Új privát üzeneted érkezett!

Ötlet! Ha nagyon kötik az ebet a karóhoz, akkor érdemes lenne ragaszkodni ahhoz, hogy nézzenek egy HbA1c szintet. Ez megmutatja, hogy az elmúlt 3!!!! hónapban volt-e egyáltalán magas a cukrod! Ha 6 körüli az érték, hajtsd el őket a francba!
Vendég

Niki, hogy volt a Kútvölgyiben a cukorterhelés időben?
mert hétfőn f9re kell mennem és 12re már be kell érnem a munkahelyemre. meddig tartott? 1 vagy 2 órát kell várni a második eredmény előtt?

kikó, mi is úgy gondoltuk, hogy majd először a hálónkba berakjuk a kiságyat (cipőkanállal kb befér még) és később kiköltöztetjük.
bár a gyerekszoba közvetlen a háló mellett van és kb. 2 lépés ha felkelek az ágyból. szóval nem tudom érdemes-e

a szigorú könyv szerint egyébként persze egyből külön kell rakni a gyereket, mert a gyereknek jobb úgy és csak a szülő saját megnyugtatása hogyha magához veszi

KépKép
judit18

Köszi Monácska, most azért megnyugtattál, bár ilyen hülyeségnek én nem dőlök olyan könnyen be :D :D :D Elhatároztam, hogy felveszem az agresszív kismalac formámat és elküldöm őket a sunyiba!!!!! :wink: :wink: :twisted: :twisted:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Mona, ezt az oldalt találtam, itt lehet van olyan ami színben és fazonban is megfelel, mindjárt én is áttanulmányozom:
http://www.arzuhanas.com/
Judit, a laborba kell menned? Nekem a doki mondta meg, hogy a II. vérvételre 60 perc múlva kell visszamennem. Ja, és azt hiszem fél 8-tól lehet menni és a cukorterhelésesek soron kívül bemehetnek. :) Amúgy 10-ig van vérvétel, szóval én épp utolsó voltam... úgy menjél, hogy az utolsó falattól számít a 60perc és még vissza tudjál menni 10 előtt.

KépKép
KépKép
mni

Bosek, nekem a terheléses 120 perces 6,5 és azt mondta a védőnéni, hogy felső érték, de még normális.
Szerintem az viszont nem normális, amit neked mondtak!!!!
!!!! NEHOGY ELKEZDJ DURVÁN DIÉTÁZNI!!!!

Ez a cukor-hiszti legalább akkora farokság az eü részéről, mint az afp volt... És még sorolhatnám (ultrahang-eredmények, méhszáj, mekkora a baba, stb.........)
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Menjenek már a fenébe!!!!!!!!!!!!!!
Jó, elfogadom, hogy ki kell szűrni, akinél gond van (pont a januári topikból most került egy kismami kórházba, mert a cukor miatt nem fejlődött rendesen a baba, hamarabb meg kell majd szülje), de nem kéne ezért mindenkit ilyen szemétül paráztatni, és még azokat is cseszegetni, akiknél normálisak az értékek.

ÚÚÚÚÚGY unom már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Lusie, köszi a választ! A munkahelyem szerencsére korrekt, elmehetek szabira a gyed lejárta után rögtön.

Melinda, Gy.anita, Beuska, gratula a kislányokhoz!!!
Beuska, én örülnék a nőuralomnak! :lol: Nálunk most a fiúk lesznek többen, ráadásul három Vilmos :roll: (apósom, férjem, fiam is).

Babakocsi: olyan frankó képeket tesztek fel a kiválasztott-megvett kocsikról! Kicsit irigy vagyok :( , mert sajnos nem állunk olyan jól anyagilag :oops: , hogy 50-60 ezerért vegyünk babakocsit, úgyhogy marad a használt a Teszveszen vagy a Vaterán. Remélem, sikerül majd kifogni valami jó darabot.

Szoptatás, alvás: Alexa az elejétől külön szobában volt, csak egy tolóajtó választotta el tőlünk, úgyhogy hallottuk azt is, ha megmozdult. Ettől függetlenül akkor is bementem néha, ha nem is sírt, hogy megnézzem, lélegzik-e még. :oops: :oops: :oops:
Három hónapos korától aludta végig az éjszakát, aztán pár hónap múlva, mikor jöttek a fogai, visszaszokott az éjszakai szopira is. :roll: Mikor már nagyon kipurcantam, megkeményítettem magam, és 1 éves korában leszoktattam az éjjelről, először csak teát adtam neki, ha sírt, pár nap múlva már azt sem kérte, újra aludt reggelig.
Aztán mikor terhes lettem (talán megérezte, nem tudom), szóval azóta az éjszaka közepén kimasírozik a szobájából, és bebújik közénk, ott alszik reggelig.

Tej: nálam sem a mellmérettel, sem a parával nem volt összefüggésben a tejtermelés. Alexát 21 hónapos koráig szoptattam. Para1: Mikor megszületett, akkor vártunk a 33 nm-es lakásunk helyett egy kétszer akkora önkormányzatira, a harmadik beadott pályázatra. Para2: Miután megkaptuk, az önkormányzat ötször!!!! dobta vissza a régi lakást, hogy nincs megfelelően felújítva, kifestve, mázolva, linóleumozva, kitakarítva stb. stb. stb. Egy csomó pénzünk ráment a felújításra, és mellette fenyegettek, hogy visszaköltöztetnek! A köcsögök!!! Szóval fél évi huzavona és idegeskedés ellenére maradt a tejem, szerencsére. Aztán lehet, hogy csak ilyen típus vagyok.

Feri, élvezet olvasni téged! :lol: :lol: :lol: Legalább heti egy részt kérünk a folytatásosból! (Lehet több is.) :lol:

Juditkecskemét, a soraidat olvasva "különc ez a gyerek", megnyugodtam!!! Alexával is minden áldott nap harcolni kell, hogy végre elaludjon. Minden délután és este cirkusz van. És ő is hol eszik, hol nem. Egyik nap reggeltől estig, másik nap meg attól félek, hogy éhen fog halni. És irtó hisztis! Kép

Na, jó hosszú lettem :oops: :oops: :oops: , de remélem azért végig bírtatok olvasni.
Még a végére egy kicsi hozzászólás:

[quote="mpatr"]S írta:mpatrirály! :D
eddig paratopik voltunk, most szextopik lettünk :wink:

Lejárt a kúpos időszakom (Apa legnagyobb örömére), és jött este az ungabunga (ezt én is kölcsönvettem, nagyon tetszik!!!) Épphogy elkezdtük, Apa megszólal: Jaj..., de jó..., mindjárt elmegyek...! És úgy lett. :oops: :oops: :oops:
- Na de Szívem, azt nem mondtad, hogy ennyire mindjárt! :D
És majd megszakadtunk a röhögéstől!!!
Legközelebb már újra edzésben lesz! :oops:
Vendég

Most számoltam össze, miket kell még vennem (az ágyszivacstól a szekrényen át a szélcsőig és pelusig minden benne van) és 100 jött össze...

JA! Pelus! Ötlet: mindenkinek szóljatok, aki jön babanézőbe majdan, hogy ne törje a fejét ajándékokon, hanem PELUST hozzon ( meg akinél nagyobb tesó van, ott annak hozzanak vmit, mondjuk 1 db Kinder tojást). Tuti bevált, nálunk így meglett az első félév (!!!) pelenka adagja. Ami ugye a napi kezdeti 10 db pelus, havi kb 10 ezer Ft-tal számolva nem rossz. :wink:

Kép
Kép

mpatr

Zsu: kihaltam a sztorin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mint a dinoszauruszok

Kép
Kép

mpatr

2008. márciusi ungabungázók
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na mentem a gyerekért az oviba
:oops:

Kép
Kép

mpatr

Annyira belemerültem a fórumozásba, hogy majdnem szénné égettem a vacsorára szánt sült hurkát - kolbászt! :roll: :roll:
Azért még ehető, de nem bánom, hogy a szakács férjem ma nem itthon vacsizik, mert dolgozik. :oops: :oops: :oops:
Vendég

Kiszazsu!! Nálunk iz huri-kolbi volt a vacsi apának, nekem meg disznótoros szalonna, az a paprikás... :wink:

Böbi

Kép

Kép
bosek

[quote="mpatr"]
Jó, elfogadom, hogy ki kell szűrni, akinél gond van (pont a januári topikból most került egy kismami kórházba, mert a cukor miatt nem fejlődött rendesen a baba, hamarabb meg kell majd szülje), de nem kéne ezért mindenkit ilyen szemétül paráztatni, és még azokat is cseszegetni, akiknél normálisak az értékek.
quote]

Ha Lafiról írsz, akkor tudnod kell, hogy neki olyan remek cukor értékei voltak, míg a tüdőérlelő szteroidokat meg nem kapta még vagy 2 hete, amilyeneket csak kívánni kell! Amit a diétáról tudok, azt tőle tanultam! Vasfegyelemmel csinált végig mindent, és amíg a kinyíló méhszáj miatt be nem felküdt a kórházba, semmi baja nem volt!
Nem hiszem, hogy ettől lenne a baj, inkább attól, hogy az elmúlt időszakban csak a para volt nála, talán ettől lett Hunor baba kicsit kicsi! :(
Vendég

Úgy látom mindenki kajál, vagy megy az ungabunga projekt??? :D :D
Akkor én is elteszem magam holnapra!!
Sziasztok.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Képzeljétek, estére besárkányosodtam :?
Nem akarok emberek között lenni és az emberek se akarnak közöttem lenni.
A családtagjaim (a legkisebb nem! :P ) elmentek a barátainkhoz, én meg kiakadtam, hogy egész nep nem voltak itthon és most meg elmennek megint. Pedig hívtak engem is...
Szóval jól összebalhéztam velük... :oops:
Voltatok már úgy, hogy tomboltatok az idegtől, veszekedtetek valakivel és közben kristálytisztán tudtátok, hogy nincs igazatok??? :roll:
Evvan... :oops: :?

Kép
Kép

mpatr

Zsu!! Semmi gond nincs, értelek, én is azokat kezdtem előbb nézegetni, de a párom szólt, hogy babakocsiból és kiságyból ne vegyek használtat, mert LESZ MÉG EGY GYEREKÜNK, HA SIKERÜL!!!!! :):):):):):):):):):) No, akik az elejétől velünk vannak, azok tudják, hogy ez micsoda nagy szó!!

De az utóbb általam feltett babakocsi az 34 ezer ft. Szerintem nem is sok egy vadiúj kocsiért...... Tudom, ha ki kell adni vagy meg kell keresni, nagyon sok, és nem mindenkinek van csak a kocsira ennyi!! :oops: :oops: :oops: Remélem nem bántottalak meg, egyáltalán nem állt szádékomban!
Vendég

Sziasztok csajszik!
Egy órája olvasok vissza, mert annyira le voltam maradva! Úgy látom ugyanazok a babavárás "tünetei" mindenkinek( nekem is) Ezért jó, hogy mindent leírunk!
Kikó:édes a képed!!!
Monácska:nagyon tetszenek a kocsik!

Olyan furcsák a mai (modern)kocsik, vagy csak én vagyok ennyire maradi??!!
Tegnap voltam Debrecenbe a BABY NOVA nagykerbe! (nem nagy szám) Cumi volt ezer fajta, de például kocsi csekély, ágy meg egy darab sem!!! Azt mondják, hogy jobb a KENGURU nagyker! Na majd meglátjuk!

Kép
enikoe182

Monácska: basszus, nekem ez a része kimaradt :oops: :oops: köszi a javítást. :!:
NAgyon szurkolok Lafiéknak!!!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Pati!
Bizony voltunk/voltam. Az én párom költöztetni van ma, bár engem is hívtak, de én sem mentem, mi a francnak............. Most dühöngjünk akkor magunkban, ilyenkor pedig utálom az egész világot, mert be kell ismernem, hogy nincs és nincs és nincs igazam.................. :x :x
Vendég

Monácska: régen igazi hisztérika voltam, aztán a párom kinevelte belőlem, vagy kinőttem magamtól..
de a várandósság a hormonokkal nem tesz jót nekem ezen a téren :oops: :oops:

azt hiszem, lefekszem mire hazajönnek, hogy ne folytassam a parasztkodást velük.... :oops:

fúúúj :evil:

Kép
Kép

mpatr

[quote="mpatr"]M írta:mpatronácska: basszus, nekem ez a része kimaradt :oops: :oops: köszi a javítást. :!:
NAgyon szurkolok Lafiéknak!!!!!!!!!!

Semmi baj! :lol:
Nagyon szeretem Lafit, és Ő is pcos, ezért ismerem is a "történetet" az elejétől!
Hunorka már kb. egy hónapja kifelé készül, de eddig megakadályozták, most meg muszáj bent lennie Lafinak a kórházban, hogy nehogy váratlanul gond legyen!
Csak a gond az, hogy sajnos a cukor elúszik neki bent, ami diétát ott adnak neki, az semmi............ :( Melyik ujjam harapjam tipikus esete!

Ááááá, kicsit fosikálok, hogy a végén én is így járok majd............. Hülye cukor.

De abban igazad van, hogy a mai egészségügy "gyártja" a GDM-eket, mert most ebben van a pénz. Van akinek van/volt/lesz vle gondja, de a kismamák 80%-nak nem!!!! Én tudtam, hogy figyelnem kell rá, figyelek is!
Vendég

Hihihihihihihi
Igazi rapszodikus a jellemem! Egy napon belül akár 3x is tudom változtatni! :)
Kinövi az ember, de néha elkap engem is. Ma a pocikám is rosszalkodik, görcsöl, húz, fáj, ettől vagyok feszült, kis bújásnak jobban örültem volna, mint annak, hogy egyedül nézzem a tv-t.
Ez van! Megyek lefeküdölök én is, de előtte iszom egy kis sandriát idegnyugtatónak!
Vendég

Az egészségügy??? Hja, ez egy másik topik. VAgy több.
Inkább ne menjünk bele, mert egyrészt kimoderálnak innen másrészt pedig a meglévőnél is nagyobb epeömlést kapunk még itten ma estére.
Amióta alternatív gyógyászatot tanulok, azóta különösen nagyon sok mindent láttam, hallottam.

A lényeg, hogy Lafi és Hunor épségben és egészséggel átvészeljék ezt az időszakot. Nemrég még Pandiékért kellett aggódnunk... bár már az összes topikbaba itt volna egészségesen a kezünkben!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Na, Monácska, menjünk magunkban bánatozódni a pocaklakókkal! :lol:
Holnap új nap virrad! :wink:

Kép
Kép

mpatr

Bosek
Én úgy tudom, hogy a terhelés utáni vércukor 7,6-ig jó.... :wink:

Mpatr
Én is hisztike vagyok időnként... annyira, hogy még magamat is nehezen viselem el. :oops: :cry:

Olyan jókat vigyorgok itt olvasás közben időnként :lol:

Hétvégén Mikulás-ünnepre készülünk... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Létezem és élek. Olvaslak is benneteket, csak egyszerűen energiamentes vagyok, ahhoz hogy mindenkire reagáljak.
Így inkább nem írtam.

De nagyon köszönöm a privis megkereséseket! :)

Sajnos 3 hete front érzékeny a pocakom. Hidegfront/melegfront :arrow: pocak keményedik!
Már ügyeleten is voltam vele. De szerencsére jóindulatúnak tűnik, vagyis nincs méhnyak módosulás és a CTG nem mutat fájástevékenységet!

Most lódozisú magnéziumot szedek és táppénz!

De így is tök jól elvagyok itthon. Kimondottan élvezem! :lol: :lol:

Bosek!
És mindenki aki most megy cukorterhelésre!

Ezt nektek!

Szűrésre a következő lehetőségek vannak:

1. Tesztreggeli:

40 gr szénhidrátot tartalmazó tesztreggeli után 1 órával mért vércukorérték 7,0 mmol/l felett van: oGTT végzendő, vagy

50 gr glukózoldat itatása után 1 órával mért vércukorérték 7,8 mmol/l felett van: oGGT végzendő.

Javasolt időpont: koraterhesség

24-28 gestatios hét között
32-34 gestatios hét között
2. oGTT végzése:

Amennyiben szűrővizsgálatunk pozitív eredménnyel végződött, orális glukózterhelés végzése indokolt.

75 gr-os oGTT: reggel 10 órás éhezés után 75 g glükóz itatása után éhgyomri, 0,5-1-1,5-2 órás időpontokban vércukor-meghatározás történik.

GDM diagnózisa: a 2 órás érték eléri a 7,8 mmol/l-t vagy bármely köztes érték 11,1 mmol/l felett van.

100 gr-os OGTT: határértékei éhgyomri 5,8 mmol/l, 1 órás 10,6 mmol/l, 1,5 órás 9,2 mmol/l, 2 órás 8,1 mmol/l.

GDM diagnózisa: bármely két érték eléri vagy meghaladja a fenti értékeket.

3. Postprandiális profil:

GDM diagnózisának felállítása után napi ötszöri étkezéssel 160-200 g/nap szénhidrát bevitel mellett az étkezések után 1 órával ellenőrizzük a vércukorszintet. Amennyiben a kapott értékek bármelyike meghaladja a 7 mmol/l-t, inzulin (humán) terápia bevezetése indokolt! Emiatt akartak téged inzulinozni!
Amennyiben GDM állt fenn, a beteget szülés után követni kell és a későbbiekben, nem terhes állapotban, szénhidrát anyagcseréjét rendezni kell. Következő terhessége pedig preconcepcionális gondozást igényel.

Szóval Bosek!
Neked semmi bajod! OK? Azért nem biztos, hogy jó ötlet egy tábla csokit együltedben megenni! :lol: :lol: Mit szólnál a "kétültedhez"? :lol: :lol:

Látom sokaknál megy az ungabunga! :lol: :lol:
Egészségetekre!

24+1
Vendég

Ami lemaradt!

GDM= gestatios diabetes mellitus = terhességi cukorbetegség

oGTT= orális glukóz tolerancia teszt = orális cukorterhelés

És hétvégén Advent első vasárnapja! Kép

Kép
Vendég

Sziasztok,

nagyon klassz, hogy a tapsztalt gyerekes anyukák adnak némi rásegítőt az elöttünk álló időszakra. Remélem ha már itt lesznek a kisbabák, a nagy aggódásainkban is tudtok majd segíteni. :lol:

köszönöm a repüléses infókat!!
igazándiból döntöttem és már meg is rendeltem a repjegyeket, úh. repülök. az orvosom is áldását adta....
már nagyon várom, mert nagyon rám fér egy kis kikapcs. ui.eddig éjjel-nappal dolgoztam... :(

norco

Voltunk 3D ultrahangon :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Judit18,
szerintem se parázz a szoptatás miatt előre. Fő a pozitív hozzáállás. Én is volt, hogy paráztam rajta, aztán elmúlt. Úgy vagyok vele, hogy miután megszületett, már a kórházban többször fogom mellre tenni, hogy elősegítsem a tej megindulását. Aztán majd elválik, mennyire fog sikerülni.

Tand,
örülök, hogy írtál! :)

Panni, Mona, Pati, Zsu,
nagyon köszi a gyereknevelési tanácsokat!

Évi,
ment a drukk a lakásátadásra!!!

Kissani,
üdv köztünk, gyere gyakran!

Mona,
sajnálom, hogy végülis nem azt a babakocsit sikerült megvenni, amit kinéztél. De a másik is tetszik! :)

Dany,
aranyosak a képek a babáról! :)

Tegnap volt az utolsó szülésre felkészítő tanfolyam. Két szülésznő lett meghívva, velük végigbeszéltük a szülés folyamatát, meg megnéztünk egy szülésről szóló videót. Pénteken meg szülőszoba látogatásra megyünk. Kiváncsi vagyok, milyen lesz.

Melinda

Kép
melinda80

Szép Jó Reggelt Mindenkinek!

Remélem sikerült mindenkinek kipihennie magát, nem úgy mint
ÉN!

SOS!!!

Valaki segítsen valami tippet adni horkolásra!!!!!!!!!!!
Egész éjszaka horkolt az ember! De nem akárhogy, úgy
mint egy Vaddisznó! Már majdnem megvertem, mert annyira
ideges voltam!!!! Befogtam az orrát, pici lökdöséssel kezdtem,
és a végén már egészen drasztikus szumós ugrásokat vetettem
rá! És eredmény? : 3 mp szünet, és újból megindult a muzsika!
Na!!!!!!!!!!!
Olyan feszült vagyok, hogy mindjárt megőrülök!!!!!!!!!
SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Jó reggelt!
Üdv. köztünk Kissani, remélem ezentúl gyakrabban fogsz írni!
Kavics, örülök, hogy jelentkeztél! Már nagyon hiányoltalak! :) Tali kedden?
Norco, jó utat, mikor mentek?
Mommy, aranyosak a képek! :)
Pati, kialudtad a hisztidet? :wink:

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok csajok!

Régen nem írtam, és most próbáltam visszaolvasni, és igyekiszem reagálni is.

A cukorterheléstől én is parázok, főleg, hogy látom milyen blődségekkel tudják ilyesztgetni az embereket. Nekem is ma holnap kellene menni. De elhatároztam jövőhét kedden megyek reggel, mert akkor a talira még nincs meg az eredmény... :D Has koplalnom kell, akkor csak utánna. Az előző két terhességemnél nem volt gond, de nem is izgatott nagyon. Apukám is mondta, hogy a stressz nagyon vváltoztat a cukron. Ha ideges m9indig magasabb a cukra, persze lehet, hogy ehez a hajlam is kell.

Bosek!
A Te eredményid tökéletesek az biztos. :D

Pannyhoz és Patihoz csatlakozva én is azt mondom, hogy az elején mindig nyomós oka van, ha sír a baba. Azt meg úgyis észre lehet venni, ha trükközik (később). Azt pedig én se hagytam. De az tuti, hogy fél éves kora után lehetséges csak.
Ac korai fekvés úgy oldódott meg nállun, hogy regggel nem volt sokáig alvás, és a délutáni alvás se nyúlhatott az estébe. Persze, ha valaki szeret reggel visszafeküdni mint Judit akkor ők aludjanak tovább. Olyan nincs, hogy reggel sokáig aludjon este korán feküdjön. Megvan az alvásigényük és azon mennyiségileg nem nagyon tudunk változtatni. Nálunk ez is nagyon különböző. Kilenckor fekszenek (tanítónéni szerint ez is késő) és hétkor keltem őket. A fiam rögtön el is alszik, a lányom még ébren van néha fél 11-ig is. Négyévesen csökkent le látványosan az alvásigénye, akkor úgy oldottuk meg, hogy kapott egy olvasólámpát és könyveket nézegethetett. Most is ágyból nem jöhet ki, de bogarászhatja a betüket és nézegetheti a képeket. Hamarabb elálmosodik így mintha a sötétben fekszik nyitott szemmel. Ez van, a lányomnak egy másfél órával kevesebb az alvásigénye mint a bátyjának.

Biztos van közületek aki még emlékszik az októberi Tesco parkolós ügyemre. Azóta kétszer voltam a rendőrségen ez ügyben. Nem túl jól alakultak a dolgok. Volt szembesítés meg minden. A fickó nemhogy elismerte volna a garázdaságot, hanem azt vallotta, hogy én lökdöstem, rángattam és elszakítottam a ruháját. :!: :!: :!:
Persze egy férfinak terhesen amikor abban az időben még vérezgettem is néhanapján.... A csaj aki vele volt szintén ezt állítja persze. Áááá... Jól esett,hogy a rendőrnő célzott rá, hogy milyen barmok (virágnyelven), de hát ő nem bíró, csak göngyölíti tovább a dolgokat. A kedvemet persze jól el lehet vele rontani.

Feri!
Mostanában én is megállás nélkül rendrakás és takarításban égek, de néha érzem,hogy már nem bírom olyankor úgy is leállok. Tegnap én is a földön ücsörögtem, mert rámjött, hogy a fürdőszoba fugáját ki kell fehéríteni a régi fogkefémmel. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de legalább padlófűtés van nálunk... :D

Szülés elötti hetekben rosszabb lesz, akkor már nem félek, hogy elindul a baba és állandóan felmosok, mindent kimosok, kétnaponta hajatmosok, gyerekeknek többnapra kikészítem a felvevendő ruhákat, mindenből dupla mennyiséget főzök, hogy úgy menyjek el szülni, hogy minden rendben.

A felszerelésben ott tartunk, hogy a nagyobb dolgokból nekünk csak az autós hordozó ami még hátra van. Sokminden már volt (gyerekszekrény, ágy, ruhácskák) A szekrényt át akarom festeni, már találtam is festéket, ami bútorra való és semmi mérgező anyagot nem tartalmaz, ajánlották gyerekbútorokhoz. Márcsak a tettekre lenne szükség. Meg néhány menőbb ruhát beszerzek azért, hagy legyen menő a kissrác. És amennyire régen hágáltam a pelenkázós fürdetőálványok ellen, most mégis azt veszünk a fürdőszobába. Meg van rendelve. A fürdőszoba viszonylag nagy elfér. A többi indokot majd esetleg később, mert már rengetegett írtam, nem is lesz türelemetek olvasni.

Mommy!
Édik a ti képeitek is.

Beuska!
Gratulálok a KISLÁNYODHOZ. A fruskákról írtakkal egyetértk én is... :D

Aranykavics!
KItartás! A pénteki melegfront hatására nekem is görcsölt a hasam és már én is a kórházon gondolkodtam, de másnapra huss, elmúlt.

Ja! Hangulatom nekem is igencsak hullámzó! :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bocsi a hibákért. Most látom mi mindent gépeltem el és még amit tudom, hogy hogy kell helyesen írni azt is máshogy írtam. :oops:
Kicsit dekoncentrált vagyok. :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Előkerestem az utolsó talis listát, hogy mindenkit emlékeztessek rá! :)
Tali:
(december 4, 12 óra, Mongol étterem)

1. Pepike
2. Kikó70
3. Kölyök28
4. Kvaszeva
5. Beuska75
6. Eszter.eu
7. Mzx
8. Mpatr
9. Pumperka
10. Norco
11. Mni
12. Kiszazsu
13. Melinda80
14. Eszterxx

KépKép
KépKép
mni

Jéé, Pumperka, Márti!!!

Nincs új a Nap alatt.... :oops:

Márti: Ugyanígy tajtékosan kivagyok a párom hortyolásától és néha (??) az őrületbe kerget. Állítólag van ilyen ambulancia (nem az őrüléshatáros nőknek, hanem a hortyogóknak) de oda nem jön el :shock: .

Pumperka: ugyanilyen dili voltam a szülés előtt. A barárnőmnek át kellett jönnie a kutyámhoz ( :shock: :oops: ), és hogy jól érezze magát, több tonnányi üdítőt meg kaját betankoltam neki. :shock: :shock: A kutya és apuci is hónapokra fel lett készítve kajailag, a gyereknek mindent előre megvettem (szerintem még a fogzáskönnyítő gél is megvolt :oops: )... Anyukám jött a nagynénémmel hozzám, kedveskedni, hoztak kaját, sütit, mindent (karácsony volt) és 1 azaz egy doboz gyümilevet felbontottak a készletből. Én meg nekirontottam anyámnak, jól összevesztünk és azzal a mozdulattal el is mentem szülni......... :?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Köszi, mni, jobban vagyok, diliileg...

Egész éjjel viszont görcsölt a lábam.

Lehet, hogy tényleg szedni kéne a vitamint, a vasat, a kálciumot és a magnéziumot?? Az a bibi, hogy köztudottan rossz gyógyszerszedő vagyok. Kiváltom és megy a polcra. Egyszerűen elfelejtem bevenni őket, napokig. Nem a polc miatt... SOS!!!!! Ötlet???

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Olyan szép napot kívánok Mindenkinek, mint az enyém! :D

Ügyesen drukkoltatok tegnap, köszönöm. Teljes sikerrel jártunk lakásügyben, így ma már ott alszunk!!! Több, mint két hónapot vártunk a beköltözésre. Tegnap este annyira fel voltam pörögve az örömtől, hogy este 11-kor még befejeztem a dobozolást, hogy ma a férjem és a barátai mindent el tudjanak költöztetni. Igazából nem sok a cucc, mert egy része már ott volt, de annyira jól esett végre pakolni, hogy alig bírtam leállni. Reggel is már 5-kor felébredtem, és újra átnéztem a lakást, hogy biztosan mindent elraktam. :lol:
A másik oka a boldogságomnak, hogy ma dolgozom utoljára. Holnaptól szabadság, mert ugyebár ki kell venni az összeset, majd dec. közepétől táppénz. :lol:
Van egy harmadik ok is: tegnap du. 15.56-kor megszületett a munkatársnőm kisfia, Ronald. 3550 gramm és 56 cm. Nagyon könnyű szülése volt, még gátat sem vágtak nála!

Gratulálok minden kiscsajos maminak! Hamarosan leköröztök minket, fiúsakat. :wink:

Pumperka, szörnyen sajnálom azt a Tescos sztorit. Én még mindig emlékszem, milyen idegbaj kapott el, amikor leírtad a történeted. Van aki segítsen Neked ez ügyben?

Szia kissani! Tessék gyakran írni Nekünk!

Kavics, végreeeeee életjelet adtál magatokról! :lol:

Mommy, nagyon helyes a kisfiad!

Patti, én is elviselhetelen voltam tegnap este, pedig semmi okom nem volt rá, főleg a sikerek után. A férjem meg is jegyezte viccesen, hogy imádja mind a hét fejemet. :twisted: :lol: :twisted: :lol: Mára már lenyugodtam. :wink:

Márti, az én férjem is horkol néha. Semmit nem lehet tenni ellene, viszont Te használhatsz füldugót, és akkor kevésbé zavaró. Jobbat még én sem tudtam kitalálni. :evil: :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

mpatr!
Gyógyszer ötlet: Sajna de én is ilyen ügyi fogyi leánka vagyok! :lol:
Na én tudod mit csináltam?! Azt, hogy beszereztem egy gyógyszer
adagolót, tudod ami a kórházakba van!
És ott van szem előtt minden este belerakom a holnapi adagot!
Így nem felejtem el! :lol:
Figyu! Az ambulanciás dolg kilőve! Ha csak ki nem jönnek házhoz! :lol:
Nem is szokott orvoshoz járni soha! Én gyógyítgatom állandóan, ha baja van.
A múltkor majdnem vérmérgezést kapott, egy sebtől a térdén.
Terem focizott, és elesett lehorzsolódott a lába, és elfertőződött!
Tudod milyen csúnya volt! Nem tudtam elvinni az orvoshoz!
Aztán rendbe tettem neki!
Bocsika ez lehet uncsi volt! :oops:
Vendég

Halihó!
Túlvagyok a cukros vérvételen, nem is volt annyira gáz..délutánra lesz meg az eredmény. Nagy örömömben be is nyomtam egy banánt meg egy nagy bögre mézes teát, mostmá úgyse számít, nem?

Hiszti: Hááááát..a hormonok nálam is dúlnak-fúlnak olykor, máskor meg kenyérre kenhető vagyok..tegnapelőtt olyan tapír voltam anyukámmal, hogy miután hazajöttem sírva hívtam fel bocsánatot kérni..mondtam neki, már csak pár hónap és helyrejövök, remélem :shock:

Márti: horkolásra van vmi orrcsipesz vagymi asszem, ez most komoly! Ha jársz gyógyszertár környékén kérdezz rá mindenképp! (én nem is tudom mit csinálnék, engem is baromira zavarna!!!)

Pati,
a vitaminok nagyon fontosak, sok kellemetlenségtől meg tudnak kímélni, szóval legalább a magnét és a kalciumot tessék odarakni a fogkrém mellé a fürdőszoba polcra, és akkor eszedbe jut majd bevenni(mert gondolom azért a fogmosás menni szokott rendszeresen? :D )

Nemtom ti hogy vagytok vele, de én majd megfagyok!!! Nálunk -10fok volt éjszaka!!! Szóval most jól berottyantottam a cserépkályhát, fűtsön nekem, mert jégtömb leszek!!!

pusz: Panna&Manna

KépKép
kmanna

kvaszeva!
Ennek nagyon örülök!!!!!!!!!! Akkor most fellegekben jársz! :lol:
Füldugó? Neked van? Jaaaaaaaj! Miért nincs más módszer?
Valami csodaszer! Sok sok gazból! :shock:
Vendég

[quote]h írta:orkolásra van vmi orrcsipesz vagymi asszem, ez most komoly!
[/quote]
:D :D :D :D :D
ruhacsipesz nem jó? Az van itthon több száz! :lol:
Köszike! Meg fogom érdeklődni!!!
Vendég

Kép

Kép

Látszik, hogy unatkozom mi????????
Gyorsan feldobbantottam egy pocak fotót!!!!
Vendég

Én nem tudom, de ha meglátom a Mónika show-s Mónikát,
mindíg az jut eszembe, hogy 3 hó múlva én sem fogok beférni az ajtón!
Oldalra szélesedek én is!!!!!!!!!!!! :shock:
Vendég

Sziasztok!

Márti, ha az oldalára fekszik akkor is horkol? Az én férjem csak akkor, ha háton alszik. Akkor én egy kicsit megbökdösöm és kérem, hogy forduljon az oldalára. Eddig ez hatásos volt...

Ildi

Kép
kikó70

Márti, a férjem hason alszik, és még úgy is képes horkolni. Szerencsére nem mindennapos a dolog, de az agyamra tud menni, egyébként is rossz alvó vagyok :roll: . Nekem bökdösésre szerencsére abbahagyja, leagalábbis egy időre :roll: :lol: .

Pati, én be szoktam állítani emlékeztetőt a telefonomra olyan időpontra, amikor tuti otthon vagyok, és amikor pittyeg, akkor vonulok gyógyszert bevenni, mert 2 perc múlva már kimegy a fejemből! A másik, hogy a reggelit azzal kezdem, hogy megiszom egy pohár Calcium-Sandoz C 1000-es pezsgőtablettát. Hamar hozzászoksz, hogy így kezdődik a nap, és talán a többi bogyó is eszedbe jut a lötyiről :) :wink: .

Kép

Kép
mzx

Sziasztok lányok :!:

Régen jártam már erre (időhiány), de próbálok visszaolvasni :)
Úgy olvasgattam mindenkivel minden okés, nagyon klassz a narancs színű babakocsi az én vágyam is egy narancs-szürke összeállítás :P
Mindenkinek grat a picikhez, mi is voltunk 4D-n, nem nagyon akarta mutatni magát a csepp, állandóan mocorgott , de azt már biztosan tudjuk hogy kislány :P
Mni ha javítod a táblázatot, akkor én már +6 kilónál járok :oops: és a "csepp" neve Kira lesz .

Anita
Kép
boszi30

Márti szép a pocakod :P

Anita
Kép
boszi30

kikó70 , mzx!
Sajnos ő is képes mindenhogyan horkolni!
Az oldalán szokott egyébként aludni! És úgy horkol, de nagyon!
:x :x :x

Boszi!
Na végre! Már azt hittem beteg vagy!
Kép???????????? Van?
Vendég

Sziasztok!

Babakocsi-vásárlással kapcsolatosan jutott eszembe, hogy a párom látott v. olvasott valamit a babakocsikról, amiben az volt, hogy a sötét színű babakocsik úgy fel tudnak melegedni, hogy 5-10 fokkal melegebb van bennük, mint a tényleges hőmérséklet, és ez nyáron nagyon veszélyes a babákra nézve. Szóval bármennyire meglátszik a kosz a világos huzaton, akkor is inkább világosabbat vegyetek (természetesen nekünk sötétkék van, mert ez akkor még eszünkbe sem jutott :roll: )!

Kép

Kép
mzx

Sziasztok :)

Már a minap bejelentkeztem Hozzátok, de idő hiánya miatt képtelen voltam írni magamról/ magunkról.

Jelenleg 25+4 hetes kismami vagyok (a vonalzóm 1 nappal eltolódva :? ) A vonalzós kép 20+4 hetesen készült róla :D

Ő a második, de igazándiból a 3. terhességem. Gyerkőc még nincs, csúnya dolgok történtek eddig. Most eddig minden rendben vele, remélem így is lesz, és az élet nem lesz mégegyszer olyan kegyetlen velünk! Én már 6 hete itthon vagyok, nem dolgozok. Utoljára 2 hete voltam dokinál, elkezdett kinyílni a méhszáj, és emiatt magnéziumot szedek. A multivitamint meg 2naponta kéne, de hát jó, ha hetente 2 összejön. Annyira gyógyszerellenes vagyok, hogy még a vitamint is csak kínkeservesen tudom lenyelni 8)
Látom, ti a táblázatba írjátok a felszedett kilókat is. :)
2 héttel ezelőtti pluszom: 7kg volt :?
Az első doki, akihez jártam, csak azzal volt elfoglalva, hogy mennyit hízhatok, mennyit nem, és azt vagdalta a fejemhez, hogy koplaljak, délután 4 után semmit ne egyek, még gyümölcsöt se, bla-bla-bla... Az igazi panaszaimmal meg nemis foglalkozott, úgyhogy faképnél hagytam. Ja, és nála a magánrendelésen csak azért kellett fizetni, hogy megturkáljon, meg a kilókról dumáljon. Ha szerettem volna, hogy ultrahangos viszgálatot is végezzen, azért plusz pénzt kellett neki adni... Beleuntam! Meg mindenbe, amit velem művelt. :evil:
Most már sima "sztk"-s terhesgondozóba járok, és itt van belső vizsgálat, meg alapos ultrahang is, amiről még külön papírt is adnak, plusz adtak végre valamit a gyakori haskeményedéseimre...
A doki egy picit rám ijesztett, hogy ha tovább nyilik a méhszáj, akkor befektet a kórházba... Na, más ssem hiányozna :evil:
Hogy hol fogok szülni? Ez jó kérdés... Ahova területileg tartozom, ott nem szívesen szeretnék... Majd meglátjuk, hogy a végefelé időben haza tudok e költözni a szüleimhez, és akkor abban a kórházban szülnék, ahol szeretnék. (jelenleg 100km-re van)

Röviden :oops: ennyi lenne eddig, majd megpróbálok felzárkózni hozzátok, és mindenkit egy kicsit jobban megismerni :P

Nem tudom egyenlőre, hogy mien sűrűn tudok majd jönni, de igyekszem legalább egyszer naponta :lol:

Szép napot mindenkinek :!:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?