Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Kép

KépKép
KépKép
mni

Kikó,
nagyon szép a babád! :)

Beus,
gratula a kislányhoz! :)

Végre voltunk 4D UH-n, de kicsit csalódott vagyok. A felvétel nagy része 2D-s és 4D-n csak akkor látszik a baba, amikor az arcocskáját próbálta kivenni a szonográfus csajszi. Megerősített, hogy kislány, elég egyértelműen látszott. De sajna olyan szép képet nem tudott készíteni, mint amit Kikóék kaptak. Sőt, szinte kivehetetlen az arcocskája, úgyhogy nem is teszem fel. 2D-s kép van, de az majdnem ugyanolyan, mint amit a 20. heti UH alkalmával feltettem. Nagyon izgett-mozgott a baba, azért volt nehéz fényképezni. Lehet, hogy a csoki tette, amit az UH előtt ettem, gondoltam mozogjon, hogy mindene látszódjon, hát mozgott. Az jó volt, hogy mindenét szépen szemügyre lehetett venni.

Melinda

Kép
melinda80

Judit,
Sajnálom, hogy Levinek nem jött be annyira a hó!! Hátha legközelebb..állítólag idén télen lesz még bőven..elhiszem, h fáztatok, én se tudok még hozzászokni ehhez a "beköszöntött a tél"-történethez!! Holnap megyek terheléses vérvételre hőn imádott kórházunkba, majd beszámolok!

Pati,
őszintén megrendültem, hogy a szimpátia indexem Kállai Ildikó hatására alábbhagyott nálad (szegény, ha tudná)!!! most mi lesz???? :D Mentségemre váljék, hogy musz volt valami tornát elkezdenem, mert a bálnásodás és narancsvidék növesztés oly mértékben elharapózott testemen, hogy kezdtem nem beleférni a tükörbe!!ez komoly!!!

KépKép
kmanna

Sziasztok kismamik!

Egy kicsit eltűnve, ugyan de azért írok én is. Olvasni olvaslak titeket folyamatosan, de ha nem történik semmi akkor nem nagyon tudok mit írni nektek. :shock:
Remélem nem haragszatok rám ezért. :cry:
Voltunk mi is 4D-én, és kislány lesz :P :P :P .
Olyan aranyos volt, szopizta az ujjacskáit, kinyújtotta a nyelvét, de ami igazán nevetséges volt, hogy belenyúlt az orrocskájába :lol: .
Ma reggel voltunk rendes 2D-uh-on, és már 673 g a súlyunk. Azt mondta a dokim, hogy szépen gyarapszik. :lol:
2 hét múlva elindulunk bevásárolni a kis csajszinak. Január elején jön a festő és utána már be szeretnénk rendezni a szobácskáját. :P
Megpróbálok gyakrabban írni. :wink:

Mni ha javítasz táblázatot:
kislány és Tifani.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Meg van, sikerült, végre-végre-végre!!!

Ímé a babatocsink! Megszültük a döntést! A jövőhéten érkezik is!

Nálunk a ruhák már majdnem minden meg van. Meg van a mellszívó is, cumisüveg, tároló dobozkák, törölköző, stb. Ami még nincs, az a ksiágy, és az autósülés, no meg a kiskád. Tehát azért lesz min agyalni, mire minden összejön!

Szóval a babakocsi!

Kép
Vendég

Anita,
gratula a kislányhoz! :) Mókás lehetett, hogy így produkálta magát az UH alatt! :)
Mi meg azt láttuk, hogy ivott a magzatvízből, meg folyamatosan ficánkolt, sőt, hanyatt fekvésből hasra vágta át magát, az is olyan édi volt. :)

Melinda

Kép
melinda80

Monácska,
strapabírónak néz ki ez a babakocsi, meg tetszenek a színei is! :)

Melinda

Kép
melinda80

gratulálok a kislányokhoz! most már vezetésre teszünk szert!

köszi a könyv tanácsokat, meg Pati beszámolóját. teljesen tanácstalan vagyok így előre, hogy majd mi lesz a legtutibb módszer, semmi ötletem. majd persze úgyis függ attól, hogy tudok-e szoptatni, ezen eléggé parázok. nem valami nagy a mellem, tudom hogy nincs összefüggés feltétlen, de azért mondott olyat az orvos, hogy a "mirigyállomány" nagyságától valamennyire függhet, hogy mennyi teje van az embernek.
de főként attól félek legjobban, hogy túlzottan ráparázok a dologra és ezért nem megy majd... pedig pont ezt nem kéne...

monácska, már ilyen cuccok is megvannak, hű de felkészültek vagytok! én gondoltam a nagyobb daraboknál kezdem

kmanna, a Kállai Ildikó legalább tuti modernebb, én egy olyan dvdt vettem aminek az elején úgy néz ki a nő mintha a 80as években vették volna még fel.... bírom az ilyeneket, könyvekben is néha olyan képek vannak, hogy az az érzése az embernek, hogy ha kismama lesz akkor azonnal asszonyhajat kell vágatni és sátrakban kell járni

KépKép
judit18

Sziasztok!

Ma reggel voltam én is a terheléses vérvételen...szerencse hogy kiknyörögtem a védővőmtől,hogy csak a zsemle+kefír változat játszon nálam...sajna 3 éve megpróbáltam a cukros löttyöt is, de kihánytam azonnal :? most nem is akartam bepróbálkozni.

Nekünk mindenünk van a babának,mivel a kisfiam még vsak 2,5 éves.Épp tegnap kapott nagyágyat(olyat mint a bátyus :wink: )így a kiságy is felszabadult :wink:
A babakocsi(hauck)nagyon jó állaptban van,az első pár hónapban abban lesz,csak sportkocsit kell venni,mert az legatyásodott a két srác alatt.Nagyon tetstzik ez a 3 kerekű amit valaki felett,sztem olyat fogunk venni.Hordozóból is Hauck van,az is szuper.
Hozzánk is januárba jön még a feső,kitapétázni a bab szobáját(immáron tudjuk,hogy fiúsra :wink: )Bababútorunk is van(anno a Brendonban vettük)de nem úszuk meg a vásárlást,mert a Krizsinek kell venni bútort.

Na jó hosszú lettem :oops:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kismamák közt - folytatásos netregény - 123. rész:

A tegnapi napon az én kis drága feleségem szabadnapos volt. Reggel mondtam neki, hogy el kellene menni délután az IKEA-ba, valami étkezőasztalt és székeket nézni a leendő konyhánkba, mert mégis csak furcsán nézne ki, ha karácsonyi vendégeink a gyönyörű új konyhabútorunk mellett a padlón ülve majszolnák az egyébként a konyhaművészetek terén még nem kevés kihívással küzdő Niki főztjét. Erre ő: nem, ma nem megyünk sehova, elég 2 hét múlva asztalt nézni. Enyhe Pató Pál úr feeling, de sebaj! ;)

Erre ő egész nap takarított, nagyrészt úgy, hogy a hideg padlón ülve pakolgatott. Tudjátok van az a mondás is, hogy ördög és pakol, izé ördög és pokol, vagy mi. :) Amikor ezt megláttam, jól leszúrtam, hogy kismamaként mégsem kellene ilyen munkákat végeznie, amikor ráadásul legutóbb szombaton takarított, szóval abszolút nem volt sehol kupi, na de mindegy.

Ma reggel meg felhív, hogy munkába menet 2 kilométert gyalogolt, mert hogy baleset miatt dugó lett, a busz nem haladt semmit, és ő leszállt és inkább tipi-tapizott gyalog a bankba. Na ez sem éppen kismamának való, sport jellegű tevékenység. Éppen ideje már, hogy pénteken letegye a lantot a munkahelyén és főállásban otthon a pocakját növesztgesse még 3 hónapig.

Csak azért írom le ezeket, mert Ti talán tudtok rá hatni, hogy ne takarítson egész napokat, meg ne terhelje magát mindenféle módon... Rám nem szokott hallgatni, csak néha :)

Tegnapelőtt éjszaka egyébként már alig tudott aludni, mert folyton arra ébredt, hogy a kis Lilla a pociban futóversenyt és boksz-gálát szervez. Ezt persze én nagyon élvezem, mármint nem azt, hogy nem tud aludni emiatt a Niki, hanem azt, hogy én is egyre határozottabban érzem a baba jelenlétét. Legeslegjobban a szívhangja tetszik: annyira hihetetlen, hogy ott bent az a pindurka kis szívecske ilyen gyorsan, 150-es pulzussal pumpál.

Vége a 123. résznek - stáblista:
Főszereplő: Lilla
További szereplők: Niki és Feri
Rendező: az élet.

Előzetes a jövő heti kiadásből:
-beszámoló a hétvégi babakocsi-vásárlási projektről
-friss élmények Lilla hétfői 4D ultrahang vizsgálatáról
-a keddi babanet tali visszhangja
-és még sok minden ínyencség, amit a kismamák és kispapák élete hozhat...
feri (mni)

Sziasztok!

Még élek, sőt Gréta baba is jól van. Olvasgatlak azért benneteket, de elég sok intézni való van. Már kezd elegem lenni mindenből, mindenhol kezdhetem előről magyarázni, hogy mi is történt, de ez mindig felzaklat. Ez van. Sajnos olyan kíváncsiak az emberek, hogy néha olyan tapintatlanná válnak! :?
Na de nem akarom elvenni a ti kedveteket is az élettől, elég, ha én látom katasztrófának az életet. Bár Gréta baba nagyon sok erőt ad! Van miért élnem, és küzdenem!

Puszi, mindenkinek

Kép
tand

Judit!

Tényleg nem függ össze a mellméret és a tej :wink: a tesómnak írtó kicsi a melle és a mai napig szoptatja a 2 éves kisfiát,a nagylányát is 2,5 évig.Az egyik barinőmnek meg hatalmas melle van és teje alig...szal no para!!
A lényeg ,hogy az ösztöneidre hallgass,az első időben mindenképp az igényszerinti szoptatásra törekedj és idővel beáll a kereslet-kínálat!!Remélem nem veszed ezt okoskodásnak,tapasztalatból írtam :wink:
És azt hogy alszik e majd a babád???Én nem nagyon hiszek a könyvekben mert minden egyes gyerek MÁS!Nem lehet ráhúzni sajna minden gyrekre egy sémát...
Én arra esküszöm hogy az első időben mindenképp igényszerint szoptatni a babát,ha kell többször is éjszaka,utna a baba úgyis átáll a ritkábbra.
Én mindkét fiamnál mindent ugyamúgy csináltam és mégse ugyamúgy működtek :wink: Az első fiam nem volt hajlandó csak ölben aludni egy éves koráig(én sajna nem tudtam hagyni sírni,annak nem vagyok híve)a második babám már 2 hós korától a mai napig átalussza az éjszakát.
Sztem egyébként azt tapasztalom a barátmőimnél is hogy az első gyrek talán ebből a szempontból kicsit nehezebb,mert az anyuka-apuka is sokkal stresszesebb és aggódóbb(és ez így természetes!)szal ezt a baba is érzi :wink:

Szal én annyira nem értek egyet azzal hogy hagyjuk sírni a gyereket(majd elalszik :( )hisz olyan pici,annyi változás éri a biztonságos anyaméh után,nem hiszem hogy ilyen kicsinek már a felnőtt igények szerint"tökéletesen"kell viselkedni és alkamazkodnia egyből...

Amit a Pati írt az is nagyon szimpatikus nekem,együtt aludni a babával és bármikor szopizhat :wink:

Hidd el érezni fogd hogy mikor mit tegyél,a szíved megsúgja :wink:

Kállai Ildikó(ezer éves videokazin van meg)nekem is megvan és bejött.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Melinda! Köszi! Igen, muszáj, mi nagggggyon fújjj helyen lakunk, beton és aszfalt nincs, ami van töredeztett, gödrös, rücskös. Kell a nagykerekű és nem bolygós kocsi. És nagyon nehezen született emg a döntés, ezért is örülök ennyire! :)

Judit, muszáj, mert be kell osztani minden kiadást, én inkább az aprajával kezdtem, ilyenkor kicsit több a jöveelmünk, igaz a kiadás is, de valahogy így tűnt jobbnak!

Feri! Gyere sűrűbben, mert jó kedvet csináltál! :):):):):):):):) Tök igazad van, de Niki boztosan érzi ám, meddig mehet el.............. :oops: Tutira vigyáz magára! De fogunk neki szólni, rendben????? :lol:
Vendég

Panny! Az együttalvással totál egyetértek én is! A nagyfiamnál másként csináltam, külön szoba, kiságy, stb..... Az éjszakák nagyrészét az ő szobájában egy fotelben aludva töltöttem, hogy a szopi-büfi-fejés menetrend közt valamit tudjak pihenni is! Hülyeség, magadat fárasztod!
Ráadásul az együtt alvó babáknak istenigazából légzésfigyelőre sincs szükségük!
Vendég

Gy.anita, gratulálok a kislányhoz! Remélem mi is ilyen aranyos mocorgásokat fogunk látni 4D-n, már nagyon várom a hétfőt! Most 19-18 a fiú-lány arány. :)
Mona, nekem is tetszik a babakocsi, meg a színe is tök jó! :) Ügyesek vagytok! Tegnap meg nem erőltettem meg magam, nyugdíjas tempóban takarítottam szekrényt. :) Csak szépen kipakoltam mindent, letörölgettem a polcot és visszapakoltam. :)
Tand, örülök, hogy jelentkeztél és Gréta baba erőt ad Neked ezekben a nehéz időkben.

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!!!

Egy fél nap alatt annyi mindent tudtok fírkantani, hogy nem
győzöm olvasgatni!
Kikó!
Nagyon nagyon gratulálok! Édes a picikétek nagyon!
Beus!
Nektek is gratulálok! " Nő uralom?" Gondolt ét jól, Mi bajod lehet belőle?" :lol: :lol: :lol:
Meli!
Ne csüggedj, az a lényeg, hogy te láttad! :D
Monácska!
Nagyon tetszik a babakocsid! Jó választás volt!
Mpatr!
Csatlakozom a bálnacsapathoz! :lol:
Feri!
Várjuk majd a folytatást! :lol:
Mni!
Légyszíves egy kicsit fogdd vissza magad! :lol:
Nem szabad túlzásba vinni azt a takarítást!!!!!!!! :wink:
Vendég

[quote="panny"]
írta:
pannySzal én annyira nem értek egyet azzal hogy hagyjuk sírni a gyereket(majd elalszik :( )hisz olyan pici,annyi változás éri a biztonságos anyaméh után,nem hiszem hogy ilyen kicsinek már a felnőtt igények szerint"tökéletesen"kell viselkedni és alkamazkodnia egyből...

Én viszont azt sem szeretném, hogy a fejünkre nőjön, mert a barátnőm kisfia este 11-kor még ott pörgött és esze ágába sem jutott aludni. Én azt nem szeretném! Még nem tudom pontosan hogy, de valahogy mégiscsak meg kell tanulnia, hogy este alvás van! :) Majd Feri anyukája segít, mert azt mondta, az Ő gyerekei kaptak esti puszit, be lettek szépen takarva és reggelig meg sem mukkantak... :)

KépKép
KépKép
mni

Spock: régi de sok hasznos info van benne. Meg sok baromág is. A Spock csecsemőés gyermekgondozása van meg nekem.

Kmanna:
most megnyugtattál, sőt jöhetsz velünk úszni is. Ha megyünk :D

Mni:
most éppen hatok Rád: ne takaríts, ne pakolj, ne dolgozz!! Otthon növesztegesd a hasad még 3 hónapig. Tessék rám hallgatni. Na.
Feri: MÉÉÉÉÉÉÉÉG!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Lehet(???) hogy hülye vagyok, de ma nagyon beparáztam. Éjszaka nem mozgott :shock: :shock: :shock: :shock: Norton, pedig mindig ő is elhelyezkedik máskor, ha megfordulok. Erre reggel se mozgott. Na, mondom, majd mindjárt: ráztam a hasam, forogtam, ugráltam, ettem, édességeztem, még hasra is feküdtem :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: . ÉÉÉÉÉS: SEMMI!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Hát kaki, pisi, minden volt, hogy mi van a gyerekkel :shock: kész, meghalt. Basszus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Peti kész volt tőlem, ahogy feküdtem holtsápadtan az ágyon, ráztam a hasam. Közölte, hogy szuper ez a terhesség :roll: mert ha mozog, az a bajom, ha nem, akkor az. (Azt már nem is vetette a szememre, hogy néhány napja már 9-ig sem tudok este fennmaradni, még Gordon fektetése is rá marad..) ÉS hagyjam békén a gyereket, mert biztos csak alszik. Hiába mondtam, hogy de máskor..... faképnél hagyott :shock: :shock: a rohadék :D
Még jó 2 óra múlva ezután végre volt egy pici rúgás, azóta több is. :D :D :D
Hehe, él!!!!! :D :D
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Azt mondják, hogy 3 hónapos koráig a gyerek biztos nem trükközik, tehát ha sír, baja van. Vagy éhes, vagy fáj, vagy melege van, vagy ilyenek. Az elején nem is tud még maga elhelyezkedni. Ergo, ilyenkor még fel kell venni.
Utána meg az igazi profik úgy csinálják, hogy bemennek hozzá, felveszik (hátha böfi nyúzza vagy ilyenek) aztán le is teszik. Ottmaradnak vele, de csak simizik. Na azért meg nem éri meg ordítani, mert a szolgáló sereg úgy látszik, hülye hozzá, hogy megértse, hogy rázza a kis seggemet. :D

Még egy adalék: 1 éves kora körül már kimászik a szülőkhöz a ded (hacsak nem rácsosban van még és nem tud..) na, ezt az egy évet beszéljük. Az érem két oldala: egyrészt baromi gyorsan eltelik (KÖZHELY, DE JAJ, DE IGAZ!!!) és akkor már alig lesz olyan, hogy bömbikét ölelgetni, felvenni kell, másik oldal: hogy ezt az időszakot TÚL KELL NÉHA ÉLNI. Amikor már 18 órája nem alszol, ő 5. órája 1 perces kihagyásokkal bömbizik, ja, és ez 1 hete megy, na akkor annyira lesz@rja az ember az elveket. Felveszi, rázza, nyugtatja, vele sír, felhív mindenkit, hogy mi lehet ez, elolvasná az összes szakirodalmat, ha lenne 2 perce, de nincs, maga mellé fekteti, eteti, itatja, már komolyabb pénzösszegeket is felajánlana, csak hogy vége legyen ennek. És egyszer vége lesz. Akkor meg majd hiányzik...... :wink:

Kép
Kép

mpatr

Pati, nyugi!!! Biztos csak alukált vagy pont baromi kényelmesen elhelyezkedett és esze ágában sem volt megmozdulni!
Gyerek alvás ügyben még nincs tapasztalatom, de azt tudom, hogy nem fogom hagyni, hogy este 11-kor még ott rohangáljon és szétszedje a házat!

KépKép
KépKép
mni

Köszi Mindenkinek a könyv-, illetve gyereknevelési infókat. Szépen gyújtögetem. Szerintem egyszer még nagyon hasznos lesz. :shock: :roll:

Patti, ha épp nem röhögök, akkor intenzíven bőgök a hozzászólásaidat olvasva. :wink: :lol: :cry: :roll:

Lányok, nagyon szorítsatok nekünk délutánra. Lécccci, lécccci, lécccci! :shock: Ma végre átadják úgy a lakásunkat, hogy nincs több hiányosság, van meleg víz és fűtés. Ha ez így lesz, akkor hétvégén költözünk. Kérjük szépen a drukkokat!!! :roll: :oops:

Évi

KépKép
kvaszeva

Niki, én is felszólítalak, hogy ne takaríts annyit!!
de tényleg vigyázz, nekem pl. már egy porszívózás után egy napig fáj a derekam. mondjuk ugye én nem is csak 5 kgt híztam...

alvás ügyben - ha a szülői ágyban van éjjel akkor az azt jelenti, hogy 1 évig no szex? plusz a férjem sem tudna úgy aludni, nem?, pedig neki aztán fel kell majd kelnie dolgozni
és mi van ha nem lehet majd onnan kiszoktatni?

Pati, a mintha magamat hallanám - múltkor egy fél napig nem mozgott, már sírva könyörögtem, hogy mozduljon meg!
ja és bűntudatom volt, mert előző este az volt a téma a barátnőimmel, hogy na mi van ha nem szép a baba esetleg - éreztem, hogy megsértődött a feltevésre ezért nem mozgott :)

KépKép
judit18

Pati!!

Halál jól leírtad az első egy évet! Túl kell néha élni.............. És télleg! :) De az is naggggyon igaz, hogy bizony iszonyat elrohan az idő. A fiam középiskolai felvételijéhez írjuk a feladatsorokat, hogy jól sikerüljön. És még emlékszem, mikor egy este úgy bömbölt, hogy anyósom feljött megkérdezni, mi van a gyerekkel............ Istenem, de régen volt...................
Pati! Ksifiad tutira jól van! :) Csak szereti, ha kizárólag vele foglalkozol! :lol:

Mni!
Ez is igaz, az egyensúlyt kell metalálni. Nem parázni, de nem is beletojni. Annyira nehéz!!!
Emlékszem, egyszer Ákos olyan keservesen sírt, hogy az nem is igaz. Mindent megpróbáltam, de semmi nem használt. Mondom visszateszem az ágyba, majd abbahagyja. Nem hagyta, végül az ügyeleten kötöttünk ki kb. 20 perc múlva, ahol kiderült, hogy hasi nyirokcsomó gyulladása volt, attól üvöltött. Szegény gyerek, azt az időt nem fogom magamnak megbocsátani sosem. Jól kifogta velem, hogy én lettem az anyja mi???? :oops: :roll:
Vendég

Judit!
Nálunk mellé lesz téve a kiságy a mi ágyunknak, rács kivéve, saját helye van, de mellettünk............

1 évig no sex??? Attól asszem biztosan nagyon meghülyülnék idő előtt! :) :oops:
Vendég

[quote="mni"]G írta:mniyerek alvás ügyben még nincs tapasztalatom, de azt tudom, hogy nem fogom hagyni, hogy este 11-kor még ott rohangáljon és szétszedje a házat!

DEHOGYNEM! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kvaszeva, megy a drukk, ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

A no sexről annyit, hogy 1 évet laktunk a 4 és fél éves Gordonnal egy szobában, az építkezés miatt.
Most mondanám, hogy no sex volt, de Norton miatt úgyse hinnétek el :oops:
Jó alvó.... :oops: :oops:

Azért mitagadás, elég feszélyező érzés egy nyálát csorgató, békésen szuszmogó ded pofija balról, miközben felnézve a dugattyúzó, kevésbé békésen szuszmogó apuci arcát látod......
:roll:

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
na asszem most volt elég belőlem........... :roll:

Kép
Kép

mpatr

JUHÉJJ!
MÉG 100 NAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Kikó! Nagyon szép a kisfiad!!!
Beuska! Gratulálok a kislányhoz!!
Pati! Köszi az együttérzést!
Monácska!! Nagyon szép a babakocsi! Nekünk is csak a kiságy és a pelenkázó és a kád hiányzik, az ágynemű varrásának meg mostanában fogok nekiállni.. Többi minden megvan.
Mni!! Sikerült beváltani a csomagot, egy Aventes cumisüveg és egy Mam cumi volt benne, meg reklámanyag. Mi is szoktunk menni a dunakeszi Kenguruba és ott is be lehet váltani a kupont, már utána néztem. Nagyon szép bútorok vannak!! A hordozót vettük ott.
Feri! Várjuk a folytatást!!

Én egy hétig sem bírom ungabunga nélkül :oops: :oops: erre tegnap apa közölte, hogy akkor nem jár cicipuszi, ha tejcsi illata van :shock: :shock: , mert azt nem bírja!! De azt se tudja milyen az!!!!! Jó én se......

Böbi

Kép

Kép
bosek

Akkor az én esetem:
Dec 31-ig szól a munkaszerződésem, mert hiába dolgozom ott 2,5 éve, nálunk először 3 havonta hosszabbították, aztán 1 évre adták, és megígérték, hogy most véglegesítenek. De szerintem nem fognak, hanem kihasználják az alkalmat és megszabadulnak tőlem. :( :(
Na ha lejár, akkor még ugyebár 3 hónapig lehetek betegácsiban, ami szerencsére kihúzza szülésig, utána meg jár a többi lóvé, mert a ledolgozott 180 nap megvan. :? Nem???
Aki tud segítsen ezt kibogozni!! :!: :!:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek!
Azt nem tudom, hogy a munkaviszony UTÁN is el lehet-e menni betegállba, vagy csak dec 31 előtt.
Ennek azért nézz utána!
A szülés előtt 28 nappal el tudsz menni szülési szabira munkahely nélkül is???
Meg azt se tudom, hogy ilyenkor ki fizet? Mert elvileg a gyed egy részét is a munkáltató fizeti igaz nem neked hanem a tbnek.

Nézz utána mielőbb, hogy képben legyél!
Biztos van egyszerű megoldás!!!

Kép
Kép

mpatr

Patiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jó volt!

Bosek! Ungabunga............ ez is tetszett! Kb. pont iylen határaim vnanak nekem is, de nem tom, a 6 hetet szülés után, majd csak túlélem valahogy asszem! :)

Megyek lányok, majd jövök!

Pusz mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a dícsérő szavakat Zalánnal kapcsolatban. Amióta a 4D-n jártunk, azóta állandóan nézegetem a képeket és nem tudok betelni velük.

Niki, remélem raksz fel képeket Lilláról (?) kedden, már nagyon szeretném látni Őt is.

Mona, hol vettétek a babakocsit? Valami hasonlóra lenne nekünk is szükségünk az útviszonyok miatt. Az utca nálunk is földút, szóval nem is ragozom.

Beus, gratula a kislányhoz!

A terv nálunk is az, hogy Zalán fél éves koráig egyszobában lesz velünk, csak azután rakjuk át a sajátjába. DE, igyekszem nem magam mellé venni aludni. Ha reggel elmegy Endre dolgozni, akkor venném magam mellé, egy kis szopizás és utána egy kis szundikálás, szerintem az mindenképpen belefér. Jó, jó, tudom anyukák, hogy álmodozom...
De hátha megvalósítható....

Ildi

Kép
kikó70

Na akkor még egy adalék: :wink:
a kollégám mesélte, hogy a szülés után, az első 6 hétben, ha egyetlen napot is nem szexeltek, rögtön elment a felesége teje :shock:
Állítólag nem volt "Ungabunga" (Copyright by Bosek) csak simike itt-ott....... :oops:
Én csak arra emlékszem, hogy az első alkalommal azt kérdezgettem a páromtól, hogy "Na, sokat változott? vagy ugyanolyan??? MONDJAD MÁÁÁR!" (Állítólag nem változott :oops: de olyan ismerősöm is van, akinek a férje mondta a szülésznek, hogy ha már varrja az asszonyt, vegyen be egy kicsit a bőségéből :lol: :lol: :lol: de gáz!! :lol: )

Kép
Kép

mpatr

Sirály! :D
eddig paratopik voltunk, most szextopik lettünk :wink:

Hiába no, nőnek azok a gyerekek.... :wink:

Kép
Kép

mpatr

Mni!

Nem akarok a lelkivilágodba mászni de hidd el, ahogy Pati is írta,fogod te még hagyni este 11-kor hagyni a gyereket rohangálni... :lol: :lol: :lol:

És abban is teljesen egyet értek,hogy 3 hós korukig egy gyereket NEM LEHET ELKÉNYEZTETENI!!Ez azok közé a szlogenek közé tartozik ami sztem marhaság!!Egy csecsemő még nem trükközik,ha sír annak oka van sztem is!!Lásd Monácska is amit írt.
Egész egyszerűen típus kérdése is,ahogy nekem az első nem akart aludni,a második úgy aludt minden herce-hurca nélkül... :? :wink:

És Feri kérésére:ne erőltesd magad nagyon otthon!!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szegény Niki, csodálkoztok, hogy a munkába menekül???
Csúnyák vagyunk, mindenki csak őt fikázgatja: nem takaríthat a földön ülve, nem fektetheti le a gyerekét 11-kor és még az URA is minálunk panaszkodik.....

Ne haragudj, Nikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
Kép

mpatr

Nem vagyok ám sértődős, de előbb beszéltem Ferivel és elfelejtettem leszúrni azért, mert mindent elárul Nektek! Kellett ez nekem, hogy még Ő is írkáljon ide? :lol:

KépKép
KépKép
mni

Niki, MINDENT nem is árult el, dacára, hogy a topik profilja megváltozott :lol:

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!
Kicsit benéztem hozzátok, én már. 20-ra vagyok kiírva. Sajna az Uzsokiba nem túl sokan jöttök szülni, csak Luisét láttam a fönti táblázatban.
Bea, akartam írni, de már közben kiderült, hogy ha ennyire bújkál egy baba, akkor valószínűleg lány lesz. Legalábbis az első gyerekkel közel egy hónapot feküdtem a kórházban és akkor ezt a statisztikát állítottuk fel egy szobatársammal. Elég sokan megszültek mellettünk.
Ezek a járandósságok számomra sem világosak. Úgy néz ki a munkahelyem végleg megszűnik decemberben és, ha minden igaz a májusig járó GYED-emet utánna az OEP utalja. De én közben meg fogok szülni újra, úgyhogy talán ez zökkenőmentes lesz. Legalábbis remélem. GYED-ről megyek GYED.re.
A kilók már engem sem érdekelnek, szerintem is hülyeség. Még a lányom után mindig volt 15 plusszom és arra érkezett váratlanul a harmadik baba. Most +5kg-nál tartok.
A fiamnál kioktatott az akkori védőnőm, hogy ésszel egyek az ünnepek(2005) alatt, erre én közöltem, hogy egész évben az almás-fahéjas szaloncukorra várok és nem fogom kihagyni. Valamint azt is, hogy Ő még nem evett Anyukám töltött káposztájából, ezért bír ilyeneket mondani. És ez az idén sem lesz másképp.
Monácska, remélem már nem is emlékszel, amikor egyszer felzaklattalak. Tényleg bocsi, mégegyszer.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Sziasztok!

Pati!
Nagyon igazad van. Ahogy elmesélted a síró gyerek nyugtatását...
Teljesen beleéltem magam, nekünk volt benne részünk bőven. (el is bőgtem most magam)
Akkor nagyon nagy dráma volt, az ember a kétségbeesésében már mindent megtenne....
Nálunk olyan is volt, hogy Ferivel (a férjemmel), már egymásnak estünk, én világgá mentem stb.....
Csoda hogy túléltük, csoda hogy Levi túlélte. DE!!! OKA VOLT A SÍRÁSÁNAK. SOKSZOR MEGÁLLÁS NÉLKÜL 8 ÓRA HOSSZAT SÍRT. KIDERÜLT NEM TUDJA A LAKTÓZT BONTANI A SZERVEZETE. LAKTÁZZAL KEZELTÜK, 3 HÓNAP KÉTSÉGBEESETT ORVOSHOZ ROHANGÁLÁS UTÁN.

A GYŰLÖLT MONDAT: ELSŐ BABA??
Megbeszéltük ha még egyszer megkérdezik, azt válaszoljuk fapofával, hogy ÖTÖDIK!
Mindig azt feltételezték hogy csak parázunk...

És most még éjfélkor is rohangál, de jókedvű. És mi fáradtak vagyunk ugyan, de boldogok. Mindent megtettem, hogy korábban elaludjon. NEM MEGY! (SE KÖNYV, SE AZ OKOSOK TANÁCSAI ALAPJÁN) Ha már 11-kor sikerül örülünk. Viszont 9-ig mint a mormota alszik...
Majd kinövi ezt is, mint a többi dolgot....
Az evéssel is gondok vannak, különc ez a gyerek. Mi akkor is IMÁDJUK!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja és újabban csak mellettem képes aludni! Megvárom míg elalszik és én indulok éjszakai látogatásra a férjemhez a másik szobába.... :oops: :) k
Ő ugyanis oda kényszerült.

1,5 éves koráig egy szobánk volt csak. Mikor elalszik a gyerek akkor egy - két óráig még mélyen alszik :D :D :oops:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ani!

Nem, de semmi gáz, az biztos!
Viszont mostan ríttam el magam................ Basszus, hát pont az a szín nincsen a babakocsiból, amit kinéztem. Most mondjátok meg!
Van másfajtából lányos szín, de azt meg muszájos apánka is megmutizni még estére! Viszont olcsóbb, így belefér majd az autósülés.................... :cry: :? :x

Kikó!
http://www.vatera.hu/ismerjmeg/view.php ... tiko2#list

Itt a link, ettől a kereskedőtől rendeltem a babakocsit, de most másik lesz helyette. Szegény, úgy szabadkozott, hogy nem frissítette az adatbázist, söttörö..... Megértem én, ebben ez a kockázat (mármint az internetben), de olyan rosszul esett hirtelen, hogy nagynehezen megvan a kocsi, most meg kezdhetem előről. Ennek ellenére továbbra is tőle fogok venni, nagyon jók az árak, és van tapasztalat egészen közeli arról, hogy iszonyat strapabíró, jól működik, praktikus, stb.

Az új favorit:

Kép
Vendég

Kikó!!!

Nekem még ez is nagyon tetszett, de csak fiús színekben van olyan, amit meg is vennék, nekem meg akkkkkor is lányom lesz, ha a fene fenét is eszik! :):):):):):):):):):)

Ebből a kockás???
Vendég

[quote="monácska"]K írta:monácskaikó!!!

Nekem még ez is nagyon tetszett, de csak fiús színekben van olyan, amit meg is vennék, nekem meg akkkkkor is lányom lesz, ha a fene fenét is eszik! :):):):):):):):):):)

Ebből a kockás???

Szóval a link is itt van, mert én meg zsír nem vagyok normális na!

http://www.vatera.hu/babahordozos_tiko_ ... 43357.html
Vendég

Köszi Mona!!!!

Kép
kikó70

Na csajok ezt kapjátok ki!!! Megjött a laboreredmény a terheléses cukorról!!! :evil: Éhgyomri: 3,6 Terheléses 6,6. Normálérték mindkét esetben 3,5-6,1. Na mármost én vagyok hülye, vagy a laborosok: hogy lehet a normálérték mindkét esetben ugyanaz????? :?: :?: :?: Nem evidens, hogy a másodiknak eleve magasabban kéne lenni???? :?: :?: :?: Na most holnap mehetek a dokinénihez megbeszélni a diétát az iszonyatosan magas cukrom miatt (védőnő szavait idézem). :shock: Majd jól kioktat megint, szokás szerint. Na azért most bosszúból betoltam egy tábla mogyorókrémes tibicsokit, ha már holnaptól úgysem ehetek ilyesmit.... :twisted: :twisted: :twisted:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek!
Lószart!!!!! Ne engedd hallod!!!! A terhelt cukor 4,1-7,3-ig!!!!!

Ha most elkezdesz diétázni és ráadásul durván, akkro babácska nem fog annyit fejlődni, mint kellene!

Még ekkora hülyeséget..........................

Glükózos terhelés volt? És 120 perces a második?????
Vendég

Jaja 75 g-os és 120 perces!!!!!! Lököttek ezek mind!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

De a legjobb: a vasam először 4 volt, 2 hónap intenzív vaskúra után 7, és most 25,7!!! Ilyen jót még életemben nem produkáltam!!! :D :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Ááááá, de komolyan!
Nekem a múltkor nem vettek le elegendő vért a vérképhez, pedig rá volt írva a beutalóra. Én szóltam, de nem tetszett nekik...............

Bosek, komolyan! Ez egy tök normálsi cukker! Én ezzel nem diétáznék, mert az alacsony vércukor pont olyan veszélyes, mint a magas, és nem tesz jót a babának sem és a lepénynek sem, plusz éhezik is a baba!

Szóval csak határozottan!! Nem lehet ugyanannyi a határérték terhelten, mint éhgyomorra, ez olyan evidens, mint a nap!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?