy akkor ez most csoportszex volt (Fanni mellettünk durmolt, Ödönke meg a pocakban) :)))))))

Zsu: és is eleinte úgy gondoltam, hogy érdemes jó babakocsit (stb.) venni, mert ugye több gyereket szeretnénk. Aztán mégis maradt a teszvesz, mert az előre eltervezett kicsi milló más zsebébe vándorolt.
És bár tényleg szépek csajok az általatok feltett babakocsik, csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy tényleg nem árt gondolni arra, hogy néhanapján azért egyedül (azaz kettesben) sétálgattok, bevásárolgattok, ügyet intéztek, ne adj Isten talizunk, és még azért nincs teljesen akadálymentesítve a pálya - különösen nagyvárosaban!!! (BKV, hivatalok, üzletek, stb). És piszokul nehéz ezeket a kocsikat emelgetni, azontúl, hogy esetleg full exrásak. (futtassuk csak meg: 5 kg gyerek+5 kilo csomag+x kilo babakocsi)
És egyiket -másikat marha nehéz ki-be tenni a csomagtartóba, összecsukni, szétnyitani, és hát az autóhoz nem mindig jár a pár is!

És igen: azért egy gyerek után már egy kissé szórakoztató olvasni az elképzeléseket, hogy hogyan csinálod majd, de úgy gondolom, hogy kellenek azért az alapelvek! És nemcsak azért, hogy legyen amit megszegni, vagy legyen amiből majd engedni. Minnél nagyobb és szélesebb készlet van a kezünkben, annál könnyebben fog majd menni a testreszabás (Mpatr: igen, a következetsség egy nagyon fontos eszköz abban, hogy megelőzzük hogy a gyerek a fejünkre nőjön. Csak olykor nehéz betartani, de ez igazán hat!).

Hogy ti milyen jófejek vagytok!!! Mi is repülünk az ünnepekre (remélhetőleg nem ki a házból!!) és eszembe sem jutott volna ilyen papirt kérni a dokitól!!
Pedig tutira megharaptam volna valakit, ha azért a rongyos papírért nem engednek fel a gépre. De hála nektek, így most mindenfélét :shock: aláíratok majd a dokival.

Horkolás: és addig bököm a párom, amig nem szünetelteti a horkolást addig, amíg én el nem alszom. Akkor meg nem zavar. :D :D :D

Pumperka: épp a napokban jutott eszembe ez az ügy. Hihetetlen, hogy mekkora barmokat hordoz a hátán a Föld, anélkül, hogy beszakadna!

Tegnap és tegnapelőtt Ödönke a tüdőmet ölelgethette, mert meglehetősen légszomjam volt. Mondtam is neki, hogy azért most már abbahagyhatja. És szót fogadott. Hát nem édi?

A köv. talira majd ugye olyan helyre megyünk, ahol nincs korlátozva létszám? Nagyon szeretnék már veletek találkozni személyesen is.

Judit18: nem tudom, hogy oldotta meg a természet, de NEKED A TE GYEREKED LESZ A LEGSZEBB!! Lehet, hogy közhelynek hangzik, de ez tényleg így van!!!
És tényleg a bőséges tejcsi és szopizás egyik titka a NO PARA. Bizz magadb an, a zsigereidben vannak az anyai teendők - és segítenek is ha kell valamiben. Szóval tessék úgy hozzaállni, hogy sok neked tejcséd lesz, és remekül fog menni!!!!!!!

Bocsi, hogy hosszú lettem.

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

Megvolt a randi a dokinénivel és szépen kiokosított, de még mindig hitetlen vagyok... :?
Na a lényeg, hogy minden labor másképp számol. Aztán hogy a terheléses értéknek vissza kell menni két óra múlva, azért ugyanannyi a normál tartomány. :shock: Tehát nálunk 6,1-ig lenne jó, de ha már a felső határ közelében van, akkor is oda kell figyelni. Mivel az enyém 6,6, ezért most egy hétig diétáznom kell, és minden nap leírnom, hogy mit ettem és jövő szerdán kontroll. Akkor megnézi megint az éhgyomrit, meg kaja után megint, és kiszámolja a kalóriát a papírról. De nem olyan vészes a dolog, a lényeg: semmi cukor, tej, tészta, édesség. Rozskenyér felvágottal, zödség és hús, joghurt és gyümölcs. Végülis a hús kivételével ezek a kedvenc kajáim, úgyhogy nem lesz megterhelő. :D Csak annyit kell betartanom, hogy nem teszek a teába cukrot, és nem eszem édességet. :( Na ez nagyon nehéz lesz. :( :( :(
De amúgy is rámfér egy kis diéta... :oops: :oops: :oops: Na nem fogyni akarok, hanem nem elhízni még jobban. :( Viszont vasárnap óta lement fél kiló!! :D :D Tuti módszerem van: hat után nem szabad semmit enni és inni sem. De addig bármit ehetsz, persze ésszerűen.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Krumpli és rizs is mellőzve Bosek!!!!

Kitartás! Nagggyon finomak a párolt zöldségek is köretnek. Szokni kell, ez tény, de lehet így élni!
Vendég

Csajok!!

SOS keresünk az új reklámfilmünkhöz egy 5-6 év körüli kislányt aki nagyon fehér bőrű, esetleg szeplős, szőke vagy még inkább vöröshajú.
nagyon cuki, bájos, széparcú és nem nyuszi, szeret szerepelni.

ha ismertek ilyet aki vállalna filmezést (2 napos elfoglaltság), légyszi szóljatok nekem.
nagyon sürgős, mert egyelőre még csak 1 kislányt találtunk és ha nem tetszik az ügyfélnek nem tudom mit csinálunk.
jövő hét végén meg már forgatnánk, úgyhogy sürgős a dolog

ha kiválasztják jó lóvé van benne, érdemes!

köszi!

KépKép
judit18

bocs hogy ilyen célokra használom a fórumot, de már kezdek aggódni, hogy nem lesz jó szereplőnk!!

KépKép
judit18

[quote="fanetta"]C írta:fanettasajok! Hogy ti mennyire hülyék vagytok!

Na. Végre egy fórumozó, aki átlátja a dolgokat!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Ma végre visszajelöltem mindenkit az iwiwen!!
Köszi a jelölést és főleg a türelmet, volt köztük október közepei jelölés is..
:oops: :oops:

Kép
Kép

mpatr

Bosek drága!

A dokinénid által ismert határértékeket én nem nagyon értem :? , de maradjon ez az én problémám! :?
Csináld végig ezt a hetet és kíváncsian várom az eredményed!
Értem az óvatosságát.
A lényeg, hogy nem mondta, hogy terhességi cukorbetegséged van! :)

Ha adhatok némi tanácsot (nyakik vagyok benne a szénhidrát diétába :? :oops: )

Kenyér: csak barna és rozs
Rizs: csak barna
Tésztafélék: durum tészta és teljes kiörlésű lisztből készült tésztafélék
Cukrot, mézet ezen a héten mellőzd.
Ha édesítőszer, akkor a Stevia (terheseknél lehetőleg csak ezt!)
Süti, csoki, akkor lehetőleg diétás, nézni kell rajta a szénhidrát mennyiséget! És lehetőleg csak du. edd! Délelőtt ne!

A Milford teák nagyon finomak édesítés nélkül! :)

Egyelőre ennyi, de még tudnám sorolni! :oops:

És ahonnan vettem a tegnapi barna irományom.

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/I/1/63.htm

Lányok!
Nekünk is sötét babakocsink van! :?
Vendég

Pumperka, én is takargattam a pelusokkal a babakocsit, nagyon csini látvány volt :wink: .

Mni, nem vagyok a calciumtól álmos. Mondjuk Erik mellett nincs nagyon szusszanásnyi idő sem, így nem is foglalkozom azzal, hogy álmos vagyok-e vagy sem :lol: .

Kép

Kép
mzx

Judit18!

A lányom nagyjából megfelel a leírásodhoz. 6 éves, vörösesszőke haja van (hosszú), így télvíz idején fehérbőrű, szeplő nincs, szeret és tud szerepelni. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka,
tudnál róla küldeni nekem képet? az e-mail címem: judit.korondi@leoburnett.hu
elküldöm a casting cégnek és ha a rendező is azt mondja, hogy ilyen karaktert keres, akkor behívnák castingra, ha érdekel titeket a dolog

köszi!

KépKép
judit18

Juidit!
Milyen kép a jó?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

valami télit amin fehér a bőre, mert ez a kritikus pont :)
meg egész alakost, hogy a magasságát is lássuk kb
köszi!

KépKép
judit18

Sziasztok!

Eszembe jutott egy sztori! :D
Keresztanyukámék (anno 35 éve) albérletben kezdték, mint szinte mindenki. Nyilván nem volt több szoba csak egy, azon osztoztak a lányukkal.

Egyszer nagyon bele voltak melegedve a dolgokba (kellős közepén) :D :D :D mikor megszólalt a 2,5-3 év körüli lányuk nagy boldogan hogy: várjatok!!! én is jövök!!!
Azt hitte játékból bírkóznak :D :D :D :D :D :D
Azóta is emlegetik ezt!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Köszönjük a dicséretet :lol:

Bölcsőhalál megelőzése szempontjából is szokták javasolni, hogy a szülővel egy szobában, de külön ágyban aludjon a baba...

Amit Aranykavics beírt a cukorhoz, azok az értékek kritériumok a nemzetközileg elfogadottak.
(az se tökéletes, ha a 120 perces érték alacsonyabb, mint az éhgyomri)

Mi világos színű babakocsit vettünk :wink:
Vendég

Hahó Lányok!

Annyit írtok, hogy nem bírom a tempót!

Mpatr!
Lökött egy nő vagy Te még mindig. :lol: Úszni én már most járok, a Kondorosiba és ott is van aquafitness (ami nem azonos az aqua natallal, csak hasonló). Részletek itt: http://vizigimnasztika.hu/swims/swims.php
De a Rubinba is szivesen elmegyek majd!

Ja, a gyerekmozgásos sztori. A minap ezt én is eljátszottam...

Mni!
Legalább Feri ír Rólatok valamit, Te mindig csak reagálsz. No nem letolás képpen, de én örömmel olvasnám a beszámolóidat pocaknövesztésről és minden egyébről.
Amúgy +8kg sajna bekerülhet a táblicskuba :oops:

Beuska!
Gratula a kislányhoz! Szurkolok, hogy jófej legyen :wink:

Húú! Majd még olvasok és reagálok.

Mi jól vagyunk. Főbb történések:
- valószínűsítették a tejalergiát, szupi. Ki ismer jó diatetikust?
- úgy nő a pocakom, hogy tegnap ketten is megkérdezték , hogy ikereket várok-e :lol:
- kivagyok, mert túlvállaltam magam munkával
- voltam úszni és kismama jógán 18 hét tespedés után és egyszerűen fantasztikus volt mindkettő, meg az izomláz is
:lol:

Jövő kedden tali!!!

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!
Mommy!
Köszönöm a megerősítést cukorügyben! :)

A taliról lemaradok. Sajnos most nem tudok menni! :(

Eszter!
Én tudok két dietetikust is! (Budapesten)
Ha érdekel priviben megírom!

Pumberka!
Sztár lesz a lányodból??? :D Hajrá!!!

Judit!
Keresztanyus sztori nagyon jó! :lol: :lol: :lol: Hát igen igen, vigyázni kell! :lol: :lol:

Márti!
Istennő vagy az alakoddal! :) Mindened tökéletes! :D

Judit18!
Ez nagyon jó kép! Azért elég sokat kell enni 35 kilohoz! :shock:

Ma voltunk UHn.
Továbbra is fiú! :lol: :lol:
Négy nappal "idősebb" a paraméterek alapján
713 gr-ra mázsálták! :D
És olyan édes kis pofikája van!
Csak össze kell hozzam a fotókat. Akkor teszek fel! :)

Puszika Mindenkinek! :D
Vendég

Egyre többen vagyunk! :)
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mni

Hahó Aranykavics,

Nagyon megköszönöm, ha megírod a dietetikus elérhetőségét priviben!

Eszter

Kép
eszter.eu

Heló Mamik!

Tegnap du-ra meglett a terheléses vércukrom eredménye: és minden nagyon szupi!!! 4 valamennyi, de csak anyukám nézte meg a kórházos gépen, mert én dolgoztam és nem tudtam bemenni az eredményért. De a lényeg, hogy tökéletes!!! Kőmázsák omlottak le rólam! Na, ezt meg is kellett ünnepelnük egy kis cukrázdázással férjurammal(puncsalagút, zserbó meg ilyenek) :D :D

Márti a gyed-el kapcsolatban: mindenképpen kérdezz meg egy könyvelőt vagy munkaügyist, aki a te helyzetedre ezt az egészet kiszámolja, mert nem annyira egyszerű. Nálam a köv.képpen van: saját vállalkozásban vagyok bejelentve, amint megtudtuk, hogy jön a baba szerettük volna úgy felemelni, hogy a max-ot kapjam. Na ehhez 250.000 ft fizura kellett volna bejelenteni, a járulékot nem bírnánk kinyögni. Merthogy az a lényeg, hogy a szülést megelőző egész év átlagát veszik alapul a számításnál, tehát a mi esetünkben 2007et. Nem két hónapaot, nem 180 napot (az azért számít, hogy ennyire legyen tb-d, de a lóvénál nem ez a mérvadó), hanem az egész éves fizud átlagát. Szóval nekem így jön majd ki 57 ezer körül, de ez a maximum, amit be tudtunk vállalni járulék fizetésileg. Az egész rendszer bonyolult eléggé, és 2007 jan.1től változtattak is rajta! ja és mindenképp legyél táppénzen szülés előtt, hogy folyamatos legyen a biztosítási jogviszonyod (vagyis 40 napnál tovább ne szakadjon meg).
Bocsi, nem akartam senkit untatni, de én is heteket paráztam ezen anno mire kiderült mi is a nagy harci helyzet!

Szép napot mindenkinek!
Manna

KépKép
kmanna

Madárcsirippelős jó reggelt Mindenkinek! :D

Mni!
+3 kg-t nekem is beírhatod már :) Köszönöm! :)

Eszter!
Ma megy privi!

Jók legyetek csajok, csak semmi munka miatti túlhajszoltság! Kép

24+3
Vendég

Sziasztok,

Reggel 6 óra óta olvaslak vissza Benneteket, a könnyem folyt a röhögéstől folyamatosan!!! Ne haragudjatok, nem fogok tudni mindenkire reagálni, csak amik nagyon-nagyon megmaradtak bennem (de mostanában szenilis vagyok ...)

Kiko, gyönyörű a gyerek!!!!

Feri, olyan jó olvasni az írásaidat, mindenhez szólj hozzá, amihez csak kedved tartja (igen-igen, a szexre is kiváncsiak lennénk férfiszemmel :lol: ). Ja, és ne b... gasd nagyon Mnit, nem lehet 3 hónapot ülni és várni, hogy mikor születik meg a gyerek. A többedik gyerekesek sem tehetik meg, hogy nem foglalkoznak a nagyokkal azért, mert nekik már pihenni kell. Mni, azért mértékkel - bár ezt én nem nagyon ismerem...

Én egy napot már itthon voltam, gyorsan nekiestem a jövendő gyerekszoba takarításának - azon röhögtem, hogy 3x mostam fel négykézláb térdepelve és ha nem figyeltem, akkor nagyot emeltem a lábam és hasba rúgtam saját magam... meg kell még szokni a térfogat növekedést. Szegény gyerek, hogy ennek milyen anyja lesz! Változtattam a pozitúrákon, oldalt ülve csúszkáltam, úgy súroltam ... na, estére gyöönyörű tiszta lett a szoba, de én mozdulni sem bírtam, olyan izomlázam volt a fenekemben és a derekam leszakadt. De mit tehetünk, ezek a fránya hormonok! Hol veszekszünk (ugye-ugye, hajcsárnő?), hol túlterheljük magunkat, hol egyszerűen bőgünk. Én már néha nagyon unom magamat!

Bútor: körbejártam, mindenhol 7-8 hét a várakozási idő, úgyhogy lassan ideje mindenkinek megrendelni, mert csak január közepe-bvégére vállalnak már!

Nekünk Faktum Dolly lesz az RS Marketből, tök jó gyerekszoba képek vannak fenn a www.elefani.eu -n .

Cukor: tegnap jól összevesztem a diabétesz központ főorvosával... most már tudom, hogy nem kellett volna. Csináltak éhgyomri vérvételt, annak az eredményéért kellett menni az általa adott időpontra, 12-re. Előtte beszaladtam dolgozni, úgyhogy kajálni aznap nem volt időm, könyvet lenn hagytam a kocsiban, gondoltam, csak beugrom és már megyek is... fél háromkor jutottam végre be, addigra a gyerek halálra rugdalt, hogy ő is, én is éhen halunk.

Éhgyomorra 4.3 volt az eredményem, ami tökéletes. Kérdeztem a dokitól, hogy nem lehetne-e újra megcsinálni a terhelésest (elsőre 8.3 lett, nálunk 7.6-ig normális állítólag), mondta, hogy magáról már megállapították, hogy cukorbeteg, mit akar még. Mondtam, hogy egy mérés nem mérés és őszintén szólva nagyon szigorúnak tartom azt, hogy nem lehet gyümölcsöt, felvágottat, tejet, kenyeret, krumplit, rízst. Kérdezte, hogy mit tartok ebből be, mondtam, hogy nem eszem csokit, cukrot egyáltalán, a köreteket is kihagyom, de terhesen szerintem szükségem van a tejre és a gyümölcsre is. Erre kioktatott, hogy nincs betegségtudatom, nem tartom rendesen a diétát, mt képzelek magamról, hogy felülbírálok mindent!

Erre elszállt az agyam, kb. üvölteni kezdtem vele, hogy elegem van abból, hogy terhesen mindenki betegségtudatot akar belém nevelni, ha sokszor kell még hozzá jönnöm, akkor tuti lesz is, ne aggódjon és nem hiszem, hogy minden kismamát mindenre ki kellene oktatni, mindentől távol kellene tartani és nap mint nap csak aggódni a gyerek egészségéért. A gyerekek nagy része egészséges, a stressz pedig nem segíti őket...

Erre böntiből kaptam vérvétel időpontot két ünnep közöttre, kontroll január 2-án reggel 8-kor, addig pedig 160 gramos diéta :cry: A magasságom alapján amúgy is 220 gramm kellene, de tulajdonképpen tök mindegy, én nem számolgatok tovább. Eszem, ahogy fenn írtam és nem vagyok hajlandó minden gyümölcsről és tejről lemondani!

Huhhh, most aztán jó hosszú lettem, bocsi, a többire majd később reagálok, még egyszer bocsi :cry: !!!

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterügynök!!!!!!!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!
Imásom, amikor dühöngesz (lásd kirúgott doki) mert a temperamentumodból kifolyólag kő kövön nem marad. Tömsz akkor a Mongolban is?

Nálunk is tökéletesen műxik a diéta: ma reggel nagggyon fokhagymás tejfölös-sajtos lángosozni ugrottam ki a Bem térre....
:oops: :oops: :oops: Hazafelé rájöttem, hogy nincs itthon édesség, de már majdnem itthon voltam, nem volt kedvem visszafordulni. :roll: Most esz a fene, úgyhogy diétázom :lol: :lol:

Csajok, tejcsivel hogy álltok? Amikor terhes lettem, elment az addig 5 éve stabilan stagnáló tejem. Erre tegnap Gordon reggel az ágyban elkezdte a cicimet simogatni (pasi :roll: ), na azóta meg pöttyöt hagy a pólómon :shock: :shock:

:cry: :cry: Nem enged több vonalzót feltenni ez a genyó!!!! Pedig akartam talisat . Brühühühüüüüü!!!

Hogy kell menni a Mongolba? Hol lehet parkingolni?

Kép
Kép

mpatr

hű Eszter, hát nem irigyellek! számomra is felfoghatatlan, hogy egy ilyen diéta egészséges lehet a babának!

én is kezdek parázni, mert én aki itt viccelődött a Milla Jovovichal meg a bálnásodással, ma majdnem elbőgtem magam amikor a mérlegre álltam + 14 kg-on vagyok!!! pedig csak ma kezdem a 7ik hónapot. és mérges is vagyok magamra, mert nem véletlen, hogy elkezdett fájni a derekam meg a szeméremcsontom meg tegnap észrevettem, hogy már a zoknim is bevág, szóval már a lábam is vizesedik pedig még 3 hónap van hátra.
szóval mától tényleg visszafogom magam, mert így nem lesz jó vége. rettenetes.
talán még külsőre nem olyan vészes, nem ájul be senki aki meglát, hogy hű mennyit híztál, de az egészségem aggaszt

KépKép
judit18

Hééé, Judit!!!
LAZÍTS!!!!!!!

Olyan hamar eltelik a babavárás ideje (tejóég, most teszteltünk, még mostabban hagytuk el a 12 hetet, afp, stb és mingyá szülünk :shock: :shock: )!!!
Ne a kilókat számolgasd, hanem azt, hogy hányat rúg a gyönyörű pici lányod egy nap beléd, mert hidd el, nem sokáig lesz így!!!

(Sose felejtem el, miután megszültem még Gordont, napokig simiztem automatikusan a hasamat :shock: )

ÖTLET:
Úgy válogassátok meg a kaját, hogy minden falat ami lemegy, abból építkezik bent a csemete. Pl. akarom-e, hogy a kicsikém Pilóta vaniliás karikából legyen??? Vagy mosolygós zöldalmából legyenek a sejtjei? Meg ilyenek.
(Na. Az én fiam lángosbúl lesz. :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép

mpatr

Pati, off-topic, elnézést de lenne egy macska kérdésem - az egyik macskám minden télen elkezd bepisilni a lakásba pedig amúgy kijár a kertbe - nem tudom miért talán a hideget nem bírja, kis kényes.
almot tettem neki a teraszra, hogy csak ki kelljen lépnie (van macskaajtójuk), de még így is. szerencsére nagydolgot még nem helyezett el bent, de ez a napi pisitakarítás kiborít. már belevertem az orrát (gondoltam kutyáknál működik), meg bedobtam az alomba (persze már nem az akció után rögtön, mert csak akkor csinálja ha nem vagyunk otthon) de semmi eredmény.
nincs valami ötleted? priviben is megköszönném a tanácsod, ha nem akarunk mindenkit ezzel fárasztani

KépKép
judit18

Úgyis pangás van, itt válaszolok.

Több oka lehet: ha több cica együtt van, akkor gyakori, hogy nem elég egy alom, több kell és megoldja a problémát! A másik, ha felfázik, vagy vesebeteg akkor is könnyebben becsurizik. Van olyan is, hogy kvázi "bosszúból" csinálja, tehát pszichés alapon..
A nózi beleverése nem segít, konkrétan a világon semmi értelme.
Néha homeopátiás szerek beválnak.

Kép
Kép

mpatr

na jó jó, visszaveszek, csak úgy tűnik ma nálam is csúcsra futott a hisztis-érzékeny hangulat. férjemet is már lecsesztem reggel

de ma mosolygós zöldalmát és joghurtot reggeliztem

mondjuk a lángos gondolatától enyhe nyálcsorgásom kezdődött. egyszerűen imádom!!! sajnos itt kétlépésre a piacon lehet is kapni...

KépKép
judit18

Sziasztok!

Köszönöm a fogadtatást és a jókívánságokat :)

Lányok! :)

Ez a cukorterhelés ennyire macerás??? Mindenhol mindenkinek más a jó eredmény? Hogyis van ez akkor? Állítom csak stresszeli a kismamákat az egész procedúra. :x Én még nem voltam, de van egy olyan halvány előérzetem, hogy jövő héten mehetek löttyöt inni :roll:

Eszterxx :)
Jól tetted, hogy beolvastál a dokinak!
Ez kb olyan ember lehet, mint az én első orvosom volt.

Koplaljak, ne egyek gyümölcsöt, meg semmit. Persze nálam az volt a baja, hogy az első 3 hónapban híztam 3 kgt, és hiába mondtam hogy nem eszek többet, mint előtte, nem érdekelte. El kezdte magyarázni, hogy terhesség alatt valakinek nagyon felborul az anyagcseréje és ezért hízik sokat. Annyit mondott, hogy ne egyek vacsorát, napközben is koplaljak, 4 óra után meg semmit, még gyümölcsöt se... Kössszz.... :evil: 1 hónapig diétáztam, és lám híztam 2kgt... Azóta meg nem diétázok, hanem csokihegyek, nasspass, kenyér, stb... és nem híztam havi 2 kg-t se. Erről ennyit.

Nem hiszem, hogy egy kismamának ennyire drasztikus diétát kéne tartania, mint amit te is írsz. És akkor a baba hogy kapja meg az elegendő tápanyagot, hogy fog rendesen fejlődni a pociban???

Mni :)

Ha jól emlékszem, nálad volt az a kérdés, hogy a calcium álmosít-e... Ha nem, akkor bocsi :oops:
Én is szedem, napi 3*1, de nem vagyok abszolút álmos tőle. Sőt, alig tudok aludni mostanában, de nem tudom miért :?

Látom, bekerültem a táblázatba :shock:
Akkor írok pár adatot...
29 éves vagyok, a kórház az vagy Veszprém, vagy Komárom, az AFP: 1,5, és nincs még tesó.

Pumperka :)
Hajrá a kislányodnak a castinghoz :)

Nálad mi okozza a méhszáj parát?
Nálam az a baj, hogy az első doki, akit otthagytam, azt mondta, hogy a külső nyitva van. Elmentem egy másikhoz, ő meg teljesen zárt méhszájat állapított meg. Amikor pedig a jelenlegi doki vizsgált, ő annyit mondott, hogy el kezdett kinyílni a méhszáj. Szóval ezt nem értem, hogy az egyik ezt mond, amásik amazt... :?
Mindenesetre ez a haskeményedés idegesít a legjobban :roll:

Babakocsi téma...
Mi még nem vettünk, de már nézegettünk több helyen is. Érdekes módon, olyan amit mi szeretnénk, nem volt a kimondott bababoltokban, vagy ami volt, az vetekedett egy autó árával :evil:
Viszont szégyen, nem szégyen a bizományiban találtunk olyat, amire fáj a fogunk, és még az ára is elfogadható. Kérdés, hogy meglesz e addig, amire nekünk kelleni fog.

Kiságy, gyerekszoba, stb...
Kiságyat úgy örökölünk, legalább az meglesz. A babaszoba meg nagyon pici, azt se tudjuk hogyan fogjuk majd berendezni. Csoda, ha a kiságyon meg egy szekrényen kívül más befér majd :shock:

Egyéb...
Mi még semmit nem vettünk a babának, mert a babona nagyon visszatart minket. Van pár dolog, amit még az előző babának vettünk, meg egy páran adnak ezt azt, de azért még sokmindent be kell szerezni.
Tudna valaki segíteni, hogy konkrétan miket kell, vagyis ajánlatos vásárolni a babának?

Horkolás...
Nálunk is van :x de csak akkor amikor fáradt a férjuram.
Nálam az vált be, hogy eleinte csak löködöm, és ha nem hagyja abba, akkor felrázom álmából és kifújatom vele az orrát. Pedig nemis náthás, nemis szokott kijönni semmi. De érdekes módon segíteni szokott.

Lányok, nektek szokott rémálmotok lenni??? Az utolsó jópár napban, mindig olyasmit álmodok, hogy vérzek, véres vagy a ruhám, vagy a lepedőm. Ezután tiszta idegbetegen megyek wc-re, hogy megnézzem... :? :roll:

Na, most megyek sütni főzni 8)

További szép napocskát :!:

Nálunk az előbb állt el a hóesés :shock:
Vendég

Judit, a 14 kilot te is biztos kevéssel kezdted, úgyhogy ne aggódj! (he-he, én nem kevéssel kezdtem, de mégis ...) Én már a ki nem szarja le állapotnál tartok, magamért felelek, a súlyommal úgysem tudok mit kezdeni, ha éhezem, akkor is nő, csak mellette veszélyeztetem a gyereket...

Azért a Mongolban kajálni nem fogok, mert akkor nem tudnám tartani a kis natur husi-zöldségemet, de minnnndenképp szeretnék veletek találkozni és dumálni végre egy jót!!!

A Mongolt úgy lehet megközelíteni, hogy a Márvány utca, ahol van, felülről, a Böszörményi út felől egyirányú. Én tennék egy kört a Márvány utcában, de túl sok esély nincs rá, hogy ott parkolóhelyet találj, vele párhuzamos a Királyhágó utca, na ott bőven szokott hely lenni és gyalog kb. 3 perc. Avagy felmész a Joliot Curie térre, az kb .5 perc, csak az a baj, hogy kaja után vissza kell gyalogolni a kocsihoz...

http://www.terkepcentrum.hu/index.asp?g ... =344541531

Macska: Pati, te most ne figyelj légyszi: az enyém csak lelki terrorként alkalmazza, a kedvence, hogyha később érek haza, mint igértem neki reggel, akkor a küszöböket telipakolja kakidarabkákkal. Hazajössz a sötétben és tuti rálépsz egyre. Addigra megszárad, úgyhogy nagy gáz nincs, de szerintem a macskák hangosan vihog a sarokban (tudom-tudom, nem ruházunk fel állítokat emberi tulajdonsággal...)

Na, Feri, én most újra elkezdek takarítani kicsit :lol: !

Kép

KépKép
eszterxx

Haga!

Bocsi, hogy ilyet kérdezek, de nem kisbéri vagy???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mpatr :)

Talán állatorvos vagy???

Ezután a macskás dolog után lenne egy kérdésem, hátha valaki tud rá válaszolni.
Nekünk papagájaink vannak, bent a lakásban. Mennyire árthatnak a babának?

Lángos.... Nyami :lol:
Lehet hogy azt kéne ma ebédre gyártanom??? 8)
Van egy tuti receptem, és már olyan régen ettem. És van itthon sajt is meg tejföl is, meg fokhagyma, meg minden 8) :lol: :P :wink:
Vendég

Ollem :)

De....
és TE?
Vendég

Lángos: normál esetben meg nem enném, de várandósan képtelen vagyok ellenállni neki.... :oops: :oops: :oops:

Megvan a gyógyszerszedés motivációja: elolvastam a vas leírásán a vashiány tüneteit: fáradékonyság, ingerlékenység....
Az eddigi 9 helyett 8-kor fexem és besárkányosodtam....
VASAT AKAROK!!! ÉN LESZEK AZ IRON MAIDEN :lol: :lol: :lol: :lol: na jó, de legalább a Vaslady :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?