Új privát üzeneted érkezett!

Bábakoktél: tartok tőle, hogy nekem is róka lenne belőle, ha meginnám… Lehet, hogy csak a light-os verziót próbálom majd csak ki…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

HPV tipizálás:
nnnna, végre kiderült, aminek ki kell derülnie. Kétféle vírusom van: 66-os, 31-es, sajnos mindkettő magas rizikójú a méhnyakrákot illetően. A SOTE II-n konzultáltam a dokival (szuper férfi szakmailag, és azonnal a rendelkezésemre állt), és azt mondta, sem a császármetszés, sem a konizáció NEM INDOKOLT!!! Na, erre varrjatok gombot!!! Most már csak a terhesgondozó dokimat kell meggyőznöm, hogy jó lesz az a szülés természetes úton is.
:)
Az egész beszélgetés a gyermekágyas részlegnél zajlott, és láttam a 2-3 napos újszülött babákat... Csajok, annyira szépek és annyira kicsik voltak! :D

Kép
szöszke

Jó reggelt!
Kivételesen tök jót aludtam, bár reggelre baromira megfájdult a hasam alja. Lehet, hogy nyomja Bori feje? :roll:

Szöszke
Akkor most te is úgy vagy, mint én. Nekem a diabetológus mondta, hogy a császár nem indokolt. Mondtam a dokimnak, láttam, hogy elbizonytalanodott...majd megbeszéli a főnökével... :roll: Mire eldöntik, addigra megszülök természetes módon.... :lol:

Képzeljétek!
Tegnap megint voltam a barátnőmnél. Holnap lesz két hetes a babája. Annyira édes! Viszont nekem tök fura, hogy állandó népvándorlás van náluk. Most is voltunk kilencen. Szerintetek ez normális? :roll: Ők azt mondják, hogy meg kell szoknia a babának az embereket. Én meg azt mondom, hogy először kell, hogy legyen egy rendszer a baba életében, és ráér utána megszokni az embereket. Tegnap fél kilenckor látszott, hogy ha senki nem lenne körülötte, már elaludt volna szegény, de ebben a nyüzsiben nem tud... :roll: Én az első hetekben nem akarok vendégeket fogadni.... Vagy nincs igazam? :roll: :roll:

marek

Én sem voltam még itt ilyen korán :shock: , de már annyira fájt a farcsontom hogy inkább kiszálltam a jó meleg ágyból..jó hűvős lett, itt esik az eső, és ma disznóvágás lesz nállunk, igyhát estére tutti ki leszek nyiffanva :?

Marek:hát az én sem értem miért éett ez a szokás h az első hat hétbe menni babalátógatőba, nem inkább pont azután kéne? szerintem is van elég baja a mamának, babának, nem hogy egy csomo idegen legyen egyfoltába, már csak az külön nagyon fárasztó lesz...annyit vendéglátoskodni

Zsuzsu: nem, csak egy, épp akartam azutan szolni, hogy nelünk a családnév az a Mózes...akkor hirtelen nem esettle hogy az lehet keresztnév is :lol:

Szoszke: ez nem hangzik túl jól..mit is jelent ez nektek? :(

Éjjeli fájás: na mondhatom végre nekem is volt első fájdalmam...az éjjel 2 körül, mint a menzi első napján...ugy fájt alól a hasam, és jó sokáig tartott...nem voltam eléggé figyelmes mit irtatok ezzel, ez nem jelent még semmit? ettől még bennmaradhat a végéig?..mert azt nem szeretném...

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Sziasztok!

Először is, köszönöm a sok infót az orrszívó porszívóról :lol: Meggyőztetek, ezt veszek, amúgy ma reggel mondtam páromnak, hogy a csajok a fórumban ezt ajánlották, erre azt mondja, hogy ő azt hitte, hogy én alapból ezt akarom megvenni :shock:

Marek - bundazsák ügyében nem tudok nyilatkozni, mi még nem néztünk téli ruhákat, még vastag hálózsákot se vettünk. A Brendonban a legolcsóbb bundazsák 5 e forint, de az aranyosan néz ki. Amúgy szerintem még mindig a turi a legjobb, csak egyelőre még nincsenek ennyire téliesített cuccok ott, voltam múlt héten és inkább őszi volt, mint téli, így nem vettem semmit.
Hősugárzó jó ötlet, lehet, hogy nekünk is kéne venni, mert mi a szobában fogunk fürdetni, mert nem férnénk el a fürdőszobában.
Hol vettél és mennyiért adják???

LKata - szerintem a napi 3-4 nagyvécé még nem hasmenés, bár ez az állagától is függ, ha nagyon folyik, az már annak számít, ha "csak" híg, akkor nem hiszem, hogy gond és azt sem, hogy árthat a babának (bocsi a részletes elemzés miatt :oops: :lol: )!
Nálam inkább az van, hogy napi egyszer sikerül, valamikor kétnaponta és nagyon keményet, de ez biztos a vas miatt van.
A + kilókat majd leadod, most ne aggódj ezen!!!

Zsuzsu - de jó, hogy jöttél, Ábelnek jobbulást!!!
Védőnő miatt megértelek, szerintem nem reagálod túl, neked már nem hiszem, hogy tud újat mondani, tehát tök feleslegesnek tartom, sőt, minden kismamánál, aki már a 2. vagy 3. gyerekét várja! Nálunk is úgy érzem, hogy szinte felesleges, mert nem mond olyat, amit ne tudnék, legalábbis eddig nem kaptam hasznos infót, a kelengyelistát is akkor adta, amikor már volt otthon 3! :roll:
Perdot üdvözlöm, hozz infót róla!
Az időjárás kapcsán én is így vagyok ezzel, a nagyon meleg sem volt jó, de most ez a hideg is elég rossz, biztos ettől fáztam meg, de már jól vagyok hála!

Linhbaba - nekem van 2-2 méretben cumisüvegem, de nem üvegből, mind a 4 műanyagból van :shock: Szerintem az jó, nem kell, hogy üvegből legyen a cumisüveg.

Szöszke - legalább végre kiderült, hogy mi a helyzet, viszont az jó hír, hogy szülhetsz természetes úton is, nem?
A babák miatt irigy-irigy, én is megnéznék ilyen párnapos bébiket, azt hiszem, sosem láttam még párnapos babát :shock:

Babalátogatás az első időkben? Hát, mi már jeleztük a családnak, hogy az első héten csak és kizárólag HÁRMASBAN szeretnénk lenni, egyelőre felfogta a família, bár az anyukája már megjegyezte, hogy azért a kaját beadhatja az ajtón??? :shock: Ez önmagában is vicces, mert nem szokott így kaját hozni és gondolom, ha már itt lenne, biztos behívnánk, hiszen nem csinálnánk meg vele azt, hogy hoz kaját és csak beadja :? Szóval szerintem ez egy ilyen kiharcolása a látogatásnak, ami eléggé nem tetszik, szóval valószínűleg inkább kaját se kérünk!!! Az első hét után párom megy már dolgozni, utána csak a család jöhet fel, tehát anyu, apu, tesók és max. tesók párjai és ugyanez párom részéről is. De semmiképpen sem úgy, hogy ez a két család egyesül és feltódul babanézőbe, egyszer egyik, aztán másik, szerintem marha nagy megterhelés lesz a babával itthon, nem hiszem, hogy még egy nagyobb vendégsereget is el bírnék viselni! A másik, hogy a védőnő is hetente meglátogat majd (nem örülök!!!) és a gyerekorvos is hetente egyszer, szóval lesz azért átjáróház így is.
A barátok, ismerősök pedig majd Lotti max. 1 hónapos kora után jöhetnek fel!!! Ezekből a dolgokból nem szeretnék engedni!

Dalma - nem ijedtél meg a fájástól? Én ettől parázok előre is, hogy hogyan reagálok majd az első jóslófájásokra???!!! :shock:

Végre sikerült képet csinálnunk ma reggel, úgyhogy felteszem a 34 hetes hasamat és Sensi, figyelj, szerintem teljesen hasonló a tiédhez, csak az enyém picit nagyobb talán :lol:

Kép

Kép
nusildi

Kép Kép

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Dalma, Ildi...tuti hogy a sok magnézium pezsgőtabletta hajt meg. :? Úgyhogy szorulás ellen igyatok sok magnéziumot! :wink: :D

Ildi...szép kerek pocakod van! :lol: Ki se repedtél???? Szép a bőröd!

Nekem van már a hasam alján 3-4 kis csík! :roll:

Szöszke...akkor most te hogy fogsz szülni????

Nekem is most vettek kenet mintát, kiváncsi vagyok találnak e valamit? Most fény derül a szreptococcus-ra is legalább!
Bár 2 hét mire kész a lelet, addig meg is szülhetek! :?

Nah, már van néha keményedésem.....de nem komoly. A baba viszont úgy nyom! Szó szerint TELE VAGYOK GYEREKKEL! :lol:

Szép napot!

Kép
Kép
lovaszkata

Lányok
Ne sokkoljatok már az ilyen hasakkal!!! Mindjárt depressziós leszek még a hasatok miatt is... :shock: :lol: :roll:

Vendégsereg....Én mondtam a barátnőmnek, hogy még nem szeretnék menni, de ő kérte, hogy menjek, sőt menjünk, úgyhogy felvonultunk hozzá öten, mert neki az jó... :shock: Én ezt nem tartom normális dolognak, de van akinek nem lehet tanácsot adni. Szombaton is fél tízig ott voltam nála, és amikor indulni akartam, akkor könyörgött, hogy még maradjak. :shock: Asszem nem bírja az egyedüllétet... :roll: Mindenesetre én nem így akarom majd csinálni, hanem nagyon szigorú leszek, gondolom páran jól meg is sértődnek majd.... :roll:

Hősugárzó....Bármilyen műszaki boltban kapsz, én a legolcsóbbat vettem, háromezer valamennyi volt...gondolom a célnak megfelel, ha meg elromlik, akkor tanulunk a hibánkból és veszünk egy drágábbat... :lol:

Dalma
Nekem a 28. hét óta vannak keményedéseim és jóslófájások is vannak már pár hete. Ehhez képest két hete még mindig 3000-es volt a méhszáj, hétfőn megyek újra, majd kiderül, hogy mi történt, mert ctg-n már olyan fájásom volt, hogy a szülésznő kiadakt rajta, én meg mondtam, hogy nálam ez teljesen természetes..... :roll:

marek

Jó reggelt Mindenkinek!

Ildi: nagyon szép a pocak! Kenegetted valamivel striák ellen?

A látogatókról: én már megmondtam mindenkinek, hogy a gyermekágy leteltéig, vagyis kb. 6 hétig, amíg beleszokok a babázásba, ne jöjjenek. Szerintem tapintatlanság, hogy 5 naposan hazajön a baba a kórházból, erre mindenki ott nyüzsög hogy "babázhasson".

Még mindig nincsenek jóslófájásaim :(

linhbaba

Marek: én a kórházba nem hívok senkit, nem fogadok látogatót, mert nem fogom a gyerekemet egy folyosón hagyni, amíg én kint egy váróban jó pofizok valakivel… Ráadásul ezer más dolgot szívesebben csinálnék, mint kint a tömött folyosón üldögéljek a kényelmetlen széken, és vigyorogjak valakinek.

Ha hazajöttünk kénytelen leszek a családot beengedni a lakásba. Szerencsére nem olyan vészes népvándorlás lesz. Gondolom 3 nap az egész. Anyumék, máskor a mamámék, aztán a húgom valamelyik csapattal… Majd apa családja valószínűleg egyben… Majdcsak túlélem. Meg itthon kényelmesebb is. Velem lehetnek a gyerekeim, és nem kell ugráljak senki körül, és nincsenek idegenek, és kényelmes székeim, kanapém, és saját külön bejáratú szoptatós hintaszékem is van a nappaliban. Jönnek, mennek, hoznak, esznek alapon lesz :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi poci: nagyon csinos, és sehol egy csík! Te is átküldted nekem a csíkjaidat? Én meg mint egy elhízott zebra pöffeszkedem… :D Komolyan, már szégyelltem magam, mikor NST-n a 3 következő kismama bepofátlankodott a vizsgálónak kialakított terembe, és szembe ültek velünk felöltözve. Az egyik engem bámult, én meg ébresszem fel közben Borimat. Remek. :S
(Megjegyzés: kint van a váró, ott kellett volna várniuk, míg a nő be nem hívja őket. De ezek becsörtettek, hiába húzta a száját az nst-s nő…)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

NST-n kinek milyen fájások voltak? Nekem most kicsit komolyabbak, mint Lilivel… Akkor nagyon örültem, hogy néha 10-17! Fölé ment, most meg simán volt 40 feletti érték is :D De ez sem jelent semmit. Tudom. Nem is értem minek kell menni 36 hetesen ilyen vizsgálatra…

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ezzel a látogatósdival látom, nem csak én vagyok határozottan elutasító :D De sajnos a mi családunkban divat beengedni és elvárni a családtagokat már a kórházban.
Ezért vagyok én a feketebárány... Komolyan mondom, örülök neki, hogy a kórház szolgáltatja az okot arra, hogy oda ne jöjjön senki nekem. Csak apa és Lili hiányzik majd nagyon. De ők tényleg nagyon fognak hiányozni!

Többször ábrándoztam már el azon, hogy mikor hazajövünk Borival a kórházból, apa cipeli Borit, én meg repülök a kislányomhoz, hogy felkapjam, és megölelgessem... És megvigasztaljam, de főleg ő engem, hogy ennyi ideig nem láthattuk egymást. És közben tudom, hogy természetesen kell viselkednem, hogy ne érezze utólag sem csapásnak a hiányomat. Aztán kap egy Borit is :D Már nagyon várja.

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Én attól félek, hogy amíg a kórházban vagyok, apa itthon éhen hal... mert ő olyan, hogy tele hűtő mellett képes éhezni itthon. :shock:

Találtam egy homeopátiás "bábakoktél" receptet, ezt homeopátiás oxitocinnak is hívják:
1 adag Caulophyllum talicthroides D4 + 10 csepp Cimicifuga D2 + 1 adag Pulsatilla D30.
Gondolom humánusabb, mint a pálinkás változat.

linhbaba

Sziasztok!

Látogatás- Evvel a látogatással elég másként gondolkodik mindenki.
Én épp tegnap mondtam anyunak, hogy amikor a kórházból hazajövök, akkorra ne utazzon ide hozzánk ( 250 km ), inkább előtte, mikor szülök. Na, vérig sértődött, szóval jön, ami persze nem baj. DE.. annak olyan meghitt hangulata van, hogy hárman itthon eőször mi és a kisbaba, nem? Persze a többi rokon, barát csak 2 hét után jöhet.
Jóslófájások - lányok, nekem semmi, így a 37. héten
Pedig hülyén hangzik, de úgy mennék szülni...igaz még sose voltam, de nem félek tőle. Lehet, mert nem tudom milyen!!??
:?:

dazsi

Sziasztok!

Most jöttem meg a kórházból.Olyan izgi volt.A ctg-n a szülésznőm nem is akarta elhinni, hogy hol van a baba szívhangja.percekig nem találta.nem paráztam rajta, mert közben mozgott:-)aztán mondta, hogy ennyire lent lenne már??????????És teljesen letette szinte a szeméremcsontomhoz a ctg fejét.És ott volt a szívhang.azt mondja, iszonyuan lent van már, ez nagyn jó, de igen ritka többedik szülésnél.Emma szépen mocorgott, fájásokat is produkáltam, szóval meg lettem dicsérve.Volt egy 60-as keményedésem is, amire a dokim csak annyit mondott, hogy nagyon készülödök már szülni.Aztán megvizsgált, és egy ujjnyira nyitva vagyok, és jó puha meg rövid a méhnyakam.De ennek ellenére azt mondja egy héten belül nem várja.Mondom én sem, azért a 38 hetet ha lehet töltse be.Erre nevetett, hogy miért pont a 38 hetet, ez a baba már tökéletesen érett.Ezzel megnyugtatott.Szerencsére streptoccocus leletem negatív, és a vasam is jobb lett.
Én is láttam ma újszülötteket, annyira picikék és cukik, már el is felejtettem milyen picike is volt ábi.
Beszéltünk a szülésznőmmel is, és mondta, hogy mivel én sem EDA-t sem oxitocynt nem kaphatok azért homeopátiás fájáserősitőket fog adni, ha szükség lenne rá.meg vannak fájáserősítő illóolajai is, ami a tapasztalata szerint nagyon szépen működnek.kezdek tisztára besózni...

Babalátogatás: Hát igen, én is amellett vagyok, hogy pár hétig hagyjon minket békén mindenki. Fontos a babának a napirendet megszoknia, hogy mi miután következik, belejönnie nyugiban a szopizásba, és ha ezek már nagyjából megbízhatóan beálltak, akkor lehet jönni.addig nem is érdemes, hisz nem tudja az ember mikor fog enni, mikor lesz fent.márpedig nekem az a tpasztalatom, hogy ha jönnek a létogatók, akkor azt "várják", hogy na aludjon a baba, meg ne egyen, lehessen úgymond babázni vele.Az első hetekben a legfontosabb a napirend kialakulása, későbbiekben nagyon sok múlik azon, hogy mit szokott meg a baba a kezdetektől.ebben én meglehetősen szigorú vagyok és leszek:-))
emmalena

Perdo mindenkit üdvözöl! Azt írta, hogy talán jövő héten szülnek, de már nagyon elege van a kórházból, mert nem csinálnak vele semmit!!
Szegényt jól megijesztették, hogy koraszülött lesz a babája, erre jó, ha a 38. héten megszületik!!!

marek

Nem kenegetem a hasam semmivel :shock: Van babaolajam, de mindig elfelejtem, szóval szerintem ilyen a bőrtípusom, nincs rajta csík (még), de azért kéne kenni, csak mindig elfelejtem :oops:

Ha sikerül kétágyas fizetős szobába mennem, akkor oda bejöhetnek a látogatók, akkor fogadom őket, ha viszont betesznek a "gyűjtőbe", akkor onnan ki kell tolni a babát a folyosóra, akkor csak a páromat és max. egyszer a rokonságot, mert nem fogok kint ücsörögni a folyosón, ahol már dohányzó kismamit is láttam!!! :x

Dazsi - én sem félek még a szüléstől, de ahogy egyre közelebb kerülök hozzá, érzem, hogy eluralkodik rajtam a para, még csak lájtosan, de mi lesz 2-3 hét múlva? :roll: Ezért is raktam össze a kórházi csomagot, már majdnem minden benne van!
Babarucikat elkezdem mosni jövő héten!

Linhbaba - miért baj az, hogy nincsenek jóslófájásaid? Nem törvényszerű, hogy kell lennie, csak írják, hogy a 30. hét után már előfordulhat, de szerintem ha a 36. hét után jön, az nem jelent gondot!!! Én örülök, hogy még nincs (lekopogom)!!!

Kép

Kép
nusildi

Biceboca, itt csinálnak rákszűrést terhesség alatt, és akkor derült ki nálam a HPV jelenléte.

Látogatók: mivel én nem szoktam újszülöttet látogatni, ezért nem szeretném, ha engem is meglátogatnának az első napokban. A kórházban meg pláne nem! Itthon meg elég lesz az új helyzetet feldolgozni...nemhogy még a vendégsereg előtt parádézzak is. Nem is fogom még ismerni a gyerkőcömet...mit csináljak, ha az "idegen szagra" elkezd sírni??? :D Hozzánk eleinte maximum a szűk család jöhet. Decemberben úgyis lesz közös Karácsony a bővebb családdal, oda majd elviszem megmutatni a kisfiút.

Kép
szöszke

Sziasztok!

Eddig örültem az álomkóromnak, hogy végre alszom jókat éjjel, de mára virradóra alig tudtam aludni. Pisijáratok után ment a buli a pocakban ezerrel.
Picit megy a hasam is (már 2 hete le vagyok tiltva a magnéziumról), meg taknyos is lettem. Szóval nyűgösködöm itthon. Holnap megyek CTG-re, bár múlt héten semmi fájást nem mutatott- csak éppen hogy valamiket, bízom benne, hátha holnap....jóslófájásaim vannak, de az állítólag nem jelent semmit. Már szeretnék szülni nagyon!

Látogatók: én nem szeretném, de sajnos tuti eljön a család amint hazaérünk (Anyóssal az élen) :shock: A kórházba csak az én anyukámat hívnám, de Anyós múlt héten kérdezte, hogy akarom-e, hogy bejöjjön, mert nem akar zavarni, és amikor mondtam, hogy NEM, bőgött. BORZASZTÓ. Szóval majd ezt előadja pici fiának is, és ő majd megsajnálja és behozza- mondván kibírom.

Ildi! Köntös azért kell, mert lezuhanyozhatsz és utána már csak a kórházi szülős hálóinget veszed fel, de még nem huppansz a szülőszékbe, hanem mész vajúdni.

Marek! Az Asti mellett (Soroksári út 110.) volt akciós bundazsák, 2000,-Ft-ért (ez 2 hete volt). Ha Pestre jöttök esetleg nézzétek meg. Ha az Astit felhívod, tuti megmondják van-e még mellettük a kiárusítás (az ő cuccaik).

Szüszke! Hátha sikerül a szülész orvosodat meggyőzni, hogy nem kell császár. Le is írta ezt HPV-s doki?

Emmalena! Akkor csak közeledsz a cél felé, hogy ennyire lent van már a baba! :lol:

Dazsi! Én is szülnék már, én sem tudom milyen. Tuti fájni fog, az biztos. :shock:

Linhbaba! Az én párom is éhező művész. Nincs kedve egyedül melegíteni sem....el vannak kapatva. Remélem hétköznap leszek bent, mert akkor legalább a munkahelyén eszik főtt ételt.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Sziasztok!

Csak gyors bekukk. Örülök, hogy mindeki jól van és egyben még mindig. De. nem votl netünk, most meg megyek a kórházba Szülők iskolájába.

SZép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ildi: azért várom a jóslófájást, mert szeretném, ha kb. a 38.héten kijönne a baba. A méhemnek meg gondolom kell az idő a gyakorlásra. Marci meg jó lenne, ha hamar kijönne, mert nagy (31. hetesen volt 2200g a becsült súlya...) és minél nagyobb lesz, annál kisebb az esélye, hogy természetes úton szülessen.

linhbaba

Peva: remélem én is hogy hétköznap leszek benn :D.
Anyósom meg dettó ugyan olyan, mint a tied. De ő nem fogja megkérdezni, bejöjjön-e a kórházba, hanem bejön ls kész. Pont tegnap mondtam a páromnak, hogy meg fogok őrülni, ha anyósom mindig itt fog nekem téblábolni, hogy jön fürdetni meg babázni... ugyanis 15 percre laknak tőlünk... :roll: Jó lesz...

linhbaba

Sziasztok!!

Perdohírek:
Iszonyat el van kenődve......nem történik semmi, csak bent van. Néha egy-egy CTG vagy áramlás, de semmi több. A dokit alig látja, úgy kellett kikönyörönie a férjének egy UH-T. Rosszul is van, hányogat, vérehzet, hőemelkedés.... sajna lehet, h idegi alapon. Nagyon hiányzik neki a család, de legjobban az, h nem látja az út végét. Annyit ígért neki a doki, h a jövő héten történik valami...most ebbe kapaszkodik. Igazából én sem tudtam neki mondani semmit. :cry: :cry: :cry: Valószínűleg csaszi lesz neki, de kérdés, h mikor.
Akinek eszébe jut szorítson, h birja még idegekkel......

Látogatók: nekünk nincs rokonság, így ilyentől nem tartok. Ha lenne, akkor sem engednék be senkit, különösen nyálkás őszi időben. Régen azt mondták az első 6 hét a gyermekágy, addig békén kell hagyni a családot....

Védőnő: amiatt sem akarom beengedni, mert ugye Ő babákat látogat és bármennyire is vigyáz, nem akarom, h bacikat hozzon be....
Na meg Ábival anno a szülés utáni első látogatáskor elkérte a csaj a záróinkat, majd pár nap múlva szó szerint visszahallottam a benne leírtakat... :shock: :shock: :shock: :shock: Számonkértem, de tagadott. Ez után csak annyit mondtam, h a következő babánál nem kell jártatnia a száját, a záróinkat kiplakátolom a hirdetőtáblára..... :wink: :wink: :wink:

CTG: egyenes vonal, semmi több. Mocorgás ezerrel. Nem lep meg, mondom Ábinál 40+2-n kezdődtek a fájásaim és azokat alig mutatta a ctg.... :D
A dokimmal 30mp-t beszéltem, rohant a műtőbe..... :o :o :o

Puszi Mindenkinek!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

sziasztok
jó sokat irtatok. viszaolvastam, de nem fog az agyam :oops: :oops: :oops: .
úgyhogy csak általánosba irok. bocsi érte :roll: .

fájások
nekem még nem volt. :wink:

látogatók:
unokatesóm haza jött kórházból, apósa testvére aznap átment baba látogatóba :shock: . én az egyik rokon elött /aki tudom, hogy visza mondja nekik/ megjegyeztem, hogyha ezt velem is megcsinálja, én kidobom öt, az biztos. senkit nem fogok beengedni min. 2 hétig. de jobban örülnék, ha mindenki betartaná a 6 hetes gyerekágyat.
nálunk nincs védönö és a gyerek orvos se jön házhoz. :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Férjem tegnap, tegnap elött begyújtott a kandalóba, mert az ö kis családja ne fázzon. aranyos :P . nem? pedig nem is fáztam. :roll:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Timi, édes a férjed!!!
Tegnap este már mi is befűtöttünk, mert én elég fázós vagyok. Ami azért rossz, mert azt olvastam, hogy a babának a 20-22 fokos szobahő az optimális, én meg kb 25 fokban szoktam itthon üldögélni... :D
Azt is olvastam, hogy a megfelelő alvási hőmérséklet a babának 18-20 fok :shock: ...hogy nem fázik ilyen hidegben??? (Anyám szerint túl sokat olvasok... :D )

linhbaba

Nálunk is baromi hideg van, gondolkodtam, hogy be kéne kapcsolni a fűtést. Valahogy ez a 18 fok ami a lakásban van most nem nagyon esik jól.
Én is olvastam ezt a 20-22 fokot. De ez most komoly, mert szerintem ez nagyon kevés! Gyerekesek!!! Nálatok hogy volt?

marek

Marek!

Komoly a 20-22 fok.nem szabad a babát tul melegben tartani.ami nekünk finom meleg, az nekik már túl meleg.a pelenka, body rugi, meg egy takaró vagy hálózsák elég melegen tartja.a túlmelegedés nagyon veszélyes, más még nekik a hőháztartásuk.Ábel szobájában a mai napig 22 fok van, és nem fázik meg.
emmalena

Az jó, mert a mi házunkban baromi nehéz kánikulát csinálni....meg asszem a mai gázárak mellett eléggé fájna a költésgvetésnek, ha 25 fokon akarnánk tartani az egész házat.... :roll:

marek

Nyugtonmalac: a cumisüveggel kapcsolatban - azt tudom hogy kell, de a védőnőtől kapott listámon üveg cumisüveg is van és az érdekelt, lehet-e ilyet valahol kapni, vagy kell-e egyáltalán :)

linhbaba

Én is úgy olvastam, hogy a babának az ideális hőmérséklet alváshoz 20-22 fok, és ez engem is aggaszt kicsit, mert én marha fázós vagyok (kivéve most, hogy terhes vagyok, mert most mindig melegem van :lol: ) és tövig feltekerem a fűtést és ugye egy szobában fogunk aludni, de majd beöltözöm max.

Linhbaba - szerintem nem kell üveg cumisüveg, melegíteni a műanyagot is lehet, a cumi számít igazán és hogy jó legyen a fogása.

Úgy látom, a látogatás témában eléggé egyetértünk mindannyian :lol:
A kórházban 5 napot leszünk bent, azalatt szerintem bejön mindkét oldalról a család egyszer-kétszer, aztán az első hétben NEM JÖHET SENKI, mert szeretnénk hármasban lenni. Utána viszont nem tudom, hogy jól fogom-e fogadni, ha jönnek (szűk család) vagy sem, mivel egyedül leszek már a babával és talán jól fog jönni egy kis társaság/segítség, de az is lehet, hogy ez azt hozza ki belőlem majd, hogy idegesíteni fognak, főleg anyós, mert ő olyan túlbuzgó. Amúgy ha a baba pl. alszik, nem fogom miattuk felébreszteni és ha szoptatok, nem fogok kivonulni, nekem a szoptatás nem össznépi cselekedet, alapból szégyenlősebb vagyok, nem akarok a família előtt szoptatni.
Szóval majd kialakulnak a dolgok, remélem sértődések nélkül.
Az ilyen bőgés-kisírás dolgot nem tartom fair dolognak anyós részéről, többet segít, ha betartja, amit kérünk, és akkor mi sem fogunk elzárkózni.

Na lassan megindulok a szülésfelkészítőre, bár semmi kedvem ebben a szutyok időben, nagyon rétegesen öltöztem, mert a hasamon nem tudom behúzni a kabátomat, nem akarom, hogy meg/visszafázzak! Jobb lenne ha nem ilyen későn tartanák, de gondolom gondolnak arra is, aki melózik.
Majd mesélek, hátha megtudok valami hasznosat!

Kép

Kép
nusildi

Peva, az egyik dokitól sikerült e-mailt kicsikarnom:
Ezzel a lelettel szülhet hüvelyi úton. Nem véletlenül mondta a HPV-szűrést végző kolléga, hiszen ő profi ebben.A tipizálás eredményét várja meg, utána Önnek kell dönteni!
Annak, hogy a gyermek fertőződjön és tünetei legyenek igen kicsi a valószínűsége (az orvostudományban nincsen 0 ill. 100%!).
Én a természetes úton való szülés híve vagyok. Nem kellene mindenféle indokkal császármetszést végezni, hiszen ezt arra találták ki, hogy a megfelelő időben és javallat mellett megelőzzük a nagyobb bajt. De a császármetszés nem alternatívája a hüvelyi szülésnek!

Zsuzsu, a barátnőm a második gyerkőcnél írt egy papírt, hogy nem tart igényt a védőnő szolgáltatásaira.
Nektek nem lehetett ilyesmiről szó?

Szobahőmérséklet: aki fázik, nem tud aludni, úgyhogy ki fog derülni, hogy fázik-e a baba. :) Mi eredetileg a konvektor mellett lévő falszakaszra akartuk telepíteni a kiságyat, de aztán észbe kaptam, hogy az nem lesz jó, így átkerül a boltívvel a hálószobához kapcsolódó, de fűtés nélküli nagyszobánkba a baba. Így külön is lesz tőlünk, meg nem is lesz melege.
Egész ifjúságomat egy 17 fokos panelben töltöttem, mert a lépcsőházzal egy falon volt a szobám...olyan jókat azóta sem aludtam...csak jól be kellett takarózni.

Kép
szöszke

Perdonak nagyon drukkolunk! Jó hallani felőle. De sajnálom, hogy ennyire kínozzák! Miért nem császároznak előbb? Ha úgyis az lesz a vége… :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Linh: üveg nem kell. Ha anyatejet akarsz leadni, azt üvegben kell, de ahhoz hoznak a futárok sajátot… Valószínűleg jobban elvan az üvegben a tej, mint a műanyagban. De saját felhasználásra úgysem tárolod olyan sokáig üvegben a tejet… Ha lefejted, és aznap nem fogy el, akkor az összegyűlt mennyiséget le lehet fagyasztani. Ehhez nem kell üveg.
(Régi rendszer maradványa lehet ez az üveg dolog.)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nálunk télen nyáron 26-28 fok között ingadozik… Tetőtér, pikk pakk bemelegszik. A nap süti a tetőt, az is számít… Én szeretem. Most nincs fűtés szezon, nincs is fűtés. Most fázom. :( Bár terhesen jobban szeretek fázni, mint megsülni. (Most 25 fok van az asztalomon :) Itt van pont egy hőmérő :D

Hideg szoba: én útálom! Nem tudom elképzelni, hogy hidegben aludjak (kivéve terhesen). Lilim a meleg szobában egy vékony bodyban, vékony zsákkal, később pizsamában aludt takaró nélkül. Azt ugyanis nem szerette sosem. Most mondjuk kapott egy nagy meleg szőrös pihe-piha takarót, mert nekem is olyanom van, és szeret bele bújni… Ma teszteljük, hogy fog-e takarózni éjjel, vagy csak zavarja az alvásban. Sír, ha beakad valamije a takaróba… Menni kell kibogozni őt :S
De most már hideg van, és ha nekem jól esik a takaró, apa is takarózik éjjel, akkor biztos neki is jól fog esni.

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Ez a 20-22 fok az én tapasztalataim szerint is jó és elég is. A babák nem szeretik a nagyon meleget, nem is tesz nekik jót!
Ha fáznának esetleg, még akkor sem sírnak, ellenben piszkosul tudnak sírni, ha melegük van. Nem tudnak aludni, nem kap levegőt stb... Szóval inkább +1 réteg ruha vagy még 1 takaró, mintsem a fűtés feltekerése. Mi pedig már el vagyunk torzulva úgymond :cry:
Én lvekig éltem panel lakásban, ahol ugye bugyiban rohangál az ember télen is, és nem győzi az ablakokat tárni és az utcát fűteni... :roll: Őszintén szólva én imádtam!!! :oops: Aztán elköltöztünk, és az új lakásunkban saját fűtésünk van, cirkó kazán vagy mi, amit mi magunk állítunk be a kívánt hőfokra. Háááát, volt is meglepi, amikor én már 25 fok fölé tekertem a hőszabályozót, férjem pedig veszekedett, mert szerinte nem normális dolog ennyire fűteni, plusz a gatyánkat kifizettük azon a télen a gázért :shock:
És elkezdtem pulcsikat felvenni, beöltöztem éjszakára is, tök vicces volt, de sikerült visszanyernem a normál hőérzetemet asszem...
Anyám a mai napig fagyoskodik nálunk0- ő is panellakásban, ráadásul a X. emeleten lakik...
Barbi már ide született, neki ez a természetes, de ha egy kicsit melegebb van a 22 foknál éjszaka (nyáron azért gyakran előfordult :roll: ) nem tud aludni, egész éjjel szenved. Szóval ne aggódjatok!!!! Csak azért írtam litániát erről a témáról, mert mi már puhányok vagyunk, a gyerekeink sokkal strammabbak lesznek, mint mi magunk :lol: :lol: :lol:
Ráadásul jókat fognak szopizni, jó kis bika szervezetük lesz egy-kettőre :wink:
Szerintem az anyatejes gyerekek immunrendszere bitang erős, nem kell aggódni!!! :P

Látogatókra én már felkészültem...
Annyit tudok csak tenni, hogy megkérekl minden családtagot, hogy együtt jöjjenek, ne egymás után sorban, ahogy anno tették.
Akiket a legszívesebben látnék majd (barátnőim) mind egyszerre babázunk, tehát online telefonos kapcsolatban leszünk valszínűleg, de el fog telni pár hét, szar idő esetén hónap is, mire el tudunk vergődni egymáshoz babázni. Viszont a gyerekeink együtt nőnek majd fel :lol: :lol: :lol:
A CSALÁD pedig, tudom már előre, hogy jön és jön és jön, bármit kérek is csak jön.... :lol: :shock: És beülnek és az egyik éhes, a másik még nem kávézott és tök kivan..., a harmadiknak gőze sincs, mivel segíthetne mert nincs saját gyereke és még a kérdés feltevése is béna...Szóval én már ezen nem is idegesítem magam...
Jöjjenek! Ha annyira bámulni akarják a szoptatást, hát bámulják... mit tudok tenni? Így is boldog leszek, mert négyen leszünk végre :lol: :lol: :lol:
Arra azért kíváncsi leszek 2-3-4 hét eltelte után, hányszor fogják felajánlani, hogy elhozzák nekem Barbit az óvodából? :? :? :?

Andi
Kép
handrea75

Hellótok!

Remélem mindenki jól van! :D
A doki jól lecseszett, mert 14,5 kg-ot híztam! :cry: És azt mondta hogy ez nagyon sok! :oops: :oops: :oops:
Ja, és hogy nem tetszek neki, mert nagyon ödémás vagyok! :shock: Az arcom tényleg pufi, meg a lábam is, de én nem tartottam olyan vészesnek!
Meg arra ezek szerint nem is gondol hogy akkor ezért sok a súlyom is? :twisted: :(
A vérnyomásom jó, szerintem nem lesz gond ebből!
A baba fejjel már befordult, lennt van a hasam! Méhszáj még zárt! Az nagyon bírja! :D Lehet meg se szülök?
Majd jövő héten lesz komolyabb uh, most nem tudtam meg a kicsi súlyát! :(
Csak hogy a BPD: 91mm (az pont megfelel a korának)
Picit azért elfáradtam, tegnap délután fájt a hasam és most se túl jó! :roll:
Szép napot!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Andi: én tudom a választ :) senki nem fogja elhozni Barbit az oviból... Esetleg jönnek majd babázni, de Barbit hozd csak el te. :(

Én nem is gondolok erre. Szerencsémre jók a kilátások. Lili a kedvenc unoka/ dédunoka a családban. Mert olyan természete van, ami leveszi az embereket a lábáról. :) Anyósom már el is szaladt nyugdíjba, hogy sokat tudjon nekünk segíteni. Ez nagyon jól esett nekem! Főleg akkor lesz majd szupi, amikor visszamegyek dolgozni...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

LK: ne izgulj, tuti fogsz szülni! :) És a füleket tessék befogni, ha a doki pufog. Velem is ezt csinálták az első terhességemnél. Stresszeltek, meg minden. Már tapasztaltabb vagyok. Valószínűleg meg is mondhattam a magamét a dokimnak, mert ez alkalommal nem baszogat. Pedig akkor 60-ról 72-re híztam, most meg 70-ről 81,5-re (eddig)… Ugyan ott vagyok, nem? Csak sajnos többet kell majd leadnom. És ez szerintem nem víz, mint nálad lehet… :S

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Jó reggelt!

Huuu, ma éjjel voltak elég erős jóslófájások.Ilyet ábinál terhesség alatt nem is éreztem, csak a szülőágyon.lehet, hogy van benne valami, hogy a 2.baba korábban szokott jönni?nem tudom, de egész éjjel azt álmodtam, hogy már vérzem, és megyek szülni.

Kata!

ha ödémás az arcod meg a lábad, tuti a súlyodból jópár kiló víz.kb egy nap alatt kipisiled szülés után.Anyukám velünk(ikrek) 30 kilót hízott, amiből 20 kilót kb kipisilt pár nap alatt, és a régi szoknyájában jött már haza a kórházból.és ő is ödémásodott, na meg cseszegették a súlyával, de egy ikres kismamának azért többet "szabad" a dokik szerint.szóval, mig a vérnyomásod ok, addig ne aggódj.
emmalena

Van egy kellemes élményem tegnapra/ tegnapelőttre: 16-án volt a névnapom, és a nagymamám köszöntött fel először!!! Pedig emlékeztek, hogy mit jósoltam? Hogy egy évig nem köszönt majd fel minket, mert elfelejtettük a névnapját. Meg amúgy sem jellemző rá, hogy csak azért hívjon fel hogy, hogy vagyunk… És azt is meséltem, hogy a nagy bocsánatkérős telefonálásom nem sikerült valami fényesen, mert osztottuk az észt egymásnak. Erre felhív, ő az első, bejelentkezett tegnapra hozzánk, és úgy jött, hogy Lilizni is tudjon. És kedves volt, nem csipkelődött, és játszott Lilivel is, és felajánlotta, hogy ha szülni kell, induljunk, akár éjszaka is, csak telefonáljunk rá, mert ő hipp-hopp bepattan egy taxiba, és már itt is van Lilizni… :D Ez nagyon jól esett. Úgyhogy az összes gonosz gondolatom elszállt, és megint csípem a mamámat.

Ui.: lehet, hogy még emlékszik, hogy mit csináltam Lili születése után?!
Mikor a nagybátyám kislánya megszületett, a mamámék minden nap ott lógtak a kórházban. Gondolhatjátok, hogy a kislány mindig a mamám karjában volt. A kórházi napok végére mi is tiszteletünket tettük, a család ezen ága is… (anyukám, és a lemenői) Luca baba aludt, nagyon vártam, hogy felébredjen, mert az apukája csak akkor engedte meg, hogy picit megfogjam… Nagyon szerettem volna megfogni… :D
És felébredt, és megkaptam, és a mamám kitépte a kezemből, és közölte, hogy nála szeretne lenni. Én meg csak pislogtam. Senki nem szolt semmit.
Eltelt 2 év, szültem magamnak Lilit. Jött a mamám látogatni, és én nem adtam neki oda a lányomat. Ott ette a fene, de nem adtam neki oda. Mindig kitaláltam valamit: most éhes, szoptatok, most elfáradt, megy aludni, stb. Aztán véget ért a látogatás. Mama elment csalódottan. Bunkó vagyok, de ez kellett. „Ha babázni szeretnék, szüljek magamnak gyereket” – elv helytálló volt Lucánál, akkor legyen az Lilinél is. Legközelebb mikor jöttek látogatni, már nem voltam ilyen undok, babázhatott. De ez a kis bosszú kellett az amúgy is érzékeny lelkemnek.

Szóval lehet, hogy ezt szeretné elkerülni… :D Azt hiszem sikerült neki. Ha nem tépi ki Borit a kezemből, akkor nem lesz kifogásom ellene, hogy babázzon :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Emma: jól hangzik a jósló… Én már nagyon mennék szülni, talán azért hangzik jól nekem :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Túlvagyok a tegnapi szülésfelkészítőn.
Odaértem, az Uzsoki új épületében volt, hamar megtaláltam, mert ment arra csomó nagyhasú, párom csak kolléganőimnek hívja a szintén kismamákat :lol: Viszont képzeljétek, mindenki párban volt!!! :shock: Mindenki kettesben, a pasijával és egy csajszipáros volt és rajtam kívül még 1 csajszi volt egyedül :roll:
Irtam is páromnak (ő 17 óráig dolgozott) az sms-t, hogy basszus, mindenki párban, ráadásul úgy néztem, hogy az én hasam volt a legnagyobb, szerintem talán én lehettem a rangidős is (egy-két csajszinak volt még kb. akkora hasa, mint nekem).
Egy pszichológus csajszi jött&kórházban dolgozó egyik szülész-nőgyógyász, aki beszélt és lehetett tőle kérdezni. Namármost, semmi újat nem tudtam meg, mert a fórumokban, könyvekből, ismerősöktől már annyit tájékozódtam, de azért figyeltem lelkesen és képzeljétek, kb. háromnegyed óra múlva megjelent a párom az ajtóban és bejött és leült mellém :lol: Olyan kis megható volt, hogy eljött, odasúgta, hogy sietett, ahogy bírt, szegénykém!
Aztán felmentünk megnézni a szülőszobát, vajúdóhelyiséget, a helyet, ahol borotválnak, adatokat felvesznek stb. Hát, rögvest be is paráztam, az álmomban már megszültem és kanállal etettem a gyerekemet vaníliapudinggal és nem volt textilpelus, amivel törölhettem volna a szája szélét, mert még nem mostam :shock:
Na, szóval ilyen hatást váltott ki belőlem a dolog :lol:
2 hét múlva lesz a következő, akkor az egyik szülésznő jön és tőle lehet majd kérdezni, valószínűleg arra még elmegyek, aztán még 3 ilyen alkalom lesz (kéthetente van), de ugye én már nem megyek végig rajta :lol:

Nyugtonmalac - utólag is nagyon boldog Névnapot!!!! Kép Örülök, hogy nagymamával ilyen jól alakultak a dolgok!

LKata - sajnálom, hogy lecseszett a dokid, de szerintem ne foglalkozz vele, én is +14-nél tartok és most már nem érdekel! Ez van, majd lemegy, amúgy tényleg sok ebből víz, ami elég hamar távozni fog!!!

Andi - nálam dettó ugyanez a helyzet, 7 éves koromtól laktunk panelban és ott tényleg mindig meleg van/volt, és hozzá vagyok szokva, párom mindig puffogott tavaly is, hogy minek tekerem fel a fűtést max.-ra, neki melege van... de most majd hozzászokom valahogy. Most, hogy terhes vagyok, szinte mindig melegem van, de ez az állapot elmúlik lassacskán, úgyhogy nem tudom még, hogy hogyan bírom majd.

Képzeljétek, már 3 napja iszonyatosan fáj mindkét combom, fenék szélétől indul a fájdalom és sugárzik egészen a térdemig :cry: Ha megnyomkodom, olyan, mint amikor lila foltokat nyom az ember meg magán, egész éjjel is fájt és aztán még az ágyból való kikelés után is pár óráig. Mi lehet ez, nektek van ilyen? Párom azt mondja, hogy biztos tágul a medencém és sugárzik. Fene se tudja, mindig előjön valami új fájdalom, de ez most iszonyat :?

Na nem panaszkodom, így is sok voltam, ma mennem kell háziorvoshoz is megint a táppénzes papírom miatt, pedig annyira nincs kedvem kimozdulni, olyan hideg van.

Jaaaa, még azt akartam megkérdezni, hogy nektek szokott lenni olyan, hogy szédültök? Tegnap 21-kor be kellett feküdnöm az ágyba és magamra eröltetni az alvást, mert iszonyatosan szédültem, de nem tudom, mitől. Olyan vagyok, mint egy mamóka, minden napra jut valami új baj :roll:

Kép

Kép
nusildi

Ildi, a szédülős korszakomon túl vagyok egy hónapja kb. Szerintem az alacsony vérnyomásom miatt volt néha.
A mostani dolog a szeméremcsont-fájás, ami Mareknek volt kb. 1 hónapja. Fekvésre elmúlik. Gyaloglás közben nagyon rossz.
Most megyek védőnőhöz.

Kép
szöszke

Sziasztok
Szöszke
Nekem még mindig van ez a fájás, amikor felkelek az ágyból. Szóval az éjszakai pisijárat horror. Egyébként nekem akkor fájt nagyon, amikor elindultam, és ha sokat sétáltam, akkor elmúlt. CSak be kellett járatni az alkatrészeket.
Viszont ma éjszaka volt egy remek lábfájás is egy rövid ideig, asszem Bori ráfeküdt valami idegre, mert azt hittem megpusztulok, de aztán forgolódtam egy darabig, megkértem szépen, hogy ő is mocorogjon egy kicsit és egyszercsak elmúlt.... :roll:

Ildi
Igen, olyanok vagyunk mint a mamókák, minden napra találunk valamit... :lol: :lol: :lol:

És nagyon ne izguljatok a súlyotok miatt, mert szerintem rohadtul nem rajtunk múlik, hogy mennyit hízunk. Én a szigorú diéta mellett is 10 kilónál tartok, pedig állandóan éhezek és kaparom a falat, amikor valami édességet, vagy fagyit látok.... :roll: De én is észrevettem, hogy elkezdtem vizesedni...nem durván, de azért az is jelent néhány kilót.... Ezért baromság, hogy a dokik ennyit b@szogatnak minket miatta, mert tulajdonképpen semmi közünk az egészhez....

LKata
Én is úgy érzem, hogy soha nem szülök meg, mondjuk pár napig még nem is kéne, nem szeretném, ha megszülnék a 36. hét végén és ezért felkerülne a baba a koraszülött osztályra....
:roll: Szóval a betöltött 37 hetet mindenképp meg kell várni, ami nekem most már nemtom mikor van. Olyan, mintha visszafele haladnánk, voltam már 11-re kiírva, most épp okt. 16. van a kiskönyvemben és mindenki ez alapján számol, csak én nem, úgyhogy szerintem holnap betöltöm a 37. hetet, szerintük meg még csak ma töltöm a 36-ot. Szóval nemtom most mennyi vagyok.... :roll: (pedig pontosan tudom, hogy mikor fogant a baba, és akkor sztem. az alapján kellene számolni... :roll: )
Ja, és tegnap volt egy olyan durva keményedésem, hogy kapartam a falat. Aztán öt perc múlva jött egy újabb, de az már nem volt olyan durva. Azóta csönd van szerencsére. És nálam ugyanaz van, mint Emmalénánál...tavaly ilyet csak szüléskor éreztem.... :roll:

marek

Sziasztok!

Andi!De jó,hogy itt vagy megint!Hogy van Barbi?Nálatok az oviba nem volt gond,hogy lesz tesó?Engem ezzel ilyezgetnek,hogy jövöre nem veszik fel Zsófit mert Gyeden leszek :roll:

Szobahömérséglet
:én úgy vagyok vele ha mi nem fázunk akkor csak jó idő van és a baba amúgy is jelzi ha sok vagy kevés a ruha.Bár nálunk panelbe sokkal melegebb van néha nagyon is.

Látogatok:Nekem nagyon jól esik ha jönnek.Főleg ha apa vissza megy dolgozni.Legalább is Zsófinál már könyörögtem a barátnöimnek,hogy jöjenek vagy legalább együtt sétáljunk mert jól esik felnötekkel beszélgetni :oops: Most is így vagyok vele.A kórházba is jó ha bejönnek mert látják a gyereke megnyugszanak de babázni csak 1-2hónap múlva jönnek :D Család meg úgy is jön és nem zavar mert csak a nagyszülök tesók.Általában hoznak 20kg kaját és vagy egy hétre meg van oldva a kaja téma :lol: Kórházba meg kinem birnám,hogy ne lássam Zsófit aki amúgy tuti ellesz apával vagy a nagyszülökkel de akár a tesómmal vagy sogornöimmel is Kép

L.Kata!14,5kg egyáltalán nem látszik rajtad!És különben is neki kell ledolgoznia :evil: De jó,hogy már te is túl vagy a veszélyes időn és ha most születik már nem lehet baja a picinek.Én kedden voltam dokinál Bpo:93mm és a becsült súlya 3000gramm :lol: Te babád is tuti ekörül van.

Magunkról:Én is járok NST-re most kedden voltam.Kicsi fiam folyton elfordult így mást sem csináltam mint kerestem a szívhangját :lol: Utána mentem dokihoz aki azt mondta,hogy a külsö méhszájam már nyilogat de a belső olyan jól tart,hogy szerinte 2hétig még nem lesz baba :lol: :lol: Már 3kg a drágám de a doki szerint nem lesz 3,5nagyobb :roll: Jövö héten kedden megyek megint tök jó fél napos program :evil: még jó,hogy anya tud vigyázni Zsófira :)

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Ildi: köszi! :oops:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi: szédülésem sokszor van. Van hogy ülök a gép előtt, és rám tőr… Van hogy a megállóban várom a villamost, buszt, valamit…
Gondolom többet kéne inni, lehet, hogy leesik a vérnyomásunk, nekem olyan érzés, mintha valami húzná az arcomat, és engem, úgy ahogy vagyok lefelé :S

Combfájás: lehet, hogy a pocaklakód nyom valami ideget, nem? Nekem csak a csontjaim hullnak szét. De azok nagyon fájdalmasan. És nem tudok fél lábon megállni, úgy, hogy a másikat emelem, pl. zokni fel-/levételnél. Mert annyira fáj, és nem is bírom emelni. És ha törökülés szerűen emelem a lábam, akkor ki is fordul… Nagyon elengedtek az ízületeim… Védőnő szerint is nemsokára szülök. Remélem, a próféta szól belőle. (Ja és az orrom is nő, és az arcom is torzul… Sok-sok bíztató jel…

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok Mamókák. Én is annak érzem magam. Most éppen a takonykórral küzdök picit még, bár jobb, mint tegnap, legalább nem orrdugulás van, hanem orrfolyás. Teát nem iszom, mert marja a gyomrom...azt hiszem nagyanyám fittebb.

Tegnap este hívott a dokim, hopgy ma ne menjek CTG.re mert nem lesz ott, szombatra tegyük át. Ennek kivételesen nagyon örülök. Apa tud vinni, és meg is kérdezem lehet-e szombat a következő alkalom is - bár jó lenne addigra megszülni. :lol:
A városba bevezetést ezennel abbahagyom, kormány és pocak közt csak 1,5 ujjnyi - ha valami történne tuti megnyomná a babát a kormány/légzsák. Boltig még lecsorgok kocsival a faluba - mert gyalog fél óra lenne. Hazafelé meg hegymenet... :oops:

Mi hétvége óta fűtünk már. Én aludni éjjel csak 18 fokban tudok, de napközben kell a 22 fok. Szerencsére a babaszobában külön tudjuk állítani, ott lesz 22 fok (védőnő is ennyit mondott). Szerintem nem kevés, napközben egy takaró alatt én is ennyiben heverészek most. Azért a baba be van öltöztetve. Én attól félek nem fogom tudni, ha mégis fázik (mert ok, ha melege van a hajlatokban izzad).

Tegnap a párom munkahelyén körbement a baba híre. Eddig csak annak mondta, aki kérdezte (szóval 2 ember tudott csak róla). Annyira ölelgette a pocakomat amikor hazajött, mint még soha. Átjárta a büszke apuka érzés. Nagyon várja, hogy kint legyen a baba és 3 hétig együtt legyünk itthon. Meghatott nagyon a viselkedése. Persze eddig is beszélt a babához, meg minden, de most ez valahogy másmilyen volt. Le kellett írjam- valami jjó is történik néha. :lol:

Bocsi, jó sokat írtam magunkról.

Ildi! Kedves a párod nagyon. Jó, hogy nem mentem, mert felesleges lett volna ilyen messziről ezért bemenni. Főleg mivel már láttam a szülőszoba részt.

Nyugtonmalac! Jó, hogy a nagyid összekapta magát. :D

Marek! Megegyeztél már a dokival mikor szülsz? Számolgatás tényleg gáz, hogy nem hitték el Neked mikor fogant a baba és az elejétől kezdve nem úgy számolnak. Főleg ilyenkor az 1 hét is számít. Bár nálatok nem a 2,5 kg a határ, hogy koraszülött osztályra viszik-e?

Kata84! Neked legalább mond valamit az orvos. Én zárva voltam legutóbb, de hiába kérdezgettem, nem mert jósolni semmit. Bármikor jöhet, nem kell izgulni...ennyi.

Emmalena! Nem akarlak elkeseríteni, de többünknek vannak egy ideje jósló fájásai, de baby sehol....hátha neked összejön! 8)

Hihetetlen, hogy szept. 20. van hamarosan és még mindenki egyben! Jó lenne már egy topic baba (ezt a sor elején lévőknek mondom, akik betöltötték a 36. hetet, természetesen)

Szegény Perdonál miért várnak? Tényleg szenvedés lehet a kórház! Nem hiszem, hogy jót tesz a babának.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?