Új privát üzeneted érkezett!

hát neked is elég fura a munkahelyed!

meg ezt a súly dolgot sem egészen értem, nálad enyhén szólva nagyobb darab kismamákat is ismertem akiket nem csesztettek ennyire....

a momwellnessben is van aquanatal, úgy láttam kedden 17.30kor és csütörtökön 17 órakor ahogy a honlapon láttam
persze róluk hallottam a gyanús higiéniai dolgokat, de hát ki tudja melyik hely jobb...

KépKép
judit18

Sziasztok!!!

Köszönöm a drukkokat mindenkinek még egyszer!!

Sajnáltam hogy a döntőnek így lett vége de már nagyon kimerült voltam talán még a kérdéseket sem értettem nem hogy a választ. Ez gondolom látszott is mert elég csendes lettem. Ugyan az nap vették fel az én játékom és a döntőt úgy hogy reggel fél 7 re mentem aznap és este 7 kor kezdték forgatni a döntőt, nagyon kivoltam. Miután leforgatták az sima játékot még 5 óra hosszát ültem egy kis öltözőbe no beszéd, még a telefonom is elkérték nem beszélhettem senkivel tökre leeresztettem. A többiek meg akikkel voltam a döntőbe kipihenten és felkészülten jöttek otthonról, mert az ő felvételük napokkal ezelőtt volt. Nem volt egy szimpatikus csapat, legfőképp az a Gabi nem akitől még az RTL-esek is rosszul voltak, nem hogy mi. Abba a nőbe semmi természetesség nem volt az egész természete olyan volt hogy rázott a hideg tőlle rég találkoztam olyan emberrel aki ennyire unszimpatikus volt nekem!!!
Lehet hogy gonosz dolog de reméltem hogy nem nyer SEMMIT!!
Viszont az tetszett ahogy Bulcsú szívta a vérét.

Jelentem meg gyógyultam, minden ok csak ne lenne ennyi tanulnivalóm azt sem tudom merre nyúljak!!

Eszterxx köszi az infót válaszoltam a prividre!!

Mni!

A körzeti orvosod akkor vesz fel betegállományba ha a nőgyógyász erről ír neki egy kérelmet különben nem. Én is megjártam ültem 2 órát a rendelőbe majd visszaküldött a nőgyógyászomhoz hogy így ő nem tud felvenni csak úgy ha a nőgyogyi indokolja azt hogy miért vegyen fel, hát én megmondtam a nőgyógyászomnak az indokot nem bírom már a munkát és kész!!

puszi Petra

pepike

Kép

Kép
pepike

A doki már adott papírt mikor nála voltam múltkor, de hogy mit írt rá azt egy íráselemző sem olvassa el, de még egy kódfejtő sem. :) Azt mondta, hogy egy hónapig felhasználható... :) A háziorvos meg remélem kiír, a védőnő is már többször mondta, hogy irassam ki magam, mert nem jó 11 órát dolgozni és különben is a kismamákba nem szokott belekötni az OEP. :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Most fedeztem fel, hogy van olyan topic, ami nekem is aktuális úgymond.
Látom, Ti már nagyon jól ismeritek egymást, nemis tudom, hogy merjek-e így csatlakozni.
Mindenesetre, azért olvasgatni foglak titeket :P
Vendég

Kmanna!

Megkaptam az üzenetet és küldtem a választ priviben.
(kecskeméti védőnők, dokik a téma).

Lányok!
Ma olvastam, hogy a kismama még ha cukorbeteg akkor sem mehet 1500 kcal alá naponta, akkor sem ha túlsúlyos. Csak a sok szénhidrátot nem szabad megenni. Étrendet is ajánl az újság. A védőnőm adta...
A fogyást szülés utánra kell halasztani. :!:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szia Haga, nyugodtan csatlakozz hozzánk, gyorsan befogadjuk ám az újakat! :wink: Írjál magadról néhány sort, mikorra várod a babát, ha jól látom a vonalzód alapján fiú lesz, hol fogsz szülni... stb. Jövő héten lesz ám találkozónk is, ha van kedved akár csatlakozhatsz is hozzánk. :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!!

Ma voltam a védőnőnél, hallgattam szívhangot, tök jó volt!! :D
Beszámoltam neki róla, hogy az elmúlt 2 hétben kb 5 kilót híztam és állandóan szomjas vagyok, éjjel-nappal. Azt mondta, hogy lehet, hogy a cukrommal van baj és mivel úgyis holnap megyek a terhelésesre, majd kiderül és ő már szerdán tudni fogja az eredményt és ha nagyon rossz akkor szól, de pénteken úgyis kell mennem hozzá. Kiváltottam a cukrot is, háááát nem kevés mennyiség, hogy lehet azt egy pohár vízben feloldani??? :shock: csak a cukorral tele lesz a pohár!!! A lényeg, hogy én azt hittem, hogy egy óra múlva van a következő szúrás, és most kiderült, hogy 2 óra múlva. Még jó, hogy van ismerősöm, akihez elmehetek addig, nem kell a rendelőben dekkolnom, vagy cirkálnom valahol. Mivel 7-9-ig van labor, mindjárt elsők közt menjek be, hogy még beférjek 9 előtt. Fasza. Kilenckor szoktam kelni... :evil: (Mivel 3-6-ig nem tudok aludni).

Böbi

Kép

Kép
bosek

SZIA HAGA!Üdv közöttünk!
Sokan közülünk nem a kezdetekkor csatlakoztak, hanem később, úgyhogy Isten hozott. Kicsit lökött a banda, tisztelet a kivételnek, én nem tartozom a kivételbe... :oops:
Nagyon jó a vonalzód és nagyon édes rajta a baba. Mikor készült a kép?
Ne csak olvasgass ám, azt nem szeretjük :lol: , írjál is nekünk sokat!!!!!! :wink:

Bosek, vigyél kettévágott citromot bele. Amúgy szerintem nem ANNYIRA gáz, bár nem egy élmény. Jéé, én is majdnem 9-kor kelek, csak addigra be kell érjek Gordonnal az oviba. :roll:

VAn vmi ötletetek, milyen ajándékokat lehetne gyártani az ötévessel a családtagoknak? Tavaly rajzoltunk, azt is nagyon élvezte, de most már vmi komolyabb kellene.

Niki, Ügynöknő, mi a túrót kerestek még a melóban???? Ennnyi pénzt hogy megérje???? :shock:

Pepike, hepike vagyok, hogy meggyógyultál!!!!!!

Táppénz: 2 lehetőség van, vagy a nőturkász, vagy pedig a házidoki tart táppénzen, ha utóbbi, akkor a legtöbb helyen a nőturkitól havonta legalább 1x vinni kell neki a papírt, hogy rettenetesen veszélyeztett vagy (görcsölsz, vérzel vagy ilyen fincsiségek, de ezt a nőturkák tudják).
Még valami, akinek normális gyed-je lesz, az mindenképpen menjen el 28 nappal terhességi-gyermekágyi segélyre már a szülés előtt. Ezt standard x (165??) napig adják, vagy a szülés előtt 28 naptól, vagy a szülés utántól, utána ha lejár, gyed a gyerek 2 éves koráig. Vagyis ha csak a szülés után mész el tgyás-ra, akkor nekik adsz 1 havi lóvét... :shock: Egyébként még szüléskor az egyszeri anyasági támogatás jár, és több önkormi is (XI.!!!) ad egyszeri támogatást a szüléskor. Ennek is jó utánanézni!!!

NA lelövöm magamat, mert sok leszek.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Hogy milyen köcsög sutyerák emberek (????) vannak! Kiderült, hogy az a sülysápi nőnemű idióta, aki állítólag bedobta a kandallóba a gyerekét annak nem ez volt az első eset. :shock: És kiderült, hogy nem is bedobta hanem megfojtotta és elásta.
Egyszerűen nem értem meg, hogy akkor mér nem adja oda másnak????? Ott vannak az inkubátorok, ahova be lehet tenni. Annyian vannak, akiknek nem lehet. BAnyek, ő meg megfojtja.
Amióta szültem már egy gyereket, képtelen vagyok megérteni, hogy eltelnek hónapok, rugdos a kicsi a hasában és ennyire nem alakul ki benne valami kötődés, hogy ilyet csinál????
Bocsi, de nagyon kiakadtam. És nem értem!!!! Nem akarom érteni!!! Erre nincsen mentség és nincsen feloldozás sem.
Hányadik században élünk??? HA nem akar gyereket, védekezzen, ha nem védekezett, vetesse el, ha kihordja, adja oda másnak.
ROHADÉK!!!!

Kép
Kép

mpatr

Bocsi.... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép

mpatr

Haga, üdv közöttünk. Nem ér ám csak olvasgatni, tessék írni is!

Niki, én is már csak a héten dolgozom, pedig az én helyem még nem is annyira gáz, mint a Tied, de azért már várom az otthonlétet.

Patti, én is mennék usziba, csak informálj, hogy pontosan hol is vannak ezek a helyek.
Javaslat karácsonyi ajándékra: gipszöntés, majd kifestés. Tuti hűtőmágneseket is készíthettek belőle öntapadós mágnessel. Esetleg még szóba jöhez a dekupázs is. Szerintem. :wink: :roll:

Képzeljétek, hétvégén megvettük a babakocsit, és megrendeltük Botondnak a szobabútort. Azért ilyen hamar, mert zsugori módon mindig figyeljük az akciókat, és nem akartuk megvárni a januári áremelést. :roll: :lol:
Többen írtátok, hogy Faktum bútort vettetek a picinek. Mi is azt rendeltünk. Annyira szépek vannak, alig bírtunk választani. :shock:

Évi

KépKép
kvaszeva

Feri, nagyon el vagy tűnve!!!!! :shock:

Kép
Kép

mpatr

Annyian küldtetek ma adatokat (kg), hogy feldobok egy friss táblázatot... :) ja és beszámoztam, hogy lássátok, milyen nagyon sokan vagyunk :)

Kép
Kép

KépKép
KépKép
mni

Pati, pénzt keresünk a melóban. :) Amúgy fél 7-ig dolgozom, ezért sem akarok már decemberben dolgozni, mert nagyon sok reggeltől. Amúgy szó szerint egész nap pénz van a kezemben, mert a pénztáros srác ült ki a helyemre én meg bekértem magam a pénztárba, mert ott nagyobb nyugi van, mint az ügyfélszolgálaton. :)
Ezen a sülysápi idiótán én is nagyon felhúztam magam egyik nap, nem normális! És a férje még segített neki elásni!!!
Kvaszeva, milyen babakocsit vettetek? Tök jó, hogy már a bútort is megrendeltétek, ügyesek vagytok! Örülök, hogy már Te sem dolgozol tovább, jól teszed! :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Judit18,
nekem is fájdogál a szeméremcsontom, főleg, mikor reggel felkelek. Utána, amikor már mozgok napközben, enyhülni szokott a fájás.

Kikó,
tessék képet feltenni a babácskáról! :wink: Mesélj, mi volt az UH-n?

Eszter,
sajnálom, hogy ilyen szigorúra veszik ezt a diétát, azon akadtam ki, hogy még gyümölcsöt se ehet normálisan az ember... :cry:

Haga,
örülök, hogy csatlakoztál, gyere bátran, írj!

Éva,
hol van most akciós bababútor? Milyen babakocsit vettetek?

Mi a párommal ma megyünk ismét 4D UH-ra, szorítsatok, hogy ma már működjön is az a fránya gép! Már annyira kiváncsi vagyok a kis Dórira!

Nálunk éjjel esett valamennyi hó, a füvön megmaradt, a járdán nem. Olyan szép látvány. Nálatok is esett?

Melinda

Kép
melinda80

Norco,
még a repüléssel kapcsolatban: kérdezd meg a dokidat, nem is igazán a zötykölődés miatt, mert Párizs nincs messze..én inkább a nyomáskiegyenlítés miatt aggódnék..de biztos ki van ez találva..pl. bogyóval, amit a többiek írtak..

Judit(Kecskemét),
köszi a választ, Mányokit én is hallottam, meg azt is, h már nem vállal :( . Maradunk a körzetinél, aztán meglátjuk. Nekem Horti Tamás az orvosom, márc.6ra vagyok kiírva, de ha kicsit bent marad még Panka baba, akkor simán lehet, hogy együtt leszünk bent!! :) Mit szólsz a ma reggeli hóhoz? Levinek biztos nagyon tetszik! Vagy csak nálunk, "tanyavidéken" (-városszélén) maradt meg ilyen gyönyörűen? Én odáig voltam, mikor reggel megláttam!
- "A FOGYÁST SZÜLÉS UTÁNRA KELL HAGYNI" - ÉLjen!!!Éljen!!! A kismamik angyala szólt belőled!!!!!! :D

Azért tegnap este végignyomtam a Kállai Ildikós kismama tornát, pusztán mert nagyon-nagyon jól esett! Régebben elég sokat mozogtam, és mióta megint elkezdtem, amúgy kismamis tempóban, sokkal jobb a közérzetem!! Szóval csajok, hajrá aquanatal, jóga, kinek mi esik jól!

Manna

KépKép
kmanna

A bútort az Elefáni babadiszkontban rendeltük, mert most Pesten ott a legolcsóbb, és 10% kedvezmény is lejött a végösszegből.

A babakocsi pedig Quinny Buzz. Teszek fel róla képet. A húgom szerint kicsit ufó-s, de mi kipróbáltattuk a másfél éves keresztlányunkkal, aki borzasztóan élvezte a próbát, tehát megvettük. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép Ez a sport része.
Kép Ilyen a mózes.

Ebben a színben vettük, mert ugye fiú, és ha a következő lány lesz, akkor majd neki is jó lesz. Egyébként volt még belőle piros, narancssárga, rózsaszín, fekete és kénzöld. :roll: Szerintem jó döntés volt. Nekünk nagyon tetszik. :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

Kmanna!

A hó itt is megmaradt, nagyon szép. Nagy örömmel vittem ki Levit, azt hittem tetszeni fog neki. Nem így történt. A szánkóról leesett, onnantól nem volt hajlandó ráülni, félt. Az sem tetszett neki hogy hideg a hó. El is esett, aztán bőgve jöttünk be. Hiába építettem hóembert (egy picit), egyből szétrongálta. Tiszta hisztis, dacos, akaratos. Nem tudok vele mit kezdeni, játszani sem játszhatok vele, mert az az "enyém!!!". Zenét sem tehettem be, mese sem kellett dvd-n most is itt kínlódik. Sétálni meg már nekem sem volt kedvem, mert nagyon fúj a szél.
Fogyás téma: sajna nekem szülés után nemhogy fogyni nem sikerült a szoptatás alatt híztam. De én egyedi eset vagyok a pajzsmirigyrendellenességgel. A terhesség alatt nagyon vigyáztam és a megengedettnél nem híztam többet (12 kg). Szóval majd Nimi után összeszedem magam, remélem.
A legtöbben a szoptatás alatt fogynak (jó sokat). Unokatesóm is vékonyabb mint valaha.
Na megyek főzni. Szép napot mindenkinek!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!!

Megjöttem a vérvételről és megint sikerült felhúzniuk az agyamat!! :evil: Levették ugyebár a vért (az egyik csaj), addig összekeverték a kotyvalékot (a másik csaj). Utána szorítsam jól rá a vattát!!!! jó sokáig, mert nekem soká áll el a vérzés. Egyik kezemben a táska, másikkal a vattát szorítom... Közben dirigálnak, hogy gyorsan-gyorsan igyam meg a löttyöt, mert kiválik az aljára, meg sietni kell, hogy kilencig beférjen az időbe, mert jön a sofőr a vérért és viszi... Ja és melyik kezemmel???? :? Na lesz, ami lesz bedöntöm a cuccot egy húzásra, a citromot már elő se mertem venni és porolás kifelé. :shock: Kilencre visszamentem, bekopogtam akkor meg szóltak, hogy még dekkoljak egy kicsit, mert még nem telt el percre pontosan 2 óra. :shock: Kapják be!!!!
Na az vígasztal, hogy ma beváltom a kuponomat a várandós csomagra!!! Legalábbis megint megpróbálom, egy másik üzletben!

Böbi

Kép

Kép
bosek

nekünk most jött meg a Faktum! Évi, ti melyiket rendeltétek?
mi a Mókus nevűt. lapraszerelt mint tegnap kiderült, úgyhogy ellegózunk vele asszem hétvégén. kiságy, sarokszerkrény, pelekázó meg egy könyvespolc....

és mi is ugyanilyen quinny buzzt vettünk! már vettem hozzá külön alulra bevásárlóhálót, az nem túl nagy.
én mózest használtan vettem hozzá, mert azt mondták úgysem használom ki nagyon és így legalább akkor nem leszek ideges. (Mondjuk szerintem ez attól is függ, hogy ha olyan helyen laksz ahol tudod vinni benne autózás nélkül sétálni akkor jó lehet, nálunk sajnos nincs ilyen, a bécsi útra nem viszem le a teherautók közé sétálni, de gondoltam a teraszra ki tudom benne tenni majd levegőzni)
autósülést már vettetek hozzá? kiderült, hogy amit szintén használtan vettünk az nem isofixes, így azt elajándékoztuk, veszünk mégis újat amihez lehet az autóba alapot venni amire csak rá kell tenni és nem kell bekötni.

amúgy kicsit ideges vagyok, a next nevű angol boltból próbáltam rendelni babaruhákat, itthon egy vagyon a westendben, az angol árak kb. feleannyiak. összerendeltem egy csomó mindent, egy Londonban élő barátnőm címére ki akartam szállíttatni (ide nem szállítanak), hogy majd karácsonykor hazahozza, erre a pénzt levonaták a kártyámról majd kiírták, hogy nem jött létre a megrendelés valami hiba miatt. felhívni nem lehet őket, mert olyan számuk van amit innen nem lehet hívni, e-mailre meg 2 héten belül válaszolnak. most próbálom a barátnőmet elérni, hogy hívja fel őket, mi van.... kicsit aggódom....
amúgy gyönyörűek a ruhák sajnálnám ha nem sikerülne rendelni. de remélem legalább a pénzt nem nyúlják le...
ezért ódzkodom még mindig az internetes rendelésről

KépKép
judit18

Judit, mi a Dollyt rendeltük. Az nem hófehér, nagyon egyszerű, de legalább lehet majd díszíteni. :D

A babakocsihoz mi kaptunk MaxiCosi Cabrio hordozót, ami jó rá, így szerencsére azt nem kell megvenni. :D A mózes meg azért volt fontos, mert sokat járunk Békéscsabára a szüleinkhez. (Azt a fajtát vettük, ami beköthető a kocsiba, bekötőszettel együtt.) Az út kocsival kb. két és fél óra, és annyi ideig nem javasolják, hogy a baba a hordozóban legyen. :roll:

Angliában tényleg sokkal olcsóbbak a babaruhák! :shock: Nekem a húgom él London mellett, és épp most vasárnap küldött haza a barátnőjével egy bőröndnyi babaruhát. Hihetetlen mennyire jó minőségűek és szépek! :D
Semmilyen módon nem tudod felvenni velük a kapcsolatot? :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

Norco!!! Ezt találtam a repülésről:

Ha az elkövetkezendő időszakban még repülni szeretnél, érdemes utánanézni az adott légitársaság szabályzatának a kismamákra vonatkozóan. Az esetek nagy részében 28-36 hetes terhesség esetén a várandós nőnek magával kell vinnie a szülészorvosától kapott igazolást, amely tartalmazza a szülés várható időpontját és azt, hogy egészségi állapota megengedi a repülést.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Megvolt tegnap a 4D. Nagyon jól éreztük magunkat, bár eleinte a kisfiam szégyenlősen elbújt, az arcát egyáltalán nem lehetett látni. De aztán jött a csoki meg egy kis rábeszélés, és már fordította is a kis fejét, és végre láthattam, hogy a férjem hasonmását hordozom a pocakomban....
Nagyon édes, már most imádom!!!!
Teszek fel majd képeket.

Ildi

Kép
kikó70

Kép Zalán édesen alszik.

Kép
kikó70

kikó, lássuk a képeket!! komolyan látszik, hogy hasonlít a férjedre? :) és a csokitól tényleg felélénkült?

Évi, a Dolly is szép, a múltkor láttam a tvben hogy Német Kristóféknak is olyan van :)
a mózest be lehet kötni a kocsiba? én azt hittem azt "hivatalosan" nem szabad, mert nem tartja a baba fejét rendesen a kosáron belül - persze ha mellette ülsz és vigyázol akkor nyilván ok, de nem szabályos

a next-et sikerült végre elérnie a barátnőmnek és mondták, hogy mivel nem vagyok angol lakos nem rendelhetek az én kártyámmal. de a barátnőm megígérte, hogy majd ő megrendeli nekem, majd itthon kifizetem neki

KépKép
judit18

de édes tényleg!

KépKép
judit18

Kép

"Kicsit" nagy lábon élek!

Kép
kikó70

Kép Már egy ujj nem is elég...

Kép
kikó70

Mi nem azért választottuk a Dollyt. :D :D :D

Ehhez a babakocsihoz külön gyártanak olyan mózest, ami kocsiba köthető, és speciális bekötőszett is van hozzá, így teljesen biztonságos, ráadásul a baba sem tud mozogni, mert neki is külön biztonsági öve van. Nagyon tuti kis találmány. :lol:

Kikó, tényleg nagyon édes! :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem reagálok semmire és senkire, elkezdtem visszaolvasni az előző két nap termését, de nem jutottam a végére! Sietek, mert elkések a délutáni programjaimról!

MOST MEGYEK NŐDOKIHOZ, SZORÍTSATOK? HOGY MEGMUTASA MAGÁT? TUDJÁTOK AZ ÉN BABUCIM MINDIG HASRAVÁGJA MAGÁT, BEHÚZZA A LÁBÁT STB. SZINTE MÁR MINDENKI TUDJA, HOGY FIA VAGY LÁNYA LESZ. ÉN IS SZERETNÉM!!!!!!

DRUKKOLJATTOK!

Köszi

Beus

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

?=!
Még ezt is félre ütöm.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska, megy a drukk! ++++++++++++++++++++++++ :D

Évi

KépKép
kvaszeva

Kvaszeva!

Köszi, és este jelentkezem, hogy mi a helyzet.

Mni!!

Légyszi, ha van eredmény este frissítsd a tábli, mert szeretném, ha az én rublikám is színes lenne!

köszi!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!

Jaj, Kikó, olyan édesek a képek! Nem csodálom, hogy beleszerettél!

Haga, üdvözlet közöttünk!

[quote="mpatr"]M írta:mpatrég valami, akinek normális gyed-je lesz, az mindenképpen menjen el 28 nappal terhességi-gyermekágyi segélyre már a szülés előtt. Ezt standard x (165??) napig adják, vagy a szülés előtt 28 naptól, vagy a szülés utántól, utána ha lejár, gyed a gyerek 2 éves koráig. Vagyis ha csak a szülés után mész el tgyás-ra, akkor nekik adsz 1 havi lóvét...

Pati! Érdekel ez a téma! Mit értesz normális gyed alatt? Nekem most dec. 28-án jár le a gyed Alexa után. Úgy terveztem, utána kiveszem a szabim, aztán táppénzre megyek, és utána tgyás-ra. Azt ez esetben is még a szülés előtt igényeljem? Hogy járok jobban?

Mni, én ki nem bírnám fél 7-ig a melóban! :roll: :roll: :roll:

Beuska, nagyon drukkolok, hogy megmutassa magát a baba! :lol:
Vendég

Köszönöm lányok, hát tényleg szerelmes vagyok belé...

Kép
kikó70

Kikó: gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZSu: ezeket nem tudom, valami tb szakértő legyen szíves válaszolni. Nekem maximum gyedem lesz (hacsak ez a kis pók nem fut be idén, de akkor agyoncsapom :lol: ) és akkor igaz ez, amit írtam. Ha valakinek gyes-e van, akkor el kell rajta gondolkodni.
De szerintem érdekes a téma.

Beuska!!! Más annyira régóta drukkolunk Neked, hogy tényleg ideje végre kiderüljön a titok. NAgyon siess a hírekkel és a képekkel!!!!!!

Tegnapi sztori:
- Anya, kézzeld, a Dominik szejelmes a Jázminba.
- :?:
- És máj csókojóztak is.
- :?: :shock: :shock: :shock: Hogyhogy???? És te is szerelmes vagy valakibe, Gordon?
- Pejsze, anya. Én a Jeginába vagyok szejelmes. Meg a Zolika is. És máj csókojóztam is veje.
- :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: A Zolikával??????? :shock: :shock:
- Jaj, dehogy is anya! A Jeginával. Meg a Zojika is.
- Te, Gordon, és hogyan kell csókolózni?
- Hát így (irtó gyengéd, kicsit nyálas puszit ad a számra)
- :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek, valamelyik nap a dm-ben vettünk egy olyan illatú wc illatosítót, ami akkor volt, amikor a hányingeres időszakom (boááááááááááá!). És most is ugyanúgy undorodom tőle, pedig azt hittem elfelejtettem már. De ezek szerint erről az illatról mindig az az idő fog eszembe jutni. :(

Kép
Kép

mpatr

Kmanna!
Tegnap még olyan szimpatikus kismami voltál!
Aztán jössz itt nekem a Kállai Ildikóval...
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
NEMIGAZSÁÁÁÁÁG!!!

Mostantól csak olyan kismamák csatlakozhatnak a topikhoz, akik lusták, állandóan éhesek és álmosak, ábrándoznak mindenféle mozgásokról, de NEM CSINÁLNAK SEMMIT a bálnásodáson kívül. VAgy kilépek. Punktum.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Kmanna! Hülye vicc volt mpatr hülye módján... bocsi :wink: )

Kép
Kép

mpatr

Bosek!
Az ilyen pics.kkal kellene a löttyöt megitatni és miközben össze van ragadva a szájuk, ötször popsin szúrni őket legalább, hogy magukhoz térjenek. Aztán megmondani nekik, hogy most üljenek le hogy tamponálják a vérzést és közben gyorsan vetkőzzenek is le, mert cukros vizes beöntés következik.
Na mibe, hogy megváltozna a hozzáállásuk??????
:wink:
:lol: :lol: :lol: :lol:
:oops: :roll:

Kép
Kép

mpatr

Ohh! Ez a szejelem!!! :lol: Nagyon édes!
Gyönyörű a kisfiad Kikó!
Zsu: Én a létező összes variációt megkerestem GYED ügyben. Ha mindent jól értettem, a helyzet a köv.: Ha GYES alatt szülsz, vagy táppénzről mész Tgyásra, GYED-re, nem lesz valódi 180 napi munkabéred, de biztosított voltál, így a Tgyásod és a GYED-ed a minimálbér kétszeresének 70%-a lesz, magyarul a most max GYED, azaz 91,3e Ft. Ebben az esetben tök mindegy, hogy a szülés előtt, vagy után kéred a TGYÁS-t, mivel fix. összeg. (ha munkabérből mész tgyásra, akkor ugyebár az nincs maximálva, ezért jobb szülés után igényelni, addig meg sima táppénzt)
Neked ez attól függ, hogy a sima táppénzed mennyi lesz, ha több, mint 80 nettó, akkor érthetően halaszt szülés utánra a TGYÁS igénylést.
Én pont a GYED lejártakor, 12 hetes kismamaként kértem a felhalmozódott másfél havi összszabin, majd mikor lejárt, elmentem táppénzre. Azt mondták a minimálbér 70-t fogom kapni, de az is több mint a 25e Ft GYES. De csoda történt, és 91,3e (max.GYED) lett a táppénzem összege. Azt mondta a bérszámos csaj, hogy én kivételes eset vagyok, mert a GYED-em az előzőekben kapott béremből lett kiszámítva, és így táppénzként is az az alap, de max. a min.bér 2-szeresének 70%-a.
Bonyolultabb nem is lehetne.
Egyébként szerintem Nálad ugyanez a sztori. Kérdés, hogy hogy fogod kikérni a szabidat ekkora pocakkal, elvileg azt csak akkor kell kiadják, ha visszamész dolgozni valóban. De ha jó a melóhely, akkor nem lacafacáznak.
Bocs a körülményes magyarázatért!

Livi
Kép
Kép
lusie

aztamindenit, már óvodában ilyen komoly ismerkedés megy?? ejha

mindjárt leragad a szemem, ma negatív csúcsot döntöttem alvásban, még 6ig úgy teszek minta dolgoznék aztán hazahúzok gyorsan. kész vagyok...

Beuska, ma tuti kiderül!!! hajrá

képzeljétek tegnap vettem egy könyvet, Gina Ford A kiegyensúlyozott babák és nyugod mamák vagy ilyesmi a címe. már tök sokat hallottam róla. állítólag valami elég szigorú módszere van amihez szoktatni kell a babát - etetés/alvás rendszere, de ha minden jól megy akkor már tök korán végigalussza így a baba az éjszakákat. valaki már próbált ilyet?
még nem olvastam, de volt aki mondta, hogy nagyon kemény, vajszívű anyukák nem tudják megcsinálni.
pl. teljesen az igény szerint szoptatás ellen van a nő

KépKép
judit18

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hiányolást, igazán nagyon jól esett, hogy gondoltok ránk! :oops:
Vagyok én, olvasok is, de nem nagyon van mit írni............

Ma voltam védőnőnél, fél kilót híztam, tehát NIKI drága, nevemnél lehet vésni egy 2,7 kilót eddig. A cukrom teljesen rendben van, terheléses lett 6,5....... Szóval nagyon jól vagyunk!

Mi (én..... ) ezt a babakocsit néztük ki, bár ha a páromon múlna valszeg rózsaszínke lenne, és fodros, mert csak az a lányos.
Kép

Mindenkinek sok puszit küldök!
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, meg begyűjtöttem a gyerekeket!
Szóval egyik szemem sír a másik nevet. Ez azt jelenti, hogy kislány. Szívem szerint kisfiút szerettem volna, de már régóta érzem, hogy csajszi (a mozgásból). Tehát nő uralom lesz nálunk!!!! Még barátkozom a gondolattal, hogy mág egy fruskám lesz, de remélem nem fog a Lilire hasonlítani, mert még egy ilyen akaratos hisztigépet nem tudom, hogy fogok elviselni.

Egy csomó mindent akarok még írni nektek, de most nem érek rá, mert mennem kell tanulni a fiammal meg főzni meg stb. Jövőhéten egyetemre megyek és még bele sem kezdtem a leadandókba.

A képet igérem fel fogom tenni.

Mni!

Rózsaszínűek lettünk!
És nézzétek meg 19-20-21-én szinte csak lányok születnek magyarországon, de lesz egy amerikai kisfiúnk is!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

:o Beuska, hol vagy már??????????????? :?: :?: :?:

Judit,
Gordonnal bevált az igény szerinti szopi. A gyerek maga is kialakít egy rendszert. Az azért nagyban nem tér el az időpontoktól, amit tartani "kellene". Mi elég rendszertelenül éltünk akkor (is) :roll: de legalább az esti fürdetés meg egy-két ilyen pont vérszigorúan egy időpontban volt. Kell a kicsinek egyfajta pont, amihez tud viszonyítani.
Nálunk mondjuk az is specális, hogy apa éjszakás, így simán tudtam a gyerekkel aludni. Az meg nekem kellett, mert egyszerűen genetikailag alkalmatlan vagyok az éjszakázásra. Ha felsírt, a szájába nyomtam a cicit. Eleinte még böfiztettem éjjel, vagyis keresztbe fordítottam magamon, de aztán mivel rendszeresen arra ébredtem, hogy valami extrém kitekert pozícióban lefordult rólam :shock: , erről is letettünk. Az egyedüli pocsékség az volt, ha éjjel berotyált :shock: :shock: , mert a kakás pelust nem lehet fekve kicserélni :roll: . Hűű, azt utáltam, mert akkor tényleg legalábbis fel kellett ülni. :oops: :oops: :oops: :oops:
Szóval ciki, de nálunk ez volt.
Mondjuk, amikor 1 évesen kitettem a közös ágyból (a kis zsivány akkoriban cuminak használta a cicit, na ezt untam meg... :roll: ) első naptól végig aludta az éjszakát. Egész egyszerűen szerintem megtanulta, hogy az éjszaka alvásra való, mert anya is alszik olyankor. :D
Azért az biztos, hogy minden gyerek más, és az is, hogy minden gyereknek megvannak a saját jobb és rosszabb napjai is. Ezen meg se az igény szerinti, se az időzített beosztás nem változtat.

Mindenesetre majd számolj be lécci, miket olvastál. Biztosan nagyon hasznos és érdekes!!!
Nekem annak idején az ezeréves, mindenki által ismert Spock könyv volt a polcon. Ha vmit nem tudtam, ott néztem meg, aztán vagy egyet értettem vele, vagy másképp csináltam. Kapaszkodónak jó volt!

Kép
Kép

mpatr

Beuska, gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!
Kikó, nagyon édes a babád és a tappancsa is ari. :)
Melinda, Te még nem értél haza?
Beuska, gratulálok a kislányhoz, felrakom majd az új táblázatot, de előbb megyek vacsizni. :)
Kvaszeva, Judit örülök, hogy már sikerült bútort meg babakocsit is választanotok. :) Nekem sajnos még nem sikerült... ami tetszik, az baromi drága... Hétvégén valószínű elmegyünk a Dunakeszin lévő Kenguruba, mert a szomszéd felajánlotta a dolgozói kedvezményét és gyorsan szaván fogjuk. :)
Mona, örülök, hogy jelentkeztél, talira jössz? Változott a dátum, december 4-én lesz! :)
Pati, aranyos ez a kis történet! :) Ezek a mai fiatalok egyre korábban kezdik! :)
Bosek, sikerült beváltani a várandós csomagot? Lassan én is előkeresem a cetlit és megnézem, a környéken hol lehet beváltani. :)

KépKép
KépKép
mni

Beuska, gratulálok! Nem ám bánkódni! Ennyi kispasi közé kell a kiscsajos erősítés, hogy egyensúlyban legyenek majd a babás topiktalikon, hiszen, mint látjuk Patti Gordonjának is osztoznia kell az oviban a Jeginán. :wink: :lol: :wink: :lol:

Patti, nagyon édes a sztori Gardonról.
Lehet, hogy ciki, de én még nem hallottam a Spock könyvről. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Tudnál írni róla egy kicsit bővebben, vagy esetleg képet feltenni? :roll: :oops:

Évi

KépKép
kvaszeva

Gardon=Gordon bocsi :oops: :oops: :oops:

Évi

KépKép
kvaszeva

Nekünk is ezt a könyvet ajánlotta a védőnő, azt mondta ez az egy használható és ne olvassunk 20 féle könyvet, mert mindegyikben mást írnak és teljesen összezavarodunk. Ezt a képet találtam, gondolom ez az... :)
Kép

KépKép
KépKép
mni

Most látom van egy ilyen is... most akkor melyiket??? :oops:
Kép

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Én eleinte a Kismamák nagykönyvét (pl. hogyan kell fürdetni, stb. , praktikus útmutatók kezdőknek :D ), mostanában pedig a Picik és kicsik című könyvet használom. Ez utóbbi sokkal modernebb szemléletű, mint a Spock (bár azt hiszem, hogy ő is átdolgozta rendesen), és tényleg nagyon jó tippeket ad, illetve szuper, ahogy leírja a gyerek fejlődését. Mindig megnyugtat, ha megnézem, hogy abszolút tipikus problémáink vannak, illetve nem egy átlaggyerekről íródott, hanem leírja a szélsőségeket is.

Kép

Kép
mzx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?