Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen, 3 az alsó határ, úgyhogy nekem majdnem túl alacsony lett. Nem tudom, hogy az is gond lehet-e... De a magastól mindenesetre nagyon messze van az enyém...

Mondjuk én tettem bele citromot, és most jut eszembe, nem rég halottam, hogy a párom Mamája citromot eszik, hogy levigye a cukrát... Hát, akkor lehet hogy ezért lett ilyen alacsony??

yuyu79

Én is tettem bele citromot. Azt mondták, hogy néhány cseppet nyugodtan tegyek bele, de amikor elnézzett az orvos, egy kicsivel többet sikerült facsarnom, mint néhány cseppet :shock:
Szóval nem tudom, mitől lett olyan alacsony neked! De ha az orvosod nem aggódik miatta, te se tedd! :)

Kép
Kép
dia123

Én egy fél citromot csavartam bele, de nem mondták hogy nem lehetne... A dokim még nem látta a leletet, de én nem aggódok, mert végülis a normális határokon belül van ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Én is ma voltam a vércukron, még annak nincs eredménye, de az kiderült, hogy magas lett a koleszterinem :( van valakinek tapasztalata? Nem eszem szinte csak zöldeket, semmi olyan amitől magas lehetne, nem híztam és mégis? Egy kicsit rosszul esett :( 7,4 lett az enyém, a felső határ 5,2. Mondjatok valami bíztatót, hogy ez csak a terhességtől van :(
Holnap megyek a házidokihoz, de nyugtalanít.

KépKép
columbine

Ne aggódj, biztos nem olyan vészes. Bár nem értem mitől magas, ha nem is eszel olyan kajákat ;-) Majd a doki megmondja...nyugi :-)

yuyu79

amúgy nekem egy leleten volt a cukor az általános vérképpel... neked nincs rajta éhgyomri és terheléses cukor? Nekem csak a toxoplasmára kell várni, meg az ellenanyagra, de az nincs mindenkinek ilyenkor...

yuyu79

Először itt csak sima cukrot néznek és ha az rendben van, akkor mehetek a terhelésre. Nem egyből nézik azt, most teljes vérkép volt.
Próbálom nem idegesíteni magam, de a diétát szívesen kihagynám...

KépKép
columbine

Jó reggelt Mindenkinek!

Dia, szerintem nem sikerült :oops:
Hol generálja a bbc kódot?nem kell kattintanom semmire? Meg nem tudom itt bekapcsolni a html-t :lol:

nicike

Lei!

Mi is az ANEBODA-t néztük ki, és van belőle nyír színű is, mármint az 1 és 2 ajtósból és a komódból is. Nálunk is az votl a favorit, csakhát a helyhiány...

így ez lett:

Kép

A kiságy is ilyen színű.
Valószínű, hogy a foggantyúkat mintásra cseréljük, meg lehet, hogy egy kicsit feldobjuk... :D :D
Vendég

Nicike, miután megadtad a szülés várható időpontját nyomd meg a 'Get my ticker' gombot. Ekkor bejön egy reklám oldal, aminek az alján van egy link piros keretben, miszerint: 'Yes I know about cord blood banking, now take me to my ticker'. A követkeő oldalon ott lesz a html és a bbcode. A bbcode ablak jobb tetején nyomd meg a select & copy gombot, majd menj a babanetes profilodba és ezt másold be az aláírás helyére és nyomd meg a bbcode engedélyezését is. Mellékelem képen, hogy nekem hogy néz ki: Kép

szuszu

Lei, egyszer én is jártam így, hogy a céges éves vizsgálaton magas lett a koleszterinszintem, pedig szinte alig eszem húst (a férjem vegetáriánus), zsírosat meg egyáltalán nem szoktam. Aztán megtudtam, hogy a magas koleszterint az is okozhatja, ha valaki pl. nem szokott rendszeresen reggelizni és ebédkor eszik először, mert akkor a hirtelen ételmennyiségtől felmegy a koleszterin. Én azóta szoktam reggelizni és azóta nem is volt magas a koleszterinem. De ha egy ilyentől felmehet, akkor mástól is, és az is lehet, hogy ez csak egy egyszeri dolog volt és legközelebb már jó lesz az érték.

szuszu

Szia Szuszu!

Köszönöm Szépen :lol:
Alkotok is.....

nicike

Nini..., ott van :shock:
De jóóóóóóóóóóó...........

nicike

Köszönöm mindenkinek aki érdeklődik az udvarhelyi albérlet után!!!! :D

Pöttöm,
Szépek nagyon a bútorok!

Én úgy néz ki, hogy csütörtökön megyek a terheléses vizsgálatra, és emlékeim szerint Zalánnal nehezen viseltem, hogy nem ehettem olyan sokáig... Jó lenne már túllenni rajta!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Julcsi!
Végre már neked is alakul valami pocak-szerkezet!!! :lol:

Ági!
Érdekes ez a koleszterin kérdés... :roll:

binyek

Nici, ügyes vagy! Szép a vonalzód!

szuszu

Köszi, Binyek ;-) Amúgy meg jó reggelt mindenkinek!

A tegnapi vihar után itt most szépen süt a nap :-)

Képzeljétek, úgy néz ki, megyünk 3 hét múlva nyaralni Ciprusra :-D Végülis Ciprus lett a befutó, mert ott már most is meleg van, és a víz sem túl hideg. És nem is nagyon hosszú a repülőút...

yuyu79

sziasztok!

Ági, a magas koleszterin sajnos örökletes is... van hozzá szerencsém :( én gyógyszert szedtem rá, mert nála a triglicerid szint is magas volt, szóval, hogy nagyon zsíros a vérem... nem túl bíztató dolog. de amint kiderült, hogy terhes vagyok, abbahagyatták a gyógyszert azonnali hatállyal, szóval kíváncsian várom, hogy most a nagylabornál nézetnek-e majd koleszterint, vagy csak a többi "sima" eredményt.

Dia, a Schöpf-Merei Ágost Anyavédelmi központba szoktam járni (babavízió), mert itt van ismerős ;) amúgy, ha választanom kellene másikat, akkor biztosan a 4D Genesis-be mennék, mert arról hallottam már nagyon jókat a lányoktól!

4-re megyünk, szóval leghamarabb holnap tudok képet prezentálni! ;)

sophie27

Szép reggelt mindenkinek!

Zsófi, nem nyugtattál meg :( mondjuk úgy nézem nekem a triglicerid ok, most már tényleg tűkön ülök, mert csak este, torna után lesz a dokim... jössz tornára?

Lei, Csenge, torna?

KépKép
columbine

Sziasztok lányok!

Hát, én elég szarul vagyok. Volt valami a vasárnapi menüben ami a társaság felét kiütötte, de szerintem én vagyok a legrosszabbul, mert én még ma is úgy érzem, hogy a reggelimet még viszont fogom látni. Két kiló le is ment, mert tegnap egyáltalán nem tudtam enni. Remélem azért a babát ez nem viseli meg nagyon.

Pöttöm! Tényleg szépek a bútoraitok. Látom elég jól álltok a vásárlással is.

Amúgy bútor téren nekünk van egy a komódhoz tartozó polc, amit fölé raktunk fel és nekem onnan volt a legkényelmesebb elérni a dolgokat pelenkázás közben.

Ezek a kölcsön dolgok tényleg olyan kellemetlenek. Én is jártam úgy, hogy többen megígérték, de én nem akartam a nyakukra járni elkéregetni, így végülis mindent megvettünk. Ruhákat kaptunk elég sokat, de annak egy részét vissza is kellett adni.

Apro! Ha mész a Christina Moda-ba engem érdekelne, hogy milyen most a felhozatal. Már elég nehezen öltözködöm és még esküvőre is megyünk júniusban.

Yuyu! Ciprus biztosan nagyon szép lesz. Nálunk elmarad idén a nyaralás, mert párom már most egy csomó szabiját elhasználta. Azt mondta, ha meglesz a pici majd ők elmennek a nagyobbikkal pár napra. Na arra nagyon kiváncsi leszek.

Szép napot Nektek!

Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Épp rohangászom, de nem hagyhatom ki a reggeli bekukkantást.

Nem tudom, hogy eljutok-e a pénteken a Ch. Moda-ba, mert már vagy 2 hete tervezem..... :? És szombaton ráadásul melónap is van.

Yuyuy, de jó nektek! Én is annyira vágyom már elszabadulni egy kicsit. De mivel egyre rosszabb híreket kapok, még lehet, hogy a júniust és a júliust is végig kell melózni..... :cry:
Eddig azt hittem, csak a gyedet számolják az előző évi átlagfizu alapján, aztán most kiderült, hogy a táppénz és a tgyás is abból megy.
Én meg baromira beszívtam, mert 2007-ben az első munkahelyemen elfelejtették közölni, hogy minimálra jelentettek le.......ez úgy utólag derült ki a kilépő papírjaimon. Így most teljesen tanácstalan vagyok.
Most úgy néz ki, hogy a tgyásom is jóval kevesebb lesz, mint a gyed.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ági! ne haragudj! nem akartalak még jobban felidegesíteni! biztos vagyok benne, hogy az orvosod meg fog nyugtatni, én csak azt mondom, hogy nekem előtte biztosan tudom, hogy bajom volt ezzel, mégis leállítottak a gyógyszerről, így gondolom, hogy a babát nem veszélyezteti a koleszterin szint emelkedése! tehát nem hiszem, hogy gond lenne, vagy túl kellene aggódni magad, bár nem vagyok orvos, szóval, ha megvan a megoldás, azonnal írj, mert kíváncsi vagyok nagyon!

amúgy nekem, mert persze, miért ne, a cukrommal is volt bibi, amire szintén szedtem gyógyszert... úgyhogy nálam tényleg kész csoda, hogy jött a baba! ;)

fel a fejjel, és fő a pozitív hozzáállás! én is küldök sok-sok +++++-t!

este biztosan nem megyek, mert holnap utazik az uram Svédországba, és még vasalnom kell, meg segítek csomagolni neki.

sophie27

Hát ez nagyon gáz... és nem kaptál minden hónapban bérpapírt, vagy hogy nem derült ki előbb?

Ha még júliusban is dolgoznod kell, az azért már nem semmi... a végén onnan mész szülni :-(

Akkor a táppénzed biztos kevés lenne... és a Tgyásnál nem lehet kérni, hogy az utolsó 180. napot nézzék, ha lesz már annyi ebben az évben, mire szülsz? Ennek nagyon járjál ám utána...

yuyu79

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Jaj, már megint csak panaszkodom, de borzalmasan vagyok...

És kezdem azt gyanítani, hogy nem a méhem miatt ilyen feszes, kemény a pocakom, vagy nem csak amiatt :cry:

Szedem a Mg-ot, de nem ér semmit, és már majdnem egy hete szedem napi 3x1-et a béres féléből, ami ugye szemenként 250 mg.

Folyton olyan melegség önt el amikor jön egy ilyen rosszullét, gyenge leszek, picit hányingerem is szokott lenni, és ilyenkor mindig el kell mennem wc-re is.
Este voltam, erre ma reggel is mennem kellett, nem igazi hasmenés, de majdnem...
Lehet, hogy vmi emésztőszervi problémám van, ami a méhem alatt ott lapul, és attól nem veszik észre a dokik?
Mindenki székrekedésre panaszkodik a második trimeszterben, én meg többet megyek wcre mint eddig bármikor.

Van vkinek hasonló tapasztalata?

Bocsánat, ha ilyen "belső" problémákkal zavargatlak titeket.

pöttömpanni

Zsófi, Neked hogy számol a vonalzód, hogy még 175 napod van vissza? Ja, látom a másikon csak 120 ;-)

yuyu79

A cuccok beszerzésével meg nem állunk olyan jól, mert ha ilyen szarul leszek továbbra is, akkor a párom kénytelen lesz egyedül beszerezni a dolgokat...annak meg nem biztos, hogy jó vége lesz. És annyi minden hiányzik még, ugye, a legfontosabb a kocsi...

Néha, amikor ilyen rosszul vagyok, halálfélelmem is van :cry:

pöttömpanni

Pöttöm, a magnézium is okozhat szerintem hasmenést... lehet hogy túl sokat szedsz, nem? Nem tudja valami, mennyi a max amit lehet belőle szedni? Azért a Béresben elég sok van, nem tudom más mennyit szed belőle...

yuyu79

Pöttöm ,már csak 100 nap :-) (az egyik vonalzód szerint)

yuyu79

Olyat találtam, hogy 320 mg a napi szükséglet terhesség alatt, meg hogy egy Béres Mg elég egy nap...

"A készítmény szedése mellett ritkán (a javasolt adagok túllépésekor) hasmenés, hasi fájdalom jelentkezhet."

Szerintem kérdezd meg a dokidat, vagy tudja hogy hány mg-t szedsz??

yuyu79

Yuyu, nem tudom, de mindjárt megvizsgálom a vonalzókat! ;) köszi az észrevételt!

Pöttöm, neked jobbulást, bár tudom, hogy sokszor az ember belehergeli magát a dolgokba és még rosszabbul lesz... :(

Zsófi, nem tudom, hogy hogy bírod ezt a melózást addig. :( nagyon sajnálom, hogy ennyi ideig kell még gyűrnöd, pedig tudom, hogy már Te is nagyon a végét járod!

sophie27

Sziasztok lányok!

Mi is tegnap voltunk vércukorvizsgálaton, nekem délután lesz meg az eredményem, de nem aggódom miatta, mert nekem mindig elég alacsony volt.

Apróka, az utolsó hónapban nem kötelező a táppénz?? Hogyan dolgoztathatnak mégis?? Vagy én tudok valamit rosszul?
Amit Julcsi írt, az utolsó 180 napról, annak tényleg érdemes lenne utánajárnod, mert én is úgy hallottam, hogy lehet kérni, hogy azt számolják. Sajnos a mi könyvelőnk még nem tudott róla semmit mondani, de utána jár.

Julcsi, szépen kerekedik a pocakod! :)

k.a.t.i.c.a

Pöttöm, a hasmenéssel kapcsolatban meg tudlak nyugtatni, pont tegnap olvastam erről, hogy ha a baba olyan pózban fekszik és nyomja a szerveket, akkor gyakran előfordul hasmenés, ami több napig is tarthat. Nálam is többször előfordult már. De a magnéziumból tényleg ne szedj többet, mint amennyi a szükséglet, mert az is okozhatja.
Ha emésztőrendszeri gond, akkor a legtutibb megoldás az Actimel! Nem reklám, én régóta iszom, azóta se puffadás, se gyomorgörcs, se semmi, és sokkal fittebb vagyok. Ha az nem jó, akkor Activia, az is jó, de nem olyan koncentrált. Próbáld ki, nekem 1 hét múlva már sokkal jobb volt!! Remélem Neked is segít. Ja, és a fehér kenyér helyett próbálj tiszta rozskenyeret enni, az is nagyon hatásos. Ennél több ötletem most nincs, ha nem múlik, továbbra is nyaggasd az orvosod.

k.a.t.i.c.a

Ja, Pöttöm, még egy dolog, az oldalad szúr, vagy a hasad alja, mert ha az oldalad, akkor az lehet egy epehólyag gyulladás is, ami szintén előfordulhat ilyenkor és produkálhat hasonló tüneteket, arra nagyon jó a havasi áfonyalevél tea, vagy kamilla tea, vagy fodormenta tea, vagy epehajtó, de azt csak orvossal való egyeztetés után.

k.a.t.i.c.a

Zsófi, sajnálom, hogy nem találkozunk!
Nem akarom túlparázni, nem is a baba miatt aggaszt, hanem, hogy semmi oka nincs, hogy így felmenjen, mert nem is eszem olyat, nem is vagyok olyan alkat, a családban sincs olyan akinél előfordulna, szóval nem értem és ezért idegesít.

Pöttöm, én elképzelhetőnek tartom, hogy az emésztési problémáid azért vannak, mert nagyon idegesíted magad a keményedés miatt. A tünetek, amiket leírtál, nálam akkor jönnek elő, amikor valamitől izgulok, félek, idegeskedem. Lehet , hogy tévedek, csak tipp... Egy vérkép szerintem nagyon sokat elárul, a háziorvost kérd meg, hogy csináltasson egy teljes vérképet, ha valami gond van, abból tutira kiderül. De én még mindig azt mondom, hogy nagyon próbáld meg magad megnyugtatni! Tudom, hogy szinte lehetetlen, de biztos vagyok benne, hogy jobban lennél. És gondolj arra, hogy Noel már elérte azt a kort, hogy ha meg is születik életben maradhasson. Én amikor erre gondolok, mindig megszáll a nyugalom.

KépKép
columbine

Sziasztok!
Ismét itt :)

Pöttömpanni!
Ismerős :)
Én rájöttem, hogy mitől van... nekem hetekig hasnemnésem volt... ugyanakkor nem görcsölt a hasam tőle, de ha elmentem pisilni szinte mindig volt "nagydolog" is, és elég híg, olyan, mint valamilyen püré..
Aztán rájöttem, hogy a magneB6-tól lehet... utána is olvastam, és "túladagolás" esetén hasmenéses tünetek lépnek fel.
Elképzelhető, hogy nálad is ez lehet..
Azért hívd fel az orvosodat.. és igyál sokat!!

szeder74

Pöttöm!

Nagyon átérzem, hidd el. nekem kölzrel másfél évig folyamatosak voltak a tüneteim........
Nagyon sok minden lehet a ludas, de tény, hogy a legfőbb a pánik. Minél jobban beleéled magad. A végén már igazából nincs is rá magyarázat, nem is iagzán fél az ember, nincs is miért, a tünetek mégis megvannak.
Az első trimeszterem végig ilyen volt és ha pl vizsgálatra kell mennem, ami már ugye teljesen megszokott, nem is fájdalmas, mégis visszajön. :?
Pedig tutira nem adagolom túl a MagneB6ot, napi kettő szemmel.

Elsősorban, hogy kizárd a tényleges gyomor és emésztőszervi gondokat, egy napig nem egyél semmilyen tejterméket (tényleg jó az actimel, ill. az activia, de azt se!!) se sajt, se tej, se vajkrém.....
A legjobb az enyhén sós krumpli, enyhén cukrozott/mézezett teával.Illetve ropi.
A MagneB6-ot csökkentsd le a normál adagra.
Aztán kb 1, másfél nap után kezdj el kimélőbb kajákat enni: roston, vagy olivaoljon sült száraz pulykamellfilé(kis rozmaringgal megszórva baromi fini), alma, stb.
Semmi zsíros, puffasztó, ,stb.
Mellé, hogy a baba is jól el legyen látva, ha abbahagytad már a vitamint, most erre a pár napra sztem szedd újra.
És sok sok és még annál is több folyadék.
Ha javulgat majd, akkor tényleg idegi alapú, azzal meg csak egy dolgot tudsz csinálni: pihi. Esetleg meditáció, az sokszor beválik.

Nálam ezek szoktad bejönni.......

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ÉS most egy pici kérés hazai irányba:
én is érdeklődöm, de azért jobb, ha több vélemény hangzik el:
Hallottam már ezt amegelőző 180 napot. Ez tuti nem lesz meg sztem 2008-ban, de ha jól tudom, ez nem évhez kötött, hanem a munka abbahagyása előtti 180 nap.
Szóval ez nagyon jó lenne, mert a jelenlegi munkahelyemen szept. óta vagyok, de januártól majdnem dupla fizu.Így kánaán lenne ez a lehetőség.
Ha esetleg van könyvelő a közeletekben, illetve aki ért hozzá, kérlek érdeklődjétek meg, hogy ténylegesen lehet-e ezt kérni és mikor: táppénznél is vagy csak tgyásnál, vagy egyiknél sem?

Előre is ezer köszönet, olyan jó lenne megtalálni a kiskaput, mert én nem tudom mihez kezdek komolyan.
Ok, van egy csomó szabim, azzal kihúzom kb úgy, hogy a táppénz csak max másfél hónapig tartana. De ha a tgyás is tavalyi alapján megy, akkor nem is tudom mihez kezdünk, hiszen párom is még tanul.
Yuyu, nem adtak papírt csak a pénzt vetették át, ami mondanom sem kell, több volt, mint a lejelentett. Én meg akkor kezdtem a melót, így gyanútlan voltam.
Mint kiderült azóta, a könyvelőjük úgy dolgozott, hogy nem volt lejelentve az APEH felé, olyan, mintha nem is létezett volna, most megy ellene az eljárás. Jó kis banda, mi?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apróka, én a saját esetemet tudom csak elmondani, de a lényeg, hogy a suli miatt ugye nekem nem volt rendes munkahelyem, és azért hogy megkaphassam a maximum gyedet ami ugye a minimálbér duplájának a 70%-a lehet maximálisan, ezért januárba a párom bejelentett mint alkalmazott. A minimálbér duplája után fizetjük a járulékokat, januártól júliusig pont 180 nap és azt veszik figyelembe. Én próbáltam nagyon utána nézni, meg a könyvelőnk is, és erre jutottunk, hogy ha januártól vagyok bejelentve, akkor megvan pont az időm.

KépKép
columbine

Szép napot mindenkinek! Kép

Pöttöm szerintem is próbáld meg amit Zsófi javasol! A magne b6-ról én is hallottam hogy hasmenést okozhat.

Lányok én úgy szenvedek az alvással minden éjjel mikor a másik oldalamra akarok fordulni szinte zsibbad a csípőm azon az oldalon amelyiken alszom. Nekem nagyon lent fekszik a drágám és nem akar feljebb jönni. Anyósom mondta is hogy csípőbe hordom a gyereket:( ezért is fáj. De mi lesz velem ha egyre nehezebb lesz.
A párom meg már szinte aludni se tud mellettem néha annyira szuszogok sőt horkolok is :lol: pedig nem szoktam. :D :D Azthiszem megyünk párásítót vásárolni , hogy ne száradjon ki az orrom ennyire.

Nekem még mindig nem mondta az orvosom hogy szedjek vasat??!! Nem értem már mindenki szed csak én nem , pedig még vérképet se nézett meg semmi. Most mikor voltam neki emlitettem hogy ha már vesznek vért csináljunk egy vérképet is, meg kéne toxoplazmát is nézni, de a toxo...ra azt mondta minek ugyan az a macska van nem?!
De ez a vas szedés jobban izgat és nem értem hogy miért nem kell szednem!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, én se szedek semmit, csak elevitet, és jó a vérképem...

Toxoplazmát nem csak macskától lehet elkapni. Ha az elején negatív voltál, akkor meg kellene ismételni, hogy nem kaptad-e el azóta. Ha van macska, ha nincs...

yuyu79

Sziasztok!
Elösször is mindenkinek szép napot és örüljetek,hogy ilyen szépen süt a nap a tegnapi zuhé után. Még akkor is,ha bezárva kell tölteni a nap nagy részét ahelyett,hogy kinn sétálnánk,vagy csak napoztatnánk a hasunkat. Ettöl talán mindenki egy kicsit jobb kedvre derül és elfelejti,hogy mi is éppen a baja.
Már tegnap is akartam kérdezni,ki mit használ a terhességi csíkok ellen?
Másik,hogy nekem mostanában pont az étkezések után 1-2órával esik le a vércukor szintem és úgyérzem,hogy összeesek. Már 2x is volt
olyan érzésem, hogy majdnem elájúltam.
feluca
Mezőszemere

Na hát én is igy gondolom, és az orvosnak is mondtam hogy vidéken van kutyánk is! De azthiszem ha megyek hétfőn a cukros beutalóért eréjes leszek és igen is kérni fogom hogy külgyön el!! Mert negatív voltam.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

én sem szedek semmit! anno, amikor a vérzésem volt, mondta a doki, hogy szedjek elevitet, vettem egy dobozzal, abból van még 2 szem, aztán nem is veszek újabb adagot, mert nem látom értelmét! a vasat tényleg csak akkor javasolják, ha vérszegénység mutatható ki, illetve ezekben a vitaminokban mindig van valamennyi, én meg is szenvedtem vele emésztés terén... ja, és magnéziumot sem szedek! nekem nem mondta a dokim, és nem is érzem szükségét egyelőre! nem görcsölgetek, szerencsére, így nem akarom telepumpálni magam, meg inkább eszek gyümölcsöt, meg zöldséget, bár igaz, hogy főzés után sokkal kevesebb marad a vitamin ezekben, de én így gondolom egyelőre.

sophie27

Engem automatikusan küldött a védőnő, a cukorral együtt... Ő adott papírt, hogy milyen beutalókat írjon a háziorvos... Nálunk így megy..

yuyu79

Nicike,
Már akkor is ott volt a vonalzó, amikor írtad, hogy nem működik! De működött! :D

Én jelenleg szedem az Elevit-et de csak heti 2-3 szemet, és minden 2. nap pedig magnéziumot. Sajnos vasat is kell szednem, mert nem lett túl jó a vérképem, kicsit vashiányos vagyok :(

Én ezt az egész gyed/tgyás/stb dolgot abszolút nem értem, pedig már olvastam róla, de túl bonyolult! Pedig lassan muszáj lesz megérteni, mert ELVILEG már csak 1 hónapot dolgozom, így lassan elkell kezdeni jobban utána járni a dolgoknak.

Kép
Kép
dia123

nekem sem kell vasat szednem, és én a terhes vitamint sem szedem már hónapok óta. Alapból csak Cetebé-t és magneB6-ot szedek naponta egy-egy bogyót. Most a hátam fájásn kívül nincsen semmi komoly bajom. székrekedés nekem is van néha két napig is, aztán meg harmad nap meg háromszor is megyek WC-re. De amúgy nem olyan vészes.
Én jövő héten megyek a dokimhoz, és akkor ad beutalót a terheléses vércukorra, meg a vér-vizelet laborra. Hát kíváncsi leszek az eredményekre.

Szerintem a mai tornát én kihagyom, mert a hátam még mindig nem túl jó, habár már sokkal jobb a pár nappal ezelőtti állapothoz képest.
Jövő héten meg kiveszem a szerdát is azsbinak és akkor 5 napot lehetek otthon, juhééé :)
lei

Aprooo!!!!
Megkérdeztem a mi pénzügyesünket erről a 180 napról.
A lényeg: ha a szülés előtt nem dolgoztál két évig, tehát nincs meg a két év munkaviszonyod, akkor automatikusan számolják az elmúlt 180 napot. De ezt nem lehet kérni, ez automatikus dolog tehát abban az esetben, ha nincs meg a 2 év. Ha viszont van annyi, akkor a tavalyi béred alapján számolják sajnos.
lei

Most jobban érzem magam, akkor mégse vagyok annyira elhanyagolva. :? :) Közbe lementem a bótba vettem egy kiló narancsot és most azt fogok facsargatni répával meg almával. Igazi vitaminbomba. Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Aproo
Nekem is úgy van hogy mivel nincs meg a 2éves munkaviszonyom mert csak július 3án lesz meg, ezért az eddigi napokat nézik azaz az elmúlt 180napot. A lényeg hogy legyen meg a 180nap, mert ha előtte nem volt munkaviszony és nincs meg a 180nap akkor van valaki nagy kakiba már bocsi mert akkor nagyon keveset kap. Nekem is csak az utolsó havi (júliustó) lesz több a pénzem a betegállomány, mert 2év után kapom majd a több pénzt.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?