Új privát üzeneted érkezett!

Mennék én, de félek nem jön össze :( Megyek vidékre, legalábbis ha sikerül kijutni a városból és félek, hogy vissza se érek időben. A közlekedés meg gondolom nem lesz jobb, mint múlt héten. Arra gondoltam, hogy inkább a holnap reggeli időpontot próbálom megcélozni, nem lenne kedved akkor jönni neked is?
Vendég

szép jó reggelt mindenkinek:)

én ma itthon maradok, mert a főnökség nálunk jó fej volt, így senkinek nem kell bemennie, kivéve szegény recepciósokat, hogy ügyeletet tarthassanak.

szuszu, remélem a főnököd tényleg csak viccből mondta, hogy ne merészelj hamarabb otthon maradni.... ahogy te érzed, úgy csináld... gondolom pasi az illető és fogalma sincs erről a gyönyörű állapotunkról....

Lei, hétfőt újra megpróbáljuk?:) remélem most már nem marad el...?! Mert nagyon hiányzik a mozgás, igaz itthon tornázgatok, de az azért nem ugyanaz a hatékonyság;)

megyek veszek egy jó kis fürdőt aztán reggeli és kimerészkedek az utcára:)) ma találkozom egy kedves barátnőmmel, aki most, májusban fog szülni, nagyon kíváncsi vagyok milyen méretekkel rendelkezik:)

Boldog névnapot az Andreáknak:)

sniky

Sziasztok!

Nekem is pár napja meggyűlik a bajom az alvással, de mivel teljesen kipurcantanak benn napközben, ezért ez csak abban nyilvánul meg, hogy sokszor felébredek rövid időre.
Ma reggelre elpusztult a kismadaram, ami nagyon rossz hangulatot csinált, még a napsütés sem olyan jó... :cry: :cry: :cry: :cry: 13 évet élt, ami nagyon dúrva kor, tekintve, hogy átlag 7-8 évet szoktak, de pont ezért nagyon a szívemhez nőtt.
ÉS ma még a szokásosnál is jobban utálok benn lenni.

Beleki, 230 az ágy? én 60 körülre számoltam mindennel együtt. Nyugtass meg, hogy a matrac volt annyi.
Amit néztem az Ikeában, az 50 valamennyi, plusz az ágyrács, meg az az x merevítő az olyan 2x 4000 max. Vagy valamit elnéztem?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Niki, amit írtam tegnap a szoliról, az csak azokra vonatkozik, akik amúgy nem járnak. :) Mert állítólag csak azért ellenzik, mert nem éghet meg a bőr. Aki jár rendszeresen, annak nem fog. :) De tényleg megoszlanak a vélemények róla.

Sztrájk van és üresek az utcák, elég vicces. :) Annyi autó sem közlekedik, mint máskor szokott. :D Se gyalogos, se kerékpáros, se autó, se busz, se HÉV, se semmi...mindenki ottohn maradt!! :)

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Én sem alszom valami jól....már egy hete kb. sokszor felébredek,h kemény a hasam, nem tök kemény csak kemény és olyan nehéz visszaaludni utána.... :cry: :(

Hrk ezt jól megbeszéltük. :lol:

Szép napsütéses napot Mindnekinek!
makadu

Sziasztok! Hát itt megint beborult...

Én most elég jól alszom, csak az allergiám ébreszt fel néha... De most este elalvás előtt olyan rugdosás volt a hasamban, majd kilukadtam... meg vacsi után is ;-)

Aprooka, sajnálom a madaradat :-( Milyen fajta volt?

Szilvi, nálam így volt, hogy a betegszabi kevesebb volt, de a táppénz már egész jó...

yuyu79

Kanári és még év elején olyan kis aranyosan énekelt.
Aztán már nem, szóvaé tényleg várható volt, de akkor is szíven ütött.

A táppénzről szerettem volna kérdezni, hogy ugye az előző évet veszik figyelembe a számításánál? Mert az nekem borzasztó pocsék lesz. Mivel kedves előző főnökeim minimálra jelentettek be, csak elfelejtették közölni. Itt meg szept óta dolgozom, de januárban emelkedett meg a fizum nagyon.
Akkor most ez azt jelenti ha jól értelmeztem, hogy az előző évet átlagolják táppénznél?
Ajaj, akkor ki kell vegyem az össz ezévi szabimat júniustól, az kb 1 hónapnyi. Aztán júliusban nagyon keveset fogok kapni.
Mert a tgyást is érdemes szüléstől igényelni, hogy a gyednél a 2008-at vegyék figyelembe. (így az átcsúszik 2009 januárjára)
Nektek nincs ilyen problémátok?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apróka, én úgy olvastam, hogy lehet kérni, hogy az utolsó 180 napot vegyék figyelembe. De ebben nem vagyok biztos. Meg kellene kérdezni valaki hozzáértőt. Én is utána akarok járni ennek, ha megtudok valamit fogok szólni.

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Én is kicsit tartok a Down-kortól, mert nekem is határ körüliek az értékek és hiába nyugtattak meg, azért bennem van a para. DE BIZTOS, hogy nem lesz semmi baj a mi kis augusztusi babókáinkkal! :)

LÁnyok: nekem 2 hete elkezdett fájni a torkom és az mostanra talán nem fáj, de náthás lettem és a fülem is be van dugulva. Eddig szedtem homeopátiás bogyókat, de szerintem attól is keményedhettem, meg nem is használt, tehát abba hagytam. Mit tegyek? Orrcseppet lehet használni? Veszek ma kamillát és gőzölök, meg kölcsönkértem egy infralámpát, hátha segít. Egyebet tehetek? Volt már valakinek hasonló? (persze a várandósság alatt?)

UI: Ja és persze nálunk is munka van :(
Ritus

Kép
rituspoc

A múltkor ezt találtam róla, sokminden le van itt írva, olvasd át, hátha segítséget nyújt.

http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-g ... i_ellatas/

k.a.t.i.c.a

Ritus, szerintem menj el a háziorvosodhoz, egyszerűbb, mint saját magadat kezelgetni, és gyorsabb is. Ő tudja, mire mit kell szedni és mit lehet a kismamának. De ahogy gondolod... :)

k.a.t.i.c.a

Az a baj, hogy a háziorvosom nem jó, és mindenre antibiotikumot ír, a múltkor amikor a baba miatt kiirattam magam (csupán mert fáradt voltam és szerettem volna pihenni), elmentem hozzá és ezt vele is közöltem, azt mondta a bizti kedvéért felír egy antibiotikumot amit terhesek is szedhetnek. Mondom neki, hogy minek, mikor csupán csak pihenni szeretnék. Erre azt mondta ez nem árt. Ezért nem bízom benne.

Kép
rituspoc

Ha nem bízol benne, akkor nem kellene mást keresned?

k.a.t.i.c.a

Szuszu,

engem légyszi törölj a táblázatból. (minimano)

Gabi

Kép
Kép
minimano74

sziasztok!

én ma is melózom :( bár már csak 9 napom van hátra!!! ;)

amúgy az utak egészen fantasztikusan járhatóak! tényleg sehol senki, szóval klasszul lehet közlekedni! én a 14-es és 41-es buszokkal jutottam ez a Sasadi útra, ahol a céges buszra felpattanva jutottam el a melóba.

ma még vásárolnom is kellene, mert holnap főzök... bakonyit, szóval most keresgélek pár klassz receptet!

amúgy dögunalom van ma nálunk... fölöslegesen jöttünk be páran, akik be tudtunk jönni! :/

sophie27

Gabi, okés, kitöröllek, csak halogattam, aztán meg elfelejtettem. Remélem jobban vagy.

Csenge, én mindenképpen elmegyek ma jógára, mert holnap a börzére szeretnék kimenni délelőtt. Bízom benne, hogy te is odaérsz hisz ma egyáltalán nincs is forgalom.

Ritus, én még mindig a reggeli frissen facsart grapefruit lére esküszöm. Tele van vitaminnal és erősíti az immunrendszert. Az orvosod meg eléggé béna. Szerintem is válassz másikat.

szuszu

Köszi lányok!

Igyekszem rendbehozni magam, aztán kerítek másik háziorvost, eddig azért nem tettem, mert hála az égnek nem szoktam beteg lenni, tehát csak ritkán látom a dokit.

Kép
rituspoc

Ritus, azért teljesen feleslegesen nem érdemes antibiot venni.
Az én háziorvosom sem a tökéletesség mintaképe. Kis tűzrőlpatttant, undok. Viszont messze földön híres diagnoszta, ezért maradok nála egyenlőre.
Bár nálam kissé erre is rácáfolt másfél éve, de majd meglátjuk. Párom a másik lehetséges dokit választotta, mondjuk azért, mert ott volt háziorvosi gyakorlaton.
Így ha minden kötél szakad, majd átjelentkezem.

A graepfruitlé tényleg a legjobb, aki meg nem bírja a keserű ízeket, nyugidtan lehet keverni naranccsal. Megyek is venni mindjárt mindegyikből!!

Nekem lassan leketyeg a mai munkaidőm, nem mintha ma valami hatalmasat sikerült volna alkotnom. :?

Szép hétvégét nektek, ha nem tudnék beköszönni.!

puszik

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kellemes hétvégét Mindenkinek!!
Sziasztok!

k.a.t.i.c.a

tisztára hétvégi hangulat van itt is... én is elköszönök mára! hétfőn jövök! jaaaa, és a legjobb, hogy kedden 4-re megyünk 4D-re! ;) már annyira várom!

sophie27

jó hétvégét, kellemes pihit!

sophie27

Apróka!

A demkoban vett matrac és ágyrács került ennyibe, az ágy 50 valamennyi, + az x merevítő, de nem emlékszem, hogy mennyi, mert egy kellett hozzá, de szerintem 2-3 ezernél nem volt több.
Vendég

Most jöttem meg a védőnőtől.

Minden ok, csak egy kisség meugrott a súlyom, de nem mondott rá semmi (59-ről 65-re, 23 hét) :(

Kérdeztem tőle a vitaminokat, és mondta, hogy még 1-2 hónapot szedjem minden nap, mert most nem tud honnan bejutni, a primőr árukban ilyenkor nincs sok.

Javasolta a jódot, a baba idegrendszere miatt.

Ő nem jön ki szülésig, de a szülés után 6-8 hétig bármikor hívható és ki kell jönniük, ha nincs semmi, akkor is felhív, hogy beírhassa, hogy minden oké.
Bár nálkunk ő csak helyettesít, műjus 1-tő új jön, majd meglátjuk.

Vizeletetkért, vérnyomás, súly, szívhang. Szívhangot csak akkor ha kérem, mert tapasztalata szerint nem szeretik a babát, mert egyből megrezegteti a vízet.

Nálam felrakta és a bab belerugott és kisípolt, de utána sikerült meghallani és mondta, hogy egyenletes, ritmusos. Fel kellett feküdnőm a nőgyógyászati vizsgálóra, mert így puhább a has, és könnyebb meghallani, valószínű, hogy akiknél nem tudtak mérni, azoknál túl feszes volt a has. Mikor már öltöztem, folymatosan rugdosott a babum, nem volt elégedett a vizsgálattal.

Nektek felírták a 75 g glükozt?

Meg kért vese és máj működést az arcomon lévő kiütések miatt. De valószínübb a hormonok viselkedése.

Na, ma ennyit tudtam meg.
Vendég

Minden ok, csak egy kisség meugrott a súlyom, de nem mondott rá semmi (59-ről 65-re, 23 hét) :(

Kérdeztem tőle a vitaminokat, és mondta, hogy még 1-2 hónapot szedjem minden nap, mert most nem tud honnan bejutni, a primőr árukban ilyenkor nincs sok.

Ő nem jön ki szülésig, de a szülés után 6-8 hétig bármikor hívható és ki kell jönniük, ha nincs semmi, akkor is felhív, hogy beírhassa, hogy minden oké.

Vizeletetkért, vérnyomás, súly, szívhang. Szívhangot csak akkor ha kérem, mert tapasztalata szerint nem szeretik a babát, mert egyből megrezegteti a vízet.

Nálam felrakta és a bab belerugott és kisípolt, de utána sikerült meghallani és mondta, hogy egyenletes, ritmusos. Fel kellett feküdnőm a nőgyógyászati vizsgálóra, mert így puhább a has, és könnyebb meghallani, valószínű, hogy akiknél nem tudtak mérni, azoknál túl feszes volt a has. Mikor már öltöztem, folymatosan rugdosott a babum, nem volt elégedett a vizsgálattal.

Meg kért vese és máj működést az arcomon lévő kiütések miatt. De valószínübb a hormonok viselkedése.

Vendég

Vendég

Én is megyek holnap börzézni. NEm tudom milyen lesz, mert nem szeretem a zsúfolt turkálos dolgokat.

De nagyon jókat hallottam.

Két anyukával megyek, akik már profik. Hajnali 1/2 6 kor indulunk, hogy 1/27-7 körül beérjünk.

Hála istennek nem kell sorban állnunk, mert jeggyel megyünk. Remélem 8-ig letudom a nagyját, amit szeretnék.

Szép napot Nektek!

Megyenk előkészíteni a szobát festésre. Napsárga lesz, remélem jó szint választottunk. A párom már teljesen be van sózva, azt beszéltük meg, hogy a 4 naposba festünk, de nem bírja ki.
Azt hiszem itt egy majdnem apuka!! :D :D :shock: :shock:
Vendég

Húha az egyik üzenetemet 3* látjátok... BOCSI!
Vendég

Mindenkinek jó hétvégét! Aki még dolgozik, azoknak küldöm a következő képet ;-) Kép

yuyu79

Sziasztok Kismamák! :)

Először is gratula mindenkinek a pocaklakójához! :lol:
Most fedeztem fel ezt a témát a fórumban. Gondoltam csatlakozom hozzátok :)
Mi augusztus 10.-re várjuk a picit. Még nem tudjuk, hogy kisfiu-e vagy kislány, de amikor 16 hetesen voltunk 4D-n, ott kislányt mondtak, de még nem volt 100%. Jövő hét pénteken megyünk ismét, alig várom!!! Remélem megmutatja most már magát a kis csibész! :D
Jó hétvégét mindenkinek!!
dia123

Dia!Üdv közöttünk! :lol:

Beleki!
Jó neked,hogy ilyen normális és alapos védőnőd van... :wink: Én az enyémmel csak egyszer találkoztam,de akkor is minek....

Ma én se vagyok túl jól.100/60 a vérnyomásom és 80 a pulzusum.Ettől lehetek ilyen gatyán???Agyvérzést vagy infarktust biztos nem kapok! :roll:

Ritus!
Nem lehet,hogy azért írt csak fel valamit,mert muszáj neki?Azt mégse irhatja a papírodra,hogy pihenni akar és ezért vettem táppénzre...

binyek

Makadu,
Bocsánat, de nem tudok túl sűrűn olvasgatni :oops: Látam még tegnap este, hog kérdeztél, de ledobott a babanet a válasz közben és begurultam :twisted: Szóval 0,8 lett a mom-om, és tudom, hogy csak alsó határ, meg a 18 hetes uh-t is rendkívül alaposan nézték meg, mégis ott bujkál bennem a kisördög, és sokszor kap ela rossz hangulat. Szerencsére Zalán mellett nem sok időm jut magamra meg a gondolataimra... Nálatok mi történt?

Beleki,
Zalánnak is napsárga a szobája, és nagyon hangulatos, vidám :D Ő választotta, azóta is a sárga a kedvenc színe.

A mg és Kálcium összeférhetetlenségének az okát nem mondta meg a doki, én meg nem is kérdeztem. Viszont azt mondta, hogy létezik olyan vitamin, amiben mindkettő megvan (csak ez a kettő).

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Megint ledobott a net :twisted:

Képzeljétek, ha megszületik a babó, kiköltözünk Székelyudvarhelyre, mert a férjem ott kapott egy jónak tűnő állást. Ő már nemsokára kimegy, úgyhogy nem lesz egy leányálom az utolsó 3 hónap így majdnem egyedül... Meg félek is, nagy váltás lesz.

A hasam meg Vichy-vel kenem, és már Zalánnal is ezt használtam, csíkom egy darab sem lett szerencsére. Pedig van nekem is egy csomó tinikori csíkom, és a bőröm sajna ekcémás, úgy tök rugalmatlan. Ezért is tudom mindenkinek ajánlani, pedig nem is fizetnek érte :D

Dia,
Üdv :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok gyönyörű szép kismamik! :P
A tali képeket elnézve, jó hangulat lehetett, remélem még szerveztek ilyet és én is tudok csatlakozni.
Sajnos nem tudtalak benneteket olvasni az elmúlt héten, mert rengeteg tennivalóm volt, és így az Alsópáhoki pihi után durrrr bele a melóba.

Csenge !!!! ha jól tudom ti fogtok menni Alsópáhoki Kolping családi pihenőre, és kérted a beszámolót. Csak annyit tudok mondani, hogy CSODÁLATOS, kellemes, családias, és a gyerekeknek PARADICSOM. A fiam nem akart haza jönni, és hát mi is maradtunk volna. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom! :!: :!:
Most ismét eltűnök kb. 2 hétre ,mert elutazunk Erdélybe Vasárnap, és sajnos a munka miatt a férjem nem tud jönni ilyen sok időre, így végig vezetem a kb. 650 km :cry: , de remélem nem lesz gond. Sajnos menni kell, és a férjemmel is csatáznom kellet :? , mert nagyon nagyon nem akarta, de a családom miatt, aki olykor önző, menni kell :cry: . Nem tudom ti vagytok-e úgy, hogy megpróbáltok megfelelni mindenkinek, de olykor nem szívesen teszitek. Hát én most így vagyok :? , remélem sikeresen megjárjuk az utat, és ezzel befejeztem az engedékenységet, megfelelést. Félek egy kicsit :roll: , és persze nem magam miatt………remélem minden rendben lesz.
Ha tudok, csatolok képet magamról, már ideje.

Tényleg jó ötlet az iwiw: írom én is a teljes nevem(Madarazs Mária Kép méretesen:-)))))))))) ), sajna nekem most nincs időm keresgélni, de aki úgy gondolja bejelölhet. Ja és ott több fotó van, talán így jobban megismerhettek.
Üdv mindenkinek, vigyázzatok nagyon magatokra és a kis pocaklakókra
Marcsi

[quote][/quote]
Vendég

Szia Marcsi! Igen, mi megyünk a Kolpingba két hét múlva, már nagyon várom. Örülök, hogy nektek tetszett. Nagyon jókedvű képet tettél fel magadról, csak nem ott készült? :D

Dia, ismered Udvarhelyet? Vagy laktál is már ott? Én nagyon szeretem, de csak vendégségbe szoktunk oda menni a keresztlányomékhoz. Mit dolgozik a férjed, hogy ott talált jó állást magának?

Julcsi, úgy látom nálad is betelt a pohár :lol: remélem ma már jobb a kedved.

Szusz, voltál tegmap jógán? Későn értünk haza, így nem tudtam menni, bár a közlekedéssel most nem is lett volna gond. De ma reggel voltam, jól esett.
Vendég

Sziasztok lányok!

Hát sajnos nálam a helyzet változatlanul rossz. :cry:
Szerdán este, amikor a párom hazajött bementünk az István kórházba, annyira fájt és feszült a pocakom.
Néztek fájásvizsgálóval, vmo toco a neve, de szerencsére majdnem egyenes volt a görbe, így az negatív. A méhszáj nem nyílt tovább. Bent tarottak, adtak vmo cordaflex nevű görcsoldót, de nem nagyon használt.
Másnap UH-val nézték a picurt, ő teljesen jól van, csak az anyja szenved.
Hasi UH-n kiderítették, már ami látható a szerveimből a megnőtt méh miatt, hogy vesemedence tágulatom van a job oldali vesémben, ami a terhesség miatt ill. a jobbra dőlő méh miatt lehet. Emiatt pangás is van a vesémben. Állítólag gyakran előfordul kismamáknál.
Kaptam antibiotukimot, szedhetem a nospát, ha annyira fáj.
De a baj az, hogy a keményedéseimtől továbbra sem tudok kiegyenesedve járni, hiába szedem 3x1 mg-ot a béres féléből.
Tegnap azt mondtam, hogy jobban vagyok, hogy hazaengedjenek, de továbbra sem javulok, és ez elkeserít.
Olyan a pocakom, mintha egy lufit fújtak volna túl, alul mindkét oldalt szét akar szakadni. És ez tuti nem a vesémtől van. :cry:

Igaz, hogy kb. egy hetet hagytam ki a Mg-ból, és csak kedden kezdtem el újra szedni, de ez okozhat ilyet? Nem tudjátok mennyi idő múlva kezd el hatni a Mg?

Megyek is vissza feküdni, mert ülve is borzasztó...megáldott engem a sors...

pöttömpanni

Sziasztok!

Köszi nektek a szives fogadtatást ! :D

hrk, ne aggódj, nekem meg 0,9 lett az AFP. A 0,8 is még teljesen elfogadható! De tudom, tudom, az emberben benne van a kisördög. Pl lehet hallani olyat, hogy a vizsgálatokon semmi problémát nem fedeztek fel, de mégis valami gond volt a picivel stb stb. De ilyenekre ne gondolj(unk)! Élvezzük ezt a szép időszakot, mert nem tart sokáig és nem szabad végig aggódni! Szóval fel a fejjel! (ezt magamnak is mondom) :wink:

Én a hasamat most a Milupával kenem, de már kifogyóban van, de már vettem mandula olajat, elvileg az is nagyon jó!

Képzeljétek, most festi a férjem a tesőmmal a babaszobát! Annyira izgi! Sárga lesz, alul sötétebb sárga, fent pedig világosabb, középen pedig dekorcsik! Alig várom már, hogy készen legyen!!

Hova szoktatok jógára járni?

Kép
Kép
dia123

Csenge,
Jártam már Udvarhelyen, férjemnek vannak ott rokonai. Útépítésben fog dolgozni, amúgy kertészeti építésvezető. Nehéz lesz megfelelő albérletet találni, esetleg nem tudnál rákérdezni, hogy a neten hol lehet keresgélni? Próbálok mindenhol infókat begyűjteni.

Marcsi,
Te erdélyi vagy? vagy a férjed? És hova mentek haza?

Pöttöm,
Kitartást, és jobbulást!!! És szerintem szedd a magnéziumot mindenféleképpen!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Marcsi, Madarazs, vagy Madaras vagy Madarász? Bocs, de nem találtalak meg ;-)

yuyu79

Pöttöm, vigyázz Magadra, pihenj sokat! És ha nem javul, menj vissza minél előbb a dokihoz! Drukkolok!

yuyu79

Csenge, a képet emailben kaptam egy ismerősömtől, és gondoltam, hátha valakinek jól jön ;-) Amúgy semmi gond nálam... csak ne lenne ekkora szél...

Jó hétvégét mindenkinek!!

yuyu79

Pöttöm, igen, mindenféleképpen szedd a magnéziumot! Nekem is szokott nagyon feszülni, mintha ki akarna durrani a pocak. Én azt hallottam, hogy este kell bevenni a magnéziumot, mivel akkor szivódik fel a legjobban és leggyorsabban. Azóta este szedem lefekvés előtt egy órával kb, és reggelre mindig sokkal jobb szokott lenni, sőt már elalvás előtt is szoktam érezni, hogy enyhült.
Jobbulást kivánok!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok :lol:
Pöttöm,nekem a hasam beállt egy nagy gombócba úgy h feküdni se bírtam.És ezt minden nap megcsinálta.Egyáltalán nem szedtem a magnéziumot,csak 4 napja kezdtem el,de azóta Hála Istennek egyszer sem keményedett meg.Szerintem okozhatta az-Jobbulást Neked!
Találtatok valami szépet a baba bőrzén?
Én nem mertem kimenni, mert pánik beteg vagyok és a multkori Fehova-n is rosszul lettem. Ezen meg gondolom még többen voltak.
nicike

Sziasztok
És mint látom üdvözlöm szeretettel az újakat is :wink: .
Gyors bekuk nemsokára indulunk, most kávézgatok, kicsit rossz éjszakám volt, nem sokat aludtam, lehet az izgalom miatt :shock: .
Rita, kérdésedre válaszolva én vagyok az erdélyi :) , Harghita megye- Gyergyóremetéről származom.
Yuyu, akkor keresd dr. Madarazs Mária. Igen a nevem Madarazs, az őseim még Madarász de jött a szép igazi román világ ahol próbálták egy időben elrománosítani a neveket, pl: Gábor-ból Gabriell. Így járt már az apám is anyakönyvezetéskor, sőt Károly helyet Carolt írtak, mert nem ismerik a román abc-ben a K-t :roll: . magyar állampolgárság felvételekor kérdezték, a név változtatást, magyarosítást, akkor nem kértem mert akkor minden korábbi hivatalos dolgaimat cserélni kellett volna, de már bánom. Ez van.
Pöttöm vigyázz magadra, pihenj sokat, és hidd el minden rendben lesz, lehet, hogy a szervezeted nehezebben reagál az átalakulásra, de rendben lesz, a fontos a babó jól van, és jól is lesz :wink: .

Mindenkinek sok puszit küldök, amint visszajöttem akkor catlakozom ismét hozzátok
Kellemes pocakosodást
Marcsi
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!
Csajok, mi volt a börzén, találtatok valami ötletes dolgot? Gondolkodtunk rajta, hogy mi is felmegyünk, de végül nem fért bele a hétvégébe. Mi is Erdély imádók vagyunk, Csíkszeredában laknak a barátaink, és a másfél éves keresztfiam. Most tervezzük, hogy elmegyünk a Csíksomlyói búcsúba, de a család teljesen fel van háborodva, hogy addigra már 30 hetes leszek, és ez már nem nekünk való, gondoljak a babára is :oops: Szerintetek?
Hrk: Udvarhelyi albérletben lehet, hogy tudok érdeklődni. Ha van valami, akkor szólok :)

Dia: üdv közöttünk!
Zsófi: ha lesznek képek a 4d-n, mindenképpen tegyél fel!
Pöttöm: jobbulást neked, remélem nagyon gyorsan helyrejössz! Pihenj sokat!

Mi ma elmegyünk Pécsre beszerezni néhány dolgot a babának, szeretnénk kiságyat, etetőszéket, és pelenkázót :) Ha sikerül, akkor teszek fel képeket!

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Pöttöm!
Nem volt valami műtéted(vakbél vagy ilyesmi)?Mert nekem volt és írtórahúzódnak az összenövések meg a varrat.
Vagy nem voltál régen sokat felfázva vagy begyulladva a méhed?Mert ezektől megvastagodnak a méhszalagok és most,amikor nyúlni kéne nekik,nem képesek rá rendesen.
Csak azért kérdezem,mert ha ilyesmi bajod volt/van,akkor arra sajnos hiába szeded a magnéziumot!
Jobbulást neked! :D

binyek

Pöttöm, jobbulást! Nekem is sokat keményedett a pocakom Zétivel, a végén már mindenféle (többek között szív!gyógyszereket) szedetett velem a dokim, mert attól félt túl korán beindul a szülés (ehhez képest a betöltött 40. hét után sem nyílt semmit a méhszájam, akkor meg azon aggódott, hogy fogok így kitágulni. Nem véletlenül váltottam dokit, de mindegy). Viszont utólag rájöttem, hogy semmi bajom, csak túl sokat dolgoztam és túl stresszes volt a melóm. Ez rögtön kiderült, amikor elmentünk egy hét szabira és szinte rögtön jobban lettem. Úghogy én neked leginkább azt tudom javasolni, hogy próbálj meg minél többet pihenni és a lehető legkevesebbet aggódni bármin is!

Hrk, próbálok majd én is érdeklődni udvarhelyi albérletet ügyben, ha megtudok valamit szólok.

Én végül kiugrottam egy kis időre a börzére, de nem is nagyon akartam vásárolni, csak megnézni néhány dolgot (pl. nagyobb autósülést a fiamnak, testvérfellépőt a babakocsihoz). Végülis csak 4 nagy kiszerelésű pelenkát vettem, mert nagyon jó árban volt.

Szép vasárnapot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Pöttöm, én is jobbulást kívánok.
Csenge, voltam pénteken jógán, de bár ne menetem volna. Bazi sokan voltak, nem lehetett elférni és egy másik csaj tartotta, aki szerintem most csinálta az első kismamajóga óráját, mert végig papírból nézte a gyakorlatokat és az előző péntekhez képest alig csináltunk valamit. Szóval csalódottan értem haza.
A Bababörze is csalódás volt, leszámítva, hogy találkoztam belekivel :D Azt hiszem, hogy a tömeg és a turkálás nem nekem való. Ráadásul képtelen vagyok úgy nekiindulni, hogy ezt vagy azt veszek, mert még mindig nem állt össze a fejemben, hogy mi az, amit kapni fogok és mi az, amit be kell szerezni. Remélem, hogy idővel majd rendeződnek ezek a dolgok. Szép vasárnapot!

szuszu

Sziasztok!

Pöttöm, mielőbbi gyógyulást neked! Remélem nem fog sokáig tartani.

Nekem iszonyú rohanós, de nagyon jó tegnapom volt. Reggel IKEA, totál gáz. Kétfajta pelenkázó van, az egyik nagyon csúnya, a másik, amit kinéztem, élőben fele akkora mint képen és nagyon gagyinak néz ki. Szóval a reggelem eléggé szarvolt, mert persze párommal mentem, aki a vásárlás puszta gondolatától is teljesen begőzöl, így a következő turnust tutira nélküle csinálom. Majd ha megvan az igazi, akkor viszem.
Az ágyak közül meg ami jó lenne méretben annak van lábtámlája, ami nem jó, mert sarokban állna, így Péterem nem tud éjszaka kimászni.
Még megnézünk pár helyet, aztán kénytelenek leszünk csináltatni.
Ezuátn nagyihoz mentünk ebédeltetni, majd nővéremékhez ebédre. Közölte, hogy ebéd majd csak másfél óra múlva de addig mutat nekünk valamit.
Elvitt kocsival Slymár közelébe és indulás hegynek fel. Azt hittem ott esem össze, mert már rég kirándultam, főleg ilyen terepen, de megérte. Kb 20-30 perc sétával elértünk egy olyan erdei dombhoz, ami tiszta kék volt. Most nyílik ott az a kék négyszírmú virág, amit elvileg csak kertben láttam még, de most nem jut ezsembe a neve. Olyan csodálatos volt, mintha kék szőnyegen jártunk volna. ÉS nagyon jól esett a friss levegő.
Szóval menjetek kirándulni, eszméletlen a friss levegő. Utána mintha fejbe vágtak volna, úgy elaludtam volna, de még estére mentünk anyósomékhoz családi talira.

Este nem kellett altatni. :wink:

Erdélyt mi is nagyon szeretjük. Van ott egy nagyon közeli barátunk, fafaragó, Hármasfaluban. Vele járjuk a vidéket. Engem is hívtak nagyon a Búcsúba, de én már nem merem bevállalni abban a melegben. Ráadásul amíg felér az ember, hihetetlen tömegnyomor. Pedig egyszer voltam már és fantasztikus élmény volt.
De még nyár elején lehet, hogy egy 4-5 napra kiugrunk, mert a táj nagyon hiányzik, és a tengerhez valószínűleg nem jutunk le.

Ma meg palóclevest főztem és nagyon fincsi lett. Most még ki kell takarítanom, mert ebédre jön apusom, de este, vagy holnap felteszem a receptjét, ha nem ismernétek. Jó tárkonyos, zöldbabos.....hmmmm már nagyon éhes vagyok.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Pöttöm jobbulást kívánok én is Neked!!
Visszaolvasni nem nagyon tudtam,így majd csak holnap....de azt elmesélem,hogy Mi is voltunk a börzén,de az első sor közepénél kb férjem elvesztette a türelmét és csak végigrohantunk rajta. Bár sok bodyt, takarót meg textil pelust szereztünk be olcsobbért,de nagyon fárasztó volt. No meg a tolongás. A turis része nem nagyon jött be így csak a "boltos" részen vásárolgattunk...Aztán meg átmentünk a brendonba és megvettük a babakocsinkat....imádom, bár még dobozban van,de nagyon tetszik a férjemenk is. Komódot is vettünk meg jópár ruhácskát..... :wink: :oops: nem lehetett ellenállni nekik.
további szép 7végét Mindenkiknek!
makadu

makadu, a komódot is a brendonban?mennyiért vesztegetik ott?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?