Új privát üzeneted érkezett!

Mostanában jópáran elvannak tűnve!!! Pl. Lanyané, Rizsi, Bende.......Lányok mi van veletek, hogy vagytok???

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Köszi lányok a tippeket!

Akkor leírom pontosan hogy van ez a hülyeség nálam:

Kb. 2 hete hagytam abba teljesen a Mg-ot. Múlt hétvégén (asszem 12-e volt), amikor a Construma volt, akkor a hasam alja szúrt, mintha késsel végigszúrkálták volna, és lépni alig bírtam. Ezt a méh keményedésének vettem. És azóta sem volt ilyen.
Kedden amikor voltam a dokinéninél, mondtam neki, megnézett, és akkor mondta, hogy szedjem a Mg-ot 3x1-et, mert ugye kinyilt a külső méhszáj. Mondtam neki, hogy ez nem a sanofi félét szedtem korábban, amiben csak 48 mg van . Ez kedd du. volt, aznap már csak egy szemet vettem be, azaz kedden nem adagoltam túl.
Szerda reggel megint picit szúrt a hasam alja, de napközben előjött ez a lufis, teljes hasban feszítős érzés is, és aznap már 3x kellett wc-re mennem. És aznap estére nem bírtam tovább, és mentünk be a kórházba.
Szóval ezért nem hoztam a Mg-ot összefüggésbe a wc-re menéssel, mert akkor még nem is szedtem sokat. :cry:

Olyan bonyolult ez...

Actimelt néha néha iszogatom, de sajnos a laktóz érzékenység miatt nem akarom túlzásba sem vinni.

Epe valószínűleg nem lehet, mert amikor a kórházban megUH-ztak, akkor ott nem láttak semmit.

Idegeskedés persze van ezerrel, mert olyan kis hebrencs típus vagyok, és ez a tehetetlenség teljesen kikészít.
Meg az, hogy a dokik megörültek a vesemedence tágulatomnak, és annak tudják be ezt az egész hasfájást.

Én annyira irigylem azokat, akiknek panaszmentes a várandóssága. Mert ezek lennének a legszebb napjaink, 2. trimeszter, tele kellene lenni energiával, erre itt vagyok megnövekedett méh-el, ami takar mindent, így a béna orvosok tehetetlenek... én meg aggódom, hogy kispicur jól van e.

Tegnap már azt mondtam viccből, hogy kellene nekem egy méhszáj vizsgáló készülék, és azzal nézném magam. Mert ha az nem nyílik tovább a görcsök ellenére sem, akkor a fene egye meg, szenvedek, de a picinek még bent kell maradnia legalább 1 hónapig.
Na megint jó hoszzú lettem...sajnálom :cry:

:cry:

pöttömpanni

Sziasztok augusztusi Kismamák!

Már régóta olvaslak Benneteket, de eddig valahogy nem jutottam el odáig, hogy csatlakozzam.
Én épp ma vagyok 25. hetes és augusztus 5-re vagyok kiírva. A múlt heti 4D UH alapján 70%-ra mondták, hogy kislányunk lesz. Férjecském még bízik a maradék 30%-ban. :lol:
Ma lett meg a terheléses cukor eredménye. Vérvétel előtt 5, 2 órával később 4.8. Doki majd csak jövő héten látja. Picit aggódom, mert a fehérvérsejtem több lett valamivel a megengedettnél.

Pöttöm! Nekem is elég gyakran van hasmenésem és én is a magnéziumra gyanakszom. Kb két hete emelt a doki az adagomon (most napi 2 MagneB6) mert volt egy órás görcsöm. És kb azóta tart ez az állapot. (mármint a hasmas)
Megyek is mert dolgozni kellene....és elég hosszúra is sikerült a "bemutatkozó levelem" :oops:

csimby
csimby

Nekem az elmúlt 7 évben van folyamatos munkaviszonyom és az elmúlt 4 évebn közalkalmazotti, ami egészen jó.

A táppénzt az előző évre számolják, de úgy, hogy abba benne van az egyéb juttatás,l pl. jutalom, teljesítmény értékelés,...kivétel cafetéria, ami nagyon megdobja, tehát így lehet, hogy ez szinte ugyan akkora, mint a sima fizu.
A tgyást 6 hónapra adják és után kezdődik a gyes vagy gyed. Az is fontos lehet, hogy a táppénzt és a tgyást mikortól veszed igénybe, nálunk a szülés időpontjától javasolják.

Bár azt gondolom, hogy sokan vagyunk akik, hiába keresnek többet, akkor sem kapjuk meg a gyesre a 86 ezernél többet , mert ez a maximum adható összeg.

Aztán a gyerköc második betöltött évétől 29 ezer-->na ez a vicc, a havi pelenka is alig jön ki belőle, még ha kell. 4 órás munka??? de hol a gyerek? nem igen van bölcsi... és munkahely támogatás.

Nálunk még az a vicc, hogy már most kicsi az óvoda, úgy, hogy sokan waldorfba hordják... az én gyerekem hova fog járni, mikor a szigeten egyre több a beköltöző fiatal, gyerekkel???
Vendég

beleki ne is mond! Ez a támogatás egy röhej. Kíváncsi lennék, hogy aki kitalálja ezeket a százalékokat, meg mximalizálásokat, az miből neveli a gyerekeit, mert gondolom nem a havi 29 ezerből.... :x ezeken a dolgokon úgy fel tudom magam húzni, hogy a pöffeszkedő politikusok ilyen fontos dolgokról úgy döntenek az emberek feje felett, hogy fingjuk sincsen miről is döntenek tulajdonképpen. Kabaré...
lei

sia csimby! Üdv a csapatban! :)
lei

Aproka!

Azért a te gondod sem semmi!
Hihetetlen, hogy utólag tudtad meg ezt a minimálbéres dolgot!!!

Erről egy volt barátnőm jut eszembe, aki virágkötő, és a nővére üzletében dolgozott. 1,5 év ott dolgozás után véletlenül nyögte be a nővére, hogy ja, nem vagy bejelentve, még minimálra sem!!!
Hát ehhez is pofa kell.

pöttömpanni

Pöttöm

Ne idegeskedj az sose jó. Biztos nagyon rossz ez a tehetetlenség, de ha a doki nem látja annyira vészesnek a helyzetet akkor nem is lehet annyira nagy a baj. A picuri biztos jól van, és ne gondold hogy minden kismamának olyan csodás a 2trimeszter. Nekem se az bár nekem nincsenek ekkora gondjaim. Szerintem többen vagyunk akik szenvednek még ilyenkor is, de biztos javulni fog a helyzet van még időnk fel a fejjel és ne legyél szontyi!!! Nézegesd a csodás bútorokat a csudi kis rucikat az majd erőt ad! :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Az a baj, hogy oké, hogy most úgy érzik sokan, hogy nem kell a vtamin, de eközben a szervezetnek biztosítania kell az anya és gyermek számára is a megfelelő tápanyagokat.

Mi is azt gondoltuk, hogy nem kell, mert egészségesen étkezünk, bio boltban vásárolunk, én sütőm ősbúzából a kenyeret, de ez mind nem elég, mert, ha megenném azt a tápanyagszükségelete, ami a babának kell, akkor egész nap ennék. Pedig aztán egy táp gyersen örölt zabban rengeteg minden van.

Sajnos nem most ütközik ki a vitamin hiány, hanem ha megszületik és fél éven belül, megjelenik a roszz vérkép, fogak romlása, hajhullás, mert ugye a tejtermeléshez is kellenek a vitaminok ársányisók. A baba idegrendszerének most is kell az optimális fejlődéshez a jód. Fontos!

Gondoljátok végig, hogy mivel viszitek be mindezt??? A 40 fok fölé hevített zöldségekkel? Vicces... nincs benne jóformán semmi, kivétel a répa, mert az adddig fözheted amíg akarod, mert szinte minden benne marad.
Mi a helyzet a nyersen elfogyasztott gyümölcsökkel, oltó anyagok??? Alapos mosás, ja és ne indiából hozatot almát együnk...

Meg a narancs, banán, amndarin, csupa déli gyümölcs, ezek funkciójukat tekintve hűtő gyümölcsök, mi meg télen esszük????

A védőnő azt mondta, hogy még 1 hónpig minden nap szedjem az elevitet, a plusz folsavat elhagyhatom. A magnéziumból minden nap egyet.

Nekem nem is volt hányásos tűnetem, nem keményedik a hasam, nem görcsöl, az aluszékonyságon kívül teljesen rendben vagyok. Lehet, hogy nincs összefüggés, de lehet, hogy mégis
Vendég

csajok erre a szülésrefelkészítőre az elejétől érdemes menni vagy bármikor be lehet kapcsolódni egy előadásra? nem baj ha nem sorjába vesszük az előadásokat?

Mi van velem ma szófosim van :oops: :oops:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

nehéz dolgok ezek... kár, hogy nem támogatják jobban a kismamákat, és a gyesen/gyeden lévőket! viszont hallottam egy olyasmit, ha bevállalod, hogy 2 év múlva visszamész dolgozni, akkor is igényelheted a 3. évre járó juttatást... nem tudom, hogy mi ez pontosan, ha esetleg valaki még tud erről bővebben, akkor majd megbeszéljük! ;)

már csak 3 óra kb... :)

sophie27

Nálunk teljesen korrektek, kapok még májusban jutalmat, a bab születésére megitél a Közaékalmazotti Tanács 100 ezer körül és örömmel várnak vissza.

Mindenkinek ez kéne, én erre fiygelek azóta, amióta én is úgy jártam, hogy tutira be vagyok jelentve 100 ezerrel plusz fekete, aztán nesze, mikor eljöttek kiderült, hogy minimállal voltam. Akkor nagyon gondolkoztam a peren, megérdemelték volna. Pont az ilyen cégeknek megy k..jól és utazgatnak világba...
Vendég

Képzeljétek, nagyon vicces...

Kaptam egy új íróasztalt az irodába... és akkora már a hasam, hogy nem tudok olyan közel menni, hogy a bal sarkába elérjem a naptáromat... :D :D

Kértem, hogy vágjanak bele körívet... :)))

:P :P :P
Vendég

Sziasztok lányok!

Kicsit én is eltűntem, mert betegszabin vagyok a megfázásom miatt.
Pöttöm, ne aggódj a hasmenés miatt, én liszt és laktózérzékeny vagyok, tehát én elég limitált dolgot ehetek. Liszteset semmiféleképp, mert az mérgez engem és a babát is, azt soha többé nem ehetek, de megszoktam. Tejeset ehetek, maximum hat rám valahogy. Vannak olyan napok, amikor meg sem érzem, hogy tejeset ettem, de van olyan, hogy egy túró ruditól beáll a ahasam és fáj, meg rohangálok wc-re. Sajna nekem voltak emiatt olyan görcseim, hogy a falat kapartam, de a babunak nem lett baja tőle. Mondhatom, hogy normálisan wc-re évek óta nem mentem, nekem a napi 3-4 a megszokott. (ez az érzékenységek miatt van kombináltan). Magne B6-ot szedek én is 3*2-t naponta, de ettől meg mégtöbbször megyek wc-re. Ez van, ez nemárt a babunak, meg persze gondolj arra, hogy kirugdossa belőled :)
A védőnénim azt mondta, hogy ha görcsölök, nyugodtan vegyek be nospát, de egyből 2 tablettát, mert 1 nem használ. Minden rendben lesz, gondol pozitív dolgokra, mert az az egy, ami biztos használ :)

Kép
rituspoc

Beleki, én úgy gondolom, bár tényleg nem vagyok orvos, és nem tudom tudományos vizsgálatokkal alátámasztani, de azt gondolom, hogy ezek a mesterségesen előállított vitaminbombák sem túlzottan jók a szervezetnek!

gondoljunk csak arra, hogy most, a felgyorsult világban mennyire betegesek vagyunk, nagy átlagban persze, és hát tisztelet a kivételnek, de akkor is! régen, az öregek, akik csak a tiszta levegőn dolgozgattak, ették a szalonnát, meg itták a pálinkát és a bort, milyen hosszú ideig eléldegéltek, teljesen egészségesen!

nem tudom, hogy mi lenne a legoptimálisabb megoldás, de úgy vagyok vele, hogy a szervezet úgyis jelzi, hogy mire van szüksége!!! én pl. emlékszem, az első időben, kb. 10-12 hetes lehettem, minden nap májat ettem volna... gondolom ez sem véletlen, akkor biztosan a vas hiányzott! de lehet, hogy mindezt csak bemagyarázom ;)

de igazából ez mindenkinek az egyéni döntése, hogy mit szed be, és mit és hogyan eszik! :)

sophie27

yuyu képzeld!
felhívtam a védőnőmet és megkérdeztem őt is a toxoplazmáról és ő is azt mondta mint a dokim hogy nem kell mégegyszer mennem. Miért óckodnak ennyire hogy elküldjenek ????

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szia Ági!

Nem tudom, hogy korábban nézték-e a koleszterinedet, és most lett magas, vagy korábban is az lehetett, csak nem derült ki.

Semmiképpen ne izgasd magad emiatt! :)

Nekem 20 éves korom óta (akkor csináltatott a háziorvos rutinból teljes vérképet) kicsit magas a koleszterinem, de nálam ez "apai örökség". És amellett magas a koleszterinem, hogy átlagos a testalkatom, heti 2x mozogtam már akkor is, és egészségesen étkezem.
Nekem azt mondta a háziorvosom, hogy ha más tünetem és rizikó faktor nincs (túlsúly, dohányzás), akkor többet árt, ha elkezdi kezelni.

Beus

Kép
félhold

Ebben a vitamin témában nagyon eltérőek a vélemények, a szervezet valóban jelzi mire van szüksége, de nincs amivel mindet pótolni tudod, a sok import , stb. gyümölcs és zöldség miatt.
A mesterséges vitamin sem túl jó, mert ugye mesterséges, de mindent pótol, ami kell. És amit Beleki írt azzal teljesen egyetértek, mert nem csak mostanra kell a vitamin, hanem a szülés utánra is, a szoptatás időszakára, addigra kell full extrásnak lenni a szervezetünknek. És akkor nem leszünk pánikbetegek, meg erőtlenek, meg depressziósok, meg stb.
Egy biztos, én szedem amit az orvos javasolt, pedig nagyon ellene voltam, de nálam sincs se keményedés, se görcs, se gyomorbántalmak, se rosszullét, se semmi, csak a 2. trimeszterre jellemző erőteljesség és vidámság. Szóval én a vitaminok mellett vagyok 100%-ban. Persze emellett rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszem, és sok folyadékot fogyasztok.
De mindenki maga dönti el, szedni akarja e, vagy sem.

k.a.t.i.c.a

Ez a TGYÁS dolog valóban így van, hogyha nincs meg a 2 év munkaviszony, akkor az előző 180 napot számolják?? Az nekem nagy buli lenne, mert januártól emelték meg a fizumat egy elég nagy összeggel. :D De jó lenne, ha így lenne!! És nálam csak 15 hónap lesz a munkaviszonyom ennél a cégnél.

k.a.t.i.c.a

Mecsi, az furcsa, én sem értem :-(

A páromnak is magas a koleszterinjei, már gyerekkora óta, neki is örökség, és nem kezelik...

yuyu79

Katica, szerintem nem csak az a cég számít, ahol most dolgozol, hanem az összes folyamatos munkaviszonyod...

Az Elevitet állítólag a szoptatás alatt is ajánlott szedni... biztos ennek is megvan az oka.

yuyu79

Mecsi, én még 1x sem voltam toxoplazmán, meg sem kérdezték, hogy van e kutyánk, macskánk, stb. Én ma megyek dokihoz és kérdezek rá erre.

k.a.t.i.c.a

Ez a fránya vonalzó....kicsit meggyűlik vele a bajom. :(
csimby

Az összes folyamatos?? Hmmm, hát akkor így jártam. Pedig kicsit már megörültem neki, de így sem lesz túl rossz.

k.a.t.i.c.a

Igen folyamatosnak kell lennie a 180napnak! egy két napos megszakitás még belefér azthiszem. én másfél éves munkaviszonnyal jöttem el betegácsira.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Igen, a szervezet nagyon okos és mindig jelzi, hogyha mire van szüksége. És a testi tűnetek többsége lelki eredetű.

Görcsök --> sok-sok piheés és nyugalom.

Én nagyon figyelem a testem, ha úgy érzem, hogy fáradt, akkor pihenek, tőlem aztán összedölhet az ég is ilyenkor, nincs szemrehányás, ezt kell tenni, kit érdekel, hogy egy hete nem vasaltál??? Senkit!!
A párom pl. bevállalta minden leőzets megbeszélés nélkül, hogy most sokkal többet segít, edig is mosogatot, vasalt,.. néha-néha, de most egyre többször, ha látja, hogy fáradt, álmos vagyok. És nem morog ő is belátta.

Gondoljatok arra is, hogy már most 30%-kal többet dolgozik a szív. Az ő vérkeringését is mi látjuk el!! Milyen teher nehezedik a hátunkra, azért elég aránytalanul eltolódik az egyensúly a pocakunkkal.

Azt gondolom, hogy a kisebbik rossz a mesterséges vitamin beszedése, mint, hogy ne szedjek semmit.

Nagyon sokmindent kipróbáltunk a párommal, csíra kapszula, örlemények, kivonatok, ezek mind mind természetes anyagúak, por formában, baromi rossz ízűek :D de kell. Honnan szedje össze a szervezet????

Őseink... nem volt stressz! Nem volt ennyi mesterségesen bevitt táplálék (pl. margarin, nem tudja a szervezet megemészteni, szépen lerakódik az érfalakra; félkész ételek; hús... kukoricával etették, nem mesterséges táppal, meg mennyi idő alatt, régen fél-1 év alatt hízlalták nem 2-3 hónap altt). Tartósítás füstőlés, sózás, most valamit befecskendeznek. Szerintetk miből van a párizsi, jobb, ha nem tudjátok, mert soha többé nem ennétek meg semmilyen felvágottat.

Élő példa a nagymamám 89 éves, fitt, botot még távolról sem látot, jön-megy, jó a kedve, és hisz a régi dolgokban, ő bizony megeszi a szalonnát, természetesen csak a vidékről felhozott gazdaságból (rkonok), JA! mindemellett mi is ezt esszük. Hát kösönö viszonyban sincs a boltokban kapható húskészítményekkel. Maga a szó HÚSKÉSZÍTMÉNY!!! ??

Azt hiszem egy kicsit sokat írtam!
Vendég

Légyszi segítsetek csajok!

Miért nem találhatom a profilomat?
Megnéztem a GYIK-ben, azt írta általában fent van, de van amikor nem.... :!: :?:
csimby

rendben!

sophie27

Csimby, ez furi... nekem mindig ott van a kilépés melletti lenyitható bigyóban...

sophie27

A profil a Segédletek alatt van !
lei

Beleki, nagyon egy hangon vagyunk. :) Mi is igyekszünk mindent tenyészetből venni, tanyasi csirkét, meg sertéshúst, sőt otthon még házitejet is hozatok, ha otthon vagyunk a szülőknél. Mi sütjük a kenyeret (mondjuk ezt nem régóta), de abban legalább nincs állományjavító, meg semmi káros anyag. Amióta meg kismama vagyok szinte semmi szinezékes, meg tartós dolgot nem veszek. Tejből is csak tasakos tejet, mert bár megromlik 2 nap alatt, de ha kiöntöd a pohárba tejszín van a tetején, és ennek manapság örülni kell!! :) Szóval én is nagyon természet és bio párti vagyok.

k.a.t.i.c.a

Kilépés [ csimby ] | Nincs privid | BabaNet | Chat

Nekem csak ez jelenik meg!
Nem értem tényleg. Pedig a vonalzót már megcsináltam és csak be akarnám másolni.

Cs
csimby

óóóóóóóó de béna vagyok! Köszi lei!

elvileg már van vonalzóm...
:lol:
cs

Kép

Kép
csimby

hát, most pont nincs vonalzód ;) legalábbis nekem nem jelenik meg... :(

de a kilépés mellett balra, segédleteket lenyitni és itt a profil

sophie27

Nekem egyszer néztek toxoplazmát, de állítólag nem is érdemes többször. Ugyanis, ha terhesség közben kapja el az ember, nem lehet kezelni.... Pont ma reggel olvastam, hogy annyi mindentől lehet elkapni mindefajta jó kis cuccot. Márványsajt, penészes sajtok, majonéz, salátaöntetek, akár egyszer is újramelegített készétel......szóval ilyen alapon meg se mozduljunk...
Vasat én sem szedek, ha jó a vérkép, akkor nem is igazán érdemes.

Columbine, a gyeddel nincs gondom, mert a tgyást úgy intézem, hogy átcsússzon 2009-re, így ennél a 2008. évet veszik majd figyelembe. Nálam a tgyás és a táppénz megállapításánál lehetnek gondok....

na , ezt az üzenetet is sikerült kemény 2 óra alatt megírnom. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csimby, most már szuper a vonalzód!

sophie27

Én úgy látom, mintha sikerült volna.

:roll:

cs

Kép

Kép
csimby

na sziasztok! dolgozgatom még picit, aztán 50 perc múlva indulunk a 4D-re! ;););)

holnap jövök, további szép napot Nektek!

sophie27

Aprooka, szerintem meg pont akkor kell kezelni, ha a terhesség alatt kapja el az ember, különben árthat a babának... Nekem ezt mondták.

yuyu79

pöttöm!!! Az ebaby-n hol lehet megtudni,hogy mennyi pontosan a szállítási költség? Én a Peg Perego Pliko P3 ?odilar System On Track-et szeretném megvenni, ami elvileg az oldalon 379 EUR. De nem tudom, mennyi hozzá a szállítási költség. Kb. 40 EUR? Mert ha így számolom, még akkor is 105 ezerre jön ki az egész, míg a Brendonban vagy máshol ugyanez a kombináció 128.990-ért kapható. szóval így 30 rugót lehetne spórolni.....ami nem mindegy.
lei

lei, szerintem az eladót kellene megkérdezni, hogy hogyan és mennyiért postázza...

yuyu79

csak azért kérdeztem Pöttömöt, mert ő ajánlotta ezeket az olasz on-line babaáruházakat, és gondoltam talán már rendelt onna, vagy tudja az árakat....na mind1. Akkor írok nekik levelet.
lei

Lei!

Igen, ebaby-n és a bimbon is kb. 40EUR a szállítás. Ebabyn csak azután írja ki a szállítási költséget, miután regisztráltál, és a megrendelésre kattintasz. Én akárhányszor próbálkoztam egy-egy kocsival mindig 40EUR volt, de! ha már mást is rendelsz, ez az összeg nőhet, míg a bimbomarketen akárhány terméket pakolsz is a kosárba mindig 40 a szállítás.

pöttömpanni

Ági, sajnos nem tudok menni tornázni, mert a pótnagyink megbetegedett és nem tud ma jönni :(

Julcsi, kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd nektek Ciprus. Mi is gondolkodunk még hogy hová menjünk nyaralni.

Andi, jobbulást! Ne aggódj, a picinek biztos nem lesz semmi baja egy kis koplalástól.

Pöttöm, remélem te is jobban leszel hamarosan. Ha bízol az ilyesmiben, akkor érdemes lenne szerintem kivizsgáltatnod magad egy homeopata orvossal. Biztosan tudna javasolni olyan szereket, amiket nyugodtan szedhetsz most is. Én is szedek mostanában kétféle homeós bogyót, ha panaszaim vannak, az egyiket a refluxra, a másikat epeproblémákra, nekem mindig segítenek.
Vendég

Olyan finomat ettem hogy fullextrán tele a bendőnk, sült csirke krumpli és párolt zöldség. Most azthiszem szunnyadok egyet és várom az uracskám haza.

Zsófi holnap várjuk a beszámolót meg a képeket!

Én mára elköszönök, további szép napot mindenkinek Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Beraktam neked a kosaramba, és 44,5EUR-t adott ki.
Összesen 423,5 a végösszeg.

pöttömpanni

Lei!

Bimbomarket-en 345+40 a szállítás, nézted?

pöttömpanni

bocs, hogy beleszóltam ;-)

Végülis május 16-tól megyünk Ciprusra, mert az előtte lévő hétre már nincs hely... Volt már ott valaki közületek? Nekem a képek alapján nagyon tetszik :-)

yuyu79

Pöttöm!
most levelezek a bimbomarkettől egy nővel pont a szállítási költségről. Mindjárt megírom, hogy mit válaszolt. De elvileg ő is 40 EUR-t írt a szállításra első körben.
Az ebaby még nem válaszolt, de azoktól is megkérdeztem levélben.
lei

ági, csenge! a tornát ma én is kihagyom... :cry:
lei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?