Új privát üzeneted érkezett!

Tigris!
Váá, belecsaptál a kedvenc témámba. Iszonyúan ellene vagyok az egyformába öltöztetésnek. nálunk egyszer egy fotó kedvéért adtam rájuk hasonlót (ugyanaz a fazon, más szín), egyébként nagyon max. véletlenül fordul elő, hogy akár csak színben is ugyanaz van rajtuk. Biztosan van ilyen korszakuk a gyerekeknek, amikor esetleg igénylik az egyforma cuccot, ezt egészséges keretek között lehet hagyni, de szerintem abszolút nem jó egyformába öltöztetni az ikreket. nem csak egypetéjűeket, egyáltalán nem.
Ikrek egyike mondta a gyerekpszichológusunknak: mi vagyunk az ikrek, de ki vagyok én??? Szerintem ez elég árulkodó. Idővel meg lesz külön ízlésvilág, akkor már könnyebb dolgod lesz.

És egy video:

http://www.youtube.com/watch?v=Sq9lM6yFVOE
vovanda

[quote="vovanda"]
írta:
vovandaIkrek egyike mondta a gyerekpszichológusunknak: mi vagyunk az ikrek, de ki vagyok én??? Szerintem ez elég árulkodó.

Igen, én is hallottam, hogy emiatt nem szabad úgy emlegetni az ikreket, hogy "az ikrek". A nevükön kell őket említeni. De gondolom ebbe a hibába itt a fórumon nem esik senki. :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Sziasztok!

Ma "megint" ki akartunk menni a kölyökszigetre,de miért van ilyen idő? :twisted: :twisted: :twisted: 3 hete nem tudunk kijutni,ez király.Nem tudom eldönteni,hogy fog-e esni az idő.Reggel még nem mertünk elindulni,de lehet 3 körül mégis elmegyünk,hátha nem fog esni :roll:

Óbudán lakik valaki közületek????Időjárásjelentést szeretnék :lol:

Lpemóni,mi is kos-bika :D És a gyerekek oroszlánok :lol:

Timi,láz :roll: jobbulást!
Édes a pakolós kép :lol:

hú,nem jt eszembe semmi :?
Vendég

Vanda,megnéztem a videót,szuper lett :D Az "édes kisfiam" számon mindig bőgök :lol: Gyönyörű családod van!

Ja,nem is mondtam,apámék hétfőn itt voltak, libikókát hoztak nekik :D Noémi még bőgőtt is mikor levettük róla.Mikor lehet őket egyedül is hagyni rajta? :roll: Törpi,lányoknak már megy egyedül?
Vendég

Sziasztok!

Megkérdeztem a fényképezést:

Az ár 7000 Ft/másfél óra. Budaörsön lakik és 50/km-ért házhoz megy.

Majd akit érdekel, írjon privit és megadom az elérhetőségeket.

Kép
tigriske1978

Vanda, jó a video! :) Majd egyszer én is csinálok ilyet, ha képes leszek rá (szám. tech. analfabéta vagyok)... :?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Vanda,
tényleg nagyon szépek vagytok!
Isten éltesse Balut!

Móni

Kép
lpemoni

Nyulasz Óbudán borult az ég de nem esik :wink: azért hüsi van :?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

Tigriske fotos nekem jöhet :wink: (2. szülinapra terveznék majd ilyesmit :wink: remélem akkor is fog még majd ilyennel foglalkozni :lol: )

babusok
Budapest

Vanda: nagyon boldog szülinapot Balunak! Meghatódtam én is a videón. :oops:

Holnaptól állítólag jön a nyár! De nagyon elegem van már ebből az esőből! Hanga délre megint lázas volt és olyan kis nyűgös most. A szívem szakad meg érte. Nehéz estém lesz, apának be kell mennie a munkahelyre 6-ra. Ahhoz képest, hogy mára szabit vett ki, mert délelőttös lett volna.... Áh mindegy is. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Új vagyok itt, de örülök, hogy vannak ikres anyukák, akik már végigjárták azt ami előttem van. Csütörtökön a 12 hetes Uh-on derült ki egypetéjű ikreket várok. A gond az, hogy egyburokban vannak egy lepénnyel. Állítólag ritka és a dokik itt vidéken jól elriasztottAK.
Jó lenne egy két tanács, tapasztalat.
Van köztetek hasonló ikres anyuka?
kormi 77

Szia Kormi!
Szépen sorjában: vidéken hol? És mivel riogattak? Valóban ez a ritkább változat, közös-burok, közös lepény. Nagyobb odafigyelést fog igényelni a terhességed egy "sima" ikreshez képest is, de pánikolni nem kell.
Enyémek ugyan kétpetéjűek, de precíz doki bácsim van, így nagyjából képben vagyok.

Eső monnyo le itt is, ma ki sem tudtuk dugni az orrunkat.
vovanda

Szia Kormi! Vanda már megmondta a tutit :wink: Oda kell figyelni, de nem kell kétségbe esni (ahogy ez amúgy is vonatkozik ugye az ikres terhességre, bár enyémek is kétpetéjűek). Valamint készülj fel, hogy be fognak fektetni a kórházba (talán már a 30. hét körül), hogy szem előtt legyél. De ez így is van jól! :wink: Problémamentes, csodálatos terhességet kívánok neked és két gyönyörűszép, egészséges kisbabát! :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Szia Kormi!

Enyémek is egypetéjűek, egy lepénnyel és közös burokban.
Semmi extra figyelmet nem igényeltünk. Kórházba sem kellett feküdnünk. Dokik mivel riasztottak?
Írj, ha van valami kérdésed.

Vanda
Jó a videó!
Tündi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Vanda, én is megkönnyezem az édes kisfiamot :roll: Isten éltesse Balut! És látom, már nagyon régóta pasi neveli. Hogy viszonyul ő ehhez, hogy kezeli? Vérszerinti apukával gyakran van együtt? Ne válaszolj, ha nem akarsz, csak ez a dolog valamiért minidig is érdekelt. :oops: Éjszakák hogy alakultak?

Timi, örülök, hogy kiütéssel győztél :lol: :lol: :wink: Remélem lassan apa is megtanulja cipelni az éjszaka terhét. Hangát sajnálom, Míra torokgyuszija is így kezdődött, remélem nálatok semmi komoly.

Kormi, gratulálok! Itt mindig találsz választ a kérdéseidre, elég sokfélék vagyunk elég sok tapasztalattal immár. Vigyázz magadra, használd ki az állapotod minden boldog pillanatát!!

Nyuszi, azt nem tudom megmondani, hogy mikortól, mert egy ideig hanyagolva volt a téma, de 2-3 hete már tuti, hogy fel-le ugrabugrálnak róla/rajta. Ettől függetlenül fordulnak még elő mindig borulások, de hát anélkül meg nem megy. :wink:

Erre az "ikrek" kifejezésre én is kimondottan ideg tudok lenni. Nagy pszihológiai érzékkel megáldott anyósom is hajlamos az unokáit így emlegetni, sőt sógornőm is. Lassan finoman el kéne nekik magyaráznom, hogy nem kéne, de feláll a hátamon a szőr, mikor kimondják a saját családtagjaikra ezt a tapintatlan szót. Nem egy halom gyerek ez, hogy jelzővel kelljen leélni az életüket.

Nálunk ma jó idő volt, eső nem esett, kerti-partiztunk, itt is szülinap volt. Mikor már harmadszor akarta ráadatni az én lányomra anyós a kardigánját a hosszú-ujjú body fölé, és végül fel is adta, mindenki előtt közöltem, hogy nem csípem, mikor felülbírálják a szavamat a gyerekeimmel kapcsolatban. Érdekes, mindenki egyetértett. Megjegyzem, a 4 hónappal idősebb uncsitesóra nem akart mindenképp még egy réteget rápakolni, ő maga pedig egy rövidujjú ingben nyomta. Ne kapjak agyérgörcsöt :evil: :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Kormi!
Én sem feküdtem kórházban egy percet sem szülés előtt. Picit korábban jöttek a törpék, de nem volt semmi komoly gáz. Mostanra meg rongyak. :D

Törpi!
Nyugodtan kérdezz, nem titok. Másfél éves volt Balázs, amikor szétmentünk az apjával. Mivel a végszót én mondtam ki, az exem egy személyben engem hibáztatott mindenért. De nem ez a lényeg.
Balut saját akaratából 3 éve nem látta, nem is érdeklődik róla. Apámnak adott erre egy olyan magyarázatot, hogy nagyon megviseli (mármint az exemet), amikor vissza kell hozni a gyereket. Most már nem is engedném a közelébe (fúj, dög vagyok). Úgy-ahogy összeraktuk a gyerek lelkét, nem engedném, hogy megint megbolygassa.
Pasival szerencsére nagyon szeretiik egymást, ha megkérdezik tőle, ki az apukája, őt mondja, bár nem hívja annak.
vovanda

Sziasztok Lányok!

Köszi mindenkinek a bíztatást.
Azzal riogattak, hogy mivel nincs a babák között elválasztóburok, így kárt tehetnek egymásban és a hely is kicsi és lemaradnak a mozgásfejlődésben, esetleg deformálódhatnak a végtagjaik. Mivel közös a lepény elképzelhető, hogy nem táplálja őket megfelelően. Esélyeink: 2 egézséges, vagy 2 beteg, vagy egyik elhalása, vagy mindkettő elhalása.

Manó!
Téged nem rémítettek el? Hol szültél? Én vidéki vagyok Püspökladány közelében élek, de a debreceni klinikán a genetikán mondták ezeket.
Holnap délután megyek fel Pestre a Kútvölgyi magánklinikán Papp professzorhoz vagyok bejelentkezve tanácsadásra. Állítólag Mo-on ő a legjobb. Remélem mond valami bíztatót.

Vovanda!
Én eddig a Kenézybe jártam, ott szültem az első hármat ugyanannál a dokinál.
Gondolom, hogy most kénytelen leszek átmenni a klinikára, mert ott van PIC, ha kell.
Azt mondták ugyanis, hogy max 32 hétig engednének, aztán császár. Így nem nagyon van választási lehetőségem.
Te tudsz valakit ajánlani aki normális a klinikán?
Egyébként csütörtökre rendelt vissza DR. Kovács Tamás genetikus. Akkor újra UH, hogy a prof is megnézhessen, mert elég spéci a terhességem azzal, hogy közös burok, közös lepény és a zsinór is vagy összetekeredett vagy közös.
Remélem Pesten már többet látnak hétfőn.

Szép napot mindenkinek!
Üdv
kormi 77

Sziasztok!

Öltöztetés: Köszi a véleményeket, szerencse, hogy akkor ez még nem sarkalatos pont. Szuper, hogy itt minden témát feldobhatok, így mire oda kerül a dolog, hogy esetleg gond lenne, már meg is oldódott. Pl. hozzátáplálás, altatás stb.
Én úgy vagyok vele, hogy egyenlőre amég nem zavarja a fejlődésben őket, addig mehet az harmonizálós cucc, de mivel túl sok ruhánk nincs, így egyenlőre azt veszik fel ami van. Sajna nem jön be a minden nap más veszi fel azt a ruhát, mert nincs három hasonló egyforma ruhájuk, pl nincs három kisnadrágunk csak kettő. Annak meg igazán ellene vagyok, hogy kettő legyen egyformába, a harmadik pedig külön. Pl rugiból, bodyból meg lehet ezt oldani, de mondjuk, ha elmegyünk valahova akkor elmenősből nincs több fajta ruha, csak amit ajándékba kaptunk. Egyébként a legtöbb fotó akkor készül mikor egyformában vannak, pedig ez nagyon kevésszer fordul elő, de hát mit lehet tenni, ha egyformába szeretik fényképezni őket. Egyenlőre ebben nem látok olyan nagy veszélyt, de időben le kell állni majd róla.

Én mindig úgy emlegetem őket, hogy a csajok. Ez vajon ugyanolyan rossz mint az ikrek? mert kiírni mindig, hogy Zita, Kata és Lilla jól vannak...

Vanda! Szuper a videó és az hogy a pasid és a fiad ilyen jól kijönnek.

Kormi! Üdv itt nálunk! Boldog és egészséges babavárást!

Timi! Hangának jobbulást! Hogy lett mára?

Kép
tigriske1978

Kormi: üdv köztünk! Boldog babavárást és ne halld meg az ijesztgetést! Kíváncsi vagyok mit mondanak Pesten! Én a Debreceni klinikáról azt hallottam szeretik ijesztgetni az ikres kismamikat és befektetik akkor is, ha nincs baj. De Rana erről többet tud, ha jól sejtem én csak hallomásból. :?

Tigriske: köszi!

Hanga ma reggelre ugyanúgy nyűgös és szerintem lázas is, apa most öltözteti és hőmérőzi.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Timi,hogy vagytok?Remélem semmi komoly!

Kormi,üdv itt!Remélem a lányok majd megnyugtatnak,illetve a doki is!És gratulálok!

Babus,köszi az időjárásjelentést :lol: Végül délután kimentünk,és nem bántuk meg.Itt nálunk a 22.kerületben esett,jó nagy tócsák voltak,de szerencsére óbuda király hely,és nem áztunk el :lol:

Törpi,köszi.Lehet mi is hanyagoljuk kicsit a libikókát.De ez ilyen,vagy megveszik elöbb,mint használni tudnánk,mert ha már akkor akarnák,amikor lehet,akkor biztos már megvennénk mi :lol:
Én anyósom fordítottja,amikor azt mondom,talán adok rájuk egy pulcsit,mindig azzal jön,hogy az sem túl jó,ha túlöltöztetem.

Majd késöbb rakok képeket én is,most már éhesnek tűnnek :lol:
Vendég

Ja,egy gyors kérdés,krumplipürét csinálhatom nekik kicsi rámával?
Vendég

Nyulasz: köszi, Hanga egyre szarabbul, 10-kor felhívom a gyerekorvost (mégiscsak vasárnap van :? ) 39.1 volt a hője, kapott kúpot, most várom, hogy lejjebb menjen, de olyan fájdalmasan sír szegénykém.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi,szegény Hanga :( Kiváncsi vagyok doki mit mond,majd ha lesz pici időd,írd meg.És gyógypuszik mennek!!!
Vendég

Kicsit sok lesz.

végre otthon is hintázhatunk:

Kép

Mindenhova bemászom:

Kép

...jól van na,csak a játékért mentem:

Kép

...anya,ez milyen állat?

Kép

gyere már közelebb,megsimogatlak:

Kép

voltunk játszósátorban,labdák közt:

Kép
Kép

arra még több játék van:

Kép

ülök a kecskén,vagy mi a szösz ez:

Kép

ilyen házat én is szeretnék:

Kép

unokatesóval csip-csip csókázunk,a hess-hess-hess a legviccesebb:

Kép

elbambulva:

Kép

Jól elfáradtunk,szunya hazafelé:

Kép
Kép
Vendég

Na, gyerekdokink 200 km-re, javaslata szerint elmentünk az ügyeletre, ahol a következőket tudtam meg: "háááát, mintha érzékenyebb lenne a bal füle"- gyerek húzta el magát, fordult ki és fájdalmas képet vágott. " mintha kicsit vírusos lenne a torka" a gyerek inkább vizet sem iszik, csakhogy ne kelljen nyelnie, ha mégis akkor krákog, grimaszol. Holnap reggel menjünk vérvételre, gyűjtsünk pisit is és az eredménnyel délután menjünk a gyerekorvoshoz. Ám, ha kipöttyösödne, akkor ne menjünk sehová, mert akkor 3 napos láz és magától elmúlik. A rendelő a városban van, tehát 2x kell rángatnom a gyereket, bár a saját dokibácsinkkal még nem beszéltem, de hívom, mert kérte, hogy szóljak, mit mondtak az ügyeleten.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Nyulasz: nagyon szépek és ügyesek! Nagyon jó képek!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi,szegény Hanga...akkor kívánok nektek pöttyöket,és gyors javulást!Hátha megússzátok a vv-t,antibiót,meg egyebeket... :evil:
Pisigyüjtés :shock: úgy hallottam lányoknál ez elég nehézkes :roll:

Láza lement?
Vendég

szisztok..
talán még emlékszik valaki rám tavaly jan.ban jártam az oldalon 3as ikreket vártam akik májusban betöltötték az 1évet nagyon szépek okosak de van velük bőven dolog. remélem mindenki jól van..biztos tudtok tanácsot adni az egyik hogy 2hete megtanultak köpködni aminek ők nagyon örülnek én kevésbé hogy szoktassam le őket? a másik az alvással kapcsolatos nehezen és keveset alszanak..reggel 5-6között ébrednek 8körül sirnak akkor ha engedi az idő sétálok velük és közben 1 másfél órát alszank majd ebéd után is igyekesznek aludni néha ez nem sikerül majd 8körül van az esti elaltatás ami néha 1órát is igyénbe vesz mit csináljak hogy könnyebb legyen. köszönöm és igyekszem többször jönni az oldalra addigis kellemes nyarat és puszi mindnekinek jó babázást a nyárra ha egyáltalán lesz mert az idő.....

Kép
paradizs

Paradizs: hű, mi nagyon közel lakunk! :wink: (lehet, hogy egy a gyerekorvosunk is) Üdv köztünk! Enyémek maguktól alszanak el szépen a kiságyban, sosem altattuk őket, de a többiek biztos tudnak segíteni!

Nyulasz: láz lement. Beszéltem a dokibácsinkkal, mindenképpen kell a vérvétel, na meg a pisi, mert lehet, hogy fülészetre is menni kell, ha tényleg fáj a füle. Fájdalomcsillapításra Nurofent javasolt, éjjelre meg a germicid kúpot. Aludt most 3 órát és jelenleg 36.3 a hője, dumál, játszik és huncut.
Alexa viszont irdatlan rossz! Mindíg azt mondtam, hogy egy gyerek nem lehet rossz, csak nagyon eleven, de változott a véleményem! Mindenhol feláll, mindenhová felmászik-főleg a testvérére és rajta ugrál, miközben tépi a haját, kinyomja a szemét, szétmarja az arcát. Segítség! És hiába mondom, hogy nem szabad-teljesen tudja, hogy mit jelent-kinevet. Ha rácsapok a kezére akkor még röhög is. Komolyan! Lezártuk a két fok lépcsőt ráccsal, most azt rángatja-persze állva és kiabál, mert fel akar jönni. És olyan ádáz tekintete van hozzá, hogy nem bírom ideggel. És a hab a tortán! Egyedül vagyok velük és így lesz ez fürdésnél-alvásnál!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Kormi!
Klinikáról nem tudok nyilatkozni, illetve saját tapasztalatom nincs. Annyit tudtam, hogy az ikreseket befektetik ha kell, ha nem, meg a nagyot sem debrecenben szültem, hanem Nyíregyházán.
Mi a túróért akarnak a 32. héten császározni??? Nem tudom, Ladánytól hány km Nyíregyháza, ott tudok jó dokit meg szülésznőt ajánlani. PIC mindenképpen jó, ha van, akkor nem cipelik el a bébiket, ha mégis kell.
Alapban az ikrek mindig rizikósak, ezzel nem is árt tisztában lenni, de próbálja alapvetően nem a lehetséges szövődményekre koncentrálni. Amit érdemes számításba venni: a koraszülés. Erre nem árt a lelked egy picike zugában készülni, érdeklődni a választott kórház koraszülött osztályának rendjéről, de ennél többet ne.

Nyuszi!
Irtózatosan nagyok lettek a lurkóid!

A többit meg már nem tudom, papucsom kicsit tele, fáradt vagyok.
vovanda

Kép Azért is felmegyek!
Kép

Rana: tudom a választ a kérdésedre: nem tud leülni és üvölt, mint akit nyúznak, de el nem engedi a rácsot, a kezét is alig tudom lefejteni róla.

Hanga egész délután láztalan volt, estére egy kis hőemelkedése volt. Kipróbáltam a pisigyűjtő zacskót-persze, hogy mellé folyt minden. Így holnap nem tudunk pisit vinni. Nem is értem miért 1-et adtak, amikor mondtam is, hogy látni is most látok ilyet először. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi: pisigyüjtés...mi többször játszottuk :? volt h csak 2. nap sikerült...
szoval nekünk azt mondták reggeli pisi kell azaz gyerek felkel popsimosás, megtöröl és ráragaszt zacsi lehetöleg ugy hogy középen legyen utána zacsi popi alá hajt majd rá pelus (mert ugye nem bizti h tényleg sikerül) és vár türelmesen ha csak sima pisivizsgálat elég 30ml körül ha tenyésztés oda adnak specko csövet abba kell átönteni talán több is ez a mennyiség ami ehhez kell, gyogyszertárban lehet venni ilyen steril zacsit nem nagy összeg érdemes betankolni pl. nagy ficánkolásban is lehet csak a 2.-3. ragad oda :lol: érdemes többször ránézni...jo esetben csak pipi lesz benne :lol: :lol: (bocsánat :oops: :lol: )
drukkkk :wink: tényleg bazinagymacera :? :? :?

babusok
Budapest

Nyulasz, Timi: nagyon nőnek az édibabák :wink: :wink: és már milyen ügyik :lol: :lol:

babusok
Budapest

Babusok: köszi! Nekem nem mondták el, csak, hogy ne legyen popsikrémes, hogy ragadjon. Én felragasztottam, rá a pelust, aztán vissza a kiságyba. Azt gondoltam, ha ragad akkor így is sikerül. Gyógyszertárra én is gondoltam, de vasárnap esélytelen és egyedül voltam délután, reggel meg mire nyit már a laborban kell lennünk. Így jártunk, nem lesz pisi, de legalább legközelebb tudom, hogy hogyan kell!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi: hu lemaradt :oops: jobbulást :wink:
na nehogyazthidd nekünk se mondta a kutyase :? ...mikor voltunk nephrologián (mert persze ott kötöttünk ki :evil: ) ott mutatták meg :wink:
persze kiságyba mehet vissza :wink:

babusok
Budapest

Paradizs,
ha májusban voltak 1 évesek a gyerekeid, akkor egyidősek az én lurkóimmal. A köpködésre sajnos nem tudok mit mondani, de az alvásproblémádra talán igen. Kb. 3 héttel ezelőttig mi is minden alvásnál CSAK KÉZBEN aludtunk el, sokszor az sem volt mindegy, hogy hogyan rázom őket. Én már 8 hónapos korukban egyszer próbáltam megtanítani nekik az önálló alvást, Matyinak úgy-ahogy ment is, de aztán megtanultak felállni és csak álltak-és-álltak alvás helyett. Plusz az enyémek éjszaka is elég sokszor felébredtek, volt úgy, hogy szinte óránként keltem valamelyikhez... Szóval nagyon tele lett a hócipőm és egy ismerősöm adta meg a végső lökést, aki ugyanígy kínlódott a kislányával. Akkor eldöntöttem, hogy holnaptól egyedül alszunk el. Ha hiszed, ha nem, Fanni egyszer sem sírt, Matyi pedig 2 napig, de akkor is csak 5-10 percet, és azóta úgy alszanak el egyedül a kiságyukban, mint a kisangyalok! Napjában háromszor és mindegy, hogy otthon vagyunk-e vagy mamánál vagy nyaralni.... És ami az érdekes, azóta éjjel is nagyon keveset ébrednek! Hogy van-e összefüggés, nem tudom, de tényleg, ez eddig eszembe sem jutott.... ISZONYATOSAN NAGY KÖNNYEBBSÉG 2 gyerekkel is, ha egyedül alszanak el, nehmhogy 3-mal!!! Csak leengedem a redőnyt, megpuszilom őket, elmondom, hogy nagyon szeretem őket és most jót fognak aludni és kijövök. A korai kelésre egyenlőre még én sem tudom a megoldást, mi is átlag 6-kor kelünk, de aztán 9 után alszanak kb. 1-1,5 órát, majd ebéd után is ennyit és 1/2 9 körül alszanak el este. Ja, és még valami: azelőtt napközben külön altattam őket, de egyedül elalvás esetén erre nincs szükség: simán elalszik egy gyerek, ha a tesója esetleg üvölt is....
Kicsit sok lettem, bocs a többiektől!

Timi,
remélem jobban vagytok! Nagyon gyönyörűek a lányok!!! Fannimnak is minél többet csapok a kezére, annál inkább kiröhög és csinálja tovább az éppen soros rosszaságot!

Nyuszi,
nekünk is majdnem ilyen hintánk van itthon, de nekünk ám cserélni kellett: amióta Fanni ül a zöldben és Matykó a pirosban, azóta ki sem akarnak szállni! Ja, és gondolom élveztek a törpök a játszósátrat, én az enyémeket alig tudtam kirángatni a játszóházból.

Kormi,
üdv közöttünk és csak nyugi! Ahogy Vanda mondta, tisztában kell lenni az ikerterhesség esetleges nehézségeivel, de nem erre kell koncentrálni! Engem is befekvéssel fenyegettek, aztán vizsgálatra mentem, úgy szültem este...

Lányok, help! Fanni megnyomott valamit és azóta csak a Babanetet fele akkora méretben látom! Nem tudjátok, hol tudnám visszacsinálni???

Móni

Kép
lpemoni

Jó estét mindenkinek!

Ma szép napunk volt, vidéki rokonlátogatás, lányok tündérek, mindenkit elbűvöltek, kicsit elcsúszott a napirend de nem baj. :)

Nem olyan jó hír is van: sajnos tegnap Letti 22:00-kor percnyi pontossággal felsírt, és alig tudta Apa visszaaltatni (hajnali 1 órára aludt el, közben kétszer szopizott). :( Ma dettó, azzal megspékelve, hogy Ajsika is felébredt és felsírt (de mintha nem L ébresztette volna, hanem fordítva, úgy hallottam a bébiőrből). Felvettük és megölelgettük őket, de L azóta még egyszer felsírt. Nincs lázuk, lehet ez a foguk??? Viszont fogra semmi más tünet nem utal (rágás-nyálzás pont annyi csak, mint 3 hónapos koruk óta mindig, kicsípett popsi, duzzadt íny vagy fehérlő fog nincs). Ráadásul tegnap éjszaka és ma egész nap ennek az egésznek semmi nyoma nem volt, ugyanolyan nap/ éjszaka volt, mint szokott lenni, szépen aludtak 7:30-ig, majd 9:30-ig megint, meg délután is (bár a vendégeskedés miatt később aludtak elés később is keltek). :roll:

Timi! Jobbulást! :( L. már vissza tud ülni, addig mi is kínlódtunk meg szedegettük le a rácsról. Aztán nagy nehezen megtanítottam, mondtam neki, hogy "csüccs", és először csak simán visszatettem ülésbe. Aztán kis idő múlva amikor mondtam hogy csüccs, akkor már elengedte a rácsot (én fogtam a kezét,mert elesett volna), és lecsücsült (megtanulta, mit várok el). Aztán már ő csúsztatta lejjebb a kezét, most meg (ha van kedve), akkor megcsinálja magától. :) Rácsrázás, testvérszem-kiszúrás: tudom, miről beszélsz. :wink: :roll:
Ja és még egy kérdés: amikor Alexa feláll, a lábait hogy tartja? Terpeszben, kifelé néző lábfejekkel, vagy "vigyázzálásban", előrefele néző lábujjakkal, mint a felnőttek? Majd figyeld már meg. És Hanga miket csinál? Térdelve kapaszkodik? Vagy négykézláb mászik? Vagy kúszik? Kíváncsi vagyok. :)

Tigris, sztem a "csajok" nem gáz. :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Paradizs, én is úgy csináltam, mint Móni: Nálunk Lettit kellett kb 6 hós koráig ringatni, csak úgy aludt el. Nekem a végső lökést egyrészt az adta, hogy már nem volt mindegy az sem, hogyan tesszük le. Tehát ha pl ringattam fél órát, de a letevést "elrontottam", kezdhettem elölről. Másrészt hallottam olyanról, akinek a kislányát 3 (!) éves koráig kellett kézben (!) ringatni, és a leszoktatás is nagyon nehezen ment végül. És nálunk is úgy volt, mint Móninál: kb 2-szer sírt hosszabban (egyszer mondjuk 50 percig, de sztem azt én rontottam el), utána sosem. Volt egy kis megtörés akkor, amikor már állt, és nem tudott magától visszaülni, mert elalváskor annyiszor kellett bemenni hozzá, ahányszor felállt és lefektetni, ilyenkor "könyörgött", hogy vegyem fel, de nem tettem. De már vissza tud feküdni, ha akar, ezért már megint teljesen egyedül alszik el. :)

Nyulasz, elfelejtettem az előbb: jók a képek, jó a hinta, édik a kölkök! :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: Alexa inkább olyan felnőttesen áll, nem terpeszt (csak ha csúszós zoknit adok rá :oops: :) ) és előre néz a lábfeje. Hanga kúszik, pár lépést mászik, aztán összegabajodik és elborul-ez nagyon vicces, mert ő is jókat nevet rajta és nem tudom, hogy nem direkt csinálja-e és térd-kéz támaszból felnyomja magát lábra, feneke az égnek és úgy próbál előrébb jutni, aminek egy pillanat alatt borulás a vége. Ő is szeretne feltérdelni, de még nem tud, csak kapaszkodik, ha valamit elér és sír, mert nem tudja magát felhúzni-nehéz a kuffer! :lol:

Rana: attól, hogy nem utal semmi a fogra még lehet az. Hangánál úgy jöttek ki a fogak, hogy észre sem vettük. De az is lehet, hogy felijednek egymás "nyöszörgésére", mocorgására.

Nem volt valami pihentető éjszakánk. Anyósék nyaralnak, megszólalt a riasztójuk, át kellett menni megnézni, hogy mi van. Fél 6-kor Hanga sirdogált, átvittem magam mellé, ott meg csak játszott, úgyhogy fél óra múlva visszaszállítottam az ágyába, aztán már nem tudtam aludni.
Na, most nem tudom, hogy mi legyen, mert délután óta nem lázas, most sem. Nem szívesen szúratnám meg, pisi meg nincs is, mert béna voltam. :? :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi: NEM béna :wink: vmi szakértönek sikerülhet ez a müvelet csakis elsöre :wink:

babusok
Budapest

Timi!
Jaj, bár közelebb lennétek, segítenék a zacsival. Próbálom magyarázni, ha végképp nem megy, estére fotóztatom Pasival a zacsifelrakást (van itthon). Szóval: előző este már ne kenj semmit a popójára. Tiszta, száraz bőrre kell ragasztani. Fogod a zacsit, és szétválasztod (kicsit fújj bele, nyíljon szét rendesen). Aztán belövöd a leányzó húgycsőnyílását (vidám móka, főleg ha mocorog). Felragasztod a zacsit. Ami nincs felragasztva, középen meghajtod (hosszában). Szétválasztod a popóját, és a zacsi lelógó részét a hajtásnál beteszed közé. ne tegyél rá pelust, inkább itasd és őrködj. Mondom, ha kell, este tudok fotózni, ahhoz segítség kell, nincs annyi kezem.
vovanda

Hú, Vanda! Ez aztán precíz leírás! Köszi! Délután meglátom kéri-e az orvos mégiscsak, ha nagyon ragaszkodik hozzá, akkor lehet jól jön a kép, de teljesen értem anélkül is, azért ne "kínozd" a lányodat.

Voltunk vérvételen, szegénykém úgy sírt most. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Köszönjük a dícséreteket,szerintem is nagyon megnőttek :lol:

Timi,gyógypuszik mennek!Remélem hamar túllesztek rajta!

Paradízs,bizony,keményanyunak kell lenni,nálunk pihiszékben ringatva alvás volt kb.7 hós korukig,utána csempésztük őket az ágyba.Aztán elkezdtük az estével,hogy már fáradtan,de még ébren raktuk le őket.Noémi szépen eljátszadozott,majd bevette az ujjacskáját,és hamar elaludt.Balázs 2 napig sírt,első nap legalább 15 percig szórakoztunk,mire elnyugodott,másnap 1-2 perc volt csak,aztán már nem is volt gond.Aztán kb 3 hét múlva elkezdtük a nappali alvást is így,semmi gond nem volt.Beviszem őket,kapnak puszit,be az ágyba,kijövök,és behúzom az ajtót.5-10 percig még hallok viháncolást,brümmögést meg egyebeket,aztán csend.Úgy 15-20 perc múlva bemegyek,és betakarom őket.
Mi a nevük a gyerekeknek?Most könnyebb már velük?
Köpködés :roll: Az még fogmosáskor jól jöhet :lol: Hát,passz...

Szizzsófi,azta,12 óra kimenő :shock: Ez igen :D Énisénisénis akarok :lol:
Nem állatkertben voltunk,hanem a kölyökszigeten,és ott volt állatsimogató,de nem mentünk be,csak kívülről,de így is nagyokat nevettek az állatoknak,főleg mikor hozzáértek az orrukhoz :D

Rana,szerintem is a foga miatt sírt fel....vagy nem :roll: Igazán megtanulhatnának már beszélni :lol:
Szóval már vissza tud ülni,csüccccs,ez nekem nem jutott eszembe :lol: ügyes kiscsaj :wink: enyémeknek kifelé áll a lábfejük,szerintem még így jobb az egyensúly :roll: ...remélem csak azért :?

Lpemóni,hintacsere :lol: de még jó,hogy nem ugyanbabban akar mindkettő ülni :lol:
Kérd meg Fannit,csinálja vissza a babanetet :lol: sajnos én nem tudom,béna vagyok ilyenekhez. :oops:
Vendég

Timi,még neked akartam,írtó huncut lányaid vannak :lol: Nagyon cukik :D

És egy kérdés,vettem chicco elemes szúnyogriasztót(konnektoros elfogyott),valaki használt ilyet?Balázst össze-vissza csípik éjjel.Mindenhol szúnyogháló,de az ajtón bejönnek velünk a szúnyogok :evil:

Ha valaki ismeri,hova rakjam a szobájukba,közel hozzájuk,mert elriasztja a szúnyogokat,vagy távolabb,mert pont odavonzza őket?

És fenistil gélre az van írva,2 éves kor alatt ne használjuk.Akkor mit kenjek a csípésre?
Vendég

Nyulasz: köszi! A Fenistiles kérdés jó! Rá is kérdezek a dokibácsira délután, ha el nem felejtem.

Valaki azt mondta, hogy citromlevet kell rákenni, magamon kipróbáltam és működik! Majd szétvakartam a bokámat, erre fogtam a citromot, bedörzsöltem és 10 perc múlva már nem is viszketett. De ma megint, úgyhogy ez nem végleges megoldás.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Vanda,Isten éltesse Balut az 5. szülinapján :D :D :D Sok boldogságot!!!
Vendég

sziasztok

köszi a segitséget megprobálom és lesz ami lesz.
jó babázást ha tudok akkor ma még jövök

Kép
paradizs

Nyulasz,
én Fenistilt szoktam használni, védőnő is ezt ajánlotta. Ja, viszont többször akartam Neked már írni, hogy nekünk is egyszer Tantum Verde-t javasolt a doktornő torokfájásra, de a gyógyszerészek alig akarták kiadni, mert hogy kisbabáknál félrenyelést okozhat... Nálatok nincs semmi gond vele ezek szerint, ugye? Remélem nem lesz rá szükségünk egy darabig, de azért jó tudni...

Szizzsofi,
kimenőért én is irigy vagyok, bár múlt héten egy nap én is leadtam anyósékhoz a manókat, de én akkor dolgoztam :-(

Mi ma délelőtt kint voltunk több mint 2 órát az udvaron, meg is lett az eredménye: 2 előtt óta durmolnak a bébik :-)

Móni

Kép
lpemoni

Lpemóni,a tantum verde spray-re gondolsz?Milyen félrenyelést? :shock:

Ma enyémek is a délelötti alvást több mint 2 órásra húzták :D Most megint alszanak :lol:

Szerintetek,mikor lehet napi 1 alvásra szoktatni őket?Ma teljesen véletlenül fél9-kor keltek(ne irigykedjetek,fél4-or Noémi kelt enni :lol: ),és 11-kor raktuk le őket újra.13-ig aludtak,és most 16 elött megint leraktam őket.Lehet jobb lett volna ma egy alvás?Vagy még kicsik hozzá?Délután 5 órát is simán ébren vanak,délelött,és két alvás között miért nem bírnak 3 óránál többet??Vagy bírnák,csak én beviszem őket aludni? :roll:
Vendég

Megjöttünk a dokitól. Hangának úgyszolván már kutya baja, egy kis vírus volt, az látszik a torkán, vérképe tökéletes, semmi jele gyulladásnak és kaptam új pisigyűjtőt, biztos ami biztos alapon, úgyhogy próbálkozhatok újra!

Nyulasz: megkérdeztem a Fenistilt, lehet óvatosan és csak este, mert napra nem lehet vele menni. Viszont van egy homeopátiás (bár dokim nem híve a homeopátiának, de ez bevált) a Halicar, ezt bármikor lehet kenni és napra is lehet menni vele.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?